Juridische dienst opdrachten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juridische dienst opdrachten"

Transcriptie

1 Wil je werken voor SAM-TES als jurist? Juridische dienst opdrachten Op Federaal en Europees vlak staan de elektronische procedures waaronder de e-betekening voor de deur. Hierbij moet er voor de wetgever een juridisch sluitende argumentatie worden ontwikkeld voor het behoud van de territoriale bevoegdheid, ingegeven door een economische noodzaak. Het alternatief zou immers leiden tot een verschraling van de dienstverlening door het wegvallen van de lokale betrokkenheid. Centraliseren van alle relevante juridische informatie voor het beroep (rechtspraak, rechtsleer, praktische informatie). Zelfonderzoek : profileren van het beroep ten aanzien van de rechterlijke orde, politiek en maatschappij door gerichte analyses, juridische studies, Studie van de rentabiliteit van de mogelijkheid van een groepsaankoop voor gedeelde kosten zoals papier, rekrutering, softwareaanpassingen per provider, energie en verzekeringen. Uitwerken van een samenwerkingskader met het college van bedrijfsrevisoren. Betrokkenheid bij de invulling van de opleidingen en de redactie van de website, het e-zine en andere publicaties. Algemeen opvolgen van wetsvoorstellen en ontwerpen en redactie van reglementen, KB s en andere juridische teksten.

2 Wil je werken voor SAM-TES als Junior IT Projectmanager? Dienst technische projecten - opdrachten Technische voorbereiding voor de implementatie van de elektronische handtekening en de e-betekening. Wanneer deze wetgeving in voege treedt moet de Nationale Kamer als enige autoriteit kunnen instaan voor de valorisatie en controle van deze werkwijze, zodat iedere gerechtsdeurwaarder over deze mogelijkheid kan beschikken. Uitwerken van de elektronische griffiebon en de communicatie met overheidsinstellingen via de authentieke bron. Ontwikkelen van een e-forum (intranet) waardoor aan kennisuitwisseling rond diverse thema's kan worden gedaan, tussen confraters onderling, met SAM/TES als facilitator, en waarop alle mogelijke beroepsinformatie consulteerbaar is voor de individuele confrater : overzichtelijk en to the point. Beheer, leiding en technische ontwikkeling van het CIA-platform, en de realisatie van de toegang tot nieuwe databases zoals het kadaster. Beheer, leiding en technische ontwikkeling van het centraal bestand van berichten van beslag (CBB).

3 Wil je werken voor SAM-TES als woordvoerder? Dienst communicatie - opdrachten Onderhouden van contacten met de pers. Redigeren van perscommuniqués. Ontwikkeling van een strategisch communicatieplan op drie niveaus, waarin zowel de individuele confrater, de verschillende belangengroepen als het "merk" gerechtsdeurwaarder, de gepaste tools worden aangeboden om de strategische doelstellingen op elk niveau te helpen realiseren. Uitbouw van een opleidingscentrum, zodat kennis en ervaring op een efficiënte manier binnen het beroep zal circuleren. In overleg met het veld, zal een relevant opleidingsaanbod worden ontwikkeld, voor zowel de stagiair-gerechtsdeurwaarders, de kandidaat-gerechtsdeurwaarders als de titularissen, zowel lokaal als centraal georganiseerd. De ondersteuning bij het financieel beheer is een prioriteit. Per regio zullen ter plaatse een aantal infoavonden opgezet worden die tegemoet komen aan de specifieke vragen en problemen van confraters: hoe een boekhouding voeren, hoe omgaan met BTW, de derdenrekening en het financieel beheer in het algemeen. Ontwikkelen van een e-forum (intranet) waardoor aan kennisuitwisseling rond diverse thema's kan worden gedaan, tussen confraters onderling, met SAM/TES als facilitator, en waarop alle mogelijke beroepsinformatie consulteerbaar is voor de individuele confrater: overzichtelijk en to the point. Focus op acties ten voordele van de reputatie en slagkracht van het "merk" gerechtsdeurwaarder: netwerking naar gestelde lichamen, persberichten, anticiperend op (sociale) media of belangenverenigingen, een

4 informatiecampagne gericht naar de burger en de bedrijven over onze sociale rol. Het nieuwe statuut indachtig, zal er een communicatie naar alle confraters worden opgestart bij wijze van responsabilisering. De publicatie van een jaarverslag met een overzicht van zelfonderzoek : cijfers, verwezenlijkingen en werkpunten. Een vernieuwing van de website van de Nationale Kamer, noodzakelijk om aansluiting te vinden met de burger en de bedrijven. Opstart en verspreiding van e-zine in samenwerking met de juridische dienst.

5 Wil je werken voor SAM-TES als business controller? Financiële dienst - opdrachten Rentabiliteitsstudie van de mogelijkheid van een groepsaankoop voor gedeelde kosten zoals papier, rekrutering, softwareaanpassingen per provider, energie en verzekeringen. Uitwerken van een samenwerkingskader met het college van bedrijfsrevisoren. Zelfonderzoek: Analyse en rapportering van financieel-economische rol van de gerechtsdeurwaarder in relatie tot de maatschappij (wat brengt de gerechtsdeurwaarder de maatschappij op?). Aanvullend: financiële opleidingen,... Boekhouding. De v.z.w. juridisch maatschappelijk kenniscentrum voor gerechtsdeurwaarders, Wil je werken voor SAM-TES als Directieassistent? Leg ons op uit waarom je denkt dat jij de geknipte man/vrouw bent voor deze job. Stuur ons ook jouw cv.

6