Klassengids groepe4/5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klassengids groepe4/5"

Transcriptie

1 Klassengids groepe4/5 -

2 Inhoudsopgave Inleiding Algemene zaken - Schooltijden - Vulpen - klassendienst - Verjaardagen van de leerlingen - Verjaardagen van de leerkrachten - Het werken in groep E4/5 - zaakvakken - Verkeer - List/ bibliotheek - Thuiswerk - Werkstuk, spreek- en boekenbeurten groep 5 - Het tafeldiploma - Gymnastiek - Handvaardigheid - Muziek - Rapport - Zorg in de groep - Schoolreisje - Contact tussen ouders en de school - Mediërend leren - Leefstijl - Medicijngebruik - Buitenschoolse opvang - Tot slot - Hulpschema s werkstuk, boeken- en spreekbeurt

3 Vooraf Deze klassengids is bestemd voor ouders en leerlingen van groep E4/5. Het is een opsomming van afspraken en andere belangrijke zaken. Algemene schoolzaken vindt u in de schoolgids. Daarnaast hebben we de kalender, het Korenaarbulletin en de schoolapp waar alle activiteiten en vrije dagen in staan. Dit schooljaar heeft groep E4/5 drie leerkrachten. Iedere ochtend zullen deze groepen gesplitst zijn, in een groep 4 en een groep 5,met elk een eigen leerkracht. Daarnaast zullen de groepen iedere middag worden samengevoegd. Voor groep E5 is alle ochtenden Meneer Don aanwezig in de groep. Alle maandagen en dinsdagen zal Juffrouw Sandra aanwezig zijn in groep E4, de middagen voor E4/5. Op woensdag, donderdag en vrijdag zal Juffrouw Caroline Noorlander in groep E4 aanwezig zijn en de middagen voor groep E4/5. Wilt u een van ons graag spreken? Dat kan natuurlijk altijd! Het zou fijn zijn als u van tevoren even een afspraak maakt. Het kan namelijk voorkomen dat we al andere afspraken hebben gepland na schooltijd. Tevens zijn we bereikbaar op ons adres. Caroline Noorlander c.noorlander@skpo.nl (groep 4 en 4/5) Don Evers d.evers@skpo.nl (groep 5) Sandra van Dijk s.vandenelzen@skpo.nl (groep 4 en 4/5) woe t/m vrij ma t/m vrij alle ochtenden ma en di Het adres van De Korenaar is: Basisschool De Korenaar (locatie Elegaststraat) Elegaststraat CV Eindhoven Tel: (040)

4 Algemene zaken Schooltijden De schooltijden voor de groepen 1 t/m 8 zijn als volgt: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 14.45uur. Alle kinderen blijven over en eten op school. Op woensdag zijn de kinderen op school van 8.30 tot uur. De kleine pauze is van tot Wanneer bij afwezigheid van uw kind er voor 9.00 u geen afmelding is, dan bellen wij u op. Mocht uw kind dus niet naar school kunnen komen laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten. Bel naar de school en vermeld duidelijk de naam van uw kind en in welke groep hij/zij zit of stuur ons een . Vulpen In groep 4 krijgt iedere leerling een vulpen. Het moment wanneer de overgang van potlood naar vulpen zal zijn, is per leerling wisselend. Deze pen gebruiken de leerlingen tot en met groep 8. We gebruiken alleen schoolspullen. Mocht het voorkomen dat de vulpen versleten is door normaal gebruik dan krijgen de leerlingen een nieuwe vulpen. Mocht het voorkomen dat de vulpen kapot is (door niet normaal gebruik) dan kunnen de leerlingen een nieuwe kopen bij Meneer Mario à 3,50,-. Klassendienst Alle leerlingen komen aan de beurt voor een klassendienst. Dit houdt in, dat ze enkele keren per schooljaar gedurende één week helpen met klassentaken. De taken kunnen bestaan uit; vegen, de kast netjes maken, plantjes water geven e.d. Op maandag horen de leerlingen wie de komende week klassendienst heeft, zodat ze dit thuis ook kunnen mededelen. De klassendienst heeft ongeveer een duur van 10 minuten en zal na schooltijd worden uitgevoerd. Wanneer dit problemen geeft, kunt u contact opnemen met de groepsleerkracht. Verjaardagen van de leerlingen In de klas vieren we de verjaardag, de jarige wordt toegezongen en gefeliciteerd door de hele groep. We vieren de verjaardag in de middag met groep E4/5 samen. Wanneer een leerling jarig is, mogen ze uitdelen. Wanneer iemand in de vakantie jarig is, is het verstandig met de leerkracht te overleggen wanneer de verjaardag gevierd wordt. Verjaardagen van de leerkrachten De verjaardagen van de leerkrachten worden gevierd op één dag in het schooljaar. Dan is het groot feest in groep E4/5! Dit schooljaar vieren we onze verjaardagen op woensdag 19 april.

5 Het werken in groep 5 Een van de belangrijkste doelen van opvoeding en onderwijs is leerlingen helpen bij het zelfstandig te worden en zelf de verantwoordelijkheid te dragen. In groep 4 en 5 werken we met een dag- en een weektaak. Dit hoeft niet voor iedere leerling dezelfde taak te zijn. Tijdens het zelfstandig werken is het de bedoeling dat de leerlingen zo weinig mogelijk een beroep doen op de leerkracht en zelf oplossingen (leren) zoeken. De leerkracht heeft dan ruimte om met leerlingen te werken die extra ondersteuning nodig hebben of extra uitdaging nodig hebben. Zaakvakken De leerlingen van groep 4 en 5 gaan veel leren over de geschiedenis, aardrijkskunde en de natuur. Soms zullen dit lessen zijn die uit de lesmethodes komen, maar het kan ook voorkomen dat we met deze vakken thematisch werken. Verkeer In deze lessen komen situaties naar voren die voor uw kind herkenbaar zijn. Het gaat in deze lessen over regels en gedrag in het verkeer. De leerlingen worden voor dit vak niet beoordeeld. LIST- bibliotheek Voor de leerlingen is het belangrijk dat ze veel lezen. Dat gebeurt uiteraard op school, maar wij stimuleren de leerlingen om ook thuis te lezen. Door thuis met uw kind te lezen helpt u ook mee aan het leesproces van uw kind. Iedere dag een stukje samen lezen bevordert het leesplezier en de leesontwikkeling. Tevens hebben de leerlingen een bibliotheekpasje. Hiermee kunnen zij terecht in de bibliotheek van de school. Mocht uw kind graag een boek uit de bibliotheek willen lenen om thuis te lezen, dan mag dit altijd. De leerling zorgt dan zelf dat het boek geregistreerd wordt op zijn/haar pasje. Goed kunnen lezen is de basis voor bijna alle vakken op school. We blijven ook dit jaar extra aandacht besteden aan lezen. Elke schooldag besteden we een half uur aan LIST. In niveaugroepen gaan de kinderen met lezen aan de gang, bijvoorbeeld in Hommel-duolezen of stillezen. Thuiswerk Huiswerk is voor alle leerlingen van groep E4/5. Thuiswerk is kindafhankelijk. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om een niet begrepen (les)onderdeel. Je kunt denken aan de(deel)tafels van buiten te leren of het kan een onderdeel van een plan van aanpak zijn. De leerlingen in groep 5 krijgen incidenteel huiswerk. Huiswerk is oefenstof die alle leerlingen mee naar huis krijgen om te leren. Op school besteden we regelmatig aandacht aan hoe leerlingen het werk het beste kunnen leren.

6 Werkstuk,spreek- en boekenbeurt in groep 5 In groep 5 houdt iedereen een spreekbeurt, een boekenbeurt en maakt iedereen een werkstuk. Voor de spreekbeurt mogen de leerlingen hetzelfde onderwerp gebruiken als die van het werkstuk. De datum van de spreekbeurten geven we minimaal vier weken van tevoren op. Het voorbereiden en maken van boeken-, spreekbeurten en werkstukken gebeurt thuis, maar op school zal er zeker aandacht besteed worden aan hoe je een boeken-, spreekbeurt en werkstuk kunt voorbereiden en maken. Is uw kind vaardig met een computer dan is een presentatie in PowerPoint aan te bevelen. Ook bordtekeningen en illustratiemateriaal (foto's, platen, folders, e.d.) verduidelijken vaak de Boeken-, spreekbeurt en werkstukken. Hiermee wordt aangetoond dat er extra moeite gedaan is en heeft invloed op de waardering. Na afloop van een spreek-of boekenbeurt wordt er aan de hand van tips en tops besproken wat er al goed gaat en wat een volgende keer nog beter mag worden. Medeleerlingen worden op deze manier ook onderdeel gemaakt van het presentatie- en leerproces van de leerling die zijn of haar boeken- of spreekbeurt presenteert. Achterin deze klassengids zijn tips over het voorbereiden van je spreek-, boekenbeurt en werkstuk te vinden. Het tafeldiploma De tafeldiploma s zijn een onderdeel van groep 4 en 5. Ons streven is om de leerlingen eind groep 5 diploma B te laten halen (tafels 1 t/m 10). Natuurlijk mag je er nog veel meer halen! Gymnastiek Iedere dinsdag- en vrijdagmiddag heeft groep E4/5 gymles. De leerlingen gymmen in een korte broek, t-shirt en gymschoenen ( geen zwarte zool). Mocht uw kind niet mee kunnen gymmen, laat het de groepsleerkracht dan weten. Het kan voorkomen dat uw kind zijn of haar gymspullen is vergeten, maar komt dit vaker voor dan kan dat betekenen dat een leerling niet mee mag gymmen en er een passende oplossing geboden zal worden. Als het vaker voorkomt dat leerlingen spullen vergeten dan de leerkracht de ouders inlichten. Handvaardigheid Gedurende de week zullen we op meerdere momenten aan expressiewerken, zo ook handvaardigheid. We werken meestal met lijm op waterbasis.

7 Muziek Eens in de twee weken zal juffrouw Tanneke groep E4/5 muziekles geven. De kinderen maken op deze manier kennis met verschillende onderdelen van muziek. Wat zullen we weer veel nieuwe liedjes leren dit schooljaar! Rapport Uw kind krijgt drie keer per jaar een rapport. In groep 4 en 5 werken we met een woordwaardering. Het kan gebeuren dat een kind een POENpunt krijgt. Dit is een Punt Op Eigen Niveau, er staat dan een sterretje bij de waardering en er is een begeleidende brief toegevoegd. Hierover vindt u meer informatie in schoolgids. In de kalender kunt u de data van de rapportavonden vinden. Zorg in de groep We werken op De Korenaar met interne begeleiders. Voor de groepen 1 t/m 6 is Judith van Steensel de interne begeleidster. Naast de leerkracht is zij het aanspreekpunt op het gebied van zorgverbreding in de groep E4/ 5. Mochten er leerlingen zijn die op een onderdeel in hun ontwikkeling dreigen uit te vallen, dan kunnen zij extra ondersteuning krijgen in of nabij de groep. Dit kan door de eigen leerkracht gedaan worden, maar ook door een ander die meer expertise heeft op het gebied waar de ondersteuning voor nodig zal zijn. De leerkrachten en de interne begeleidster bekijken samen welke leerlingen hiervoor in aanmerking komen. Dit wordt beschreven in een handelingsplan en zal met u besproken worden. Tevens vragen wij u dan om het handelingsplan te ondertekenen, zodat u aangeeft op de hoogte te zijn. Een leerling die de basisstof gemakkelijk doorloopt, bieden wij verrijkingsstof aan. Dit kan op allerlei vakgebieden. Deze stof kunnen ze zelfstandig maken en controleren. Bovendien heeft de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind ook onze aandacht en zullen wij er zorg voor dragen dat uw kind met plezier naar school gaat. In de schoolgids is uitgebreid geschreven over dit onderwerp. De ZON groep Extra aandacht aan leerlingen kan gegeven worden door middel van ZON-tijd. In de ZON komen leerlingen die extra aandacht nodig hebben in de sociaal-emotionele of cognitieve ontwikkeling, maar de extra aandacht kan ook nodig zijn voor leerlingen die verrijking nodig hebben. Binnen de ZON zijn er verschillende expertises aanwezig zoals een taalspecialisten, dyslexiebehandelaar, gedragsspecialisten, een zorgspecialist, rekenspecialisten en een ergotherapeut. Deze leerkrachten zetten wij in voor leerlingen die deze extra zorg nodig hebben. In overleg met leerling, leerkracht en interne begeleider bekijken we welke leerlingen dat extra steuntje in de rug nodig hebben. Uiteraard bespreken we dit ook met u.

8 Schoolreisje Groep E4/5gaat samen met de groepen 3 en 6 op schoolreisje. Het is nog niet bekend waar we dit schooljaar naar toegaan. We laten ons verrassen! Contact tussen ouders en de school Het contact tussen ouders en school is van groot belang voor uw kind. Geeft u aan ons door wanneer er iets gebeurt dat van groot belang is voor uw kind en dus belangrijk is voor de leerkrachten om te weten. Op deze manier kunnen we uw kind het beste begeleiden. Van onze kant zullen we u direct inlichten wanneer er op school wat gebeurt. Mediërend leren Al een aantal jaren werken we op de Korenaar volgens het concept Mediërend Leren. Deze vorm van leren heeft niets te maken met wat je leert maar wel op welke manier je iets leert. Je ziet het dus terug in de manier van lesgeven van de leerkrachten. Kort gezegd komt het er op neer dat we meer uitgaan van hoe het kind denkt en handelt. In de schoolgids vindt u meer informatie over wat Mediërend Leren inhoudt en hoe we het toepassen. Leefstijl Op De Korenaar werken we met Leefstijl. De bedoeling van Leefstijl is o.a. om de leerlingen zich bewust te maken van hun eigen gedrag en leren om zichzelf en anderen te respecteren. We hebben in elke klas op de hele schoolde regel ingevoerd We storen elkaar niet. Iedere groep heeft hier omheen een aantal afspraken gemaakt. Pesten Wij accepteren pesten op de Korenaar niet. Vindt uw kind het moeilijk om alleen naar de juf te komen, kom dan als ouder mee. We zoeken samen naar een oplossing! Medicijngebruik Zijn er medicijnen waar uw kind gebruik van moet maken? Geef dit dan door aan de groepsleerkrachten. Het is van groot belang dat zij hiervan op de hoogte zijn en weten hoe ze moeten handelen in geval van nood. Buitenschoolse Opvang Om het overzicht te bewaren willen we graag weten wanneer en waar een leerling naar toe gaat voor en na schooltijd. Graag dit schriftelijk doorgeven.

9 Tot slot Hopelijk heeft u zo voldoende informatie over groep E4/5. Heeft u nog vragen, opmerkingen en/of andere bijzonderheden, neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben er zin in om er samen met de leerlingen er een fijn, gezellig en leerzaam schooljaar van te maken! De leerkrachten van groep E4/5 Caroline Noorlander Don Evers Sandra van Dijk

10 Hulpschema spreekbeurt 1. Kies een onderwerp. Je mag zelf kiezen waarover je de spreekbeurt gaat houden. 2. Schrijf op, wat je zelf al over dit onderwerp weet. 3. Ga informatie verzamelen. Je kunt gebruik maken van de bibliotheek, kranten en tijdschriften, gesprekken met mensen voeren of op internet speuren. 4. Verdeel je onderwerp in hoofdstukken. 5. Schrijf op wat je gaat vertellen. Het helpt als je de kernwoorden onderstreept.. 6. Zet deze kernwoorden in een logische volgorde (schema) dit kan je ondersteunen bij het vertellen. 7. Zoek materialen zoals voorwerpen, platen, foto s of afbeeldingen die je tijdens je spreekbeurt kan laten zien. 8. Schrijf bij je schema van kernwoorden welke spullen je op welk moment wilt laten zien. 9. Oefen de spreekbeurt hardop alsof je voor de groep staat (oefenen voor papa, mama en je broertje(s) en/of zusje(s) helpt ook!). 10. Bedenk welke vragen de kinderen zouden kunnen stellen na afloop van je spreekbeurt. Dan kun je er nu vast een antwoord op bedenken. 11. Bedenk op welke tips je gaat letten, de tops die lukken je al. Je bent er nu klaar voor om je spreekbeurt houden. Heel veel succes!

11 Hulpschema boekenbeurt 1. Kies een boek. Je mag zelf kiezen waarover je de boekenbeurt gaat houden. 2. Lees het hele boek! 3. Schrijf op wat je gaat vertellen; - de titel van het boek - Wie zijn de schrijver? - wie heeft de tekeningen gemaakt? - Wie zijn de hoofdpersonen? Vaak komen er veel personen voor, maar toch zijn er een, twee of drie personen het belangrijkste. Schrijf kort iets over deze personen op. 4. Waar speelt het verhaal zich af? 5. Wanneer speelt het verhaal zich af? 6. Een korte samenvatting maken. Schrijf kort op waar het hele verhaal over gaat. 7. Je kiest een stukje uit van het verhaal om voor te lezen aan de klas. Kies een leuk, spannend of mooi stukje uit. 8. Zorg dat je boekenbeurt ongeveer 5 tot 10 minuten duurt. 9. Bedenk welke vragen de kinderen zouden kunnen stellen na afloop van je boekenbeurt. Dan kun je er nu vast een antwoord op bedenken. 10. Bedenk op welke tips je gaat letten, de tops die lukken je al. Je bent nu klaar om je boekenbeurt te houden. Heel veel succes!

12 Hulpschema werkstuk 1. Kies een onderwerp. Dit mag hetzelfde zijn als het onderwerp van je spreekbeurt. 2. Schrijf de inleiding. Hierin schrijf je waarom je dit onderwerp hebt gekozen en wat je over dit onderwerp wil leren. 3. Verzamel informatie. Je kunt gebruik maken van de bibliotheek, kranten en tijdschriften, gesprekken voeren met mensen of op internet speuren. Bezoek websites met informatie. 4. Lees alle verzamelde informatie door en bedenk of je zo voldoende informatie hebt om het werkstuk te kunnen maken. 5. Schrijf de hoofdstukken. Dit zijn ook de belangrijkste stukken waarover je gaat schrijven. 6. Schrijf de belangrijkste informatie op in je eigen woorden. Zorg ervoor dat je informatie bij het juiste hoofdstuk staat. 7. Zoek foto s, kaartjes, tijdschriften, krantenberichten, plaatjes of andere afbeeldingen die je bij je werkstuk kunt plaatsen/plakken. Teken ook af en toe zelf! 8. Schrijf je slot. Hierin schrijf je wat je van het maken van het werkstuk vond en of het gemakkelijk of moeilijk was. Beschrijf ook wat je hebt geleerd. 9. Bronvermelding, beschrijf hier waar je de informatie vandaan hebt gehaald. Heb je informatie uit een boekje, website of vermeld de naam van de persoon die je de informatie gegeven heeft. 10. Maak een voorkant, met titel, je naam en een mooie plaat of foto. Zorg dat iedere bladzijde er netjes uitziet, gebruik dus overal het zelfde lettertype en de letterkleur. 11. Je werkstuk wordt door de juf of meester beoordeeld. Je bent er nu klaar voor om je werkstuk in te leveren. Heel veel succes!

Klassengids groep E6/7

Klassengids groep E6/7 Klassengids 2014-2015 groep E6/7 Vooraf In deze klassengids willen wij ingaan op de speciale zaken voor groep E6/7. Algemene schoolzaken vindt u in de schoolgids. Daarnaast hebben we ook de schoolkalender.

Nadere informatie

Klassengids 2015 2016 groep V6

Klassengids 2015 2016 groep V6 Klassengids 2015 2016 groep V6 Inhoud Vooraf 3 Mediërend Leren 4 Algemene zaken 5 Schooltijden 5 Vulpen 5 Klassendienst 5 Toiletbezoek 6 Verjaardagen van de kinderen 6 Verjaardagen van de leerkrachten

Nadere informatie

Klassengids 2015 2016 groep V6/7

Klassengids 2015 2016 groep V6/7 Klassengids 2015 2016 groep V6/7 Inhoud Vooraf 3 Mediërend Leren 4 Algemene zaken 5 Schooltijden 5 Vulpen 5 Klassendienst 5 Toiletbezoek 6 Verjaardagen van de kinderen 6 Verjaardagen van de leerkrachten

Nadere informatie

Klassengids 2014-2015 groep V7.

Klassengids 2014-2015 groep V7. Klassengids 2014-2015 groep V7. Vooraf In deze klassengids willen wij ingaan op de speciale zaken voor groep V7. Algemene schoolzaken vindt u in de schoolgids. Daarnaast hebben we ook de schoolkalender.

Nadere informatie

Klassengids 2015-2016 groep E7

Klassengids 2015-2016 groep E7 Klassengids 2015-2016 groep E7 Vooraf In deze klassengids willen wij ingaan op de speciale zaken voor groep E7. Algemene schoolzaken vindt u in de schoolgids. Daarnaast hebben we ook de schoolkalender.

Nadere informatie

Klassengids 2014 2015 groep V5

Klassengids 2014 2015 groep V5 Klassengids 2014 2015 groep V5 Inhoudsopgave Vooraf 3 Mediërend Leren 3 Algemene zaken 5 Schooltijden 5 Vulpen 5 Klassendienst 5 Toiletbezoek 6 Verjaardagen van de kinderen 6 Verjaardagen van de leerkrachten

Nadere informatie

Klassengids 2011 2012 groep V5a

Klassengids 2011 2012 groep V5a Klassengids 2011 2012 groep V5a Inhoudsopgave Vooraf... 3 Algemene zaken... 4 Schooltijden... 4 Vulpen... 4 Klassendienst... 4 Toiletbezoek... 5 Verjaardagen van de kinderen... 5 Verjaardagen van de leerkrachten...

Nadere informatie

Klassengids 2014 2015 groep V5/6

Klassengids 2014 2015 groep V5/6 Klassengids 2014 2015 groep V5/6 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Vooraf 3 Mediërend Leren 4 Algemene zaken 6 Schooltijden 6 Vulpen 6 Klassendienst 6 Toiletbezoek 7 Verjaardagen van de kinderen 7 Verjaardagen

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Mailadres Leerkrachten

Mailadres Leerkrachten Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 4/5. Uiteraard bent u altijd welkom om in de klas te komen kijken. Dit kan bijvoorbeeld goed na schooltijd. Uw kind zal vast en zeker

Nadere informatie

Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * werkstuk

Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * werkstuk Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * werkstuk Antoniusschool Groep 5/6 Let op: deze heb je het hele schooljaar nodig! Hoe maak je een spreekbeurt? Mijn voorbereiding: 1. Je kiest

Nadere informatie

Met welk werk kunnen kinderen uit groep 5-6 thuiskomen en hoe kunt u uw kind thuis helpen?

Met welk werk kunnen kinderen uit groep 5-6 thuiskomen en hoe kunt u uw kind thuis helpen? Met welk werk kunnen kinderen uit groep 5-6 thuiskomen en hoe kunt u uw kind thuis helpen? In groep 5-6 nemen kinderen steeds vaker werk mee naar huis. Vaak vinden kinderen het leuk om thuis aan schooldingen

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Werkwijzer Verslagkring:

Werkwijzer Verslagkring: Werkwijzer Verslagkring: 1. Je maakt een tweetal. 2. Met zijn tweeën kies je een onderwerp, waarin jullie je willen verdiepen en waarover jullie meer willen weten. 3. Samen ga je op zoek naar informatie

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Klassengids 2014-2015 groep 8a

Klassengids 2014-2015 groep 8a Klassengids 2014-2015 groep 8a Inhoudsopgave Vooraf pagina 2 1. Schooltijden pagina 3 2. Netjes werken pagina 3 3. Verjaardagen van de kinderen pagina 4 4. Verjaardag van de leerkracht pagina 4 5. Werken

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * website * voorlezen

Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * website * voorlezen Handleiding voor: * spreekbeurt * nieuwskring * leeskring * website * voorlezen Antoniusschool Groep 7/8 Let op: deze heb je het hele schooljaar nodig! Hoe maak je een spreekbeurt? Mijn voorbereiding:

Nadere informatie

Uitleg Werkwijzers Bovenbouw Dit zijn de beschrijvingen van alle presentaties die je moet doen en het werkstuk dat je maakt.

Uitleg Werkwijzers Bovenbouw Dit zijn de beschrijvingen van alle presentaties die je moet doen en het werkstuk dat je maakt. Uitleg Werkwijzers Bovenbouw Dit zijn de beschrijvingen van alle presentaties die je moet doen en het werkstuk dat je maakt. Om het overzichtelijk te maken, hebben we onder elk onderdeel een afvinklijstje

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

In groep 8 gaan we een aantal dingen door het jaar heen doen, namelijk het maken van een:

In groep 8 gaan we een aantal dingen door het jaar heen doen, namelijk het maken van een: Beste groep 8-er, In groep 8 gaan we een aantal dingen door het jaar heen doen, namelijk het maken van een: een boekbespreking een werkstuk een boekverslag een spreekbeurt Je krijgt nu in één keer de instructie

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Beste ouders, Juf Danitsja van der Veer Meester Louis Reijnhoudt

Beste ouders, Juf Danitsja van der Veer Meester Louis Reijnhoudt Welkom in groep 6 Beste ouders, In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere informatie die van belang is. Juf Danitsja van

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Informatieblad

Informatieblad Informatieblad 2017-2018 Groep 6 Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we de u, als ouder van deze groep, over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1 Informatiefolder Schooljaar 2017-2018 Groep MB1 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn Informatieavond groep 3 de kikkers 2015-2016 basisschool Prins Constantijn Foto klas Foto klas Foto klas 2013-2014 Voorstellen Ingrid Zelle werkt op de maandag en dinsdag. Carla Potters werkt op woensdag

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 38 maandag 11 juli 2016

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 38 maandag 11 juli 2016 Nr. 38 maandag 11 juli 2016 Belangrijke data Maandag 11 juli: Extra uitvoering musical groep 8 voor de opa s en oma s van de kinderen uit groep 8. Maandag 11 en dinsdag 12 juli: Schoolkamp groep 7 Dinsdag

Nadere informatie

RV 07 R.K. Basisschool de Vlinder groep 8 Stockholm 3 / 8 3124 SG Schiedam Tel.: 010-4717036 / 010-2470164

RV 07 R.K. Basisschool de Vlinder groep 8 Stockholm 3 / 8 3124 SG Schiedam Tel.: 010-4717036 / 010-2470164 R.K. Basisschool De Vlinder RV 07 R.K. Basisschool de Vlinder groep 8 Stockholm 3 / 8 3124 SG Schiedam Tel.: 010-4717036 / 010-2470164 GOEDE STUDIEGEWOONTEN Bij goed studeren (leren) of huiswerk maken

Nadere informatie

Informatieavond: Waar: Basisschool de Korenaar locatie Elegaststraat Hoe laat: uur.

Informatieavond: Waar: Basisschool de Korenaar locatie Elegaststraat Hoe laat: uur. Nr. 23 maandag 27 maart 2017 Belangrijke data Maandag 27 maart: Leefstijl thema 5: Allemaal anders Dinsdag 28 maart: Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 Vrijdag 31 maart: Roostervrije dag groepen 1-2, alle

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom.

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom. Basisschool St.Bernardus Loo 109 5571 KP Bergeijk 0497-571235 Jij bent welkom Email: infostbernardus@skozok.nl www.stbernardus.nl Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten bij ons

Nadere informatie

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk?

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Je gaat de komende weken thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het wordt geschreven om iemand iets te leren of te laten weten. Net als in een

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Naam: Groep: Willem Teellinckschool 15 juni 2016

Naam: Groep: Willem Teellinckschool 15 juni 2016 AMSTERDAM Naam: Groep: Willem Teellinckschool 15 juni 2016 1 Hoe maak ik in groep 8 een werkstuk? Jij gaat de komende weken op school en thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het

Nadere informatie

De Huiswerkgids beschrijft de doorgaande lijn van het huiswerk dat we geven en de aanbevolen aanpak.

De Huiswerkgids beschrijft de doorgaande lijn van het huiswerk dat we geven en de aanbevolen aanpak. De Huiswerkgids beschrijft de doorgaande lijn van het huiswerk dat we geven en de aanbevolen aanpak. 2 juli 2014 KBS De Hoeksteen 11QH Olmendreef 100 3137 CR Vlaardingen Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Hoe maak

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Dimanida Kemkievelden Groep 7abcd

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Dimanida Kemkievelden Groep 7abcd Werkstuk En natuurlijk ook spreekbeurt Gemaakt door: Dimanida Kemkievelden Groep 7abcd (Op het voorblad komt de titel van je werkstuk, een foto of een plaatje van je onderwerp, je naam en je klas.) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

HUISWERKBELEID BS DE TWEESPRONG SCHOOLJAAR

HUISWERKBELEID BS DE TWEESPRONG SCHOOLJAAR HUISWERKBELEID BS DE TWEESPRONG SCHOOLJAAR INLEIDING Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces dat in de klas is gestart. Het vormt een brug tussen thuis en de school. Met het meegeven van huiswerk

Nadere informatie

Klassengids 2014-2015 groep 8b

Klassengids 2014-2015 groep 8b Klassengids 2014-2015 groep 8b Inhoudsopgave Vooraf 2 1Schooltijden 3 2Verjaardagen van de kinderen 3 3 Werken in groep 8 3 4 Adviesprocedure 3 5 Periode na advies en eindtoets 4 6 Schoolkamp 4 7 Musical

Nadere informatie

Boekbespreking: Kies een boek wat je zelf ook echt leuk vindt!! Weet je niet zeker of het boek mag van school, overleg dan even met je juf.

Boekbespreking: Kies een boek wat je zelf ook echt leuk vindt!! Weet je niet zeker of het boek mag van school, overleg dan even met je juf. Beste groep 8-er, In groep 8 moet je een aantal dingen door het jaar heen doen. 1. Boekbespreking (half oktober) 2. Boekverslag (13 januari 2017) 3. Werkstuk (31 maart 2017) 4. Spreekbeurt (vanaf mei tot

Nadere informatie

Naam:. Namen groepsleden:... Begeleider:

Naam:. Namen groepsleden:... Begeleider: Naam:. Klas: Namen groepsleden:........ Begeleider: 1 Inleiding In deze projectweek ga je onderzoek doen. Dit onderzoek is ter voorbereiding op het sectorwerkstuk in de vierde klas. Dit boekje is jouw

Nadere informatie

ALGEMENE INFO. Groep 4b/5b

ALGEMENE INFO. Groep 4b/5b ALGEMENE INFO Groep 4b/5b 1 Inhoud Leerkrachten groep 4b/5b dia 3 De vakken dia 4 t/m 17 Toetsen & Rapporten dia 18 en 19 Huiswerk dia 20 Ouderhulp dia 21 Vragen dia 22 Afsluiting dia 23 2 Leerkrachten

Nadere informatie

Nr Belangrijke data: 9 sept Start Jantje Beton groep 7/8. 18 sept Studiedag Gr. 1 t/m 8 vrij. 23 sept Sportdag (VVO)

Nr Belangrijke data: 9 sept Start Jantje Beton groep 7/8. 18 sept Studiedag Gr. 1 t/m 8 vrij. 23 sept Sportdag (VVO) Nr. 1 2015-2016 Belangrijke data: 9 sept. 2015 Start Jantje Beton groep 7/8 Opening schooljaar 2015-2016 Dit schooljaar zal de aanbouw bij de Sprunk van start gaan. Natuurlijk willen wij wel ideeën aandragen

Nadere informatie

Klassengids groep 8a

Klassengids groep 8a Klassengids 2016-2017 groep 8a Inhoudsopgave Vooraf pagina 2 1. Schooltijden pagina 3 2. (school) materialen pagina 3 3. Verjaardagen van de kinderen pagina 4 4. Verjaardag van de leerkracht pagina 4 5.

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar Groep MB2. Elimschool

Informatiefolder Schooljaar Groep MB2. Elimschool Informatiefolder Schooljaar 2017-2018 Groep MB2 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

Algemene belangrijke zaken

Algemene belangrijke zaken Algemene belangrijke zaken Binnenkomst: de kinderen mogen vanaf 8.15 uur binnen komen om hun tas en hapje en drankje binnen neer te zetten/ op te hangen. Daarna gaan de kinderen naar het plein waar een

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Beste ouders of verzorgers,

Beste ouders of verzorgers, Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep is er specifieke informatie.

Nadere informatie

Klassengids. 2015-2016 groep V3a en V3b

Klassengids. 2015-2016 groep V3a en V3b Klassengids 2015-2016 groep V3a en V3b 1 Inhoudsopgave Waarom een klassengids?...3 Welke leerkrachten zijn betrokken bij groep V3a en V3b?...3 Schooltijden... 4 Vakken in groep 3... 4 Hoe verloopt een

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5.

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Groepsbrief U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor gebruiken

Nadere informatie

In de eerste week van dit schooljaar nemen we met alle kinderen de afspraken voor in de klas door.

In de eerste week van dit schooljaar nemen we met alle kinderen de afspraken voor in de klas door. In de eerste week van dit schooljaar nemen we met alle kinderen de afspraken voor in de klas door. Binnen het schoolteam hebben wij ook regels opgesteld. Deze schoolregels zijn te lezen op de website van

Nadere informatie

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 ISE Huiswerk beleid Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 Op de ISE Primary school sluit het huiswerk aan bij het werk dat de kinderen op school maken. Ouders worden gestimuleerd hun

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Groep 4

Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Infobulletin Beste kinderen én ouders van groep 4, Komend schooljaar zitten jullie in de klas bij meester Chris (maandag t/m donderdag) en meester Sjaak (vrijdag). Op een aantal

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werk en er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl Tamara van de Berg t.vandenberg@dezonnepoort.nl De Schatgravers maandag dinsdag (gymdag) woensdag donderdag vrijdag / Olaf

Nadere informatie

Informatieboe kje groep

Informatieboe kje groep Informatieboekje groep 6-7 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Ook dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Beste ouder(s)/ verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje van groep 5 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van zaken

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

2 > Kerndoelen 11. 4 > Aan de slag 15. 5 > Introductie van de manier van werken 22. 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27

2 > Kerndoelen 11. 4 > Aan de slag 15. 5 > Introductie van de manier van werken 22. 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27 Inhoud 1 > Uitgangspunten 9 2 > Kerndoelen 11 3 > Materialen 12 4 > Aan de slag 15 5 > Introductie van de manier van werken 22 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27 7 > Waarom samenwerkend

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Hoe maak ik... Naam: Groep:

Hoe maak ik... Naam: Groep: Hoe maak ik... Naam: Groep: Inleiding Een spreekbeurt houden is niet niets! Je moet daar heel wat voor kunnen. Wat dacht je van: Goed kunnen lezen Goed kunnen begrijpen wat je leest Goed dingen kunnen

Nadere informatie

Welkom in groep 5b/6

Welkom in groep 5b/6 Welkom in groep 5b/6 Informatie-avond Programma: 19:00-19:20 plenaire opening en algemene info 19:20-20:00 informatie in de groep 20:00-20:30 kijkje in de klassen Even voorstellen Monique Croughs (leerkracht

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Jouw werkstuk lever je uiterlijk in op donderdag 20 maart 2014!!

Jouw werkstuk lever je uiterlijk in op donderdag 20 maart 2014!! Hoe maak ik in groep 8 een werkstuk? Jij gaat de komende weken thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het wordt geschreven om iemand iets te leren of te laten weten. Net als in

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5.

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5. 2016-2017 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 5. Informatieblad groepen 5 Gang van zaken Zelfstandigheid: In groep 5 leren de kinderen zelf hun werk te verdelen over de week.

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8 Groepsgids 2018-2019 Groepen 6/7 en 7-8 Wie werken er in de groepen 6/7 en 7/8: Monique van Gemert Annelore den Biggelaar Anouk Gerritsen Marijn Schraa m.vangemert@dezonnepoort.nl a.denbiggelaar@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Hoe maak ik een werkstuk?

Hoe maak ik een werkstuk? Hoe maak ik een werkstuk? Je gaat, misschien wel voor de eerste keer, een eigen werkstuk maken. Dat is leuk, maar ook best moeilijk. Je moet er namelijk een heleboel voor doen. Heb je al eens een eigen

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie