Fondsenargumentarium (versie september 2015)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fondsenargumentarium (versie september 2015)"

Transcriptie

1 Fondsenargumentarium (versie september 2015) BlackRock Global s Carmignac Gestion Fidelity s Financière de l Echiquier Baloise Invest Capfi Delen Aandelenfonds Emerging Markets Investissement European Growth Agressor European Equity Gemengd fonds Global Allocation Patrimoine Activ Global Opportunities Obligatiefonds Sécurité Cashfonds Euro Cash

2 BlackRock Global s Emerging Markets Categorie Morningstar Aandelen - Emerging Markets Risicoklasse Gediversifieerde groeilandenportefeuille (tussen 50 en 100 aandelen uit alle opkomende markten wereldwijd). Groot, ervaren en internationaal beheerteam: team van 6 toegewijde groeilandenportefeuillebeheerders die bovendien ook een beroep kunnen doen op meer dan 30 lokale groeilandenexperten (gevestigd en gespecialiseerd in opkomend Europa, Latijns-Amerika, opkomend Azië etc). Aandelenselectie op basis van bedrijfsanalyse (analyse van bedrijfswinsten, aandelenkoers, kwaliteit van het bedrijfsmanagement, concurrentiepositie, ) gecombineerd met een grondige analyse van de politieke en economische situatie. Totaaloplossing voor een belegger die wil kunnen profiteren van het beleggingspotentieel van de opkomende markten wereldwijd. Toegang tot markten die anders moeilijk toegankelijk en opvolgbaar zijn voor een particuliere klant. Doorgedreven spreiding: het ene groeiland en/of specifeke bedrijf/aandeel uit de regio is het andere niet. Het is dus belangrijk om de goede keuzes te maken. De beheerders volgen dagelijks de aandelen in portefeuille actief op en speuren naar andere beleggingsopportuniteiten. Dit fonds kan enerzijds worden gebruikt als tactische oplossing (vandaag zijn groeilanden relatief goedkoop en weinig in trek bij beleggers, dus opwaarts potentieel mogelijk, maar wellicht wel met veel koersschommelingen) en anderzijds als langetermijngroeilandenbelegging. Voor een klant die spaargeld minimaal 8 jaar kan missen (een geduldige belegger) en bereid is om meer risico te nemen met het oog op een aantrekkelijker rendementspotentieel op lange termijn. Om pieken en dalen van de markten af te vlakken, is het best de aankopen te spreiden in de tijd.

3 BlackRock Global s Global Allocation Categorie Morningstar Mixfondsen - EUR - Neutraal Risicoklasse Doorgedreven diversificatie: gemengd fonds met gemiddeld 700 beleggingen van over de hele wereld (40 landen en 30 munten). Een van de grootste fondsen in zijn soort. Zeer groot team (meer dan 50 experten) dat werkt voor 1 fonds en dat gedurende 25 jaar ervaring en expertise opbouwde. Beleggingsvrijheid: geen beperkingen, bijv. geen verplichte ondergrens voor het obligatiegedeelte. De wereld als speelterrein. Flexibel beleggen i.f.v. de marktomstandigheden. Kan 0 % tot 100 % in aandelen beleggen, concreet lag dit tussen 30 % en 65 %. Keep it simple: strategie kopen/houden, geen markttiming, weinig tot geen afgeleide financiële producten (bijv. opties, futures, ). Focus op gezond verstand, tegendraadse stijl (goedkoop kopen op moment van crisis). Basisfonds voor elke beleggingsportefeuille: zorgt voor evenwicht tussen vermogensgroei en stabiliteit, veiligheid door diversificatie. Mooie rendementen op lange termijn met 1/3 minder koersschommelingen (geen kapitaalverlies in elke 6-jaarlijkse periode). Minder zware dalingen en snellere recuperatie. Geen muntrisico: het wisselkoersrisico tussen US-dollar en euro is afgedekt omdat munten onvoorspelbaar zijn. Niet wakker liggen van het instapmoment: geen fonds om aan markttiming te doen. De beheerders kunnen in alle marktomstandigheden optimaal reageren door het flexibele beleggingbeleid en de doorgedreven diversificatie. Voor elke klant die spaargeld minimaal 8 jaar kan missen. Voor wie naambekendheid en schaalvoordeel belangrijk vindt. Wie een fonds wil waarbij de beheerder de handen volledig vrij heeft. Voor wie een stabiel fonds wil en zelf geen enkele beleggingsbeslissing wil nemen.

4 Carmignac Gestion Investissement Categorie Morningstar Aandelen - Wereldwijd - Large Cap - Groei Risicoklasse Een aandelenfonds dat gebruik maakt van 2 bronnen om rendement te halen: aandelen en munten van over de hele wereld. Actief beheer zonder geografische of sectorbeperkingen, niet gericht op een referentie-index. Het fonds kan in opkomende landen beleggen. Sterk in risicobeheer. Het fonds is gericht op vermogensgroei en daarom wordt er permanent minstens 60 % belegd in aandelen. Gebruik van afgeleide financiële producten om posities in de portefeuille te corrigeren in functie van de marktvisie. En zo extra stijgingspotentieel te creëren of extra bescherming in te bouwen. Staat van dienst: solide prestaties gedurende meer dan 25 jaar onder dezelfde fondsbeheerder Edouard Carmignac. Expertise: culturele diversiviteit binnen het team zorgt voor diepgaande kennis van lokale markten. Vrijheid om wereldwijd opportuniteiten te benutten zonder geografische en sectoriële beperkingen. Risicobeheer: de fondsbeheerder heeft geavanceerde technieken ter beschikking om bij negatieve marktvooruitzichten het aandelenrisico te beperken en zo de portefeuille te beschermen; en omgekeerd bij positieve vooruitzichten het rendement van de portefeuille extra de hoogte in te duwen. Voor elke klant die spaargeld minimaal 8 jaar kan missen. Voor wie naambekendheid en ervaring belangrijk vindt. Wie een fonds wil van een huis dat gespecialiseerd is in risicobeheer. Voor wie recurrent wil sparen via fondsen.

5 Carmignac Gestion Patrimoine Categorie Morningstar Mixfondsen - EUR - Neutraal Risicoklasse Een gemengd fonds dat gebruik maakt van 3 bronnen om rendement te halen: obligaties, aandelen en munten van over de hele wereld. Actief en flexibel beheer: geen beheer gericht op een referentie-index. Sterk in risicobeheer. Het fonds is gericht op vermogensbehoud en daarom wordt er permanent ten minste 50 % belegd in obligaties en geldmarktproducten. Kan 0 % tot 50 % in aandelen beleggen. Gebruik van afgeleide financiële producten om posities in de portefeuille te corrigeren in functie van de marktvisie. En zo extra stijgingspotentieel te creëren of extra bescherming in te bouwen. Staat van dienst: solide prestaties gedurende meer dan 25 jaar onder dezelfde fondsbeheerder Edouard Carmignac (aandelengedeelte). Slechts 1 negatieve jaarreturn (-0,79 %) in de periode Actief beheer: capaciteit om op markttrends te anticiperen en rendement te behalen in stijgende markten, gekoppeld aan het vermogen om te beschermen in dalende markten (22 positieve jaren op 25). Basisfonds voor elke beleggingportefeuille. Risicobeheer: de fondsbeheerder heeft geavanceerde technieken ter beschikking om bij negatieve marktvooruitzichten het aandelenrisico te beperken en zo de portefeuille te beschermen; en omgekeerd bij positieve vooruitzichten het rendement van de portefeuille extra de hoogte in te duwen. Zo kunnen ook de negatieve gevolgen van renteverhogingen in het obligatiegedeelte worden beperkt en kan er zelfs rendement worden gehaald uit een rentestijging. Reputatie: een pionierfonds in Europa op het gebied van beheer van gemengde fondsen. Performant risicobeheer: crisisjaar 2008 werd afgesloten zonder kapitaalverlies. Voor elke klant die spaargeld minimaal 8 jaar kan missen. Voor wie naambekendheid en ervaring belangrijk vindt. Wie een fonds wil van een huis dat gespecialiseerd is in risicobeheer. Voor wie een stabiel fonds wil en zelf geen enkele beleggingsbeslissing wil nemen.

6 Carmignac Gestion Sécurité Categorie Morningstar Obligaties - Euro - Gediversifieerd Risicoklasse Obligatiefonds dat voornamelijk investeert in obligaties of soortgelijke waarden en andere schuldbewijzen uitgedrukt in euro. Actief beheer, geen beheer gericht op een referentie-index. Focus op veiligheid en kapitaalbehoud. Profiteren van verschil in renteniveau (in euro) tussen bedrijfsobligaties (hoge kwaliteit/mindere kwaliteit) en overheidsobligaties (kernlanden/periferie). Rendement: 26 jaar van positieve jaarlijkse rendementen. Capaciteit om een regelmatig rendement te genereren, ongeacht de marktomstandigheden. Expertise: een sterk obligatieteam met internationale ervaring Risicobeheer: anticiperen om de negatieve gevolgen van renteverhogingen te beperken en zelfs rendement genereren uit een rentestijging. De vaardigheid om kwaliteitsvolle uitgevers van obligaties te selecteren: geen enkele wanbetaling sinds creatie. Voor elke klant die spaargeld minimaal 8 jaar kan missen. Wie een fonds wil van een huis dat gespecialiseerd is in risicobeheer. Voor een voorzichtige belegger die een stabiel fonds wil met focus op kapitaalbehoud.

7 Fidelity s European Growth Categorie Morningstar Aandelen - Europa - Large Cap - Gemengd Risicoklasse Europees aandelenfonds dat ten minste 70 % belegt in aandelen die genoteerd zijn op Europese beurzen. De beheerder analyseert bedrijven, selecteert de kwaliteitsbedrijven met aantrekkelijke prijzen en neemt ze op in zijn portefeuille. Actief beheer: posities worden regelmatig hernieuwd. Een van de grootste fondsen in zijn soort: er zijn meer dan 60 aandelenposities. De beheerder werkt met een team van 50 analisten. Een van de oudste fondsen in zijn soort, het fonds heeft een sterke rendementshistoriek van 25 jaar. De Europese economie herrijst uit zijn as en groeit. Dit fonds is een goede keuze voor wie overtuigd is van het potentieel van Europese aandelen. De innovatieve bedrijven in portefeuille kunnen profiteren van structurele groeithema s: de opkomende middenklasse in het Oosten (consumptie), de vergrijzing van de bevolking in het Westen (gezondheidszorg), veiligheid van het internet, alternatieve energie, innovatie in technologie (3D-printers, robotica, artificiële intelligentie) en het internet der dingen. Interessant voor wie regelmatig wil sparen via fondsen. Voor elke klant die spaargeld minimaal 8 jaar kan missen. Voor wie naambekendheid en ervaring belangrijk vindt. Om pieken en dalen van de markten af te vlakken, is het best de aankopen te spreiden in de tijd.

8 Financière de l Echiquier Agressor Categorie Morningstar Aandelen - Europa - Mid Cap Risicoklasse Europees aandelenfonds dat minimaal 75 % in aandelen belegt: hoofdzakelijk Europese aandelen, met veel aandacht voor Frankrijk. Er kunnen obligaties en geldmarktproducten in portefeuille worden genomen. De meeste aandacht gaat naar het selecteren en aankopen van de juiste aandelen. De beheerder krijgt hierbij carte blanche: hij investeert zonder enige beperking voor wat betreft beleggingsstijl of omvang van de bedrijven. Focus op bedrijven met een uitzonderlijke manager. Systematische bezoeken aan de directies van geselecteerde ondernemingen. Veel aandacht gaat naar de waardering van de bedrijven (de prijs van de aandelen) Uitstekende rendementscijfers op lange termijn met minder schommelingen dan de benchmark. Expertise op het vlak van Europese (en vooral Franse) aandelenmarkten gedurende 25 jaar. Afstand bewaren van de markten, dicht bij de ondernemingen staan. Selectie van uitzonderlijke managers. Tegendraads en opportunistisch: vrijheid voor de beheerder Interessant voor wie regelmatig wil sparen via fondsen. Voor elke klant die spaargeld minimaal 8 jaar kan missen. Voor wie expertise en ervaring belangrijk vindt. Om pieken en dalen van de markten af te vlakken, is het best de aankopen te spreiden in de tijd.

9 Baloise Invest Activ Categorie Morningstar Mixfondsen - EUR - Defensief Risicoklasse Een gemengd fonds dat over de hele wereld belegt in obligaties en aandelen, aanvullend ook in grondstoffen, immobiliën en liquiditeit. Minimaal 70 % van de beleggingen in Zwitserse frank en afhankelijk van de marktsituatie ook in euro of VS-dollar. Focus op het rente-inkomen van obligaties (gemiddeld 55 % - minimaal 40 %). Exellente selectie obligaties in Zwitserse frank: 60 % korter dan 5 jaar en 90 % van allerbeste kwaliteit (met A tot AAA-rating). Ook aandacht voor kapitaalaangroei dankzij de aandelen (gemiddeld 30 % - maximaal 40 %). Doorgedreven spreiding over ongeveer 700 beleggingen. Basisfonds voor elke beleggingsportefeuille: zorgt voor evenwicht tussen vermogensgroei en stabiliteit, veiligheid door diversificatie. Traditioneel Zwitsers beheer: niet de snelle winst, maar goede resultaten op de lange termijn. Sterke Zwitserse frank als veilige haven: een van de veiligste munten in de wereld. Zwitserland is een sterk merk: performante en stabiele economie met lage werkloosheid in vergelijking met Europa. Het vermogensbeheer van Baloise Asset Management beheert in totaal 45 miljard CHF, waaronder het vermogen van de BFI-fondsen. Voor elke klant die spaargeld minimaal 8 jaar kan missen. Voor wie gelooft in de sterkte van Zwitserland en de Zwitserse frank en zijn beleggingen wil diversifiëren

10 Capfi Delen European Equity Categorie Morningstar Aandelen - Europa - Large Cap - Gemengd Risicoklasse Europees aandelenfonds dat ten minste 75 % belegt in aandelen die genoteerd zijn op Europese beurzen. Oriëntatie naar voornamelijk de grote Europese topbedrijven met een hoge marktwaarde. Beheer niet gebonden aan benchmark Om de interessantste bedrijfssectoren te selecteren en om binnen elke sector de juiste individuele aandelen te kiezen, bestuderen de beheerders zowel de brede economische context, als de gang van zaken in de onderneming en de sector waartoe het bedrijf behoort. Kopen/houden-strategie op lange termijn, gecombineerd met kopen/verkopen op korte termijn om te profiteren van de winstkansen die koersschommelingen bieden. Zwakke munten worden zo veel mogelijk vermeden. Een gediversifieerde portefeuille van Europese aandelen met defensieve kenmerken Consistente, mooie historische rendementen Uitstekende historische verhouding tussen risico en rendement. Interessant voor wie recurrent wil sparen via fondsen. Voor elke klant die spaargeld minimaal 8 jaar kan missen. Om pieken en dalen van de markten af te vlakken, is het best de aankopen te spreiden in de tijd.

11 Capfi Delen Global Opportunities Categorie Morningstar Mixfondsen - EUR - Flexibel Risicoklasse Gemengd fonds dat wereldwijd investeert in aandelen, obligaties en cash zonder geografische of sectoriële beleggingsbeperkingen. Flexibele verhouding aandelen/obligaties: bijv. geen verplichte ondergrens voor het obligatiegedeelte. Flexibel beleggen i.f.v. de marktomstandigheden. Kan 0 % tot 100 % in aandelen beleggen: percentage aandelen varieert i.f.v. de overtuiging van het beheerteam. Actief beheer met een defensief gebruik van afgeleide financiële producten (bijv. opties, futures, ). Basisfonds voor elke beleggingsportefeuille: zorgt voor evenwicht tussen vermogensgroei en stabiliteit, defensieve attitude. Gemengd, flexibel beheer dat niet benchmarkgebonden is. Mooie historische rendementen met defensieve aanpak: mooie resultaten in moeilijke markten. Uitstekende historische verhouding tussen risico en rendement. Voor elke klant die spaargeld minimaal 8 jaar kan missen. Wie een fonds wil waarbij de beheerder de handen volledig vrij heeft. Voor wie een stabiel fonds wil en zelf geen enkele beleggingsbeslissing wil nemen.

12 Uw veiligheid, onze zorg. Baloise Belgium nv Verzekeringsonderneming toegelaten onder codenr met FSMA-nr A Maatschappelijke zetel: City Link, Posthofbrug 16, 2600 Antwerpen, België Tel.: Zetel: Marsveldstraat 23, 1050 Brussel, België Tel.: info@baloise.be RPR Antwerpen BTW BE IBAN: BE BIC: KREDBEBB Baloise Insurance is de handelsnaam van Baloise Belgium nv. B5720.LEV.11.15

Fondsenargumentarium (versie januari 2018)

Fondsenargumentarium (versie januari 2018) Fondsenargumentarium (versie januari 2018) Baloise Fund Invest BlackRock Global Funds Carmignac Gestion Fidelity Funds Financière de l Echiquier Capfi Delen Aandelenfonds Emerging Markets Fund Investissement

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE

BI CARMIGNAC PATRIMOINE BI CARMIGNAC PATRIMOINE Beleggingsdoelstelling Het compartiment belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A (acc) EUR (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd en heeft als

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC

BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC Beleggingsdoelstelling Het interne beleggingsfonds belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A EUR acc (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd

Nadere informatie

Beleggen Productaanbod voor particulieren

Beleggen Productaanbod voor particulieren Beleggen Beleggen 3 Uw kapitaal haalt een optimaal rendement Beschikt u over een bedrag dat u gerust een aantal jaar kunt missen? Onvoorziene kosten komen meestal op een slecht moment. Sommige uitgaven

Nadere informatie

INVEST 23 Referentie: B5870 LEV

INVEST 23 Referentie: B5870 LEV INVEST 23 Referentie: B5870 LEV.20171231.001 Bijlage aan het Essentiële-informatiedocument Inhoud 1. Inleiding 2. Specifieke informatie over de tak23-fondsen 3. Andere contractuele informatie over Invest

Nadere informatie

Vergoedingen Leven 2014

Vergoedingen Leven 2014 Vergoedingen Leven 2014 2 Partnership 2014 Inhoud Incassocommissie Rappelcommissie 4 5 6 De berekening van de rappelcommissie 8 Overlijden 10 Recuperatie Portefeuillecommissie Bijzondere modaliteiten 13

Nadere informatie

JULI Ontdek ook verhalen op Vertrouw het beheer van uw kapitaal toe aan. experts. Architas NV Vorstlaan, 36 B-1170 Brussel

JULI Ontdek ook verhalen op   Vertrouw het beheer van uw kapitaal toe aan. experts. Architas NV Vorstlaan, 36 B-1170 Brussel JULI 2018 Ontdek ook verhalen op www.architas.be Vertrouw het beheer van uw kapitaal toe aan experts Architas NV Vorstlaan, 36 B-1170 Brussel WELKOM BIJ ARCHITAS U beschikt over een aanzienlijk kapitaal

Nadere informatie

BEHOUDSGEZINDE belegger Strategie OBLIGATIES

BEHOUDSGEZINDE belegger Strategie OBLIGATIES BEHOUDSGEZINDE belegger Strategie OBLIGATIES Strategie die de bescherming van het kapitaal vooropstelt en de investeringsrisico s beperkt. Het profiel dat aan deze portefeuille gelinkt is, kent een lage

Nadere informatie

Titel Concept Active Stock Selection. Actief inspelen op een uitdagende markt

Titel Concept Active Stock Selection. Actief inspelen op een uitdagende markt Titel Concept Active Stock Selection Actief inspelen op een uitdagende markt Sinds 2008 is de beweeglijkheid op de financiële markten sterk toegenomen Dat verhoogt de risico s van aandelenbeleggingen,

Nadere informatie

Care Invest II. De ideale combinatie van. rendement, stabiliteit en nabijheid

Care Invest II. De ideale combinatie van. rendement, stabiliteit en nabijheid INVESTEREN Care Invest II De ideale combinatie van rendement, stabiliteit en nabijheid Uniek aanbod: enkel beschikbaar tussen 19 mei en 26 juni 2015 (een vervroegde afsluiting is mogelijk) Inleiding Via

Nadere informatie

Disclaimer voor woningfinanciering producten/dienstverlening

Disclaimer voor woningfinanciering producten/dienstverlening Disclaimer voor woningfinanciering producten/dienstverlening Sinds 2008 is GE Artesia Bank niet meer actief als hypotheekaanbieder. Dit product / deze dienst wordt daarom niet meer aangeboden aan nieuwe

Nadere informatie

Capital Life. Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst. Capital Life

Capital Life. Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst. Capital Life Capital Life Beleggingsfondsen met een veelbelovende toekomst Capital Life Capital Life U zoekt: een uitgekiende spreiding van uw beleggingen de deskundigheid van één van de wereldleiders op het gebied

Nadere informatie

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN

DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN DISCRETIONAIR BEHEER ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN ONZE BEHEERSMANDATEN MET BELEGGINGSFONDSEN Banque de Luxembourg biedt u haar expertise aan op het gebied van vermogensbeheer. Door ons een

Nadere informatie

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES ONDERZOEK NAAR VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES NOVEMBER 2014 Met dank aan: Naar aanleiding van het besluit van BlackRock om per 31 december 2014 de Funds of ishares op te heffen

Nadere informatie

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Bij AXA Private Management doen we er alles voor opdat u zich vrij zou voelen U vertrouwt ons uw geld toe Wij zorgen ervoor dat het opbrengt

Nadere informatie

JUNIOR PLAN Referentie: B5890 LEV

JUNIOR PLAN Referentie: B5890 LEV JUNIOR PLAN Referentie: B5890 LEV.20171231.001 Bijlage aan het Essentiële-informatiedocument Inhoud 1. Inleiding 2. Specifieke informatie over de beleggingsopties van het tak21-luik 3. Specifieke informatie

Nadere informatie

Meer Rendement met Dividend

Meer Rendement met Dividend Meer Rendement met Dividend Veel beleggers onderschatten het belang van een stabiele dividenduitkering voor hun portefeuille. Koerswinst lijkt soms de Alfa en Omega van beleggen, maar op langere termijn

Nadere informatie

stars for life growth

stars for life growth zelfstandigen fondsenfiche stars for life growth stars for life growth het groeipotentieel van de markt benutten de fondsselectie van stars for life Growth Met stars for life growth kan men op lange termijn

Nadere informatie

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen.

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Bent u als belegger op zoek naar rendement én bescherming, zonder de zorgen van het

Nadere informatie

21 juni Wegwijs in Tak 23

21 juni Wegwijs in Tak 23 21 juni 2017 Wegwijs in Tak 23 Inhoud Vastrentende beleggingen en obligaties Wat zijn de alternatieven? Investeren in fondsen? Tak 23: de eenvoudige investering Tips om te slagen VASTRENTENDE BELEGGINGEN

Nadere informatie

Beleggingsupdate Allianz Pensioen

Beleggingsupdate Allianz Pensioen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Beleggingsupdate Allianz Pensioen Beleggingsupdate 2 Rendementen lifecycles Allianz Pensioen Beleggen In deze Beleggingsupdate vindt u tabellen met het 1-, 3- en

Nadere informatie

Junior Plan 1. Type levensverzekering

Junior Plan 1. Type levensverzekering Junior Plan 1 Type levensverzekering Waarborgen Doelgroep Levensverzekering waarvan de nettopremies (dit zijn de premies exclusief premietaksen, instapkosten en eventuele premies voor aanvullende waarborgen)

Nadere informatie

Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets?

Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets? Beleggen in de VS, Europa of Emerging Markets? Rob Stuiver & Tycho Schaaf Amsterdam, 18 september 2018 Uw sprekers van vanavond Rob Stuiver Tycho Schaaf Fund Manager VOC Fonds Beleggingsexpert LYNX Blogger

Nadere informatie

Tak23-fondsen Baloise Insurance

Tak23-fondsen Baloise Insurance Tak23-fondsen Baloise Insurance Uw veiligheid, onze zorg. www.baloise.be 2 Tak23-fondsen Baloise Insurance Inhoud Inleiding... 3 Betrokken verzekeringsproducten... 3 Beleggingsstrategie... 3 European Equity

Nadere informatie

Formulier Profielbepaler

Formulier Profielbepaler Particulier Beleggen Formulier Profielbepaler Execution Only dienstverlening RegioBank U belegt of wilt gaan beleggen via RegioBank. U geeft daarbij zelfstandig orders aan RegioBank, zonder beleggingsadvies.

Nadere informatie

Zal de groei op de afspraak zijn? VS

Zal de groei op de afspraak zijn? VS Zal de groei op de afspraak zijn? VS Zal de groei op de afspraak zijn? Eurozone Zal de groei op de afspraak zijn? China Zal de groei op de afspraak zijn in 2018? 2017 (verwacht) 2017 (bijgesteld) 2018

Nadere informatie

MULTIMANAGEMENT DE AANPAK VAN AG INSURANCE VOOR HET BEHEER VAN ZIJN FONDSEN

MULTIMANAGEMENT DE AANPAK VAN AG INSURANCE VOOR HET BEHEER VAN ZIJN FONDSEN MULTIMANAGEMENT DE AANPAK VAN AG INSURANCE VOOR HET BEHEER VAN ZIJN FONDSEN Wilt u de voordelen genieten van een belegging in aandelen, obligaties of vastgoed op basis van fondsen, maar laat u de selectie

Nadere informatie

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven

Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Ik leef mijn leven, AXA Private Management doet mijn geld leven Bij AXA Private Management doen we er alles voor opdat u zich vrij zou voelen U vertrouwt ons uw geld toe Wij zorgen ervoor dat het opbrengt

Nadere informatie

Overzicht van de fondsen tak 23 in Voorzorg

Overzicht van de fondsen tak 23 in Voorzorg Capital Life Overzicht van de fondsen tak 23 in Voorzorg Situatie op 31/10/2014 Capital Balanced Benchmark obligaties: EuroMTS Global Index Datum Performance (%) Sterren NIW Info oprichting 1 maand 3 maanden

Nadere informatie

da s simpel beginnen met beleggen dankzij uw AXA Bankagent Belegt u al? Draai dan deze brochure om. axabank.be/beleggen

da s simpel beginnen met beleggen dankzij uw AXA Bankagent Belegt u al? Draai dan deze brochure om. axabank.be/beleggen Belegt u al? Draai dan deze brochure om. beginnen met beleggen dankzij uw AXA Bankagent da s simpel axabank.be/beleggen AXA Bank Europe nv, Vorstlaan 25, 1170 Brussel, België TEL 02 678 61 11 FAX 02 678

Nadere informatie

Riziv Technische fiche

Riziv Technische fiche Riziv Technische fiche Naam van het product Omschrijving Aanvullend Pensioen - Riziv Een Riziv-polis zorgt voor de opbouw van een aantrekkelijk aanvullend pensioen gecombineerd met een waarborg bij overlijden,

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden

Nadere informatie

Save Plan 1. (1) Deze Financiële infofiche levensverzekering beschrijft de productmodaliteiten die van toepassing zijn op 20/01/2013.

Save Plan 1. (1) Deze Financiële infofiche levensverzekering beschrijft de productmodaliteiten die van toepassing zijn op 20/01/2013. Save Plan 1 Type levensverzekering Waarborgen Doelgroep Levensverzekering waarvan de nettopremies (dit zijn de premies exclusief premietaksen, instapkosten en eventuele premies voor aanvullende waarborgen)

Nadere informatie

ING Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen

ING Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen ING Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen Zoekt u een aantrekkelijke manier voor vermogensopbouw zonder veel omkijken? Dan zijn de ING Fondsen wellicht iets voor u. ING Fondsen als een moderne,

Nadere informatie

F O N D S E N F O C U S

F O N D S E N F O C U S F O N D S E N F O C U S 04.05.2017 I. EEN BEPROEFDE BENADERING VAN OPKOMENDE MARKTEN Carmignac Portfolio Emerging Patrimoine: Beleggen in opkomende economieën 04.05.2017 De afgelopen jaren hebben de opkomende

Nadere informatie

Piazza BlackRock Global Allocation

Piazza BlackRock Global Allocation Piazza - Jaarverslag 31.12.2018-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2018 Piazza Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid Piazza... 2 3. Samenstelling van het interne fonds in bedrag en percentage op

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

Robeco Life Cycle Funds. Kwartaalbericht Q3 2017

Robeco Life Cycle Funds. Kwartaalbericht Q3 2017 Robeco Life Cycle Funds Kwartaalbericht Q3 2017 Kwartaalbericht Q3 2017 Inleiding In dit kwartaalbericht voor de Robeco Life Cycle fondsen vindt u de resultaten over het derde kwartaal van 2017. Het beeld

Nadere informatie

Mixfondsen NN Investment Partners geven concurrentie het nakijken

Mixfondsen NN Investment Partners geven concurrentie het nakijken Mixfondsen NN Investment Partners geven concurrentie het nakijken Mixfondsen zijn al enige tijd ongekend populair onder beleggers. De instroom lag in 2015 met 350 miljard euro ver boven de instroom in

Nadere informatie

Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitaliserend

Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitaliserend Distributie en Kapitaliserend is een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht (sicav) met meerdere compartimenten. Ze voldoet aan de bepalingen van de Luxemburgse wet van

Nadere informatie

Flexibel Spaarpensioen Stichting GE Pensioenfonds

Flexibel Spaarpensioen Stichting GE Pensioenfonds Worksheet A Factsheets Fondsen Flexibel Spaarpensioen Stichting GE Pensioenfonds Datum: ultimo juni 2009 In het kader van het Flexibel Spaarpensioen zijn door uw pensioenfonds 8 fondsen geselecteerd, waarin

Nadere informatie

MaandJournaal. Special Positieve vooruitzichten voor EMD. Fonds onder de aandacht

MaandJournaal. Special Positieve vooruitzichten voor EMD. Fonds onder de aandacht Januari 2019 MaandJournaal Special Positieve vooruitzichten voor EMD Fonds onder de aandacht NN (L) Emerging Markets Debt (Hard Currency) NN (L) Frontier Markets Debt (Hard Currency) www.nnip.nl EMD: klaar

Nadere informatie

F O N D S E N F O C U S

F O N D S E N F O C U S F O N D S E N F O C U S 16.03.2017 EXPERTISE OP HET GEBIED VAN BEDRIJFSOBLIGATIES 16.03.2017 Bedrijfsobligaties hebben de afgelopen jaren een forse bijdrage geleverd aan de performance van de Carmignac

Nadere informatie

Junior Plan 1. Type levensverzekering

Junior Plan 1. Type levensverzekering Junior Plan 1 Type levensverzekering Waarborgen Doelgroep Levensverzekering waarvan de nettopremies (dit zijn de premies exclusief premietaksen, instapkosten en eventuele premies voor aanvullende waarborgen)

Nadere informatie

Beleggingsupdate Allianz Pensioen

Beleggingsupdate Allianz Pensioen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Beleggingsupdate Allianz Pensioen 1 maart 2016 Rendementen lifecycles Allianz Pensioen Beleggen In deze Beleggingsupdate vindt u tabellen met het 1-, 3- en 5-jaars

Nadere informatie

VAPZ Technische fiche

VAPZ Technische fiche VAPZ Technische fiche Naam van het product Omschrijving Aanvullend Pensioen VAPZ Een VAPZ zorgt voor de opbouw van een aantrekkelijk aanvullend pensioen gecombineerd met een waarborg bij overlijden, met

Nadere informatie

Tak23-fondsen Baloise Insurance

Tak23-fondsen Baloise Insurance Tak23-fondsen Baloise Insurance Uw veiligheid, onze zorg. www.baloise.be 2 Tak23-fondsen Baloise Insurance Inhoud Inleiding... 3 Betrokken verzekeringsproducten... 3 Beleggingsstrategie... 3 European Equity

Nadere informatie

Einddatumgericht Beleggen

Einddatumgericht Beleggen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Einddatumgericht Beleggen Allianz DGA Pakket Einddatumgericht Beleggen Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken tussen rendement en risico.

Nadere informatie

Symposium HCC Beleggen. 5 november Jos van Went / Eric Senger

Symposium HCC Beleggen. 5 november Jos van Went / Eric Senger Symposium HCC Beleggen 5 november 2011 Jos van Went / Eric Senger Jos van Went: Privé belegger sinds 1982 Begonnen met Robeco, Rolinco, Rorento, Rodamco Crisis van 1987, 1990, 2001-2003, 2008, 2011...

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten.

Verder zien. Meer weten. Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN. Een goede balans tussen rendement en risico

ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN. Een goede balans tussen rendement en risico ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN Een goede balans tussen rendement en risico ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken tussen rendement en risico.

Nadere informatie

Einddatumgericht Beleggen

Einddatumgericht Beleggen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Einddatumgericht Beleggen Een goede balans tussen rendement en risico Einddatumgericht Beleggen Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken

Nadere informatie

Kwartaalrapport Vermogensbeheer

Kwartaalrapport Vermogensbeheer Kwartaalrapport Vermogensbeheer Januari - Maart 2015 medirectbank.be Portefeuilles van MeDirect blijven sterk presteren Xavier De Pauw CEO MeDirect Welkom bij ons kwartaalverslag voor de periode januari

Nadere informatie

NN Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen

NN Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen NN Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen Zoekt u een aantrekkelijke manier voor vermogensopbouw zonder veel omkijken? Dan zijn de NN Fondsen wellicht iets voor u. NN Fondsen als een moderne, heldere

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

blijf uw leven beleven ook tijdens uw pensioen

blijf uw leven beleven ook tijdens uw pensioen commerciële fiche pension plan fondsen pension plan: spaar- en beleggingsverzekering De fondsenselectie van het pension plan gamma luik invest blijf uw leven beleven ook tijdens uw pensioen De verschillende

Nadere informatie

Oxylife BlackRock Global Allocation

Oxylife BlackRock Global Allocation Oxylife BlackRock Global - jaarverslag 31.12.2017-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2017 Oxylife BlackRock Global Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid oxylife BlackRock Global... 2 3. Samenstelling

Nadere informatie

MyBaloise Varia Een simulatie maken voor het Variaproduct Veilig Gevoel

MyBaloise Varia Een simulatie maken voor het Variaproduct Veilig Gevoel MyBaloise Varia Een simulatie maken voor het Variaproduct Veilig Gevoel Open MyBaloise en klik op Verzekeringen. Het Overzicht bemiddelaar opent. In het Overzicht bemiddelaar klikt u links op Varia. Kies

Nadere informatie

BEHEERSVERSLAG Active Multi Allocation Fund september 2015

BEHEERSVERSLAG Active Multi Allocation Fund september 2015 BEHEERSVERSLAG Active Multi Allocation Fund september 2015 Beleggingsdoelstelling Het BIF Active Multi Allocation Fund streeft naar een rendement gelijk aan of hoger dan zijn benchmark. Het investeringsproces

Nadere informatie

Addendum. Prospectus van 1 mei 2018 RZL Beleggingsfondsen N.V.

Addendum. Prospectus van 1 mei 2018 RZL Beleggingsfondsen N.V. Addendum Prospectus van 1 mei 2018 RZL Beleggingsfondsen N.V. 1 augustus 2018 Inhoudsopgave 1 Wijziging Hoofdstuk 11, Supplementen, paragraaf 11.2.1 Beleggingsbeleid RZL Azië Aandelenfonds' 2 Wijziging

Nadere informatie

Oktober 2015. Macro & Markten. 1. Rente en conjunctuur :

Oktober 2015. Macro & Markten. 1. Rente en conjunctuur : Oktober 2015 Macro & Markten 1. Rente en conjunctuur : VS Zoals al aangegeven in ons vorig bulletin heeft de Amerikaanse centrale bank FED de beleidsrente niet verhoogd. Maar goed ook, want naderhand werden

Nadere informatie

Vijf redenen. waarom uw klanten vandaag beter kiezen voor een belegging in een tak 23-oplossing

Vijf redenen. waarom uw klanten vandaag beter kiezen voor een belegging in een tak 23-oplossing Vijf redenen waarom uw klanten andaag beter kiezen oor een belegging in een tak 23-oplossing 1 2 HOGER RENDEMENT TRANSPARANT Uw klanten krijgen uitzicht op een hoger rendement dan bij een spaarrekening

Nadere informatie

Fondsen. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext.

Fondsen. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Wat zijn de voordelen van een beleggingsfonds? 4 3. Hoe uw rendement

Nadere informatie

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd.

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Beleggen

Nadere informatie

Toelichting op uw jaaroverzicht

Toelichting op uw jaaroverzicht Bedenk je toekomst Toelichting op uw jaaroverzicht Inzicht in uw producten met mijnaegon.nl De visie achter onze beleggingsbeslissingen Toekomstverwachtingen Aegon in de prijzen Inzicht in uw producten

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

BELEGGINGEN Piazza. De ruimste keuze aan financiële fondsen. Kunnen kiezen is zoveel beter.

BELEGGINGEN Piazza. De ruimste keuze aan financiële fondsen. Kunnen kiezen is zoveel beter. BELEGGINGEN Piazza De ruimste keuze aan financiële fondsen. Kunnen kiezen is zoveel beter. GEEF EEN ANDERE DIMENSIE AAN UW BELEGGINGEN Combineer de beste fondsen ter wereld en zorg voor een optimale diversificatie

Nadere informatie

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor

Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Het beleggingsbeleid van Berben s Effectenkantoor Waarschijnlijk baseert u uw keuze voor een vermogensbeheerder op diverse gronden. Mogelijk heeft u binnen uw netwerk al goede berichten over ons vernomen.

Nadere informatie

Sicav naar Luxemburgs recht

Sicav naar Luxemburgs recht Sicav naar Luxemburgs recht Best Choice Best Choice is een selectie van fondsen die spe ciaal werd samengesteld voor wie vandaag flexibel en verstandig wil beleggen. Best Choice werd opgericht onder de

Nadere informatie

Bescherm u tegen het rentespook!

Bescherm u tegen het rentespook! Bescherm u tegen het rentespook! Een van de belangrijkste factoren voor beleggers in obligaties is op dit moment zonder twijfel de renteontwikkeling; een stijgende rente kan een grote, negatieve impact

Nadere informatie

Gespreid beleggen in topfondsen via kant-en-klare Modelportefeuilles (fondsenspaarplannen)

Gespreid beleggen in topfondsen via kant-en-klare Modelportefeuilles (fondsenspaarplannen) Gespreid beleggen in topfondsen via kant-en-klare Modelportefeuilles (fondsenspaarplannen) Xavier De Pauw MeDirect Bank Johan De Pauw MijnKapitaal.be MEDIRECT.BE, DÉ ONLINE FONDSENBANK MeDirect Bank is

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23. AG Fund+ 1. Type levensverzekering Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden

Nadere informatie

Jaarverslag Millesimo Carmignac

Jaarverslag Millesimo Carmignac Millesimo Carmignac - Jaarverslag 31.12.2013-1 / 5 Jaarverslag 31.12.2013 Millesimo Carmignac Inhoudsopgave 1. Omschrijving... 2 2. Beleggingsbeleid van Millesimo Carmignac... 2 3. Samenstelling van Millesimo

Nadere informatie

Beste, welk type spaarder of belegger bent u?

Beste, welk type spaarder of belegger bent u? exemplaar refertenummer 875aa4622b00b714b16df5fd4d 31a87ce526438b klant/adviseur datum opmaak formulier 29/10/2017 ons kenmerk uw makelaar of financieel adviseur Beste, welk type spaarder of belegger bent

Nadere informatie

Vragenlijst. - in te vullen door financieel adviseur -

Vragenlijst. - in te vullen door financieel adviseur - Vragenlijst - in te vullen door financieel adviseur - Vaststelling risicoprofiel Voor de bepaling van het risicoprofiel dient uw cliënt de volgende acht vragen naar waarheid te beantwoorden. 1. Met welke

Nadere informatie

Nieuwsbericht. Threadneedle valt drie keer in de prijzen, Delta Lloyd wint Nederlandse Aandelen. FD Morningstar Awards 2010 uitgereikt

Nieuwsbericht. Threadneedle valt drie keer in de prijzen, Delta Lloyd wint Nederlandse Aandelen. FD Morningstar Awards 2010 uitgereikt /fdmorningstar Threadneedle valt drie keer in de prijzen, Delta Lloyd wint se Aandelen. FD Morningstar Awards 2010 uitgereikt AMSTERDAM, 9 maart 2010 Op een druk bezochte avond zijn in Hotel Krasnapolsky

Nadere informatie

Fondsengamma in Tak 23 EB 1 beschikbaar bij NN

Fondsengamma in Tak 23 EB 1 beschikbaar bij NN Fondsengamma in Tak 23 EB 1 beschikbaar bij NN ONDERLIGGEND FONDS / AANDELENFONDSEN RISICOKLASSE OP CARMIGNAC PORTFOLIO COMMODITIES - AANDELEN SECTOR GRONDSTOFFEN Dit fonds is een fonds van internationale

Nadere informatie

Kies voor groei, grijp het potentieel van Amerikaanse aandelen

Kies voor groei, grijp het potentieel van Amerikaanse aandelen Kies voor groei, grijp het potentieel van Amerikaanse aandelen Kies voor groei, grijp het potentieel van Amerikaanse aandelen I oktober 2012 I 2 Waarom beleggen in Amerikaanse aandelen bij BNP Paribas

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Goed moment high yield obligaties te overwegen

Goed moment high yield obligaties te overwegen Goed moment high yield obligaties te overwegen Het tij zit mee voor hoogrentende bedrijfsobligaties, ofwel High Yield obligaties. Deze categorie bedrijfsobligaties kent een relatief hogere coupon dan reguliere

Nadere informatie

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23).

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Easy Fund Plan 1 Dit betreft een verzekeringsproduct van AG Insurance, aangeboden door BNP Paribas Fortis. AG Insurance nv E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0404.494.849 www.aginsurance.be

Nadere informatie

Groep Hesters Invest 1

Groep Hesters Invest 1 Groep Hesters Invest 1 Type levensverzekering Waarborgen Doelgroep Levensverzekering waarvan de nettopremie (dit is de premie exclusief premietaksen en instapkosten) geheel of gedeeltelijk belegd wordt

Nadere informatie

Beleggingen. Risico s en opportuniteiten. voor een wereld in beweging

Beleggingen. Risico s en opportuniteiten. voor een wereld in beweging Beleggingen Risico s en opportuniteiten voor een wereld in beweging luxegoederen Petercam kapitaalbescherming open architectuur profiel water inflatie thema s Amerika responsible growth energie Edmond

Nadere informatie

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23).

Easy Fund Plan 1. Type levensverzekering. Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Easy Fund Plan 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden Bij overlijden van de verzekerde, is standaard

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Arthur van der Wal Nieuwegein, 28 september 2006 Agenda < Huidig Mandaat bij ING IM < Performance, Beleid en Vooruitzichten < Financieel Toetsingskader

Nadere informatie

RIZIV Technische fiche (1)

RIZIV Technische fiche (1) RIZIV Technische fiche (1) Naam van het product Omschrijving Aanvullend Pensioen - RIZIV Een RIZIV-polis zorgt voor de opbouw van een aantrekkelijk aanvullend pensioen gecombineerd met een waarborg Overlijden,

Nadere informatie

Fondsengamma in Tak 23 in NN Strategy niet-fiscaal ONDERLIGGEND FONDS / FILOSOFIE 2 / BEHEERDER 3 /LINK MORNINGSTAR AANDELENFONDSEN

Fondsengamma in Tak 23 in NN Strategy niet-fiscaal ONDERLIGGEND FONDS / FILOSOFIE 2 / BEHEERDER 3 /LINK MORNINGSTAR AANDELENFONDSEN Fondsengamma in Tak 23 in NN Strategy niet-fiscaal AANDELENFONDSEN RATING / RISICOKLASSE OP CARMIGNAC PORTFOLIO COMMODITIES - AANDELEN SECTOR GRONDSTOFFEN Dit fonds is een fonds van internationale aandelen

Nadere informatie

Save Plan 1. Type levensverzekering

Save Plan 1. Type levensverzekering Save Plan 1 Type levensverzekering Waarborgen Doelgroep Levensverzekering waarvan de nettopremies (dit zijn de premies exclusief premietaksen, instapkosten en eventuele premies voor aanvullende waarborgen)

Nadere informatie

Meer uitleg over Invest

Meer uitleg over Invest Wat is Invest? Invest van Baloise Insurance is een multi-optionele individuele levensverzekering (tak21 en tak23) die door 1 of 2 verzekeringnemers kan worden onderschreven op het hoofd van 1 of 2 verzekerden.

Nadere informatie

Vermogensbeheer voor iedereen. Xavier De Pauw, CEO

Vermogensbeheer voor iedereen. Xavier De Pauw, CEO Vermogensbeheer voor iedereen Xavier De Pauw, CEO MeDirect, één jaar actief en al een mooi resultaat Ondertussen hebben vele duizenden klanten hun weg gevonden naar MeDirect. Onze formule van een transparante

Nadere informatie

ONS BELEGGINGSBELEID PAST ONZE BELEGGINGSFILOSOFIE BIJ U?

ONS BELEGGINGSBELEID PAST ONZE BELEGGINGSFILOSOFIE BIJ U? ONS BELEGGINGSBELEID PAST ONZE BELEGGINGSFILOSOFIE BIJ U? Waarschijnlijk baseert u uw keuze voor een vermogensbeheerder op diverse gronden. Mogelijk heeft u binnen uw netwerk al goede berichten over ons

Nadere informatie

Fondsengamma in Tak 23 EB 1 beschikbaar bij NN

Fondsengamma in Tak 23 EB 1 beschikbaar bij NN Fondsengamma in Tak 23 EB 1 beschikbaar bij NN ONDERLIGGEND FONDS / RISICOKLASSE OP AANDELENFONDSEN CARMIGNAC PORTFOLIO COMMODITIES - AANDELEN SECTOR GRONDSTOFFEN Dit fonds is een fonds van internationale

Nadere informatie

Save Plan 1. Type levensverzekering

Save Plan 1. Type levensverzekering Save Plan 1 Type levensverzekering Waarborgen Doelgroep Levensverzekering waarvan de nettopremies (dit zijn de premies exclusief premietaksen, instapkosten en eventuele premies voor aanvullende waarborgen)

Nadere informatie

MyBaloise Brand Een nieuwe zaak Woning Select maken

MyBaloise Brand Een nieuwe zaak Woning Select maken MyBaloise Brand Een nieuwe zaak Woning Select maken Open MyBaloise en klik op Verzekeringen. Selecteer of creëer in MyBaloise de klant via Nieuwe klantensessie (zie de handleiding Klanten aanmaken en selecteren

Nadere informatie

Terug naar de kern Bob Hendriks

Terug naar de kern Bob Hendriks Terug naar de kern Bob Hendriks Oktober 2013 Waarom nog beleggen? 2 Agenda BlackRock? Sparen & beleggen We leven langer/pensioen Inkomsten uit beleggen Conclusie 3 BlackRock is opgericht voor deze nieuwe

Nadere informatie

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1

Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Financiële infofiche Levensverzekering voor Tak 23 AG Fund+ 1 Type levensverzekering Individuele levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen Bij overlijden

Nadere informatie

IPT De Individuele Pensioentoezegging voor de zelfstandige bedrijfsleider Technische fiche

IPT De Individuele Pensioentoezegging voor de zelfstandige bedrijfsleider Technische fiche IPT De Individuele Pensioentoezegging voor de zelfstandige bedrijfsleider Technische fiche Naam van het product Omschrijving Pensioentoezegging - IPT Een individuele pensioentoezegging van een vennootschap

Nadere informatie