6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur"

Transcriptie

1 Muziekatelier Muziekatelier is een grote hit! Wil jij iets doen met muziek maar weet je nog niet precies wat je het leukste vindt? Doe dan mee met het Muziekatelier. Spelenderwijs leer je noten lezen en ritmes gebruiken. En elke week maak je kennis ander muziekinstrument. De laatste les sluiten we af presentatie. - De leerling kan met kleine ritme-instrumenten spelen met aandacht voor solo- en samenspel. - De leerling ervaart de gevoelens bij eigen en andermans klank- en muziekstukjes en kan deze herkennen en benoemen. 6 tot 12 1 uur Op school. Spelen in een popband Wil jij graag leren spelen of zingen in een heuse band? Dit is je kans om met echte instrumenten samen aan de slag te gaan! Je maakt kennis met drums, gitaar, basgitaar en zang. Vervolgens maak je een keuze welk instrument je wilt bespelen of ga je toch liever zingen in een band? We geven uiteraard een optreden voor alle fans! - De leerling kan m.b.v. een leerkracht/professional een zangstuk of muziekstuk vormgeven en op een podium presenteren. - De leerling kan solo of met anderen samenspelen of zingen voor publiek. 10 tot 12 1 uur Op school.

2 Spelen met muziek Deze lessen zijn voor alle kinderen die zin hebben om met muziek aan de slag te gaan. Ervaring is totaal niet nodig. Iedere reeks lessen heeft een thema. Kinderen onderzoeken, stellen vragen en reflecteren. Onze docent motiveert, stimuleert en geeft tegelijkertijd vanuit zijn of haar vertrouwen in de ontwikkeling van kinderen houvast. De kinderen leren samen te zingen, muziek op te schrijven en muziek te maken zonder noten te lezen. De kinderen maken ook een eigen muziekstuk. Dat kunnen ze evt. laten horen aan de andere kinderen van de school. - De leerling kan eperimenteren met verschillende klankkleuren en bespeelmogelijkheden van instrumenten m.b.v. leerkracht/professional. - De leerling ervaart dat door geluiden en klank- en muziekstukjes zijn fantasie wordt geprikkeld. 6 tot 12 1 uur Op school.

3 Boom whackaboom Wil je in korte tijd met elkaar een klankrijk orkest vormen en een spectaculaire act neerzetten? Dat kan met boomwhackers! De toonhoogte van de buizen blijft gelijk maar op elke gekleurde buis ontstaat een andere klank. Doe met ons mee en laat je verrassen door hoe snel we samen muziek kunnen maken. - De leerling kan de maat en ritme (kwart/halve/hele noten) en eenvoudige ritmische patronen spelen bij liedjes evt. met gebruik van het Orff-instumentarium. - De leerling kan m.b.v. een leerkracht/professional een zangstuk of muziekstuk vormgeven en op een podium presenteren. 6 1 uur Op school.

4 De rode luchtballon We maken van alles mee : regen en onweer ; we gaan op bezoek bij kabouters ; en vliegen over prachtige landschappen. We luisteren naar muziek, zingen, bewegen op muziek en spelen op diverse Orff-muziekinstrumenten. De muziekdocent laat zijn/haar eigen muziekinstrument ook zien en horen. Kinderen maken zelf een kunstwerk over wat ze zien als ze in de luchtballon zitten. Met deze beelden maken we samen een muziekstuk waarbij we allerlei instrumenten. De laatste les laten we aan de ouders zien wat we geleerd hebben. Leerdoelen : - In deze activiteit wordt gewerkt aan het spelen van ritme bij liedjes en het kunnen spelen van korte klankbeelden van betekenisvolle situaties creërend vermogen) - Verder verkent de leerling zingend, spelend, bewegend en luisterend ervaringen uit zijn directe belevingswereld. (analyserend vermogen) 6 1 uur Op school.

5 Kennismaken met één instrument (OB) Nieuw in het naschools aanbod! Heb je altijd al eens kennis willen maken met bijv. keyboard *? Dan is nu je kans! We komen naar het Spilcentrum gedurende 12 lessen van alles leren en uitproberen op het keyboard: lekker dichtbij. In deze lessen kun je op het instrument spelen en leer je ook echt al de eerste liedjes. Het instrument kun je huren via de muziekschool zodat je ook thuis kunt oefenen. Op school 90,= per leerling + kosten huur muziekinstrum ent (Pilot) Deze activiteit kan ook worden aangeboden ander instrument, afgestemd op de betreffende leeftijdsgroep. Bijv. viool en klarinet vanaf gr 1; gitaar en keyboard vanaf gr 2. - De leerling kan de maat spelen bij liedjes. - De leerling ervaart muziek door (persoonlijk) contact met musici.

6 Kennismaken met één instrument (BB) Het is de bedoeling dat kinderen thuis tussendoor oefenen op hun instrument. Nieuw in het naschools aanbod! Heb je altijd al eens kennis willen maken met bijv. keyboard *? Dan is nu je kans! We komen naar het Spilcentrum gedurende 12 lessen van alles leren en uitproberen op het keyboard: lekker dichtbij. Je speelt de hele les op het instrument en gaat aan de slag om echte nummers te spelen. Het instrument kun je huren via de muziekschool zodat je ook thuis kunt oefenen. *Deze activiteit kan ook worden aangeboden ander instrument, afgestemd op de betreffende leeftijdsgroep uur Op school 90,= per leerling + kosten huur muziekinstrum ent (Pilot) Deze activiteit gaat door als er minstens 8 aanmeldingen zijn. - De leerling kan eperimenteren met verschillende klankkleuren en bespeel-mogelijkheden die passen bij het instrument. - De leerling kent de basisprincipes van de traditionele notatie. - De leerling ervaart muziek door (persoonlijk) contact met musici. (creërend) - De leerling herkent de gevoelswaarde en emoties die door muziek worden opgeroepen en kan deze benoemen en toepassen.(reflectief)

7 Op vakantie, Jippie! We gaan op reis met de bus; naar het circus; we praten robot en noteren alles.; we maken zelf regen (jawel); dansen de regenboogdans en vieren feest met allerlei soorten muziek. We leren ook nog een liedje voor dove mensen. De muziekdocent laat ook zijn/haar eigen instrument zien en horen. Als dat geen leuke vakantie is!! De leerling kan eenstemmige en ritmisch eenvoudige liedjes met herhaling in tekst en melodie zingen verbonden aan een thema. De leerling kan geluiden en klanken van verschillende klankbronnen grafisch noteren en spelen. (creërend) De leerling ervaart verschillende soorten muziek, zang en muziekinstrumenten (Receptief) 6 1 uur Op school.

8 Wij zingen 'Frozen'! Welk kind kent de musical Frozen niet. Samen gaan we deze liedjes zingen; dat levert al een hoop muziekplezier op. Maar wij gaan ze ook echt goed leren zingen. We gebruiken bij het aanleren en in sfeer zingen het filmmateriaal en de tekeningen die bij de film horen. We gaan zowel solo- als samenzingen en gebruiken diverse ritmeinstrumenten bij de uitvoering. Aan het eind is er natuurlijk een presentatie voor alle belangstellenden. Leerdoelen De leerling kan in verschillende maatsoorten zingen en de maat en eenvoudig ritme spelen bij liedjes. De leerling kan met kleine ritme-instrumenten spelen met aandacht voor soloen samenspel. (creërend) De leerling kan melodiefragmenten herkennen in een muziekstuk.(receptief) 6 1 uur Op school.

9 Mr pbone on tour! Mr pbone laat je kennismaken met de wondere wereld van de trombone en met de lol van het samen muziekmaken. Iedereen krijgt een eigen instrument, een pbone; een felgekleurde trombone van kunststof. Toonhoogte, ritme, samenspel, alle muzikale ingredienten komen aan bod. Er wordt toegewerkt naar een kleurrijk en spetterend optreden. Voel je een echte artiest. Samen gaan we er een muzikaal feestje van bouwen! - De leerling kan in verschillende maatsoorten zingen en de maat en eenvoudig ritme spelen bij liedjes. De leerling kent de musicus als beroep. (creërend) - De leerling ontdekt bewust dat er verschillende soorten muziek, zang en instrumenten zijn.(reflectief) 6 1 uur Op school CKE spreekt een jaarplan af met de school en partners. De kosten worden betaald door de ouders ( 6,=/les plus 4,= voor huur trombone). Instellingen voor kinderopvang kunnen deze activiteit inkopen voor 60,=/uur ecl materiaalkst met een min. afname va

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen!

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen! Blazen, strijken, trommelen en zingen! We horen van veel scholen dat ze muziek erg belangrijk vinden en hun leerlingen graag met echte instrumenten in aanraking willen brengen. In dit project kan dat!

Nadere informatie

Curriculum Leerorkest groep 5 t/m 8

Curriculum Leerorkest groep 5 t/m 8 Curriculum Leerorkest groep 5 t/m 8 Alle nieuwe doelen per leerjaar worden cursief- en dikgedrukt. Zingen Spelen Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 20 liedjes correct zingen, klassikaal en in een groepje

Nadere informatie

Verdeling vakinhoud leerlijn muziek groep 1-8

Verdeling vakinhoud leerlijn muziek groep 1-8 Verdeling vakinhoud leerlijn muziek groep 1-8 Definities Puls: in de maat (in een vierkwartsmaat 1,2,3,4 en in een driekwartsmaat 1,2,3) Afterbeat: Op de beat speel je op de tellen 1 en 3 van de maat,

Nadere informatie

3. Delen oefenen: De groepjes van 2 verzinnen een eigen melodie en noteren deze op de melodiekaartjes. Ze oefenen dit op hun instrument.

3. Delen oefenen: De groepjes van 2 verzinnen een eigen melodie en noteren deze op de melodiekaartjes. Ze oefenen dit op hun instrument. spel melodie grafisch notatie Groep Groep 5/6 en 7/8 afhankelijk van niveau Eindproduct De kinderen maken in groepjes van 2 x 2 een samenspel van hun eigen melodieimprovisatie Onderdeel O Zingen X Muziek

Nadere informatie

vrij in te vullen Leerdoelen In overleg met u bepalen we welke leerdoelen aan bod moeten komen.

vrij in te vullen Leerdoelen In overleg met u bepalen we welke leerdoelen aan bod moeten komen. Kunstenaar in de klas Onze kunstenaars verzorgen actieve lessen in een bepaalde kunstdiscipline; eenmalig of in een project. CKE werkt met louter kunstenaars die tevens professionele vakdocenten zijn.

Nadere informatie

Verantwoording Doorgaande Leerlijn Muziek Thema s - Muzieklessen....by Just Notes Music

Verantwoording Doorgaande Leerlijn Muziek Thema s - Muzieklessen....by Just Notes Music Verantwoording Doorgaande Leerlijn Muziek Thema s - Muzieklessen...by Just Notes Music Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Vooraf 2 Leerlijn Muziek 3 Competenties Groep 1-2 3 Competenties Groep 3-4 4 Competenties

Nadere informatie

Naam activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief huur instrumenten

Naam activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief huur instrumenten Djembé We gaan trommelen op de Afrikaanse Djembé! Dat doen de kinderen met hun handen. Al hebben de kinderen nog nooit een percussie-instrument in hun handen gehad, iedereen kan meedoen! De kinderen maken

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Muziekwijzer Altena INLEIDING

Muziekwijzer Altena INLEIDING Muziekwijzer Altena INLEIDING Inleiding Gemeente Woudrichem start met een nieuwe vorm van muziekonderwijs. Voor een gelijkblijvend budget bieden we transparant en flexibel muziekonderwijs, met een maximaal

Nadere informatie

Product beschrijvingen. september 2014

Product beschrijvingen. september 2014 Product beschrijvingen september 2014 Groep 1 en 2 Muziek en Beweging Cursus muziek en beweging voor kinderen van groep 1 en 2 van het basisonderwijs Korte beschrijving van de lessen Binnenschools traject:

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

PROGRAMMA VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS

PROGRAMMA VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS 2019 2020 PROGRAMMA VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS ZINGZO! ZingZo! is een muziekmethode voor de hele school die zingen combineert met luisteren, spelen, componeren en improviseren. groep 1 & 2 Muziek en kleuterthema

Nadere informatie

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs Bezoekadres Mr. D.U. Stikkerlaan 251 9675 DG Winschoten Nederland Kantoor 0597 700 270 kunstencentrum@indeklinker.nl Openingstijden

Nadere informatie

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op]

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] +31613021720 Info@muziekschoolmontauban.nl www.muziekschoolmontauban.nl Over Muziekschool Montauban Muziekschool Montauban staat voor de bereikbaarheid van muziekles voor

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

FHKE Pabo Veghel Floor van Uittert. Vakspecialist muziek

FHKE Pabo Veghel Floor van Uittert. Vakspecialist muziek FHKE Pabo Veghel 1-6-2018 Floor van Uittert Vakspecialist muziek Inhoud De les blz. 1 Lesduur blz. 1 Lesdoelen blz. 1 Creatieve proces blz. 1 KVB-model blz. 2 Organisatie blz. 2 Materialen blz. 2 Voorbereiding

Nadere informatie

Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Muziek -

Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Muziek - Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Muziek - De vaardigheidslijn muziek geeft een geordend overzicht van een doorlopende leerlijn voor groep 1 t/m 8. Muziek maakt onderdeel uit van

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

In dit nummer: Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015. Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, 18 september, lichtjesroute 2015

In dit nummer: Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015. Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, 18 september, lichtjesroute 2015 Jaargang 25 Nummer 502 18-09-2015 Zorg op school! Beste ouders en geïnteresseerden, Op onze school wordt de zorg gewaarborgd door intern begeleiders. Wij; Daphne Goosen (groep 1-2). Marie-Christine Burgmans

Nadere informatie

Optimale ontwikkeling prenatale fase tot en met zes jaar

Optimale ontwikkeling prenatale fase tot en met zes jaar Optimale ontwikkeling prenatale fase tot en met zes jaar Naast het muzikale ontwikkelingsgebied (waarneming van, ontwikkeling van het muzikaal geheugen, enzovoort) is tevens zichtbaar welke muzikale gedragsvorm

Nadere informatie

Verslag leerorkest studieochtend. Zingen tijdens de instrumentale groepsles

Verslag leerorkest studieochtend. Zingen tijdens de instrumentale groepsles Verslag leerorkest studieochtend Zingen tijdens de instrumentale groepsles 6 maart 2012 Muziekcentrum Zuidoost 7 maart 2012 Muziekschool Amsterdam Noord 9 maart 2012 Muziekschool Amsterdam Docent: Otto

Nadere informatie

Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen:

Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen: Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen: Zingen Muziek maken Luisteren naar muziek Bewegen op muziek Muziek vastleggen Spreken over muziek Voorbeeld: Domein stap 1. Zingen

Nadere informatie

ZINGEN BRAINSTORM MET DE KLAS BELANGRIJK BIJ DE KEUZE VAN EEN LIED

ZINGEN BRAINSTORM MET DE KLAS BELANGRIJK BIJ DE KEUZE VAN EEN LIED ZINGEN Zang mag niet ontbreken in de BZTband XXL! Daarom zijn we op zoek naar een klas die graag samen zingt. Zing je al vaak met je klas, dan kun je meteen aan de slag. Zo niet, dan heb je hopelijk iets

Nadere informatie

Leerlijn Ieder Kind een Instrument

Leerlijn Ieder Kind een Instrument Leerlijn Ieder Kind een Instrument Visie op muziekonderwijs van de SKVR Muziekschool De SKVR heeft voortdurend oog voor de wijze waarop lesvormen en methodiek aansluiten bij de manier waarop kinderen en

Nadere informatie

Raamleerplan Muziek. 2 Structuur muziekonderwijs Klank-Vorm-Betekenis model 2.2. De vijf muziekdomeinen. 4 Culturele competenties 5

Raamleerplan Muziek. 2 Structuur muziekonderwijs Klank-Vorm-Betekenis model 2.2. De vijf muziekdomeinen. 4 Culturele competenties 5 Raamleerplan Muziek Inhoudsopgave 0 Raamleerplan in een notendop 2 1 Belang van muziekonderwijs 3 2 Structuur muziekonderwijs 3 2.1. Klank-Vorm-Betekenis model 2.2. De vijf muziekdomeinen 3 Kerndoelen

Nadere informatie

Piramide 4: muzische vorming

Piramide 4: muzische vorming Piramide 4: muzische vorming Muziek 1. Welkom Kriebels - De kinderen kunnen spontaan vakantieherinneringen ophalen. - De kinderen kunnen herkenbare passages vergelijken met situaties uit hun leefwereld.

Nadere informatie

Lesdoelen 1e les: Benodigd materiaal: Geluid maken op de pbone Lln leren met de juiste blaastechniek spelen

Lesdoelen 1e les: Benodigd materiaal: Geluid maken op de pbone Lln leren met de juiste blaastechniek spelen Lesdoelen 1e les: Geluid maken op de pbone Lln leren met de juiste blaastechniek spelen Lln leren de schuifbeweging van positie 1-6 Lln verklanken een speelkaart en gebruiken daarbij de parameters kort-lang,

Nadere informatie

Dieren deel 1 luisteren en noteren X Muziek noteren X Luisteren O Individueel X Duo 1. Inleiding: Oriëntatie: 3. Delen oefenen:

Dieren deel 1 luisteren en noteren X Muziek noteren X Luisteren O Individueel X Duo 1. Inleiding: Oriëntatie: 3. Delen oefenen: Dieren deel 1 luisteren en noteren Groep 3-6 Eindproduct Kinderen maken grafische notaties van muziek die over dieren gaat. Onderdeel O Zingen O Muziek maken X Muziek noteren X Luisteren O Bewegen Leerdoelen

Nadere informatie

Ook voor naschoolse activiteiten./\ Ook voor naschoolse activiteiten.

Ook voor naschoolse activiteiten./\ Ook voor naschoolse activiteiten. Bijlage Cist brochure 2018-2019 verzorgt door Esde / Stijn Derwig voor primaire en voortgezet onderwijs. Ook voor naschoolse activiteiten. /\ Ook voor naschoolse activiteiten. Copyright Bs. De Vijf hoeven

Nadere informatie

MUZIEK SUPER MEGA KNAP NATUURKNAP REKENKNAP MUZIEKKNAP ZELFKNAP BEELDKNAP SAMENKNAP BEWEEGKNAP TAALKNAP

MUZIEK SUPER MEGA KNAP NATUURKNAP REKENKNAP MUZIEKKNAP ZELFKNAP BEELDKNAP SAMENKNAP BEWEEGKNAP TAALKNAP MUZIEK NATUUR REKEN BEELD MUZIEK ZELF SAMEN TAAL BEWEEG BEWEEG MUZIEK BEELD NATUUR REKEN ZELF SAMEN MUZIEK TAAL FILMMUZIEK Filmmuziek is de muziek die je hoort tijdens de film. Met muziek worden de sfeer

Nadere informatie

Lessuggestie Opa En Oma

Lessuggestie Opa En Oma Lessuggestie Opa En Oma 123ZING Kinderboekenweeklied 2016 Het lied Opa En Oma van 123ZING is speciaal geschreven voor de kinderboekenweek 2016. Het lied is voor iedereen toegankelijk via YouTube. Bij het

Nadere informatie

Ook voor naschoolse activiteiten /\ Ook voor naschoolse activiteiten

Ook voor naschoolse activiteiten /\ Ook voor naschoolse activiteiten Bijlage Cist brochure 2019-2020 verzorgt door Esde / Stijn Derwig voor primaire en voortgezet onderwijs. Ook voor naschoolse activiteiten. /\ Ook voor naschoolse activiteiten. Copyright Joke Wiersma Ook

Nadere informatie

Ben je boos. Lesbrief bij het project. een project voor groep 3 en 4 van de basisschool. Cultuurpalet Alphen aan den Rijn

Ben je boos. Lesbrief bij het project. een project voor groep 3 en 4 van de basisschool. Cultuurpalet Alphen aan den Rijn Lesbrief bij het project Ben je boos een project voor groep 3 en 4 van de basisschool ontwikkeld in opdracht van Cultuurpalet Alphen aan den Rijn Nieuwe Muziekschool Alphen 2018 www.nieuwemuziekschoolalphen.nl

Nadere informatie

Oefen het lied Billy Jean

Oefen het lied Billy Jean Lesbrief 1. UIT DE VIDEO Oefen het lied Billy Jean Muzikale activiteit: Zingen Moeilijkheidsgraad: Tijdsduur: 5-10 minuten Voorbereidingstijd: 5-10 minuten Benodigdheden: karaoke band (hier openen) OF

Nadere informatie

Kenniscentrum voor Muziek in het Onderwijs (KMVO)

Kenniscentrum voor Muziek in het Onderwijs (KMVO) Kenniscentrum voor Muziek in het Onderwijs (KMVO) Voor u ligt de brochure met het aanbod van De Gooische Muziekschool voor muzieklessen in het primair onderwijs voor het seizoen 2015-2016. Voorlichting

Nadere informatie

Wat leuk dat je ons hebt gevonden

Wat leuk dat je ons hebt gevonden Wat leuk dat je ons hebt gevonden In dit informatieboekje vertellen we je alles wat je moet weten over De Musical4daagse. Bij De Musical4daagse gaan we zeker voor een te gek eindresultaat: de voorstelling,

Nadere informatie

Handleiding bij de website van het lesmateriaal van de SamenDOOR!-dag met philharmonie zuidnederland

Handleiding bij de website van het lesmateriaal van de SamenDOOR!-dag met philharmonie zuidnederland Handleiding bij de website van het lesmateriaal van de SamenDOOR!-dag met philharmonie zuidnederland Op 27 juni vindt de SamenDOOR!-dag plaats. Jullie leerlingen treden samen met philharmonie zuidnederland

Nadere informatie

Muzieklessen groep 5:

Muzieklessen groep 5: Muzieklessen groep 5: We kwamen de gymzaal van de kleuters binnen. Er stond een man met een gitaar, en er lagen matten. Daar moesten we gaan zitten. Hij had meer gitaren mee, hij liet de namen van de gitaren

Nadere informatie

cursusjaar kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier voor de basisschool

cursusjaar kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier voor de basisschool cursusjaar 2018 2019 Kunst aan de basis Cursusaanbod Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier voor de basisschool aanbod voor de groep Bewegen met muziek CULTUUREDUCATIE MET KWALITEIT Cultuureducatie

Nadere informatie

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWJAARSBRIEF 2016

DE GOOISCHE MUZIEKSCHOOL NIEUWJAARSBRIEF 2016 IN DEZE NIEUWSBRIEF Korte terugblik & Activiteiten 2016 Januari: gitaarmaand Nico Muziek en Coen met Schimmel Peuters in Bussum en Laren Promotie groepslessen Start nieuwe korte cursussen DJ-school Gehoorbescherming

Nadere informatie

Het einde van een muziekstuk wordt aangegeven doormiddel van een dubbele maatstreep.

Het einde van een muziekstuk wordt aangegeven doormiddel van een dubbele maatstreep. Hoofdstuk 2 Het muziekaspect maat Tijdens dit onderzoek zal het muziekaspect maat centraal staan. Zo zal het muziekaspect maat ook terug komen in de praktijklessen die worden gegeven. In dit hoofdstuk

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

M CCA EXPERTISENETWERK CULTUUREDUCATIE. MATCH ONDERWIJS CULTUUR AMSTERDAM Raamleerplan Muziek

M CCA EXPERTISENETWERK CULTUUREDUCATIE. MATCH ONDERWIJS CULTUUR AMSTERDAM Raamleerplan Muziek Keizersgrach T 020-6 info@mocca-amsterdam.nl Raamleerplan Muziek Inhoudsopgave 0 Raamleerplan in een notendop 2 1 Belang van muziekonderwijs 3 2 Kerndoelen primair onderwijs 3 2.1 Verbinding met andere

Nadere informatie

Muzische opvoeding. Muzikale opvoeding. klas: doelen deelleerplan VSKO 1999

Muzische opvoeding. Muzikale opvoeding. klas: doelen deelleerplan VSKO 1999 Muzische opvoeding Muzikale opvoeding klas: doelen deelleerplan VSKO 1999 1. Het kind musiceert met klank en muziek 3 1.1 Musiceren en experimenteren met de stem, met aandacht voor een goed stemgebruik

Nadere informatie

DE MUZIKALE TOVERKETEL digitale LESMETHODE MUZIEK EN CULTUUR voor het basisonderwijs! INFORMATIEBOEKJE

DE MUZIKALE TOVERKETEL digitale LESMETHODE MUZIEK EN CULTUUR voor het basisonderwijs! INFORMATIEBOEKJE DE MUZIKALE TOVERKETEL digitale LESMETHODE MUZIEK EN CULTUUR voor het basisonderwijs! INFORMATIEBOEKJE CRITERIA SLO LESSEN LUISTEREN BETEKENISVOLLE THEMA S ZINGEN MUZIEK MAKEN- DOEN BEWEGEN MUZIEK IN RELATIE

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 tijd eindtijd titel lokaal voor wie? wat ga je doen/leren? iedere dinsdag -woensdag-donderdag muziekinstrumenten uitproberen voor jong

Nadere informatie

voorstel aanschaf muziekinstrumenten, ten behoeven van schoolmuzieklessen

voorstel aanschaf muziekinstrumenten, ten behoeven van schoolmuzieklessen Betreft: voorstel aanschaf muziekinstrumenten, ten behoeven van schoolmuzieklessen Geachte heer Bouman, beste Rik, Met veel plezier presenteer ik hierbij een financieel voorstel voor de aanschaf van muziekinstrumenten

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

Projecten en cursussen voor het basis- en voortgezet onderwijs

Projecten en cursussen voor het basis- en voortgezet onderwijs Projecten en cursussen voor het basis- en voortgezet onderwijs Inhoudsopgave Basisonderwijs Muziek en beweging MusicaTorium Stilte: CD-opnames van ons schoollied! Muziekquiz: Raad een lied of niet! De

Nadere informatie

BOOMWHACKERS PERCUSSIE MET MELODIE. Klankmakerij - project ontwikkeld in opdracht van Musica vzw. Kleurige klanken.

BOOMWHACKERS PERCUSSIE MET MELODIE. Klankmakerij - project ontwikkeld in opdracht van Musica vzw. Kleurige klanken. Klankmakerij - project ontwikkeld in opdracht van Musica vzw BOOMWHACKERS Kleurige klanken Slagwerk aan de winkel www.boomwhackers.com PERCUSSIE MET MELODIE Dit zijn de helder gekleurde muzikale buizen

Nadere informatie

Kleur. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; richten op leraar voor de klas.

Kleur. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; richten op leraar voor de klas. Groep: 6/7/8 Thema: Kleuren (Visueel en auditief!) Inhoud: Lied over kleuren en waarvoor die kleuren staan, luisteren naar klankkleur, i.c.m. instrumenten, ritmes spelen. Het lied heeft 2 versies: Een

Nadere informatie

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 6 x 1 uur op school of het spilcentrum. x x x

Naschoolse activiteit Omschrijving Duur Locatie Prijs. 6 x 1 uur op school of het spilcentrum. x x x Capoeira Het hippe Capoeira komt uit Brazilië en is een energieke combinatie van gevecht, dans, acrobatiek en muziek. In een kring draaien en balanceren steeds twee spelers om elkaar heen door middel van

Nadere informatie

SKVR LEERLIJNEN CULTUUREDUCATIE

SKVR LEERLIJNEN CULTUUREDUCATIE SKVR LEERLIJNEN CULTUUREDUCATIE KunstID Ieder Kind een Instrument Schrijven nd vermogen. creërend vermogen. creërend vermogen. creërend vermogen. creërend vermogen. creërend vermogen. creërend verm Theater

Nadere informatie

Workshop Pbones Een project van philharmonie zuidnederland voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs

Workshop Pbones Een project van philharmonie zuidnederland voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs Workshop Pbones Een project van philharmonie zuidnederland voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs Inhoud Voorwoord 1 Lesactiviteit 1: Introductie op het project en de trombone 3 Lesactiviteit 2:

Nadere informatie

Oefen het lied Simarik

Oefen het lied Simarik Lesbrief 1. UIT DE VIDEO Oefen het lied Simarik Muzikale activiteit: Zingen Moeilijkheidsgraad: Tijdsduur: 5 minuten Voorbereidingstijd: 5 minuten Benodigdheden: karaokeband (hier openen) OF eigen muziekinstrument

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten. schooljaar 2015-2016

Naschoolse activiteiten. schooljaar 2015-2016 Naschoolse activiteiten schooljaar 2015-2016 Groep 1 t/m 3 Danskriebels Danskriebels is geschikt voor kinderen van 4-7 jaar. De kinderen leren spelenderwijs bewegen en dansen op muziek. De lessen zijn

Nadere informatie

Digitaal DJ-en. Scratch and mix the beat!

Digitaal DJ-en. Scratch and mix the beat! Digitaal DJ-en Scratch and mix the beat! 1 Colofon Inhoud en samenstelling Patrick Couwenberg van 4XM www.workshopstartpagina.nl info@workshopstartpagina.nl 2 Digitaal DJ-en Inleiding Mixen is een DJ techniek

Nadere informatie

Aan de slag bij het orkest

Aan de slag bij het orkest Aan de slag bij het orkest Een introductie van het symfonieorkest Groep 7-8 en VO onderbouw Docentenhandleiding Vooraf Voor u ligt de docentenhandleiding bij de educatieve website Introductie van het symfonieorkest

Nadere informatie

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon Activiteiten kalender na-schoolse activiteiten Periode september-december 2014 De activiteiten zijn voor alle kinderen woonachtig in. Veel activiteiten zijn met opgave, dit kun je doen bij de contactpersoon

Nadere informatie

veilige leeromgeving optimale prestaties brede ontwikkeling verantwoordelijkheid zelfstandigheid zorg op maat

veilige leeromgeving optimale prestaties brede ontwikkeling verantwoordelijkheid zelfstandigheid zorg op maat Informatieavond 30 augustus 2016 De informatieavond vorige week werd goed bezocht. De leerkrachten gaven voorlichting in de groepen en in de gymzaal kregen de ouders uitleg over de schoolfilm, ICT en muziek.

Nadere informatie

In deze opdracht ga je een langere melodie maken, door een aantal motieven achter elkaar te zetten. Zo krijg je een trein van motieven.

In deze opdracht ga je een langere melodie maken, door een aantal motieven achter elkaar te zetten. Zo krijg je een trein van motieven. Locomotief 3 Naam: Klas: In deze opdracht ga je een langere melodie maken, door een aantal motieven achter elkaar te zetten. Zo krijg je een trein van motieven. HET MOTIEF MAKEN Dit deel van de opdracht

Nadere informatie

Obs De Dijk naschool september-december 2015

Obs De Dijk naschool september-december 2015 Voorwoord Beste ouder(s) en/of verzorger(s), In deze brochure vindt u het naschoolse activiteitenaanbod voor periode 1 van obs De Dijk op het gebied van sport, muziek, dans en crea. Wij organiseren deze

Nadere informatie

Allemaal instrumenten

Allemaal instrumenten Lesbrief 1. UIT DE VIDEO Allemaal instrumenten Muzikale activiteit: Zingen Moeilijkheidsgraad: Tijdsduur: 5-10 minuten Voorbereidingstijd: 5-10 minuten Benodigdheden: karaokeband (hier openen) OF eigen

Nadere informatie

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 tijd eindtijd titel lokaal voor wie? wat ga je doen/leren? iedere dinsdag -woensdag-donderdag muziekinstrumenten uitproberen voor jong

Nadere informatie

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP In onderstaande pagina s vindt u een overzicht van de studieonderdelen / examenvakken die nodig zijn als u de studie volgt met als doel het behalen van het vakdiploma Docerend

Nadere informatie

Lesbrief bij workshop PBones

Lesbrief bij workshop PBones Lesbrief bij workshop PBones Introductie Deze lesbrief is gemaakt ter ondersteuning van het project PBones. De methode PBones bestaat uit drie workshops gegeven door een musicus van de philharmonie zuidnederland

Nadere informatie

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen Als eerste moet je goed weten waarover je song gaat. Dit lijkt overduidelijk, maar dat is het niet altijd. Probeer in één woord vast te leggen waarover je song gaat. Het is uiteraard bepalend voor de tekst

Nadere informatie

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen cursusjaar 2011 2012 Cursussen voor leerlingen AMV (algemene muzikale vorming) Verschillende muzikale aspecten komen aan

Nadere informatie

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN AANBOD VVE 2018-2019 INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 Beeldende kunst 2 Dans 3 Muziek 4 Bestellen 5 Inschrijfformulier 6 KUNSTCENTRALE GROTE VERWONDERINGEN Welkom in onze

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

Spider. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; richten op leraar voor de klas.

Spider. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; richten op leraar voor de klas. Groep: (6) 7 en 8 Thema: Spinnen, Thema boekenweek Vreselijk Eng Inhoud: Een bewerking van een Amerikaans liedje, ritmes lezen en spelen op instrumenten, liedtekst in twee versies. De functie van muziek

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

Co-creatie met basisschool De Ontdekking Groep 7-8

Co-creatie met basisschool De Ontdekking Groep 7-8 PAS OP JE TELLEN Werken met breuken, inhoud en oppervlakte m.b.v. muziek(les) GROEP 7-8 maatsoort, akkoordschema, vormschema Co-creatie met basisschool De Ontdekking Groep 7-8 Oktober/november 2015 1 Overzicht

Nadere informatie

Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren

Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Muziekonderwijs een noot zaak en een noodzaak Overweging: Muziekonderwijs op basisschool muziekscholen Noodzaak tot verandering Nieuwe vormen van

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Boomwhackers 2. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Boomwhackers 2. wat is jouw talent? Workshop Handleiding 2 wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1 t/m 12 Hier beschrijven we alle lessen afzonderlijk en we geven

Nadere informatie

In deze opdracht ga je een langere melodie maken, door een aantal motieven achter elkaar te zetten. Zo krijg je een trein van motieven.

In deze opdracht ga je een langere melodie maken, door een aantal motieven achter elkaar te zetten. Zo krijg je een trein van motieven. Locomotief 33 Naam: Klas: In deze opdracht ga je een langere melodie maken, door een aantal motieven achter elkaar te zetten. Zo krijg je een trein van motieven. HET MOTIEF MAKEN Dit deel van de opdracht

Nadere informatie

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2014-2015 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten Scala Wolvega - Linde College Drafsportlaan 22 8472 AS Wolvega t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl Meppel Vledderstraat 3c 7941 LC Meppel t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl

Nadere informatie

Masterclass Science. Masterclass Science TBL

Masterclass Science. Masterclass Science TBL Masterclass Science Masterclass Science TBL Tijdens de masterclass Science leer je ontwerpen, bouwen, innoveren, onderzoeken, programmeren, presenteren en wetenschappelijk verslagleggen. Vaak doe je dit

Nadere informatie

Muziek hoort erbij! Handleiding:

Muziek hoort erbij! Handleiding: Muziek hoort erbij! Handleiding: Het educatieve product dat voor u klaar ligt, is een wervingsprogramma speciaal ontworpen voor de drumfanfare en is speciaal bedoeld om kinderen uit de onderbouw van het

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Doorstroming De lln krijgen een halfjaar (+/- 18 lessen) een blokuur muziek Leerweg: bbkb Klas: 1

Programma van Toetsing en Doorstroming De lln krijgen een halfjaar (+/- 18 lessen) een blokuur muziek Leerweg: bbkb Klas: 1 De lln krijgen een halfjaar (+/- 18 lessen) een blokuur muziek Leerweg: bbkb Klas: 1 Vak: Muziek Toetsnr 1.2.1 1.2.2 1.2.3 1.2.4 Keyboard 1 Drummen 1 Gitaar 1 Methode: geen Wat moet je voor de toetsing

Nadere informatie

Bodyclap. Make the Music with your body

Bodyclap. Make the Music with your body Bodyclap Make the Music with your body 1 Colofon Inhoud en samenstelling Patrick Couwenberg van 4XM www.workshopstartpagina.nl info@workshopstartpagina.nl 2 Bodyclap Inleiding In deze leuke en stoere workshop

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG

VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige woensdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Band van het moment...

Nadere informatie

Les 4. Ray Charles II. Hit the road Jack Hoepel op Jack

Les 4. Ray Charles II. Hit the road Jack Hoepel op Jack Les 4 Ray Charles II Hit the road Jack Hoepel op Jack Doelen De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Boomwhacker Muziekmaker. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Boomwhacker Muziekmaker. wat is jouw talent? Workshop Handleiding wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Wat zijn Boomwhackers en wat is de Muziekmaker? Boomwhackers zijn gekleurde

Nadere informatie

Bekijk het introductiefilmpje op de homepagina en lees het onderstaande verhaal hierbij.

Bekijk het introductiefilmpje op de homepagina en lees het onderstaande verhaal hierbij. Docentenhandleiding Vuurvogel Het Balletorkest Beste docent, Wat fijn dat u naar De Vuurvogel van Het Balletorkest komt kijken. In dit document vindt u de handleiding voor alle lessen rondom dit concert.

Nadere informatie

Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017

Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017 Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017 MAANDAG Wij gaan op berenjacht Meespeeltheater voor jonge kinderen. Fysieke theaterworkshops waar de nadruk ligt op samenspel en het leren van de eerste basisprincipes

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Groep 3 en 4 Groep 5 en 6 Groep 7 en 8

Groep 1 en 2 Groep 3 en 4 Groep 5 en 6 Groep 7 en 8 Leerlijnen muziek op Kentalis Talent Groep 1 en 2 Groep 3 en 4 Groep 5 en 6 Groep 7 en 8 B E T E K E N I S V O L L E O N D E R W E R P E N E N T H E M A ' S Muzikale verkenning van onderwerpen uit de directe

Nadere informatie

les 18 Samba De leerlingen ervaren dat muziek iets kan vertellen over een land of cultuur. Ze kunnen ritmisch improviseren. doel

les 18 Samba De leerlingen ervaren dat muziek iets kan vertellen over een land of cultuur. Ze kunnen ritmisch improviseren. doel 107 les 18 zingen luisteren spelen vastleggen bewegen doel benodigd materiaal ruimte voorbereiding kunst en cultuur Samba In deze les staat de samba uit Brazilië centraal. De leerlingen leren het lied

Nadere informatie

DAG VAN DE KUNSTPILOTEN VERBEKE FOUNDATION, VRIJDAG 18 MAART PILOOTPROJECT MUSI X

DAG VAN DE KUNSTPILOTEN VERBEKE FOUNDATION, VRIJDAG 18 MAART PILOOTPROJECT MUSI X DAG VAN DE KUNSTPILOTEN VERBEKE FOUNDATION, VRIJDAG 18 MAART PILOOTPROJECT MUSI X AANVANG SCHOOLJAAR 2012-2013 12 PILOOTACADEMIES Hoe - Meerwaarde - Randvoorwaarden Hamme Borgerhout Deurne Hoboken Hemiksem

Nadere informatie

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK oktober - december 2015 Meridiaan College NAAM JAAR VAK PROJECT TITEL KLAS Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie Werkboek Wij werken samen Wat gaan we doen? Het Meridiaan College

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 8 september t/m 17 oktober 2014 Vervelen is geen optie! Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei

Nadere informatie

Beleidsplan cultuureducatie OBS de Driepas

Beleidsplan cultuureducatie OBS de Driepas Beleidsplan cultuureducatie OBS de Driepas 1. Algemene doelstelling cultuureducatie 2. Doelen en visie van de school 3. Visie cultuureducatie 4. Beschrijving van de bestaande situatie 5. Beschrijving van

Nadere informatie

Toelatingsprocedure Opleiding docent muziek

Toelatingsprocedure Opleiding docent muziek Toelatingsprocedure Opleiding docent muziek De adspirant student meldt zich aan voor het toelatingsexamen op twee manieren. Na aanmelding via Studielink vult hij online de vragen in op de pagina inschrijving

Nadere informatie

HALLO WERELD! Beste directie en leerkrachten,

HALLO WERELD! Beste directie en leerkrachten, Beste directie en leerkrachten, Voor u ligt een flyer met een aanbod van MiK kunsteducatie van workshops voor het PO rondom het thema van de kinderboekenweek 2012: Hallo wereld! Er zijn lessen in de verschillende

Nadere informatie

Stars. stage MUZIEK - DANS - THEATER - MUSICAL. Performing Arts

Stars. stage MUZIEK - DANS - THEATER - MUSICAL. Performing Arts Stars on stage Performing Arts MUZIEK - DANS - THEATER - MUSICAL Beste leerkracht/ peuterspeelzaalleidsters, Voor je ligt de eerste onderwijsbrochure van StarsOnStage. Met deze brochure willen we je laten

Nadere informatie

DE INSTRUMENTENTOCHT. Muiekale voorseling van het Noord Nederlands Orket voor kinderen in groep 3 en 4 LESMATERIAAL

DE INSTRUMENTENTOCHT. Muiekale voorseling van het Noord Nederlands Orket voor kinderen in groep 3 en 4 LESMATERIAAL DE INSTRUMENTENTOCHT Muiekale voorseling van het Noord Nederlands Orket voor kinderen in groep 3 en 4 LESMATERIAAL Beste docent, Binnenkort geven een acteur en vier musici van het Noord Nederlands Orkest

Nadere informatie

Brede Talentontwikkeling in de wijk!

Brede Talentontwikkeling in de wijk! Brede Talentontwikkeling in de wijk! Periode 3 Samen willen wij er zijn voor alle kinderen in de wijk. Zo ook met het naschools aanbod. Onderstaande activiteiten zijn voor kinderen van de Mijlpaal, de

Nadere informatie

Talenturen 1 ste jaar

Talenturen 1 ste jaar Talenturen 1 ste jaar Voorwoord Beste leerling, Fijn dat je hebt gekozen voor een schoolloopbaan op het Inspirocollege. Wij vinden het belangrijk dat je niet alleen met je neus in de boeken zit, maar

Nadere informatie