Leren leren, leren leven en leren kiezen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leren leren, leren leven en leren kiezen!"

Transcriptie

1 Leren leren, leren leven en leren kiezen! Strategisch Beleidsplan

2 Inleiding Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO) geeft in een snel veranderende maatschappij op drie campussen vorm en inhoud aan eigentijds en prikkelend onderwijs. Het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege realiseren dit vanuit een teamorganisatie, zonder onderscheid tussen leerlingen. Goed onderwijs, aantrekkelijkheid, veelzijdigheid en welbevinden zijn vier kwaliteiten die OGVO onderscheiden van andere scholen in de regio. Onderwijs maakt de leerling niet alleen bewust van de wereld waarin hij of zij leeft, maar bereidt hem of haar tevens voor op de wereld die wacht. Gegeven de snelheid waarmee veranderingen vandaag de dag optreden, is het moeilijk om betrouwbare voorspellingen te doen en daar beleid op te enten. Volgens sommige onderzoeken bestaat zo n 40% van de beroepen waar de hedendaagse jongere straks in werkt, vandaag nog niet. Toch zijn er ontwikkelingen waarneembaar die hun invloed op het voortgezet onderwijs in Venlo hebben. Denk bijvoorbeeld aan de herwaardering van de kennisfactor, de rol van informatie- en communicatietechnologie en internet en het belang van de internationalisering en globalisering in de Nederlandse samenleving. De koers die wij op basis hiervan tot 2015 gaan varen, presenteren wij in dit Beleidsplan. De gepresenteerde beleidsvoornemens krijgen een concrete vertaling in campus-, sector- en teamplannen. Wij spreken nadrukkelijk waardering uit voor alle leerlingen, medewerkers en externe betrokkenen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van dit Beleidsplan. De ambities zijn hoog, maar met eenzelfde constructieve medewerking van allen, kunnen we de doelen uit dit plan realiseren. College van Bestuur Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken

3 Kernwaarden 1. Wij stellen de ontplooiing van de leerling en de medewerkers centraal 2. Wij stimuleren zelfverantwoordelijkheid, ambitie en een proactieve houding 3. Wij richten ons op het individu en hebben oog voor het belang van de ander 4. Wij inspireren anderen en bieden ruimte aan creativiteit 5. Wij doen mee met de maatschappelijke ontwikkelingen in onze omgeving 6. Wij zijn bereid verantwoording af te leggen 7. Wij hebben oog voor, erkennen en stimuleren talent 8. Wij zijn ondernemend 9. Wij maken werk van integratie van verschillende maatschappelijke groeperingen Doelstellingen Onze hoofddoelstelling is het structureel versterken van de kwaliteit van onderwijs. Dit moet de leerling prikkelen om vanuit zijn passie leermotieven en leermogelijkheden te ontdekken en deze te ontwikkelen. Door de juiste begeleiding te bieden maken wij de leerling bewust van de verbinding tussen zichzelf, de school en de maatschappij. Hij of zij is in staat om te leren leren, leren leven en leren kiezen, verlaat de school met een diploma en levert zo een bijdrage aan de maatschappij van morgen. Dit alles hebben we uitgewerkt in een aantal doelstellingen waarop wij ons de komende vijf jaar richten.

4 Onderwijs dat het verschil maakt Passend onderwijs voor elke leerling Door aan te sluiten op de belevingswereld van de leerling en daar het onderwijs op aan te passen, prikkelen wij leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Veilige en kleinschalige leeromgeving Verschillen tussen leerlingen, afkomst en opvattingen zien wij als vanzelfsprekend. Wij bieden onderwijs dat verschillen tussen leerlingen als uitgangspunt neemt en het ontplooiingsproces van de leerling centraal stelt. Het gevolg: meer flexibiliteit in de beschikbare leerwegen. Leerlingen moeten over een herkenbare, stimulerende en vertrouwde thuisbasis beschikken. We besteden daarom aandacht aan de aankleding van de gebouwen, met een positief oordeel van leerlingen als resultaat. Daarnaast maken we beter gebruik van de mogelijkheden die onze huisvesting biedt.

5 Innoverend en stimulerend onderwijs dat competentiegericht is en leidt tot een actieve, zelfstandige en initiatiefrijke leerling met een eigen identiteit Breed, gevarieerd leeraanbod, evenwichtige gespreid over drie campussen Met het huidige, bestaand onderwijsaanbod bieden wij leerlingen een maximale keuzevrijheid. Dit aanbod handhaven wij. Mogelijk nieuwe opleidingstrajecten toetsen we aan bestaande profileringen, waarbij we kijken naar verantwoorde spreiding. Optimaal doorlopende leer en zorglijnen Wij realiseren een gezonde mix tussen het aanbod van de noodzakelijke kennisbasis en de toepassing daarvan: avontuurlijke, uitdagende en motiverende leervormen. Projecten, themaweken etc. bieden onze leerlingen op alle niveaus ruimere mogelijkheden om de opgedane kennis te laten zien, toe te passen en nieuwe ervaringen op te doen. Spannend leren met ICT hoort daar ook bij. De doorlopende leer- en zorglijnen zijn primair aandachtsgebieden voor de onderwijsteams. We werken actief aan de verbetering van de overgang po - vo, vmbo - mbo, havo - hbo en vwo - wo en aan een betere afstemming van het onderwijs in onder- en bovenbouw. In goede samenwerking met onze partners maken we werk van vormgeving die de leerlingen de mogelijkheid biedt tot een drempelloze overgang naar de volgende leerfase.

6 Leerlingen, ouders en medewerkers die meedoen en erbij horen Aansluiting op de plaatselijke en regionale ontwikkelingen Ons onderwijs moet aansluiten op de ontwikkelingen in de regio Venlo. Economische, socio-culturele en internationale aspecten krijgen meer aandacht in ons onderwijs door meer Euregionale samenwerking en het stimuleren van onze leerlingen om meer bètaopleidingen te volgen. Aantrekkelijke en zorgzame werkgever Wij betrekken leerlingen, ouders en medewerkers bij de totstandkoming en uitvoering van beleid. Daarom gaan wij met elkaar in gesprek en streven we naar een maximale openheid en toegankelijkheid, ook middels de inzet van moderne informatie- en communicatietechnologie. De goede leraar maakt het verschil voor onze leerlingen. Met het oog daarop bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid zich optimaal te ontplooien. Wij geven meer inhoud aan de gesprekscyclus. Ook krijgen teams van docenten meer mogelijkheden om naar eigen inzicht de juiste dingen voor onze leerlingen te doen.

7 Gekwalificeerd medeopleider van de nieuwe generatie leraren Een pluriforme leergemeenschap met een op onderzoek gerichte houding In de Academische Opleidingsschool hebben we ervaring opgedaan om de eigen beroepspraktijk tot onderzoeksobject te maken. Medewerkers en aankomende leraren gaan aan de slag met OGVO-specifieke vraagstellingen. Bijvoorbeeld met de vraag hoe ICT en multimedia effectief worden ingezet ter ondersteuning van de leerprocessen van onze leerlingen. Actieve betrokkenheid bij onderwijskundige en regionale samenwerkingsverbanden Samen met lerarenopleidingen begeleiden wij aankomende leerkrachten en leiden deze op tot beginnend docent. Met deze samenwerking bieden we de vergrijzing het hoofd en verhogen we tevens de professionaliteit van de ervaren, beginnende en aankomende docent. In 2015 werven we tenminste 70% van onze nieuwe medewerkers via deze kanalen. De Onderwijsgemeenschap is vertegenwoordigd in relevante samenwerkingsverbanden, zoals de VO-Raad, de samenwerkingsverbanden vmbo - mbo en passend onderwijs, het besturenoverleg VO Limburg en het schoolleidersoverleg PO - VO. Met onze inbreng functioneren deze verbanden beter. Daarnaast borgen we de inbreng van OGVO in stuurgroepen zoals bijvoorbeeld de Kennisalliantie.

8 Passie voor het vak Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken verzorgt onderwijs op maat voor leerlingen in de regio Venlo. Wij zijn een samenwerkingsstichting, opgebouwd uit drie campussen; het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege zijn herkenbaar aan de inspirerende gebouwen, het brede onderwijsaanbod en aan het kwalitatief goede onderwijs. Welbevinden, aantrekkelijkheid en veelzijdigheid staan bij ons centraal. Deze kwaliteiten vormen onbetwistbare uitgangspunten voor de uitvoering van onze maatschappelijke opdracht. Daarnaast heeft elke campus eigen profilerende kenmerken, waar leerlingen en medewerkers trots op zijn. Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid zetten wij dit alles in om ervoor te zorgen dat elke leerling op de juiste leerplek terecht komt, zodat hij of zij een goede ontwikkeling door kan maken en uiteindelijk de best denkbare plek in de maatschappij vindt. Als de prominente aanbieder van voortgezet onderwijs in de gemeente Venlo dragen wij een belangrijke verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid nemen wij door de geboden kansen optimaal te benutten. Wij zijn trots op onze stad en wij willen trots blijven door jongeren af te leveren, die in staat zijn een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de regio en de maatschappij van morgen. OGVO is altijd in staat onderwijs te bieden dat goed bij de leerling past. Wie het nog niet zo goed weet, wordt begeleid in het keuzeproces. Uiteindelijk streven wij naar een passende opleiding voor iedere leerling, waarin wij middels flexibele trajecten en met inzet van moderne media vorm geven aan de leerlijn en rekening houden met individuele verschillen en achtergronden. Dit maken wij mogelijk door een goede samenwerking met elkaar en met externe belanghebbenden en door trots te zijn op zowel onze gemeenschappelijke ambitie, als ons onderscheidend vermogen ten opzichte van elkaar. Blariacumcollege College Den Hulster Valuascollege Het Blariacumcollege legt daarbij de focus op kleinschaligheid en betrokkenheid. Onze medewerkers in Blerick helpen leerlingen binnen deze dynamische en veilige leeromgeving hun plek te vinden en zich thuis te voelen. In deze prettige omgeving kan de leerling onder begeleiding aan zijn / haar zelfstandigheid werken en zich op alle aspecten ontwikkelen die de regio van morgen vraagt, of het nu business, onderzoeksvaardigheden of ICT betreft. Actief, zelfstandig, onderzoekend en ondernemend leren zijn aspecten die kenmerkend zijn voor College Den Hulster, waar leerlingen al in een vroeg stadium de kans krijgen om doelbewust aan hun eigen ontwikkeling te werken en kennis, inzicht en vaardigheden op te doen. De campus geeft iedere leerling de kans zich optimaal te ontwikkelen in de stromen techniek (Technasium), tweetalig onderwijs (Engels), cultuur of sport. Het Valuascollege is een creatieve middelbare school, die leerlingen mogelijkheden biedt zich in alle vrijheid te ontwikkelen waarbij de speerpunten cultuur, talen (tweetalig onderwijs Duits) en horeca zijn. Zang- en danstalenten komen in de vooropleidingen conservatorium en dans aan hun trekken. De campus wil leerlingen laten ervaren dat leren loont, passie prikkelt, autonomie activeert en talent telt.

9 Een voldoende is niet goed genoeg Wij zijn een optimaal ingerichte en dienstbaar opererende organisatie die staat voor hoge kwaliteit en een hoog serviceniveau. Om klantgericht te kunnen handelen, leggen we vast waar de uitvoering van de werkzaamheden het best tot zijn recht komt: op een campus of centraal. In geval van onderwijsgerelateerde zaken, is dit de campus. Bij financiën, ICT personeel en communicatie ligt dit genuanceerder. We nemen geen genoegen met een voldoende voor de kwaliteit van de onderwijsprocessen en de beoordeling daarvan, maar we streven naar tenminste één excellente opleiding per school, uiteindelijk leidend tot drie excellente scholen. Elke OGVO-medewerker is zich bewust van zijn of haar opdracht in de uitvoering van de kernprocessen en stelt zich vanuit dat besef dienstbaar op. De leiding heeft in dit opzicht een voorbeeldrol. Postbus AG Venlo T E info@ogvo.nl

Directeur Bedrijfsvoering Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken

Directeur Bedrijfsvoering Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken School- en functieprofiel Directeur Bedrijfsvoering Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken S14 CAO-VO Versie 19/09/16 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Jan de Boom, tel. 06-11006553;

Nadere informatie

Onderwijsdirecteur havo/vwo Valuascollege te Venlo

Onderwijsdirecteur havo/vwo Valuascollege te Venlo School- en functieprofiel Onderwijsdirecteur havo/vwo Valuascollege te Venlo S14 CAO-VO Versie 19/09/2016 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Jan de Boom, tel. 06-11 00 65 53; jan.de.boom@beteor.nl.

Nadere informatie

Piter Jelles Strategisch Perspectief

Piter Jelles Strategisch Perspectief Piter Jelles Strategisch Perspectief Strategisch Perspectief Inhoudsopgave Vooraf 05 Piter Jelles Onze missie 07 Onze ambities 07 Kernthema s Verbinden 09 Verbeteren 15 Vernieuwen 19 Ten slotte 23 02 03

Nadere informatie

SCHOOLONTWIKKELPLAN SAMEN UNIEK

SCHOOLONTWIKKELPLAN SAMEN UNIEK SCHOOLONTWIKKELPLAN 2017-2021 SAMEN UNIEK Instemming van de medezeggenschapsraad: 23 januari 2017 1 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Missie... 4 3. Visie... 4 4. Zes pijlers... 5 5. Kernwaarden en ambities...

Nadere informatie

Onderwijsdirecteur vmbo College Den Hulster OGVO Venlo

Onderwijsdirecteur vmbo College Den Hulster OGVO Venlo School- en functieprofiel Onderwijsdirecteur vmbo College Den Hulster OGVO Venlo versie 22-04-2016 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Bart Visser, tel. 06-20 59 92 80; bart.visser@beteor.nl.

Nadere informatie

Leren & ontwikkelen. doe je samen

Leren & ontwikkelen. doe je samen Leren & ontwikkelen doe je samen VIER SpeerpunteN Onze missie en visie bepalen, samen met externe ontwikkelingen (zoals wet- en regelgeving, nieuwe inzichten en technologische ontwikkelingen), ons beleid

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

OGVO Campusdirecteur College Den Hulster

OGVO Campusdirecteur College Den Hulster School- en functieprofiel OGVO Campusdirecteur College Den Hulster (S15 CAO-VO) Versie 03-6-2014 Informatie: Neem contact op met Jaap Engbers, BeteoR, tel: 06-53 39 20 55; jaap.engbers@beteor.nl of Ernie

Nadere informatie

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE INHOUD Missie & visie 4 Het onderwijs voorbij 5 Kwaliteit vanuit identiteit 7 Werken vanuit passie 8 Elke leerling telt 10 Ondernemend en

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit!

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! zelfbewust eigentijds ambities kritisch ondersteuning open uitdaging ruimdenkend samen ondernemend betrokken oog voor de wereld vrijheid creatief daadkracht

Nadere informatie

Leren excelleren Strategisch beleid PRIMOvpr 2015-2019

Leren excelleren Strategisch beleid PRIMOvpr 2015-2019 Leren excelleren Strategisch beleid PRIMOvpr 2015-2019 Onderwijsgroep PRIMO vpr Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Voorne-Putten en regio Kwaliteit op een hoger plan brengen Wie zijn we? Sinds 1

Nadere informatie

Voldoende is niet goed genoeg.. Strategisch beleidsplan 2015/2019. Stichting H 3 O

Voldoende is niet goed genoeg.. Strategisch beleidsplan 2015/2019. Stichting H 3 O Voldoende is niet goed genoeg.. Strategisch beleidsplan 2015/2019 Stichting H 3 O 1 Bijzonder Wat is het bijzondere van H 3 O? Waarin onderscheidt H 3 O zich, wat maakt het verschil? En wat wil H 3 O waarmaken?

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018. SKO Flevoland en Veluwe. Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw

KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018. SKO Flevoland en Veluwe. Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw SKO Flevoland en Veluwe Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018 Strategisch beleidsplan SKO Flevoland en Veluwe 1 KINDEREN LATEN LEREN Onze droomschool

Nadere informatie

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur SKPO Profielschets Lid College van Bestuur 1 Missie, visie SKPO De SKPO verzorgt goed primair onderwijs waarbij het kind centraal staat. Wij ondersteunen kinderen om een stap te zetten richting zelfstandigheid,

Nadere informatie

Kadernotitie professionalisering

Kadernotitie professionalisering Kadernotitie professionalisering 2015-2020 Colofon Uitgave : ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs Voorgenomen besluit College van Bestuur : 31 maart 2015 Instemming GMR : 24 april 2015 Vastgesteld

Nadere informatie

Schoolprofiel Emelwerda College

Schoolprofiel Emelwerda College Schoolprofiel Emelwerda College Emmeloord Mei 2017 1 Inhoudsopgave 1. Informatie over het Emelwerda College 3 2. Procedure werving en selectie vacatures 6 2 1. Informatie over het Emelwerda College 1.1

Nadere informatie

klein, veilig, ondernemend

klein, veilig, ondernemend klein, veilig, ondernemend Talent optimaal ontwikkelen door uitdagend onderwijs op maat. Locatieplan 2013-2016 16-05-2013 1 Inhoud 1 Inleiding p. 3 2 Visie en ambities p. 3 3 Onderwijs p. 4 4 Personeel

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

Korte versie beleidsplan

Korte versie beleidsplan Korte versie beleidsplan 2015 2019 Voorwoord In dit strategisch beleidsplan Ieder talent blijft tellen beschrijft de Stichting Archipel Scholen de richting waarin de organisatie zich de komende vier jaar

Nadere informatie

Ontwikkelen en leren in verbinding

Ontwikkelen en leren in verbinding Ontwikkelen en leren in verbinding Strategisch plan Stichting Lijn 83 primair onderwijs 2015-2019 Inhoud pagina Inleiding 5 1 Missie & visie Lijn 83 6 2 Vertrekpunt Lijn 83 7 3 Doelstelling strategisch

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 Strategisch beleidsplan PCO Gelderse Vallei Inleiding Voor u ligt het strategische beleidsplan (SBP) 2016 tot en met 2020. Bij het tot stand komen van dit SBP is als eerste

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Colofon. Almeerse Scholen Groep. Koersplan maart 2015

Wat gaan we doen? Colofon. Almeerse Scholen Groep. Koersplan maart 2015 Colofon De uitgebreide versie van het ASG Koersplan 2015-2018 kunt u vinden op www.almeersescholengroep.nl. Dit is een uitgave van de Almeerse Scholen Groep. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN 20152020. Excellent onderwijs voor een innovatieve regio

STRATEGISCH PLAN 20152020. Excellent onderwijs voor een innovatieve regio STRATEGISCH PLAN 20152020 Excellent onderwijs voor een innovatieve regio introductie Met meer dan 10.000 studenten en ruim 800 medewerkers zijn we het grootste opleidingencentrum voor beroepsonderwijs

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool

Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool Voor elk kind dat met plezier naar zijn eigen hoogte klimt Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool www.hermanbroeren.nl Periode 2018-2022 Roermond, 1 augustus 2018 Voorwoord Voor u ligt het strategisch

Nadere informatie

Ontdek je wereld. Koersplan THUIS IN DE WERELD. Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle

Ontdek je wereld. Koersplan THUIS IN DE WERELD. Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle Ontdek je wereld Koersplan 2019-2023 THUIS IN DE WERELD Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle 013-530 25 48 info@edu-ley.nl www.edu-ley.nl Betekenis geven aan ambities Missie: Waar staan onze scholen voor? Edu-Ley

Nadere informatie

Binnen. creëren wij kansen

Binnen. creëren wij kansen Binnen creëren wij kansen Het Meerrijk O.B.S. De Schakel O.J.S. Het Scala Dirk van Dijkschool (Hfd) O.D.S. Engelenberg Dirk van Dijkschool (dep) Stichting openbaar onderwijs Kampen wil haar nieuwe status

Nadere informatie

middelbaar beroepsonderwijs Brainport regio Eindhoven Onderwijsvisie Onze kijk op onderwijs

middelbaar beroepsonderwijs Brainport regio Eindhoven Onderwijsvisie Onze kijk op onderwijs middelbaar beroepsonderwijs Brainport regio Eindhoven Onderwijsvisie Onze kijk op onderwijs Summa College maart 2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: De vijf onderwijspijlers 4 Hoofdstuk 2: De vijf onderwijspijlers

Nadere informatie

Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa

Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa Vastgesteld door het college van bestuur op 4 januari 2016 Positief advies beleidsoverleg 13 oktober 2015 Goedgekeurd door de raad van toezicht 18 december 2015

Nadere informatie

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN Op weg naar 2020 Dit is het verhaal van de NUOVO scholengroep. Verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen in de stad Utrecht. Tien openbare scholen bieden samen een breed aanbod:

Nadere informatie

Profiel & Selectieprocedure. Directeur-bestuurder Stellingwerf College

Profiel & Selectieprocedure. Directeur-bestuurder Stellingwerf College Profiel & Selectieprocedure Directeur-bestuurder Stellingwerf College juni 2016 Onze school Het Stellingwerf College, een openbare school voor vmbo, mavo, havo, vwo en verrijkt en versneld vwo in Oosterwolde

Nadere informatie

Het huis van JBC. Stap 1 op weg naar een gezamenlijke beleving van het nieuwe schoolgebouw

Het huis van JBC. Stap 1 op weg naar een gezamenlijke beleving van het nieuwe schoolgebouw Het huis van JBC Stap 1 op weg naar een gezamenlijke beleving van het nieuwe schoolgebouw Van schoolvisie naar gezamenlijke beleving van het nieuwe gebouw Met leerlingen, school, ouders en architect aan

Nadere informatie

VERTROUWEN IS DE BASIS

VERTROUWEN IS DE BASIS VERTROUWEN IS DE BASIS 1 STICHTING ALGEMEEN BIJZONDERE SCHOLENGROEP AMSTERDAM 2 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1 Inleiding 2 Missie, visie, kernwaarden en motto 2 Onze scholen 4 Strategie en aanpak 7 ABSA beleidspunten

Nadere informatie

REKENBELEID VALUASCOLLEGE VMBO - HAVO - VWO JOHN VAN OOIJEN KLAAS BEURSKENS

REKENBELEID VALUASCOLLEGE VMBO - HAVO - VWO JOHN VAN OOIJEN KLAAS BEURSKENS REKENBELEID VALUASCOLLEGE VMBO - HAVO - VWO JOHN VAN OOIJEN KLAAS BEURSKENS 1.Inhoudsopgave 2. Inleiding... 2 3. De school als organisatie... 2 4. Visie op rekenbeleid... 2 4.1 Uitgangspunten rekenbeleid...

Nadere informatie

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.'

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' identiteitsbewijs ' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Onderwijs draait om mensen. Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie,

Nadere informatie

De speerpunten van de SPCO-scholen

De speerpunten van de SPCO-scholen Meerjaren Plan 2012-2015 De speerpunten van de SPCO-scholen Inleiding Strategische speerpunten Hart voor kinderen Met veel genoegen presenteren wij de samenvatting van ons strategisch meerjarenplan Hart

Nadere informatie

Hondsrug College. School Ontwikkelings Plan Onderwijs op maat. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Hondsrug College. School Ontwikkelings Plan Onderwijs op maat. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Hondsrug College School Ontwikkelings Plan 2016-2020 Onderwijs op maat Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! 3 Elke leerling is uniek: onze ambitie is om vernieuwend onderwijs op maat

Nadere informatie

Basis voor cultuureducatie als basis voor vernieuwing

Basis voor cultuureducatie als basis voor vernieuwing Basis voor cultuureducatie als basis voor vernieuwing Ronald Kox, hoofd Cultuureducatie Nieuwegein, 17 maart 2017 ronaldkox@lkca.nl Waarom kunst en cultuur? Artistiek-creatief proces Iteratief proces Universeel

Nadere informatie

Strategisch beleid 2015-2019 Het proces

Strategisch beleid 2015-2019 Het proces Strategisch beleid 2015-2019 Het proces Beleidsjaar 14-15 we maken de balans op Missie en kernwaarden/uitgangspunten Dit zijn wij, hier staan we voor Nadere analyse Wat gaat goed, wat pakken we aan Wat

Nadere informatie

Achtergrond onderzoeksvraag 1

Achtergrond onderzoeksvraag 1 Achtergrond onderzoeksvraag 1 1. Kerncurriculum en keuzedelen voor school en leerling Wij pleiten voor een vaste basis van kennis en vaardigheden die zich beperkt tot datgene wat alle leerlingen ten minste

Nadere informatie

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Op reis naar toekomstvaardige leerlingen! Visiedocument Samenwerkingsschool de Nijewier Tjalleberd Datum: 25 maart 2019 Versie: vastgesteld Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

Profielschets beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht

Profielschets beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht Profielschets beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht Baarn 26 maart 2018 Inhoud Stichting SKOzoK 3 De Raad van Toezicht 4 Huidige vacatures 4 Overige informatie 6 De procedure 6 Informatie 6 Profielschets

Nadere informatie

Toekomstgericht, professioneel, verbonden. Strategisch Beleidsplan OSG Schoonoord

Toekomstgericht, professioneel, verbonden. Strategisch Beleidsplan OSG Schoonoord Toekomstgericht, professioneel, verbonden Strategisch Beleidsplan OSG Schoonoord 2017 2021 2 / 7 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Missie, Visie en Kernwaarden 3 2.1 Missie 3 2.2 Visie 4 2.3 Kernwaarden 4

Nadere informatie

Functieprofiel Raad van Toezicht

Functieprofiel Raad van Toezicht Functieprofiel Raad van Toezicht Opgesteld: november 2014 Vastgesteld: 25 november 2014 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO 1 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO Organisatieschets In 2001 zijn de

Nadere informatie

Alle uitspraken/ antwoorden van ouders op onderwijscafé OPONOA, 26/10. Per vraag in volgorde van belangrijkheid (antwoorden zijn gewogen).

Alle uitspraken/ antwoorden van ouders op onderwijscafé OPONOA, 26/10. Per vraag in volgorde van belangrijkheid (antwoorden zijn gewogen). Bijlage bij verslag oudercafé OPONOA 26 oktober 2016 Aan : CvB, klankbordgroep (verspreiding bepalen in klankbordgroep) Betreft : Impressie en uitkomsten oudercafé 26 oktober 2016 Datum: : 28 oktober 2016

Nadere informatie

Koersplan Friesland College Waar leren werkt

Koersplan Friesland College Waar leren werkt Koersplan Friesland College 2019-2022 Waar leren werkt Koersplan Friesland College 2019-2022 1. Waar leren werkt Visie: Waar leren werkt Deze drie woorden vatten kernachtig samen waar we voor staan als

Nadere informatie

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch.

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch. JIJ MAAKT HET OP EMMA Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch. Ga je naar het vmbo, basis, kader of wil je liever naar de theoretische leerweg? Dan

Nadere informatie

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap Strategienota 2019-2022 Ruimte, Relatie & Rekenschap 2 Strategienota Landstede Groep 2019-2022 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Missie & waarden 6 1.1 Missie 6 1.2 Waarden 6 We willen ontwikkelen

Nadere informatie

Bouwen aan excellentie. vroeg beginnen!

Bouwen aan excellentie. vroeg beginnen! WELKOM Bouwen aan excellentie vroeg beginnen! First LEGO League Bouwen aan excellentie een tussenstand Sturingsprincipe Deltion ruimte leegte RUST kaders versus ON RUS T chaos Verbinden van trots en besef

Nadere informatie

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR Profiel Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT Stichting BOOR 1 Stichting BOOR Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën en ICT Organisatie BOOR verzorgt het openbaar

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018

Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018 Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018 Voorwoord. De planperiode van 2011-2014 ligt bijna achter ons en geeft ons reden tot nadenken over de doelen voor de komende vier jaar. Als we terugdenken

Nadere informatie

NIEUWSGIERIG NAAR. De ontwikkeling van uw kind op het

NIEUWSGIERIG NAAR. De ontwikkeling van uw kind op het NIEUWSGIERIG NAAR. De ontwikkeling van uw kind op het NIEUWSGIERIG NAAR BELANGRIJKE DATA IN 2019? HEEFT UW KIND DE SPECIALE GROEP 7/8- PAGINA OP ONZE WEBSITE (ADELBERT. NL) AL GEZIEN? Voel je al even een

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Minister Calsschool

Strategisch beleidsplan Minister Calsschool Strategisch beleidsplan Minister Calsschool 2013-2015 Een school voor vrije vogels, voor kleine en voor grote waar iedereen een eigen plekje heeft en om de ander geeft. Min Calsschool strategisch plan

Nadere informatie

Onze scholen in het voortgezet onderwijs

Onze scholen in het voortgezet onderwijs Onze scholen in het voortgezet onderwijs Almeerse Scholen Groep Voor elke leerling het juiste onderwijs 48 basisscholen Acht scholen in het voortgezet onderwijs Gevarieerd en compleet onderwijsaanbod Kindgericht

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

STICHTING HAAGSCHE SCHOOLVEREENIGING

STICHTING HAAGSCHE SCHOOLVEREENIGING 2018 2023 S T R AT E G I S C H B E L E I D S P L A N H S V STICHTING HAAGSCHE SCHOOLVEREENIGING INLEIDING In onze diverse organisatie streven we naar een goede samenwerking met respect voor de verschillende

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar Rijnwoude volgens. Domino. Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht

Informatie voor ouders. schooljaar Rijnwoude volgens. Domino. Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Rijnwoude volgens Domino Hart voor jouw talent! Leren met uitzicht Leren met uitzicht Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op

Nadere informatie

Meerwerf basisschool Prinses Margriet. www.meerwerf.nl. Leren voor het leven

Meerwerf basisschool Prinses Margriet. www.meerwerf.nl. Leren voor het leven Meerwerf basisschool Prinses Margriet www.meerwerf.nl Leren voor het leven B Baken in het dorp De Prinses Margrietschool is voor vele generaties een bekende plek. Vanouds hebben we aandacht voor een ieder:

Nadere informatie

Werkgevers Ondernemers. In gesprek over de inhoud van het onderwijs

Werkgevers Ondernemers. In gesprek over de inhoud van het onderwijs Werkgevers Ondernemers In gesprek over de inhoud van het onderwijs 1 Algemeen Doe mee en praat mee! Antwoord of reactie op deze vraag? Dé landelijke dialoog over ons onderwijs en de toekomst. Deel gedachten,

Nadere informatie

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS JIJ MAAKT HET OP EMMA Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS Ga je naar het vmbo, mavo, kader of basis? Dan moet je op het Emmacollege zijn; daar ontdek je

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College

Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College De Raad van Toezicht van Dorenweerd College te Doorwerth zoekt per direct: Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College Profiel: P&O en/of Juridische achtergrond De Raad van Toezicht De Raad van Toezicht (RvT)

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht!

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! JAARPLAN 2018-2019 Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl

Nadere informatie

Competentieprofielen Docentfuncties

Competentieprofielen Docentfuncties Competentieprofielen Docentfuncties De Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken is in 2002 begonnen met de ontwikkeling van competentiemanagement. Een werkgroep competentiemanagement bestaande uit sectordirecteuren,

Nadere informatie

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling.

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. Functieprofiel Leraar op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. April 2018 Specifieke competenties teamlid OBS Het Toverkruid

Nadere informatie

Op expeditie naar waarde(n)

Op expeditie naar waarde(n) Op expeditie naar waarde(n) 21e eeuwse educatie Effectief leiderschap Vakmanschap: de leraar doet ertoe! Verbinding met de gemeenschap Waardengedreven onderwijs Op expeditie naar waarde(n) De hele opvoeding

Nadere informatie

Identiteit van de Koos Meindertsschool

Identiteit van de Koos Meindertsschool Identiteit van de Koos Meindertsschool 1. Identiteit - het karakter van de school Wij zijn een open school waarin een ieder gelijkwaardig is. Wij heten elk kind welkom op de Koos Meindertsschool, ongeacht

Nadere informatie

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis IDENTITEITS- BEWIJS ' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis 2 Onderwijs draait om mensen Als wij in onze onderwijsinstelling iets willen bereiken, dan

Nadere informatie

Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE

Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE Geboeid kijk je de wereld in om je te blijven verwonderen. Of je nu oud of jong bent, die verwondering moet je vasthouden. 2 SWK-Kinderopvang SWKGroep Kinderopvang

Nadere informatie

Recht op geletterd(heid)!

Recht op geletterd(heid)! Recht op geletterd(heid)! Basisvaardigheden Taal in het voortgezet onderwijs in Nederland Jan Rijkers voorzitter Centrale Directie Het Hooghuis scholengroep voortgezet onderwijs, Oss, NL CTO, Met recht

Nadere informatie

Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE

Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE SWKGroep Geboeid kijk je de wereld in om je te blijven verwonderen. Of je nu oud of jong bent, die verwondering moet je vasthouden. Stichting SWKGroep staat voor

Nadere informatie

Hier staan we voor! www. lentiz.nl/floracollege

Hier staan we voor! www. lentiz.nl/floracollege Dit is wie we zijn. Het Lentiz Floracollege wil werken aan een duidelijke uitstraling in onze regio., waarvan we de betekenis gezamenlijk hebben bepaald, helpen daarbij. Hier staan we voor! Met ondernemen,

Nadere informatie

Functieprofiel Manager HRM & Organisatieontwikkeling. Veluwse Onderwijsgroep Apeldoorn

Functieprofiel Manager HRM & Organisatieontwikkeling. Veluwse Onderwijsgroep Apeldoorn Functieprofiel Manager HRM & Organisatieontwikkeling Veluwse Onderwijsgroep Apeldoorn (S12 CAO-VO) Versie 22/04/2016 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Ernie Baelde, tel. 06-12 58 71

Nadere informatie

Goede resultaten en met plezier naar school! Identiteitsprofiel Singelland VO Surhuisterveen

Goede resultaten en met plezier naar school! Identiteitsprofiel Singelland VO Surhuisterveen Goede resultaten en met plezier naar school! Identiteitsprofiel Singelland VO Surhuisterveen 1. Waar wij in geloven Op onze school telt iedereen en werken we samen op basis van gelijkwaardigheid. De school

Nadere informatie

Profielschets. Teamleider vwo bovenbouw

Profielschets. Teamleider vwo bovenbouw Profielschets Teamleider vwo bovenbouw Rotterdam, 2016 Profielschets Teamleider vwo bovenbouw (LD) Libanon Lyceum Omvang: 1,0 fte met een beperkte lesgevende taak. Vooraf Het Libanon Lyceum in Rotterdam

Nadere informatie

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord 1 identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord I Zijn wie je bent. Dat is geluk. I Erasmus 2 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs

Nadere informatie

De kracht van samenwerking. Brainport Development, 2014

De kracht van samenwerking. Brainport Development, 2014 1 De kracht van samenwerking Brainport Development, 2014 2 De kracht van samenwerking Brainport Development, 2014 VAN KORTSLUITING NAAR CONTACT BETA CHALLENGE PROGRAMMA EEN LEERROUTE MAVO-MBO-HBO Henk

Nadere informatie

leren in oss, zo doen we dat!

leren in oss, zo doen we dat! leren in oss, zo doen we dat! visie op een leven lang leren en ontwikkelen in de gemeente oss Oss is een open leergemeenschap waar individuen in verschillende omgevingen een leven lang leren en zichzelf

Nadere informatie

Meerwerf basisschool. De Dijk. www.meerwerf.nl. Sportief en ondernemend

Meerwerf basisschool. De Dijk. www.meerwerf.nl. Sportief en ondernemend Meerwerf basisschool De Dijk www.meerwerf.nl Sportief en ondernemend GGezond en een goede mentaliteit Op De Dijk vormen gedegen taal- en rekenonderwijs de basis in iedere klas. We maken elke dag tijd vrij

Nadere informatie

samen onderwijs maken BEDRIJFSPLAN 2015-2018

samen onderwijs maken BEDRIJFSPLAN 2015-2018 samen onderwijs maken BEDRIJFSPLAN 2015-2018 WOORD VOORAF De titel zegt alles. Samen onderwijs maken. Elke dag weer, samen met onze medewerkers, leerlingen en de regio. Daarin spelen wij als opleider een

Nadere informatie

Voortgezet onderwijs anno Op weg naar de toekomst van uw kind. Fijn dat u er bent!

Voortgezet onderwijs anno Op weg naar de toekomst van uw kind. Fijn dat u er bent! Voortgezet onderwijs anno 2017 1 Op weg naar de toekomst van uw kind Fijn dat u er bent! 2 Belangrijk is dat we vanavond uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden Welke vragen heeft u meegenomen? Een reis

Nadere informatie

Het voortgezet onderwijs van nu. Op weg naar de toekomst van uw kind. Fijn dat u er bent!

Het voortgezet onderwijs van nu. Op weg naar de toekomst van uw kind. Fijn dat u er bent! Het voortgezet onderwijs van nu 1 Op weg naar de toekomst van uw kind Fijn dat u er bent! 2 Belangrijk is dat we vanavond uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden Welke vragen heeft u meegenomen? Een reis

Nadere informatie

De school is mijn tuin. Claudia Diepstraten, directeur onderwijsteam DHKT. gekomen na 4 sessies met de gezamenlijke teams van de vier

De school is mijn tuin. Claudia Diepstraten, directeur onderwijsteam DHKT. gekomen na 4 sessies met de gezamenlijke teams van de vier De school is mijn tuin Claudia Diepstraten, directeur onderwijsteam DHKT 2015-2019 Dit document beschrijft de parasolvisie van onderwijsteam DHKT. Het vormt een beschrijving van de gezamenlijke visie van

Nadere informatie

samen het verschil maken

samen het verschil maken Koersplan 2016-2020 samen het verschil maken Inhoudsopgave Voorwoord 7 Missie 8 Onze scholen 8 Kernwaarden 9 Externe ontwikkelingen 12 Visie op onderwijs 13 Strategische ambities 14 4 Koersplan Markland

Nadere informatie

Visie Missie. De missie van onze stichting is de volgende: wie je morgen bent creëer je vandaag met de som van gisteren

Visie Missie. De missie van onze stichting is de volgende: wie je morgen bent creëer je vandaag met de som van gisteren Visie Missie De Jan Ligthartscholen van de Jan Ligthartgroep Tilburg hebben een duidelijk doel voor ogen: het onderwijs dusdanig inrichten dat het de basis vormt van het levenslang leren dat een mens doet.

Nadere informatie

We willen de Zeeuwse jongeren zo goed mogelijk toerusten voor hun latere rollen als werknemer, ondernemer, ouder, burger et cetera.

We willen de Zeeuwse jongeren zo goed mogelijk toerusten voor hun latere rollen als werknemer, ondernemer, ouder, burger et cetera. 2 In de afgelopen jaren is al veel gedaan om het onderwijs in Zeeland meer toekomstbestendig te maken. Daarmee is een aanzet gegeven voor een gezonde toekomst van het onderwijs in Zeeland, maar ligt er

Nadere informatie

Functieprofiel. Manager Informatisering & Automatisering. Veluwse Onderwijsgroep Apeldoorn

Functieprofiel. Manager Informatisering & Automatisering. Veluwse Onderwijsgroep Apeldoorn Functieprofiel Manager Informatisering & Automatisering Veluwse Onderwijsgroep Apeldoorn (S12 CAO-VO) Versie 22/04/2016 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Jan de Boom, tel. 06-11 00

Nadere informatie

We werken al veel samen op het gebied waar het kan en meer geconcentreerd. zodat er meer geld beschikbaar komt opleidingen meer specialistisch zijn

We werken al veel samen op het gebied waar het kan en meer geconcentreerd. zodat er meer geld beschikbaar komt opleidingen meer specialistisch zijn 2 In de afgelopen jaren is al veel gedaan om het onderwijs in Zeeland meer toekomstbestendig te maken. Daarmee is een aanzet gegeven voor een gezonde toekomst van het onderwijs in Zeeland, maar ligt er

Nadere informatie

SAMEN OPLEIDEN: impact van leren in beeld. Meerjarenplan Opleiden in de School

SAMEN OPLEIDEN: impact van leren in beeld. Meerjarenplan Opleiden in de School SAMEN OPLEIDEN: impact van leren in beeld Meerjarenplan Opleiden in de School 2015-2018 Opleidingsteam, 2015 Samen opleiden: impact van leren in beeld Meerjarenplan 2015-2018 Inleiding Goed onderwijs staat

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit)

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) FUNCTIEPROFIEL Functies: Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) 1. ORGANISATIEBESCHRIJVING De Meerwegen scholengroep is een christelijke

Nadere informatie

Dan ben je welkom op één van de drie locaties van het Almende College!

Dan ben je welkom op één van de drie locaties van het Almende College! Zoek jij een school met voldoende ontplooiingskansen? met ruime ervaring in het begeleiden van stagiairs? met een veilige, coöperatieve leeromgeving voor leerlingen, stagiairs en personeel? waar binnen

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan. Dr. Nassau College

Strategisch beleidsplan. Dr. Nassau College Strategisch beleidsplan Dr. Nassau College 2018-2022 20 april 2018 Inhoud Strategisch beleidsplan 1. Inleiding 3 2. De samenleving verandert. Het onderwijs verandert mee 4 3. Het Dr. Nassau College 5 4.

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Kies je voor CSW Van de Perre? Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Dan kies je

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE VISIEONTWIKKELING OP LEESONDERWIJS

GEMEENSCHAPPELIJKE VISIEONTWIKKELING OP LEESONDERWIJS AANSLUITING PO-VO ONTWIKKELING/ DIFFERENTIATIE GEMEENSCHAPPELIJKE VISIEONTWIKKELING OP LEESONDERWIJS Dit document bevat de procesbeschrijving van de leergemeenschap taal uit de ketenverbinding van Openbaar

Nadere informatie

De TL (G) in 21 e eeuw.

De TL (G) in 21 e eeuw. De TL (G) in 21 e eeuw. Koers Platform TL 90 GTL/Mavo-scholen vormen samen het Platform TL Doelstelling: In verscheidenheid werken aan twee hoofdzaken: School is meer dan een diploma-instituut School is

Nadere informatie

Samen werken, samen ontwikkelen

Samen werken, samen ontwikkelen Samen werken, samen ontwikkelen Strategisch beleid ROOBOL 2015-2019 Willem Wouda/ Reiny Kas Siderius SAMENVATTING Het strategisch beleidsplan 2015-2019 bevat de missie en visie van Stichting ROOBOL. De

Nadere informatie