Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV)"

Transcriptie

1 Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV) Venlo, 10 februari 2015

2 Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV) Voorwoord In opdracht van de Gemeente Venlo en participanten hebben Omroep Venlo en Venlo Partners in het najaar van 2014 de Crossmediale serie Studenten Leven in Venlo gemaakt. Hierin hebben we 5 studenten van verschillende opleidingen gevolgd. Dit resulteerde in 12 televisieuitzendingen en een verdieping via de website (integraal verbonden met en socialmedia zoals Facebook, Youtube en Twitter. Via de serie geeft de student zijn visie op de volgende, samenhangende thema s. Wonen, Werken, Leven en Studeren. Deze vernieuwende aanpak heeft geresulteerd in een van de eerste triple helix projecten in de kennisinfrastructuur van Noord-Limburg.

3 Aanleiding crossmediale serie: SLiV Draagvlak voor beleidskeuzes en toekomstige investeringen bij de Venlonaar creëeren (voornamelijk via tradionele kanalen als Omroep Venlo (massamedia)) Kennis van opleidings- en carrièremogelijkheden bij de studiekiezers/studenten bewerkstelligen (via 1-op-1 media zoals website en socialmedia (Facebook, Youtube, Twitter, etc..) De Venlonaar(woonachtig in, werkend in en studerend in) moet te zien krijgen welke studiekansen/mogelijkheden/keuzes in Venlo aanwezig zijn.

4 Voor wie maken we de serie SLiV? De Venlonaar De Venlose scholier (De (regio) Venlose jongere + beïnvloeders zoals school, familie en vrienden) De Venlose student (De student die in Venlo is opgegroeid en binnen maar ook buiten de regio studeert)

5 Voor wie maken we de serie SLiV? De Venlonaar Kernboodschap voor de Venlonaar: Onze eigen jeugd moet in hun eigen stad kunnen studeren en werken, zodat niet alle jongeren naar de grote steden wegtrekken. De Venlonaar begrijpt dat er geïnvesteerd moet worden in de kennisinfrastructuur omdat dit belangrijk is voor ons aller toekomst. (Bron: Regio Visie en Strategische Visie Venlo 2030)

6 Voor wie maken we de serie SLiV? De Venlose scholier Kernboodschap voor de Venlose jongere (studiekiezer): Venlo biedt steeds meer studiemogelijkheden die ook nog eens aansluiten bij het regionale bedrijfsleven. Hiermee wordt de kans aanzienlijk vergroot op een mooie carrière in deze regio.

7 Voor wie maken we de serie SLiV? De Venlose student Venlo is een interessante (internationale) regio om tijdens en na de studie je carrière te starten op het gebied van Agro-Food, Logistiek, Maakindustrie en Servitization. Venlo heeft een volledig onderwijspakket. Van Voortgezet onderwijs tot Wetenschappelijk/Universitair onderwijs. In Venlo heb je grote kans op een interessante baan, de prijs/kwaliteitverhouding voor wonen in Venlo is bijzonder goed te noemen en in Venlo is veel te doen. Hier ben je welkom.

8 Hoofdrolspelers Semmie Vink College Den Hulster, Technasium, 5 HAVO Ik vind het leuk om dingen te delen en te laten zien wat een stad als Venlo allemaal te bieden heeft voor studenten. TEDx Venlo vond ik het leukste! Tom Schwanen Gilde Opleidingen Venlo Mechatronica Meewerken aan het project wordt steeds leuker en interessanter. Ook de samenwerking met studenten van andere opleidingen vond ik erg leuk. Toch weer heel anders dan een open dag.

9 Hoofdrolspelers Peter Voncken Fontys Hogeschool Venlo Werktuigbouwkunde 4e jaars Bijzonder leuke ervaring om mee te doen. De serie heeft deuren voor mij geopend! Bas Verhagen(aka Bas van de HAS) HAS Hogeschool Venlo Fresh Food Innovation Ik ben een foodie, Venlo ademt Agro en Food! Freshfood is good. Live love eat

10 Hoofdrolspelers Anastasia Ioannou Maastricht University Campus Venlo Global Supply Chain Management & Science "Studenten LEVEN in Venlo is a great experience. Being an international student in The Netherlands and especially in Venlo I had no idea about what this region had to offer. Because of the program I had the opportunity to get involved in breakthrough events such as Tedx and be familiriazed with big local companies such as Seacon. I believe the program is important, since it enlights a new spectrum of possibilities and opportunities that Venlo has to offer when at the same time highlights the upcoming growth that Venlo is about to obtain during the next years, both as a student and an economical hotspot."

11 Hoofdrolspelers Mr. T. Studentenhuis met Fontys studenten en actieve leden van Studievereniging Da Vinci We hebben in ons studentenhuis vriendschappen voor het leven gesloten!

12 Wat hebben we gedaan? In constructieve samenwerking met de participanten (onderwijs, ondernemers + overheid) hebben we in 3 maanden tijd de beoogde doelgroepen kennis laten maken met alle facetten van het studentenleven in Venlo. Dit hebben we crossmediaal gedaan via Televisie en Social Media. Hiermee hebben we een doorkijk gegeven naar de vele, veelal praktijkgerichte, studierichtingen en aansluitende carrièreperspectieven in onze regio.

13 Monitoring, de feiten op een rijtje * De 12 uitzendingen van SLiV zijn goed bekeken. Gemiddeld trekt Omroep Venlo kijkers per dag. Uit cijfers van Omroep Venlo blijkt dat SLiV, na het nieuws, het meest bekeken programma was. * Voorzieningen=overige faciliteiten zoals, winkelaanbod, cultuur, sport etc.

14 Monitoring, de feiten op een rijtje * Bovenstaande thema s kwamen naar ratio aan bod. * Voorzieningen=overige faciliteiten zoals, winkelaanbod, cultuur, sport etc.

15 Monitoring, de feiten op een rijtje Het aantal likes blijft tot op de dag van vandaag doorgroeien. Daarnaast worden berichten ook vaak door studenten, opleidingsinstituten en partners gedeeld. De piek vindt plaats in week 3. Dit komt doordat we geïnvesteerd hebben in Facebook Adds. Dit heeft likes met zich meegebracht. Daarbij waren de studenten zeer actief in het delen van onderwerpen uit het dagelijkse leven.

16 Monitoring, de feiten op een rijtje Twitter wordt door studenten niet of nauwelijks gebruikt. Wel is het een goed kanaal om de stakeholders te informeren. (Zien als Benchmarkt. Je kunt het vergelijken met.) Klout Score: Deze geeft de online invloed van een Facebook pagina aan. De score wordt gebaseerd op het aantal likes, reacties en hoe vaak een bericht wordt gedeeld. De gemiddelde ondernemer in de binnenstad zit rond een score van 30, het project scoort hoger: Twitter: 33 Facebook: 49 Kloutgrafiek aanpassen en cijfers controleren door Alexander

17 Monitoring, de feiten op een rijtje - Meer dan een kwart van de studerende volgers woont buiten Venlo maar studeert in Venlo(dit geeft aan dat deze studenten graag op de hoogte blijven van de kansen die Venlo te bieden heeft). - Likes: 89% Nederlanders 7,4% Duitsers 3,6% Overige - Meer dan de helft van de studerende social media volgers studeert daadwerkelijk in Venlo

18 Monitoring, de feiten op een rijtje 57% studeert in Venlo, 42% elders, 1% is onbekend Fontys is veruit de meest vertegenwoordigde opleiding onder onze volgers. Dit sluit aan bij het aantal studenten van de verschillende opleidingen.

19 Monitoring, de feiten op een rijtje - De interesse van niet-studerende volgers komt vooral vanuit Bedrijfsleven/Overheid en Opleidingen. - Een aantal van onze likes moet nog gaan studeren, maar de interesse in SLiV is wel aanwezig

20 Wat heeft het opgeleverd. De praktijk heeft uitgewezen dat het project Studenten LEVEN in Venlo een platform is gebleken waarin alle stakeholders elkaar hebben weten te vinden en constructief samenwerken. (Triple helix) Hiermee hebben we een mooi fundament gelegd waarop in de (nabije) toekomst andere bedrijven, organisaties, scholen, etc.. kunnen aanhaken.

21 Wat heeft het nog meer opgeleverd. - Triple Helix Partners delen collectieve communicatie. Er is een platform gecreërd waarop partners actief aanhaken. (voorbeeld o.a. Open dagen en TEDx Venlo event). - Samenwerking gecoördineerde communicatie-aanpak (open dagen en events op verschillende opleidingen). - Het project heeft een spin-off opgeleverd. In drie maanden tijd zijn opleidingen meer gaan samenwerken en gaan delen. Ze delen niet alleen de communicatie maar ook het verhaal. - HAS. Er zijn meer kandidaten op de Open Dagen afgekomen. Belangrijk is het feit dat deze kandidaten via de kanalen van SLiV op de hoogte waren gesteld van de opleiding Freshfood en Innovation. Ook de rol van Bas van de HAS is daarbij niet onbelangrijk. Hij heeft, mede dankzij SLiV, een belangrijke ambassadeursfunctie gekregen en heeft er zelf ook zichtbaar plezier van.

22 Wat heeft het nog meer opgeleverd. - Opzet SLiV Event bij Blue Innovation Center/HAS/Fontys/UM/SLiV i.s.m. Jeroen Rondeel, Bart Verlegh en Desiree Driesenaar - Top 3 uitzending gemist Omroep Venlo - Dankzij het programma heeft Bas Verhagen een stageplaats verworven bij Bio Verbeek (genomineerde LvdG award 2014). - Ontwikkeling Toolkit. Deze is online toegankelijk voor alle communicatiemedewerkers bij de deelnemende partners. - Groei bezoekers van website Venlo Verwelkomt - Anastasia is nu Pr-studente voor de UM-Campus Venlo. Voor deze activiteiten en de deelname aan SLiV is ook een apart Facebookaccount aangemaakt. - Bezoek liveblog bij TEDx Event

23 Wat heeft het nog meer opgeleverd. - Bas Verhagen gaat nu door het leven als Bas van de HAS en wordt ook ingezet als Pr student. En natuurlijk wordt hij, net als alle andere studenten, regelmatig herkend. - Bekendheid Studentenpas. Meer dan 750 exemplaren aan de man gebracht. - Positieve reacties studiegenoten Anastasia over Venlo als stad. - Deelnemende studenten worden herkend in en buiten Venlo. Hun privé Facebook pagina s worden langzamerhand ook Fan pages. - Er is een podium voor Events ontstaan. Voorbeeld: Studievereniging Umami van de master health food innovation management vraagt ons om een uitnodiging te delen voor een feest in John Doe. Ze willen graag ook studenten van HAS en Fontys betrekken bij Events en zien onze Facebook pagina als een geëigend kanaal om dit te doen.

24 Wat heeft het nog meer opgeleverd. - Filmpje en informatie over Red Button actie Gilde krijgt bezoekers. Wij plaatsen(op zaterdagmiddag) oproep aan volgers om informatie met ons te delen en als je wat te melden hebt dit door te geven aan de redactie van SLiV. Binnen no time contact met Gilde student en initiatiefnemer van red button project die ons van verdere informatie voorziet inzake red button project.

25 Conclusie - In het najaar van 2014 heeft de werkgroep crossmediale serie Studenten Leven in Venlo geconcludeerd dat er een fundament is gelegd zodaning dat we samen met de partners verder kunnen bouwen. Na een korte learning curve is het programma bijgeschaafd en is de kwaliteit van de uitzendingen gestegen. - Grote winst die geboekt is betreft de constructieve samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Deze samenwerking in de kennisinfrastructuur en economie van Regio Venlo gaat, als positief bij-effect, ook op andere fronten zijn vruchten afwerpen.

26 Quotes Quotes van partners: - De relatie met Venlo is versterkt en door de toevoeging van wetenswaardigheden wordt Venlo beter als Studentenstad geprofileerd. Eveline Wismans, Woonwenz - Project geeft een goed beeld van het studentenleven in Venlo. Als ik leraar was geweest waren jullie zeker over naar de volgende klas. Top! Stephan Peeters, Fontys Venlo - De uitzendingen hebben bijgedragen aan een betere profilering en zichtbaarheid van Universiteit Maastricht Campus Venlo. Violet Mols, Universiteit Maastricht Campus Venlo - Dankzij de serie Studenten Leven in Venlo hebben we zelfs bezoekers op de opendagen ontvangen die naar aanleiding van de verkregen informative via SLiV komen studeren aan HAS Venlo! Margriet Hoffmans, HAS Venlo

27 Hoe nu verder? De komende 12 uitzendingen zullen we doorzetten op de ingezette koers. Wel zullen we de werkzaamheden in overleg met de partners zodanig bijstellen dat er meer exposure op Social Media zal zijn. Dit resulteert in: - Andere wijze van filmen. Meer eigen opnames, voor gebruik op Social Media, gemaakt door de student en VenloPartners. - Inzet Social Media verder uitbouwen en SMART rapporteren

Tussentijds evaluatierapport. Crossmediale productie Studenten Leven in Venlo(#SLiV)

Tussentijds evaluatierapport. Crossmediale productie Studenten Leven in Venlo(#SLiV) Tussentijds evaluatierapport Crossmediale productie Studenten Leven in Venlo(#SLiV) Venlo, 3 februari 2015 Voorwoord en aanleiding Met deze tussentijdse evaluatie informeren we u als partner over de stand

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Jennifer Machielse. Lennart Stachowitz. Studentleden Medezeggenschapsraad NHTV

Jennifer Machielse. Lennart Stachowitz. Studentleden Medezeggenschapsraad NHTV Studentleden Medezeggenschapsraad NHTV Jennifer Machielse I am Jennifer Machielse, spontaneous, self-conscious and a go-getter, that s me. I am a fourth-year student Marketing & Communication in Tourism

Nadere informatie

Onderzoek: Studiekeuze

Onderzoek: Studiekeuze Onderzoek: Studiekeuze Publicatiedatum: 31-01- 2014 Over dit onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 29 t/m 31 januari 2014, deden 712 scholieren en 1064 studenten mee. De uitslag van de peiling

Nadere informatie

Samenvatting onderzoeksresultaten. gedragsmeting onder Nederlandse studenten Februari 2011

Samenvatting onderzoeksresultaten. gedragsmeting onder Nederlandse studenten Februari 2011 Samenvatting onderzoeksresultaten gedragsmeting onder Nederlandse studenten Februari 2011 Samenvatting onderzoeksresultaten gedragsmeting onder Nederlandse studenten Februari 2011 Contactgegevens: Opdrachtgever:

Nadere informatie

How to use Social Media in events

How to use Social Media in events Michael Vromans Http://www.linkedin.com/pub/michael-vromans/12/99a/618 "We are a creative agency & digital production company and we love to build custom products that last" Liefdevol producten maken die

Nadere informatie

Programmaoverzicht Bachelor Open dag

Programmaoverzicht Bachelor Open dag Programmaoverzicht Bachelor Open dag 11 2017 Ronde en tijd Openingsronde 09.00-09.30 uur Sessies en activiteiten Waarom Tilburg University? Informatiesessie met de rector magnificus en een student van

Nadere informatie

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media hebben in onze samenleving een belangrijke rol verworven. Het gebruik van sociale media is groot en dynamisch. Voor de vierde

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media

Aan de slag met Social Media Welkom Aan de slag met Social Media Programma * Kennismaken * Social Media ontwikkelingen * Netwerken * Succesverhalen * Personal Branding * Het begin * LinkedIn * Twitter * Facebook * Communiceren * Richtlijnen

Nadere informatie

Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg

Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg Social media gebruik en potentie voor gemeenten in Limburg Een onderzoeksrapport van Social Dutch The new media agency Heutzstraat 16, 5913 AK Venlo juli 2013 www.socialdutch.com facebook.com/socialdutch

Nadere informatie

Offerte 2015. Stichting Venlo Partners

Offerte 2015. Stichting Venlo Partners Offerte 2015 Stichting Venlo Partners 1 Inleiding De Stichting Venlo Partners is de citymarketingorganisatie die in opdracht van haar partners, Venlo op de kaart zet met de binnenstad, evenementen en studenten.

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

Reputatie en social media

Reputatie en social media Reputatie en social media Themadag Communicatie Pensioenfederatie Zeist 11 december 2012 1 Actualiteit Online reacties op berichtgeving rond de nieuwe pensioenregeling Speciale pagina op de website: 30.000

Nadere informatie

Universitaire Campus Venlo

Universitaire Campus Venlo Universitaire Campus Venlo Kennis/As Limburg Noordelijkste campus in de kennis/as plannen Ook de kleinste Universitaire campus binnen brede Greenport campus Universitaire Campus Venlo Doel bij te dragen

Nadere informatie

Tinder 2.0 voor studenten en (MKB)-bedrijven

Tinder 2.0 voor studenten en (MKB)-bedrijven pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Keynote #119 Online bekijken Tinder 2.0 voor studenten en (MKB)-bedrijven Project MKB 100 boekt resultaat We hebben 100 MKB bedrijven uit de Keyport regio in beeld

Nadere informatie

Rutger Verhoeven. Hoofd Nieuwe Media VARA. LinkedIn: nl.linkedin.com/in/rutgerverhoeven Mail:

Rutger Verhoeven. Hoofd Nieuwe Media VARA. LinkedIn: nl.linkedin.com/in/rutgerverhoeven Mail: Hoofd Nieuwe Media VARA Twitter: @MagicGnoe LinkedIn: nl.linkedin.com/in/rutgerverhoeven Mail: rutger.verhoeven@vara.nl de toekomst van digitale media horseless carriage de toekomst van digitale media

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie Nieuw relatiemanagement- SCRM 1 Social media audit Bestaande communities Doelgroep Doelstellingen en strategie Bestaande online communities Op welke social Media is het bedrijf Proximus reeds aanwezig?

Nadere informatie

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Tijd 09.15 09.45 Je bent op de Open dag, wat nu? Personal welcome international visitors 10.00 10.45 Je bent op de

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Tijd 09.15 09.45 Je bent op de Open dag, wat nu? Personal welcome international visitors 10.00 10.45 Je bent op de

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Onderzoek werven via social media: veel aanwezigheid, weinig interactie

Onderzoek werven via social media: veel aanwezigheid, weinig interactie Bron : http://www.marketingfacts.nl/berichten/onderzoek-werven-via-social-media-veel-aanwezigheid-weiniginteractie?utm_source=dlvr.it&utm_medium=linkedin Onderzoek werven via social media: veel aanwezigheid,

Nadere informatie

Welkom! Wifi: Maak met je mobiele device contact met het wifi netwerk. En welke code heb je dan nodig????

Welkom! Wifi: Maak met je mobiele device contact met het wifi netwerk. En welke code heb je dan nodig???? Welkom! Wifi: Maak met je mobiele device contact met het wifi netwerk. En welke code heb je dan nodig???? Met social media Je doelgroepen bereiken Introductie Huub van Dommelen 2010- heden Eigenaar Aglia

Nadere informatie

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Defintie SocialMedia is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele

Nadere informatie

Luisteren naar social media in het onderwijs. @RensDietz

Luisteren naar social media in het onderwijs. @RensDietz Luisteren naar social media in het onderwijs @RensDietz Over mij Over mij Over Coosto Slaan alle social media berichten op 3 phases Zoekmachine voor sociale media Klantenservice via social media Inspiratiebron:

Nadere informatie

INTROACTIE SNOWEVENT STUDENTENAWARDS STUDENT OF THE YEAR STUDENTENHUIS VAN HET JAAR SUNEVENT SCRIPTIEPRIJS

INTROACTIE SNOWEVENT STUDENTENAWARDS STUDENT OF THE YEAR STUDENTENHUIS VAN HET JAAR SUNEVENT SCRIPTIEPRIJS INTROACTIE SNOWEVENT STUDENTENAWARDS STUDENT OF THE YEAR STUDENTENHUIS VAN HET JAAR SUNEVENT SCRIPTIEPRIJS Inhoud IntroActie / Snowevent / Studentenawards Studentenhuis van het Jaar / Student of the Year

Nadere informatie

1. Kan de minister een overzicht geven van de evolutie van het gemiddeld aantal kijkcijfers van het wekelijkse tv-programma van 2012 tot op heden?

1. Kan de minister een overzicht geven van de evolutie van het gemiddeld aantal kijkcijfers van het wekelijkse tv-programma van 2012 tot op heden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 103 van KARIM VAN OVERMEIRE datum: 14 januari 2016 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL VRT Fans of Flanders - Evaluatie In de beheersovereenkomst

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

Facebook, Twitter en andere Sociale Media

Facebook, Twitter en andere Sociale Media Facebook, Twitter en andere Sociale Media Sociale Media zijn belangrijke promotiemiddelen geworden. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Hyves en LinkedIn zijn voorbeelden van Sociale Media op het

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

JONGEREN, LEIDERSCHAP EN PAARDEN HET PAARD,DE IDEALE LEERMEESTER

JONGEREN, LEIDERSCHAP EN PAARDEN HET PAARD,DE IDEALE LEERMEESTER JONGEREN, LEIDERSCHAP EN PAARDEN HET PAARD,DE IDEALE LEERMEESTER Het Young Leaders Program is geïnspireerd door een succesvol Zweeds jeugdprogramma. Onderzoek heeft uitgewezen dat de omgang met paarden

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Publicatieschema Open Dag Online middelen

Publicatieschema Open Dag Online middelen Publicatieschema Open Dag Online middelen Looptijd: 5 weken Doelgroepen: Decanen vmbo Decanen havo Hogescholen Studenten Potentiële studenten Bedrijven Oudere studenten (VAVO) Ouders Middelen: Open Dag

Nadere informatie

9,8% van Nederlandse jongeren heeft geen werk (nietautochtoon zelfs: 29% (bron: forum, zomer 2012)

9,8% van Nederlandse jongeren heeft geen werk (nietautochtoon zelfs: 29% (bron: forum, zomer 2012) Foto: Rick Nederstigt Wat is er aan de hand in Rotterdam? 9,8% van Nederlandse jongeren heeft geen werk (nietautochtoon zelfs: 29% (bron: forum, zomer 2012) Stages en banen zijn belangrijk, maar er is

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Nota inzake Economic Development Board

Nota inzake Economic Development Board Nota inzake Economic Development Board Inleiding De economische ontwikkeling van Noord-Limburg krijgt een grote impuls met de campusontwikkeling, maar daarmee zijn niet alle economische uitdagingen deze

Nadere informatie

WAAR STAAT HET NFF VOOR

WAAR STAAT HET NFF VOOR WAAR STAAT HET NFF VOOR Het Nederlands Film Festival zet zich in voor de ontwikkeling en verspreiding van de Nederlandse film en de Nederlandse filmcultuur in brede zin. Dat doet het festival door aandacht

Nadere informatie

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden Lesbrief Online pesten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Tijd: 50 55 minuten Voorbereiding: op http://mediawijsheid.nl/onlinepesten staan allerlei filmpjes, informatie en artikelen over online pesten, bruikbaar

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

> Wat vind ik leuk? > Waar ben ik goed in? > Wat wil ik worden als ik later groot ben?

> Wat vind ik leuk? > Waar ben ik goed in? > Wat wil ik worden als ik later groot ben? 1. BACHELOR OPLEIDING KIEZEN Profiel: interesse en ambitie keuze al jong gemaakt > Wat vind ik leuk? > Waar ben ik goed in? > Wat wil ik worden als ik later groot ben? > school, rapporten > naaste omgeving:

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Activiteiten. Publiciteit Conclusie & aanbevelingen

Inhoudsopgave. Voorwoord Activiteiten. Publiciteit Conclusie & aanbevelingen Inhoudsopgave Voorwoord Activiteiten Cosmo V Experience Onzichtbare verbondenheid Tordinaire TEDx AmsterdamED HKU Intense MAPLAB Publiciteit Conclusie & aanbevelingen 2 / 14 3 5 6 6 7 7 8 9 10 12 Stichting

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

Saxion University of Applied Sciences

Saxion University of Applied Sciences Saxion University of Applied Sciences Frans Pol, Directeur Saxion Research & Graduate School 27 Juni 2018 Stelling: Regionale Impact van Hogescholen start bij een goede vraagstelling bij de klant A few

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

Hoe social media integreren in een JCI-omgeving. Overzicht. Wie ben ik? Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI. Wie ben ik?

Hoe social media integreren in een JCI-omgeving. Overzicht. Wie ben ik? Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI. Wie ben ik? Hoe social media integreren in een JCI-omgeving Zaterdag 31 Augustus 2013 Dag van de Verantwoordelijken JCI 1 Overzicht Wie ben ik? Social media? Social media binnen JCI? Let s get loud(er) 2 Wie ben ik?

Nadere informatie

Voorwoord. Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogescholen

Voorwoord. Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogescholen 3 Voorwoord Goed onderwijs is een belangrijke voorwaarde voor jonge mensen om uiteindelijk een betekenisvolle en passende plek in de maatschappij te krijgen. Voor studenten met een autismespectrumstoornis

Nadere informatie

Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid

Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid Giels Talentenjacht-concert en Kinderen voor Kinderendansworkshops in december Vanaf 3 december is het thema van de tentoonstelling

Nadere informatie

Vragenlijst leerlingen nameting

Vragenlijst leerlingen nameting Bijlage C Vragenlijsten Vragenlijst voor leerlingen Vragenlijst leerlingen nameting Dit schooljaar doe jij mee aan de pilot havo Carrousel. Je bent bij een aantal organisaties op Carrouselbezoek geweest

Nadere informatie

Verbinder van de Bollenstreek

Verbinder van de Bollenstreek Verbinder van de Bollenstreek 2018-2022 1 Missie Wij verzorgen de informatie in en van de Bollenstreek! Via cross mediale middelen (website, radio, televisie en sociale media toepassingen) bieden wij een

Nadere informatie

Case: knooppuntnamen. Lessons learned. van deze werkwijze. Werving Sessie Community mijnlef (social) media

Case: knooppuntnamen. Lessons learned. van deze werkwijze. Werving Sessie Community mijnlef (social) media Case: knooppuntnamen Werving Sessie Community mijnlef (social) media Lessons learned van deze werkwijze Een samenwerking tussen: LEF, RWS online & Wegen naar de Toekomst Aanleiding Een knooppunt is een

Nadere informatie

Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten

Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten Imago-onderzoek Rotterdam onder studenten Rotterdam, februari 2013 Onderzoek uitgevoerd door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam Contacten: Professor Luit Kloosterman, Bart van Putten, Tim

Nadere informatie

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 1 2 Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 3 Indelen in groepjes van 3 Het is maandagmorgen 30 oktober 2017.gisteren was de closingparty van DDW 2017, staan kan je amper

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN. The Bounty Hunter. Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono

PROMOTIEPLAN. The Bounty Hunter. Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono PROMOTIEPLAN The Bounty Hunter Groep 13 Abyian Zimmerman, Daphne van Schie, Lisanne Niessen, Tim van Dam, Cardy Wirosono Opdracht Wij gaan een eigen filmproject opzetten de bedoeling is dat we zelf gaan

Nadere informatie

Informatiepakket Commissies TOP Week

Informatiepakket Commissies TOP Week Informatiepakket Commissies TOP Week 2017 Inhoud TOP Week algemeen 3 Organisatie 4 Wat houdt een TOP commissielid zijn in? 5 Commissieperiode Structuur Vergaderingen Making memories Vergoeding Welke commissies

Nadere informatie

Resultaten Gezondheidszorg

Resultaten Gezondheidszorg Resultaten Gezondheidszorg Conclusies Onbekendheid social media in de gezondheidszorg is groot; treffend is een quote van een zorggebruiker die stelt dat als je als patiënt nog niet of nauwelijks met een

Nadere informatie

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Volgens Nederland Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea 15 november 2012 Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Achtergrond Volgens Nederland Nederland kent een aantal belangrijke maatschappelijke

Nadere informatie

Samenwerken met studenten van de WUR

Samenwerken met studenten van de WUR Samenwerken met studenten van de WUR Kennismaking met het Onderwijsloket & Student Career Services Pitch: Margriet van Vianen Korte kennismaking met publiek 1.Ben je ondernemer? 2.Wil je samenwerken met

Nadere informatie

ADVERTEREN 1 E KWARTAAL 2017 ADVERTEREN BIJ ARTIESTEN NIEUWS

ADVERTEREN 1 E KWARTAAL 2017 ADVERTEREN BIJ ARTIESTEN NIEUWS ADVERTEREN 1 E KWARTAAL 2017 1 PROFIEL Artiesten Nieuws is een jong bedrijf in het centrum van Utrecht. Onze website voorziet dagelijks vele bezoekers van het nieuws omtrent populaire artiesten, concerten,

Nadere informatie

Sporthuis/GoSport Roy Schungel 1570046

Sporthuis/GoSport Roy Schungel 1570046 Sporthuis/GoSport 1570046 Document Informatie Versie Datum Status Aanpassingen Getroffen pagina s 1.0 20-06-2013 Definitief Colofon Soort document: Versie: 1.0 Afstudeerscriptie Opdrachtgever: Opdrachtgever:

Nadere informatie

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Concurrentieanalyse Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Inleiding De concurrenten van NL film zijn alle andere bedrijven in Nederland die films en/of series maken voor de Nederlandse televisie

Nadere informatie

De kansen en mogelijkheden voor serious gaming in de logistieke sector. 25 mei 2016

De kansen en mogelijkheden voor serious gaming in de logistieke sector. 25 mei 2016 De kansen en mogelijkheden voor serious gaming in de logistieke sector 25 mei 2016 Agenda Serious gaming lijkt overal op te komen in de logistiek. Een bekend en veel gebruikt voorbeeld van serious gaming

Nadere informatie

Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur

Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur 1 Jeroen Mirck Jeroen Mirck Journalist, columnist, blogger Schrijft voor: MarketingTribune, Emerce, VARA Advies, presentaties, workshops over

Nadere informatie

Metalot wint de Rabobank Verbindingsprijs 2017

Metalot wint de Rabobank Verbindingsprijs 2017 pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Keynote #120 Online bekijken Metalot wint de Rabobank Verbindingsprijs 2017 Zaterdag 4 november j.l. hebben Jan Vlassak en Philip de Goeij van Metalot in het Cantine

Nadere informatie

Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video

Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video 9 van de 10 Nederlanders tussen 14 en 65 jaar die online video kijken doet dit tijdens primetime, zowel doordeweeks als in het weekend. Ouderen

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden

Nadere informatie

Optimistisch Progressief

Optimistisch Progressief Dit is Bart. Hij leest BRIGHT voor nieuwe inspiratie. Nieuwsgierig Optimistisch Progressief Cultureel actief Op zoek naar inspiratie Sociaal Woont samen Filmliefhebber Creatief Copywriter Toonaangevend

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

Communicatie Crash Course

Communicatie Crash Course Communicatie Crash Course Dick Gaasbeek - sinds 1978 Publishing 2.0 SEO Landingspages LinkedIn PR 2.0 Tweets Hashtags Marketing 2.0 itunes YouTube Is 2014 is vrijwel alle communicatie tussen mensen inter

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Arjan Marsman 6 jaar Webplace4u. Voorstellen

Arjan Marsman 6 jaar Webplace4u. Voorstellen Welkom Arjan Marsman 6 jaar Webplace4u Voorstellen Social Media Feiten Facebook Waar gaan we het over hebben Social Media Feiten 10,7 uur per week kijkt een Nederlander TV (65+ uitgezonderd). 19,5

Nadere informatie

www.menscience.com/.../men%27s%20fitness.html

www.menscience.com/.../men%27s%20fitness.html www.menscience.com/.../men%27s%20fitness.html De huidige economische situatie zorgt voor meer en meer werklozen. Deze werklozen willen natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het werk. Dit concept richt zich

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland

Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland Social Media voor de branche Welke doelgroep is hier aanwezig? Standbouw en/of beursleveranciers Evenementenbureaus

Nadere informatie

Media aandacht naar aanleiding van artikel profielsites Lectoraat elearning zomer 2007

Media aandacht naar aanleiding van artikel profielsites Lectoraat elearning zomer 2007 Media aandacht naar aanleiding van artikel profielsites Lectoraat elearning zomer 2007 http://youngmarketing.web-log.nl/youngmarketing/2007/06/profielsites_ve.html 15 juni 2007 Profielsites versterken

Nadere informatie

Enquêteresultaten QSK & studiekeuzetevredenheid

Enquêteresultaten QSK & studiekeuzetevredenheid Enquêteresultaten QSK & studiekeuzetevredenheid www.qompas.nl Januari 2015 Enquêteresultaten QSK & studiekeuzetevredenheid 1 Oordeel studenten/scholieren over Qompas en tevredenheid met betrekking tot

Nadere informatie

Woord van de Teamleider. In deze nieuwsbrief. Agenda 2013. Twente Academy www.twenteacademy.nl info@twenteacademy.nl

Woord van de Teamleider. In deze nieuwsbrief. Agenda 2013. Twente Academy www.twenteacademy.nl info@twenteacademy.nl In deze nieuwsbrief 1 Woord van de Teamleider 2 Profielwerkstukkenwedstrijd 3 Voorbereiding Techniek Meidenkamp 2013 4 Profielschets Net-Les 5 Evaluatie Nieuwjaarskamp 2013 Deze nieuwsbrief is mede mogelijk

Nadere informatie

Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving

Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving Begrijp je doelgroep en connect Search en Social voor de opbmale klant beleving Speaking Publishing Consulting Training European Search Personality 2015 www.stateofdigital.com - www.basvandenbeld.com -

Nadere informatie

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26 Deelnemers... 8 Sectoren... 8 Functies... 9 Grootte van de zorginstellingen... 0 Marketing & organisatie... Medewerkers... Budgetten voor online marketing... 2 Online marketing in de praktijk... 5 Toepassing

Nadere informatie

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina

INLEIDING My community Het kiezen van een geschikt platform Twitter Facebook Conclusie Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 2 INLEIDING My community 4 Het kiezen van een geschikt platform 4 Twitter 4 Facebook 5 Conclusie 5 Facebook pagina en Facebook groep Facebook pagina 5 Facebook groep 6 Verschillen tussen Facebook pagina

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht

Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht Programma Open dag Tilburg University Zaterdag 8 oktober 2016 Toelichting en overzicht Toelichting programmaonderdelen Informatiesessie Kennismakingscollege Minicollege Campus Tour Sports Center Tour Q&A

Nadere informatie

o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl

o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl o Heb je vragen of geef je mening en reactie op deze presentatie via

Nadere informatie

Social media monitoring & webcare

Social media monitoring & webcare Social media monitoring & webcare Over mij Anne-Frank Dekker Sinds 2001 actief in online Online marketeer / Social media adviseur Webrichtlijnen 2 gecertificeerd Google Analytics Professional Even voorstellen

Nadere informatie

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten OVER ONS buro70.nl De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Mark Frederiks. - a sustainable business development company

Mark Frederiks. - a sustainable business development company Mark Frederiks - a sustainable business development company Amped is een business development bedrijf dat ondernemingen bouwt over de lijn van duurzame keteninnovatie en -interventie, gericht op de consumenten-

Nadere informatie

Social media plan. bit. creations

Social media plan. bit. creations Social media plan bit. creations 1 2 INDEX Communicatiestrategie PR Duncan Laurence 2017 Social Media plan Posters Albumcover Duncoin 5 6 8 11 12 13 3 4 PRODUCT Communicatiedoel coole dingen maken voor

Nadere informatie

Slimmer ondernemen vanaf morgen

Slimmer ondernemen vanaf morgen Slimmer ondernemen vanaf morgen > Wim Andrea Wij verzoeken u vriendelijk de enquête na afloop van de sessie in te vullen. Aangeboden door: slimmer ondernemen vanaf morgen Wim Andréa vanaf morgen in 1996...

Nadere informatie

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven.

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven. Met visual storytelling voeg ik een andere dimensie toe aan verhalen vertellen én fotografie. Ik geef een (levens)event niet alleen een gezicht, maar ook een stem en breng hiermee het ware en pure gevoel

Nadere informatie