Regiobiljart Oss Biljart voor Senioren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regiobiljart Oss Biljart voor Senioren"

Transcriptie

1 Regiobiljart Oss Biljart voor Senioren Ad Verhagen, Voorzitter, Penningmeester en PR man; Auke Feitsma, Secretaris; Rini van Hoogstraten, Wedstrijdleider en Webmaster; Piet vd Wijst, Ass. Wedstrijdleider en schaduw Webmaster; Hans Linders, Ass. Wedstrijdleider en schaduw Webmaster. Vraagbaak: Kenmerk: ALV RBO behandeld door A. Feitsma Datum Verslag: Algemene Ledenvergadering Regiobiljart Oss Locatie: Gerardus Majella te Oss Datum: 9 augustus 2012 Agendapunten: 1. Door alle aanwezige Afgevaardigden is de presentielijst getekend. Afwezig met kennisgeving: L. van Hout van Schaijk en P.F. Scholten van Krinkelhoek. Schaijk heeft een vervanger L. Peters die de honneurs heeft waargenomen. De gewezen vervanger van Krinkelhoek, de heer H. Kleingeld is, zonder afmelding, niet op komen dagen. 2. Opening door de voorzitter, de voorzitter heet een ieder van harte welkom en opent de vergadering met het verzoek om enige momenten stilte ter nagedachtenis aan degene die ons zijn ontvallen. 3. Ingekomen stukken en mededelingen, er zijn er geen, volgens de secretaris. 4. Goedkeuring Agenda, de agenda wordt zonder toevoegingen door de aanwezigen goedgekeurd. 5. Goedkeuring van het verslag van de vorige ALV vergadering van 7 juni 2012, deze wordt op enige op- en aanmerkingen t.a.v. de door de secretaris gebruikte stijl en woordkeus goedgekeurd. De voorzitter voegt daaraan toe dat t.a.v. de in het verslag genoemde competitievervalsing en de haatmails, de zaken met de betrokkene(n) zijn rechtgetrokken. Nadat eerst een royement was uitgesproken is door alle betrokkenen een verklaring ondertekend waardoor herhaling van de feiten, kan worden voorkomen. Sancties kunnen echter te allen tijde opnieuw worden ingesteld. Waarvan acte. 6. Behandeling van de agendapunten 6,7,8 en 9 van de ALV van 7 juni 2012, deze punten worden hierna besproken. 7. Verslag van de Kascontrolecommissie over het boekjaar , de kascontrolecommissie, bestaand uit Tini Gijsbers en Jac Jonge is op 4 augustus 2012 de controle uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat de getoonde cijfers en de bijbehorende verantwoording voor akkoord wordt verklaard. 8. Dechargeverlening door de kascontrolecommissie, De commissie is van mening dat de jaarrekening een getrouw beeld geeft van de grootte en de samenstelling van het vermogen per 31 december 2011 en het boekhoudresultaat over een periode van 1 januari 2012 t/m 25 juli De commissiestelt de algemene ledenvergadering voor de penningmeester decharge te verlenen over het aanwezige verslag. Waarvan acte.

2 8a. De volgende kascontrolecommissie zal bestaan uit vertegenwoordigers van de Afdelingen Kortfoort en Gerardus Majella. 9. Pauze, met gelegenheid de jaarlijkse bijdrage voor de competitie te voldoen. Met uitzondering van Krinkelhoek hebben alle Afdelingen aan hun financiële verplichtingen voldaan, waarna de wedstrijdleider R. van Hoogstraten de nodige informatie en competitiegegevens ter hand heeft gesteld. 10. Uitreiking van het WEDSTRIJDREGLEMENT COMPETITIE REGIOBILJARD, gewaarmerkt met: Versie 2.04; augustus 2012; Dit Reglement zal door de Afgevaardigden voor aanname ondertekend en gearchiveerd bij het Secretariaat van Regiobiljart Oss. Dit reglement is vervat in de in punt 10 en 11 genoemde informatie. De Afgevaardigden ontvangen van de secretaris een afzonderlijk laatste blad van het Wedstrijdreglement, wat door iedereen is ondertekend, hetgeen zoveel betekent dat door alle aanwezige Afgevaardigden het WEDSTRIJDREGLEMENT COMPETITIE REGIOBILJARD, gewaarmerkt met: Versie 2.04; augustus 2012;voor akkoord is verklaard. Waarvan acte. 11. Uitreiking gedrukt exemplaar van het Programma in de diverse klassen, 1 exemplaar per klasse en per Afgevaardige en 1 exemplaar per Teamleider; Uitreiking Ball-marker 1 stuks per Afgevaardigde. Genoemde informatie en hulpmiddel is uitgereikt. 12. Brainstorming van in totaal 15 minuten omtrent de vraagstukken: A. Het uitreiken van de prijzen van de Competitie en de PK op één en dezelfde locatie op één en dezelfde dag; B. De finalewedstrijden van de PK aansluitend te laten volgen op de voorwedstrijden PK; C. De finalewedstrijden van b.v. de A-Klasse poules A + B laten spelen op een onafhankelijke locatie en neutraal terrein in de vorm van een echte Play Off. Na een discussie van ca. 10 minuten komen de volgende op- en aanmerkingen steeds weer terug, t.w.: --- ruimtegebrek of gebrek aan capaciteit van de diverse lokaliteiten; --- parkeervoorzieningen; --- prijzen van consumpties; --- wie organiseert wat; --- planning van voorjaarsvakanties komen in het geding door alles strak achter elkaar te plannen; --- financiële tegemoetkoming door RBO; --- de Play Off is een nieuw fenomeen waarover e.e.a nader bekend moet worden gemaakt. --- neutraal terrein; De reguliere competitie is op 3 april 2013 klaar. Dan moeten ook de Play Offs van de A-klasse bekend zijn, waarvan acte. Besloten wordt, met algehele instemming, dat een ieder voor zich dit bij hem thuis in de groep zal gooien en t.z.t. eventueel met een voorstel te komen. Wellicht dat hierover bij de eerstvolgende evaluatievergadering van de ALV iets meer bekend kan zijn.

3 13. Hoe om te gaan met het invullen van wedstrijduitslagen in Biljartpoint door de Afgevaardigden respectievelijk door de Teamleiders. De teamleiders van Regiobiljart Oss zijn bereid per Afdeling een Afgevaardigde met 1 Teamleider de kneepjes van het vak te leren. De interne kennisoverdracht binnen de Afdelingen dient daarna in eigen beheer te geschieden. Een schriftelijke handleiding kan men van de Internetsite van RBO afhalen resp. wordt eenmalig op papier verstrekt. Dit betreft een éénmalige aanbieding, daarna zal men het op eigen kracht moeten doen. Hans Linders stelt dat: indien men denkt in de problemen te komen bel dan meteen met één der wedstrijdleiders/webmasters. Hij is bereid als een vrijwillige brandweer in de auto te stappen en op locatie uitleg te geven. Niemand heeft namelijk iets aan half- of knoeiwerk. 14. Vaststellen stemrecht voor besluitvorming in RBO-vergaderingen per Afdeling Een in de Bestuursvergadering gemaakt bestuursbesluit van 2 augustus 2012 is hiervoor een wettekst vastgesteld hetwelk tijdens de ALV wordt versterkt. De graag waarom niet door te gaan met het oude systeem t.w. iedere Afgevaardigde en elk Bestuurslid 1 stem, is niet meer van deze tijd. Het bestuur heeft daardoor overmacht en zoals b.v. B.d.H Berghem, dan al 3 stemmen in te brengen. Het nieuwe systeem heeft als voordeel dat, tot op zekere hoogte, het aantal actieve leden in de competitie de zwaarte van het stemrecht, de kiesdeler bepaalt. Het voorstel om te kiezen volgens het nieuwe systeem heeft bij alle Afgevaardigden de voorkeur wanneer blijkt dat de stemmen evenredig worden verdeeld en zeer als zeer democratisch wordt opgevat.

4 De stemverdeling wordt daarom als volgt door alle aanwezige Afgevaardigden aanvaard t.w. Bij de stemverdeling is uitgegaan van de volgende kiesdeler: Per Afdeling: tot 20 actieve competitiebiljarters, 1 stem; van 21 t/m 50 actieve biljarters, 2 stemmen; boven 50 actieve biljarters, 3 stemmen. Afdeling Teams leden Stemmen B.d.H. Berghem Don Bosco Gerardus Majella Kortfoort Krinkelhoek Lith Macharen Oijen Oss-Zuid Ravenstein O.W. Reek Ruwaard Sacrament Schaijk t Slotje Ussen Vlashoek Vetorecht Voorzitter, bij het staken van de stemmen: 1 Overige Bestuursleden: Laatste Overzicht van de Team-pas en met adressen de actieve biljarters. De wedstrijdleiders en Webmaster onderhouden de lijsten met relevante informatie van de actieve biljarters. Nog steeds blijkt dat niet door alle Afdelingen de nodige informatie is verstrekt. Van de Afgevaardigden van deze Afdelingen wordt verwacht dat de ontbrekende informatie uiterlijk op de ALV van 9 augustus 2012 wordt verstrekt. De nodige informatie is per 8 augustus 2012 verstrekt. In het nieuwe Huishoudelijk Reglement van de RBO zal strikt worden opgetreden tegen notoire verzakers ofwel zal worden opgetreden tegen Afdelingen welke niet binnen de gestelde termijn de gevraagde informatie verstrekt. Dit heeft grote gevolgen voor de Wedstrijdleiders en Webmasters en kan de samenstelling of zelfs de start van een competitie of onderdeel daarvan, in gevaar brengen. Verzakers lopen de kans in het vervolg te worden uitgesloten van deelname aan de competitie van RBO. Er wordt van ieder Teamleider of pvv r verlangd dat deze de Teampas bij iedere competitie bij zich draagt en kan tonen aan de bezoekende- of ontvangende Teams.

5 Mutaties dienen zo snel als mogelijk te worden doorgegeven aan de Teamleiders/webmasters. De teampas wordt normaliter na iedere in het Wedstrijdreglement genoemde criteria of omstandigheden aangepast. 16. Vaststellen Evaluatievergadering Afgevaardigden samen met ieder 2 Teamleiders, omstreeks december 2012, plaats en datum. De exacte datum wordt door het Bestuur bepaald en zal in december 2012 plaatsvinden. 17. Vaststellen volgende en regulaire ALV. De exacte datum wordt door het Bestuur bepaald en zal omstreeks mei-juni 2013 plaatsvinden. 18. Rondvraag Dhr. Willems merkt op dat op het wedstrijdformulier een kolom bij moet, de reden is bij de secretaris niet duidelijk, het antwoord van de wedstrijdleider is zodanig dat een wijziging van het formulier niet noodzakelijk is Dhr. Loosschilder vraagt wat de verwijzing XXYYZZ betekent. Dit een nog in te vullen datum in het nieuw samen te stellen Huishoudelijk Reglement van RBO. Hoe gaan de Play Offs? Van ieder A-poule spelen de bovenste 3 teams een competitie tegen elkaar. Adressen van de locaties van de aangesloten Afdelingen. Deze staan in de nieuw verstrekte informatie. Complimenten samenstellen en verstrekte programmaboekjes. Deze worden door de samensteller R. van Hoogstraten in dank aanvaard. H. Linders belooft dat wijzigingen per omgaande aan de desbetreffende teamleiders worden verstrekt. Wijzigingen in moyennes. Deze worden via de s vertrekt aan de belanghebbenden. Reglement Bijstellen moyennes. Geschiedt automatisch door/in Biljartpoint en wordt direct aan de belanghebbenden verstrekt. 19. Sluiting De voorzitter dankt een ieder voor de positieve bijdrages en wenst iedereen een sportieve en fijne competitie toe. Hij dankt daarbij alle Afdelingen voor de moeite en medewerking voor het verzorgen van extra wedstrijden en evenementen naast de competiti een sluit, na en drankje omstreeks 12:00 uur de vergadering.

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016.

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Aanwezig: Ad Verhagen (voorzitter en penningmeester) Piet vd Wijst (bestuurslid) Rini v Hoogstraten (wedstrijdleider en webmaster) Hans Bervoets (bestuurslid)

Nadere informatie

Verslag RVA Opstartvergadering competities Datum: 12 augustus Plaats: Kantine CITO (BV Sacrament) a/d Kloosterstraat 13 te Oss

Verslag RVA Opstartvergadering competities Datum: 12 augustus Plaats: Kantine CITO (BV Sacrament) a/d Kloosterstraat 13 te Oss Regiobiljart Oss Biljarten voor Senioren Dagelijks Bestuur: Ad Verhagen, Voorzitter en woordvoerder Auke Feitsma, Secretaris Piet van der Wijst, Penningmeester en Wedstrijdleider Klasse A en B en ass.

Nadere informatie

Regiobiljart Oss Biljarten voor Senioren

Regiobiljart Oss Biljarten voor Senioren Regiobiljart Oss Biljarten voor Senioren Bestuursfunctionarissen Ad Verhagen, Voorzitter, Penningmeester en woordvoerder; Auke Feitsma, Secretaris Rini van Hoogstraten, Wedstrijdleider en Webmaster Hans

Nadere informatie

Jaarvergadering Regiobiljart Oss gehouden op maandag 30 mei 2011 in Soos Gerardus Majella te Oss Aanvang 10:00 uur.

Jaarvergadering Regiobiljart Oss gehouden op maandag 30 mei 2011 in Soos Gerardus Majella te Oss Aanvang 10:00 uur. Jaarvergadering Regiobiljart Oss gehouden op maandag 30 mei 2011 in Soos Gerardus Majella te Oss Aanvang 10:00 uur. Aanwezig: Alle afdelingen. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle

Nadere informatie

Regio Biljart Oss Biljarten voor Senioren

Regio Biljart Oss Biljarten voor Senioren Regio Biljart Oss Biljarten voor Senioren Dagelijks Bestuur: Ad Verhagen, Voorzitter, en woordvoerder Auke Feitsma, Secretaris Piet van der Wijst, Penningmeester en secondant wedstrijdleider Leden: Rini

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGIOBILJART OSS Biljarten voor Senioren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGIOBILJART OSS Biljarten voor Senioren HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGIOBILJART OSS Biljarten voor Senioren Versie 5.3.B Laatste bewerkingsdatum: 12 maart 2017 ARTIKEL 1. BELANGENORGANISATIE 1.1 REGIOBILJART OSS is een BELANGENORGANISATIE welke

Nadere informatie

Regiobiljart Oss Biljarten voor Senioren

Regiobiljart Oss Biljarten voor Senioren Regiobiljart Oss Biljarten voor Senioren Dagelijks Bestuur: Ad Verhagen, Voorzitter, en woordvoerder Auke Feitsma, Secretaris Piet van der Wijst, ad interim Penningmeester en secondant wedstrijdleider

Nadere informatie

Teams & Programma. Regio Biljart Oss. Competitie Klasse D

Teams & Programma. Regio Biljart Oss. Competitie Klasse D Teams & Programma Regio Biljart Oss Competitie 2018-2019 Klasse D x Teamsamenstelling D-Klasse Poule A Regio Biljart Oss B.d.H. D1 101 Don Bosco D1 102 130027 Christ van de Coolwijk 1.068 32 R 130680

Nadere informatie

Reglement der Nijmeegse Studenten Honoursvereniging

Reglement der Nijmeegse Studenten Honoursvereniging Reglement der Nijmeegse Studenten Honoursvereniging Vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering van 1 februari 2011. Gewijzigd tijdens de algemene ledenvergadering van 6 februari 2012. Documentnr:

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

Notulen najaarsvergadering 10 december 2015 KNBB District West Brabant In: Lokaliteit JBV Amorti te Zevenbergen. Opkomst:

Notulen najaarsvergadering 10 december 2015 KNBB District West Brabant In: Lokaliteit JBV Amorti te Zevenbergen. Opkomst: Notulen najaarsvergadering 10 december 2015 KNBB District West Brabant In: Lokaliteit JBV Amorti te Zevenbergen. Opkomst: Uitgenodigd: 70 Verenigingen. Aanwezig: 45 Verenigingen. Afwezig met kennisgeving:

Nadere informatie

Actieve leefstijl Senioren Sportvereniging Kwiek Actieve Leefstijl. Huishoudelijk Reglement

Actieve leefstijl Senioren Sportvereniging Kwiek Actieve Leefstijl. Huishoudelijk Reglement Actieve leefstijl Senioren Sportvereniging Kwiek Actieve Leefstijl Huishoudelijk Reglement Art. 1. Leden 1. Aan degene, die als lid van de vereniging is aangemeld, kunnen op verzoek de statuten en het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT

Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OVERKOEPELENDE VERENIGING VAN AMATEURTUINDERSVERENIGINGEN TILBURG Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT Artikel 1: Algemeen 1.1. Slechts omtrent geagendeerde onderwerpen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Opgericht bij notariële acte d.d. 11 februari 1991 en ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van koophandel en fabrieken voor

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Inhoud

Huishoudelijk Reglement Inhoud Huishoudelijk Reglement Inhoud Algemeen...2 Commissies...3 Clubblad...3 Lidmaatschap...3 Ereleden en leden van verdienste...3 Wedstrijden...4 Algemene Vergadering...4 Geldmiddelen...4 Wijzigingen in Huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Lidmaatschap Artikel 1 Met het aangaan van het lidmaatschap onderwerpt men zich aan de binnen de vereniging geldende statuten en reglementen. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011 Huishoudelijk reglement Februari 2011 Leden artikel 1 De aanvrage van het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur. Het lidmaatschap gaat daadwerkelijk in, als aan de financiële verplichting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB

Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB 1. Het Huishoudelijk Reglement Dit reglement wordt vastgesteld door de ALV. Vaststelling en wijziging, met toepassing van artikel 4g, is alleen mogelijk indien

Nadere informatie

Aanwezig: Van bestuurszijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, W. van t End,

Aanwezig: Van bestuurszijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, W. van t End, Notulen voorjaarsvergadering d.d. 18 mei 2016. Aanwezig: Van bestuurszijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, W. van t End, Mevr. L. Albers en A. Janssen. Afwezig: (m.k.) de afgevaardigden van B.C.

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen In dit reglement kunnen verwijzingen staan in de mannelijke persoonsvorm, maar hier dient men ook de vrouwelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHIPPERSVERGADERING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHIPPERSVERGADERING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHIPPERSVERGADERING DOCUMENTNUMMER : HR-SV VERSIE : 2.0 STATUS : Vastgesteld DOCUMENTDATUM : 25 april 2014 Inhoud 1 Orgaan... 4 2 Definitie van een schipper... 5 3 Rechten van

Nadere informatie

Club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging t Stetje

Club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging t Stetje Club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging t Stetje Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging t Stetje en is opgericht op 28 juli 2005 te Castricum, voor onbepaalde tijd. De

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. aangesloten bij de KNBB onder lidnummer en neemt deel aan wedstrijden via het district Noord- Holland Midden i.o.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. aangesloten bij de KNBB onder lidnummer en neemt deel aan wedstrijden via het district Noord- Holland Midden i.o. aangesloten bij de KNBB onder lidnummer 10831 en neemt deel aan wedstrijden via het district Noord- Holland Midden i.o. HUISHOUDELIJK REGLEMENT De vereniging is opgericht op 25 april 1949 Vastgesteld op

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering.

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vergeb. Doelstelling Artikel 1 De vereniging heeft als doel het bewaken van de continuïteit van administratieve software pakketten van BCT Guiding Documents die in gebruik zijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: december 2016 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING 1. Leden 1.01 Ieder lid heeft recht op: a. een uitnodiging voor toegang tot Algemene Vergaderingen en andere voor de leden georganiseerde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Woningbouwvereniging De Goede Woning Neerijnen

Huishoudelijk Reglement. Woningbouwvereniging De Goede Woning Neerijnen Huishoudelijk Reglement Woningbouwvereniging De Goede Woning Neerijnen Vastgesteld in de ALV 11 oktober 2016 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT WONINGBOUWVERENIGING DE GOEDE WONING NEERIJNEN Artikel 1 - Definities

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon lidmaatschap (artikel 4 van de statuten) Artikel 1 1. Degene die lid van de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen wil worden, dient een schriftelijk verzoek dienaangaande

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN FRATERNITAS UTRECHT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Doel... 2 Artikel 2. Verkrijging van het lidmaatschap... 2 Artikel 3. Rechten en plichten van de leden... 2 Artikel 4. Contributies... 2 Artikel 5. Kleding... 3 Artikel 6. Bestuur...

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Algemeen tijdschema

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Algemeen tijdschema van activiteiten van de stichting Kindervakantiewerk Tilburg en de aangesloten afdelingen. (incl. algemeen vergaderschema) publicatie: 01-03 uitgave: 4 datum: april 2018 bestand: 01-03.docx Microsoft

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Verenigingsinformatie afdeling Juridische Zaken BIJLAGE MODEL V Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen.

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT GOLFVERENIGING DE HEENSCHE Versie 12-11-2015. 1. Lidmaatschap 1.1 Het bestuur is bevoegd geen nieuwe leden aan te nemen, indien hierdoor een eventueel door haar vastgesteld maximum

Nadere informatie

Erfgoedplatform Gemeente Heumen

Erfgoedplatform Gemeente Heumen NIEUWSBRIEF NR. 16 Erfgoedplatform Gemeente Heumen Ledenvergadering en presentatie Lage Hof op woensdag 15 april 2015 Plaats: Agrarisch museum De Lage Hof, Overasselt Tijd: 20.00 uur Agenda 1. Opening

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR SLECHTHORENDEN (NVVS) Artikel 1. OMSCHRIJVINGEN 1. In dit reglement wordt verstaan onder a. vereniging: de NVVS; b. bestuur: het bestuur van de

Nadere informatie

Vereniging!!van!!Eigenaars!!Logger!!IV!!-!!Trompstaete! te!!amstelveen!

Vereniging!!van!!Eigenaars!!Logger!!IV!!-!!Trompstaete! te!!amstelveen! VerenigingvanEigenaarsLoggerIV-Trompstaete teamstelveen VerslagvandeAlgemeneLedenvergaderinggehoudenopdonderdag15april2015in OntmoetingscentrumDeMeentteAmstelveen. 01Openingdoordevoorzitterenvaststellingvanhetaantalstemmenvolgensdepresentielijst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015-3. - LEDEN Artikel 3 Leden, Ereleden en Bijzondere leden (statuten) 1. Indien anderen, dan leden,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming 1 Begripsbepaling REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming 1.1 In dit reglement van de Raad van Bestuur wordt verstaan: a) KinderRijk: Stichting KinderRijk gevestigd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD Artikel 1 1.1 Krachtens het in artikel 16 van de Statuten van de Stichting SeniorenBelang Valkenswaard (verder te noemen SBV) bepaalde is er

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie

Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Statuten- en reglementswijzigingen Organisatie Bij deze het voorstel aan de Algemene Ledenvergadering van ijsclub Hard-gaat-ie om een nieuw Huishoudelijk Reglement in te voeren en de statuten daarop aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg.

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Notulen Algemene Ledenvergadering RRAF 2 016 op 12 maart 2016 Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Aanwezig : Jan den Hartog, Rolf Blei, Hans Schuttenbeld, Egbert Wits, Kees Kuijpers,

Nadere informatie

Historische Vereniging Den Dolder

Historische Vereniging Den Dolder Historische Vereniging Den Dolder HUISHOUDELIJK REGLEMENT HISTORISCHE VERENIGING DEN DOLDER HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Naam en Plaats van Vestiging. Art. 1: De Historische Vereniging Den Dolder is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging

Huishoudelijk reglement. Tennisvereniging Huishoudelijk reglement Tennisvereniging Vastgesteld op 3 februari 2016 Inhoud Rechten en verplichtingen van de leden... 2 Vergaderingen... 2 Commissies... 3 Besluitvorming... 3 Bestuur... 4 Verplichtingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN =====================================================

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Naam, zetel, doel, en duur van de vereniging Art. 1. Dit staat omschreven in artikel 1, 2 en 3 der Statuten. Lidmaatschap Art. 2. Omschrijving van de hierna volgende en in de Statuten

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

Vereniging voor senioren

Vereniging voor senioren Vereniging voor senioren HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDVERENIGING Werkgebied Artikel 1 1. Het gebied waarbinnen de vereniging haar activiteiten uitoefent betreft hoofdzakelijk de regio Oost en Midden Brabant,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie