CHECKLIST SOFTWARE GEMEENTELIJK MELDPUNT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CHECKLIST SOFTWARE GEMEENTELIJK MELDPUNT"

Transcriptie

1 CHECKLIST SOFTWARE GEMEENTELIJK MELDPUNT OVER DIT DOCUMENT Bedoeling van dit document is een checklist te bieden die kan gebruikt worden bij het bepalen van welk type meldingssysteem voor uw organisatie het meest geschikt is. Het meldingssysteem voor de gemeente bestaat niet. Aan de hand van onderstaande beschrijving van mogelijke functies van een meldsysteem kunt u uitmaken welke functies van een meldsysteem voor uw bestuur het belangrijkst zijn en uw keuze zullen bepalen. bij het opstellen van bestekken voor software ter ondersteuning van een gemeentelijk meldpunt. Het document gaat daarbij enkel in op de vragen die typisch zijn voor meldsystemen. Vragen die voor elk type applicatie gelden (bijvoorbeeld :wat zijn de hardware vereisten?) zijn niet in dit document opgenomen. Dit is een eerste versie, aangemaakt naar aanleiding van het seminarie Gemeentelijk meldpunt op 22 november Aanvullingen, verbeteringen en opmerkingen zijn ten zeerste gewenst en kunnen meegedeeld worden aan: Peter Hautekiet V-ICT-OR Kenniscentrum Paviljoenstraat 9 B-1030 Brussel Tel. +32 (0) Fax +32 (0) Peter.Hautekiet@v-ict-or.be

2 WAT? DE INHOUD VAN HET MELDSYSTEEM Wat moet in eerste plaats kunnen behandeld worden door de software die het gemeentelijk meldpunt ondersteunt? EEN GEWONE MELDING Een melding betreft het signaleren van een gebrekkig functioneren van de overheid. Het gaat hier om de klassieke voorbeelden als de defecte straatlamp, de losliggende tegel,... Het kan echter ook gaan om inbreuken tegen de wet en overtredingen waartegen de overheid nog niet in actie is gekomen, zoals geurhinder, bouwovertredingen,... EEN KLACHT Een klacht is een melding over een slecht opgevolgde melding of over een vraag tot dienstverlening die niet (goed) werd opgevolgd. Wanneer een burger reeds eerder melding deed van een losliggende tegel en deze melding werd niet opgevolgd, spreekt men bij een hernieuwde melding van een klacht. Wanneer een burger melding doet van een gebrekkige dienstverlening bij een bepaald loket of een bepaalde dienst, spreekt men eveneens van een klacht. In grotere besturen worden klachten vaak apart behandeld door een ombudsman. Voor kleinere besturen lijkt dit moeilijk haalbaar. Belangrijk is wel dat binnen de registratie klachten als zodanig herkenbaar zijn. EEN SUGGESTIE Positief geformuleerde voorstellen tot verbetering, aanpassing van de dienstverlening enzoverder... WEGWIJS INFORMATIE Veel meldpunten behandelen ook vragen om informatie in verband met dienstverlening. Het betreft hier vragen van het type: waar kan ik terecht voor..., wat moet ik doen als..., en zo verder. Een productencatalogus vormt hier vaak een belangrijke ondersteuning. WIE? MOGELIJKE GEBRUIKERS VAN HET MELDSYSTEEM DE CENTRALE GEBRUIKERS. De hoofdgebruikers zijn de gebruikers van het centrale meldingspunt binnen een gemeente, die meldingen naar de diensten kunnen sturen. Het centrale meldpunt treedt op als beheerder van het systeem, binnen één bepaalde gemeente.

3 DE DECENTRALE GEBRUIKERS. Bijvoorbeeld : een secretariaatsgebruiker van een dienst heeft de volledige bevoegdheid over de meldingen die voor zijn/haar afdeling zijn bestemd. De secretariaatsgebruiker is vaak ook in staat om een melding te registreren die niet voor zijn afdeling bestemd is maar (vaak via het centrale meldpunt) aan de juiste afdeling wordt gericht. DE ONRECHTSTREEKSE OF OCCASIONELE GEBRUIKERS Meldingen kunnen naar gelijk welke medewerker gestuurd worden voor reactie. Het is de bedoeling dat het antwoord minimaal automatisch in het systeem bij de betreffende melding kan gevoegd worden. Op welke manier kan het systeem de antwoorden per van de onrechtstreekse gebruikers opvangen?. DE TECHNISCHE BEHEERDERS De technische beheerders ondersteunen het systeem maar gebruiken het niet. Database beheer (bijvoorbeeld maken van complexere rapporten, technische eerstelijnsondersteuning,...) KANALEN De software moet in basis gericht zijn op de verwerking van meldingen door een operator. Deze meldingen komen via verschillende kanalen, zowel telefonisch, mondeling, per brief of per binnen. Aandachtspunten per kanaal zijn: Telefonische meldingen: vlotte, proportionele invoer (geen overbodige informatie opvragen, aandacht voor schrem layout, tabbladen beperken, ) Meldingen per laat de software een eenvoudige verwerking via een mailsysteem (MS Outlook) toe, met een automatische minimale verwerking van het antwoord van de aangesprokene? Meldingen via de website: een bijzondere vorm van kunnen zijn de meldingen die via de website binnenkomen. De software moet ook meldingen kunnen verwerken die van een formulier van internet komen enz... In welke mate kan het systeem dergelijke (half)gestructureerde informatie zo vlot mogelijk integreren? Meldingen per brief of fax: inscannen van binnenkomende documenten, link met postregistratie DE LEVENCYCLUS VAN EEN MELDING De functionele vereisten van het systeem worden behandeld aan de hand van de levenscyclus van een melding. MELDING KOMT BINNEN Een melding komt binnen langs verschillende kanalen. Minimaal moet het mogelijk zijn aan te duiden via welk kanaal de melding is binnengekomen. Daarbij kunnen gebruikers van het systeem beroep doen op een

4 standaardlijst van kanalen. Deze lijst is door technische beheerders aanpasbaar en uitbreidbaar zonder tussenkomst van de leverancier. De aanbieder zal tevens duidelijk maken of er een specifieke interface is per kanaal. Voor een registratie via de telefoon is een snelle registratie met maximaal beroep op hulpbronnen (zie verder: openheid), voor een via de website binnengekomen melding is een maximaal hergebruik van de door de klant ingegeven informatie noodzakelijk. MELDING WORDT GEREGISTREERD WIE MELDT Bronbestanden met contactgegevens maken geen deel uit van meldsysteem op zich. Het systeem moet echter wel gebruik kunnen maken van dergelijke bronbestanden, zoals daar zijn: lokaal bevolkingsbestand, Kruispuntbank Ondernemingen, lijsten binnen besturen met verenigingen,... Daarnaast moet steeds de mogelijkheid bestaan om een melder in te voeren die niet in een bronbestand voorkomt. WIE REGISTREERT Bronbestanden met personeelsgegevens maken geen deel uit het meldsysteem. Het systeem moet echter wel gebruik kunnen maken van een bronbestanden met personeelsgegevens. Daarnaast moet steeds de mogelijkheid bestaan om een registrator in te voeren die niet in een bronbestand voorkomt. Het moet vooraf duidelijk zijn welke velden minimaal moeten beschikbaar zijn om een registrator succesvol te kunnen registreren, op welke manier deze gegevens in het systeem zullen worden binnengebracht en welke voorwaarden daarvoor vervuld moeten zijn. RUIMTELIJKE COMPONENT Vele meldingen hebben een ruimtelijke component. Is het binnen het system mogelijk om de plaats waarop de melding betrekking heeft te registreren? Ook hier is het gebruik van bronbestanden belangrijk (bijvoorbeeld CRAB Stratenlijst). WAAROVER WORDT GEMELD De inhoud van de melding moet kunnen worden beschreven/opgevangen in een commentaarveld. De mogelijkheid om hierbij ook attachments te kunnen invoegen is belangrijk. Idealiter kan ook de link gelegd worden met een productenlijst of productencatalogus, ter ondersteuning van informatievragen en in functie van rapportering van klachten. WANNEER WORDT GEMELD Tijdstip van de melding: het tijdstip is standaard de tijd van invoeren van de melding, maar kan gewijzigd worden door de gebruiker. Indien de melding via een webformulier werd aangemaakt, wordt het tijdstip dat wordt meegestuurd met dat formulier overgenomen. SOORT MELDING Is het systeem in staat diverse soorten meldingen te behandelen?

5 Het soort melding aan te duiden (bijvoorbeeld melding, klacht,...)? Binnen deze ruwe indeling bovendien verdere onderverdelingen te gebruiken (bijvoorbeeld defecte straatverlichting, zwerfvuil,...)? Op basis van deze soortaanduiding en onderverdelingen een andere opvolging kunnen voorstellen (zie verder routering)? ENKELVOUDIGE OF MEERVOUDIGE MELDING Is het systeem in staat om zowel enkelvoudige als meervoudige meldingen op te slaan en op te volgen? GERELATEERDE MELDINGEN Is het systeem in staat om meldingen aan elkaar te linken? Een melding kan bijvoorbeeld ten onrechte worden afgesloten. Een nieuwe melding over hetzelfde probleem kan naar deze eerdere melding verwijzen. Een ander voorbeeld is wanneer eenzelfde problematiek wordt gemeld door verschillende melders. Bestaat de mogelijkheid om deze meldingen aan eenzelfde dossier te koppelen? MELDING WORDT GEROUTEERD PROCES Gebeurt een voorstel van routering op basis van een procesbeschrijving die bij de verschillende soorten en onderverdelingen van meldingen hoort? Kan de registrator per melding beslissen om van dit voorstel af te wijken? Op welke manier kan een dergelijke procesbeschrijving binnen het systeem vastgelegd worden? PARALLEL/SERIEEL Is het mogelijk meldingen serieel of parallel te routeren? KANALEN Via welke kanalen kan de melding worden gerouteerd: , werkbon, intranet, telefoon,... Op welke manier wordt dit in het systeem geregistreerd: in welke gevallen wordt de routering vanuit het systeem zelf gegeneerd (bijvoorbeeld een die automatisch wordt verzonden) en in welke gevallen kan het systeem de routering wel registreren maar niet genereren (bijvoorbeeld een die niet automatisch wordt verzonden, maar die wel wordt toegevoegd als attachment bij de melding en die op die manier zichtbaar is binnen het systeem) BESTEMMELINGEN VAN DE MELDING Interne bestemmelingen: heeft het bestuur de mogelijkheid om een lijst van interne bestemmelingen op te maken, gebaseerd op bronbestanden? Externe bestemmelingen: heeft het bestuur de mogelijkheid om een lijst van externe bestemmelingen op te maken, bijvoorbeeld nutsmaatschappijen?

6 REACTIES Kunnen de reacties van een bestemmeling opgeslagen worden in een commentaarveld? Met of zonder attachments? ROUTERINGSGESCHIEDENIS Het is belangrijk ten allen tijde snel een duidelijk overzicht te hebben van de routeringsgeschiedenis van een melding, met inbegrip van registrator, bestemmelingen, reacties, tijdstippen,... DE MELDING WORDT GECOMMUNICEERD Doorheen de routering verandert de status van een melding. Hierbij moet onderscheid gemaakt worden tussen de interne status van een melding en de externe status van een melding die kan worden meegedeeld aan de melder. Op welke manier kan de status van de meldingen gecommuniceerd worden aan de melder: via standaardbrieven, via de gemeentelijke website, via ,...? MELDING WORDT GERAPPORTEERD STANDAARDRAPPORTEN Maken standaardrapporten deel uit van het systeem? Deze standaardrapporten ondersteunen de werking van het centrale meldpunt en laten toe aanslepende meldingen op te sporen, dubbele meldingen te detecteren,... AD HOC OPVRAGINGEN: QUERIES EN VIEWS Daarnaast moet het voor de technische beheerders (en/of voor centrale gebruikers met voldoende technische bagage) mogelijk zijn om de database te bevragen met ad hoc queries en views, zonder dat daarvoor een tussenkomst van de leverancier vereist is. NIET-FUNCTIONELE VEREISTEN OPENHEID GEBRUIK KUNNEN MAKEN VAN EXTERNE BRONBESTANDEN Kan het system gebruik maken van binnen het bestuur aanwezige bronbestanden: Lokaal bevolkingsbestand Personeelsbestand Bedrijvendatabank (VKBO) Lijsten van verenigingen en andere contactgegevens binnen lokale besturen

7 Productenlijst Productencatalogus Veel meldingen hebben een ruimtelijke component. Het is daarom belangrijk gebruik te kunnen maken van belangrijke GIS bronbestanden (bijvoorbeeld stratenlijst). OPENHEID NAAR MAIL Binnenhalen van mails voor meldingen. Doorsturen van meldingen via mail. OPENHEID VAN DE DATABANKEN. Er moet een duidelijk onderscheid zijn tussen de meldingssoftware en de manier waarop de gegevens in het meldsysteem worden opgeslagen. Het is af te raden dat de meldingssoftware de enige toegang zou zijn tot de gegevens. GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID INTERFACE EN GRAFISCHE VOORSTELLING. De gebruikersinterface is uiterst belangrijk. Hij moet intuïtief zijn en uiterst overzichtelijk. Het moet op een vlotte manier mogelijk zijn om snel gegevens te corrigeren te wijzigen enz Zeker wanneer wordt ingezet op een telefonisch meldpunt, is een goed afgewogen invoersscherm, zonder overdaad van velden en tabbladen aangewezen. Het moet vooraf duidelijk zijn welke velden minimaal moeten beschikbaar zijn om een melding succesvol te kunnen registreren, op welke manier deze gegevens in het systeem zullen worden binnengebracht (intikken, overnemen uit bronbestand, batchimport) en welke voorwaarden daarvoor vervuld moeten zijn. VERMIJDEN VAN DUBBELE INVOER Wanneer door verschillende personen, diensten meldingen geregistreerd worden is het van belang om de invoer van dubbele meldingen te vermijden of te linken aan mekaar. Een melding over een bepaald item kan bijvoorbeeld door drie verschillende personen gesignaleerd worden maar die allemaal een iets andere omschrijving geven van probleem of situering. Gespecialiseerde zoekmogelijkheden of vergelijkingstools zouden hier een aanzet van oplossing kunnen betekenen. PROPORTIONALITEIT De aangeboden schermen en in te vullen velden moeten proportioneel zijn in functie van de context. Wanneer een operator slechts vijf gegevens dient te lezen of in te vullen, zullen idealiter ook slechts deze gegevens worden aangeboden of gevraagd. Proportionaliteit betekent ook dat er een goed evenwicht tussen de eisen langs de rapportagekant en de eisen van de invoerzijde: wanneer een bepaald invoerveld een zware last legt op de registrator, is het de moeite waard na te gaan of deze extra inspanning voldoende meerwaarde bij de rapportering oplevert.

8 APPENDIX : OVERZICHT VAN MOGELIJKE BEPALINGEN IN EEN BESTEK 1. De indiener zal in de offerte duidelijk maken welke soorten gebruikers gedefinieerd kunnen zijn en wat de daaraan verbonden rechten zijn. De indiener zal duidelijk maken wat de implicaties zijn op het licentiemodel. 2. De indiener zal in de offerte duidelijk maken welke velden minimaal moeten beschikbaar zijn om een melder succesvol te kunnen registreren. De indiener zal in de offerte tevens duidelijk maken op welke manier deze gegevens in het systeem zullen worden binnengebracht en welke voorwaarden daarvoor vervuld moeten zijn. 3. De indiener zal in de offerte duidelijk maken welke velden minimaal moeten beschikbaar zijn om de registrator van een melding succesvol te kunnen registreren. De indiener zal in de offerte tevens duidelijk maken op welke manier deze gegevens in het systeem zullen worden binnengebracht en welke voorwaarden daarvoor vervuld moeten zijn. 4. De indiener zal in de offerte duidelijk maken welke velden minimaal moeten beschikbaar zijn om een de ruimtelijke component van een melding succesvol te kunnen registreren. De indiener zal in de offerte tevens duidelijk maken op welke manier deze gegevens in het systeem zullen worden binnengebracht en welke voorwaarden daarvoor vervuld moeten zijn. 5. De indiener zal duidelijk maken of bij meldingen ook attachments kunnen ingevoegd worden. 6. De indiener zal aanduiden of het mogelijk is meldingen serieel of parallel te routeren. 7. De indiener zal duidelijk maken of het mogelijk is aan te duiden via welke kanalen de melding werd gerouteerd : , werkbon, intranet, telefoon, De indiener zal tevens aanduiden in welke gevallen de routering vanuit het systeem zelf wordt gegeneerd en in welke gevallen het systeem de routering wel kan registreren maar niet genereren. 9. Interne bestemmelingen : het bestuur heeft de mogelijkheid om een lijst van interne bestemmelingen op te maken, gebaseerd op bronbestanden. 10. Externe bestemmelingen : het bestuur heeft de mogelijkheid om een lijst van externe bestemmelingen op te maken, bijvoorbeeld nutsmaatschappijen. 11. De reacties van bestemmelingen kunnen opgeslagen worden. De indiener zal duidelijk maken of hierbij ook attachments kunnen ingevoegd worden. 12. Het is belangrijk ten allen tijde snel een duidelijk overzicht te hebben van de routeringsgeschiedenis van een melding, met inbegrip van registrator, bestemmelingen, reacties, tijdstippen, De indiener zal duidelijk maken op welke manier de status van de meldingen kunnen worden gecommuniceerd aan de melder : via standaardbrieven, via de gemeentelijke website, via , De indiener zal duidelijk maken welke standaardrapporten deel uitmaken van het systeem.

9 15. Daarnaast moet het voor de technische beheerders mogelijk zijn om de database te bevragen met ad hoc queries en views, zonder dat daarvoor een tussenkomst van de leverancier vereist is (zie verder : openheid). 16. De inschrijver zal daarom duidelijk maken op welke manier gebruik kan gemaakt worden van belangrijke bronbestanden en welke informatie daarvoor minimaal ter beschikking moet zijn a. Lokaal bevolkingsbestand b. VKBO c. Personeelslijst d. Lijsten met contactgegevens in diverse formaten e. CRAB-stratenlijst en adrespuntenbestand 17. De indiener zal duidelijk maken op welke manier binnenkomende s kunnen verwerkt worden als melding. 18. De indiener zal duidelijk maken op welke manier reacties van een bestemmeling via kunnen verwerkt worden binnen het meldpuntsysteem.

Klachtenbeheer (Intranet)

Klachtenbeheer (Intranet) Klachtenbeheer (Intranet) Versie:1 1/17 1 INLEIDING...3 2 NAVIGATIE VAN DE APPLICATIE...3 3 FRONT-END (OP DE WEBSITE)...4 3.1 Het online melden van klachten... 4 3.2 Mijn meldingen... 5 4 BACK-END...6

Nadere informatie

MELDDESK. Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren. van meldingen in de gemeente!

MELDDESK. Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren. van meldingen in de gemeente! MELDDESK Het systeem voor het registreren, afhandelen en rapporteren van meldingen in de gemeente! MELDDESK WANT UW BURGER IS TOCH GEEN BIJZAAK! MeldDesk is een toonaangevend informatiesysteem voor gemeenten

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

1. Milieuklacht... 2 1.1 Handleiding opladen XML in mkros... 2 2. Werken met Refertes... 5

1. Milieuklacht... 2 1.1 Handleiding opladen XML in mkros... 2 2. Werken met Refertes... 5 1. Milieuklacht............................................................................................. 2 1.1 Handleiding opladen XML in mkros......................................................................

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Handleiding. Meldingen module. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding.

Handleiding. Meldingen module. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Handleiding Meldingen module Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Overzicht van de mogelijkheden... 2 1.1

Nadere informatie

Algemeen reglement inzake klachtenbehandeling

Algemeen reglement inzake klachtenbehandeling Algemeen reglement inzake klachtenbehandeling Artikel 1 - algemeen 1. Dit reglement organiseert voor de gemeente Opwijk en het OCMW Opwijk een systeem voor de behandeling van klachten over handelingen

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

We hebben allemaal de titel GIS-coördinator, maar die functie wordt bij veschillende besturen op verschillende manieren ingevuld.

We hebben allemaal de titel GIS-coördinator, maar die functie wordt bij veschillende besturen op verschillende manieren ingevuld. 1 We hebben allemaal de titel GIS-coördinator, maar die functie wordt bij veschillende besturen op verschillende manieren ingevuld. Het is dus niet noodzakelijk zo dat wat wij vandaag beschrijven noodzakelijk

Nadere informatie

GIS in het stadsbeleid en de dienstverlening aan de bevolking. Inhoud. Inleiding. Stad Kortrijk. V-ict-or 21 december 2006 Hans Verscheure 1

GIS in het stadsbeleid en de dienstverlening aan de bevolking. Inhoud. Inleiding. Stad Kortrijk. V-ict-or 21 december 2006 Hans Verscheure 1 GIS in het stadsbeleid en de dienstverlening aan de bevolking V-ict-or 21 december 26 Hans Verscheure GIS-coördinator databeheerder Directie ICT stad Kortrijk Inhoud Inleiding Kortrijk organisatie 3 cases

Nadere informatie

Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17

Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17 Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17 Inhoud 1. Inloggen in het GO!Fixit webportaal... 3 2. Meldingen maken... 3 2.1. Een andere melder ingeven... 6 2.2. Het Type werk... 7 2.3. Prioriteit...

Nadere informatie

Module online intake/dtf

Module online intake/dtf Module online intake/dtf Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de module online intake/dtf... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 4 Een verzoeksjabloon invoeren / aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

KLACHTENBEHANDELINGSPROCEDURE

KLACHTENBEHANDELINGSPROCEDURE KLACHTENBEHANDELINGSPROCEDURE Gemeente Kampenhout 9 Aanleiding : Iemand heeft een klacht en uit die klacht Wie : burgers (externe klachten) medewerkers (interne klachten) Mogelijke manieren om een klacht

Nadere informatie

Deze procedure beschrijft de wijze waarop klachten gerapporteerd, geregistreerd, afgehandeld en geanalyseerd worden.

Deze procedure beschrijft de wijze waarop klachten gerapporteerd, geregistreerd, afgehandeld en geanalyseerd worden. 1. Inleiding Een klacht kan om meer kwesties gaan dan het contact met de begeleider. Ook in de organisatie van het begeleidingstraject kan van alles misgaan. Het gaat om zaken die anders hadden moeten

Nadere informatie

Hoogeveen KLACHTENPROCEDURE/-REGELING VOORWOORD

Hoogeveen KLACHTENPROCEDURE/-REGELING VOORWOORD Hoogeveen KLACHTENPROCEDURE/-REGELING VOORWOORD Binnen Bibliotheek Hoogeveen staat de continue kwaliteitsverbetering van de dienstverlening en dus de klant - centraal. Wij betrekken nu ook onze klanten

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal

SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal SNEL AAN DE SLAG MET TecLocal Versie 3.0 van TecLocal Besteller gebruiken INHOUD I. Aanmelding II. III. Functies Artikelselectie a. Handmatige artikelselectie b. Artikelselectie uit elektronische onderdeelcatalogus

Nadere informatie

Shopt IT CCSP goes on!

Shopt IT CCSP goes on! Shopt IT CCSP goes on! Uw CRM OSLO compliant 30 april 2015 10.40 11.30 uur V-ICT-OR Vlaamse ICT Organisatie CCSP agenda 10.40 CCSP - Johan van der Waal 10.55 Aalter - Els De Wulf 11.10 Samenvatting 11.20

Nadere informatie

Instructie Beheren Cases

Instructie Beheren Cases Instructie Beheren Cases Om een vraag in te dienen met betrekking tot de werking van de software kunt u gebruik maken van onze portal. U gaat dan een Case aanmaken. Aanmaken Case Om een nieuwe case aan

Nadere informatie

Klachtenprocedure. Definitie

Klachtenprocedure. Definitie Klachtenprocedure Ontevredenheid over producten en dienstverlening komt wel vaker voor. Mensenwerk is immers niet altijd perfect en ook de verwachtingen van de burgers stemmen niet altijd overeen met de

Nadere informatie

Elektronisch documentenbeheer bij de KMO. Themasessie, 2 december 2004, Leuven

Elektronisch documentenbeheer bij de KMO. Themasessie, 2 december 2004, Leuven Elektronisch documentenbeheer bij de KMO Themasessie, 2 december 2004, Leuven Agenda Inleiding Waarom zou u er aan beginnen? Voordelen van EDB Typische toepassingen in KMO Diverse kanten van EDB Waar op

Nadere informatie

Voorstelling van de behoeftenanalyse-tool voor deelnemers

Voorstelling van de behoeftenanalyse-tool voor deelnemers Voorstelling van de behoeftenanalyse-tool voor deelnemers Het succes van de opleiding hangt af van de homogeniteit van de groepen. Een analyse van de behoeften om het niveau tebepalen en zo tot homogene

Nadere informatie

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE Versie 3-04/10/2005 Dit document is de handleiding voor de poststukregistratie e2e nv pagina 1/20 1 Index 1 INDEX... 2 2 ROLLEN... 3 3 VERWERKER... 4 3.1 OVERZICHT... 4

Nadere informatie

TOEGEVOEGD AGENDAPUNT 1 VAN N-VA AAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2017

TOEGEVOEGD AGENDAPUNT 1 VAN N-VA AAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2017 TOEGEVOEGD AGENDAPUNT 1 VAN N-VA AAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 OKTOBER 2017 Klachtenbehandeling - implementatie van een procedure conform art. 197 e.v. van het Gemeentedecreet A. Situering Het doel is om

Nadere informatie

Notarisbrieven automatisch in Lier 2014.09.23

Notarisbrieven automatisch in Lier 2014.09.23 ICT & GIS Overleg Oost-Vlaanderen Luc Janssens Data-, Analyse- & GIS Coördinator Stadsbestuur van Lier Notarisbrieven automatisch in Lier V. 1.0 2014.09.23 Doelstelling Volledig automatische afhandeling

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Klachten kunnen betrekking hebben op het niet correct handelen van een personeelslid of dienst van de gemeente.

Klachten kunnen betrekking hebben op het niet correct handelen van een personeelslid of dienst van de gemeente. GR 16.12.2010 REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING Artikel 1 Een klacht is een manifeste uiting waarbij een ontevreden burger bij de lokale overheid klaagt over een door de lokale overheid al dan niet verrichte

Nadere informatie

Printopdrachten kunnen op 2 manieren worden verstuurd.

Printopdrachten kunnen op 2 manieren worden verstuurd. ALGEMENE OPDRACHTEN DOORSTUREN NAAR EXTERNE REPRO Om documenten door te sturen die niet voor de locale decentrale printers bestemd zijn, kan een opdracht gegeven worden naar onze externe Repropartner.

Nadere informatie

- Rechten: de cursist ontvangt passend onderwijs van goede kwaliteit en iedere cursist verdient en krijgt een gelijke behandeling.

- Rechten: de cursist ontvangt passend onderwijs van goede kwaliteit en iedere cursist verdient en krijgt een gelijke behandeling. Klachtenreglement Stichting VluchtelingenWerk Inburgering 2018 Procedure klachtenbehandeling SV Inburgering Algemeen SV Inburgering heeft graag tevreden klanten en doet zijn uiterste best om u zo goed

Nadere informatie

Beleid en Management. Postbeheer en Dossieropvolging

Beleid en Management. Postbeheer en Dossieropvolging Beleid en Management Postbeheer en Dossieropvolging EFFICIENTER, SNELLER EN BETER WERKEN Veel organisaties hebben dagelijks te maken met een grote stroom van papieren én elektronische post. Het kost veel

Nadere informatie

Met cliënt wordt bedoeld de cliënt zelf of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. De regeling is ook bedoeld voor klachten van medewerkers.

Met cliënt wordt bedoeld de cliënt zelf of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. De regeling is ook bedoeld voor klachten van medewerkers. Pagina: 1 van 5 Uitgifte datum : 15-04-2014 1. Inleiding Een klacht kan om meer kwesties gaan dan medische fouten. Ook in het contact met de hulpverlener of in de organisatie van de zorg kan van alles

Nadere informatie

Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk

Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk Handleiding configureren correctieservice in Suwinet-Inkijk Mei 2011 1.! Digitaal klantdossier heeft alleen waarde als je erop kunt vertrouwen

Nadere informatie

HANDLEIDING CALLMENOW. Datum: augustus 2009 Versie: 1.1

HANDLEIDING CALLMENOW. Datum: augustus 2009 Versie: 1.1 HANDLEIDING CALLMENOW Datum: augustus 2009 Versie: 1.1 Handleiding Wilt u een (of meerdere) eigen CallMeNow(s) op uw website? Hieronder vindt u de stappen die u daarvoor moet doorlopen. CallMeLater? Wilt

Nadere informatie

Productbeschrijving. Arco Mail Manager. Productbeschrijving. Inhoud

Productbeschrijving. Arco Mail Manager. Productbeschrijving. Inhoud Inhoud 1 Arco Mail Manager Algemene beschrijving... 2 1.1 Doelstelling... 2 1.2 Concept... 2 1.3 Infrastructuur... 3 1.4 Voordelen... 3 2 Arco Mail Manager Workflow... 4 2.1 De Gebruikersinterface... 4

Nadere informatie

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen.

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen. TeamPlayer? TeamPlayer is een compleet en flexibel systeem voor tijdsregistratie en planning dat de grootste knelpunten in vele administraties aanpakt, daar waar de standaardsystemen nog te beperkt zijn.

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

Quick Reference Card Atos e-suite

Quick Reference Card Atos e-suite Contacten Een gebruiker heeft de beschikking over de volgende contact-functionaliteiten: Acties vanuit KCC-tabblad: Registreren nieuwe anonieme en niet-anonieme contacten Registreren nieuw contact en direct

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR BEDRIJVEN

HANDLEIDING VOOR BEDRIJVEN HANDLEIDING VOOR BEDRIJVEN Versie : 1.8 Email : redactie@klacht.nl Inleiding Welkom bij KLACHT.nl! Op KLACHT.nl kunnen consumenten hun klachten, complimenten en suggesties voor verbetering kwijt. Om ervoor

Nadere informatie

Handleiding PE-online voor leden van het Actuarieel Genootschap. januari 2013

Handleiding PE-online voor leden van het Actuarieel Genootschap. januari 2013 Handleiding PE-online voor leden van het Actuarieel Genootschap januari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Voor wie is deze handleiding? 3 1.2 Over PE-online 3 2 Als u voor het eerst gaat werken met

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010)

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) Handleiding meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) 1 Voor het melden van een transactie anders dan een girale overboeking of een money transfer, kunt u deze

Nadere informatie

Eenvoud, kracht en snelheid

Eenvoud, kracht en snelheid OpenIMS Open Informatie Management Server Eenvoud, kracht en snelheid E-mail Management Server Whitepaper Open Informatie Management Server www.openims.com OpenSesame ICT BV www.osict.com Inhoudsopgave

Nadere informatie

Voorwaarden en definities supportovereenkomst

Voorwaarden en definities supportovereenkomst Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Definities 2 2.1 Remote support 2 2.2 Spoedeisend correctief onderhoud 2 2.3 Bereikbaarheid 2 2.4 Updates 2 2.5 Lay-outs aanpassen 3 2.6 Rapportage 3 2.7 Consult online

Nadere informatie

GO! FixIT voor scholengroepen en TAC

GO! FixIT voor scholengroepen en TAC GO! FixIT voor scholengroepen en TAC 1. Introductie 3 2. Inloggen in het GO! FixIT webportaal 4 3. Een melding aanmaken 4 3.1. Een aard selecteren 5 3.2. Een locatie selecteren 6 4. Meldingen bekijken

Nadere informatie

Klachtenreglement Work-Sjop

Klachtenreglement Work-Sjop Klachtenreglement Work-Sjop 1. Begripsbepaling In deze regeling wordt verstaan onder: a. Work-Sjop: een erkend rechtspersoon, die tot doel heeft diensten te verlenen die kunnen worden aangemerkt als persoonlijke

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop

Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Procesbeschrijving Punch out aansluiting DigiInkoop Versie 1.1 Datum 28 mei 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam DigiInkoop Versienummer 1.1 Contactpersoon Centraal Functioneel Beheer DigiInkoop

Nadere informatie

PROCESBESCHRIJVINGEN GEBRUIKERSCOÖRDINATIE GEBRUIKSBEHEER FUNCTIONEEL BEHEER

PROCESBESCHRIJVINGEN GEBRUIKERSCOÖRDINATIE GEBRUIKSBEHEER FUNCTIONEEL BEHEER PROCESBESCHRIJVINGEN GEBRUIKERSCOÖRDINATIE GEBRUIKSBEHEER FUNCTIONEEL BEHEER Proces I: Helpdesk en incidentenafhandeling...2 Proces II: Autorisatiebeheer...5 Proces III: Onderhoud databases...11 Proces

Nadere informatie

Handleiding GBO Helpdesk voor aanmelders

Handleiding GBO Helpdesk voor aanmelders Inhoud 1 Inleiding... 2 2 In- en uitloggen... 3 2.1 Webadres GBO Helpdesk... 3 2.2 Inloggen... 3 2.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2.4 Uitloggen... 4 3 Incidenten... 5 3.1 Incident aanmelden... 5 3.2 Bijlage

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Beheerteam istandaarden Datum 24 december 2014 Versie 0.8 Status Concept Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Klachtenprocedure bij aanbesteden

Klachtenprocedure bij aanbesteden Control en Financiën Inkoop Services Standaard voor klachtenafhandeling voor Ondernemers Auteur(s) Kadaster Inkoop Services November 2013 Control en Financiën Inkoop Services 1 van 13 Opdrachtgever: Kadaster

Nadere informatie

mdesk Eén systeem voor het registreren, monitoren en afhandelen van meldingen in het openbaar domein

mdesk Eén systeem voor het registreren, monitoren en afhandelen van meldingen in het openbaar domein mdesk Eén systeem voor het registreren, monitoren en afhandelen van meldingen in het openbaar domein Meldingen snel in de juiste banen leiden Een omgevallen boom, volle vuilnisbakken, fietswrakken of losse

Nadere informatie

6.1 Klachten en bezwaarprocedure Cordaid

6.1 Klachten en bezwaarprocedure Cordaid Klachten en bezwaarprocedure Cordaid Algemene beschrijving In het deelproces Klachtenprocedure wordt de van klachten door Cordaid beschreven. Met deze procedure worden alle van Cordaid bediend: partners,

Nadere informatie

Inhoudsopgave van deze FAQ

Inhoudsopgave van deze FAQ Inhoudsopgave van deze FAQ Vraag 1:...2 Ik kan mijn registratie codes niet invoeren...2 Het programma start niet meer op...2 Ik krijg en melding bij het opstarten: U heeft de applicatie langer dan 42 dagen

Nadere informatie

Klachtenreglement. Kliniek Kop & Lijf

Klachtenreglement. Kliniek Kop & Lijf Klachtenreglement Kliniek Kop & Lijf Inhoud Doel klachtenregistratie... 3 Aannemen van een klacht... 3 Afhandeling van een schriftelijke klacht... 3 Afhandeling van mondelinge / telefonische klachten...

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Beheerpaneel

Handleidingen 1.0 Beheerpaneel Handleidingen 1.0 Beheerpaneel Beheerpaneel Handleidingen 1.0 Beheerpaneel In dit document vind je de handleidingen voor het Beheerpaneel van ECM2. I. ECM2 Beheerpaneel 1 1. Inleiding 3 1.1. Inloggen op

Nadere informatie

Handleiding PE-online voor leden van het Actuarieel Genootschap. januari 2016

Handleiding PE-online voor leden van het Actuarieel Genootschap. januari 2016 Handleiding PE-online voor leden van het Actuarieel Genootschap januari 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Voor wie is deze handleiding? 3 1.2 Over PE-online 3 2 Als u voor het eerst gaat werken met

Nadere informatie

Release notes:

Release notes: Applicatie: Alle Module: Algemeen (geen specifieke module) 62528 Statuslogs - contactpersoon - medewerker koppelingen Gecorrigeerde functionaliteit Voor de verschillende status logs is de medewerker /

Nadere informatie

Verplicht chippen e n registreren!

Verplicht chippen e n registreren! Verplicht chippen e n registreren! Nieuwe plicht In Nederland geldt sinds 1 april 2013 verplichte identificatie en registratie (I&R) voor honden. Dit houdt in dat honden gechipt moeten worden: er wordt

Nadere informatie

Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden...

Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden... Verplicht chippen & registreren! Nieuwe plicht... 2 Chip... 2 Chipnummer... 2 Doel van de maatregel... 2 Databank... 2 Databank Honden... 3 Wat betekent de I&R- verplichting voor fokkers?... 4 Honden met

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT EEN KLACHT, WAT NU?

GEMEENTE KAMPENHOUT EEN KLACHT, WAT NU? GEMEENTE KAMPENHOUT EEN KLACHT, WAT NU? WAT IS EEN KLACHT? Ben je ontevreden over de manier waarop je door de gemeente bent behandeld? Dan kan je een klacht indienen. Naast burgers kunnen ook rechtspersonen,

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0 Bladnr : 1/16 Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van Nabij Patiënt Testen Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon:

Nadere informatie

GENOEG VAN OVERTYPEN?

GENOEG VAN OVERTYPEN? GENOEG VAN OVERTYPEN? Dankzij Document Capture worden facturen en andere documenten geanalyseerd en gegevens worden automatisch van de gescande afbeelding gelezen. Document Capture gebruikt vooraf gedefinieerde

Nadere informatie

Algemeen beleid inzake gegevensverwerking extern

Algemeen beleid inzake gegevensverwerking extern Algemeen beleid inzake gegevensverwerking extern Deweerdt n.v. neemt uw rechten bij gegevensverwerking ernstig. In dit document legt Deweerdt n.v. uit hoe het uw persoonsgegevens verwerkt en gebruikt.

Nadere informatie

Workflow Inkoopfacturen

Workflow Inkoopfacturen Workflow Inkoopfacturen Met de Add-on Workflow Inkoopfacturen is het mogelijk om vanuit Microsoft Dynamics AX de inkomende inkoopfacturen te scannen. Vervolgens kunnen de gescande inkoopfacturen (elektronische

Nadere informatie

Cocon. Speer IT. Speer IT. Alles wat u wilt weten over uw glasvezelnetwerk. Cocon in het kort: glass fiber registration systems

Cocon. Speer IT. Speer IT. Alles wat u wilt weten over uw glasvezelnetwerk. Cocon in het kort: glass fiber registration systems Cocon in het kort: speciaal ontwikkeld voor glasvezel, helder overzicht netwerk, snel iedere gewenste informatie, automatische routering en budgettering, werken in heden en toekomst, projectmatig werken,

Nadere informatie

SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMkcc. SIM klant contact centrum. Digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMkcc SIM klant contact centrum Digitale dienstverlener voor e-gemeenten klacht/melding belscripts kennisbank status aanvraag direct bestellen kosten antwoorden KCC openingstijden beleidsinformatie online

Nadere informatie

Installatiehandleiding Business Assistent

Installatiehandleiding Business Assistent Installatiehandleiding Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 25-09-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 1.0 04-11-2014 Geen: Commercieel maken

Nadere informatie

Wilt u graag snel een ongevallenschets kunnen maken? Hebt u rechten voor één organisatie, dan gaat u automatisch naar stap 2.

Wilt u graag snel een ongevallenschets kunnen maken? Hebt u rechten voor één organisatie, dan gaat u automatisch naar stap 2. NIEUWSBRIEF MEI 2011 Aan de slag met de databank Wilt u graag snel een ongevallenschets kunnen maken? Of wilt u de updates die u maakt in de Verkeersbordendatabank ook graag doorvoeren in uw eigen signalisatiesoftware?

Nadere informatie

Een doorverwijzing aanmaken

Een doorverwijzing aanmaken Een doorverwijzing aanmaken Deze handleiding beschrijft hoe de doorverwijzing van een klant van de ene partner naar de andere geregistreerd wordt. De partner die doorverwijst, wordt de doorverwijzer genoemd.

Nadere informatie

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development I Voorwoord Deze uitgave hoort bij de handleiding voor VWA Facturering. Bewust is gekozen voor een extra handleiding voor de module mailmerge. Op deze wijze hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers VEA 1 Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers inhoud 1 Algemeen 2 Invoeren van nieuwe registratiegegevens 2.1 Ik ben een nieuwe verslaggever en ik wil mij registreren

Nadere informatie

Vergelijking verwerkingsregister AVG

Vergelijking verwerkingsregister AVG Vergelijking verwerkingsregister AVG Voor een gemeente in Noord-Nederland is een korte vergelijking gedaan van de verwerkingsregisters van en. Hierbij is met name gekeken naar het voldoen aan de wettelijke

Nadere informatie

DIGITALE WERKBONNEN. Gemaakt door www.webactive.be. Bredabaan 871A 2930 Brasschaat EMAIL : info@webactive.be TEL : 0485/66.50.82

DIGITALE WERKBONNEN. Gemaakt door www.webactive.be. Bredabaan 871A 2930 Brasschaat EMAIL : info@webactive.be TEL : 0485/66.50.82 DIGITALE WERKBONNEN Gemaakt door www.webactive.be Bredabaan 871A 2930 Brasschaat EMAIL : info@webactive.be TEL : 0485/66.50.82 DIGITALE WERKBONNEN geeft je zoveel meer mogelijkheden Web Active heeft zich

Nadere informatie

Richtsnoeren. inzake klachtenprocedures met betrekking tot vermeende inbreuken op de Richtlijn Betalingsdiensten 2 EBA/GL/2017/13 05/12/2017

Richtsnoeren. inzake klachtenprocedures met betrekking tot vermeende inbreuken op de Richtlijn Betalingsdiensten 2 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Richtsnoeren inzake klachtenprocedures met betrekking tot vermeende inbreuken op de Richtlijn Betalingsdiensten 2 1. Nalevings- en rapportageverplichtingen Status van deze richtsnoeren

Nadere informatie

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Management Klachten en Meldingen System Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen

Nadere informatie

GEBRUIK van het SOFbestand. AG Employee Benefits Trust in expertise

GEBRUIK van het SOFbestand. AG Employee Benefits Trust in expertise GEBRUIK van het SOFbestand voor de jaarlijkse herberekening Employee Benefits Plan AG Employee Benefits Trust in expertise Inhoudstafel 1 Doel van het SOF-bestand... 3 2 Bestandstype... 3 3 Hoe vraagt

Nadere informatie

Functionaliteiten "Meldpunt Kinderopvang"

Functionaliteiten Meldpunt Kinderopvang Functionaliteiten "Meldpunt Kinderopvang" BackOffice voor de verantwoordelijke van het Meldpunt Kinderopvang. Versie 3 1 september 2009 BackOffice voor de verantwoordelijke van het Meldpunt Kinderopvang.

Nadere informatie

Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1. Inhoud

Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1. Inhoud Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven Inhoud Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1 Inhoud... 1 Inleiding... 2 Modules van urenregistratiesysteem (Blokboek)... 3 Module applicatiebeheer... 3 Module projectbeheer...

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN

KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/

Nadere informatie

Finfisc@Web Nieuwsbrief

Finfisc@Web Nieuwsbrief Finfisc@Web Nieuwsbrief Aanpassingen versie 3.3.9 Aanpassing rapporten aan Vat package In deze versie zijn de rapporten voorzien van de nieuwe ventilatiecodes ivm de VAT package Aanpassingen versie 3.3.8

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

Gemeentebestuur Tervuren. Reglement klachtenbehandeling

Gemeentebestuur Tervuren. Reglement klachtenbehandeling Gemeentebestuur Tervuren Reglement klachtenbehandeling Inleiding Het gemeentedecreet stelt het volgende: de gemeenteraad organiseert bij reglement een systeem van klachtenbehandeling (art. 197) het systeem

Nadere informatie

MeldDesk. Eén systeem voor het registreren, monitoren en afhandelen van meldingen in de openbare ruimte

MeldDesk. Eén systeem voor het registreren, monitoren en afhandelen van meldingen in de openbare ruimte MeldDesk Eén systeem voor het registreren, monitoren en afhandelen van meldingen in de openbare ruimte Meldingen snel in de juiste banen leiden Een omgevallen boom, volle prullenbakken, fietswrakken of

Nadere informatie

1. ANALYSE VAN DE ONDERNEMERSVRIENDELIJKHEID VAN DE DIENSTVERLENING

1. ANALYSE VAN DE ONDERNEMERSVRIENDELIJKHEID VAN DE DIENSTVERLENING 1. ANALYSE VAN DE ONDERNEMERSVRIENDELIJKHEID VAN DE DIENSTVERLENING 1. voert een ondernemersvriendelijke dienstverlening, dat is een bewuste beleidskeuze, voor bepaalde afdelingen en diensten,

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Handleiding Support. Versie 3.0 0164 271 281

Handleiding Support. Versie 3.0 0164 271 281 Handleiding Support Faster Forward Support November 2014 support@fasterforward.nl Versie 3.0 0164 271 281 Voorwoord Faster Forward levert u software waarmee u dagelijks aan het werk bent. Omdat wij het

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

aparte reglementen inzake bezwaar en beroep (zie daartoe onze website: www.deletselschaderaad.nl).

aparte reglementen inzake bezwaar en beroep (zie daartoe onze website: www.deletselschaderaad.nl). Klachtenprocedure 1 Het kan voorkomen dat u, om welke reden dan ook, niet tevreden bent over de diensten of dienstverlening van De Letselschade Raad. De Letselschade Raad kent daarvoor een klachtenprocedure

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Informatiebulletin IB groep BO/SBO/SO/VSO Betrokken bij het Onderwijs II Informatiebulletin IB groep Inhoudsopgave Voorwoord 1 1. Voorbereiding aansluiten BRON 2 1.1 Certificaat installeren 2 2. Aansluiten

Nadere informatie

Verificatiemethoden voor gebruikers in ELMS 1.1

Verificatiemethoden voor gebruikers in ELMS 1.1 Verificatiemethoden voor gebruikers in ELMS 1.1 2012-12-21 Kivuto Solutions Inc. [VERTROUWELIJK] INHOUDSOPGAVE OVERZICHT...1 VERIFICATIEMETHODEN...2 Geïntegreerde gebruikersverificatie (IUV)...2 Shibboleth

Nadere informatie

P R O D U C T B Y A N D R O M E D A

P R O D U C T B Y A N D R O M E D A P R O D U C T B Y A N D R O M E D A U W A D M I N I S T R AT I E W O R D T K I N D E R S P E L Voor wie perseus ADMIN is een softwarepakket dat kleine of middelgrote bedrijven helpt hun dagelijkse administratie

Nadere informatie

Handleiding Beveiligde E-mail

Handleiding Beveiligde E-mail Handleiding Beveiligde E-mail 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Beveiligde email ontvangen... 4 2. Eerste keer een account aanmaken... 5 3. Wachtwoord genereren om bericht te lezen... 6 4. Bijlagen openen...

Nadere informatie

HANDLEIDING: Aanvraagformulier materiaal en/of nutsvoorzieningen

HANDLEIDING: Aanvraagformulier materiaal en/of nutsvoorzieningen HANDLEIDING: Aanvraagformulier materiaal en/of nutsvoorzieningen Een aanvraag indienen voor het ontlenen van stadsmateriaal en/of gebruik elektriciteit/water 1. WEBSHOP Ga naar www.oudenaarde.be, selecteer

Nadere informatie

Meldplicht Datalekken Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland

Meldplicht Datalekken Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland Meldplicht Datalekken Versie : 0.2 concept Auteur : Peter Meijer Datum : december 2017 Pagina 1 van 5 Inleiding Dit document beschrijft de verschillende stappen die binnen de VBN genomen worden bij een

Nadere informatie