werk en inkomen Succesverhalen van gemeente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "werk en inkomen Succesverhalen van gemeente"

Transcriptie

1 gemeente werk en inkomen In deze nieuwsbrief leest u allerlei belangrijke informatie die u moet weten wanneer u een uitkering ontvangt. Maar er zijn ook leuke dingen te vertellen. Mooie berichten van mensen die al lang thuis zaten en nu aan de slag zijn in een leuke baan. We delen ze graag, er is namelijk veel mogelijk en indien nodig met ondersteuning van de gemeente. Uw Werkcoach kan u hier alles over vertellen. Succesverhalen van Werkbedrijf Lelystad Ook de afgelopen tijd hebben diverse mensen een baan gevonden via Werkbedrijf Lelystad. Dennis Wilmans (24 jaar) werd in februari 2014 aangemeld voor een re-integratietraject bij Werkbedrijf Lelystad. Hij kreeg een werkervaringsbaan bij Auto Service Flevoland als assistent automonteur. Een prachtige kans voor Dennis, die ervan droomde Kirsten Guijt is vanuit een bijstandssituatie aangenomen als Medewerker Personeels- en cliëntadministratie bij Concern voor Werk. Zelf geeft ze aan zeer blij te zijn met deze ontwikkeling Na in sneltreinvaart de sollicitatieprocedure te hebben doorlopen ben ik op maandag 8 september begonnen bij Concern voor Werk / Werkbedrijf bij de afdeling PCA. Ik voel me nu al helemaal op mijn plek door het warme welkom van mijn collega s: Op mijn eerste werkdag stond er een mooie bos bloemen klaar. om automonteur te worden. Hij heeft zich voor 100% ingezet tijdens zijn werkervaringsperiode, en dit werd beloond. Per 1 september 2014 heeft hij zijn eerste arbeidsovereenkomst ondertekend. Een moment om trots op te zijn! Door een faillissement raakte A.(49) haar baan kwijt. Dit was voor haar geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten; ze ging de opleiding HBO Informatica volgen. A. was gedreven, gemotiveerd en vastbesloten om haar opleiding af te maken en hiermee verder te

2 gaan. Die ruimte kreeg ze, gevolgd door een actief sniveau. Via een werkervaringsplek bij de gemeente Workfast traject. Mede dankzij intensieve begeleiding Lelystad heeft hij inmiddels een betaalde baan bij bij het solliciteren heeft A. per 1 oktober 2014 een Imres BV Lelystad als exportmedewerker (Portugees). baan bij werkgever Ilionx als trainee. Antonio is dankbaar dat hem deze kans wordt geboden. Werkbedrijf Lelystad begeleidt een aantal jongeren bij leer-, werk- & trainingscentrum Flevodrome. Timothy Weber heeft hier een traject doorlopen op de afde- Felicity Zallandt heeft via praktijkschool de Steiger ling houtbewerking. Hij is nu doorgestroomd naar het haar schoonmaakcertificaten behaald. Een van haar HMC (Hout- en Meubileringscollege) Amsterdam voor hobby s is bakken. Nu heeft zij na een werkstage bij de opleiding meubelmaker niveau 2, waar hij het erg het lunchcafe van het Werkbedrijf Lelystad een leuke naar zijn zin heeft. Timothy heeft nu studiefinancie- werkplek als gastvrouw/ schoonmaak gevonden bij ring en kan daarmee in zijn eigen levensonderhoud KFC Lelystad. voorzien. Antonio Francisco da Fonseca heeft in zijn vaderland Portugal een opleiding gevolgd voor Business Administration. Vanaf zijn 25e is hij gaan stotteren. Antonio is echter strijdvaardig en wilde werk op zijn opleiding- In 2013 is Jozina Selles gestart met een werkervaringsbaan. Ze is gestart in de kantine en al vrij snel doorgeplaatst naar lunchcafé Het GOED. Gedurende het traject werd stapsgewijs haar takenpakket steeds verder uitgebreid. Ze groeide uit tot een zekerheid van het lunchcafé en had zelfs de leiding bij afwezigheid van de bedrijfsleidster. Jozina werd voorgesteld bij de Eetalage waar ze de kans kreeg haar opgedane werkervaring verder uit te breiden. Dit verliep zo succesvol dat Jozina inmiddels een half jaar contract heeft gekregen.

3 Dienstverlening gemeente rondom de feestdagen Rondom de feestdagen heeft de gemeente Lelystad aangepaste openingstijden. Het stadhuis is gesloten voor het publiek op: Donderdag 25 december, Eerste Kerstdag Vrijdag 26 december, Tweede Kerstdag Ni Luh Arini heeft dankzij het Werkbedrijf Lelystad haar wens om als winkelmedewerker een baan te krijgen gerealiseerd. Toen ze er alleen voor kwam te staan moest Ni Luh terugvallen op een bijstandsuitkering. Ze was de Nederlandse taal nog niet machtig genoeg om in een winkel te kunnen werken. Werk- Donderdag 1 januari, nieuwjaarsdag Vrijdag 2 januari, vanaf uur gesloten Maandag 5 januari tot 10 uur s ochtends Betaaldata uitkering WWB/ IOAW/IOAZ 2015 bedrijf Lelystad heeft Ni Luh taallessen gegeven. Ze heeft werkervaring opgedaan bij kringloopwinkel Het vrijdag 23 januari Goed en stage gelopen bij Zeeman in het Centrum vrijdag 20 februari van Lelystad. Bij de Zeeman heeft Ni Luh het zo goed woensdag 25 maart gedaan dat ze daar een dienstverband heeft gekregen. vrijdag 24 april vrijdag 22 mei donderdag 28 mei vakantiegeld donderdag 25 juni vrijdag 24 juli dinsdag 25 augustus vrijdag 25 september vrijdag 23 oktober woensdag 25 november maandag 21 december De uitkering staat gemiddeld 1 tot uiterlijk 2 werkdagen later op uw rekening bijgeschreven.

4 Veranderingen in uw uitkering per 1 januari 2015 Vanaf 1 januari 2015 heet de Wet werk en bijstand (WWB) de Participatiewet. En niet alleen de naam verandert. Iedereen die op 31 december 2014 een uitkering ontvangt en daar in 2015 ook recht op heeft, kan met de wijzigingen te maken krijgen. Over een aantal wijzigingen leest u hier meer. Wat verandert er aan uw bijstandsuitkering? De participatiewet De regering wil dat werken loont. Dat u er echt op inkomen op vooruit gaat wanneer u vanuit een uitkering aan het werk gaat. Nu is dat nog niet altijd zo. Daarom is de regeling voor alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering aangepast. Ook wil het kabinet niet dat er veel uitkeringen in een huishouden zijn. Daarom gaat de kostendelersnorm voor bijstandsgerechtigden in per 1 januari Hieronder leest u meer over veranderingen op het gebied van inkomen: persoon lager worden. Heeft u, of degene die bij u inwoont, een eigen commercieel huurcontract, waarbij u voorzieningen deelt, dan valt u hier niet onder. Voor mensen die op 1 januari 2015 al een WWB-uitkering ontvangen, gaat deze regel op 1 juli 2015 in. Als u samenwoont met kostendelers, wordt u hierover tijdig geïnformeerd. Bent u een alleenstaande ouder? U krijgt straks minder bijstandsuitkering van de gemeente, maar meer kindgebonden budget van de belastingdienst. U heeft hier al een brief en een nieuwsbrief over ontvangen van de gemeente. Deze brief kunt u teruglezen op lelystad.nl/participatiewet. In de komende maanden krijgt u bericht over de exacte bedragen. Meer informatie vindt u ook op kindregeling.nl. Meer informatie Wanneer wij meer informatie hebben over de nieuwe regels, en wat dit voor u betekent, dan krijgt u van ons bericht. Meer informatie over de veranderingen per 1 januari 2015 op het gebied van ondersteuning vindt u ook op lelystad.nl/participatiewet. Woont u samen en kunt u kosten delen? De kostendelersnorm geldt voor mensen die samenwonen en daardoor kosten kunnen delen. Afhankelijk van het aantal kostendelers, kan de uitkering per

5 Collectieve zorgverzekering Een goede zorgverzekering is belangrijk. Op die manier kunt u de zorg krijgen die u nodig heeft. De gemeente Lelystad biedt mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering. Door deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering van de gemeente Lelystad profiteert u van een uitgebreid aanvullend pakket en betaalt u minder premie dan bij een reguliere aanvullende verzekering. De gemeente betaalt namelijk een deel van uw premie als u een laag inkomen heeft. Reden om gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering van de gemeente Lelystad: - U kiest zelf het pakket dat bij u past. - De gemeente Lelystad betaalt een deel van uw premie. U ontvangt korting op de basisverzekering en op de aanvullende verzekeringen. - Geen medische selectie, de verzekeraar accepteert u altijd, ook als u chronisch ziek bent. - Uitgebreid pakket met vergoedingen, die goed aansluit bij mensen met een chronische aandoening. - De verzekering vergoedt een deel van de eigen bijdrage voor Wmo voorzieningen. Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en de Compensatieregeling eigen risico (CER) vervallen per 2015 Met ingang van 1 januari 2015 wordt de toeslag in het kader van de Wet Chronisch Zieken & gehandicapten (WTCG) en de Compensatie Eigen Risico (CER) afgeschaft. Hiervoor in de plaats ontvangen gemeenten van het Rijk de middelen om hun burgers toch te kunnen compenseren. Gemeente Lelystad compenseert dit door de uitbreiding van de collectieve zorgverzekering zoals u hier kunt lezen. Ontving u een toeslag via de Wtcg of de CER? Dan is deze informatie extra belangrijk voor u. Om te voorkomen dat u hoge zorgkosten voortaan helemaal zelf moet betalen kunt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering. Wat is er veranderd? De gemeente Lelystad had binnen de collectieve zorgverzekering al de keuze uit meerdere verzekeringen. De belangrijkste verandering is dat de meest uitgebreide verzekering verder is uitgebreid met een aantal dekkingen. Dit zijn vooral vergoedingen waar mensen met een chronische ziekte of handicap veel gebruik van maken. De inkomensgrens is verhoogd van 110% van de bijstandsnorm naar 120%. En de verzekering vergoedt een deel van de eigen bijdrage voor Wmo voorzieningen (de hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen). Chronisch ziek of een handicap? Vooral als u chronisch ziek bent of een handicap heeft, heeft u vaak veel zorgkosten. In de vergoedingen van deze verzekeringen is speciaal gekeken naar de kosten die chronisch zieken en gehandicapten vaak hebben. De collectieve zorgverzekering van Lelystad vergoedt veel van deze kosten. Tot wanneer overstappen? Overstappen kan tot en met 31 december Aanmelden of meer informatie? Kijk op lelystad.nl/zorgverzekering.

6 Het UWV is verhuisd Werk zoeken en werk vinden doen we steeds vaker via internet. Daarom kunt u bij UWV ook veel zaken zelf online regelen en gaan zij vanuit minder vestigingen werken. Via uwv.nl en werk.nl kunt u altijd terecht bij UWV, óók buiten kantooruren. Op 27 november 2014 zijn de UWV-vestigingen Lelystad* en Almere naar een nieuwe locatie verhuisd. Vanaf 1 december j.l. kunt u voor de dienstverlening van het UWV terecht op het stadhuis in Almere: Stadhuisplein 1, 1315 HR. *Werk & Inkomen van de gemeente Lelystad blijft gevestigd in het gemeentehuis in Lelystad: Stadhuisplein 2, 8232 ZX Lelystad Schuld aflossen Heeft u in 2014 teveel uitkering ontvangen en moet u die terug betalen? Als u deze voor 1 januari 2015 aflost, scheelt u dat een ophoging van bijna 60%. Aan het begin van elk jaar moet de gemeente over alle schulden, die niet zijn afgelost aan het einde van het jaar ervoor, belasting afdragen. De netto schuld wordt hiermee opgehoogd en heet vanaf dat moment een bruto schuld. Voor 1 januari 2015 uw schuld geheel of gedeeltelijk inlossen kan u een hoop extra kosten besparen. Uw persoonlijke gegevens in veilige handen Regelmatig krijgen we vragen van mensen die willen weten hoe wij vanuit de gemeente omgaan met de gegevens van onze klanten. Daarom willen we er in deze nieuwsbrief aandacht aan besteden. Als u bij ons een uitkering, bijzondere bijstand of bijvoorbeeld een WMO voorziening aanvraagt dan vragen wij u om een aantal gegevens over uzelf aan ons door te geven. Daarnaast raadplegen wij ook gegevens van bijvoorbeeld andere gemeenten, de belastingdienst, burgerzaken of de rijksdienst voor het wegverkeer voor het bepalen van uw recht op een uitkering of voorziening. Deze gegevenszijn in allerlei computerbestanden opgeslagen, waar wij toegang tot hebben. Deze gegevens mogen wij alleen vragen en raadplegen als ze ook echt noodzakelijk zijn om het recht te kunnen vaststellen. Onze medewerkers mogen uw gegevens nooit zo maar aan anderen ter beschikking stellen, niet per telefoon, niet mondeling en niet schriftelijk. Dit mag alleen als de wet dat toestaat. Iedere medewerker heeft een geheimhoudingsplicht. Dit wordt ook bekrachtigd door het afleggen van de eed of belofte. Jaarlijks worden medewerkers weer geattendeerd op alle regels die er zijn rondom het gebruik van persoonlijke gegevens. Daarnaast worden er intern ook controles uitgevoerd of de gegevens zorgvuldig gebruikt worden. Het heeft zeker voordelen dat veel van uw gegevens in allerlei computerbestanden van de overheid bekend zijn, want daardoor hoeft u steeds minder vaak steeds opnieuw dezelfde gegevens door te geven. Dit leidt tot betere en snellere dienstverlening. Fraude melden Wilt u een vermoeden van fraude met bijstandsuitkeringen doorgeven? Dit kan via telefoonnummer Geeft u het liever via de mail door? Dan kan dit op

Sociale Zaken. Info. Werkervaring opdoen bij nieuwe Meedoen webshop. Borger-Odoorn Coevorden Emmen. Collectief verzekeren via uw gemeente

Sociale Zaken. Info. Werkervaring opdoen bij nieuwe Meedoen webshop. Borger-Odoorn Coevorden Emmen. Collectief verzekeren via uw gemeente Sociale Zaken Info Nr. 3, jaargang 2013 Werkervaring opdoen bij nieuwe Meedoen webshop Collectief verzekeren via uw gemeente Van de Cliëntenraad Wwb Actieplan Jeugdwerkloosheid Aanvragen beslagvrije voet

Nadere informatie

SoZaWe Journaal. Van droom naar werkelijkheid

SoZaWe Journaal. Van droom naar werkelijkheid Nieuwsbrief 4 - November 2009 SoZaWe Journaal Utrechtse Woonlastenfonds 3 Alles over uw zorgverzekering 4 De Kliëntenraad is er voor u! 6 Cursussen Trijn van Leemput 7 Samenwonen en een uitkering 8 Jong

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

Van bijstand naar Participatiewet. Wat verandert er in 2015 in de Wet werk en bijstand?

Van bijstand naar Participatiewet. Wat verandert er in 2015 in de Wet werk en bijstand? Van bijstand naar Participatiewet Wat verandert er in 2015 in de Wet werk en bijstand? Wat zijn de belangrijke veranderingen in 2015? Vanaf 1 januari 2015 heet de Wet werk en bijstand (WWB) de Participatiewet.

Nadere informatie

Inkomen Nieuwe wet kan gevolgen voor u hebben! 4 Collectieve zorgverzekering 4 Bijstandsuitkering en beslaglegging 5

Inkomen Nieuwe wet kan gevolgen voor u hebben! 4 Collectieve zorgverzekering 4 Bijstandsuitkering en beslaglegging 5 November 2011 Naam Adres Woonplaats In deze nieuwsbrief hebben we u weer veel te melden. Sinds kort is er bijvoorbeeld een nieuwe ontmoetingsruimte, speciaal voor u. We bieden u daar trainingen, zoals

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de Wmo2015

Vragen en antwoorden over de Wmo2015 Vragen en antwoorden over de Wmo2015 Wat is de Wmo2015 en wat gaat er veranderen? De Wmo is de Wet maatschappelijke ondersteuning. De wet is er voor mensen die hulp nodig hebben om aan de samenleving te

Nadere informatie

INFO AAN DE SLAG ALS BUURTVROUW IN CRABBEHOF EN WIELWIJK MIJNSDD: NIEUWE DIGITALE SERVICE VANUIT DE BIJSTAND AAN HET WERK!

INFO AAN DE SLAG ALS BUURTVROUW IN CRABBEHOF EN WIELWIJK MIJNSDD: NIEUWE DIGITALE SERVICE VANUIT DE BIJSTAND AAN HET WERK! Met deze krant informeren wij u over ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van werk en uitkeringen en schuldhulpverlening. AAN DE SLAG ALS BUURTVROUW IN CRABBEHOF EN WIELWIJK oktober 2013 INFO

Nadere informatie

Een Wajong-uitkering. Wat betekent dat?

Een Wajong-uitkering. Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Een Wajong-uitkering. Wat betekent dat? Over Wajong aangevraagd vóór 1 januari 2010 Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op

Nadere informatie

WWB (Wet werk en bijstand)

WWB (Wet werk en bijstand) WWB (Wet werk en bijstand) www.utrecht.nl/bijstandsuitkering Informatie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid Inhoud Liever werk dan bijstand 3 Uw rechten en uw plichten 4 Als u een uitkering aanvraagt 5

Nadere informatie

Een uitkering: wat moet u weten?

Een uitkering: wat moet u weten? Een uitkering: wat moet u weten? U ontvangt een uitkering of hebt een uitkering aangevraagd. In deze informatiemap leest u wat u van Sociale Zaken mag verwachten, maar ook wat er van u verwacht wordt.

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Online trainingen over solliciteren en social media 2 Hoe stelt u een goed cv op? 2

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Online trainingen over solliciteren en social media 2 Hoe stelt u een goed cv op? 2 Oktober 2014 Voorwoord Solliciteren is een baan. Deze stelling horen we binnen de gemeente regelmatig terug van klanten en daar kunnen we ons zeker bij aansluiten. Effectief solliciteren kost tijd en vergt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Werk & Inkomen gemeente Ede

Nieuwsbrief Werk & Inkomen gemeente Ede Ede - Wageningen Nieuwsbrief Werk & Inkomen gemeente Ede Informatie voor klanten met een WWB-uitkering Jaargang 10, nummer 1 januari 2013 2 Inkomens ondersteunende regelingen 2013 3 Wijzigingen minimabeleid

Nadere informatie

>>> WAT ER IN 2015 VERANDERT ALS U EEN UITKERING HEBT

>>> WAT ER IN 2015 VERANDERT ALS U EEN UITKERING HEBT Van bijstand naar Participatiewet WAT ER IN 2015 VERANDERT ALS U EEN UITKERING HEBT >>> VANAF 1 januari 2015 TREEDT DE PARTIcIPATIEWET IN WERKING. DEZE VERVANGT DE WET WERK EN BIjSTAND (WWB), DE IOAW EN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wet werk en bijstand

Nieuwsbrief Wet werk en bijstand Ede - Wageningen Nieuwsbrief Wet werk en bijstand Informatie voor klanten met een WWB-uitkering Jaargang 12, nummer 2 Gemeente Ede, september 2014 2 Wijzigingen WWB 2015 5 Vraag uw vergoedingen digitaal

Nadere informatie

Hoe zit dat met de WAZ? Informatie over de Wet arbeidsgeschiktheidsverzekering

Hoe zit dat met de WAZ? Informatie over de Wet arbeidsgeschiktheidsverzekering Hoe zit dat met de WAZ? Informatie over de Wet arbeidsgeschiktheidsverzekering zelfstandigen Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

Sociale Zaken. Zorgkosten en de collectieve zorgverzekering. Nieuwsbrief. www.rijswijk.nl. nummer 3, november 2012

Sociale Zaken. Zorgkosten en de collectieve zorgverzekering. Nieuwsbrief. www.rijswijk.nl. nummer 3, november 2012 nummer 3, november 2012 www.rijswijk.nl In deze uitgave o.a.: > Veranderingen in de zorgverzekering in 2013 > Speciale regelingen voor gezinnen met kinderen > Wet inburgering verandert > Vergoeding Kinderopvang

Nadere informatie

MiniMaGids 2012 W e g W i j z e r vo o r m e n s e n m e t e e n l a ag i n ko m e n

MiniMaGids 2012 W e g W i j z e r vo o r m e n s e n m e t e e n l a ag i n ko m e n MinimaGids 2012 W e g w i j z e r voor m e n s e n m e t e e n l a ag i n ko m e n Inhoudsopgave 4 6 7 8 9 11 13 15 17 19 21 Voorwoord wethouder Symbolen Gezinsinkomen Normen Gemeentelijke regelingen Bijzondere

Nadere informatie

Hoe zit dat met de IOW?

Hoe zit dat met de IOW? uwv.nl werk.nl Hoe zit dat met de IOW? Informatie over de IOW-uitkering Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen preciezer weten wat voor u in uw situatie geldt?

Nadere informatie

Sociale Zaken. Info. Verplicht naar school tot je 27e. Borger-Odoorn Coevorden Emmen. Bijstandsfraude wordt steeds vaker opgespoord

Sociale Zaken. Info. Verplicht naar school tot je 27e. Borger-Odoorn Coevorden Emmen. Bijstandsfraude wordt steeds vaker opgespoord Sociale Zaken Info Nr. 3, jaargang 2012 Verplicht naar school tot je 27e Bijstandsfraude wordt steeds vaker opgespoord Meedoen naar vermogen Heeft u recht op langdurigheidstoeslag? Open Bedrijvendag Emmen

Nadere informatie

Informatiemap Sociale Zaken gemeente Maastricht

Informatiemap Sociale Zaken gemeente Maastricht Informatiemap Sociale Zaken gemeente Maastricht Informatiemap 2014 Inhoud 0. INLEIDING... 3 0.1. Nuttige informatie over Sociale Zaken... 4 0.2. U vraagt een bijstandsuitkering aan en dan?... 5 0.3. Wat

Nadere informatie

Wijzigingen De informatie in deze map kan wijzigen. Op www.werkpleinregiohelmond.nl vindt u de actuele versie.

Wijzigingen De informatie in deze map kan wijzigen. Op www.werkpleinregiohelmond.nl vindt u de actuele versie. Inhoud Algemeen Deze informatiemap ontvangen alle klanten van de gemeenten waarvoor de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Helmond de gemeentelijke uitkerings- en re-integratieregelingen uitvoert:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Werk & Inkomen gemeente Ede

Nieuwsbrief Werk & Inkomen gemeente Ede Nieuwsbrief Werk & Inkomen gemeente Ede Huishoudinkomenstoets afgeschaft Studie in plaats van uitkering voor jongeren Huishoudinkomenstoets afgeschaft Per 1 januari 2012 is de gewijzigde Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Alkmaar komt je tegemoet!

Alkmaar komt je tegemoet! Alkmaar komt je tegemoet! Alles over vergoedingen, voorzieningen en bijzondere bijstand 2014 Voorwoord Als je weinig geld te besteden hebt, dan merk je dat je niet aan alles mee kunt doen. Het is dan

Nadere informatie

info zaken Verhuizing archief Sociale Zaken Sociale oktober 2011 - nummer 3 emmen Maakt Meer Mogelijk

info zaken Verhuizing archief Sociale Zaken Sociale oktober 2011 - nummer 3 emmen Maakt Meer Mogelijk Sociale zaken info oktober 2011 - nummer 3 Verhuizing archief Sociale Zaken Foto: Jan Anninga De gemeente Emmen wil iedereen die een beroep doet op een uitkering weer zo snel mogelijk naar werk begeleiden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wet werk en bijstand

Nieuwsbrief Wet werk en bijstand Nieuwsbrief Wet werk en bijstand Ede - Wageningen Informatie voor klanten met een WWB-uitkering Jaargang 11, nummer 2 gemeente Ede, november 2013 2 Digitaal aanvragen 3 Wijzigingen langdurigheidstoeslag

Nadere informatie

School-muziek-sport: Bewijsstukken. aanvraag. juli 2014

School-muziek-sport: Bewijsstukken. aanvraag. juli 2014 Met deze krant informeren wij u over ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van werk, uitkeringen en schuldhulpverlening. Er even tussenuit en een bijstandsuitkering? Meld het op tijd! juli 2014

Nadere informatie

MinimaGids. Wegwijzer voor mensen met een laag inkomen

MinimaGids. Wegwijzer voor mensen met een laag inkomen MinimaGids G e m e e n t e S m a l l i n g e r l a n d 2013 Wegwijzer voor mensen met een laag inkomen Inhoudsopgave Gemeentelijke en landelijke regelingen De regelingen met een groene zijkant zijn regelingen

Nadere informatie

Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een WGA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie