Notulen ALV 23 maart 2015 Locatie Topsporthal Doetinchem Start uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen ALV 23 maart 2015 Locatie Topsporthal Doetinchem Start 20.00 uur"

Transcriptie

1 Notulen ALV 23 maart 2015 Locatie Topsporthal Doetinchem Start uur Afmeldingen: Conrad Hamers, Mike Hamers, Herman Mooij, Hans Bijleveld, Simone Arentz, Lilian van der Roest en Angela Wallerdiemont. Machtiging om te stemmen Esther Arentz machtigt Arthur Terol Niels Engel machtigt Wietske van Dijk Hans Wallerdiemont machtigt Bennie Smit Aanwezig: William, Jeannette, Laura, Wietske, Floor, Arthur, Bennie, Ton, Jeroen, Hemmy, Remy, Theo, Ronnie, Iloy, Cynthia, Ellen, Arjen H, Rudi W, Hajo, Bert, Hannah, Jos, Toos, Phini, Brit, Corine, Chris, Boukje en Lucas William opent de vergadering en neemt de agenda door. Neemt SWOT door en ligt toe. Ledenoverzicht Het aantal leden is vanaf 2013 sterk afgenomen, redenen hiervoor zijn dat leden in een andere plaats gaan studeren, last hebben van blessures en/of door de verandering van speeldagen in de nieuwe hal. 135 leden is een ideaal aantal om de club goed te laten draaien. Zonneboom Er zijn nog steeds problemen bij de Zonneboom. Vieze douches/kleedkamers en een te gladde vloer. William gaat contact met gemeente opnemen om tot een blijvende oplossing te komen, Laura gaat hier bij helpen. Speelmogelijkheden Verandering door Topsporthal. Doornemen speelmogelijkheden Veranderingen binnen bestuur Jeroen Faber stopt door verhuizing en William Gregory neemt de taak van voorzitter op zich. Laura van Dijk neemt de taak van secretaris op zich. Sponsoren Meer sponsoren aantrekken voor extra inkomsten. William in eigen netwerk 10 nieuwe sponsoren aangetrokken. Deze sponsoren staan op de website met een link. Ligt alle sponsoren toe. Team 1 en het team van Marije Geerts krijgen een shirtsponsor. Technische commissie Iedereen heeft gehoor gegeven aan de inschrijving van het nieuwe competitieseizoen 2015/2016.De TC is op het moment bezig met de teamindeling, deze zal 2 april aan het bestuur worden voorgelegd. Na goedkeuring zal deze gepubliceerd worden.

2 Vorig seizoen is gebleken dat de vrijdagavond erg druk was met competitieteams,training en vrijspelen. Om die reden wordt er dan ook gekeken of er komend jaar een extra team naar de zondagochtend kan om dit beter te spreiden. Competitiespelers spelen aankomend jaar in een shirt van Beesport Forza. Deze zijn bij Arthur te koop voor 20 euro. Na betaling zullen de shirts geleverd worden. Aantal teams zijn gepromoveerd. Dit vast proberen te houden en laten zien dat we een vooruitstrevende club zijn. Trainingen Erg blij met Ton als goede trainer, in het begin was het even wennen maar uiteindelijk is alles goed verlopen. Wietske geeft de trainingen aan jeugd en recreanten op vrijdagavond omdat Hans Wallerdiemont is weggevallen als recreanten trainer. Wietske heeft aangegeven te gaan stoppen als trainer. Het zal lastig worden om een nieuwe trainer te vinden. Poona biedt trainers cursussen aan en de TC roept de leden op om hier over na te denken. Ellen: Oppert om eventueel studenten van Het Graafschapcollege of CIOS hier voor te benaderen. Er wordt aangegeven dit mee te nemen maar dat er wel gestreefd wordt naar een vaste trainer voor langere tijd. De vraag is of dit lukt met studenten van het Graafschapcollege of CIOS. Recreanten De teams van Phido hebben goed gepresteerd. Een vervelende ontwikkeling is alleen dat verenigingen te goede teams indelen bij de recreanten omdat dit goedkoper is. Jeugd commissie Er is een kleine terugloop in het aantal jeugdleden. Dit jaar heeft Phido 2 teams in competitie kunnen afvaardigen. Helaas waren er te weinig gegadigden voor de opstartcompetitie. Op het moment is er een erg leuke en fanatieke jeugdgroep aan het trainen Jeugdteam 1 is dit jaar kampioen geworden. In overleg met de leden van het team en de TC zal gekeken worden waar deze club volgend jaar gaat spelen (senioren/u19). In het tweede deel van het jaar veel activiteiten georganiseerd die goed zijn bezocht. Daarnaast is er een jaarplanning ontwikkelt om mensen tijdig te informeren over wanneer er wel/geen training is en welke activiteiten er zijn. Hannah vraagt zich af waarom maar 2 teams zijn afgevaardigd. Wietske geeft aan dat er 1 groot team is met 7 leden omdat niet iedereen elke week kan spelen en de rest van de jeugd nog niet ver genoeg is om competitie te spelen. Arjen geeft aan dat de spoeling dun wordt vooral qua meisjes. Wietske geeft aan dat kinderen erg wisselend zijn in wat ze leuk vinden en het hierdoor lastig is om jeugd aan te trekken en vast te houden. Een ontwikkeling die Wietske wel ziet is dat er een groei is van kinderen die bij reguliere sporten (b.v voetbal) buiten de boot vallen. Het doel is om meer jeugd aan te gaan trekken die in de toekomst kunnen gaan doorstromen naar de senioren.

3 Algemene zaken Evenementen Floor neemt evenementen door en geeft aan dat deze goed worden bezocht. Het doel voor aankomend jaar is dan ook om de tradities door te zetten. Promotie Vorig jaar gestart met algemene flyer ronde. Helaas bleek Poona twee weken eerder in hetzelfde gebied te hebben geflyerd. Daarnaast is er een open dag geweest en is er opnieuw geflyerd. Door de open dag zijn een aantal nieuwe leden aangetrokken. Hannah geeft aan dat het misschien een idee is om clinics op middelbare scholen te houden. Wietske geeft aan dat dit een lastigere doelgroep is omdat deze groep meestal al een sport heeft gekozen. In 2015 zal ook de website van phido nieuw leven in worden geblazen. Het idee is om de site per commissie up to date te houden en het als communicatie middel te gaan gebruiken. Daarnaast kan de club op deze manier aan buitenstaanders laten zien wat ze doen. Theo geeft aan nog nooit een flyer gezien te hebben en vraagt zich af waar geflyerd is. Floor geeft aan dat flyer te vinden is in het informatierek in de Topsporthal en dat er op De Huet en Dichteren is geflyerd. Ronnie geeft aan om in andere buurten te gaan flyeren en de jeugd flyers mee te geven zodat zij deze op school kunnen afgeven. Floor geeft aan dat op een aantal scholen al posters hangen van Phido. Daarnaast zal het promotieteam zich gaan richten op andere wijken in Doetinchem. Daarnaast zou het een idee kunnen zijn om en 10-lessenpakket aan te bieden. Kinderen starten dan op hetzelfde moment waardoor je een groep krijgt en de kans groot is dat kinderen blijven hangen bij de vereniging. Poona is hier al mee gestart. Jeroen oppert om bezorgers van de post de flyers rond te laten delen. Kijken of binnen de vereniging iemand is die een krantenwijk heeft of iemand kent met een krantenwijk. William geeft aan dat er weinig financiële middelen zijn en er meer vrijwilligers nodig zijn. Hajo geeft aan dat het geld mag kosten als het ook daadwerkelijk wat oplevert. Als vereniging proberen ook op andere manieren naar zaken te kijken om zo tot nieuwe inzichten te komen en je te kunnen onderscheiden van andere, Poona is daar op dit moment veel alerter en actiever in. Jeannette geeft aan dat vrijwilligers hierbij belangrijk zijn. Financiën Afgelopen jaar was 2400 euro negatief begroot dit is uiteindelijk 900 euro geworden. Wat wel negatiever is doorgeslagen zijn het aantal leden, de grootste daling was in juni vorig jaar. Bij 1 sponsor kon er geen geld gedeclareerd worden. Daarnaast zijn er extra kosten voor rackets geweest. Nieuwe leden kregen bij inschrijving een racket als ze minimaal 6 maanden lid bleven.

4 De teams/zaalhuur en shuttles zijn daarin tegen goedkoper uitgevallen. De vrijwilligers hebben met minimale middelen het maximale eruit gehaald Begroting 2015: Er is vanuit gegaan dat het ledenaantal niet verder gaat dalen. Wel zal de contributie verhoogd worden met 10% (sinds 2010 heeft er geen verhoging meer plaatsgevonden). De zaalhuur in de Topsporthal zal volgend jaar verhoogd worden van 4 euro naar Dit is nodig omdat Orion ook 4.70 betaalt en het niet te verkopen is dat wij minder betalen voor dezelfde hal. William heeft veel moeite moeten doen om het contract boven water te halen. De afspraak is dat dit jaar de prijzen nog hetzelfde blijven en vanaf volgend jaar alleen de prijs voor de grote hal (9 banen) stijgt naar De kleine hal zal blijven staan op 4 euro. Jeroen geeft aan dat het een argument zou kunnen zijn dat wij geen ideale zaaluren hebben en er om deze reden minder betaald zou kunnen worden. William geeft aan dat het maximale er uit is gehaald. Jeannette ligt toe dat de andere scenario s zoals weer helemaal terug naar de Zonneboom of in meerdere hallen spelen in totaal een besparing oplevert tussen de 1500 en 2000 euro. Het bestuur wil graag voor de komende periode haar spaargeld aanspreken om deze fase te overbruggen in de hoop er de komende jaren weer een goed draaiende club van te maken. De leden zijn het hier mee eens en geven aan dat het leden gaat kosten als we weer terug gaan naar de oude situatie. Hemmy geeft aan de zaal goed te vullen en eventueel te kijken naar een samenwerking met Poona voor de jeugd. Floor geeft aan om volgend jaar de sportweek samen te doen met Poona. Kijken wat wij Poona kunnen bieden omdat Poona een goede reputatie heeft op de sportweek en dit dus met name voor Phido een voordeel is. Vervolg uitleg budget. Uiteindelijk 3000 euro negatief dit is inclusief 10% contributieverhoging. Verslag Kascommissie Op 12 maart hebben Toos en Rudi de financiële stukken doorgenomen. De conclusie van de kascommissie is dat er geen onregelmatigheden zijn gevonden. De kascommissie heeft akkoord gegeven. Benoeming Kascommissie Rudi Waning Hannah Schlaghecke Reserve: Iloy Timmerman Bestuurverkiezing De volgende leden hebben zich beschikbaar gesteld en zijn unaniem verkozen: William Gregory voorzitter Laura van Dijk secretaris Arthur Terol was herkiesbaar voor de functie van hoofd technische commissie. Hij is unaniem verkozen tot juni 2016.

5 Aangegeven dat Arthur en Jeannette beiden stoppen in juni Leden opgeroepen om na te denken of zij één van deze functies op zich willen nemen. Inbreng leden Jeroen geeft aan dat er nog weinig extra leden zijn en dat de Topsporthal nog niet heeft gebracht wat we graag wilden. Er wordt aangegeven dat de krimp is gestopt en we de komende 3 jaar het de kans moeten geven en gaan proberen om weer een stijgende lijn in het ledenaantal te krijgen. Iloy oppert om de wedstrijden van Phido in de krant te zetten. Wietske geeft aan dat Hans Bijleveld hier veel moeite voor heeft gedaan maar dat de 4 de divisie niet interessant genoeg is. Ton stelt voor om het eventueel in lokale bladen te zetten als Gelderse post of Doetinchems vizier. Bestuur geeft aan dat dit een taak voor de promotiecommissie zou kunnen zijn. Ton vraagt zich af of er meer uren in de Topsporthal beschikbaar zijn. Dit is helaas niet het geval. Andere zalen als de Bongerd zijn ook niet beschikbaar. Corine vraagt of het bedrag van 4.70 wat er volgend jaar voor de banen in de grote hal betaald gaat worden kan worden vastgezet. Moet tzt naar gekeken worden. Stemming Tijdens de ALV is er gestemd voor een contributieverhoging van 10%. Hier is unaniem voor gestemd. Wel geven de leden het aan het af te ronden op een logisch bedrag (bv wordt 18.40). Huidige bestuur phido heeft er vertrouwen in en wil voor het komende jaar de negatieve begroting accepteren, leden geven aan om bij de volgende ALV opnieuw te kijken wat de stand van zaken is. Hemmy, geeft aan dat we moeten kijken welke leden we willen hebben en hiervoor een actieplan moeten gaan maken. Bestuur neemt dit mee. William vraagt of leden actief willen kijken in hun omgeving naar sponsoren. Prijzen voor sponsoring zullen alle leden toekomen per mail. Op deze manier hoopt de club nieuwe sponoren aan te trekken. Actieplan Floor ligt actieplan toe. Kies je sport: 9-11 jarige kunnen zich inschrijven voor een aantal trainingen. Meedoen arrangement: mensen met een laag inkomen kunnen vanuit de gemeente geld krijgen om te sporten. Dit geld wordt direct vanuit de gemeente aan Phido betaald. Sportmarkt: Kelly, Xenia en Rick zijn hiervoor bezig. De sportmarkt vindt plaats op18 april Clinics: aankomend jaar zullen er meer clinics worden gegeven. Op deze manier zal Phido proberen om meer leden te werven in de leeftijdscategorie van 7-12 jaar. Toernooien: door het organiseren van een introtoernooi probeert phido meer recreanten aan te trekken. Ik sport audit: vanuit de HAN komen studenten een onderzoek doen bij de vereniging. Vervolgens zal hier een advies voor Phido uit komen.

6 Meer vrijwilligers in korte tijd Wietske introduceert en vertelt in het kort wat de cursus die zij en Cynthia volgen inhoudt. N.a.v. de brief die is verstuurd geeft Theo aan dat hij liever face to face benaderd wordt i.p.v. telefonisch. Wietske geeft aan dat dit mogelijk is. Wel is het goed om de stappen die ze op de cursus hebben geleerd te doorlopen. Op die manier is kans op succes het grootst. Sponsoren William geeft aan dat sponsor Opus graag een info avond over zonnepanelen wil geven. Leden geven aan dat ze bang zijn dat hier weinig animo voor is. Corine stelt voor om de sponsoren uit te nodigen voor feestavond/nieuwjaarsreceptie zodat zij kunnen netwerken. Ton oppert om sponsoren mee te laten spelen/toernooi/ intro toernooi. Arjen komt met het idee om medewerkers van sponsoren mee te laten spelen. Het bestuur zal de ideeën meenemen. Voorstellen van leden/rondvraag Theo kent helft van het bestuur niet stelt smoelenboekje voor. Zal op de site komen. Jeroen geeft aan dat het belangrijk is om te kijken wanneer er het best geflyerd kan worden. Aandachtspunt voor promotiecommissie Corine, stelt voor om jeugdleden twee vriendjes/vriendinnetjes mee te laten nemen naar een training. Boukje vindt het jammer dat er dinsdag geen mogelijkheid is om vrij te spelen als de trainingen in maart voorbij zijn. Bestuur begrijpt dit en gaat na overleg met de leden kijken of het mogelijk is om in april en mei de hal te huren van uur. Laura zal contact met de gemeente opnemen. Hemmy komt met het idee om komende vrijdagavonden de leden intro s mee te laten nemen. Ton vraagt zich af of er al is gekeken om op een doordeweekse middag mensen te laten vrijspelen. Eventueel nieuwe groep met 10 personen 1.5 uur. Hajo geeft aan dat er tijdens de competitie periode erg weinig ruimte is voor vrijspelen. Dit is het bestuur ook opgevallen om die reden wordt er dan ook gekeken om een team naar de zondag te verplaatsen. Hajo zou graag zien dat oud- en nieuw leden wat meer gemengd gaan spelen. Op deze manier lukt het misschien ook beter om recreanten vast te houden. Bennie geeft aan dat Hajo bus kan rijden, misschien een idee om een uitstapje met de club te maken i.p.v. een phidofeest. Hajo geeft aan liever 1x in de twee jaar een groot phidofeest te hebben. Tot slot geeft Arthur aan dat de teamindeling 16/17 april bekend zal worden. William sluit de vergadering af en bedankt alle aanwezige leden.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Appoldro 24 januari 2012

Appoldro 24 januari 2012 Appoldro 24 januari 2012 agenda opening mededelingen terugblik op vorig seizoen stand van zaken commissies / vooruitblik financiën wijziging statuten rondvraag sluiting terugblik sportief districts/regiocompetitie

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: Tycho van der Wal - voorzitter Mark de Munter - secretaris Stephanie van Eijk - penningmeester Engel Dorst - ledenadministrateur

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Opening Algemene ledenvergadering op 11 juni 2013 bij Dekker Glascultures. Afwezig met afbericht: Patricia, Mariska, Willeke, Henry, Minko, Sharon, Sam en Henk.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 26 september 2013 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Jasper de Munck (bestuurslid), Johan Klein (bestuurslid recreanten),

Nadere informatie

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012 Inleiding Het seizoen 2011-2012 is met de afsluitende week van de JeugdSportPas (JSP) tot een einde gekomen. Dat betekent dat het bestuur even gas kan terugnemen en iedereen een welverdiende vakantie geniet,

Nadere informatie

Beleidsnotitie 2018/2019

Beleidsnotitie 2018/2019 Beleidsnotitie 2018/2019 Verwachte resultaat begroting 2017/2018. De verwachte uitputting van de begroting van dit seizoen laat hoogstwaarschijnlijk een negatief resultaat zien van ongeveer 1.000,- en

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen

Financieel Jaarverslag seizoen Financieel Jaarverslag seizoen 2016-2017 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2017 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2015-2016 2016-2017 Voorraden Voorraad shuttles 240 395

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

BadmintonClub Dwingeloo. Jaarverslag Seizoen

BadmintonClub Dwingeloo. Jaarverslag Seizoen BadmintonClub Dwingeloo Jaarverslag Seizoen 2015 2016 1 Badminton Vereniging Dwingeloo is opgericht in 1980. Op dit moment zijn we een vereniging die de badmintonsport hoofdzakelijk recreatief beoefend.

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Erik: Dit jaar gaan we verder met bijna hetzelfde B-team als vorig jaar en iedereen is erg gemotiveerd en we hebben de eerste wedstrijd al gewonnen.

Erik: Dit jaar gaan we verder met bijna hetzelfde B-team als vorig jaar en iedereen is erg gemotiveerd en we hebben de eerste wedstrijd al gewonnen. Notulen ALV Sonics 10 oktober 2016 Aanwezig: Gerard, Joost, Remko N, Remko S, Iris, Marjolein, David, Eleonoor, Charlotte, Renate, Toon, Remen, Niels, Stefan, Lars, Bas, Jorik, Jeroen, Erik, Maaike, Henk-Jan,

Nadere informatie

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer ALV notulen 19-04-2017 Notulist Joris Kaaks Start: 20.15 Baan 7 de Lockhorst 1. opening 2. vaststelling notulen plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer 3. mededelingen Afscheid

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2011

Nieuwsbrief oktober 2011 Nieuwsbrief oktober 2011 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Zo heb je te maken met 6 spelers en zo zijn het er 15! Dit betekent niet alleen dat ons systeem (met name kosten acceptabel

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

Uitslag WSV-enquête 2010-2011

Uitslag WSV-enquête 2010-2011 Uitslag WSV-enquête 2010-2011 Bestaande problemen kunnen niet opgelost worden op hetzelfde niveau waarin ze gecreëerd zijn. Albert Einstein Welke thema s? Alle enquête vragen zijn thema s voor 2010-2013

Nadere informatie

SGO zal komend sportseizoen het beleidsplan actualiseren en is voornemens een aanvraag in te dienen voor het project Sportdorp Grolloo.

SGO zal komend sportseizoen het beleidsplan actualiseren en is voornemens een aanvraag in te dienen voor het project Sportdorp Grolloo. De voorzitter opent de vergadering en vraagt de aanwezigen de presentielijst in te vullen. De koffie wordt aangeboden door de supportersvereniging en na afloop biedt SGO nog een borrel aan. De agenda wordt

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal.

Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal. Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal. Afwezig met kennisgeving: Gea de Jonge; Carolien Visser; Jaap Wubs; Karel Moorman.

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5 Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen 2011-2015... 2 1 Strategie... 2 1.1 Visie... 2 2 Organisatie... 4 2.1 Structuur van de verschillende organen... 5 3 Communicatie... 5 4 Contacten binnen de gemeente

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt.

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt. Notulen ledenvergadering WIJHKO 28 mei 2015 Aanwezig: 35 leden inclusief bestuur. Afwezig: Henny vanuit het bestuur en een aantal leden. Opening Moniek opent de vergadering Notulen vorige vergadering Geen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 26 september 2013 (bijgevoegd) 3. Jaarverslagen,

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 en begroting 2016

Jaarrekening 2015 en begroting 2016 Jaarrekening 2015 en begroting 2016 1 Inhoud Samenvatting... 3 Jaarrekening 2015... 5 Staat van baten en lasten... 5 Toelichting op jaarrekening 2015... 6 Begroting 2016... 7 Staat van baten en lasten...

Nadere informatie

Groninger Frisbeevereniging Gronical Dizziness. Beleidsplan 2015-2016

Groninger Frisbeevereniging Gronical Dizziness. Beleidsplan 2015-2016 Groninger Frisbeevereniging Gronical Dizziness Beleidsplan 2015-2016 Groningen, 5 maart 2015 Inhoud 1 Doelstellingen voor 2015-2016 3 2 Het bestuur 3 3 Competitie en toernooien 3 3.1 Competities 3 3.2

Nadere informatie

t Shuttelke www.bcweert67.nl Mededelingen Badminton Club Weert 67 10de jaargang, nummer 11: Oktober 2012

t Shuttelke www.bcweert67.nl Mededelingen Badminton Club Weert 67 10de jaargang, nummer 11: Oktober 2012 Voor in de agenda: SL2 cursus op data: * 12 + 26 oktober * 9 + 30 november 12 oktober verrassingsactiviteit door de jeugdcommisie Algemene Leden Vergadering seizoen 2012-2013: 23 november om 19:00 uur

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Badminton Vereniging Doesburg. Van de voorzitter. Van de voorzitter. Nummer Interessante informatie: In dit nummer:

Nieuwsbrief. Badminton Vereniging Doesburg. Van de voorzitter. Van de voorzitter. Nummer Interessante informatie: In dit nummer: Nummer 3 Nieuwsbrief 16-17 15-5-2017 Badminton Vereniging Doesburg Interessante informatie: Donderdag 9 juni Ouder Junior toernooi. Donderdag 22 juni Afsluitingsavond. In dit nummer: Voorwoord 1 Competitie

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

Jeugd bij Oranje Nassau.

Jeugd bij Oranje Nassau. . Datum: 08 april 2006 Sietze Ketelaar Inleiding. Ongeveer 10 jaar geleden is ON gestopt met het geven van trainingen aan jeugdspelers. Destijds is ON hiermee gestopt omdat de instroom van nieuwe jeugd

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.30 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.30 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 31 mei 2011 notulist: Jo van der Heijden Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Jo van

Nadere informatie

21 april 2016: uur de Baat Huizen

21 april 2016: uur de Baat Huizen Concept verslag Algemene Ledenvergadering Turnlust 21 april 2016: 20.00 uur de Baat Huizen Aanwezig: Het bestuur: Rubia Adolfs, Mariska Bolt, Ferry de Hoogen, Frank de Kruijf, Bert van Wijk Trainers: Eimertje

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2015-2016 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2016-2017 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015

Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015 Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015 We kunnen terug kijken op een geslaagd seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten bestuurlijk gezien hebben we vooruitgang geboekt maar

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Verslag ALV vergadering 06 november 2014

Verslag ALV vergadering 06 november 2014 Verslag ALV vergadering 06 november 2014 Aanwezig: 19 personen en 5 bestuursleden. Afwezig met kennisgeving: Miquel, Anja(moeder van Eline), Liesbeth, Peter(vader van Linde), Leon, Rina, Nadia, Willy 1.

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Resultaten leden-enquête 2015 Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Respons 177 e-mail uitnodigingen verstuurd (225 leden) Overige leden zijn uitgenodigd via website en FaceBook 80 enquêtes zijn ingevuld

Nadere informatie

NOVEMBER 2012. Deze nieuwsbrief is een uitgave van BC Vijfsluizen te Vlaardingen. Redactieadres: bc-vijfsluizen@kpnmail.nl www.bcvijfsluizen.

NOVEMBER 2012. Deze nieuwsbrief is een uitgave van BC Vijfsluizen te Vlaardingen. Redactieadres: bc-vijfsluizen@kpnmail.nl www.bcvijfsluizen. NOVEMBER 2012 Deze nieuwsbrief is een uitgave van BC Vijfsluizen te Vlaardingen. Redactieadres: bc-vijfsluizen@kpnmail.nl www.bcvijfsluizen.nl VAN DE BESTUURSTAFEL Op maandag 5 november j.l. vond onze

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Financieel. Jaarverslag 2014-2015

Financieel. Jaarverslag 2014-2015 Financieel Jaarverslag 2014-2015 26 november 2015 Versie 1.1 Financieel Jaarverslag 2014-2015 versie 1.1.docx 29-11-2015 pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het financieel verslag over het verenigingsjaar 1

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009.

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Aanwezig: Kees van Kleef ( voorzitter ) Ernst Bronner ( Penningmester ) Gerda Kieftenburg ( Technische Commissie ) Frank Selbach ( Secretaris ) Luuk Franke

Nadere informatie

Informatieavond teamleiders

Informatieavond teamleiders Agenda 14 december Informatieavond teamleiders 2017-2018 28 juni 2017 Jeugdcoordinatie Sigrid Verleun (voorzitter en JO8) Esther Tessemaker (JO9) Wouter Koopman (JO11) Serge Noordover (JO13) Jacqueline

Nadere informatie

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan?

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Met de Zomer Challenge dagen we je uit binnen drie maanden klaar te zijn voor het Zomer

Nadere informatie

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera Versie 3.0 (definitief), 2 september 2012 Werkplan Volvera 2012-2013 1. Werkplan 2012-2013 1.1. Inleiding Voor u ligt het tweede werkplan met activiteiten voor het seizoen 2012-2013. Dit werkplan bevat

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos

Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos LEDENRAADPLEGING INZAKE SAMENWERKING JEUGD VANAF SEIZOEN 2019/2020 & ALGEHELE FUSIE MET INGANG VAN SEIZOEN 2020/2021 26 april 2019 Versie 1.0 In deze presentatie

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting a Onderwerp Algemene Ledenvergadering Pollux Datum 04-11-2015, 19:30 Locatie Paal 12 Aanwezig Bestuur: Henk Hazewinkel, George Steenbekke, Rob Schepers Leden, ouders, e.d.: 19 personen Afmeldingen: Henri

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT De periode tot aan de zomervakantie zal worden ingevuld met o.a. de trainingen, externe toernooien, de clubkampioenschappen, een ouder-kind toernooi

Nadere informatie

Uitwerking enquête jeugd Afdeling West. augustus 2018

Uitwerking enquête jeugd Afdeling West. augustus 2018 Uitwerking enquête jeugd Afdeling West augustus 2018 Enquête jongeren > 25 reacties: - 4: geen tafeltennisaanbod speciaal voor hen, 21 wel; - 6: geen andere 'leuke' activiteit; 3 daarvan stellen dat ook

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017 In deze nieuwsbrief 1. Woord van de voorzitter 2. Belangrijke data 3. Nieuwe leden 4. Vacatures 5. Grote Club Actie 6. TC 7. Notulen ALV 8. Sponsorcommissie 9. Overige zaken Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2014-2015 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Balans H.3 Begroting H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag over het boekjaar 2014-2015

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

Arie opent om uur de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

Arie opent om uur de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Notulen Algemene ledenvergadering Badmintonclub Hillegom Datum : Locatie Aanwezig : Dinsdag 23 mei 2017 20.00 uur tot 20.50 uur : Speeltuin Jeugdland, Sportlaan te Hillegom : 31 personen en 6 personen

Nadere informatie

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015 Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015 Het bestuur Het bestuur van volleybalvereniging Jupiter bestaat op 31 december 2015 uit de volgende mensen: Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE Concept d.d.28-8-2017 1. Taken De taken van het bestuur zijn kort samen te vatten: het besturen van de vereniging. Naast de bestuurstaak kan een bestuurslid belast zijn met

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering Jump 80. Datum 9-9-2015. Van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voorzitter: Nicole van Apeldoorn. Notulist: Jeannette van der Graaf

Notulen ledenvergadering Jump 80. Datum 9-9-2015. Van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voorzitter: Nicole van Apeldoorn. Notulist: Jeannette van der Graaf Notulen ledenvergadering Jump 80 Datum 9-9-2015 Van 19.30 uur tot 21.30 uur Voorzitter: Nicole van Apeldoorn Notulist: Jeannette van der Graaf Aanwezig : Nicole, Chantal, Jeannette, Angelique, Arie, Stefan,

Nadere informatie

Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash ( )

Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash ( ) Beleidsplan tafeltennisvereniging Smash (2014 2020) Aantal jaren lid Smash in cijfers (leeftijdsopbouw / aantal jaren lid) Leeftijdsopbouw / aantal jaren lid 70 60 50 40 30 20 10 0 0,0 10,0 20,0 30,0

Nadere informatie

Onderwerp Discussie Uitkomst

Onderwerp Discussie Uitkomst Betreft 20180313_Verslag_ALV_GV_Sportuna_concept.docx Agenda [Allen Besluitvormend] Aanvullen & vaststellen Mededelingen Actuele & relevante mededelingen Verslag & actiepunten Vastellen verslag ALV 05-08-2017

Nadere informatie

Sonics ALV 5 oktober

Sonics ALV 5 oktober Sonics ALV 5 oktober Aanwezig: Joost (voorzitter), Remko N, Remko S, Niels, Charlotte, Eleonoor, Heiko, Stefan, Lars, David, Iris S, Henk Jan, Mats, Simon, Ann, Rebecca (notulist). Afmeldingen: Iris V,

Nadere informatie

Opening Jaarverslag 2014/2015 Jeugd Zaalvoetbal Selectie (heren) Lagere elftallen (heren) Dames Terreinen en accommodatie Kantine Sponsoring Overige

Opening Jaarverslag 2014/2015 Jeugd Zaalvoetbal Selectie (heren) Lagere elftallen (heren) Dames Terreinen en accommodatie Kantine Sponsoring Overige SVZ 2015/2016 Opening Jaarverslag 2014/2015 Jeugd Zaalvoetbal Selectie (heren) Lagere elftallen (heren) Dames Terreinen en accommodatie Kantine Sponsoring Overige bijzonderheden Financiën Verslag kascommissie

Nadere informatie

WELKOM bij de ALV afdeling hockey. 11 december 2018 start uur

WELKOM bij de ALV afdeling hockey. 11 december 2018 start uur WELKOM bij de ALV afdeling hockey 11 december 2018 start 20.30 uur Agenda 1) Opening 2) Verslag Notulen ALV hockey 23 november 2017 3) Aan- en aftreden bestuurs-/commissieleden 4) Jaarverslag high-lights

Nadere informatie

Beleidsplan TCA

Beleidsplan TCA Beleidsplan TCA 2014-2018 1. Voorwoord 2 2. TC Appelscha 3 3. Organisatiestructuur 4 4. Accommodatie 5. Sporttechnisch beleid 6. Ledenwerving- en behoud 7. Vrijwilligersbeleid 8. Communicatie 9. Financiën

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inschrijving competitie. Toernooien. Maart Jaargang 7

Nieuwsbrief. Inschrijving competitie. Toernooien. Maart Jaargang 7 Nieuwsbrief Maart 2016 Jaargang 7 Inschrijving competitie Anouk Engelen Evie Vaessen Stan vd Homberg Czeslaw Kobylko Frans van Geesink Sanne van Geffen Max Zonnevijlle Casper van Rens Marco Hezel Stef

Nadere informatie

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan?

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Met de Zomer Challenge dagen we je uit binnen drie maanden klaar te zijn voor het Zomer

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 en begroting 2015

Jaarrekening 2014 en begroting 2015 Jaarrekening 2014 en begroting 2015 1 Inhoud Samenvatting... 3 Jaarrekening... 5 Staat van baten en lasten... 5 Toelichting op staat van baten en lasten... 6 Begroting 2015... 7 Staat van baten en lasten...

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Elbert Verrips. Toehoorder: Patricia Havinga. Notuliste: Gerry van Oorschot

Afwezig met kennisgeving: Elbert Verrips. Toehoorder: Patricia Havinga. Notuliste: Gerry van Oorschot Notulen van de Algemene Vergadering van Judovereniging Anton Geesink (opgericht 21 december 1965) gehouden op 7 oktober 2014 in de Ontmoeting te Culemborg. Aanwezigen: Hans Schoemaker, Wim Colin, Toon

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van de Algemene Leden Vergadering van Becege (najaarsvergadering 2015). Datum: Woensdag 17 december 2014

Nadere informatie

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond.

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Afgelopen vrijdagavond hebben wij als bestuur van Sportclub Franeker in een extra bestuursvergadering het besluit genomen om met ingang van

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2012-2013 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2013 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2011-2012 2012-2013 Voorraden Voorraad shuttles 2.299 815 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

1. Openingen De voorzitter heet iedereen welkom. Met name in ons nieuwe onderkomen, sporthal Duinwetering.

1. Openingen De voorzitter heet iedereen welkom. Met name in ons nieuwe onderkomen, sporthal Duinwetering. Algemene ledenvergadering NOVO Datum: Dinsdag 19 april 2015, 20.00uur Lokatie: Sportkantine Duinwetering Aanwezig: Leen de Koning, Sander van Grinsven, Marina van Kampen, Madelief Klinkenberg, Manon Vergunst,

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststelling notulen ALV 20 april 2010 4. Bezetting en vacatures cies & bestuur 2010-2011 5. Begroting & contributies

Nadere informatie