Project 2 volgende week van start op de fulltime en parttime DaVinci

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Project 2 volgende week van start op de fulltime en parttime DaVinci"

Transcriptie

1 Project 2 volgende week van start op de fulltime en parttime DaVinci Wat zijn jouw intelligenties? Voor dit project werken we met het Grote Vooruitwerklabboek. De groepen (3)4-5-6 maken opdrachten uit deel 1 en de groep werken uit deel 2. De lessen in deze boek vormen een opbouwende reeks. De drie manieren van denken van Robert Sternberg vormen hierin de rode draad. Uitgaan van je kracht en samenwerken zijn tijdens de lessen ook heel belangrijk. We gaan aan de slag met dominostenen, knikkerbanen, bouwen vliegtuigen en nog veel meer. In het projectplan kunt u meer lezen over het project. De drie soorten intelligentie van Robert Sternberg. * Analytische intelligentie is de vaardigheid die we vooral met schoolse activiteiten verbinden: inzicht, logisch redeneren, hoofd en bijzaken kunnen onderscheiden, overzicht bij complexe Tweewekelijkse nieuwsbrief DaVinci Eemland Jaargang 7 nummer 5

2 opdrachten, vermogen om te evalueren. Dit is de intelligentie die volgens Sternberg samenvalt met wat bij de meeste IQ tests vooral gemeten wordt. * Creatieve intelligentie is het vermogen om veel informatie tegelijkertijd met elkaar in verband te brengen; associëren en brainstormen maar ook flexibiliteit van denken en inlevingsvermogen, originaliteit en vormgeving. Deze zijn vaak gekoppeld aan de creatieve vakken op school. Het creatieve denkvermogen speelt ook een grote rol in wetenschap, kunst, probleemoplossend vermogen en samenwerking met anderen. * Praktische intelligentie is het vermogen om wat je bedacht hebt ook concreet te maken in een maatschappelijk waardevol product. Dat kan een werkstuk zijn dat op tijd wordt ingeleverd of een mooi beeldhouwwerk dat eindelijk op het plein staat. Doelgericht werken, plannen doorzettingsvermogen, kennis van de eigen sterke en zwakke kanten maar ook teamwork en overtuigingskracht zijn aspecten van praktische intelligentie. De kinderen kunnen zelf ontdekken wie uit de groep vooral creatief, wie vooral analytisch en wie meer praktisch is. Samen komen zij tot oplossngen en hebben beter inzicht in hun leerprocessen. Voor succes is één manier van denken niet voldoende: het gaat erom dat je verschillende intelligenties leert benutten en herkennen bij anderen. Hoe groei je eigenlijk? Growth mindset Een van de onderwerpen die gedurende het project Het Vooruitwerklab centraal staat is werken vanuit een groeimindset. Professor Dweck heeft daar veel onderzoek naar gedaan. Zij constateerde gedurende de onderzoeken die zij deed dat veel kinderen van nature een groeimindset hebben. Zij reageerden heel positief op een opdracht die net iets te moeilijk voor hen was. Carol noemt deze de Not Yet groep. Deze kinderen dachten dat ze de opdracht misschien de volgende keer beter zouden kunnen maken. Een andere groep kinderen had juist het gevoel dat ze jammerlijk gefaald hadden. Zij zag in hen een fixed-mindset, een geloof dat hun intelligentie vaststaat, niet meer kan veranderen.

3 Een groeimindset kun je ontwikkelen Nu komt de clou: met een groeimindset zul je gelukkiger worden, zegt Dweck. Niet alleen als leerling, maar ook als ouder, partner, manager, of in iedere andere baan. De groeimindset brengt je verder. Door een groeimindset zul je het weer opnieuw proberen als er even iets misgaat. En het goede nieuws is: de groeimindset kun je leren. Je mindset is volgens Dweck uiteindelijk niets anders dan een overtuiging over jezelf, en die kun je veranderen. Volgens Dweck is het belangrijk om kinderen daarom niet te prijzen of te complimenteren om hun intelligentie of talent. Prijs in plaats daarvan het proces: hun inzet, hun strategieën, hun focus, hun doorzettingsvermogen, hun verbeteringen. Dit soort lof creëert kinderen die een groeimindset ontwikkelen, aldus Dweck. Volwassenen kunnen proberen de valkuilen van de fixed-mindset te herkennen, en te proberen die om te buigen. Wil je meer hierover weten, kijk dan de volgende TEDx e=en Denksleutels De komende week staat de Alfabetsleutel centraal. Deze komt terug in de projectles en op een ander moment in de lesweek van de Fulltime In de week van 21 november is de Andergebruik sleutel aan bod. Evaluatie in de klas De kinderen reageren enthousiast op de denksleutels. Tijdens de evaluaties van het project KRACHT kwam ter sprake dat de kinderen het leuk vonden om de denksleutels te doen, omdat het hen helpt om hun creatieve denkvermogen aan te spreken. En daar is het precies voor bedoeld.

4 Kracht! Afgelopen week hebben de kinderen van de bovenbouw hun presentatie gehouden. Dit deden ze door een Elevator Pitch te houden. Deze duurt 1 minuut. Daarnaast vertelden de kinderen over hun proces. Hierin kwam aan bod waarin ze zichzelf verbaasd hebben; wat ze moeilijk vonden en welke tip ze voor zichzelf hebben. Er waren tips en tips van de ouders. Een korte presentatie dus, van totaal ongeveer 3 minuten. Daarna was de volgende aan de beurt. Er was een roulatiesysteem in de klas, zodat binnen een uur iedereen zijn presentatie had gedaan. Daarna hebben de kinderen ook nog hun Pitch aan de groep laten zien. Er waren veel ouders die kwamen kijken!

5 Weekoverzicht Week 46 DaVincitijd project 2 les 1 14 november 15 november Open ochtend ( ) 16 november Vakdocenten / groep 7/8 naar het Johan van Oldenbarneveldt 17 november 18 november Start mediamasters groep groen en groep rood Week 47 Davincitijd project 2 les 2 21 november 22 november 23 november Vakdocenten / groep 7/8 naar het Johan van Oldenbarneveldt 24 november 25 november Nieuwsbrief nr. 7 / einde mediamasters voor groep groen en rood Week 48 DaVincitijd project 2 les 3 28 november 29 november 30 november Vakdocenten / groep 7/8 naar het Johan van Oldenbarneveldt 1 december 2 december Sinterklaasviering Buitenspeelmateriaal In alle groepen zijn vorige week namens de VVLE buitenspeel cadeaus uitgereikt. De kinderen van Da Vinci Eemland kunnen vanaf nu spelen met een groot schaakspel, vier op een rij, een mikspel en een bouwspel. Aan iedere leeftijdsgroep is gedacht. Bij slecht weer zijn de meeste spellen ook binnen te gebruiken. Tweewekelijkse nieuwsbrief DaVinci Eemland Jaargang 7 nummer 5

6 Afsluiting DaVinci project Afvalbak Aarde in groep Geel! Op vrijdag 4 november sloten de kinderen het 1 e DaVinci project Afvalbak Aarde af met een pitch. Oei oei oei, wat was het spannend. Onder grote belangstelling van bijna alle vaders en moeder stelden de kinderen zichzelf voor, vertelden ze wat ze hadden gemaakt, wat hun probleem was en de oplossing die ze hiervoor hadden bedacht. Ook gaven ze zichzelf een tip en een top en vertelden ze hoe de samenwerking tijdens het werken aan het project was geweest. Na ongeveer 5 rondes werd de pitchmarkt afgesloten met een evaluatiemoment. De kinderen vulden samen met hun ouders het formulier in. Een nieuwe juf in groep geel Ik ben Linda Renee, 38 jaar. Ik heb twee kinderen, Max van 8 en Annika van 6. Ik werk sinds 2001 als onderbouwleerkracht in Utrecht. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met ontwikkelingsgericht onderwijs en onderzoekend leren. Op de parttime DaVinci ga ik op vrijdag in groep 1/2/3 werken (Locatie Joost van den Vondel). Tot de kerstvakantie ben ik op donderdagochtend op de fulltime DaVinci in groep 3/4 om samen met juf Ilja aan de DaVinci tijd te werken. Ik vind het heel bijzonder om op de DaVinci les te gaan geven en ik heb er heel veel zin in!

7 Een nieuwe meester in groep blauw Ik ben Ronald, ik ben 37 jaar en woon in Veenendaal. Ik ben getrouwd en mijn vrouw Mariska en ik verwachten deze maand ons eerste kind. Een spannende maand dus met al die veranderingen! Ik heb orthopedagogiek gestudeerd en vervolgens jarenlang op een basisschool in mijn woonplaats gewerkt, waar meester Alfons van groep 7/8 een aantal jaar mijn duo en mentor is geweest. Behalve groepsleerkracht heb ik enkele jaren gewerkt als remedial teacher, rugzakbegeleider en (interim) intern begeleider. Het afgelopen jaar was ik werkzaam als orthopedagoog bij het Expertisecentrum Leren & Gedrag. Hoewel dat heel interessant was, miste ik toch de dynamiek en het ritme van de school. Ik kijk er erg naar uit om op de DaVinci aan de slag te gaan en in dit enthousiaste team mijn steentje bij te kunnen dragen. Schoolbibliotheek Het team zoekt ouders die willen en kunnen helpen een mooie schoolbibliotheek op te zetten. Er hebben zich al eerder ouders gemeld, vraag aan hen is of zij zich nogmaals willen melden. Mailen naar: Anouk van Keken.

8 Oproep! Beste ouders, verzorgers, Binnen en buiten de schoolwoningen zijn geregeld klusjes te doen variërend van onkruid wieden, tot schilderen of iets ophangen. Ben jij handig en heb je tijd om af en toe eens een klusje te doen: geef je dan op voor de klus whatsapp groep. Opgeven doe je door een sms je te sturen naar Wil je meteen al aan de slag? zondag 13 november vanaf 1 uur kan er weer geklust worden. Op het klussenlijstje staat: Zolders verven Deurbellen repareren Waterleiding en afvoer monteren naar keukenblok op zolder Ophangen naambordjes bij klaslokalen Planken op garderobe schilderen Sticker(s) op raam/ramen aan voorkant plakken Stickers op wc s nalopen en herstellen waar nodig Met vriendelijke groet, Eveline Besseling

9 Tweewekelijkse nieuwsbrief DaVinci Eemland Jaargang 7 nummer 5

10 Tweewekelijkse nieuwsbrief DaVinci Eemland Jaargang 7 nummer 5

Update plusklas 7. In deze update vertel ik kort iets over het zelfstandig werk en uitgebreider over project van de komende tijd.

Update plusklas 7. In deze update vertel ik kort iets over het zelfstandig werk en uitgebreider over project van de komende tijd. Update plusklas 7 In deze update vertel ik kort iets over het zelfstandig werk en uitgebreider over project van de komende tijd. Zelfstandig werken Met zelfstandig werken hebben wij het werken met Rekentijger

Nadere informatie

Even wat anders. Aanraders. Documentaire: De Kinderen van juf Kiet

Even wat anders. Aanraders. Documentaire: De Kinderen van juf Kiet 2017 De kop is er weer af. De eerste twee weken zijn voorbij. Fijn om te merken dat iedereen weer goed uitgerust een goede start maakt. Zoals in de vorige nieuwsbrief benoemd is zal vanaf nu Rosanne Luitjes

Nadere informatie

Plusklasupdate januari 2017

Plusklasupdate januari 2017 Plusklasupdate januari 2017 In deze eerste update wil ik informatie geven over het grote project waarmee wij de afgelopen maanden aan gewerkt hebben. U vindt de update als bijlage bij deze mail. Omdat

Nadere informatie

Tweewekelijkse nieuwsbrief DaVInci Eemland Jaargang 7 nummer

Tweewekelijkse nieuwsbrief DaVInci Eemland Jaargang 7 nummer Weekoverzicht Week 37 DaVincitijd les 2 / kennismakingsgesprekken 12 september Nieuwe mailadressen DV-team / materialen meegeven voor groep 6/7/8 13 september 14 september vakdocenten 15 september 16 september

Nadere informatie

Minka Dumont april 2017

Minka Dumont april 2017 Minka Dumont april 2017 www.21steeeuwsevaardigheden.nl Omdat ik slim ben Omdat ik altijd snel klaar ben met mijn werk Omdat ik hoogbegaafd ben Weet ik niet Omdat ik anders ben Omdat ik in mijn eigen klas

Nadere informatie

Jaarplanning Parttime en Fulltime veranderd

Jaarplanning Parttime en Fulltime veranderd Jaarplanning Parttime en Fulltime veranderd Jaarplanning Parttime en Fulltime veranderd Aan het begin van dit jaar heb ik de jaarroosters van DaVinci PT en FT op de website geplaatst. In januari heb ik

Nadere informatie

Personele wijzigingen

Personele wijzigingen Van de directeur De ontwikkelingen op DaVinci FT en PT gaan snel. Vanaf dit jaar is het één organisatie met twee afdelingen. Beide afdelingen functioneren onder één directeur. Een aantal leerkrachten zijn

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 30 november 2018 1 7 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

Wat is Parttime Da Vinci Eemland onderwijs?

Wat is Parttime Da Vinci Eemland onderwijs? De parttime Da Vinci Eemland klassen in Soest en Amersfoort zijn bovenschoolse peergroupen voor hoogbegaafde kinderen. De parttime Da Vinci Eemland heeft als doel (hoog- )begaafde kinderen met elkaar in

Nadere informatie

Agenda: Fixed en growth mindset Ouders en kinderen Leerkrachten en leerlingen Zelf aan de slag Vragen

Agenda: Fixed en growth mindset Ouders en kinderen Leerkrachten en leerlingen Zelf aan de slag Vragen Een groei-mindset Agenda: Fixed en growth mindset Ouders en kinderen Leerkrachten en leerlingen Zelf aan de slag Vragen Fixed mindset Intelligentie staat vast Laten zien wat je kunt Geen fouten durven

Nadere informatie

Twee wekelijkse nieuwsbrief DaVinci Eemland Jaargang 6 nummer juni Rapportavond groep 5-7 ( tevens di 28 juni)

Twee wekelijkse nieuwsbrief DaVinci Eemland Jaargang 6 nummer juni Rapportavond groep 5-7 ( tevens di 28 juni) Twee wekelijkse nieuwsbrief DaVinci Eemland Jaargang 6 nummer 34 23 juni 2016 Weekoverzichten Week 25 Ma 20 juni Di 21 juni Woe 22 juni Do 23 juni Rapportavond groep 5-7 ( tevens di 28 juni) Vrij 24 juni

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

Wij gaan bouwen, wij gaan bouwen, Doe je mee, doe je mee, Pak dan ook je spullen, pak dan ook je spullen Zaag, plank, schroef, zaag, plank, schroef.

Wij gaan bouwen, wij gaan bouwen, Doe je mee, doe je mee, Pak dan ook je spullen, pak dan ook je spullen Zaag, plank, schroef, zaag, plank, schroef. - Wat ga jij doen en wat gaan de kinderen doen? Beschrijf de opzet voor iemand die de les niet kent. Het thema bouwen is deze week geïntroduceerd. Voordat ik met het liedje aanleren begin, gaan wij eerder

Nadere informatie

Doelgericht met vaardigheden aan de slag

Doelgericht met vaardigheden aan de slag Doelgericht met vaardigheden aan de slag SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling 16 april 2015 Allen van harte welkom! Nora Steenbergen-Penterman productief Dabrowski: overexcitabilities gevoelig

Nadere informatie

Voor problemen met leren en/of gedrag Nieuwsbrief 5, jaargang 3, 27 november 2016.

Voor problemen met leren en/of gedrag Nieuwsbrief 5, jaargang 3, 27 november 2016. Voor problemen met leren en/of gedrag Nieuwsbrief 5, jaargang 3, 27 november 2016. Een nieuwsbrief voor iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij opvoeding en onderwijs, zowel zakelijk als

Nadere informatie

Aangaan. Feedback kan maken maar ook breken

Aangaan. Feedback kan maken maar ook breken Op basis van wetenschappelijk onderzoek is psychologe Carol Dweck tot het inzicht gekomen dat niet iemands IQ, vaardigheden en talenten bepalend zijn voor succesvol leven, maar vooral de waarmee mensen

Nadere informatie

Hallo ouders, volgt een terugblik.

Hallo ouders, volgt een terugblik. 02-09-2016 Hallo ouders, Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Deze week start de school en donderdag 15 september beginnen de Mindklassen weer. Wat hebben we het laatste

Nadere informatie

Plan van aanpak Pilot Verrijkingsonderwijs Van Maasdijkschool, Heerenveen

Plan van aanpak Pilot Verrijkingsonderwijs Van Maasdijkschool, Heerenveen Inleiding: In het hedendaagse onderwijs is omgaan met verschillen een centraal thema geworden en in verband hiermee is er in de laatste jaren een toenemende belangstelling voor (hoog)begaafdheid. Ook ouders

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

LES 3: Bekwaam je in effectief communicatiegedrag PRESENTATIE 3: Oefenen met effectief communicatiegedrag

LES 3: Bekwaam je in effectief communicatiegedrag PRESENTATIE 3: Oefenen met effectief communicatiegedrag In de derde presentatie nodig ik je uit om een groeimindset lost te laten op je commucatiegedrag. Een groeimindset helpt je om weerstand en onzekerheid om te buigen in zelfvertrouwen en plezier als je

Nadere informatie

Lukasschool. Nummer 1. 2 september 2016

Lukasschool. Nummer 1. 2 september 2016 Lukasschool Nummer 1 2 september 2016 In deze Nieuwsbrief: Belangrijke data; Nieuwe collega s stellen zich voor; Snappet in de bovenbouw; Data voor op uw kalender 2016-2017: leg ze vast!!!; Offerfeest;

Nadere informatie

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit Veerkracht Vitaliteit en levenskunst Welkom Wat is veerkracht? Vertel een eigen positieve ervaring van veerkracht aan je buurman/-vrouw Wat is veerkracht? Terugveren na tegenslag, weerbaar, minder last

Nadere informatie

Werken op de Arenberg

Werken op de Arenberg RKBS DE ARENBERG Februari 2017 Werken op de Arenberg Schooljaar 2016-2017 startten er 7 nieuwe collega s en 2 lio stagiaires op de Arenberg. Heel spannend zo n nieuw begin en helemaal als de dan ook nog

Nadere informatie

Opdracht bij een bedrijfsbezoek door leerlingen Een aantrekkelijk bedrijfsbezoek speurtocht door het bedrijf

Opdracht bij een bedrijfsbezoek door leerlingen Een aantrekkelijk bedrijfsbezoek speurtocht door het bedrijf Opdracht bij een bedrijfsbezoek door leerlingen Een aantrekkelijk bedrijfsbezoek speurtocht door het bedrijf Introductie Er gebeuren allerlei activiteiten binnen een technisch bedrijf. Meer dan we ons

Nadere informatie

Bezoek een bedrijf. Wat kun je en wat weet je na deze lesbrief?

Bezoek een bedrijf. Wat kun je en wat weet je na deze lesbrief? Bezoek een bedrijf! Bezoek een bedrijf Je gaat op bezoek bij een bedrijf dat je zelf mag uitzoeken. Het is de bedoeling dat je bij het bedrijf gaat kijken, vragen stellen en goed oplet wat ze er allemaal

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Poseidon post Samen maken we het meer!

Poseidon post Samen maken we het meer! Poseidon post Samen maken we het meer! Schooljaar 2018-2019 nummer 3, oktober 2018 Bijeenkomst klassenouders en oudercommissie Vorig jaar hebben wij gevraagd welke ouders zich wil opgeven voor de oudercommissie.

Nadere informatie

Deel 1: Wat is mindset? 7. Deel 2: Met vallen en opstaan 25. Deel 3: Gerichte inzet 43. Deel 5: Metacognitieve vaardigheden 79

Deel 1: Wat is mindset? 7. Deel 2: Met vallen en opstaan 25. Deel 3: Gerichte inzet 43. Deel 5: Metacognitieve vaardigheden 79 Inhoud Pagina Deel 1: 7 Deel 2: Met vallen en opstaan 25 Deel 3: Gerichte inzet 43 Deel 4: Feedback: beter dan compliment en beloning 59 Deel 5: Metacognitieve vaardigheden 79 Deel 6: Let op je taalgebruik

Nadere informatie

DaVinci: Wereldverkenning

DaVinci: Wereldverkenning DaVinci: Wereldverkenning samen met ouders Alles heeft te maken met al het andere, Leonardo Da Vinci Ik verwonder me over Ik verwonder me over Ik verwonder me over DaVinci Ieder kind is uniek en het is

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Plusklas! In deze gids zetten we de details van

Nadere informatie

Bewust worden van je overtuigingen over leren en ontwikkeling

Bewust worden van je overtuigingen over leren en ontwikkeling De Impact van een Groeimindset Bewust worden van je overtuigingen over leren en ontwikkeling Liny Toenders KBBT organisatieadviseurs onderwijzen opvoeden - leren KBB &T Overtuigingen bepalen je gedrag

Nadere informatie

Leonardo Da Vinci. Doel: Na deze opdracht weet meer over het leven van Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci. Doel: Na deze opdracht weet meer over het leven van Leonardo Da Vinci Thema: de boer op Geschiedenis Tijd van Ontdekkers en Hervormers Renaissance Leonardo Da Vinci Moeilijkheid: **** Tijdsduur: **** Juf Carolien Doel: Na deze opdracht weet meer over het leven van Leonardo

Nadere informatie

3 vwo en 3 havo. 12 september en 19 september 2018

3 vwo en 3 havo. 12 september en 19 september 2018 Welkom 3 vwo en 3 havo 12 september en 19 september 2018 Programma 19.30 uur WELKOM De eerste weken Indeling schooljaar LOB Op naar de top! Met de mentor mee. De eerste weken Introductie Afspraken Indeling

Nadere informatie

Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Deze week start de school en dinsdag 13 september beginnen de Mindklassen weer.

Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Deze week start de school en dinsdag 13 september beginnen de Mindklassen weer. 02-09-2016 Hallo ouders, Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Deze week start de school en dinsdag 13 september beginnen de Mindklassen weer. Wat hebben we het laatste half

Nadere informatie

2011 Gwenda Schlundt Bodien

2011 Gwenda Schlundt Bodien 2011 Gwenda Schlundt Bodien 06-29182949 gwendaschlundtbodien@kpnmail.nl Nieuwe antwoorden op deze vragen: Is intelligentie erfelijk en genetisch bepaald? Is intelligentie een vaststaand gegeven? Leidt

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE MINDSET

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE MINDSET STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE MINDSET Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Mindset! In deze gids zetten we de details van de module overzichtelijk

Nadere informatie

Begaafdheid begeleiden!

Begaafdheid begeleiden! Begaafdheid begeleiden! Hellevoetsluis 24 november 2014 Liesbet Gommans M.Sc. orthopedagoog / schoolpsycholoog Centrum voor Begaafdheidsonderzoek () www.ru.nl/its/cbo 1 Programma Introductie Leren..? Signaleren:

Nadere informatie

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1 belangrijke data..... 7 september2018 nr. 1 Vrij 14 september Start zwemmen, groep 4 Din 25 september Informatieavond start schooljaar Inloop 19.00 uur, Start 19.30 uur Din 25 t/m 27 september Startweek

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Ons brein kort door de bocht

Ons brein kort door de bocht Onderzoek deel I Ons brein kort door de bocht Veranderen 10.000 tot 50.000 verbindingen per neuron!! = Veranderen is het vormen van nieuwe en sterke verbindingen tussen hersencellen omleidingen aanleggen

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

LES 2: Ontwikkel een mindset voor groei PRESENTATIE 1: Mindset-theorieën

LES 2: Ontwikkel een mindset voor groei PRESENTATIE 1: Mindset-theorieën De eerste presentatie behandelt een aantal theorieën die je helpen een mindset voor groei te ontwikkelen. Dat is essentieel als je effectiever gedrag wilt ontwikkelen. Je gedachten en overtuigingen zijn

Nadere informatie

Ouderavond Bataafs Lyceum 4H/V. Executieve vaardigheden. Welkom! Nancy Lussing

Ouderavond Bataafs Lyceum 4H/V. Executieve vaardigheden. Welkom! Nancy Lussing Ouderavond Bataafs Lyceum 4H/V Executieve vaardigheden Welkom! Nancy Lussing Even voorstellen 25 jaar voor de klas (speciaal en regulier) 10 jaar achterin de klas Ondersteuning algemeen Coördinator masterclass

Nadere informatie

Je zit goed op het Marecollege! De Brugklas

Je zit goed op het Marecollege! De Brugklas Je zit goed op het Marecollege! De Brugklas Inhoud Inleiding 3 Onze school 4 KLEINE SCHOOL 3 Ik ging van het Mareland naar het Marecollege 4 Ik stroomde door vanuit een REGULIERE basisschool 5 De periodelessen

Nadere informatie

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE

> TAALWERKBLAD PARTICIPATIE TAALWERKBLAD PARTICIPATIE aanpak coach cultuur deelnemen doel eigenschappen heden integreren kwaliteiten meedoen mentor nu plan samenleving toekomst vaardigheden verleden verwachtingen wensen DE WERKWOORDSTIJDEN

Nadere informatie

Verrijken: doelgericht werken aan vaardigheden

Verrijken: doelgericht werken aan vaardigheden Verrijken: doelgericht werken aan vaardigheden SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Allen van harte welkom! Nora Steenbergen-Penterman Opdracht leren 1 Wat zou jij nu willen leren? 2A Voor

Nadere informatie

ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO

ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO euzedossier ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO Op elf bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd. Wanneer de werkboeken op school blijven,

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

KIJK OP TALENT TOPONDERWIJS MET PART-TIME P. DaVinci Eemland is het expertisecentrum voor hoogbegaafde leerlingen uit de regio Eemland en ressorteert

KIJK OP TALENT TOPONDERWIJS MET PART-TIME P. DaVinci Eemland is het expertisecentrum voor hoogbegaafde leerlingen uit de regio Eemland en ressorteert T-TIM KIJK O TALNT TOONDRWIJS MT DaVinci emland is het expertisecentrum voor hoogbegaafde leerlingen uit de regio emland en ressorteert onder Stichting Meerkring. Dit is het openbaar onderwijs in Amerfoort.

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan.

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Een doorgaande lijn van plus naar klas Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. De trainer sluit goed aan bij vragen

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Onderzoekend leren geïnspireerd op sterrenkunde

Onderzoekend leren geïnspireerd op sterrenkunde Dia 1 Onderzoekend leren geïnspireerd op sterrenkunde KleinKracht i.s.m. CBS Oud Zandbergen Dia 2 Even voorstellen: Karin Heesakkers Afgestudeerd sterrenkundige Lessen voor leerlingen en leerkrachten Lesmaterialen

Nadere informatie

Informatieochtend PT/FT druk bezocht. Niet vergeten! Morgen HB speeldag. Beste ouders,

Informatieochtend PT/FT druk bezocht. Niet vergeten! Morgen HB speeldag. Beste ouders, Beste ouders, Na een hele gezellige koningsdag start de meivakantie. Ik wens alle kinderen en ouders een fijne vakantie. Op maandag 8 mei starten wij met de laatste 7 weken van dit schooljaar. In deze

Nadere informatie

De schoolfotograaf komt op dinsdag 7 mei (en niet zoals eerder vermeld op 21 mei)

De schoolfotograaf komt op dinsdag 7 mei (en niet zoals eerder vermeld op 21 mei) Jaargang 20 Schooljaar 2018-2019 Deze nieuwsbrief is een informatieblad van Basisschool Kinderboom en is bedoeld voor (toekomstige) ouders om u te informeren. KOMENDE ACTIVITEITEN 22 april t/m 3 mei 2019

Nadere informatie

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe vind ik mijn droombaan? Denk eens aan een collega of vriend van je die in jou ogen een droombaan heeft. Hij is niet alleen goed in zijn werk, maar geniet er ook elke dag met volle teugen van. Anderen

Nadere informatie

HOOGBEGAAFDHEID EN EXCELLENTIE

HOOGBEGAAFDHEID EN EXCELLENTIE AANSLUITING PO-VO DIFFERENTIATIE HOOGBEGAAFDHEID EN EXCELLENTIE 22-4-2015 22-4-2015 (Hoog)begaafdheid en excellentie is een van de thema s waarop aansluiting tussen het PO en VO wordt gezocht. Dit document

Nadere informatie

SWPBS Je ziet het pas als je het doorheb

SWPBS Je ziet het pas als je het doorheb SWPBS Je ziet het pas als je het doorheb verbluffende vragen welke vragen / opmerkingen krijg je op jouw school waarvan je denkt: wat moet ik daar nu mee? 2 stappen stap 1: Het zelf echt begrijpen stap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Workshop hanger van speksteen. Geachte Lezers,

NIEUWSBRIEF. Workshop hanger van speksteen. Geachte Lezers, NIEUWSBRIEF 7 e jaargang febr/mrt 2019 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Geachte Lezers, Ondanks dat we alweer halverwege februari zitten, wil ik iedereen toch nog een heel creatief

Nadere informatie

In je element met wie je bent!

In je element met wie je bent! In je element met wie je bent! SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Middagconferentie - juni 2016 Passend onderwijs voor begaafde leerlingen Doelen workshop Bewuste aandacht voor persoonlijke

Nadere informatie

JOURNAAL VAN VRIJDAG 27 NOVEMBER 2015 NUMMER 15 JAARGANG 28. Beste ouders,

JOURNAAL VAN VRIJDAG 27 NOVEMBER 2015 NUMMER 15 JAARGANG 28. Beste ouders, JOURNAAL VAN VRIJDAG 27 NOVEMBER 2015 NUMMER 15 JAARGANG 28 Beste ouders, Vanmiddag kwamen er een paar onderbouwleerkrachten puffend langs: De kinderen lijken wel allemaal hyperactief! De Sinterklaaskoorts

Nadere informatie

Week van de hoogbegaafdheid: Workshop voor ouders: Opvoeden van je hoogbegaafde kind

Week van de hoogbegaafdheid: Workshop voor ouders: Opvoeden van je hoogbegaafde kind Agenda Workshops Week van de hoogbegaafdheid: Workshop voor ouders: Opvoeden van je hoogbegaafde kind Woensdag 16 maart, 19.30 21.30 uur. Praktijk Karnemelksloot 55. Kosten: 15,00. Aanmelden: stuur een

Nadere informatie

NIEUWS. Nieuwsbrief 9-8 maart 2019

NIEUWS. Nieuwsbrief 9-8 maart 2019 jongeren geen of minder risico s nemen, als ze 3 bijtjes eenmaal gaan experimenteren met seksuele relaties. Relationele en seksuele vorming binnen het basisonderwijs omvat meer dan alleen informatie over

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 14 30-03-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt!

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt! LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / 2019 Follow your Sun biedt 10 wekelijkse lessen van 1.5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Tijdens de

Nadere informatie

Koningin Wilhelminaschool

Koningin Wilhelminaschool Inhoud: Inleiding TSO Zending MR voorstellen Uit de groep Culturele Haven Bijlage: info GGD over teken. Vorige week mochten we Pasen vieren in alle groepen. Na een gezamenlijk ontbijt werd er in alle groepen

Nadere informatie

Mindset en motivatie. Simea congres 2018 Jeannette schoenmakers

Mindset en motivatie. Simea congres 2018 Jeannette schoenmakers Mindset en motivatie Simea congres 2018 Jeannette schoenmakers Wat maakt het verschil? 2 Programma deel 1 Inleiding Opdracht Vouwblaadje Groeimindset - Wat is het? - Hoe beïnvloed je de mindset? Oefening

Nadere informatie

5 dagen voor ouders. Ankie Remijn - Investeren in Leren EFFECTIEF EN EFFICIËNT HUISWERK MAKEN

5 dagen voor ouders. Ankie Remijn - Investeren in Leren EFFECTIEF EN EFFICIËNT HUISWERK MAKEN huiswerk 5 dagen voor ouders Ankie Remijn - Investeren in Leren EFFECTIEF EN EFFICIËNT HUISWERK MAKEN www.investereninleren.nl Welkom! Super tof dat je mijn gratis e-book hebt gedownload. In dit e-book

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Wetenschap & Technologie Ontwerpend leren. Ada van Dalen

Wetenschap & Technologie Ontwerpend leren. Ada van Dalen Wetenschap & Technologie Ontwerpend leren Ada van Dalen Wat is W&T? W&T is je eigen leven W&T: geen vak maar een benadering De commissie wil onderstrepen dat wetenschap en technologie in haar ogen géén

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID Frequent falen inzetten als tool voor innovatie, verandering en verbetering Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

Carol Dweck Minka Dumont -

Carol Dweck Minka Dumont - Carol Dweck Voorlopige conclusie In aanleg aanwezig potentieel (50% erfelijk bepaald) Domeinspecifiek Interactief: wisselwerking omgeving Mindsets over Intelligentie Mensen met een Fixed Mind-set geloven:

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling Handleiding voor de leerling Inhoudopgave Inleiding blz. 3 Hoe pak je het aan? blz. 4 Taken blz. 5 t/m 9 Invulblad taak 1 blz. 10 Invulblad hoofd- en deelvragen blz. 11 Plan van aanpak blz. 12 Logboek

Nadere informatie

Waarom naar het Picasso Lyceum?

Waarom naar het Picasso Lyceum? (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Betekenisvol leren en doelen stellen in po en vo

Betekenisvol leren en doelen stellen in po en vo Betekenisvol leren en doelen stellen in po en vo SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Allen van harte welkom! Nora Steenbergen-Penterman Voorwaarde: Betekenisvol leren... Rijke omgeving

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

BESTE OUDER AGENDA SINTERKLAAS

BESTE OUDER AGENDA SINTERKLAAS 08-11-2018 Nr 6 BESTE OUDER In deze Schepelweyzer leest u weer een heleboel informatie. O.a. over de start van de 2 peutergroepen, de ontruimingsoefening van afgelopen week, de thema avond van dinsdag

Nadere informatie

Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie. Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk?

Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie. Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk? Takenblad Plusklas Ontdekken Periode 2 : Herfstvakantie tot kerstvakantie Naam : Wat is de bedoeling? Opdracht: Spoorzoekers Van wie is die vingerafdruk? Er is een misdaad gepleegd! Een dief heeft de computer

Nadere informatie

BASISSCHOOL NOORDERLICHT JAARGANG 6 NUMMER 8 30 JUNI 2017 NIEUWSBRIEF

BASISSCHOOL NOORDERLICHT JAARGANG 6 NUMMER 8 30 JUNI 2017 NIEUWSBRIEF BASISSCHOOL NOORDERLICHT JAARGANG 6 NUMMER 8 30 JUNI 2017 NIEUWSBRIEF School voor jonge avonturiers die hun wereld willen ontdekken Nieuwe groepen, nieuwe indeling! Met heel veel zorg en aandacht hebben

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

Maak de test YOUNGWORKS MOTIVATIE BINNENSTEBUITEN. Het geheim achter gemotiveerde pubers, enthousiaste leerlingen en gedreven studenten.

Maak de test YOUNGWORKS MOTIVATIE BINNENSTEBUITEN. Het geheim achter gemotiveerde pubers, enthousiaste leerlingen en gedreven studenten. YOUNGWORKS OVER ONS BINNENSTEBUITEN 16 november 2015 - CSG Jan Arentsz - Langedijk & Alkmaar CONCLUSIE Tijd inruimen voor lichaamsbeweging leidt tot betere leerprestaties! YOUNGWORKS JAMES SMITH james@youngworks.nl

Nadere informatie

14-7-2012. Carol Dweck. Wat is Intelligentie?

14-7-2012. Carol Dweck. Wat is Intelligentie? Carol Dweck Wat is Intelligentie? 1 Wat is Intelligentie? Wat is Intelligentie? Meervoudige Intelligentie - Gardner 2 Voorlopige conclusie In aanleg aanwezig potentieel (50% erfelijk bepaald) Domeinspecifiek

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open t Nieuwskwartier December 05 op Sinterklaasviering Op tijd! Sinterklaas 06 Uitslapen Start school: 9.30 KIJK ochtend Sinterklaas is weer in Nederland. Op de site van het Sinterklaasjournaal kun je leuke

Nadere informatie

Sinterklaas op de BAS

Sinterklaas op de BAS ROERDOMPSTRAAT 10 020 4490704 - INFO@AMERSFOORDTSCHOOL.NL - BADHOEVEDORP Sinterklaas op de BAS Sinterklaas is weer in ons land! Zijn rommelpieten hebben onze school al bezocht. Naast rommel hadden ze gelukkig

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Growth mindset Teamontwikkeling Leerlingen op de catwalk. Delen van leiderschap. Manifestaties

Growth mindset Teamontwikkeling Leerlingen op de catwalk. Delen van leiderschap. Manifestaties Growth mindset Teamontwikkeling Leerlingen op de catwalk Delen van leiderschap Manifestaties Scholen zijn plekken om te leren Didactiek Pedagogiek Lerende houding Growth Mindset Onderzoeksresultaten Al

Nadere informatie

DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES

DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES DURVEN ZIEN ERVAREN DELEN HET CREATIEF PROCES IN 5 DISCIPLINES WENSEN / VERWACHTINGEN Deel met je buurman/buurvrouw Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat kom je halen? Wat wil je delen? WENSEN / VERWACHTINGEN

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Wat is jóuw ultieme gevoel van vrijheid?

Wat is jóuw ultieme gevoel van vrijheid? Haal het beste uit jezelf Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat kennisartikelen over het werken met personeel. De artikelen bevatten praktische tips hoe jij als professional jouw bedrijf

Nadere informatie