Nieuwsbrief Aannemers Lente 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Aannemers Lente 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Aannemers Lente 2016 Beste aannemer Op vrijdagavond 5 februari vond bij een interventie aan een voetpadkast in Ieper een dodelijk ongeval plaats. Onze collega Björn Vandemaele, nettechnicus in IJzer-Mandel, liet daarbij het leven. Dit tragische ongeval heeft heel ons bedrijf in het hart getroffen. Het maakt op een zeer harde wijze duidelijk hoe groot de potentiële gevaren zijn van elektriciteit en aardgas. De kleinste vergissing kan fatale gevolgen hebben. Het is daarom van levensbelang om de instructies en voorschriften na te leven. Mensen kunnen fouten maken en techniek kan falen. Op die momenten zijn de persoonlijke beschermingsmiddelen het laatste vangnet. Wij eisen dat iedereen, Eandismedewerkers én aannemers, zonder uitzondering deze middelen systematisch correct gebruikt. Op dit vlak mogen en zullen we geen toegevingen doen. Het verschil tussen leven en dood is soms maar een handschoen. Wij rekenen op uw vakmanschap! Jean Pierre Hollevoet Directeur Netbeheer Eandis Nieuwe gezichten bij Eandis Aangepaste aannemerscontracten Kernproefboringen borgen kwaliteit Veiligheid op werven: verzorg je parkeergedrag Aanrekening stockverschillen en logistieke hulplijn

2 Nieuwe Eandis-gezichten voor aannemers Bij Eandis zijn er een aantal belangrijke verschuivingen bij belangrijke aanspreekpunten voor onze aannemers. We zetten ze even op een rijtje. Filip Broekaert (links) werd op 1 februari aangesteld als diensthoofd Aannemers en Openbaar domein. Hij vervangt Erik Dehouwer (rechts) die op 31 maart met pensioen gaat. Erik was jarenlang verantwoordelijk voor de werking en methodologie van aannemers. Hij was dan ook een zeer bekend gezicht bij de aannemerij. Dirk Smet (links), vandaag aan de slag als infrastructuurhoofd van IJzer-Mandel, wordt op 1 juni hoofd van het infrastructuurgebied Schelde-Lieve. Hij zal er Guy Demasières (rechts) vervangen, die op 1 augustus met pensioen gaat. Adelard Dierickx (links), vandaag programma-manager bij Eandis, wordt op 1 juni hoofd van het infrastructuurgebied IJzer-Mandel. Hij vervangt er Dirk Smet (rechts), die infrahoofd wordt van infra Schelde-Lieve. Kim Vrancken (links) werd begin dit jaar afdelingshoofd Assets en Netarchitectuur. In die functie vervangt hij Chris Criel (rechts) die op 31 mei met pensioen gaat. Als hoofd van de technologen voor elektriciteit en aardgas speelde Chris jarenlang een bepalende rol in de ontwikkeling en toepassing van technologie en materialen bij Eandis. Ivo Claes (links) wordt op 1 april hoofd Preventie, Bescherming en Milieu. In die functie vervangt hij Werner Verbeuren (rechts), die op dat moment aan de slag gaat als hoofd Facilitair beheer bij Eandis. Elke Van Laethem kreeg de leiding over een nieuwe dienst voor logistiek klantenbeheer bij Eandis, die in januari 2016 van start ging. Die dienst omvat onder meer een logistieke hulplijn, maar zal ook communicatie en opvolging van aannemers verzorgen (meer info verderop in deze nieuwsbrief).

3 Aanpassing aannemerscontracten Op 1 januari 2016 fuseerden de zeven Eandis-distributienetbeheerders (Imea, Imewo, Gaselwest, Intergem, Iveka, Iverlek of Sibelgas) tot één distributienetbeheerder met de naam Eandis Assets. Dat werd de nieuwe juridische eigenaar van onze kabels en leidingen. De werkmaatschappij Eandis System Operator zorgt voor de dagelijkse werking. In onze communicatie met de buitenwereld gebruiken we de eenvoudige benaming Eandis. Concreet: als aannemer zag u vroeger één van de zeven distributienetbeheerders in de hoofding van uw contracten en lastenboeken. Dat wordt voortaan dus eenvoudigweg Eandis. Uw toekomstige contracten zullen voortaan ondertekend worden door de vertegenwoordiger van Eandis System Operator. Kernproefboringen borgen kwaliteit Goed afgewerkte voetpaden zijn een topprioriteit, vooral omdat ze onmiddellijk in het oog springen bij buurtbewoners en passanten. Daarom nam Eandis verschillende initiatieven om de kwaliteit van onze voetpadherstellingen te verbeteren, waaronder ons nieuwe pasje Herbestrating. Daarnaast voert Eandis sinds 2015 ook kernproefboringen uit bij afgewerkte werken onder voetpaden. Dat is een goede, objectieve manier om de kwaliteit van de herstelling te beoordelen. Een kernproefboring onderzoekt de kwaliteit van de aanleg, vooral door de dikte, het materiaal en de oordeelkundige plaatsing van de funderingslaag te controleren. Die elementen bepalen immers de gevoeligheid voor verzakkingen en liggen vast in onze lastenboeken. Kernproefboringen worden toegepast bij alle types werken waarbij er herbestrating is, zoals sleufwerken bij aanleg, individuele putten bij aansluitingen, koppelingen of defecten. Ook voetpadherstellingen na klachten komen in aanmerking voor beproeving. Vandaag halen we bij heel wat kernproefboringen zonder probleem onze normen. Maar we stelden ook inbreuken vast. In het kader van goed vakmanschap is dat ontoelaatbaar. In de toekomst zullen we daarom blijven waken over de kwaliteit van voetpadherstellingen door structureel kernboringen uit te voeren. De resultaten volgen we permanent op. Elke inbreuk zal besproken worden en moet op een correcte manier worden hersteld.

4 Veiligheid op werven: verzorg je parkeergedrag Veiligheid en klantvriendelijkheid op onze werven zijn erg belangrijk. Ook het parkeren van voertuigen, zoals dienstwagens of vrachtwagens van technici, hoort daarbij. Slecht geparkeerde voertuigen op de werf kunnen risico s met zich meebrengen voor zwakke weggebruikers, zoals fietsers en voetgangers. Bovendien is het slecht voor ons imago als vaklui. Hou er ook rekening mee dat bij gewone werven de wet geen speciaal statuut verleent aan deze voertuigen. Wie een overtreding begaat, kan dus worden beboet. Tip: Verwittig de hulpdiensten bij mogelijke hinder door dringende interventies. Door proactief te werken, worden zinloze discussies vermeden. Update voorraadbeheer aanrekening stockverschillen Eandis startte in 2015 het logistieke project Voorraadbeheer, zowel voor eigen personeel als voor aannemers. Dankzij jullie medewerking zijn er al heel wat successen geboekt. Op basis van jullie feedback en de eerste resultaten van het project, brachten we stapsgewijs een aantal verbeteringen aan. Eén daarvan is een verbeterde aanrekening van stockverschillen. Eandis ontwikkelde daarover een nieuwe richtlijn die we momenteel persoonlijk communiceren naar alle betrokken aannemers. Vandaag werken 65 aannemers met het nieuwe voorraadbeheerssysteem. Voor de meeste van hen is het geen probleem om onder de toegelaten streefmarge wat betreft stockverschillen te komen. Voor 18 aannemers hebben we een actieplan op maat gemaakt. Daarop staan bijvoorbeeld extra opleidingssessies, begeleiding ter plaatse bij de aannemer of persoonlijke toelichtingsgesprekken met het infragebied en/of onze aankoopdienst. Een positief resultaat op het vlak van stockverschillen blijft ons ultieme gezamenlijke doel. Datakwaliteit en verbruiksregistratie zijn immers voor ons beiden erg belangrijk. Meer info over de evaluatie en analyse van deze stockverschillen? Neem contact op met Anthony Lai (anthony.lai@eandis.be) of Elke Van Laethem (elke.vanlaethem@eandis.be). Logistieke hulplijn voor aannemers Sinds januari 2016 beschikt onze logistieke dienst over een eigen hulplijn. Onze drie collega s Annelies, Kristof en Inge, onder leiding van Elke Van Laethem, zijn beschikbaar voor alle logistieke vragen, zowel voor aannemers als voor Eandismedewerkers. Ze volgen ook de logistieke prestaties van aannemers op. Daarnaast zorgen ze ook voor een duidelijke en snelle communicatie, onder meer via logistieke nieuwsberichten. Onze logistieke hulplijn is bereikbaar via het nummer (elke werkdag van tot uur) of via het adres logistiek@eandis.be.

5 Kwaliteitsscores per lastenboek De volgende vijf grafieken tonen de verschillende scores voor de vijf verschillende lastenboeken. Voor elk lastenboek berekenden we een gemiddelde score. Op de grafiek zie je ook de hoogst en laagst behaalde score voor het volledige werkgebied van Eandis, samen met onze vaste minimumnorm van 70% voor elk lastenboek. Deze scores bevatten ook de beoordelingen via Rosi (Roadworks & Sidewalks), onze tool voor put- en werfregistraties. Meer info? Bezoek onze webpagina s voor aannemers via > Partner > Aannemers of contacteer ons via aannemers@eandis.be.

Nieuwsbrief Aannemers zomer 2016

Nieuwsbrief Aannemers zomer 2016 Nieuwsbrief Aannemers zomer 2016 Beste aannemer De voorbije maanden sloot Eandis heel wat nieuwe samenwerkingsbanden. Zo meldden er zich twee nieuwe partners aan bij Synductis. Daarnaast gingen we in zee

Nadere informatie

Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning

Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning Beste klant Wanneer je bouwt of verbouwt, kom je misschien op onbekend terrein terecht. Hierna vind je tips en richtlijnen om de aansluiting(en)

Nadere informatie

Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning

Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning Beste klant Wanneer je bouwt of verbouwt, kom je misschien op onbekend terrein terecht. Hierna vind je tips en richtlijnen om de aansluiting(en)

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid Eandis Business Mobility Awards 21 September 2017

Mobiliteitsbeleid Eandis Business Mobility Awards 21 September 2017 Mobiliteitsbeleid Eandis Business Mobility Awards 21 September 2017 Eandis: wat doen wij Elektriciteit - Aardgas - Netten - DIStributie Eandis voert exploitatietaken uit voor 7 distributienetbeheerders

Nadere informatie

Techniek SSttaappppeennppllaann voo vroeoern ee aann aslaunistilu n igting van veaenn eeeenngeeeznignesz w in o sniwnogning

Techniek SSttaappppeennppllaann voo vroeoern ee aann aslaunistilu n igting van veaenn eeeenngeeeznignesz w in o sniwnogning Techniek Stappenplan Stappenplan voor voor een een aansluiting aansluiting van een van eengezinswoning een eengezinswoning Beste klant Wanneer je bouwt of verbouwt, kom je misschien op onbekend terrein

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid Eandis 2012-2013. Opleiding Vlaamse stichting voor verkeerskunde 8 mei 2013

Mobiliteitsbeleid Eandis 2012-2013. Opleiding Vlaamse stichting voor verkeerskunde 8 mei 2013 Mobiliteitsbeleid Eandis 2012-2013 Opleiding Vlaamse stichting voor verkeerskunde 8 mei 2013 Agenda Inleiding Resultaten mobiliteitsmaanden 2012 Evaluatie mobiliteitsmaanden 2012 2013 en verder 2 08/05/2013

Nadere informatie

Impact doorrekening vennootschapsbelasting

Impact doorrekening vennootschapsbelasting Impact doorrekening vennootschapsbelasting Hieronder ziet u de impact van de doorrekening van de vennootschapsbelasting op de distributienettarieven (let op: niet de impact op de totale elektriciteits-

Nadere informatie

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt van 23 november 2018 met betrekking tot de toestemming aan de opdrachthoudende verenigingen Gaselwest, Imea, Imewo, Intergem, Iveka,

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 18 augustus 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 18 augustus 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 18 augustus 2015 - Sinds 20 mei 2015 is het signalisatieplan van fase 2 in werking gegaan voor de uitvoering

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid Eandis 2012-2013. Netwerkmeeting: 24 oktober 2013

Mobiliteitsbeleid Eandis 2012-2013. Netwerkmeeting: 24 oktober 2013 Mobiliteitsbeleid Eandis 2012-2013 Netwerkmeeting: 24 oktober 2013 Agenda Inleiding Resultaten mobiliteitsmaanden 2012 Evaluatie mobiliteitsmaanden 2012 2013 en verder 2 24/10/2013 Voorstelling Eandis

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 2 september 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 2 september 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 2 september 2015 - Sinds 20 mei 2015 is het signalisatieplan van fase 2 in werking gegaan voor de uitvoering

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2015/1 voor het dienstjaar 2015 van het OCMW. Aan de

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 1 juli 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 1 juli 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 1 juli 2015 - Sinds 20 mei 2015 is het signalisatieplan van fase 2 in werking gegaan voor de uitvoering

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 8 februari 2016

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 8 februari 2016 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 8 februari 2016 EXTRA NIEUWSBERICHT : GEWIJZIGDE VERKEERSSITUATIE IN INDUSTRIEZONE ZAUBEEK. Naar aanleiding

Nadere informatie

VERWELKOMING. Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester

VERWELKOMING. Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester 1 VERWELKOMING Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester 3 WEGENIS EN RIOLERING Strijpstraat Infovergadering 27 maart 2017 PARTNERS Projectleider: Petra De Corte 5 PARTNERS Zaakvoerder: Dominique Goegebuer Projectleider:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt bestuurszaken Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 12 oktober 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 12 oktober 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 12 oktober 2015 - Vanaf maandag 19 oktober 2015 zal het signalisatieplan van fase 3 in werking gaan

Nadere informatie

Toelichting bij toegelaten inkomen van de distributienetbeheerder 2017

Toelichting bij toegelaten inkomen van de distributienetbeheerder 2017 Toelichting bij toegelaten inkomen van de distributienetbeheerder 2017 1. Inleiding We wensen met deze nota op een overzichtelijke wijze inzicht te bieden in de samenstelling van het toegelaten inkomen

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken in het Zand en de Zelestraat. Informatievergadering werken 21 april 2016

Riolerings- en wegeniswerken in het Zand en de Zelestraat. Informatievergadering werken 21 april 2016 Riolerings- en wegeniswerken in het Zand en de Zelestraat Informatievergadering werken 21 april 2016 Welkom! Mevr. Sabine Van Rysselberghe Schepen Openbare Werken en Mobiliteit Stad Lokeren Betrokken partijen

Nadere informatie

Info wegeniswerken Yzerhand / Ciamberlanidreef. Welkom

Info wegeniswerken Yzerhand / Ciamberlanidreef. Welkom Info wegeniswerken Yzerhand / Ciamberlanidreef Welkom Vertegenwoordigers Eandis Voorwoord Werken aan de nutsleidingen Fasering Minder hinder! Hoe? Vragen? 2 Infoavond wegeniswerken Yzerhand / Chamberlaniedreef

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 20 januari 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 20 januari 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 20 januari 2015 Aansluitend aan de algemene informatie avond van 19 januari ll. te Zulte vatten wij

Nadere informatie

Sessie 8: Werkorderbeheer, Synergiën en RoSi

Sessie 8: Werkorderbeheer, Synergiën en RoSi Sessie 8: Werkorderbeheer, Synergiën en RoSi Benjamin Deprez Didier Audoor Sensitivity: Agiv trefdag Only 1 Generic title slide Proximus staat voor dichtbij zijn lorem ipsum dolor sit Subtitle lorem ipsum

Nadere informatie

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt 12 oktober 2017 met betrekking tot het toegelaten inkomen van de distributienetbeheerder uit periodieke distributienettarieven voor 2018

Nadere informatie

VERWELKOMING. Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester

VERWELKOMING. Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester 1 VERWELKOMING Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester 3 WEGENIS EN RIOLERING Broekstraat Groenstraat - Melegemstraat Infovergadering 17 mei2017 PARTNERS Projectleider: Petra De Corte 5 PARTNERS Zaakvoerders:

Nadere informatie

EINDRAPPORT ENERGIE-AUDIT OPENBARE VERLICHTING

EINDRAPPORT ENERGIE-AUDIT OPENBARE VERLICHTING EINDRAPPORT ENERGIE-AUDIT OPENBARE VERLICHTING Beschouwde periodes: 2005-2010 2014 Inhoud Inleiding... 3 1. De kengetallen van de openbare verlichting... 4 1.1 Het totaal opgesteld vermogen... 5 1.2 Het

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 15 december 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 15 december 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 15 december 2015 Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer : herstel van de omleidingswegen naar

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 27 maart 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 27 maart 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 27 maart 2015 Fase 1 van de werken in de Karreweg van Zaubeek tot de Stokstraat is in uitvoering o

Nadere informatie

De gemeentelijke participaties in de energiesector Jan Leroy, VVSG. Studiedag energie, 26 oktober 2011

De gemeentelijke participaties in de energiesector Jan Leroy, VVSG. Studiedag energie, 26 oktober 2011 De gemeentelijke participaties in de energiesector Jan Leroy, VVSG Studiedag energie, 26 oktober 2011 Inhoud Algemene structuur van de energiesector Productie en invoer Transportnetbeheer Distributienetbeheer

Nadere informatie

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt 23 oktober 2018 met betrekking tot het toegelaten inkomen van de distributienetbeheerders in Vlaanderen uit hun periodieke distributienettarieven

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat. 21 november 2017

Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat. 21 november 2017 Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat 21 november 2017 Inhoud presentatie Verwelkoming Toelichting bij het ontwerp Toelichting bij de afkoppelingen Toelichting bij de uitvoering Vragen 21/11/2017 Riolerings-

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van 26 oktober 2015.

Overzichtslijst gemeenteraad van 26 oktober 2015. Overzichtslijst gemeenteraad van 26 oktober 2015. Aanwezig: Nyns Jean-Pierre, voorzitter. Roggen Jo, burgemeester. Allard Elke, Lassaut Rik, Jamar Chris en Strouven Roland en Schepmans Ria schepenen. Munten

Nadere informatie

Functiebeschrijving medewerker technische dienst: garage

Functiebeschrijving medewerker technische dienst: garage Functiebeschrijving medewerker technische dienst: garage Functie Graadnaam: medewerker technische dienst Functienaam: medewerker technische dienst Functiefamilie: technisch medewerkers Functionele loopbaan:

Nadere informatie

WELKOM. Gemeente KORTENBERG: Project KTB3017: NEGENHOEK INFOAVOND 27 januari 2016

WELKOM. Gemeente KORTENBERG: Project KTB3017: NEGENHOEK INFOAVOND 27 januari 2016 WELKOM Gemeente KORTENBERG: Project KTB3017: NEGENHOEK INFOAVOND 27 januari 2016 VERLOOP VAN DE AVOND 1. Verwelkoming door afgevaardigde van het bestuur 2. Toelichting door studiebureau Technum Ontwerp

Nadere informatie

Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening

Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening 30 juni 2009 Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening Op 30 juni 2009 heeft distributienetbeheerder Iveka in Turnhout de jaarresultaten 2008 voorgesteld. In 2008 investeerde Iveka

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 12 mei 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 12 mei 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 12 mei 2015 Belangrijk : Vanaf woensdag 20 mei 2015 zal het signalisatieplan van fase 2 in werking

Nadere informatie

PRIVE-VERKAVELING AARDGAS

PRIVE-VERKAVELING AARDGAS Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 23.03.2012, IMEA 20.03.2012, Imewo 23.03.2012, Intergem 22.03.2012, Iveka 20.03.2012, Iverlek 19.03.2012 en door Sectorcomité Noord Sibelgas 28.02.2012 PRIVE-VERKAVELING

Nadere informatie

/21/ Eandis stelt toekomstvisie voor en lanceert communicatietools bij werken in de straat

/21/ Eandis stelt toekomstvisie voor en lanceert communicatietools bij werken in de straat /21/ Eandis stelt toekomstvisie voor en lanceert communicatietools bij werken in de straat Welkom Trefdag VVSG 16 oktober 2014 Toekomstvisie Eandis Communicatietools bij werken in de straat Walter Van

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 9 maart 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 9 maart 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 9 maart 2015 Zoals gepland zijn de werken op het bedrijventerrein opgestart. Inmiddels zijn reeds voorbereidende

Nadere informatie

N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17. Infovergadering 8 november 2016

N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17. Infovergadering 8 november 2016 N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17 Infovergadering 8 november 2016 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

APPARTEMENTSGEBOUWEN EN WOONCOMPLEXEN ELEKTRICITEIT PRIVE

APPARTEMENTSGEBOUWEN EN WOONCOMPLEXEN ELEKTRICITEIT PRIVE Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 25.09.2009, IMEA 29.09.2009, Imewo 25.09.2009, Intergem 24.09.2009, Iveka 29.09.2009, Iverlek 28.09.2009. APPARTEMENTSGEBOUWEN EN WOONCOMPLEXEN ELEKTRICITEIT

Nadere informatie

Elektriekers en verzekeringen

Elektriekers en verzekeringen Wel Elektriekers en verzekeringen Federale Verzekering enkele belangrijke cijfers (2012) - Balanstotaal (geconsolideerd) 2,57 miljard - Technische reserves 2,19 miljard - Totale incasso 368,47 miljoen

Nadere informatie

Welkom. Eandis, aangename kennismaking. 16 januari 2019

Welkom. Eandis, aangename kennismaking. 16 januari 2019 Welkom Eandis, aangename kennismaking 16 januari 2019 Nutswerken Eandis Piloot Onderhoud en vervangen van oude leidingen vooraf aan de wegenwerken Door de werken in synergie uit te voeren beperken we de

Nadere informatie

HANDLEIDING STAPPENPLAN AANSLUITING

HANDLEIDING STAPPENPLAN AANSLUITING HANDLEIDING STAPPENPLAN AANSLUITING Stappenplan ivm Aansluitingen 1 ELEKTRICITEIT GAS... 3 1.1 Offerte aanvraag voor aansluiting gas en elektriciteit... 3 1.1.1 Hoe aanvragen?... 3 1.1.1.1 U heeft internet

Nadere informatie

Veilig werken & doen veilig werken

Veilig werken & doen veilig werken Veilig werken & doen veilig werken Inhoud Wettelijke aspecten dhr. Tom Vermeersch, R.D. TWW Oost-Vlaanderen: Veiligheids- en gezondheidsplan (veiligheidscoördinatie) Contract hoofdaannemer/onderaannemer/nevenaannemers,.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 25 Wegeniswerken te Zingem

NIEUWSBRIEF 25 Wegeniswerken te Zingem NIEUWSBRIEF 25 Wegeniswerken te Zingem 28 januari 2017. Wegeniswerken uitvoeren zorgt voor onvermijdelijke hinder voor de bewoners en passanten. Maar we zijn ervan overtuigd dat een intense communicatie

Nadere informatie

SENSIBILISERING M.B.T. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN AANSPRAKELIJKHEDEN WAT ZOU ER ALLEMAAL KUNNEN VERKEERD (AF)LOPEN?

SENSIBILISERING M.B.T. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN AANSPRAKELIJKHEDEN WAT ZOU ER ALLEMAAL KUNNEN VERKEERD (AF)LOPEN? SENSIBILISERING M.B.T. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN AANSPRAKELIJKHEDEN WAT ZOU ER ALLEMAAL KUNNEN VERKEERD (AF)LOPEN? Franky De Witte, Senior consultant veiligheid. Officiële versie 30 september 2010 INLEIDING

Nadere informatie

Veelgestelde vragen prosumententarief

Veelgestelde vragen prosumententarief Veelgestelde vragen prosumententarief 1. Waarom wordt een prosumentarief aangerekend? Het prosumententarief is nieuw en was niet bekend toen u uw investering deed. Er bestaat echter geen enkel algemeen

Nadere informatie

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 6 november 2012

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 6 november 2012 Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Gratis telefoon

Nadere informatie

Heraanleg R35 Waregem Westerlaan-Noorderlaan. Informatievergadering 24 april 2017

Heraanleg R35 Waregem Westerlaan-Noorderlaan. Informatievergadering 24 april 2017 Heraanleg R35 Waregem Westerlaan-Noorderlaan Informatievergadering 24 april 2017 1 Agenda Inleiding door stadsbestuur Overzicht project en fasering Jeroen Vanhollemeersch, studiebureau Sweco Overzicht

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 1 februari 2016

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 1 februari 2016 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 1 februari 2016 STAND DER WERKEN JANUARI 2016 Omwille van de winterse weersomstandigheden lopen de

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/17 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende

Nadere informatie

11% minder verkeersongevallen in 2013

11% minder verkeersongevallen in 2013 Persnota 11% minder verkeersongevallen in 2013 Doorgedreven verkeerscontroles leveren resultaat op I. Verkeersveiligheid als topprioriteit De burgemeesters hebben van in het begin gesteld dat verkeersveiligheid

Nadere informatie

Visie distributienetbeheer in Vlaanderen

Visie distributienetbeheer in Vlaanderen 7 maart 2013 Visie distributienetbeheer in Vlaanderen De Raad van Bestuur van Eandis heeft op 6 maart 2013 haar visie geformuleerd over de ontwikkelingen, de evoluties en de hiermee gepaard gaande hervormingen

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 25 april 2016

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 25 april 2016 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 25 april 2016 HERSTELLINGSWERKEN OMLEIDINGSWEGEN. Na het opheffen van de omleidingswegen in februari

Nadere informatie

VERWELKOMING. Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester

VERWELKOMING. Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester VERWELKOMING Kathleen HUTSEBAUT Burgemeester WEGENIS EN RIOLERING Strijpstraat Infovergadering 24 augustus 2017 PARTNERS Projectleider: Petra De Corte 5 PARTNERS Zaakvoerder: Dominique Goegebuer Jan D

Nadere informatie

Opgelet! Onder meer schade aan het verzekerde voertuig of de door het verzekerde voertuig vervoerde goederen, is niet verzekerd.

Opgelet! Onder meer schade aan het verzekerde voertuig of de door het verzekerde voertuig vervoerde goederen, is niet verzekerd. FIDEA MOTORFIETS - Fidea Motorfiets Het verkeer wordt dag na dag drukker en uiteraard doet u er alles aan om uzelf en uw dierbaren zo veilig mogelijk te vervoeren, maar soms loopt het toch fout. En dan

Nadere informatie

Aanvraag voor het signaleren van werken en Verkeersbelemmeringen op de openbare weg

Aanvraag voor het signaleren van werken en Verkeersbelemmeringen op de openbare weg Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 www.lovendegem.be Aanvraag voor het signaleren van werken en Verkeersbelemmeringen op de openbare weg Aanvrager Opdrachtgever veiligheidscoördinator Verantwoordelijke

Nadere informatie

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt van 30 mei 2016 met betrekking tot de kwaliteit van de dienstverlening van de aardgasdistributienetbeheerders in het Vlaamse Gewest in

Nadere informatie

zitting van 18 november 2013

zitting van 18 november 2013 Wynants Ivo - Sysmans Emiel - 01. Retributiereglement voor het afleveren van een conformiteitsattest De Raad in openbare zitting; Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals

Nadere informatie

360 graden feedback formulier

360 graden feedback formulier 360 graden feedback formulier Je bent gevraagd om feedback te geven door middel van dit formulier. Het doel van dit onderzoek is: Een beter beeld te krijgen van mijn sterke en minder sterke competenties.

Nadere informatie

Online aangevraagd is sneller uitbetaald! Lees aandachtig alle voorwaarden op de premieformulieren.

Online aangevraagd is sneller uitbetaald! Lees aandachtig alle voorwaarden op de premieformulieren. Lees aandachtig alle voorwaarden op de premieformulieren. Vul het aanvraagformulier duidelijk en volledig in en onderteken het. Laat, indien gevraagd, de geregistreerd aannemer of verkoper het attest op

Nadere informatie

Parkeerbeleid VVP als onderdeel van het integrale veiligheidsbeleid

Parkeerbeleid VVP als onderdeel van het integrale veiligheidsbeleid Parkeerbeleid VVP als onderdeel van het integrale veiligheidsbeleid Introductie najaars ALV 2014 Proefjaar 2015 Definitief vanaf 1 jan. 2016 Het parkeerbeleid wat van toepassing is op het beveiligde deel

Nadere informatie

Wat te doen bij het vinden van. bij graafwerken in de ondergrond

Wat te doen bij het vinden van. bij graafwerken in de ondergrond Wat te doen bij het vinden van bij graafwerken in de ondergrond Inhoud briefing Preventie Interventie politie Gevaar munitie Effecten munitie Wat na een incident? Types munitie Vragen Inhoud briefing Preventie

Nadere informatie

Toelichting bij agendapunt over de kostprijs van de tax shift voor de gemeente Malle in de periode 2016 t.e.m. 2021

Toelichting bij agendapunt over de kostprijs van de tax shift voor de gemeente Malle in de periode 2016 t.e.m. 2021 Toelichting bij agendapunt over de kostprijs van de tax shift voor de gemeente Malle in de periode 2016 t.e.m. 2021 In de vorige gemeenteraad stelde ik vragen over de gevolgen van de tax shift op de financiën

Nadere informatie

Tariefkaart juli 2015

Tariefkaart juli 2015 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart juli 2015 Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten... 3 Jaarlijkse vergoeding

Nadere informatie

SOCIALE VERKAVELING AARDGAS

SOCIALE VERKAVELING AARDGAS Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 23.03.2012, IMEA 20.03.2012, Imewo 23.03.2012, Intergem 22.03.2012, Iveka 20.03.2012, Iverlek 19.03.2012 en door Sectorcomité Noord Sibelgas 28.02.2012 SOCIALE

Nadere informatie

Defecte straatlampen melden in wintermaanden

Defecte straatlampen melden in wintermaanden 26 september 2011 Defecte straatlampen melden in wintermaanden In de periode september-december 2011 voert Eandis, namens distributienetbeheerder Intergem, een aantal grote werken uit voor de aanleg of

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 Wegenis- en rioleringswerken Omgangstraat, Dompel, Verbindingsstraat, Kwaadstraat, Dorpsstraat

NIEUWSBRIEF 4 Wegenis- en rioleringswerken Omgangstraat, Dompel, Verbindingsstraat, Kwaadstraat, Dorpsstraat NIEUWSBRIEF 4 Wegenis- en rioleringswerken Omgangstraat, Dompel, Verbindingsstraat, Kwaadstraat, Dorpsstraat Geachte, Ondertussen zijn we al enkele weken bezig met het uitvoeren van de rioleringswerken

Nadere informatie

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 16 juni 2015

HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK. NIEUWSBRIEF dd 16 juni 2015 Met de steun van HERINRICHTING VAN HET OPENBAAR DOMEIN OP HET BEDRIJVENTERREIN ZAUBEEK NIEUWSBRIEF dd 16 juni 2015 - Sinds 20 mei 2015 is het signalisatieplan van fase 2 in werking gegaan voor de uitvoering

Nadere informatie

Werken aan nutsleidingen N70 Melsele. Partners van Synductis

Werken aan nutsleidingen N70 Melsele.   Partners van Synductis Werken aan nutsleidingen N70 Melsele www.beveren.be/werken-n70 Partners van Synductis Werken aan de nutsleidingen Welke werken staan er op de planning? Timing en fasering Omleidingen Communicatie Minder

Nadere informatie

Premie van 200 euro tot 4 100 euro

Premie van 200 euro tot 4 100 euro Huishoudelijke premie 2010 Nieuwbouwwoning of appartement Premie van 200 euro tot 4 100 euro Energieprestatiepeil lager dan of gelijk aan E80 voor woningen waarvan de aanvraagdatum van de stedenbouwkundige

Nadere informatie

Plaats: MELLE Postcode: Vandevelde Caroline Myriam / Frank Lippens

Plaats: MELLE Postcode: Vandevelde Caroline Myriam / Frank Lippens 1/ 5 BE001 13/02/2017 - BDA nummer: 2017-504337 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Regionale Bestuurscomités IMEA Antwerpen en IMEA Regio

Regionale Bestuurscomités IMEA Antwerpen en IMEA Regio Regionale Bestuurscomités IMEA Antwerpen en IMEA Regio 2015 Kapellen Brasschaat Antwerpen Zwijndrecht Mortsel Duffel Inhoud Eandis Assets Woord vooraf Samenstelling Regionaal Bestuurscomité (RBC) IMEA

Nadere informatie

Wij werken voor u BINNENKORT WERKEN WIJ IN UW BUURT

Wij werken voor u BINNENKORT WERKEN WIJ IN UW BUURT Wij werken voor u BINNENKORT WERKEN WIJ IN UW BUURT Binnenkort werken wij in uw buurt Dag in dag uit bieden gas en elektriciteit u comfort en warmte. Om deze energie in de beste omstandigheden tot bij

Nadere informatie

VERSLAG West-Vlaanderen kring NOORD

VERSLAG West-Vlaanderen kring NOORD VERSLAG West-Vlaanderen kring NOORD - Risicobeheersing bij werken aan HS en aardgasleidingen Eandis Brugge - Middenkust (25/06/2015) 1. Introductie en verenigingsnieuws (Chris De Vos) Na de aanwezige leden

Nadere informatie

360 graden feedback formulier

360 graden feedback formulier 360 graden feedback formulier Je bent gevraagd om feedback te geven door middel van dit formulier. Het doel van dit onderzoek is: Een beter beeld te krijgen van mijn sterke en minder sterke competenties.

Nadere informatie

Collector Ouwegem fase 2. Aquafin-project. Herinrichting Steenoven Nerethstraat Ouwegemstraat - Gaverstraat WELKOM

Collector Ouwegem fase 2. Aquafin-project. Herinrichting Steenoven Nerethstraat Ouwegemstraat - Gaverstraat WELKOM Collector Ouwegem fase 2 Aquafin-project Herinrichting Steenoven Nerethstraat Ouwegemstraat - Gaverstraat WELKOM Hoorzitting 21 december 2015 1 Inhoud Verwelkoming en inleiding Projectdefiniëring Waterzuivering

Nadere informatie

Schadevergoeding bij stroompanne

Schadevergoeding bij stroompanne Schadevergoeding bij stroompanne Vooraf: actoren elektriciteitsmarkt Distributienetbeheerder instaan voor goede en veilige werking van het elektriciteitsnet transport van energie op vraag van de leverancier

Nadere informatie

Rapport van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 18 mei 2010

Rapport van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 18 mei 2010 Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Tel. +32 2 553 13 53 Fax +32 2 553 13 50 Email: info@vreg.be Web:

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren oktober 2015 (start van de levering vanaf 01/11/2015 tot en met 30/11/2015)

Tariefkaart particulieren oktober 2015 (start van de levering vanaf 01/11/2015 tot en met 30/11/2015) Tariefkaart particulieren oktober 2015 (start van de levering vanaf 01/11/2015 tot en met 30/11/2015) De energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verzameling van heffingen & toeslagen.

Nadere informatie

Uitvoeren van de verduurzaming

Uitvoeren van de verduurzaming Het proces van verduurzaming binnen een VvE Uitvoering Uitvoeren van de verduurzaming De VvE Energiebalie Maastricht wijst u de weg Het duurzaam maken van een appartementencomplex kan voor VvE s een lastige

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Eandis System Operator cvba, ontvangen op 04/05/2016;

Gelet op de aanvraag van Eandis System Operator cvba, ontvangen op 04/05/2016; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 40/2016 van 22 juni 2016 Betreft: aanvraag van Eandis System Operator cvba om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Energieprestatiepeil 200 tot euro

Energieprestatiepeil 200 tot euro Huishoudelijke premie 2011 Nieuwbouw, volledige herbouw, ontmanteling Energieprestatiepeil 200 tot 4 100 euro lager dan of gelijk aan E80 voor woningen waarvan de aanvraagdatum van de stedenbouwkundige

Nadere informatie

Een veilig en gerust gevoel? Zowel thuis als buitenshuis?

Een veilig en gerust gevoel? Zowel thuis als buitenshuis? Een veilig en gerust gevoel? Zowel thuis als buitenshuis? Gebruik de jarenlange ervaring van de Zorgcentrale. We bieden zoveel meer dan een personenalarm! Aansluiting ook mogelijk als u niet bij ons in

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 12 DECEMBER 2016

GEMEENTERAAD VAN 12 DECEMBER 2016 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE 8980 ZONNEBEKE GEMEENTERAAD VAN 12 DECEMBER 2016 Aanwezig: Dirk Sioen: Burgemeester; Evelien D'Hellem, Franky Bryon, Frans

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

gemeenteraad Zitting van 14 december 2015

gemeenteraad Zitting van 14 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie gemeenteraad Zitting van 14 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt bestuurszaken Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester-voorzitter de heer Koen Kennis, schepen;

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 12 Wegeniswerken te Zingem

NIEUWSBRIEF 12 Wegeniswerken te Zingem NIEUWSBRIEF 12 Wegeniswerken te Zingem 9 juni 2014. Wegeniswerken uitvoeren zorgt voor onvermijdelijke hinder voor de bewoners en passanten. Maar we zijn ervan overtuigd dat een intense communicatie kan

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 12 april 2016

Toelichting gemeenteraad 12 april 2016 Toelichting gemeenteraad 12 april 2016 AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Politieassociatie - raamovereenkomst samenwerking politiezones Bonheiden/Duffel/Sint- Katelijne-Waver/Putte (Bodukap), Lier, Berlaar-Nijlen

Nadere informatie

Welkom. Partnerwerking Eandis. oktober 2015

Welkom. Partnerwerking Eandis. oktober 2015 Welkom Partnerwerking Eandis oktober 2015 Agenda 3. Aansluiten van eengezinswoning Aanvraag registreren Eenvoudige niet-eenvoudige aansluiting Tijdsverloop Technische en bouwkundige voorwaarden Uitvoering

Nadere informatie

E-lyse, verbruik opvolgen en vergelijken

E-lyse, verbruik opvolgen en vergelijken E-lyse, verbruik opvolgen en vergelijken Renoveer je je woning via een Burenpremie-project? Dan kun je gratis met de handige webmodule E-lyse de eigenschappen van je woning ingeven en je verbruik bijhouden

Nadere informatie

Tariefkaart augustus 2015

Tariefkaart augustus 2015 Tarieven en voorwaarden voor Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart augustus 2015 Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Zakelijke Klanten... 3 Nettarieven

Nadere informatie

Infoavond. Riolerings- en wegeniswerken Meersstraat Walderdonk Rechtstro. Lisa Vanhaute

Infoavond. Riolerings- en wegeniswerken Meersstraat Walderdonk Rechtstro. Lisa Vanhaute Infoavond Riolerings- en wegeniswerken Meersstraat Walderdonk Rechtstro Lisa Vanhaute 30/01/2018 Wie zijn wij? Rioleringswerken Riopact Voorbereidende werken nutsmaatschappijen Afkoppelingswerken op privé

Nadere informatie

FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Schoonmaker

FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Schoonmaker OCMW LOVENDEGEM SOCIAAL HUIS FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Schoonmaker Algemene info Graad (functietitel): Functionele loopbaan: Schoonmaker E1 E2 E3 Visie Het OCMW Lovendegem streeft naar een optimale

Nadere informatie

RIO-LEREN. Rioleringsaansluitingen. Johan Nysen

RIO-LEREN. Rioleringsaansluitingen. Johan Nysen RIO-LEREN Rioleringsaansluitingen Johan Nysen 17 november 2015 Huisaansluitingen In de beginfase was de controle op huisaansluitingen beperkt tot visueel toezicht van de rio-toezichter (materialen, hulpstukken,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 13 mei 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 13 mei 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 13 mei 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Bestuurszaken Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

PRIVE-VERKAVELING AARDGAS

PRIVE-VERKAVELING AARDGAS Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 10.12.2014, IMEA 17.12.2014, Imewo 9.12.2014, Intergem 11.12.2014, Iveka 18.12.2014, Iverlek 12.12.2014 en door Sectorcomité Noord Sibelgas 16.12.2014 PRIVE-VERKAVELING

Nadere informatie

Tariefkaart oktober 2015

Tariefkaart oktober 2015 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart oktober 2015 Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten... 3 Nettarieven en heffingen

Nadere informatie

WERKEN IN DE NABIJHEID VAN FLUXYS- LEIDINGEN RICHTLIJNEN VOOR GRAAFMACHINISTEN EN GRONDWERKERS

WERKEN IN DE NABIJHEID VAN FLUXYS- LEIDINGEN RICHTLIJNEN VOOR GRAAFMACHINISTEN EN GRONDWERKERS WERKEN IN DE NABIJHEID VAN FLUXYS- LEIDINGEN RICHTLIJNEN VOOR GRAAFMACHINISTEN EN GRONDWERKERS VOORDAT U BEGINT VOORDAT U MET GRONDWERKEN BEGINT, MOET U ZEKER WETEN OF ER FLUXYS-LEIDINGEN IN DE BUURT LIGGEN.

Nadere informatie