Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente"

Transcriptie

1 Plan van Aanpak Profilering Hof van Twente Datum: : Van Onderwerp: : Marco van Hoek, Wendy Kolste : Plan van aanpak Aanleiding Ondernemers, inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente doen samen veel om Hof van Twente verder te versterken. Een sterk gebied betekent goede voorzieningen, werkgelegenheid, gemeenschapszin en een prettige omgeving om in te leven. Om dat te bereiken, willen ondernemers en organisaties Hof van Twente graag op de kaart zetten. Maar hoe? En met, voor of bij wie? Die vragen waren voor de gemeente aanleiding om te starten met een project Profilering Hof van Twente. Samen met regionale partners, betrokken partijen en inwoners wordt toegewerkt naar een herkenbaar profiel voor De Hof. Dat profiel is het uitgangspunt bij de promotie die gericht is op het vasthouden en aantrekken van bewoners, bedrijven en bezoekers. De gemeente neemt de regie over dit proces en Marco van Hoek zal als adviseur de start van dit meerjarenproject begeleiden. Marco ondersteunt de projectleider van de gemeente, Wendy Kolsté, bij het opstellen van een plan van aanpak, adviseert het multidisciplinaire projectteam en betrokken partijen over de weg die bewandeld moet worden en draagt bij aan de implementatie. De adviseur trekt hierin samen op met de projectleider en draagt zijn taken aan het eind van de contracttermijn over aan de projectleider. In dit memo wordt het plan van aanpak toegelicht, verdeeld in verschillende fasen.

2 Plan van Aanpak De eerste fase is gericht op inventarisatie van informatie en het opstellen van de processtructuur. De tweede fase is gericht op het uitwisselen van informatie en het betrekken van alle stakeholders bij de uitwerking van het gebiedsprofiel. De derde fase bestaat uit de uitwerking van het profiel naar een marketing- en communicatieplan inclusief organisatie- en monitoringsvoorstel. Elke fase wordt afgesloten met een evaluatie en vervolgvoorstel waarbij er een go/no go wordt gegeven door de opdrachtgever voor het vervolg. Uitwerking en Planning Fase 1. Inventarisatie Januari - April 2017 Startoverleg en bespreken concept plan van aanpak In overleg met de opdrachtgever wordt tijdens een startoverleg het concept van het plan van aanpak en de beschikbare informatie besproken. Hieraan wordt de planning gekoppeld en de verdeling van taken en verantwoordelijkheden. Kennismaken Bij aanvang werkzaamheden in januari 2017 is het wenselijk om snel kennis te maken met de sleutelfiguren en hun verwachtingen ten aanzien van proces en inhoud af te stemmen: Kennismaking met gemeentesecretaris Kennismaking met bestuurlijke opdrachtgevers Leden van de projectgroep Excursie langs de belangrijkste kernen, landmarks en iconen. Deskresearch Om goed inzicht te krijgen in de opgaven en kansen van Hof van Twente wordt zoveel mogelijk relevante informatie verzameld. Dit betreft bijvoorbeeld: Imago-metingen, bewoners- of bezoekerspeilingen over Hof van Twente Kerncijfers over Hof van Twente op het gebied van: o Cultuur en erfgoed o Recreatie o Toerisme, inclusief overnachtingen o Congressen o Winkelen o Economie o Wonen Atlas voor gemeenten Economische rapportages inzake opbouw bedrijvigheid, werkgelegenheid e.d. Burgermonitor College-akkoord Beleidsvisies op het gebied van recreatie/toerisme, economie, bereikbaarheid en wonen Overzicht van belangrijkste (geplande) ruimtelijke ontwikkelingen

3 Inventarisatiesessies Naast de deskresearch worden er diverse sessies georganiseerd voor gedachtewisseling over de bevindingen tot dan toe en een doorkijk richting mogelijke profilering, om die waar nodig op basis van de input uit de sessies bij te sturen. Sessie met projectgroep SEV (betrokken ambtenaren) Sessie met gemeenteraad Sessie met B&W en directie Sessie met projectgroep VTE Sessie met Economische Werkgroep Sessie met derden (relevante betrokken partijen in Twente) Sessie met op te richten Klankbordgroep Resultaten fase 1: Inhoudelijke onderlegger voor plan van aanpak met integrale analyse van: o Opgaven voor de gebieds-/citymarketing van Hof van Twente o Aanscherping kansrijke doelgroepen o Selectie kansrijke identiteitskenmerken van Hof van Twente voor inzet citymarketing Voorstel voor vervolgproces Beoogde opleverdatum: maart Go/no go voor vervolg Fase 2. Bepalen Positionering en Marketingstrategie Mei Juli 2017 Op basis van de uitkomsten van fase 1 en na verschillende sessies met interne en externe stakeholders wordt de positionering van Hof van Twente in beeld gebracht. In deze fase stellen we samen met de projectgroep vast welke partijen betrokken worden bij het proces en op welke wijze. We bespreken naar aanleiding van de uitkomsten uit fase 1 welke vormen van participatie gewenst zijn. We maken hierbij gebruik van de participatieladder. We maken een krachtenveldanalyse om met de projectgroep en de afdeling communicatie te bepalen hoe en wanneer we de partijen betrekken die relevant zijn voor het profiel. Dit leggen we vast in een participatieplan. Resultaat Door middel van een krachtenveldanalyse worden de betrokken actoren in beeld gebracht en de benodigde communicatie en participatie met die actoren uitgewerkt in een participatieplan. Deelproducten Krachtenveldanalyse Voorstel Participatieplan.

4 Participatieplan Bij het opstellen van het gebiedsprofiel is het interactieve proces van onmiskenbare waarde. Uit fase 1 is naar voren gekomen dat de gemeente een hoge mate van participatie hanteert bij het ontwikkelen van haar beleid. De uitdaging is om deze participatie ook bij de ontwikkeling van branding en profilering te verzorgen zonder daarbij de betrokkenen te overvragen of in herhaling te vervallen. Bij het participatieplan hebben we gekozen om gericht betrokkenen te benaderen en daarnaast via social media kanalen een bredere participatie mogelijk te maken. Als start in het bepalen van verschillende profileringskeuzes organiseerden wij sessies met de projectgroep en stuurgroep SEV, de klankbordgroep en het college MT gebruik makend van kernwaarden en opgaven/doelstellingen per thema. Aan de hand van de resultaten van de voorgaande stappen komen we via een interactieve werkvorm (kernwaardensessie en doelen definiëring) tot een aantal mogelijke kernwaarden en uitwerking van de verschillende doelstellingen voor de profilering voor Hof van Twente per thema. Deze kernwaarden en thema uitkomsten plaatsen we op internet, iedereen kan hier zijn of haar reactie op geven. Vervolgens organiseren we een debat voor alle inwoners, ondernemers en maatschappelijke partijen. Doel is het vertalen van de streefbeelden naar verschillende thema s en gebieden. Planning en activiteiten Brainstorm sessie doelen/opgaven/thema s o Interne brainstorm projectgroep SEV 4 mei, Stuurgroep SEV 9 mei, MT/college 30 mei o Brainstorm met Klankbordgroep 16 mei Online participatie o Website inzetten o E-participatieplatform inzetten hofvantwente.ikpraatmee.nl o Film inzetten als discussie aanleiding via facebook en website o Inzetten #DitismijnHof via twitter en instagram o Uitkomsten brainstorm en debat terugkoppelen en reacties uitlokken via website(s) en facebook o Betrekken lokale websites/portals en lokale en regionale media o Delen en verzamelen van beelden en voorbeelden Profileringsdebat Mensen maken de Hof 26 juni o Deelnemers selecteren (10 per gebied (6 kernen + buitengebied) (incl VTEwerkgroep en Economische Werkgroep, ondernemersverenigingen, Platform Buurtschappen), uitnodigen, info sturen, raad als toehoorder o Programma met Korte inleiding met film en uitgangspunten doelen, opgaven en thema s Brainstorm per gebied Stap 1: Kernwaarden Stap 2: Moodboard/beelden per thema Stap 3: Iconen, boegbeelden en instrumenten benoemen per thema Plenaire terugkoppeling o Uitwerken in digitale samenvatting (flyer)

5 Uitkomsten debat en online participatie vertalen naar concept profiel en positionering o Voorleggen aan stuurgroep, VTE-werkgroep eind juni en klankbordgroep 5 juli o Uitwerken in gebiedsprofiel en positioneringsstrategie juli Resultaat De uitkomsten van de sessies worden vertaald naar een concept gebiedsprofiel en marketingstrategie waarin positionering, doelen, doelgroepen en productopgaven staan weergegeven. Deelproducten Uitnodiging en voorbereiding sessies Interactie met stakeholders Concept gebiedsprofiel en marketingstrategie Fase 3. Uitwerking en Overdracht Juli -September 2017 Formulering en uitwerking van het marketingplan (smart) Op basis van de gekozen positionering en marketingstrategie wordt een marketingplan uitgewerkt in overleg met de opdrachtgever en betrokken stakeholders. Het smart formuleren van het marketingplan bestaat op hoofdlijnen uit: het selecteren en uitwerken van de marketing activiteiten en het koppelen daarvan aan de doelstellingen van de visie (S). het expliciet maken van de te verwachten opbrengst/resultaten (M). het expliciet maken welke partijen hieraan bijdragen en welke doelgroepen hiermee worden bereikt (A) het verbinden van de activiteiten aan de begroting en inzet van het campagneteam en de haalbaarheid van de doelstellingen (R) het plannen van de activiteiten (T) Het marketingplan wordt daarmee een sturingsinstrument richting het gericht inzetten van het budget en het verantwoorden van de onderliggende activiteiten. Ook wordt expliciet gemaakt welke bijdragen er door andere stakeholders wordt geleverd en welk draagvlak er is voor het marketingplan Organisatie, opzet monitoring en overdracht In het marketingplan wordt aangegeven hoe de samenwerking intern en extern is georganiseerd en hoe het marketingplan kan worden gemonitord. Daarbij wordt een advies opgesteld voor het oprichten van een marketing organisatie, inclusief Aansturing/inbedding gemeente Samenwerking/uitwerking met VTE/VVV, Ondernemersfonds/Economische Werkgroep Opstellen organisatiestructuur en samenwerkingsvormen Opstellen financieringsstructuur Tot slot wordt er een overdrachtsdocument opgesteld met daarin de belangrijkste aanbevelingen voor het vervolgproces inclusief een monitoringsoverzicht.

PROFILERING HOF VAN TWENTE

PROFILERING HOF VAN TWENTE PROFILERING HOF VAN TWENTE SEPTEMBER 2017 PROFIEL HOF VAN TWENTE In Hof van Twente vind je nog het kenmerkende coulisse-landschap waar landbouw, recreatie, wonen en werken naadloos worden ingepast. Ondernemers

Nadere informatie

WEL KOM. Gemeenschapshuis Asten 05 juli 2018 startbijeenkomst

WEL KOM. Gemeenschapshuis Asten 05 juli 2018 startbijeenkomst WEL KOM Agenda - Kennismaking - Doelstelling - Aanpak - Vragen / afronding www.macoo.nl Dietmar Schrijnemakers Hoe realiseren we één centraal gelegen gemeenschapshuis indekernasten. Hoe realiseren we,

Nadere informatie

Bijlage 1. Plan van aanpak omgevingsplan voor het buitengebied.

Bijlage 1. Plan van aanpak omgevingsplan voor het buitengebied. Bijlage 1. Plan van aanpak omgevingsplan voor het buitengebied. Naar een uitgebalanceerd Omgevingsplan voor het Buitengebied in Nederweert meebewegend met wat er buiten gebeurt. Inhoudsopgave 1 Waarom

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 1 1. Inleiding Gemeente Bergen beschikt niet over een toeristische visie. Voor een gemeente waarvan het toerisme een grote economische peiler vormt,

Nadere informatie

Marketing Hoogeveen Beslisdocument organisatievorm en meerjarenplan (tevens notitie voor stuurgroep 21 december 2016)

Marketing Hoogeveen Beslisdocument organisatievorm en meerjarenplan (tevens notitie voor stuurgroep 21 december 2016) Marketing Hoogeveen Beslisdocument organisatievorm en meerjarenplan (tevens notitie voor stuurgroep 21 december 2016) Datum: 30 januari 2016 gemeente Hoogeveen, cluster SBC, Bert Hansma PAGINA 2 VAN 9

Nadere informatie

Promotie Veenendaal een jaar later... 30 mei 2011

Promotie Veenendaal een jaar later... 30 mei 2011 Promotie Veenendaal een jaar later... 30 mei 2011 Programma De vraag van Jackie Chan beantwoord Citymarketing Basics Strategie bij promotie van Veenendaal De vraag van Kees beantwoord Verschillen en overeenkomsten

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit Gebiedsontwikkeling Een gebied op de kaart zetten met identiteit Overtuigende plannen met het verhaal van de plek Een plek met een herkenbare identiteit draagt bij aan het welzijn van de mensen die er

Nadere informatie

Platform Binnenstadsmanagement

Platform Binnenstadsmanagement Platform Binnenstadsmanagement City Marketing en de binnenstad 1 april 2015 Marco van Hoek Even voorstellen Marco van Hoek, marco@cityconsult.nl; Netwerk Citymarketing Kwartiermaker Apeldoorn; Aanjager

Nadere informatie

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne De NMF s staan voor mooie en duurzame provincies. Lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel dat goed is voor onze planeet, onze biodiversiteit

Nadere informatie

Update Sociaal Economische Visie Presentatie Raad, 29 maart 2017

Update Sociaal Economische Visie Presentatie Raad, 29 maart 2017 Update Sociaal Economische Visie Presentatie Raad, 29 maart 2017 Inleiding Sociaal Economische Visie Ontwikkelingen Vrijetijdseconomie Profilering / Branding Hof van Twente Hofbreed Ondernemersfonds Loyaliteitspas

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase)

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Communicatieplan gemeentelijke herindeling. Bij Hoog en Laag

Communicatieplan gemeentelijke herindeling. Bij Hoog en Laag plan gemeentelijke herindeling Bij Hoog en Laag Inleiding Op dit moment onderzoekt de provincie Gelderland in samenwerking met de gemeenten op verzoek van de raden wat de financiële gevolgen zijn van een

Nadere informatie

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas provincie :: Utrecht Plan van aanpak Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas In samenwerking tussen Veenendaal: 23 oktober 2017 Versie: 0.1 Opgesteld door: Maurice Kassing Gemeente

Nadere informatie

Voorbeeldprogramma werksessie communicatiekalender

Voorbeeldprogramma werksessie communicatiekalender Voorbeeldprogramma - 1 Voorbeeldprogramma Voorbeeldprogramma werksessie communicatiekalender Hier vindt u een voorbeeldprogramma voor een werksessie/trainingsmodule communicatiekalender Factor C, met een

Nadere informatie

s t r u c t u u r v i s i e G o o r Goor 202

s t r u c t u u r v i s i e G o o r Goor 202 VISIEKAART 8 9 s t r u c t u u r v i s i e G o o r 2 0 2 5 structuu Goor 202 rvisie 5 1. Structuurvisie Goor 2025 2. Analyse 3. Visie en ambitie: Goor in 2025 4. Ruimtelijke kwaliteit 5. Wonen 6. Economie

Nadere informatie

Centrumontwikkeling Zuidlaren 15 januari 2019

Centrumontwikkeling Zuidlaren 15 januari 2019 Centrumontwikkeling Zuidlaren 15 januari 2019 Programma Introductie Participatieconcept Stand van zaken Inzichten en uitgangspunten Doelgroepen Co-creatieconcept Ruimtelijk plan in co-creatie Fasering

Nadere informatie

Communicatie-aanpak haalbaarheidsonderzoek Vijfheerenlanden Fase 0 en fase 1

Communicatie-aanpak haalbaarheidsonderzoek Vijfheerenlanden Fase 0 en fase 1 Communicatie-aanpak Vijfheerenlanden Fase 0 en fase 1 Aanleiding In 2014 hebben de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik een uitgebreide strategische verkenning naar een mogelijke bestuurlijke samenwerking

Nadere informatie

Griffier van de Staten. Geleidebrief Kaderstellend. Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar Naam voorstel SGR-21

Griffier van de Staten. Geleidebrief Kaderstellend. Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar Naam voorstel SGR-21 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel SGR-21 Betreft vergadering Te verzenden aan Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar 2040 PS van 8 juni 2012 Statenbreed Verzenddatum

Nadere informatie

Opstellen visie voor Marken

Opstellen visie voor Marken -Waarom? -Stappen tot nu toe -Definities -Plan van Aanpak -Planning 2014 Waarom? Leefbaarheidsplan Marken 2001 actualiseren? TROP gemeente Waterland 2001 actualiseren? Bestaande ontwikkelingen woningbouw

Nadere informatie

wijkontwikkelingsvisie ubach over worms

wijkontwikkelingsvisie ubach over worms wijkontwikkelingsvisie ubach over worms presentatie Inhoud - Voorstellen, wie zijn wij? - Plan van aanpak ahv (Deel)Producten en communicatie - Stappenplan - Vragen wie zijn wij Vissers & Roelands architecten

Nadere informatie

Bestuurlijke programmaopdrachten 2009-2010 Regio Groningen-Assen

Bestuurlijke programmaopdrachten 2009-2010 Regio Groningen-Assen Bestuurlijke programmaopdrachten - Regio Groningen-Assen stuurgroep 22 juni Bijlage 3 Bestuurlijke programmaopdrachten.doc Bestuurlijke programmaopdracht bereikbaarheid Verbetering en waarborging bereikbaarheid

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

HERBESTEMMING MARINIERSKAZERNE DOORN

HERBESTEMMING MARINIERSKAZERNE DOORN HERBESTEMMING MARINIERSKAZERNE DOORN MEEDENKEN OVER PARTICIPATIE SUCCES! WETHOUDER GERRIT BOONZAAIJER, NAMENS Rijksvastgoedbedrijf Provincie Utrecht Gemeente Utrechtse heuvelrug 2 PROGRAMMA MEEDENKEN OVER

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen

Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen Met dank aan Agenda 14.45 u Inloop en ontvangst 15.00 u Aftrap campagne inclusief overhandiging paspoort met o.a. - Welkom door Sander Jansen, wethouder

Nadere informatie

De Utrechtse Participatiestandaard

De Utrechtse Participatiestandaard De Utrechtse Participatiestandaard Participatie leidt tot betere projecten, betere afwegingen en besluitvorming en tot meer draagvlak. Bij ieder project is de vraag aan de orde wanneer en in welke mate

Nadere informatie

A. INTERACTIEF PLANPROCES

A. INTERACTIEF PLANPROCES Communicatie Structuurvisie De Wolden A. INTERACTIEF PLANPROCES De gemeente De Wolden is gestart met het opstellen van een Structuurvisie voor het hele grondgebied van de gemeente. Het college en de raad

Nadere informatie

Vervolg en gebiedsproces WBP 5

Vervolg en gebiedsproces WBP 5 Vervolg en gebiedsproces WBP 5 1 Inleiding Het WBP5 strategisch deel ligt voor. Hiermee is het WBP 5 niet af, maar staat het aan het begin van het gebiedsproces en het interne proces om tot een uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Startdocument participatieproces LAB071

Startdocument participatieproces LAB071 Startdocument participatieproces LAB071 Dit startdocument beschrijft het participatieproces in het kader van de Verkenning Leidse Agglomeratie Bereikbaar (LAB071). Het bevat de nadere uitwerking van hoofdstuk

Nadere informatie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie Masterplan Recreatie & Toerisme Consulterende Startnotitie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Waarom hebben we het hierover? 3 1.2 Opdrachtformulering 3 2 Het proces van het Masterplan Recreatie & Toerisme

Nadere informatie

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 1. Aanleiding De BMWE-gemeenten willen zoveel mogelijk gezamenlijk het Centrum Jeugd en Gezin realiseren. Dit plan van aanpak is hierop

Nadere informatie

Camperplaatsen stadscentrum

Camperplaatsen stadscentrum Projectopdracht en Plan van aanpak Camperplaatsen stadscentrum Datum: november 2015 Bert Hansma, SBC Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen Telefoon 14 0528 Fax 0528-191325 Email info@hoogeveen.nl Internet

Nadere informatie

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030 Projectvoorstel Projectopdracht / -voorstel Datum: 8 juli 2010 Versie: definitief t.b.v. definitiefase en ontwerpfase Pagina: 1 / 9 Soort project Extern/Lijn Projectnaam MijnBorne2030 (Herijking Toekomstvisie)

Nadere informatie

Datum: Portefeuillehouders: De Graaf, Horst en Windhouwer

Datum: Portefeuillehouders: De Graaf, Horst en Windhouwer Raadsvoorstel Visie vernieuwing sociaal Domein Raadsnummer: 2013-069 Registratiekenmerk: Onderwerp: Visie op de vernieuwing van het sociaal domein in Nijkerk Korte inhoud: "Iedereen telt en doet mee" De

Nadere informatie

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf

Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf Training Social Media succesvol inzetten voor je organisatie of bedrijf SocialforMedia organiseert i.s.m. Innovatieplatform Colibre van Cubiss de Social Media trainingen Social Media succesvol inzetten

Nadere informatie

Bewonersavond Windenergie Korendijk. John Ebbelaar (Tauw) Bob Schulte (Ecofys)

Bewonersavond Windenergie Korendijk. John Ebbelaar (Tauw) Bob Schulte (Ecofys) Bewonersavond Windenergie Korendijk John Ebbelaar (Tauw) Bob Schulte (Ecofys) 2 Programma Opening Gesprek met de wethouder Inleiding Toelichting op de avond en het onderzoek Eerste verkenning quickscan

Nadere informatie

Modern Sport- en Beweegbeleid BELEIDSWIJZER SPORT EN BEWEGEN. 9 februari 2017 Marieke Verhaaf

Modern Sport- en Beweegbeleid BELEIDSWIJZER SPORT EN BEWEGEN. 9 februari 2017 Marieke Verhaaf Modern Sport- en Beweegbeleid BELEIDSWIJZER SPORT EN BEWEGEN 9 februari 2017 Marieke Verhaaf Aanleiding sport- en beweegbeleid Aanleiding sport- en beweegbeleid Aanleiding sport- en beweegbeleid Aanleiding

Nadere informatie

Algemeen Onderwerp Projectplan marktbewerkingsplan Gooi & Vechtstreek Verspreiden Ja Contactpersoon Paul Scholtz

Algemeen Onderwerp Projectplan marktbewerkingsplan Gooi & Vechtstreek Verspreiden Ja Contactpersoon Paul Scholtz OPLEGGER Algemeen Onderwerp Projectplan marktbewerkingsplan Gooi & Vechtstreek Verspreiden Ja Contactpersoon Paul Scholtz Eenheid Sturing E-mail p.scholtz@gooisemeren.nl Kenmerk 17.0013276 Datum 17 november

Nadere informatie

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad 5 juli 2018 Raadswerkgroep Burgerparticipatie In november 2017 heeft een aantal raadsleden zich opgegeven om de Raadswerkgroep Burgerparticipatie te vormen

Nadere informatie

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen Plan van Aanpak Horecavisie Emmen vastgesteld door b&w op 19-06-2018 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Onderwerpen Horecavisie... 3 1.3 Reikwijdte Horecavisie... 3 2. Onderwerpen Horecavisie...

Nadere informatie

10 Voortgangsnotitie - Semantiek. Voorgenomen activiteiten semantiek

10 Voortgangsnotitie - Semantiek. Voorgenomen activiteiten semantiek Forum Standaardisatie Wilhelmina v Pruisenweg 104 2595 AN Den Haag Postbus 84011 2508 AA Den Haag www.forumstandaardisatie.nl FORUM STANDAARDISATIE FS36-02-10b Agendapunt: 10 Voortgangsnotitie - Semantiek

Nadere informatie

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM OPGAVE Tijdens het werken aan binnenstedelijke opgaven merken wij een grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers. Zij spreken vaak vol passie over hun stad en komen met

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een Samenvatting In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een tentoonstelling/expo, die de parels van Maastrichts ondernemerschap laat zien. De hoofddoelstelling

Nadere informatie

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Communicatieplan Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Auteur: Marcel Tinnemans Datum: 23 februari 2017 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding... 4 2. Kader communicatieplan...

Nadere informatie

Realisatiefase 7. Realisatie project Revitaliseren plein Groote Keeten September 2018 december 2018

Realisatiefase 7. Realisatie project Revitaliseren plein Groote Keeten September 2018 december 2018 Halfjaarrapportage 2018 De Kop Werkt! Nummer project : 151 Naam project : Revitalisering Groote Keeten Jaar start project : 2018 Bestuurlijk opdrachtgever : wethouder Hans Heddes Projectleider : Stefan

Nadere informatie

Plan van aanpak (offerte) jeugdbeleid gemeente Son & Breugel. Uw vraag. Ons aanbod

Plan van aanpak (offerte) jeugdbeleid gemeente Son & Breugel. Uw vraag. Ons aanbod Plan van aanpak (offerte) jeugdbeleid gemeente Son & Breugel De gemeente Son en Breugel heeft in het collegeprogramma 2002 2006 opgenomen dat zij een nieuwe nota integraal jeugdbeleid zal ontwikkelen.

Nadere informatie

Naam project. Participatie- en communicatieplan. Versie concept dd-mm-jjjj

Naam project. Participatie- en communicatieplan. Versie concept dd-mm-jjjj Kerngegevens Hier kan je een uitspraak of overkoepelende tekst over je onderwerp plaatsen, met evt. de naam van degene die de uitspraak heeft gedaan. Maar dat hoeft niet; je kunt deze tekst ook gewoon

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT PUHMEftEÜG f c. RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT Agendanummer 11-04 Registratienummer raad 605317 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 605114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Deze notitie beschrijft het Plan van Aanpak en stappenplan voor de herinvoering van centrummanagement in Valkenswaard. Achtereenvolgens wordt ingegaan

Nadere informatie

Afd.hoofd: Akkoord HpiN VMO/Jur. OR 0 BMO/Com. ÜADF

Afd.hoofd: Akkoord HpiN VMO/Jur. OR 0 BMO/Com. ÜADF gemeente Barneveld Nr. 618792 Aan het college van burgemeester en wethouders Interactieve beleidsvorming bij opstellen speelruimtebeleid- en uitwerkingsplan Gevraagde beslissing: 1. Akkoord gaan met het

Nadere informatie

RAADSBRIEF ONDERWERP. KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie

RAADSBRIEF ONDERWERP. KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie RAADSBRIEF ONDERWERP Beantwoording van de motie werkbudget economie KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie INLEIDING De aanleiding van deze raadsbrief is dat in 2016 besloten is om de OZB op panden

Nadere informatie

Bestuurlijk opdrachtgever: Hans Adriani Ambtelijk opdrachtgever vanuit het programmaleidersoverleg: Chris Jansens ( gemeente Houten)

Bestuurlijk opdrachtgever: Hans Adriani Ambtelijk opdrachtgever vanuit het programmaleidersoverleg: Chris Jansens ( gemeente Houten) Onderwerp Vervolgopdracht regionale samenwerking Wonen & Zorg in Lekstroom Opdrachtgever Beoogd opdrachtnemer: Uitdaging Aanleiding Doel Bestuurlijk opdrachtgever: Hans Adriani Ambtelijk opdrachtgever

Nadere informatie

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Datum bijeenkomst: 22 oktober 2012 Auteur: Els Holsappel Locatie: Landal GreenParks Coldenhove in Eerbeek (met dank aan gastheer Martin Bes) Aanwezig: 60

Nadere informatie

maastricht: media kit 2015

maastricht: media kit 2015 maastricht: media kit 2015 VVV/Maastricht Marketing 1 Wie zijn wij Wij zijn de citymarketing organisatie van Maastricht, actief op het gebied van branding & marketing. Informatieverstrekker & dienstverlener,

Nadere informatie

Politieke Markt Hengelo

Politieke Markt Hengelo Politieke Markt Hengelo Behandelvoorstel onderwerp zaaknummer Opzet begroting en programma s nvt datum 10 juni 2014 voorzitter griffiemedewerker zaal Domein tijd / duur S210 Bestuur 60 minuten portefeuillehouder

Nadere informatie

Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint

Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint Afdeling Leefomgeving Fysiek Versie 4 november 2016 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en doelstelling... 3 2. Organisatie... 3 3. Wie zijn betrokken en wat is hun

Nadere informatie

Herijking Strategische Visie Barendrecht 2025 SAMEN BOUWEN AAN BARENDRECHT

Herijking Strategische Visie Barendrecht 2025 SAMEN BOUWEN AAN BARENDRECHT Herijking Strategische Visie Barendrecht 2025 SAMEN BOUWEN AAN BARENDRECHT Herijking Strategische Visie Barendrecht 2025 Samen bouwen COLOFON Deze uitgave is tot stand gekomen met dank aan de inzet van

Nadere informatie

Strategische visie monitoring en verantwoording sociaal domein

Strategische visie monitoring en verantwoording sociaal domein Strategische visie monitoring en verantwoording sociaal domein Gemeente Wassenaar februari 2016 Pagina 2/9 2 Pagina 3/9 1 Inleiding Kader en achtergrond Kenmerkend voor het transformatieproces in het sociaal

Nadere informatie

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Stimuleringsproject LOB in het mbo Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Visie ontwikkelen in regionale inspiratiebijeenkomsten Wat verstaan we eigenlijk onder loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Nadere informatie

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming Spoorboekje Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer Beeldvorming Oordeelsvorming Besluitvorming maart 2014 november 2014 Inleiding De gemeenteraad heeft op 29 oktober 2013 het

Nadere informatie

Plan van Aanpak Format. Pilot functiecreatie gemeente/provincie SW bedrijf

Plan van Aanpak Format. Pilot functiecreatie gemeente/provincie SW bedrijf Plan van Aanpak Format Pilot functiecreatie gemeente/provincie SW bedrijf Inhoudsopgave 1 Naar een inclusieve arbeidsorganisatie met functiecreatie. 1 2 Plan van aanpak pilot functiecreatie... 2 3 Projectstructuur

Nadere informatie

Binnenstadsagenda Terneuzen. DNWS-in-actie-traject

Binnenstadsagenda Terneuzen. DNWS-in-actie-traject Binnenstadsagenda Terneuzen DNWS-in-actie-traject DNWS alle acties op een rij 1 focus ruimtelijke uitvoeringsstrategie 2 aanpak leegstand 3 overkoepelende centrummanagement organisatie en een professionele

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

IJmuiden Rauw aan Zee. Thea Olivier, beleidsadviseur Economische Zaken, gemeente Velsen

IJmuiden Rauw aan Zee. Thea Olivier, beleidsadviseur Economische Zaken, gemeente Velsen IJmuiden Rauw aan Zee Thea Olivier, beleidsadviseur Economische Zaken, gemeente Velsen Indeling presentatie Aanleiding voor deelname aan identiteitstraject Toelichting op brandconcept IJmuiden Rauw aan

Nadere informatie

Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins?

Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins? Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins? Het merk Brielle en de vertaling in het nieuwe erfgoed Agenda 1 Het merk Brielle lokale identiteit en kernkwaliteiten. 2 Binnenstad- en havenvisie De

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN Onderwerp : Uitvoeringsprogramma Marketingstrategie Rotte Kenmerk : RM 17-4745 Bijlagen : 2 Besluitdatum : 27 november 2017 Voorbereid door : M. Schipper

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Organisatie- en invoeringsstrategieën Omgevingswet

Organisatie- en invoeringsstrategieën Omgevingswet Organisatie- en invoeringsstrategieën Omgevingswet Kennismarkt Omgevingswet 11 oktober 2016 Ron Visscher De vier verbeterdoelen Inzichtelijkheid, voorspelbaarheid en gebruiksgemak Samenhangende benadering

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 519178 Op voorstel B&W d.d.: 28 juni 2014 Datum vergadering: 7 oktober 2014 Portefeuillehouder: N. Lemlijn Rol gemeenteraad: Aanpak wijziging

Nadere informatie

Plan van aanpak voor een tussentijdse evaluatie beleidsplan Sociaal Domein

Plan van aanpak voor een tussentijdse evaluatie beleidsplan Sociaal Domein Plan van aanpak voor een tussentijdse evaluatie beleidsplan Sociaal Domein Gemeente Bronckhorst, 23 augustus 2016 1. Aanleiding We willen het beleidsplan Sociaal Domein 2015-2018 gemeente Bronckhorst tussentijds

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

Structuurvisie Beesel. Klankbordgroepbijeenkomst

Structuurvisie Beesel. Klankbordgroepbijeenkomst Structuurvisie Beesel Klankbordgroepbijeenkomst 15-12-09 1 Programma Opening door wethouder Presentatie doel, aanpak van structuurvisie Beesel Wat vindt u? Pauze Plenaire terugkoppeling Afsluiting 2 Inhoud

Nadere informatie

Beslisdocument en plan van aanpak

Beslisdocument en plan van aanpak Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens

Nadere informatie

Naam opdrachtgever Jeroen Oosterling Status: concept Naam opsteller/projectleider

Naam opdrachtgever Jeroen Oosterling Status: concept Naam opsteller/projectleider Sjabloon PROJECTOPDRACHT PROJECTOPDRACHT Versie 0.1 Decosnummer: /CONCEPT Transformatie Sociaal Domein Naam opdrachtgever Jeroen Oosterling Status: concept Naam opsteller/projectleider Eric Dammingh Onderwerp

Nadere informatie

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad,

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad, Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december 2015. ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Op 31 december 2015 eindigt de eerste samenwerkingsperiode van Netwerk Noordoost. De samenwerkende partners binnen dit

Nadere informatie

Onderwerp: evaluatie Stuurgroep Toerisme en Recreatie en planvorming 2009

Onderwerp: evaluatie Stuurgroep Toerisme en Recreatie en planvorming 2009 Agendapunt : Voorstelnummer : Raadsvergadering : 25 november 2008 Naam opsteller : Thea Olivier Informatie op te vragen bij : Thea Olivier Portefeuillehouders : Jan Mesu Onderwerp: evaluatie Stuurgroep

Nadere informatie

Onderzoeksprotocol Rekenkamer West-Brabant

Onderzoeksprotocol Rekenkamer West-Brabant Onderzoeksprotocol Rekenkamer West-Brabant Vastgesteld door de Rekenkamer West-Brabant in haar vergadering van 25 oktober 2010. Dit onderzoeksprotocol vloeit voort uit het Reglement van Orde, vastgesteld

Nadere informatie

Projectaanpak Dorpsstraat Vlieland

Projectaanpak Dorpsstraat Vlieland Projectaanpak Dorpsstraat Vlieland COLOFON Opdrachtgever Contactpersoon :Gemeente Vlieland :Peter Jan Tijdeman Contactpersoon Rho Adviseurs : Aukje de Graaf Projectnummer : 20160846 Datum : 16-6-2016 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

in de tien raden wordt vastgesteld, enerzijds als richtinggevende bouwsteen voor de

in de tien raden wordt vastgesteld, enerzijds als richtinggevende bouwsteen voor de Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 16 februari 2016 Onderwerp: Peilnota ruimtelijk-economische koers U-10 Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de Peilnota ruimtelijk-economische koers van de bestuurstafels

Nadere informatie

PAGINA 1/5. Voortgang onderzoek naar samenwerking CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak

PAGINA 1/5. Voortgang onderzoek naar samenwerking CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak STUKNUMMER AV 2013-054 Verzonden 15 november 2013 ARCHIEFKENMERK Notitie AAN Algemene vergaderingen CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak AFKOMSTIG VAN Besturen CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Op basis van het advies van het Transitieteam nationale parken wordtgeconcludeerd dat nationale parken waardevol kunnen zijn om de

Nadere informatie

Programmasturing en Programmabegroting 2015-2018

Programmasturing en Programmabegroting 2015-2018 Programmasturing en Programmabegroting 2015-2018 Politieke markt 10 Juni Mark Oude Bennink, Ruud Molenkamp & Gijs Tiebot 1 Inhoud presentatie 1. Programmasturing? rol van de raad terugblik programmasturing

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

Startnotitie Omgevingsvisie Nijmegen

Startnotitie Omgevingsvisie Nijmegen Startnotitie Omgevingsvisie Nijmegen Inleiding In juni van dit jaar is met de gemeenteraad gesproken over de Nijmeegse Omgevingsvisie aan de hand van de Menukaart Omgevingsvisie (zie bijlage). Afgesproken

Nadere informatie

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding Omgevingsvisie Giessenlanden Plan van aanpak V1.3 Inleiding De omgevingsvisie van de gemeente Giessenlanden moet inspireren, ruimte bieden en uitnodigen. Een uitnodiging aan burgers, bedrijven en instellingen

Nadere informatie

Netwerk Jong Leefomgeving Jaarplan 2015 Reflectie op 2014 uitdagingen

Netwerk Jong Leefomgeving Jaarplan 2015 Reflectie op 2014 uitdagingen Netwerk Jong Leefomgeving Jaarplan 2015 Het jaarplan is opgebouwd aan de hand van een aantal onderdelen: Een reflectie op de activiteiten in 2014; De visie en doelstellingen binnen het jaarplan voor 2015;

Nadere informatie

Met onze klant op reis Eindbestemming: een visie in 3 maanden. 8 december 2017, Yvonne Hoftijzer-Weldam procesmanager bij woningcorporatie Vidomes

Met onze klant op reis Eindbestemming: een visie in 3 maanden. 8 december 2017, Yvonne Hoftijzer-Weldam procesmanager bij woningcorporatie Vidomes Met onze klant op reis Eindbestemming: een visie in 3 maanden 8 december 2017, Yvonne Hoftijzer-Weldam procesmanager bij woningcorporatie Vidomes Vidomes in cijfers en beeld Vidomes geeft mensen die op

Nadere informatie

Handleiding projectdossier Ouderen in Actie

Handleiding projectdossier Ouderen in Actie Handleiding projectdossier Ouderen in Actie Met deze handleiding geven we mogelijke handvaten voor de opmaak van een kwaliteitsvol projectdossier in kader van het begeleidingstraject Ouderen in Actie van

Nadere informatie

Renovatiepact. Werkgroep communicatie. Startvergadering 12 februari 2015, Brussel

Renovatiepact. Werkgroep communicatie. Startvergadering 12 februari 2015, Brussel Renovatiepact Werkgroep communicatie Startvergadering 12 februari 2015, Brussel Het Vlaamse regeerakkoord 2014-2019 Vlaanderen maakt van energie-efficiëntie een topprioriteit door o.a. gebouwen en bedrijven

Nadere informatie

Social Media Strategie Plan

Social Media Strategie Plan Social Media Strategie Plan Creëren van de strategie en planning van de uitvoering Een stappenplan met daarin vastgelegd waar je merk staat, waar je heen wilt en en hoe er te komen. Houd in gedachten dat

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 5 februari 2019 Zaaknummer: 582187 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt. 5 april 2006

Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt. 5 april 2006 Startoverleg klankbordgroep structuurvisie Weurt 5 april 2006 Inhoud presentatie SAB wie zijn wij toelichting plan van aanpak structuurvisie Weurt werkwijze eerste stap verkenning en analyse input vanuit

Nadere informatie

Kennisbijeenkomst Gebiedsontwikkeling en Citymarketing

Kennisbijeenkomst Gebiedsontwikkeling en Citymarketing Kennisbijeenkomst Gebiedsontwikkeling en Citymarketing Netwerk City Marketing 24 mei 2016 Marco van Hoek Even voorstellen Marco van Hoek, Manager Netwerk Citymarketing; Campagneleider Made in Arnhem; Projectleider

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij.

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij. Datum: Onderwerp Toekomstagenda Vijf van de Meierij Status Besluitvormend Voorstel 1. De Toekomstvisie Vijf van de Meierij als vertrekpunt te hanteren voor verdere samenwerking op subregionaal niveau,

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Tweede ondernemersavond 13 oktober 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik 1 e ondernemersavond 19:40

Nadere informatie