Vaneveld. Bewindvoering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vaneveld. Bewindvoering"

Transcriptie

1 Vaneveld Bewindvoering

2 Geachte lezer, Ik wil u hartelijk danken, dat u de tijd neemt om onze brochure door te lezen. Wij hebben geprobeerd deze brochure zo overzichtelijk mogelijk te maken, zodat u als lezer een goed beeld krijgt wat onze werkwijze is. Het komt regelmatig voor dat mensen niet (meer) in staat zijn om hun financiële belangen naar behoren te behartigen. Zij kunnen hierdoor ernstig in de problemen komen. Bijvoorbeeld omdat de vaste lasten niet worden betaald, onverantwoord dure aankopen worden gedaan of omdat er financieel misbruik van hen wordt gemaakt. Iemand kan dit zelf onderkennen, maar ook familie of vrienden kunnen dit signaleren. In dergelijke situaties kan Vaneveld Bewindvoering hulp bieden. samen naar financiële stabiliteit Vaneveld Bewindvoering heeft een andere benadering naar de klant dan andere bewindvoerders. Met deze benadering onderscheiden wij ons van andere bewindvoerders. Wat is dan dat onderscheid? Wij hebben een open deuren beleid. Klanten van Vaneveld Bewindvoering kunnen tijdens openingstijden van ons kantoor binnen wandelen en op een persoonlijke manier in contact komen met zijn of haar bewindvoerder. Wij vinden dat we het samen moeten doen. Samen afspraken maken en samen zorgen dat de klant financieel stabiel wordt, zodat er weer toekomstperspectief is. Transparant Integer Deze zes zekerheden zult u altijd ervaren bij Vaneveld Bewindvoering Maar ook door onze zes zekerheden onderscheiden wij ons. Als een klant bij ons binnen komt en zijn vertrouwen uit naar Vaneveld Bewindvoering, dan vinden wij dat de klant ook wat ons mag verwachten. Medewerkers van Vaneveld Bewindvoering zijn geselecteerd op deze zes punten. Betrokken Kwaliteit Mocht u na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, dan staan mijn medewerkers en ik klaar om eventuele vragen te beantwoorden. U vindt de contactinformatie achter in de brochure. Hoogachtend, Brigitte Vaneveld Vakkundig Continuïteit

3 De wet-en regelgeving omtrent beschermingsbewind is de laatste jaren enorm gegroeid, waar wij als professioneel bewindvoerderskantoor erg blij mee zijn. Wij zijn erg trots op ons verdiende lidmaatschap bij de Branchevereninging Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders. Tevens heeft het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM beoordeelt, dat wij voldoen aan het besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren. Wij worden elk jaar getoetst, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Vaneveld Bewindvoering heeft de afgelopen twee jaar erg ingezet op het aannemen van betrokken en kundige bewindvoerders. Al onze bewindvoerders zijn goedgekeurd en geschikt bevonden door de kantonrechters en het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM. Hierdoor is elke cliënt binnen Vaneveld Bewindvoering gegarandeert van deskundige hulp en dus continuïteit, ook als de vaste dossierbehandelaar er niet is in verband met bijvoorbeeld langdurige ziekte. Al ons personeel is uiteraard vakkundig. Zij voldoen aan de scholingseisen die gesteld zijn door de wetgever. Vaneveld Bewindvoering gaat een stap verder dan alleen voldoen aan de scholingseisen. Wij vinden het erg belangrijk dat zij het werk vanuit hun hart doen. De combinatie van juiste scholing en betrokken zijn bij je cliënten is één van de speerpunten van ons kantoor. Onze bewindvoerders zijn tevens jaarlijks verplicht bijscholing te volgen, waardoor zij up to date blijven van alle veranderingen in hun vakgebied. Onze bewindvoerders zijn van nature zorgzaam en hanteren een persoonlijke benadering. Zij zullen alles in het werk stellen om er voor te zorgen dat de cliënt ontzorgt wordt van de stress die problematische schulden met zich mee brengt. De cliënt zal altijd centraal staan bij ons kantoor. Transparantie zorgt voor helderheid en duidelijkheid. Daarom kan elke cliënt 24 uur per dag, 7 dagen per week digitaal inloggen in zijn dossier. Op onze website kan er ingelogt worden in het digitale dossier, zodat de cliënt een goed en helder beeld heeft wat er precies gebeurt in zijn of haar dossier. Openheid, zichtbaarheid en toegankelijkheid is voor ons zeer belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat elke medewerker eerlijk en oprecht is. Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Hierdoor ontstaat er een vertrouwensband met de cliënt wat ten goede komt van de samenwerking tussen cliënt en bewindvoerder. Wij werken middels een gedrags-en beroepscode, welke terug is te vinden op onze website.

4 Onze diensten Beschermingsbewind Mentorschappen Curatele Bewind is van toepassing als iemand door zijn situatie niet goed voor zijn eigen financiën kan zorgen. Bijvoorbeeld Alzheimer-patiënten, verslaafden, mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische patiënten of mensen met problematische schulden. Wie onder bewind staat mag niet meer zelf beslissen over zijn goederen en vermogen. Maar hij blijft handelingsbekwaam. Hij mag bijvoorbeeld - zonder toestemming van de bewindvoerder of kantonrechter - wel zelf een testament maken, maar niet zijn huis verkopen. Het is ook mogelijk een beperkt bewind in te stellen. Dan wordt over een bepaald deel van het vermogen bewind gevoerd, bijvoorbeeld het spaargeld of de woning van betrokkene. Mentorschap is van toepassing voor personen die als gevolg van een geestelijke of lichamelijke toestand niet goed in staat zijn hun niet-financiële belangen te behartigen. Een mentor beslist in overleg met de betrokkene over zijn persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. De mentor mag echter niet beslissen over hoogstpersoonlijke aangelegenheden. Iemand die door de rechter een mentor krijgt toegewezen, blijft handelingsbekwaam. Curatele is van toepassing als iemand zowel op financieel gebied als op niet-financieel gebied niet voor zichzelf kan zorgen en niet op een minder vergaande manier kan worden beschermd. Iemand die onder curatele is gesteld, verliest zijn handelingsbekwaamheid en daarmee ook het gezag over minderjarige kinderen. Hij kan niet meer zonder toestemming van de curator zelfstandig rechtshandelingen verrichten, zoals het aangaan van overeenkomsten.

5 Procedure Intake Tijdens de intake bij ons op kantoor, worden de intake en aanvraagformulieren ingevuld. U zult nader kennis maken met de bewindvoerder en samen zal er gekeken worden waar uw behoeftes liggen. Tevens zal de werkwijze van ons kantoor worden uitgelegd aan u. Een familielid of begeleider van een eventuele zorginstelling is van harte welkom bij de intake. De bewindvoerder zal allerlei vragen met u doornemen om uw situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen. Als besloten wordt verder te gaan met elkaar, dan krijgt u de formulieren die nodig zijn om het verzoek tot onder bewindstelling in te dienen bij de rechtbank. Dossier aanleggen De Bewindvoerder zal een beheer en een leefgeldrekening voor u openen. Vervolgens zal de bewindvoerder het vermogen, de inkomsten, uitgaven, schulden en vorderingen in kaart brengen; de boedel beschrijven. Er zal een budgetplan opgesteld worden naar aanleiding van alle informatie die de bewindvoerder heeft. Daar waar nodig zal de bewindvoerder inkomensaanvullende maatregelen nemen, zoals het aanvragen van (aanvullende) uitkering, toeslagen of kwijtscheldingen. Op de volgende bladzijde staan de werkzaamheden van de bewindvoerder uitvoerig beschreven. Aanmelding Aanmelden bij Vaneveld Bewindvoering kan u zelf, uw familie of eventueel de zorginstelling waar u zorg van krijgt doen. U kunt via onze website vaneveldbewindvoering.nl een intakegesprek inplannen op een moment wanneer het u goed uitkomt. Tevens kunt telefonisch contact met ons opnemen om een intakegesprek in te plannen. Wij zijn bereikbaar tussen uur op nummer Rechtbank Tijdens de zitting legt de kantonrechter aan u uit wat bewindvoering is, stelt vragen en neemt een besluit omtrent uw aanvraag om onder bewind te komen. De bewindvoerder en u zelf krijgen hier schriftelijk bericht over. U mag zelf ook vragen stellen, mochten er nog zaken zijn die niet duidelijk zijn. Het is geen openbare zitting, maar familie en/of een begeleider vanuit een zorginstelling mogen aanwezig zijn.

6 Taken Toezicht op de bewindvoerder De curator, de bewindvoerder en de mentor nemen beslissingen voor degene die onder curatele, bewind respectievelijk mentorschap is gesteld. De curator neemt beslissingen op het financiële en het persoonlijke vlak. De bewindvoerder neemt alleen beslissingen over geld en goederen en de mentor neemt alleen beslissingen op het persoonlijke vlak. Zowel de curator als de bewindvoerder nemen dus financiële beslissingen. En zowel de curator als de mentor nemen persoonlijke beslissingen. De bewindvoerder behartigt iemands financiële belangen. De bewindvoerder maakt kort na zijn benoeming een lijst met een beschrijving van alle goederen die onder het bewind vallen. Hij ontvangt hierover van de griffe bericht. Een kopie van deze boedelbeschrijving stuurt de bewindvoerder naar de rechtbank, sector kanton. Ook moet de bewindvoerder ervoor zorgen dat bij de goederen die in een openbaar register zijn opgenomen, bijvoorbeeld een huis, de bewindvoering en de naam van de bewindvoerder worden vermeld. De hoofdtaak van de bewindvoerder is het beheren van alles wat onder bewind is gesteld. Bovendien moet hij er de administratie over voeren. Tot de gewone werkzaamheden tijdens het bewind behoort ook het regelen van de financiële huishouding van de betrokkene. Hieronder valt bijvoorbeeld belastingaangifte doen, maar ook het aanvragen van (bijzondere) bijstand, huurtoeslag of een persoonsgebonden budget (PGB). Ook moet de bewindvoerder ervoor zorgen dat de inkomsten van degene voor wie het bewind geldt in de eerste plaats worden gebruikt voor zijn verzorging. Wanneer de betrokkene wil beschikken - zoals de wet dat noemt - over iets dat onder bewind is gesteld, moet hij de medewerking hebben van de bewindvoerder. De betrokkene kan een goed dat onder bewind staat bijvoorbeeld niet geldig verkopen. Wil de bewindvoerder voor zo n handeling geen toestemming geven, dan is het mogelijk dat de kantonrechter op verzoek van de betrokkene daarvoor toch vervangende toestemming geeft. De kantonrechter houdt toezicht op de curator, de bewindvoer en de mentor. Hij kan hen te allen tijde voor verhoor bij hem roepen; ze zijn dan verplicht alle door de kantonrechter gewenste inlichtingen te geven. Ook kan de kantonrechter de administratie opvragen. De aanleiding kan bijvoorbeeld zijn dat anderen, zoals familieleden, bij de kantonrechter klagen, over het financiële beheer of over het feit dat zij betrokkene niet meer (zonder een goede reden) mogen ontmoeten. Curatoren, bewindvoerders en mentoren die drie of meer personen onder hun hoede hebben, moeten aan de kantonrechter overleggen: een eigen verklaring dat zij aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen, een verslag van een accountant of, in geval van mentorschap, een door de kantonrechter benoemde deskundige over het voldoen aan de eisen, en een verklaring van de accountant over de jaarcijfers. Financiële vergoeding De curator en bewindvoerder kunnen desgevraagd een vergoeding krijgen voor hun werkzaamheden. Bij het vaststellen van de beloning van de curator, bewindvoerder en mentor hanteert de kantonrechter de Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Deze regeling is gepubliceerd in de Staatscourant. De nu geldende vergoedingen zijn te vinden via de website officielebekendmakingen.nl/zoeken/ (invullen in zoekscherm: Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren). Veelal is het zo dat er voor de kosten van beschermingsbewind, bijzondere bijstand kan worden aangevraagd bij de gemeente. Hierdoor worden de kosten van de bewindvoerder gedekt en heeft de onder bewind gestelde hier geen last van.

7 Aangesloten bij Kom met ons in contact Branchevereniging P B I BPBI behartigt de belangen van professionele bewindvoerders en inkomensbeheerders en bewaakt de kwaliteit van hun dienstverlening. Aangesloten leden voldoen aan hoge kwaliteitseisen en beoefenen hun vak op een professionele manier. Het BPBI-lidmaatschap is een kwaliteitswaarborg, zowel voor de leden als ook voor de buitenwacht. Stichting F T I De BPBI richtte de separate stichting Stichting Financieel Toezicht Inkomensbeheer (Stichting FTI) op. Deze stichting heeft een collectieve vergunning bij de AFM om te kunnen bemiddelen bij het openen van betaal- en/of spaarrekeningen en elektronisch geld. BPBI-leden kunnen zich bij deze stichting aansluiten en zo gebruik maken van de collectieve vergunning. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Vaneveld Bewindvoering is aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen of wilt u weten wat wij voor u kunnen beteken in uw situatie? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of loop tijdens kantooruren eens binnen bij één van onze kantoren. Postbus CD Almere info@vaneveldbewindvoering.nl Bezoek ons Homerusstraat SW Almere Oude Vismarkt AM Purmerend

8

WIE ZIJN WIJ? VERANTWOORDELIJKHEID

WIE ZIJN WIJ? VERANTWOORDELIJKHEID VERANTWOORDELIJKHEID WIE ZIJN WIJ? Pro Bewind is een kantoor dat zich richt op curatele, mentorschap of een combinatie van bewindvoering en mentorschap. Het kantoor is gevestigd in Valkenswaard. Pro Bewind

Nadere informatie

WOONINITIATIEVEN DAG 2015 28 NOVEMBER 2016. Monique Rijke en Froukje Offerman

WOONINITIATIEVEN DAG 2015 28 NOVEMBER 2016. Monique Rijke en Froukje Offerman WOONINITIATIEVEN DAG 2015 28 NOVEMBER 2016 Monique Rijke en Froukje Offerman MR BeschermingsBewind Postbus 2014, 8203 AA LELYSTAD RUST EN STABILITEIT MENTORSCHAP BESCHERMINGSBEWIND Monique Rijke Vanaf

Nadere informatie

Programma. Wat moet ik weten over: Mentorschap Bewindvoering Curatele Volmacht Levenstestament Financiële dienstverlening. Topaz

Programma. Wat moet ik weten over: Mentorschap Bewindvoering Curatele Volmacht Levenstestament Financiële dienstverlening. Topaz Welkom Programma Wat moet ik weten over: Mentorschap Bewindvoering Curatele Volmacht Levenstestament Financiële dienstverlening 1. Is er verschil tussen mentorschap, bewindvoering en curatele? A. Er is

Nadere informatie

Informatie over bewindvoering

Informatie over bewindvoering Informatie over bewindvoering Inhoudsopgave Inleiding... 4 Maatregel kort samengevat... 5 Aanbevelingen van het Landelijk Overleg Kantonrechters 6 Waarom bewind... 6 Wie vraagt het bewind aan... 7 Aan

Nadere informatie

Kennismaking. Bewindvoering

Kennismaking. Bewindvoering Kennismaking Bewindvoering Zes Rivieren Bewindvoeringskantoor Zes Rivieren is een eenmanszaak van Henk-Jan Tromp. De missie van mijn kantoor is het ondersteunen van mensen die niet in staat zijn om hun

Nadere informatie

Beschermingsbewind, curatorschap en financieel beheer

Beschermingsbewind, curatorschap en financieel beheer Beschermingsbewind, curatorschap en financieel beheer 2013.1 Over Sofiad Brede en veelzijdige dienstverlening Sofiad Bewind B.V. is een voorzetting van de bewindvoerderspraktijk van Sofiad. Momenteel bestaat

Nadere informatie

Werkstuk Maatschappijleer Curatele, mentorschap en bewindvoerschap

Werkstuk Maatschappijleer Curatele, mentorschap en bewindvoerschap Werkstuk Maatschappijleer Curatele, mentorschap en bewindvoerschap Werkstuk door een scholier 2527 woorden 2 oktober 2001 6,1 34 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Hoofdstuk 1 Wat is ondercuratelestelling,

Nadere informatie

BESCHERMINGSBEWINDVOERING

BESCHERMINGSBEWINDVOERING BESCHERMINGSBEWINDVOERING WIE ZIJN WIJ? Mr. Nicole Bergmans Susan Vranken-Schiepers Bewindvoerster en mentor www.bewindvoeringindezorg.nl Bewindvoerster www.vrankenbewindvoering.nl 1.Onderbewindstelling

Nadere informatie

Wettelijke vertegenwoordiging. Informatiebrochure

Wettelijke vertegenwoordiging. Informatiebrochure Wettelijke vertegenwoordiging Informatiebrochure 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Niet wettelijke of informele vertegenwoordiging 2. Wettelijke vertegenwoordiging 3. Wie kan (wettelijke) vertegenwoordiging

Nadere informatie

Informatiebrochure bewindvoering, budgetbeheer, budgetcoaching, mentorschap en curatele

Informatiebrochure bewindvoering, budgetbeheer, budgetcoaching, mentorschap en curatele Informatiebrochure bewindvoering, budgetbeheer, budgetcoaching, mentorschap en curatele Is de financiële balans ver te zoeken? Ligt u s nachts wakker, en piekert u over uw financiële situatie. Komt u er

Nadere informatie

informatiebrochure Vertegenwoordiging, bewindvoering en curatele

informatiebrochure Vertegenwoordiging, bewindvoering en curatele informatiebrochure Vertegenwoordiging, mentorschap, bewindvoering en curatele besluiten belangen helpen 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 1 Niet wettelijke of informele vertegenwoordiging 5 2 Wanneer is wettelijke

Nadere informatie

Als de ander niet meer zelf kan beslissen. Over vertegenwoordiging van mensen met dementie

Als de ander niet meer zelf kan beslissen. Over vertegenwoordiging van mensen met dementie Als de ander niet meer zelf kan beslissen Over vertegenwoordiging van mensen met dementie Als de ander niet meer zelf kan beslissen Over vertegenwoordiging van mensen met dementie Inleiding 1 Eén van de

Nadere informatie

ALS HET (TIJDELIJK) MOEILIJK IS OM GOED MET GELD OM TE GAAN

ALS HET (TIJDELIJK) MOEILIJK IS OM GOED MET GELD OM TE GAAN ALS HET (TIJDELIJK) MOEILIJK IS OM GOED MET GELD OM TE GAAN 2 Geld is een privé aangelegenheid waarmee anderen geen bemoeienis hebben. Toch komt het voor dat het goed omgaan met geld problemen oplevert.

Nadere informatie

DEBEWIND VOERDER. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind

DEBEWIND VOERDER. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind DEBEWIND VOERDER 2017 Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind BEWINDVOERING ALGEMEEN In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over bewindvoering. Maar wat houdt dit in? Soms

Nadere informatie

REGIE HOUDEN. Ook als het even minder gaat; Volmacht, levenstestament, Mentorschap, bewind en curatele. mr. Frank de Wijs s-hertogenbosch, 21 mei 2019

REGIE HOUDEN. Ook als het even minder gaat; Volmacht, levenstestament, Mentorschap, bewind en curatele. mr. Frank de Wijs s-hertogenbosch, 21 mei 2019 REGIE HOUDEN Ook als het even minder gaat; Volmacht, levenstestament, Mentorschap, bewind en curatele mr. Frank de Wijs s-hertogenbosch, 21 mei 2019 Frank de Wijs, s-hertogenbosch Ned. recht, UVT 1985

Nadere informatie

KBB Knoll BeschermingsBewind

KBB Knoll BeschermingsBewind KBB Knoll BeschermingsBewind Soms is iemand niet in staat (meer) zelf zijn of haar financiën te beheren. Bijvoorbeeld als gevolg van een geestelijke of verstandelijke handicap zoals, dementie, verslaving,

Nadere informatie

Curatele, bewind en mentorschap

Curatele, bewind en mentorschap DC 40 Curatele, bewind en mentorschap 1 Inleiding Als medewerker maatschappelijke zorg kun je in aanraking komen met cliënten die door de kantonrechter onder curatele gesteld zijn, een bewindvoerder krijgen

Nadere informatie

Het behartigen van cliëntbelangen

Het behartigen van cliëntbelangen Het behartigen van cliëntbelangen Wettelijke vertegenwoordiging: wat kunt of moet u zelf regelen? Lunet zorg verleent zorg en ondersteuning aan ruim 2800 cliënten met een (verstandelijke) beperking. Dat

Nadere informatie

Curatele, bewind en mentorschap

Curatele, bewind en mentorschap Curatele, bewind en mentorschap In dit informatieblad kunt u lezen wat curatele, bewind en mentorschap betekenen en wanneer die maatregelen kunnen worden genomen. In paragraaf 2 zijn de maatregelen beknopt

Nadere informatie

VEELZIJDIGE FINANCIËLE ZORGVERLENING

VEELZIJDIGE FINANCIËLE ZORGVERLENING VEELZIJDIGE FINANCIËLE ZORGVERLENING Wanneer mensen door ziekte, handicap, leeftijd of andere bijzondere omstandigheden hun financiële zaken niet meer zelf kunnen of willen regelen, kunnen ze rekenen op

Nadere informatie

Zacht op de relatie en (als het moet) hard op de feiten

Zacht op de relatie en (als het moet) hard op de feiten Waar staat Vitae Bewindvoeringen voor: Vitae Bewindvoeringen staat voor mensenwerk bij leven! Wij vinden het belangrijk dat u het gevoel heeft, dat de bewindvoerder tijd en aandacht heeft voor u en uw

Nadere informatie

BUDGETBEHEER & -COAC HING. Budgetbeheer & Budgetcoaching. Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan?

BUDGETBEHEER & -COAC HING. Budgetbeheer & Budgetcoaching. Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan? BUDGETBEHEER & -COAC HING Budgetbeheer & Budgetcoaching Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan? Wat staat er in dit informatieboekje? >> Dit boekje is gemaakt door Senturra Bewindvoering B.V.

Nadere informatie

Congres Low Budget High Service, IMW Breda zaterdag 4 oktober 2014. Workshop Beschermingsbewind

Congres Low Budget High Service, IMW Breda zaterdag 4 oktober 2014. Workshop Beschermingsbewind Congres Low Budget High Service, IMW Breda zaterdag 4 oktober 2014 Workshop Beschermingsbewind Wat is beschermingsbewind? Art 1.431 lid 1 Burgerlijk Wetboek Indien een meerderjarige tijdelijk of duurzaam

Nadere informatie

Curatele, bewind en mentorschap

Curatele, bewind en mentorschap Curatele, bewind en mentorschap Jaap-Willem Caron WereldKidz Meerklank maart 2016 Inhoud Wettelijke vertegenwoordiging Beschermingsmaatregelen Welke maatregel is passend? Hoe aanvragen? De zitting Taken,

Nadere informatie

De bewindvoerder. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind

De bewindvoerder. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind De bewindvoerder Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind Bewindvoering algemeen In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over bewindvoering. Maar wat houdt dit in? En soms wordt

Nadere informatie

Open tranparant, eerlijk maar vooral ook menselijk

Open tranparant, eerlijk maar vooral ook menselijk Waar staat Vitae Bewindvoeringen voor: Vitae Bewindvoeringen staat voor mensenwerk bij leven! Wij vinden het belangrijk dat u het gevoel heeft, dat de bewindvoerder tijd en aandacht heeft voor u en uw

Nadere informatie

ALS DE ANDER. kan beslissen... NIET ALTIJD ALLEEN. over vertegenwoordiging voor mensen met een verstandelijke beperking

ALS DE ANDER. kan beslissen... NIET ALTIJD ALLEEN. over vertegenwoordiging voor mensen met een verstandelijke beperking ALS DE ANDER NIET ALTIJD ALLEEN kan beslissen... over vertegenwoordiging voor mensen met een verstandelijke beperking Als de ander niet altijd alleen kan beslissen... 1 2 Als de ander niet altijd alleen

Nadere informatie

Vergelijking Curatele, Beschermingsbewind en Mentorschap

Vergelijking Curatele, Beschermingsbewind en Mentorschap Vergelijking Curatele, Beschermingsbewind en Mentorschap Curatele Beschermingsbewind Mentorschap Vanaf welke leeftijd? 18 jaar 18 jaar 18 jaar De grond voor de maatregel is voor de meerderjarige die tijdelijk

Nadere informatie

het behartigen van belangen van de cliënt

het behartigen van belangen van de cliënt het behartigen van belangen van de cliënt het regelen van (wettelijke) vertegenwoordiging Waarom deze brochure? Lunet zorg verleent zorg en ondersteuning aan bijna 2400 cliënten met een (verstandelijke)

Nadere informatie

Even voorstellen: Bureau Alert. Karin de Wolf en Elise Hofmeijer

Even voorstellen: Bureau Alert. Karin de Wolf en Elise Hofmeijer Even voorstellen: Bureau Alert Karin de Wolf en Elise Hofmeijer Welke beschermingsmaatregelen zijn er? Beschermingsbewind Cliënt is handelingsonbevoegd Beschermingsbewind gaat alleen over financiën Mentorschap

Nadere informatie

(TIJDELIJK) NIET ZELF

(TIJDELIJK) NIET ZELF (TIJDELIJK) NIET ZELF over vertegenwoordiging van mensen met een psychische of psychiatrische aandoening Als de ander niet meer zelf kan beslissen... 1 2 Als de ander niet meer zelf kan beslissen... COLOFON

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier. Beschermingsbewind Mentorschap. Algemene en persoonlijke gegevens. Gegevens rechthebbende

Aanmeldingsformulier. Beschermingsbewind Mentorschap. Algemene en persoonlijke gegevens. Gegevens rechthebbende Aanmeldingsformulier Aanmelding voor: Inkomensbeheer Schuldenbewind Curatele Beschermingsbewind Mentorschap Algemene en persoonlijke gegevens Gegevens rechthebbende (Meisjes-) Man Vrouw BSN Burgelijke

Nadere informatie

Bewindvoering, mentorschap en curatele

Bewindvoering, mentorschap en curatele Bewindvoering, mentorschap en curatele Tot de leeftijd van 18 jaar wordt bereikt zijn de ouders de wettelijke vertegenwoordigers van een persoon. Zodra men 18 jaar wordt is men zijn/haar eigen wettelijke

Nadere informatie

BESCHERMINGSBEWIND. Voor een ZEKER en vertrouwd gevoel! WIJ BIEDEN U 7 ZEKERHEDEN!

BESCHERMINGSBEWIND. Voor een ZEKER en vertrouwd gevoel! WIJ BIEDEN U 7 ZEKERHEDEN! BESCHERMINGSBEWIND Voor een ZEKER en vertrouwd gevoel! WIJ BIEDEN U 7 ZEKERHEDEN! WAT IS BESCHERMINGBEWIND Een lichamelijke of geestelijke beperking, maar ook schulden kunnen er de oorzaak van zijn dat

Nadere informatie

Best Bewindvoering, de Vucht 25, 5121 ZK RIJEN, Tel. Mobiel: 06-25213624 of 06-12879818 www.bestbewindvoering.nl / info@bestbewindvoering.

Best Bewindvoering, de Vucht 25, 5121 ZK RIJEN, Tel. Mobiel: 06-25213624 of 06-12879818 www.bestbewindvoering.nl / info@bestbewindvoering. Curateles Curatele is een rechterlijke maatregel ter bescherming van een meerderjarige die als gevolg van bijvoorbeeld een geestelijke stoornis niet meer staat is om zijn vermogensrechtelijke belangen

Nadere informatie

Curatele, bewind en mentorschap

Curatele, bewind en mentorschap Curatele, bewind en mentorschap Wereldkidz Meerklank maart 2016 Jaap-Willem Caron Inhoud Wettelijke vertegenwoordiging Welke beschermingsmaatregelen? Welke maatregel is passend? Hoe aanvragen? De zitting

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Gegevens Stichting Mijn Geld en Zo Naam: Stichting Mijn Geld en Zo (hierna: Mijn Geld en Zo) Kamer van Koophandel nummer: 41035682 Postbus: Postbus 1265 Postcode: 3800 BG Gevestigd

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Coöperatie Cobibewind UA.

Algemene Voorwaarden Coöperatie Cobibewind UA. Algemene Voorwaarden Coöperatie Cobibewind UA. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Cliënt: een natuurlijke persoon die door de rechter onder bewind wordt/is gesteld en waarvan de Cobibewind

Nadere informatie

1. Aanmelding & intake 1. U geeft volledig openheid van zaken aangaande uw inkomsten, uitgaven, schulden en vermogen die voor de uitvoering van

1. Aanmelding & intake 1. U geeft volledig openheid van zaken aangaande uw inkomsten, uitgaven, schulden en vermogen die voor de uitvoering van Procedure en Voorwaarden Bewind Budget Beheer Nederland ( BBBN) 1. Aanmelding & intake 1. U geeft volledig openheid van zaken aangaande uw inkomsten, uitgaven, schulden en vermogen die voor de uitvoering

Nadere informatie

Meer over bewindvoering

Meer over bewindvoering Meer over bewindvoering Wat is bewindvoering? Wanneer u niet meer in staat bent uw financiële zaken te regelen, dan kan een bewindvoerder u daarbij helpen. Een bewindvoerder beheert uw inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Vergelijking Curatele Beschermingsbewind - Mentorschap

Vergelijking Curatele Beschermingsbewind - Mentorschap Vergelijking Curatele Beschermingsbewind - Mentorschap Curatele Beschermingsbewind Mentorschap Vanaf welke leeftijd? 18 jaar 18 jaar 18 jaar De grond voor de maatregel is voor de meerderjarige die tijdelijk

Nadere informatie

Wat kunt u van Kwakkenbos Bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Kwakkenbos Bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Kwakkenbos Bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Als de beschikking vanuit de rechtbank binnen is, worden er twee rekeningen op uw naam geopend, een rekening waarvan Kwakkenbos

Nadere informatie

Informatiebrochure. voor zakelijke en particuliere relaties. Postbus 1054 1810 KB Alkmaar. Tel. 072-5123480 (ma. t/m do. van 9.30-11.

Informatiebrochure. voor zakelijke en particuliere relaties. Postbus 1054 1810 KB Alkmaar. Tel. 072-5123480 (ma. t/m do. van 9.30-11. Informatiebrochure voor zakelijke en particuliere relaties Postbus 1054 1810 KB Alkmaar Tel. 072-5123480 (ma. t/m do. van 9.30-11.00) e-mail: info@schuld-vrij.nl Internet site: www.schuld-vrij.nl Inhoud

Nadere informatie

Voor en door bewindvoerders

Voor en door bewindvoerders Voor en door bewindvoerders Is beschermingsbewind iets voor u? Vindt u het moeilijk met geld om te gaan? Vindt u het lastig uw belangrijke post of uw administratie bij te houden? Heeft u betalingsachterstanden

Nadere informatie

FICHTE Bewindvoering BV

FICHTE Bewindvoering BV FICHTE Bewindvoering BV Levenstestament: wie doet de financiën? De familie of toch iemand anders? U heeft een levenstestament opgesteld. Dat is verstandig. Want zo houdt de regie over uw leven als u zelf

Nadere informatie

Te verwachten vragen naar aanleiding van stopzetten werkzaamheden SCG

Te verwachten vragen naar aanleiding van stopzetten werkzaamheden SCG Te verwachten vragen naar aanleiding van stopzetten werkzaamheden SCG Stoppen VN Verdrag Waarom stopt SCG met de administratie voor de onder bewind/curatele gestelde cliënten? De Rechtbank wil dat de bewindvoerder

Nadere informatie

Beschermingsbewind. Informatie- en aanmeldingspakket

Beschermingsbewind. Informatie- en aanmeldingspakket Beschermingsbewind Inhoudsopgave Wat is beschermingsbewind?... 3 Wat kost een beschermingsbewind?... 3 Beschermingsbewind in de praktijk, hoe werkt het?... 4 Overige informatie... 7 Aanmeldingsformulier...

Nadere informatie

over vertegenwoordiging van mensen met een psychische of psychiatrische aandoening

over vertegenwoordiging van mensen met een psychische of psychiatrische aandoening over vertegenwoordiging van mensen met een psychische of psychiatrische aandoening Als je tijdelijk niet zelf kunt beslissen... 1 2 Als je tijdelijk niet zelf kunt beslissen... COLOFON Deze folder is opgesteld

Nadere informatie

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Zodra het bewind is uitgesproken, wordt u door de rechtbank ingeschreven in het bewindsregister. Als de beschikking vanuit de

Nadere informatie

BSN. Telefoonnummer(s) E-mailadres. Gehuwd Geregistreerd Partnerschap Ongehuwd Weduw(e)-naar Anders, nl:

BSN. Telefoonnummer(s) E-mailadres. Gehuwd Geregistreerd Partnerschap Ongehuwd Weduw(e)-naar Anders, nl: Aanmeldingsformulier Aanmelding voor Inkomensbeheer Schuldenbewind Curatele maatregel: Beschermingsbewind Mentorschap Budgetcoaching Algemene en persoonlijke gegevens Gegevens rechthebbende (Meisjes-)

Nadere informatie

Presentatie: mr. B. Kwakkenbos Datum: 6 april 2016 Duur Presentatie: uur

Presentatie: mr. B. Kwakkenbos Datum: 6 april 2016 Duur Presentatie: uur Presentatie: mr. B. Kwakkenbos Datum: 6 april 2016 Duur Presentatie: 09.30 10.30 uur Definitie bewind Indien een meerderjarige tijdelijk of duurzaam niet in staat is ten volle zijn vermogensrechtelijke

Nadere informatie

Over ABR Maatschappelijk Werk, Bewindvoering & Inkomensbeheer

Over ABR Maatschappelijk Werk, Bewindvoering & Inkomensbeheer INFORMATIEFOLDER Over ABR Maatschappelijk Werk, Bewindvoering & Inkomensbeheer In ieder huishouden kan het voorkomen: problemen die ontstaan bij het beheren van de financiën. De post stapelt zich op,

Nadere informatie

Overeenkomst beschermingsbewind De Maas Dienstverlening V.O.F.

Overeenkomst beschermingsbewind De Maas Dienstverlening V.O.F. Overeenkomst beschermingsbewind De Maas Dienstverlening V.O.F. Artikel 1. Begripsbepaling. 1.Opdrachtnemer: De Maas Dienstverlening V.O.F. gevestigd te Spijkenisse, met Kamer van Koophandelnummer:53657446

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Ficordento bewindvoering

Algemene voorwaarden Ficordento bewindvoering Algemene voorwaarden Ficordento bewindvoering Artikel 1. Begripsbepaling In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Bewindvoerder: Ficordento bewindvoering gevestigd te Hoogezand, postbus 115, 9600 AC Hoogezand.

Nadere informatie

Amerpoort. Irma Kramp & Alfons Klarenbeek. Vrijdag 6 nov

Amerpoort. Irma Kramp & Alfons Klarenbeek. Vrijdag 6 nov Amerpoort a.klarenbeek@amerpoort.nl i.kramp@amerpoort.nl Irma Kramp & Alfons Klarenbeek Vrijdag 6 nov 2015 Missie van Amerpoort Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

ALLROUND KANTOOR VOOR PARTICULIER EN ONDERNEMER

ALLROUND KANTOOR VOOR PARTICULIER EN ONDERNEMER NOTARISKANTOOR ZWANIKKEN Blad: 1-28 Vijverlaan 21-6881 HL Velp tel.: 026-361 79 21 fax : 026-363 51 38 M:\FAMILIE\DIVERSEN\BEHEER EN BEWIND\BROCHURE BEWIND CURATELE.DOC Curatele, bewind en mentorschap

Nadere informatie

Beschermingsbewindvoering

Beschermingsbewindvoering Beschermingsbewindvoering Informatie 2016 www.assistbudget.nl Bent U nog de baas over uw geld of zijn uw geldzorgen U de baas? Het is lastig om overzicht te houden over inkomsten, uitgaven, verzekeringen,

Nadere informatie

De bewindvoerder. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind

De bewindvoerder. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind De bewindvoerder Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind Bewindvoering algemeen In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over bewindvoering. Maar wat houdt dit in? En soms wordt

Nadere informatie

Presentatie VSO De Brug

Presentatie VSO De Brug Presentatie VSO De Brug Datum : 25 maart 2015 Namen : Susan Boogaarts Sigrid Ketel Introductie Stichting Cliënt Support, gevestigd in Amersfoort Administratiekantoor voor bewindvoerders / curatoren van

Nadere informatie

Curatele, bewind en mentorschap

Curatele, bewind en mentorschap Curatele, bewind en mentorschap In dit informatieblad kunt u lezen wat curatele, bewind en mentorschap betekenen en wanneer die maatregelen kunnen worden genomen. In paragraaf 2 zijn de maatregelen beknopt

Nadere informatie

Stichting Vermogensbeheer Cliënten Prisma

Stichting Vermogensbeheer Cliënten Prisma Stichting Vermogensbeheer Cliënten Prisma Bijeenkomst met medewerkers Prisma 10 en 23 juni 2014 Opening Welkom door mr. C.H.M. Meijer-Vermeeren Wat doen we vanmiddag: 14.00 14.15 uur: Wat is en wie zijn

Nadere informatie

Mr. Kees Blankman c.blankman@vu.nl

Mr. Kees Blankman c.blankman@vu.nl Mr. Kees Blankman c.blankman@vu.nl Zelf een wilsverklaring opstellen voor een latere situatie van wilsonbekwaamheid: bijv. een nietbehandelverklaring (non-reanimatie) of een euthanasieverklaring of orgaandonatie;

Nadere informatie

Geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel

Geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel Geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel Samen je centen de baas INFORMATIE VOOR OUDERS/BELANGENBEHARTIGERS U HEEFT ER HET LIEFST GEEN OMKIJKEN NAAR De geldzaken van uw kind of verwant. U regelt ze nu,

Nadere informatie

JW Bewindvoering & Inkomensbeheer Juridisch Advies en Administratie kantoor Werner

JW Bewindvoering & Inkomensbeheer Juridisch Advies en Administratie kantoor Werner Algemene voorwaarden Artikel 1 Opdrachtnemer Onder opdrachtnemer wordt verstaan: Juridisch Advies en Administratiekantoor Werner JW Bewindvoering en inkomensbeheer; Kamer van Koophandel: 55662978 Artikel

Nadere informatie

Beschermingsbewind. Hoe werkt dat? Carmen bewindvoering

Beschermingsbewind. Hoe werkt dat? Carmen bewindvoering Beschermingsbewind Hoe werkt dat? Carmen bewindvoering 1 Inleiding Voor u ligt de brochure over beschermingsbewind. Als uw goederen onder bewind gesteld zijn, is het goed voor te stellen dat u denkt: hoe

Nadere informatie

Curatele, bewind en mentorschap

Curatele, bewind en mentorschap Curatele, bewind en mentorschap In dit informatieblad kunt u lezen wat curatele, bewind en mentorschap betekenen en wanneer die maatregelen kunnen worden genomen. In paragraaf 2 zijn de maatregelen beknopt

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie Wetgeving en Juridische Zaken Turfmarkt 147 2511 DP Den

Nadere informatie

Mevrouw mr M.I. Loof, notaris bij Westvest Netwerk Notarissen, Westvest 38, 2611 AZ Delft, telefoon 015 2191999, info@westvest-notarissen.

Mevrouw mr M.I. Loof, notaris bij Westvest Netwerk Notarissen, Westvest 38, 2611 AZ Delft, telefoon 015 2191999, info@westvest-notarissen. 1 VAN MENTORSCHAP TOT NALATENSCHAP Mevrouw mr M.I. Loof, notaris bij, Westvest 38, 2611 AZ Delft, telefoon 015 2191999, info@westvest-notarissen.nl De wet zegt: als je 18 jaar bent dan ben je meerderjarig

Nadere informatie

Goed Mentorschap. Inhoud. Doelen, uitgangspunten en kwaliteit van werken van de stichtingen mentorschap, aangesloten bij Mentorschap Nederland.

Goed Mentorschap. Inhoud. Doelen, uitgangspunten en kwaliteit van werken van de stichtingen mentorschap, aangesloten bij Mentorschap Nederland. Goed Mentorschap Doelen, uitgangspunten en kwaliteit van werken van de stichtingen mentorschap, aangesloten bij Mentorschap Nederland. Inhoud Voorwoord 1. Doelen en uitgangspunten van goed mentorschap

Nadere informatie

Curatele, bewind en mentorschap. Ministerie van Justitie

Curatele, bewind en mentorschap. Ministerie van Justitie Ministerie van Justitie Curatele, bewind en mentorschap Burgerlijk Wetboek, Boek 1 Titel 16 Curatele Artikel 378 1. Een meerderjarige kan door de kantonrechter onder curatele worden gesteld: a. wegens

Nadere informatie

Vaneveld Bewindvoering BV, Postbus 22179, 1302 CD Almere

Vaneveld Bewindvoering BV, Postbus 22179, 1302 CD Almere Algemene Bepalingen Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: De organisatie: Bewindvoerder: Mentor: Curator: Vaneveld Bewindvoering BV, Postbus 22179, 1302 CD Almere degene die het bewind daadwerkelijk

Nadere informatie

RI-04 Beheer financiën cliënten

RI-04 Beheer financiën cliënten RI-04 Beheer financiën cliënten Het reglement heeft als doel, duidelijkheid te scheppen in het handelen van medewerkers ten aanzien van de gelden van cliënten. Cavent heeft als uitgangspunt dat cliënten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden RegioBewind B.V.

Algemene voorwaarden RegioBewind B.V. Algemene voorwaarden RegioBewind B.V. Artikel 1. Begripsbepaling. 1.1 Onder opdrachtnemer wordt verstaan: RegioBewind B.V., Voorstraat 14, 9291 CK te Kollum. Kamer van Koophandel nummer 64305961; BTW-nummer

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 413 Vragen van het lid

Nadere informatie

Uw financiën in de hand door het (even) uit handen te geven! Budgetbeheer en Beschermingsbewind

Uw financiën in de hand door het (even) uit handen te geven! Budgetbeheer en Beschermingsbewind Uw financiën in de hand door het (even) uit handen te geven! Budgetbeheer en Beschermingsbewind Samen zorgen we voor grip op uw financiën Bent u achttien jaar of ouder? Dan bent u volgens de Nederlandse

Nadere informatie

Brijker YW Bewindvoerder/Curator

Brijker YW Bewindvoerder/Curator Dit reglement geeft in een aantal artikelen een beschrijving van hoe bewindvoering/curatele wordt uitgevoerd door. Artikel 1: Algemene bepaling De bewindvoering/curatele wordt uitgevoerd volgens wettelijke

Nadere informatie

Marleen Breedveld, BBA. Samenvatting nieuwe wet- en regelgeving Wet wijziging curatele, mentorschap en beschermingsbewind

Marleen Breedveld, BBA. Samenvatting nieuwe wet- en regelgeving Wet wijziging curatele, mentorschap en beschermingsbewind Samenvatting nieuwe wet- en regelgeving Wet wijziging curatele, mentorschap en beschermingsbewind 3. De nieuwe wet- en regelgeving Deze uitwerking is een hoofdstuk van het onderzoek van Fraude, bewindvoering

Nadere informatie

Workshop Hoe kom ik uit de schulden?

Workshop Hoe kom ik uit de schulden? Workshop Hoe kom ik uit de schulden? Hoe kan een beschermingsbewindvoerder daarbij helpen Wim Peeters beschermingsbewindvoerder Even voorstellen Wim Peeters oprichter Bolwerk bewindvoering > 30 jaar (commercieel)management

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Stichting Beheer Bewonersgelden Zorginstellingen (SBB Zorginstellingen) Versie 2015.04.2 d.d. 3 december 2015. A.

Dienstverleningsdocument. Stichting Beheer Bewonersgelden Zorginstellingen (SBB Zorginstellingen) Versie 2015.04.2 d.d. 3 december 2015. A. Dienstverleningsdocument Stichting Beheer Bewonersgelden Zorginstellingen (SBB Zorginstellingen) Versie 2015.04.2 d.d. 3 december 2015 A. Inleiding SBB Zorginstellingen gelooft in een veilige omgeving

Nadere informatie

Procedure Moors Bewind Datum 10-07-2014 MB13

Procedure Moors Bewind Datum 10-07-2014 MB13 Artikel 1 U meldt zich zelf, dan wel via een verwijzende instantie, telefonisch of via email bij bewindvoeringskantoor Moors Bewind. Artikel 2 Uw bewindvoerder is telefonisch bereikbaar op maandag t/m

Nadere informatie

Beschermingsmaatregelen: Onderbewindstelling materieel Mentorschap - immaterieel Curatele zowel materieel als immaterieel

Beschermingsmaatregelen: Onderbewindstelling materieel Mentorschap - immaterieel Curatele zowel materieel als immaterieel 18 +..en nu? Beschermingsmaatregelen: Onderbewindstelling materieel Mentorschap - immaterieel Curatele zowel materieel als immaterieel Onderbewindstelling Sinds 1 januari 2014 Ten behoeve van meerderjarigen

Nadere informatie

Veranderingen in de rol en de positie van de mentor door nieuwe regelgeving. Symposium 6 november 2013 Stichting Mentorschap Amsterdam

Veranderingen in de rol en de positie van de mentor door nieuwe regelgeving. Symposium 6 november 2013 Stichting Mentorschap Amsterdam Veranderingen in de rol en de positie van de mentor door nieuwe regelgeving Symposium 6 november 2013 Stichting Mentorschap Amsterdam Mr. Kees Blankman c.blankman@vu.nl Curatele, beschermingsbewind en

Nadere informatie

Privacyverklaring Yue Bewindvoering

Privacyverklaring Yue Bewindvoering Privacyverklaring Yue Bewindvoering Yue Bewindvoering verwerkt persoonsgegevens en financiële gegevens over u. Dat is nodig om ons werk als bewindvoerder of inkomensbeheerder te doen. We gaan zorgvuldig

Nadere informatie

Gebruik van patiëntgegevens in de zorg voor ouderen

Gebruik van patiëntgegevens in de zorg voor ouderen Gebruik van patiëntgegevens in de zorg voor ouderen 6 juridische problemen in de ouderengeneeskunde Roy Knuiman 11 april 2017 KNMG symposium Arts en Recht Casuїstiek uit de praktijk Zes juridische problemen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Lucassen Bewindvoering Algemene voorwaarden Versie: 1 augustus 2014 Pagina 1 van 5 Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Onder opdrachtnemer wordt verstaan: Lucassen Bewindvoering, Postbus 2211, 6020 AE Budel.

Nadere informatie

Cliënten worden naar ons doorverwezen door een hulpverlenende instantie, maar uiteraard kan een cliënt zich ook op eigen initiatief tot ons wenden.

Cliënten worden naar ons doorverwezen door een hulpverlenende instantie, maar uiteraard kan een cliënt zich ook op eigen initiatief tot ons wenden. ADC Bewindvoering B.V. werkt via een vastgelegd werkproces. Hiermee is de uitvoering van het werk meetbaar en controleerbaar. In het proces zijn activiteiten, procedures en normtijden vastgelegd. Op deze

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Beschermingsbewind

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Beschermingsbewind Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Beschermingsbewind Beschermingsbewind Als u niet in staat bent om zelf uw financiën te regelen, kan dit snel tot problemen leiden. Bijvoorbeeld doordat vaste lasten

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Linda van Arkel. OBIN is ruim 15 jaar specialist in bewindvoering. Sandra Caeyers

EVEN VOORSTELLEN. Linda van Arkel. OBIN is ruim 15 jaar specialist in bewindvoering. Sandra Caeyers BESCHERMINGSBEWIND EVEN VOORSTELLEN 1 2 3 Linda van Arkel Sandra Caeyers OBIN is ruim 15 jaar specialist in bewindvoering. Bewindvoering is voor mensen die door ziekte, leeftijd, problematische schulden

Nadere informatie

MODULE BESCHERMINGSBEWIND

MODULE BESCHERMINGSBEWIND NVVK 2017 Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten op de inhoud van deze Gedragscode/Module berusten bij de NVVK, branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. Gebruik

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND KANSPLUS NHN

INFORMATIEAVOND KANSPLUS NHN INFORMATIEAVOND KANSPLUS NHN Erven, beschermingsmaatregelen WLZ en wat maar ter tafel komt- 5 maart 2014 te Wieringerwerf door: mr H.J. (Rik) de Jong INDELING AVOND 1. Mentorschap, Bewind en Curatele 2.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Stichting Beheer Bewonersgelden Zorginstellingen (SBB Zorginstellingen) Versie d.d. 1 januari A.

Dienstverleningsdocument. Stichting Beheer Bewonersgelden Zorginstellingen (SBB Zorginstellingen) Versie d.d. 1 januari A. Dienstverleningsdocument Stichting Beheer Bewonersgelden Zorginstellingen (SBB Zorginstellingen) Versie 2018.01 d.d. 1 januari 2018 A. Inleiding SBB Zorginstellingen gelooft in een veilige omgeving voor

Nadere informatie

Bewindvoering Curatele Mentorschap

Bewindvoering Curatele Mentorschap Wie zijn wij? Omega Beheer bestaat sinds 1987 als onafhankelijke organisatie met thans circa 1.300 klanten. Wij hebben als doel het beheren van inkomens-en vermogens van personen die daar om gezondheidsredenen

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. CONCEPT Besluit van, houdende regels ter waarborging van de kwaliteit van curatoren, bewindvoerders en mentoren (Besluit kwaliteitseisen curatoren, bewindvoerders en mentoren) Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

Curatele, bewind en mentorschap

Curatele, bewind en mentorschap Curatele, bewind en mentorschap Inhoud Inleiding 3 De maatregelen kort samengevat 4 Aanbevelingen van het LOK 5 Waarom ondercuratelestelling, onderbewindstelling of mentorschap 5 Wie vraagt curatele,

Nadere informatie

Wat is beschermingsbewind?

Wat is beschermingsbewind? Beschermingsbewind Wat is beschermingsbewind? Beschermingsbewind (ook wel bewindvoering of bewind) wordt aangevraagd bij de rechtbank. Je vraagt dan aan de rechter of iemand anders je inkomen en je uitgaven

Nadere informatie

Tijdens het gesprek komen de inkomsten, uitgaven, achterstanden en/of schulden aan bod en ook de reden voor aanmelding.

Tijdens het gesprek komen de inkomsten, uitgaven, achterstanden en/of schulden aan bod en ook de reden voor aanmelding. Budget Support 1. Aanmelding Uiteraard begint het bij de aanmelding van de klant bij Budget Support. Dit kan de klant doen door langs te komen op kantoor, telefonisch, per e-mail of via het contactformulier

Nadere informatie

Protocol Vertegenwoordiging

Protocol Vertegenwoordiging Protocol Vertegenwoordiging 1.Inleiding Sommige patiënten kunnen (enkele van) hun belangen zelf niet -of niet meer- goed behartigen. Zo hebben ze bijvoorbeeld problemen op het gebied van huisvesting, financiën

Nadere informatie

Bewindvoerderschap. Curatele, bewind en mentorschap

Bewindvoerderschap. Curatele, bewind en mentorschap Bewindvoerderschap Het kan voorkomen dat een erflater van mening is dat zijn erfgenamen (nog) niet de volledige verantwoording kunnen dragen van het door hen geërfde vermogen. Dit kan te maken hebben met

Nadere informatie

1.1 R&S Bewind is gevestigd in Den Haag en ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer 61716022.

1.1 R&S Bewind is gevestigd in Den Haag en ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer 61716022. Artikel 1 R&S Bewind 1.1 R&S Bewind is gevestigd in Den Haag en ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer 61716022. Artikel 2. Algemene bepalingen 2.1 De onderbewindstelling

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Postbus 293 8100 AG Raalte Tel. 0572-700 248 mail@hnhbewind.nl

Algemene Voorwaarden. Postbus 293 8100 AG Raalte Tel. 0572-700 248 mail@hnhbewind.nl Algemene Voorwaarden Artikel 1. Begripsbepaling. 1.1 Onder opdrachtnemer wordt verstaan: Hoofd & Hart Bewindvoering te Raalte. Kamer van Koophandel nummer 855509478. 1.2 Onder cliënt wordt verstaan: Iedere

Nadere informatie