O P E N IN G N I E U W A C A D E M I E J A A R

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "O P E N IN G N I E U W A C A D E M I E J A A R"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief De Levensschool vzw 1 september 2014 O P E N IN G N I E U W A C A D E M I E J A A R We hopendatiedereende afgelopentwee maandenheeftkunnengenietenvan eendeugddoendverlofmet veeltijdvoorrust en ontspanning, vrienden, familieen anderedierbaren. Ditbetekentdatde batterijweeris opgeladen en we weer klaar zijn voor een nieuw schooljaar. Een bijzonder jaar, deze keer, namelijk het tiende jaar dat De Levensschool haar opleiding start in de abdij van Tongerlo. Een mijlpaal dus! Op donderdag18 en zaterdag20 septemberbeginnende lessen opnieuw. De eerste lesdag zal afgesloten worden met een feestelijkdrankje, door de school aangeboden. Dit omde studentenvan het eerstejaarwelkomtehetenen de studentenvan het tweede, derdeen vierdejaarde kanstegeven ombijtepraten. Het lesprogramma met alle data voor het volgende schooljaar vind je op onze website onder lessenrooster.

2 Welkom! Eerst en vooral willen we jullie van harte welkom heten: de studenten die starten met het eerste jaar van de opleiding én de studenten die na twee maanden zomerverlof met hernieuwde energie verder gaan met het tweede, derde of vierde jaar van de opleiding. Info per nieuwsbrief In de toekomst zullen praktische info, mededelingen, uitnodigingen voor evenementen, nascholingen, lezingen, enz. via een nieuwsbrief aan jullie bekend gemaakt worden. We raden je dus aan om de nieuwsbrief altijd te lezen en te bewaren! Carpool Zoals elk jaar zal in het begin van het jaar aandacht worden besteed aan het carpoolsysteem. We hopen dat hiervan zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt en willen het belang hiervan dan ook benadrukken. Uiteraard omwille van ons milieu en de economische overwegingen maar er zijn jaarlijks ook studenten die grote inspanningen moeten doen om op school te geraken. Lesgeld Het lesgeld dient altijd vóór 1 september voldaan te zijn. Indien dit nog niet het geval is kun je alsnog het lesgeld storten op rekeningnummer BE Indien je nog opleidingscheques voor werknemers bij de VDAB hebt besteld kun je deze na ontvangst opsturen naar De Levensschool vzw, Rafnusstraat 38, 3530 Houthalen. Je kunt ze ook afgeven bij de boekenverkoop of voor aanvang van de les bij het secretariaat op school, in Tongerlo. Je vult hierop altijd de aanvangstdatum van de opleiding in, je hoeft geen handtekening te zetten want hier komt de stempel van de school. Studenten die gebruik maken van kmo-portefeuille willen we erop attent maken dat de regels van overheidswege recentelijk gewijzigd zijn en dat bij aanvraag van een nieuw project je best altijd de website checkt om te zien of je aan alle voorwaarden voldoet (

3 Boekenverkoop De boekenverkoopdag gaat door op zaterdag 13 september, van 10u tot 14u in onze lokalen in de abdij van Tongerlo. Je kunt dan je boeken aankopen in pakket, maar ook apart. Bij aankoop van het gehele boekenpakket (voor het schooljaar waarvoor je bent ingeschreven) geldt tijdens deze boekenverkoopdag (en ENKEL tijdens deze boekenverkoopdag) een korting. Indien je zaterdag 13 september niet in de gelegenheid bent om je boeken zelf af te komen halen mag altijd iemand anders dit voor jou doen. Vragen om uitzonderlijk nadien nog korting te verkrijgen kunnen niet worden behandeld. Houd er rekening mee dat in de abdij niet met bancontact betaaldkan worden en dat er dus contant afgerekend dient te worden. De boeken zijn overigens het gehele schooljaar verkrijgbaar bij het secretariaat op school waar je ze altijd vóór aanvang van de les kunt aankopen, echter zonder de korting. Binnen enkele dagen ontvang je per mail de prijslijst van het pakket van jouw schooljaar. Gelieve deze af te printen en ingevuld mee te brengen op 13 september. Let op: indien je een factuur wenst van je boeken dien je deze bij aankoop aan te vragen door je facturatiegegevens op de bestellijst in te vullen. Met dank aan een klein maar sterk team liggen de boekenpakketten klaar!

4 Studentenraad Binnen onze school wordt een aantal evenementen in goede banen geleid door een goed werkende studentenraad. Elk jaar is er weer een team van enthousiaste, geëngageerde studenten dat samen mee zorgt voor de organisatie van bijvoorbeeld opendeurdagen, nieuwjaarsrecepties, lezingen, enz. Aan het einde van het vorige schooljaar heeft de vorige voorzitster de fakkel overgedragen en zal Rita Van Rompaey deze taak op zich nemen. We hebben er alle vertrouwen in dat ze dat op voortreffelijke wijze zal doen en we wensen haar alvast een vruchtbare samenwerking met haar team en een fijn werkjaar (en schooljaar natuurlijk)! Als je graag je steentje wil bijdragen en de studentenraad wil versterken kun je je alvast aanmelden: Tijdens één van de eerste lesdagen zal Rita zichzelf en de studentenraad ook nog komen voorstellen in de klas. Lesuren en openingsuren secretariaat De lessen worden gegeven van 9.15u tot 16.15u. Er is een middagpauze voorzien van 12u tot 13.30u en twee kleine pauzes namelijk in de voormiddag van 10.30u tot 10.45u en in de namiddag van tot 15.00u. In de omgeving van de abdij zijn veel eetgelegenheden waar je de lunch kunt gebruiken, je kunt ook in het lokaal boven het secretariaat je eigen meegebrachte lunch nuttigen. In de keuken kun je water, koffie en thee gebruiken. Op school is het secretariaat altijd geopend op lesdagen van 8.45u tot 9.10 en van 16.20u tot 16.45u. Houd er rekening mee dat de medewerkers studenten zijn die dit vrijwillig doen en dat zij dus ook op tijd in de les willen zijn. Respecteer de sluitingstijd en zorg dat je altijd op tijd bent als je een boek nodig hebt. Tijdens de eerste lesdag zal het secretariaat uitzonderlijk ook tijdens de kleine pauzes geopend zijn. Je kunt hier gedurende het hele schooljaar terecht voor de aankoop van je boeken en de aanvraag van facturen en andere praktische zaken. Het hoofdsecretariaat in Houthalen is op werkdagen van 9u tot 15u bereikbaar (op woensdag tot 12u) voor administratieve, praktische en alle andere zaken.

5 Bibliotheek Verleden jaar is met succes de schoolbibliotheek voor het eerst opengegaan. Hier zijn eindwerken van afgestudeerde studenten van De Levensschool ter inzage beschikbaar. Dit is een initiatief van de studentenraad. In een van de eerste vergaderingen van de studentenraad zal een planning worden opgemaakt voor het komende schooljaar. Zodra deze gemaakt is laten we in de eerstvolgende nieuwsbrief de openingstijden weten. Inhaalexamens Studenten die nog een examen moeten afleggen kunnen dit doen op de daarvoor bestemde momenten namelijk de tweede lesdag van het nieuwe schooljaar (donderdag 25 en zaterdag 27 september) en de eerste lesdag na het krokusverlof. Op het lesrooster staan deze data overigens ook vermeld. De inhaalexamens gaan telkens door om 16.15u. Studenten die nu in september een examen willen afleggen geven dit door aan Nicole per mail ten laatste een week voor het examen. Indienen van een voorstel eindwerk Studenten die reeds een onderwerp gekozen hebben voor hun eindwerk formuleren eerst een voorstel eindwerk (zie hier:..\..\eindwerk\brochure eindwerk en formulieren\formulier voorstel eindwerk.pdf). Dit voorstel wordt beoordeeld door de jury. Er zijn twee uiterste inleverdata per schooljaar voor deze voorstellen namelijk 15 september en 1 mei. Indien je je voorstel eindwerk nog dit najaar door de jury wilt laten beoordelen bezorg je ons dit dus vóór 15 september. Ook studenten die de opleiding reeds hebben afgerond en hun eindwerk dit najaar voor de jury willen brengen bezorgen ons dit eindwerk in vier exemplaren vóór 15 september. Je brengt ons zo snel mogelijk hiervan op de hoogte zodat er met de jury een planning gemaakt kan worden. Educatief verlof Indien je van het systeem van het betaald educatief verlof gebruik wenst te maken (voor alle info verwijzen we naar de website kun je per mail (info@levensschool.be) dit attest opvragen. We bezorgen je dit dan per post. Elk trimester vullen we dit aan met de aanafwezigheden. Houd er rekening mee dat je (bij gebruik van educatief verlof) slechts 1 lesdag per trimester ongewettigd afwezig mag zijn. Voor de overige afwezigheden dien je een attest af te geven. We raden je aan, indien je van dit systeem gebruik maakt, de brochure op de website (link boven) grondig door te nemen.

6 Bijscholing Voor komend schooljaar staan volgende na- en bijscholingen op het programma: Thema-avonden door Dr Geert Verhelst: 1. Weerstand Datum: 23 oktober 2. Vetten en oliën Datum: 29 januari Hoge bloeddruk Datum: 12 maart Salvestrolen Datum: 23 april 2015 Zwangerschapsreflexologie Docente: Greetje van den Eede Aromatherapie Docente: Greetje van den Eede Natuurlijke huidverzorging Docente: Greetje van den Eede Meditatief boogschieten Docent: Dr Lieven Ostyn Voor de uitnodigingen met alle info: Voor de uitnodigingen met alle info: Deze uitnodigingen vind je ook altijd terug op de website onder extra cursussen

7 Deze nieuwsbrief is uitzonderlijkgewijd aan veel praktische info. Dit hebben we gedaan om de start van het schooljaar voor iedereen zo soepel mogelijk te laten verlopen enom vragen en onduidelijkheden te vermijden. Tijdens de eerste lesdag van de opleiding (in het eerste jaar) krijg je het document wegwijs in De Levensschool uitgereikt waarin alle verdere belangrijke praktische info is opgenomen. Dit document is ook altijd terug te vinden onder de downloadsop de website. Op onze website kun je ook onder varia de rubriek veelgestelde vragen raadplegen. Deze is bijlange nog niet volledig maar zal in de komende tijd aangevuld worden. Voor de volgende editie van onze nieuwsbrief, bezorg ons gerust: suggesties weetjes interessante info babynieuws enz, door een mailtje te sturen naar:

Wegwijs in De Levensschool

Wegwijs in De Levensschool Wegwijs in De Levensschool antwoorden op veel gestelde vragen Bewaar dit document zorgvuldig Het bevat het antwoord op de meeste van je vragen (gelieve dit te raadplegen alvorens onnodige mails naar het

Nadere informatie

HANDLEIDING EDUCATIEF VERLOF

HANDLEIDING EDUCATIEF VERLOF HANDLEIDING EDUCATIEF VERLOF 2017-2018 Algemene info BEV: http://www.werk.be/online-diensten/betaald-educatief-verlof 1. Educatief verlof aanvragen (p. 2) a. Wie? b. Hoe? c. Wanneer? 2. Aanwezigheden registreren

Nadere informatie

Privacycharter van De Levensschool vzw

Privacycharter van De Levensschool vzw Privacycharter van De Levensschool vzw De tevredenheid van onze klanten (studenten) staat voor ons centraal. Daarom is ook respect voor de privacy en de bescherming van de persoonsgegevens van onze klanten

Nadere informatie

Wegwijs in De Levensschool antwoorden op veel gestelde vragen

Wegwijs in De Levensschool antwoorden op veel gestelde vragen Wegwijs in De Levensschool antwoorden op veel gestelde vragen Zorgvuldig bewaren! Vermijd het versturen van onnodige mails naar het secretariaat met vragen die in dit document beantwoord worden. Inhoud

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Jan van Ruusbroec te Sint-Pieters Leeuw

Nadere informatie

Fascia College Cursistenovereenkomst

Fascia College Cursistenovereenkomst Fascia College Cursistenovereenkomst Volgens de richtlijnen van de kmo-portefeuille dient dit document door elke cursist ingevuld en ondertekend te worden, uiterlijk bij het begin van de eerste sessie.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Wegwijs in De Levensschool voor studenten

Wegwijs in De Levensschool voor studenten Wegwijs in De Levensschool voor studenten Dit document geeft antwoord op veel gestelde vragen. Bewaar het zorgvuldig zodat u het kan raadplegen wanneer nodig. Inhoud 1/ Aanwezigheidsplicht 2/ Aanwezigheid

Nadere informatie

Cursus natuurmanagement

Cursus natuurmanagement Cursus natuurmanagement Editie 1, 2015 Dagindeling Structuur van de opleiding Werking ecopedia Praktische informatie Voorstellingsronde Les: inleiding tot de groene sector Programma 13 contactdagen waarvan

Nadere informatie

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout Kan je in Turnhout de opleiding vroedkunde in deeltijds gaan studeren? Ja, dit kan. Er wordt dan een individueel programma op maat gemaakt. Hebben jullie

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Informatiebrochure 2015-2016

Informatiebrochure 2015-2016 Informatiebrochure 2015-2016 Wegwijs in CVO Hageland talen computer cad-tekenaar bedrijfsbeheer tandartsassistent polyvalent verkoper apothekersassistent boekhoudkundig bediende medisch administratief

Nadere informatie

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar 2015-2016 De voor- en naschoolse kinderopvang wordt georganiseerd door de VZW Ouderraad Pieter Vanhoudt Koersel en is enkel toegankelijk voor de schoolgaande

Nadere informatie

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar 2014-2015 De voor- en naschoolse kinderopvang wordt georganiseerd door de VZW Ouderraad Pieter Vanhoudt Koersel en is enkel toegankelijk voor de schoolgaande

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de Don Bosco te Sint Pieters Leeuw verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang.

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. Infobrochure schoolopvang Sint-Victor te Alsemberg In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. In deze brochure vind je alvast meer informatie.

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be 1 Beste student, Bedankt voor je interesse in onze opleiding Spaans voor Meergevorderden! Het proefhoofdstuk van

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Rok maken aan het Centrum Voor Avondonderwijs.

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Rok maken aan het Centrum Voor Avondonderwijs. Kom je vrijblijvend informeren: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 Maak van je opleiding Rok maken een succes! Beste toekomstige

Nadere informatie

NT2, Talen, Informatica en Fotografie

NT2, Talen, Informatica en Fotografie NT2, Talen, Informatica en Fotografie CVO Vilvoorde Lange Molensstraat 4 1800 Vilvoorde tel.: 02 253 84 24 www.cvovilvoorde.be secretariaat@cvovilvoorde.be 1 Van harte welkom! Beste cursist, Wij heten

Nadere informatie

IAB-OPLEIDINGEN. U richt zich telkens bij voorkeur tot de organisator van uw opleiding. De contactgegevens vindt u onderaan de bevestigingsmail.

IAB-OPLEIDINGEN. U richt zich telkens bij voorkeur tot de organisator van uw opleiding. De contactgegevens vindt u onderaan de bevestigingsmail. IAB-OPLEIDINGEN Afspraken over inschrijven, betalen, subsidies, afwezigheid, annuleren, inhaalsessies, afgelasting, aanwezigheidsattest, documentatie, evaluatie, vragen 1. U ONTVANGT NA UW INSCHRIJVING

Nadere informatie

Kalender cursussen schooljaar 2013/2014

Kalender cursussen schooljaar 2013/2014 Kalender cursussen schooljaar 2013/2014 Aan De Levensschool kun je zowel een vierjarige opleiding tot gezondheidsconsulent volgen als losse modules in de richting van de natuurlijke gezondheidszorg (voeding,

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2016-2017 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

NT2, Talen, Informatica en Fotografie

NT2, Talen, Informatica en Fotografie NT2, Talen, Informatica en Fotografie CVO Vilvoorde Lange Molensstraat 4 1800 Vilvoorde tel.: 02 253 84 24 www.cvovilvoorde.be secretariaat@cvovilvoorde.be 1 Van harte welkom! Beste cursist, Wij heten

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane

Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane In opdracht van de school GO! BS Markevallei Herne-Kokejane verzorgt Infano VZW de voor- en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze

Nadere informatie

1. Inhoud Algemeen Technische benodigdheden wettelijk kader Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille...

1. Inhoud Algemeen Technische benodigdheden wettelijk kader Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille... 1 1. Inhoud... 2 2. Algemeen... 3 2.1 Technische benodigdheden... 3 2.2 wettelijk kader... 3 3. Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille... 4 Stap 1: aanvraag van toegang tot de website... 4 Elektronische

Nadere informatie

Centrum voor Ambulante Revalidatie

Centrum voor Ambulante Revalidatie Centrum voor Ambulante Revalidatie Het nieuwe schooljaar is alweer een heel eind geschoven. En alhoewel wij geen school zijn, wordt onze werking wel sterk beïnvloed door het schoolse ritme. 90 kinderen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Jan van Ruusbroec te Sint-Pieters Leeuw

Nadere informatie

Kalender cursussen schooljaar 2019/2020

Kalender cursussen schooljaar 2019/2020 Kalender cursussen schooljaar 2019/2020 Aan De Levensschool kun je zowel een vierjarige opleiding tot gezondheidsconsulent en een tweejarige opleiding tot voedingsconsulent volgen als aparte cursussen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Door in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo vzw verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Inhoud 1 Speelpleinbende en Kampbende... 1 1.1. Inschrijven...

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van gemeente Dilbeek verzorgt Infano vzw de vooren naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden.

Nadere informatie

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge.

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge. Wat bieden we Het dagverzorgingscentrum is open van 8u00 tot 17u00 op gewone werkdagen. De dag verloopt volgens een vast dagschema: bij aankomst verwelkoming met een kopje koffie na de koffie mogelijkheid

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN V.Z.W. www.educo.be educo@educo.be COMPUTEROPLEIDINGEN COMMUNICATIE & MEDIA OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN EDUCO vzw Mgr. Broekxplein 6-3500 Hasselt (in De Volksmacht tegenover het station) Gaat uw vereniging,

Nadere informatie

Zie hiervoor ook de gedeponeerde voorwaarden uit de studiegids, waarvan hier kopie:

Zie hiervoor ook de gedeponeerde voorwaarden uit de studiegids, waarvan hier kopie: Algemene voorwaarden: Droomstudio Algemeen: Betaling -betaling geschiedt bij start van de workshop/trainingreeks: -door betaling via www.droomshop.nl waar je de voor jouw betreffende droomkaart kan kopen.

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2017-2018 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

Kenmerk : A spig Hengelo, juli 2018 Onderwerp: start schooljaar

Kenmerk : A spig Hengelo, juli 2018 Onderwerp: start schooljaar Aan de ouder(s)/verzorger(s) van: Kenmerk : A1718202.spig Hengelo, juli 2018 Onderwerp: start schooljaar 2018-2019 Graag informeren wij u over de start van het komend schooljaar. Eerste schoolweek: In

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017 Derde GRAAD Kortemark februari 2017 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFO: MODULE 1 2 3

PRAKTISCHE INFO: MODULE 1 2 3 PRAKTISCHE INFO: MODULE 1 2 3 Beste, Met dit document geven we graag wat meer informatie over de muzieklessen in De Nieuwe Muziekschool, waarvoor uw zoon of dochter ingeschreven is. In bijlage zit ook

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2018-2019 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

1-Dagverzekeringen Versie 2012

1-Dagverzekeringen Versie 2012 1-Dagverzekeringen Versie 2012 1. Inleiding Beste lezer, In samenwerking met onze partners FROS (amateursportfederatie) en ARENA (de verzekeringsmaatschappij) kan Airsoft Alliantie België vzw een verzekering

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2019-2020 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht In opdracht van de R Van Belleschool verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze brochure vindt u alvast

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

OPLEIDING ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A

OPLEIDING ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A OPLEIDING ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A Contactpersoon (inhoudsdeskundige): via campus Dirk Martens te Aalst: tel.: 053 72 71 70 of per e-mail: dany.verhertbrugge@odisee.be Vanaf het academiejaar 2012-2013

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 van 2016

Nieuwsbrief 5 van 2016 Nieuwsbrief 5 van 2016 Beste modeltreinliefhebber, In onze 2 vorige nieuwsbrieven hebben we de aandacht gevestigd op de door ons gegeven cursussen en workshops, dit willen we nu graag gaan afronden. We

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Poets TRAVANT CAW Antwerpen Poets Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (telefoonnummer) (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Poets. Heb je vragen over je

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. 2012-09-03 Derde graad Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Volkscantina

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Volkscantina TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Volkscantina TRAVANT CAW Antwerpen Volkscantina Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Volkscantina. Heb je vragen over

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. Tweede graad 2012-09-03 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de gemeente Londerzeel verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 De lucht kleurt blauw, de vogels fluiten uit volle borst, de warme lentebries streelt onze gezichten Het is bijna zover, de zomer is in aantocht! Jammer genoeg betekent dit

Nadere informatie

Jaargang 29 - nr. 10 Nieuwsbrief 10 februari 2017

Jaargang 29 - nr. 10 Nieuwsbrief 10 februari 2017 Emily Brontësingel 1A 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 29 - nr. 10 Nieuwsbrief 10 februari 2017 In deze editie: Kalender Halfeestrooster Afwezigheids-

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2014-2015 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Voorwaarden waar strikt dient aan voldaan te worden door de gebruiker van de portefeuille

Voorwaarden waar strikt dient aan voldaan te worden door de gebruiker van de portefeuille HANDLEIDING KMO-PORTEFEUILLE Vanaf 01/12/2017 hebben wij, Eye Contact / Lazuli Training, een KMO-Portefuille met erkenningsnummer DV.O XXXXXX (de O is een letter is en niet het cijfer nul!) A. WAT IS EEN

Nadere informatie

Kalender cursussen schooljaar 2017/2018

Kalender cursussen schooljaar 2017/2018 Kalender cursussen schooljaar 2017/2018 Aan De Levensschool kun je zowel een vierjarige opleiding tot gezondheidsconsulent en een tweejarige opleiding tot voedingsconsulent volgen als aparte cursussen

Nadere informatie

Arenberggebouw - Arenbergstraat Brussel Tel: 02/ Fax: 02/

Arenberggebouw - Arenbergstraat Brussel Tel: 02/ Fax: 02/ HANDLEIDING: HOE SCHRIJF IK ME IN VOOR EEN CURSUS? Hoe schrijf ik me in voor een cursus? VTS- secretariaat versie: 5 maart 2010 INLEIDING Deze handleiding beschrijft in drie eenvoudige stappen hoe u zich

Nadere informatie

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg Informatieboekje over de start augustus 2016 BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3 Stagepakken 1 e jaar. 4 Richtprijs kosten per opleiding 4.1 Verpleegkunde en Vroedkunde... 9 4.2 Hero en Brug...

Inhoudsopgave. 3 Stagepakken 1 e jaar. 4 Richtprijs kosten per opleiding 4.1 Verpleegkunde en Vroedkunde... 9 4.2 Hero en Brug... Start academiejaar 2014-2015 Inhoudsopgave 1 Afhalen cursussen 1.1 Verpleegkunde en Vroedkunde Fase 1... 4 1.2 Verpleegkunde en Vroedkunde Fase 2... 4 1.3 Verpleegkunde en Vroedkunde Fase 3... 4 1.4 HERO

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn!

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Algemene Voorwaarden Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Hierbij vind je informatie over The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn en de algemene regels die bij The Essence of Life,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Appwijs - ontdek tientallen onmisbare apps voor je tablet en smartphone Heb je een smartphone of een tablet? Dan heb je ongetwijfeld al enkele apps uitgeprobeerd! Maar zo zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief tweede trimester schooljaar

Nieuwsbrief tweede trimester schooljaar Stad Brugge Stedelijk Onderwijs Brugge-Noord Aan de ouder(s) van onze leerlingen Nieuwsbrief tweede trimester schooljaar 2017-2018 Dag mama s en papa s Voor jullie allemaal, een heel fijn 2018! In deze

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn!

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Algemene Voorwaarden Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Hierbij vind je informatie over The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn en de algemene regels die bij The Essence of Life,

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren

Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren Aanvraag van een subsidie voor erkende sportclubs in Vleteren Gemeentebestuur Vleteren Dienst jeugd en sport Veurnestraat 4 8640 Vleteren 057/400 901 Jeugd_sport@vleteren.be www.vleteren.be Ontvangstdatum:

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Sportdienst Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 fax: 09 266 80 10 sportdienst@stad.gent Botermarkt 1 9000 Gent Belangrijke informatie voor de

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding NLP aan het Centrum Voor Avondonderwijs.

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding NLP aan het Centrum Voor Avondonderwijs. Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 Maak van je opleiding Neurolinguïstisch programmeren een succes!

Nadere informatie

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must.

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must. Clubreglement Algemeen Dansen doen we in groep en samen kunnen we er een toffe tijd van maken! Pesten is dus uitgesloten in onze club! Heb je toch problemen, kom dit dan zeker melden bij je leraar of bestuur!

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen Infano vzw verzorgt de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden. Heeft u nog vragen, dan kan u

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Meer info Opsturen Persoonlijk afgeven tel.: 09 266 80 00 sportdienst@stad.gent t.a.v. Sportdienst

Nadere informatie

Informatie brochure Obligatielening. VZW Bochizon. Voor de bouw van nieuwe chirolokalen voor chiro Zonderschot in de Withofstraat.

Informatie brochure Obligatielening. VZW Bochizon. Voor de bouw van nieuwe chirolokalen voor chiro Zonderschot in de Withofstraat. Informatie brochure Obligatielening VZW Bochizon Voor de bouw van nieuwe chirolokalen voor chiro Zonderschot in de Withofstraat. Inhoud: 1) De reden van deze obligatielening 2) Kenmerken van de renteloze

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Sint-Lutgardisbasisschool Sint-Pieters- Leeuw Sinds 4 januari 2016 organiseert Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school. In deze brochure vind

Nadere informatie

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING & NASCHOLING CHAUFFEURS De Europese Richtlijn

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom In opdracht van de GO BS De Leerboom verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind. In deze brochure vind u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Infobrochure & huishoudelijk reglement Flexibele Opvang

Infobrochure & huishoudelijk reglement Flexibele Opvang Betr vzw KINDEROPVANG t EEKHOORNTJE Infobrochure & huishoudelijk reglement Guldensporenlaan 65 3010 KESSEL-LO tel.: 016/ 25.12.77 fax: 016/ 25.20.32 e-mail: info@eekhoorntje.be INHOUD pagina 1. Medewerkers

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID

AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID AANVRAAG TOT TOESTEMMING OM EEN ACTIVITEIT UIT TE OEFENEN TIJDENS EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEID (Werknemersregeling) Bezorg ons dit formulier ingevuld terug voor uw werkhervatting AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 september 2015 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven

Nadere informatie

SPECIFIEK REGLEMENT NT2. Voorwaarden. Inschrijvingen

SPECIFIEK REGLEMENT NT2. Voorwaarden. Inschrijvingen SPECIFIEK REGLEMENT NT2 Voorwaarden Minimumvoorwaarde (categorie2): Elke nieuwe kandidaat moet een diploma hoger secundair onderwijs (minstens 12 jaar scholing) hebben. Dit document moet voorgelegd worden

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken)

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Puur Natuur te

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Maandag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement 2012-2013 Inhoud Inhoud... 2 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1 Administratieve

Nadere informatie

CVO Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk - Gent vzw. Aanmelding voor de opleiding Creatief Zijnstherapeut 2008

CVO Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk - Gent vzw. Aanmelding voor de opleiding Creatief Zijnstherapeut 2008 CVO Vormingsleergang voor Sociaal en Pedagogisch Werk - Gent vzw BALANS Edgard Tinelstraat 92 9040 Gent (Sint-Amandsberg) AGOGISCHE VORMING EN OPLEIDING tel.: 09 218 89 39 fax: 09 229 32 55 balans@vspw.be

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2013-2014. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2013-2014. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2013-2014 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Bouwmanagement. Postgraduaat

Bouwmanagement. Postgraduaat Bouwmanagement Postgraduaat 2017 2018 Programma Het postgraduaat bouwmanagement bestaat uit vier opleidingsonderdelen van elk vijf studiepunten. Wie is ingeschreven in het postgraduaat en slaagt voor de

Nadere informatie

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede!

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! Je hebt gekozen voor een boeiende opleiding, maar ook met veel engagement. Je zal er veel

Nadere informatie

BANABA INTENSIEVE ZORGEN EN SPOEDGEVALLENZORG 2014-2015

BANABA INTENSIEVE ZORGEN EN SPOEDGEVALLENZORG 2014-2015 BANABA INTENSIEVE ZORGEN EN SPOEDGEVALLENZORG 2014-2015 INHOUD 04 Doel van de opleiding 05 Banaba Intensieve zorgen en spoedgevallenzorg 06 Situering van de opleiding 08 Curricula 09 Individueel traject

Nadere informatie

Aan alle eerstejaarsstudenten Ergotherapie Campus Brugge Academiejaar

Aan alle eerstejaarsstudenten Ergotherapie Campus Brugge Academiejaar Aan alle eerstejaarsstudenten Ergotherapie Campus Brugge Academiejaar 2019-2020 Beste student Beste ouder Binnenkort start je met de bacheloropleiding ergotherapie in de hogeschool VIVES, bij ons op campus

Nadere informatie

Wat leuk dat je ons hebt gevonden

Wat leuk dat je ons hebt gevonden Wat leuk dat je ons hebt gevonden In dit informatieboekje vertellen we je alles wat je moet weten over De Musical4daagse. Bij De Musical4daagse gaan we zeker voor een te gek eindresultaat: de voorstelling,

Nadere informatie