Tussentijds evaluatierapport. Crossmediale productie Studenten Leven in Venlo(#SLiV)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tussentijds evaluatierapport. Crossmediale productie Studenten Leven in Venlo(#SLiV)"

Transcriptie

1 Tussentijds evaluatierapport Crossmediale productie Studenten Leven in Venlo(#SLiV) Venlo, 3 februari 2015

2 Voorwoord en aanleiding Met deze tussentijdse evaluatie informeren we u als partner over de stand van zaken betreffende de cross mediale productie Studenten Leven in Venlo zodat u op basis van de behaalde resultaten kunt bepalen op welke wijze we, nu en in de toekomst, deze gezamenlijke communicatie m.b.t. Venlostudentenstad kunnen voortzetten. In opdracht van de Gemeente Venlo en participanten hebben Omroep Venlo en Venlo Partners de eerste 12 Cross mediale uitzendingen, van de 24 beoogde uitzendingen, gerealiseerd rondom het thema Hoger Onderwijs en Kennisinfrastructuur. Hierin hebben we 5 studenten van verschillende opleidingen gevolgd. Naast de 12 wekelijkse televisie-uitzendingen vindt er een verbreding van het bereik via de website (integraal verbonden met en social media zoals Facebook, Youtube en Twitter plaats. Via de serie geeft de student zijn visie op de volgende, samenhangende thema s. Wonen, Werken, Leven en Studeren. Deze vernieuwende aanpak heeft geresulteerd in een van de eerste triple helix projecten in de kennisinfrastructuur van Noord-Limburg. De aanleiding voor deze cross mediale aanpak is tweeledig. Draagvlak voor beleidskeuzes en investeringen bij de Venlonaar Hoger Onderwijs & Kennisinfra is een van dé majeure speerpunten voor (de regio) Venlo en zal nu en in de toekomst vragen om bepaalde beleidskeuzes en forse investeringen vanuit de gemeente. Investeringen waarbij het van belang is dat er voldoende kennis en draagvlak bestaat in de samenleving. Het is wenselijk hierin vroegtijdig en structureel te investeren, onder andere door middel van communicatie. Kennis van opleidings- en carrièremogelijkheden bij de studiekiezers/studenten Een van de grootste strategische opgaven voor Venlo is het binden en boeien van jongeren en hoger opgeleiden. Lokale jongeren moeten dan in ieder geval weten wat Venlo aan opleidingsmogelijkheden te bieden heeft en Venlo in overweging nemen bij hun studiekeuze. Zowel voor deze keuze als voor het binden van studenten die al in Venlo studeren is het daarnaast van belang dat men voldoende op de hoogte is van de carrièrekansen in de regio Venlo op het gebied van wonen en werken, zodat de Venlose studenten Venlo ook overwegen als mogelijke woon- en werkstad tijdens en na hun studie. Kortom: Venlo is ook interessant na je studie.

3 Doelgroepen, doelen en boodschappen Doelgroepen Voor de televisie-uitzendingen hebben we ons op drie doelgroepen gericht, te weten: De Venlonaar De Venlose student De in de Regio Venlo wonende jongere die nog een studiekeuze moet maken (incl. ouders) De Venlose student (al in Venlo studerend) De student die in Venlo is opgegroeid maar buiten de regio studeert Communicatiedoelen Samengevat hebben we ons op de volgende drie doelen gericht: Vergroten van kennis over en draagvlak voor (strategische) beleidskeuzes en (toekomstige) investeringen op het gebied van Hoger Onderwijs & Kennisinfra bij inwoners Eigen jeugd laten kennismaken met de studie- en carrièremogelijkheden in Venlo, zodat men Venlo overweegt als studiestad Studenten in Venlo laten kennismaken met de carrièremogelijkheden, woonmogelijkheden en vrijetijdsmogelijkheden, zodat men Venlo overweegt als werkstad en woonstad. Communicatieboodschappen Kernboodschap voor de Venlonaar: Onze eigen jeugd moet in hun eigen stad kunnen studeren en werken, zodat niet alle jongeren naar de grote steden wegtrekken. Dit is belangrijk voor de toekomst van Venlo. Kernboodschap voor de Venlose jongere: Venlo biedt steeds meer studiemogelijkheden die ook nog eens aansluiten bij het regionale bedrijfsleven. Dus grotere kans op een mooie carrière in deze regio. Kernboodschap voor de Venlose Student: Venlo is een interessante (internationale) regio om na de studie je carrière te starten op het gebied van Agro-Food, Logistiek en Maakindustrie. In Venlo heb je grote kans op een interessante baan, in Venlo is de prijs / kwaliteitsverhouding van wonen bijzonder goed te noemen, in Venlo is veel te doen. Kortom: hier ben je welkom.

4 Strategie, TV Format (voor de Venlonaren) als aanjager voor volgers op social media (voor de studiekiezers/studenten) Studenten Leven in Venlo (afgekort SLiV) Om de brede scope te krijgen hebben we de volgende 5 studenten gecast en gevolgd: Semmie Vink, College Den Hulster, Technasium, 5 Havo Tom Schwanen, Mechatronica, Gilde Opleidingen Venlo Peter Voncken, Fontys Hogeschool Venlo, Werktuigbouwkunde 4e jaars Bas Verhagen, HAS Homeschool Venlo, FreshFood Innovation Anastasia Ioannou, Maastricht University Campus Venlo, Global Supply Chain Management & Science Semmie Vink College Den Hulster, Technasium, 5 HAVO Ik vind het leuk om dingen te delen en te laten zien wat een stad als Venlo allemaal te bieden heeft voor studenten. TEDx Venlo vond ik het leukste! Tom Schwanen Gilde Opleidingen Venlo Mechatronica Meewerken aan het project wordt steeds leuker en interessanter. Ook de samenwerking met studenten van andere opleidingen vond ik erg leuk. Toch weer heel anders dan een open dag.

5 Peter Voncken Fontys Hogeschool Venlo Werktuigbouwkunde 4e jaars Bijzonder leuke ervaring om mee te doen. De serie heeft deuren voor mij geopend! Bas Verhagen HAS Hogeschool Venlo Fresh Food Innovation Ik ben een foodie, Venlo ademt Agro en Food! Fresh food is good. Live love eat Anastasia Ioannou Maastricht University Campus Venlo Global Supply Chain Management & Science "Studenten LEVEN in Venlo is a great experience. Being an international student in Netherlands and especially in Venlo I had no idea about what this region had to offer. Because of the program I had the opportunity to get involved in breakthrough events such as Tedx and be familiriazed with big local companies such as Seacon. I believe the program is important, since it enlights a new spectrum of possibilities and opportunities that Venlo has to offer when at the same time highlights the upcoming growth that Venlo is about to obtain during the next years, both as a student and an economical hotspot."

6 Deze vijf studenten hebben we gevolgd in hun dagelijkse leven (herkenbare real life TV op lokale schaal), tegen het decor van het studentenleven in Venlo. Opnames werden zowel gemaakt door een professionele cameraman die de studenten op gezette tijden volgt, als ook door de studenten zelf met hun eigen smartphones/camera s. Tijdens de dagelijkse activiteiten van de studenten kwamen thema s voorbij als uitgaan (voorzieningen), wonen (studentenhuisvesting), werken (baanperspectief, bijbaantjes of stages), studeren (studiemogelijkheden) etc.. Om op de hoogte te blijven van de dagelijkse ontwikkelingen waren en zijn, de social media activiteiten lopen door, de verrichtingen van deze hoofdpersonen voor volgers ook op social media te volgen. Venlo Partners en overige participanten hebben de ontwikkelingen gemonitord. Monitoring, de feiten op een rij: Figuur 1. Toelichting: de grafiek geeft aan in welke mate de thema s aanbod zijn gekomen bij de televisie-uitzendingen. Gemiddeld trekt Omroep Venlo kijkers per dag. Uit cijfers van Omroep Venlo blijkt dat SLiV, na het nieuws, het meest bekeken programma was. Daarmee durven we te stellen dat de 12 uitzendingen van SLiV goed zijn bekeken.

7 Figuur 2 Toelichting: de grafiek geeft aan in welke mate de thema s aanbod zijn gekomen via de Social Media kanalen. Voorzieningen en Studentenleven maakten 50% van de content uit. Figuur 3 Toelichting: de grafiek geeft aan hoeveel unieke personen ons volgen op Facebook. Het aantal likes is meer dan 500 en blijft tot op de dag van vandaag doorgroeien omdat de onlineactiviteiten door blijven gaan. Daarnaast worden berichten ook vaak door studenten, opleidingsinstituten en partners gedeeld.

8 Figuur 4 Toelichting: de grafiek geeft aan in welke mate het bereik is geweest van de Facebookpagina. De piek vindt plaats in week 3. Dit komt doordat we op dat moment geïnvesteerd hebben in Facebook Adds. Dit heeft likes met zich meegebracht binnen de gewenste target group. Daarbij waren de studenten zeer actief in het delen van onderwerpen uit het dagelijkse leven. Figuur 5 Toelichting: de grafiek laat zien hoe het aantal volgers op Twitter is gegroeid. Twitter wordt door studenten niet of nauwelijks gebruikt. Wel is het een goed kanaal om de stakeholders te informeren.

9 Figuur 6 Toelichting: de grafiek geeft aan hoe in korte tijd de Kloutscore (Social Media Benchmark) is gegroeid. De Klout score geeft de online-invloed van alle Social Media activiteiten aan als een benchmark. De score wordt gebaseerd op het aantal likes, reacties en hoe vaak een bericht wordt gedeeld. De gemiddelde ondernemer in de binnenstad zit rond een score van 30, het project scoort hoger: Twitter: 33 en Facebook: 49 Figuur 7 Toelichting: de grafiek geeft aan welke studenten de Facebookpagina volgen. Wiv Siv: Wbv Siv: Wiv Sbv: Wbv Sbv: Woont in Venlo / Studeert in Venlo Woont buiten Venlo / Studeert in Venlo Woont in Venlo / Studeert buiten Venlo Woont buiten Venlo / Studeert buiten Venlo Meer dan een kwart van de studerende volgers woont buiten Venlo maar studeert in Venlo(dit geeft aan dat deze studenten graag op de hoogte blijven van de kansen die Venlo te bieden heeft). Likes: 89% Nederlanders 7,4% Duitsers 3,6% Overige

10 Figuur 8 Toelichting: de grafiek geeft aan waar de studenten wonen die ons volgen via Social Media. Meer dan de helft van de studerende Social Media volgers studeert daadwerkelijk in Venlo Figuur 9 Toelichting: de grafiek geeft de Social Media volgers buiten Venlo weer. 57% studeert in Venlo, 42% elders, 1% is onbekend

11 Figuur 10 Toelichting: de grafiek geeft aan waar de Social Media volgers die in Venlo studeren wonen. Fontys is veruit de meest vertegenwoordigde opleiding onder onze volgers. Dit sluit aan bij het aantal studenten van de verschillende opleidingen. Figuur 11 Toelichting: de grafiek geeft aan hoe de overige likes van onze Social Media kanalen tot stand zijn gekomen. De interesse van niet-studerende volgers komt vooral vanuit Bedrijfsleven/Overheid en Opleidingen. Een aantal van onze likes moet nog gaan studeren, maar de interesse in SLiV is wel aanwezig

12 Figuur 12 Toelichting: de grafiek geeft aan welke participanten / partners betrokken zijn bij de realisatie van de cross mediale serie. De praktijk heeft uitgewezen dat het project Studenten Leven in Venlo in een behoefte voorziet om als gezamenlijk communicatieplatform te fungeren waarin alle stakeholders elkaar hebben weten te vinden en constructief samenwerken.(triple helix) Hiermee hebben we een eerste fundament gelegd waarop in de (nabije) toekomst andere bedrijven, organisaties, scholen, etc.. kunnen aanhaken op dit communicatieplatform. De cross mediale serie heeft feitelijk opgeleverd, dat er een steeds breder beeld ontstaat van de mogelijkheden die de stad en de regio bieden, vanuit andere invalshoeken dan dat we vroeger naar de stad hebben gekeken. We hebben nu een slag gemaakt, om pro actief, ongoing om de stad neer te zetten, wat de stad in de volledige breedte te bieden heeft aan ene breder publiek. Voor alle partners en participanten is het nieuw om met elkaar te communiceren. Door deze samenwerking is e rook een gunfactor bij de opleidingsinstituten ontstaan. In het beoogde vervolg dagen we andere organisaties, scholen en bedrijven uit om zich bij het project aan te sluiten.

13 Triple Helix Partners delen collectieve communicatie. Er is een platform gecreëerd waarop partners actief aanhaken. (voorbeeld o.a. Open dagen en TEDx Venlo event). Samenwerking gecoördineerde communicatieaanpak (open dagen en events op verschillende opleidingen). Het project heeft een spin-off opgeleverd. In drie maanden tijd zijn opleidingen meer gaan samenwerken en gaan delen. Ze delen niet alleen de communicatie maar ook het verhaal. HAS. Er zijn meer kandidaten op de Open Dagen afgekomen. Belangrijk is het feit dat deze kandidaten via de kanalen van SLiV op de hoogte waren gesteld van de opleiding Freshfood en Innovation. Ook de rol van Bas van de HAS is daarbij niet onbelangrijk. Hij heeft, mede dankzij SLiV, een belangrijke ambassadeursfunctie gekregen en heeft er zelf ook zichtbaar plezier van.

14 Opzet SLiV Event bij Blue Innovation Center/HAS/Fontys/UM/SLiV i.s.m. Jeroen Rondeel, Dick Hak, Bart Verlegh en Desiree Driesenaar Top 2 uitzending gemist Omroep Venlo Dankzij het programma heeft Bas Verhagen een stageplaats verworven bij Bio Verbeek (genomineerde LvdG award 2014). Ontwikkeling Toolkit. Deze is online toegankelijk voor alle communicatiemedewerkers bij de deelnemende partners. Groei bezoekers van website Venlo Verwelkomt Anastasia is nu PR-studente voor de UM- Campus Venlo. Voor deze activiteiten en de deelname aan SLiV is ook een apart Facebook account aangemaakt. Bezoek live blog bij TEDx Event Aandacht evenementen bij studenten(zie ook Vers van de Pers ) Bas Verhagen gaat nu door het leven als Bas van de HAS en wordt ook ingezet als PR student. En natuurlijk wordt hij, net als alle andere studenten, regelmatig herkend. Bekendheid Studentenpas. Meer dan 800 exemplaren aan de man gebracht t.o.v. 300 vorig jaar. Positieve reacties studiegenoten Anastasia over Venlo als stad. Deelnemende studenten worden herkend in en buiten Venlo. Hun privé Facebook pagina s worden langzamerhand ook Fan pages.(vloggers in de dop??) Er is een podium voor Events ontstaan. Voorbeeld: Studievereniging Umami van de master health food innovation management vraagt ons om een uitnodiging te delen voor events. Ze willen graag ook overige studenten in Venlo uitnodigen van HAS en Fontys en zien onze Facebook pagina als een geëigend kanaal om dit te doen.

15 Figuur 13Toelichting: de afbeelding geeft de statistieken weer van de Gilde Opleiding viral, welke door SLiV is gepromoot. Filmpje en informatie over Red Button actie Gilde Opleidingen krijgt ca bezoekers. Gilde Opleidingen heeft deze hoge kijkcijfers te danken aan de exposure die de Facebookpagina van SLiV kon genereren.

16 Redactieteam / organisatie Venlo Partners en heeft voor deze opdracht gebruik gemaakt van zzp'ers Hein van de Kroft / Peter van de Ven / Alexander Brouwer. Hein om het project sturing te geven. Alexander en Peter voor de social media communicatie zoals het inrichten bij houden van Facebook pagina, Youtube kanaal, Twitter, e.d.. Voor deze opdracht is een Venlo Studentenstadredactieteam samengesteld dat de casting, voortgang, gestelde doelen en planning toetst. En, daar waar nodig bijstelt. Redactieteam: Venlo Partners: Paul Terpstra, directeur Venlo Partners Venlo Partners: Hein van de Kroft / Peter van de Ven Gemeente Venlo: Nicole Ottenheim Omroep Venlo: Ruud Stikkelbroeck, Funs Pollux Gastredactielid (afgevaardigde van betalende partner): per onderwerp m.b.v. de planning ingeroosterd: Leden van de werkgroep: Nicole Ottenheim Stephan Peeters Violet Mols Margriet Hoffmans, Thijs Metsemakers Eveline Wismans, John Huijs Leonie Berden, Will Lormans Rico Gielen, Ruud Stikkelbroeck Organisatie Venlo Partners: Hein v.d. Kroft : Peter van de Ven: Alexander Brouwer: Omroep Venlo: Omroep Venlo: Redactieteam cross mediale aanpak: Gemeente Venlo Fontys Hogeschool, locatie Venlo Universiteit Maastricht, locatie Venlo HAS Hogeschool, locatie Venlo Gilde opleidingen Woonwenz Antares OVGO Ondernemend Venlo Seacon Logistics Omroep Venlo Producent, Projectleider Communicatie management, social media, YouTube kanaal en uitvoering Uitvoerend Producent / social media Projectmanagement / social media Social media advies en rapportering Regisseur, Cameraman, Opname Assistent Editor Vormgeving crossmediale aanpak Content/inhoud Producent, projectleider Is de projectleider van het concept voor TV en social media. De producent is de formele eindverantwoordelijke voor de productie. De producent zorgt dat de productie financieel mogelijk wordt gemaakt en is budgetverantwoordelijk. Communicatiemanagement en uitvoering Alle activiteiten die bijdragen aan het succes van het project vallen onder de werkzaamheden van het marcom team. Uitvoerend producent Let op de portemonnee van de productie en bewaakt de taakstellende begroting. Tevens stelt de uitvoerend producent een groot deel van de crew samen. Regelt alle productionele vraagstukken. Hij is de spin in het web en waakt over kwaliteit, content en planning. De uitvoerend producent rapporteert aan de producent directeur Venlo Partners. Regisseur Geeft operationeel leiding aan betrokkenen tijdens de opnamen en is in het algemeen verantwoordelijk voor de gehele artistieke invulling

17 Cameraman (deels zelf regisserend) Zorgt voor de opnames in de bepaalde kwaliteit. Vaak is de cameraman zelfregisserend en dus ook verantwoordelijk voor de invulling van de beelden. Opname assistent/editor Is verantwoordelijk voor de montage van de uitzendingen. Een en ander op basis van het, in de pre- productie bepaalde, format. Vormgever TV en Internet Ontwikkelt huisstijl, de look en feel, van alle media. Redactieteam In de pre-productiefase maakt de redactie een overzicht van alle relevante onderwerpen/ gebeurtenissen. Daarnaast speelt ze ook in op de actualiteit. Zorgt in nauw overleg met de stakeholders (gastredactie)voor actuele content op website/social media en controleert, beheert en regisseert mede de social media uitingen van de deelnemers aan dit project. Heeft de verantwoording voor het privilege program van de hoofdpersonen, monitort de evaluatie criteria. Indicatoren zijn ontwikkeld in overleg met stakeholders en redactieteam: Aantal studentenwoningen in de binnenstad: van 240 in 2013 naar 360 naar 2015 Aantal volgers op social media: 524 per d.d Kijkcijfers bij omroep Venlo: 2 e plaats bij uitzending gemist Omroep Venlo. Bezoekcijfers van naar 5498 Aantal bezoekcijfers Open dagen: Toename bij zowel HAS Venlo en Fontys Venlo Aantal inschrijvingen studentenpas: van 351 naar 802 stuks Aantal aanmeldingen van nieuwe studenten bij de onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs. (nog niet meetbaar) In/uitstroom 20-30jarigen (nog niet meetbaar) Aantal studenten dat in Venlo blijft wonen na hun studie in Venlo (nog niet meetbaar) Mening van studenten over Venlo (nog niet meetbaar) Aantal en type banen voor studenten: stages, traineeships (nog niet meetbaar) Ranking Google: Keywords: Studenten Venlo Wonen: Keywords: Studenten Venlo Studeren: Keywords: Studenten Venlo Uitgaan: Keywords: Studenten Venlo Op kamers: Keywords: Studenten Venlo Stages: Keywords: Studenten Venlo Banen: Keywords: Studenten Venlo Leven: Keywords: Studenten Venlo Werk: Bij eerste 10 op 3 (Venlo Verwelkomt) en 10 (SLiV via Omroep Venlo) Bij eerste 10 op 3 (Venlo Verwelkomt) en 07 (SLiV Facebook) Bij eerste 10 op 2 (Venloverbindt FB) en 07 (SLiV Facebook) Bij eerste 10 op 2 (Venlo Verwelkomt) Bij eerste 10 op 3 (Venlo Verwelkomt) en 6,7,8 (SLiV via FB en OV) Bij eerste 10 geen vermelding Bij eerste 10 op 1,2 (SLiV en OV), 3(SLiV), 6, 7,8,9,10 (OV/SLiV/FB) Bij eerste 10 op 4 (Venlo Verwelkomt). Bronnen die hebben bijgedragen aan de bovenstaande cijfers zijn: Gegevens van onderwijsinstellingen. Gegevens van de gemeente. Gegevens van woningcorporaties en (studenten)uitzendorganisaties Stadspeiling wat vinden bewoners/ondernemers van diverse ontwikkelingen in de stad? Bevindingen / mening van studenten en jongeren via social media. Onderzoek van Studenten in Venlo. Benchmarkonderzoeken, zoals Atlas voor gemeenten (gebaseerd op de samenhang tussen aantrekkelijkheid en economische groei) en Benchmarkonderzoek Beste gemeenten van Elsevier Interviews met vertegenwoordigers van studenten en onderwijsinstellingen Enquête onder inwoners van Venlo Enquête onder scholieren (studiekiezers) en studenten

18 Exploitatieresultaat 2014 Inkomsten: Inkomsten begroot realisatie Gemeente Venlo , ,00 Fontys 5.000, ,00 HAS 1.250, ,00 UM 1.250, ,00 Antares 4.000, ,00 WoonWenz 5.000, ,00 Seacon Logistics 1.000, ,00 Ondernemend Venlo 4.000, , , ,00 resultaat ,00 Toelichting inkomsten: Begroting is, m.u.v. de bijdrage van Ondernemend Venlo, gehaald. Verwacht wordt dat deze bijdrage wél wordt gehaald aangezien inmiddels 25 partijen a 200,00 hebben aangegeven te participeren. De begroting zou daar mee gedekt zijn. Op het moment van het opstellen van deze tussentijdse evaluatie zijn deze toezeggingen echter nog niet op papier bevestigd en daarom niet meegenomen in het overzicht. Uitgaven: Uitgaven begroot realisatie Projectmanagement , ,00 Preproductie 8.000, ,00 12 x uitzending Studietijd! , ,00 Social media 5.000, ,00 communicatie , , , ,00 resultaat t.o.v. begroting ,00 Toelichting uitgaven: Begroting is licht overschreden, reden hiervoor dat er in de aanloop en tussenevaluatie extra kosten zijn gemaakt. Deze kosten zullen er in 2015 niet meer zijn waardoor dit negatieve resultaat kan worden opgevangen.

19 Conclusies SLiV In het najaar van 2014 heeft de werkgroep cross mediale serie Studenten Leven in Venlo geconcludeerd dat er een fundament is gelegd, zodanig dat we samen met de partners verder kunnen bouwen aan dit communicatieplatform. Na een korte learning curve is het programma bijgeschaafd en is de kwaliteit van de uitzendingen gestegen. Grote winst die geboekt is betreft de constructieve samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Deze samenwerking in de kennisinfrastructuur en economie van Regio Venlo gaat, als positief bijeffect, ook op andere fronten zijn vruchten afwerpen. Quotes van partners: De relatie met Venlo is versterkt en door de toevoeging van wetenswaardigheden wordt Venlo beter als Studentenstad geprofileerd. Eveline Wismans, Woonwenz Project geeft een goed beeld van het studentenleven in Venlo. Als ik leraar was geweest waren jullie zeker over naar de volgende klas. Top! Stephan Peeters, Fontys Venlo De uitzendingen hebben bijgedragen aan een betere profilering en zichtbaarheid van Universiteit Maastricht Campus Venlo. Violet Mols, Universiteit Maastricht Campus Venlo Dankzij de serie Studenten Leven in Venlo hebben we zelfs bezoekers op de opendagen ontvangen die naar aanleiding van de verkregen informatie via SLiV komen studeren aan HAS Venlo! Margriet Hoffmans, HAS Venlo

20 Hoe nu verder? De komende 12 uitzendingen zullen we doorzetten op de ingezette koers. Wel zullen we de werkzaamheden in overleg met de partners zodanig bijstellen zodat er meer exposure op Social Media zal zijn. Dit resulteert in: Andere wijze van filmen, meer eigen opnames gemaakt door de student zelf Inzet Social Media verder uitbouwen en SMART rapporteren Dit heeft gevolgen voor de onderstaande begroting: Begroting 2015 inkomsten begroot Uitgaven begroot Gemeente Venlo ,00 Projectmanagement ,00 Fontys 5.000,00 HAS 1.250,00 12 x uitzending Studietijd! ,00 UM 1.250,00 Social Media ,00 Antares 4.000,00 Communicatie 8.000,00 WoonWenz 5.000,00 Negatief resultaat ,00 Seacon Logistics 1.000,00 Ondernemend Venlo 4.000, , ,00 Toelichting op de inkomsten De begrote bijdragen zijn vastgesteld op basis van de afspraken die zijn vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst Crossmediale TV serie Studenten LEVEN in Venlo Mede doordat de leden, vertegenwoordigd in het redactieteam, positief tegenover voortzetting van de activiteiten staan, verwachten wij deze begroting waar te kunnen maken. Toelichting op de uitgaven Projectmanagement: Deze kosten zijn ter dekking van de projectmanager. Cijfers zijn vastgesteld op basis van de ervaring tijdens de productie van de eerste 12 uitzendingen. 12 x uitzending StudentenLEVENin Venlo: Deze kosten zijn vastgesteld naar aanleiding de offerte die Omroep Venlo heeft uitgebracht om de 12 uitzendingen te kunnen opnemen en uit te zenden.

21 Vervolg toelichting op de uitgaven: Social Media: Kosten zijn vastgesteld op basis van de ervaringen de zijn opgedaan tijdens de eerste 12 uitzendingen. Begroting is met 50%= 5.000,-- verhoogd aangezien gebleken is dat de inspanningen om de activiteiten op het social media (YouTube kanaal, Facebook, Live blog, Twitter, etc. etc) te managen meer vergt dan in aanvang werd aangenomen. Komende weken worden gebruikt om samen met de projectleden op welke wijze exact invulling gegeven kan worden. Communicatie: Kosten zijn vastgesteld op basis van de ervaringen de zijn opgedaan tijdens de eerste 12 uitzendingen. Om meer aandacht te generen voor de crossmediale serie, zal het budget ingezet worden om aandacht te kopen op Facebook, Google etc. Daarnaast zullen ook andere middelen worden ingezet. Komende weken worden gebruikt om samen met de projectleden op welke wijze exact invulling gegeven kan worden. Bijlage 1: Bijlage 2: Bijlage 3: Weekplanner eerste 12 uitzendingen Google Analytics Venlo Venloverwelkomt Studeren Hand-out, Powerpoint presentatie Crossmediale productie StudentenLEVEN in Venlo

Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV)

Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV) Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV) Venlo, 10 februari 2015 Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV) Voorwoord In opdracht van de Gemeente Venlo en participanten hebben Omroep Venlo

Nadere informatie

Offerte 2015. Stichting Venlo Partners

Offerte 2015. Stichting Venlo Partners Offerte 2015 Stichting Venlo Partners 1 Inleiding De Stichting Venlo Partners is de citymarketingorganisatie die in opdracht van haar partners, Venlo op de kaart zet met de binnenstad, evenementen en studenten.

Nadere informatie

Reputatie en social media

Reputatie en social media Reputatie en social media Themadag Communicatie Pensioenfederatie Zeist 11 december 2012 1 Actualiteit Online reacties op berichtgeving rond de nieuwe pensioenregeling Speciale pagina op de website: 30.000

Nadere informatie

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26 Deelnemers... 8 Sectoren... 8 Functies... 9 Grootte van de zorginstellingen... 0 Marketing & organisatie... Medewerkers... Budgetten voor online marketing... 2 Online marketing in de praktijk... 5 Toepassing

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Verbinder van de Bollenstreek

Verbinder van de Bollenstreek Verbinder van de Bollenstreek 2018-2022 1 Missie Wij verzorgen de informatie in en van de Bollenstreek! Via cross mediale middelen (website, radio, televisie en sociale media toepassingen) bieden wij een

Nadere informatie

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media hebben in onze samenleving een belangrijke rol verworven. Het gebruik van sociale media is groot en dynamisch. Voor de vierde

Nadere informatie

Nota inzake Economic Development Board

Nota inzake Economic Development Board Nota inzake Economic Development Board Inleiding De economische ontwikkeling van Noord-Limburg krijgt een grote impuls met de campusontwikkeling, maar daarmee zijn niet alle economische uitdagingen deze

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Social Media Pakketten

Social Media Pakketten Social Media Pakketten Ons bedrijf op social media? Dat kost zoveel tijd... Als ondernemer kunt u uw kostbare tijd wel beter besteden. Daarom bieden wij u de mogelijkheid dit aan ons uit te besteden met

Nadere informatie

De Hollandsche Meesters

De Hollandsche Meesters De Hollandsche Meesters Van Strategie naar Resultaat Vertellen Verbeelden Verspreiden INHOUD 02 Inhoud 03 Meer Resultaat met Facebook 04 Referentie De Keizer Makelaarsgroep 05 Facebook Boost voor Makelaars

Nadere informatie

Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg

Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg Een onderzoeksrapport van Social Dutch The new media agency Heutzstraat 16, 5913 AK Venlo juli 2013 www.socialdutch.com facebook.com/socialdutch

Nadere informatie

Innovatief vermogen. Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO

Innovatief vermogen. Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO Innovatief vermogen Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO Situatie: Tijdens mijn werk, boodschappen doen, aankoopgedrag, studie en nog veel meer dagelijkse stappen komen consumenten, inclusief ik, steeds

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes.

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes. Marketing voor bedrijvenparken Samen bouwen aan succes. Grond en stenen met waarde Een vol bedrijvenpark zorgt voor een hogere grond- en steenprijs. Precies wat u als eigenaar van een bedrijvenpark wilt,

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

GOESTHINK Online COmmunicatiebureau

GOESTHINK Online COmmunicatiebureau GOESTHINK Online COmmunicatiebureau Wie zijn we? Goesthink is het online communicatiebureau van de opleiding communicatiemanagement op de Arteveldehogeschool. Oké, allemaal goed en wel. Maar wie zit er

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Wat is de ROI van sociale media? Dat is misschien wel de meest gestelde vraag in zakelijke media het afgelopen jaar. Er

Nadere informatie

Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente

Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente Datum: : 13-6-2017 Van Onderwerp: : Marco van Hoek, Wendy Kolste : Plan van aanpak Aanleiding Ondernemers, inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

1. Kan de minister een overzicht geven van de evolutie van het gemiddeld aantal kijkcijfers van het wekelijkse tv-programma van 2012 tot op heden?

1. Kan de minister een overzicht geven van de evolutie van het gemiddeld aantal kijkcijfers van het wekelijkse tv-programma van 2012 tot op heden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 103 van KARIM VAN OVERMEIRE datum: 14 januari 2016 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL VRT Fans of Flanders - Evaluatie In de beheersovereenkomst

Nadere informatie

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Volgens Nederland Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea 15 november 2012 Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Achtergrond Volgens Nederland Nederland kent een aantal belangrijke maatschappelijke

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 2 INLEIDING My community 4 Het kiezen van een geschikt platform 4 Twitter 4 Facebook 5 Conclusie 5 Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 5 Facebook groep 6 Verschillen tussen Facebook pagina

Nadere informatie

Social media monitoring & webcare

Social media monitoring & webcare Social media monitoring & webcare Over mij Anne-Frank Dekker Sinds 2001 actief in online Online marketeer / Social media adviseur Webrichtlijnen 2 gecertificeerd Google Analytics Professional Even voorstellen

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie Nieuw relatiemanagement- SCRM 1 Social media audit Bestaande communities Doelgroep Doelstellingen en strategie Bestaande online communities Op welke social Media is het bedrijf Proximus reeds aanwezig?

Nadere informatie

Webinars, Webcasts & Video Dienstbeschrijving

Webinars, Webcasts & Video Dienstbeschrijving Webinars, Webcasts & Video Dienstbeschrijving Heliview Online online@heliview.nl +31 (0)35 698 22 55 Index Inleiding... 3 Webinar Studio & Services... 4 Basic Webinar Service... 4 Standaard Webinar Service...

Nadere informatie

Sporthuis/GoSport Roy Schungel 1570046

Sporthuis/GoSport Roy Schungel 1570046 Sporthuis/GoSport 1570046 Document Informatie Versie Datum Status Aanpassingen Getroffen pagina s 1.0 20-06-2013 Definitief Colofon Soort document: Versie: 1.0 Afstudeerscriptie Opdrachtgever: Opdrachtgever:

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA Realiseer een waardevolle relatie met je bezoekers RELEVANTE RELATIE MET BEZOEKERS Musea moeten een steeds groter deel van hun inkomsten zelf genereren. Het aantrekken,

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

Social Media Onderzoek 2014

Social Media Onderzoek 2014 1 Index Onderwerp Pagina Management Samenvatting 3 Rol binnen de organisatie 4 Voor welke doelen zet je social media in? 5 Welke kanalen zet je in? 5 Maakt de organisatie gebruik van een blog? 6 Hoe komt

Nadere informatie

Social Media Strategie Plan

Social Media Strategie Plan Social Media Strategie Plan Creëren van de strategie en planning van de uitvoering Een stappenplan met daarin vastgelegd waar je merk staat, waar je heen wilt en en hoe er te komen. Houd in gedachten dat

Nadere informatie

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur:

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur: Kerkennacht 2017 - Meer dan een dak Communicatieplan Dit document bevat een globale opzet voor de planmatige aanpak van de landelijke communicatie rond de Kerkennacht 2017. Deze communicatie wordt verzorgd

Nadere informatie

Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses

Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses LexisNexis Social Analytics MOGELIJK GEMAAKT POWERED DOOR BY Breng uw socialmedia-prestaties naar een hoger niveau met krachtige socialmedia-analyses Met deze tool kunnen bedrijven en PR- en marketingbureaus

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne De NMF s staan voor mooie en duurzame provincies. Lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel dat goed is voor onze planeet, onze biodiversiteit

Nadere informatie

Social media stappenplan voor gemeenten

Social media stappenplan voor gemeenten Social media stappenplan voor gemeenten Door Gert Goossens Gemeenten moeten de eerste echte stappen in de social media nog zetten. Het sociale media stappenplan voor gemeenten, met praktische tips voor

Nadere informatie

28 januari Communicatieplan Boekenweek

28 januari Communicatieplan Boekenweek 28 januari 2019 Communicatieplan Boekenweek 1. Aanleiding: Boekenweek 2019 Van 23 t/m 31 maart 2019 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert

Nadere informatie

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven.

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven. Met visual storytelling voeg ik een andere dimensie toe aan verhalen vertellen én fotografie. Ik geef een (levens)event niet alleen een gezicht, maar ook een stem en breng hiermee het ware en pure gevoel

Nadere informatie

Zes cruciale maanden nieuwsgaring en moderatie klimaatdebat

Zes cruciale maanden nieuwsgaring en moderatie klimaatdebat Stichting Milieu, Wetenschap & Beleid Evaluatieplan Antenne klimaat & duurzaamheid Definitieve versie d.d. 25-03-10 t.b.v. SMOM 2010 1 e tender Zes cruciale maanden nieuwsgaring en moderatie klimaatdebat

Nadere informatie

Rutger Verhoeven. Hoofd Nieuwe Media VARA. LinkedIn: nl.linkedin.com/in/rutgerverhoeven Mail:

Rutger Verhoeven. Hoofd Nieuwe Media VARA. LinkedIn: nl.linkedin.com/in/rutgerverhoeven Mail: Hoofd Nieuwe Media VARA Twitter: @MagicGnoe LinkedIn: nl.linkedin.com/in/rutgerverhoeven Mail: rutger.verhoeven@vara.nl de toekomst van digitale media horseless carriage de toekomst van digitale media

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media

Aan de slag met Social Media Welkom Aan de slag met Social Media Programma * Kennismaken * Social Media ontwikkelingen * Netwerken * Succesverhalen * Personal Branding * Het begin * LinkedIn * Twitter * Facebook * Communiceren * Richtlijnen

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

Social media plan. bit. creations

Social media plan. bit. creations Social media plan bit. creations 1 2 INDEX Communicatiestrategie PR Duncan Laurence 2017 Social Media plan Posters Albumcover Duncoin 5 6 8 11 12 13 3 4 PRODUCT Communicatiedoel coole dingen maken voor

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Notitie. Communicatie CO 2 -reductie en -prestatieladder. 1 Communicatieplan

Notitie. Communicatie CO 2 -reductie en -prestatieladder. 1 Communicatieplan Notitie Concept Contactpersoon Tom van der Weegen Datum 19 december 2014 Communicatie CO 2 -reductie en -prestatieladder 1 Communicatieplan Communicatiedoelstelling Doelgroepen weten dat Tauw actief bezig

Nadere informatie

1. Aanloop naar CMS. 2. Content strategie, en content management

1. Aanloop naar CMS. 2. Content strategie, en content management 1. Aanloop naar CMS 2. Content strategie, en content management Windesheim Windesheim werkt als kennisinstelling aan kwalitatief hoger onderwijs, onderzoek en ondernemen. Met: 22.000 studenten enkele duizenden

Nadere informatie

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN Introductie Iedereen is tegenwoordig sociaal en dat maakt Social Media een krachtig middel om het proefsporten op jouw sportclub te promoten. Jij weet als geen ander hoe

Nadere informatie

Social media en monitoring een handleiding voor startende groepen. Wit Communicatieadviseurs

Social media en monitoring een handleiding voor startende groepen. Wit Communicatieadviseurs Social media en monitoring een handleiding voor startende groepen Wit Communicatieadviseurs Wat is monitoring? Het zoeken naar gesprekken die relevant zijn voor jouw onderwerp, om een vinger aan de pols

Nadere informatie

Trends in onderwijs. Interview met Coen Free

Trends in onderwijs. Interview met Coen Free Trends in onderwijs Interview met Coen Free Welke trends doen er toe? Trends in het onderwijs: welke zijn van belang en welke niet? Waar kan uw onderwijsinstelling haar voordeel mee doen en welke kun je

Nadere informatie

Juli 2019 Communicatieplan Kinderboekenweek 2019

Juli 2019 Communicatieplan Kinderboekenweek 2019 Juli 2019 Communicatieplan 2019 Pagina 1 van 6 1. Aanleiding: Van 2 t/m 13 oktober 2019 vindt de jaarlijkse plaats, met dit jaar als thema Voertuigen. Daarbij wordt het motto Reis mee! gebruikt. Tijdens

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Installatie360 is de digitale bestemming voor bouwprofessionals in Nederland en België. Ons online kennisplatform belicht alle facetten van de installatie-industrie. De redactie besteedt

Nadere informatie

Promotieplanning Darren Arendse

Promotieplanning Darren Arendse Promotieplanning Darren Arendse 1 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Hoofdstuk 1 Onderzoek Blz. 4,5,6 Hoofdstuk 2 Strokenplanning ZIE EXCEL BESTAND Hoofdstuk 3 Uitvoering ZIE EXCEL BESTAND, 7,8,9 Hoofdstuk

Nadere informatie

Wie zijn wij? Overal leesbaar

Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Metaal360 is hét kennisplatform op het gebied van metaalbewerking, innovaties en verspaning in Nederland en België. Wij houden u altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Nadere informatie

Raymond van Hooft HooftCommunicatie.nl. alle rechten voorbehouden

Raymond van Hooft HooftCommunicatie.nl. alle rechten voorbehouden Raymond van Hooft HooftCommunicatie.nl alle rechten voorbehouden De kennismaking Raymond van Hooft Communicatie-adviseur on-the-job Docent HBO Bachelor Interne- en externe Communicatie Trainer PGOsupport

Nadere informatie

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Defintie SocialMedia is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele

Nadere informatie

Jaarplan SOPOH 2014-2018. Personeel. Onderwijs. Organisatie. Voor ieder kind het beste bereiken, met passie, plezier en professionaliteit.

Jaarplan SOPOH 2014-2018. Personeel. Onderwijs. Organisatie. Voor ieder kind het beste bereiken, met passie, plezier en professionaliteit. SOPOH Jaarplan 2014-2018 Voor ieder kind het beste bereiken, met passie, plezier en professionaliteit Personeel Onderwijs Organisatie Huisvesting Pr-Marketing Financiën 1 Voorwoord Stichting Openbaar Primair

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEN. Middelen (en mensen) echt verbinden aan de strategie & de routekaart naar goed financieel management

NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEN. Middelen (en mensen) echt verbinden aan de strategie & de routekaart naar goed financieel management NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEN Middelen (en mensen) echt verbinden aan de strategie & de routekaart naar goed financieel management Henk Hendriks Van Beekveld & Terpstra Studiedagen LVC 3 Cuijk 20 januari

Nadere informatie

Luisteren naar social media in het onderwijs. @RensDietz

Luisteren naar social media in het onderwijs. @RensDietz Luisteren naar social media in het onderwijs @RensDietz Over mij Over mij Over Coosto Slaan alle social media berichten op 3 phases Zoekmachine voor sociale media Klantenservice via social media Inspiratiebron:

Nadere informatie

WSI Social Media Strategy Kit v1.1

WSI Social Media Strategy Kit v1.1 Socialemedia succesverhalen, modellen, checklists, middelenen en bronnen EenStarters Handleiding voorhet Lancerenvan een SocialeMedia Strategie voor Uw Bedrijf INHOUD Introductie: WSI Social Media Strategy

Nadere informatie

Facebook marketing hacks:

Facebook marketing hacks: Facebook marketing hacks: Zo haal je meer resultaat in 2018! Peter Minkjan Volg ons op Twitter @MeltwaterNL en schrijf je in voor ons blog! Waarom deze webinar? Table of content Met onze maandelijkse webinars

Nadere informatie

BOEKENWEEK. Communicatieplan

BOEKENWEEK. Communicatieplan BOEKENWEEK Communicatieplan februari 2018 2 1 AANLEIDING: BOEKENWEEK 2018 Van 10 t/m 18 maart 2018 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Natuur met als motto de dichtregel en

Nadere informatie

Limburgse Ontmoetingsdag Sport; welkomstwoord. Wim Dupont. Polfermolen

Limburgse Ontmoetingsdag Sport; welkomstwoord. Wim Dupont. Polfermolen Limburgse Ontmoetingsdag Sport; welkomstwoord Wim Dupont Directeur Exploitatiemaatschappij Polfermolen Limburgse Ontmoetingsdag Sport John Wauben Projectmanager Evenementen, Citymarketing en Communicatie

Nadere informatie

Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012

Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Introductie Jobfabriekautomotive.nl is een vacaturesite, specifiek ingericht rond

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke gemeente Eindhoven Sector Communicatie Raadsnummer 09. R3034. OOI Inboeknummer o9bstoo53a Beslisdatum B&W a4 maart 2009 Dossiernummer 9I3.I53 Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale

Nadere informatie

Hoe actief zijn gemeenten op sociale media Door: David Kok

Hoe actief zijn gemeenten op sociale media Door: David Kok Hoe actief zijn gemeenten op sociale media Door: David Kok In dit hoofdstuk worden de resultaten beschreven van het tweede onderzoek naar het gebruik van sociale media door gemeenten in Nederland. Dit

Nadere informatie

Sociale media kansen voor de politie

Sociale media kansen voor de politie Sociale media kansen voor de politie Marc van Daele Politiecongres 2013 Vlaamse Stichting Verkeerskunde dinsdag 5 november 2013 communicatie Antwerpen online # fotografie KORTOM sociale media crisiscommunicatie

Nadere informatie

Communicatieplan Kids in Movement

Communicatieplan Kids in Movement Timo de Bresser Semester 6 Communicatieplan Juni 2017 Communicatieplan Kids in Movement In dit communicatieplan staat alle informatie met betrekking tot de campagne die we in werking hebben gezet in de

Nadere informatie

Centraal Beheer Achmea op Facebook

Centraal Beheer Achmea op Facebook Centraal Beheer Achmea op Facebook Analyse van de Facebook Fanpage van Centraal Beheer Achmea 15 november 2012 Sonja Utz Mirjam Lasthuizen Sanne Gaastra Achtergrondinformatie en statistieken De Facebookpagina

Nadere informatie

Katalysator voor netwerkend ICT

Katalysator voor netwerkend ICT Katalysator voor netwerkend ICT Nieuwsbrief uitgave juni 2014 ONDERWERPEN 1. 2. 3. 4. 5. Nieuwe website Regitel Nieuw bestuurslid Ledenvergadering juli 2014 komt eraan Stagiair gestart voor Regitel Stand

Nadere informatie

Universitaire Campus Venlo

Universitaire Campus Venlo Universitaire Campus Venlo Kennis/As Limburg Noordelijkste campus in de kennis/as plannen Ook de kleinste Universitaire campus binnen brede Greenport campus Universitaire Campus Venlo Doel bij te dragen

Nadere informatie

Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten

Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten Rotterdam, februari 2013 Onderzoek uitgevoerd door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam Contacten: Professor Luit Kloosterman, Bart van Putten, Tim

Nadere informatie

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl NieuwsRegio.nl is hét platform om uw bedrijf in de regio Nieuwkoop digitaal op de kaart te zetten. NieuwsRegio heeft dagelijks meer dan 1.500 bezoekers en meer

Nadere informatie

Verkoop informatie document Uitzendingbijwonen.nl

Verkoop informatie document Uitzendingbijwonen.nl Verkoop informatie document Uitzendingbijwonen.nl Achtergrond informatie Het platform uitzendingbijwonen.nl gaat in de verkoop. Het platform is een van meerdere online projecten die we vanuit Groningen

Nadere informatie

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN

GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN GOLD & PLATINUM ABONNEMENTEN OPTIMALISEER UW EMPLOYER BRANDING, RESEARCH & TALENT ACQUISITION. is onderdeel van de Informatie Memory Gold & Platinum Abonnementen Memory Online: Gold & Platinum Abonnementen

Nadere informatie

Tinder 2.0 voor studenten en (MKB)-bedrijven

Tinder 2.0 voor studenten en (MKB)-bedrijven pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Keynote #119 Online bekijken Tinder 2.0 voor studenten en (MKB)-bedrijven Project MKB 100 boekt resultaat We hebben 100 MKB bedrijven uit de Keyport regio in beeld

Nadere informatie

Resultaten Gezondheidszorg

Resultaten Gezondheidszorg Resultaten Gezondheidszorg Conclusies Onbekendheid social media in de gezondheidszorg is groot; treffend is een quote van een zorggebruiker die stelt dat als je als patiënt nog niet of nauwelijks met een

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

CROSSMEDIATRACKER DEFENSIE VROUWEN MeMo². All rights reserved.

CROSSMEDIATRACKER DEFENSIE VROUWEN MeMo². All rights reserved. CROSSMEDIATRACKER DEFENSIE VROUWEN 2016 MeMo². All rights reserved. INHOUDSOPGAVE Introductie & Methodologie Campagne Evaluatie Vrouwen Doelstellingen Campagne effecten / single medium, synergie Herkenning

Nadere informatie

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement PR-BEGELEIDING Na initiatie van een evenement Voorwoord Jouw evenement gaat er komen bij SETUP! Naast de productie en inhoud is de PR & Communicatie van het evenement bij SETUP een belangrijk onderdeel.

Nadere informatie

Omgaan met (sociale) media. Voor politici

Omgaan met (sociale) media. Voor politici Omgaan met (sociale) media Voor politici René Schoemaker Sinds 1986 journalist, onder meer NHD (AC, SC), kabelkranten, NOS, AD, TROS, managementbladen en ict-websites. Sinds 2008 raadslid in Heerhugowaard

Nadere informatie

De online impact van een supertalent voor PSV

De online impact van een supertalent voor PSV De online impact van een supertalent voor PSV Klantcase Foto: Photo-Prestige KLANTCASE Hoe social ontplofte na de transfer van Hirving Lozano Transfers. Een grote happening die de gemoederen flink bezig

Nadere informatie

Crossmedia communicatie Examennummer: 91937 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur

Crossmedia communicatie Examennummer: 91937 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Crossmedia communicatie Examennummer: 91937 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Dit examen bestaat uit 4 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - een case met 10 open vragen (maximaal

Nadere informatie

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven?

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven? 4-11-2016 Startersdag Kamer van Koophandel, zaterdag 5 november 2016 De presentatie vind je op www.kvk.nl/startersdag 1 Social Media de nieuwe verkoopkanalen Socialnomics 2017 Social Media de nieuwe verkoop

Nadere informatie