1 I: : \ L. Prins Hendrikstraat 4 Zevenbergen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 I: : \ L. Prins Hendrikstraat 4 Zevenbergen"

Transcriptie

1 : \West-Brt. ir n i r f \ 1 I: : \ L. V JÊ?*A Prins Hendrikstraat 4 Zevenbergen openingstijden dinsdag-donderdag uur woensdagavond (m.u.v. juni-augustus) uur Postbus AC Zevenbergen Telefoon Fax rawestbrabanttswxs.nl aan dagelijks en algemeen bestuur van het waterschap Land van Nassau Postbus AG ZEVENBERGEN onze datum ons kenmerk onderwerp bijlagen nadere informatie bij 30 juni /2003 wijziging Gemeenschappelijke Regeling 1 J.H.M. Janssen uw datum uw kenmerk Geachte bestuur, In zijn vergadering van 27 juni il. heeft het algemeen bestuur van het Regionaal Archief West-Brabant (RAWB) bijgevoegd concept van een gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling (GR) vastgesteld. Deze wijziging werd nodig geoordeeld, o.a. door het uittreden van enkele deelnemers: Woensdrecht in 2001 en onlangs ook de gemeente Steenbergen per 1 juni Bovendien zijn er, sinds de in werking treding van onze GR op 1 januari 1998, verschillende zaken gewijzigd, vervallen of toegevoegd. Zo heeft ons bestuur, naar aanleiding van de besprekingen over archiefsamenwerking met de gemeenten Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom in 2002 en het begin dit jaar genomen besluit tot continuering en doorstart van het RAWB, besloten om de bepalingen omtrent het uittreden van deelnemers aan te scherpen. Maar ook is bijvoorbeeld de procedure rond de vaststelling van de jaarrekening aangepast aan de gewijzigde Wet Gemeenschappelijke Regelingen. In de nu voorliggende GR zijn de veranderingen t.o.v. de oorspronkelijke GR van 1 januari 1998 in cursief weergegeven. Deze zijn in een bijlage toegelicht. Wij verzoeken u om in te stemmen met deze gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling Regionaal Archief West-Brabant. In afwachting van uw reactie, verblijven wij, Hoogachtend, namens het dagelijks bestuur, J.H.M.Janssen directeur

2 \ Regionaal ' West-Br aha rit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING 'REGIONAAL ARCHIEF WEST-BRABANT' Begripsbepalingen Artikel 1 1. In deze gemeenschappelijke regeling wordt verstaan onder: a. regeling: deze gemeenschappelijke regeling; b. gemeenten: de aan deze regeling deelnemende gemeenten; c. waterschap: het aan deze regeling deelnemende waterschap of diens rechtsopvolger; d. Gedeputeerde Staten: Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant; e. archiefbescheiden: de in artikel 1, onder c, van de Archiefwet 1995 bedoelde archiefbescheiden; f. archiefbewaarplaats: de in artikel 1, onder f., van de Archiefwet 1995 bedoelde archiefbewaarplaats; g. directeur: de in artikel 32, eerste lid en in artikel 37, eerste lid van de Archiefwet 1995 bedoelde archivaris; h. regionaal archief: het in artikel 2, eerste lid, van deze regeling bedoelde openbaar lichaam; i. algemeen bestuur: het in artikel 4 van deze regeling bedoeld bestuursorgaan; j. dagelijks bestuur: het in artikel 4 van deze regeling bedoeld bestuursorgaan; k. wet: Wet Gemeenschappelijke Regelingen. 2. Waar in de regeling artikelen van de Gemeentewet en Archiefwet en van verordeningen dan wel regelingen van een of meer deelnemende gemeenten en/of waterschap van overeenkomstige toepassing worden verklaard, komt in die artikelen in de plaats van de gemeente of het waterschap het regionaal archief en in de plaats van de raad of het algemeen bestuur van het waterschap en burgemeester en wethouders of het dagelijks bestuur van het waterschap, het algemeen respectievelijk het dagelijks bestuur van het regionaal archief. Instelling Artikel 2 1. Er is een openbaar lichaam, genaamd 'Regionaal Archief West-Brabant', gevestigd te Zevenbergen. 2. Het verzorgingsgebied van het regionaal archief wordt gevormd door het grondgebied van de deelnemende gemeenten, te weten: Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert en van het beheersgebied van het waterschap Land van Nassau. 3. Het inwoneraantal van het regionaal archief is de som van de inwoneraantallen van de gemeenten. Als inwoneraantal van de gemeenten wordt aangehouden de laatstelijk door het Centraal Bureau voor de Statistiek openbaar gemaakte bevolkingscijfers. 4. Voor het deelnemende waterschap wordt een oppervlaktemaat als maatstaf aangehouden, waarbij 5 ha. worden gelijkgesteld aan één inwoner, met dien verstande dat het totaal aantal hectaren voor de berekening van het aantal inwoners niet meer kan bedragen dan maximaal hectaren.

3 Doel van de regeling Artikel 3 1. Het Regionaal Archief West-Brabant heeft tot doel de in beheer overgedragen archieven en verzamelingen van de aangesloten gemeenten en het waterschap in goede, geordende en toegankelijke staat te bewaren, deze archieven en verzamelingen voor een breed publiek beschikbaar te stellen, alsmede het uitoefenen van het toezicht op het beheer van de niet overgebrachte archiefbescheiden van de aangesloten gemeenten en het waterschap. Daarnaast draagt het regionaal archief zorg voor de verwerving van relevante niet-overheidsarchieven en verzamelingen en het beheer ervan. 2. Het in het eerste lid bedoelde doel strekt zich voor wat betreft het waterschap slechts uit tot de archieven, verzamelingen en niet-overgebrachte archiefbescheiden van het waterschap Land van Nassau en diens rechtsvoorgangers. Het regionaal archief Artikel 4 1. Het bestuur van het regionaal archief bestaat uit een algemeen bestuur, een dagelijks bestuur en een voorzitter. 2. Het algemeen bestuur staat aan het hoofd van het openbaar lichaam. Het algemeen bestuur Artikel 5 1. Iedere gemeenteraad en het algemeen bestuur van het waterschap wijst uit zijn midden, de voorzitter daarvan inbegrepen, een lid en een plaatsvervangend lid voor het algemeen bestuur aan. Gemeenteraden kunnen ook een wethouder aanwijzen. 2. De leden van het algemeen bestuur, voorzover zij door de gemeenteraden en het algemeen bestuur van het waterschap zijn aangewezen, worden aangewezen voor een periode van vier jaren, en zij treden af op het tijdstip waarop de zittingsperiode van respectievelijk de gemeenteraad en het algemeen bestuur van het waterschap afloopt. 3. De gemeenteraad en het algemeen bestuur van het waterschap beslissen uiterlijk in de tweede vergadering van elke zittingsperiode over de in lid 1 en 2 genoemde aanwijzing. 4. Het lidmaatschap van het algemeen bestuur eindigt van rechtswege, zodra men ophoudt wethouder o/~lid of voorzitter te zijn van de gemeenteraad of van het algemeen bestuur van het waterschap of van het dagelijks bestuur van het waterschap. 5. Indien tussentijds een zetel van het algemeen bestuur vacant komt, wijst de gemeenteraad, respectievelijk het algemeen bestuur van het waterschap, wiens lid ophoudt lid te zijn van het algemeen bestuur zo spoedig mogelijk een nieuw lid aan. Artikel 6 De gemeenteraad, respectievelijk het algemeen bestuur van het waterschap, kan een door hem aangewezen lid van het algemeen bestuur, dat zijn vertrouwen niet meer bezit ontslag verlenen. Artikel 7 Voor de vergadering van het algemeen bestuur kunnen adviseurs worden uitgenodigd.

4 De bevoegdheden van het algemeen bestuur Artikel 8 Voor zover in deze regeling niet anders is bepaald, oefent het algemeen bestuur de bevoegdheden uit die bij of krachtens de Archiefwet 1995 en de Gemeentewet zijn of worden toegekend aan de gemeenteraden, respectievelijk de bevoegdheden die zijn of worden toegekend aan de algemene besturen van de waterschappen, en die nodig zijn ter behartiging van de in artikel 3 omschreven taak van het regionaal archief. Artikel 9 Het algemeen bestuur vergadert tenminste tweemaal per jaar en voorts zo dikwijls de voorzitter of het dagelijks bestuur dit nodig oordeelt of tenminste twee leden zulks schriftelijk, onder opgave van de te behandelen onderwerpen, verzoeken. Artikel Het algemeen bestuur vergadert in het openbaar. De deuren worden gesloten wanneer dit door eenvijfde van de aanwezige leden wordt gevraagd of de voorzitter dit nodig acht. Het algemeen bestuur beslist vervolgens of met gesloten deuren zal worden vergaderd. In een besloten vergadering kan over de daarin behandelde onderwerpen ook een besluit worden genomen. Van het verhandelde in een besloten vergadering dient een afzonderlijk verslag gemaakt te worden. 2. In een besloten vergadering wordt niet beraadslaagd, noch een besluit genomen over: a. het vaststellen of wijzigen van de begroting; b. het vaststellen van de rekening; c. het vaststellen, wijzigen of intrekken van verordeningen; d. het toetreden tot, uittreden uit, wijziging, vervanging en opheffing van de regeling, als bedoeld in de artikelen 35 tot en met 41 van deze regeling. 3. In een besloten vergadering wordt geen besluit genomen over: a. het aangaan van geldleningen en van rekening-courant overeenkomsten; b. het uitlenen van gelden en het waarborgen van geldelijke verplichtingen door anderen aan te gaan; c. het vervreemden of bezwaren van goederen van het regionaal archief; d. het onderhands verhuren, verpachten of in gebruik geven van goederen van het regionaal archief; e. het kopen of huren van onroerende goederen; f. het onderhands aanbesteden van werken of leveranciers; g. het doen van een uitgave, voordat de begroting of de begrotingswijziging, waarbij deze uitgave is geraamd, is goedgekeurd. Artikel 11 Artikel 25 van de Gemeentewet is van overeenkomstige toepassing. Artikel Het algemeen bestuur van het regionaal archief verstrekt aan de gemeenteraden, respectievelijk het algemeen bestuur van het waterschap, de door een of meer leden van die raden of besturen gevraagde inlichtingen schriftelijk en zo spoedig mogelijk, voor zover dat niet strijdig is met het belang van het regionaal archief. 2. Een verzoek om inlichtingen wordt door het lid van de raad of het algemeen bestuur van het waterschap ingediend bij de voorzitter van zijn raad/bestuur, die het onmiddellijk doorzendt aan het betreffende orgaan van het regionaal archief.

5 3. Het algemeen bestuur verstrekt de inlichtingen in ieder geval binnen 45 dagen, het dagelijks bestuur en de voorzitter binnen 30 dagen. Artikel Een lid van het algemeen bestuur verstrekt aan de gemeenteraad, respectievelijk algemeen bestuur van het waterschap, die hem heeft aangewezen zo spoedig mogelijk doch in ieder geval binnen 45 dagen de door een of meer leden van die raad, respectievelijk dat algemeen bestuur, in een vergadering van de raad c.q. het algemeen bestuur van het waterschap of schriftelijk gevraagde inlichtingen, voor zover dat niet strijdig is met het belang van het regionaal archief. 2. De gemeenteraad, respectievelijk het algemeen bestuur van het waterschap, kan een lid van het algemeen bestuur dat hij heeft aangewezen ter verantwoording roepen voor het door hem in het algemeen bestuur gevoerde beleid. Het dagelijks bestuur Artikel Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, allen door en uit het algemeen bestuur aan te wijzen. 2. Het lidmaatschap van het dagelijks bestuur eindigt van rechtswege, zodra men ophoudt lid te zijn van het algemeen bestuur. 3. Indien tussentijds een zetel van het dagelijks bestuur vacant komt, wijst het algemeen bestuur in zijn eerstvolgende vergadering een lid uit zijn midden aan. Artikel 15 Voor de vergaderingen van het dagelijks bestuur kunnen adviseurs worden uitgenodigd. De bevoegdheden van het dagelijks bestuur Artikel Het dagelijks bestuur oefent de bevoegdheden uit die bij of krachtens de Archiefwet 1995 en de Gemeentewet zijn of worden toegekend aan de colleges van burgemeester en wethouders der gemeenten en aan de dagelijkse besturen der waterschappen, voor zover die nodig zijn ter behartiging van de in artikel 3 omschreven taak van het regionaal archief. 2. Het dagelijks bestuur is voorts belast met onder meer: a. het voorbereiden van al hetgeen aan het algemeen bestuur ter overweging en beslissing zal worden voorgelegd; b. het uitvoeren van de besluiten van het algemeen bestuur; c. het beheren van de inkomsten en uitgaven van het regionaal archief; d. de zorg, voorzover niet aan anderen opgedragen, voor de controle op het geldelijk beheer en de boekhouding; e. het nemen van alle conservatoire maatregelen, zowel in als buiten rechte en het doen van alles wat nodig is ter voorkoming van verjaring en verlies van recht op bezit; f. het houden van een voortdurend toezicht op alles wat het regionaal archief aangaat. Artikel 17 Het dagelijks bestuur vergadert zo dikwijls als de voorzitter dit nodig oordeelt.

6 Artikel Het dagelijks bestuur of een of meer leden daarvan verstrekt aan het algemeen bestuur zo spoedig mogelijk doch in ieder geval binnen 45 dagen in een vergadering van dat bestuur of schriftelijk de door een of meer leden van het algemeen bestuur gevraagde inlichtingen voor zover dat niet strijdig is met het algemeen belang. 2. Het algemeen bestuur kan het dagelijks bestuur of een of meer leden daarvan, nadat de inlichtingen zijn verstrekt of dienden te zijn verstrekt, in een vergadering of schriftelijk ter verantwoording roepen. De voorzitter Artikel 19 De voorzitter wordt door en uit het algemeen bestuur aangewezen; hij is tevens voorzitter van het dagelijks bestuur. Artikel De voorzitter is verantwoordelijk voor de uitvoering van de besluiten van het dagelijks bestuur. 2. De voorzitter is belast met de leiding van de vergaderingen van het algemeen bestuur en van het dagelijks bestuur. 3. De voorzitter tekent de stukken die van het algemeen bestuur of van het dagelijks bestuur uitgaan. 4. De voorzitter vertegenwoordigt het regionaal archief in en buiten rechte. De vertegenwoordiging kan hij opdragen aan een door hem aan te wijzen gevolmachtigde. Indien de voorzitter behoort tot het bestuur van een van de gemeenten van het samenwerkingsverband of van het waterschap, dat partij is in het geding waarbij het regionaal archief betrokken is, wordt het regionaal archief door de vice-voorzitter of een ander door het dagelijks bestuur aan te wijzen lid van dat bestuur vertegenwoordigd. Secretaris en penningmeester Artikel 21 De functies van secretaris en penningmeester zijn in één persoon verenigbaar. Artikel De secretaris is het algemeen bestuur, het dagelijks bestuur en de voorzitter in alles wat de hem opgedragen taak betreft behulpzaam. 2. Alle stukken, die van het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur uitgaan, worden door hem mede-ondertekend. Het personeel Artikel Het algemeen bestuur beslist omtrent benoeming, schorsing en ontslag van de directeur. 2. Van benoeming, schorsing en ontslag van de directeur wordt mededeling gedaan aan de gemeenteraden, de colleges van burgemeester en wethouders, de algemene besturen en de dagelijkse besturen van de waterschappen. 3. De directeur dient in het bezit te zijn van een diploma archivistiek, als bedoeld in de Archiefwet Artikel 24 De directeur is belast met de uitvoering van de taken, als bedoeld in artikel 3 van deze regeling.

7 Artikel De directeur kan worden bijgestaan door een of meer medewerkers. 2. Het dagelijks bestuur beslist omtrent benoeming, schorsing en ontslag van de medewerkers. 3. Van benoeming, schorsing en ontslag van de medewerkers wordt mededeling gedaan aan de colleges van burgemeester en wethouders en aan de dagelijkse besturen van de waterschappen. 4. Tenminste een van de medewerkers dient in het bezit te zijn van een diploma archivistiek, als bedoeld in de Archiefwet 1995; deze vervangt de directeur bij diens afwezigheid. Artikel 26 Het algemeen bestuur stelt voor het personeel in dienst van het regionaal archief een instructie vast. Deze instructie wordt niet vastgesteld of gewijzigd dan nadat de colleges van burgemeester en wethouders en het dagelijks bestuur van het waterschap in de gelegenheid zijn gesteld hun gevoelens over het ontwerp kenbaar te maken. Aan deze colleges wordt eveneens de vastgestelde instructie alsmede de wijzigingen daarin ter kennis gebracht. Artikel 27 Het algemeen bestuur regelt de bezoldiging van het personeel. lid 2 vervalt Artikel 28 Voor zover in deze regeling niet anders is bepaald zijn voor het personeel de rechtspositieregelingen van de gemeente Moerdijk van overeenkomstige toepassing. Artikel 29 De werkzaamheden van de directeur en zijn medewerkers worden door het algemeen bestuur op voorstel van de directeur geregeld in een werkplan, dat op een of meerdere jaren betrekking heeft. Financiële bepalingen Artikel 30 De kosten van het regionaal archief worden jaarlijks inzichtelijk gemaakt door middel van een begroting van inkomsten en uitgaven ontleend aan het in artikel 29 bedoelde werkplan. Artikel De kosten verband houdende met het instandhouden en doen functioneren van het regionaal archief, worden omgeslagen over de deelnemende gemeenten en het waterschap op grond van een door het algemeen bestuur vast te stellen bijdrage per deelnemer. 2. De kosten verband houdende met werkzaamheden die voor de deelnemende gemeenten en het waterschap worden verricht, worden rechtstreeks ten laste van de gemeenten en het waterschap gebracht op basis van het aantal uren dat in de begroting voor betreffende gemeente en waterschap is opgenomen. Afwijking van de begroting zal leiden tot verrekening van meer- of minderkosten. Artikel Het algemeen bestuur stelt voorschriften vast ter zake van het geldelijk beheer en de administratie. 2. Ten aanzien van de controle op het geldelijk beheer en de administratie zijn de artikelen 213 en 215 van de Gemeentewet van overeenkomstige toepassing.

8 Artikel Jaarlijks vóór 1 april zendt het dagelijks bestuur de ontwerp-begroting met toelichting voor het daarop volgende kalenderjaar aan de gemeenteraden en aan het algemeen bestuur van het waterschap toe. Het aandeel van elk van de gemeenten en van het waterschap in de voor het begrotingsjaar geraamde kosten wordt in deze begroting tot uitdrukking gebracht. Vóór 15 juni daaropvolgend kunnen de gemeenteraden en het algemeen bestuur van het waterschap eventuele bezwaren tegen en opmerkingen over de ontwerp-begroting bij het dagelijks bestuur inzenden. 2. Het algemeen bestuur stelt de begroting vast vóór 1 juli van het jaar, voorafgaande aan dat, waarvoor de begroting dient. In geval deze ongewijzigd is vastgesteld, wordt daarvan schriftelijk mededeling gedaan aan de gemeenteraden, de colleges van burgemeester en wethouders en het algemeen en dagelijks bestuur van het waterschap. Ingeval deze in afwijking van de ontwerp-begroting is vastgesteld, wordt de begroting in afschrift toegezonden aan de gemeenteraden, de colleges van burgemeester en wethouders en het algemeen en dagelijks bestuur van het waterschap. Deze kunnen terzake gedeputeerde staten van hun gevoelen doen blijken. Binnen twee weken na vaststelling, doch uiterlijk vóór 15 juli van het jaar voorafgaande aan dat waarop de begroting dient, wordt de begroting aan gedeputeerde staten ingezonden. 3. Met betrekking tot wijzigingen van de begroting is de procedure als omschreven in het eerste en tweede lid van dit artikel van overeenkomstige toepassing, echter met uitzondering van de daarin genoemde data en met dien verstande, dat de gemeenteraden en het algemeen bestuur van het waterschap gedurende zes weken na ontvangst van de begrotingswijziging hun eventuele bezwaren daartegen ter kennis van het dagelijks bestuur kunnen brengen. Artikel Het algemeen bestuur stelt de jaarrekening vast in het jaar volgende op het jaar waarop deze betrekking heeft. 2. Het dagelijks bestuur zendt de rekening binnen twee weken na de vaststelling, doch in ieder geval vóór 15 juli van het jaar volgende op het jaar waarop de jaarrekening betrekking heeft, aan gedeputeerde staten. 3. Binnen twee weken na vaststelling wordt de jaarrekening aan de colleges van burgemeester en wethouders en het dagelijks bestuur van het waterschap toegezonden. Artikel 35 Het aandeel van elk van de gemeenten en het waterschap in de voor het begrotingsjaar geraamde kosten, moet worden betaald in twee termijnen, vervallende op 1 februari en 1 augustus van dat jaar. Binnen vier weken na de vaststelling van de rekening wordt aan de gemeenten en het waterschap mededeling van het over dat jaar werkelijk verschuldigde aandeel gedaan. Verrekening vindt, voor zoveel nodig, plaats binnen acht weken na verzending van de in de vorige alinea bedoelde mededeling. Verslag van de werkzaamheden Artikel 36 Het door de directeur samengestelde verslag van de werkzaamheden van het regionaal archief over het afgelopen jaar wordt door het algemeen bestuur, vóór 1 juli van het jaar volgend op dat waarover verslag wordt gedaan, vastgesteld. Binnen twee weken na vaststelling wordt het verslag aan de colleges van burgemeester en wethouders en het dagelijks bestuur van het waterschap toegezonden.

9 Het archief Artikel Het dagelijks bestuur draagt zorg voor de archiefbescheiden van het regionaal archief. 2. Het beheer van de nog niet naar de in het vierde lid van dit artikel bedoelde archiefbewaarplaats overgebrachte archiefbescheiden van het regionaal archief wordt opgedragen aan de secretaris. 3. Het toezicht op het in het tweede lid van dit artikel bedoelde beheer wordt opgedragen aan de directeur. 4. Voor de bewaring van de archiefbescheiden van het regionaal archief en van de te deponeren archieven, die belangrijk geacht kunnen worden voor de bestudering van de geschiedenis van het gebied van het regionaal archief, wijst het algemeen bestuur een archiefbewaarplaats aan. 5. De in lid 4 bedoelde archiefbewaarplaats kan door de gemeenteraden en door het bestuur van het waterschap worden aangewezen tot gemeentelijke archiefbewaarplaats respectievelijk archiefbewaarplaats van het waterschap. 6. Het beheer over de archiefbewaarplaats, bedoeld in het vierde lid van dit artikel, wordt opgedragen aan de directeur. 7. Het toezicht op het beheer, bedoeld in het zesde lid van dit artikel, wordt opgedragen aan het dagelijks bestuur. Toetreding, uittreding, wijziging, opheffing Artikel Toetreding van een gemeente of waterschap tot deze regeling kan geschieden bij besluiten van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders, respectievelijk van het algemeen en het dagelijks bestuur van het waterschap. 2. Het in het eerste lid bedoelde besluit wordt niet eerder genomen, dan nadat het algemeen bestuur met de voorgenomen toetreding heeft ingestemd. Alvorens terzake een beslissing te nemen wint het algemeen bestuur het gevoelen in van de gemeenteraden, de colleges van burgemeester en wethouders en het algemeen en dagelijks bestuur van het waterschap. 3. De toetreding treedt niet in werking dan na opname in het register bedoeld in artikel 27, tweede lid, van de wet. Artikel Uittreding van een gemeente of het waterschap kan geschieden bij besluiten van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van de betreffende gemeente, respectievelijk van het algemeen en dagelijks bestuur van het waterschap. Feitelijke uittreding vindt plaats per 1 januari van een kalenderjaar. 2. Het besluit als bedoeld in lid 1 dient tenminste één jaar voor de datum van feitelijke uittreding kenbaar zijn gemaakt aan het algemeen bestuur. 3. Een uittredende gemeente of waterschap is gehouden na uittreding bij te dragen in het begrote nadelig saldo van het laatste volledige jaar van deelname, en wel in het eerste kalenderjaar na uittreding het volle aandeel, in het tweede jaar na uittreding 80 procent van het aandeel, in het derde jaar na uittreding 60 procent van het aandeel, in het vierde jaar na uittreding 40 procent van het aandeel en in het vijfde jaar na uittreding 20 procent van het aandeel. 4. De uittreding treedt niet in werking dan na opname in het register bedoeld in artikel 27, tweede lid, van de wet.

10 Artikel 40 De regeling kan worden gewijzigd bij besluiten van de gemeenteraden, de colleges van burgemeester en wethouders en het algemeen en dagelijks bestuur van het waterschap van tenminste drie van de vijf deelnemers aan deze regeling.. Artikel De regeling kan worden opgeheven bij besluiten van de gemeenteraden, de colleges van burgemeester en wethouders en het algemeen en dagelijks bestuur van het waterschap van tenminste drie van de vijf deelnemers aan deze regeling. 2. Het besluit tot opheffing wordt toegezonden aan Gedeputeerde Staten. 3. Het algemeen bestuur regelt de gevolgen van de opheffing en liquidatie, welke regeling zo spoedig mogelijk na de vaststelling wordt gezonden aan de gemeenten en het waterschap. 4. De gemeenten en het waterschap kunnen hun bezwaren tegen de in het derde lid bedoelde regeling binnen zes weken na ontvangst daarvan schriftelijk ter kennis van het algemeen bestuur brengen. 5. Indien de ingebrachte bezwaren niet door overleg tussen het algemeen bestuur en de betrokken gemeente(n) en waterschap kunnen worden opgeheven binnen acht weken na ontvangst van die bezwaren, zal aan Gedeputeerde Staten worden verzocht te bemiddelen overeenkomstig artikel 174 van de provinciewet. 6. Het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur blijven als zodanig functioneren tot het tijdstip waarop de liquidatie beëindigd is. Slotbepalingen Artikel 42 Voor zover niet in deze regeling is voorzien, beslist het algemeen bestuur. Artikel 43 Het gemeentebestuur van de gemeente Moerdijk is belast met de bij de wet voorgeschreven uitvoering van de regeling. Artikel 44 Deze regeling treedt niet in werking dan na opname in het register, bedoeld in artikel 27, tweede lid, van Gedeputeerde Staten die de regeling hebben goedgekeurd. Artikel 45 Deze regeling kan worden aangehaald onder de titel 'Regionaal Archief West-Brabant'.

11 Toelichting: Artikel 1: Omdat er slechts één waterschap aan de regeling zal deelnemen is in lid c. waterschappen gewijzigd in waterschap en is in de volgende artikelen 'waterschappen' steeds gewijzigd in 'waterschap', behalve in de artikelen waar dit niet van toepassing is. lid 2 Niet alleen de artikelen uit de Gemeentewet, maar ook die uit de Archiefwet zijn van overeenkomstige toepassing. Artikel 2: Op dit moment is Zevenbergen nog de vestigingsplaats van het RAWB, in de toekomst zal dit Oudenbosch worden. Die wijziging zal t.z.t. pas worden aangebracht. Het algemeen bestuur zal t.z.t. moeten bepalen of dat dan geldt voor de artikelen 28 en 43. Verandering van vestigingsplaats mag in beginsel geen gevolgen hebben voor de rechtspositieregeling van het personeel. Artikel 28 zal dus in stand moeten blijven. Vanuit praktisch oogpunt bekeken is het zinvol om de gemeente die genoemd wordt in artikel 43, dezelfde te laten zijn als die waarbinnen de gemeenschappelijke regeling fysiek is gehuisvest. lid 2 De gemeenten Steenbergen en Woensdrecht zijn inmiddels uitgetreden. De toevoeging van 'het beheersgebied van' het waterschap is nodig met het oog op de veranderde indeling van het waterschapsbestel ingaande 1 januari lid 4 Aan dit lid is toegevoegd de beperking van het maximaal aantal hectaren voor het waterschap. De achtergrond hiervan is dat het nieuwe waterschap Brabantse Delta geheel West-Brabant zal beslaan vanaf 1 januari 2004, maar natuurlijk slechts deelneemt voor zover het om het beheersgebied van het huidige waterschap Land van Nassau gaat. Het beheersgebied van het waterschap Land van Nassau is hectaren. Artikel 3: De formulering van de doelstelling van het RAWB is aangepast aan de moderne, gangbare benamingen van de kerntaken van een archiefdienst en ontleend aan de beleidsvisie Ten opzichte van de vorige GR is de taak betreffende de 'werkzaamheden verbonden aan de voorbereiding van de overbrenging van de niet overgebrachte archiefbescheiden' vervallen. Dit betreft de bewerking van archieven ter plaatse bij gemeenten en waterschap. Bewerking van deze archieven is, voor de gemeenten, voor wat betreft de archieven van na de gemeentelijke herindeling van 1 januari 1997, een taak van de gemeenten zelf. Voor wat betreft het waterschap geldt een datum van 1 januari Het 2e lid is toegevoegd om duidelijk te maken dat de werkzaamheden van het RAWB voor het waterschap zich niet uitstrekken tot de rechtsopvolger(s) van het waterschap Land van Nassau. Artikel 5: Met de inwerkingtreding van de Wet op de Dualisering van Gemeentebesturen zijn wethouders niet langer lid van de gemeenteraad. Op dit punt is de Wet Gemeenschappelijke Regeling in september 2002 aangepast (art. 13 lid 1) en kunnen ook wethouders aangewezen worden als lid van het bestuur van een GR.

12 lid 2 Bestuursleden van waterschappen worden ook voor vier jaar verkozen. lid 3 Aangepast aan wijziging in lid 1 en 2 lid 4 Aangepast aan wijziging in lid 1 m.b.t. wethouders. Artikel 9: In de oorspronkelijke GR, met zeven deelnemers, was bepaald dat tenminste drie leden een schriftelijk verzoek tot het uitschrijven van een vergadering van het algemeen bestuur konden doen. Inmiddels bestaat de GR uit slechts vijf leden, reden waarom er nu sprake is van tenminste twee leden. Artikel 10: In lid 2 en 3 is bepaald over welke onderwerpen er geen besluit kan worden genomen. Dit sluit uiteraard niet uit dat er in een besloten vergadering over alle andere onderwerpen wél een besluit kan worden genomen. lid 2 De verwijzing naar de artikelen 38 tot en met 41 is een correctie van de foutieve artikelverwijzing in de oorspronkelijke GR. Artikel 14: Aangezien de functies van secretaris en penningmeester in één persoon verenigd kunnen zijn, is het noemen van het aantal leden van het dagelijks bestuur (zijnde drie personen) vervallen. Om die reden is ook de aanwijzing van een vice-voorzitter voor het dagelijks bestuur vervallen. Artikel 27: lid 2 Vervalt. Het algemeen bestuur hoeft slechts de bezoldiging van het personeel te regelen. Alle andere zaken op het gebied van rechtspositie en arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in artikel 28, dat bepaalt dat de rechtspositieregelingen van de gemeente Moerdijk van toepassing zijn. Artikel 28: In dit artikel is plaatsnaam Zevenbergen gewijzigd in Moerdijk. Artikel 29: In dit artikel is de benaming 'assistenten' vervangen door 'medewerkers'. Artikel 30: Het oorspronkelijke artikel was gebaseerd op de wijze van begroten van de GR vanaf het begrotingsjaar Ingaande 2000 is een andere begrotingsmethodiek geintroduceerd, die uiteindelijk neerkomt op een financiële vertaling van het werkplan, zoals genoemd in artikel 29. In die zin is dit artikel nu gewijzigd. Artikel 31: Het eerste lid van dit artikel is gewijzigd analoog aan de wijziging van artikel 30.

13 lid 2 Zie toelichting onder lid 1 van dit artikel. Artikel 33: In de oorspronkelijke GR is het verantwoordelijke bestuursorgaan voor verzending van de concept-begroting en ontvangst van reacties van deelnemers, niet met name genoemd. In de wijziging is aan het dagelijks bestuur die taken opgedragen, zoals ook bepaald in artikel 68 van de Wet Gemeenschappelijke Regelingen. De reactietijd van de gemeenten en waterschap is verlengd met één maand omdat 1 mei is vervangen door 1 april als datum waarvóór de concept begroting moet worden aangeboden. Artikel 34: Dit artikel is geheel aangepast en gewijzigd conform de procedure in de Wet Gemeenschappelijke Regelingen (mei 1998). De procedure is daardoor aanmerkelijk vereenvoudigd. Artikel 36: Ook dit artikel is vereenvoudigd conform de Wet Gemeenschappelijke Regelingen (mei 1998) Artikel 39: Omtrent de uittreding van deelnemers regelt de Wet Gemeenschappelijke Regelingen niets. In de praktijk wordt de uittreding op velerlei wijze geregeld. Gebruikelijk is het hanteren van een opzegtermijn en een aansluitende aflopende uittredingsbijdrage. Om tijdens een lopend begrotingsjaar eventuele begrotingswijzigingen a.g.v. tussentijdse uittreding van deelnemers te voorkomen, wordt de ingangsdatum van feitelijke uittreding op 1 januari van een kalender (lees begrotings-) jaar gesteld. lid 2 De GR dient voldoende tijd te hebben om de financiële en inhoudelijke gevolgen van een uittreding te onderzoeken en te verwerken. Daarom is een opzegtermijn van tenminste één jaar opgenomen in dit lid. lid 3 hi de praktijk komen verschillende uittredingsbij dragen voor. De meest gebruikelijke zijn en , telkens aflopend dus per jaar. Vanwege de hoge investeringskosten die de GR binnenkort gaat doen in nieuwbouw, is voor de tweede variant gekozen. Artikel 40: Vanwege het verminderde aantal deelnemers is het aantal van tweederde gewijzigd in drievijfde van de gemeenten en het waterschap. Artikel 41: Eveneens gewijzigd conform de overweging bij de wijziging van artikel 40. Artikel 43: De oude gemeentenaam Zevenbergen is vervangen door de nieuwe gemeentenaam Moerdijk.

14 A 7 E F: S: C >! A P LAND VAN NASSAU Aan het algemeen bestuur van het Regionaal Archief West-Brabant Prins Hendrikstraat AH Zevenbergen Onderwerp: wijziging gemeensch. Regeling Bijlage(n): 1 Datum: 24 oktober 2003 Uw brief van: Ons kenmerk: 2581/ds Uw kenmerk: Geachte heer, mevrouw, Hierbij stuur ik u het besluit van de vergadering van hoofdingelanden om in te stemmen met de gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling 'Regionaal Archief West-Brabant' d.d. 26 september 2003, H nummer 232. Hoogachtend, hoofd Algemepé^ Juridische en Bestuurlijke Zaken Past. v. Kessellaan 1, Zevenbergen, Telefoon: , Telefax: , waterschap< >land-nassau.nl, internet: Correspondentieadres: Postbus 285, 4760 AG Zevenbergen Bankrelatie: NWB-bank , Giro

15 LAND VAN NASSAU De vergadering van hoofdingelanden van waterschap Land van Nassau; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur d.d. 28 januari 2003, D nummer 706; gelet op artikel 78 van de Waterschapswet en artikel 11 van het Reglement voor het waterschap Land van Nassau; BESLUIT: In te stemmen met de gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling 'Regionaal Archief West-Brabant' en het algemeen bestuur van het regionaal Archief West-Brabant hiervan te doen berichten. Aldus vastgesteld in de vergadering van hoofdihgelanden d.d. 26 september 2003 H nummer 232 de voorzitter,.. Vd,'V\A A / U -xtrsttf.p.m. van Geelen WJO.M. Wijne

16

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING 'REGIONAAL ARCHIEF WEST-BRABANT'

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING 'REGIONAAL ARCHIEF WEST-BRABANT' GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING 'REGIONAAL ARCHIEF WEST-BRABANT' Begripsbepalingen Artikel 1 1. In deze gemeenschappelijke regeling wordt verstaan onder: a. regeling: deze gemeenschappelijke regeling; b. gemeenten:

Nadere informatie

STREEKARCHIEF LANGSTRAAT HEUSDEN ALTENA

STREEKARCHIEF LANGSTRAAT HEUSDEN ALTENA STREEKARCHIEF LANGSTRAAT HEUSDEN ALTENA De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam en Woudrichem, ieder voor zover hun bevoegdheden betreft, overwegende:

Nadere informatie

dat de Wet gemeenschappelijke regelingen is gewijzigd waardoor de huidige gemeenschappelijke regeling aangepast moet worden;

dat de Wet gemeenschappelijke regelingen is gewijzigd waardoor de huidige gemeenschappelijke regeling aangepast moet worden; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 18359 29 maart 2018 Gemeenschappelijke Regeling West-Brabants Archief De colleges van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging gemeenschappelijke regeling Streekarchief Land van Heusden en Altena

Onderwerp Wijziging gemeenschappelijke regeling Streekarchief Land van Heusden en Altena 000261840Zaaknummer OOPAD11 Onderwerp Wijziging gemeenschappelijke regeling Streekarchief Land van Heusden en Altena Raadsvoorstel Inleiding Samen met de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem houden

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Streekarchief Langstraat Heusden Altena 2016

Gemeenschappelijke Regeling Streekarchief Langstraat Heusden Altena 2016 lngekomen 02 FEB 2017 Gemeente Heusden Gemeenschappelijke Regeling Streekarchief Langstraat Heusden Altena 2016 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011.

Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011. Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011. 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In deze Gemeenschappelijke regeling wordt verstaan onder: a. de regeling: gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal;

gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal; Het algemeen bestuur van het Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal; gelezen het voorstel van het dageiijks bestuur; gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Emco; gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>;

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Emco; gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>; Het algemeen bestuur van de regeling Emco; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van ; gelet op artikel van de regeling ; besluit: vast te stellen de volgende wijziging

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling West-Brabants Archief

Gemeenschappelijke Regeling West-Brabants Archief Gemeenschappelijke Regeling West-Brabants Archief De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe HOOFDSTUK I. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de gemeenschappelijke regeling Openbaar Lichaam Crematoria Twente

Overzicht van de wijzigingen in de gemeenschappelijke regeling Openbaar Lichaam Crematoria Twente Overzicht van de wijzigingen in de Openbaar Lichaam Crematoria Twente Artikelnummer Oude tekst Nieuwe tekst 1, lid 1 De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de in de

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011

Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011 Bijlage 1 Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011 De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst,

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Streekarchief Langstraat Heusden Altena 2016

Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Streekarchief Langstraat Heusden Altena 2016 Zaaknummer 00472188 Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Streekarchief Langstraat Heusden Altena 2016 Collegevoorstel Inleiding Samen met de gemeenten Aalburg, Waalwijk, Werkendam en Woudrichem

Nadere informatie

De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân,

De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân, OPENBAAR LICHAAM OP GROND VAN DE WET GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân, overwegende dat 1. de algemene besturen

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO OHSAS 18001

is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO OHSAS 18001 t is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 De gemeenschappelijke regeling Waterschapsbedrijf Limburg is een uitgave van

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Regionaal Historisch Centrum Alkmaar

Gemeenschappelijke regeling Regionaal Historisch Centrum Alkmaar Gemeenschappelijke regeling Regionaal Historisch Centrum Alkmaar HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. de regeling : de gemeenschappelijke

Nadere informatie

dat het in het kader van het functioneren van deze regeling gewenst is te komen tot een nauwere samenwerking;

dat het in het kader van het functioneren van deze regeling gewenst is te komen tot een nauwere samenwerking; De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn, ieder voor zoveel zijn bevoegdheden betreft;

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar. primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen.

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar. primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. De raden van de gemeenten Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006 Artikel 1 (instelling rechtspersoon) 1. Er is een openbaar lichaam,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs.

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs. Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs. De raden van de gemeenten Bodegraven, Gouda, Reeuwijk, Waddinxveen en Woerden voor zover zij voor de eigen gemeente

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap IJsselmonde

Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap IJsselmonde Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap IJsselmonde De raden, respectievelijk de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht,

Nadere informatie

gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>;

gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>; Het algemeen bestuur van de regeling Reestmond; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van ; gelet op artikel van de regeling ; besluit: vast te stellen de volgende wijziging

Nadere informatie

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken;

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten: Bergen op

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM ALKMAAR

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM ALKMAAR Bijlage 2 Aangepaste tekst GR na derde wijziging GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM ALKMAAR ( 1 e tekstwijziging per 1 juli 2012) ( 2 e tekstwijziging per 1 januari 2013) ( 3 e tekstwijziging

Nadere informatie

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2007 / 108. Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2007 / 108. Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2007 / 108 Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007 Opmerkingen - Toetreding (onder gelijktijdige opheffing

Nadere informatie

Wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling voor het recreatiegebied Voorne-Putten

Wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling voor het recreatiegebied Voorne-Putten STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 74831 december 2017 Wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling voor het recreatiegebied Voorne-Putten De deelnemers

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling WNO-bedrijven 2000.

Gemeenschappelijke Regeling WNO-bedrijven 2000. Gemeenschappelijke Regeling WNO-bedrijven 2000. De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR389166_1 31 december 2018 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland 1 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en de commissarissen van de Koning

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT 09I003223 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT De dagelijks besturen van - Het waterschap Brabantse Delta, zetelende te Breda - Het waterschap Aa en Maas, zetelende te s-hertogenbosch

Nadere informatie

hebben besloten de Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland te wijzigen.

hebben besloten de Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland te wijzigen. De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle, ieder voor zover voor

Nadere informatie

dat op 1 oktober 2010 de Wet veiligheidsregio s in werking is getreden;

dat op 1 oktober 2010 de Wet veiligheidsregio s in werking is getreden; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO TWENTE E08d De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (O), Hof van

Nadere informatie

gelezen de brief van het Dagelijks Bestuur van de Regio Rivierenland van 24 juni 2015;

gelezen de brief van het Dagelijks Bestuur van de Regio Rivierenland van 24 juni 2015; BIJLAGE 3 bij Integraal voorstel over afsplitsing Avri De kleuren van de arceringen geven aan wat de aanleiding is voor een wijziging. Geel staat voor Avri-gerelateerd Groen is vanwege de wijziging Wgr

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Sallcon

Gemeenschappelijke regeling Sallcon Gemeenschappelijke regeling Sallcon De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe, ieder voor zover voor de eigen gemeente bevoegd Overwegende dat De gemeenten Deventer

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL ARCHIEF RIVIERENLAND

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL ARCHIEF RIVIERENLAND GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL ARCHIEF RIVIERENLAND 2016 Regionaal Archief Rivierenland Adres: J.S. de Jongplein 3, 4001 WG Tiel 1 INHOUD REGELING 3 1. Algemene bepalingen 4 2. Algemeen bestuur

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling volwasseneneducatie Rijnmond

Gemeenschappelijke regeling volwasseneneducatie Rijnmond De raad, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk; ieder voor wat betreft zijn bevoegdheden; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006 CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR387666_2 15 mei 2017 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en

Nadere informatie

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling GGD Brabant-Zuidoost (gewijzigde versie, ter vaststelling in het Algemeen bestuur d.d. 11 maart 2015) HOOFDSTUK I

Gemeenschappelijke regeling GGD Brabant-Zuidoost (gewijzigde versie, ter vaststelling in het Algemeen bestuur d.d. 11 maart 2015) HOOFDSTUK I Gemeenschappelijke regeling GGD Brabant-Zuidoost (gewijzigde versie, ter vaststelling in het Algemeen bestuur d.d. 11 maart 2015) HOOFDSTUK I Algemeen Artikel 1 1. Er is een rechtspersoonlijkheid bezittend

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft-Rijswijk

Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft-Rijswijk Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft - Rijswijk 1985638 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft en Rijswijk, ieder voor zover voor de eigen gemeente bevoegd

Nadere informatie

RD Maasland. Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking gemeenten

RD Maasland. Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking gemeenten RD Maasland Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking gemeenten Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdienst Maasland De raden, alsmede de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Leudal,

Nadere informatie

OVERWEGENDE GELET OP. de Wet veiligheidsregio s, de Wet gemeenschappelijke regelingen en de Gemeentewet; BESLUITEN

OVERWEGENDE GELET OP. de Wet veiligheidsregio s, de Wet gemeenschappelijke regelingen en de Gemeentewet; BESLUITEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO TWENTE De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (O), Hof van Twente,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL ARCHIEF RIVIERENLAND

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL ARCHIEF RIVIERENLAND GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL ARCHIEF RIVIERENLAND 2014 Regionaal Archief Rivierenland Postadres: Postbus 169, 4000 AD Tiel Bezoekadres: J.S. de Jongplein 3, 4001 WG Tiel INHOUD REGELING 3 1. Algemene

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015;

gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015; Het college van de gemeente Stadskanaal gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015; gelet op artikel 23 van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING pagina - 1-12653 - MT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Raad van toezicht voor Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant. De raden, colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Roosendaal, Halderberge,

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Eerste wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Regio West-Brabant

BIJLAGE 1: Eerste wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Regio West-Brabant BIJLAGE 1: Eerste wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Regio West-Brabant De colleges van burgemeester en wethouders van de Gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle- Nassau, Bergen op Zoom, Breda,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Gemeenschappelijke regeling Reestmond Pagina 1 Overwegende, dat ten gevolge van de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen

Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen De raden van de gemeenten De Marne, Eemsmond en Winsum, ieder voor zover zij voor de eigen gemeente bevoegd zijn; overwegende dat coördinatie

Nadere informatie

Matrix Gemeenschappelijke Regeling ReinUnie 2010 (eerste wijziging)

Matrix Gemeenschappelijke Regeling ReinUnie 2010 (eerste wijziging) Gemeenschappelijke regeling ReinUnie 2010 Gemeenschappelijke Regeling ReinUnie 2010 (eerste wijziging) toelichting Hoofdstuk I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Gemeenschappelijk orgaan

Gemeenschappelijk orgaan Regeling Gemeenschappelijk Orgaan Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs (gewijzigde versie, vastgesteld op 26 juni 2007) Deze regeling kan worden aangehaald als regeling voor de ISOB-raad

Nadere informatie

Artikel 4. Samenstelling De colleges van de deelnemende gemeenten wijzen elk twee leden aan voor het Algemeen Bestuur.

Artikel 4. Samenstelling De colleges van de deelnemende gemeenten wijzen elk twee leden aan voor het Algemeen Bestuur. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22585 29 april 2016 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REESTMOND HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALINGEN REGELING Overwegende, dat ten

Nadere informatie

Concept 1.8 d.d GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

Concept 1.8 d.d GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Concept 1.8 d.d. 05-06-2015 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING (zoals goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 10 oktober 1989, inclusief de wijzigingen goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN waaraan deelnemen de gemeenten: Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Lococensus-Tricijn. G.?n-iasnscnappsl!j!t BabsïingkarKoor. Gemeenschappelijke regeling Gemeenschappelijk belastingkantoor Lococensus - Tricijn 2013

Lococensus-Tricijn. G.?n-iasnscnappsl!j!t BabsïingkarKoor. Gemeenschappelijke regeling Gemeenschappelijk belastingkantoor Lococensus - Tricijn 2013 Lococensus-Tricijn G.?n-iasnscnappsl!j!t BabsïingkarKoor Gemeenschappelijke regeling Gemeenschappelijk belastingkantoor Lococensus - Tricijn 2013 De dagelijkse besturen van de waterschappen Groot Salland,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Noordelijk Belastingkantoor

Gemeenschappelijke regeling Noordelijk Belastingkantoor STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 32149 30 juni 2017 Gemeenschappelijke regeling Noordelijk Belastingkantoor HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio en Gemeentelijke Gezondheidsdienst Limburg-Noord (zoals gewijzigd op 11 maart 2016)

Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio en Gemeentelijke Gezondheidsdienst Limburg-Noord (zoals gewijzigd op 11 maart 2016) Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio en Gemeentelijke Gezondheidsdienst Limburg-Noord (zoals gewijzigd op 11 maart 2016) Hoofdstuk I Algemene bepalingen artikel 1: Begripsbepalingen 1. In deze

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling GGD Brabant-Zuidoost

Gemeenschappelijke regeling GGD Brabant-Zuidoost Gemeenschappelijke regeling GGD Brabant-Zuidoost HOOFDSTUK I Algemeen Artikel 1 1. Er is een rechtspersoonlijkheid bezittend openbaar lichaam, genaamd GGD Brabant-Zuidoost. 2. De GGD Brabant-Zuidoost is

Nadere informatie

b e s l u i t e n : Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Hoofdstuk 2 Bestuur

b e s l u i t e n : Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Hoofdstuk 2 Bestuur Gemeenschappelijke regeling stadsgewestelijke brandweer De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen gemeenten bevoegd

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking Rivierenland (versie zoals die15 maart 2007 aan colleges en besturen is gezonden)

Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking Rivierenland (versie zoals die15 maart 2007 aan colleges en besturen is gezonden) Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking Rivierenland (versie zoals die15 maart 2007 aan colleges en besturen is gezonden) Het dagelijks bestuur van het Waterschap Rivierenland, het dagelijks

Nadere informatie

Concept voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Servicedienst Midden Nederland in :

Concept voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Servicedienst Midden Nederland in : Concept voorstel wijziging gemeenschappelijke regeling Servicedienst Midden Nederland in : GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEBUREAU GEMEENTEN De colleges van burgemeester en wethouders, van de gemeenten:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. j c $ p 2002. : wijziging regeling GSV Westelijk Noord Brabant

RAADSVOORSTEL. j c $ p 2002. : wijziging regeling GSV Westelijk Noord Brabant Gemeente Bergen op Zoom 'flliifilillllfliili RVB02-0037 RAADSVOORSTEL >VERGAOefttNK3 SEP. 2002 G&L Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp j c $ p 2002 SB/34 : wijziging regeling GSV Westelijk Noord Brabant

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling GEVUDO Gemeenschappelijke Vuilverwerking Dordrecht en omstreken

Gemeenschappelijke Regeling GEVUDO Gemeenschappelijke Vuilverwerking Dordrecht en omstreken Gemeenschappelijke Regeling GEVUDO Gemeenschappelijke Vuilverwerking Dordrecht en omstreken INHOUD Overwegingen en besluit Hoofdstuk l Algemene bepalingen (artikel 1 en 2} Het doel van het lichaam (artikel

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEPUNT71

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEPUNT71 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEPUNT71 Versie: vaststelling AB 9 juli 2015 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen... 3 Hoofdstuk 2 De bedrijfsvoeringsorganisatie... 3 Hoofdstuk 3 Belangen, taken en

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING NOORDELIJKE REKENKAMER 2013

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING NOORDELIJKE REKENKAMER 2013 Provinciale Staten van de Provincie Drenthe, Groningen en Fryslân: Gelet op het bepaalde in artikel 79l van de Provinciewet en artikel 40 van de Wet Gemeenschappelijke Regelingen; B E S L U I T E N de

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Sociaal Werkvoorzieningsschap "Het Westelijk. Gebied van Utrecht" (opererend onder de handelsnaam "PAUW-bedrijven")

Gemeenschappelijke Regeling Sociaal Werkvoorzieningsschap Het Westelijk. Gebied van Utrecht (opererend onder de handelsnaam PAUW-bedrijven) Gemeenschappelijke Regeling Sociaal Werkvoorzieningsschap "Het Westelijk Gebied van Utrecht" (opererend onder de handelsnaam "PAUW-bedrijven") Abcoude, Breukelen, Loenen, Lopik, Maarssen, Nieuwegein, De

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling voor Sociale Kredietverlening en Schuldhulpverlening in Limburg.

Gemeenschappelijke Regeling voor Sociale Kredietverlening en Schuldhulpverlening in Limburg. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Sittard-Geleen. Nr. 131182 31 december 2015 Gemeenschappelijke Regeling voor Sociale Kredietverlening en Schuldhulpverlening in Limburg. De colleges van burgemeester

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling welstandszorg Noord-Brabant

Gemeenschappelijke regeling welstandszorg Noord-Brabant Gemeenschappelijke regeling welstandszorg Noord-Brabant Hoofdstuk I Artikel 1 Begripsbepalingen 1. In deze gemeenschappelijke regeling wordt verstaan onder: a. de regeling: deze gemeenschappelijke regeling;

Nadere informatie

Gemeenschappelijk regeling werkvoorzieningschap Fryslân-West

Gemeenschappelijk regeling werkvoorzieningschap Fryslân-West Gemeenschappelijk regeling werkvoorzieningschap Fryslân-West Het college van burgemeester en wethouders van de gemeenten het Bildt, Boarnsterhim, Franekeradeel, Gaasterlân-Sleat, Harlingen, Lemsterland,

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht gemeenschappelijke regeling Synergon

Wijzigingsoverzicht gemeenschappelijke regeling Synergon Wijzigingsoverzicht regeling Synergon Artikel 1wordt gewijzigd als volgt De raden en colleges. 1. De raden is verwijderd De regeling wordt getroffen door het college van Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en Zuidhorn;

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en Zuidhorn; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING NOVATEC 2006 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en Zuidhorn; overwegende dat een intergemeentelijke samenwerking

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord- Nederland

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord- Nederland Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord- Nederland HOOFDSTUK I. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan onder: - deelnemende provincies: de provincies

Nadere informatie

>-y. iv v ^ e1 --' Beh. Ambt. Streefdat.: Afschr.> B.V.O.: O

>-y. iv v ^ e1 --' Beh. Ambt. Streefdat.: Afschr.> B.V.O.: O Gemeente Woerden 08.008590 RHC Rijnstreek en Lopikerwaard Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 15/07/2008 RAAD Aan de gemeenteraad van Woerden, Postbus 45, 3440 AA WOERDEN. 25 SEP.

Nadere informatie

De gemeenschappelijke regeling schoolverzuim en VSV regio West-Brabant wordt als volgt gewijzigd:

De gemeenschappelijke regeling schoolverzuim en VSV regio West-Brabant wordt als volgt gewijzigd: De colleges van burgemeester en wethouders van de Gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle- Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BELASTINGSAMENWERKING GEMEENTEN EN WATERSCHAPPEN

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BELASTINGSAMENWERKING GEMEENTEN EN WATERSCHAPPEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BELASTINGSAMENWERKING GEMEENTEN EN WATERSCHAPPEN Versie 1.1 25 januari 2011 Gemeenschappelijke Regeling versie 1.1 (25-01-2011) 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

WIJZIGINGSBESLUIT Gemeenschappelijke regeling WNO-Bedrijven 2000

WIJZIGINGSBESLUIT Gemeenschappelijke regeling WNO-Bedrijven 2000 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Groesbeek. Nr. 115685 3 december 2015 WIJZIGINGSBESLUIT Gemeenschappelijke regeling WNO-Bedrijven 2000 De raad, het college van burgemeester en wethouders en

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling AV. Inhoudsopgave

Gemeenschappelijke Regeling AV. Inhoudsopgave Gemeenschappelijke regeling Regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden 2019 Inhoudsopgave Overwegingen 3 Gemeenschappelijke Regeling Alblasserwaard-Vijfheerenlanden 2019 4 Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Januari 2018 Gemeenschappelijke regeling Reestmond Pagina 1 Overwegende: dat ten gevolge van de uittreding van gemeente De Wolden en de uitkomsten van de verkenningen ten aanzien

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. Colleges van Burgemeester en Wethouders

Gemeenschappelijke Regeling Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. Colleges van Burgemeester en Wethouders Gemeenschappelijke Regeling Gemeentelijk Belastingkantoor Twente Overheidsorganisatie Gemeentelijk Belastingkantoor Twente Officiële naam regeling Gemeenschappelijke Regeling Gemeentelijk Belastingkantoor

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling werkbedrijven Kust-, Duin- en Bollenstreek

Gemeenschappelijke regeling werkbedrijven Kust-, Duin- en Bollenstreek GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Katwijk. Nr. 162106 21 november 2016 Gemeenschappelijke regeling werkbedrijven Kust-, Duin- en Bollenstreek De raad van de gemeente Katwijk; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Regio West Brabant

Gemeenschappelijke Regeling Regio West Brabant Gemeenschappelijke Regeling Regio West Brabant De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Aalburg, Alphen Chaam, Baarle Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten Leur, Geertruidenberg,

Nadere informatie

AB punt 12 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016

AB punt 12 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016 AB 20151207 punt 12 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016 Laatstelijk gewijzigd bij besluit van het Algemeen Bestuur van het Meerschap Paterswolde van x december 2015. Datum bekendmaking:

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ISZF 2011

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ISZF 2011 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ISZF 2011 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Gaasterlân-Sleat, Harlingen, Lemsterland, Littenseradiel, en Súdwest Fryslân; Overwegende dat de colleges

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Waterschapslaboratorium Rijn Oost

Gemeenschappelijke regeling Waterschapslaboratorium Rijn Oost Gemeenschappelijke regeling Waterschapslaboratorium Rijn Oost De dagelijkse besturen van het Waterschap Groot Salland, het Waterschap Reest en Wieden, het Waterschap Regge en Dinkel en het Waterschap Velt

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJK REGELING AQUON

GEMEENSCHAPPELIJK REGELING AQUON GEMEENSCHAPPELIJK REGELING AQUON De dagelijkse besturen van het Waterschap Aa en Maas, van het Waterschap Brabantse Delta en van het Waterschap De Dommel, de colleges van dijkgraaf en hoogheemraden van

Nadere informatie

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN BOLLENSTREEK De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; overwegende dat: - zij

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Stadsregio Parkstad Limburg

Gemeenschappelijke Regeling Stadsregio Parkstad Limburg GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Brunssum. Nr. 14530 18 maart 2014 Gemeenschappelijke Regeling Stadsregio Parkstad Limburg De Raad van de gemeente Brunssum; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

i mill 11 [«li B13.000024

i mill 11 [«li B13.000024 i mill 11 [«li B13.000024 2 5 APR. 2013 GECONSOLIDEERDE TEKST GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO NOORD-HOLLAND NOORD NA 2 E WIJZIGING De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de

Nadere informatie

Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland

Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland - 1 - Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zeeland, gelet op artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio

Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio De gemeenteraden, onderscheidenlijk de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Belastingkantoor Lococensus - Tricijn

Gemeenschappelijke regeling Belastingkantoor Lococensus - Tricijn Gemeenschappelijke regeling Belastingkantoor Lococensus - Tricijn De dagelijkse besturen van de waterschappen Groot Salland, Reest en Wieden, Rijn en IJssel, Regge en Dinkel, Vallei en Eem, Velt en Vecht,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Aqualysis

Gemeenschappelijke regeling Aqualysis Gemeenschappelijke regeling Aqualysis De dagelijkse besturen van het Waterschap Groot Salland, het Waterschap Reest en Wieden en het Waterschap Vechtstromen en de colleges van dijkgraaf en heemraden van

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Haren. Nr. 31899 16 maart 2016 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016 Gemeenschappelijke regeling tussen de gemeenten Groningen, Haren en Tynaarlo.

Nadere informatie

Concept (raads)voorstel tot derde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling GGD Hollands Noorden

Concept (raads)voorstel tot derde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling GGD Hollands Noorden Concept (raads)voorstel tot derde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling GGD Hollands Noorden Het college van burgemeester en wethouders en de raad van de gemeente < gemeentenaam invullen > gelet

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO NOORD-HOLLAND NOORD

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO NOORD-HOLLAND NOORD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO NOORD-HOLLAND NOORD De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard,

Nadere informatie

CONCEPT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

CONCEPT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Bijlage 1 CONCEPT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Werkorganisatie (NAAM) Versie 4 (14 april 2009) INHOUD PAGINA VOORAF 3 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN 4 HOOFDSTUK 2: DOELSTELLING, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN

Nadere informatie