Visie distributienetbeheer in Vlaanderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Visie distributienetbeheer in Vlaanderen"

Transcriptie

1 7 maart 2013 Visie distributienetbeheer in Vlaanderen De Raad van Bestuur van Eandis heeft op 6 maart 2013 haar visie geformuleerd over de ontwikkelingen, de evoluties en de hiermee gepaard gaande hervormingen van het distributienetbeheer in Vlaanderen in de komende jaren. Op een persbijeenkomst op donderdag 7 maart 2013 werd toelichting verstrekt met betrekking tot dit dossier. Gezien het vitale belang van de energiesector en de unieke scharnierfunctie van het distributienetbeheer in het Vlaamse energielandschap (tussen overheden, residentiële en professionele eindgebruikers, leveranciers, producenten en regulatoren) is een grondige en weldoordachte visie op de tarieven én de structuur van de energiedistributie noodzakelijk om de DNB s een stabiel kader te bieden en onrust te vermijden bij de lokale besturen en de eindgebruikers. Binnen enkele weken worden de bestuursorganen van het distributienetbeheer hersamengesteld als gevolg van de lokale verkiezingen. De gemengde distributienetbeheerders in Vlaanderen beslisten vorig jaar om hun bestuursorganen te vereenvoudigen. Dit vormt een eerste, belangrijke stap om een meer transparante en efficiënte werking te bekomen. Maar daar eindigt het verhaal niet, integendeel. In dit kader heeft de Raad van Bestuur van Eandis op 6 maart 2013 haar visie geformuleerd over de ontwikkelingen, evoluties en timing van mogelijke hervormingen in de komende jaren om de weg die werd ingeslagen naar een vereenvoudigde en meer efficiënt distributienetbeheer in Vlaanderen verder te bewandelen. Een gefundeerde visie kan onmogelijk worden ontwikkeld door een gefragmenteerde aanpak van die hervormingen of een geïsoleerde behandeling van één dossier. Het maatschappelijke en politieke debat over de energiedistributie kan niet gebeuren zonder rekening te houden met de beleidsopties van de gemengde sector uit het verleden. Voor het welslagen van dit debat vormt de timing een cruciale factor, gezien de belangrijke politieke (verkiezingen), tarifaire (cyclus meerjarentarieven) en organisatorische (reconductie: de voortzetting van de DNB s na hun statutaire einddatum) milestones van de komende jaren. Vóór 25 mei 2014 (vermoedelijke datum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen) Standpunt en beslissing over de mogelijke standstill Tussen de gemengde en zuivere DNB s kan de huidige geografische omschrijving worden bevroren in afwachting van een doordacht tarifair en organisatorisch plan inzake het Vlaamse distributienetbeheer in het algemeen.

2 Een eerste prealabele, afdwingbare voorwaarde is een sluitende afspraak binnen het distributienetbeheer in Vlaanderen omtrent het behoud van ieders werkingsgebied. Verlenging statutaire duurtijd distributienetbeheerders Door de nood aan een stabiel kader is het aangewezen om de statutaire duurtijd van de DNB s die vervallen vóór 2018, te verlengen om één omvattende reconductie te kunnen doorvoeren eind 2018, in functie van een globale visie van de Vlaamse overheid op de toekomst van de intergemeentelijke samenwerking en de organisatorische en tarifaire consequenties van eventuele hervormingen. Gemengd karakter en financiering van het distributienetbeheer Met het Vlaamse decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking wordt elke privédeelname uitgesloten (uiterlijk eind 2018) waardoor het principe van gemengde opdrachthoudende vereniging zal verdwijnen. Het gemengde karakter van het distributienetbeheer biedt ongetwijfeld een aantal voordelen. De Raad van Bestuur van Eandis vraagt dan ook een grondig debat over de mogelijkheden voor een toekomstige structuur. Deze zijn: - de handhaving van de huidige decretale bepalingen inzake de uitsluiting van privé-aandeelhouders uit de gemengde intergemeentelijke samenwerking - de uitwerking van andere privaat-publieke samenwerkingsverbanden - de mogelijke cofinanciering door de Vlaamse overheid - een (gedeeltelijke) beursgang. Vóór 2016 (vermoedelijke startdatum nieuwe meerjarentarieven) Voorbereiding van de volgende meerjarentarieven: huidige stand van zaken Voor de periode moest er in principe in juni 2012 een nieuw voorstel van meerjarentarieven worden ingediend. Maar intussen werd beslist om de tarifaire bevoegdheid over te hevelen van de federale naar de regionale overheid (Vlaams Gewest en VREG, vermoedelijk in 2015). In die context besliste de CREG om de geldende tarieven 2012 van de Vlaamse gemengde DNB s te verlengen en op hetzelfde niveau te houden voor de periode Mogelijks geldt deze verlenging tot en met Om een juiste inschatting te maken van de positionering van de tarieven van de individuele DNB s, moet er eerst en vooral een objectieve inventaris worden gemaakt van: - het zogenaamde regulatoir actief, dat zijn de reeds gemaakte kosten die nog niet in de tarieven werden doorgerekend - de omvang van de aangelegde provisies voor saneringen van onder andere gassites en personeelsverplichtingen (zoals de dekking van de toekomstige pensioenlasten).

3 Toekomstige tariefstructuur Dalend verbruik van kwh is een algemene trend die zich voordoet. Die trend is er dankzij energiebesparing tengevolge van technologische vooruitgang en gedragsverandering. Vanuit deze vaststelling wordt het kwh-tarief meer en meer in vraag gesteld. Een hertekening van het prijszettingmechanisme dringt zich op. De invoering van, of het verhogen van de capaciteitsterm in het tarief, ook bij residentiële klanten, komt prominent naar voor. Een capaciteitsterm is een aanrekening op basis van opgesteld vermogen. Een (gedeeltelijke) capaciteitsterm beantwoordt in grote mate aan de criteria van kostendekking en -weerspiegeling. Verschillende concepten zijn mogelijk in nieuwe prijszettingpistes, maar de meeste gaan in de richting van een tweeledig tarief, namelijk een tarief in functie van verbruik (kwh) en capaciteit (kw). Belangrijk is dat het tarief een weerspiegeling is van zowel injectie als afname en van het economisch efficiënt gebruik van het net. Solidarisering van de kosten voor openbare dienstverplichtingen De Vlaamse gemengde distributienetbeheerders zijn, mits de nodige voorafgaande bindende afspraken binnen het distributienetbeheer in Vlaanderen over het werkingsgebied, te vinden voor de uitwerking van een vorm van solidarisering van openbare dienstverplichtingen, al dan niet geheel (bv. enkel de kosten van groenestroomcertificaten of alle kosten). Dat kan een eerste stap zijn naar een eenheidstarief. Eenheidstarief middenspanning en middendruk binnen de gemengde sector Binnen de Vlaamse gemengde distributienetbeheerders kan worden gewerkt naar een eenheidstarief voor middenspannings- en middendrukklanten. De DNB s behouden de eigendom van de bovengemeentelijke middenspannings- en middendrukinstallaties, terwijl het gebruiksrecht erop wordt toegekend aan Eandis, die optreedt als DNB voor deze netten. Die operatie globaliseert en uniformiseert de kosten met betrekking tot de bovengemeentelijke middenspannings- en middendrukinstallaties, waardoor een uniform distributienettarief ontstaat voor alle middenspannings- en middendrukklanten. Dat kan een tweede stap zijn naar een eenheidstarief.

4 Vóór oktober 2017 (volgende gemeenteraadsverkiezingen -1 jaar) Voorbereiding reorganisatie gemengd distributienetbeheer: fusie tot 1 DNB met 16 RBC s Er wordt een fusie voorbereid van de huidige 7 gemengde distributienetbeheerders. Dat gaat bij voorkeur gepaard met de invoering van een eenheidstarief. De lokale besturen blijven nauw betrokken bij de karakteristieke lokale materies van het distributienetbeheer via de 16 Regionale Bestuurscomités (RBC s). In dat bestuursorgaan hebben steden en gemeenten beslissingsbevoegdheid over de lokale materies. De timing laat toe de nodige statutaire aanpassingen door te voeren, buiten een verkiezingsjaar. Vóór oktober 2018 (volgende gemeenteraadsverkiezingen) Eenheidstarief voor heel Vlaanderen Een eenheidstarief voor gemengde en zuivere distributienetbeheerders moet kaderen in een totaaldebat met begeleidende maatregelen die ervoor zorgen dat de DNB s of hun werkmaatschappij verantwoordelijk blijven voor de budgettaire gevolgen van zowel operationele als niet-operationele, interne beleidsbeslissingen uit het verleden. Er mag immers geen afbreuk worden gedaan aan de behaalde resultaten die het gevolg zijn van een doordacht beleid van de gemengde sector. Integratie van de werkmaatschappijen? De diverse DNB s en hun werkmaatschappijen behouden tot op vandaag een specifieke eigenheid ondanks hetzelfde regelgevende kader en gelijkaardige omgevingsfactoren. Los van deze eigenheid vertoont het maatschappelijke en politieke debat over de krijtlijnen waarbinnen de diverse DNB s en hun werkmaatschappijen opereren in Vlaanderen een duidelijke convergerende tendens (bv. de bovengenoemde druk op tariefverschillen). Het is uiteindelijk de Vlaamse overheid die binnen de gereguleerde context van de energiedistributie bepaalt welke activiteiten moeten worden uitgevoerd, met welk niveau van dienstverlening en aan welke prijs. De vraag moet worden gesteld hoe de huidige dienstverlenende, relationele, innovatieve en bestuurlijke accentverschillen kunnen worden ingepast of weggewerkt bij een eventuele integratie van de werkmaatschappijen, als mogelijk eindpunt van een tarifaire en organisatorische evolutie binnen het Vlaamse distributienetbeheer op lange termijn. Er zal onder andere een standpunt moeten worden ingenomen hoe eventuele activiteiten buiten elektriciteits- en gasdistributie worden georganiseerd, zoals energiediensten aan lokale besturen, warmtenetten, riolering, kabelnetwerk.

5 Tijdslijn Perscontact Eandis: Simon Van Wijmeersch tel gsm simon.vanwijmeersch@eandis.be Eandis is het bedrijf dat exploitatietaken uitvoert voor de Vlaamse distributienetbeheerders voor elektriciteit en aardgas Gaselwest, IMEA, Imewo, Intergem, Iveka, Iverlek en Sibelgas.

Toelichting Eandis Infrax. Raad van Bestuur VVSG woensdag 3 juni 2015

Toelichting Eandis Infrax. Raad van Bestuur VVSG woensdag 3 juni 2015 Toelichting Eandis Infrax Raad van Bestuur VVSG woensdag 3 juni 2015 Overeenkomst Eandis-Infrax 1. Eenheidstarief elektriciteit en gas in Vlaanderen zonder verplichte fusie DNB s en met behoud twee werkmaatschappijen

Nadere informatie

De gemeentelijke participaties in de energiesector Jan Leroy, VVSG. Studiedag energie, 26 oktober 2011

De gemeentelijke participaties in de energiesector Jan Leroy, VVSG. Studiedag energie, 26 oktober 2011 De gemeentelijke participaties in de energiesector Jan Leroy, VVSG Studiedag energie, 26 oktober 2011 Inhoud Algemene structuur van de energiesector Productie en invoer Transportnetbeheer Distributienetbeheer

Nadere informatie

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Beslissing van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt van 23 november 2018 met betrekking tot de toestemming aan de opdrachthoudende verenigingen Gaselwest, Imea, Imewo, Intergem, Iveka,

Nadere informatie

Impact doorrekening vennootschapsbelasting

Impact doorrekening vennootschapsbelasting Impact doorrekening vennootschapsbelasting Hieronder ziet u de impact van de doorrekening van de vennootschapsbelasting op de distributienettarieven (let op: niet de impact op de totale elektriciteits-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/17 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende

Nadere informatie

BESLISSING (B) CDC-637G/16

BESLISSING (B) CDC-637G/16 Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Nijverheidsstraat 26-38 1040 Brussel Tel.: 02/289.76.11 Fax: 02/289.76.09 COMMISSIE VOOR DE REGULERING VAN DE ELEKTRICITEIT EN HET GAS BESLISSING

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Bestuursorgaan: Infrax West Uitvoerend Comité Datum vergadering: 17-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1 Tijdelijke vervanging van een

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Bestuursorgaan: Infrax West Raad van Bestuur Datum vergadering: 24-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1 Goedkeuring notulen Raad van

Nadere informatie

Halfjaarlijkse informatienota 2013

Halfjaarlijkse informatienota 2013 Halfjaarlijkse informatienota 2013 Halfjaarlijks syntheseverslag voor toelichting in de gemeenteraad Conform de bepalingen van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking (6 juli 2001) brengen

Nadere informatie

Agenda VREG VLAAMSE REGULATOR VAN DE ELEKTRICITEITS- EN GASMARKT P 1

Agenda VREG VLAAMSE REGULATOR VAN DE ELEKTRICITEITS- EN GASMARKT P 1 Agenda Samenstelling energiefactuur Wat zijn distributienettarieven? Tariefbevoegdheid Tariefmethodologie Vergelijking distributienettarieven Redenen evolutie, landschap netbeheer en transmissienettarieven

Nadere informatie

Toelichting bij toegelaten inkomen van de distributienetbeheerder 2017

Toelichting bij toegelaten inkomen van de distributienetbeheerder 2017 Toelichting bij toegelaten inkomen van de distributienetbeheerder 2017 1. Inleiding We wensen met deze nota op een overzichtelijke wijze inzicht te bieden in de samenstelling van het toegelaten inkomen

Nadere informatie

VR DOC.0418/1QUINQUIES

VR DOC.0418/1QUINQUIES VR 2017 0505 DOC.0418/1QUINQUIES VR 2017 0505 DOC.0418/1QUINQUIES Visienota Betreft: De toekomstvisie voor de distributienetbeheerders en hun werkmaatschappijen en de financieringsintercommunales in het

Nadere informatie

Voorstel van decreet. houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking

Voorstel van decreet. houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking stuk ingediend op 1629 (2011-2012) Nr. 1 23 mei 2012 (2011-2012) Voorstel van decreet van de heren Bart Martens, Lieven Dehandschutter, Jan Durnez, Marnic De Meulemeester, Peter Reekmans en Bart Caron

Nadere informatie

BESLISSING (B) CDC-628E/26

BESLISSING (B) CDC-628E/26 Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Nijverheidsstraat 26-38 1040 Brussel Tel.: 02/289.76.11 Fax: 02/289.76.09 COMMISSIE VOOR DE REGULERING VAN DE ELEKTRICITEIT EN HET GAS BESLISSING

Nadere informatie

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in OKTOBER 2015 in VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt 12 oktober 2017 met betrekking tot het toegelaten inkomen van de distributienetbeheerder uit periodieke distributienettarieven voor 2018

Nadere informatie

Tariefkaart Total Gas & Power Belgium - FIX Green Power april 2019

Tariefkaart Total Gas & Power Belgium - FIX Green Power april 2019 Tariefkaart Total Gas & Power Belgium - FIX Green Power april 2019 Bijzondere voorwaarden voor de formule FIX Green Power in het Vlaams Gewest - BTW niet inbegrepen Het aanbod FIX Green Power is een tariefformule

Nadere informatie

Toepassing van tarieven voor injectie. op het distributienet

Toepassing van tarieven voor injectie. op het distributienet Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Toepassing van tarieven voor injectie op het distributienet Natalie Cornelis - Directie Controle prijzen en rekeningen 1 STUDIES VAN DE CREG

Nadere informatie

VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN

VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in OKTOBER 2015 in VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening

Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening 25 juni 2009 Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening Op 25 juni 2009 vond in Affligem de Algemene Vergadering plaats van distributienetbeheerder Intergem en werden de jaarresultaten

Nadere informatie

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in FEBRUARI 2019 in VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt bestuurszaken Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Thema-analyse lokale financiën De energiesector

Thema-analyse lokale financiën De energiesector Thema-analyse lokale financiën De energiesector 1. Evoluties in de Belgische energiesector Door de zesde staatshervorming zijn gewesten vanaf 1 juli 2014 bevoegd voor distributienettarieven, naast het

Nadere informatie

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in NOVEMBER 2016 in VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

1 Inleiding. Deze beschrijvende nota heeft als doel de argumenten toe te lichten die geleid hebben tot de keuze van voorgestelde verdeelsleutels.

1 Inleiding. Deze beschrijvende nota heeft als doel de argumenten toe te lichten die geleid hebben tot de keuze van voorgestelde verdeelsleutels. De gewestgrensoverschrijdende distributienetbeheerders opereren zowel in het Vlaamse als het Waalse Gewest. De (partieel) gesplitste distributienetbeheerders hebben respectievelijk een gedeelte dan wel

Nadere informatie

VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN

VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in DECEMBER 2018 in VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

30 september 2014. Pagina 1 van 8. 5 Toegevoegd bij consultatie van de VREG van 6 november 2015.

30 september 2014. Pagina 1 van 8. 5 Toegevoegd bij consultatie van de VREG van 6 november 2015. De gewestgrensoverschrijdende distributienetbeheerders opereren zowel in het Vlaamse als het Waalse Gewest. [De (partieel) gesplitste distributienetbeheerders hebben respectievelijk een gedeelte dan wel

Nadere informatie

Distributienettarieven 20/12/2016

Distributienettarieven 20/12/2016 Distributienettarieven 2017 20/12/2016 Agenda Samenstelling energiefactuur Wat zijn distributienettarieven? Tariefproces Vergelijking distributienettarieven 2016-2017 Verklaring evolutie Waar vindt u de

Nadere informatie

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 6 november 2012

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 6 november 2012 Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Gratis telefoon

Nadere informatie

VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN

VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in APRIL 2017 in VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt

Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Rapport van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt 23 oktober 2018 met betrekking tot het toegelaten inkomen van de distributienetbeheerders in Vlaanderen uit hun periodieke distributienettarieven

Nadere informatie

Veelgestelde vragen prosumententarief

Veelgestelde vragen prosumententarief Veelgestelde vragen prosumententarief 1. Waarom wordt een prosumentarief aangerekend? Het prosumententarief is nieuw en was niet bekend toen u uw investering deed. Er bestaat echter geen enkel algemeen

Nadere informatie

Voorstel fusie distributienetbeheerders onder Eandis en bijhorende statutenwijziging

Voorstel fusie distributienetbeheerders onder Eandis en bijhorende statutenwijziging NOTA Datum: 19 november 2015 Betreft: Voorstel fusie distributienetbeheerders onder Eandis en bijhorende statutenwijziging 1 Inleiding Het voorstel betreft een fusie van de distributienetbeheerders (DNB

Nadere informatie

VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN

VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in FEBRUARI 2016 in VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening

Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening 30 juni 2009 Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening Op 30 juni 2009 heeft distributienetbeheerder Iveka in Turnhout de jaarresultaten 2008 voorgesteld. In 2008 investeerde Iveka

Nadere informatie

Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening

Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening 1 juli 2009 Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening Tijdens de Algemene Vergadering van distributienetbeheerder Imewo werden de activiteiten en jaarresultaten 2008 voorgelegd. In

Nadere informatie

Welkom. Nieuwe premieregeling. Oktober 2011

Welkom. Nieuwe premieregeling. Oktober 2011 Welkom Nieuwe premieregeling 2012 Oktober 2011 Agenda Waarom een REG-premie? Hoe wordt de inhoud van een premie bepaald? Visie premies 2012 van de Vlaamse overheid? Wat zijn de grootste wijzigingen voor

Nadere informatie

FAQ. - Zefier CVBA, de nieuw opgerichte coöperatieve vennootschap die alle hernieuwbare activiteiten van de financieringsverenigingen zou bundelen;

FAQ. - Zefier CVBA, de nieuw opgerichte coöperatieve vennootschap die alle hernieuwbare activiteiten van de financieringsverenigingen zou bundelen; FAQ ALGEMEEN Welke entiteiten zijn bij de operatie betrokken? - de zes financieringsverenigingen (FIV) Figga, Finea, Fingem, Finilek, Finiwo en IKA die als dienstverlenende verenigingen participaties beheren

Nadere informatie

Deze beschrijvende nota heeft als doel de argumenten toe te lichten die geleid hebben tot de keuze van voorgestelde verdeelsleutels.

Deze beschrijvende nota heeft als doel de argumenten toe te lichten die geleid hebben tot de keuze van voorgestelde verdeelsleutels. De gewestgrensoverschrijdende distributienetbeheerders opereren zowel in het Vlaamse als het Waalse Gewest. Hun activa, passiva, kosten en opbrengsten m.b.t. de elektriciteits- en aardgasdistributie worden

Nadere informatie

Distributienettarieven. Workshop Febeliec/VOKA 10 maart 2016

Distributienettarieven. Workshop Febeliec/VOKA 10 maart 2016 Distributienettarieven Workshop Febeliec/VOKA 10 maart 2016 Distributienettarieven Prijscomponenten - Elektriciteit - Aardgas Evolutie distributienettarieven - Elektriciteit - Aardgas Tariefmethodologie

Nadere informatie

Symposium Tarieven. 5 november 2013

Symposium Tarieven. 5 november 2013 Symposium Tarieven 5 november 2013 Agenda Huidige situatie Visie op toekomst Eandis - VREG Risico s Voorstellen 2 5 november 2013 REALITEIT Huidige situatie BUDGET Kostendekkend Recurrente activiteiten

Nadere informatie

Tariefkaart juli 2015

Tariefkaart juli 2015 Tarieven en voorwaarden voor Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart juli 2015 Nu 1 maand gratis elektriciteit* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor

Nadere informatie

Tariefkaart augustus 2015

Tariefkaart augustus 2015 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart augustus 2015 Nu 1 maand gratis elektriciteit* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten...

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 13 mei 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 13 mei 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 13 mei 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Bestuurszaken Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

Tariefkaart april 2015

Tariefkaart april 2015 Van alle energie thuis Tarieven en voorwaarden voor Consumenten en Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart april 2015 Nu 1 maand gratis elektriciteit* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse

Nadere informatie

- Ontwerp van statutenwijziging onderde vorm van een tweeluik

- Ontwerp van statutenwijziging onderde vorm van een tweeluik Algemene vergadering tevens jaaruergadering 28 juni 2012 - Ontwerp van statutenwijziging onderde vorm van een tweeluik (llnks: huidíge statuten; rechts: ontwerp algemene vergaderiñq); lt G-201 2-025**

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De onderstaande tarieven voor openbare dienstverplichtingen en taksen en toeslagen zijn geldig vanaf 1 januari 2014. Tarieven voor Openbare

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren oktober 2015 (start van de levering vanaf 01/11/2015 tot en met 30/11/2015)

Tariefkaart particulieren oktober 2015 (start van de levering vanaf 01/11/2015 tot en met 30/11/2015) Tariefkaart particulieren oktober 2015 (start van de levering vanaf 01/11/2015 tot en met 30/11/2015) De energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verzameling van heffingen & toeslagen.

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren april 2016

Tariefkaart particulieren april 2016 Tariefkaart particulieren april 2016 geldig van 01.04 30.04 De watz energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verplichte verzameling van heffingen & toeslagen. heffingen 2% transport

Nadere informatie

Tariefkaart januari 2016

Tariefkaart januari 2016 Tarieven en voorwaarden voor Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart januari 2016 Nu welkomstvoordeel van 50 EUR* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor

Nadere informatie

Tariefkaart januari 2016

Tariefkaart januari 2016 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart januari 2016 Nu welkomstvoordeel van 50 EUR* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten...

Nadere informatie

Tariefkaart juni 2015

Tariefkaart juni 2015 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten en Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart juni 2015 Nu 1 maand gratis elektriciteit* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2015/1 voor het dienstjaar 2015 van het OCMW. Aan de

Nadere informatie

Tariefkaart september 2015

Tariefkaart september 2015 Tarieven en voorwaarden voor Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart september 2015 Nu welkomstvoordeel van 50 EUR* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0514284 betreft verslaggever INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - IMEWO Kennisgeving verslag lid van het regionaal adviescomité, goedkeuring voorgestelde

Nadere informatie

Eandis brengt 'Het energieverhaal van morgen' in Living Tomorrow

Eandis brengt 'Het energieverhaal van morgen' in Living Tomorrow 28 augustus 2013 Eandis brengt 'Het energieverhaal van morgen' in Living Tomorrow Op 28 augustus stelde Eandis de interactieve tentoonstelling 'Het energieverhaal van morgen' voor aan de pers. Eandis staat

Nadere informatie

Tariefkaart september 2015

Tariefkaart september 2015 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart september 2015 Nu welkomstvoordeel van 50 EUR* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten...

Nadere informatie

Tariefkaart augustus 2015

Tariefkaart augustus 2015 Tarieven en voorwaarden voor Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart augustus 2015 Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Zakelijke Klanten... 3 Nettarieven

Nadere informatie

Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening

Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening 3 juli 2009 Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening Tijdens de Algemene Vergadering van distributienetbeheerder Gaselwest werden de activiteiten en jaarresultaten 2008 voorgelegd.

Nadere informatie

Intermixt Vademecum De participaties van de Vlaamse gemeenten in de gemengde energiesector

Intermixt Vademecum De participaties van de Vlaamse gemeenten in de gemengde energiesector Versie 2.0 Intermixt Vademecum De participaties van de Vlaamse gemeenten in de gemengde energiesector Brussel, 10 september 2009 1. Inleiding De lokale overheden drukken via hun verschillende participaties

Nadere informatie

Vergelijking van de elektriciteits- en aardgastarieven

Vergelijking van de elektriciteits- en aardgastarieven Vergelijking van de elektriciteits- en aardgastarieven Studie door PWC in opdracht van VREG 25-01-2019 2 Inhoud en doel van de studie Publicatie PWC-studie: eind januari 2019 Vergelijking van de distributienettarieven

Nadere informatie

van 21 februari 2008

van 21 februari 2008 Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Tel. +32 2 553 13 79 Fax +32 2 553 13 50 Email: info@vreg.be Web:

Nadere informatie

Persmededeling 24 juni 2008

Persmededeling 24 juni 2008 Persmededeling 24 juni 2008 Verstandig investeren in bedrijfszekerheid en dienstverlening Op 24 juni 2008 vond in Sint-Niklaas de Algemene Vergadering plaats van distributienetbeheerder Intergem. In 2007

Nadere informatie

Tariefkaart oktober 2015

Tariefkaart oktober 2015 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart oktober 2015 Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten... 3 Nettarieven en heffingen

Nadere informatie

Tariefkaart juni 2016

Tariefkaart juni 2016 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart juni 2016 Nu welkomstvoordeel van 50 EUR* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten...

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren mei 2016

Tariefkaart particulieren mei 2016 Tariefkaart particulieren mei 2016 geldig van 01.05 31.05 De watz energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verplichte verzameling van heffingen & toeslagen. heffingen 2% transport

Nadere informatie

Tariefkaart juli 2015

Tariefkaart juli 2015 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart juli 2015 Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten... 3 Jaarlijkse vergoeding

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De onderstaande tarieven voor openbare dienstverplichtingen en taksen en toeslagen zijn geldig vanaf 1 januari 2015 behalve anders vermeld.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

VERLAGING VAN DE DISTRIBUTIETARIEVEN VOOR GAS EN ELEKTRICITEIT IN HET BRUSSELS GEWEST

VERLAGING VAN DE DISTRIBUTIETARIEVEN VOOR GAS EN ELEKTRICITEIT IN HET BRUSSELS GEWEST Persbericht VERLAGING VAN DE DISTRIBUTIETARIEVEN VOOR GAS EN ELEKTRICITEIT IN HET BRUSSELS GEWEST Brussel, 2 december 2016 - BRUGEL, de Brusselse regulator voor energie, wijzigt de oorspronkelijk voor

Nadere informatie

Consultatieverslag van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 13 mei 2014

Consultatieverslag van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 13 mei 2014 Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Gratis telefoon

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103509 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Intergemeentelijke samenwerking - Imewo uitnodiging algemene

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren juli 2015 (start van de levering vanaf 01/08/2015 tot en met 31/08/2015)

Tariefkaart particulieren juli 2015 (start van de levering vanaf 01/08/2015 tot en met 31/08/2015) Tariefkaart particulieren juli 2015 (start van de levering vanaf 01/08/2015 tot en met 31/08/2015) De energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verzameling van heffingen & toeslagen.

Nadere informatie

EANDIS INFRAX FUSIE VAN EANDIS SYSTEM OPERATOR (ESO) EN INFRAX FAQ TRANSACTIES Waarom deze fusie?

EANDIS INFRAX FUSIE VAN EANDIS SYSTEM OPERATOR (ESO) EN INFRAX FAQ TRANSACTIES Waarom deze fusie? FAQ TRANSACTIES 2018 EANDIS INFRAX FUSIE VAN EANDIS SYSTEM OPERATOR (ESO) EN INFRAX 1. Waarom deze fusie? Er ligt een aantal fundamentele evoluties en elementen aan de basis van het voornemen van de fusie

Nadere informatie

Intermixt Vademecum De participaties van de Vlaamse gemeenten in de gemengde energiesector

Intermixt Vademecum De participaties van de Vlaamse gemeenten in de gemengde energiesector Versie 1.0 De participaties van de Vlaamse gemeenten in de gemengde energiesector Brussel, 8 september 2008 1. Inleiding De lokale overheden drukken via hun verschillende participaties een belangrijke

Nadere informatie

Rationalisering en optimalisering van de gemeentelijke structuren en hun rol in de energievoorziening

Rationalisering en optimalisering van de gemeentelijke structuren en hun rol in de energievoorziening Rationalisering en optimalisering van de gemeentelijke structuren en hun rol in de energievoorziening Inhoud 1. Achtergrond... 1 1.1. De distributienetbeheerders... 1 1.2. De Financieringsverenigingen...

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen

Provincie Oost-Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen Deelnemerschap in Gaselwest-Imewo-Intergem Overleg (datum) 2015 1 Deelnemerschap Provincie Oost-Vlaanderen Afvaardiging namens Gaselwest, Imewo en Intergem: Walter Van den Bossche

Nadere informatie

Impact maatschappelijke rol van Eandis op nettarieven

Impact maatschappelijke rol van Eandis op nettarieven 31 maart 2011 Impact maatschappelijke rol van Eandis op nettarieven 1. Inleiding: samenstelling energiefactuur In de verbruiksfactuur van de energieleverancier zijn de kosten van verschillende marktspelers

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De onderstaande tarieven voor openbare dienstverplichtingen en taksen en toeslagen zijn geldig vanaf 1 januari 2015 behalve anders vermeld.

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren december 2015

Tariefkaart particulieren december 2015 Tariefkaart particulieren december 2015 geldig van 01.12 31.12 De watz energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verplichte verzameling van heffingen & toeslagen. heffingen 2% transport

Nadere informatie

Advies van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 7 oktober 2003

Advies van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 7 oktober 2003 Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt North Plaza B Koning Albert II-laan 7 B-1210 Brussel Tel. +32 2 553 13 53 Fax +32 2 553 13 50 Email: info@vreg.be Web: www.vreg.be Advies

Nadere informatie

Tariefkaart juli 2016

Tariefkaart juli 2016 Tarieven en voorwaarden voor Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart juli 2016 Nu welkomstvoordeel van 50 EUR* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor

Nadere informatie

Eerste warmtenet voor Kuurne en Harelbeke

Eerste warmtenet voor Kuurne en Harelbeke Intergemeentelijke Maatschappij voor Openbare Gezondheid In Zuid-West Vlaanderen PERSBERICHT 20 mei 2014 Eerste warmtenet voor Kuurne en Harelbeke In Kuurne en Harelbeke gaat energiedistributiebedrijf

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De onderstaande tarieven voor openbare dienstverplichtingen en taksen en toeslagen zijn geldig vanaf 1 januari 2015. Tarieven voor Openbare

Nadere informatie

Tariefkaart voor particulieren

Tariefkaart voor particulieren Tariefkaart voor particulieren Tariefkaart versie 011507 voor Vlaanderen en Wallonië. Geldig van 1 juli 2015 t/m 31 juli 2015. eni RELAX 1 jaar Elektriciteit (prijzen inclusief 6% btw) tegen vaste energie

Nadere informatie

624 (2009-2010) Nr. 1 7 juli 2010 (2009-2010) stuk ingediend op. Voorstel van decreet

624 (2009-2010) Nr. 1 7 juli 2010 (2009-2010) stuk ingediend op. Voorstel van decreet stuk ingediend op 624 (2009-2010) Nr. 1 7 juli 2010 (2009-2010) Voorstel van decreet van de heren Bart Martens en Carl Decaluwe, de dames Liesbeth Homans, Michèle Hostekint en Tinne Rombouts en de heren

Nadere informatie

Tariefkaart augustus 2016

Tariefkaart augustus 2016 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart augustus 2016 Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten... 3 Nettarieven en heffingen

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren januari 2016

Tariefkaart particulieren januari 2016 Tariefkaart particulieren januari 2016 geldig van 01.01 31.01 De watz energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verplichte verzameling van heffingen & toeslagen. heffingen 2% transport

Nadere informatie

Intermixt Vademecum De participaties van de Vlaamse gemeenten in de gemengde energiesector

Intermixt Vademecum De participaties van de Vlaamse gemeenten in de gemengde energiesector Intermixt Vademecum De participaties van de Vlaamse gemeenten in de gemengde energiesector Brussel, 1 september 2011 1. Inleiding De lokale overheden drukken via hun verschillende participaties een belangrijke

Nadere informatie

Tariefkaart voor klein-professioneel verbruik. Tariefkaart versie 021507 voor België. Geldig van 1 juli 2015 t/m 31 juli 2015.

Tariefkaart voor klein-professioneel verbruik. Tariefkaart versie 021507 voor België. Geldig van 1 juli 2015 t/m 31 juli 2015. Tariefkaart voor klein-professioneel verbruik Tariefkaart versie 021507 voor België. Geldig van 1 juli 2015 t/m 31 juli 2015. eni RELAX 1 jaar Elektriciteit (prijzen exclusief btw) tegen vaste energie

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De onderstaande tarieven voor openbare dienstverplichtingen en taksen en toeslagen zijn geldig vanaf 1 januari 2013. Tarieven voor Openbare

Nadere informatie

Persbericht 17 december 2018

Persbericht 17 december 2018 Persbericht 17 december 2018 De VREG legt via zijn tariefmethodologie een inkomensplafond op aan de Vlaamse elektriciteits- en aardgasdistributienetbeheerders. Op basis hiervan dienden zij hun tariefvoorstellen

Nadere informatie

Rapport van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. Van 9 november 2010

Rapport van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. Van 9 november 2010 Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20 bus 19 B-1000 Brussel Tel. +32 2 553 13 53 Fax +32 2 553 13 50 Email: info@vreg.be Web:

Nadere informatie

Tariefkaart april 2018

Tariefkaart april 2018 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Bij deze tarieven gelden de Algemene Voorwaarden van Comfort Energy bij de leveringsovereenkomst van elektriciteit en/of aardgas aan Consumenten en Zakelijke

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De burgemeester opent de zitting om 20:00 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De burgemeester opent de zitting om 20:00 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG Gemeenteraad DONDERDAG 14 JUNI 2018 aanwezig Rob Mennes, voorzitter (burgemeester) Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, schepenen Aline Ams, Staf Van Frausem, Leo Haucourt, Stan Scholiers,

Nadere informatie

TARIEFSTRUCTUUR VOOR HET TRANSPORT VAN ELEKTRICITEIT

TARIEFSTRUCTUUR VOOR HET TRANSPORT VAN ELEKTRICITEIT TARIEFSTRUCTUUR VOOR HET TRANSPORT VAN ELEKTRICITEIT Omwille van de transparantie en om de nieuwe tarieven vanaf januari 2016 zo efficiënt mogelijk te kunnen toepassen, publiceert de CREG op 30 oktober

Nadere informatie

Herziening tariefstructuur van de periodieke distributienettarieven. 24 juni 2016

Herziening tariefstructuur van de periodieke distributienettarieven. 24 juni 2016 Herziening tariefstructuur van de periodieke distributienettarieven 24 juni 2016 Inhoud 1. Situatieschets 1. Consultatie 2. Wettelijk kader 3. Evolutie nieuw energielandschap 4. Motivatie nieuwe tariefstructuur

Nadere informatie