Samenvatting onderzoek Zorg en Gezondheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenvatting onderzoek Zorg en Gezondheid"

Transcriptie

1 Samenvatting onderzoek Zorg en Gezondheid Aanleiding en achtergrond van het onderzoek Goede gezondheidszorg wordt steeds belangrijker: ook in Nederland nemen problemen als overgewicht, diabetes en hartproblemen toe. Tegelijkertijd wordt er van werknemers verwacht dat ze langer doorwerken. Iedereen heeft er belang bij om zo lang mogelijk fit en inzetbaar te blijven. Daarnaast komt er steeds meer financiële verantwoordelijkheid te liggen bij werkgevers om werknemers te faciliteren als het aankomt op vitaliteit en inzetbaarheid. Aan het einde van dit jaar loopt het huidige collectieve contract bij Zilveren Kruis Achmea af. Dit houdt in dat de WENb en WWb namens hun leden een marktonderzoek gaan uitvoeren in samenwerking met Aon Hewitt om te zoeken naar de juiste invulling van het zorgcontract per 1 januari Aon Hewitt heeft hiervoor in samenwerking met de WENb (Werkgeversvereniging voor de Energie-, Kabel & Telecom- en Afval & Milieubedrijven) en de WWb (Werkgeversvereniging Waterbedrijven) een onderzoek opgezet om te inventariseren hoe werknemers staan tegenover de zorgverzekering en wat ze belangrijk vinden, ook als het om preventie en de betrokkenheid van de werkgever gaat. Wijze van verzekeren en motivatie Onder werknemers aangesloten bij de werkgeversvereniging WENb en WWb ligt het aandeel collectieve verzekeringen met 83% hoger dan het gemiddelde in Nederland (70%). Daarbij maakt 69% van de werknemers gebruik van de collectieve verzekering die de werkgever aanbiedt, 14% is collectief verzekerd middels een ander collectief. De werknemers geven aan dat het voornaamste motief om de verzekering af te sluiten via de collectiviteit van de werkgever is dat er korting wordt gegeven op de premie (51%) en de werkgeversbijdragen die eraan gekoppeld is (46%). Daarnaast gaat 42% er ook vanuit dat de werkgever een goede verzekering aanbiedt. Het belangrijkste motief om de verzekering niet af sluiten bij de werkgeverscollectiviteit, is het gegeven dat men al klant was bij de huidige verzekeringsmaatschappij en daar tevreden over is (39%). Sommige werknemers hebben behoefte aan dekking van specifieke zorgkosten en vinden bij een andere verzekeraar een betere dekking. Veel werknemers (40%) kiezen voor de verzekering met de laagste premie. Soms houdt een lagere premie in dat er minder keuzevrijheid ontstaat; bijvoorbeeld in de zorgverleners waar men terecht kan. Voor 29% van de werknemers geldt dat ze bereid zijn om wat in te leveren op de keuzevrijheid. Echter 69% heeft de voorkeur voor keuzevrijheid (boven een voordeligere premie). Deze behoefte zien we toenemen bij de categorie werknemers met een hogere leeftijd. Dit is in de sector interessant omdat de gemiddelde leeftijd van werknemers een stijgende lijn laat zien.

2 Drie belangrijkste keuzecriteria zorgverzekering naar leeftijd (% aspect als eerste genoemd) 44% 45% 45% 47% 48% 50% 45% 47% 39% 32% 30% 30% 28% 23% 24% 24% 17% 17% 21% 24% 21% 19% 15% 8% < 29 jaar 30 tm tm tm tm tm tm Keuzevrijheid Volledigheid dekking Hoogte premie Fig.1: Belangrijke criteria voor de keuze van een zorgverzekeraar In de sector kiest 11% ervoor om geen enkele aanvullende verzekering af te sluiten. Dit percentage is lager dan het landelijk gemiddelde 1 van 15% die alleen een basisverzekering heeft. De overige werknemers kiezen voor aanvullende verzekering, tandartsverzekering of een combinatie van beiden (zie fig.2). Werknemers die verzekerd zijn via de werkgever, zijn vaker aanvullend verzekerd. Van de werknemers die de verzekering individueel sluiten, is een grotere groep niet aanvullend verzekerd. Van hen heeft 20% geen aanvullende dekking en alleen de basisverzekering. Voor de werkgever is het gunstig als werknemers zich aanvullend verzekeren. De ervaring leert dat een werknemer die niet verzekerd is voor zorg uit het aanvullend pakket (bijv. fysiotherapie) regelmatig een beroep doet op de werkgever voor de vergoeding van zorg die nodig is om aan het werk te kunnen blijven. Aanvullende verzekering? (n=11.861) Geen enkele aanvullende verzekering; 11% Zowel aanvullend dekkend als tandarts; 45% Alleen aanvullend tandarts; 14% Alleen aanvullende dekking; 30% Fig.2: Belangrijke criteria voor de keuze van een zorgverzekeraar 1 Vektis Zorgthermometer 2014

3 Uit het onderzoek blijkt dat 85% van de werknemers een standaard eigen risico heeft van EUR 360. De beweegredenen hiervoor zijn dat men de risico s van hoge kosten willen vermijden (41%), men ziet geen voordeel qua premie opbrengsten (38%). Daarnaast geeft 14% aan vrij hoge ziektekosten te hebben. Van de werknemers in de sector kiest 12%, vaak zeer bewust, voor een hoger eigen risico. Dit ligt in lijn met het landelijk gemiddelde (11%). Het belangrijkste motief om voor een hoger eigen risico te kiezen, is een gevoel dat men nauwelijks ziektekosten heeft (39%). Voor 28% speelt het premievoordeel mee om voor een hoger eigen risico te kiezen. En 21% vindt het extra risico beperkt en geeft aan dit te kunnen dragen. Werknemers zonder enige aanvullende verzekering, kiezen aanzienlijk vaker (25%) voor een hoger eigen risico. Een klein percentage werknemers maakt de keuze omdat ze elke euro die ze kunnen besparen hard nodig hebben. Voor deze groep betekent het vaak ook dat als er kosten gemaakt worden ze deze niet kunnen betalen. Ongeacht de inspanningen die de werkgevers verrichten bij de begeleiding van de zorgverzekering, is een groot deel van de werknemers hier niet tevreden over. Belangrijke aandachtspunten voor de werkgever zijn te vinden in informatievoorziening, zichtbaarheid, motivering (hoe en waarom keuze voor een specifieke verzekeraar) en betrokkenheid. Rol van de werkgever bij ziekte en preventie Werknemers zien het belang dat de werkgever een actieve rol dient te spelen bij ziekte, maar met name het voorkomen ervan. Echter een grote groep ziet deze rol van de werkgever niet terug en vindt dat de werkgever te weinig doet op dit vlak. 88% van de werknemers vindt een actieve rol van de werkgever belangrijk bij de begeleiding en re-integratie van werknemers die ziek zijn. 50% van de werknemers vindt dat de werkgever zeker een actieve rol dient te hebben in relatie tot preventie van ziekte. 13% ziet deze rol overigens zeker niet, in verband met privacy. Opvallend is dat lager opgeleiden en mannen iets meer behoefte hebben aan preventieve hulpmiddelen. Mogelijk is dit gerelateerd aan het type functies dat door deze groepen wordt uitgeoefend (buitendienst, fysiek zwaar werk) waardoor men ook meer risico loopt om gezondheidsklachten. Slechts 30% van de werknemers geeft aan dat de werkgever activiteiten aanbiedt om het bewustzijn over de gezondheid te vergroten. En maar 26% van de werknemers vindt dat de werkgever hierin voldoende ondersteuning biedt. Bij de vraag wat ze dan graag aangeboden krijgen vanuit de werkgever springt de periodieke gezondheidscheck erboven uit. De werknemer hecht grote waarde aan deze controle: 85% van de werknemers vindt het (zeer) belangrijk dat de werkgever deze checks aanbiedt. Vervolgens is nog gekeken welke andere activiteiten de werknemer van belang vindt bij de ondersteuning ten aanzien van gezondheid en of dat ook wordt aangeboden:

4 Activiteit % werknemers dat hier belang aan hecht Aanbod werkgever (volgens % werknemer) Cursussen (gezondheidscursussen, 71 % 23% time management, etc): Fitnessprogramma s 67% 20% Afdelingsactiviteiten 68% 20% Informeren 66% 15% Werknemers zijn van mening dat de werkgever een actievere rol moet innemen bij het creëren van bewustzijn en preventie. De werknemers geven in dit onderzoek aan dat ze bepaalde zaken verwachten/graag zien vanuit de werkgever maar dat dit vaak niet wordt aangeboden. Het kan heel goed zijn dat werkgevers bepaalde zaken wél aanbieden maar dat dit niet bij de werknemer bekend is. In dat geval is het belangrijk om het bewustzijn van de werknemers ten aanzien van het aanbod te vergroten (door communicatie, preventie- en gezondheidsbeleid, etc). Lifestyle en gezondheid van werknemers In het onderzoek is ook gevraagd aan de werknemers wat zij zelf ondernemen om hun gezondheid te onderhouden of verbeteren. Daar komt uit dat: 45% van de werknemers vindt dat hij of zij voldoende nachtrust krijgt / neemt 43% van de werknemers vindt dat hij of zij zo gezond mogelijk leeft 41% van de werknemers sport regelmatig (minimaal 1 keer per week) 26% van de werknemers laat regelmatig het bloed controleren Opvallend is dat een grote groep werknemers aangeeft stress te ervaren en wakker te liggen van werk gerelateerde situaties. Hierbij ervaren veel werknemers drempels om gezondheidsvragen te bespreken met de werkgever: 24% van de werknemers ligt regelmatig wakker van het werk 22% van de werknemers heeft last van stress op het werk 15% van de werknemers vindt dat gezondheidsvragen goed kunnen worden besproken met de werkgever De mentale gezondheid is op dit moment ook onderwerp in de maatschappelijke discussie en relevantie, zoals ook blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ongeveer vier van de tien Nederlandse bedrijven blijkt (continu of vaak) preventiemaatregelen te treffen die gericht zijn op de mentale gezondheid van de werknemers. De maatregelen die werkgevers treffen, zijn zeer divers en variëren van persoonlijke ontwikkelplannen, coaching, healthchecks, aandacht voor balans werk-privé tot programma s om stress te verminderen, yoga, e-health of andersoortige structurele mentale gezondheidsprogramma s. Bij veel van de bovenstaande interventies/programma s die de werkgever kan aanbieden kan een zorgverzekeraar ondersteuning bieden. Denk hierbij aan het afstemmen van het aanbod op de behoefte, het inkopen en afhankelijk van de gemaakte afspraken zijn in sommige gevallen ook vergoedingen mogelijk.

5 Conclusies en aanbevelingen Uit het onderzoek onder de werknemers in de sector is de nodige informatie naar voren gekomen. Deels bevestigt het wat reeds al bekend was of wat vermoed werd: namelijk dat de volledigheid van de dekking en de premie voor werknemers een belangrijke factor is in de keuze voor een zorgverzekeraar. Daarnaast blijkt men het gevoel te hebben dat er beter gecommuniceerd zou kunnen worden door de werkgever over de mogelijkheden van een collectieve verzekering. In de keuze voor een zorgverzekeraar blijkt ook de keuzevrijheid van zorgverleners belangrijk te zijn voor werknemers. Het belang hiervan neemt toe naarmate de leeftijd van de werknemer toeneemt. Voor de werknemer is het aanbod van preventieve middelen in de verzekering niet een belangrijke factor in de keuze voor een zorgverzekering. Aan de andere kant hebben ze wel behoefte aan het aanbod van diverse preventieve/ lifestyle gerelateerde faciliteiten. Het lijkt erop dat de werknemers vooral een rol voor de werkgever zien weggelegd om dit soort zaken te faciliteren. Niet alle werknemers zijn even bewust bezig met hun levensstijl, een behoorlijk aandeel van werknemers ervaart stress door het werk en de werknemers geven aan dat ze van hun werkgever meer verwachten qua ondersteuning op dat gebied dan dat er geboden wordt. De werkgever doet er dus goed aan om een zorgcontract te hebben waar e.e.a. vanuit de werkgever goed gefaciliteerd kan worden en te stimuleren dat er zoveel mogelijk werknemers aan deelnemen. Dit laatste zal met name bewerkstelligd worden door goede communicatie over de keuze en mogelijkheden ten aanzien van een collectiviteit. Vervolgstappen Vanuit de werkgeversverenigingen wordt de informatie vanuit het onderzoek meegenomen in het marktonderzoek naar een nieuw collectief contract per 1 januari 2015 voor de sector. Hiermee wordt een partij gecontracteerd die aansluit op de behoefte die blijken te leven in de sector. Bent u nieuwsgierig geworden naar aanleiding van deze samenvatting of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de WENb of WWb: info@wenb.nl

Hoe heeft u als WOS-lid gezondheid geregeld vanaf 1 januari 2008?

Hoe heeft u als WOS-lid gezondheid geregeld vanaf 1 januari 2008? Hoe heeft u als WOS-lid gezondheid geregeld vanaf 1 januari 2008? 18 3 Vitale en gezonde medewerkers kunnen meer! Zilveren Kruis Achmea heeft in samenwerking met uw brancheorganisatie Werkgeversorganisatie

Nadere informatie

ECCVA/U201101749 Lbr: 11/066

ECCVA/U201101749 Lbr: 11/066 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft ledenraadpleging collectieve zorgverzekering uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201101749 Lbr: 11/066 bijlage(n)

Nadere informatie

Specifieke Zorgrapportage Delta Lloyd. Uw collectieve zorgverzekering in 2014

Specifieke Zorgrapportage Delta Lloyd. Uw collectieve zorgverzekering in 2014 Specifieke Zorgrapportage Delta Lloyd Uw collectieve zorgverzekering in 2014 Conclusie en advies Conclusie Delta Lloyd gaat enkele wijzigingen doorvoeren in haar aanvullende verzekeringsvoorwaarden. Zo

Nadere informatie

Zorgt u al goed voor uzelf? Mis m niet: de WZW Zorgverzekering Alleen voor medewerkers in de zorg

Zorgt u al goed voor uzelf? Mis m niet: de WZW Zorgverzekering Alleen voor medewerkers in de zorg Zorgt u al goed voor uzelf? Mis m niet: de WZW Zorgverzekering Alleen voor medewerkers in de zorg Wat vindt u nou echt belangrijk aan een zorgverzekering? Een zo laag mogelijke premie? De hoogte van de

Nadere informatie

Verzekerdenmobiliteit en Keuzegedrag 2009

Verzekerdenmobiliteit en Keuzegedrag 2009 Verzekerdenmobiliteit en Keuzegedrag 2009 Er is rust op de zorgverzekeringsmarkt: 96,5% van de verzekerden blijft bij de huidige zorgverzekeraar en scherpt de polis aan Er is een stabiele mobiliteit van

Nadere informatie

Zorgt u al goed voor uzelf? Mis m niet: de WZW Zorgverzekering Alleen voor medewerkers in de zorg

Zorgt u al goed voor uzelf? Mis m niet: de WZW Zorgverzekering Alleen voor medewerkers in de zorg Zorgt u al goed voor uzelf? Mis m niet: de WZW Zorgverzekering Alleen voor medewerkers in de zorg Wat vindt u nou echt belangrijk aan een zorgverzekering? Een zo laag mogelijke premie? De hoogte van de

Nadere informatie

Betreft: Collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis en Aevitae (VGZ) via Aedes

Betreft: Collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis en Aevitae (VGZ) via Aedes Aan de leden van Vereniging van Woningcorporaties Aedes Afdeling Behandeld door Rotterdam, Corporate Wellness H. Mulder december 2015 Telefoon rechtstreeks E-mail 06 493 323 28 harm.mulder@aonhewitt.com

Nadere informatie

Uw collectief zorgcontract bij Delta Lloyd

Uw collectief zorgcontract bij Delta Lloyd Aon zorgrapportage November 2017 Balieplus Uw collectief zorgcontract bij Delta Lloyd Inhoudsopgave Ontwikkelingen in de zorg Waarom een collectieve zorgverzekering? Wettelijke wijzigingen basisverzekering

Nadere informatie

U wilt toch ook het beste voor u en uw medewerkers?

U wilt toch ook het beste voor u en uw medewerkers? U wilt toch ook het beste voor u en uw medewerkers? ONVZ voor werkgevers Zorg-, verzuim- en inkomensverzekeringen 2011 Uw medewerkers verdienen het beste U wilt het beste voor uw klanten. Waar voor hun

Nadere informatie

Uw werkgever zorgt voor u!

Uw werkgever zorgt voor u! Uw werkgever zorgt voor u! Via mijn werk verzekeringen is een aantrekkelijk en compleet verzekeringspakket met collectief voordeel, aangeboden door uw werkgever en Aon. U heeft keuze uit verschillende verzekeringen,

Nadere informatie

Specifieke Zorgrapportage Delta Lloyd. Uw collectieve zorgverzekering in 2016

Specifieke Zorgrapportage Delta Lloyd. Uw collectieve zorgverzekering in 2016 Specifieke Zorgrapportage Delta Lloyd Uw collectieve zorgverzekering in 2016 Samenvatting Delta Lloyd biedt in 2016 de volgende basisverzekering aan: Zorgverzekering Restitutie. Hier wordt de rekening

Nadere informatie

Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft.

Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft. Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft. Let op! Niet iedere collectieve zorgverzekering is goed genoeg voor u en uw medewerkers! Check al uw offertes op de volgende

Nadere informatie

Uw collectief zorgcontract bij Nationale Nederlanden

Uw collectief zorgcontract bij Nationale Nederlanden Aon zorgrapportage November 2018 Balieplus Uw collectief zorgcontract bij Nationale Nederlanden Inhoudsopgave Ontwikkelingen in de zorg Waarom een collectieve zorgverzekering? Wettelijke wijzigingen basisverzekering

Nadere informatie

Verzekerden bezuinigen vooral door aanpassing van hun lopende zorgverzekering, niet door te wisselen van zorgverzekeraar Samenvatting

Verzekerden bezuinigen vooral door aanpassing van hun lopende zorgverzekering, niet door te wisselen van zorgverzekeraar Samenvatting Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Emiel Kerpershoek, Romy Bes, Emile Curfs en Judith de Jong. Verzekerden bezuinigen vooral door aanpassing van hun lopende

Nadere informatie

Zorgverzekering 2016. Waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2016

Zorgverzekering 2016. Waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2016 Zorgverzekering 2016 Waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2016 Einde van het jaar Het einde van het jaar is weer aangebroken en dat betekent dat u weer mag veranderen

Nadere informatie

100 jaar H AUG. 2012. Gemeente Woerden 12.014709. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) 373 8020

100 jaar H AUG. 2012. Gemeente Woerden 12.014709. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) 373 8020 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad 100 jaar Vereniging van 0 1 A 1 D C\ Nederlandse GemeenteiU J ~ / (J 7 H AUG. 2012 Beh. Ambt. Streefdat.: informatiecentrum tel. uw kenmerk (070) 373 8020

Nadere informatie

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten?

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten? Uw zorgverzekering Wist u dat de zorgverzekering verplicht is? Wist u dat u altijd geaccepteerd moet worden voor een basisverzekering? Wist u dat een zorgverzekeraar een zorgplicht heeft om u de zorg uit

Nadere informatie

Hierbij zenden wij u het antwoord op de door u gestelde vragen op grond van artikel 39 reglement van orde van de gemeenteraad.

Hierbij zenden wij u het antwoord op de door u gestelde vragen op grond van artikel 39 reglement van orde van de gemeenteraad. Fractie ChristeUnie t.a.v. de heer G. Stam Uw brief van 12-12-2013 Ceintuurbaan 56 7941 LV MEPPEL Uw kenmerk Ons kenmerk 217083 Behandeld door T. Niemer Telefoon 14 0522 Bijlage(n) 1 Datum Onderwerp Collectieve

Nadere informatie

Vrije keuze van zorgaanbieders van belang bij het kiezen van een polis Margreet Reitsma-van Rooijen, Anne E.M. Brabers en Judith D.

Vrije keuze van zorgaanbieders van belang bij het kiezen van een polis Margreet Reitsma-van Rooijen, Anne E.M. Brabers en Judith D. Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Reitsma-van Rooijen, M., Brabers, A.E.M., Jong, J.D. de. Vrije keuze van zorgaanbieders van belang bij het kiezen van een

Nadere informatie

Aon zorgrapportage. November 2017 Balieplus. Uw collectief zorgcontract bij VGZ

Aon zorgrapportage. November 2017 Balieplus. Uw collectief zorgcontract bij VGZ Aon zorgrapportage November 2017 Balieplus Uw collectief zorgcontract bij VGZ Inhoudsopgave Ontwikkelingen in de zorg Waarom een collectieve zorgverzekering? Wettelijke wijzigingen basisverzekering Belangrijkste

Nadere informatie

Zorgverzekeringen. Thema-onderzoek. Zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen. Thema-onderzoek. Zorgverzekeringen Thema-onderzoek TNS 5-11-2013 Inhoud 1 Restitutie- en naturapolis 4 2 Aanvullende verzekeringen 12 3 Overstappen en vertrouwen 16 TNS 5-11-2013 2 Achtergrondinformatie De Nederlandse Patiënten Consumenten

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op www.agisweb.nl/voor_werkgevers. Zorg goed geregeld voor uw organisatie

Kijk voor meer informatie op www.agisweb.nl/voor_werkgevers. Zorg goed geregeld voor uw organisatie Kijk voor meer informatie op www.agisweb.nl/voor_werkgevers Zorg goed geregeld voor uw organisatie 2014 De gezondheid van uw organisatie Als werkgever heeft u veel belang bij gezonde medewerkers. Vanuit

Nadere informatie

Percentage overstappers van zorgverzekeraar 3%. Ouderen wisselen nauwelijks van zorgverzekeraar

Percentage overstappers van zorgverzekeraar 3%. Ouderen wisselen nauwelijks van zorgverzekeraar Deze factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (L. Vos & J. de Jong. Percentage overstappers van 3%. Ouderen wisselen nauwelijks van. Utrecht: NIVEL, 2009) worden gebruikt.

Nadere informatie

ECWGO/U201601142 Lbr: 16/065 CvA/LOGA 16/17

ECWGO/U201601142 Lbr: 16/065 CvA/LOGA 16/17 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) - betreft Collectieve zorgverzekering 2017 Samenvatting ons kenmerk ECWGO/U201601142 Lbr: 16/065

Nadere informatie

Percentage overstappers in 2005, 2006, 2007 en 2008 per leeftijdscategorie 4% 2% 4% 2%

Percentage overstappers in 2005, 2006, 2007 en 2008 per leeftijdscategorie 4% 2% 4% 2% Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Judith de Jong, Wisselen van zorgverzekeraar, NIVEL, 2008) worden gebruikt.u vindt dit factsheet en alle andere Aanvullende

Nadere informatie

Vitaliteit: belangrijk voor elke ondernemer!

Vitaliteit: belangrijk voor elke ondernemer! Whitepaper Vitaliteit: belangrijk voor elke ondernemer! Dit handboek wordt je aangeboden door: 5 tips en 3 mythes Als ondernemer heb je een grote verantwoordelijkheid: je hebt je eigen bedrijf en moet

Nadere informatie

Collectieve zorgverzekeringen voor bedrijven 2014. via uw tussenpersoon. Voor een. gezond. en vitaal bedrijf

Collectieve zorgverzekeringen voor bedrijven 2014. via uw tussenpersoon. Voor een. gezond. en vitaal bedrijf Voor een gezond en vitaal bedrijf Collectieve zorgverzekeringen voor bedrijven 2014 via uw tussenpersoon 1 2 Mensen zijn de energiebron van elk bedrijf Houd uw bedrijf gezond en vitaal En laat ons u daarbij

Nadere informatie

DE KLEINTJES AAN KOP

DE KLEINTJES AAN KOP SERVICE ZORGVERZEKERAARS ZORGVERZEKERAARS BEOORDEELD DE KLEINTJES AAN KOP Jaarlijks vragen we zo n 10.000 panelleden wat ze van hun zorgverzekeraar vinden. Na vijf jaar is het tijd om de balans op te maken.

Nadere informatie

Delta Lloyd Zorg voor werkgevers

Delta Lloyd Zorg voor werkgevers Delta Lloyd Zorg voor werkgevers WerkgeversZorgPakket Hebt u een collectief zorgcontract? Dan kunt u een verzekering afsluiten die zorg betaalt om verzuim te voorkomen of korter te laten duren. Dit noemen

Nadere informatie

Resultaten Brabantpanel-onderzoek Nieuw zorgstelsel December 2005

Resultaten Brabantpanel-onderzoek Nieuw zorgstelsel December 2005 Resultaten Brabantpanel-onderzoek Nieuw zorgstelsel December 2005 Respons Van 6 tot en met 11 december 2005 is aan 883 panelleden van 18 jaar en ouder een vragenlijst voorgelegd over hun mening, hun verwachtingen

Nadere informatie

Verantwoording. In dit document wordt informatie gegeven over de vergelijking van zorgverzekeringen op Geld.nl.

Verantwoording. In dit document wordt informatie gegeven over de vergelijking van zorgverzekeringen op Geld.nl. Verantwoording Over Geld.nl Geld.nl gelooft dat je mensen in staat moet stellen om op een eenvoudige manier zelf de juiste financiële producten te kiezen. Mensen hebben over het algemeen een hekel aan

Nadere informatie

Specifieke Zorgrapportage Delta Lloyd. Uw collectieve zorgverzekering in 2017

Specifieke Zorgrapportage Delta Lloyd. Uw collectieve zorgverzekering in 2017 Specifieke Zorgrapportage Delta Lloyd Uw collectieve zorgverzekering in 2017 Inhoudsopgave Samenvatting Basisverzekering Premies aanvullende (tandarts)verzekeringen Wijzigingen aanvullende verzekeringen

Nadere informatie

Delta Lloyd Zorg voor werkgevers

Delta Lloyd Zorg voor werkgevers Delta Lloyd Zorg voor werkgevers WerkgeversZorgPakket Hebt u een collectiviteit zorgcontract met meer dan 25 premiebetalende verzekerden? Dan kunt u een verzekering afsluiten die zorg betaalt om verzuim

Nadere informatie

Specifieke Zorgrapportage VGZ. Uw collectieve zorgverzekering in 2014

Specifieke Zorgrapportage VGZ. Uw collectieve zorgverzekering in 2014 Specifieke Zorgrapportage VGZ Uw collectieve zorgverzekering in 2014 Conclusie en advies Conclusie VGZ gaat haar aanvullende verzekeringen drastisch aanpassen. De bestaande verzekeringpakketten worden

Nadere informatie

Group Fitness rooster

Group Fitness rooster Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en we zijn er zelf verantwoordelijk voor. Maar geven we het ook de aandacht die het verdient? Een paar uurtjes sporten per week maakt al een wereld van verschil.

Nadere informatie

Zorg Plan en Keuze Zorg Plan. de juiste keuze voor 2008. informatie voor de ondernemer

Zorg Plan en Keuze Zorg Plan. de juiste keuze voor 2008. informatie voor de ondernemer Zorg Plan en Keuze Zorg Plan de juiste keuze voor 2008 informatie voor de ondernemer Zorg Plan en Keuze Zorg Plan de juiste keuze voor 2008 U kunt uw productiviteit verbeteren met een goede zorgverzekering

Nadere informatie

Present. Gezond en vitaal aan het werk

Present. Gezond en vitaal aan het werk Present Gezond en vitaal aan het werk Uw werkgever heeft naast de collectieve zorgverzekering ook Present afgesloten bij Zilveren Kruis Achmea. Present biedt een compleet pakket aan diensten en maatregelen

Nadere informatie

De aanvullende verzekering speelt een grotere rol bij het overstappen in 2012. Stijging van het aantal overstappers zet door.

De aanvullende verzekering speelt een grotere rol bij het overstappen in 2012. Stijging van het aantal overstappers zet door. Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Margreet Reitsma- van Rooijen, Anne Brabers en Judith de Jong. De aanvullende verzekering speelt een grotere rol bij het

Nadere informatie

Uw collectieve zorgcontract bij VGZ

Uw collectieve zorgcontract bij VGZ Aon zorgrapportage November 2018 Balieplus Uw collectieve zorgcontract bij VGZ Inhoudsopgave Ontwikkelingen in de zorg Waarom een collectieve zorgverzekering? Wettelijke wijzigingen basisverzekering Belangrijke

Nadere informatie

Is een aanvullende verzekering nog wel voor iedereen weggelegd? Marloes van Dijk, Anne Brabers, Margreet Reitsma en Judith de Jong

Is een aanvullende verzekering nog wel voor iedereen weggelegd? Marloes van Dijk, Anne Brabers, Margreet Reitsma en Judith de Jong Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Marloes van Dijk, Anne Brabers, Margreet Reitsma en Judith de Jong. Is een aanvullende verzekering nog wel voor iedereen

Nadere informatie

Informatiebrochure Basis- en aanvullende (tandheelkundige) zorgverzekeringen. OZF Achmea. Uw zorgverzekeraar. Speciaal voor Monuta 70457-A/2014-11

Informatiebrochure Basis- en aanvullende (tandheelkundige) zorgverzekeringen. OZF Achmea. Uw zorgverzekeraar. Speciaal voor Monuta 70457-A/2014-11 Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2015. OZF Achmea. Uw zorgverzekeraar. Informatiebrochure Basis- en aanvullende (tandheelkundige) zorgverzekeringen Speciaal voor Monuta 70457-A/2014-11

Nadere informatie

Feitenkaart Collectieve zorgverzekering

Feitenkaart Collectieve zorgverzekering Feitenkaart Collectieve zorgverzekering Peiling onder het Digitaal Stadspanel Achtergrond De gemeente heeft afspraken gemaakt met zorgverzekeraar VGZ over een collectieve zorgverzekering ( het Rotterdampakket

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusies

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusies Rapport Consumentenonderzoek naar de zorgverzekeringsmarkt 04 april 2017 Inhoudsopgave Inleiding Conclusies Resultaten Vertrouwen in zorgverzekeraars Overstapgedrag Tevredenheid zorgverzekeraar Prijsperceptie

Nadere informatie

SPECIAL PZO ZORGCOLLECTIEF Platform Zelfstandige Ondernemers december 2005 (geactualiseerd)

SPECIAL PZO ZORGCOLLECTIEF Platform Zelfstandige Ondernemers december 2005 (geactualiseerd) SPECIAL PZO ZORGCOLLECTIEF Platform Zelfstandige Ondernemers december 2005 (geactualiseerd) In deze special: Uw ziektekostenverzekering via PZO 1. PZO sluit collectieve contracten met vier verzekeraars

Nadere informatie

Inventarisatieformulier ten behoeve van marktonderzoek

Inventarisatieformulier ten behoeve van marktonderzoek Inventarisatieformulier ten behoeve van marktonderzoek Met genoegen bieden wij u vrijblijvend en geheel onafhankelijk een marktonderzoek met betrekking tot een collectieve zorgverzekering aan. Met dit

Nadere informatie

Overzicht Vergoedingen BGN-gewichtsconsulenten 2012

Overzicht Vergoedingen BGN-gewichtsconsulenten 2012 Versie 5-2011 Laatst gewijzigd: 19-12-2011 Overzicht Vergoedingen BGN-gewichtsconsulenten 2012 Vergoeding BGN geregeld Via de volgende link kun je de polissen van alles zorgverzekeraars terugvinden: http://www.verzekeringssite.nl/zorgverzekering/info/voorwaarden.cfm

Nadere informatie

97, 42. Speciaal voor u: De collectieve ziektekostenverzekering BASISPREMIE 2012

97, 42. Speciaal voor u: De collectieve ziektekostenverzekering BASISPREMIE 2012 Speciaal voor u: De collectieve ziektekostenverzekering voor medewerkers werkzaam in de kinderopvang, jeugdzorg en maatschappelijke dienstverlening BASISPREMIE 2012 97, 42 p/m * * Op basis van wettelijk

Nadere informatie

Zo bespaar je op je zorgpremie - NRC

Zo bespaar je op je zorgpremie - NRC N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. Zo bespaar je op je zorgpremie Zorgverzekering Slechts één op de vijftien Nederlanders wisselt van zorgverzekering. Terwijl er veel geld

Nadere informatie

Collectieve zorgverzekeringen 2013

Collectieve zorgverzekeringen 2013 Collectieve zorgverzekeringen 2013 Het eind van het jaar nadert en dus wordt u weer overstelpt met allerlei aanbiedingen van zorgverzekeraars. De één nog beter dan de ander, en lastig om een en ander goed

Nadere informatie

Onderzoek collectieve Zorgverzekeringen

Onderzoek collectieve Zorgverzekeringen Onderzoek collectieve Zorgverzekeringen INVENTARISATIE VAN BEHOEFTEN EN ERVARINGEN VAN MENSEN MET DE ZIEKTE VAN CROHN EN COLITIS ULCEROSA. Periode: 10 mei t/m 13 juni 2016 Daniëlle van der Horst Tineke

Nadere informatie

De contracten voor CZ en VGZ blijven voor 2016 bestaan onder de naam SKAG : Samenwerkende KBO afdelingen in Gelderland.

De contracten voor CZ en VGZ blijven voor 2016 bestaan onder de naam SKAG : Samenwerkende KBO afdelingen in Gelderland. Zorgverzekering 2016 Collectiviteitscontracten 2016 KBO Gelderland heeft gesprekken gehad met de zorgverzekeraars CZ en VGZ. De samenwerking is geëvalueerd en er zijn afspraken gemaakt voor het komende

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusies

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusies Rapport Consumentenonderzoek naar de zorgverzekeringsmarkt 31 mei 2016 Inhoudsopgave Inleiding Conclusies Resultaten Vertrouwen in zorgverzekeraars Overstapgedrag Tevredenheid zorgverzekeraar Prijsperceptie

Nadere informatie

Inventarisatieformulier voor. collectieve aanvragen

Inventarisatieformulier voor. collectieve aanvragen Inventarisatieformulier voor collectieve aanvragen Met genoegen bieden wij u een inventarisatieformulier aan voor uw collectieve aanvragen. Wanneer wij het inventarisatieformulier van u retour ontvangen

Nadere informatie

Instructie informatiematerialen Gemeentepolis

Instructie informatiematerialen Gemeentepolis Instructie informatiematerialen Gemeentepolis Inhoud 1. Doel campagne en doelgroepen 2. Campagneaanpak a. Menzis campagne b. Doorvertaling naar doelgroepen 3. Campagnemiddelen a. Totaaloverzicht middelen

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een laag inkomen deelnemen

Nadere informatie

Resultaten Friesland Zorg PR onderzoek 2013

Resultaten Friesland Zorg PR onderzoek 2013 Resultaten Friesland Zorg PR onderzoek 2013 Doelgroep: NL18+ repre naar geslacht x leeftijd, opleiding en regio Steekproefgrootte: n=1014 Onderzoeksperiode: 4 9 oktober 2013 Veldwerkbureau: PanelClix Ontwerp,

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Eigen risico in de zorg. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Eigen risico in de zorg. rkz.nl Patiënteninformatie Eigen risico in de zorg rkz.nl Wat is het eigen risico? Elke volwassene in Nederland heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering zorg. Kinderen onder de 18 jaar betalen

Nadere informatie

Wisselen van zorgverzekeraar 25% 20% 2005 (ziekenfondsverzekerden) (voorspelling) 15% 10% 21% 4% 4%

Wisselen van zorgverzekeraar 25% 20% 2005 (ziekenfondsverzekerden) (voorspelling) 15% 10% 21% 4% 4% Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Judith de Jong & Marloes Loermans. Percentage mensen dat wisselt van blijft 4%, NIVEL, 2008) worden gebruikt. U vindt dit

Nadere informatie

Zorgverzekering Beter Voor Nu 2012. De beste Zorg voor nu en later

Zorgverzekering Beter Voor Nu 2012. De beste Zorg voor nu en later Zorgverzekering Beter Voor Nu 2012 De beste Zorg voor nu en later Uw leven is veranderd Uw zorgverzekering verandert mee Verschillende mensen hebben verschillende wensen. Uw manier van leven is anders

Nadere informatie

Verzekerden bezuinigen op hun zorgverzekering, het aantal overstappers neemt nog steeds toe. Margreet Reitsma-van Rooijen en Anne Brabers

Verzekerden bezuinigen op hun zorgverzekering, het aantal overstappers neemt nog steeds toe. Margreet Reitsma-van Rooijen en Anne Brabers Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Margreet Reitsma-van Rooijen en Anne Brabers. Verzekerden bezuinigen op hun zorgverzekering, het aantal overstappers neemt

Nadere informatie

Inzetbaar. De meest complete gezondheidsverzekering voor het MKB

Inzetbaar. De meest complete gezondheidsverzekering voor het MKB Inzetbaar De meest complete gezondheidsverzekering voor het MKB U wilt het beste voor uw MKB-klanten Veel van uw klanten in het MKB hebben een verzuimverzekering. Al dan niet met arbodienstverlening. Natuurlijk

Nadere informatie

Bijna 8% wisselt van zorgverzekeraar. Premie is de belangrijkste reden om te wisselen.

Bijna 8% wisselt van zorgverzekeraar. Premie is de belangrijkste reden om te wisselen. Deze factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Margreet Reitsma-van Rooijen, Anne Brabers & Judith de Jong. Bijna 8% wisselt van zorgverzekeraar. Premie is de belangrijkste

Nadere informatie

Zorg Plan en Keuze Zorg Plan. zorgeloos verzekerd via uw werkgever. informatie voor de werknemer

Zorg Plan en Keuze Zorg Plan. zorgeloos verzekerd via uw werkgever. informatie voor de werknemer Zorg Plan en Keuze Zorg Plan zorgeloos verzekerd via uw werkgever informatie voor de werknemer Zorg Plan Zorgeloos verzekerd via uw werkgever Een goede zorgverzekering draagt bij aan een gezond en zorgeloos

Nadere informatie

100222-Bijsl Welkom b21. Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2010

100222-Bijsl Welkom b21. Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2010 100222-Bijsl Welkom b21 Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2010 Inhoudsopgave Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 3 Wat biedt DSW? 4 Uw basisverzekering in 2010 5 De premies 6 Onze website 7 Gemakkelijk overstappen!

Nadere informatie

ONZE COLLECTIEVE ZORGVERZEKERING

ONZE COLLECTIEVE ZORGVERZEKERING ONZE COLLECTIEVE ZORGVERZEKERING ZILVEREN KRUIS ACHMEA EN KBO: SAMEN STERK Uniek aanbod voor KBO-leden: samen verzekerd, samen voordeel! Tot 1 januari 2015 kunt u veranderen van zorgverzekering. Kies net

Nadere informatie

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI Beter Af Verzuim Risico Verzekering Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI 2 SamenWerken aan Gezond Ondernemen Voor u als werkgever in de sector cultuur is het van groot belang uw organisatie

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014

CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014 CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u niet

Nadere informatie

Verslag van Mandema Update Zorg & Verzuim

Verslag van Mandema Update Zorg & Verzuim Verslag van Mandema Update Zorg & Verzuim De overheid trekt zich steeds meer terug als het gaat om zaken rond ziekte en verzuim van werknemers. Na het ontstaan van het WAO-gat in 1993 is alles in een stroomversnelling

Nadere informatie

Zorgverzekeringen Beter Voor Nu 2013. later

Zorgverzekeringen Beter Voor Nu 2013. later Zorgverzekeringen Beter Voor Nu 2013 Altijd De beste zeker zorg van goede voor nu Zorg en later Uw leven is veranderd Uw zorgverzekering verandert mee Verschillende mensen verschillende wensen. Uw manier

Nadere informatie

ZORGBULLETIN. Nieuws voor werkgevers over risico s & oplossingen

ZORGBULLETIN. Nieuws voor werkgevers over risico s & oplossingen JUNI 2008 NUMMER 1 JAARGANG 3 ZORGBULLETIN Nieuws voor werkgevers over risico s & oplossingen De toekomst van de collectieve zorgverzekering Na ruim twee jaar ervaring met het basisstelsel maken wij de

Nadere informatie

Informatie zorgverzekeringen per 01-01-2015

Informatie zorgverzekeringen per 01-01-2015 Vera Vreeswijk Logopedist Raadhuisstraat 100C 2406 AH Alphen aan den Rijn tel: 06-57 11 63 70 E-mail: v.vreeswijk@logopedie-alphencentrum.nl www.logopedie-alphencentrum.nl Informatie zorgverzekeringen

Nadere informatie

Uw Delta Lloyd Zorgverzekering in Alle wijzigingen op een rij

Uw Delta Lloyd Zorgverzekering in Alle wijzigingen op een rij Uw Delta Lloyd Zorgverzekering in 2018 Alle wijzigingen op een rij Geldig vanaf 1 januari 2018 Inhoud Uw Delta Lloyd Zorgverzekering 3 Delta Lloyd voordelen 4 Wettelijke wijzigingen in de basisverzekering

Nadere informatie

Welkom bij Stad Holland 2010. 100222-Bijsl SH welkom b40

Welkom bij Stad Holland 2010. 100222-Bijsl SH welkom b40 Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Welkom bij Stad Holland 2010 100222-Bijsl SH welkom b40 Wat biedt Stad Holland Zorgverzekeraar? Stad Holland Zorgverzekeraar is een landelijk actieve zorgverzekeraar

Nadere informatie

Voor het vinden van een gecontracteerde zorgaanbieder kunt u gebruik maken van vergelijk en kies.

Voor het vinden van een gecontracteerde zorgaanbieder kunt u gebruik maken van vergelijk en kies. VGZ Goede Keuze Met VGZ Goede Keuze kiest u voor goede zorg en een lage premie. Daarnaast stimuleert u vernieuwingen in de zorg, waardoor uw premie lager is. Het kans zijn dat u voor bepaalde zorg verder

Nadere informatie

KBO & IAK. Zorgverzekering Voor: KBO Bergen op Zoom Datum: 22 november 2017 Door: Bram Vaessen Adviseur Zorg en Schade

KBO & IAK. Zorgverzekering Voor: KBO Bergen op Zoom Datum: 22 november 2017 Door: Bram Vaessen Adviseur Zorg en Schade KBO & IAK Zorgverzekering 2018 Voor: KBO Bergen op Zoom Datum: 22 november 2017 Door: Bram Vaessen Adviseur Zorg en Schade Even voorstellen Wie we zijn Top 10 speler in collectieve markt Uniek in de markt:

Nadere informatie

Samen werken aan gezonde medewerkers. Collectieve zorgverzekeringen voor bedrijven via uw tussenpersoon

Samen werken aan gezonde medewerkers. Collectieve zorgverzekeringen voor bedrijven via uw tussenpersoon Samen werken aan gezonde medewerkers Collectieve zorgverzekeringen voor bedrijven 2018 via uw tussenpersoon 1 Werken aan een gezonde onderneming Medewerkers gezond en duurzaam inzetbaar houden Wij helpen

Nadere informatie

PREMIE OVERZICHT COLLECTIEF ZIEKTEKOSTEN 2016

PREMIE OVERZICHT COLLECTIEF ZIEKTEKOSTEN 2016 PREMIE OVERZICHT COLLECTIEF ZIEKTEKOSTEN 2016 Onderwijs Inkoopgroep heeft na nieuwe onderhandelingen met QBENEFITS BV, Nedasco en Van Kampen Groep het aantal zorgverzekeraars voor 2016 uitgebreid. Er zijn

Nadere informatie

adviseren wordt een stuk relaxter de maandpremies

adviseren wordt een stuk relaxter de maandpremies adviseren wordt een stuk relaxter met de maandpremies MKB COLLECTIEF 2013 2 s Ziektekosten MKB Collectief 2013 De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig ondernemer of werkgever

Nadere informatie

Consultatieverslag: wijziging van het Besluit zorgverzekering in verband met de collectiviteitskorting

Consultatieverslag: wijziging van het Besluit zorgverzekering in verband met de collectiviteitskorting Consultatieverslag: wijziging van het Besluit zorgverzekering in verband met de collectiviteitskorting 1.Onderwerp consulatie Zorgverzekeraars moeten voor dezelfde zorgverzekering dezelfde premie vragen.

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014

CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014 CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage WENB

Onderzoeksrapportage WENB Onderzoeksrapportage WENB Wendbaarheid onder werknemers Afval & Milieu 2017-116/MvE/MS/eb 11 oktober 2017 Auteurs: Marieke van Essen & Moon Stroes Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Onderzoeksverantwoording en

Nadere informatie

: Harry Kampschöer (De Keizer)/Michiel Drucker(CvA/VNG) : Toelichting uitslag gunning VNG Zorgverzekering

: Harry Kampschöer (De Keizer)/Michiel Drucker(CvA/VNG) : Toelichting uitslag gunning VNG Zorgverzekering Memo Van : Harry Kampschöer (De Keizer)/Michiel Drucker(CvA/VNG) Cc : Pagina s : 5 Datum : 27 mei 2008 Betreft : Toelichting uitslag gunning VNG Zorgverzekering Doel memo Dit memo is om het VNG-bestuur,

Nadere informatie

De collectieve zorgverzekering 2019 BAM

De collectieve zorgverzekering 2019 BAM De collectieve zorgverzekering 2019 BAM Voordat we beginnen.. Sprekers zijn: Johnny Dings (BAM HR \ Compensation & Benefits) Klaas Kuiken (BAM HR Operations) Eric Schlösser (AHC) On demand beschikbaar

Nadere informatie

Korting op je zorg- en schadeverzekeringen

Korting op je zorg- en schadeverzekeringen Korting op je zorg- en schadeverzekeringen Op de website www.technopark.nl/kortingop-je-verzekering kun je altijd meer lezen over acties en interessante aanbiedingen van de verschillende verzekeraars.

Nadere informatie

Inhoud. Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering

Inhoud. Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering OHRA Zorgverzekering 2017 Inhoud Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering 2 Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Aanvullende verzekeringen 8 Tandartsverzekeringen 10 Wat krijgt u

Nadere informatie

ECCVA/U200801099 Lbr. 08/126

ECCVA/U200801099 Lbr. 08/126 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8021 betreft zorgverzekering gemeenten uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U200801099 Lbr. 08/126 bijlage(n) datum 9 juli 2008

Nadere informatie

De Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden in Zorg goed voor jezelf

De Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden in Zorg goed voor jezelf De Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden in 2019 Zorg goed voor jezelf Toegang tot de beste zorg Met de Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden Wie goed voor zichzelf zorgt, kiest voor een zorgverzekeraar

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Vergelijk nu uw zorgverzekering van Delta Lloyd met de zorgverzekering van CZ. CZ maakt het u makkelijk en voordelig.

Vergelijk nu uw zorgverzekering van Delta Lloyd met de zorgverzekering van CZ. CZ maakt het u makkelijk en voordelig. Premie vanaf 69,80 Kamer van Koophandel heeft voor alle collega s met CZ scherpe afspraken gemaakt: 10% korting op de basisverzekering 15% korting op alle collectieve aanvullende verzekeringen Collectief

Nadere informatie

2006. 1 Delnoij D., van der Schee E. Collectief aanbod nodigt uit tot wisselen van zorgverzekeraar, NIVEL,

2006. 1 Delnoij D., van der Schee E. Collectief aanbod nodigt uit tot wisselen van zorgverzekeraar, NIVEL, Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Judith de Jong, Diana Delnoij, Peter Groenewegen, Verzekerdenmobiliteit is hoog. Ook ouderen zijn overgestapt, NIVEL, 2006)

Nadere informatie

adviseren wordt een stuk relaxter de maandpremies

adviseren wordt een stuk relaxter de maandpremies adviseren wordt een stuk relaxter met de maandpremies MKB COLLECTIEF APP/ZVC 2013 2 Maandpremies Ziektekosten MKB Collectief APP/ZVC 2013 De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor 2019 (Contracten met zorgverzekeraars)

Belangrijke informatie voor 2019 (Contracten met zorgverzekeraars) Belangrijke informatie voor 2019 (Contracten met zorgverzekeraars) Geachte bezoeker van Praktijk Oefentherapie Hoorn, Zoals u van ons gewend bent informeren we u aan het einde van het jaar over de zorgverzekeringen

Nadere informatie

Zorg. Zonder. Gedoe.

Zorg. Zonder. Gedoe. Zorg. Zonder. Gedoe. Inhoud Onze zorgverzekering 2 De OHRA Zorgverzekering 3 Aanvullende verzekeringen 6 Tandartsverzekeringen 7 Wat krijgt u vergoed? 9 Mijn OHRA Zorgverzekering 11 Extra voordelen 13

Nadere informatie

adviseren wordt een stuk relaxter de maandpremies

adviseren wordt een stuk relaxter de maandpremies adviseren wordt een stuk relaxter met de maandpremies MKB COLLECTIEF APP/ZVC 2012 2 Maandpremies Ziektekosten MKB Collectief APP/ZVC 2012 De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig

Nadere informatie

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd!

VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! VGZ Bedrijfszorg werkt altijd! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing VGZ Bedrijfszorg Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijft voor werk gevers een belangrijk aandachtspunt. Klachten en

Nadere informatie

Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente

Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente Gemeente Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo Inhoud ALGEMENE VRAGEN... 3 Bij welke zorgverzekeraars kan ik een collectieve verzekering afsluiten?...

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 Fincover 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw collectieve zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig hebt en aansluit

Nadere informatie

Zorgverzekering

Zorgverzekering Zorgverzekering 218-219 voor Huid & Haar patiënten Happy met je Huid 29 September 218 Agenda Wat vraagt en vindt u? Zorgverzekeringsmarkt 218-219 Basisverzekering: wat wij willen Aanvullende verzekering:

Nadere informatie

PNO Ziektekosten verzekeringen 2011

PNO Ziektekosten verzekeringen 2011 PNO Ziektekosten verzekeringen 2011 U staat op het punt een keuze te maken voor onze basis - verzekering of een van de aanvullende zorgpakketten of onze tandartsverzekering. Wat u ook kiest, u bent bij

Nadere informatie

SAMENVATTING EINDRAPPORTAGE DUURZAME INZETBAARHEID BRANCHE WATERBEDRIJVEN J U N I

SAMENVATTING EINDRAPPORTAGE DUURZAME INZETBAARHEID BRANCHE WATERBEDRIJVEN J U N I DUURZAME INZETBAARHEID BRANCHE WATERBEDRIJVEN J U N I 2 0 1 7 Reinier Hoogendorp Evert Smit Simone van Houten BASIS & BELEID ORGANISATIEADVISEURS 16094/10/WWB/samenvatting/170616 INLEIDING Duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie