Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV)"

Transcriptie

1 Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV) Venlo, 10 februari 2015

2 Evaluatierapport Studenten LEVEN in Venlo (SLiV) Voorwoord In opdracht van de Gemeente Venlo en participanten hebben Omroep Venlo en Venlo Partners in het najaar van 2014 de Crossmediale serie Studenten Leven in Venlo gemaakt. Hierin hebben we 5 studenten van verschillende opleidingen gevolgd. Dit resulteerde in 12 televisieuitzendingen en een verdieping via de website (integraal verbonden met en socialmedia zoals Facebook, Youtube en Twitter. Via de serie geeft de student zijn visie op de volgende, samenhangende thema s. Wonen, Werken, Leven en Studeren. Deze vernieuwende aanpak heeft geresulteerd in een van de eerste triple helix projecten in de kennisinfrastructuur van Noord-Limburg.

3 Aanleiding crossmediale serie: SLiV Draagvlak voor beleidskeuzes en toekomstige investeringen bij de Venlonaar creëeren (voornamelijk via tradionele kanalen als Omroep Venlo (massamedia)) Kennis van opleidings- en carrièremogelijkheden bij de studiekiezers/studenten bewerkstelligen (via 1-op-1 media zoals website en socialmedia (Facebook, Youtube, Twitter, etc..) De Venlonaar(woonachtig in, werkend in en studerend in) moet te zien krijgen welke studiekansen/mogelijkheden/keuzes in Venlo aanwezig zijn.

4 Voor wie maken we de serie SLiV? De Venlonaar De Venlose scholier (De (regio) Venlose jongere + beïnvloeders zoals school, familie en vrienden) De Venlose student (De student die in Venlo is opgegroeid en binnen maar ook buiten de regio studeert)

5 Voor wie maken we de serie SLiV? De Venlonaar Kernboodschap voor de Venlonaar: Onze eigen jeugd moet in hun eigen stad kunnen studeren en werken, zodat niet alle jongeren naar de grote steden wegtrekken. De Venlonaar begrijpt dat er geïnvesteerd moet worden in de kennisinfrastructuur omdat dit belangrijk is voor ons aller toekomst. (Bron: Regio Visie en Strategische Visie Venlo 2030)

6 Voor wie maken we de serie SLiV? De Venlose scholier Kernboodschap voor de Venlose jongere (studiekiezer): Venlo biedt steeds meer studiemogelijkheden die ook nog eens aansluiten bij het regionale bedrijfsleven. Hiermee wordt de kans aanzienlijk vergroot op een mooie carrière in deze regio.

7 Voor wie maken we de serie SLiV? De Venlose student Venlo is een interessante (internationale) regio om tijdens en na de studie je carrière te starten op het gebied van Agro-Food, Logistiek, Maakindustrie en Servitization. Venlo heeft een volledig onderwijspakket. Van Voortgezet onderwijs tot Wetenschappelijk/Universitair onderwijs. In Venlo heb je grote kans op een interessante baan, de prijs/kwaliteitverhouding voor wonen in Venlo is bijzonder goed te noemen en in Venlo is veel te doen. Hier ben je welkom.

8 Hoofdrolspelers Semmie Vink College Den Hulster, Technasium, 5 HAVO Ik vind het leuk om dingen te delen en te laten zien wat een stad als Venlo allemaal te bieden heeft voor studenten. TEDx Venlo vond ik het leukste! Tom Schwanen Gilde Opleidingen Venlo Mechatronica Meewerken aan het project wordt steeds leuker en interessanter. Ook de samenwerking met studenten van andere opleidingen vond ik erg leuk. Toch weer heel anders dan een open dag.

9 Hoofdrolspelers Peter Voncken Fontys Hogeschool Venlo Werktuigbouwkunde 4e jaars Bijzonder leuke ervaring om mee te doen. De serie heeft deuren voor mij geopend! Bas Verhagen(aka Bas van de HAS) HAS Hogeschool Venlo Fresh Food Innovation Ik ben een foodie, Venlo ademt Agro en Food! Freshfood is good. Live love eat

10 Hoofdrolspelers Anastasia Ioannou Maastricht University Campus Venlo Global Supply Chain Management & Science "Studenten LEVEN in Venlo is a great experience. Being an international student in The Netherlands and especially in Venlo I had no idea about what this region had to offer. Because of the program I had the opportunity to get involved in breakthrough events such as Tedx and be familiriazed with big local companies such as Seacon. I believe the program is important, since it enlights a new spectrum of possibilities and opportunities that Venlo has to offer when at the same time highlights the upcoming growth that Venlo is about to obtain during the next years, both as a student and an economical hotspot."

11 Hoofdrolspelers Mr. T. Studentenhuis met Fontys studenten en actieve leden van Studievereniging Da Vinci We hebben in ons studentenhuis vriendschappen voor het leven gesloten!

12 Wat hebben we gedaan? In constructieve samenwerking met de participanten (onderwijs, ondernemers + overheid) hebben we in 3 maanden tijd de beoogde doelgroepen kennis laten maken met alle facetten van het studentenleven in Venlo. Dit hebben we crossmediaal gedaan via Televisie en Social Media. Hiermee hebben we een doorkijk gegeven naar de vele, veelal praktijkgerichte, studierichtingen en aansluitende carrièreperspectieven in onze regio.

13 Monitoring, de feiten op een rijtje * De 12 uitzendingen van SLiV zijn goed bekeken. Gemiddeld trekt Omroep Venlo kijkers per dag. Uit cijfers van Omroep Venlo blijkt dat SLiV, na het nieuws, het meest bekeken programma was. * Voorzieningen=overige faciliteiten zoals, winkelaanbod, cultuur, sport etc.

14 Monitoring, de feiten op een rijtje * Bovenstaande thema s kwamen naar ratio aan bod. * Voorzieningen=overige faciliteiten zoals, winkelaanbod, cultuur, sport etc.

15 Monitoring, de feiten op een rijtje Het aantal likes blijft tot op de dag van vandaag doorgroeien. Daarnaast worden berichten ook vaak door studenten, opleidingsinstituten en partners gedeeld. De piek vindt plaats in week 3. Dit komt doordat we geïnvesteerd hebben in Facebook Adds. Dit heeft likes met zich meegebracht. Daarbij waren de studenten zeer actief in het delen van onderwerpen uit het dagelijkse leven.

16 Monitoring, de feiten op een rijtje Twitter wordt door studenten niet of nauwelijks gebruikt. Wel is het een goed kanaal om de stakeholders te informeren. (Zien als Benchmarkt. Je kunt het vergelijken met.) Klout Score: Deze geeft de online invloed van een Facebook pagina aan. De score wordt gebaseerd op het aantal likes, reacties en hoe vaak een bericht wordt gedeeld. De gemiddelde ondernemer in de binnenstad zit rond een score van 30, het project scoort hoger: Twitter: 33 Facebook: 49 Kloutgrafiek aanpassen en cijfers controleren door Alexander

17 Monitoring, de feiten op een rijtje - Meer dan een kwart van de studerende volgers woont buiten Venlo maar studeert in Venlo(dit geeft aan dat deze studenten graag op de hoogte blijven van de kansen die Venlo te bieden heeft). - Likes: 89% Nederlanders 7,4% Duitsers 3,6% Overige - Meer dan de helft van de studerende social media volgers studeert daadwerkelijk in Venlo

18 Monitoring, de feiten op een rijtje 57% studeert in Venlo, 42% elders, 1% is onbekend Fontys is veruit de meest vertegenwoordigde opleiding onder onze volgers. Dit sluit aan bij het aantal studenten van de verschillende opleidingen.

19 Monitoring, de feiten op een rijtje - De interesse van niet-studerende volgers komt vooral vanuit Bedrijfsleven/Overheid en Opleidingen. - Een aantal van onze likes moet nog gaan studeren, maar de interesse in SLiV is wel aanwezig

20 Wat heeft het opgeleverd. De praktijk heeft uitgewezen dat het project Studenten LEVEN in Venlo een platform is gebleken waarin alle stakeholders elkaar hebben weten te vinden en constructief samenwerken. (Triple helix) Hiermee hebben we een mooi fundament gelegd waarop in de (nabije) toekomst andere bedrijven, organisaties, scholen, etc.. kunnen aanhaken.

21 Wat heeft het nog meer opgeleverd. - Triple Helix Partners delen collectieve communicatie. Er is een platform gecreërd waarop partners actief aanhaken. (voorbeeld o.a. Open dagen en TEDx Venlo event). - Samenwerking gecoördineerde communicatie-aanpak (open dagen en events op verschillende opleidingen). - Het project heeft een spin-off opgeleverd. In drie maanden tijd zijn opleidingen meer gaan samenwerken en gaan delen. Ze delen niet alleen de communicatie maar ook het verhaal. - HAS. Er zijn meer kandidaten op de Open Dagen afgekomen. Belangrijk is het feit dat deze kandidaten via de kanalen van SLiV op de hoogte waren gesteld van de opleiding Freshfood en Innovation. Ook de rol van Bas van de HAS is daarbij niet onbelangrijk. Hij heeft, mede dankzij SLiV, een belangrijke ambassadeursfunctie gekregen en heeft er zelf ook zichtbaar plezier van.

22 Wat heeft het nog meer opgeleverd. - Opzet SLiV Event bij Blue Innovation Center/HAS/Fontys/UM/SLiV i.s.m. Jeroen Rondeel, Bart Verlegh en Desiree Driesenaar - Top 3 uitzending gemist Omroep Venlo - Dankzij het programma heeft Bas Verhagen een stageplaats verworven bij Bio Verbeek (genomineerde LvdG award 2014). - Ontwikkeling Toolkit. Deze is online toegankelijk voor alle communicatiemedewerkers bij de deelnemende partners. - Groei bezoekers van website Venlo Verwelkomt - Anastasia is nu Pr-studente voor de UM-Campus Venlo. Voor deze activiteiten en de deelname aan SLiV is ook een apart Facebookaccount aangemaakt. - Bezoek liveblog bij TEDx Event

23 Wat heeft het nog meer opgeleverd. - Bas Verhagen gaat nu door het leven als Bas van de HAS en wordt ook ingezet als Pr student. En natuurlijk wordt hij, net als alle andere studenten, regelmatig herkend. - Bekendheid Studentenpas. Meer dan 750 exemplaren aan de man gebracht. - Positieve reacties studiegenoten Anastasia over Venlo als stad. - Deelnemende studenten worden herkend in en buiten Venlo. Hun privé Facebook pagina s worden langzamerhand ook Fan pages. - Er is een podium voor Events ontstaan. Voorbeeld: Studievereniging Umami van de master health food innovation management vraagt ons om een uitnodiging te delen voor een feest in John Doe. Ze willen graag ook studenten van HAS en Fontys betrekken bij Events en zien onze Facebook pagina als een geëigend kanaal om dit te doen.

24 Wat heeft het nog meer opgeleverd. - Filmpje en informatie over Red Button actie Gilde krijgt bezoekers. Wij plaatsen(op zaterdagmiddag) oproep aan volgers om informatie met ons te delen en als je wat te melden hebt dit door te geven aan de redactie van SLiV. Binnen no time contact met Gilde student en initiatiefnemer van red button project die ons van verdere informatie voorziet inzake red button project.

25 Conclusie - In het najaar van 2014 heeft de werkgroep crossmediale serie Studenten Leven in Venlo geconcludeerd dat er een fundament is gelegd zodaning dat we samen met de partners verder kunnen bouwen. Na een korte learning curve is het programma bijgeschaafd en is de kwaliteit van de uitzendingen gestegen. - Grote winst die geboekt is betreft de constructieve samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Deze samenwerking in de kennisinfrastructuur en economie van Regio Venlo gaat, als positief bij-effect, ook op andere fronten zijn vruchten afwerpen.

26 Quotes Quotes van partners: - De relatie met Venlo is versterkt en door de toevoeging van wetenswaardigheden wordt Venlo beter als Studentenstad geprofileerd. Eveline Wismans, Woonwenz - Project geeft een goed beeld van het studentenleven in Venlo. Als ik leraar was geweest waren jullie zeker over naar de volgende klas. Top! Stephan Peeters, Fontys Venlo - De uitzendingen hebben bijgedragen aan een betere profilering en zichtbaarheid van Universiteit Maastricht Campus Venlo. Violet Mols, Universiteit Maastricht Campus Venlo - Dankzij de serie Studenten Leven in Venlo hebben we zelfs bezoekers op de opendagen ontvangen die naar aanleiding van de verkregen informative via SLiV komen studeren aan HAS Venlo! Margriet Hoffmans, HAS Venlo

27 Hoe nu verder? De komende 12 uitzendingen zullen we doorzetten op de ingezette koers. Wel zullen we de werkzaamheden in overleg met de partners zodanig bijstellen dat er meer exposure op Social Media zal zijn. Dit resulteert in: - Andere wijze van filmen. Meer eigen opnames, voor gebruik op Social Media, gemaakt door de student en VenloPartners. - Inzet Social Media verder uitbouwen en SMART rapporteren

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

Social Media, het nieuwe communiceren

Social Media, het nieuwe communiceren Social Media, het nieuwe communiceren DE BEREIKBAARHEID VAN DE DOELGROEPEN VAN MPF/PP MET BEHULP VAN SOCIAL MEDIA KA LAI YU 78957 APPLIED BUSINESS ADMINISTRATION STENDEN HOGESCHOOL LEEUWARDEN THE NETHERLANDS

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Samenmogelijkmaken. Onderzoeknaardemotivaties vancrowdfundersinnederland. PetervandenAkker,RonaldKleverlaan, GijsbertKorenenKoenvanVliet

Samenmogelijkmaken. Onderzoeknaardemotivaties vancrowdfundersinnederland. PetervandenAkker,RonaldKleverlaan, GijsbertKorenenKoenvanVliet Samenmogelijkmaken Onderzoeknaardemotivaties vancrowdfundersinnederland PetervandenAkker,RonaldKleverlaan, GijsbertKorenenKoenvanVliet Op dit werk is de volgende Creative Commons licentie van toepassing:

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Voor je ligt het boekje ivolunteer. Wij adviseren dit boekje te gebruiken samen met het boek Verovering van de jongerenmarkt, uitgegeven door MOVISIE

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen

Rapportage. Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen Rapportage Onderzoek: mediawijsheid onder ouders en kinderen In opdracht van: Mediawijzer.net Datum: 22 november 2013 Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL

E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL GraphicMail White Paper 2011 Inhoud Introductie Een online marketing evolutie E-mailmarketing en Social media versterken elkaar De voordelen van integratie van e-mailmarketing

Nadere informatie

Student City. Uitgevoerd in opdracht van Gemeente Rotterdam. Co Poulus, Richard van den Berg, Rik Lukey. December 2007 r2007-0104cp

Student City. Uitgevoerd in opdracht van Gemeente Rotterdam. Co Poulus, Richard van den Berg, Rik Lukey. December 2007 r2007-0104cp Student City Student City Uitgevoerd in opdracht van Gemeente Rotterdam Co Poulus, Richard van den Berg, Rik Lukey December 2007 r2007-0104cp ABF RESEARCH VERWERSDIJK 8 2611 NH DELFT T [015] 2123748 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Human Capital Agenda Life Sciences & Health Limburg

Human Capital Agenda Life Sciences & Health Limburg Human Capital Agenda Life Sciences & Health Limburg Colofon Uitgave Provincie Limburg bezoekadres: Limburglaan 10 te Maastricht postadres: Postbus 5700, 6202 MA Maastricht tel.: +31 (0)43 389 99 99 e-mail:

Nadere informatie

Provincie Limburg, oktober 2012. Human Capital Agenda Life Sciences & Health Limburg

Provincie Limburg, oktober 2012. Human Capital Agenda Life Sciences & Health Limburg Provincie Limburg, oktober 2012 Human Capital Agenda Life Sciences & Health Limburg Inhoudsopgave 1 Inleiding p. 3 2 Het belang van de sector Life Sciences & Health voor Limburg p. 6 2.1 Bedrijvigheid

Nadere informatie

Citymarketing visie 2014-2018

Citymarketing visie 2014-2018 Citymarketing visie 2014-2018 Citymarketing visie 2014-2018 Woerden Marketing Strategisch marketingplan van Stichting Woerden Marketing Maart 2014 Stichting Woerden Marketing De Bleek 6 3447 GV Woerden

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

STARR Reflectieverslag Talent Ontwikkelingsplan

STARR Reflectieverslag Talent Ontwikkelingsplan STARR Reflectieverslag Talent Ontwikkelingsplan Jorrik Branten 2038518 Advanced Business Creation E-Fase Klas A 1 Inhoudsopgave Leeswijzer 3 Samenvatting TOP 4 Reflectie: Uitbereiding kennis Social Media

Nadere informatie

Bijeenkomst Horizontale verantwoording Donderdag 14 februari 2013 Verslag

Bijeenkomst Horizontale verantwoording Donderdag 14 februari 2013 Verslag Bijeenkomst Horizontale verantwoording Donderdag 14 februari 2013 Verslag Inhoud 1. Samenvatting 2. Introductie & programma 3. Wat heeft JoU dit jaar gedaan? 4. Hoe vinden de aanwezigen dat het met JoU

Nadere informatie

Social media; gebruikt uw kind het veilig?

Social media; gebruikt uw kind het veilig? Social media; gebruikt uw kind het veilig? De mogelijkheden en risico s van social media voor uw kind. Niels Konings, Bram Baas & Renee Preijde Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken, elke

Nadere informatie

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Luc Burggraaff 500654160 15-juni-2015 1 Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om aan te tonen dat ik klaar ben om te mogen afstuderen. Binnen dit

Nadere informatie

Levenslust met Resultaat! de kracht van een levendig netwerk

Levenslust met Resultaat! de kracht van een levendig netwerk Levenslust met Resultaat! de kracht van een levendig netwerk een verkenning van de GG&GD naar mentale gezondheid in opdracht van Mirjam Mascini en uitgevoerd door Noor Bongers Levenslust met Resultaat

Nadere informatie

Een nieuwe uitdaging! Manoek Maas, 23 jaar, komt uit Zundert en studeerde HBO Communicatie.

Een nieuwe uitdaging! Manoek Maas, 23 jaar, komt uit Zundert en studeerde HBO Communicatie. Inhoud: pagina 1 Dag uit het leven van.. pagina 2 Een nieuwe uitdaging pagina 3 Aandacht voor het MBO pagina 4 R. Fares/J. Koopman pagina 5 Avans scriptieprijs Een dag uit het leven van een medewerker,

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Inleiding... 2 H2 Het belang van sociale media en e-mail... 3 2.1 Social media en e-mail grote potentie... 3 2.2 E-mail: het grootste online direct marketingkanaal... 4 2.3

Nadere informatie

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Blz. 3 Inhoud en planning Blz. 4 Draaiboek Blz. 5 t/m 8 Doelgroepen specificatie Blz. 9 t/m 12 Benaderen doelgroepen

Nadere informatie

Messen ist wissen. ( Meten is weten ) Maikel Munsters 29.08.2011-06.01.2012 Grubbenvorst

Messen ist wissen. ( Meten is weten ) Maikel Munsters 29.08.2011-06.01.2012 Grubbenvorst Messen ist wissen ( Meten is weten ) Maikel Munsters 29.08.2011-06.01.2012 Grubbenvorst BEDRIJF BEST Websolutions Adres: Engelbert Dorsstraat 38 Postcode: 5971VG Plaats: Grubbenvorst Telefoon: 077-32 70

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Rotterdam Carrièrestad

Uitvoeringsprogramma Rotterdam Carrièrestad Uitvoeringsprogramma Rotterdam Carrièrestad Kern van het programma Rotterdam Carrièrestad is het BINDEN (rationeel en emotioneel) van studenten en afgestudeerden aan de regio Rotterdam op de gebieden studeren,

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie

C O M M U N I C A T I E,

C O M M U N I C A T I E, In deze brochure vind je Een korte inleiding over de studie communicatie Studiebelasting Welke stagemogelijkheden zijn er bij de studie communicatie? Hoeveel kan ik gaan verdienen als communicatiedeskundige?

Nadere informatie

1. De nadelen en gevaren van sociale media 84. Meer weten? 94 Reeds verschenen / In voorbereiding 95

1. De nadelen en gevaren van sociale media 84. Meer weten? 94 Reeds verschenen / In voorbereiding 95 Inhoud 7 aanraders 1. Wat kan ik met sociale media? 04 2. Twitter, Facebook, WhatsApp en Youtube gebruiken 14 3. Google en sociale media integreren 28 4. Sociale media als communicatiemiddel 40 5. Scoren

Nadere informatie

What I like about studying in Holland is that you work together with people from a lot of different cultures.

What I like about studying in Holland is that you work together with people from a lot of different cultures. What I like about studying in Holland is that you work together with people from a lot of different cultures. Colofon Tekst en eindredactie: Afdeling Communicatie van EP-Nuffic en Kasperschrijft.nl. Fotografie:

Nadere informatie

In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden.

In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden. Sociologisch Epicentrum - beleidsplan - 2013-2014 Beleidsplan studievereniging SEC 2014/2015 In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden. 1 Beste

Nadere informatie