BIJLAGE 1 PROTOCOL ANNEXE 1 PROTOCOLE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE 1 PROTOCOL ANNEXE 1 PROTOCOLE"

Transcriptie

1 BIJLAGE 1 PROTOCOL ANNEXE 1 PROTOCOLE

2 PROTOCOL Houdende de taakverdeling in de uitwerking van het Stappenplan CHEOPS-Justitie Inleiding: Vanuit de opdracht die de wetgever aan het Beheerscomité heeft gegeven en zoals uiteengezet in oa de Phenix-I wet, willen we komen tot een concretisering van een aantal werkpunten van het Beheerscomité, de Minister van Justitie en de FOD Justitie. Allen erkennen de noodzaak om op een positieve, open en constructieve wijze, via nauw overleg, samen te werken om, wat de informatisering betreft en zoals in het regeerakkoord uiteengezet, het Gerecht op korte termijn moderne instrumenten te geven die elders al lang gemeengoed zijn. Hierbij ons baserend op het verslag van de multidisciplinaire werkgroep waarvan de principes door de Minister van Justitie zijn aanvaard. Dit werkstuk dient een leidraad te zijn voor de efficiënte en correcte uitwerking van het stappenplan CHEOPS-Justitie van de Minister van Justitie, dat dient te leiden tot de informatisering van de Rechterlijke Orde. Met de aanwezige competenties, ervaring, gedrevenheid en wil tot samenwerken van alle betrokken actoren moet dit een geslaagd verhaal worden. Het stappenplan CHEOPS-Justitie bestaat uit het gefaseerd voorzien van een gemoderniseerde software voor de Rechterlijke Orde. Dit proces is gestart bij de ontwikkeling van de Mach-software in concrete applicatie voor de Vredegerechten, Politierechtbanken en Politieparketten. De Mach-software is een modernisering van de verouderde Mammouthsoftware en applicatie waarbij de lokale servers sterk verouderd waren en niet meer ondersteund werden alsmede de database en de interface. De Mach-software is gebaseerd op een webapplicatie, met een centrale server en databank. Dit alles met behoud van de functionaliteiten met integratie van nieuwigheden. Dit dient de eerste aanzet te zijn tot de implementatie van het elektronisch dossier. Ons gefaseerd stappenplan wil niet zeggen dat we voor elke tak van de Rechterlijke Orde een nieuwe software dienen te ontwikkelen. Zo willen we het principe dat gelijkaardig is aan dit dat nu ontwikkeld wordt hanteren voor de eerstelijnsrechtbanken, parketten en auditoraten. Dit alles wordt onderschreven door alle hiernagenoemde partijen.

3 1. Betrokken partijen In dit proces zijn naast het voorheen genoemde Beheerscomité Phenix ook de FOD Justitie betrokken alsmede de Minister van Justitie 1.1Het Beheerscomité, Dit comité bestaat uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de 8 effectieve leden (4 benoemd op voordracht van het Hof van Cassatie, 4 benoemd op voordracht van de Minister) en de 8 plaatsvervangende leden (eveneens 4 benoemd op voordracht van het Hof van Cassatie en 4 benoemd op voordracht van de Minister). Daarnaast is er het vaste kader, de personen die full-time werken voor het Beheerscomité. Naast de voorzitter en de ondervoorzitter zijn dit 1 secretaresse en 1 juriste. Voortaan zal dit beheerscomité de naam Beheerscomité Informatica van de Rechterlijke Orde dragen. Afgekort, BIRO/CGIOJ. Er zal geen gebruik meer gemaakt worden van het logo van Phenix. Het Beheerscomité zal het logo van Cheops Justitie gebruiken met daaronder de vermelding Beheerscomité-Comité de Gestion. In dit protocol zal het Beheerscomité dan ook BIRO genoemd worden. Voor ondertekening protocol vertegenwoordigd door de heer Voorzitter, Hans Van Bossuyt. 1.2 FOD Justitie Als dusdanig betrokken administratie. De FOD Justitie geeft ondersteuning voor wat voortvloeit uit het huidig protocol. Dit via zijn verschillende diensten zoals het Directoraat-Generaal ICT, Wetgeving en Rechterlijke Orde. Voor ondertekening protocol vertegenwoordigd door de heer Voorzitter van de FOD Justitie, Alain Bourlet. 1.3 De heer Minister van Justitie, Als dusdanig betrokken politiek verantwoordelijk. De Minister van Justitie geeft ondersteuning voor wat voortvloeit uit het huidig protocol, ook via zijn Beleidscel. Voor ondertekening protocol, de heer Vice-Eerste Minister en Minister van Justitie en Institutionele Hervormingen, de heer Jo Vandeurzen.

4 2. Engagement partijen Algemeen: De Minister van Justitie zal een vastgelegde 2-wekelijkse vergadering organiseren op het kabinet Justitie waarop volgende organisaties vast zullen vertegenwoordigd zijn: *Beleidscel Justitie *BIRO *Stafdienst ICT *De op dat moment betrokken onderneming, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de software *Indien nodig andere diensten van de FOD Justitie De aan te werven projectmanager ter begeleiding van het Informatiseringsproject CHEOPS Justitie zal ook aanwezig zijn op deze vergaderingen. De idee rond mogelijke aanwerving van zulk een projectmanager is nog niet concreet uitgewerkt. De Minister van Justitie engageert zich er formeel toe de verdere, concrete uitwerking van dit idee, inclusief opmaak profiel en functieomschrijving alsmede concrete implementatie in stappenplan CHEOPS-Justitie, te ontwikkelen in transparant en concreet overleg met andere betrokken partijen van het protocol via de twee-wekelijkse vergadering. Deze vergadering wordt bijeengeroepen door de Minister van Justitie. De vergadering wordt ook voorbereid en voorgezeten door de Minister van Justitie. Zij dient als het ware het dagelijks bestuur te zijn van het stappenplan Cheops-Justitie. Daarnaast is dit een uitgelezen moment om de werkzaamheden van het BIRO, betrokken administratie, privépartners en de Minister van Justitie te optimaliseren en concretiseren. Concreet per betrokken partner: 2.1 Engagementen Beheerscomité Informatica van de Rechterlijke Orde In het kader van zijn wettelijke opdracht : volledige betrokkenheid bij ontwikkeling visieplan en concrete uitwerking en opvolging van het gefaseerd stappenplan CHEOPS-Justitie en gerelateerde projecten via bilateraal en twee-wekelijks overleg met de Minister van Justitie, betrokken administratie en mogelijke projectmanager. Dit houdt volledige transparante terugkoppeling van werking en stand van zaken lopende dossiers en activiteiten van het BIRO in Het op een positieve en constructieve manier uitdragen van de doelstellingen van het stappenplan CHEOPS-Justitie via de contacten met werkveld en betrokken actoren.

5 Het BIRO communiceert naar interne of externe actoren over de ontwikkeling van visie, concrete uitwerking en uitrol van het stappenplan CHEOPS-Justitie in de mate van het mogelijke na overleg met de Minister van Justitie Opvolging, corrigeren en aanpassen van de applicatie Juridat en UTU (Universele Thesaurus Universel-tweetalig-ongeveer 7000 unieke trefwoorden per taal, gestructureerd en per alfabetisch register.) Daarnaast het verzorgen van opleidingen (invoer en gebruik applicatie) en handboeken hieromtrent Uniformering, uitzuivering, structurering en opvolging van de nationale codes, in eerste instantie in het kader van Mach; uniformering van codes met codes strafregister. Er moet ook gezorgd worden voor een correcte tekst aangaande de inbreuk die dienstig is voor de dagvaarding, inclusief de verwijzing naar de wetgeving waarop de inbreuk gepleegd werd als naar de bestraffing. Momenteel wordt dit gecoördineerd vanuit Antwerpen voor de politieparketten door nietjuristen. Voor de correctionele inbreuken kan eventueel de info op het Omptranet herbruikt worden (later fase). Er zullen nog 2 codes bestaan: *Plaatselijke codes *Nationaal beheerde codes Wetcodes dienen wet per wet en artikel per artikel gecontroleerd te worden, nagekeken op tweetaligheid en desgevallend de vertaling toevoegen. Eens de codes geüniformeerd zijn dienen deze onderhouden te worden, aangevuld met nieuwe codes ingevolge de evolutie van de applicaties, de wetswijzigingen of op verzoek van de gebruikers, de uniformering van de akten en het juridisch taalgebruik Verwerken van de gegevens van derden: in Mach dienen de gegevens van de interne en externe medewerkers van het gerecht (advocaten, notarissen en gerechtsdeurwaarders) te worden ingebracht en actueel gehouden te worden alsmede contacten, afspraken en werkmethodes. Het BIRO zal hier een coördinerende rol spelen tussen de medewerkers van het gerecht enerzijds en de Stafdienst ICT en de commerciële partner anderzijds Modernisering van de gerechtsbrief: het vervangen van de blauwe kaart door A4; implementatie, uitrol en wetgevend werk Elektronische betalingen: het werken met de papieren griffiebon en de daaraan verbonden exclusiviteit dient te evolueren naar de elektronische betaling. Deze omschakeling dient voorbereid en begeleid.

6 2.1.8 Vereenvoudiging van de rol-griffie-en expeditierechten: dit moet geüniformeerd en vereenvoudigd worden. Terzake dient ook de wetgeving opgevolgd en indien nodig aangepast te worden Centrale printing: dit contract is reeds gesloten met SPEOS en ook in het contract met de MACH-ontwikkelaar is dit voorzien. Dit moet verder uitgewerkt worden samen met het uitwerken van het gerechtelijk elektronisch adres Opleidingen: het volgen van opleidingen, seminaries en conferenties gelet op de diversiteit en specificiteit van de opdrachten van het BIRO Het ter beschikking stellen van zijn kennis, beschikbaarheid en kunde ten aanzien van de mogelijk aan te stellen projectmanager Het ter beschikking stellen van kennis, beschikbaarheid en kunde ten aanzien van de opstelling van de diverse lastenboeken teneinde te vermijden dat hierin bepalingen worden opgenomen die strijdig zijn met de Phenixwetten vanuit de bevoegdheid van het BIRO Op termijn en naarmate de diverse stappen in de informatisering worden gesteld zal het BIRO, in samenwerking met de FOD Justitie en de Minister van Justitie, meewerken aan het verder redigeren van de noodzakelijke uitvoeringsbesluiten en daartoe de adviezen verlenen zoals geïnventariseerd door de FOD Justitie De prioriteiten van het BIRO zijn conform de prioriteiten zoals voorzien in het stappenplan Cheops-Justitie en de beleidsvisie van de Minister van Justitie alsmede het opgestelde en ondertekende protocol In overleg tussen alle betrokken partijen en rekening houdende met de omstandigheden en technische factoren, is een aanpassing en herziening van de taken en de diverse punten mogelijk. 2.2 Engagementen Minister van Justitie Volledige betrokkenheid, interactie en transparantie mogelijk maken voor andere betrokken actoren in dit protocol via het tweewekelijks overleg en bilateraal overleg met betrokken actoren en leden van de Beleidscel Het vervolledigen van het personeelsbestand van het BIRO tot de noodzakelijke samenstelling om zijn taken goed te kunnen uitvoeren. Dit wil zeggen dat er op korte termijn een concrete aanwerving dient te gebeuren van een: *jurist

7 *administratieve kracht *kracht ter vertaling documenten Het optimaal en efficiënt ondersteunen van de betrokken administratie voor wat werkingsmiddelen en personeelsondersteuning betreft. De Minister zal hiertoe opdracht geven aan de FOD Justitie. Het personeelsbestand kan steeds in onderling overleg tussen de partijen worden aangepast in functie van de evolutie van het stappenplan en de uitvoering van het stappenplan en het protocol, teneinde de efficiënte werking van het BIRO te waarborgen Het actief meewerken aan het bespoedigen van een definitieve en degelijke huisvesting van de medewerkers en leden van het BIRO. De Minister van Justitie en de FOD Justitie engageren zich om te werken naar een zo sterk mogelijke centralisering van betrokken actoren wat dit betreft. Concreet wil dit zeggen: *Kantoorruimte voor Voorzitter BIRO *Kantoorruimte voor Ondervoorzitter BIRO *Kantoorruimtes (minstens 2) voor overig personeel *Vergaderruimte aangepast aan noodzakelijke capaciteit *Stokkeerruimte Uitbreiding van het personeelsbestand van betrokken administratie dient tevens gepaard te gaan met haalbare huisvesting voor leden van betrokken administratie. De Minister van Justitie zal hiertoe opdracht geven aan de FOD Justitie Het creëren van zo groot mogelijke transparantie rond andere informatiseringsprojecten binnen de FOD Justitie naar de betrokken protocol-actoren toe. 2.3 Engagementen FOD Justitie De FOD Justitie zal aan de betrokken partijen de ondersteuning geven teneinde de partijen in de mogelijkheid te stellen hun diverse taken mogelijk te maken. Dit ondermeer via zijn Directoraten-Generaal Wetgeving, Rechterlijke Orde en ICT Engagementen Stafdienst ICT

8 Volledige betrokkenheid bij ontwikkeling visieplan en concrete uitwerking van het het gefaseerd stappenplan CHEOPS-Justitie via bilateraal en twee-wekelijks overleg met betrokken actoren van het protocol. Dit houdt volledige transparante terugkoppeling in van werking en stand van zaken in de lopende dossiers van het stappenplan CHEOPS-Justitie en andere relevante dossiers De Stafdienst ICT staat in voor de performante technologische ondersteuning van CHEOPS in zijn geheel De Stafdienst ICT zal actief meewerken met de verschillende private partners aan de ontwikkeling van de verschillende modules binnen CHEOPS. Ze zal hiervoor de nodige bijkomende versterkingen inzake personeel aantrekken Efficiënte en snelle voorbereiding van de verschillende lastenboeken in het kader van de uitbouw en uitrol van het gefaseerd stappenplan CHEOPS-Justitie in nauw overleg met andere betrokken actoren van het protocol Transparante en verstaanbare voorbereiding en opstelling van te ondertekenen financieringsdossiers voor de Minister van Justitie Onthouden van communicatie, intern en extern, rond gefaseerd stappenplan CHEOPS-Justitie en andere relevante dossiers zonder formeel, voorafgaandelijk overleg met de Minister van Justitie Bij mogelijke aanwerving van projectmanager (in voorbereiding in nauw overleg met de betrokken actoren van het protocol) het ter beschikking stellen van zijn kennis, beschikbaarheid en kunde Efficiënte en correcte samenwerking blijven ontwikkelen met betrokken veldwerkers en tijdig signaleren aan twee-wekelijks overleg van mogelijke hindernissen of gebreken. 3. Voor akkoord: Namens FOD Justitie, De heer Alain Bourlet Voorzitter Directiecomité Namens het Beheerscomité Informatica Rechterlijke Orde, De heer Hans Van Bossuyt, Voorzitter

9 De heer Jo Vandeurzen, Vice-Eerste Minister, Minister van Justitie en Institutionele Hervormingen

Betreft : mijn ontslag als ondervoorzitter Beheerscomité Informatica van de Rechterlijke Orde

Betreft : mijn ontslag als ondervoorzitter Beheerscomité Informatica van de Rechterlijke Orde Brussel, 19 oktober 2009 Aan de Heer Stefaan De Clerck Minister van Justitie Waterloolaan 115 1000. BRUSSEL Aangetekend en per gewone brief Mijnheer de Minister Betreft : mijn ontslag als ondervoorzitter

Nadere informatie

Leuven het PHENIX-project

Leuven het PHENIX-project Leuven 25.05.2005 Een binnen een redelijke termijn afgehandeld proces met de hulp van nieuwe ICTinstrumenten : het PHENIX-project Phenix 25.05.2005 1 PHENIX Een nieuw hulpmiddel voor de rechterlijke orde

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2007. Hans Van Bossuyt Brussel, 30.03.2007 Voorzitter van het Beheerscomité Phenix

JAARVERSLAG 2007. Hans Van Bossuyt Brussel, 30.03.2007 Voorzitter van het Beheerscomité Phenix JAARVERSLAG 2007 1 JAARVERSLAG 2007 Een jaarverslag is voor elk orgaan of elke instelling een belangrijk moment want het is ongetwijfeld een soort van rekening en verantwoording; het maakt een echte balans

Nadere informatie

Strategische krachtlijnen voor de informatisering van de Rechterlijke Orde 2012-2014

Strategische krachtlijnen voor de informatisering van de Rechterlijke Orde 2012-2014 Strategische krachtlijnen voor de informatisering van de Rechterlijke Orde 2012-2014 Overzicht Overleg centraal Strategische mijlpalen Conceptuele mijlpalen Technologische keuzes Responsabilisering Optimalisatie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Justitie van 23 februari 2006; Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 30 juni 2006;

Gelet op de aanvraag van de FOD Justitie van 23 februari 2006; Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 30 juni 2006; SCSZ/06/061 1 BERAADSLAGING NR. 06/054 VAN 18 JULI 2006 MET BETREKKING TOT DE TOEGANG TOT DE KSZ-REGISTERS IN HOOFDE VAN DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST JUSTITIE IN HET KADER VAN HET PHENIX-PROJECT Gelet op

Nadere informatie

ASSISTENT DOSSIERBEHEER NIVEAU C

ASSISTENT DOSSIERBEHEER NIVEAU C ASSISTENT DOSSIERBEHEER NIVEAU C FOD Justitie dienst HR Magistratuur, notarissen, gerechtsdeurwaarders Jobinhoud Profiel Werkgever Aanbod Deelnemingsvoorwaarden Solliciteren Kandidaten met een handicap

Nadere informatie

ACTUALIA. Samengesteld door Flip Petillion Advocaat

ACTUALIA. Samengesteld door Flip Petillion Advocaat ACTUALIA Samengesteld door Flip Petillion Advocaat Wetgeving Het informatiesysteem Phenix: een nieuw hulpmiddel voor justitie Eén van de prioriteiten van de huidige regering is het wegwerken van de gerechtelijke

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Directeur van de sociale departementen A7 Directeur. Sociale departementen Hoofdzetel

FUNCTIEBESCHRIJVING. Directeur van de sociale departementen A7 Directeur. Sociale departementen Hoofdzetel FUNCTIEBESCHRIJVING Naam van de functie: Dienst: Plaats: van de sociale departementen Sociale departementen Hoofdzetel Datum creatie: Datum revisie: Auteur beschrijving: Houder van de functie: 02/01/2019

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. SITUERING... 3

Inhoudsopgave 1. SITUERING... 3 Operationele planning voor de informatisering van de rechterlijke orde 2012-2014 1 Inhoudsopgave 1. SITUERING... 3 1.1. Voorwerp van operationele planning... 3 1.2. Globaal overzicht projecten en voorstellen

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, in het bijzonder artikel 5, 1 en 92bis;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, in het bijzonder artikel 5, 1 en 92bis; Ontwerp van samenwerkingsakkoord tussen de federale, gewestelijke en gemeenschapsoverheden voor het coördineren van de gegevensverwerking in het gezondheidsbeleid en de bijstand aan personen Gelet op artikelen

Nadere informatie

Nathalie MAQUET Tom RIJSSELAERE Dienst Dierenwelzijn Dept Inspectie en verontreinigde bodems

Nathalie MAQUET Tom RIJSSELAERE Dienst Dierenwelzijn Dept Inspectie en verontreinigde bodems Voorstelling van de Dienst Dierenwelzijn (Leefmilieu Brussel) en perspectieven voor toekomstige samenwerking Nathalie MAQUET Tom RIJSSELAERE Dienst Dierenwelzijn Dept Inspectie en verontreinigde bodems

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van woensdag 6 november

A D V I E S Nr Zitting van woensdag 6 november A D V I E S Nr. 1.873 ------------------------------ Zitting van woensdag 6 november 2013 ------------------------------------------------------- Voorontwerp van wet tot aanvulling en wijziging van het

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Wegwijs in justitie In de hoofdrol bij justitie De instellingen Meer informatie Justitie in de praktijk De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2003 ] Notariaat Met dank aan

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

Functiefamilie ET Thematische experten

Functiefamilie ET Thematische experten Functiefamilie ET Thematische experten DOEL Expertise in een materie* en verstrekken aan de administratieve en politieke instanties teneinde hen te ondersteunen bij de besluitvorming en de uitvoering van

Nadere informatie

Voorstelling van de algemene directie en uiteenzetting van de krachtlijnen

Voorstelling van de algemene directie en uiteenzetting van de krachtlijnen B Voorstelling van de algemene directie en uiteenzetting van de krachtlijnen 10 2004 ACTIVITEITENRAPPORT B.1. Algemene Directie De Algemene Directie Instellingen en Bevolking (ADIB) groepeert zeer verschillende

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van donderdag 31 mei

A D V I E S Nr Zitting van donderdag 31 mei A D V I E S Nr. 1.613 ----------------------------- Zitting van donderdag 31 mei 2007 ----------------------------------------------- Ontwerp van koninklijk besluit tot uitvoering van de artikelen 5 tot

Nadere informatie

Vacature Jurist / rechtshelper A1a-A3a

Vacature Jurist / rechtshelper A1a-A3a Vacature Jurist / rechtshelper A1a-A3a 1 LOKAAL BESTUUR KONTICH Het gemeentebestuur, Autonoom Gemeentebedrijf Kontich en OCMW van Kontich werken samen aan een warme, dynamische en aantrekkelijke leefgemeenschap.

Nadere informatie

Selectiereglement dossierbeheerder personeel

Selectiereglement dossierbeheerder personeel 1. Functiebeschrijving De dossierbeheerder maakt deel uit van de afdeling Personeel & Organisatie en werkt voor het personeelsbeheer en de loonadministratie nauw samen met de verantwoordelijke personeelsadministratie.

Nadere informatie

Functiefamilie ES Experten organisatieondersteuning

Functiefamilie ES Experten organisatieondersteuning Functiefamilie ES Experten ondersteuning DOEL Instrumenten en methodes ontwikkelen* en aanpassen in een domein en de interne klanten ondersteunen bij de implementatie ervan teneinde de werking van de te

Nadere informatie

P5_TA(2002)0269. Toekomstige ontwikkeling van Europol

P5_TA(2002)0269. Toekomstige ontwikkeling van Europol P5_TA(2002)0269 Toekomstige ontwikkeling van Europol Aanbeveling van het Europees Parlement aan de Raad over de toekomstige ontwikkeling van Europol en zijn volledige opneming in het institutioneel bestel

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS DE VICEMINISTER-PRESIDENT

Nadere informatie

Fedict dienstenintegrator. Oprichting en organisatie van een federale kruispuntbank

Fedict dienstenintegrator. Oprichting en organisatie van een federale kruispuntbank 1 Fedict dienstenintegrator Oprichting en organisatie van een federale kruispuntbank 2 Principes De aanduiding van Fedict als dienstenintegrator is een essentiële factor in het verder ontwikkelen van e-government

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van vrijdag 20 februari

A D V I E S Nr Zitting van vrijdag 20 februari A D V I E S Nr. 1.675 ------------------------------ Zitting van vrijdag 20 februari 2009 ------------------------------------------------ Uitvoering van het interprofessioneel akkoord voor de periode

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER. 1. Organisatie : Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER. 1. Organisatie : Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER A. IDENTIFICATIE VAN DE FUNCTIE 1. Organisatie : Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer 2. Functienaam : adviseur informatietechnologieën

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Justitie Sectorcomité III

Federale Overheidsdienst Justitie Sectorcomité III Federale Overheidsdienst Justitie Sectorcomité III Protocol nr 249 1 april 2003 Protocol waarin het besluit is opgenomen van de onderhandelingen die plaatsvonden in de periode van 6 november 2002 tot en

Nadere informatie

Juridische dienst opdrachten

Juridische dienst opdrachten Wil je werken voor SAM-TES als jurist? Juridische dienst opdrachten Op Federaal en Europees vlak staan de elektronische procedures waaronder de e-betekening voor de deur. Hierbij moet er voor de wetgever

Nadere informatie

Stand van zaken gemeentelijk strafregister

Stand van zaken gemeentelijk strafregister Stand van zaken gemeentelijk strafregister VVSG Tom De Schepper 14/04/2015 Er vond de voorbije maanden regelmatig overleg plaats tussen de verenigingen van steden en gemeenten, VLAVABBS en FOD Justitie

Nadere informatie

DIENSTHOOFD. Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse

DIENSTHOOFD. Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse 1/7 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Operationele entiteit Standplaats Dienstchef Weddenschaal Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse A4a - A4b (of indien van toepassing

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Gegevens 2009 Anvers I 902 1 248 199 49 8 1159 Anvers II 666 16 158 137 21 14 854 Anvers III 815 3 315 279 36 7 1140 Anvers IV 1723 5 290 290 0

Nadere informatie

JUSTITIEPLAN EEN EFFICIËNTE JUSTITIE VOOR MEER

JUSTITIEPLAN EEN EFFICIËNTE JUSTITIE VOOR MEER JUSTITIEPLAN EEN EFFICIËNTE JUSTITIE VOOR MEER RECHTVAARDIGHEID Wetsontwerp Burgerlijk procesrecht Koen Geens Minister van Justitie 8 mei 2015 Plan-methode op maat van uitdaging» 9 december 2014 (budget

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN OONROEREND ERFGOED DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS DE VICEMINISTER-PRESIDENT

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Justitie van 26 april 2005; Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005;

Gelet op de aanvraag van de FOD Justitie van 26 april 2005; Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; SCSZ/05/70 1 BERAADSLAGING NR. 05/027 VAN 10 OKTOBER 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE DIENST VAN HET STRAFREGISTER VAN DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Gegevens 2010 Anvers I 902 1 248 199 49 8 1159 Anvers II 666 16 158 137 21 14 854 Anvers III 815 3 315 279 36 7 1140 Anvers IV 1723 5 290 290 0

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Subsector:

Functiebeschrijving. Subsector: Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige Functiefamilie: deskundig-expert Functionele loopbaan: B1-B3 Cluster: ondersteuning & burger Sector: communicatie & ICT Subsector: Code: Doel van de

Nadere informatie

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED, DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING EN DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN,

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: afdelingshoofd Omgeving. Dienst: Subdienst:

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: afdelingshoofd Omgeving. Dienst: Subdienst: Functie Graadnaam: afdelingshoofd Functienaam: afdelingshoofd Omgeving Functiefamilie: Functionele loopbaan: A4a-A4b Afdeling: Omgeving Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit De afdeling staat in

Nadere informatie

Protocol dat de onafhankelijkheid van Vlaamse openbare statistieken garandeert

Protocol dat de onafhankelijkheid van Vlaamse openbare statistieken garandeert Protocol dat de onafhankelijkheid van Vlaamse openbare statistieken garandeert Dit protocol volgt de praktijkcode voor Europese statistieken, principe 1: Professionele onafhankelijkheid van statistische

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Goedkeuring en machtiging tot ondertekening van het Wijzigingsprotocol tot modernisering van het Verdrag

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING,

DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de toekenning van subsidies aan jeugdhuizen voor de uitvoering van een bovenlokaal project 5 juli 2013 Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Versie Gezien de uitstekende samenwerking tussen de Federale Staat en de deelstaten in het kader van dit samenwerkingsakkoord;

Versie Gezien de uitstekende samenwerking tussen de Federale Staat en de deelstaten in het kader van dit samenwerkingsakkoord; Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat, de Vlaamse overheid, het Waals Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Duitstalige Gemeenschap over de opstelling van een gemeenschappelijke lijst

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 26 mei

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 26 mei A D V I E S Nr. 1.939 ------------------------------- Zitting van dinsdag 26 mei 2015 ---------------------------------------------- Aanpassing van de wet van 12 april 1965 betreffende de bescherming van

Nadere informatie

7. PREVENTIE VAN UITHUISZETTING

7. PREVENTIE VAN UITHUISZETTING 7. PREVENTIE VAN UITHUISZETTING 7.1 BEGELEIDING DOOR SOCIALE DIENST OCMW Afbakening van de doelgroep Huurders die uit huis dreigen gezet te worden Omschrijving van het aanbod Het OCMW wordt preventief

Nadere informatie

Brussel, 17 december 2014

Brussel, 17 december 2014 Heeft u vragen? Nood aan bijkomende info? Mail naar onze frontdesk via vraag@mi-is.be Of bel naar 02 508 85 85 De Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO s, Landbouw en Maatschappelijke Integratie

Nadere informatie

Het Justitieplan: de hervorming van justitie door Minister Geens

Het Justitieplan: de hervorming van justitie door Minister Geens Het Justitieplan: de hervorming van justitie door Minister Geens FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat 37-41 2000 Antwerpen T 03 369 95 65 F 03 369 95 66 E info@forumadvocaten.be W www.forumadvocaten.be 1

Nadere informatie

ADVIeS CRB Naar een coherentere boekhoudwetgeving

ADVIeS CRB Naar een coherentere boekhoudwetgeving ADVIeS CRB 2018-1990 Naar een coherentere boekhoudwetgeving CRB 2018-1990 Advies Naar een coherentere boekhoudwetgeving Brussel 20.07.2018 2 CRB 2018-1990 Inbehandelingneming Per email van 5 juni 2018

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 februari 2009 betreffende de Geografische Data- Infrastructuur Vlaanderen, artikel 22, laatste lid;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 februari 2009 betreffende de Geografische Data- Infrastructuur Vlaanderen, artikel 22, laatste lid; Besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 houdende de uitvoering van het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

BEVOORRECHTE PARTNER VAN ONDERNEMERS

BEVOORRECHTE PARTNER VAN ONDERNEMERS BEVOORRECHTE PARTNER VAN ONDERNEMERS ONZE AANPAK MAAKT HET VERSCHIL Onze visie maakt het verschil Transparantie op vlak van werking en erelonen Voordelige abonnementsformules Gepersonaliseerd, op maat

Nadere informatie

Jurist voor de FOD Justitie- directoraat Wetgeving en fundamentele rechten en vrijheden (niveau A1) - m/v

Jurist voor de FOD Justitie- directoraat Wetgeving en fundamentele rechten en vrijheden (niveau A1) - m/v Jurist voor de FOD Justitie- directoraat Wetgeving en fundamentele rechten en vrijheden (niveau A1) - m/v Jobinhoud Profiel Werkgever Aanbod Solliciteren Kandidaten met een handicap Selectieprocedure Lijst

Nadere informatie

Overleg project strafregister

Overleg project strafregister Overleg project strafregister Overleg FOD Justitie 15/07/2014 verslag VVSG (versie 2) Aanwezig: VLAVABBS, CEVI, CIPAL, Remmicom, Schaubroeck, BULL, DAV, dienst centraal strafregister FOD Justitie, directoraat-generaal

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/179 BERAADSLAGING NR. 17/076 VAN 5 SEPTEMBER 2017 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR HET FEDERAAL

Nadere informatie

SITUATIE VAN DE IT PROJECTEN BIJ HET RIJKSREGISTER

SITUATIE VAN DE IT PROJECTEN BIJ HET RIJKSREGISTER SITUATIE VAN DE IT PROJECTEN BIJ HET RIJKSREGISTER Eric Roelandt Dienst Exploitatie AGENDA 1. Informaticaprojecten RR 2. Infrastructuur Belpic 3. Migratie centraal systeem 4. Centraal systeem : evolutie

Nadere informatie

Modernisering van de burgerlijke stand: Waar staan we (met onze gemeente)? GTI19 Informatiesessie 12 juni 2018

Modernisering van de burgerlijke stand: Waar staan we (met onze gemeente)? GTI19 Informatiesessie 12 juni 2018 Modernisering van de burgerlijke stand: Waar staan we (met onze gemeente)? GTI19 Informatiesessie 12 juni 2018 Dagorde De modernisering en informatisering in een notendop Wetgevingstraject Wat is nieuw?

Nadere informatie

VR MED.0494/2

VR MED.0494/2 VR 2018 2112 MED.0494/2 SAMENWERKINGSPROTOCOL TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN DE FEDERALE STAAT MET BETREKKING TOT DE VASTSTELLINGEN INZAKE DE ZORGTOESLAG VOOR KINDEREN MET EEN SPECIFIEKE ONDERSTEUNINGSBEHOEFTE,

Nadere informatie

Functiekaart Administratief medewerker

Functiekaart Administratief medewerker Functiekaart Administratief medewerker Functie Graadnaam: Administratief medewerker Afdeling: Administratie Functienaam: Administratief medewerker Dienst: Burgerzaken / Grondgebiedzaken / Vrije Tijd Functiefamilie:

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 Deze statuten werden opgesteld op 15 februari 1974 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 april 1974, werden gewijzigd ingevolge een beslissing van de

Nadere informatie

Het hervormde bewind. Achtergronden bij de wet van 21 december 2018

Het hervormde bewind. Achtergronden bij de wet van 21 december 2018 Het hervormde bewind Achtergronden bij de wet van 21 december 2018 Inleiding Evoluties Wet van 21 december 2018 Aanleiding Werkwijze Krachtlijnen Inwerkingtreding? Toekomst: knelpunten en oplossingen?

Nadere informatie

Ontwerp van samenwerkingsakkoord

Ontwerp van samenwerkingsakkoord Ontwerp van samenwerkingsakkoord Tussen: de Franse Gemeenschap Vertegenwoordigd door Mevrouw Fadila LAANAN, Minister van Cultuur, Audiovisuele Zaken, Gezondheid en Gelijkheid van Kansen En: de Vlaamse

Nadere informatie

Selectiereglement Financieel manager

Selectiereglement Financieel manager 1. Functiebeschrijving 1.1 Doel van de functie Coördineert mee de financiële afdeling en is verantwoordelijk voor een tijdige en kwaliteitsvolle oplevering van alle vereiste wettelijke documenten en rapporteringen.

Nadere informatie

Geïntegreerd inspectieverslag POD MI. OCMWHerk-De-Stad/ RMID/2018

Geïntegreerd inspectieverslag POD MI. OCMWHerk-De-Stad/ RMID/2018 Aan de Voorzitter van het OCMW van Herk-De-Stad Dokter Vanweddingenlaan 21 3540 Herk-De-Stad Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMWHerk-De-Stad/ RMID/2018 1 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

JURIST NIVEAU A. Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en de Verbeurdverklaring (C.O.I.V.)

JURIST NIVEAU A. Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en de Verbeurdverklaring (C.O.I.V.) JURIST NIVEAU A Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en de Verbeurdverklaring (C.O.I.V.) Jobinhoud Profiel Werkgever Aanbod Deelnemingsvoorwaarden Solliciteren Kandidaten met een handicap Selectieprocedure

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 4.2 Beleidsthemabeheerder

FUNCTIEFAMILIE 4.2 Beleidsthemabeheerder Doel van de functiefamilie Het beleidsthema vanuit theoretische en praktische deskundigheid implementeren en uitbouwen teneinde toepassingen omtrent het thema te initiëren, te stimuleren en te bewaken

Nadere informatie

Stand van zaken rond een vereenvoudigd A-document. Klaartje Cops Beleidsmedewerker afdeling Continuïteit en Toegang

Stand van zaken rond een vereenvoudigd A-document. Klaartje Cops Beleidsmedewerker afdeling Continuïteit en Toegang Stand van zaken rond een vereenvoudigd A- Klaartje Cops Beleidsmedewerker afdeling Continuïteit en Toegang Overzicht Aanleiding voor een vereenvoudigd A- Werkzaamheden van de ad-hoc werkgroep vereenvoudigd

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij de directie Europees recht van de FOD Buitenlandse Zaken - Presentatie

Vrijwilligerswerk bij de directie Europees recht van de FOD Buitenlandse Zaken - Presentatie Vrijwilligerswerk bij de directie Europees recht van de FOD Buitenlandse Zaken - Presentatie Jacobs Marie (december 2014) 1 Vrijwilligerswerk bij de directie Europees recht van de FOD Buitenlandse Zaken

Nadere informatie

Reglement van orde inzake de permanente vorming Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars

Reglement van orde inzake de permanente vorming Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars Reglement van orde inzake de permanente vorming Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars Ratio legis van reglement van orde inzake de permanente beroepsvorming: De Nationale Raad houdt een pleidooi voor

Nadere informatie

Koptekst boven het ontwerpbesluit dat in de Staatscourant wordt geplaatst:

Koptekst boven het ontwerpbesluit dat in de Staatscourant wordt geplaatst: Koptekst boven het ontwerpbesluit dat in de Staatscourant wordt geplaatst: Ontwerpbesluit wijziging van het Uitvoeringsbesluit Wet op de jeugdzorg Artikel 109 van de Wet op de jeugdzorg bepaalt dat de

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 6 april 2006;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 6 april 2006; SCSZ/06/074 1 BERAADSLAGING NR. 06/029 VAN 20 JUNI 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS IN HET KADER VAN DE VIERDE WEG DOOR DE RSZ, HET RSVZ EN DE SOCIALE VERZEKERINGSFONDSEN VOOR

Nadere informatie

Portability, Interoperability of toch maar Connectivity Portability, Interoperability of toch maar Connectivity.

Portability, Interoperability of toch maar Connectivity Portability, Interoperability of toch maar Connectivity. Portability, Interoperability of toch 1 Even Voorstellen Diploma s: 1980 Bachelor of Science Civil Engineering (Cairo, Egypte) 1986 Doctoraal in Geodesie (TU Delft, Nederland) Enige Automatiseringservaring:

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DIVISIEMANAGER (M/V)

FUNCTIEBESCHRIJVING DIVISIEMANAGER (M/V) 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Standplaats Gent Weddeschaal A8a A8b (Loopbaanpad Organisatie) 1 2. DOEL De strategie van de organisatie uitdragen en realiseren door het leiden, organiseren en beheren van

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; collegebesluit nr. 01/505 20 december 2001 Besluit houdende een overeenkomst bij onderhandelingsprocedure betreffende de dienstverlening door het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid vzw

Nadere informatie

PROTOCOL NR Na bespreking van de nota, waarvan kopie in bijlage, gaat het Bijzonder Comité hiermee eenparig akkoord.

PROTOCOL NR Na bespreking van de nota, waarvan kopie in bijlage, gaat het Bijzonder Comité hiermee eenparig akkoord. F3RYS Stropstraat l - 9000 Gent PROTOCOL NR. 1018 Protocol opgemaakt n.a.v. de zitting van het Bijzonder Comité d.d. 21 december 2017 tussen de TMVW en de vakorganisaties vertegenwoordigd door de onderscheiden

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DIENSTHOOFD (M/V)

FUNCTIEBESCHRIJVING DIENSTHOOFD (M/V) 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Standplaats Gent Weddeschaal A4a - A4b (Loopbaanpad Organisatie) 1 2. DOEL Verantwoordelijkheid opnemen door een dienst te leiden in lijn met de doelstellingen van het departement

Nadere informatie

Informatiesessie inwerkingtreding gemeentedecreet. Kabinet Vlaams minister Marino Keulen

Informatiesessie inwerkingtreding gemeentedecreet. Kabinet Vlaams minister Marino Keulen Informatiesessie inwerkingtreding gemeentedecreet Kabinet Vlaams minister Marino Keulen Situering Gemeentedecreet De bijzondere wet van 13 juli 2001 maakte Vlaanderen bevoegd voor het bestuur van gemeenten

Nadere informatie

Diensthoofd overheidsopdrachten. Dienst Administratieve en juridische zaken overheidsopdrachten

Diensthoofd overheidsopdrachten. Dienst Administratieve en juridische zaken overheidsopdrachten Functietitel Diensthoofd overheidsopdrachten Dienst Administratieve en juridische zaken overheidsopdrachten Niveau Av Eerste evaluator Tweede evaluator Diensthoofd administratieve en juridische zaken Algemeen

Nadere informatie

Titel: Procurement Assistant Referentie: Dienst: Dienst Overheidsopdrachten Departement: Financiële Directie Visumdirecteur: Luc Carsauw

Titel: Procurement Assistant Referentie: Dienst: Dienst Overheidsopdrachten Departement: Financiële Directie Visumdirecteur: Luc Carsauw I. IDENTIFICATIE Titel: Procurement Assistant Referentie: 000465 Dienst: Dienst Overheidsopdrachten Departement: Financiële Directie Visumdirecteur: Luc Carsauw II. ORGANOGRAM Schatbewaarder Directeur

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING De minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed De Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kluisbergen Parklaan 16 9690 Kluisbergen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Kluisbergen/RMID/2017 Aantal 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van MESEN Markt 1 8957 Mesen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI MESEN/RMID-SCP/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: coördinator(ondersteuning, communicatie)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: coördinator(ondersteuning, communicatie) Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief medewerkers Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: ondersteuning Dienst: communicatie Subdienst:

Nadere informatie

Functiebeschrijving nr. 030 Transitie- en kwaliteitsmanager

Functiebeschrijving nr. 030 Transitie- en kwaliteitsmanager 1/5 Functiebeschrijving nr. 030 Transitie- en kwaliteitsmanager I. FUNCTIEBENAMING Formatie Directe Leidinggevende contractueel administratief personeel algemeen directeur II. HOOFDDOEL VAN DE FUNCTIE

Nadere informatie

Standpunt van de Orde van Vlaamse Balies betreffende het deskundigenonderzoek

Standpunt van de Orde van Vlaamse Balies betreffende het deskundigenonderzoek Standpunt van de Orde van Vlaamse Balies betreffende het deskundigenonderzoek Het deskundigenonderzoek neemt in de burgerlijke procedure een belangrijke plaats in. Hoewel de rechters niet verplicht zijn

Nadere informatie

1.2. De naleving en de uitvoering van de akkoorden uit het verleden. Belangrijke akkoorden uit het verleden werden nog niet uitgevoerd.

1.2. De naleving en de uitvoering van de akkoorden uit het verleden. Belangrijke akkoorden uit het verleden werden nog niet uitgevoerd. Eisenbundel 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Onderhandelingskader... 3 1.2. De naleving en de uitvoering van de akkoorden uit het verleden... 3 2. De herziening van de baremische schalen.... 3 2.1.

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 17.5.2019 COM(2019) 242 final 2019/0116 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in de Raad van Ministers in te nemen standpunt met

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: beleidscoördinator Samenleving Leven en Welzijn

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: beleidscoördinator Samenleving Leven en Welzijn Functie Graadnaam: coördinator Functienaam: coördinator onderwijs Functionele loopbaan: B1-B3 Code: Afdeling: Samenleving, leven en welzijn Dienst: Burgerzaken, onderwijs en sociale dienst Subdienst: onderwijs

Nadere informatie

Praktijkhandreiking 1108. Toegang tot relevante informatie voor de opvolgende accountant in het kader van een controle

Praktijkhandreiking 1108. Toegang tot relevante informatie voor de opvolgende accountant in het kader van een controle Toegang tot relevante informatie voor de opvolgende accountant in het kader van een controle Versie 1.0 Datum: 10 februari 2010 Herzien: Onderwerp: Van toepassing op: Status: Relevante wet en regelgeving:

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.606 ------------------------------ Zitting van dinsdag 24 april 2007 -------------------------------------------

A D V I E S Nr. 1.606 ------------------------------ Zitting van dinsdag 24 april 2007 ------------------------------------------- A D V I E S Nr. 1.606 ------------------------------ Zitting van dinsdag 24 april 2007 ------------------------------------------- Uitvoering van het interprofessioneel akkoord voor de periode 2007-2008

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer 1/6 Advies 30/2016 van 8 juni 2016 Betreft: Advies uit eigen beweging over de mededeling door de Kruispuntbank van Ondernemingen van gegevens betreffende de functies die een persoon uitoefent binnen een

Nadere informatie

Hoge Raad voor de Justitie Conseil Supérieur de la Justice

Hoge Raad voor de Justitie Conseil Supérieur de la Justice Hoge Raad voor de Justitie Conseil Supérieur de la Justice Meerjarenplan 2005-2008 van de Hoge Raad voor de Justitie Goedgekeurd door de algemene vergadering Op 26 januari 2005 Aangepast door de algemene

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 17.6.2003 COM(2003) 348 definitief 2003/0127 (CNS) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD waarbij de lidstaten worden gemachtigd in het belang van de Europese

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.438 ------------------------------- Zitting van woensdag 19 maart 2003

A D V I E S Nr. 1.438 ------------------------------- Zitting van woensdag 19 maart 2003 A D V I E S Nr. 1.438 ------------------------------- Zitting van woensdag 19 maart 2003 Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van artikel 19 van het koninklijk besluit van 28 november 1969 tot

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Gegevens 2012 Anvers I 902 1 248 199 49 8 1159 Anvers II 666 16 158 137 21 14 854 Anvers III 815 3 315 279 36 7 1140 Anvers IV 1723 5 290 290 0

Nadere informatie

Digitalisering van de rechtspraak. Programma KEI (Kwaliteit en Innovatie) 12 november 2015

Digitalisering van de rechtspraak. Programma KEI (Kwaliteit en Innovatie) 12 november 2015 Digitalisering van de rechtspraak Programma KEI (Kwaliteit en Innovatie) 12 november 2015 Bedrijven en burgers kunnen uiterlijk in 2017 zaken die ze met de overheid doen zoals het aanvragen van een vergunning

Nadere informatie

ATTACHE JURIST NIVEAU A

ATTACHE JURIST NIVEAU A ATTACHE JURIST NIVEAU A VOOR HET SECRETARIAAT VAN HET COLLEGE VAN PROCUREURS-GENERAAL (contract van bepaalde duur (twee jaar)) Jobinhoud Profiel Werkgever Aanbod Deelnemingsvoorwaarden Solliciteren Kandidaten

Nadere informatie

BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE EN STERK AFHANKELIJKE PATIENTEN EINDRAPPORT

BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE EN STERK AFHANKELIJKE PATIENTEN EINDRAPPORT BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE EN STERK AFHANKELIJKE PATIENTEN EINDRAPPORT PERIODE VAN 15.11.2006 TOT 15.09.2007 GEGEVENS VAN DE GDT: GDT de Régio:

Nadere informatie

Operationele aansturing en ondersteuning van de medewerkers

Operationele aansturing en ondersteuning van de medewerkers FUNCTIEBESCHRIJVING Afdeling/Dienst: Sociale zaken en rapporteert aan het afdelingshoofd personen Functietitel: Diensthoofd sociale zaken Hoofddoel: Coördineren van de activiteiten en projecten van de

Nadere informatie

Veranderforum eerstelijnszones

Veranderforum eerstelijnszones Regio Kortrijk Regio Menen Veranderforum eerstelijnszones Regio Waregem 26 maart 2019 Agenda 1. Inleiding 2. Beslissing visie en waarden 3. Aanzet actieplan 4. Samenwerking in de regio 5. Verdere afspraken

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Sector: ORG. Subdienst:

Functiebeschrijving. Sector: ORG. Subdienst: Functie Graadnaam: Beleidsmedewerker/ deskundige Functienaam: beleidsmedewerker/deskundige Patrimonium Functionele loopbaan: A1a-A3a/ B1-3 Code: GG3PAT02 Sector: ORG Dienst: Patrimonium Subdienst: Doel

Nadere informatie

Maatschappelijk werker dienst budgetbeheer/ algemene sociale dienstverlening

Maatschappelijk werker dienst budgetbeheer/ algemene sociale dienstverlening Maatschappelijk werker dienst budgetbeheer/ algemene sociale dienstverlening 1 Actuele situatie OCMW Steenokkerzeel begeleidt al vele jaren cliënten met financiële problemen. Vaak wordt een financieel

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Gegevens 2011 Anvers I 902 1 248 199 49 8 1159 Anvers II 666 16 158 137 21 14 854 Anvers III 815 3 315 279 36 7 1140 Anvers IV 1723 5 290 290 0

Nadere informatie