IPV TOOLS IPV TOOLS - HR IPV TOOLS VOEDSELVEILIGHEID IPV TOOLS - MILIEU

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IPV TOOLS IPV TOOLS - HR IPV TOOLS VOEDSELVEILIGHEID IPV TOOLS - MILIEU"

Transcriptie

1 IPV TOOLS IPV TOOLS - HR - Competentiemonitor - Leeftijdsscan - Werfreservetool voor werving en selectie - Beter Onthaal - Competent in de voeding - Introtool - Vormingsbalans IPV TOOLS VOEDSELVEILIGHEID - Leertips Voedselveiligheid - Een Vlieg in de Soep IPV TOOLS - MILIEU - Forma-Eco

2 TOOL - Competentiemonitor Doelstelling : Dankzij deze tool kunt u : - functie- en competentieprofielen beheren die al in het bedrijf aanwezig zijn - de huidige en toekomstige competenties van uw medewerkers positioneren - opleidingsplannen opstellen - Doelgroep Gebruikers : - Nabijheidsomkadering Doelgroep Begunstigden : - Nabijheidsomkadering Toolformaat : - Excelbestand Gebruiksvriendelijke tool die het bedrijf vlot kan parametreren, en die focust op competentiebeheer,namelijk : - De realisatie van functiebeschrijvingen - De ontwikkeling van de competenties van uw medewerkers - Het overzicht van de competenties van uw medewerkers of van uw teams Deze tool beheert de taken en de competenties van eender welk beroep in de voedingsindustrie, ongeacht zijn departement (productie, onderhoud, logistiek, administratie, ) De tool kan ook: - uw aanpak van competentiebeheer ondersteunen - optimalisering van de opleidingen voor uw medewerkers mogelijk maken - helpen bij het zoeken naar sectorale (of subsectorale) functiebeschrijvingen Contactpersoon bij IPV Els Mertens, els.mertens@ipv.be, Downloadbaar van de IPV-website op volgend adres: Link met complementaire tools: «Leeftijdsscan» «Werfreservetool voor werving en selectie»

3 TOOL - Leeftijdsscan Doelstelling : - uw personeel beheren, specifiek op leeftijden (o.a. door "leeftijdpiramides" te realiseren) - de huidige en toekomstige competenties van uw medewerkers positioneren - anticiperen op het vertrek van aanwezige competenties uit het bedrijf (door rekening te houden met de leeftijd van de houders van die competenties) - en dus ook: anticiperen op deze vaststelling, de opleidingen voor uw werknemers optimaliseren en/of de noodzaak om nieuwe medewerkers te rekruteren die beschikken over de competenties die zullen verdwijnen - Nabijheidsomkadering - Nabijheidsomkadering - Excelbestand Gebruiksvriendelijke tool die vlot te parametreren is door het bedrijf, die focust op leeftijdsbeheer, en die bv. toelaat de volgende activiteiten te combineren: De spreiding van uw personeel binnen 3 of 5 jaar simuleren Het leeftijdsbeheer koppelen aan andere gegevens zoals geslacht, functies, departementen, Cartografie van de competenties volgens de leeftijden Contactpersoon bij IPV Lieve Ruelens, lieve.ruelens@ipv.be, Downloadbaar van de IPV-website op volgend adres Link met complementaire tools: «Competentiemonitor» «Werfreservetool voor werving en selectie»

4 TOOL Werfreservetool voor werving en selectie - De ontvangen kandidaturen structureren en beheren - Instaan voor een gepersonaliseerde follow-up van de kandidaturen die interessant zijn volgens uw zoek- of rekruteringscriteria (eventueel met vervollediging van de informatie in personaliseerbare kolommen) - Nabijheidsomkadering - Excelbestand Deze eenvoudig te gebruiken tool werkt als een kleine databank die u de mogelijkheid geeft om gepersonaliseerde opzoekingen te doen volgens selectiecriteria. U kunt zelfs een "vervaldatum" parametreren voor de kandidatuur, vanaf het moment waarop u deze als te oud beschouwt. Contactpersoon bij IPV Els Mertens, els.mertens@ipv.be, Downloadbaar van de IPV-website op volgend adres: Link met complementaire tools: «Competentiemonitor» «Leeftijdsscan»

5 TOOL Beter Onthaal Het onthaalbeleid van uw bedrijf verbeteren(of installeren) Human resources (of,ineen kleine KMO:de directie), opmerking: de productieverantwoordelijke(n) en de hiërarchische lijn moeten worden betrokken. Elke nieuwe medewerker (interimkracht,cbd,cod,student,...) Toolformaat : Website De site is georiënteerd op de praktijk op het terrein. Elk thema (mentoraat, onthaalbrochure, evaluatie, integratie, ) bestaat uit - korte theoretische inleiding - tips - praktische documenten checklist, tools, - die vrij te downloaden en aanpasbaar zijn - getuigenissen van voedingsbedrijven. De tool omvat 3 delen: 1. de wettelijke verplichtingen 2. de basisbeginselen van een goed onthaalbeleid 3. link tussen onthaalbeleid en HR-management in de onderneming PS: de site omvat ook een «GPS» («Gepersonaliseerd Plan van de Site») op basis van een zelfevaluatie van uw huidige beleid: deze stuurt u direct naar de elementen van de site die u concreet zullen helpen om uw huidige onthaalbeleid te verbeteren. Contactpersonen bij IPV: Danielle Verlaet, danielle.verlaet@ipv.be, Els Mertens, els.mertens@ipv.be, Link met complementaire tools: «introtool»

6 TOOL Competent in de voeding Het beleid inzake competentiebeheer in het bedrijf verbeteren (of invoeren). - De human resources (of, in een kleine KMO, de directie) en de productieverantwoordelijke. - Elke bedrijfsmedewerker website De bedoeling van deze website is onze ervaringen inzake competentiebeheer te delen. Wij laten u beschikken over tools en methodes die hun deugdelijkheid hebben bewezen in onze sector en eraan aangepast zijn. Met een minimum aan theoretische concepten maar een maximum aan voorbeelden. De volgende thema's komen aan bod: - De ontwikkeling van competenties - Het beheer van competenties: hoe structureren we de HR-processen, hoe verbinden we ze onderling en hoe maken we de link met de bedrijfsdoelstellingen: Welke competenties hebben we nodig en hoe kunnen we er rekening mee houden bij rekrutering, evaluatie, planning van opleidingen,? - Een beleid van competentiebeheer en de hiërarchische lijn: instrumenten om medewerkers beter te coachen, te ontwikkelen en te evalueren. - uw directie en uw werknemers overtuigen van het belang van competentiebeheer Siteplan: - Wat is een "competentie"? - Competenties beschrijven. - Competenties meten. - Competenties ontwikkelen. - Competenties beheren. - Het competentiebeheer bevorderen binnen uw structuren. Lieve Ruelens, lieve.ruelens@ipv.be, Surf naar volgend adres:

7 TOOL - Introtool Verbeteren van het leerproces op de werkpost (of "hands-on") voor nieuw personeel, vooral jongeren met industrieel leercontract, dankzij een zelfevaluatie van de bestaande praktijken op basis van een vragenlijst. Met deze tool kunt u de resultaten van uw bedrijf ook vergelijken met die van andere bedrijven in de sector (benchmarking). - Elk lid van de hiërarchische lijn, verantwoordelijk voor de organisatie van het onthaal (en dus vooral de HR-manager. De betrokkenheid van de hiërarchische lijn is onmisbaar. - Elke medewerker die de rol van mentor, peter of interne trainer speelt. - Elk lid van de hiërarchische lijn, verantwoordelijk voor de organisatie van het onthaal (en dus vooral de HR-manager. De betrokkenheid van de hiërarchische lijn is onmisbaar. - Elke medewerker die de rol van mentor, peter of interne trainer speelt. De tool is beschikbaar in de vorm van twee vragenlijsten (één in te vullen door de trainer/begeleider, één door de onthaalverantwoordelijke) die online in te vullen zijn, rechtstreeks op de IPV-website. Beide vragenlijsten bevatten een zestigtal vragen (van het ja/nee-antwoordtype) over uw aanpak van het onthaal (voorbeeld: "Is het leertraject het voorwerp van een volledige followup?"). Zodra beide vragenlijsten ingevuld zijn, kunt u via een histogram meteen uw positieve punten identificeren tegenover datgene wat verbeterbaar is. competenties beheren het competentiebeheer bevorderen binnen uw structuren. Ingrid Snel, ingrid.snel@ipv.be, Beide vragenlijsten kunnen (na registratie) online ingevuld worden op Link met complementaire tools:

8 TOOL - Vormingsbalans - Registratie van opleidingen - Berekening van opleidingsinspanningen, zoals gevraagd in de sociale balans - HR-verantwoordelijke - HR-verantwoordelijke - Excel-tabel Deze tool helpt u om op een eenvoudige manier uw opleidingen te registreren en uw totale opleidingsinspanningen te berekenen. Dit wil zeggen dat alle directe en indirecte kosten en financiële tussenkomsten voor opleiding die uw bedrijf ontving worden verrekend. Opleidingsregistratie is onder andere nodig voor audits in het kader van voedselveiligheid. De berekening van uw totale inspanningen helpt u om de sociale balans die uw bedrijf jaarlijks aan de Nationale Bank moet overmaken, goed in te vullen. Lieve Ruelens, lieve.ruelens@ipv.be, Downloaden via :

9 TOOL Leertips Voedselveiligheid Verbeteren van de doeltreffendheid van opleidingen rond hygiëne en voedselveiligheid: zowel "klassieke" opleidingen in groep als "informele" opleiding op de werkplek. Anders gezegd: elke kans grijpen opdat de gegeven opleidingen resulteren in gedragswijziging op het terrein, op de werkplek. Elke manager die te maken heeft met het aanleren van de regels van correcte hygiënische aanpak: - de kwaliteitsverantwoordelijke - de HR-manager - productieverantwoordelijke(n) - Elke bedrijfsmedewerker die "goede praktijken inzake hygiëne" moet verwerven of behouden - (elke medewerker die te maken heeft met productie en verpakking) de tool wordt aangeboden in 2 vormen: - een website - een handleiding (op papier of in digitaal formaat, Acrobat Reader) van ongeveer 70 pagina's De tool levert vele adviezen en praktische tips om de duurzaamheid van uw opleidingsbeleid inzake voedselveiligheid te garanderen en te verlengen. Deze adviezen worden per thema gegroepeerd. Elk thema betreft een typische situatie met betrekking tot de opleidingen rond hygiëne en voedselveiligheid. Het wordt op 3 niveaus gepresenteerd: beginner, gemiddeld, gevorderde. Voorbeelden van de behandelde thema's: kiezen tussen een interne en een externe trainer; de interne trainer opleiden; de opleidingsacties (ook de interne) registreren; de opleiding van interimkrachten en jobstudenten; de verschillende vormen van leren; de doeltreffendheid van opleidingen op het terrein checken, Tom De Cock, tom.de.cock@ipv.be, Internetversie: Handleiding in PDF: downloadbaar van de website Papieren versie: aanvragen bij IPV, Tom De Cock, tom.de.cock@ipv.be

10 TOOL Een Vlieg in de Soep Na deze opleiding op afstand via de computer ("e-learning") zal de leerling in staat zijn de (10) basisregels van voedselhygiëne te respecteren en in de praktijk te brengen op zijn werkpost! Indirecte doelgroep: - Elk kaderlid in een voedselbedrijf, verantwoordelijk voor de naleving van de regels inzake correcte voedselhygiëne: de kwaliteitsverantwoordelijke, de HR-manager, de productieverantwoordelijke(n) - Elke manager van een uitzendbureau met voedselbedrijven in zijn cliënteel. Directe doelgroep: - Elke bedrijfsmedewerker die snel de regels inzake correcte basishygiëne moet aanleren (elke medewerker in de productie- en/of verpakkingsafdeling), meer bepaald de nieuwe medewerkers die hun loopbaan in de voeding beginnen en/of interimkrachten. Doelgroep begunstigden: Elke bedrijfsmedewerker die snel de regels inzake correcte basishygiëne moet aanleren (elke medewerker die in productie en/of verpakking werkt), en in het bijzonder nieuwe medewerkers en/of interimkrachten die voor het eerst in de voeding werken. Tool voor afstandsonderwijs via computer Deze individuele opleiding op afstand is gestructureerd in 10 hoofdstukken. Elk hoofdstuk beschrijft een basisregel die moet worden nageleefd inzake voedselhygiëne: juwelen, kleren, haar, wassen van handen, jeuk en niezen, pauzes en bezoekers, wondjes en ziekte, De tool biedt een reeks oefeningen op basis van realistische en uit het leven gegrepen situaties, verduidelijkt met foto's en films uit een productieatelier. De deelnemer wordt opgeroepen een test te doen. Als hij in de eindtest slaagt, kan hij een getuigschrift krijgen (en afdrukken). Tom De Cock, tom.de.cock@ipv.be, De e-learning versie wordt aangeboden via VDAB en is gratis in gebruik. Maar je moet je vooraf registreren om je login of die voor andere gebruikers aan te vragen. Ga naar Kies de doelgroep. Trefwoord: gebruik de trefwoorden: vlieg soep; of gebruik de code van de opleiding: De basisversie vind je op

11 TOOL Forma-Eco - Operatoren informeren en sensibiliseren voor de milieureglementeringen - Elke bedrijfsmedewerker actief doen meewerken: het is bijvoorbeeld aan hén om de mogelijke effecten te ontdekken van hun bedrijf voor elk van de thema's - Aangeven welk gedrag het bedrijf van zijn werknemers verwacht op het vlak van milieu - Hun commentaren en reacties uitlokken. Milieuverantwoordelijke of elk kaderlid dat instaat voor de naleving van de milieureglementeringen binnen het bedrijf. Doelgroep begunstigden: Alle bedrijfsmedewerkers. Cd-rom, aan te vragen bij IPV 1. Een algemene inleiding tot het milieu 2. Een korte presentatie van de 7 milieuthema's (water, lucht, bodem, geluid, afval, energie, verpakking) 3. Achttien typische situaties 4. Bijlagen - een zeer volledig lexicon - een synthesetabel van de verschillende soorten wetgeving (vergunningen, belastingen/subsidies, specifieke reglementeringen; het Europese, nationale en gewestelijke niveau) De cd-rom wordt geleverd met een handleiding van 80 pagina's voor de trainer. Deze neemt de inhouden op de cd-rom over en werkt ze verder uit. Herbert Matthys, herbert.matthys@ipv.be, Cd-rom en handleiding aan te vragen bij IPV, Herbert Matthys.

IPV TOOLS IPV TOOLS - HR IPV TOOLS VOEDSELVEILIGHEID IPV TOOLS - MILIEU. - Competentiemonitor

IPV TOOLS IPV TOOLS - HR IPV TOOLS VOEDSELVEILIGHEID IPV TOOLS - MILIEU. - Competentiemonitor IPV TOOLS IPV TOOLS - HR - Competentiemonitor - Leeftijdsscan - Werfreservetool voor werving en selectie - Beter Onthaal - Competent in de voeding - Introtool - Vormingsbalans IPV TOOLS VOEDSELVEILIGHEID

Nadere informatie

Opleiding helpt werknemers om snel operationeel te worden en mee te kunnen met veranderingen op de werkvloer.

Opleiding helpt werknemers om snel operationeel te worden en mee te kunnen met veranderingen op de werkvloer. 1. Opleidingsbeleid Opleiding helpt werknemers om snel operationeel te worden en mee te kunnen met veranderingen op de werkvloer. Opleiding maakt een verschil. Het helpt werknemers om snel operationeel

Nadere informatie

Duurzame tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap Welk beleid voeren de bedrijven? Katrien Bruyninx Prevent

Duurzame tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap Welk beleid voeren de bedrijven? Katrien Bruyninx Prevent Duurzame tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap Welk beleid voeren de bedrijven? Katrien Bruyninx Prevent 1. Onderzoeksopzet 2. Resultaten 3. Conclusie 4. Aanbevelingen www.prevent.be Investing

Nadere informatie

Het verzamelen van de opleidingsbehoeften gebeurt in verschillende fases:

Het verzamelen van de opleidingsbehoeften gebeurt in verschillende fases: Getuigenissen Onderneming 1 Het verzamelen van de opleidingsbehoeften gebeurt in verschillende fases: De personeelsverantwoordelijke begint met een overzicht van alle verplichte opleidingen die dat jaar

Nadere informatie

HOE GEBRUIKT U HET ONDERDEEL COLUMBUS OP DE WEBSITE VAN DE GSOB?

HOE GEBRUIKT U HET ONDERDEEL COLUMBUS OP DE WEBSITE VAN DE GSOB? HOE GEBRUIKT U HET ONDERDEEL COLUMBUS OP DE WEBSITE VAN DE GSOB? De GSOB besteedt een gedeelte van zijn website aan het Columbusproject, om de instellingen van openbaar nut te laten delen in de vruchten

Nadere informatie

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR 2/6 FUNCTIEBESCHRIJVING: Adjunct - Directeur Datum opmaak: 22-01-2012 Door: Nancy Cantens (Mentor consult) Datum bijwerking: Door: Reden

Nadere informatie

Privacyverklaring. Datum laatst aangepast: 4 mei 2018

Privacyverklaring. Datum laatst aangepast: 4 mei 2018 Privacyverklaring Datum laatst aangepast: 4 mei 2018 Datum laatste goedkeuring directie: 4 mei 2018 Privacyverklaring Group Jansen (laatste wijziging 4 mei 2018) Algemeen Deze Privacyverklaring regelt

Nadere informatie

Een H.R. oplossing voor het beheer van planners, aan- en afwezigheden, volledige interactieve met interne communicatie, simpel en efficiënt

Een H.R. oplossing voor het beheer van planners, aan- en afwezigheden, volledige interactieve met interne communicatie, simpel en efficiënt Een H.R. oplossing voor het beheer van planners, aan- en afwezigheden, volledige interactieve met interne communicatie, simpel en efficiënt AAN- & AFWEZIGHEDEN, TIJDREGISTRATIE, TOEGANGSCONTROLE, PLOEG

Nadere informatie

StepStone in cijfers Juni 2015

StepStone in cijfers Juni 2015 StepStone in cijfers Juni 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.120.283 Aantal bezoeken 425.093 Unieke bezoekers 304.291 Aantal vacatures 1172

Nadere informatie

StepStone in cijfers April 2016

StepStone in cijfers April 2016 StepStone in cijfers April 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 5.579.141 Aantal bezoeken 1.394.184 Unieke bezoekers 803.439 Aantal jobs 5998 De

Nadere informatie

Pas op: instrumenten!!

Pas op: instrumenten!! DE TOOLBOX VAN COMPETENTIEONTWIKKELING 2009 Dirk Vandecruys itineris bvba Hogedries 29 3990 PEER Tel.: 0497/441.365 1 Voor mens en organisatie Pas op: instrumenten!! Veiligheidswaarschuwing (lezen voor

Nadere informatie

JOB ARCHITECT CREËER CONSISTENTE FUNCTIEBESCHRIJVINGEN & COMPETENTIEPROFIELEN OP EEN SNELLE EN DOELTREFFENDE MANIER

JOB ARCHITECT CREËER CONSISTENTE FUNCTIEBESCHRIJVINGEN & COMPETENTIEPROFIELEN OP EEN SNELLE EN DOELTREFFENDE MANIER JOB ARCHITECT CREËER CONSISTENTE FUNCTIEBESCHRIJVINGEN & COMPETENTIEPROFIELEN OP EEN SNELLE EN DOELTREFFENDE MANIER 1 REFERENTIES CHRISTINE CHALTIN (HR DIRECTOR, ISS & HR MANAGER OF THE YEAR) In samenwerking

Nadere informatie

Handleiding testgebruiker v.0.1

Handleiding testgebruiker v.0.1 Handleiding testgebruiker v.0.1 Handleiding testgebruiker v.0.1 Brands & Stories - 21.10.2014-1 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Doelstelling 3 1.3 Een probleem rapporteren 3 2 Registreren 4 2.1

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

GENERIEKE COMPETENTIEPROFIELEN

GENERIEKE COMPETENTIEPROFIELEN Functiebeschrijvingen en competentieprofielen bij de federale overheid GENERIEKE COMPETENTIEPROFIELEN Handleiding Januari 2018 DG Rekrutering en Ontwikkeling FOD Beleid en Ondersteuning INHOUDSTAFEL 1

Nadere informatie

Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning

Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning Overzichtelijk in beeld hebben welke cursussen, opleidingen en

Nadere informatie

FAQ Bevordering niveau A

FAQ Bevordering niveau A FAQ Bevordering niveau A FAQ Bevordering niveau A 1 / 10 Inhoudsopgave DE EERSTE REEKS... 3 WAARUIT BESTAAT DE EERSTE REEKS?... 3 HOE KAN IK ME INSCHRIJVEN?... 3 WIE KAN DEELNEMEN?... 4 WIE KAN NIET DEELNEMEN?...

Nadere informatie

HOE GEBRUIKT U HET ONDERDEEL COLUMBUS OP DE WEBSITE VAN DE GSOB?

HOE GEBRUIKT U HET ONDERDEEL COLUMBUS OP DE WEBSITE VAN DE GSOB? HOE GEBRUIKT U HET ONDERDEEL COLUMBUS OP DE WEBSITE VAN DE GSOB? De GSOB besteedt een gedeelte van zijn website aan het Columbusproject, om de instellingen van openbaar nut te laten delen in de vruchten

Nadere informatie

StepStone in cijfers Januari 2016

StepStone in cijfers Januari 2016 StepStone in cijfers Januari 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.683.229 Aantal bezoeken 1.203.462 Unieke bezoekers 699.806 Aantal jobs 4755

Nadere informatie

Werkbaar werk. Lieve Ruelens

Werkbaar werk. Lieve Ruelens Werkbaar werk Lieve Ruelens FOCUS Personeels- en organisatieadvies Opleidingsplanning Competentiemanagement Leerbeleid Werkplekleren Onthaalbeleid Opleiding voor Iedereen Opleiding en Tewerkstelling Risicogroepen

Nadere informatie

hr Duurzaam succesvol

hr Duurzaam succesvol hr Duurzaam succesvol Duurzaamheid is een thema binnen veel organisaties. Logisch, iedere organisatie wil graag goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. In steeds meer Cao s worden dan

Nadere informatie

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5 Functie Graadnaam: Coördinator Functienaam: Coördinator Vrije Tijd Functionele loopbaan: B4 B5 Code: Cluster: Samenleving, Leven en Welzijn Afdeling: Vrije tijd, ontspanning en vrijwilligers Dienst: Subdienst:

Nadere informatie

PrestaHR is DE oplossing voor een volledig, efficiënt en innovatief beheer van de human resources.

PrestaHR is DE oplossing voor een volledig, efficiënt en innovatief beheer van de human resources. PrestaHR is DE oplossing voor een volledig, efficiënt en innovatief beheer van de human resources. Verrijkt met talrijke functionaliteiten bestrijkt deze applicatie een grote verscheidenheid van HR-domeinen.

Nadere informatie

Werkgroep portfolio & coaching. portfolio handleiding

Werkgroep portfolio & coaching. portfolio handleiding portfolio handleiding Werkgroep portfolio & coaching 1 De plaats van portfolio in het leren op het VMBO. In enkele notities en werkdocumenten is het kader voor het nieuwe onderwijs geschetst. Dit komt

Nadere informatie

Veiligheid is een fundamenteel element in het kader van informatie-uitwisseling via internet

Veiligheid is een fundamenteel element in het kader van informatie-uitwisseling via internet Gebruikersgids Eenvoud, Innovatie, Veiligheid 1. Veiligheid van de PrivateEstateLife websites 2. Minimumconfiguratie a. Windows b. Macintosh 3. Eerste verbinding a. Ontvangen informatie b. Beveiligde verbinding

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Werkt onder de leiding van en rapporteert aan adjunct-diensthoofd (Welzijn / Kinderdagverblijf)

Functiebeschrijving. Werkt onder de leiding van en rapporteert aan adjunct-diensthoofd (Welzijn / Kinderdagverblijf) Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: gegradueerd verpleegkundige Functionele loopbaan: BV1-BV3 Code: WL3PAG02 Sector: Welzijn Dienst: Kinderdagverblijf Subdienst: Doel van de entiteit De sector welzijn

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

Voorstelling van de behoeftenanalyse-tool voor deelnemers

Voorstelling van de behoeftenanalyse-tool voor deelnemers Voorstelling van de behoeftenanalyse-tool voor deelnemers Het succes van de opleiding hangt af van de homogeniteit van de groepen. Een analyse van de behoeften om het niveau tebepalen en zo tot homogene

Nadere informatie

Team Mirror. Handleiding - Jezelf online registreren. Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be

Team Mirror. Handleiding - Jezelf online registreren. Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Team Mirror Handleiding - Jezelf online registreren Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Handleiding Jezelf online registreren In deze handleiding leiden we je als facilitator door

Nadere informatie

StepStone in cijfers September 2015

StepStone in cijfers September 2015 StepStone in cijfers September 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.077.987 Aantal bezoeken 384.782 Unieke bezoekers 275.829 Aantal vacatures

Nadere informatie

OVERLEG OVERLEG OVER HET OPLEIDINGSPLAN. Hoe bereid ik het overleg voor als HR- verantwoordelijke?

OVERLEG OVERLEG OVER HET OPLEIDINGSPLAN. Hoe bereid ik het overleg voor als HR- verantwoordelijke? Hoe bereid ik het overleg voor als HR- verantwoordelijke? Hoe bereid ik het overleg voor als vakbondsafgevaardigde? Aandachtspunten in het overleg? Zijn er oplossingen voor obstakels? Uitvoering en evaluatie?

Nadere informatie

Competentie management

Competentie management Competentie management Directoraat-Generaal Rekrutering en Ontwikkeling BOSA.be Inhoud Definitie en geïntegreerde aanpak Het competentiemodel van de federale overheid Competentieprofielen Tools Toegevoegde

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE WEBSERVICE VOOR LANDBOUWERS EN LOONWERKERS

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE WEBSERVICE VOOR LANDBOUWERS EN LOONWERKERS GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE WEBSERVICE VOOR LANDBOUWERS EN LOONWERKERS INHOUDSTAFEL DEEL 1: De databank... 3 1. Voorwoord... 3 2. Algemeenheden... 3 2.1 Login... 3 2.2 Opbouw en structuur... 4 3. Het zoekscherm...

Nadere informatie

Flexibel werken toegepast in de praktijk. Vrijdag 17 oktober 2014

Flexibel werken toegepast in de praktijk. Vrijdag 17 oktober 2014 Flexibel werken toegepast in de praktijk Vrijdag 17 oktober 2014 Shareholders & companies Glacio Beerse 2004 Glacio Japan 2005 Glacio France 2011 Glacio Hongkong 2012 CEO CFO Peter Janssen since 1987 Werner

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht Brochure Cursus HR en arbeidsrecht Kennis opdoen van het arbeidsrecht Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en arbeidsrecht 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact 7 Checklist

Nadere informatie

Dit is een voorbeeld van een prestatieverhaal over de individuele prestatiemanagementcyclus, de onderste cirkel van de 8.

Dit is een voorbeeld van een prestatieverhaal over de individuele prestatiemanagementcyclus, de onderste cirkel van de 8. Download #16 Schrijf een fantastisch prestatieverhaal een voorbeeld. Dit is een voorbeeld van een prestatieverhaal over de individuele prestatiemanagementcyclus, de onderste cirkel van de 8. Inhoud Inleiding

Nadere informatie

leidraad kwaliteitsvol werkplekleren

leidraad kwaliteitsvol werkplekleren leidraad kwaliteitsvol werkplekleren inhoudslijst wat is werkplekleren? waarom een leidraad? voor je begint middelen wat bied je aan? wat voorzie je praktisch? wat voorzie je structureel? mensen wie is

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Versie Spelers-Trainers-Teams Laatste update: 6 augustus 2012 Welkom Met trainerssite.nl/voetbalclub2000.nl kunt u de zowel het technische als organisatorische

Nadere informatie

PROSE Online Diagnostics System

PROSE Online Diagnostics System PROSE Online Diagnostics System Beheerders en respondenten in PROSE Online Diagnostics PROSE online diagnostics betekent een grote vooruitgang in het organiseren en verwerken van bevragingen. U kan alles

Nadere informatie

HA DLEIDI G LEEFTIJDSSCA

HA DLEIDI G LEEFTIJDSSCA HA DLEIDI G LEEFTIJDSSCA INHOUDSTAFEL 1. Homepage -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------2 2. Nieuwe gebruiker -----------------------------------------------------------------------------------------------------2

Nadere informatie

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Eerste aanmelding Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Datum release 24/04/2013 Versie 1.0 1. Eerste aanmelding Wanneer u als contactpersoon via het registratiesysteem

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Dienst : personeel. Subdienst: /

Functiebeschrijving. Dienst : personeel. Subdienst: / Functie Graadnaam: bestuurssecretaris Functienaam: bestuurssecretaris personeel Functiefamilie: leidinggevenden Afdeling : Interne zaken Dienst : personeel Subdienst: / Functionele loopbaan: A1a-A3a Code:

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Alle studenten die naar het buitenland gaan voor een stage moeten een dossier aanmaken in Mobility Online. Meer info over de procedures

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2011 2014

BELEIDSPLAN 2011 2014 BELEIDSPLAN 2011 2014 Tijdens het schooljaar 2010-2011 hebben het CASS en de directie een SWOT- analyse gemaakt over de onze scholengemeenschap. Dit beleidsplan vertrekt vanuit een evaluatie van het vorige

Nadere informatie

2. Kritische succesfactoren

2. Kritische succesfactoren Voorbeeld 4. In een industriële bakkerij wil het management een halvering van het aantal klachten van klanten over hygiëne. In het verleden kregen alle medewerkers jaarlijks een opfrissing van de geldende

Nadere informatie

Training mobiliteitscoach

Training mobiliteitscoach Training mobiliteitscoach Inleiding Dit project is gefinancierd met steun van de Europese Commissie. Deze publicatie geeft alleen de visie van de auteur weer. De Commissie kan niet verantwoordelijk worden

Nadere informatie

StepStone in cijfers Maart 2015

StepStone in cijfers Maart 2015 StepStone in cijfers Maart 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.294.915 Aantal bezoeken 469.907 Unieke bezoekers 324.103 Aantal vacatures 1.040

Nadere informatie

INHOUD. Een nieuw instrument: onthaalfiche Toekomst: Evaluatiemomenten onthaalbeleid & bijsturing Onthaalbrochure

INHOUD. Een nieuw instrument: onthaalfiche Toekomst: Evaluatiemomenten onthaalbeleid & bijsturing Onthaalbrochure ONTHAALBELEID INHOUD Waarom een onthaalbeleid? Historiek en klemtoon onthaalbeleid Sociaal Huis Oostende Verschillende onderdelen onthaal door de personeelsdienst Individueel onthaal 1e en 2e vormingsdag

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen. Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen. Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 Home/startpagina... 3 2 Startpagina... 4 2.1 Statistieken... 5 2.2 Dossiers... 7 2.3 Berichten... 9 2.4 Uw collega's... 11 3 Zoeken naar dossiers... 12 3.1 Zoeken... 12 3.2

Nadere informatie

Werken aan Werkbaarheid - Voedingsindustrie. Henk Dejonckheere Directeur IPV 18 maart 2014

Werken aan Werkbaarheid - Voedingsindustrie. Henk Dejonckheere Directeur IPV 18 maart 2014 Werken aan Werkbaarheid - Voedingsindustrie Henk Dejonckheere Directeur IPV 18 maart 2014 Voedingsindustrie stabiele factor in industrie IPV van Sectorfonds naar Personeelsadviseur Werken aan Werkbaarheid

Nadere informatie

Geef nieuwe medewerkers een vliegende start met deze onboarding-tips (+ gratis checklist)

Geef nieuwe medewerkers een vliegende start met deze onboarding-tips (+ gratis checklist) Geef nieuwe medewerkers een vliegende start met deze onboarding-tips (+ gratis checklist) Flashback! Blik eens even terug op de allereerste werkdag van jouw loopbaan. Werd je warm ontvangen? Kon je rustig

Nadere informatie

FORMULIER ACTIEPLAN VLOOTBEHEER

FORMULIER ACTIEPLAN VLOOTBEHEER FORMULIER ACTIEPLAN VLOOTBEHEER 1. CONTEXT Handleiding bij het invullen van het formulier Het Besluit Voorbeeldgedrag 1 van 15/05/2014 heeft een extra verplichte maatregel toegevoegd in het bedrijfsvervoerplan

Nadere informatie

Functiekaart: deskundige Human Resources

Functiekaart: deskundige Human Resources Functiekaart: deskundige Human Resources 1. Jobidentificatie Dienst: Directie: Rechtstreekse chef: Officiële functietitel: 2. Doel van de functie Human Resources Bedrijfsvoering Diensthoofd Human Resources

Nadere informatie

VERANTWOORDELIJKHEDEN BIJ UITVOERING VAN WELZIJNSWET EN IN HET BIJZONDER VAN DE HIERARCHISCHE LIJN

VERANTWOORDELIJKHEDEN BIJ UITVOERING VAN WELZIJNSWET EN IN HET BIJZONDER VAN DE HIERARCHISCHE LIJN VERANTWOORDELIJKHEDEN BIJ UITVOERING VAN WELZIJNSWET EN IN HET BIJZONDER VAN DE HIERARCHISCHE LIJN Werk brengt risico s met zich mee. Het productieproces, het transport, de werkorganisatie, de omgeving

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

Handleiding TagMyDoc

Handleiding TagMyDoc Handleiding TagMyDoc Februari 2013 Voorwoord In BoekTweePuntNul (uitgave oktober 2012, ISBN 9789059063501) vindt men een beschrijving van de tool TagMyDoc. Een uitgebreide, Engelstalige handleiding vindt

Nadere informatie

HANDLEIDING. Connect Solutions bvba

HANDLEIDING. Connect Solutions bvba HANDLEIDING Deze handleiding is gebaseerd op het gebruik van Internet Explorer. Aangetekende.email werkt op alle gangbare browsers, maar weergave en functionaliteiten kunnen licht afwijken naargelang de

Nadere informatie

FUNCTIEKAART. Functietitel: Deskundige Human Resources. 1. Jobidentificatie: 2. Doel van de functie: 3. Kernresultaatsgebieden:

FUNCTIEKAART. Functietitel: Deskundige Human Resources. 1. Jobidentificatie: 2. Doel van de functie: 3. Kernresultaatsgebieden: FUNCTIEKAART Functietitel: Deskundige Human Resources 1. Jobidentificatie: Dienst: Directie: Rechtstreekse chef: Officiële functietitel: 2. Doel van de functie: Human Resources Bedrijfsvoering Diensthoofd

Nadere informatie

Toelichting. toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum

Toelichting. toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum Toelichting toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum 1. Situering Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten geeft met de steun van de Vlaamse overheid aan alle werkzoekenden, uitzendkrachten

Nadere informatie

FOD JUSTITIE - EPI DOELSTELLING RISICO-INVENTARISATIE INVENTARISATIE EN EVALUATIE

FOD JUSTITIE - EPI DOELSTELLING RISICO-INVENTARISATIE INVENTARISATIE EN EVALUATIE FOD JUSTITIE - EPI RISICO-INVENTARISATIE INVENTARISATIE EN EVALUATIE DOELSTELLING WET WELZIJN 4.8.1996 VERPLICHT DE WERKGEVER EEN PREVENTIEBELEID TE VOEREN - Risico s s vermijden - Risico s s die niet

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 8 ... Skype: Online bellen. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 8 ... Skype: Online bellen. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 8... Skype: Online bellen Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht Waarom? Skype wordt

Nadere informatie

Trainen en opleiden. Van POP-gesprek tot opleidingsplan!

Trainen en opleiden. Van POP-gesprek tot opleidingsplan! Trainen en opleiden Van POP-gesprek tot opleidingsplan! Direct aan de slag met opleidingsplannen, modellen, fiscale regelingen voor scholingen, procedure EVC en opleidingscriteria Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) December 2013 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Krijg meer tijd voor preventiebeleid Health & Safety Online Een krachtig, gebruiksvriendelijk platform voor preventie & welzijn

Krijg meer tijd voor preventiebeleid Health & Safety Online Een krachtig, gebruiksvriendelijk platform voor preventie & welzijn HEALTH & SAFETY Krijg meer tijd voor preventiebeleid Health & Safety Online Een krachtig, gebruiksvriendelijk platform voor preventie & welzijn Eén tool voor uw volledig preventiebeheer Als HR-manager

Nadere informatie

Ondersteuning bij sollicitatie

Ondersteuning bij sollicitatie Ondersteuning bij sollicitatie Programma 1. Inleiding 2. Procedure en praktische info 3. Overzicht mogelijke proeven 3.1 Préselectie / schriftelijke proef 3.2 Vaardigheidsproef 3.3 Rollenspel 3.4 Psychotechnische

Nadere informatie

HeRMAN Software www.hermanonline.be. voor het beheer van competenties in elk aspect van het personeelsbeleid.

HeRMAN Software www.hermanonline.be. voor het beheer van competenties in elk aspect van het personeelsbeleid. HeRMAN Software www.hermanonline.be voor het beheer van competenties in elk aspect van het personeelsbeleid. HeRMAN Bestaansreden Ondersteunende tool voor het voeren van een gestructureerd personeelsbeleid

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software 7 Relatiebeheer 7 Verkoop

Nadere informatie

Handleiding IC3T. Wat? Online software gemaakt door Prowise, maar kan ook gebruikt worden op andere digitale borden of op een computer of ipad.

Handleiding IC3T. Wat? Online software gemaakt door Prowise, maar kan ook gebruikt worden op andere digitale borden of op een computer of ipad. /. Wat? Online software gemaakt door Prowise, maar kan ook gebruikt worden op andere digitale borden of op een computer of ipad. Benodigdheden? - Computer / digitaal bord (merk speelt geen rol) / ipad

Nadere informatie

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim Brochure Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag HR en de aanpak van ziekteverzuim Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Vormingsprogramma voor medewerkers die in dienst treden in een OCMW (niveau A, B en C)

Vormingsprogramma voor medewerkers die in dienst treden in een OCMW (niveau A, B en C) Vormingsprogramma voor medewerkers die in dienst treden in een OCMW (niveau A, B en C) Naast de verplichte basisopleiding voor het personeel van de gemeentelijke besturen (art. 145bis van de Nieuwe Gemeentewet)

Nadere informatie

Handleiding bij projectvoorstel Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid

Handleiding bij projectvoorstel Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid OP ESF Vlaanderen 2014-2020 Handleiding oproep Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid Prioriteit uit OP: 4 Mensgericht ondernemen Handleiding bij projectvoorstel Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid

Nadere informatie

Implementatie ehrm. stand van zaken. 19 april Geïntegreerde HRM-software. Gunning juni Implementatiefase: september december 2018

Implementatie ehrm. stand van zaken. 19 april Geïntegreerde HRM-software. Gunning juni Implementatiefase: september december 2018 Implementatie ehrm stand van zaken 19 april 2018 Geïntegreerde HRM-software Gunning juni 2016 Implementatiefase: september 2016 - december 2018 Doelstellingen ehrm HR-processen maximaal digitaliseren Eén

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling

Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling 1 HermAN Software www.hermanonline.be voor het beheer van competenties in elk aspect van het personeelsbeleid. Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling 2

Nadere informatie

De makers www.aclvb.be

De makers www.aclvb.be De makers www.aclvb.be D/1831/2009/14/1000 V.U.: Jan Vercamst, Koning Albertlaan 95 9000 Gent Jij bent een verschilmaker We zijn allemaal verschillend, jij bent uniek, je collega is het, je baas is het.

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Met meer zelfvertrouwen rapporteren HRM Academy Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie en

Nadere informatie

#INSPIRE ONTHAALBELEID. #INSPIRE ONTHAALBELEID // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks.

#INSPIRE ONTHAALBELEID. #INSPIRE ONTHAALBELEID // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks. #INSPIRE ONTHAALBELEID #INSPIRE ONTHAALBELEID Er moet veel gebeuren op een eerste werkdag, o.a. allerlei administratie. Maar ook andere voorbereidingen om de samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

KU Leuven - onderwijs

KU Leuven - onderwijs WELKOM! KU Leuven - onderwijs Kwalitatief hoger onderwijs meer dan 55.000 studenten Nederlandstalig onderwijsaanbod o 55 bacheloropleidingen o 133 initiële masteropleidingen o 48 master-na-masteropleidingen

Nadere informatie

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Brochure Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

De Programma-matrix. http://www.programmamatrix.be/ Functie van de Programma-matrix

De Programma-matrix. http://www.programmamatrix.be/ Functie van de Programma-matrix De Programma-matrix Informatie over educatieve programma's kunnen wij terugvinden op de Programma-matrix. De Programma-matrix is een elektronische databank gemaakt in samenwerking met Nederland. De nieuwe

Nadere informatie

Gebruikersgids. Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Gebruikersgids. Federale Overheidsdienst FINANCIEN Gebruikersgids L UNION FAIT LA FORCE - EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Wat is Tax-on-web? Tax-on-web is een snelle, gebruiksvriendelijke en veilige elektronische applicatie om

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal Helpdesk: in geval van problemen kan u contact opnemen met de helpdesk op volgend adres: portahealth@health.belgium.be Voor de goede werking van

Nadere informatie

Evaluatie Loopbaan- en Diversiteitsplannen (LDP)

Evaluatie Loopbaan- en Diversiteitsplannen (LDP) Evaluatie Loopbaan- en Diversiteitsplannen (LDP) Viona-studieopdracht WSE Arbeidsmarktcongres 11 februari 2015 Daphné Valsamis & An De Coen Agenda Methodologie Wat is een LDP? 10 vaststellingen uit het

Nadere informatie

ONLINE HULP KREAMAN (NL)

ONLINE HULP KREAMAN (NL) ONLINE HULP KREAMAN (NL) Wat is KREMAN? KREAMAN is een tool waarmee de klassements-, organisatie- en presentatie-artikelen van EXACOMPTA kunnen worden gepersonaliseerd. Met KREAMAN kunt u uw eigen etiketten

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

#INSPIRE PERSONEELSBELEID. #INSPIRE PERSONEELSBELEID // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks.

#INSPIRE PERSONEELSBELEID. #INSPIRE PERSONEELSBELEID // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks. #INSPIRE PERSONEELSBELEID #INSPIRE PERSONEELSBELEID Vindt u moeilijk uw weg in het opstarten van een personeelsbeleid? Wij geven graag enkele aandachtspunten mee die wettelijk verankerd zijn of die meehelpen

Nadere informatie

BUE 2014 - Zelfevaluatie OL

BUE 2014 - Zelfevaluatie OL BUE 2014 - Zelfevaluatie OL Bottom-up Evaluatie: Kwaliteit van leidinggeven Je leidinggevende kwaliteiten Via deze vragenlijst kun je je mening geven over de wijze waarop je je leidinggevende rol hebt

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: afdelingshoofd Omgeving. Dienst: Subdienst:

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: afdelingshoofd Omgeving. Dienst: Subdienst: Functie Graadnaam: afdelingshoofd Functienaam: afdelingshoofd Omgeving Functiefamilie: Functionele loopbaan: A4a-A4b Afdeling: Omgeving Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit De afdeling staat in

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functienaam: Maatschappelijk assistent handhavingsbeleid Functionele loopbaan: B1-B3

Functiebeschrijving. Functienaam: Maatschappelijk assistent handhavingsbeleid Functionele loopbaan: B1-B3 Functie Functiefamilie: Hulpverlening Functienaam: Maatschappelijk assistent handhavingsbeleid Functionele loopbaan: B1-B3 Departement: Welzijn Afdeling: Sociaal Beleid Aanwervingsvoorwaarden - In het

Nadere informatie

online reserveren van LOSSE TICKETS

online reserveren van LOSSE TICKETS HANDLEIDING online reserveren van LOSSE TICKETS 1 HANDLEIDING online reserveren van losse tickets Wat heb je nodig om online één of meerdere tickets te reserveren? NOODZAKELIJK: een computer (of tablet)

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: diensthoofd(ruimte, omgeving en economie)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: diensthoofd(ruimte, omgeving en economie) Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief medewerkers Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: ruimte Dienst: omgeving en economie

Nadere informatie

Niveau: Doel van de functiefamilie

Niveau: Doel van de functiefamilie Functiefamilie: Niveau: BEGELEIDING VAN PERSONEN C Doel van de functiefamilie Praktisch, socio-psychologisch en procedureel begeleiden van personen (asielzoekers, geplaatste jongeren, ) tijdens hun verblijf

Nadere informatie