Het was voor AV Unitas een goed jaar als het gaat om prestaties van onze leden, speciaal voor die leden, die de status hebben van talent.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het was voor AV Unitas een goed jaar als het gaat om prestaties van onze leden, speciaal voor die leden, die de status hebben van talent."

Transcriptie

1 Bijlage 2 Jaarverslag bestuur Prestaties Het was voor AV Unitas een goed jaar als het gaat om prestaties van onze leden, speciaal voor die leden, die de status hebben van talent. In 2011 waren 3 leden van Unitas geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen onder 23 jaar in de Tsjechische stad Ostrava. De 3 leden waren Sietske Noorman op het onderdeel hoogspringen en de beide polsstokhoogspringsters Denise Groot en Leonie Schilder. Sietske leverde een mooie prestatie, maar was nog onvoldoende hersteld van de ziekte van Pfeiffer om een topprestatie te kunnen leveren. Ze kwam daardoor niet door de kwalificatie. Leonie en Denise maakten het erg spannend tijdens de kwalificatie, maar uiteindelijk lukte het beiden om de finale te halen. In de finale werd Denise 7 e en Leonie 8 e. Dus goede prestaties, die hoop geven voor de komende jaren. Het was een geweldig jaar voor de junioren. Veel medailles met goede prestaties. De prestaties op de individuele NK s staan in de bijlage van dit verslag. Er zijn ook vele medailles behaald op de masterskampioenschappen en de C-spelen. Unitas mag zich dus over de hele linie met recht een topsportvereniging noemen! Competitie De vrouwenploeg is sinds jaren een van de 8 teams, die mee mogen doen aan de wedstrijd die telt voor het kampioenschap voor clubteams. In 2011 werden de vrouwen 6 e in de titelstrijd, hetgeen automatisch betekende, dat de ploeg in een extra wedstrijd in september moest strijden voor behoud van hun verblijf in de hoogste afdeling. Gelukkig was de ploeg zo sterk, dat ook in 2012 de vrouwenploeg behoort tot de beste 8 van Nederland. De mannen proberen al jaren te promoveren naar de 1 ste divisie, maar dat lukt tot nu toe niet. In 2011 kwam de ploeg wel in de finale en dat betekende een poging om in de finale tot de beste 5 ploegen te behoren en daarmee promotie te bewerkstelligen. Helaas werden de mannen 6 e en dat was erg jammer. In 2012 is promotie in beginsel echter weer mogelijk mits we de sterkst mogelijke ploeg kunnen afvaardigen. De junioren A-ploegen en ook de B-ploegen kwamen alle vier in de finale en dat is uniek. Er zijn maar weinig clubs, die een dergelijke prestatie kunnen evenaren. In 2011 waren Unitas en Prins Hendrik de enige verenigingen, waarvan alle 4 ploegen in de finale stonden. Hier mag men binnen Unitas best wel trots op zijn. De Jongens A werden 8 ste, de meisjes A 5 e, de jongens B 8 ste en dit gold ook voor de meisjes B.

2 De CD-junioren hadden het een stuk moeilijker. Alleen de meisjes C kregen het voor elkaar om de finale te bereiken en werden ook 8 ste. De CD-juniorencompetitie is de enige competitie met wedstrijden waaraan leden van Unitas kunnen meedoen, die behoren tot de CD-junioren. Dus is het belangrijk, dat de 3 wedstrijden bezocht worden door veel Unitasleden. Ook is de pupillencompetitie nog steeds een belangrijk gebeuren voor onze jongsten. In 2012 waren alleen de jongens in staat de finale van regio 16 en 17 te halen. In regio 16 en 17 zijn de verenigingen van Limburg en een deel van Noord-Brabant gevestigd. Men is bezig het hele programma van de pupillen aantrekkelijker te maken, dit zou kunnen betekenen, dat de huidige vorm van competitie komt te vervallen. In 2012 is dit nog niet geval. Samenvattend kan men stellen, dat AV Unitas nog steeds een toonaangevende atletiekvereniging is, die wat betreft het leveren van prestaties behoorlijk aan de weg timmert. Competitie is daarbij dus altijd erg belangrijk geweest en ook in 2011 waren alle mogelijke ploegen actief. De vraag wordt echter steeds pregnanter of Unitas hiermee wel op deze wijze door moet gaan/kan doorgaan. Het wordt bijvoorbeeld steeds moeilijker een goede ploeg samen te stellen vanwege blessures, geen tijd, studie en wat dies meer zij. Talenten, die trainen om aan toernooien deel te kunnen nemen zijn ook niet altijd in staat mee te doen vanwege trainingskampen in het buitenland en andere voor hen belangrijke wedstrijden die niet sporen met deelname aan competitie. Ook het regelen van diverse zaken om de competitie heen (ploegleiding, vervoer) wordt steeds moeilijker. Dat geldt ook voor wedstrijden als zodanig (juryleden bijvoorbeeld). Er zal de komende tijd nagedacht moeten worden over hoe een en ander ingevuld/verbeterd kan worden. 2. Talentenfonds Dit jaar hebben 8 atleten een beroep gedaan op het MH-Roadstyling talentenfonds. We zijn trots dat we op deze manier een stimuleringsbijdrage kunnen geven aan onze talenten. Dit alles wordt natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van onze hoofdsponsor. Het contract met deze hoofdsponsor loopt overigens af in Gesprekken over een eventuele voortzetting moeten nog plaatsvinden. Ook hebben we dit jaar wederom een gemeentelijke topsportsubsidie ontvangen omdat we aan de voorwaarden daarvoor voldeden. Door de afname van het aantal trainingsuren voor de groep topsporters (in verband met de invullingen van trainingen door NTC/RTC) zullen we in 2012 naar alle waarschijnlijkheid deze subsidie niet meer ontvangen.

3 3. Trainers Afgelopen jaar heeft AV Unitas Niek de Groot verbonden aan de vereniging vanwege zijn ervaring en expertise. Een belangrijke taak voor Niek is geweest om het technisch kader (trainers) te scholen en te begeleiden (zie ook het aparte hoofdstuk). Daarmee is in 2011 een aanvang gemaakt en in 2012 wordt e.e.a. gecontinueerd. Er zijn op dit moment in alle groepen voldoende trainers. Bij de pupillentrainers zijn er een aantal nieuwe enthousiaste trainers van start gegaan. Wat vooral leuk is, dat het bijna allemaal trainers zijn die zelf als atleet actief zijn en daarmee een mooie voorbeeldfunctie hebben naar hun atleten toe. We bedanken in ieder geval alle trainers voor hun inzet en wensen hen veel succes in Professionalisering en kader Niek de Groot In juni 2011 heeft het bestuur Niek gevraagd om 3 zaken aan te pakken, te weten een technisch beleidsplan voor alle categorieën schrijven voor trainers, trainingen verzorgen voor de AB junioren en opleiding geven aan de trainers van de vereniging. Daarnaast heeft Niek in de beginperiode van zijn activiteiten gericht op het begeleiden van de pupillentrainers. Het onderstaande is een bijdrage van Niek: Met veel plezier rij ik dinsdag, vrijdag en zaterdag naar Sittard om te werken aan deze opdrachten. Normaliter kost het tijd voordat een nieuw plan gedragen en uitgevoerd kan worden en de resultaten hiervan zichtbaar zijn. Gelukkig komen de eerste positieve geluiden van ouders en atleten, die zien dat er zaken anders gaan dan voorheen. Hierin moet ik de trainers een geweldig compliment geven dat ze de zaken snel en adequaat oppakken en bereid zijn opleidingen te volgen. Vaak ben ik bezig met onzichtbare werkzaamheden zoals werken achter de computer (beantwoorden van mails, maken van trainingsplanningen, trainingsschema s en het schrijven van een trainingstechnisch beleidsplan, organiseren van de interne competitie pupillen, presentaties maken enz.)

4 Gelukkig zijn er veel mensen die onze club naar een hoger plan willen brengen en ook bezig zijn met onzichtbare werkzaamheden. Samen kunnen we de club naar een hoger plan trekken. Uiteindelijk moet het onzichtbare werk vertaald worden in: Meer actieve atleten. Meer atleten die wedstrijden gaan bezoeken. Meer deskundigheid bij het trainingskader. Meer ouders en leden actief betrokken bij de club. Betere prestaties van onze leden. Een goede sfeer tijdens trainingen en wedstrijden. De komende tijd wil ik dan ook graag benutten om samen met iedereen te werken aan bovenstaande punten. Ik hoop dat het onzichtbare werk een goede bijdrage kan leveren. 5. Activiteiten / Combinatiefunctionaris Merlijn Roede Merlijn is inmiddels bijna twee jaar actief als combinatiefunctionaris. Ook dit jaar heeft hij gewerkt op basis van een vooraf opgestelde projectovereenkomst. In het eerste gedeelte van afgelopen jaar is dit voornamelijk op sport ondersteunend vlak geweest. Samen met Resie Lommelen heeft Merlijn gewerkt aan een trainingsplan voor de pupillen. Daarnaast heeft hij in samenwerking met de LO docenten van het Trevianum een plan geschreven om school meer te verbinden met de accommodatie en de betrokken verenigingen daar binnen. Talentontwikkeling staat hierbij centraal. Dit plan ligt ter goedkeuring bij de directie en zal vanaf volgend schooljaar uitgevoerd gaan worden. Naast de ondersteunende taken heeft Merlijn ook wederom weer een aantal activiteiten in het kader van sportkennismaking/sportstimulering uitgevoerd. Het begin van het schooljaar stond in het teken van een Open Dag, in samenwerking met het NTC. Achtereenvolgens hebben het DaCapo College, Praktijkschool, de Xaverius school en de Stadsjool kennismakingslessen gevolgd op de accommodatie. Binnen het In Actie programma zijn dit jaar wederom 8 scholen bereikt die elk 2 weken atletiek clinics hebben gevolgd. Voor de eigen leden (en leden van Scoop) heeft Merlijn dit jaar op 28 april een sportdag georganiseerd.

5 Het tweede gedeelte van het jaar stond voornamelijk in het teken van bestuursondersteunende taken. Naast het organiseren van de theatervoorstelling Positief Coachen heeft Merlijn zich bezig gehouden met een tevredenheidonderzoek. Aan de hand van een vragenlijst, gericht op communicatie, accommodatie, trainingen en betrokkenheid, zijn +/- 150 mensen bevraagd. Samen met Gerdien Zwartkruis is vervolgens een plan opgesteld om het vrijwilligerstekort aan te pakken. Activiteiten die reeds gepland staan zijn: Het VO atletiektoernooi op 1 juni, De ODS personeelsdag op 10 juni, De Special Heroes sportdag ( 250 kids met een beperking) op 14 juni, ZomerZweet op 21 en 22 juni. De projectovereenkomst van Merlijn loopt af in juni Het is aan de stuurgroep, verantwoordelijk voor de programmalijnen sport in Sittard-Geleen en de inzet van de combinatiefunctionarissen, om te bepalen of de samenwerking gecontinueerd wordt. Dit zal besproken worden tijdens een evaluatiegesprek. 6. Sponsoring Hoofdsponsor is nog altijd MH Roadstyling en is direct gekoppeld is aan het talentenfonds. Jaarlijks sponsoren nog altijd: Direct Stock & Deliver, Direct Mail, Steevens Bakkerijen, Wilsport, Wilma Running, DSM, Sabic, Rabobank, Bavaria en Mullebergh accountancy & advies. Zoals hiervoor al is opgemerkt eindit in 2012 het sponsorcontract met onze hoofdsponsor MH Roadstyling. Het is belangrijk dat we streven naar een voortzetting van dit contract en als dat onverhoopt niet mocht lukken (een) vervangende sponsor(en) vinden. Rabobank Westelijke Mijnstreek steunt het verenigingsleven onder andere met de Rabobank Clubkas Campagne. In april gaat deze campagne voor de eerste keer van start. Tijdens de campagne mogen leden van Rabobank Westelijke Mijnstreek hun stem uitbrengen op de vereniging(en)/stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Ook onze vereniging mag meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Iedere stem die jullie uitbrengen is dus geld waard.

6 7. Vrijwilligers Belangrijke wedstrijden en activiteiten bij AV Unitas zijn niet te organiseren zonder de hulp van onze vrijwilligers. We zijn erg trots op onze vrijwilligers die zorgen voor extra omzet in de kantine. Bedankt voor jullie inzet. In de toekomst wordt het steeds belangrijker om de kantine tijdens trainingen ook open te houden, want we hebben als vereniging deze inkomsten nodig. Momenteel is de bezetting goed geregeld en zijn er een aantal enthousiaste vrijwilligers die dit met plezier verzorgen. 8. Looptrainingen (MILA) Op initiatief verzoek van het bestuur hebben in 2010 besprekingen plaatsgevonden over het nieuw leven inblazen van een loopgroep op de middellange afstand. Deze groep is inmiddels in een ver gevorderd stadium operationeel en Paul Hagedoren zorgt hier voor de uitvoering en begeleiding met een aantal vrijwilligers. De atleten verschijnen regelmatig op een podium tijdens een van de loopwedstrijden in de regio. Komend jaar zullen jullie nog veel horen van deze groep. 9. PR en social media Zoals vorig jaar reeds is aangekondigd hebben we in samenwerking met de atletiekunie en HC Scoop een multifunctional aangeschaft op basis van een lease contract. Met deze printer kunnen we op een voordelige manier kopieën maken voor activiteiten en wedstrijden. Social media is een verzamelnaam voor alle internettoepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via social media websites. Met andere woorden, social media staat voor 'Media die je laten socialiseren met de omgeving waarin je je bevindt'. Ook AV Unitas heeft hard gewerkt om gebruik te maken van o.a. Facebook en Twitter. Momenteel mogen we concluderen dat de Facebook pagina van AV Unitas met 554 volgers een groot succes is.

7 10. Tevredenheidonderzoek Eind 2011 is er een tevredenheidonderzoek gestart binnen de vereniging. Een enthousiast team heeft de moeite genomen om telefonische enquêtes af te nemen onder onze leden. De vragen hadden betrekking op trainingen, faciliteiten, sfeer en vrijwilligerswerk. Een verslag van dit onderzoek zal op korte termijn worden gepubliceerd. De vrijwilligerscommissie is intussen al bezig met het benaderen van nieuwe vrijwilligers. Deze potentiële vrijwilligers hebben tijdens de enquête aangegeven benaderd te willen worden. 11. Jubileum 75 jaar AV Unitas In 2011 is door een aantal enthousiaste leden en niet leden veel tijd en energie gestoken in de organisatie van het jubileumfeest ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan en hebben zij laten zien dat we niet alleen wedstrijden goed kunnen organiseren, maar ook een feest. Achteraf bezien hadden wellicht een aantal dingen anders gekund/gemoeten, maar dat is met de wijsheid van achteraf iets bekijken. Er zijn een aantal activiteiten georganiseerd waaronder een jubileumloop, receptie en een spetterende feestavond. Van deze laatste activiteit zijn de bezoekersaantallen tegengevallen. De jubileumloop zal komende jaren gecontinueerd worden door de wedstrijdorganisatie. 12. Parkeergelegenheid De gebrekkige parkeergelegenheid bij de accommodatie is sinds dag een van de komst naar de nieuwe accommodatie een bron van zorg geweest voor AV Unitas en Scoop. Inmiddels is bericht ontvangen dat er nog dit jaar aanvullende parkeervoorzieningen op de accommodatie gerealiseerd zullen worden aan weerszijden van de huidige toegangsweg. Dat is natuurlijk heel goed nieuws! Beide besturen hebben wel nog aandacht gevraagd bij de gemeente voor het feit dat de huidige hekken bij het hockeyterrein, zoals bij verschillende gelegenheden is gebleken, onvoldoende hoog zijn om overvliegende ballen en daarmee schade aan geparkeerde auto s te voorkomen.

8 Bijlage 1: Prestaties 2011 NK-indoor Medailles voor: Marijke Valk gouden medaille polshoog meisjes A Glenn Boessen bronzen medaille 60m horden Jongens B Milan Meeuse bronzen medaille polshoog Jongens B Joas Leinders bronzen medaille HSS jongens B Etienne Orbons zilveren medaille kogelstoten jongens A Hoogspringen gouden medaille hoogspringen jongens A Faith Eruwa gouden medaille HSS meisjes B Rubina Brouns gouden medaille polshoog meisjes B Wout van Wengerden bronzen medaille polshoog mannen Leonie Schilder zilveren medaille polshoog vrouwen NK-outdoor: Medailles voor: Ellis Gielen bronzen medaille speerwerpen meisjes A Linda Hoedemakers bronzen medaille discuswerpen meisjes A Milan Meeuse zilveren medaille polshoog Jongens B Renee Granzier zilveren medaille verspringen meisjes A Faith Eruwa zilveren medaille HSS meisjes B Sander Maes gouden medaille hoogspringen jongens A Etienne Orbons gouden medaille discuswerpen jongens A Dominique Esselaar gouden medaille polshoog Meisjes B Denise Groot gouden medaille polshoog vrouwen Sietske Noorman bronzen medaille hoogspringen vrouwen Wout van Wengerden zilveren medaille polshoog mannen

9 Bijlage 2: (Concept-)Functiebeschrijvingen bestuur Voorzitter: - het in samenwerking met de overige bestuursleden besturen van de vereniging op met name tactisch en strategisch niveau; - het in samenwerking met de secretaris en penningmeester leiden van de dagelijkse gang van zaken; - het representeren van de vereniging naar derden, op bepaalde gelegenheden, bij evenementen, op regiovergaderingen; - het leiden van de bestuursvergaderingen; - het bewaken van de optimale bezetting van het bestuur. Vice-voorzitter: - het in voorkomende gevallen vervangen van de voorzitter; - het beheren van een van de overige bestuursportefeuilles. Secretaris: - eerste aanspreekpunt voor leden en externen; - het ontvangen van de verenigingspost (Atletiekunie-verenigingszending) en deze zo nodig kopiëren en distribueren naar alle betrokkenen; - voorbereiden van de bestuursvergaderingen; - notuleren van die vergaderingen; - het communiceren van genomen besluiten naar belanghebbenden. Penningmeester: - het budgetteren en registreren van uitgaven en inkomsten, van zowel de vereniging als geheel als voor commissies en evenementen; - contacten onderhouden met gemeente en provinciale overheden inzake mogelijke subsidies - het bewaken van de budgetten; - het ontvangen/verzenden en betalen/innen van facturen. Overige bestuursleden: - verantwoording afleggen over en afstemmen van de werkzaamheden van de commissie waar zij voorzitter van zijn. Gemiddelde tijdsbesteding 5 tot 10 uren per week.

10 Taakoverzicht Taken voorzitter/vice-voorzitter 1. Geeft leiding aan het verenigingsbestuur 2. Leidt de bestuursvergaderingen 3. Leidt de algemene vergaderingen volgens het Huishoudelijk reglement 4. Zorgt voor de navolging en de opvolging van de Statuten, het Huishoudelijk reglement en de besluiten van het verenigingsbestuur en alle andere regels en bepalingen 5. Zorgt voor een goede in- en externe vertegenwoordiging van het bestuur en de vereniging 6. Onderhoudt interne- en externe contacten 7. Is een representatieve vertegenwoordiger van de vereniging 8. Signaleert problemen en draagt oplossingen aan of belegt deze bij het juiste bestuurslid 9. Is binnen het verenigingsbestuur de eerst verantwoordelijke voor de jaardoelstellingen, die in een jaarlijks doelstellingsactieplan zijn vervat, die zijn/haar portefeuilles bevatten en zijn bestuurlijke portefeuilles betreffen en is daarop intern en extern het aan spreekpunt 10. Is verantwoordelijk voor het verenigingsbeleid en implementeert met behulp van het jaarlijkse actieplan de relevante verenigingsdoelstellingen vastgesteld op de jaarlijkse algemene Vergadering 11. Is betrokken bij sponsoraangelegenheden 12. Is bevoegd tot het instellen van commissies en het benoemen van functionarissen in afstemming met de Algemene Vergadering. De taken van de penningmeester: 1. Beheren van kasgelden, bankrekening Rabobank / ING en spaar/beleggingsrekeningen bij enkele instituten. 2. Incasso van contributiegelden en inschrijfgelden en competitiebijdrage. 3. Interactief met Ledenadministrateur m.b.t. ledenadministratie (inschrijfgeld, contributie, competitiebijdrage en opzegging). 4. Bewaken van correctheid van ingediende rekeningen. 5. Verrichten van betalingen van ingediende rekeningen. 6. Bewaken van kantineoverdrachten 7. Controle van kas en goederen van de kantine. 8. Activiteiten ontplooien tot het genereren van gelden. 9. presenteren van jaarrekening en begroting tijdens ALV

11 Taken Secretaris: 1. Het opzetten en bijhouden van het archief 2. Het bijhouden van de leden/vrijwilligersadministratie 3. Het voorbereiden van vergaderingen, in overleg met de voorzitter; de verslaglegging en beantwoording van ingekomen post 4. Het in de gaten houden van de bestuurlijke regels en huishoudelijk reglement 5. Bekend maken wanneer, waar en hoe laat een vergadering is 6. Opstellen van een vergaderrooster 7. Opstellen van vergader agenda 8. In overleg met de voorzitter bekijken welke ingekomen stukken besproken moeten worden 9. Overleggen met de voorzitter over de nodige toelichting 10. De stukken tijdig toesturen 11. De ingekomen post toelichten 12. Verslag / besluitenlijst maken 13. Verslag / besluitenlijst uitwerken en rondsturen 14. Ingekomen stukken beantwoorden

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty Samenstelling bestuur MHC Liberty MHC Liberty is bezig met een transformatie proces. In 2012 is het plan Liberty 2020 opgesteld en in gang gezet. Een onderdeel daarvan is het herstructureren van de club

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet Om de leden van Sav een goed inzicht te bieden bij welke commissie zij willen horen, zijn er van de commissies taakbeschrijvingen gemaakt. Ook het bestuursleden hebben van hun taken een beschrijving gemaakt.

Nadere informatie

VB-competitie ZuidWest-Nederland 2013

VB-competitie ZuidWest-Nederland 2013 VB-competitie ZuidWest-Nederland VB-competitie Zuidwest Nederland In 2010 is door een vijftal atletiekverenigingen het initiatief genomen om in Zuidwest Nederland een competitie op te starten voor VB-groepen.

Nadere informatie

Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010

Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010 Financiën op orde! Sportcongres 25 november 2010 Inhoud -Formele aspecten / wettelijk kader -Taken penningmeester en doel -Financiële administratie -Inrichting -Inkomsten en uitgaven -De begroting -Overige

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010 Algemene Ledenvergadering AV Start 78 Donderdag 25 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag algemene ledenvergadering 2009 4. Uitreiking prestatiebekers --- run for

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Organogram Een organogram geeft op een schematische wijze de structuur van de vereniging weer. Een goed, duidelijk en overzichtelijk organogram geeft de verschillende functies, commissies en dergelijke

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

GV DOS K.v.K. : 40532716 KNGU nummer: 01081609

GV DOS K.v.K. : 40532716 KNGU nummer: 01081609 Jaarverslag GV DOS 2009-2010 DOS Amsterdam maakt een turbulent jaar mee. Na de noodoproep van het vorige bestuur zijn drie nieuwe bestuursleden gevonden die onze vereniging een stap vooruit willen helpen.

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2014 2015 Aangepast: 31-08-2014 TBV bestuursleden SCP

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 1. Opening door de voorzitter Welkom, voordat we beginnen met de agendavaststelling kijken we naar een filmpje over FreerunXtra. 2. Vaststellen agenda

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SSA

Huishoudelijk reglement SSA Huishoudelijk reglement SSA Laatst gewijzigd: januari 2017 Inhoud 1 Afkortingen... 3 2 Algemene bepalingen... 3 3 Doel van SSA... 3 4 Bestuur... 4 5 Bestuursfuncties... 4 6 Werving nieuw bestuur... 5 7

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Jeugd beleidsplan. Tafeltennisvereniging. datum

Jeugd beleidsplan. Tafeltennisvereniging. datum Jeugd beleidsplan Tafeltennisvereniging datum Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Missie jeugdcommissie blz. 4 3. Plaats van de jeugdcommissie binnen de club blz. 5 4. Taken jeugdcommissie blz. 6 5. Samenstelling

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Functie omschrijving Bijlage 1

Functie omschrijving Bijlage 1 Functie omschrijving Bijlage 1 Voorzitter 1 Voorzitten van de bestuursvergaderingen en Algemene Ledenvergaderingen 2 Diverse vertegenwoordigingen representatief (prijsuitreikingen, jubilea etc) 3 Bezoeken

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

Regio Wedstrijden Pupillen Medaillewedstrijden 9 apr A av NOP M1 av Cialfo M2 21 mei B Flevo Delta M1 av PEC M2 4 juni B **de Sprinter M3 **de

Regio Wedstrijden Pupillen Medaillewedstrijden 9 apr A av NOP M1 av Cialfo M2 21 mei B Flevo Delta M1 av PEC M2 4 juni B **de Sprinter M3 **de Baan kalender 2016 Regio Wedstrijden Pupillen Medaillewedstrijden 9 apr A av NOP M1 av Cialfo M2 21 mei B Flevo Delta M1 av PEC M2 4 juni B **de Sprinter M3 **de Sprinter M4 17 sept A av De Gemzen M3 de

Nadere informatie

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven BESTUUR. telefoon fractiekamer: 040-2382392 e-mail: ouderenappel.fractie@eindhoven.nl Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven Het bestuur van het Ouderen Appèl Eindhoven is op zoek naar 4 nieuwe

Nadere informatie

VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland. Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen

VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland. Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen VB Meerkampen Zuid-West Nederland In 2010 is door een aantal atletiekverenigingen

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 4-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, De laatste nieuwsbrief is alweer een paar maanden oud. Inmiddels hebben we weer genoeg te melden. Er staan een aantal belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Beleidsplan TCA

Beleidsplan TCA Beleidsplan TCA 2014-2018 1. Voorwoord 2 2. TC Appelscha 3 3. Organisatiestructuur 4 4. Accommodatie 5. Sporttechnisch beleid 6. Ledenwerving- en behoud 7. Vrijwilligersbeleid 8. Communicatie 9. Financiën

Nadere informatie

Bestuurlijk & Organisatorischbeleid. Jeugd- & Baanatletiek (incl. materialen)

Bestuurlijk & Organisatorischbeleid. Jeugd- & Baanatletiek (incl. materialen) Bijlage 2 1. Bestuurlijk & organisatorischbeleid Bestuurlijk & Organisatorischbeleid Gezellig / Betrokken / Sociaal / Financieel Trainersbeleid Organisatie (evenementen) Baanaccommodatie Behoud talenten

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

DSM baancircuit. Lambert Dijkslagbaan Sportpark Molenbeek uur Ja Ja Nainschrijving: ja Inschrijfgeld 3,00 per onderdeel

DSM baancircuit. Lambert Dijkslagbaan Sportpark Molenbeek uur Ja Ja Nainschrijving: ja Inschrijfgeld 3,00 per onderdeel DSM baancircuit De Gemzen 8 April 2017 Heerde DSM Baancircuit DSM baancircuit Electronische tijd Lambert Dijkslagbaan Sportpark Molenbeek 10.00 uur Nainschrijving: ja Inschrijfgeld 3,00 per onderdeel M.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde

Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Huishoudelijk reglement Huurders Belang Zeewolde Artikel 1. Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Reglement is het reglement Huurders Belangen Zeewolde vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Concept Beleidsplan Nieuwe Koers Olympia 2010

Concept Beleidsplan Nieuwe Koers Olympia 2010 Concept Beleidsplan Nieuwe Koers Olympia 2010 ALV 26 februari 2007 Algemeen Olympia Enquete Focus Aanpak Doelstelling Waar willen we zijn in 2010? Waar staan we nu? Plan Organisatie Agenda Normen & Waarden

Nadere informatie

Jaarverslag Bestuur Groningen Atletiek

Jaarverslag Bestuur Groningen Atletiek Jaarverslag Bestuur Groningen Atletiek 2016-2017 1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. Bestuur 3 Commissies Organisatie 4 Ledenaantal per 1 januari 2017 Trainers 5 Gemeente Groningen Kleding Vertrouwenspersoon

Nadere informatie

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN Inhoud wie is de GAC doelstellingen organisatie communicatie & coördinatie trainingsgroepen instroom nieuwe leden kleding & schoenen halen & brengen & afzeggen trainingen procedures

Nadere informatie

B/C/D Medaille wedstrijden. C/D competitie. B-competitie. Overige Competitie organisatoren

B/C/D Medaille wedstrijden. C/D competitie. B-competitie. Overige Competitie organisatoren Baan kalender 2015 B/C/D Medaille wedstrijden 25 april av PEC '10 A 9 mei de Gemzen B 5 sept av Cialfo B 19 sept av NOP A C/D competitie 18 april av Cialfo 30 mei av Isala '96 20 juni Flevo Delta 12 sept

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden

Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden Uitgave: 04 juni 2018 1 Inhoudsopgave 1. Categorie/leeftijd indeling Blz. 3 2. Trainingen Blz. 4 3. Wedstrijden Blz. 5 en 6 4. Kleding Blz. 7 en 8 5. Vrijwilligers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan NIEUWSBRIEF 27 mei 2018 Van de bestuurstafel We houden het praatje van het bestuur kort dit keer. Er staat de komende weken namelijk veel te gebeuren en er is dan ook weer genoeg informatie te delen. Daar

Nadere informatie

Financieel beleidsplan. KV Atalante

Financieel beleidsplan. KV Atalante Financieel beleidsplan KV Atalante september 2015 www.atalante.nl Inhoud 1. Algemeen...3 1.1 Inleiding...3 1.2 De financiële administratie...3 1.3 Bewaarplicht...3 2 Financiële beheersing...3 2.1 Inleiding...3

Nadere informatie

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies)

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Voorzitter Algemeen Bestuur Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Leidt jaarvergadering Houdt toezicht op lopende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. Bestuur. 1.1 Posities binnen het dagelijks bestuur moeten zijn: Voorzitter, Secretaris, en Penningmeester.

Nadere informatie

Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub. C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1

Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub. C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1 Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1 Waarom deze presentatie De gestage groei van onze club vraagt om meer structuur en betere, modernere

Nadere informatie

AGENDA Pauze (15 minuten) 9. Diverse onderwerpen 10.Rondvraag 11.Sluiting

AGENDA Pauze (15 minuten) 9. Diverse onderwerpen 10.Rondvraag 11.Sluiting FILMPJE! Filmpje WFLWR! AGENDA-1 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen ALV 25 november 2015 4. Acties en toezeggingen uit ALV 5. Financieel verslag over 2015 6. Vaststelling beleidsplan

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer Organisatie Sportclub Deventer Doel: Invulling geven aan een nieuwe organisatie, met heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden, die past bij de fase waarin Sportclub Deventer zich bevindt en

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Welkom bij De Keien. Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010

Welkom bij De Keien. Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010 Welkom bij De Keien Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010 Het doel van deze avond Welkom Het hoofddoeldoel van deze avond is om de ouders van onze jeugdleden op de hoogte te brengen

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 3.0 1 september 2014 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011

INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011 INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011 Accommodatie Het FBK-Games NK Teams voor senioren zal plaatsvinden in het FBK Stadion, Kuipersdijk 46 te Hengelo (O).

Nadere informatie

Inkomsten: Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord.

Inkomsten: Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord. Toelichting op de begroting 2013 van de NTTB afdeling Noord. Algemeen. Bij het opmaken van deze begroting hebben wij gebruik gemaakt van het jaarplan 2013. Wij pleiten voor duidelijke en transparante taakverdeling

Nadere informatie

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera Versie 3.0 (definitief), 2 september 2012 Werkplan Volvera 2012-2013 1. Werkplan 2012-2013 1.1. Inleiding Voor u ligt het tweede werkplan met activiteiten voor het seizoen 2012-2013. Dit werkplan bevat

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en staat stil bij de ernstige ziekte van dhr. Pierre Henssen.

De voorzitter opent de vergadering en staat stil bij de ernstige ziekte van dhr. Pierre Henssen. Concept verslag algemene ledenvergadering AV Unitas 24 mei 2011 1. Opening door de voorzitter, mededelingen en vaststellen agenda: De voorzitter opent de vergadering en staat stil bij de ernstige ziekte

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden voorzitter. Taken en verantwoordelijkheden secretaris. Gymnastiekvereniging Ypsilon Doetinchem

Taken en verantwoordelijkheden voorzitter. Taken en verantwoordelijkheden secretaris. Gymnastiekvereniging Ypsilon Doetinchem Taken en verantwoordelijkheden voorzitter - Geeft dagelijkse en algehele leiding aan de vereniging - Stelt in samenwerking met technisch bestuurslid en hoofdleiding beleids- en jaarplan op - Draagt het

Nadere informatie

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Resultaten leden-enquête 2015 Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Respons 177 e-mail uitnodigingen verstuurd (225 leden) Overige leden zijn uitgenodigd via website en FaceBook 80 enquêtes zijn ingevuld

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin.

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Paragraaf 1 Paragraaf 2 Doel van de vereniging T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. T.S.S.V. Spartacus tracht

Nadere informatie

Aankondiging. Belgische Kampioenschappen 2017 SHORTTRACK

Aankondiging. Belgische Kampioenschappen 2017 SHORTTRACK Aankondiging Belgische Kampioenschappen 2017 SHORTTRACK Zaterdag 25 februari 2017 Luna s IJsstadion Luikersteenweg 331, 3920 Lommel De Belgische Kampioenschappen Shorttrack 2017 gaan door in Luna s IJsstadion

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM 1. Algemeen Het kantoor van de Stichting Gilde Rotterdam is gehuisvest in Gebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam. E-mail adres: info@gilderotterdam.nl.

Nadere informatie

Almelose Atletiek vereniging Sisu

Almelose Atletiek vereniging Sisu AAV SISU een korte introductie: Graag stellen we u voor aan A.A.V. SISU. Maar waarschijnlijk is dit niet eens nodig want SISU is één van de bekendste atletiek verenigingen van Almelo en omstreken. A.A.V.

Nadere informatie

HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie

HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie maart 2013 - november 2013 Enschedese Headbangers Organisatie Gronausevoetpad 165 7533 VG Enschede contact@enschedeseheadbangers.nl www.enschedeseheadbangers.nl

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek D.V.S. Apeldoorn. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. Bestuur. 1.1 Posities binnen het bestuur moeten zijn: Voorzitter, Secretaris, en Penningmeester.

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 seizoen Secretaris:

Nieuwsbrief 4 seizoen Secretaris: Beste Leden, Het seizoen zit er weer op. Op de valreep nog een afsluitende nieuwsbrief van dit seizoen. Wegens omstandigheden iets korter dan u gebruikelijk van ons gewend bent. Echter zijn er toch nog

Nadere informatie

Functieomschrijving van het Bestuur en de Bestuursleden van KNHS Mendistrict Zuid

Functieomschrijving van het Bestuur en de Bestuursleden van KNHS Mendistrict Zuid de belangrijkste gedragskenmerken voor een lid van het bestuur De nadruk ligt op het (organisatie identificatie) Functieomschrijving van het Bestuur en de Bestuursleden van KNHS Mendistrict Zuid De statuten

Nadere informatie

Junioren CD / Pupillen ABC

Junioren CD / Pupillen ABC Wedstrijdprogramma 2014 Junioren CD / Pupillen ABC A.V. Haaksbergen Website:www.av-haaksbergen.nl Procedure voor afmelden: Bij voorkeur tot 10 dagen voor een wedstrijd, dit scheelt niet alleen in werkzaamheden,

Nadere informatie

Brochure Commissie VG-Biljarten

Brochure Commissie VG-Biljarten Brochure Commissie VG-Biljarten [Uitgave juni 2017] Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding en Doelstellingen 2 2. Nederlandse kampioenschappen (NK) 3 2.1. NK Teams 3 2.2. NK Individueel 3 3. Lidmaatschap KNBB

Nadere informatie

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid Bezinnen Bijlage 1 Operationele Doelstellingen Doen Denken Beslissen 1. Accommodatiebeleid Accommodatiebeleid a. De vereniging AV Fortuna zal gedurende de beleidsperiode zorgen voor optimale trainings-

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN

REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN Atletiekvereniging Edam Aan de erkenning van clubrecords van Atletiekvereniging Edam (hierna te noemen : A.V. Edam) zijn de volgende regels verbonden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Beleidsplan SC Joure 2007-2010 opgesteld in april/mei 2007 met draagvlak geledingen AB/topsport/breedtesport/sponsoring Doelstellingen

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Missie Accommodatie Leden

Missie Accommodatie Leden In deze brochure stelt Atletiek Maastricht zich aan u voor. Ook laten we u zien wat de mogelijkheden zijn om uw naam en betrokkenheid bij sport en samenleving uit te dragen. Samenwerken met sponsors geeft

Nadere informatie

Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018

Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 1 Voorwoord Beste leden, Voor jullie ligt het beleidsplan 2013-2018; een leidraad waarmee we de komende jaren aan de slag gaan. De

Nadere informatie

Stand van zaken missie en visie per december 2017.

Stand van zaken missie en visie per december 2017. Stand van zaken missie en visie per december 2017. - wat gaat volgens plan - waar zijn we mee bezig en gaat de goede kant op - wat gaat niet volgens plan of is nog niet opgepakt. 1 De hoofdpunten van de

Nadere informatie

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief -3- Januari 2011 Inhoudsopgave: Onderzoek sport en ontwikkeling voor kinderen Even voorstellen Wedstrijdverslag M

Nadere informatie

AZVD Beleidsplan triatlon 2010-2013

AZVD Beleidsplan triatlon 2010-2013 AZVD Beleidsplan triatlon 2010-2013 Beleidsplan Triatlon 2010 2013 Triatlon commissie 1 Versiebeheer Status Versie Datum Door Reden Concept 01 1-11-2009 Ruben Concept Eindversie 02 9-11-2009 Ruben Commentaar

Nadere informatie

Trias Shorttrack Leeuwarden

Trias Shorttrack Leeuwarden HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trias Shorttrack Leeuwarden Art. 1 Definities Vereniging - Vereniging Trias Shorttrack Leeuwarden, opgericht d.d. 20 december 1996 (voorheen Stichting Verenigde Leeuwarder IJsclubs

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Structuur VOREO 2012-2013

Structuur VOREO 2012-2013 Structuur VOREO 2012-2013 In dit document is de structuur van volleybalvereniging VOREO vastgelegd, is de bemensing van bestuur en commissies weergegeven en zijn de taken omschreven. Naast het bestuur

Nadere informatie