RAADSVOORSTEL. j c $ p : wijziging regeling GSV Westelijk Noord Brabant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAADSVOORSTEL. j c $ p 2002. : wijziging regeling GSV Westelijk Noord Brabant"

Transcriptie

1 Gemeente Bergen op Zoom 'flliifilillllfliili RVB RAADSVOORSTEL >VERGAOefttNK3 SEP G&L Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp j c $ p 2002 SB/34 : wijziging regeling GSV Westelijk Noord Brabant Aan de gemeenteraad, Voorstel 1. De regeling Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord-Brabant te wijzigen overeenkomstig het aangehecht ontwerp. 2. Te bepalen dat dit besluit in werking treedt op 1 januari Inleiding Op 1 juli 2002 heeft het algemeen bestuur van het GSV ingestemd met regionale samenwerking nieuwe stijl (zie brief 02/477 van het GSV, die bij dit raadsvoorstel ter inzage is gelegd). De kern van regionale samenwerking nieuwe stijl is dat de verantwoordelijkheid waarop (en met wie) wordt samengewerkt bij de gemeente zelf ligt. Als gemeenten tot samenwerking overgaan, dan formuleren zij hiervoor een "bestuursopdracht". In een bestuursopdracht staat duidelijk het doel, de kosten en de verantwoordelijkheidsverdeling tussen de samenwerkende partijen verwoord. Op 2 juli is er een bestuursconvenant voor samenwerking tussen de gemeenten in de regio westelijk Noord-Brabant getekend door de colleges van Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht. Het getekende bestuursconvenant ligt ter inzage bij dit raadsvoorstel (zie brief van de gemeente Roosendaal). De wijze waarop de samenwerking nieuwe stijl is vormgegeven, heeft als consequentie dat de samenwerking, zoals deze tot nu toe door het secretariaat van het GSV werd gefaciliteerd, wordt beëindigd. Uitwerking voorstel Omdat de huidige GSV gemeenten de gemeentelijke samenwerking zo min mogelijk willen vorm geven via de regeling Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord-Brabant, is op 1 juli 2002 in het algemeen bestuur van het GSV ook besloten om deze regeling te wijzigen.

2 -2- Hoewel het secretariaat van het GSV per 1 januari 2003 wordt opgeheven, dient de regeling -dus de publiek rechtelijke rechtspersoon GSV Westelijk Noord-Brabant- wel te blijven bestaan vanwege: a) de regionale brandweer en de gemeenschappelijke alarmcentrale. Dit zal van kracht zijn tot het moment dat in het kader van de territoriale congruentie beide onderdelen zullen opgaan in een gemeenschappelijke regeling op de schaal van West- en Midden-Brabant; b) de omstandigheid dat het GSV in het kader van het verkoopcontract Kragge II contractpartner is voor Essent; en c) de omstandigheid dat het GSV in het kader van het Besluit Woninggebonden Subsidies contractpartner is voor de minister van VROM. De wijziging van de regeling heeft met name betrekking op de veranderende samenstelling van het algemeen en het dagelijks bestuur. Het algemeen en het dagelijks bestuur wordt in de nieuwe regeling gevormd door de burgemeesters van de huidige in GSV verband samenwerkende gemeenten. Van de gelegenheid is tevens gebruik gemaakt de bepalingen die te maken hebben met de deelnemingen in de N.V. Afvalsturing en de N.V. Rewin West-Brabant te schrappen. De uiteindelijke tekst van de gewijzigde regeling straalt sterk uit dat er sprake is van een zogenaamde "sterfhuis"constructie. Op het moment dat de taken - zoals die nu zijn ondergebracht in het voorgestelde aangehecht ontwerp- zijn volbracht, zal de regeling worden opgeheven. Tenslotte zijn in de betreffende vergadering van het algemeen bestuur vragen gesteld over de voorgestelde wijzigingen van de regeling. Voor deze vragen en de antwoorden verwijzen wij u kortheidshalve naar brief 02/475 van het GSV, bladzijde 3 en 4. Ook deze brief is bij het raadsvoorstel ter inzage gelegd. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, \ De secretaris, De burgemeester Mr. P.B.J.M. Thomassen.

3 -3- De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht ieder voorzover hun bevoegdheden betreffende; overwegende dat de gemeenten hebben besloten de gemeentelijke samenwerking zo min mogelijk vorm te geven via de gemeenschappelijke regeling, maar uit te gaan van de directe verantwoordelijkheid van de gemeenten; overwegende voorts dat de gemeenschappelijke regeling vanwege deze reden aangepast dient te worden; gelezen het door het algemeen bestuur van het GSV Westelijk Noord-Brabant op 1 juli 2002 vastgestelde voorstel d.d. 5 juni 2002 van het dagelijks bestuur tot wijziging van de regeling Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord-Brabant; gelezen het voorstel van het college van 13 augustus 2002, nr. SB/34; gelet op de regeling Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord-Brabant, de Gemeentewet en de Wet gemeenschappelijke regelingen; BESLUITEN: 1. De regeling Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord-Brabant te wijzigen overeenkomstig het aangehecht ontwerp. 2. Te bepalen dat dit besluit in werking treedt op 1 januari Aldus vastgesteld door de raad van de gemeente Bergen op Zoom in zijn vergadering van.^jtrj&lff.*.***:. =^^~., voorzitter, de loco-secretaris, beoogd griffier Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom in hun vergadering van 13 augustus 20t)2 \, burgemeester, secretaris Aldus vastgesteld door de burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom d.d...!-.'.

4 HOOFDSTUK l HET OPENBAAR LICHAAM. Artikel "L 1. Er is een openbaar lichaam, genaamd "Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord-Brabant". Het is gevestigd te Roosendaal. 2. Het gebied van het samenwerkingsverband omvat het grondgebied van de deelnemende gemeenten. t' é *' i HOOFDSTUK II DOEL. Artikel Het samenwerkingsverband heeft tot doel inhoud te geven aan de door de deelnemende gemeenten gewenste gemeentelijke samenwerking op basis van de Wet gemeenschappelijke regelingen. 2. De activiteiten van het samenwerkingsverband omvatten, met inachtneming van hetgeen daaromtrent in deze regeling nader is bepaald: a. het in stand houden en beheren van uitvoerende diensten; b. het verzorgen van de door de gemeenten gewenste informatie-uitwisseling en afstemming. HOOFDSTUK III OMVANG DIENSTVERLENING. Artikel 3. De gemeenten werken via de onderhavige rechtspersoon samen ten aanzien van de aan het samenwerkingsverband in dit artikel opgedragen taken en aangegane verplichtingen alsmede die welke in het kader van de in de considerans genoemde ontwikkeling nog niet zijn beëindigd t.w.: 1. het voeren van het budgetbeheer als bedoeld in het Besluit Woninggebonden Subsidies 2. het voeren van het budgetbeheer als bedoel in het kader van de intentieverklaring jeugdbeleid inzake de bestuurlijke samenwerking tussen de gemeenten in de regio West-Brabant 3. het voeren van het budgetbeheer als bedoeld in de Wet inburgering nieuwkomers en de Wet educatie beroepsonderwijs. 4. de contractbewaking inzake de overeenkomst tot overdracht van activa d.d. 26 april 2000, aangevuld met het addendum d.d. juni 2000 tussen het GSV, Essent Zuid B.V. en Deponie De Kragge B.V. m.b.t. de Kragge II 5 Het voeren van het budgetbeheer als bedoeld in de Intentieverklaring inzake de bestuurlijke samenwerking jeugdbeleid tussen de gemeenten in de regio West-Brabant en de provincie Noord-Brabant Artikel Het samenwerkingsverband beheert: a. de regionale brandweer Westelijk Noord-Brabant; e. de gemeenschappelijke alarmcentrale West-Brabant; Artikel 5.(vervallen)

5 HOOFDSTUK IV HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel De burgemeesters van de deelnemende gemeenten zijn lid van het algemeen bestuur. Elk lid van het algemeen bestuur heeft in de vergaderingen van het algemeen bestuur één stem. 2. Aan het algemeen bestuur behoren, binnen het kader van deze regeling, alle bevoegdheden die niet aan het dagelijks bestuur of de voorzitter zijn opgedragen. Het algemeen bestuur kan bevoegdheden overdragen aan het dagelijks bestuur. Daarbij kan niet worden overgedragen de bevoegdheid tot: 3. het nemen van besluiten met betrekking a. tot toetreding, uittreding, wijziging en opheffing zoals bedoeld in de artikelen 12 tot en met 15. b. het vaststellen of wijzigen van de begroting; c. het vaststellen van de rekening; d. het vaststellen van een reglement van orde voor zijn vergaderingen en andere werkzaamheden. HOOFDSTUK V HET DAGELIJKS BESTUUR. Artikel Het dagelijks bestuur, hierna te noemen: het bestuur, bestaat uit de voorzitter en een aantal leden door en uit het algemeen bestuur aan te wijzen. De aanwijzing van de leden en de voorzitter geschiedt zodanig, dat elke deelnemende gemeente met één lid in het dagelijks bestuur vertegenwoordigd is. 2. Het bestuur is belast met het beheren van de uitvoerende diensten en het verzorgen van de door de gemeenten gewenste informatie-uitwisseling en afstemming. Met het oog op het beheer van de diensten organiseert het bestuur in overeenstemming met de gemeenten een doelmatige planning en control. 3. Het bestuur oefent, indien het algemeen bestuur daartoe besluit en naar door deze te stellen regelingen, de aan het algemeen bestuur toekomende bevoegdheden uit, een en ander met inachtneming van het gestelde in artikel 6, tweede lid. 4. Elk lid van het bestuur heeft in de vergadering één stem. HOOFDSTUK VI DE VOORZITTER. Artikel Het algemeen bestuur wijst uit zijn midden een voorzitter aan. 2. Bij verhindering of ontstentenis van de voorzitter wordt deze vervangen door een lid van het bestuur, door dat bestuur aan te wijzen. HOOFDSTUK VII VERANTWOORDING. Artikel Het algemeen bestuur en het bestuur geven aan de raden van de deelnemende gemeenten, gevraagd of ongevraagd, alle inlichtingen, indien het verstrekken daarvan niet in strijd is met het openbaar belang. 2. Een lid van het algemeen bestuur geeft de gemeenteraad die hem als lid heeft aangewezen, mondeling of schriftelijk desgevraagd alle inlichtingen, waarvan het verstrekken niet in strijd is met het openbaar belang. 3. De leden van het bestuur zijn, tezamen en ieder afzonderlijk, aan het algemeen bestuur verantwoording schuldig voor hun optreden in het bestuur. Zij geven het algemeen bestuur mondeling of schriftelijk de door een of meer leden gevraagde inlichtingen waarvan het verstrekken niet in strijd is met het openbaar belang, op de wijze zoals die is geregeld in het reglement van orde.

6 HOOFDSTUK VIII PERSONEEL EN ORGANISATIE. Artikel Het algemeen bestuur regelt de arbeidsvoorwaarden voor het personeel in dienst van het samenwerkingsverband. 2. Het bestuur is bevoegd tot het benoemen, schorsen en ontslaan van het personeel. 3. Het bestuur draagt, met inachtneming van de bepalingen van de Archiefwet, zorg voor de archiefbescheiden «i * HOOFDSTUK IX FINANCIËLE BEPALINGEN. Artikel 11. Ten aanzien van de organisatie van de administratie en van het beheer van de vermogenswaarden, alsmede van de controle daarop zijn de artikelen 212 tot en met 215 van de Gemeentewet van overeenkomstige toepassing. HOOFDSTUK X TOETREDING, UITTREDING, WIJZIGING EN OPHEFFING. Artikel Toetreding door gemeenten kan plaatsvinden, wanneer het algemeen bestuur daarin bewilligt. 2. In een besluit van het algemeen bestuur, als bedoeld in het eerste lid, kan de toetreding afhankelijk worden gesteld van de voldoening aan bepaalde voorwaarden door de betrokken gemeente. 3. In overleg met de toetredende gemeente regelt het algemeen bestuur of en zo ja op welke wijze in de kosten van de gemeenschappelijke regeling wordt bijgedragen. 4. De toetreding treedt in werking terstond nadat de daartoe strekkende besluiten van de onderscheiden bestuursorganen van een gemeente zijn ingeschreven in de registers als bedoeld in artikel 27, tweede lid, van de Wet gemeenschappelijke regelingen tenzij het besluit een latere datum aangeeft. Artikel Een deelnemende gemeente kan uittreden door toezending aan het algemeen bestuur van een daartoe strekkend besluit van de onderscheiden bestuursorganen van de gemeente. 2. Voor uittreding als bedoeld in het eerste lid geldt een opzegtermijn van een kalenderjaar. 3. Het algemeen bestuur regelt de financiële verplichtingen alsmede de overige gevolgen van de uittreding. 4. De uittreding treedt in werking terstond nadat de daartoe strekkende besluiten van de onderscheiden bestuursorganen van een gemeente zijn ingeschreven in de registers als bedoeld in artikel 27, tweede lid, van de Wet gemeenschappelijke regelingen tenzij het besluit een latere datum aangeeft. Artikel Zowel het bestuur als de raad van een deelnemende gemeente kan aan het algemeen bestuur voorstellen doen inzake wijziging van de regeling. 2. Indien het algemeen bestuur wijziging van de regeling wenselijk acht, doet het bestuur het door het algemeen bestuur vastgestelde besluit toekomen aan de raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de deelnemende gemeenten. 3. Een wijziging is tot stand gekomen, wanneer de bestuursorganen van tenminste drie/vierde van het aantal deelnemende gemeenten zich voor hebben verklaard. 4. De wijziging treedt in werking op de eerste dag nadat de besluiten daartoe zijn opgenomen in de registers, bedoeld in artikel 27, tweede lid, van de Wet gemeenschappelijke regelingen, tenzij het besluit een latere datum aangeeft. Artikel 15.

7 *. 1. De regeling wordt opgeheven, wanneer de raden van tenminste drie/vierde van het aantal deelnemende gemeenten daartoe besluiten. 2. De opheffing gaat in op de eerste dag, nadat de besluiten daartoe zijn opgenomen in de registers als bedoeld in artikel 27, tweede lid, van de Wet gemeenschappelijke regelingen, tenzij het besluit een latere datum aangeeft. 3. Ingeval van opheffing van de regeling besluit het algemeen bestuur tot liquidatie en stelt hij daarvoor de nodige regelen. Hierbij kan van de bepalingen van de regeling worden afgeweken. 4. Het liquidatieplan wordt dooreet algemeen bestuur, de raden van de deelnemende gemeenten gehoord, vastgesteld. Het liquidatieplan wordt ter kennisneming toegestuurd aan Gedeputeerde Staten. 5. Het liquidatieplan omvat een sociaal statuut voor het personeel van het sa menwerkingsverba nd. 6. Zo nodig blijven de organen van het openbaar lichaam ook na het tijdstip van de opheffing in functie, totdat de liquidatie is beëindigd. HOOFDSTUK XI SLOTBEPALING. Artikel De regeling wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het gemeentebestuur van Roosendaal zendt de regeling, alsmede besluiten tot wijziging en opheffing van de regeling en besluiten tot toetreding en uittreding, aan Gedeputeerde Staten een en ander overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van de Wet gemeenschappelijke regelingen. 3. De regeling kan worden aangehaald als: "Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord-B rabant". Datum inwerkingtreding Datum inwerkingtreding laatste wijziging : 1 april 1974 : 1 januari 2003

: Wijziging regeling GSV Westelijk Noord-Brabant

: Wijziging regeling GSV Westelijk Noord-Brabant RAADSVERGADERING Gemeente eente jn R Eergen Bergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 28 oktober 2004 : SB/04/12 : Wijziging regeling GSV Westelijk Noord-Brabant Aan de gemeenteraad, Voorstel

Nadere informatie

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken;

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten: Bergen op

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 10.2. Onderwerp: Opheffing Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord- Brabant (GSV) per 1 januari 2009

RAADSVOORSTEL Agendanummer 10.2. Onderwerp: Opheffing Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord- Brabant (GSV) per 1 januari 2009 RAADSVOORSTEL Agendanummer 10.2 Raadsvergadering van 18 december 2008 Onderwerp: Opheffing Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord- Brabant (GSV) per 1 januari 2009 Verantwoordelijke portefeuillehouder:

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Gemeenschappelijke regeling Reestmond Pagina 1 Overwegende, dat ten gevolge van de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal;

gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal; Het algemeen bestuur van het Recreatieschap Nederrijn, Lek en Waal; gelezen het voorstel van het dageiijks bestuur; gelet op artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 49 van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Artikel 4. Samenstelling De colleges van de deelnemende gemeenten wijzen elk twee leden aan voor het Algemeen Bestuur.

Artikel 4. Samenstelling De colleges van de deelnemende gemeenten wijzen elk twee leden aan voor het Algemeen Bestuur. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22585 29 april 2016 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REESTMOND HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALINGEN REGELING Overwegende, dat ten

Nadere informatie

De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân,

De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân, OPENBAAR LICHAAM OP GROND VAN DE WET GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN De dagelijkse besturen van de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa s en Wetterskip Fryslân, overwegende dat 1. de algemene besturen

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Emco; gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>;

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Emco; gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>; Het algemeen bestuur van de regeling Emco; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van ; gelet op artikel van de regeling ; besluit: vast te stellen de volgende wijziging

Nadere informatie

HOOFDSTUK I BEGRIPS- EN INTERPRETATIEBEPALINGEN

HOOFDSTUK I BEGRIPS- EN INTERPRETATIEBEPALINGEN STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 25672 17 mei 2016 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING RECREATIESCHAP DRENTHE HOOFDSTUK I BEGRIPS- EN INTERPRETATIEBEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

dat de Wet gemeenschappelijke regelingen is gewijzigd waardoor de huidige gemeenschappelijke regeling aangepast moet worden;

dat de Wet gemeenschappelijke regelingen is gewijzigd waardoor de huidige gemeenschappelijke regeling aangepast moet worden; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 18359 29 maart 2018 Gemeenschappelijke Regeling West-Brabants Archief De colleges van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling WNO-bedrijven 2000.

Gemeenschappelijke Regeling WNO-bedrijven 2000. Gemeenschappelijke Regeling WNO-bedrijven 2000. De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen,

Nadere informatie

Matrix Gemeenschappelijke Regeling ReinUnie 2010 (eerste wijziging)

Matrix Gemeenschappelijke Regeling ReinUnie 2010 (eerste wijziging) Gemeenschappelijke regeling ReinUnie 2010 Gemeenschappelijke Regeling ReinUnie 2010 (eerste wijziging) toelichting Hoofdstuk I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar. primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen.

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar. primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs te Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen. De raden van de gemeenten Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de gemeenschappelijke regeling Openbaar Lichaam Crematoria Twente

Overzicht van de wijzigingen in de gemeenschappelijke regeling Openbaar Lichaam Crematoria Twente Overzicht van de wijzigingen in de Openbaar Lichaam Crematoria Twente Artikelnummer Oude tekst Nieuwe tekst 1, lid 1 De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de in de

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio en Gemeentelijke Gezondheidsdienst Limburg-Noord (zoals gewijzigd op 11 maart 2016)

Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio en Gemeentelijke Gezondheidsdienst Limburg-Noord (zoals gewijzigd op 11 maart 2016) Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio en Gemeentelijke Gezondheidsdienst Limburg-Noord (zoals gewijzigd op 11 maart 2016) Hoofdstuk I Algemene bepalingen artikel 1: Begripsbepalingen 1. In deze

Nadere informatie

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2007 / 108. Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2007 / 108. Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2007 / 108 Naam Gemeenschappelijke regeling recreatieschap Veluwe (2007) Publicatiedatum 22 augustus 2007 Opmerkingen - Toetreding (onder gelijktijdige opheffing

Nadere informatie

dat op 1 oktober 2010 de Wet veiligheidsregio s in werking is getreden;

dat op 1 oktober 2010 de Wet veiligheidsregio s in werking is getreden; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO TWENTE E08d De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (O), Hof van

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR389166_1 31 december 2018 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

OVERWEGENDE GELET OP. de Wet veiligheidsregio s, de Wet gemeenschappelijke regelingen en de Gemeentewet; BESLUITEN

OVERWEGENDE GELET OP. de Wet veiligheidsregio s, de Wet gemeenschappelijke regelingen en de Gemeentewet; BESLUITEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VEILIGHEIDSREGIO TWENTE De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo (O), Hof van Twente,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs.

Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs. Gemeenschappelijke regeling voor het toezicht op het openbaar primair en speciaal onderwijs. De raden van de gemeenten Bodegraven, Gouda, Reeuwijk, Waddinxveen en Woerden voor zover zij voor de eigen gemeente

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING OPENBARE GEZONDHEIDSZORG WEST- BRABANT

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING OPENBARE GEZONDHEIDSZORG WEST- BRABANT West-Brabant GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING OPENBARE GEZONDHEIDSZORG WEST- BRABANT De colleges van burgemeesters en wethouders van de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006 CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR387666_2 15 mei 2017 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

hebben besloten de Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland te wijzigen.

hebben besloten de Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland te wijzigen. De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle, ieder voor zover voor

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL BUDGETBEHEER INGEVOLGE BESLUIT WONINGGEBONDEN SUBSIDIES VOOR DE REGIO ZEEUWSCH-VLAANDEREN 2006 Artikel 1 (instelling rechtspersoon) 1. Er is een openbaar lichaam,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland 1 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en de commissarissen van de Koning

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING pagina - 1-12653 - MT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Raad van toezicht voor Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant. De raden, colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Roosendaal, Halderberge,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe HOOFDSTUK I. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 De raden van de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave en Mill

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Januari 2018 Gemeenschappelijke regeling Reestmond Pagina 1 Overwegende: dat ten gevolge van de uittreding van gemeente De Wolden en de uitkomsten van de verkenningen ten aanzien

Nadere informatie

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN BOLLENSTREEK De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; overwegende dat: - zij

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN waaraan deelnemen de gemeenten: Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Concept 1.8 d.d GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

Concept 1.8 d.d GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Concept 1.8 d.d. 05-06-2015 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING (zoals goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 10 oktober 1989, inclusief de wijzigingen goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

STREEKARCHIEF LANGSTRAAT HEUSDEN ALTENA

STREEKARCHIEF LANGSTRAAT HEUSDEN ALTENA STREEKARCHIEF LANGSTRAAT HEUSDEN ALTENA De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam en Woudrichem, ieder voor zover hun bevoegdheden betreft, overwegende:

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord De colleges van de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011.

Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011. Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011. 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In deze Gemeenschappelijke regeling wordt verstaan onder: a. de regeling: gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO OHSAS 18001

is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO OHSAS 18001 t is een samenwerkingsverband van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 De gemeenschappelijke regeling Waterschapsbedrijf Limburg is een uitgave van

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015;

gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015; Het college van de gemeente Stadskanaal gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015; gelet op artikel 23 van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ICT-SAMENWERKING ZUIDWEST-FRYSLAN.

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ICT-SAMENWERKING ZUIDWEST-FRYSLAN. BIJLAGE B GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ICT-SAMENWERKING ZUIDWEST-FRYSLAN. De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bolsward, Gaasterlân- Sleat, Lemsterland, Littenseradiel, Nijefurd en

Nadere informatie

WIJZIGINGSBESLUIT Gemeenschappelijke regeling WNO-Bedrijven 2000

WIJZIGINGSBESLUIT Gemeenschappelijke regeling WNO-Bedrijven 2000 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Groesbeek. Nr. 115685 3 december 2015 WIJZIGINGSBESLUIT Gemeenschappelijke regeling WNO-Bedrijven 2000 De raad, het college van burgemeester en wethouders en

Nadere informatie

Gemeenschappelijk regeling werkvoorzieningschap Fryslân-West

Gemeenschappelijk regeling werkvoorzieningschap Fryslân-West Gemeenschappelijk regeling werkvoorzieningschap Fryslân-West Het college van burgemeester en wethouders van de gemeenten het Bildt, Boarnsterhim, Franekeradeel, Gaasterlân-Sleat, Harlingen, Lemsterland,

Nadere informatie

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Regio Midden-Holland

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Regio Midden-Holland STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15891 24 maart 2016 Wijziging Gemeenschappelijke regeling Regio Midden-Holland (zoals goedgekeurd door Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

WA/Vi Brabant Midden-West-Noord

WA/Vi Brabant Midden-West-Noord WA/Vi Brabant Midden-West-Noord Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord De raden en de colleges van de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden

Nadere informatie

in het veiligheids- en gezondheidsdomein is op uitvoerend niveau samenwerking tussen de gemeenten in de regio geboden;

in het veiligheids- en gezondheidsdomein is op uitvoerend niveau samenwerking tussen de gemeenten in de regio geboden; STAATSCOURANT 13 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 48212 september 2016 Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio en Gemeentelijke Gezondheidsdienst Limburg-Noord

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio

Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio De gemeenteraden, onderscheidenlijk de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen De raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeenten Gulpen-Wittem; Gelet op het bepaalde in de Wet gemeenschappelijke regelingen en de Gemeentewet: Besluiten: Aan te gaan de navolgende

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling werkbedrijven Kust-, Duin- en Bollenstreek

Gemeenschappelijke regeling werkbedrijven Kust-, Duin- en Bollenstreek GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Katwijk. Nr. 162106 21 november 2016 Gemeenschappelijke regeling werkbedrijven Kust-, Duin- en Bollenstreek De raad van de gemeente Katwijk; gelezen het voorstel

Nadere informatie

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en Zuidhorn;

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en Zuidhorn; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING NOVATEC 2006 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en Zuidhorn; overwegende dat een intergemeentelijke samenwerking

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

- Herziening - Gemeenschappelijke regeling Natuur- en Recreatieschap Nationaal Park de Biesbosch

- Herziening - Gemeenschappelijke regeling Natuur- en Recreatieschap Nationaal Park de Biesbosch - Herziening - Gemeenschappelijke regeling Natuur- en Recreatieschap Nationaal Park de Biesbosch Provinciale en Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, alsmede de raden en colleges van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT 09I003223 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT De dagelijks besturen van - Het waterschap Brabantse Delta, zetelende te Breda - Het waterschap Aa en Maas, zetelende te s-hertogenbosch

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015

Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 Gemeenschappelijke regeling toezicht openbaar onderwijs gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert 2015 De raden van de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave en Mill

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011

Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011 Bijlage 1 Gemeenschappelijke Regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011 De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen

Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen De raden van de gemeenten De Marne, Eemsmond en Winsum, ieder voor zover zij voor de eigen gemeente bevoegd zijn; overwegende dat coördinatie

Nadere informatie

Concept (raads)voorstel tot derde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling GGD Hollands Noorden

Concept (raads)voorstel tot derde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling GGD Hollands Noorden Concept (raads)voorstel tot derde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling GGD Hollands Noorden Het college van burgemeester en wethouders en de raad van de gemeente < gemeentenaam invullen > gelet

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Westfriesland, wijziging 2016

Gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Westfriesland, wijziging 2016 STAATSCOURANT 28 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 48619 december 2015 Gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Westfriesland, wijziging 2016 De gemeenteraden en de

Nadere informatie

Veiligheidsregio Kennemerland

Veiligheidsregio Kennemerland Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Kennemerland (2019) Haarlem, 1 januari 2019 Overzicht vaststelling 1 november 2011 Vaststelling gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Kennemerland door

Nadere informatie

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ISZF 2011

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ISZF 2011 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ISZF 2011 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Gaasterlân-Sleat, Harlingen, Lemsterland, Littenseradiel, en Súdwest Fryslân; Overwegende dat de colleges

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Haren. Nr. 31899 16 maart 2016 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016 Gemeenschappelijke regeling tussen de gemeenten Groningen, Haren en Tynaarlo.

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Stadsregio Parkstad Limburg

Gemeenschappelijke Regeling Stadsregio Parkstad Limburg GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Brunssum. Nr. 14530 18 maart 2014 Gemeenschappelijke Regeling Stadsregio Parkstad Limburg De Raad van de gemeente Brunssum; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>;

gelet op artikel <..> van de gemeenschappelijke regeling <naam regeling>; Het algemeen bestuur van de regeling Reestmond; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van ; gelet op artikel van de regeling ; besluit: vast te stellen de volgende wijziging

Nadere informatie

(CONCEPT) Gemeenschappelijke regeling Regionale samenwerking leerlingenvervoer Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Eijsden

(CONCEPT) Gemeenschappelijke regeling Regionale samenwerking leerlingenvervoer Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Eijsden (CONCEPT) Gemeenschappelijke regeling Regionale samenwerking leerlingenvervoer Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Eijsden De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Eijsden, Meerssen,

Nadere informatie

2015/20372 Betreft Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Schadeschap luchthaven Schiphol

2015/20372 Betreft Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Schadeschap luchthaven Schiphol Schadeschap a v e n Schiphol Voo r Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG HOOFDDORP Datum: 0 6 JAN 2015 Nummer: Afschrift aan: - a-^uj Postbus

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap West-Friesland

Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap West-Friesland Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap West-Friesland De Raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opmeer, ieder voor zover het zijn bevoegdheid betreft; Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Regionaal Historisch Centrum Alkmaar

Gemeenschappelijke regeling Regionaal Historisch Centrum Alkmaar Gemeenschappelijke regeling Regionaal Historisch Centrum Alkmaar HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. de regeling : de gemeenschappelijke

Nadere informatie

AB punt 12 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016

AB punt 12 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016 AB 20151207 punt 12 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MEERSCHAP PATERSWOLDE 2016 Laatstelijk gewijzigd bij besluit van het Algemeen Bestuur van het Meerschap Paterswolde van x december 2015. Datum bekendmaking:

Nadere informatie

dat het in het kader van het functioneren van deze regeling gewenst is te komen tot een nauwere samenwerking;

dat het in het kader van het functioneren van deze regeling gewenst is te komen tot een nauwere samenwerking; De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn, ieder voor zoveel zijn bevoegdheden betreft;

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Noaberkracht Dinkelland Tubbergen

Gemeenschappelijke regeling Noaberkracht Dinkelland Tubbergen CVDR Officiële uitgave van Noaberkracht Dinkelland Tubbergen. Nr. CVDR392890_1 8 april 2019 Gemeenschappelijke regeling Noaberkracht Dinkelland Tubbergen De colleges van burgemeester en wethouders en de

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke Werkvoorziening Gennep, Mook en Middelaar

Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke Werkvoorziening Gennep, Mook en Middelaar Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke Werkvoorziening Gennep, Mook en Middelaar Overwegende, dat de Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke Werkvoorziening Gennep, Mook en Middelaar in

Nadere informatie

b e s l u i t e n : Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Hoofdstuk 2 Bestuur

b e s l u i t e n : Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Hoofdstuk 2 Bestuur Gemeenschappelijke regeling stadsgewestelijke brandweer De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen gemeenten bevoegd

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEPUNT71

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEPUNT71 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SERVICEPUNT71 Versie: vaststelling AB 9 juli 2015 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen... 3 Hoofdstuk 2 De bedrijfsvoeringsorganisatie... 3 Hoofdstuk 3 Belangen, taken en

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Stichting Primair Openbaar Onderwijs in de Regio Waterland en Oostzaan (SPOOR-raad)

Gemeenschappelijke regeling Stichting Primair Openbaar Onderwijs in de Regio Waterland en Oostzaan (SPOOR-raad) Gemeenschappelijke regeling Stichting Primair Openbaar Onderwijs in de Regio Waterland en Oostzaan (SPOOR-raad) De raden en de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Beemster, Edam-Volendam,

Nadere informatie

De gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta wordt als volgt gewijzigd:

De gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta wordt als volgt gewijzigd: Wijzigingsbesluit 2 e wijziging Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta Provinciale Staten en gedeputeerde staten van de provincies Zuid-Holland en Zeeland, de raden,

Nadere informatie

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek,

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek, Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie H2O De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek, Overwegende dat de colleges van burgemeester en wethouders van Hattem,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Stadsregio Parkstad Limburg

Gemeenschappelijke Regeling Stadsregio Parkstad Limburg Gemeenschappelijke Regeling Stadsregio Parkstad Limburg definitieve tekstversie 27 januari 2014 Datum inwerkingtreding 23 juni 2014 (vastgesteld door de bestuursorganen van de gemeenten van Parkstad Limburg

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling samenwerking belastingen Amstelland- Meerlanden

Gemeenschappelijke regeling samenwerking belastingen Amstelland- Meerlanden Gemeenschappelijke regeling samenwerking belastingen Amstelland- Meerlanden De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn, ieder voor

Nadere informatie

Gemeenschappelijk orgaan

Gemeenschappelijk orgaan Regeling Gemeenschappelijk Orgaan Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs (gewijzigde versie, vastgesteld op 26 juni 2007) Deze regeling kan worden aangehaald als regeling voor de ISOB-raad

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Kennemerland 2019

Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Kennemerland 2019 Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Kennemerland 2019 1 januari 2019 BIVO/2019/30428 *Z03192D6AF6* Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen 6 Artikel 2 6 Artikel 3 Het openbaar lichaam 6 Artikel

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling AV. Inhoudsopgave

Gemeenschappelijke Regeling AV. Inhoudsopgave Gemeenschappelijke regeling Regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden 2019 Inhoudsopgave Overwegingen 3 Gemeenschappelijke Regeling Alblasserwaard-Vijfheerenlanden 2019 4 Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling GGD Noord- en Oost-Gelderland 2016 Voorstel nieuwe tekst 5e wijziging

Gemeenschappelijke regeling GGD Noord- en Oost-Gelderland 2016 Voorstel nieuwe tekst 5e wijziging BBS m Noord- en Oost-Gelderland Gemeenschappelijke regeling GGD Noord- en Oost-Gelderland 2016 Voorstel nieuwe tekst 5e wijziging De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Aalten, Apeldoorn,

Nadere informatie

>-y. iv v ^ e1 --' Beh. Ambt. Streefdat.: Afschr.> B.V.O.: O

>-y. iv v ^ e1 --' Beh. Ambt. Streefdat.: Afschr.> B.V.O.: O Gemeente Woerden 08.008590 RHC Rijnstreek en Lopikerwaard Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 15/07/2008 RAAD Aan de gemeenteraad van Woerden, Postbus 45, 3440 AA WOERDEN. 25 SEP.

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling volwasseneneducatie Rijnmond

Gemeenschappelijke regeling volwasseneneducatie Rijnmond De raad, respectievelijk het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk; ieder voor wat betreft zijn bevoegdheden; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING DIENST DOMMELVALLEI

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING DIENST DOMMELVALLEI GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING DIENST DOMMELVALLEI VERSIE 7 MAART 2013 Vastgesteld door de colleges van B&W en de burgemeesters van de gemeenten Geldrop- Mierlo, Nuenen en Son en Breugel in hun gezamenlijke

Nadere informatie

Wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling voor het recreatiegebied Voorne-Putten

Wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling voor het recreatiegebied Voorne-Putten STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 74831 december 2017 Wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling voor het recreatiegebied Voorne-Putten De deelnemers

Nadere informatie

RD Maasland. Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking gemeenten

RD Maasland. Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking gemeenten RD Maasland Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking gemeenten Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdienst Maasland De raden, alsmede de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Leudal,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw In dit overzicht staan alleen de (onderdelen van) artikelen uit de regeling met een inhoudelijke

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING OMNIBUZZ

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING OMNIBUZZ GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING OMNIBUZZ Gemeenschappelijke regeling Omnibuzz Tussen de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Schinnen, Sittard-Geleen, Stein, Vaals en

Nadere informatie

CONCEPT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

CONCEPT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Bijlage 1 CONCEPT GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Werkorganisatie (NAAM) Versie 4 (14 april 2009) INHOUD PAGINA VOORAF 3 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN 4 HOOFDSTUK 2: DOELSTELLING, TAKEN EN BEVOEGDHEDEN

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom RVB2-6 RAADSVOORSTEL Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : SB/23 : Uitbreiding personeel Brandweer Bergen op Zoom en Roosendaal Aan de gemeenteraad, Voorstel 1. In te stemmen

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap IJsselmonde

Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap IJsselmonde Gemeenschappelijke regeling Natuur- en recreatieschap IJsselmonde De raden, respectievelijk de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling voor Sociale Kredietverlening en Schuldhulpverlening in Limburg.

Gemeenschappelijke Regeling voor Sociale Kredietverlening en Schuldhulpverlening in Limburg. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Sittard-Geleen. Nr. 131182 31 december 2015 Gemeenschappelijke Regeling voor Sociale Kredietverlening en Schuldhulpverlening in Limburg. De colleges van burgemeester

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Sallcon

Gemeenschappelijke regeling Sallcon Gemeenschappelijke regeling Sallcon De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe, ieder voor zover voor de eigen gemeente bevoegd Overwegende dat De gemeenten Deventer

Nadere informatie

Raadsvergadering van 7 februari 2013 Agendanummer: 10.3

Raadsvergadering van 7 februari 2013 Agendanummer: 10.3 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 376695 Raadsvergadering van 7 februari 2013 Agendanummer: 10.3 Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Raad van Toezicht Openbaar Basisonderwijs West-Brabant (OBO

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling van het Werkvoorzieningsschap West Noord-Brabant (WVS-groep)

Gemeenschappelijke regeling van het Werkvoorzieningsschap West Noord-Brabant (WVS-groep) CVDR Officiële uitgave van Roosendaal. Nr. CVDR386142_1 1 maart 2016 Gemeenschappelijke regeling van het Werkvoorzieningsschap West Noord-Brabant (WVS-groep) De colleges van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Rekenkamer Oost-Nederland

Gemeenschappelijke regeling Rekenkamer Oost-Nederland CVDR Officiële uitgave van Gelderland. Nr. CVDR79605_2 6 december 2016 Gemeenschappelijke regeling Rekenkamer Oost-Nederland PROVINCIALE STATEN VAN GELDERLAND Vastgesteld bij besluit van Provinciale Staten

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie