Blue Bike Line. Projectplan. Samenvatting van het idee. Naam van het idee. Blue Bike Line. Naam van de indiener. Initiatiefgroep DWL-De Esch

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Blue Bike Line. Projectplan. Samenvatting van het idee. Naam van het idee. Blue Bike Line. Naam van de indiener. Initiatiefgroep DWL-De Esch"

Transcriptie

1 Projectplan Blue Bike Line Naam van het idee Blue Bike Line Naam van de indiener Initiatiefgroep DWL-De Esch Contactgegevens Chiel van der Stelt: Watertorenweg 180,3063 HA Rotterdam T M Overige initiatiefnemers Wouter Onclin Onclinenco- Urban planning Peter van der Helm-PH Urbanism- Urban planning Roy Netten-Naam en Faam- Marketing and advertising Bert Nagtegaal- NMC Bouwinnovatie Samenvatting van het idee Fietsen langs de rivier:-the Blue Bike Line De Blue Bike Line is een unieke fietsroute langs de rivier gemarkeerd door een blauwe lijn op straat, de kleur van de rivier. De Blue Bike Line volgt de rivier van hartje stedelijk Rotterdam tot in het internationaal vermaarde polderlandschap rond Rotterdam.Langs de rivier die als als gids fungeert fiets je zo het groenblauwe landschap in. Fietsen van Rotterdam naar Gouda of Kinderdijk wordt met de Blue Line kinderspel: Volg de Blue Line, follow the River!! De Blue Bike line is DE route voor Rotterdammers en voor bezoekers om te genieten van het meest markante wat de stad en het karakteristieke aansluitende Nederlandse polderlandschap te bieden heeft. Opmerking [b1]: Langs Langs deze BLUE BIKE LINE liggen in de stad de meest bijzondere en historische plekken van Rotterdam, zoals te beginnen het historische Delfshaven, de Euromast met het park,het Scheepvaartkwartier met de Veerhaven en het historische DWL terrein als markering voor de overgang van stedelijke infrastructuur naar het weidse polderlandschap. Er zijn verschillende knooppunten langs de lijn zoals de Erasmus brug om eventueel over te steken, of het centrum te bezoeken. Na de stedelijke punten beleef je een andere ervaring door in het weidse en diep onder de zeespiegel gelegen polderlandschap te genieten van de natuur en met een doel te reizen naar historische plekken van betekenis zoals Gouda of Kinderdijk. Een en

2 ander kan gecombineerd worden met nieuw ontwikkelde vormen van openbaar vervoer zoals de Waterbus om de terugreis bijvoorbeeld vanaf het water van de rivier te ervaren. Op verschillende haltes langs de Blue Bike line worden informatiepunten, uitkijkpunten en fotospots ingericht. Via je smartphone word je langs de lijn geleid. Hiervoor wordt een app ontwikkeld, maar ook via QR-codes en bluetooth leer je meer over deze bijzondere stops. We brengen dus niet alleen voor Rotterdammers het platteland dichterbij, maar de route is ook interessant voor toeristen (recreatief) en scholen (educatief). Aanleg ontbrekende schakel in DWL/De Esch Naaste het ontbreken van neen echte gemarkeerde route is er in Rotterdam is er echter nog 1 plek langs de Blue Line waar je niet echt langs de Maas kunt fietsen: in DWL/De Esch. Als onderdeel van de Blue Bike Line wordt deze missing link aangelegd. Het gaat om een stuk fietspad langs de Maas vanaf de Maasboulevard (shell benzinestation) door het park de Oude Plantage, om het havenkommetje bij de Watertorenweg en verder langs de Maas tot de Nesserdijk die onder de Brienoordbrug doorloopt.. Hierdoor wordt de Blue Bike Line als volledige route mogelijk, en er ontstaan ook recreatieve mogelijkheden rond De Esch die deze prachtige plek maar relatief onbekende high light ook beter ontsluit voor alle Rotterdammers. Het historische PARK DE OUDE PLANTAGE en het DWL TERREIN komt eindelijk op de kaart. Er ontstaan door de Blue Bike Line allerlei interessante plekken langs de Maas voor recreatie en bijvoorbeeld voor horeca-ondernemers. De blue Bike line kent daarnaast ook servicepunten voor fietsen zoals oplaadpunten,reparatiemogelijkheden, fietsverhuur etc. Het zet dus ook ook de prachtige historische monumenten van DWL in een nieuw daglicht en geeft deze bij Rotterdammers veelal onbekende wijk een nieuwe impuls als draaipunt in het recreatieve fietsroutenetwerk rond Rotterdam. De voormalige DRINKWATERLEIDING met zijn HISTORISCHE GEBOUWEN,MARKANTE WATERTOREN en DRINKWATERBAKKEN vormt een industrieel monument en bijzondere markering tussen het einde de stedelijke infrastructuur en de overgang naar het platteland. Verbinding van stad en polderlandschap Met de Blue Bike Line willen we dus het polderlandschap en de stad met elkaar verbinden, een prachtige plek langs de Maas creëren en een industrieel monument als drinkwatervoorziening, zo kenmerkend voor een stad, onder de aandacht brengen.

3 De rivier de Nieuwe Maas,het meest karakteristieke kenmerk van Rotterdam vormt letterlijk het Leitmotief Vandaar de markering met een blauwe lijn.de aanleg van de missing link in DWL/De Esch en het letterlijk markeren van de route met een blauwe lijn en het ontsluiten van informatie middels informatiepunten in combinatie met social media zorgt voor een complete en aantrekkelijke Blue Bike Line fietsroute voor Rotterdammers en voor bezoekers van de stad. Met je kinderen een bezoek brengen aan Delfshaven en ijsje eten aan de voet van de DWL Watertoren en vervolgens met je kinderen of buitenlandse vrienden doorfietsen in het karakteristiek beneden de zeespiegel gelegen Nederlandse polderlandschap naar Kinderdijk en terug over het water : De Blue Bike Line maakt het mogelijk en vormt daarmee straks.een VAN DE MEEST KARAKTERISTIEKE ATTRACTIES VAN ROTTERDAM EN ZIJN OMGEVING. Project plan Onderstaand is het project plan verder uitgewerkt op basis van de vraagstellingen zoals aangeven in de aanvraagformulieren van het Stadsinitiatief. 1) Aanleiding voor het initiatief Het initiatief is ontstaan om zowel de wijk de Esch weer op de kaart te zetten en nieuw leven in te blazen als om deze plek in Rotterdam weer een grandeur te geven die het ook in de vorige eeuw al heeft gehad. Daarnaast is het initiatief ontstaan om dat de initiatiefnemers, allen actief in Rotterdam en.of met roots in Rotterdam menen, dat een stad met een allure als Rotterdam een fietsroute mist langs de meest markante kant van de stad,namelijk het water van de rivier Nieuwe Maas. Nu deze fietsroute bovendien de stad, het water EN een heel karakteristiek Hollands polderlandschap kan verbinden vormt dit een enorme verrijking voor de stad. Daarnaast biedt dit nieuwe economische en toeristische impulsen voor de stad op de mooiste plek,namelijk langs het water!

4 2) Doelstelling van het initiatief Doel is om een interessante goed gemarkeerde fietsroute voor Rotterdammers en voor zijn bezoekers te creëren die de highlights van de stad verbindt met het omringende landschap en de wijk DWL de Esch op de kaart zet met meer bezoekers die zorgen voor activiteit op een van de mooiste plekken van Rotterdam waar tevens de geschiedenis ligt van de stedelijke drinkwatervoorziening. Daarnaast breng het de recreatieve grandeur terug die het park nabij deze plek, de Oude Plantage, in de vorige eeuw had als recreatie- en flaneer plek had voor de bewoners van Rotterdam toen de Oude Plantage nog een romantisch park was met een geweldig uitzicht op de rivier. 3) Doelgroep die met het initiatief wordt bereikt Alle Rotterdammers die van fietsen houden en geïnspireerd zijn door het uitzicht op de enorme rivier die door hun stad loopt en het economisch hart vormt van die stad en voor alle bezoekers, binnenlandse toeristen en buitenlandse toeristen die Rotterdam willen leren kennen tegelijk met het typische polderlandschap wat eigenlijk zo dicht bij de stad ligt. Voor iedere Rotterdammer is het volgen van de Blue Bike Line een dag vullende attractie van formaat die hem of haar bovendien op unieke plaatsen brengt zowel stedelijk als niet stedelijk. De Esch en de reminiscenties van het Waterleiding bedrijf en het park de Oude plantage vormen bovendien een draaipunt tussen de stad met zijn infrastructuur en het buitengebied. Dat heeft een groot educatief karakter zowel voor bewoners uit Rotterdam van alle achtergronden als bezoekers die zich zullen verbazen over de attracties van Rotterdam die Rotterdam biedt, kennis maken met een prachtige plek langs de Maas met industrieel erfgoed in de stad en het voor Nederland zo uniek polderlandschap leren kennen.

5 Oude Plantage Rotterdam ) De activiteiten die worden verricht om de doelstelling te behalen en tot het gewenste resultaat te komen Om te komen tot het resultaat dient een doorgaande en goed gemarkeerde route te worden gerealiseerd. Daartoe is het noodzakelijk en gewenst om in De wijk Kralingen de Esch een ontbrekend stukje fietspad te realiseren. Vanaf Delfshaven wordt de route gemarkeerd met een blauwe lijn om voor de gebruikers een heldere bewegwijzering te realiseren. Tenslotte zullen er informatiepunten worden ingericht die de gebruiker informatie beidt over de plek waar hij zich bevindt. Deze informatie zal beschikbaar komen middels social media in de vorm van Apps die kunnen worden gebruikt met een mobiele telefoon.

6 Aad Ketting 2007, 5) Het beoogde resultaat Het plan beoogt een belangrijke ontbrekende schakel in de Blue Bike Line te realiseren, daarmee de unieke plaatst die DWL de Esch is met het Waterleidingbedrijf, het fantastische uitzicht ter plekke en een parkomgeving te realiseren als onderdeel van de route en de Blue Bik line ook fysiek aan te brengen inclusief informatiepunten zodat dit een herkenbare attractie wordt van Rotterdam en die daarmee de eigenheid van Rotterdam in optima forma toont middels een fietsroute langs de rivier,fietsen en bewegen als nationale activiteit stimuleert en de combinatie biedt met het zo Nederlandse karakteristieke polderlandschap tegelijk aanbiedt aan de Rotterdammers en bezoekers van de stad. Door het aanbieden van een complete, bijzondere en herkenbaar gemarkeerde route ontslaat een attractie van formaat voor de Rotterdammers zelf en voor de bezoekers van de stad.

7

8 6) Betrokkenheid Rotterdammers en bedrijven en overige organisaties De Blue bike line is voor alle Rotterdammers beschikbaar.het is en attractie die gratis door iedereen kan worden gebruikt. Voor de ondersteunende marketing en de promotie ervan worden er contacten gelegd met Rotterdam Info (VVV Rotterdam ) en met de toeristenbureaus s van omliggende gemeenten. Verder is het initiatief genomen door de bewonersorganisatie De Esch om dit ontbrekende stukje te realiseren. Ook toont het Rotterdamse bedrijf Dura Vermeer betrokkenheid bij de uitwerking van het idee In een eerder kader heeft er vorig jaar EXPEDITIE DE ESCH plaats gevonden samen met de deelgemeente, de wijkorganisatie, Dura Vermeer en Woonstad. Deze tweedaagse lezingen en bijeenkomsten cyclus bedoeld om ideeën te genereren De Esch weer opnieuw op de kaart te zetten in het Kader van een heroriëntatie op de uniek plek en als een zeer duurzaam en innovatief gebied. Wij verwachten ook veel van belangstelling horeca bedrijven en attracties langs de route.in een later stadium kan dat alsnog breed worden gepeild.

9 7) Project planning De project planning voor dit project omvat de volgende activiteiten Activiteit Nader technisch uitwerken tracé fiets Mei - juli pad De Esch Aanbesteding en realisatie Aug-Dec Uitwerken aanbrengen Blue bike Line Mei -Juli op het gehele trace Aanbesteden en realisatie Blue bike Aug Dec. line Uitwerken informatie punten en srtaat Juli- Okt meubillair Aanbestdeinge en realisatie Nov- Mrt informatiepunten en staatmeubiliar langs de route Uitwerken boulevard Oude Plantage Juli- okt Verbetering en aankleding boulevard Nov - Mrt ter plaatse park Oudse Plantage Uitwerken en aanbesteden app s Juli- okt Realisatie Apps Okt- Mrt 8) Een duidelijk uitgesplitste begroting waarin Een verschil wordt gemaakt tussen en investeringsbegroting en een exploitatiebegroting Inzicht is in de eigen middelen, leningen,andere inkomstenbronnen etc. Inzicht in de verhouding directe en indirecte kosten van het initiatief Inleiding Om de Blue Bike Line mogelijk te maken is het tenminste noodzakelijk om een stuk missing link fietspad aan te leggen rondom het drinkwaterterrein DWL de Esch.Daarnaast is de markering van de route

10 belangrijk. Mensen willen geleid worden langs de route. Het hebben van en routemarkering biedt anderen, zoals de VVV en belanghebbenden dit te promoten en activiteiten te koppelen. Aan de route ontstaan daardoor verschillende mogelijkheden voor afgeleide activiteiten zoals horeca, horeca dag arrangementen,fietsverhuur, servicepunten, de waterbus etc. die een economische impuls opleveren nabij de route, zowel in de stad als in het polderlandschap. De route voert ook het landschap in en biedt ook attractiviteit voor de omliggende gemeente. Daarom vinden we niet dat het stadsinitiatief de gehele route behoeft te financieren en gaan we er van uit dat er een cofinanciering zou moten plaast vinden. Uitgangspunt daarbij is dat tot halverwege het traject buiten de gemeente grenzen nog een bijdrage zou kunne plaatsvinden voor de markering,maar dat ook de aanliggende gemeenten voor de markering in hun gemeente zoals de Blauwe lijn een bijdrage zouden kunnen leveren. Voor de hotspots, de informatiepunten onderweg en de informatie apps gaan we er vanuit dat deze door bijdragen van derden zoals sponsor tot stand zouden kunnen komen en is voor het gedeelte binnen de gemeentegrens van Rotterdam wel en bedrag in het Stadsinitiatief opgenomen. Dat vereist uiteraard afstemming met de buurgemeenten,maar wij zijn er van overtuigd dat hiervoor de nodige interesse zal zijn. Nadere toelichting opbouw begroting en uitgangspunten bijdragen derden Naast de markering worden informatiepunten aangegeven. De route kan verder worden gemarkeerd met een blauwe glow in the dark lijn en bij de informatie punten kunnen middels zonnepanelen aangestuurde blauwe LED indicatie punten en misschien oplaadpunten worden gerealiseerd zodat de route goed kan worden gevolgd en informatie- en attractiepunten punten letterlijk en duurzaam worden ingericht. Mogelijk is er ook nog subsidie mogelijk vanuit de provincie voor het aanleggen van fietspaden. Deze is vooralsnog niet meegenomen in de begroting.. Voor het Stadsinitiatief is een budget beschikbaar.wij menen dat met dit initiatief misschien niet alles direct uit het Stadsinitiatief behoeft te worden gefinancierd, maar dat bijvoorbeeld de inrichting van de informatie punten, de apps etc. door andere,misschien commerciële partijen middels sponsoring zouden kunnen worden ingevuld. In de begroting is daarom een onderscheid gemaakt tussen de activiteiten die door het stadsinitiatief kunnen worden gefinancierd en activiteiten die door omliggende gemeenten en door derden of door combinaties zou kunnen worden gefinancierd

11 De begroting laat zich thans als volgt in dat kader onderscheiden in de volgende posten Stadsinitiatief EUR Buitengemeenten EUR Derden EUR 1 Aanleg fietspad De Esch vanaf Oude plantage tot aan Nesserdijk incl verlichting,wegmeubilair. 2 Markering van de Blauwe lijnlangs de gehele route van Delfshaven tot aan de gemeentegrens in het buitengebied en meerprijs glow in the dark uitvoering op basis van 20 eur /pm lengte inclusief aanduiding informatiepunten. 3 Idem markering /bewegwijzering/blauwe lijn richting Gouda en richting Kinderdijk 4 Inrichting van informatiepunten incl hotspots binnen de gemeente grenzen (2500 /stuk 10 x) 5 Inrichting van informatiepunten incl hotspots buiten de gemeente grenzen (2500/stuk 10 x) 6 Ontwikkeling van Apps op social media Inrichting boulevard park de Oude plantage Inrichting bankjes en picknick wegmeubilair langs de route 9 Kosten van project management 15 % Totaal Voorstel begrotingsverdeling Wij willen ons bij de uitwerking van het Stadsinitiatief richten tot toeristische organisaties die de promotie voor hun rekening nemen in de vorm van folders en bijvoorbeeld knooppunten bewegwijzering zoals van uit de ANWB gebeurt.gedacht kan worden aan de ANWB in samenwerking met de VVV s van Kinderdijk en Gouda voor promotie en daaraan verbonden kosten voor het buitengebied en de VVV Rotterdam voor het gedeelte wat binnen de gemeentegrenzen va Rotterdam In de begroting is dan voor de promotie kosten van de route op langere termijn, behalve voor de promotie van het Stads initiatief zelf, uitgegaan van financiering derden. Voor de ontwikkeling van de Apps voor de informatie punten zou uitgegaan kunnen worden van een sponsoring van de aan de route op die plaats van het informatiepunt gelegen bedrijven. Ook het wegmeubilair, de bankjes en picknickplaatsen kunnen gedeeltelijk worden gesponsord.(50%) Voor het uitwerken en begeleiden van het project, het voeren van de besprekingen, aanbestedingen, overleg,kortom het project management is een fee van ca. 15 % opgenomen in de begroting. De initiatief

12 nemers partners hanteren dit bedrag op basis van specificatie voor de uitvoering van het project management van het project.

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

Samen sterker voor Woudenberg!

Samen sterker voor Woudenberg! Kick-off bijeenkomst Samen sterker voor Woudenberg! WELKOM Brainstorm-avond Samen Sterker voor Woudenberg DES Woudenberg RBT Heuvelrug & Vallei woensdag 16 september 2015 Agenda 19.00 u Inloop & ontvangst

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 7 december 2011 Locatie: Kasteel Elsloo. Agenda

Informatiebijeenkomst 7 december 2011 Locatie: Kasteel Elsloo. Agenda Informatiebijeenkomst 7 december 2011 Locatie: Kasteel Elsloo Agenda 1. Inleiding en achtergrond 2. Betrokken partijen 3. Financiële bijdragen partijen 4. Geschiedenis, huidige situatie en aanleiding 5.

Nadere informatie

VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP. PROJECTPLAN TENNET 2e FASE

VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP. PROJECTPLAN TENNET 2e FASE VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP PROJECTPLAN TENNET 2e FASE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1 PROJECT 1: LANDSCHAPSWANDELROUTE... 4 Verbinding tussen Tennet-landschapsprojecten 1.1 Inleiding 1.2 Eindbeeld 1.3

Nadere informatie

Statenfractie Zuid-Holland

Statenfractie Zuid-Holland Statenfractie Zuid-Holland Voorstel: verkenning naar een thematische fietsroute, die de Kennisas in Zuid-Holland met elkaar verbindt; van Noordwijk naar Rotterdam: het Sciencepad. PvdA Zuid-Holland Petra

Nadere informatie

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007)

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007) Sliedrecht Sliedrecht Sliedrecht is een zelfstandige gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het dorp telt 24.000 inwoners en vormt met de plaatsen Alblasserdam, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem

Nadere informatie

Fietsstrategie voor Rotterdam

Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Het fietsgebruik in Rotterdam zit in de lift. Het aantal fietsers op een gemiddelde dag is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld van 40.000

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie

Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie Visie 'Uitnodigend Oirschot' - Natuur / landschap: ontwikkeling en beleving - Vrijetijdseconomie - Erfgoed(beleving) - Burgerparticipatie - Versterking

Nadere informatie

Kloeg SmartApp kan véél meer dan een RouteApp alleen

Kloeg SmartApp kan véél meer dan een RouteApp alleen Kloeg SmartApp kan véél meer dan een outeapp alleen Kent vele mogelijkheden in het veld oute Met een gids op pad Boeiend: route vol leuke weetjes, kijkje achter de schermen. Ontdek, luister en beleef,

Nadere informatie

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Fietsknooppuntensysteem 2.0 Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Achtergrond onderzoek Als onderdeel van de businesscase recreatieve infrastructuur

Nadere informatie

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Inzender dossier: Bouwheer: Stad Turnhout Stad Turnhout Ive Van Bouwel Campus Blairon 200 coördinator projecten

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster 16 mei 2019 Inleiding Op donderdag 16 mei 2019 organiseerde

Nadere informatie

Herinrichting De Zaag

Herinrichting De Zaag Herinrichting De Zaag Recreatieve voorzieningen Een project van: het Zuid-Hollands Landschap, Rijkswaterstaat en gemeente Krimpenerwaard Met medewerking van: Provincie Zuid-Holland (URG) Herinrichting

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 10

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 10 Adviescommissie 10 oktober 2011 Dagelijks bestuur 27 oktober 2011 Algemeen bestuur 21 november 2011 Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 10 Onderwerp Toeristische Overstappunten Laag Holland Het algemeen bestuur

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Samenvatting Projectplan Victoriepark.

Samenvatting Projectplan Victoriepark. Samenvatting Projectplan Victoriepark. De Stichting Vrienden van Victorie heeft een plan ontwikkeld voor het oude IJkkantoor in het Victoriepark te Alkmaar. Het Victoriepark is een verwaarloosd stadspark

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

Structuurvisie Middengebied Noordwijk

Structuurvisie Middengebied Noordwijk Structuurvisie Middengebied Noordwijk Deze folder is een korte samenvatting van de structuurvisie Middengebied Noordwijk, zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 20 april 2005. De zone van het oorspronkelijke

Nadere informatie

Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen.

Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen. Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen. Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. CONCEPT.

Nadere informatie

kaap workout Lorenzo laat zien hoe bestaande objecten gebruikt zouden kunnen worden

kaap workout Lorenzo laat zien hoe bestaande objecten gebruikt zouden kunnen worden kaap WORKOUT Het Kaap Workout plan is een initiatief van Lorenzo Elstak en Lisa van de Merwe in samenwerking met ontwerpbureau de Staalslagerij. Het betreft een ontwikkelingsplan voor de aanleg van een

Nadere informatie

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT Rapport BUR^.AUBUITEN econo nie Si omgeving SAMENVATTING Opzet onderzoek en respons SRE en ANWB zijn gezamenlijk opdrachtgever voor dit onderzoek naar het gebruik

Nadere informatie

Laarzenpad Kollumerzwaag

Laarzenpad Kollumerzwaag Laarzenpad Kollumerzwaag 1. Inleiding Kollumerzwaag is het op een na grootste dorp van de gemeente Kollumerland c.a. Het is gelegen aan de spoorlijn van Groningen naar Leeuwarden. In 1443 kwam het dorp

Nadere informatie

Wijzigingen Omgevingsplan Flevoland 2006

Wijzigingen Omgevingsplan Flevoland 2006 DEEL C Wijzigingen Omgevingsplan Flevoland 2006 Deel C Wijzigingen Omgevingsplan Flevoland 2006 Voor de belangrijkste tekstblokken uit het Omgevings plan Flevoland 2006 is hierna een voorstel gedaan voor

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK

INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK Over een samenhangend netwerk van hoogwaardige fietsroutes in regio Gooi en Vechtstreek PREAMBULE Overwegende dat: - In het onderzoek voor

Nadere informatie

28/04/2016 De Standaard

28/04/2016 De Standaard 28/04/2016 De Standaard 28/04/2016 Het Belang van Limburg 28/04/2016 Het Laatste Nieuws 28/04/2016 Het Nieuwsblad 06/05/2016 De Beiaard 06/05/2016 Het Meetjesland 12/06/2016 De Zondag - vakantiemagazine

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11 Adviescommissie 3 november 2011 Dagelijks bestuur 9 november 2011 Algemeen bestuur 1 december 2011 Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11 Onderwerp Toeristische Overstappunten Laag Holland Het algemeen bestuur

Nadere informatie

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Datum bijeenkomst: 22 oktober 2012 Auteur: Els Holsappel Locatie: Landal GreenParks Coldenhove in Eerbeek (met dank aan gastheer Martin Bes) Aanwezig: 60

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Stand van Zaken projecten Land van Leeghwater

Stand van Zaken projecten Land van Leeghwater Bijlage 5 Agendapunt CONCEPT Onderwerp Overzicht projecten 2005-2007 Datum Stuurgroepbijeenkomst d.d. 27 augustus 2007 Stand van Zaken projecten Land van Leeghwater Land van Leeghwater is het toeristisch

Nadere informatie

Recreatieve netwerken. netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB

Recreatieve netwerken. netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB Recreatieve netwerken netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB Opzet presentatie Waarom recreatieve routes? Belang, wat wil de recreant. Over welke recreatievormen

Nadere informatie

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken Recreatieve routenetwerken Frans Meijdam TeVoet Jeanette van t Zelfde ANWB Wie is de recreant? Wandelaar Fietser Watersporter Type recreant: Ommetjes Dagrondjes Kilometermaker Wat wil de recreant? Beleving

Nadere informatie

Kerngroep Oeververbinding

Kerngroep Oeververbinding Beste leden van de besturen Metropoolregio en Provinciale Staten Gisteravond heeft de Kerngroep Oeververbinding van het Bewonersplatform de Esch in de raadscommissie Energie, Duurzaamheid, Economie en

Nadere informatie

De LvC-gemeenten en het Platform onderkennen binnen het bestek van deze uitvoeringsagenda vijf taakvelden.

De LvC-gemeenten en het Platform onderkennen binnen het bestek van deze uitvoeringsagenda vijf taakvelden. 2 e CONCEPT-UITVOERINGSAGENDA RECREATIE EN TOERISME LAND VAN CUIJK Inleiding In het verlengde van de Strategische Visie die de vijf gemeenten van het Land van Cuijk (hierna: LvCgemeenten) eerder vaststelden

Nadere informatie

Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark

Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark juli 2013 Op weg naar de Theeschenkerij Vroesenpark Afgelopen maanden hebben de Stichting Theeschenkerij, Bewonersorganisatie Blijdorp en Vitibuck Architects een

Nadere informatie

Herinrichting Oude Willemsweg. Ondertitel. Beeldenboek oplossingsrichtingen

Herinrichting Oude Willemsweg. Ondertitel. Beeldenboek oplossingsrichtingen Herinrichting Oude Willemsweg Ondertitel Beeldenboek oplossingsrichtingen Aanleiding Als onderdeel van het gebied Oude Willem wordt de Oude Willemsweg heringericht. In het Ruimtelijk Ontwerp Oude Willem

Nadere informatie

Geïntegreerde gebiedsvisie voor het kanaal Bossuit-Kortrijk dienst Ruimtelijke Planning- Gebiedsvisie kanaal Bossuit-Kortrijk 1

Geïntegreerde gebiedsvisie voor het kanaal Bossuit-Kortrijk dienst Ruimtelijke Planning- Gebiedsvisie kanaal Bossuit-Kortrijk 1 Geïntegreerde gebiedsvisie voor het kanaal Bossuit-Kortrijk 12-4-2011 dienst Ruimtelijke Planning- Gebiedsvisie kanaal Bossuit-Kortrijk 1 Visie Hoe? definiëren van een ROL VOOR HET KANAAL Drie thema s

Nadere informatie

REPRESENT YOUR CULTURE

REPRESENT YOUR CULTURE REPRESENT YOUR CULTURE Team: 16043, De studenten van tegenwoordig Anwar, Bas, Danielle, Jasser, Noor en Yara Inleiding In de laatste jaren is er een sterke groei van toerisme in de stad Amsterdam. Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Aan de slag met breedband! Belang van goede verbindingen in beeld: voorbeelden. In dit nummer

NIEUWSBRIEF. Aan de slag met breedband! Belang van goede verbindingen in beeld: voorbeelden. In dit nummer NIEUWSBRIEF 1 juli 2 01 4 nummer 1 Stichting, Hogepad 12, 8181 TT Heerde www.breedbandnv.nl (binnenkort), info@breedbandnv.nl, In dit nummer Aan de slag met breedband! 1 Aan de slag met breedband! In alle

Nadere informatie

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte.

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte. Agendapunt 3 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Recreatie & Toerisme Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Wandelroutenetwerk Bijlagen : Concept-uitvraag offerte Bespreekpunten Kennis nemen

Nadere informatie

Hoe kan ik profiteren van Amsterdam? Boudewijn Bokdam

Hoe kan ik profiteren van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Hoe kan ik profiteren van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Programma 15.00-16.00 Workshop 16.00-16.30 Pauze 16.30-17.30 Themabijeenkomst 17.30-18.30 Borrel 2 Amsterdam Bezoeken, Holland Zien Gefinancierd door:

Nadere informatie

Golfbaan Kerkehout. Schetsontwerp

Golfbaan Kerkehout. Schetsontwerp Golfbaan Kerkehout Schetsontwerp Golfbaan kerkehout Schetsontwerp Opdrachtgever Leidschendamse Golfvereniging In samenwerking met Grontmij en Alan Rijks Locatie Kerkehout, Zuid Holland Soort project schetsontwerp

Nadere informatie

Module 3. Fiets. Inleiding

Module 3. Fiets. Inleiding Module 3. Fiets Inleiding Modulaire opbouw GVVP Het GVVP van Reusel-De Mierden kent een flexibele, modulaire opbouw. Er is een inventarisatie en evaluatiedocument opgesteld. Vervolgens is een verkeersvisie

Nadere informatie

GEMEENTE SOEST. Welkom. Update: Gemeente Soest op de kaart! Nynke Minkema-Wedzinga Datum: 21-04-2015

GEMEENTE SOEST. Welkom. Update: Gemeente Soest op de kaart! Nynke Minkema-Wedzinga Datum: 21-04-2015 Welkom Update: Gemeente Soest op de kaart! Nynke Minkema-Wedzinga Datum: 21-04-2015 1 Inhoud Terugblik uitkomst naamsbekendheid onderzoek t.b.v. promotie campagne Ingezette promotie campagne Gemeente Soest

Nadere informatie

Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug

Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug Evenementenavond Zeist 2018 Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug Met dank aan Torenlaan Theater Agenda 19.30 u Welkom en introductie Desirée Bosse (gemeente Zeist) 19.35 u Update RBT Heuvelrug &

Nadere informatie

2.3 Programma 3: De werkende gemeente

2.3 Programma 3: De werkende gemeente 2.3 Programma 3: De werkende gemeente Wat willen we bereiken? Algemeen Als gemeente kiezen we voor een strategische focus op werken en leren. Door het versterken van de economische ontwikkeling in onze

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3. 4 Financiën. Voorlopige planning. april 2019

Inhoud. 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3. 4 Financiën. Voorlopige planning. april 2019 2 Inhoud 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3 4 3 Voorlopige planning 9 4 Financiën 10 1 Inleiding 3 Westvoorne is samen met Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere uitgeroepen tot beste duurzame

Nadere informatie

Natuur- en recreatieplan Westfriesland

Natuur- en recreatieplan Westfriesland Natuur- en recreatieplan Westfriesland Ondertitel Regionale Projectgroep 10 september 2015 Waar staan we in het proces? 2 Vijf werkblokken Blok 1: Het leggen van de basis Blok 2: Evaluatie Blok 3: Actualisatie

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING. Snelfietsroute F15 IJsselmonde. Ondergetekenden genoemd onder 1 t/m 8, hierna gezamenlijk te noemen partijen.

INTENTIEVERKLARING. Snelfietsroute F15 IJsselmonde. Ondergetekenden genoemd onder 1 t/m 8, hierna gezamenlijk te noemen partijen. ONDERGETEKENDEN: 1. Gemeente Barendrecht, rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder H.L.A. van Noort BHS. Hierna te noemen gemeente Barendrecht. 2. Gemeente Albrandswaard, rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Intentieverklaring Samen op Weg langs de Lange Linschoten

Intentieverklaring Samen op Weg langs de Lange Linschoten Intentieverklaring Samen op Weg langs de Lange Linschoten Oudewater, 9 maart 201 8 Intentieverklaring Samen op Weg langs de Lange Linschoten Aanleiding De Lange Linschoten is een pracht voorbeeld van kleinschalig

Nadere informatie

gemeente Roermond O 9 OKT J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing AAN de voorzitter van de gemeenteraad Geachte voorzitter,

gemeente Roermond O 9 OKT J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing AAN de voorzitter van de gemeenteraad Geachte voorzitter, gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlictitingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2013/UIT/54521 8 oktober 2013 O 9 OKT. 2013 J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing

Nadere informatie

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde Nationaal Park Oosterschelde Overzicht activiteiten en resultaten 2011 Algemeen Informatievoorziening aan bezoekers van Nationaal Park Oosterschelde door middel van het parelsnoer van voorzieningen : Informatiezuilen

Nadere informatie

www.landschapsbeheergelderland.nl Twitter: @SLGelderland Startavond Klompenpad Beekbergen Stichting Landschapsbeheer Gelderland Programma Uitleg klompenpaden (wat, waarom, hoe) Ervaringen Gerard Nijhof

Nadere informatie

LIBERATION ROUTE BRABANT

LIBERATION ROUTE BRABANT LIBERATION ROUTE BRABANT SAMENWERKING 75 jaar leven in vrijheid; Stichting Crossroads Brabant 40-45 ziet hierin de perfecte aanleiding om WOII-erfgoed goed op de kaart te zetten. Crossroads Brabant 40-45

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam

Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Programma 15.00-16.00 Workshop 16.00-16.30 Pauze 16.30-17.30 Themabijeenkomst 17.30-18.30 Borrel 2 Amsterdam Bezoeken, Holland

Nadere informatie

expeditie Haarlemmermeer beeldverslag mesoniveau september 2017

expeditie Haarlemmermeer beeldverslag mesoniveau september 2017 expeditie Haarlemmermeer mesoniveau beeldverslag september 2017 Expeditie Mooi Noord-Holland TIJDENS EEN EXPEDITIE MOOI NOORD-HOLLAND WORDEN CONCRETE RUIMTELIJKE OPGAVE DIE IN DE PROVINCIE ACTUEEL ZIJN,

Nadere informatie

Wijken voor de Fiets: PRACHTwijken: PRACHTplekken en PRACHTverbindingen als Parels

Wijken voor de Fiets: PRACHTwijken: PRACHTplekken en PRACHTverbindingen als Parels Wijken voor de Fiets: PRACHTwijken: PRACHTplekken en PRACHTverbindingen als Parels Klapstoelconcert Koekoeksplein, Utrecht Ineke Spapé, SOAB adviseurs Lector NHTV/CROW Verkeer en Stedenbouw 1. Waarom aandacht

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROMOTIEBUDGET NOORD-HOLLAND

AANVRAAGFORMULIER PROMOTIEBUDGET NOORD-HOLLAND AANVRAAGFORMULIER PROMOTIEBUDGET NOORD-HOLLAND Nu.Hier. Promotie- en Innovatiebudget Toeristische Samenwerkingsinitiatieven Het stimuleren van promotie- en innovatie initiatieven van de toeristisch/culturele

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Groningen

Recreatief fietsen in Groningen Recreatief fietsen in Groningen Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Groningen en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Groningen mogelijk te maken? nov 16 Woord

Nadere informatie

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nieuwe Hollandse Waterlinie Nota Ruimte budget 35 miljoen euro Planoppervlak 300 hectare Trekker Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Nieuwe Hollandse Waterlinie Stevige nieuwe ruggengraat voor de Linie De Nieuwe Hollandse

Nadere informatie

Geheim van Soest. April Lex Bergers. Pauline Maring

Geheim van Soest. April Lex Bergers. Pauline Maring Geheim van Soest April 2013 Lex Bergers Pauline Maring Inhoud 1. Wie zijn wij? 2. Wat doen wij? 3. Waar ligt onze kracht? 4. Waar hebben we behoefte aan? 2 Wie zijn wij? Óók in Soest woonachtig en belangeloos

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10. Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten op het boerenerf

Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10. Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten op het boerenerf Adviescommissie 30 maart 2010 Dagelijks bestuur 8 april 2010 / 10 juni 2010 (mondeling) Algemeen bestuur 1 juli 2010 Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10 Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West

Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West Haalbaarheidsstudie Hoogwaardige snelle fietsroute Oost-West Gemeente Leudal en Roermond Inloopavonden 30 en 31 januari Welkom! Welkom op de eerste inloopavonden voor de haalbaarheidsstudie Hoogwaardige

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma. Uitvoeringsprogramma. Masterplan Orvelte

Uitvoeringsprogramma. Uitvoeringsprogramma. Masterplan Orvelte Uitvoeringsprogramma Uitvoeringsprogramma Masterplan Orvelte 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Naast het masterplan voor Orvelte is een uitvoeringsprogramma opgesteld met concrete acties die voortkomen uit het

Nadere informatie

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) VVV, kansen voor Valkenswaard Door Peter Moezelaar (voorzitter VVV Valkenswaard) De LTA en haar doelstellingen door Henk Wessels (voorzitter LTA) Stijlgids Veelzijdig

Nadere informatie

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Beleef het Apeldoorns Kanaal September - November 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen

Nadere informatie

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland ACHTERGROND Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland Beleid en keuzes komen voort uit: Collegeprogramma Zelfstandig en Uniek 2011-2015 Nota Profielversterkend Ombuigen Economische Agenda

Nadere informatie

Product voor internationale bezoeker uit Amsterdam. Anne Marie Dees

Product voor internationale bezoeker uit Amsterdam. Anne Marie Dees Product voor internationale bezoeker uit Amsterdam Anne Marie Dees Programma 15.00-16.00 Workshop 16.00-16.30 Pauze 16.30-17.30 Themabijeenkomst 17.30-18.30 Borrel 2 Amsterdam Bezoeken, Holland Zien Gefinancierd

Nadere informatie

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1 Format Projectplan Onbeperkt Sportief biedt u een format voor het maken van een projectplan. Met zeven hoofdvragen krijgt u helder op papier wat uw project inhoudt. Het projectplan heeft als doel het stimuleren

Nadere informatie

Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland

Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland Projectenformulier Regiocontract 20122015 Regio Rivierenland 1. Naam Project Geef de volledige en correcte naam waaronder het project geregistreerd dient te worden Professionalisering Evenementen Rivierenland

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen

Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen Met dank aan Agenda 14.45 u Inloop en ontvangst 15.00 u Aftrap campagne inclusief overhandiging paspoort met o.a. - Welkom door Sander Jansen, wethouder

Nadere informatie

ONZE HUNZE. projectendocument

ONZE HUNZE. projectendocument ONZE HUNZE projectendocument In dit document staan de uitgewerkte project ideeën voor Onze Hunze samengevat. De ideeën zijn uitgewerkt door de regiegroep Onze Hunze Gieterveen* nav een bijeenkomst en veldbezoek.

Nadere informatie

DE ROTTERDAMSE STRAATKIJKERS. 100 dagen / 10 kijkpunten / 1 lijn

DE ROTTERDAMSE STRAATKIJKERS. 100 dagen / 10 kijkpunten / 1 lijn DE ROTTERDAMSE STRAATKIJKERS 100 dagen / 10 kijkpunten / 1 lijn ONZE VISIE: De straten maken Rotterdam! De Rotterdamse straten zijn de pleinen van de stad! Hier zie je het ware karakter van Rotterdam op

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / M. Lode SB OA. Kredietaanvraag planvoorbereiding Twickeler Grensweg

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / M. Lode SB OA. Kredietaanvraag planvoorbereiding Twickeler Grensweg SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G201740 448860 / 448860 ONDERWERP M. Lode SB OA Kredietaanvraag planvoorbereiding AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014 RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4541230 Aan : Gemeenteraad Datum : 15 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder G.J. van der Werff Programma : 10. Economie en wonen TITEL

Nadere informatie

Finalist Stadsinitiatief. De Groene Marathon

Finalist Stadsinitiatief. De Groene Marathon De Groene Marathon De Groene Marathon van Rotterdam: meer natuur in de stad! De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door de stad. De route verbindt de mooiste

Nadere informatie

Groen en blauw. 1 Conclusies. Bewonerspanel over het groen en water in Papendrecht

Groen en blauw. 1 Conclusies. Bewonerspanel over het groen en water in Papendrecht Groen en blauw Bewonerspanel over het groen en water in Papendrecht Papendrecht verandert van een groeigemeente in een dynamische beheergemeente. Belangrijk voor de gemeente is hierbij om het groen-blauwe

Nadere informatie

Het plan in het coalitieakkoord

Het plan in het coalitieakkoord Aan College van Burgemeester en Wethouders Postbus 603 1620 AR Hoorn Betreft: alternatief scenario Poort van Hoorn Hoorn, 26 augustus 2014 Geacht college, Tijdens de presentatie van het coalitie is in

Nadere informatie

Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad als beleving

Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad als beleving Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad als beleving Erfgoed is in de nieuwe erfgoednota een breed begrip; de cultuurhistorie van Leiden uit zich op

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Drenthe

Recreatief fietsen in Drenthe Recreatief fietsen in Drenthe Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Drenthe en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Drenthe mogelijk te maken? nov 16 Woord vooraf

Nadere informatie

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland 310 REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland Frame:WADDENBAAI Projectnaam: Waddenbaai Datum:3 september 2018 Bestuurlijke opdrachtgever: Edo Kooiman Ambtelijke opdrachtnemer/projectleider: Hans

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

COMMENTAAR OP DE ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN. Buitengebied P-Veluwe (NL.IMRO.0243.BP00031-0002)

COMMENTAAR OP DE ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN. Buitengebied P-Veluwe (NL.IMRO.0243.BP00031-0002) COMMENTAAR OP DE ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Buitengebied P-Veluwe (NL.IMRO.0243.BP00031-0002) 1. Korte inleiding Harderwijk is gelegen op de grens tussen Veluwe en Randmeren en wil graag de ruimtelijk

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Eerste ondernemerstafel 29 september 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik ondernemersavond, uitdagingen

Nadere informatie

ROUTE-PREVIEW. Van Delft naar Delfshaven. 41 km. Lekker uitwaaien achter de duinen!

ROUTE-PREVIEW. Van Delft naar Delfshaven. 41 km. Lekker uitwaaien achter de duinen! Lekker uitwaaien achter de duinen! Van Delft naar Delfshaven 41 km Editie 2019 Welkom tussen Delft en Delfshaven De naam verraadt het al: ooit hoorde Delfshaven bij Delft. In 1389 werd begonnen met het

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied Terbregseveld. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied Terbregseveld. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Deelgebied Terbregseveld Februari 2015 TOELICHTING DEELGEBIED TERBREGSEVELD Het gebied Het Terbregseveld ligt binnen de gemeente Rotterdam en is globaal begrensd door de Rotte

Nadere informatie

Toerisme en Recreatie

Toerisme en Recreatie Toerisme en Recreatie Wat speelt er? De vraagstukken over toerisme en recreatie zijn divers. Er zijn vraagstukken met betrekking tot de routestructuur, de kwaliteiten in het gebied en nieuwe functies.

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk Vergaderdatum 14 januari 2016

Voorstel aan de raad. Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk Vergaderdatum 14 januari 2016 Voorstel aan de raad Opgesteld door Milieu en Mobiliteit Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk 15.511512 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 14 januari 2016 Geheim Nee Vaststelling Ontwikkelingskader

Nadere informatie

Story-concept. Via Belgica. Een beknopte weergave van de plannen voor 2017 en 2018.

Story-concept. Via Belgica. Een beknopte weergave van de plannen voor 2017 en 2018. Story-concept Via Belgica Een beknopte weergave van de plannen voor 2017 en 2018. Toos Hofstede toos@viastory.com Versie 2.0, 1 augustus 2017 Over het project Via Belgica Een naam die tot de verbeelding

Nadere informatie

Actieplan Moes- Verkeer Traject Take The Lead van het NJR

Actieplan Moes- Verkeer Traject Take The Lead van het NJR Actieplan MoesVerkeer Traject Take The Lead van het NJR Aan: Andel de Haan Actieplan voor Take The Lead, van NJR MoesVerkeer 2 april 2013 Jasmijn van Es Jasmijn.vanes@hotmail.com www.moesverkeer.wordpress.com

Nadere informatie

Adviescommissie 2 april 2013 agendapunt 15 Dagelijks bestuur 11 april 2013 Algemeen bestuur 4 juli Aantal bijlagen 1

Adviescommissie 2 april 2013 agendapunt 15 Dagelijks bestuur 11 april 2013 Algemeen bestuur 4 juli Aantal bijlagen 1 Adviescommissie 2 april 2013 agendapunt 15 Dagelijks bestuur 11 april 2013 Algemeen bestuur 4 juli 2013 Aantal bijlagen 1 Onderwerp Besluit Korte toelichting Ruiterpaden en -route Groengebied Purmerland-Purmerbos

Nadere informatie

Samenvatting Haalbaarheidsstudie Maasfietsroute

Samenvatting Haalbaarheidsstudie Maasfietsroute Samenvatting Haalbaarheidsstudie Véloroute de la Meuse Idea Consult InovaMedia 3Hoog Design B.V. Datum: november 2013 Op weg naar een : fietsen van bron tot monding De Maas is één van de grote rivieren

Nadere informatie

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Gedeelde geschiedenis amsterdam.nl/gedeeldegeschiedenis Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Inleiding De keuze voor een Call Vereiste gegevens Planning Procedure toetsing en beoordeling

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Straatkeuze 3. De 15 geselecteerde conceptfoto s 4. Conceptideeën 5. Nieuw concept: Naam geeft Faam 8. Bijlage: de 30 beste foto s 9

Inhoudsopgave. Straatkeuze 3. De 15 geselecteerde conceptfoto s 4. Conceptideeën 5. Nieuw concept: Naam geeft Faam 8. Bijlage: de 30 beste foto s 9 Inhoudsopgave Straatkeuze 3 De 15 geselecteerde conceptfoto s 4 Conceptideeën 5 Nieuw concept: Naam geeft Faam 8 Bijlage: de 30 beste foto s 9 2 Straatkeuze De straat die ik gekozen heb is de Nieuwe Binnenweg

Nadere informatie

Deel 1: Algemene kaders. Waarom werken aan beekdalen? Groenere ruimte. Doel van de bijeenkomst: Agenda. De kern.

Deel 1: Algemene kaders. Waarom werken aan beekdalen? Groenere ruimte. Doel van de bijeenkomst: Agenda. De kern. Informatiebijeenkomst 9 juli 2010 Doel van de bijeenkomst: Informeren over: Corio Glana Stand van zaken per highlight in hand-out Voordelen van collectieve aanpak Samenwerking gemeenten, WRO, provincie

Nadere informatie

Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen

Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen Auteur: Corine Polak Datum: 24-11-2014 Telefoon: 06 222 41 090 Email: corine@corinepolak.nl Versie: 1.0 definitief Besproken met: Sjoerd van Dijk, Catharina

Nadere informatie

eemhaven amersfoort Eén haven, twee kades: herinrichting zet Eemhaven op de kaart

eemhaven amersfoort Eén haven, twee kades: herinrichting zet Eemhaven op de kaart eemhaven amersfoort Eén haven, twee kades: herinrichting zet Eemhaven op de kaart 300 meter passantensteiger: 60 boten dubbelliggen 30 meter sloepensteiger: 10 sloepen pagina 61 Sloof Steiger Boom Fietspad

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie