Online advies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.coconorganiseert.nl www.coconshop.nl www.congresdata.nl Online advies"

Transcriptie

1 Online advies Checklist Doelgroep en doelstelling Bezoekers inschatten (bij externe doelgroep) Budget Organisatie(project)team; intern organiseren of uitbesteden? Programma Datum Locatie De uitnodiging Draaiboek Techniek en presentatie De nazorg Alle adviezen downloaden? Klik hier.

2 Doelgroep en doelstelling Het is heel verleidelijk om meteen met de invulling te beginnen. Toch begin je niet met het kiezen van een locatie of met het boeken van die ene artiest die volgens jou de avond compleet maakt. Je begint met een juiste analyse, en wel de analyse van de doelgroep en doelstellingen. Dit is het fundament van je evenement. Een sterk fundament is de basis voor succes Doelgroepbepaling is de eerste actie. Deze kun je scheiden in interne en externe doelgroepen. Denk bij interne doelgroepen bijvoorbeeld aan (oud) personeelsleden, bestuurders, partners en bij externe doelgroepen klanten, omwonenden, overheid, leveranciers. Natuurlijk vallen onder beide noemers natuurlijk veel meer groepen, dit is maar een greep. Waarbij onder de externe doelgroep klant nog te denken valt aan de gebruiker, de beslisser en de beïvloeder. Het is verstandig binnen de doelgroep (intern of extern) de verschillende groepen niet vanzelfsprekend samen te voegen bij een evenement. Je moet in ieder geval duidelijk stellen dat het verschillende groepen zijn, voordat je er toch voor kiest iets gezamenlijks voor deze groepen te organiseren. De meest voorkomende doelstellingen die zowel voor in- als externe doelgroepen gelden, zijn: Informatie, kennis en ervaringen uitwisselen, vergaren of overdragen. Zaken doen/geld verdienen. Bedanken/belonen. Motiveren. Imago vestigen, bevestigen of verbeteren. Draagvlak / goodwill creëren. Elkaar (anders) leren kennen. Teambuilding vergroten. Bezoekers inschatten (bij externe doelgroep) Hoeveel bezoekers verwacht je? Een goede inschatting maken, kan lastig zijn. Over het algemeen geldt dat ongeveer 50% van de genodigden daadwerkelijk naar het evenement gaat. Mik je dus op 300 bezoekers, dan moet je ongeveer 600 uitnodigingen sturen. Bij gratis bijeenkomsten ligt het aantal bezoekers overigens iets hoger dan bij bijeenkomsten waarvoor je moet betalen. Maar bij gratis bijeenkomsten is vaak de no show weer hoger. Budget Door van tevoren te bepalen wat het budget wordt, zorg je ervoor dat je het doel niet uit ogen verliest. Wijs een persoon aan die het budget bewaakt en update. Stel ook iemand aan die de uiteindelijke beslissing neemt bij een eventuele overschrijding van het budget. Om die overschrijding voor te blijven? Maak een begroting met daarin altijd een post onvoorzien van tenminste 10% over het totaalbedrag.

3 Organisatie(project)team; intern organiseren of uitbesteden? Het besluit is genomen om een evenement te organiseren. Dan moet er iemand binnen het bedrijf worden aangewezen die de organisatie en de verantwoording op zich neemt, denk bijvoorbeeld aan de afdeling (marketing)communicatie of de afdeling personeelszaken (zeker als het evenement voor interne doelgroepen wordt georganiseerd). Maar ook de administratie, het (directie-)secretariaat of de directie zelf kan de organisatie op zich nemen. Het organiseren van een evenement is vaak meer werk dan wordt gedacht. Bedenk daarom ook of er intern genoeg tijd vrij te maken is om het evenement te organiseren, is er ook genoeg kennis in huis. Ga na of het budget het toelaat om de organisatie (van bepaalde programmaonderdelen) uit te besteden. Samenstelling organisatieteam Zoek mensen van verschillende afdelingen en leeftijden. Definieer de taken Maak afspraken over de terugkoppeling v.w.b. het volbrengen van de opgedragen taken. Stel deadlines. Programma Het succes van een evenement valt of staat bij het programma. Een goede dagvoorzitter kan alle bijdragen van gasten en uit het publiek in goede banen leiden. Een nieuwe trend bij evenementen is de inzet van bekende Nederlanders als dagvoorzitters. Sommigen kiezen liever voor een cabaretier. Een BN er of cabaretier inhuren kan een meerwaarde voor een symposium zijn, maar dat is niet altijd het geval. Vooral als een BN er geen affiniteit heeft met het onderwerp, kun je de plank volledig misslaan. Daarom kun je beter een dagvoorzitter boeken die een duidelijke link heeft met het onderwerp. Dit verhoogt de kwaliteit van het evenement. Zorg ervoor dat de voorzitter zijn/haar visie goed kan verwoorden. In het programma kun je het beste de spanning opbouwen door de meest saaie of taaie onderdelen aan het begin van de avond of dag te plaatsen. Vergeet niet genoeg pauzes in te lassen en tijd te creëren om rustig te eten. Vind op deze manier de juiste mix van informatie, entertainment en ontspanning. Elk programma is anders opgebouwd, maar bestaat altijd uit een aantal vaste punten. Ontvangst en registratie (en wegwijzen naar de zaal) (40 minuten). Welkomstwoord (5 minuten). Huishoudelijke mededelingen (5 minuten). Sprekers, entertainers, audiovisuele middelen (maximaal 1,5 uur achter elkaar). Koffie- of theepauzes (ochtend en middag) (20 minuten). Lunch (1 tot 2 uur). Parallelle onderdelen (workshops / sessies) (1 uur) Afronding programma (5 tot 10 minuten). Borrel (30 tot 45 minuten) Vertrek en overhandigen geschenk/attentie (30 minuten).

4 Datum De datum waarop je een congres houdt, kan invloed hebben op het aantal bezoekers. Zo dien je tijdens de zomermaanden rekening te houden met vakanties. In Nederland heeft niet iedereen tegelijkertijd (school)vakantie. Door te achterhalen in welke regio het merendeel van jouw doelgroep zit, kun je het congres beter inplannen. En denk ook aan de dagen en avonden waarop sportieve evenementen zoals WK s, EK s, Wimbledon, Tour de France en Olympische Spelen plaatsvinden of op tv worden uitgezonden. Zorg ervoor dat de datum van je congres niet samenvalt met een verwant evenement van een ander bedrijf. TIP Let bij het bepalen van een geschikte datum op onderstaande zaken en check deze ook intern. Is de directeur niet toevallig net op vakantie? Kunnen de mensen van de verkoopafdeling wel bij de dealermeeting aanwezig zijn? Welke dag van de week? De maandag is geen geschikte dag voor zakelijke evenementen, maar wel weer een uitgelezen dag voor detaillisten. Dinsdag, woensdag en donderdag zijn geschikte dagen. Op vrijdag hangt de geschiktheid samen met de doelgroep. Bij evenementen waarbij ook de partners welkom zijn, kunnen heel goed op vrijdagmiddag of - avond worden gehouden. Locatie De aandachtspunten op een rij Heeft de locatie en omgeving van de locatie de uitstraling die bij jouw evenement en jouw gasten past? Hoe reist je doelgroep? Met de auto of OV? Is de locatie danwel gemakkelijk per auto bereikbaar (en voldoende parkeerplekken) of juist met OV? Biedt pendelbussen nog de oplossing als de locatie heel geschikt is, maar wat verder van het station? Is er voldoende ruimte voor je programma? Denk daarbij vooral aan subruimten voor eventuele workshops of sessies. Kunnen de ruimten van de locatie gemakkelijk worden aangepast aan het aantal gasten door bijvoorbeeld een andere opstelling van meubilair? Is de locatie niet al te ver reizen voor jouw gasten? Beschikt de locatie over goede facilitaire voorzieningen voor bijvoorbeeld de cateraar? Beschikt de locatie over audiovisuele middelen, geluidstechniek en basislicht? Heeft de locatie een goede akoestiek? Biedt de locatie expositiefaciliteiten? Zijn er bij of in de buurt van de locatie mogelijkheden voor overnachting? (afhankelijk van je programma). Is er op de locatie een gesprekspartner (vaak de sales afdeling) aanwezig die met je kan meedenken over het hele traject dat zich vooraf en tijdens het evenement afspeelt? Deze gesprekspartner kan samen met je overzicht houden over de logistiek tijdens het evenement. Is het verplicht om gebruik te maken van vaste leveranciers voor bijvoorbeeld de techniek of de catering? En dient er een uitkoopbedrag betaald te worden indien met andere leveranciers gewerkt wordt?

5 Wanneer de locatie gehuurd wordt, is dit dan exclusief? Met andere woorden, vinden er op het moment van het evenement nog andere evenementen plaats in dezelfde locatie en is dit hinderlijk voor beide, of één van de partijen? De uitnodiging Uitnodigen is een spel van verleiden; je moet het gevoel geven dat de genodigden onmisbaar zijn. Je moet ze overtuigen met de kracht van emotionele en rationele argumenten om het evenement bij te wonen. TIPS Houd de tekst kort. Vermeld basisinformatie als datum, tijd, locatie en wijze van aanmelden. Laat de rode draad of thematiek van het evenement al in de uitnodiging naar voren komen. Verstuur de uitnodiging tijdig, zodat de genodigde de datum van het evenement vrij kan houden. Wanneer je de uitnodiging niet op tijd kunt versturen, werk dan met een vooraankondiging. Bij een gratis bijeenkomst is het juiste moment van versturen van de uitnodiging is ongeveer zes weken voorafgaand en bij een betaalde bijeenkomst globaal 12 tot 14 weken voorafgaand aan het evenement. Zorg voor een laagdrempelige wijze van aanmelden voor de doelgroep. Registratie via internet neemt hierin een steeds belangrijkere rol in. De antwoordkaart en fax worden soms ook nog gebruikt, maar maken steeds vaker plaats voor digitale alternatieven. Voor veel evenementen wordt ook nog de keuze geboden, zodat de genodigde zelf de aanmeldingsvorm kan kiezen die hem of haar het beste ligt. Maak het de genodigden bij het responderen zo gemakkelijk mogelijk. Wanneer de aanleiding van het evenement daar geschikt voor is, maak dan van je evenement een spektakel door de media erbij te betrekken (bijv advertentie, (regionale) dagbladjournalist, persbericht). Stuur een bevestiging nadat je een aanmelding (via internet, mail, antwoordkaart of fax) hebt ontvangen. Hoe vaker de genodigden herinnerd worden aan het evenement, hoe meer zij er bij betrokken worden, hoe groter de kans is dat zij ook daadwerkelijk aanwezig zullen zijn. Vraag medewerkers (accountmanagers) om de genodigden ook persoonlijk uit te nodigen. Uitnodigen per is orde van de dag. Deze manier heeft voor- en nadelen. De bekende voordelen zijn dat het weinig tijd kost, goedkoop is en direct bij de juiste persoon aankomt. Een groot nadeel is dat het weinig onderscheidend is, alleen werkt als alle genodigden beschikken over een adres en het vaak - onder andere door een overvloed aan mailverkeer - laagdrempelig is om de uitnodiging snel in de (digitale) prullenbak te gooien.

6 Draaiboek Het is belangrijk een draaiboek op te stellen. Een goed lopend programma valt of staat met goede voorbereiding en perfecte afstemming voor en tijdens het evenement zelf. Een draaiboek bevat een logische opsomming van alle feiten en afspraken die gemaakt zijn c.q. moeten worden gemaakt. Het beste kun je werken met de volgende kolommen: Wanneer (tijd), waar (locatie), wie (verantwoordelijke) en wat (activiteit). TIP Maak in het draaiboek een aparte pagina met telefoonnummers van alle betrokkenen (en eventueel functievermeldingen) Het definitieve draaiboek is een complex samenspel van feiten, afspraken, begrotingen, vergaderingen, concepten, contracten en nog veel meer. Een draaiboek wordt opgesteld aan de hand van een programma. Zet alle feiten op een rij en zie geen enkel detail over het hoofd voordat je aan de slag gaat met het draaiboek. Neem ruim de tijd voor het maken van een draaiboek; je bent afhankelijk van derden en zult voor de volle honderd procent zeker moeten zijn dat de juiste leveranciers, instanties en medewerkers geboekt staan. Pas als je het gevoel hebt dat alle radertjes in elkaar passen en niets aan het toeval wordt overgelaten, kun je met een gerust hart het evenement beginnen. Tijdens het evenement Zorg dat een ieder het draaiboek goed kent en bij zich heeft. Zorg dat één persoon de regie in handen heeft. Zorg dat de regisseur bevoegd is om à la minute beslissingen te nemen. Zorg voor één persoon die fungeert als aanspreekpunt voor alle leveranciers. Zorg voor gastheren/-vrouwen (al dan niet via een hostessbureau). TIP Denk ook aan Give away voor de gasten (al dan niet met de datum van de volgende editie) Geschenk voor de sprekers Bloemetje voor de organisatie Techniek en presentatie Bij een presentatie is het van belang dat je boodschap de toehoorders bereikt. (Audio)visuele hulpmiddelen ondersteunen de presentatie en geven je boodschap een extra impuls. Het neerzetten van een goede presentatie kost tijd. Begin daarom ruim van tevoren met de voorbereidingen. Ook al schakelt u een extern bureau in om de hele presentatie te verzorgen, kom altijd zelf met een plan en zorg ervoor dat u de eindcontrole in handen houdt. Verlies nooit uit het oog dat de boodschap voorop staat. U kunt nog zoveel technische hoogstandjes laten zien, de impact van de boodschap staat of valt met de juiste presentator die de juiste techniek gebruikt. Daarbij staat de techniek in dienst van de spreker en niet andersom. Technische hulpmiddelen zijn onder te verdelen in drie hoofdgroepen: (audio)visuele hulpmiddelen (denk aan flip-over, laptop, beamer, (draadloos)internet etc.), geluid (reversmicrofoon, headsets, handmicrofoons, vertaalsystemen, filmpjes etc.) en licht (laat je adviseren door de locatie).

7 TIP Houd de sheets rustig qua tekst, beter nog, gebruik afbeeldingen! Houd eenheid door gebruik te maken van een sjabloon. Kijk eens naar de mogelijkheden van Prezi! De nazorg Nog even niet met de benen op tafel.. Stuur bedankbrieven aan sprekers, leveranciers, enzovoort. Evalueer de gasten en maak een gedegen evaluatierapport in voorbereiding op de volgende editie. Evalueer intern! Stuur een mail aan de gasten/deelnemers (bijvoorbeeld met verwijzing van een foto-impressie van het evenement of downloads van presentaties). Stel een persbericht op en stuur dat naar (lokale) redacties van verschillende media. Maak een financieel eindverslag. Maak een verslag van het evenement voor het peroneelsblad of de externe nieuwsbrief.

Plan van aanpak ZOJP-carrousel

Plan van aanpak ZOJP-carrousel Plan van aanpak ZOJP-carrousel Organisatie algemeen Definitieve datum hangt samen met de beschikbaarheid van de locatie en de sprekers. Check vooraf of er geen andere belangrijke bijeenkomsten zijn op

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Leereenheid 5 vragen. 7. Wat zijn stakeholders?

Leereenheid 5 vragen. 7. Wat zijn stakeholders? Leereenheid 5 vragen 1. Geef een voorbeeld van iets wat je geregeld of gecoördineerd hebt. Denk aan feesten, vakanties, sporttoernooi, schrijf op : - Wat je lastig vond - Wat je leuk vond - Wat je de volgende

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008

Opzet Draaiboek Symposium Februari 2008 Opzet Draaiboek Symposium Datum Programma TITEL (Overgang VMBO-ROC) Ondertitel. Locatie,,. Doelgroep Leerlingen van het. Communicatiedoelen Door vervolgopleidingen op het ROC vanuit diverse gezichtspunten

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Format checklist bijeenkomst

Format checklist bijeenkomst Format checklist bijeenkomst Betreft : Datum : Team : Taken Projectleider/Coördinator Projectplan schrijven Bepalen en verantwoordelijk voor budget Vergoeding (reiskosten) deelnemers? Projectgroep samenstellen

Nadere informatie

Routbeschrijving aanwezig ja / nee Aantal zalen nodig Zaalgrootte Zaal 1 personen Naam zaal

Routbeschrijving aanwezig ja / nee Aantal zalen nodig Zaalgrootte Zaal 1 personen Naam zaal Checklist organisatie workshops / bijeenkomsten / congressen bijeenkomst Datum Verantwoordelijke persoon Doelgroep Tijdstip aanvang Tijdstip einde Tijdstip organisatie aanwezig Locatiegegevens Adres Postcode,

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium Maart 2008 Versie van 11 oktober 2007

Opzet Draaiboek Symposium Maart 2008 Versie van 11 oktober 2007 Opzet Draaiboek Symposium Versie van 11 oktober Datum 11 oktober Programma TITEL (Overgang VMBO-ROC) Ondertitel. Locatie,,. Doelgroep Leerlingen van het. Communicatiedoelen Door vervolgopleidingen op het

Nadere informatie

Draaiboek evenement. Tip: maak 1 draaiboek en verdeel dit onder alle betrokkenen, maak geen meerdere draaiboeken.

Draaiboek evenement. Tip: maak 1 draaiboek en verdeel dit onder alle betrokkenen, maak geen meerdere draaiboeken. Draaiboek evenement Een draaiboek voor een evenement zorgt ervoor dat uw evenement op de dag zelf voorspoedig verloopt. Een draaiboek is een planning voor uw evenement, met nauwkeurige tijdstippen waarop

Nadere informatie

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker?

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker? Pagina 5 Op deze manieren kun je deelnemers een actieve rol geven in je programma... Pagina 2 Laat me je vertellen over een bijeenkomst die ik nooit zal vergeten... Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium 20 Maart 2008

Opzet Draaiboek Symposium 20 Maart 2008 1 Opzet Draaiboek Symposium 20 Maart Versie van 2 november Datum 11 oktober Programma TITEL : Overgang VMBO-ROC Ondertitel:. Locatie Economisch College Maarssen, Pauwenkamp 152, 3607 GK Maarssen. Doelgroep

Nadere informatie

Doelgroep: Studenten, coaches, teamleiders, leidinggevenden en betrokkenen uit de regio.

Doelgroep: Studenten, coaches, teamleiders, leidinggevenden en betrokkenen uit de regio. Draaiboek kennisuitwisselingsdag Versie 2.0 Doelgroep: Studenten, coaches, teamleiders, leidinggevenden en betrokkenen uit de regio. Doel: In dit draaiboek staat beschreven welke stappen nodig zijn om

Nadere informatie

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren)

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren) Checklist voor een feest Het organiseren van een feestje kan behoorlijk stressvol zijn. Er moet vaak veel (tegelijk) geregeld worden, waardoor je snel iets kunt vergeten. Een checklist kan uitkomst bieden.

Nadere informatie

HANDOUT. 1 e netwerklunch voor congresorganisatoren 30 mei 2017 Landgoed Zonheuvel. Bedankt dat je er was.

HANDOUT. 1 e netwerklunch voor congresorganisatoren 30 mei 2017 Landgoed Zonheuvel. Bedankt dat je er was. HANDOUT 1 e netwerklunch voor congresorganisatoren 30 mei 2017 Landgoed Zonheuvel Bedankt dat je er was. 10 tips om het netwerken te faciliteren op je congres Marijke Krabbenbos, Bites & Business 1. Zorg

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Draaiboek voor een gastles

Draaiboek voor een gastles Draaiboek voor een gastles Dit draaiboek geeft jou als voorlichter van UNICEF Nederland een handvat om gastlessen te geven op scholen. Kinderen, klassen, groepen en scholen - elke gastles is anders. Een

Nadere informatie

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren Een workshop organiseren? Veel werk, maar ook erg leuk! Hieronder vindt je wat tips en aandachtspunten die je vast en zeker van pas zullen komen. De lijst is natuurlijk

Nadere informatie

HET MARNIX: een sportlocatie vol mogelijkheden. MARNIXPLEIN 1, 1015 ZN AMSTERDAM Maak van uw evenement een onvergetelijke ervaring!

HET MARNIX: een sportlocatie vol mogelijkheden. MARNIXPLEIN 1, 1015 ZN AMSTERDAM Maak van uw evenement een onvergetelijke ervaring! HET MARNIX: een sportlocatie vol mogelijkheden. Het Marnix is niet alleen een inspirerende en makkelijk bereikbare locatie, ons ervaren team zorgt er ook voor dat uw relatie-evenement/ seminar/ vergadering

Nadere informatie

Live Radio. Bordes op de Borrel

Live Radio. Bordes op de Borrel Live Radio Bordes op de Borrel Bordes op de Borrel Live Radio tijdens jouw vrijdagmiddagborrel 2 Bordes op de Borrel bij jou Nodig Bordes uit op de Borrel bij jouw bedrijf. En maak samen een echt Radio

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

PRESENTEREN MET IMPACT Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt?

PRESENTEREN MET IMPACT Hoe zorgt u dat uw boodschap overkomt? Inleiding Programma Aanmelden Route PRESENTEREN MET IMPACT Presenteren is meer dan alleen een verhaal vertellen voor een groep mensen. Hoe zorgt u er enerzijds voor dat u uw boodschap duidelijk en krachtig

Nadere informatie

Opzet Draaiboek Symposium 20 Maart 2008

Opzet Draaiboek Symposium 20 Maart 2008 Opzet Draaiboek Symposium 20 Maart Versie van 19 oktober Datum 11 oktober Programma TITEL : Overgang VMBO-ROC Ondertitel:. Locatie Economisch College Maarssen, Pauwenkamp 152, 3607 GK Maarssen. Doelgroep

Nadere informatie

Een draaiboek maken. TRACK Basis en Kader

Een draaiboek maken. TRACK Basis en Kader Een draaiboek maken TRACK Basis en Kader Het opstellen van een draaiboek Een goed draaiboek is onmisbaar bij elk evenement, zowel bij de voorbereiding als tijdens het evenement. Draaiboeken worden vaak

Nadere informatie

Een online jaarverslag maken

Een online jaarverslag maken Een online jaarverslag maken Index Voordelen van een online jaarverslag 3 Voordelen 3 Online jaarverslag in 4 eenvoudige stappen 4 Creëer draagvlak binnen je organisatie 4 Doelen en strategie vertalen

Nadere informatie

Meetingplace, Evenement. Jaap Bakker en Roel Frissen

Meetingplace, Evenement. Jaap Bakker en Roel Frissen Registratie Meetingplace, Evenement Jaap Bakker en Roel Frissen Het Perspectief U mag kiezen De Beslissing De Mens Het Overzicht Het Motief De Vorm Het Inzicht Het Motief Logistiek (ZLTO/EHA) Financieel

Nadere informatie

Actie checklist Statusoverzicht

Actie checklist Statusoverzicht Actie checklist Statusoverzicht Actie Status Verantwoordelijk Deadline Opmerkingen Aanmelden van de actie Z.s.m. Aanmelden kan op: Actie.kankeronderzoekfondslimburg.nl Bepaal uw plan Z.s.m. Afhankelijk

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding leuke dag met bewoners/doelgroep op onze locatie Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere

Nadere informatie

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET?

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? E BOOK Vol met handige, onmisbare tips om uw relatiedag te laten slagen! HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? BEDRIJFSFEEST.NL

Nadere informatie

Waar begin je bij het organiseren van een congres? Where do you start when you want to organise a conference

Waar begin je bij het organiseren van een congres? Where do you start when you want to organise a conference Waar begin je bij het organiseren van een congres? Where do you start when you want to organise a conference Introductie Het Congresbureau, onze naam zegt het al, is gespecialiseerd in het organiseren

Nadere informatie

Checklist voorbereiding en regie optreden

Checklist voorbereiding en regie optreden Checklist voorbereiding en regie optreden Voorkom verrassingen en ga zonder stress jouw feestavond tegemoet. Deze checklist helpt je na te gaan waar je in de basis op moet letten bij de planning, voorbereiding

Nadere informatie

Korte omschrijving evenement Locatie evenemententerrein Plaats evenement Duur evenement Omschrijving doelgroep evenement

Korte omschrijving evenement Locatie evenemententerrein Plaats evenement Duur evenement Omschrijving doelgroep evenement DRAAIBOEK INLEIDING Ten behoeve van het evenement Tennis4life heeft Stichting Tennis4life dit draaiboek opgesteld. Het document is een weergave van de gemaakte afspraken en de benodigde informatie voor

Nadere informatie

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl Checklist evenementen Een checklist voor evenementen helpt u om uw evenement succesvol te plannen, te organiseren en te evalueren. Om u te helpen uw evenement tot een succes te maken, bieden we u graag

Nadere informatie

De evenementen checklist

De evenementen checklist De evenementen checklist #iedereenflyer FLYER.BE Drukwerk voor iedereen! Evenementen doe je zo! Of het nu de eerste of de honderdste keer is dat je een evenement organiseert, je wil steeds dat het resultaat

Nadere informatie

Ruimteverhuur Universiteit voor Humanistiek

Ruimteverhuur Universiteit voor Humanistiek Ruimteverhuur Universiteit voor Humanistiek Prijzen en voorwaarden vanaf 1 januari 2014 Contact: 030-2390100 of rv@uvh.nl Welkom bij de UvH! Sinds enige tijd is het voor iedereen mogelijk om bij de UvH

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

De evenementen checklist

De evenementen checklist De evenementen checklist Hey, Of het nu de eerste of de honderdste keer is dat je een evenement organiseert, je wil steeds dat het resultaat perfect is en dat er zo weinig mogelijk verrassingen zijn. Daarom

Nadere informatie

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal

TRAINING 1. Tijd: Onderwerp: Waarom Resultaat Werkvorm Materiaal DRAAIBOEK TRAINING 1, 2,3,4,5 REALISTEN ROADMOVIE De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten vindt u via de onderstaande link. https://prezi.com/0txqqdqmauta/training-realisten-roadmovie-5-bijeenkomsten/

Nadere informatie

Evaluatie Laat ze lezen!

Evaluatie Laat ze lezen! Evaluatie Laat ze lezen! Interne en externe evaluatie van de eerste regiobijeenkomst op 01-11-2018 Deelnemende bibliotheken: Amstelland BplusC Haarlemmermeer Zuid- Kennemerland Voorbereiding Positief:

Nadere informatie

congres taal in bedrijf 2011

congres taal in bedrijf 2011 Vlaams-Nederlands meerjarenprogramma voor Nederlandstalige taal- en spraaktechnologie uitnodiging congres taal in bedrijf 2011 Dinsdag 29 november 2011 Concert- en congresgebouw De Doelen Rotterdam congres

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Checklist Beursdeelname

Checklist Beursdeelname Checklist Beursdeelname Waarom deelnemen aan een beurs? Er zijn verschillende redenen om deel te nemen aan een beurs. Het is belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je precies wilt bereiken

Nadere informatie

Bekijk de Leerdoelen die bij deze casus horen. Beantwoord daarna de vraag.

Bekijk de Leerdoelen die bij deze casus horen. Beantwoord daarna de vraag. Feedbackvragen Overtuigen en presenteren Vraag 1 Bekijk de Leerdoelen die bij deze casus horen. Beantwoord daarna de vraag. Geef per doel aan of je die al beheerst, waarbij N = nee, O = om verder te ontwikkelen

Nadere informatie

GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN

GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN Tips en checklist Tips en checklist 1. Aan de slag: Wat is het doel van het evenement? Wat hoopt u de gasten mee te geven? Heeft u een voorlopige datum

Nadere informatie

Wie is ROPE theater op maat?

Wie is ROPE theater op maat? Wie is ROPE theater op maat? De basis van ROPE bestaat uit Roel Pot en Peter Douw. In 1989 ontmoetten zij elkaar voor het eerst, uiteraard..op het toneel. En nu jaren later zijn ze nog steeds bij elkaar.

Nadere informatie

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET?

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? E BOOK Vol met handige, onmisbare tips om uw relatiedag te laten slagen! HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? BEDRIJFSFEEST.NL

Nadere informatie

Nitro Circus Campagne

Nitro Circus Campagne Nitro Circus Campagne Doelstelling campagne Rumour around the brand Salesboost Loyaliteit Relatie management Doelgroep Managed SMB (500 kopende klanten) (inclusief ITPRODEALERS) Unmanaged SMB (±5000 klanten)

Nadere informatie

Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk?

Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk? Inhoudsopgave Wat is Bouwcenter Academy?... 3 Focus op zelf doen... 3 Bouwcenter Academy certificaat... 3 Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk?... 3 Klantenbinding... 3 Versterking innovatiepositie...

Nadere informatie

WEBINAR 7 geheimen hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt

WEBINAR 7 geheimen hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt WEBINAR hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt 17 juni 2014 Wat leer je in deze webinar? de hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt welke stappen je kunt zetten om VA te worden hoe je eigen mindset jou

Nadere informatie

MEER PARKEREN VOOR MINDER. Voorronde opdracht van de 22 e Wiskunde A-lympiade

MEER PARKEREN VOOR MINDER. Voorronde opdracht van de 22 e Wiskunde A-lympiade MEER PARKEREN VOOR MINDER Voorronde opdracht van de 22 e Wiskunde A-lympiade 19 November 2010 1 Werkwijzer bij de voorronde opdracht van de Wiskunde A-lympiade 2010/2011 Deze Wiskunde A-lympiade opdracht

Nadere informatie

Draaiboek voetbaltoernooien bij BSVV

Draaiboek voetbaltoernooien bij BSVV Draaiboek voetbaltoernooien bij BSVV Een draaiboek voor een voetbaltoernooi bij BSVV zorgt ervoor dat het toernooi op de dag zelf voorspoedig zal verlopen. Een draaiboek is een planning voor het senioren

Nadere informatie

Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk?

Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk? Inhoudsopgave Wat is Bouwcenter Academy?... 3 Focus op zelf doen... 3 Bouwcenter Academy certificaat... 3 Waarom is het organiseren van Academies zo belangrijk?... 3 Klantenbinding... 3 Versterking innovatiepositie...

Nadere informatie

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0 Jobbersguide - 2015 Jobbersguide 2015 0 Introductie Jobbersguide Om ervoor te zorgen dat jij als Jobber succesvol aan de slag kan en niet tegen verrassingen aanloopt hebben wij deze Jobbersguide gemaakt.

Nadere informatie

Checklist Zichtbaarheid

Checklist Zichtbaarheid Hoe staat het met de zichtbaarheid van BoekStart in de Bibliotheek en online? Het is belangrijk om regelmatig met een frisse blik te kijken naar de lokale zichtbaarheid van BoekStart. Ouders komen naar

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

Draaiboek Wmo Event Weert en Stramproy

Draaiboek Wmo Event Weert en Stramproy Dit draaiboek heeft betrekking op het te organiseren WMO event op zaterdag 25 oktober van 14:00 17:00 in de Poort van Limburg te Weert en op dinsdag 4 november van 16:30 19:00 in gemeenschapscentrum de

Nadere informatie

Verkennen van digitale zorginnovaties in samenwerking met de (eind)gebruikers

Verkennen van digitale zorginnovaties in samenwerking met de (eind)gebruikers Verkennen van digitale zorginnovaties in samenwerking met de (eind)gebruikers Geleerde lessen uit de praktijk (versie 1.0) Digitale Steden Agenda, Zorgende Stad Daniëlle Branje - november 2014 1 Deze leaflet

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement?

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Introductie Evenementen en congressen zijn nog steeds een belangrijk moment om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding uitje met onze bewoners/doelgroep Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere (medische)

Nadere informatie

18 en 19 mei 2015 KUNSTMIN én ENERGIEHUIS Dordrecht

18 en 19 mei 2015 KUNSTMIN én ENERGIEHUIS Dordrecht 18 en 19 mei 2015 KUNSTMIN én ENERGIEHUIS Dordrecht Het congres podiumkunsten is een moment van ontmoeting, inspiratie en kennisdeling voor professionals werkzaam in de podiumkunsten; van directeur tot

Nadere informatie

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen:

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen: 59 9 COMMUNICATIEPLAN Op het moment dat een afdeling de beoordeling zwak of zeer zwak krijgt, komt er meteen veel op de schoolleiding af. Een zeer zwakke school heeft zes weken de tijd om een verbeterplan

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 18 Bouwen aan organisatie met de netwerkmultiloog

Hoofdstuk 18 Bouwen aan organisatie met de netwerkmultiloog Hoofdstuk 18 Bouwen aan organisatie met de netwerkmultiloog Anne-Marie Poorthuis en Sjanneke Werkhoven De netwerkmultiloog is een methode om veel mensen in een organisatie te betrekken bij een organisatiethema

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

De Relatiemarketeers; optimale klantenbinding

De Relatiemarketeers; optimale klantenbinding - 1 Inleiding... 3 Pre-beurs marketing... 4 Basis triggers voor maximale bezoekers aantallen... 4 Middelen... 4 Tijdens de beurs... 5 Give aways... 5 Data magic. Follow up.... 6 Maar dan, hoe volg je de

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Waarom Marketing?

Waarom  Marketing? Waarom E-Mail Marketing? Actieve gebruikers wereldwijd: E-mail 2,9 miljard Facebook 2 miljard YouTube 1,5 miljard WhatsApp 1,3 miljard Facebook Messenger 1,3 miljard Instagram 800 miljoen LinkedIn 467

Nadere informatie

Draaiboek vorming oudercontact

Draaiboek vorming oudercontact Draaiboek vorming oudercontact Doel van de avond: - De juiste informatie over uw kind uit het oudercontact kunnen halen en zelf de juiste informatie aan de leerkracht tijdens het oudercontact kunnen geven

Nadere informatie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie EVEN VOORSTELLEN Mede-oprichter SponsorVisie en Crowdfunding voor Clubs Opgestart in februari 2010 Nationaal actief bij bijna 200 sportclubs Totaal bereik > 190.000 leden van sportverenigingen Hockey,

Nadere informatie

PATHÉ TUSCHINSKI AMSTERDAM V1.1

PATHÉ TUSCHINSKI AMSTERDAM V1.1 PATHÉ TUSCHINSKI AMSTERDAM V1.1 PATHÉ TUSCHINSKI Wie kent het niet, dit monumentale pand met grandeur en klasse in hartje Amsterdam? Het historische Pathé Tuschinski Theater is al jaren een gevestigde

Nadere informatie

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming In 9 stappen ondernemer Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming Inhoudsopgave Stap 1: ben ik wel ondernemer? Stap 2: wat wordt mijn product of dienst? Stap 3: wie zijn mijn klanten en waar

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Natuurgebied schoonmaken Klus bestemd voor organisaties die beheerder zijn van een natuurgebied Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Wat voor

Nadere informatie

Praktijkinstructie Planning en organisatie 3 (CSE04.3/CREBO:50215)

Praktijkinstructie Planning en organisatie 3 (CSE04.3/CREBO:50215) instructie Planning en organisatie 3 (CSE04.3/CREBO:50215) pi.cse04.3.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of

Nadere informatie

Communicatie bij implementatie

Communicatie bij implementatie Communicatie bij implementatie Hoe je met een duidelijk communicatieplan software-implementaties positief beïnvloedt Een software systeem implementeren heeft, naast de nodige technische uitdagingen, ook

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn

Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn Opdrachtgever: Uitvoerder: Bestuur Harmonie De Drie Horens Paul van Kempen (bestuurslid PR) Datum: 01 Oktober 2011 Versie: H3H.PR.2012.01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV

Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV Zelfregulering: Checklist toernooien binnen BSVV Een checklist voor toernooien helpt leiders/trainers van BSVV om een ieder van jullie je eigen georganiseerde voetbaltoernooi succesvol te plannen, te organiseren

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Voorjaarsschoonmaak Binnen of buiten Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Is het binnen of buiten? Welke ruimtes? Beschrijf de klussen die

Nadere informatie

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek Online Psychologische Hulp Angst & Paniek 2 Therapieland Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Angst & Paniek van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

Sociaal netwerk. Handleiding voor begeleiders

Sociaal netwerk. Handleiding voor begeleiders Sociaal netwerk Handleiding voor begeleiders Algemene tips voor begeleider Het beste uit jezelf! Philadelphia vindt het belangrijk dat cliënten zich net als ieder ander mens kunnen ontwikkelen. Hierbij

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST 2: vergaderen Als je lid bent van een studentenraad, vergader je vaak. Je hebt vergaderen met de studentenraad, maar ook vergaderingen met het College van Bestuur en de Ondernemingsraad (OR). Gemiddeld

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

Aanvraagformulier Lidmaatschap CLC-VECTA 2010

Aanvraagformulier Lidmaatschap CLC-VECTA 2010 Aanvraagformulier Lidmaatschap CLC-VECTA 2010 1. Bedrijfsgegevens Naam bedrijf Bezoekadres Provincie Postadres Indien afwijkend Factuuradres Telefoon Fax E-mail algemeen Internet Ingangsdatum bedrijfsactiviteiten

Nadere informatie

Agenda Najaar 2015. De agenda voor het najaar 2015: Inloopspreekuur

Agenda Najaar 2015. De agenda voor het najaar 2015: Inloopspreekuur Agenda Najaar 2015 De agenda voor het najaar 2015: - Inloopspreekuur (wekelijks vanaf 28 augustus a.s.) - Coach- en counseling trajecten (op maat, doorlopend) - Familie- en organisatieopstellingen (maandelijks

Nadere informatie

Met het op stoom komen van de economie, barst de strijd op de arbeidsmarkt in volle hevigheid los. Het voert druk uit op succesvolle werving en

Met het op stoom komen van de economie, barst de strijd op de arbeidsmarkt in volle hevigheid los. Het voert druk uit op succesvolle werving en RECRUITMENT EVENT EEN KRACHTIG MIDDEL OM BRILJANT TOPTALENT VAN MORGEN TE VERLEIDEN Om een plek te verkrijgen in de drukke agenda van scholieren en young professionals moet het event de nodige triggers

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie