Maatwerk in fondsbeleggen. Gegarandeerd de hoogste kwaliteit dankzij een perfecte balans*

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maatwerk in fondsbeleggen. Gegarandeerd de hoogste kwaliteit dankzij een perfecte balans*"

Transcriptie

1 Maatwerk in fondsbeleggen Gegarandeerd de hoogste kwaliteit dankzij een perfecte balans*

2 Vermogen om te leven zoals u wilt Iedere keuze heeft zijn eigen financiële consequenties In uw leven maakt u keuzes die grote financiële consequenties kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan samenwonen, het kopen van een huis, het krijgen van kinderen of het minder gaan werken. De financiële consequenties zijn niet uw primaire doel. U wilt immers op uw manier genieten van het leven en de ruimte hebben om keuzes te maken die daaraan bijdragen. Leef met vertrouwen in de toekomst, geniet van het nu De financiële kant is eigenlijk bijzaak, maar bepaalt wel in grote mate uw keuzevrijheid en daardoor ook in hoeverre u van uw vrijheid kunt genieten. Daarom is het zaak om uw financiële situatie goed te regelen. Niet alleen voor nu, maar vooral ook voor de toekomst. Als u nu inkomen opzij kunt leggen, dan bouwt u nu een vermogen op waarop u later kunt terugvallen. Waarmee u ook uw wensen kunt laten uitkomen. De zekerheid dat u alles goed geregeld heeft geeft u de benodigde gemoedsrust om meer te genieten van het leven. En daar is het toch om te doen? Geld maakt niet gelukkig, maar je kan er wel een hoop leuke dingen mee doen. Uw financieel adviseur helpt u verder U heeft uw financieel adviseur gevraagd u te helpen bij het in kaart brengen van uw behoeftes en het maken van de juiste keuzes. U zoekt immers de juiste begeleiding, absoluut gemak en een goed advies. U wilt nu keuzes maken en er dan eigenlijk niet meer naar hoeven omkijken omdat u weet dat het in goede handen is. Dat is ook ons uitgangspunt. En daarom heeft uw adviseur u met ons in contact gebracht. Samen kunnen wij u bieden wat u zoekt.

3 Wat zijn de alternatieven Met sparen bouw je geen vermogen op Om uw doel te realiseren heeft u een keuze tussen sparen, verzekeren of beleggen. De rentevergoeding bij sparen is meestal onvoldoende om de inflatie en de belasting te compenseren. U verliest per saldo aan koopkracht. Om een bepaald bedrag bij elkaar te sparen zult u meer moeten storten, langer moeten doorsparen of genoegen moeten nemen met een lagere eindwaarde. Verzekeren is inflexibel en duur Een verzekeringsproduct levert nu vaak een fiscaal voordeel op, maar in de toekomst zal er afgerekend moeten worden met de fiscus. Eventuele vrijstellingen wegen vaak niet op tegen de hoge kosten (denk aan de woekerpolis), het inflexibele karakter (boetes bij voortijdig stoppen) en de rigide voorwaarden (verplichte risicodekking). Daardoor zijn verzekeringsproducten steeds minder populair. Bovendien is de eindwaarde veelal afhankelijk van beleggingsresultaten. Waarom zou u dan niet rechtstreeks gaan beleggen? Risico en rendement bij beleggen hand in hand Beleggen wordt vaak gekoppeld aan risico. Men denkt dan aan verlies, maar in werkelijkheid is risico de maatstaf voor onvoorspelbaarheid van de uitkomst. Hoe hoger het risico hoe heftiger de koersfluctuaties kunnen zijn. Dat kan zowel neerwaarts als omhoog zijn! Risico betekent dus ook: kans op een hoger rendement. De kans op een luxueuzer leven door nu minder te hoeven storten of later meer te kunnen opnemen. Als dat geen goed gevoel geeft! Ieder zijn specialiteit. Beleggen laat ik aan Validas over. Die weten wat ze doen.

4 Garantie voor de hoogste kwaliteit Goed spreiden is essentieel Goede beleggers spreiden hun vermogen over verschillende beleggingen. Als dat op de juiste manier gebeurt neemt het risico af en de voorspelbaarheid van de waarde toe. De mate waarin dit lukt is afhankelijk van de gemaakte keuzes en de verhouding van iedere belegging ten opzichte van het geheel. Omdat het moeilijk is om continu de juiste keuzes te blijven maken, helpen wij u daar graag bij, of nemen wij zelfs de beslissingen voor u. En daar zijn wij goed in. Het is immers ons vak! Zelf doen of laten doen Onze dienstverlening bieden wij in drie vormen aan: 1. Beheer: wij controleren, wij beslissen, absoluut gemak voor u 2. Advies: wij controleren, maar u beslist, een second opinion 3. Zelf beleggen: u controleert en u beslist, u doet alles zelf Beleggen is eenvoudig. Ik laat het aan Validas over, zij regelen zelfs mijn incasso s. Uiteraard helpt uw adviseur u bij het maken van de juiste keuze en staat hij u ook daarna met raad en daad bij. Onze eigen medewerkers helpen u uiteraard ook graag. Beleggen is dus buitengewoon eenvoudig! Bij Beheer opent u een rekening en geeft ons opdracht om uw vermogen voor u te beheren. Dat kan al vanaf 50. U bepaalt alleen wanneer u wilt storten of onttrekken. Wij nemen alle beleggingsbeslissingen en zorgen dat uw portefeuille steeds in topvorm blijft door maandelijks de kwaliteit te controleren en zo nodig aanpassingen te doen. Zo kunnen wij garanderen dat u nooit teveel risico loopt en dat u daarvoor steeds een optimaal rendement haalt. Zo maken wij beleggen eenvoudig voor u!

5 Risicobeheersing en rende mentsbewaking Uitgebreide inventarisatie leidt tot maatwerk Samen met uw financieel adviseur inventariseren wij wat u belangrijk vindt en wat uw doelen zijn. Uw beleggingen moeten immers bij u passen. Uw adviseur bespreekt de bevindingen met u. Na het activeren van de beleggersrekening krijgt u uw toegangscodes voor de website en servicelijn. Daarmee kunt u bijvoorbeeld de waardeontwikkeling volgen of rapportages, jaaropgaven en afschriften inzien. Belang van periodiek onderhoud Op basis van de inventarisatie stellen wij een geoptimaliseerde maatwerkportefeuille voor u samen uit een brede selectie van 220 van s werelds betere beleggingsfondsen. Wij baseren ons op beproefde wetenschappelijke theorieën, sommige zijn zelfs bekroond met een Nobelprijs. Alle keuzes zijn dus feitelijk onderbouwd, er komt geen emotie aan te pas. Essentieel is daarbij dat wij maandelijks (en bij stortingen of onttrekkingen of grote beursfluctuaties) de kwaliteit van uw portefeuille controleren en zo nodig verbeteringen aanbrengen. Omdat wij de vinger aan de pols houden kunnen wij met slechts een beperkt aantal transacties de kwaliteit blijven garanderen. Dat wij zeer efficiënt werken ziet u terug in de lage kosten. Externe beleggingen Op uw verzoek analyseren wij de kwaliteit van beleggingen die u bij andere financiële instellingen aanhoudt en doen wij eventueel suggesties ter verbetering daarvan. Wij kunnen zelfs bij onze portefeuillesamenstelling rekening houden met uw externe portefeuille. En dat is uniek! Gegarandeerd het hoogste rendement voor het gelopen risico. Dat sprak ons wel aan.

6 Maatgevend in vermogensbegeleiding Vermogensbegeleiding: uw wens is ons doel Validas is opgezet om u te helpen bij het realiseren van uw wensen. Uw wens is ons doel. Of dat nu de aflossing van een hypotheek, levensloop, kindersparen of een pensioendoel betreft, wij begeleiden uw vermogen naar het einddoel. Daarvoor ontwikkelt Validas innovatieve financiële oplossingen waarmee individuele vermogensbehoeftes en inkomensverwachtingen kunnen worden gerealiseerd. Omdat wij geloven dat ieder mens uniek is, en ook zo behandeld moet worden, richten wij ons volledig op maatwerkoplossingen! Onafhankelijk en zeker van onze zaak Validas is volledig onafhankelijk en daarom ook vrij en flexibel om oplossingen te realiseren die bijdragen aan de realisatie van uw doelen. Onze passie en kennis zijn de sleutels tot ons innovatief vermogen. Omdat alles wat wij doen gevalideerd moet zijn, zoeken wij steeds naar zekerheden en rekenen wij scenario s voor u door. Daar mag u ons dan ook op aanspreken! Doelgericht, onafhankelijk, persoonlijk,innovatief, en gevalideerd, dat zijn wij,validas. Streven naar het optimale resultaat Het gaat niet alleen om de oplossing, maar ook om de relatie. Daarom staan heldere communicatie en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. U komt dan ook geen kleine lettertjes of verborgen kosten tegen. Wij zijn heel transparant. Maar laten wij de discretie en gedrevenheid van onze medewerkers en de rol van uw adviseur niet vergeten. Om de beste van de markt te blijven, vragen wij steeds het uiterste van onszelf en streven wij doorlopend naar verbetering.

7 Voortbouwen op een eeuw ervaring Veilig bij s werelds grootste fondshuizen Uw vermogen wordt belegd in beleggingsfondsen van onder meer Morgan Stanley, BNP-Paribas, Schroders, Invesco, DWS, Fortis, Henderson en AXA. Stuk voor stuk grote gerenommeerde wereldspelers die samen meer dan miljard euro aan vermogen voor cliënten beheren en in sommige gevallen zelfs ruim 250 jaar ervaring hebben. Uit de duizenden fondsen die zij samen beheren, selecteerden wij hun beste 220. Deze brede selectie omvat aandelenfondsen, obligatiefondsen, geldmarktfondsen en garantiefondsen, maar ook gespecialiseerde fondsen die bijvoorbeeld beleggen in energie, grondstoffen of opkomende markten. Van deze 220 fondsen volgen wij de dagelijkse ontwikkelingen. Uw portefeuille wordt uit deze groep fondsen samengesteld. Uw vermogen is dus in goede handen. Meer dan 100 jaar ervaring Validas komt zelf voort uit een organisatie die zich al meer dan 100 jaar toelegt op dienstverlening aan financiële instituten, zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Bij Validas richten wij ons puur op particuliere en klein zakelijke beleggers. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Doorlopend toezicht Als vergunninghoudende effecteninstelling staan wij, net als banken en verzekeraars onder toezicht van de AFM en DNB. De Collectieve Garantieregeling voor Beleggers is van toepassing en via een Stichting Derdengelden wordt uw vermogen apart van het onze bewaard. Een onafhankelijke accountantsorganisatie controleert de administratie. Validas gebruikt bestaande systemen en methodes. Maar wel op een slimmere manier.

8 U bouwt op veilige en eenvoudige wijze vermogen op, vanaf 50,-. Bij Beheer bepaalt u alleen wanneer u wilt storten of onttrekken. Wij nemen alle beleggingsbeslissingen voor u. Wij stellen voor u een maatwerkportefeuille samen. Uw vermogen wordt verdeeld over s werelds betere beleggingsfondsen. Wij houden zelfs rekening met uw beleggingen bij anderen. Wij controleren en onderhouden doorlopend uw portefeuille. Wij garanderen zo ook de kwaliteit. U krijgt gegarandeerd een portefeuille die bij u past.* U wordt begeleid door uw adviseur. Deze brochure wordt u aangeboden door: Neem gerust contact op indien u vragen heeft! * Let op! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst! Toekomstige resultaten kunnen hoger maar ook lager zijn. De gevolgen zijn geheel voor uw rekening. De uitgangspunten voor onze dienstverlening wordt in het reglement en aanvullende documenten alsmede in de cliëntovereenkomst gedetailleerd beschreven. Deze brochure geeft enkel een beknopte weergave daarvan weer. Aan de brochure kunnen geen rechten aan ontleend worden. Op basis van de methodiek krijgt u een passende portefeuille van de hoogste kwaliteit met een perfecte balans tussen risico en rendement. Garanties en zekerheden dienen binnen de context van de gehanteerde methodiek geïnterpreteerd te worden en gelden alleen bij de dienstverleningsvorm Beheer. Validas N.V. Koningslaan AD Amsterdam (020)

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw De klant centraal bij financieel dienstverleners Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby.

Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby. 2015 Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby.nl 0 1. Sparen levert niks meer op door extreem lage

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement. Allianz Rekening

Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement. Allianz Rekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement Allianz Rekening De Allianz Rekening biedt maximale ruimte voor sparen en beleggen Wereldspeler met Hollandse mentaliteit Allianz Nederland

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Rekening. Ruimte voor rendement

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Rekening. Ruimte voor rendement Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Rekening Ruimte voor rendement Wereldspeler met Hollandse mentaliteit Allianz Nederland Asset Management, waarvan het eerste fonds al in 1959 werd opgericht,

Nadere informatie

Onderzoek Kwaliteit van Beleggingsdienstverlening. Autoriteit Financiële Markten

Onderzoek Kwaliteit van Beleggingsdienstverlening. Autoriteit Financiële Markten Onderzoek Kwaliteit van Beleggingsdienstverlening Autoriteit Financiële Markten 28 februari 2014 De Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Beleggen bij de Rabobank Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. Voordat u bij de Rabobank gaat beleggen, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe wij tegen beleggen aankijken, wat we

Nadere informatie

Wegwijs bij De Hypotheekshop

Wegwijs bij De Hypotheekshop Wegwijs bij De Hypotheekshop In deze Wegwijs geeft De Hypotheekshop u een omschrijving van haar dienstverlening. We zetten voor u op een rij wie we zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. Wie

Nadere informatie

Beleggen voor een goed pensioen. Maak kennis met onze mogelijkheden

Beleggen voor een goed pensioen. Maak kennis met onze mogelijkheden Beleggen voor een goed pensioen Maak kennis met onze mogelijkheden Beleggen voor een goed pensioen Maak kennis met onze mogelijkheden Deze brochure gaat over het beleggen van de pensioenpremie. Met als

Nadere informatie

Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed

Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed De beurskoersen schommelen en kennen een neergaande trend. De rente is historisch laag. Voor beleggers een onzekere situatie, en voor wie op

Nadere informatie

Sparen of beleggen? Ontwikkeling spaarrente en inflatie 1999-heden. Inflatie (Jaarlijkse % verandering) Bron: CBS (inflatie) en DNB (rente)

Sparen of beleggen? Ontwikkeling spaarrente en inflatie 1999-heden. Inflatie (Jaarlijkse % verandering) Bron: CBS (inflatie) en DNB (rente) Sparen of beleggen? U hebt geld gespaard. Dit staat wellicht al even op uw spaarrekening. Alleen levert het door de lagere rente niet veel op. Beleggen kan een alternatief zijn voor sparen. Maar weegt

Nadere informatie

Wilmink & Muijs Master Financieel Planner

Wilmink & Muijs Master Financieel Planner Wilmink & Muijs Master Financieel Planner E E N A N D E R E K I J K O P G E L D Z A K E N HARTELIJK WELKOM BIJ WILMINK & MUIJS! Geachte cliënt, U bent van plan de zorg voor bepaalde voorzieningen toe te

Nadere informatie

ETF-gids voor beleggers

ETF-gids voor beleggers ETF-gids voor beleggers Ontdek een wezenlijk andere manier van beleggen Exchange Traded Funds (ETF s) zijn een andere manier om met beleggingen om te gaan, die voor veel particuliere beleggers nog vrij

Nadere informatie

ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE

ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE ADVIES MET HET LUYTEN ADVIESGROEP betrouwbaar beter Bredaseweg 65 Kantoorgebouw de Havik 4872 LA ETTEN-LEUR Tel. (076) 5021087 Fax (076) 5021604 Email info@luyten.nl Internet

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie

Frank Ruis zorgt in én onder alle omstandigheden voor financiële rust. Werkwijze

Frank Ruis zorgt in én onder alle omstandigheden voor financiële rust. Werkwijze Frank Ruis zorgt in én onder alle omstandigheden voor financiële rust. Werkwijze Werkwijze combineert de per 1 juli 2009 wettelijk verplichte Dienstenwijzer en het Dienstverleningsdocument. Frank Ruis

Nadere informatie

Informatie over de dienstverlening

Informatie over de dienstverlening Informatie over de dienstverlening Hartelijk welkom bij KantoorVanBeek! Elke financieel adviseur is verplicht om schriftelijk een omschrijving van zijn dienstverlening aan u te overhandigen. Daarom zetten

Nadere informatie

Beleggen met het advies van uw bank FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ.

Beleggen met het advies van uw bank FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Beleggen met het advies van uw bank FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. Inhoud Inleiding Inleiding 3 De plaats van beleggingen in uw financiële strategie 4 Het belang van uw beleggersprofiel 6 Beleggen

Nadere informatie

RegioBank Doelbeleggen

RegioBank Doelbeleggen RegioBank Doelbeleggen Denkt u erover om te beleggen? En wilt u hierbij gemak en niet meer risico lopen dan bij u past? Dan is Doelbeleggen de oplossing voor u. Met Doelbeleggen beleggen onze experts uw

Nadere informatie

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen Uw optimale mix van verzekeren en beleggen 2 Het voordeel van beleggen Wilt u graag geld achter de hand hebben om bijvoorbeeld een reis te maken of als aanvulling op het pensioen? Dan kunt u natuurlijk

Nadere informatie

Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen

Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen Deelnemersbrochure Mijn Pensioen 2014 Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen Een unieke pensioenoplossing: Pensioenopbouw op maat; Zelf beleggen of uitbesteden aan professionals; In plaats van beleggen kunt

Nadere informatie

De kortste weg naar uw (spaar)doel

De kortste weg naar uw (spaar)doel De kortste weg naar uw (spaar)doel Veel van de leuke dingen in het leven hebben een ding met elkaar gemeen: ze kosten geld. En hoe groter uw persoonlijke wensenlijst, hoe meer geld u nodig heeft. Optimaal

Nadere informatie

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel Waarom zou u beleggen? Sparen is een veilige oplossing om geld weg te zetten voor later. Het is echter niet verstandig om uw hele vermogen op een spaarrekening

Nadere informatie

Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers

Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers Wat is indexbeleggen? Wat zijn Exchange Traded Funds (ETF s)? Wat zijn de voordelen van ETF s? BlackRock Funds of

Nadere informatie

Beleggen op uw eigen tempo.

Beleggen op uw eigen tempo. Flexinvest Beleggen op uw eigen tempo. FINTRO. GAAT VER, BLIJFT DICHTBIJ. 2 De voordelen van beleggen en het gemak van sparen Flexinvest is een beleggingsplan waarmee u maandelijks een klein bedrag opzij

Nadere informatie

Doe aan pensioensparen

Doe aan pensioensparen Gezond bankieren Gezond bankieren. Wat betekent dat voor Argenta? Dat u niet of nauwelijks betaalt voor uw dagelijks betalingsverkeer. Dat is voor ons een evidentie. En dat u voor uw bankzaken kunt rekenen

Nadere informatie

INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE

INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE W E V R O E G E N U I T 2 0 L A N D E N H O E Z E D E N K E N IN EEN ONDERZOEK UITGEVOERD DOOR CICERO BLACKROCK INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE WAT HOUDT NEDERLANDERS

Nadere informatie

Doen wat bij je past

Doen wat bij je past Beleggen Doen wat bij je past Beleggen U bent op zoek naar een hoger rendement dan op een spaarrekening. Zoals in elke tak van sport heb je ook in de beleggingswereld amateurs en professionals. Wilt u

Nadere informatie

Zaken die niet meer zo zeker zijn

Zaken die niet meer zo zeker zijn Een goed gesprek over Zaken die niet meer zo zeker zijn Met u praten wij vaak over zekerheid. Dat is namelijk ons vak: het organiseren van uw zekerheid. Dat kan op vele manieren. Bijvoorbeeld door verstandig

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie