EVALUATIE KERMIS 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EVALUATIE KERMIS 2010"

Transcriptie

1 EVALUATIE KERMIS 2010 Kermis is een zaak van lange termijn. Het moet in de beleidsplannen voor de toekomst (waarvan de komende raadsperiode er ongetwijfeld weer vele worden vastgesteld of herzien) altijd punt van aandacht zijn. Er is immers duidelijkheid nodig waar de kermis jaarlijks kan komen. Zijn er plannen om te veranderen, bijvoorbeeld door een herinrichting, bebouwing of een ander verkeersmodel, dan is het gewenst dat het belang van de kermis wordt meegenomen. De Nederlandse Kermisbond en de bond van kermishouders de BOVAK hebben dit al lange tijd op de agenda staan. Te vaak is zijn de betrokken partijen er niet bij betrokken geweest. Pas in een té laat stadium werd om een menig gevraagd. Sinds 2009 wordt de kermis en de indeling vooraf besproken en goedgekeurd door alle betrokken partijen. De intentie is om deze aanpak te continueren. Dit heeft geleid tot deze evaluatie van de Kermis 2010.

2 1. Inleiding Kermis is volksvermaak bij uitstek. In iedere stad of dorp wordt jaarlijks een kermis georganiseerd. De Purmerendse kermis behoort tot de top van Nederland. In 2003 is de Purmerend zelfs uitgeroepen tot de beste kermisstad van Nederland door de Nederlandse Kermisbond. In 2010 heeft Purmerend voor de eerste maal een 10 daagse kermis gehouden en zijn we op internet uitgeroepen tot kermis van de week in Nederland. Uit ervaring is bekend dat de kermis in Purmerend zo'n bezoekers mag ontvangen. Ook de editie van 2010 heeft ongeveer zoveel bezoekers ontvangen, ondanks de koude temperaturen. Wel is opmerkelijk dat de kermiseditie van 2010 meer bezoekers uit de regio heeft getrokken dan edities in voorgaande jaren. Het randprogramma trekt vele toeschouwers naar de kermis in de binnenstad van Purmerend. Zo was er dit jaar tweemaal spectaculair vuurwerk, diverse scholenacties, een gehandicaptendag, straattheater en een bezoek van Piet Piraat en een clown. Dit jaar wist Purmerend een kermis neer te zetten van groot formaat in de binnenstad met spectaculaire kermisattracties voor een periode van 10 dagen. Het organiseren van een kermis in de binnenstad van Purmerend vraagt om draagvlak van vele partijen en bewoners. Er dient dus veel aandacht uit te gaan naar deze belangen. Al met al een culturele traditie die niet gemist mag worden in onze gemeenschap. 2. Uitgangspunten De kermis moet in de binnenstad blijven en qua omvang minimaal gelijk; Bij de samenstelling van de kermis staat attractiviteit voorop; De kermis dient veilig en schoon te zijn en de overlast tot een minimum beperkt te blijven; Een goed randprogramma is essentieel voor een attractieve kermis gedurende 10 dagen; Betaalbare acties maken onderdeel uit van het programma; Bij de opzet en opbouw van de kermis wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met belanghebbenden.

3 3. Toelichting uitgangspunten A. De kermis moet in de binnenstad blijven qua omvang minimaal gelijk. De Purmerendse kermis 2010 vindt midden in de binnenstad plaats. De combinatie met winkels en terrassen maakt, in samenhang met de historische omgeving, dat er op de Purmerendse kermis een gezellige sfeer heeft gehangen, waardoor het een echte familiekermis is. De huidige omvang van de kermis maakt het mogelijk om een ideale mix van attracties en daarmee een regiogerichte kermis neer te zetten. De huidige opzet van de kermis over 10 dagen en rond de 60 attracties maken het mogelijk een goede kermis te organiseren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte is, waar de grotere aantrekkelijke vermaakattracties geplaatst kunnen worden. Bij het wegvallen van een plein( bv. Nukahalterrein) moet gezocht worden naar een alternatieve locatie waar dezelfde attracties qua aantal en omvang geplaatst kunnen worden. Voor de kermisexploitanten draagt ook het huidige evenemententerrein voor de woonwagens bij aan de hoge kwaliteit van de Purmerendse kermis. Door de indeling van het evenemententerrein en de aanwezige voorzieningen wordt deze als luxe ervaren. Conclusie: De huidige locaties die beschreven staan in de kermisverhuurvoorwaarden continueren. B. Bij de samenstelling van de kermis staat attractiviteit voorop. De betere kermissen in het land kenmerken zich door een hoge kwaliteit. Over het algemeen betreft het kermissen met een gesloten verpachting, waarbij niet uitsluitend gekeken wordt naar de hoogte van de inschrijfsommen. De Purmerendse kermis geschied sinds 2010 middels een gesloten verpachting. Deze opzet van gesloten verpachting bied de gemeente dus de mogelijkheid om op meer aspecten te letten dan alleen de hoogte van de inschrijving. De aspecten die onder andere ook een rol kunnen spelen zijn: afmetingen, attractiviteit en gedrag van de exploitant. Daarnaast heeft de gemeente Purmerend in de verhuurvoorwaarden een voorkeursregeling vastgelegd voor nieuwe attracties of attracties die nog nooit in Purmerend hebben gestaan. Hiermee kunnen dus onder andere aantrekkelijke vermaakzaken van te voren worden vastgelegd. Dit soort zaken bepalen de attractiviteit van een kermis. Ook de exploitanten die zitting hebben in de reclamecommissie komen in aanmerking voor een onderhandse verpachting. De gemeente Purmerend heeft bepaald dat ongeveer 1/3 ( circa 20 attracties) van het totaal aantal kermisattracties via een onderhandse gunning in aanmerking komt, buiten het aantal zaken van de reclamecommissie om ( circa 5 attracties).

4 De rest van de attracties worden bij inschrijving verhuurd. Indien voor een bepaalde locatie de inschrijvingen gelijk zijn, dan is in principe de hoogte van de inschrijving bepalend, maar de attractiviteit staat voorop. Dus de keuze voor een bepaalde attractie kan vanwege een gevarieerde samenstelling betekenen dat er minder opbrengst is. De afmetingen van een attractie kunnen ook redenen zijn om hiervan af te zien. De kermis dient van een zodanige samenstelling te zijn, dat alle leeftijdsgroepen er terecht kunnen. Dus een goede mix van groot- en kleinvermaak, gokzaken en eetzaken is van belang. Aangezien grootvermaak de kermis aantrekkelijk maakt, is het van belang dat deze verspreid over het gehele kermisterrein vertegenwoordigd is. Ook dienen alle kermislocaties met elkaar in verbinding te staan, zodat er een goede kermisloop ontstaat. Sinds de kermis van 2010 is ervoor gekozen om de verpachting al in december te laten plaatsvinden. Dit heeft als grote voordeel dat je als één van de eerste kermissen in het jaar daarop volgend bent en mooie, aantrekkelijke attracties tot je kunt binden. Bijkomend voordeel is dat je voldoende tijd genereert om de indeling en samenstelling van je kermis met alle belanghebbenden kunt bespreken. Conclusie: De huidige opzet continueren en de verpachting van de Purmerendse kermis in het vierde kwartaal vooruitlopend op de kermis in het jaar daarop volgend via gesloten verpachting te laten plaatsvinden.

5 C. De kermis dient veilig en schoon te zijn en de overlast tot een minimum beperkt te blijven. Een optimale veiligheid van de bezoekers staat voorop. Om deze redenen wordt de opstelling altijd zorgvuldig door de brandweer op veiligheid en bereik van calamiteitenroutes getoetst. Gedurende de kermis lopen er voldoende ambtenaren rond die de veiligheid en openbare orde proberen te waarborgen. Ook lopen er gedurende de vrijdag- en zaterdagnacht beveiligers op het kermisterrein om de kermisattracties in de gaten te houden inzake het uitgaanspubliek. Op het woonwagenterrein is een medewerker aanwezig die de toewijzing verzorgt van de woonwagens, zodat de veiligheid ook op deze locatie gewaarborgd is. Om de veiligheid gedurende de kermisperiode te vergroten heeft de gemeente Purmerend sinds een aantal jaren vooroverleg met diverse partijen( Juridische Veiligheids Zaken, afdeling Brandweer en de afdeling Economie van de gemeente Purmerend, Politie Zaanstreek Waterland, Clup en Streetcornerwork). Tijdens deze vooroverleggen wordt er besproken of er spanningen onder bepaalde groeperingen zijn en de inzet gedurende de kermisperiode. Ook worden de openingstijden van het Buzzhome besproken. Tevens schrijft de politie bekende onruststokers vooraf aan en bezoekt zelfs de grootste probleemgevallen thuis op. Tijdens de kermisperiode worden er extra maatregelen ingezet om het kermisterrein schoon te houden o.a. extra vuilcontainers, dagelijkse vuilledigingen en extra vuilprikkers en veegacties. Verder heeft de gemeente in 2009 zorg gedragen voor een toiletvoorziening op het kermisterrein. Tijdens de kermis van 2010 was dit niet het geval en werd gemist, want het huidige openbare toilet in niet voor een ieder toegankelijk. Het afsluiten van de Gedempte Where heeft niet geleid tot verkeersopstoppingen. Gedurende de kermisperiode hebben de ingestelde verkeersomleiding goed gewerkt. Door de verkeerslichten op de kruising Looiersplein/ Purmersteenweg en Hoornselaan/ Gedempte Where uit te schakelen is de doorstroming van het verkeer goed geweest. De verkeersgebruiker is in een vroeg stadium op de hoogte gebracht van de geldende verkeerssituatie. Op de Wagenweg hebben wel veel bestuurders de afzettingen genegeerd. Hier zijn dan ook vele bekeuringen door de politie uitgeschreven. De vernieuwde Koemarkt heeft de gemeente geleerd dat sommige kermisattracties een te hoge asbelasting per cm2 hebben. Het kan daarom voorkomen dat er enige schade aan het straatwerk ontstaat. Om dit in de toekomst te voorkomen dient men eerder gebruik te maken van stalen rijplaten en zware asbelasting op de Koemarkt te voorkomen.

6 Conclusie: De huidige opzet en aanpak met alle betrokken partijen te continueren. Vanaf de eerst volgende kermiseditie in 2011, jaarlijks zorg te dragen voor een toiletvoorziening op het kermis- en evenemententerrein. De wagenweg ook in het vervolg als éénrichtingsverkeer in te stellen om zo de calamiteitenroutes voor de hulpdiensten te garanderen. Er dienen extra borden geplaatst te worden op de Wagenweg om het tegen de richting in te rijden te bemoeilijken. Op de Koemarkt geen zware asbelasting toe te staan en eerder gebruik te maken van stalen rijplaten om schade aan de verharding te voorkomen. D. Een goed randprogramma is essentieel voor een attractieve kermis gedurende 10 dagen. Het randprogramma is voor de kermis enorm van belang. De laatste jaren is er veel aandacht besteed aan de promotie en reclame. Een gedeelte wordt betaald uit de promotiebijdrage van de exploitanten, maar de gemeente Purmerend betaald het grootste deel van de kosten. Deze kosten worden betaald uit de inkomsten van de kermisverpachting. Het randprogramma in grote lijnen: Kermiskrant ( verspreiding ingevoegd bij Gezinsblad of Purmerend op Zondag): verspreiding door heel Purmerend, Waterland, Zeevang en Graft de Rijp; Kortingsbonnen ( verspreiding op alle basisscholen in Purmerend);

7 Kleurwedstrijd ( verspreiding kleurplaat op alle basisscholen in Purmerend); Ansichtkaarten met programma ( verspreiding in alle cafés in de binnenstad); Posters A4 formaat ( verspreiding onder cafés, restaurants en winkeliers in de binnenstad); Aankondigingsborden plaatsen op alle toegangswegen van Purmerend; Het plaatsen van lichtreclames nabij het kermisterrein; Driehoeksborden plaatsen door geheel Purmerend heen; Unieke opening ( 1 e vrijdag) met burgemeester en speciale act; Vuurwerkshow ( elke vrijdagavond) gedurende de kermis vanaf het dak van parkeergarage Willem Eggert Centrum); Surpriseact ( zondags) clown of landelijk bekend stripfiguur bezoekt het kermisterrein; Gehandicaptendag ( maandag) circa 150 mindervalide onder begeleiding mogen kosteloos in alle kermisattracties; Straattheater ( diverse acts op dinsdagmiddag); Kortingsdag ( woensdag) gereduceerde ritprijzen en kortingen; Daarbij kunnen ook andere partijen betrokken worden, zoals musea, ondernemers of andere organisaties die juist in de kermisperiode een thema in de sfeer van kermis hanteren. Conclusie: Het randprogramma te continueren en op de volgende punten aan te passen; Straattheater te verplaatsen naar de zondag, vanwege de geringe aantrekkingskracht op dinsdag; Gehandicaptendag een vervolg te geven. E. Betaalbare acties maken onderdeel uit van het programma. De Purmerendse kermis dient betaalbaar te zijn voor iedereen. In de kermiskrant zijn voor alle attracties kortingsbonnen of scherpe aanbiedingen te vinden. Daarnaast zijn de exploitanten verplicht om op alle dagen, uitgezonderd de kortingsdag vaste ritprijzen te hanteren. Gemeente Purmerend werkt met maximale ritprijzen. Dit houdt in ( op een uitzondering nagelaten) dat er een maximale ritprijs geldt. Door het hanteren van dit systeem houdt je de kermis betaalbaar. Een gevolg is dat de inkomsten verkregen uit de inschrijvingen lager is dan wanneer je de ritprijzen loslaat. Nadeel van dat systeem is dat de kermis zo duur zal uitvallen dat een groot gedeelte van de kermisbezoekers de kermis maar één keer of zelfs niet meer zal bezoeken.

8 Op de woensdag ( kortingsdag) dient de exploitant een lager bedrag als ritprijs te hanteren dan de overige dagen en of een aanbieding te doen voor de overige zaken. Conclusie: Het blijven hanteren van maximale ritprijzen op uitzonderingen na. Het verschil tussen normale draaidagen en de kortingsdag dient minimaal 1,- te bedragen. F. Bij de opzet en opbouw van de kermis wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met belanghebbenden. Twee keer per jaar wordt uitvoerig met winkeliers, bewoners en horecaondernemers gesproken over de Purmerendse kermis. In juni gebeurt dit met de evaluatie van de kermis en om de uitgangspunten helder te verkrijgen en in Januari gebeurt dit naar aanleiding van de concepttekening van de nieuwe kermiseditie naar aanleiding van de kermisverpachting. Getracht wordt om binnen de mogelijkheden elkaar te versterken. Zo probeert men op de Koemarkt alle openingen naar de horeca te richten of het plaatsen van doorzichtige attracties. Ook worden alle entrees van de winkeliers vrijgelaten van plaatsing van attracties, zodat de winkelier te allen tijde bereikbaar blijft gedurende de kermisperiode. Verder wordt getracht om binnen de mogelijkheden overlast voor bewoners en ondernemers in en rond het centrum te beperken, in die zin dat de bereikbaarheid gewaarborgd blijft en het ongemak tot een aanvaardbaar minimum beperkt blijft. Er wordt bij het plaatsen van de kermisattracties binnen de mogelijkheden, rekening gehouden met de wensen van de gevestigde ondernemers. Ook worden er op de vermaakattracties geluidsbegrenzers geplaatst om geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Voorafgaande de kermisperiode worden alle omwonenden, ondernemers en horeca-inrichtingen middels een brief geïnformeerd over bereikbaarheid, laden en lossen, inzameling afval en bereikbaarheid voor eventuele vragen. Conclusie: De huidige opzet en samenwerking tussen alle betrokken belanghebbenden voort te zetten en de volgende zaken aan te passen: De geluidsterkte twee uur voor sluitingstijd met 5 Dba naar beneden bij te stellen; De openingstijden op zondag t/m donderdag aan te passen van uur naar uur met uitzondering van feestdagen; Een doorgang van 3 meter breedte vrij te houden van plaatsing van kermisattracties op de hoek van de Achterdijk en Looiersplein;

9 De zomerterrassen op de Koemarkt in het vervolg te blijven verbieden gedurende de kermisperiode met uitzondering van de balies, wanneer daar geen attracties geplaatst zijn; De Kalversteeg iets uitbreiden aan de zijde van de bank om een betere verbinding tussen de Koemarkt en de Gedempte Where te verkrijgen met dien verstande dat de ingang van de bank te allen tijde bereikbaar blijft en vrij is van plaatsing van kermisattracties; Het kermisteam minimaal met één persoon uit te breiden gedurende de kermis om de stabiliteit en continuïteit gedurende de kermisperiode te waarborgen. 4. Conclusie De kermiseditie van 2010 is een succesvolle kermis geweest. De eerste editie van 10 dagen kermis heeft alle dagen publiek getrokken, mede door de mooie spectaculaire attracties en het goede randprogramma. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de Purmerendse kermis met 10 dagen steeds meer een regiogerichte kermis. De gemeente Purmerend draagt de kermis een warm hart toe. In de komende jaren wordt het huidige beleid voortgezet om de goede en gezonde Purmerendse kermis te waarborgen en indien mogelijk nog

10 verder uit te bouwen. In 2011 zal na twee edities van de 10 daagse kermis geëvalueerd worden over de toekomst van de Purmerendse kermis. Overigens zijn de mogelijkheden om de Purmerendse kermis verder uit te breiden beperkt, omdat het plaatsen van attracties betekent dat er meer van dezelfde soort geplaatst worden. Het plaatsen van een evenemententent of podium met bekende artiesten op het kermisterrein zou een aanvulling op het randprogramma kunnen zijn. Hierdoor trek je een nieuwe doelgroep naar de kermis. Tilburg is hier een mooi voorbeeld van, maar de vraag is wel of Purmerend hier groot genoeg voor is. Hoofddoelstelling is het jaarlijks bieden van een aantrekkelijke kermis voor alle doelgroepen. Om een grote aantrekkelijke kermis te behouden dient deze tevens gericht te zijn op het publiek uit de omliggende gemeenten. Promotie en een aantrekkelijk randprogramma zijn hierbij vereist. Een druk bezochte kermis maakt het aantrekkelijk voor kermisexploitanten om in Purmerend in te schrijven. Verder zal alles in het werk worden gesteld om voor de kermisexploitanten en de gevestigde bewoners en ondernemers een prettig woon- en werkklimaat te creëren. De aanbevelingen uit de evaluatie verkregen, voor de kermis in de aankomende jaren zullen in de Kermisverhuurvoorwaarden 2011 worden verwerkt. Deze Kermisverhuurvoorwaarden zullen in het vierde kwartaal aan Burgemeester en wethouders via een voorstel ter vaststelling worden aangeboden.

11 Aan de Evaluatie Kermis 2010 hebben bijgedragen: Rolf Heek Sandra Jansen Maarten den Arend Andre Hanekamp Henk Noordhuis Ruben Zandt Truus de Wolf Patrick Kraakman Fam. De Jong Nol Faydherbe Yvonne Breuk Frans Spijkerman Maarten Schipper Johan Heistek Walter van Dongen Jan Boots Nicole Vermolen Marco Hijstee Politie Zaanstreek Waterland Brandweer Purmerend Algemene Juridische Veiligheidszaken Wijkmanger Centrum Purmerend Stichting Clup jongerenwerk bewoner Achterdijk bewoner Koemarkt bewoner Looiersplein voorzitter Stichting Koemarkt voorzitter Purmerendse Centrum Ondernemers voorzitter Horeca Nederland Kermisexploitanten Nederlandse Kermisbond bond voor kermisbedrijfhouders BOVAK beleidsmedewerker Economie Foto's Raymon de Waal

Goedemiddag heer/mevrouw,

Goedemiddag heer/mevrouw, Goedemiddag heer/mevrouw, Op woensdag 10 oktober jl. heb ik onderstaande mail verstuurd dat er mijns inziens geen overleg is geweest tussen ondernemers en het college. Ik heb inmiddels begrepen dat er

Nadere informatie

De kermis Uitkomsten. peiling van het Hoorns Stadspanel

De kermis Uitkomsten. peiling van het Hoorns Stadspanel De kermis Uitkomsten peiling van het Hoorns Stadspanel September 2010 Inleiding De gemeente Hoorn wil graag weten in hoeverre inwoners uit Hoorn de kermis hebben bezocht en hoe tevreden zij hierover zijn.

Nadere informatie

Bedrijfsnaam/ Handelsnaam. Vestigingsadres/ correspondentieadres*: Postcode. Vestigingsnummer:

Bedrijfsnaam/ Handelsnaam. Vestigingsadres/ correspondentieadres*: Postcode. Vestigingsnummer: Grote Kerkhof 1 Postbus 5000, 7400 GC Deventer telefoon: 14-0570 fax: 0570-693004 e-mail: kermis@deventer.nl COMBINATIE INSCHRIJFFORMULIER VERPACHTING PAASKERMIS/ZOMERKERMIS 2019 Paaskermis vrijdag 12

Nadere informatie

Concept- Kermisbeleidsplan Gemeente Schouwen-Duiveland

Concept- Kermisbeleidsplan Gemeente Schouwen-Duiveland Concept- Kermisbeleidsplan 2006-2008 Gemeente Schouwen-Duiveland Inhoudsopgave December 2005 1. Inleiding 2 1.1 Beleidsuitgangspunten 2 2. Beleidsvoornemens 3 2.1 Kermis Brouwershaven 3 2.2 Kermis Renesse

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2014/447816 Documentnummer: 1894/2014/447817 Besluitnummer: 15 9.2 Onderwerp: Verpachting kermissen Peel en Maas 2014 tot

Nadere informatie

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Koninginnedag 2012 Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Programma bijeenkomst Welkomstwoord burgemeester Elzenga Presentatie projectleider Koninginnedag 2012 Gelegenheid

Nadere informatie

Bedrijfsnaam/ Handelsnaam. Vestigingsadres/ correspondentieadres*: Postcode

Bedrijfsnaam/ Handelsnaam. Vestigingsadres/ correspondentieadres*: Postcode Grote Kerkhof 1 Postbus 5000, 7400 GC Deventer telefoon: 14-0570 fax: 0570-693004 e-mail: kermis@deventer.nl COMBINATIE INSCHRIJFFORMULIER VERPACHTING PAASKERMIS/ZOMERKERMIS 2017 Paaskermis 7 april t/m

Nadere informatie

Jaarplan Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend

Jaarplan Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend Jaarplan 2017 Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend Algemeen Voor u ligt het Jaarplan 2017 van het Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend (BOF). Het beoogt een globaal beeld te verschaffen over de strategie,

Nadere informatie

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Gemeenteblad nr. 75, 23 oktober 2013 Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Deurne, 10 oktober 2013. Versie 1.0. Colofon: Portefeuillehouder : H.J. Mak,

Nadere informatie

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/VT/VG Evenementenkalender 2007 1- Notagegevens Notanummer 2007.03545 Datum 2-3-2007 Portefeuillehouder Burgemeester 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Evaluatie proef Middelburg Winterstad editie 2016/2017

Evaluatie proef Middelburg Winterstad editie 2016/2017 Evaluatie proef Middelburg Winterstad editie 2016/2017 Van december t/m half januari 16/ 17 veranderde Middelburg in Middelburg Winterstad. Er kon geschaatst worden op de markt, er waren meerdere winterterrassen

Nadere informatie

Locatieprofiel Veerplein

Locatieprofiel Veerplein Locatieprofiel Veerplein Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie

Nadere informatie

1. Bezoekt u de kermis in uw eigen woonplaats?

1. Bezoekt u de kermis in uw eigen woonplaats? Kermissen Het is voorjaar de carrousel van kermissen komt op gang. 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1. Bezoekt u de kermis in uw eigen woonplaats? 86% 14% Ja Nee Er is geen kermis in onze woonplaats (n=168) Toelichting

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 OPSTELLER VOORSTEL: AFDELING: PORTEFEUILLEHOUDER: G. Snapper FJZ/AJZ M.C.M. Waanders Agendapunt: No. /'11 Dokkum, 27 mei 2011 ONDERWERP: Sluitingstijden

Nadere informatie

Bedrijfsnaam/ Handelsnaam. Vestigingsadres/ correspondentieadres*: Postcode

Bedrijfsnaam/ Handelsnaam. Vestigingsadres/ correspondentieadres*: Postcode Grote Kerkhof 1 Postbus 5000, 7400 GC Deventer telefoon: 14-0570 fax: 0570-693004 e-mail: kermis@deventer.nl COMBINATIE INSCHRIJFFORMULIER VERPACHTING PAASKERMIS/ZOMERKERMIS 2018 Paaskermis (goede) vrijdag

Nadere informatie

Verkeersbesluit voor het evenement Brielle Blues op 27 juli 2014, zodat het evenement kan plaatsvinden.

Verkeersbesluit voor het evenement Brielle Blues op 27 juli 2014, zodat het evenement kan plaatsvinden. Aan burgemeester en wethouders ingekomen: reg.nr.: Datum: 16 juni 2014 Sector/stafafdeling: BZM/BOA Portefeuillehouder: Wethouder Schoon Ontworpen door: M.Roelfzema/ D. Dubach par.: par. Afd.hfd. par.

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning.

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning. Samenwerkende Ondernemers Oelemarkt De heer N. Joosen Oelemarkt 20 6001 ES Weert Weert, 5 augustus 2015 Onderwerp Ons kenmerk : : Aanvraag vergunning VTH/042174 Beste heer Joosen, Op 30 juni 2015 en 5

Nadere informatie

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt;

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt; STAATSCOURANT 19 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 70561 december 2016 Verkeersbesluit Parkeerschijfzone parkeervakken Fenikshof Nijmegen Kenmerk: 16.0011220 BURGEMEESTER

Nadere informatie

Verhuurvoorwaarden kermis Purmerend 2011

Verhuurvoorwaarden kermis Purmerend 2011 Verhuurvoorwaarden kermis Purmerend 2011 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN BETREFFENDE DE KERMIS Artikel 1 Begripsomschrijving In deze verhuurvoorwaarden wordt verstaan dan wel mede verstaan onder: a. Kermis:

Nadere informatie

Datum 31 januari 2018 Behandeld door Helene Busser

Datum 31 januari 2018 Behandeld door Helene Busser Geachte leden van de Raad Vergunningverlening Toezicht Handhaving Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan STAATSCOURANT 2 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 62213 november 2018 Vrachtwagenverbod Zandbergweg. Z2018-006703 d.d. 2 november 2018 Burgemeester en wethouders van Breda

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het OMWONENDE BRIEF Aan de omwonende aan het Noordplein Bruisende Park aan de Rotte Zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 Bezoekadres Postadres Website E-mail Inlichtingen Telefoon Datum Eudokiaplein 35 3037

Nadere informatie

(Aanvraagformulier type II) aanvraag vergunning activiteit op openbare grond. (ten behoeve van omvangrijke evenementen en dergelijke)

(Aanvraagformulier type II) aanvraag vergunning activiteit op openbare grond. (ten behoeve van omvangrijke evenementen en dergelijke) Gemeente Middelburg Afdeling Vergunningverlening en Handhaving Kanaalweg 3 Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel 14 0118 Fax (0118) 62 37 17 info@middelburg.nl www.middelburg.nl (Aanvraagformulier type II)

Nadere informatie

Afspraken Sinksenfoor 2018

Afspraken Sinksenfoor 2018 Organisatie Openingstijden De Sinksenfoor gaat door van 19 mei tot en met 24 juni 2018 en is dagelijks geopend: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zondag* Vrijdag Zaterdag tot 00.00 uur tot 02.00 uur *pinksterzondag

Nadere informatie

De aanbesteding van de kermissen geldt voor een periode van 1 jaar met een mogelijke verlenging, na evaluatie, met 3 jaar.

De aanbesteding van de kermissen geldt voor een periode van 1 jaar met een mogelijke verlenging, na evaluatie, met 3 jaar. Collegevoorstel Inleiding In het collegebesluit B200614909 van 19 december 2006, is besloten om de organisatie van kermissen in de gemeente Heusden vanaf 2007 uit te besteden. Gebroeders Regter VOF heeft

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2019 Ruimte - Omgeving 15 2019_CBS_00544 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Heikant

Nadere informatie

Locatieprofiel evenementen Leienplein

Locatieprofiel evenementen Leienplein Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad Eigenaar: Gemeente Apeldoorn Beheerder: Gemeente Apeldoorn Contact:

Nadere informatie

ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND

ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND Ondernemers en internetpanel over de winkelopeningstijden in Purmerend In opdracht van: Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Patty Laan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039391 Datum: 10 juli 2012 Behandeld door: Jorg Meijerink Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Verkeer binnenstad: tweerichtings-

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning terrassen

Aanvraagformulier vergunning terrassen Aanvraagformulier vergunning terrassen In artikel 2.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geregeld dat het zonder vergunning verboden is voorwerpen te plaatsen op of aan een openbare plaats

Nadere informatie

1. Bent u tijdens één (of meerdere) dezer dagen op de kermis te vinden?

1. Bent u tijdens één (of meerdere) dezer dagen op de kermis te vinden? Kermis Rooi Van zaterdag 26 augustus 2017 tot en met 30 augustus 2017 is het kermis in Rooi. 7 6 5 4 1. Bent u tijdens één (of meerdere) dezer dagen op de kermis te vinden? 63% (n=221) 2 13% 18% 6% Ja,

Nadere informatie

Afspraken Sinksenfoor 2017

Afspraken Sinksenfoor 2017 Organisatie Openingstijden De Sinksenfoor gaat door van 3 juni tot en met 9 juli 2017 en is dagelijks geopend: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zondag Vrijdag Zaterdag tot 00.00 uur tot 01.00 uur Speciale

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning evenementen

Aanvraagformulier vergunning evenementen Aanvraagformulier vergunning evenementen Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van te organiseren evenementen in de gemeente Lochem die vallen onder artikel 2.25 van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Trainee Stadstoezicht

Trainee Stadstoezicht Trainee Stadstoezicht Omschrijving afdeling trainee opdracht Stadstoezicht is verantwoordelijk voor de vergunningverlening, het toezicht en handhaving in de openbare ruimte. Stadstoezicht is een kleine

Nadere informatie

Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad

Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad Eigenaar: Gemeente Apeldoorn Beheerder: Gemeente Apeldoorn Contact:

Nadere informatie

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis Tilburg, januari 2017 1 Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis A. Voorwaarden en bepalingen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERHUUR VAN STANDPLAATSEN OP KERMISSEN IN DE GEMEENTE REUSEL-DE MIERDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERHUUR VAN STANDPLAATSEN OP KERMISSEN IN DE GEMEENTE REUSEL-DE MIERDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERHUUR VAN STANDPLAATSEN OP KERMISSEN IN DE GEMEENTE REUSEL-DE MIERDEN ALGEMEEN Artikel 1 De kermissen worden gehouden op de door burgemeester en wethouders aan te wijzen

Nadere informatie

kernwaardeanalyse het park 1. Startpunt (ambitie van de stad, vernieuwing) 2. Profiel vanuit de kracht van de plek IDENTITEIT IDENTITEITSDRAGER

kernwaardeanalyse het park 1. Startpunt (ambitie van de stad, vernieuwing) 2. Profiel vanuit de kracht van de plek IDENTITEIT IDENTITEITSDRAGER Voor de meest gebruikte evenementenlocaties in het centrum van Rotterdam zijn locatieprofielen beschreven. De profielen zijn opgesteld door Dienst Veiligheid en Bureau Binnenstad van de gemeente Rotterdam,

Nadere informatie

Bedrijfsnaam/ Handelsnaam. Vestigingsadres/ correspondentieadres*: Postcode

Bedrijfsnaam/ Handelsnaam. Vestigingsadres/ correspondentieadres*: Postcode Grote Kerkhof 1 Postbus 5000, 7400 GC Deventer telefoon: 14-0570 fax: 0570-693004 e-mail: kermis@deventer.nl COMBINATIE INSCHRIJFFORMULIER VERPACHTING PAASKERMIS/ZOMERKERMIS 2017 Paaskermis 7 april t/m

Nadere informatie

Daarom heeft KHN Haarlem in mei 2017 een enquête uitgevoerd De bedrijven in het centrum gelegen kregen een aantal aanvullende vragen over de kermis.

Daarom heeft KHN Haarlem in mei 2017 een enquête uitgevoerd De bedrijven in het centrum gelegen kregen een aantal aanvullende vragen over de kermis. Enquête Afvalverzameling en Kermis Haarlem KHN Haarlem ontvangt regelmatig opmerkingen over de afvalinzameling voor de horeca in Haarlem. Daarnaast hebben ondernemers in het centrum een mening over de

Nadere informatie

3. Terugstorting van (eventuele) waarborgsom Ik wil de waarborgsom ontvangen op Bank-/gironummer Ten name van

3. Terugstorting van (eventuele) waarborgsom Ik wil de waarborgsom ontvangen op Bank-/gironummer Ten name van In te vullen door de gemeente Nummer Datum ontvangst Stempel gemeente Tiel Achterweg 2, 4001 MV Tiel Postbus 6325, 4000 HH Tiel Telefoon:(0344) 63 71 11 Telefax: (0344) 63 72 99 E-mail: gemeente@tiel.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (artikel 2:13 Apv)

Aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (artikel 2:13 Apv) Aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (artikel 2:13 Apv) Vooroverleg Indien gewenst kan voorafgaand aan de indiening van dit formulier een vooroverleg plaatsvinden tussen de organisator

Nadere informatie

LE Royé. Telefoonnummer: Raadsbesluit. 2.Evaluatiecarnaval

LE Royé. Telefoonnummer: Raadsbesluit. 2.Evaluatiecarnaval Raadsvergadering 11 oktober 2016 Volgnummer 87-2016 Onderwerp Programmanummer 2 Integrale veiligheid Registratienummer 2016-28622 Collegevergadering 30 augustus 2016 Portefeuillehouder Organisatieonderdeel

Nadere informatie

DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL

DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL SWOT 24 juni 2015 www.ioresearch.nl AGENDA 1. Bevolkingsontwikkeling 2. De markt in beeld 3. Bezoekers aan het woord 4. SWOT-analyse 5. Van kansen naar acties 6. Vervolg

Nadere informatie

Uitmarkt 2017 Rond het Oosterdok

Uitmarkt 2017 Rond het Oosterdok Uitmarkt 2017 Rond het Oosterdok Nationale Opening van het Culturele Seizoen Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus 40 ste editie in 2017 Ca. 400 optredens op 25 Binnen- en buitenpodia, door 2000

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015. 9 initiatiefnemers van evenementen, waarvan 7 vrijwilligers en 2 professionals

Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015. 9 initiatiefnemers van evenementen, waarvan 7 vrijwilligers en 2 professionals Gemeente Westland, Communicatie afdeling Planontwikkeling Informatiebijeenkomst Wilhelminaplein d.d. 12 november 2015 Bijeenkomst 17.30 uur Aanwezig: Astrid Feiter, procesbegeleider Anjalie Kishoen-Misier,

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

Het kan succesvol zijn

Het kan succesvol zijn Het kan succesvol zijn Inhoud 1.Historie 2.Doel van dit document 3.Analyse 4.Poppodium 5.Organisatie 6.Huisvesting 7.Bestuursvorm 8.Vrijwilligers 9.Subsidiegelden 10.Continuïteit 11.Agenda 12.Stappenplan

Nadere informatie

Locatieprofiel Broekweg

Locatieprofiel Broekweg Locatieprofiel Broekweg Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie geschikt

Nadere informatie

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen Plan van Aanpak Horecavisie Emmen vastgesteld door b&w op 19-06-2018 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Onderwerpen Horecavisie... 3 1.3 Reikwijdte Horecavisie... 3 2. Onderwerpen Horecavisie...

Nadere informatie

De adviseur: Bart Brinkman bart@klaassenbv.nl mobiel: 06-53960241

De adviseur: Bart Brinkman bart@klaassenbv.nl mobiel: 06-53960241 Vrijblijvende informatie Gelieve discreet met deze informatie om te gaan De adviseur: Bart Brinkman bart@klaassenbv.nl mobiel: 06-53960241 Alle aanbiedingen zijn informatief. Door ons wordt geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Vergadering van 29 mei 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh,

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt

Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt Bijlage 2: Handhavingstabel Te handhaven activiteit Grondslag handhaving Op de kleedjesmarkt Kleedjesverkoop buiten toegestane

Nadere informatie

Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden

Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden december 2014 Aanleiding In het kernwinkelgebied van de binnenstad van Bergen op Zoom gelden venstertijden voor het bevoorraden van de winkels. Tussen 12.00

Nadere informatie

Belangrijk: Onvolledig ingevulde inschrijfformulieren kunnen de inschrijving ongeldig maken! : Postcode/Woonplaats

Belangrijk: Onvolledig ingevulde inschrijfformulieren kunnen de inschrijving ongeldig maken! : Postcode/Woonplaats Leeuwenbrug 85 Postbus 5000, 7400 GC Deventer telefoon: 14-0570 fax: 0570-693004 e-mail: kermis@deventer.nl INSCHRIJFFORMULIER VERPACHTING ZOMERKERMIS 2014 ZATERDAG 7 JUNI T/M ZONDAG 15 JUNI 2014 B-formulier

Nadere informatie

Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle inzake het nemen van een verkeersbesluit, als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994

Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle inzake het nemen van een verkeersbesluit, als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 18806 30 maart 2017 Verkeersbesluit 1 april 2017 Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle inzake het nemen

Nadere informatie

Informatie over bevoorrading, planning, bereikbaarheid en werkzaamheden Werkzaamheden van mei 2017 tot december 2017

Informatie over bevoorrading, planning, bereikbaarheid en werkzaamheden Werkzaamheden van mei 2017 tot december 2017 Haarlemmerstraat op de schop Informatie over bevoorrading, planning, bereikbaarheid en werkzaamheden Werkzaamheden van mei 2017 tot december 2017 Impressies Haarlemmerstraat na afronden werkzaamheden Achtergrond

Nadere informatie

Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder

Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder Rijkswaterstaat voert tussen vrijdag 9 september en maandag 19 september werkzaamheden uit aan de A59 tussen knooppunt Zonzeel en Hooipolder. In verband met de werkzaamheden

Nadere informatie

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening)

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening) . Rotary Club Heeze De heer W.A.A.J. van Ekelen Dominee Kremerstraat 53 5591 GH HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: L. ter Braak Doorkiesnummer: 040-2241400 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 13 juni 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

Postbus 9100 2300 PC LEIDEN... straattheater sportevenement

Postbus 9100 2300 PC LEIDEN... straattheater sportevenement AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN EVENEMENT (Eén formulier per evenement per locatie) Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen! Dit formulier + ingetekende plattegrond met de inrichting

Nadere informatie

Collegebesluit. Behandelvoorstel voor commissie

Collegebesluit. Behandelvoorstel voor commissie Collegebesluit Onderwerp Uitwerken mogelijkheden verplaatsen kermis Zaanenlaan Nummer 2017/302570 Portefeuillehouder Wienen, J. Programma/beleidsveld 4.2 Economie, toerisme en cultuur Afdeling ECDW Auteur

Nadere informatie

Ontwerp Beleidsregel Ondergeschikte horeca bij Detailhandel 24 februari 2015

Ontwerp Beleidsregel Ondergeschikte horeca bij Detailhandel 24 februari 2015 Ontwerp Beleidsregel Ondergeschikte horeca bij Detailhandel 24 februari 2015 1. Waar gaat deze beleidsregel over? Op welke wijze gaat de gemeente Bergen om met ondergeschikte (ondersteunende) horeca of

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 13 juni 2019 Ruimte - Omgeving 25 2019_CBS_00632 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Avondfeest

Nadere informatie

Overlast park Lepelenburg

Overlast park Lepelenburg Overlast park Lepelenburg 1-meting oktober 2014 www.onderzoek.utrecht.nl Colofon Uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht Postbus 16200 3500 CE Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht

Nadere informatie

SeniorenExpo DÉ BEURS VOOR DE 50-PLUSSERS IN BRABANT NH CONFERENCE CENTRE KONINGSHOF VELDHOVEN JANUARI

SeniorenExpo DÉ BEURS VOOR DE 50-PLUSSERS IN BRABANT NH CONFERENCE CENTRE KONINGSHOF VELDHOVEN JANUARI SeniorenExpo DÉ BEURS VOOR DE 50-PLUSSERS IN BRABANT BROCHURE NH CONFERENCE CENTRE KONINGSHOF VELDHOVEN 10-15 JANUARI 2017 www.rainbowexpo.nl SENIOREN EXPO, DÉ BEURS VOOR DE 50-PLUSSERS IN BRABANT! De

Nadere informatie

HET BOVENPARK. Purmerend, Gedempte Where 1 Op uitnodiging van Snippe Projecten B.V.

HET BOVENPARK. Purmerend, Gedempte Where 1 Op uitnodiging van Snippe Projecten B.V. HET BOVENPARK Purmerend, Gedempte Where 1 Op uitnodiging van Snippe Projecten B.V. Het Bovenpark Een balkon aan het water, een heerlijke plek voor inwoners van Purmerend. Slot Purmersteijn Amsterdamsche

Nadere informatie

Wel of geen betaald parkeren op koopzondagen in 2014?

Wel of geen betaald parkeren op koopzondagen in 2014? M E M O Aan : leden van commissie SOB Van : wethouder Krieger Tel. nr : Datum : 5 december 2013 Onderwerp : parkeren op koopzondagen Bijlagen : - c.c. : Huidige situatie Tot nu toe is er alleen betaald

Nadere informatie

Het belang van een Bedrijfs Investerings Zone. Harry Rotgans

Het belang van een Bedrijfs Investerings Zone. Harry Rotgans Agenda Welkomstwoord door voorzitter BOF Nico Karhof Het belang van een Bedrijfs Investerings Zone door wethouder Harry Rotgans Evaluatie en terugblik BOF van 2015 tot heden door Nico Karhof Ins & Outs

Nadere informatie

Vijfhoek Raaks Doelen

Vijfhoek Raaks Doelen CONCEPT Locatieprofiel Vijfhoek Raaks Doelen Nieuwe Kerksplein Botermarkt - Hortusplein- en Boereplein Een locatieprofiel bestaat uit twee onderdelen: de gewenste programmering-/ambitie van de stad en

Nadere informatie

Gemeente Zwolle, bekendmaking beleidsregel braderieën en themamarkten gemeente Zwolle 2015

Gemeente Zwolle, bekendmaking beleidsregel braderieën en themamarkten gemeente Zwolle 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwolle. Nr. 18661 4 maart 2015 Gemeente Zwolle, bekendmaking beleidsregel braderieën en themamarkten gemeente Zwolle 2015 De burgemeester heeft op 2 februari

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij V GEMEENTE VA EKEN SWAAR D Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Uw kenmerk Kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum 121321/213124 Beantwoording Motie -

Nadere informatie

1 Brengt u dit jaar een bezoek aan de Rooise Kermis?

1 Brengt u dit jaar een bezoek aan de Rooise Kermis? Kermis Van 23 tot en met 27 augustus wordt de Rooise kermis gehouden. 8 7 6 1 Brengt u dit jaar een bezoek aan de Rooise Kermis? 72% 5 4 9% 19% Ja Nee Weet ik nog niet 1 Hangt ook van het weer af 1 Um

Nadere informatie

KERMIS VERHUURVOORWAARDEN VENRAY CENTRUM

KERMIS VERHUURVOORWAARDEN VENRAY CENTRUM KERMIS VERHUURVOORWAARDEN VENRAY CENTRUM 1 INHOUDSOPGAVE I. ALGEMENE BEPALINGEN BETREFFENDE DE KERMIS Artikel 1 Begripsomschrijving Artikel 1a Toepasselijkheid verhuurvoorwaarden Artikel 2 Plaats en tijd

Nadere informatie

Facts & figures Persbijeenkomst 4 februari

Facts & figures Persbijeenkomst 4 februari Facts & figures Persbijeenkomst 4 februari Het proces Metingen zijn verricht Betrokken partijen zijn geconsulteerd Gegevens vandaag naar raad en pers Opstellen eindrapport met aanbevelingen door Projectteam

Nadere informatie

Locatieprofiel Dirk de Derdelaan

Locatieprofiel Dirk de Derdelaan Locatieprofiel Dirk de Derdelaan Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke

Nadere informatie

Italiaans restaurant aan de Grote Markt in Haarlem te koop

Italiaans restaurant aan de Grote Markt in Haarlem te koop Italiaans restaurant aan de Grote Markt in Haarlem te koop Advertentienr. 151 INV/GW: 80.000 Huur: 4.335 /mnd. Omschrijving HorecaWinkelMakelaars biedt te koop aan een Italiaans restaurant, gelegen aan

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

WWW.KERSTCIRCUS.NL EEN ONVERGETELIJKE REIS DOOR DE MAGISCHE WERELD VAN KERSTCIRCUS AHOY HOOGGEËERD PUBLIEK

WWW.KERSTCIRCUS.NL EEN ONVERGETELIJKE REIS DOOR DE MAGISCHE WERELD VAN KERSTCIRCUS AHOY HOOGGEËERD PUBLIEK HOOGGEËERD PUBLIEK Het GROOTSTE en LANGSTLOPENDE kerstcircus van Nederland Van 23 DECEMBER 2011 T/M 5 JANUARI 2012 vindt de 41E editie plaats Spectaculaire TOPACROBATEN, CLOWNS en adembenemende circusacts

Nadere informatie

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

Postbus PC LEIDEN... straattheater sportevenement

Postbus PC LEIDEN... straattheater sportevenement AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN EVENEMENT Dit formulier + ingetekende plattegrond met de inrichting van het evenemententerrein, uiterlijk 12 weken voor aanvang van uw evenement sturen naar: Gemeente Leiden

Nadere informatie

Gemeente Beuningen - Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Down the Rabbit Hole, Beuningen

Gemeente Beuningen - Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Down the Rabbit Hole, Beuningen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 30328 29 mei 2017 Gemeente Beuningen - Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Down the Rabbit Hole, Beuningen Burgemeester

Nadere informatie

versie: 16 februari 2015

versie: 16 februari 2015 1 versie: 16 februari 2015 2 Inhoud Introductie... 4 Meten om te weten... 5 Techniek... 6 Werking van de sensoren... 6 Privacy... 6 Bezoekers... 7 Unieke bezoekers per dag... 7 Bezoekduur... 9 Gemiddelde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT PUHMEftEÜG f c. RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT Agendanummer 11-04 Registratienummer raad 605317 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 605114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Uitgangspunten en richtingen van de raad voor programma 5.2. integrale veiligheid thema sluitingstijden horeca.

Uitgangspunten en richtingen van de raad voor programma 5.2. integrale veiligheid thema sluitingstijden horeca. 342794 Raadsvoorstel Raadsvergadering : 5 februari 2013 Voorstel : 2013-008 Agendapunt : Zaaknummer : 1894/2012/86525 Documentnummer : 1894/2012/137267 Datum : 9 januari 2013 Onderwerp Uitgangspunten en

Nadere informatie

Postbus PC LEIDEN... Fax nummer:

Postbus PC LEIDEN... Fax nummer: AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN EVENEMENT 2012 (Eén formulier per evenement per locatie) Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen! Dit formulier + ingetekende plattegrond met de inrichting

Nadere informatie

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Ruiterij

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Ruiterij Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Ruiterij 12 Kenmerken (zie ook de tekening op 5) Pleintje dat vernoemd is naar de ruiterstalling van de Maastrichtse cavalerie. Thans een rustige flaneerplaats met

Nadere informatie

Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort

Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort Met dit formulier vraagt u een evenementenvergunning aan. Alleen een volledig ingevulde en gedocumenteerd formulier wordt in behandeling genomen.

Nadere informatie

Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018

Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018 Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018 2 Welkom Astrid Feiter 3 Programma 19.30 21.00 uur Infographic, rol gemeente, organisatoren Toelichten denkrichtingen Vraaggesprekken met verschillende

Nadere informatie

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar februari 2009. Evaluatie weekmarkt aan Het Dirk IV-plein te Hoornaar Aan de Gemeenteraad van Giessenlanden is toegezegd dat een evaluatie zou

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Aanvraagformulier evenementenvergunning 1. Gegevens aanvrager Naam organisatie: Achternaam aanvrager: Voornaam aanvrager: Geslacht: Man Vrouw Straat en huisnummer: Postcode: E-mailadres: Telefoonnummer:

Nadere informatie