Bakkerij- en horecaopleidingen. semester

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bakkerij- en horecaopleidingen. semester"

Transcriptie

1 Bakkerij- en horecaopleidingen Schooljaar de semester

2 PLANNING schooljaar ( 2 de semester) Hotelbedrijf - Zwevende modules Traiteur en banketaannemer Bakkerij Wijnkenner Inschrijvingen voor het 2 de semester schooljaar Maandag 28/11/16 tot en met donderdag 01/12/16 van u. tot u. Maandag 05/12/16 tot en met donderdag 08/12/16 van u. tot u. Maandag 12/12/16 tot en met donderdag 15/12/16 van u. tot u. Maandag 09/01/17 tot en met donderdag 12/01/17 van u. tot u. Maandag 16/01/17 tot en met donderdag 19/01/17 van u. tot u. Maandag 23/01/17 tot en met donderdag 26/01/17 van u. tot u. Aanvangsdatum van de lessen : Schooljaar de semester : 30/01/2017 Schooljaar ste. Semester : 04/09/2017 Examenperiode 2 de. sem. schooljaar Examen Donderdag 18/05/2017 Maandag 22/05/2017 tot en met woensdag24/05/2017 Lesweek + Feedback Maandag 29/05/17 tot en met donderdag 01/06/2017 Vakantieregeling schooljaar Krokusvakantie : 27/02/17 tot en met 05/03/17 Paasvakantie : 03/04/17 tot en met 17/04/17 Feest van de arbeid : 01/05/17 Hemelvaart : 25/05/17 Facultatieve verlofdag : 24/05/2017 Algemene infodag : Zaterdag 21/01/2017 van 10u.00 tot 14u.00 Zaterdag 20/05/2017 van 10u.00 tot 14u.00 Dinsdag 22/08/2017 van 17u.00 tot 21u.00 Proclamatie + BBQ : Donderdag 29/06/2017 om ER KAN NIET TELEFONISCH WORDEN INGESCHREVEN. Adresgegevens van de vestigingsplaats: HOTELSCHOOL HASSELT Elfde-Liniestraat, 22 te 3500 Hasselt Secretariaat: 011/ Openingsuren secretariaat: maandag t/m donderdag van u. tot u.

3 Inschrijvingen CVO STEP Hasselt Om in te schrijven meldt u zich persoonlijk aan bij het secretariaat, met uw identiteitskaart. Uurrooster : De lessen gaan door op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Duur van de lessen : van u tot u. ( zonder pauze) Kledij keuken : - Kokvest en voorbinder verplicht. - Gesloten veilige schoenen - Geen licht ontvlambare kledij zoals nylonkousen,joggingbroek, - Zomerperiode : geen korte pantalons of rokjes (brandwonden) - Geen juwelen in de keukens voor uw eigen welzijn - Bij nagelversiering handschoenen dragen (zijn aanwezig) Cursisten kunnen keukenkledij aankopen via de school (1 ste les), maar dit is geen verplichting. De kleur van vesten en voorbinders is bij voorkeur wit. Kledij zaal : - Zwarte rok of broek - Zwarte blouse of hemd - Zwarte schoenen - Sjaal of das (aan te kopen in de school) Nieuwe cursisten brengen de eerste les het volgende mee: schrijfgerief, 2 keukenhanddoeken, 1 vaatdoek, kokvest en voorbinder of - indien u hierover nog niet beschikt - een keukenschort, medisch geschiktheidattest (zie verder in deze brochure) Kost van de cursus: U betaalt inschrijvingsgeld en cursusgeld (prijslijst: zie laatste pagina van deze infobrochure). Bepaalde categorieën van cursisten (werkzoekenden, personen met een handicap, enz.) hebben recht op een vermindering of vrijstelling van inschrijvingsgeld. U kan zich hierover bevragen op het secretariaat. Betaling van inschrijvingsgeld en cursusgeld: Bij inschrijving betaalt u het inschrijvingsgeld. Het cursusgeld dient de eerste les betaald te zijn. U kan cash betalen, maar ook met bancontact, overschrijving of opleidingscheques. Wij aanvaarden opleidingscheques voor het volledige bedrag : inschrijvingsgeld + cursusgeld, en voor alle modules, met uitzondering van de wijnmodules en de module nagerechten. U kan opleidingscheques voor werknemers aanvragen via de website van de VDAB ( - Mijn loopbaan) of telefonisch op het gratis nummer (elke werkdag van 8 tot 19 uur). Zelfstandigen kunnen opleidingscheques voor werkgevers aanvragen via de KMO-portefeuille.

4 Uitschrijvingen Alle informatie met betrekking tot uitschrijving van de module, vind je in het schoolreglement. Raadpleeg steeds het schoolreglement online! Info in verband met opleidingscheques Opleidingscheques voor werknemers Je kan op twee manieren opleidingscheques bestellen: - Online via - Mijn loopbaan. Kies in Mijn loopbaan in het rechtermenu voor de link 'Aanvraag opleidingscheques'. U moet zich daarvoor registreren. - Telefonisch op het gratis nummer (elke werkdag van 8 tot 19 uur). Heb je nog vragen? Mail naar opl.cheque@vdab.be of bel naar het gratis nummer (elke werkdag van 8 tot 19 uur). Opleidingscheques voor werkgevers De aanvraag, verwerking, toekenning en het beheer van de subsidie gebeurt online via een elektronische ondernemerschapsportefeuille. Intekenen op deze portefeuille, doe je via kmo-portefeuille.be Heb je nog vragen? Bel naar de Vlaamse infolijn op het gratis nummer Educatief verlof Cursisten kunnen geen educatief verlof aanvragen voor de module nagerechten en de wijnmodules. Voor andere modules kan dit wel. Meer info in verband met educatief verlof vindt u op volgende websites:

5 Belangrijke praktische informatie Het is niet toegelaten om persoonlijke spullen mee te nemen in de keukens of andere schoollokalen. U kan kleding, handtassen, enz. opbergen in speciaal voorziene kastjes in de refter. Met een hangslot kan u de kastjes afsluiten. De sloten kan u kopen op het secretariaat. U kan zich zo nodig omkleden in een speciale ruimte palend aan de refter. Verplicht in te dienen: medisch geschiktheidattest Cursisten die de opleiding aanvatten, dienen in het kader van de regelgeving een medisch geschiktheidattest voor te leggen: Voor de opleidingen waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid (cfr. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) een medisch geschiktheidattest vereist om als cursist toegelaten te worden tot de aanvangsmodule van de opleidingen in sequentieel geordende organisatie of tot een niet-sequentieel geordende module in de studiegebieden Personenzorg en Voeding. Daartoe dient een arts vóór 1 oktober (sem. 1) of vóór 1 maart (sem. 2) van het betrokken schooljaar of onmiddellijk bij inschrijving, indien de inschrijving op een later tijdstip plaatsvindt, een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken. Een kopie van het medisch attest moet in het cursistendossier aanwezig zijn. Tenzij er een aanleiding is (bv. na ziekte) om de geschiktheid te herevalueren, is de geschiktheidverklaring eenmalig en geldt voor de hele duur van een opleidingstraject, ook bij een eventuele verandering van centrum of overschakeling in de loop van het opleidingstraject naar een andere, verwante opleiding. De cursist mag echter zelf niet het opleidingstraject onderbreken. De tussenperiodes die eigen zijn aan een opleiding in een modulaire structuur worden echter niet als onderbrekingen beschouwd voor zover het niet gaat om tussenperiodes langer dan één jaar. In beginsel volstaat dus de verklaring die desgevallend al in een eerder schooljaar werd uitgereikt. Een ongeschiktheidverklaring in het kader van de toelating tot een opleiding impliceert dat de cursist niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet; een ongeschiktheidverklaring na herevalueren tijdens een opleiding impliceert dat de cursist zijn opleiding waarin rond voeding wordt gewerkt, moet stopzetten. Om er zeker van te zijn dat het juiste attest wordt aangeleverd en om overbodig werk te vermijden, vindt je het blanco attest op volgende pagina.

6 MEDISCH GESCHIKTHEIDATTEST MET HET OOG OP DE PRODUCTIE, DE BEWERKING EN HET HANTEREN VAN LEVENSMIDDELEN Ik ondergetekende.. dokter in de geneeskunde, verklaar dat dhr./mevr./mej. (naam + voornaam).. Adres : ₀ straat nr... ₀. Gemeente/stad Geboortedatum : te hebben onderzocht in het kader van de federale regelgeving op de voedselveiligheid en vastgesteld te hebben dat O de gezondheidstoestand hem/haar toelaat in contact te komen of te werken met levensmiddelen. O de gezondheidstoestand hem/haar NIET TOELAAT in contact te komen of te werken met levensmiddelen. Gelieve aan te kruisen wat past Opgemaakt te op / /. Handtekening geneesheer Stempel geneesheer Dit attest is geldig voor de duur van de studieloopbaan van de onderzochte persoon binnen de opleidingen waarin voedsel bereid en/of verhandeld wordt. De schooldirectie kan steeds de hernieuwing van dit attest opleggen, indien ernstige vermoedens daartoe aanleiding geven. DATEREN vóór 1 maart 2017 en op school INDIENEN bij de EERSTE les

7 Hulpkok Hotelbedrijf BSO3 Kok Hulpkelner Kelner

8 HOTELBEDRIJF Traiteur kok

9 TRAITEUR-BANKETAANNEMER

10 Specialisaties vervolmaking - Zwevende modules De zwevende modules Voeding zijn aparte modules. Voor de meeste modules moet de cursist aan instapvereisten voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld de module Nagerechten gevolgd hebben als je de module Hoteldesserten wilt volgen. Je hebt keuze na hulpkok tussen de volgende modules: Hoteldesserten, Alternatieve voeding, Initiatie buitenlandse keuken Oosters Italiaans Spaans, Recepties en ontvangsten, Initiatie dieetmaaltijden. Dit zijn allemaal modules waarin je je expertise kunt verbeteren en waarin je via zeer beroepsgerichte en moderne technieken en gerechten expert wordt in het vak! Voor de modules wild en modetrends zijn aparte voorwaarden zie schema. Vakken vooraf gegaan door een pijl wijzen op een voorafgaande traject.

11 Wijnkenner Medewerker Brasserie Taverne Bistro OOK VEGUCATION VERSIE Verantwoordeli jke Brasserie Taverne - Bistro

12 Bakkerij Vergelijkende tabel modules nieuwe bakkerij-opleidingen Nieuw "Oud" Broden en harde luxe M VO G Basis bakkerij M VO G Specialiteiten broden en harde luxe M VO Brood A M VO G202 A 80 Brood B M VO G202 B 80 Brood C M VO G202 C 80 Initiatie technologie bakkerij M VO G Voedingstechnologie bakkerij M VO G Zachte luxe M VO G Harde en zachte luxe M VO G Specialiteiten zachte luxe en taarten op basis van gistdegen M VO Gerezen bladerdeeg M VO G Gerezen bladerdeeg M VO G Specialiteiten gerezen bladerdeeg M VO Vet- en kookdegen M VO G Vet- en soezendeeg M VO G Bladerdeeg M VO G Bladerdeeg M VO G Specialiteiten bladerdeeg, vet- en kookdegen M VO Technologie banketbakkerij M VO G Beslagen M VO G Initiatie beslagen en degen M VO G Specialiteiten beslagen M VO Beslagen en cakes M VO G Banketspecialiteiten M VO Banketproducten M VO G Taarten op basis van gistdegen M VO G Taarten M VO G Vlaaien M VO G Eenvoudige chocoladeproducten M VO G Initiatie marsepein en M VO G Marsepein M VO Marsepein en chocoladewerk M VO G Pralines M VO Suikerwerk en pralines M VO G Suikerwerk M VO Suikerkunst (facultatief) M VO G Chocoladestukken M VO Vullingen en chocoladewerk M VO G Technologie chocolade en M VO G Consumptie-ijs en sorbet M VO Consumptie-ijs M VO G Ijstaarten en ijscreaties M VO Ijstaarten en -variaties M VO G Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante M VO G Beheer en organisatie M VO G Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten M VO G Broodbakkersorganisatie M VO G Beheer en organisatie bakkerij M VO G Voedingsleer M VO G Etaleren en verpakken M VO G Dessertkoekjes M VO Dieetproducten bakkerij M VO Dieetproducten banketbakkerij M VO Stage bakkerij M VO Stage banketbakkerij M VO Bake-off (facultatief) M VO G Industriële productietechnieken M VO G229 80

13 Bakker MEDEWERKER BAKKERIJ

14 Banketbakker

15 Chocoladebewerker SUIKER- EN MARSEPEINBEWERKER

16 Prijslijst Hotel RGS Oude benaming Nieuwe benaming Inschr.geld Cursusgeld Totaal A1 Basissen Initiatie warme keuken A2 Dagschotels Dagschotels met vis A3 Vleesbereidingen Dagschotels met vlees,gevogelte A4 Nagerechten Nagerechten A5 Koude Keuken Koude Keuken A6 Voedingsmid.hygiëne Beheer en organisatie B1a Voorbereiding tot de dienst Interactie zaal * jaarbasis Voorbereiding tot de Onthaal en omgang B1b dienst met gasten * jaarbasis B2 Bar&cocktails Drankenkennis, bar en cocktails B3 Dienst van menu s Zaalvoorbereid- en bediening gast B4 Zaalversnijdingen Zaalversnijdingen- en bereidingen C1 Menu s met vis Visgerechten C2 Menu s met vlees Vleesgerechten C3 Streekgerechten Streekgerechten C4 Dienst aan de kaart/keuken Menu s à la carte jaarbasis D2 Serveertechnieken Dienst aan de kaart/zaal E3 Traiteurkeuken Traiteurkeuken E6 Buffetten Koude en warme buffetten E7 Recepties en ontv. Recepties en ontvangsten SB1a/b/c Brood A/B/C Brood A/B/C SB2a SB2b Fijngebak Taarten Vlaaien SB5 Stukgebak en taarten Banketproducten SB6 + 7 Pralines en miniat. Initiatie marsepein en chocolade SB8 Desserten Hoteldesserten SC1 Wildbereidingen Wildbereidingen SC2 Modetrends Keuken modetrends SC3 Buitenlands keuken Buitenlands keuken SC4 Dieet en alternat. Initiatie dieetmaaltijden SD3 Snacks Initiatie snacks/tearoom SD5 Tearoom Snacks/tearoom SE1 Wijnkennis Algemene wijnkennis SE2 Toegep. wijnkennis Wijndegustatie Frankrijk SE3 Wijndegustatie Wijndegustatie Wereldwijnen SE4 Wijn & gastronomie Wijn en gastronomie SE5 Horecaregl. Beheer en organisatie hotel Z1 Bedrijfsbeheer Z Z2 Bedrijfsbeheer Z Z3 Bedrijfsbeheer Z

Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar 2016-2017

Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar 2016-2017 Laatste aanpassing: 15/9/2016 Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar 2016-2017 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zaterdag Desserten Brood bakken 18u10-22u30 Kok 2* Taarten en gebak 18u10-22u30

Nadere informatie

Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar

Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar Gastronomie Campus Molenhof lesplanning schooljaar 2016-2017 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zaterdag Desserten Brood bakken 18u10-22u30 Taarten en gebak 18u10-22u30 Banketbakker Specialisatie buitenlandse

Nadere informatie

Gastronomie Campus Molenhof Lesplanning Hulpkok - Kok

Gastronomie Campus Molenhof Lesplanning Hulpkok - Kok Lesplanning 2016 2017 Hulpkok - Kok Laatste wijziging: 12 november 2016 18u10-22u30 Kok 1** * Visgerechten om de 14 dagen van 5/9/2016 tem 17/4/2017 * Vleesgerechten, om de 14 dagen van 12/9/2016 tem 24/4/2017

Nadere informatie

Het attest verleent vrijstelling voor de modules van het volwassenenonderwijs

Het attest verleent vrijstelling voor de modules van het volwassenenonderwijs - 1 - Attest uitgereikt door het ministerie van Defensie dat toegang verleent tot sequentieel geordende modules Het attest verleent vrijstelling voor de modules van het volwassenenonderwijs Het attest

Nadere informatie

U C VAK/SPECIALITEIT, OPLEIDING of Module 0,5/20 AANVULLENDE ALGEMENE VORMING ICT2 0,5/20 AANVULLENDE ALGEMENE VORMING ICT3

U C VAK/SPECIALITEIT, OPLEIDING of Module 0,5/20 AANVULLENDE ALGEMENE VORMING ICT2 0,5/20 AANVULLENDE ALGEMENE VORMING ICT3 Vacante betrekkingen Volwassenenonderwijs 2017 Scholengroep 8 Brussel GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Nummer Instelling Ambt V Opmerking U C VAK/SPECIALITEIT, OPLEIDING of Module Module OV G 61000

Nadere informatie

Medisch attest voor leerlingen voeding. Ruben Plees 2009

Medisch attest voor leerlingen voeding. Ruben Plees 2009 Medisch attest voor leerlingen voeding Ruben Plees 2009 KB tot onderwerping aan medisch toezicht van al de personen die door hun werkzaamheden rechtstreeks met voedingsstoffen in aanraking komen en die

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 71678 MONITEUR BELGE 09.11.2009 BELGISCH STAATSBLAD GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

VADEMECUM. AFDELING Hotel en hotelbedrijf

VADEMECUM. AFDELING Hotel en hotelbedrijf VADEMECUM AFDELING Hotel en hotelbedrijf 1. Beroepsprofiel: Deze opleiding heeft tot doel volwassenen op te leiden voor de horecasector en dit op een professionele basis. Door de diepgaande beroepsvorming,

Nadere informatie

AFDELING Hotel en hotelbedrijf. Keukenverantwoordelijke

AFDELING Hotel en hotelbedrijf. Keukenverantwoordelijke VADEMECUM AFDELING Hotel en hotelbedrijf Keukenverantwoordelijke CVO Elishout COOVI Pagina 1 1. Beroepsprofiel: Deze opleiding heeft tot doel volwassenen op te leiden voor de horecasector en dit op een

Nadere informatie

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE - OOSTKAMP

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE - OOSTKAMP VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 - beauty hair visagie gastronomie wijn bier mode informatica fotografie talen decoratie kant huishoudhulp Nieuwstraat 5, 8000 Brugge tel. 050 44 02 44 info@cvosg.be

Nadere informatie

AFDELING Hotel en hotelbedrijf. Grootkeukenverantwoordelijke

AFDELING Hotel en hotelbedrijf. Grootkeukenverantwoordelijke VADEMECUM AFDELING Hotel en hotelbedrijf Grootkeukenverantwoordelijke CVO Elishout COOVI Pagina 1 1. Beroepsprofiel: De Grootkeukenverantwoordelijke heeft de leiding over de grootkeukenequipe. Hij werkt

Nadere informatie

Zwevende modules. Beroepsopleiding Studiegebied Horeca VR DOC.1384/14

Zwevende modules. Beroepsopleiding Studiegebied Horeca VR DOC.1384/14 VR 2018 0712 DOC.1384/14 Bijlage 12 bij het besluit van de Vlaamse Regering van.../.../... tot wijziging van de indeling van studiegebieden in opleidingen van het secundair volwassenenonderwijs en van

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING Vlaamse Onderwijsraad Raad Levenslang en Levensbreed Leren Leuvenseplein 4 19 december 2006 1000 Brussel RLLL/EXT/ADV/007bijl11 STUDIEGEBIED VOEDING Modulaire opleidingen Pagina 1 van 106 Inhoud 1 Bierkenner

Nadere informatie

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE OOSTKAMP

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE OOSTKAMP VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE OOSTKAMP beauty hair visagie gastronomie wijn bier huishoudhulp talen informatica fotografie mode decoratie kant BRUGGE Nieuwstraat 5, 8000 Brugge tel.

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs

Secundair volwassenenonderwijs BETAALD EDUCATIEF VERLOF : VOLLEDIG UITGESLOTEN OPLEIDINGEN (alle modules) zijn in deze kleur aangeduid UITGESLOTEN MODULES zijn in deze kleur aangeduid Secundair volwassenenonderwijs algemene vorming

Nadere informatie

Equivalentie tussen: vormingen georganiseerd door het ministerie van Defensie en opleidingen van het volwassenenonderwijs

Equivalentie tussen: vormingen georganiseerd door het ministerie van Defensie en opleidingen van het volwassenenonderwijs - 1 - Equivalentie tussen: vormingen georganiseerd door het ministerie van Defensie en opleidingen van het volwassenenonderwijs 1. Vorming Kok (Land Comp, Lucht Comp) VO01 Technische fiche van de vorming

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Zwevende Modules Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 28 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Zwevende modules in het studiegebied

Nadere informatie

Opleiding Cursus Lesdag(en) Begin Einde Beschikbaarheid Specifieke Lerarenopleiding (SLO) avondtraject dagtraject

Opleiding Cursus Lesdag(en) Begin Einde Beschikbaarheid Specifieke Lerarenopleiding (SLO) avondtraject dagtraject versie: 02/09/2016 Specifieke Lerarenopleiding (SLO) avondtraject E3 Didactische competentie praktijkinitiatie ma (av) 05.09 09.01 PLAATSEN BESCHIKBAAR lesplaats: Leuven E3 LIO Didactische competentie

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Hotel BO VO 018 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 47 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Traiteurkok BO VO 021 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 21 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1

Nadere informatie

CHOCOLADE BEWERKER 440 LT

CHOCOLADE BEWERKER 440 LT Medewerker Bakkerij Broden en harde luxe Beslagen Zachte Luxe Taarten op basis van gistdegen Vet en kookdegen Bladerdeeg MEDEWERKER BAKKERIJ Gerezen Bladerdeeg Bakker Banketbakker Broden en harde luxe

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFOBROCHURE KOK & KELNER IN 1 JAAR

PRAKTISCHE INFOBROCHURE KOK & KELNER IN 1 JAAR PRAKTISCHE INFOBROCHURE KOK & KELNER IN 1 JAAR cursusjaar 2017-2018 CVO Spermalie versie februari 2017 Snaggaardstraat 15 www.spermalie.be 8000 Brugge cvobrugge@spermalie.be 050 44 10 00 2 Inhoud 3 Voorwoord

Nadere informatie

KOK én KELNER in 1 jaar: diploma hotelbedrijf

KOK én KELNER in 1 jaar: diploma hotelbedrijf KOK én KELNER in 1 jaar: diploma hotelbedrijf Campus PIVA - Desguinlei 244 2018 Antwerpen ÉÉNJARIG TRAJECT HOTELBEDRIJF Hou je van koken en verras je je gasten graag met een perfecte ontvangst? Denk je

Nadere informatie

KOK én KELNER in 1 jaar: diploma hotelbedrijf

KOK én KELNER in 1 jaar: diploma hotelbedrijf KOK én KELNER in 1 jaar: diploma hotelbedrijf Campus PIVA - Desguinlei 244 2018 Antwerpen ÉÉNJARIG TRAJECT HOTELBEDRIJF Hou je van koken en verras je je gasten graag met een perfecte ontvangst? Denk je

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Hotelbedrijf BO VO 017 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 37 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR CHOCOLADEBEWERKER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR CHOCOLADEBEWERKER OPLEIDINGENSTRUCTUUR CHOCOLADEBEWERKER 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) CHOCOLADEBEWERKER Profiel (SERV/VeBIC, november 2001) Een chocoladebewerker

Nadere informatie

HORITO CVO GASTRONOMIE INFORMATIEBROCHURE. w w w. h o r i t o. b e

HORITO CVO GASTRONOMIE INFORMATIEBROCHURE. w w w. h o r i t o. b e HORITO CVO GASTRONOMIE INFORMATIEBROCHURE Versie mei 2016 Inhoudsopgave 1 Voorstelling van het centrum... 5 1.1 Openingsuren secretariaat... 5 2 Voorstelling van de afdeling gastronomie... 6 2.1 Algemene

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Medewerker brasserie taverne bistro BO VO 022 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 11 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFOBROCHURE KOK & KELNER IN 1 JAAR

PRAKTISCHE INFOBROCHURE KOK & KELNER IN 1 JAAR PRAKTISCHE INFOBROCHURE KOK & KELNER IN 1 JAAR cursusjaar 2018-2019 CVO Spermalie versie januari 2018 Snaggaardstraat 15 www.spermalie.be 8000 Brugge cvobrugge@spermalie.be 050 44 10 00 2 Inhoud 3 Voorwoord

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding Bakker

Voltijdse dagopleiding Bakker Voltijdse dagopleiding Bakker #tsjakka www.pact-opleidingen.be Minstens 60% van je opleiding ben je aan de slag in een leerbedrijf. 1 of 2 dagen les van ervaren docenten op een SYNTRA-campus. Een coach

Nadere informatie

Centrumkalender 2015-2016. versie 2015.11.10

Centrumkalender 2015-2016. versie 2015.11.10 Centrumkalender 0-0 versie 0..0 versie 0.0. augustus 0 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 0 Oostende: -0 h R-T-K-I-NT: zie website Oostende: -0 h R-T-K-I-NT: zie website 0 Start inschrijvingen

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Traiteur-banketaannemer BO VO 008 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 36 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008

Nadere informatie

CURSUSAANBOD 2014-2015. BRUGGE en OOSTKAMP

CURSUSAANBOD 2014-2015. BRUGGE en OOSTKAMP centrum vr vlwassenennderwijs CURSUSAANBOD 2014-2015 BRUGGE en OOSTKAMP ONTDEK EN SCHRIJF IN! Brugge en Ostkamp Dnderdag 21 augustus: 17 u. - 20 u. Zaterdag 23 augustus: 9 u. - 12 u. decratie / kant huishudhulp

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Kok BO VO 015 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 24 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFOBROCHURE KEUKENVERANTWOORDELIJKE IN 2 JAAR

PRAKTISCHE INFOBROCHURE KEUKENVERANTWOORDELIJKE IN 2 JAAR PRAKTISCHE INFOBROCHURE KEUKENVERANTWOORDELIJKE IN 2 JAAR cursusjaar 2017-2018 CVO Spermalie versie februari 2017 Snaggaardstraat 15 www.spermalie.be 8000 Brugge cvobrugge@spermalie.be 050 44 10 00 2 Inhoud

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Grootkeukenhulpkok BO VO 019 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 16 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1

Nadere informatie

Mecanicien bromfietsen en tuinmateriaal BSO3

Mecanicien bromfietsen en tuinmateriaal BSO3 Mecanicien bromfietsen en tuinmateriaal BSO3 Vooropleiding: - basis elektriciteit - basis metaal - basis lassen Lichte motoren 1 Lichte motoren 2 Lichte motoren 3 MECANICIEN BROMFIETSEN EN TUINMATERIAAL

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFOBROCHURE KEUKENVERANTWOORDELIJKE IN 2 JAAR

PRAKTISCHE INFOBROCHURE KEUKENVERANTWOORDELIJKE IN 2 JAAR PRAKTISCHE INFOBROCHURE KEUKENVERANTWOORDELIJKE IN 2 JAAR cursusjaar 2018-2019 CVO Spermalie versie januari 2018 Snaggaardstraat 15 www.spermalie.be 8000 Brugge cvobrugge@spermalie.be 050 44 10 00 2 Inhoud

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Wijnkenner BO VO 025 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 10 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE Wat leer je bij Horito afdeling Hotel? Praktische informatie en documenten.

INFORMATIEBROCHURE Wat leer je bij Horito afdeling Hotel? Praktische informatie en documenten. HORITO CVO CAMPUS MOLENHOF AFDELING HOTEL Boomgaardstraat 60 * 2300 Turnhout Tel.: 014 47 14 03 hotel@horito.be * www.horito.be INFORMATIEBROCHURE Wat leer je bij Horito afdeling Hotel? Praktische informatie

Nadere informatie

BROOD-EN BANKETBAKKER VOLTIJDSE DAGOPLEIDING

BROOD-EN BANKETBAKKER VOLTIJDSE DAGOPLEIDING #BAKKERIJ EN SLAGERIJ BROOD-EN BANKETBAKKER VOLTIJDSE DAGOPLEIDING BESPAAR MET DE KMO-PORTEFEUILLE 1978,35 incl. BTW OMSCHRIJVING Omschrijving Deze voltijdse dagopleiding is een duaal ondernemerschapstraject.

Nadere informatie

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD BRUGGE OOSTKAMP

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD BRUGGE OOSTKAMP VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE OOSTKAMP beauty hair visagie gastronomie wijn bier huishoudhulp talen informatica fotografie mode decoratie kant BRUGGE Nieuwstraat 5, 8000 Brugge tel.

Nadere informatie

CENTRUMREGLEMENT

CENTRUMREGLEMENT CENTRUMREGLEMENT 2018-2019 Bijlagen voor de Studiegebieden Bakkerij, Bedrijfsbeheer, Chemie, Drankenkennis, Horeca, Mechanica-elektriciteit, Mode, Slagerij, Talen en Toerisme 1. OVERZICHT VAN ALLE LESPLAATSEN

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFOBROCHURE HULPKOK IN 1 JAAR

PRAKTISCHE INFOBROCHURE HULPKOK IN 1 JAAR PRAKTISCHE INFOBROCHURE HULPKOK IN 1 JAAR cursusjaar 2017-2018 CVO Spermalie versie maart 2017 Snaggaardstraat 15 www.spermalie.be 8000 Brugge cvobrugge@spermalie.be 050 44 10 00 Inhoud 2 Voorwoord 3 1.

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BANKETBAKKER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BANKETBAKKER OPLEIDINGENSTRUCTUUR BANKETBAKKER 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) AMBACHTELIJKE BROOD-EN BANKETBAKKER Profiel (SERV/VeBIC, mei 2002) Een banketbakker

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Verantwoordelijke brasserie taverne bistro BO VO 024 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 26 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming

Nadere informatie

Infobrochure cursisten MOL

Infobrochure cursisten MOL Infobrochure cursisten MOL Hoofdzetel Mol Vestiging Geel Leenhofstraat 33 Technische Schoolstraat 15 2400 Mol 2440 Geel 014/49 07 07 014/ 57 41 41 mol@cvo-kempen.be geel@cvo-kempen.be Vestiging Westerlo

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BROODBAKKER. Een broodbakker bewerkt, verwerkt, bakt degen en bereidt daarmee brood, broodspecialiteiten en harde- en zachteluxe.

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BROODBAKKER. Een broodbakker bewerkt, verwerkt, bakt degen en bereidt daarmee brood, broodspecialiteiten en harde- en zachteluxe. OPLEIDINGENSTRUCTUUR BROODBAKKER 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) AMBACHTELIJKE BROOD- EN BANKETBAKKER Profiel (SERV/VeBIC, mei 2002) Een broodbakker

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BROOD- EN BANKETBAKKER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BROOD- EN BANKETBAKKER OPLEIDINGENSTRUCTUUR BROOD- EN BANKETBAKKER 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) AMBACHTELIJKE BROOD- EN BANKETBAKKER Profiel (SERV/VeBIC, mei 2002)

Nadere informatie

HORITO CVO GASTRONOMIE INFORMATIEBROCHURE

HORITO CVO GASTRONOMIE INFORMATIEBROCHURE HORITO CVO GASTRONOMIE INFORMATIEBROCHURE Campus Molenhof Boomgaardstraat 60 * 2300 Turnhout Tel.: 014 47 14 03 hotel@horito.be * www.horito.be Campus Herentals Augustijnenlaan 31 * 2200 Herentals Tel.:

Nadere informatie

Infobrochure cursisten Balen

Infobrochure cursisten Balen Infobrochure cursisten Balen Hoofdzetel Mol Vestiging Geel Leenhofstraat 33 Technische Schoolstraat 15 2400 Mol 2440 Geel 014/32 68 17 014/57 41 41 mol@cvo-kempen.be geel@cvo-kempen.be Vestiging Westerlo

Nadere informatie

cursusaanbod LOGISTIEK ASSISTENT VERZORGENDE ZORGKUNDIGE KRAAMZORG

cursusaanbod LOGISTIEK ASSISTENT VERZORGENDE ZORGKUNDIGE KRAAMZORG cursusaanbod 2018-2019 LOGISTIEK ASSISTENT VERZORGENDE ZORGKUNDIGE KRAAMZORG lesperiode 1 ste semester start op 3 september 2018 einde tijdens de week van 14 januari 2019 2 de semester start tijdens de

Nadere informatie

VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2015-2016 HERK-DE-STAD

VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2015-2016 HERK-DE-STAD VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2015-2016 HERK-DE-STAD N E W BOUEZELF AAN J 2 INHOUDSTAFEL Inhoud 2 Voorwoord 3 QRIOS CVO 4-9 CVO STEP Hasselt / Campus Herckerhof 10-13 Dienstencentrum De Cirkel 14-15

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Kelner brasserie taverne bistro BO VO 023 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 24 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding restauranthouder

Voltijdse dagopleiding restauranthouder Voltijdse dagopleiding restauranthouder #tsjakka www.pact-opleidingen.be Minstens 60% van je opleiding ben je aan de slag in een leerbedrijf. 1 of 2 dagen les van ervaren docenten op een SYNTRA-campus.

Nadere informatie

SPECIFIEK REGLEMENT NT2. Voorwaarden. Inschrijvingen

SPECIFIEK REGLEMENT NT2. Voorwaarden. Inschrijvingen SPECIFIEK REGLEMENT NT2 Voorwaarden Minimumvoorwaarde (categorie2): Elke nieuwe kandidaat moet een diploma hoger secundair onderwijs (minstens 12 jaar scholing) hebben. Dit document moet voorgelegd worden

Nadere informatie

PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE PROFIELMODULES BIJ HET PROFIEL HORECA, BAKKERIJ EN GASTHEERSCHAP Werken in een restaurant 978 90 3722 313 2 (Papier) 978 90 3722 322 4 (Edu Bieb) In dit werkboek leert de leerling het restaurant klaar

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Kelner BO VO 016 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 25 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

cursusaanbod 2016-2017 semester 1 LOGISTIEK ASSISTENT VERZORGENDE ZORGKUNDIGE

cursusaanbod 2016-2017 semester 1 LOGISTIEK ASSISTENT VERZORGENDE ZORGKUNDIGE cursusaanbod 2016-2017 semester 1 LOGISTIEK ASSISTENT VERZORGENDE ZORGKUNDIGE lesperiode 1 ste semester start op 1 september 2016 einde tijdens de week van 23 januari 2017 2 de semester start tijdens de

Nadere informatie

VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2014-2015 HERK-DE-STAD OUWEN AN JEZELF

VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2014-2015 HERK-DE-STAD OUWEN AN JEZELF VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2014-2015 HERK-DE-STAD OUWEN AN JEZELF 2 INHOUDSTAFEL Inhoud 2 Voorwoord 3 CVO VSPW Hasselt / Campus Sint-Martinus 4-9 CVO STEP Hasselt / Campus Herckerhof 10-13 Dienstencentrum

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR IJSBEREIDER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR IJSBEREIDER OPLEIDINGENSTRUCTUUR IJSBEREIDER 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) IJSBEREIDER Profiel (SERV/VeBIC, maart 2002) Een ijsbereider verwerkt grondstoffen

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE éénjarige opleiding hotelbedrijf

INFORMATIEBROCHURE éénjarige opleiding hotelbedrijf INFORMATIEBROCHURE éénjarige opleiding hotelbedrijf Hotelschool Ter Duinen cvo MIRAS campus Ieper Houtsaegherlaan 40 Stationsstraat 25 B-8670 Koksijde B-8900 Ieper Tel: +32 58 51 11 98 Tel: +32 57 22 42

Nadere informatie

Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010. Hoe aanmelden en inschrijven?

Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010. Hoe aanmelden en inschrijven? Therapeutische Vakmethodiek in Creatieve Media Aandacht Aanraken Beweging - Beeldend 2009-2010 Hoe aanmelden en inschrijven? 1. Vul het formulier volledig in. Het formulier bestaat uit 2 delen: A. Aanmelding

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Hulpkelner BO VO 003 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 16 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Keukenverantwoordelijke BO VO 009 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 27 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Grootkeukenkok BO VO 020 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 27 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel

Nadere informatie

VOLWASSENENONDERWIJS

VOLWASSENENONDERWIJS VOLWASSENENONDERWIJS BRUGGE - OOSTKAMP beauty - hair - visagie gastronomie - wijn - bier huishoudhulp talen informatica fotografie mode decoratie - kant HET MEEST KWALITATIEVE AANBOD IN BRUGGE EN OOSTKAMP

Nadere informatie

De opleiding Kraamzorg

De opleiding Kraamzorg De opleiding Kraamzorg Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord.... 3 2. Organisatie van de opleiding en de lessenroosters.... 4 2.1. Instapvoorwaarde... 4 2.2. Algemeen... 4 2.3. Naargelang je

Nadere informatie

Fietsenmaker BSO3. 120 Lt. Vooropleiding: - basis elektriciteit - basis metaal - basis lassen. Fiets- montage en -onderhoud 2

Fietsenmaker BSO3. 120 Lt. Vooropleiding: - basis elektriciteit - basis metaal - basis lassen. Fiets- montage en -onderhoud 2 Fietsenmaker BSO3 Vooropleiding: - basis elektriciteit - basis metaal - basis lassen 120 Lt Fiets- montage en -onderhoud 1 120 Lt Fiets- montage en -onderhoud 2 120 Lt FIETSENMAKER Fietsmontage en onderhoud

Nadere informatie

Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING

Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING Infobrochure SLO 2018-2019 SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING Start september 2018 1 www.volwassenenonderwijs.be INHOUD van de brochure SLO Voor wie? Waar staan wij voor? Opleidingsstructuur en diploma Inhoud

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Kelner banketdienst BO VO 010 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 18 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1

Nadere informatie

ACE-GROEP T TALEN07/08

ACE-GROEP T TALEN07/08 ACE-GROE T TALEN07/08 ANTICIATIVE CONTINUING EDUCATION taalcursussen WWW.GROET.BE ACE Groep t. spreek snel een taal! ACE-Groep T organiseert taalcursussen waarin mondelinge communicatie centraal staat.

Nadere informatie

Toelatingsvoorwaarden 1STE GRAAD A-STROOM

Toelatingsvoorwaarden 1STE GRAAD A-STROOM Toelatingsvoorwaarden 1STE GRAAD A-STROOM Voor het 1ste leerjaar van de eerste graad (1A) Kunnen als regelmatige leerlingen worden toegelaten: 1 de houders van het getuigschrift van basisonderwijs, behaald

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Bierkenner BO VO 026 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 8 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september 2008 1 Deel 1 Opleiding...

Nadere informatie

Volwaardige POSTSECUNDAIRE DAGOPLEIDINGEN

Volwaardige POSTSECUNDAIRE DAGOPLEIDINGEN Volwaardige POSTSECUNDAIRE DAGOPLEIDINGEN Je wil een nieuwe uitdaging direct na je secundaire opleiding? Je studeert aan het hoger onderwijs en kiest resoluut voor verandering? Kies voor een voedingsberoep!

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding

Specifieke lerarenopleiding Rouppeplein 16 1000 Brussel 02/546.22.63 kirsten.deschrijver@cvolethas.be www.lethas.be Specifieke lerarenopleiding 2016-2017 Wil je leraar worden? Standaardtraject 2 jaar Versneld traject 1 jaar+ semester

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE éénjarige opleiding hotelbedrijf

INFORMATIEBROCHURE éénjarige opleiding hotelbedrijf INFORMATIEBROCHURE éénjarige opleiding hotelbedrijf Hotelschool Ter Duinen CVO Westhoek-Westkust Houtsaegherlaan 40 Stationsstraat 25 B-8670 Koksijde B-8900 Ieper Tel: +32 58 51 11 98 Tel: +32 57 22 42

Nadere informatie

STUDIEGEBIED VOEDING

STUDIEGEBIED VOEDING STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs Modulaire opleiding Grootkeukenverantwoordelijke BO VO 006 Versie 1.0 BVR Pagina 1 van 30 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 september

Nadere informatie

KAPPER. A1 80Lt. Ba1 80Lt. Combinatie snitten 1. Basis haarzorg 1. A2 80Lt. Ba2 80Lt. Basissnitten 1. Combinatie snitten 2.

KAPPER. A1 80Lt. Ba1 80Lt. Combinatie snitten 1. Basis haarzorg 1. A2 80Lt. Ba2 80Lt. Basissnitten 1. Combinatie snitten 2. KAPPER A1 Basis haarzorg 1 Ba1 Combinatie snitten 1 A2 Basissnitten 1 Ba2 Combinatie snitten 2 Ba3 Combinatie snitten 3 A3 Basis haarzorg 2 A4 Basissnitten 2 Bb1 Permanenten 1 Bb2 Permanenten 2 A5 Initiatie

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED VOEDING

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED VOEDING Opleiding Medewerker bakkerij BO VO 210 BVR Pagina 1 van 22 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie

Nadere informatie

NT2, Talen, Informatica en Fotografie

NT2, Talen, Informatica en Fotografie NT2, Talen, Informatica en Fotografie CVO Vilvoorde Lange Molensstraat 4 1800 Vilvoorde tel.: 02 253 84 24 www.cvovilvoorde.be secretariaat@cvovilvoorde.be 1 Van harte welkom! Beste cursist, Wij heten

Nadere informatie

Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs

Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs MODE BEDRIJFSBEHEER DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS ALGEMENE INLICHTINGEN ENCORA Geef je talent een kans. Een nieuw vak leren of je loopbaan een andere richting geven?

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED VOEDING

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED VOEDING Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED VOEDING Opleiding Bakker BO VO 410 BVR Pagina 1 van 31 Inhoud Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming 1 februari 2015 1 Opleiding... 4 1.1 Relatie opleiding

Nadere informatie

Realisaties dameskleding

Realisaties dameskleding Realisaties dameskleding Aa: Basis naaien Ba: Realisatie rok / pantalon Bb: Realisatie blouse / jurk Bc: Realisatie vrije tijd Bd: Realisatie feestkleding Be: Realisatie tailleur / tweestuks Bf: Realisatie

Nadere informatie

CURSUSAANBOD BRUGGE en OOSTKAMP. decoratie / kant huishoudhulp. voeding / wijn / BIER. schoonheidsverzorging haartooi / grime

CURSUSAANBOD BRUGGE en OOSTKAMP. decoratie / kant huishoudhulp. voeding / wijn / BIER. schoonheidsverzorging haartooi / grime centrum voor volwassenenonderwijs CURSUSAANBOD 2014-2015 BRUGGE en OOSTKAMP OPENDEUR + SWISHING EVENT OOSTKAMP zaterdag 26 april 2014 11.00 u. - 17.00 u. ZOMEREVENT@CVOSG BRUGGE zondag 18 mei 2014 13.00

Nadere informatie

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HUISHOUDELIJK ONDERWIJS

Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HUISHOUDELIJK ONDERWIJS Secundair volwassenenonderwijs STUDIEGEBIED HUISHOUDELIJK ONDERWIJS Opleiding Koken AO HU 006 Versie 2.0 BVR Pagina 1 van 14 Inhoud 1 Opleiding... 3 1.1 Relatie opleiding referentiekader... 3 1.2 Inhoud...

Nadere informatie

Opleiding Aquaristiek

Opleiding Aquaristiek DEPARTEMENT VERPLEEGKUNDE EN BIOTECHNOLOGIE Wilgenstraat 32 T +32 51 23 23 30 www.katho.be/hivb B-8800 Roeselare F +32 51 22 82 58 hivb@katho.be Permanente vorming Academiejaar 2012-2013 Opleiding Aquaristiek

Nadere informatie

HOTELBEDRIJF - KOK - KELNER - WIJNKENNER - BIERKENNER

HOTELBEDRIJF - KOK - KELNER - WIJNKENNER - BIERKENNER HOTELBEDRIJF - KOK - KELNER - WIJNKENNER - BIERKENNER Initiatie warme keuken (A1 Basissen) Koude keuken (A5 koude schotels) certificaat HULPKOK Dagschotels met vis (A2 Dagschotels) Dagschotels met vlees

Nadere informatie

Verfijnd Huishoudelijk Koken

Verfijnd Huishoudelijk Koken Verfijnd Huishoudelijk Koken Verfijnd huishoudelijk koken De afdeling verfijnd huishoudelijk koken kan gevolgd worden door iedereen die belangstelling heeft voor het koken. Enige basiskennis is wel vereist.

Nadere informatie

GRADUATEN 2008-2009. 4 graduaten in technologie: Bedrijfsautomatisatie Biotechnologie Elektronica optie Multimedia Telecommunicatietechnieken

GRADUATEN 2008-2009. 4 graduaten in technologie: Bedrijfsautomatisatie Biotechnologie Elektronica optie Multimedia Telecommunicatietechnieken GRADUATEN 2008-2009 4 graduaten in technologie: Bedrijfsautomatisatie Biotechnologie Elektronica optie Multimedia Telecommunicatietechnieken 6 graduaten in management: Boekhouden Fiscale Wetenschappen

Nadere informatie

VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN HERK-DE-STAD

VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN HERK-DE-STAD VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2016-2017 HERK-DE-STAD N E W U O B JEZELF AAN Inhoudstafel Inhoud 2 Voorwoord 3 QRIOS 4-9 CVO STEP 10-12 V.V.T. 13 CVO LBC 14-16 Dienstencentrum De Cirkel 17-19 De Markthallen

Nadere informatie

O P E N IN G N I E U W A C A D E M I E J A A R

O P E N IN G N I E U W A C A D E M I E J A A R Nieuwsbrief De Levensschool vzw 1 september 2014 O P E N IN G N I E U W A C A D E M I E J A A R We hopendatiedereende afgelopentwee maandenheeftkunnengenietenvan eendeugddoendverlofmet veeltijdvoorrust

Nadere informatie

Infobrochure cursisten Geel

Infobrochure cursisten Geel Infobrochure cursisten Geel Hoofdzetel Mol Vestiging Geel Leenhofstraat 33 Technische Schoolstraat 15 2400 Mol 2440 Geel 014/49 07 07 014/57 41 41 mol@cvo-kempen.be geel@cvo-kempen.be Vestiging Westerlo

Nadere informatie

Reglement NT2. Inhoud

Reglement NT2. Inhoud Inhoud Reglement NT2 1. Onze school a. Wie is wie? b. Waar kan je bij ons studeren? c. Wat kan je hier studeren? d. Wanneer is er les? e. Wanneer is er geen les? 2. Inschrijvingen a. Wanneer kan je inschrijven?

Nadere informatie

Medisch administratief bediende

Medisch administratief bediende Infobrochure Medisch administratief bediende Schooljaar 2017-2018 CVO Kempen Leenhofstraat 33, 2400 Mol Tel: 014/490707 Geldig vanaf 10/05/2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 1 De opleiding... 2 Waarom kiezen

Nadere informatie

Informatiebrochure 2015-2016

Informatiebrochure 2015-2016 Informatiebrochure 2015-2016 Wegwijs in CVO Hageland talen computer cad-tekenaar bedrijfsbeheer tandartsassistent polyvalent verkoper apothekersassistent boekhoudkundig bediende medisch administratief

Nadere informatie

cursusaanbod 2015-2016 KANT & KLEDING - MODE

cursusaanbod 2015-2016 KANT & KLEDING - MODE cursusaanbod 2015-2016 KANT & KLEDING - MODE lesuren voormiddagcursus (VM): van 9 tot 12.20 u. namiddagcursus (NM): van 13.10 tot 16.30 u. avondcursus (AV): van 18.40 tot 22 u. inschrijvingsgeld en forfaitaire

Nadere informatie

Kolom Nummer Magister. Wat moet je kennen en kunnen? (deel)taken. Herkan sing. Wijze van herkansing. Toets-vorm Duur Weging.

Kolom Nummer Magister. Wat moet je kennen en kunnen? (deel)taken. Herkan sing. Wijze van herkansing. Toets-vorm Duur Weging. Kennemer College Beroepsgericht Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 2018 2019 Keuzevak: Brood- en banketspecialisatie K/HBR/2 Leerjaar: 4 Basis/kader/gemengd Periode Wat moet je kennen en kunnen?

Nadere informatie

Kolom Nummer Magister. Wat moet je kennen en kunnen? (deel)taken. Wijze van herkansing. Herkan sing. Periode. Toets-vorm Duur Weging

Kolom Nummer Magister. Wat moet je kennen en kunnen? (deel)taken. Wijze van herkansing. Herkan sing. Periode. Toets-vorm Duur Weging Kennemer College Beroepsgericht Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 2018 2019 Keuzevak: Brood- en banketspecialisatie K/HBR/2 Leerjaar: 4 Basis/kader/gemengd Periode Wat moet je kennen en kunnen?

Nadere informatie