Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)?"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen Aanbod Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Zorg wordt steeds duurder, daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. De overheid betaalde tot 2014 mee aan de zorgkosten via de Compensatie Eigen Risico (CER) of de WTCG. U heeft via het CAK een brief ontvangen dat deze regelingen zijn gestopt. Om u deels tegemoet te komen heeft de gemeente besloten dat mensen met een inkomen tot en met 120% van het sociaal minimum kunnen deelnemen aan de Gemeentepolis. Afhankelijk van het pakket dat u kiest, krijgt u van de gemeente een bijdrage in de kosten van de verzekering. Deze bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt aan de verzekeraar, zodat de maandelijkse premie die u betaalt lager wordt. De Gemeentepolis is een zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen en die bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. De dekking van de aanvullende verzekering is vaak uitgebreid met extra vergoedingen. De premie is voordelig, omdat gemeenten een extra bijdrage geven en men van de zorgverzekeraar korting ontvangt. Hoe kan ik de pakketten vergelijken? Op de website https://gezondverzekerd.nl kunt u zien welke verzekeringen aangeboden worden. Daarvoor moet u de button gemeente Waalwijk selecteren. U kunt de verschillende pakketten van het VGZ en het CZ vergelijken en het pakket kiezen dat het beste past bij uw zorgvraag. Meedoen Kom ik in aanmerking voor deelname aan de Gemeentepolis? U kunt deelnemen aan de Gemeentepolis als u een inkomen heeft van maximaal 120% van het sociaal minimum. Er wordt hierbij niet gekeken naar vermogen als een eigen woning of het bezit van een auto. Kijk op om een inschatting te maken of u in aanmerking komt en of u recht heeft op de gemeentelijke bijdrage. Dit is een indicatie en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. Als u studiefinanciering ontvangt, kunt u niet deelnemen aan de gemeentepolis. U kunt namelijk een studielening afsluiten en bijverdienen waardoor uw inkomen hoger is dan de norm. Bij een aantal zorgverzekeraars zijn er speciaal voor studenten voordelige ziektekostenverzekeringen. Let er op dat u waarschijnlijk recht heeft op Zorgtoeslag als u studeert. U kunt de Zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

2 Hoe kan ik me aanmelden voor de Gemeentepolis? Op de website https://gezondverzekerd.nl kunt u zich aanmelden voor de verzekering. U moet vervolgens de button gemeente Waalwijk selecteren. Vervolgens ziet u de verzekeringen die wij aangeboden worden. U kunt klikken op de knop 'aanmelden' bij het pakket dat u graag wilt afsluiten. U kunt dan een aanmeldformulier invullen of de gegevens van Baanbrekers bekijken als u in contact met deze instantie wilt komen voor verdere informatie. Omdat de Gemeentepolis alleen bedoeld is voor mensen met een minimuminkomen, wordt uw aanmelding door Baanbrekers gecontroleerd. Als u een PasWijzer heeft, hoeft u geen inkomensgegevens in te leveren bij Baanbrekers. Baanbrekers vraagt u wel uw PasWijzer met een geldig legitimatiebewijs te overleggen. Wat gebeurt er als ik mij aanmeld en blijkt dat ik geen gemeentelijke bijdrage in de premie krijg? Als uit de inkomenstoets bij Baanbrekers blijkt dat uw inkomen te hoog is, kunt u geen gebruik maken van de gemeentepolis. Hoe moet ik mij aanmelden als ik geen computer heb? U kunt dan, in de ochtend, bellen naar Baanbrekers. Zij sturen u dan een aanvraagformulier toe. Het telefoonnummer is Moet ik mijzelf afmelden bij mijn huidige zorgverzekeraar? Ja, u moet uzelf afmelden bij uw huidige zorgverzekeraar. Via de overstapservice van de nieuwe verzekeraar wordt uw oude verzekering vaak opgezegd. Maar het is raadzaam zelf ook per of aangetekende brief op te zeggen om dubbelverzekering te voorkomen. Houd rekening met de kans op vertraging bij de oude verzekeraar of bij de post, zeker met de feestdagen. Mag ik direct deelnemen aan de Gemeentepolis als ik mij aanmeld? In sommige gevallen mag u direct meedoen. Dit kan meestal als u bijvoorbeeld al verzekerd bent bij VGZ of CZ. Dit zijn de zorgverzekeraars waarmee de gemeente Waalwijk afspraken heeft gemaakt. Als u eerst moet overstappen van een andere zorgverzekeraar dan kunt u deelnemen vanaf 1 januari U moet dan uiterlijk 31 december 2014 uw huidige verzekering opzeggen. Hanteert de verzekeraar een gezondheidscheck? Mag de verzekeraar mij weigeren of een hogere premie vragen i.v.m. mijn gezondheidsproblemen? Wanneer u behoort tot de doelgroep van de Gemeentepolis heeft de verzekeraar een acceptatieplicht. De verzekeraar hanteert geen gezondheidscheck. De verzekeraar mag u niet weigeren. Ook wordt geen hogere premie gevraagd als gevolg van gezondheidsproblemen.

3 Waarom biedt mijn gemeente meerdere pakketten in de Gemeentepolis aan? Waalwijk biedt meerdere pakketten aan. Op deze manier wil de gemeente u meer keuzevrijheid geven. U kunt zo bijvoorbeeld kiezen voor variant met lage premie en minder dekking of een variant met hogere premie en meer dekking. Bij een goedkopere variant met minder dekking loopt u het dat u zorgkosten maakt die u zelf moet betalen. Bij een wat duurdere variant bent u vaak beter verzekerd tegen zorgkosten, maar betaalt u wel meer premie. Komen de kosten die niet vergoed worden in aanmerking voor bijzondere bijstand? Medische kosten vallen in principe niet onder de bijzondere bijstand. De overheid gaat er van uit dat de Zorgverzekeringswet en de AWBZ regelen wat wel en wat niet vergoed wordt. Het zijn zogenaamde toereikende voorliggende voorzieningen. Soms is bijzondere bijstand wel mogelijk, bijvoorbeeld als u een eigen bijdrage moet betalen op grond van de Zorgverzekeringswet of de AWBZ. Of bijzondere bijstand eventueel mogelijk is, kunt u bij Baanbrekers navragen. Moet ik ook nog het verplicht eigen betalen als ik mij via de Gemeentepolis verzeker? Afhankelijk van het pakket dat u afsluit, moet u nog het verplichte eigen van 375,- betalen. Zowel bij CZ als VGZ wordt in hun meest uitgebreide pakketten het eigen ofwel vooraf gespreid betaald ofwel meeverzekerd. Premie Geeft de zorgverzekeraar korting op de premie? Vanwege onder andere het aantal verzekerden in onze regio heeft uw gemeente een afspraak gemaakt met verzekeraars voor korting. Maakt de gemeente de premiebijdrage rechtstreeks over aan mij of aan de verzekeraar? De gemeentelijke premiebijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt aan de verzekeraar, zodat u als verzekerde een lagere premie betaalt. De premie voor mijn huidige verzekering is lager dan de Gemeentepolis van de gemeente. Hoe kan dat? Het kan zijn dat u zelf op dit moment alleen een basisverzekering heeft. Hierdoor kan het zijn dat uw maandelijkse premie lager is, maar dat u wordt geconfronteerd met extra kosten als u een bril moet kopen of naar de tandarts of fysiotherapeut gaat. De verzekering van de gemeente bestaat uit een basisverzekering inclusief een aanvullende verzekering met extra dekking voor bijvoorbeeld kosten voor brillen, tandarts of fysiotherapie. Dit heet de zogenaamde voorliggende voorziening. Dit houdt in dat u voor de kosten die de Gemeentepolis dekt, geen beroep meer kunt doen op de bijzondere bijstand.

4 Moet ik mij verzekeren bij CZ of VGZ via de Gemeentepolis? Nee, u heeft keuzevrijheid in het kiezen van een verzekering en een verzekeraar. De gemeente geeft alleen via de Gemeentepolis van VGZ of CZ een maandelijkse bijdrage aan de aanvullende verzekering. Ook in het al dan niet kiezen van een aanvullende verzekering heeft u keuzevrijheid. Wel moet u zich ervan bewust zijn dat de Gemeentepolis wordt beschouwd als voorliggende voorziening. Kosten die niet gedekt worden door uw aanvullende verzekering en wel door de aanvullende verzekering van CZ en VGZ, komen niet in aanmerking voor bijzondere bijstand. Wat als ik bij een andere maatschappij verzekerd ben dan VGZ of CZ, krijg ik dan geen korting of tegemoetkoming? Nee, als u bij een andere verzekeraar een verzekering heeft, komt u niet in aanmerking voor de tegemoetkoming van de gemeente. Kan ik een tegemoetkoming van de gemeente krijgen voor mijn zorgverzekeringspremie, zodat ik niet hoef over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Nee, dat is helaas niet mogelijk. Krijgen mensen compensatie voor het wegvallen van de compensatie van de eigen bijdrage voor het CAK? Wanneer u een polis afsluit bij CZ krijgt u een vergoeding van maximaal 375 van uw eigen bijdrage van de kosten van het CAK. Dit is een extra component binnen deze verzekering. In de maandelijkse bijdrage van de gemeente worden de kosten van deze module volledig gecompenseerd. Telt mijn vermogen mee? Het eigen vermogen wordt voor deze voorziening in principe buiten beschouwing gelaten. Komt de eigen bijdrage CAK in aanmerking voor bijzondere bijstand? Ja, maar wel onder de volledige regels van de bijzondere bijstand. Dus inclusief vermogenstoets. Daarnaast wordt gekeken of u gebruik heeft gemaakt van een voorliggende voorziening en wordt dit meegewogen in de beoordeling. Wat zijn de premiebedragen, wat draagt de gemeente bij en wat moet ik dan nog zelf betalen? Mensen krijgen in 2015 een maximale zorgtoeslag van 1871 per jaar voor een meerpersoonshuishouden. Voor een éénpersoons huishouden is de maximale jaarlijkse zorgtoeslag 982. Meer informatie hierover vindt u op

5 Genoemde bedragen zijn in euro s CZ AV Gemeenten Start AV Gemeenten Extra AV Gemeenten Extra Uitgebreid Gespreide betaling eigen Bruto premie Zorg op Maat 100,50 100,50 100,50 (basis) Netto premie Zorg op Maat 94,47 94,47 94,47 Aanvullend pakket 18,80 33,60 41,36 Verzekering eigen bijdrage 2,00 2,00 2,00 WMO* + Gespreide betaling eigen 31,25 Totale kosten 115,27 130,07 169,08 Gemeentelijke bijdrage 6,00 14,00 35,00 inclusief eigen bijdrage WMO Eigen aandeel in de premie 109,27 116,07 134,08 Max. indicatieve zorgtoeslag* 81,83 81,83 81,83 Voor eigen rekening blijft 27,44 + evt. eigen 34,24 + evt.eigen 52,25 Geen eigen, restitutie mogelijk * De premie van 2,00 wordt door volledig vergoed door de gemeente. ** Geldt bij minimuminkomen. Bij een toenemend inkomen neemt de zorgtoeslag af.

6 VGZ uitgebreid compleet compleet met verzekering eigen van 375 Bruto premie basisverzekering 107,95 107,95 107,95 Netto premie basisverzekering 101,47 101,47 101,47 Aanvullend pakket 29,95 37,30 65,95* Totale kosten 131,42 138,77 167,42 Gemeentelijke bijdrage 4,00 12,00 33,00 Eigen aandeel in de premie 127,42 126,77 134,42 Maximale indicatieve zorgtoeslag** 81,83 81,83 81,83 Voor eigen rekening blijvende kosten 45,59 + eventueel eigen 47,59 + eventueel eigen 52,59 Geen eigen * Inclusief verzekering eigen ** Geldt bij minimuminkomen. Bij een toenemend inkomen neemt de zorgtoeslag af. U kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen.

CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014

CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014 CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u

Nadere informatie

Alkmaar komt je tegemoet!

Alkmaar komt je tegemoet! Alkmaar komt je tegemoet! Alles over vergoedingen, voorzieningen en bijzondere bijstand 2014 Voorwoord Als je weinig geld te besteden hebt, dan merk je dat je niet aan alles mee kunt doen. Het is dan

Nadere informatie

Hulpmiddelen en de zorgverzekering. Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel

Hulpmiddelen en de zorgverzekering. Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel Hulpmiddelen en de zorgverzekering Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel 2015 Hulpmiddelen en de zorgverzekering Als cliënt van OIM Orthopedie kom je in aanraking met de zorgverzekeringswet.

Nadere informatie

ZORGTIPS.NL. Kies de juiste zorgverzekering. Praktische tips & tricks bij het kiezen en overstappen van zorgverzekering

ZORGTIPS.NL. Kies de juiste zorgverzekering. Praktische tips & tricks bij het kiezen en overstappen van zorgverzekering ZORGTIPS.NL Kies de juiste zorgverzekering Praktische tips & tricks bij het kiezen en overstappen van zorgverzekering 2 Hoe kies je de juiste zorgverzekering voor 2015? Het einde van het jaar komt weer

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 Collectief via uw tussenpersoon 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw collectieve zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Welkom bij Stad Holland 2015

Welkom bij Stad Holland 2015 Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Welkom bij Stad Holland 2015 100222-BIJ SH00-2015 Inhoudsopgave Stad Holland - Een dijk van een zorgverzekeraar! Wat biedt Stad Holland? Onze aanvullende

Nadere informatie

cz zorgkeuzepolis De basis van een zorgeloze verzekering

cz zorgkeuzepolis De basis van een zorgeloze verzekering cz zorgkeuzepolis De basis van een zorgeloze verzekering Inhoud De CZ Zorgkeuzepolis: een prima zorgverzekering De CZ Zorgkeuzepolis: een prima zorgverzekering 1 De vrijheid van de CZ Zorgkeuzepolis Aanvullende

Nadere informatie

In 2013 verandert het basispakket van de zorgverzekering als volgt:

In 2013 verandert het basispakket van de zorgverzekering als volgt: Zorgverzekering Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering hebben. Dit basispakket dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Daarnaast kunt u zich

Nadere informatie

ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U?

ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U? ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U? GAAT U BINNENKORT NAAR HET ZIEKENHUIS? OF BENT U AL PATIËNT? In deze brochure vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Informeer vóór behandeling, het kan

Nadere informatie

Geen centje pijn in 2012? Verzeker je van genoeg fysiotherapie! (www.defysiotherapeut.com)

Geen centje pijn in 2012? Verzeker je van genoeg fysiotherapie! (www.defysiotherapeut.com) Geen centje pijn in 2012? Verzeker je van genoeg fysiotherapie! (www.defysiotherapeut.com) Jaarlijks gaan ongeveer 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Kortweg kan worden gesteld dat fysiotherapie

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2014

Zorgverzekeringen 2014 Zorgverzekeringen 2014 Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen: o Over Consumind o Basiszorgverzekering o Wijzigingen basispakket 2014 o Natura of vrije zorgkeuze polis o Top 5 meest gestelde

Nadere informatie

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig?

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Veelgestelde vragen De veilingmethode Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Het is voor u heel erg weinig moeite om tot een besparing op uw kosten te komen. 1. U schrijft

Nadere informatie

Ik heb wat. Wegwijzer bij kosten van handicap of ziekte

Ik heb wat. Wegwijzer bij kosten van handicap of ziekte Ik heb wat Wegwijzer bij kosten van handicap of ziekte 2012 Ik heb wat 2 Voorwoord Mensen met een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd hebben vaak extra kosten. In het ene geval zijn dat dieetkosten,

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering 2015. voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV

OHRA Zorgverzekering 2015. voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV OHRA Zorgverzekering 2015 voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV Inhoud Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 8 Tandartsverzekeringen

Nadere informatie

CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering

CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering CZ Zorgverzekeringen 2015 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig heeft en aansluit bij uw wensen en

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (uitgebreide variant)

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (uitgebreide variant) collectieve WGAhiaatverzekering (uitgebreide variant) Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering (uitgebreide variant) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (basisvariant)

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (basisvariant) Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering (basisvariant) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve WGA-hiaatverzekering (basisvariant).

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010 CAK Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent en incasseert de eigen bijdragen voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en

Nadere informatie

Zelf aan zet in de WMO. Hulp en voorzieningen met een persoonsgebonden budget WMO

Zelf aan zet in de WMO. Hulp en voorzieningen met een persoonsgebonden budget WMO Zelf aan zet in de WMO Hulp en voorzieningen met een persoonsgebonden budget WMO 01 Inleiding Zelf bepalen hoe uw leven er uit ziet, hoe u wilt wonen, wat u wilt doen met andere mensen, hoe u uw tijd wilt

Nadere informatie

Minigids. Zorg 2014 Nieuwe regelingen & vergoedingen ZORG- VERZEKERINGEN. 10 x besparen op zorgkosten Overstappen kan lonen

Minigids. Zorg 2014 Nieuwe regelingen & vergoedingen ZORG- VERZEKERINGEN. 10 x besparen op zorgkosten Overstappen kan lonen Minigids 10 november 2013 ZORG- VERZEKERINGEN Zorg 2014 Nieuwe regelingen & vergoedingen 10 x besparen op zorgkosten Overstappen kan lonen MEER INFO: WWW.CONSUMENTENBOND.NL/ZORG Gezondgids Wilt u bewust

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 Grensarbeiders 2 CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig heeft en aansluit bij

Nadere informatie

Studeren in de Verenigde Staten en de zorgverzekering

Studeren in de Verenigde Staten en de zorgverzekering Nr. 35 - NL Augustus 2013 Studeren in de Verenigde Staten en de zorgverzekering De invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 heeft belangrijke gevolgen gehad voor ieder die in de Verenigde

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant)

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant) Allianz Inkomensverzekeringen Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant) Allianz Inkomensverzekeringen Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene

Nadere informatie

18 worden Help?! Informatie over zaken die geregeld moeten worden voor uw kind 18 wordt 1

18 worden Help?! Informatie over zaken die geregeld moeten worden voor uw kind 18 wordt 1 18 worden Help?! Informatie over zaken die geregeld moeten worden voor uw kind 18 wordt 1 Inhoudsopgave: 1. Algemene informatie: Help mijn kind wordt 18! 2. DigiD aanvragen 3. Wajong aanvragen 4. Andere

Nadere informatie

Deze folder is een uitgave van Sociale Zaken van de gemeente Best, bedoeld om u te informeren. U kunt aan deze folder geen rechten ontlenen.

Deze folder is een uitgave van Sociale Zaken van de gemeente Best, bedoeld om u te informeren. U kunt aan deze folder geen rechten ontlenen. Als u een minimuminkomen hebt is het soms moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Al het geld gaat vaak op aan de vaste lasten en de dagelijkse boodschappen. Iets extra s doen of geld opzij zetten

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering 2014. Zelf regelen, wel zo makkelijk

OHRA Zorgverzekering 2014. Zelf regelen, wel zo makkelijk OHRA Zorgverzekering 2014 Zelf regelen, wel zo makkelijk Inhoud Zelf regelen, wel zo makkelijk 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 8 Tandartsverzekeringen 9 Wat

Nadere informatie

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb)

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat verandert er voor mij in 2015? Deze folder gaat over de veranderingen in de zorg in 2015. En wat dat betekent voor mensen die een persoonsgebonden budget (pgb)

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2014. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2014. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden, of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie