De oplossing om gemotiveerd te blijven sporten!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De oplossing om gemotiveerd te blijven sporten!"

Transcriptie

1 De oplossing om gemotiveerd te blijven sporten! Met behulp van bodyweighttraining LeefstijlOnline Michiel Mulder

2 Tof dat je dit e-book gedownload hebt. Ik hoop dat je er de nodige tips voor jezelf uit haalt. Veel leesplezier! Ik heb een e-book geschreven waarin ik heel eerlijk zal zijn over hoe en waarom veel mensen het niet lukt om gemotiveerd te blijven sporten. Maar ook wat er voor nodig is om dit wel te doen!

3 1. Motivatie Veel mensen nemen het besluit om te gaan sporten, vaak is dat na de zomervakantie of aan het begin van het nieuwe jaar. Dit is voor veel mensen het moment om nieuwe doelen te stellen. Want op deze momenten worden ze vaak geconfronteerd met hun eigen lichaam. Het lichaam wat er niet (meer) uitziet zoals ze graag zouden willen. Een gedachte die mensen hebben: De broek gaat wel erg strak zitten en de bikini en zwembroek zitten ook niet meer zo lekker. En als ze voor de spiegel staan worden ze ook niet zo vrolijk van zichzelf. Dus: ze besluiten er wat aan te doen. De pijn wordt zo groot en het is tijd voor verandering. Yes!! Maar...en let op, want dit is cruciaal: vaak is dit slechts een kortdurende externe motivatie. Waarom kort? Deze motivatie duurt meestal slechts een maand en is dan vaak alweer verdwenen. 2. Even een uitleg uit hoe het werkt: In het nieuwe jaar of in september gaan deze mensen massaal naar de sportschool en ze gaan er vol voor! Ze beginnen knetter fanatiek te sporten en zijn niet te stoppen. Het liefst gaan ze elke dag. Ze gaan dan de eerste week minimaal 3x maar zouden soms nog wel vaker willen. De 2de week houden ze dezelfde frequentie aan. De 3de week slaan ze een training over maar moeten eigenlijk nog naar de sportschool. Ze hebben even wat minder zin om te gaan. De week daarna worden er 2 trainingen overgeslagen en de klad is geboren. Conclusie: na een maand zijn ze al gestopt, wellicht hier en daar nog een losse training, maar ze worden ingehaald door de realiteit; te druk, te weinig tijd, te weinig energie of wat voor reden er ook voor is. Hier gaat iets fout! Want het is nauwelijks voor te stellen dat doelen om een fit en vitaal lichaam in een maand te behalen zijn. En als ze al behaald zouden zijn, dan moet dit behouden worden. En wat is dan vaak een van de gevolgen:

4 Na een jaar zeggen ze hun abonnement bij de sportschool op omdat ze geen tijd hebben gehad om te sporten. Vaak zijn de redenen van mensen zoals hierboven geschreven verkapte excuses om niet te gaan sporten. Dus: tijd, te druk, eigenlijk zie ik er helemaal niet zo gek uit, ik voel me best wel fit, anderen vinden dat ik er ook best goed uit zie --> allemaal onzin! 3. Tot welke vragen leidt dit? Waarom zijn deze mensen niet gewoon eerlijk naar zichzelf? En naar de omgeving? Waarom zeggen ze niet dat ze geen zin hebben om te gaan sporten? Dat ze het niet belangrijk genoeg vinden en liever andere keuzes maken? Ze sporten toch voor zichzelf? Of doen ze het voor anderen? Is dat een goed uitgangspunt? Herken jij dit? Of juist helemaal niet? Sporten moeten mensen voor zichzelf doen. Het kan helpen als ze weten wat het allemaal oplevert. Of wat de gevolgen zijn als ze onvoldoende sporten, bewegen of geen andere manier van ontspanning vinden. Wat men vaak vergeet is om heldere, duidelijke, concrete en haalbare doelen te stellen. Men is niet realistisch. Door het enthousiasme vergeten ze realistisch te zijn. Men stelt daardoor doelen te hoog, waardoor ze vaak niet bereikt worden. Daarnaast is de vraag in hoeverre sportscholen hierbij coachen en ondersteunen. Een voorbeeld: als je gaat trainen voor een marathon, dan moet je hier in de eerste plaats tijd voor reserveren. Die 42 en een beetje kilometer kan je pas behalen als je de afstand opdeelt in kleine stukjes. Eerst loop je 5 km (of misschien 2 km), dan 10, 15, 18 etc. De kleine tussendoelen helpen je om succeservaringen op te doen en dat motiveert en inspireert om een stapje verder te gaan. Immers: als je die eerste 5 kilometer gelukt is, dan kan 10 ook, 15 ook enzovoort! Kleine doelen in dienst van dat gave einddoel! 4. Succeservaringen vs faalervaring Succeservaring en resultaten zorgen voor motivatie. De basis wordt gelegd in heldere en realistische doelen. Natuurlijk mag je groot denken maar start wel klein. Vraag jezelf af: Hoe creëer ik voor mijzelf een succeservaring? Stel bijvoorbeeld als doel om te starten met in ieder geval 1x per week een half uur te sporten of te bewegen. Dit is echt een realistisch en haalbaar doel. Als dit niet lukt dan is het een gebrek aan motivatie. Dit kan natuurlijk maar wees hier dan eerlijk over.

5 Nogmaals, de succeservaring die je bereikt met een realistisch doel werkt motiverend om door te gaan. Het gaat fout als je je doel niet haalt en mogelijk te hoog hebt gesteld (tenzij je ziek bent of iets anders meemaakt wat een grote impact heeft). Ook wel de faalervaring genoemd. Deze faalervaring kan zorgen voor een negatieve mindset en negatieve overtuigingen. En dan komen we weer op het punt excuses. De kans is groot dat de klad erin komt en men afhaakt. 5. Intrinsieke motivatie Het is belangrijk om intrinsiek gemotiveerd te zijn voor sporten. Men moet een dusdanige pijn prikkel hebben of een groot verlangen hebben om te gaan sporten. Hiermee wordt bedoeld: Als je bloeddruk te hoog is en je cholesterol ook, dan weet je dat het risico op hart- en vaatziekten toeneemt. Dit kan een reden zijn (de pijn) om andere keuzes te maken ten aanzien van sport en/of voeding. Mensen voeren vaak pas veranderingen door bij een noodzaak of intens verlangen. Het is de kunst om, indien er geen noodzaak of intens verlangen is, er wel een noodzaak van te maken! Sporten moet je voor jezelf doen. Als je het niet leuk vindt of het voor anderen doet, werkt het niet. Wat is jouw noodzaak? 6. Over mij! In september 2013 (toen was ik 35 jaar) baalde ik zo van mijzelf, ik voelde mij fysiek en mentaal niet fit. Ik had overgewicht en het moest echt anders. Ik wilde een fit en gezond lichaam. Ik zou vader gaan worden en wilde een fitte en energieke vader zijn. Ik wist hoe ik van mijn intens verlangen een noodzaak kon maken. Ik ben gestart met homeworkouts door middel van bodyweighttraining (gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht) en heb het volledig omarmd. Ik trainde 6 keer in de week, dat is best veel. Met mijn achtergrond op het gebied van bewegen durfde ik dat aan. Daarnaast had ik had nog een redelijke basisconditie (vond ik zelf). En door het sporten behaalde ik mega resultaten en dat was lifechanging! De afwisseling van de oefeningen zorgden ervoor dat ik gemotiveerd bleef. Daarnaast zag ik binnen een week dat ik al begon af te vallen. Dit resultaat zorgde voor een extra boost motivatie! Het gevolg en uiteraard ook mijn doel was dat ik flink was afgevallen en mijzelf een stuk energieker voelde. Ik heb nagenoeg 56 dagen, 6 dagen in de week getraind. Toen werd mijn dochter geboren. Na een aantal dagen

6 heb ik mijn bodyweightraining weer opgepakt. Ondanks de jaren ervaring in het hardlopen en spinning had ik deze resultaten nog nooit behaald. Ik voelde mij nu op mijn 38e fitter dan toen ik 35 (of zelfs 30) was. Binnen een aantal maanden was ik 12 kg afgevallen. Ik voelde me een stuk energieker en sterker. En bovenal: ik had plezier in wat ik deed. Ik hield van de afwisseling van de trainingen. Dit zorgde er bij mij ook voor dat ik het zo goed kon volhouden. En omdat ik er een pure noodzaak van had gemaakt. En de vlag ging uit toen ik van de huisarts kreeg te horen dat ik zelfs mocht ik stoppen met het gebruik van mijn bloeddrukmedicatie! Ondertussen heb ik de nodige mensen begeleid en op weg geholpen met homeworkouts (door gebruik te maken van bodyweighttraining). Dit begon allemaal met een positieve mindset (op groei gerichte mindset). Want zoals ik hierboven ook al aangaf. Alles begint met een gedachte. Als men deze weet te beïnvloeden gaat de rest vanzelf. In de coaching en ondersteuning geef ik hier dan ook als eerste aandacht aan. 7. Uit de praktijk Een mooi voorbeeld is Stephanie. Stephanie had echt fors f overgewicht. Ze woog zo n 100 kg, had daardoor veel last van haar gewrichten en een uitermate slechte conditie. In juni 2014 ben ik met haar gaan werken. Wekelijks hadden we contact en na ruim een week merkte Stephanie al dat het bewegen makkelijker ging en ze resultaat had waardoor ze zoveel motivatie en inspiratie kreeg en waardoor ze steeds vaker en meer ging bewegen. Haar conditie ging met sprongen vooruit. Echt fantastisch. Ik heb alle soorten en maten mensen voorbij zien komen. Ik hoor zo vaak het bezwaar: ja, dit is allemaal leuk en aardig maar voor mij niet van toepassing! Maar dat is onzin. Wat ik eerder schreef, ik heb alle soorten en maten mensen voorbij zien komen. Het is niet zo dat ik denk dit werkt wel voor dat lichaam en niet voor dat lichaam. Het werkt voor iedereen. Stuk voor stuk hadden de mensen met wie ik werk succesvolle resultaten! Ze wilden graag afslanken, conditie opbouwen, meer energie krijgen, over het algemeen zich fitter en vitaler voelen en meer energie hebben. Het leverde hen ook tijd op omdat ze de deur niet meer uit hoefden. Ze konden het prima combineren met hun drukke bestaan.

7 8. Wat is bodyweighttraining? Bodweighttraining is een diversiteit aan allerlei bewegingen met de natuurlijke weerstand van je lichaam. Materialen komen er niet aan te pas. Het is ontzettend uitdagend en super goed voor je vetverbranding en spierkrachtsontwikkeling. Het vergt daarnaast veel doorzettingsvermogen en geduld. Onderstaand worden de stappen beschreven die doorlopen moeten worden om succesvol te zijn met bodyweighttraining. Verder worden de nodige tips gegeven die op weg kunnen helpen. Wat ten eerste belangrijk is om succesvol te zijn met bodyweighttraining is dat men voor zichzelf weet hoe je noodzaak creëert om aan de slag te gaan. Men moet (weten) hoe ze al hun negatieve overtuigingen (bezwaren) om moeten zetten in positieve, helpende gedachtes. Dan kan elke doel op het gebied van fitness en gezondheid bereikt worden. Men moet een, op groei gerichte mindset hebben en ervan overtuigt van zijn dat dit doel bereikt kan worden. Daar begint alles mee. Veel mensen houden het fitness überhaupt niet vol omdat ze de pure noodzaak ervan niet inzien en vastlopen in hun negatieve overtuigingen. En dat is zonde. Dan gaat het niet werken. Daarnaast ervaren ze te weinig lijdensdruk en probleembesef. Men moet voor 100 procent committed zijn aan de doelen die gesteld zijn. Ook is het belangrijk dat men weet hoe de techniek van de oefeningen uitgevoerd moet worden. Daar gaan veel mensen de mist mee in. Ze voeren de oefening niet correct uit. De vorm is het allerbelangrijkste om blessures te voorkomen. Een woonkamer als sportschool! Men hoeft de deur niet uit om toch (extreem) fit te raken! De voordelen van bodyweighttraining? 1. Geen materialen nodig. Je gebruikt alleen je eigen lichaam. Dat is je materiaal 2. Je traint meerdere spiergroepen tegelijk

8 Je doet nagenoeg altijd meervoudig samengestelde oefeningen (meerdere spiergroep trainen in 1 oefening). Dit scheelt erg veel trainingstijd. Daarnaast zullen spiergroepen leren met elkaar samen te werken. 3. Functioneel trainen Je doet veel aan core training. Dit is erg functioneel. Je core gebruik je bij alles wat je doet. Een sterke core zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld geen (niet snel) last krijg van rugklachten. Wat voor veel mensen een kwaal is. 4. De deur niet uit! Je kan altijd thuis trainen en hoeft nooit meer de deur uit. Hoe gaaf is dat! Lekker thuis bij je gezin en het scheelt je ontzettend veel tijd. 5. Afwisselend trainen, het verveelt nooit! Om de 20 of 30 seconden doe je een andere oefening waardoor het nooit saai wordt. De trainingstijd vliegt voorbij en het blijft erg leuk om te doen! 6. Het creëren van een goede conditie! Je conditie verbetert spectaculair! 7. Het is goed voor je vetverbranding Het is erg effectief voor de vetverbranding. Je zet meerdere spiergroepen tegelijk aan het werk. Verder gebruik je veel intervalprincipes zoals HIIT (high intensity interval training). Deze zijn een boost voor je vetverbranding. 8. Je kan het zo zwaar maken als je zelf wilt. Je kan variëren in snelheid en ROM van de oefeningen. ROM betekent dat je de uitslag van de bewegingen groter maakt. Dus dieper door je knieën, hoger springen etc. Hoe groter de beweging hoe zwaarder de oefening. 9. Korte maar krachtige workouts Deze vorm van trainen is zo effectief en veelzijdig dat het tijdsbesparend is. Dus je kan korte workouts kan doen. 10. Op elk niveau trainen Oefeningen kunnen makkelijk aangepast worden naar elke gewenst niveau 11. Zelf het trainingsmoment bepalen Je bent niet afhankelijk van een sportschool. Dus je bepaalt zelf wanneer je traint.

9 12.Combineert kracht met uithoudingsvermogen 13. Het verbetert de flexibiliteit Doordat je veel verschillende oefeningen hebt, blijven je gewrichten door bodyweight exercises heel lenig. Het verbetert de flexibiliteit. Ook perfect als je ouder wordt. 14.Het vergroot de balans Omdat je geen gewichten gebruikt, gebruik je je lichaam om jezelf in balans te houden tijdens de oefeningen. 15. Nooit saai! Doordat er zo ontzettend veel verschillende oefeningen zijn is het nooit saai! 16. Overal trainen Je kan overal trainen omdat je geen materialen nodig hebt. Heel veel plezier en succes! Michiel LeefstijlOnline

Fitness doelen stellen

Fitness doelen stellen Fitness doelen stellen Waarom is fysieke gezondheid belangrijk? Het is aantoonbaar dat mensen die fysiek actief zijn: Langer leven Minder last hebben van een hoge bloeddruk, suikerziekte, verhoogd cholesterol,

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag E-BOOK Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE Krachtschema Voor 1 dag Hi, super leuk dat je mijn E-book hebt aangevraagd! Wil jij graag fitter en sterker worden? Met dit krachtschema voor 1 dag help

Nadere informatie

Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector

Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van klachten en uitval door lichamelijk zwaar werk 1 Inhoud Inleiding 3 A Omgaan met fysieke belasting

Nadere informatie

Je mag jezelf kwetsbaar opstellen, het is oké, het is veilig. Ik beloof je dat je nu alleen maar in de spiegel ziet waar je klaar voor bent.

Je mag jezelf kwetsbaar opstellen, het is oké, het is veilig. Ik beloof je dat je nu alleen maar in de spiegel ziet waar je klaar voor bent. Ik weet zeker dat ook jij nog veel krachtiger kan zijn in wie je bent en wat je doet binnen je praktijk/ bedrijf en dat je daardoor nog veel meer waarde vanuit plezier kan leveren aan je klanten. Als je

Nadere informatie

Werkboek Webclinic 8

Werkboek Webclinic 8 Werkboek Webclinic 8 Slot som Dit is een werkboek dat hoort bij de Webclinic van week 8 Mentale Dieetplan Print dit werkboek nu uit (druk op Ctrl + p ). Het is een WERKboek, dus je mag erin schrijven en

Nadere informatie

Kenmerken van werkstress en werkplezier en tips en handreikingen

Kenmerken van werkstress en werkplezier en tips en handreikingen Kenmerken van werkstress en werkplezier en tips en handreikingen Ten aanzien van de kenmerken van de gevolgen van werkstress werkplezier wordt een viertal categorieën onderscheiden, t.w. 1. emotionele

Nadere informatie

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen 3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

Niels van Loon [Email address]

Niels van Loon [Email address] Niels van Loon [Email address] Bedankt voor je interesse in mijn website en welkom bij de gezondheidscheck. Hieronder volgen enkele vragen, na het beantwoorden ervan geef ik je een advies op basis van

Nadere informatie

Kickass Masterstep #1

Kickass Masterstep #1 Kickass Masterstep #1 De absolute basis voor jouw Kickassleven Door John & Jeanet - Wat nou als het niet mislukt? - Een wekelijkse inspiratie en zelfontwikkelings Kickass Masterstep om stap voor stap jouw

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA VOOR VETVERLIES EN SPIEROPBOUW

TRAININGSSCHEMA VOOR VETVERLIES EN SPIEROPBOUW TRAININGSSCHEMA VOOR VETVERLIES EN SPIEROPBOUW EEN LANGE WEG Ik moet eerlijk bekennen dat het nog best een lange weg was om een trainingsschema te ontwikkelen, waarmee ik zowel vet kon verliezen als spiermassa

Nadere informatie

5.3. Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari keer beoordeeld. Inleiding

5.3. Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari keer beoordeeld. Inleiding Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari 2015 5.3 15 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Met BSM hebben wij de opdracht gekregen om een trainingsschema te maken om jezelf te verbeteren op verschillende

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de

Nadere informatie

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: www.dressagepro.com TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: Als je geen plan maakt en geen doelen stelt, is de kans kleiner dat je daadwerkelijk bereikt wat je

Nadere informatie

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer.

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer. Hoi! Wat ontzettend leuk dat je mee doet aan de Jouw Lichaam. Jouw Genot. 5 daagse! Ik ben blij dat je mij de kans geeft om jou te helpen meer genot tussen de lakens voor jezelf te creëren. Zodat jij echt

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-killer 320 Workout. Deze training,

Nadere informatie

MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID. Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers

MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID. Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers MENUKAART VITALITEIT & GEZONDHEID Inspiratie naar een vitale leefstijl voor jouw medewerkers INHOUD Wie is BeLife? Menukaart Prijslijst Extra informatie OVER BELIFE BeLife is een organisatie die zijn passie

Nadere informatie

De Sleutel tot het benutten van potentie

De Sleutel tot het benutten van potentie De Sleutel tot het benutten van potentie Wat is potentie eigenlijk? Een snelle blik in een woordenboek levert de volgende resultaten op: het kunnen; dat waartoe iemand of iets toe in staat is; vermogen.

Nadere informatie

TotalBalance Test / Mini-training

TotalBalance Test / Mini-training TotalBalance Test / Mini-training Weet jij al wie je bent en wat je wilt? Ben je op zoek naar een goede balans tussen werk en privé? Of wil je meer energie? De TotalBalance Test geeft je inzicht op welke

Nadere informatie

Madelon blok Holistic coaching experience inspiration

Madelon blok Holistic coaching experience inspiration Probleemgevallen bestaan niet 5 inzichten voor jongeren over verandering GRATIS E-Book Madelon blok Holistic coaching experience inspiration Inleiding Met handen in het haar kloppen ouders soms bij mij

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

RUN4ALL Q U I N T E S S E N S

RUN4ALL Q U I N T E S S E N S RUN4ALL Q U I N T E S S E N S MIJN START Leuk dat je mijn start hebt gedownload. Blijkbaar worstel je, net als ik in het verleden, met een conditie en / of een gewichtsprobleem. In de sheets hieronder

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE LESROOSTER ELEGANCE Elegance Health Centre Waalwijk Eerste Zeine 120a 5144 AM Waalwijk T. 0416 363 525 F. 0416 363 592 E. info@elegance-health-centre.nl W. www.elegancewaalwijk.nl Elegance Fitness Femme

Nadere informatie

Doelen stellen

Doelen stellen Doelen stellen Wat is het? Doelen stellen is het proces van het selecteren van dingen (mikpunten) die je wilt bereiken. Deze mikpunten worden doelen genoemd. Een doel is iets dat je bewust nastreeft. Een

Nadere informatie

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe?

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe? Je bent waarschijnlijk begonnen met Het VoedingsKompas vanuit het verlangen om iets te veranderen in je leven. Misschien wil je alleen maar méér energie, misschien wil je af van enkele lichamelijke klachten

Nadere informatie

Houd de volgende 3 regels tijdens aan: Je staat open voor verandering.

Houd de volgende 3 regels tijdens aan: Je staat open voor verandering. Wat leuk dat je gaat deelnemen aan het BodieBoost Mindset programma! Wij gaan jou alle handvatten geven om negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Tijdens jouw afslankavontuur is het belangrijk

Nadere informatie

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen Op 1 januari worden volop goede voornemens gemaakt. We willen stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, gezonder leven en ga zo maar door. Afvallen is

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

Wij hebben er voor gekozen om oefeningen te gebruiken die we ook tijdens de les uitvoeren. Zo kan je snel aan de slag.

Wij hebben er voor gekozen om oefeningen te gebruiken die we ook tijdens de les uitvoeren. Zo kan je snel aan de slag. 2 Hey! Goed dat je dit ebook hebt gedownload! Je kan zo nog meer resultaat boeken. Wij hebben namelijk drie korte workouts bedacht die je altijd en overal kan uitvoeren. Één workout duurt zo n 30 minuten.

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

TRAININGS- HANDLEIDING

TRAININGS- HANDLEIDING 1 TRAININGS- HANDLEIDING 2 Frank den Blanken PT methode Fitness Intentie Techniek Deze methode is door Frank den Blanken ontwikkeld om betere / snellere resultaten te krijgen. Het is zo effectief doordat

Nadere informatie

Laurens Lindeman Personal Training

Laurens Lindeman Personal Training Laurens Lindeman Personal Training HIIT Hoge intensiteit interval training of sprint interval training is een training strategie oftewel methodiek die bedoeld is om prestaties te verbeteren, met relatief

Nadere informatie

Zo leert je lichaam vet als brandstof te gebruiken!! 3 eenvoudig toepasbare tips!

Zo leert je lichaam vet als brandstof te gebruiken!! 3 eenvoudig toepasbare tips! Zo leert je lichaam vet als brandstof te gebruiken!! 3 eenvoudig toepasbare tips! 1 Even Voorstellen! NEDD Training staat bekend om het creëren van uitzonderlijke resultaten in extreem korte tijd. Dit

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-Killer 320 Workout. Dit is de

Nadere informatie

Activelifestyle. FIT-Guide

Activelifestyle. FIT-Guide Activelifestyle FIT-Guide Inleiding U wilt uw doel behalen, maar weet niet precies hoe. Deze FIT-Guide is er om u tips en een inside look van ons product te geven. Alleen training is niet het enige wat

Nadere informatie

Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol?

Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol? Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol? De norm is om elke dag minimaal een half uur te bewegen. Veel mensen weten dat sporten gezond is en nemen zichzelf steeds weer voor om het op te pakken. Maar

Nadere informatie

Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid.

Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid. Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid. Wanneer je deze 10 ultieme tips in dit E-book toepast zal je gegarandeerd

Nadere informatie

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit Veerkracht Vitaliteit en levenskunst Welkom Wat is veerkracht? Vertel een eigen positieve ervaring van veerkracht aan je buurman/-vrouw Wat is veerkracht? Terugveren na tegenslag, weerbaar, minder last

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel

3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel 3 Super Oefeningen Voor Je Schoudergordel Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

SPORTVASTEN Make the Switch

SPORTVASTEN Make the Switch SPORTVASTEN Make the Switch Algemene Achtergrond Geen enkel dieet werkt op lange termijn zonder sport, de spieren moeten veranderen Mensen die van nature in de vetverbrandingsstand staan kunnen veel eten

Nadere informatie

Sleutel 7: Houd de batterij vol

Sleutel 7: Houd de batterij vol Sleutel 7: Houd de batterij vol Succesvol in Balans van Stress naar Rust Pagina 1 van 10 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd worden

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

Fitstudio voor 45 + Kracht, Uithouding, Stabiliteit in 33 minuten. Onderdeel van:

Fitstudio voor 45 + Kracht, Uithouding, Stabiliteit in 33 minuten. Onderdeel van: Fitstudio voor 45 + Kracht, Uithouding, Stabiliteit in 33 minuten Onderdeel van: Adresgevens Fitstudio KUS33 Westwagenstraat 69 4201HE Gorinchem 0183 634351 info@kus33.nl www.kus33.nl @FITSTUDIOKUS33 Openingstijden

Nadere informatie

Effectief naar een actief leven. Steven Geldof

Effectief naar een actief leven. Steven Geldof Effectief naar een actief leven. Steven Geldof E-book Effectief naar een actief leven. 2017 Steven Geldof Inspirerende Hutspot Zaandam 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Verlangen 6 Worksheet Verlangen

Nadere informatie

Door: Ester Rooimans M. Postlaan DL Kampen Tel.: reactie?

Door: Ester Rooimans M. Postlaan DL Kampen Tel.: reactie? In beweging komen? Hoe? Nou gewoon, Zo! Door: Ester Rooimans M. Postlaan 75 77 8264 DL Kampen Tel.: 038 3314122 e-mail: emrooimans@home.nl 1 In beweging komen? Hoe? Nou gewoon, Zo! 1. Waarom heb ik dit

Nadere informatie

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:...

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:... Module 2 SPORT en Conditie Datum:... Leerling:... Klas:... Dit ga je doen Je leert vanuit de theorie wat er precies bedoeld wordt met conditie, en waarom het zo belangrijk is. Want wanneer is je conditie

Nadere informatie

15 km Zevenheuvelenloop

15 km Zevenheuvelenloop 15 km Zevenheuvelenloop Uitleg trainingsschema Variatie is de basis voor succes! Wil je goed voorbereid aan de start staan van jouw einddoel, dan is het volgen van een trainingsschema een zeer goed plan.

Nadere informatie

Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat?

Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat? Sleutel 8: Je gevoel volgen, hoe doe je dat? Succesvol in Balans van Stress naar Rust Pagina 1 van 6 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd

Nadere informatie

7 km Zevenheuvelenloop

7 km Zevenheuvelenloop 7 km Zevenheuvelenloop Uitleg trainingsschema Variatie is de basis voor succes! Wil je goed voorbereid aan de start staan van jouw einddoel, dan is het volgen van een trainingsschema een zeer goed plan.

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges Disclaimer Met alle kennis, zorg, aandacht en liefde is dit e-book voor jou voorbereid opdat jij het beste en mooiste resultaat behaalt. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Jouw gratis stappenplan voor een gelukkig en slank(er) leven!

Jouw gratis stappenplan voor een gelukkig en slank(er) leven! Jouw gratis stappenplan voor een gelukkig en slank(er) leven! Maak kennis met de DÉ EERSTE en KRACHTIGSTE STAP WWW.BGREAT.NL 2-11-2016 Opgesteld door: Timo Breemen Welkom in het stappenplan van bgreat.nl!

Nadere informatie

Collega s activeren collega s. De aanjager laat mensen meer bewegen

Collega s activeren collega s. De aanjager laat mensen meer bewegen Collega s activeren collega s De aanjager laat mensen meer bewegen Waarom hebben we aanjagers nodig? Veel mensen willen wel meer bewegen. Maar in de hectiek van alledag lukt dat vaak niet. Een klein zetje

Nadere informatie

ONDERZOEKSSAMENVATTING

ONDERZOEKSSAMENVATTING ONDERZOEKSSAMENVATTING Fit For Free sportieve voornemens NL 2016 Onderzoek uitgezet onder 1000 Nederlanders in december 2015 door PanelWizard. Onderzoeksresultaten onder embargo tot 4 januari 2016 06:00

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Breek vrij uit je Gedachten-Gevangenis

Breek vrij uit je Gedachten-Gevangenis Bedankt voor het downloaden van dit E-book. Mijn naam is Erna Zuidhoek. Ik zie het als mij missie om jou te helpen het beste uit je leven te halen en vrij te breken uit oordelen, beperkende gedachten,

Nadere informatie

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard: TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: DOELEN Wat wil je bereiken? Als alles mogelijk zou zijn, geld en talent geen rol zouden spelen, wat is dan jouw grote droom

Nadere informatie

Groei mindset als basis voor een duurzame sportontwikkeling. Looptrainersdag: 12 november 2018 Door: Flip de Bruijn

Groei mindset als basis voor een duurzame sportontwikkeling. Looptrainersdag: 12 november 2018 Door: Flip de Bruijn Groei mindset als basis voor een duurzame sportontwikkeling Looptrainersdag: 12 november 2018 Door: Flip de Bruijn Wie ben ik? Flip de Bruijn Oprichter Sportfaculteit Projectmedewerker KNVB Trainer AFC

Nadere informatie

NB: Voordat je start met oefeningen/sporten raadpleeg eerst je (huis)arts.

NB: Voordat je start met oefeningen/sporten raadpleeg eerst je (huis)arts. Wellness Guide Lichaamsbeweging Hoe kan lichaamsbeweging je leven verbeteren Voordelen Meer eigenwaarde Betere lichamelijke conditie Meer energie Beter geestelijk uithoudingsvermogen Gelukkiger in het

Nadere informatie

Gainchaser Athletics

Gainchaser Athletics Gainchaser Athletics Trainingsschema s voor snellere spiergroei E-Book Waarom Gainchaser Athletics? Gainchaser Athletics is gemaakt voor mensen met een doel in het leven. Mensen die er alles voor over

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

WandelTrainersDag 8 april Ronde 3 Nr. Titel workshop Naam presentator

WandelTrainersDag 8 april Ronde 3 Nr. Titel workshop Naam presentator WandelTrainersDag 8 april Ronde 3 Nr. Titel workshop Naam presentator Waarom deze workshop? Tijdens de introductie heb ik het over mijn eigen sport gehad genaamd calisthenics (meer info op youtube). Deze

Nadere informatie

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com

Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Dit is versie 1.1 van dit trainingsschema. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Fitness Expert www.jessevandervelde.com Surf naar http://www.strakkebuikspieren.nl/gratis/ voor de nieuwste versie.

Nadere informatie

Eerste hulp bij PCOSklachten

Eerste hulp bij PCOSklachten Eerste hulp bij PCOSklachten WIE BEN IK? Ik ben Anita en ik woon in Amersfoort. In 2010 stopte ik met de pil om erachter te komen of mijn cyclus op gang zou komen. Op dat moment was ik 28 jaar. Mijn nicht

Nadere informatie

Mijn cliënten doen de trainingen met plezier. Bovendien belasten zij alle spieren elke training op een andere manier.

Mijn cliënten doen de trainingen met plezier. Bovendien belasten zij alle spieren elke training op een andere manier. Brochure Wie zijn wij? Helmes & Kersbergen is een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op persoonlijke begeleiding op het gebied van beweging, voeding en leefstijl. Twee enthousiaste, gemotiveerde

Nadere informatie

Beter leven, meer plezier

Beter leven, meer plezier Rob van Ginkel Training en Coaching Beter leven, meer plezier NLP strategieën voor een leven met plezier Inhoudsopgave Wat is NLP...3 De logica van angst...3 Vrijkomen van angst...3 Negatieve gevoelens

Nadere informatie

Next Level Doelen Programma

Next Level Doelen Programma Next Level Doelen Programma Succesvol in Balans Next Level Doelen Pagina 1 van 9 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd worden door

Nadere informatie

PDF 14 Je vetverbrandingzone

PDF 14 Je vetverbrandingzone PDF 14 Je vetverbrandingzone De beste bewegingsvorm om af te vallen, sterker te worden én conditie op te bouwen vind ik lopen. Fitwalking is lopen in een stevig tempo. Het criterium is dat je nog moet

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie Onco-Move Bewegen tijdens chemotherapie Introductie De behandeling van kanker, in het bijzonder de chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

BeweegCircuit. Denfit BeweegCircuit

BeweegCircuit. Denfit BeweegCircuit BeweegCircuit Met dit BeweegCircuit brengt Denfit de sportschool naar buiten. Met de toestellen uit de Professional, Basix en DenfitGym lijn is het mogelijk een BeweegCircuit op maat samen te stellen.

Nadere informatie

De weg naar succes. Voorwoord

De weg naar succes. Voorwoord De weg naar succes Voorwoord - Zit je kleding te strak - Voel je je niet prettig in je lichaam - Kom je s ochtends stijf je bed uit - Ervaar je op het moment veel stress - Kijk je liever niet naar jezelf

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

Omgaan met fysieke belasting tijdens werk

Omgaan met fysieke belasting tijdens werk Omgaan met fysieke belasting tijdens werk Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van klachten en uitval door lichamelijk zwaar werk 1 Inhoud Inleiding 3 A Slim omgaan met fysieke belasting

Nadere informatie

WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1

WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1 Welzijn WELZIJN BURGERSCHAPSLEREN THEMA 1 Vitaal burgerschap gaat over gezond leven en gezond denken. Die vitaliteit is er niet vanzelf, maar moet worden opgebouwd en onderhouden. Dat vraagt om bewustwording

Nadere informatie

Dear Good Morning presenteert

Dear Good Morning presenteert Dear Good Morning presenteert Kerst*Fit Het vijfdaagse workout-plan om 2014 tot een fit eind te brengen Hi sportieveling, Wat leuk dat je mee wilt doen aan het KERST*FIT workout-plan van Dear Good Morning.

Nadere informatie

HARDLOOPSCHEMA'S VOOR BEGINNERS

HARDLOOPSCHEMA'S VOOR BEGINNERS HARDLOOPSCHEMA'S VOOR BEGINNERS Beginnen met hardlopen?...de tips en schema s vind je in dit boekje! Maar al te vaak zie je dat beginnende hardlopers door onvoldoende voorbereiding al weer snel afhaken.

Nadere informatie

Lichtwerk. Succesvol. 11 tips. voor. Femke van Kuijk /

Lichtwerk. Succesvol. 11 tips. voor. Femke van Kuijk  / Je hebt er voor getekend om andere te helpen met je licht, kies je dan nu voor succes? 11 tips Succesvol voor Lichtwerk Femke van Kuijk www.dehelderebron.nl / www.femkevankuijk.nl Welkom! Ben je een healer,

Nadere informatie

Sport en jeugdhulp gaan heel goed samen

Sport en jeugdhulp gaan heel goed samen Jamile Zaoudi: Sport en jeugdhulp gaan heel goed samen fietsen, iets ondernemen. Tegelijkertijd werk je aan het stukje psyche: Je kunt je bijvoorbeeld niet meer verschuilen achter je vader of moeder, het

Nadere informatie

Timemanagement? Manage jezelf!

Timemanagement? Manage jezelf! Timemanagement? Manage jezelf! Trefwoorden Citeren timemanagement, zelfmanagement, stress, overtuigingen, logische niveaus van Bateson, RET, succes citeren vanuit dit artikel mag o.v.v. bron: www.sustrainability.nl

Nadere informatie

De kracht van momentum

De kracht van momentum De kracht van momentum Wist je dat 95 % van de mensen die goede voornemens hebben, bijvoorbeeld rondom nieuwjaar, deze nooit waar gaan maken. De reden hiervoor is, dat de meeste mensen helemaal niet begrijpen

Nadere informatie

Motiveren is de sleutel

Motiveren is de sleutel Motiveren is de sleutel 1 Werken aan betere bedrijfsresultaten door je medewerkers te motiveren Motivatie is de sleutel Een medewerker die van binnenuit gemotiveerd is voor zijn werk, kan ook saaie of

Nadere informatie

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens!

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens! Introductie Hoi dapper mens! Hoe tof dat je de gratis tips hebt gedownload! In dit document geef ik een aantal tips die mij persoonlijk veel geholpen hebben. Ik ben af gaat over jezelf accepteren en dat

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De weg naar verandering

Hoofdstuk 1. De weg naar verandering Hoofdstuk 1 De weg naar verandering 9 Hoofdstuk 1: De weg naar verandering Voor optimaal welzijn en geluk is actie nodig. Je moet daadwerkelijk in beweging komen om dingen anders aan te pakken of zaken

Nadere informatie

Fit na de zomer! Haal nog meer uit je sportroutine met dit E-book!

Fit na de zomer! Haal nog meer uit je sportroutine met dit E-book! Fit na de zomer! Haal nog meer uit je sportroutine met dit E-book! INTRO Met de lessen van WorkOutDoor werk je het gehele jaar door aan je kracht, lenigheid, flexibiliteit en conditie. Dit inspiratie E-book

Nadere informatie

Use it or lose it Inside Out Health www.jenaidavanwijk.com

Use it or lose it Inside Out Health www.jenaidavanwijk.com 1 Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer je een fysieke beperking, een blessure of klachten hebt van welke

Nadere informatie

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic TRAININGS COACH Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic De Kenya Classic voert over open savannegebied, steeds met uitzicht op steenslag, zand en stof: 350

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Jouw superrelatie start nu!

Jouw superrelatie start nu! Jouw superrelatie start nu! Inleiding Herinner jij je je eerste liefde nog? Was je ook zo ontzettend verliefd? Je kon aan niets anders meer denken. Je hoofd en hart stroomden helemaal over. Je had de meest

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie