Gourmetmagazine. Ideeën voor recepten, kooktips en veel voordeel! Voorjaar Heerlijk koken is niet moeilijk. Fissler. Was alles maar zo goed.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gourmetmagazine. Ideeën voor recepten, kooktips en veel voordeel! Voorjaar Heerlijk koken is niet moeilijk. Fissler. Was alles maar zo goed."

Transcriptie

1 Gourmetmagazine Voorjaar 2012 Ideeën voor recepten, kooktips en veel voordeel! eerlijk koken is niet moeilijk. Fissler. Was alles maar zo goed.

2 vitavit edition Eat more fastfood! Drie standen drukregelaar vitavit premium Vitavit Premium snelkookpannen! De nieuwe generatie met een extra kookstand. Gemakkelijk in de hand en perfect afsluitbaar Gezond koken. Eenvoudiger en sneller dan ooit tevoren. Drie staps drukregelaar (stoplicht) Gezond koken, nu nog sneller en attractiever. Voor liefhebbers van uitzonderlijk keukengerei, is de nieuwe vitavit edition de perfecte snelkookpan. et unieke design en de functionele eigenschappen kenmerken dit topmodel in de vitavit snelkookpannen. De elektronische timer, ook te gebruiken als kookwekker, is de enige in zijn soort. Vitavit Premium snelkookpan Vitavit edition snelkookpan 2,5 ltr. met inzet 18 cm. 4,5 ltr. met inzet 22 cm. normaal 4,5 ltr. met inzet 22 cm. 6,0 ltr. met inzet 22 cm. normaal 6,0 ltr. met inzet 22 cm. 8,0 ltr. met inzet 26 cm. normaal 8,0 ltr. met inzet 26 cm. 10 ltr. met inzet 26 cm. normaal 10 ltr. met inzet 26 cm. Gemakkelijk ontluchten Vanaf maandag 5 maart gingen 96 profen amateurkoks opnieuw de competitie aan om zich als beste provincie te profileren.te zien op RTL 5. vitacontrol Elektronische timer voor vitavit premium en edition Eenvoudig te reinigen De drie-standen drukregelaar heeft de volgende voordelen: Stand 1: deze stand voorkomt het stuk koken van delicate groenten. Bij een temperatuur van ca. 110 C blijven alle kleuren, mineralen en vitamines bewaard. Ze zullen zich moeten bewijzen aan de hand van verschillende culinaire uitdagingen, waaronder een wekelijkse opdracht met producten uit de provincie, een restaurant take en het bereiden van een signature dish van een sterrenchef in zijn eigen keuken! Stand 2: voor stevigere groenten en vlees. Bij een temperatuur van 120 C bespaart u meer dan 50% aan energie en ook nog eens 70% van uw kooktijd! Stand 3: is de stoomstand. Deze stand helpt u op een snelle, veilige en eenvoudige manier uw snelkookpan van druk af te brengen. Laat de pan op deze stand staan, dan kunt u hem als gewone kookpan of soeppan gebruiken en wordt er geen druk opgebouwd. CookStar bodem. Probleemloos overschakelbaar Kookboek voor de snelkookpan, 120 pagina s met veel moderne recepten als voor-, hoofd-, tussenen nagerechten, kooktips en wetenswaardigheden voor de moderne keuken.

3 Een steak is geen omelet! Eén koekenpan voor alles...? Vergeet het maar! CRISPY ip Crispy Steelux Premium Ideaal voor vlees als biefstuk, karbonades, eendenborst etc. Crispy Steelux Premium Met novogrillbodem voor vetarm bakken en braden. Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie. Verkrijgbaar in 20, 24, 26 en 28 cm. andige maatverdeling, vergemakkelijkt het toevoegen van vocht Koudgreep 8 mm. Dikke cookstar bodem Novogrill bodem voor het krokant braden met grilleffect Vaatwasmachinebestendig Schenkrand 1. Verhit de roestvrijstalen koekenpan zonder vet of olie voor op middelhoge stand gedurende 3-4 minuten. t Kook 2. Doe de waterdruppeltest om er zeker van te zijn dat de juiste baktemperatuur is bereikt. Sprenkel wat koud water in de koekenpan. Wanneer de druppels parelen is de juiste temperatuur bereikt. 3. Doe het vet of olie in de koekenpan. Leg het vlees in de pan (ongezouten en niet rechtstreeks uit de koelkast) en druk het stevig aan. et vlees zal aanvankelijk aan de bodem blijven kleven, maar na 2-3 minuten vanzelf loslaten. Keer het stuk vlees om. 4. In het algemeen dient vlees aan elke kant gedurende een minuut per centimeter of dikte gebraden te worden. Door voorzichtig met een bakspaan op het vlees te drukken kan de gaarheid worden gemeten (elastisch = rood, lichte weerstand = medium, droog en hard = doorbakken). Vlak voor het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt, kan het worden bestrooid met peper en zout.

4 Een steak is geen omelet! Met recht al jaren de groene pan. PROTECT n pt vand e c e R maa de Protect Alux Premium Ideaal voor eieren, pannenkoeken, vis, omeletten etc. Protect Alux Premium Speciaal voor eiwitrijke gerechten die de neiging hebben snel te kleven. PFOA-vrij en voorzien van een krasvaste anti-kleeflaag. Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie. Verkrijgbaar in 20, 24, 26 en 28 cm. Extreem harde antikleef laag Zonder giftige stoffen Makkelijk te reinigen Ook geschikt voor kip, eend of kalkoen andige maatverdeling Schenkrand Kipfilet met pesto Ingrediënten voor 2 personen 2 kipfilets 4 plakjes bacon voor de pesto: 4 eetlepels basilicum (fijngehakt) 25 g Parmezaanse kaas 25 g Pecorino 2 teentjes knoflook scheut olijfolie (extra vierge) peper, zout, evt. citroensap naar smaak (pesto die overblijft kan in een potje onder een laag olijfolie in de koelkast worden bewaard.) Voorbereiding Pesto: Pel de knoflook en hak het fijn in de Finecut. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin op matig vuur. Voeg de pijnboompitten, basilicumblaadjes, geraspte kaas en olijfolie in de keukenmachine. Maal alles tot een gladde pesto, eventueel extra olijfolie toevoegen voor de smeuigheid. Breng de pesto op smaak met peper, zout en eventueel een beetje citroensap. Sla de kipfilets plat. Smeer de kipfilet in met een laag verse pesto. Vervolgens oprollen en omwikkelen met de plakjes bacon. Bereidingswijze Zet de roestvrijstalen pan op het vuur en verhit deze totdat hij op de juiste temperatuur is. Sprenkel wat water in de pan, als dit als pareltjes wegrolt, dan kunt u olie/boter of andere vetstof toevoegen. Bak de rolletjes zachtjes, op matig vuur gaar. Eet smakelijk. (recept van smulweb)

5 7-delige kookset in gratis houten kist. Sinds 1981 verkrijgbaar in de vakspeciaalzaken voor de hobbykok. Uitstekende kookeigenschappen, uitgebreide collectie van allerlei speciale pannen ontwikkeld in mat roestvrijstaal 18/10. De best verkochte en meest complete kookserie in het hoogste marktsegment. voor alle warmtebronnen geschikt, incl. inductie ergonomische koudgrepen Sinds 1968 ontwikkeld door professionals voor professionals. De voldoet aan de hoogste eisen in kookgerei qua uitstraling en duurzaamheid. Dit is het perfecte gereedschap voor iedereen die functionaliteit wilt combineren met extreem duurzaam Made in Germany. et mat gepolijste oppervlak beschermt tegen vlekken en krassen. Alle onderdelen zijn geschikt voor oven en vaatwasmachine. MultiStar. Speciaal voor het bereiden van pasta s, mosselen, maken van bouillon, (zonder inzet ook te gebruiken als extra grote soeppan van 6,0 liter!) 7-delige kookset bestaande uit: kookpan 16, 20, 24 cm. kookpan laag 20 en 24 cm. steelpan 16 cm zonder deksel en koekenpan 28 cm. zonder deksel. MultiStar Soeppannen tot 14 liter inhoud Kookpannen in 5 maten Lage kookpan tevens te gebruiken voor bakken en braden Braad-/gratineerpan voor braden en gratineren Sauteuses voor het bereiden van sauzen Koekenpannen met koudgreep, voor krokant bakken igh-dome koekenpannendeksel Stoominzet voor stomen van vis en groenten Wokken met tempurarekje Sauteerpannen, eenvoudig hanteerbaar Pan en deksel voorzien van koudgrepen Bedruipdeksel voor goede vochtcirculatie in de pan Maatverdeling aan de binnenzijde Geschikt voor oven en vaatwasmachine Druppelvrije uitschenkrand 8 mm. dikke cookstar bodem, probleemloos over te schakelen Geschikt voor alle warmtebronnen soeppan Uitgebreid assortiment sauteuse Voor het bereiden van sauzen. Ook geschikt voor in de oven. wok 35 cm. Met glasdeksel. 35 cm. Met r.v.s. 18/10 deksel. Koudgreep Maatverdeling CookStar bodem

6 Koken als een prof. jubileumset Op aanvullingen meer dan 20% korting 6-delige jubileumset Bestaande uit: kookpan 16, 18, 20 cm., sauteuse 16 cm., koekenpan 24 cm. en braad-/gratineerpan 24 cm. I.v.m. het 30-jarig jubileum van in de vakspeciaalzaken geldt deze samenstelling met heel veel voordeel! NIET ALLEEN VOOR TOPKOKS! OOK GESCIKT VOOR IN DE OVEN! koekenpan z/d 20 cm. 24 cm. 28 cm. 32 cm. r.v.s. braad-/ serveerpan 20 cm. 24 cm. 28 cm. 32 cm. lage kookpan 24 cm. braad-/ gratineerpan 24 cm. 28 cm.

7 Ronde braadschotel Braadschotel 1,5 ltr. rond 10* cm. Nieuw! Braadschotel 1,5 ltr. rond 19 cm. Braadschotel 1,5 ltr. rond 22 cm. Nieuw! Braadschotel 3,4 ltr. rond 26 cm. Ovale braadschotel Braadschotel 4,2 ltr. ovaal 32 cm. Tajine Tajine 3,0 ltr. rond 32 cm. In 7 kleuren! Ovaal en rond design. * 10 cm. niet geschikt voor inductie. Wouter Klootwijk NRC november 2011 Gebruik in de oven Ook voor inductie En ook voor keramisch Geschikt op gasfornuis Voor meer informatie kunt u terecht op In de magnetron Kortom een aanwinst in uw keuken! Alles lijkt er gewoon aan. Een stoofpan van gebakken zand. ij is bedoeld als lichtgewicht alternatief voor zware gietijzeren pannen, voor langzaam koken, voor stoverij. et bijzondere aan de pan is een dunne film onderop de bodem. ij kan op elke hittebron, ook inductie, in een oven en een microwave. Doorgaans kunnen pannen die op inductie kunnen koken niet ook in de microwave. Dat geeft vuurwerk. Een pan met ijzer in de bodem kan niet in de magnetron. De stenen pan uit Frankrijk die op inductie koken kan, doet dat ook in de magnetron. et zit hem in de film onderop de bodem van de pan. Daar is metaal in verwerkt dat wel heet wordt maar niet gaat vonken in de magnetron. et is geen ijzer. Wat dan? Wie het weet mag het zeggen. et werkt in elk geval subliem en het is me nog niet gelukt de revolutionaire pan in mijn wilde keuken van slag te brengen. In de diepvriezer Geschikt voor alle warmtebronnen, gas, elektra, halogeen, keramische en inductiekookplaten Een hogere thermische shock-proof Geen ander porseleinen product is zo niet-poreus, absorbeert daardoor geen vet, geuren of bacteriën Dit Revol product is krasvrij, roestvrij en veroudert niet. is gemaakt van alleen maar natuurlijke componenten bevat geen zware metalen (lood of cadmium) bevat geen coatings (PTFE) Geheime Franse revolutie. Gemakkelijk reinigen Revol is er in geslaagd om meerdere doeleinden aan een product mee te geven (met de patenten in Frankrijk). stoot geen residu af wanneer het wordt verhit is dan ook voor 100% recyclebaar brokkelt niet af Dit product kan ook gebruikt worden: in de vriezer en de koelkast vanuit de vriezer in de magnetron of de oven bij overschakelen van gas naar elektrisch of naar inductie in de vaatwasser als serveergerei voor op tafel! Dit product is makkelijk te reinigen door zijn speciale oppervlak als bakproduct te gebuiken voor het bakken van taarten, quiches alsook andere ovengerechten te gebruiken om uw maaltijd warm te maken of te houden door zijn keus aan kleur en maatvoering heel breed inzetbaar Direct serveren et bereiden is zo eenvoudig... en het resultaat van het recept toont wat u verwacht: smakelijk en mooi.

8 PROMOTIE: 5+1 GRATIS! Collection FROISSÉS BEKER PLATEAU Collection FROISSÉS - KREUKBEKERS Nieuw! ESPRESSOSCOTELTJES 13 x 10 x 2 cm CAPPUCINOSCOTELTJES 17,5 x 13,5 x 2,5 cm PROMOTIE: 5+1 GRATIS! Collection APPY CUISINE ave fun! Nieuw! Culinair porselein voor jong en oud. Beleef het gevoel van smaken en de kleuren. Voor het bereiden in de oven van b.v. een heerlijke grill-kip met honing en vruchten, een groentenmix met ei of gegratineerde peren. En dan op tafel presenteren, kleurrijk en smaakvol. Dat is het creatieve happy familie gevoel. Collection LONDRES Culinair porselein voor grote gezelschappen en elke dag koken. Praktisch in de familiekeuken in XL. Bijvoorbeeld courgette gratin, ratatouille, macaroni, kippenpastei, gegratineerde tomaten. Lasagna, pasta gratin, pikante of zoete kruimeltaart, tiramisu, baked custards. Nieuw! BASALT ÉÉNKOPS SCOTEL 14 x 8 x 0,7 cm PLATEAU MET 1 INDRUK 25 x 12 x 0,7 cm Vaak geïmiteerd maar nooit gedupliceerd. andmade porselein voor creatieve culinaire toepassingen. PROMOTIE: 5+1 GRATIS! De Revol porseleinen kreukbekers zijn er in 24 kleuren en in 11 decors. oogglanzend of in zijdeglans afgewerkt. 9 Inhoudformaten: 5 cl, 8 cl, 12 cl, 14 cl, 18 cl, 25 cl, 33 cl, 1 ltr en 3 ltr. Geschikt voor oven, magnetron, diepvriezer en vaatwasser. De kreukbekers bieden een unieke creatieve manier van serveren voor appetisers, amuse, snacks, frites, dessert en buffet. Praktisch voor het bakken van muffins en soufflé. Een overheerlijke cappuccino of een andere vorm van koffie oogt zeer creatief. Voor elk gerecht is er wel een bekerformaat te vinden. De beker van 3 liter is zeer geschikt als champagnekoeler. In 6 kleuren. Froissés heeft serienamen, eigen kleuren en inhoudsmaten: PROMOTIE: 5+1 GRATIS! ESPRESSOBEKERTJES 8 CL ø 6,5 cm - 6,0 cm - 22 kleuren. Ook in 14 motiefdessins PROMOTIE: 5+1 GRATIS! CAPPUCCINOBEKERTJES 18 CL ø 8,5 cm - 8,5 cm - 16 kleuren KEUKENULPENBEKER ø 14,2 cm - 15,0 cm - 5 kleuren CAMPAGNEBEKER 3 LTR ø 20,0 cm - 19,5 cm - 6 kleuren PLATEAU MET 3 INDRUK 25 x 12 x 0,7 cm PROMOTIE: 5+1 GRATIS! GOURMET PLATEAU MET 1 INDRUK 29 x 13,4 x 1,5 cm Culinair porselein kip ovenschaal is leverbaar in twee formaten en 5 kleuren: wit, groen, rood, geel en aubergine. KIP OVENSCAAL 1 persoons* 15,1 x 10,5 x 6 cm 0,2 ltr. KIP OVENSCAAL 34,0 x 22.0 x 7,5 cm per stuk 2,0 ltr. Culinair porselein Londres ovenschalen zijn er in 5 kleuren: wit, groen, rood, geel en aubergine LONDRES OVENSCAAL 34,5 x 26 x 6,5 cm 3,0 ltr. ACTIE Bij aankoop van 1 ovenschaal, kleur naar wens - 1 ovenschaal 19 x 13 x 3,5 cm. wit GRATIS! t.w.v.

9 Koken met smaak. arcana Arcana. Gietijzeren kook-/braadgerei. Water erop... de smaak eronder. Met het waterdeksel sluit u de Fissler arcana braadpan goed af. U heeft dus geen verlies van condens. Dankzij het gietijzeren deksel braadt u uw vlees in een cocon van warmte. et waterdeksel is zo geconstrueerd dat u dit kunt vullen met water c.q. ijsblokjes, hierdoor bevordert u een optimale circulatie van het condensvocht. Langs het deksel koelt dit af en komt via de speciaal gevormde binnenkant weer op het gebraad. Braden in de Fissler arcana braadpan levert dus altijd een heerlijk mals gebraad. arcana braadpannen zijn leverbaar in de kleuren rood en zwart. Gietijzeren pannen, als het heet moet zijn. Braadpan Braadpan Braadpan 2,0 ltr. 3,0 ltr. 4,5 ltr. rond 19 cm. rond 23 cm. rond 27 cm. Braadpan Braadpan Braadpan 4,5 ltr. 7,2 ltr. 8,0 ltr. ovaal 28 cm. ovaal 34 cm. ovaal 36 cm. De gietijzeren producten van Fissler zijn extreem glad, hebben een dikke bodem en zijn geschikt voor alle warmtebronnen, incl. inductie! Zwart geëmailleerde binnenzijde et bedruipdeksel voor voor een langdurig gebruik. sappiger braden, dus het vlees Vormt een patinalaag, welke zorgt kan in het eigen vocht braden. voor een karakteristieke smaak van het gerecht. Gietijzeren pannen zijn ideaal voor gebruik in de oven, de roestvrijstalen knop is bestand tot 250 C. Makkelijk hanteerbare grepen zorgen voor een stabiele grip.

10 Keukenhulpen. Perfecte functionele vormgeving. Magic universeelrasp Ideaal voor het schaven, fijn of grof raspen van groenten of aardappelen. et oog eet en kookt mee! Keukenhulpen zijn daarom onmisbaar in elke keuken. Functioneel en een perfecte vormgeving. Fissler Magic biedt u beide. Er zijn wel 100 verschillende serveerhulpen van Fissler Magic. Voor dagelijkse bereiding tot zeer doordachte hulpen in speciale praktijksessies. andige stabilisatiehulp tijdens het schaven of raspen in pan of schaal. Alles goed in de hand. Argumenten: Praktisch detail, ophangoog. De ovaal gevormde en zwaar, matgeborstelde roestvrijstalen greep ligt goed en vast in de hand. Eenvoudig te reinigen ook in gebruikelijke probleemzones. Vaatwasmachinebestendig. De serie keukenhulpen van Fissler, vervaardigd van duurzaam roestvrij staal voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Fissler. Past volledig in de sfeer van koken en bereiden. Vaatwasmachinebestendig. Ergonomische vormgeving. De van een reliëf voorziene grepen zijn voor een betere houvast. Magic slabestek 2-delige slabestek Magic wiegemes Ideaal voor het snijden van kruiden en groenten. Magic pepermolen Met MOREL-binnenwerk, 10 jaar garantie. Gemakkelijk te vullen. Magic zoutmolen Met keramisch maalwerk, traploos regelen van de grofheid ook voor grote zoutkristallen. Magic schaal Magic passevite Stevige constructie van de ophanging, met twee schijven (grof en fijn), voor het malen van groenten en tomaten, maar ook voor het pureren van fruit, zoals appels en peren. In de maten 24 en 28 cm. Met geëtste maatverdeling. Voor salades of te mixen. Magic vergiet Van roestvrij edelstaal 18/10, 24 cm.

11 family line Jarenlang kookplezier voor het hele gezin. Attractief, levendig en informeel. k BEER O R P PAN Deze kookserie geeft kookplezier voor het hele gezin. Deze strakke serie uit het Fissler kookpannenassortiment is voor velen het begin van een smakelijke maaltijd. Met de vormvaste bodem die op alle warmtebronnen gebruikt kan worden. Bovendien probleemloos overschakelbaar naar elke warmtebron, ook na jarenlang gebruik op b.v. gas. family line 5-delige kookset Bestaande uit: kookpan 16, 20, 24 cm, kookpan laag 20 cm en steelpan 16 cm z/d. family line lage kookpan family line kookpan Als extra aanvulling op uw kookset Voor het braden van vlees. Ook voor in de oven. 24 cm. Om als extra pan uw set aan te vullen of om eens mee te starten.18 cm.

12 AAA Asperges Ansjovis Aardbeien PROEFMEI 8, 9 en 10 juni 2012 Fissler aspergepan. Geschikt voor alle warmtebronnen, met koudgrepen, high-dome deksel en roestvrijstalen inzet. Ideaal voor het koken van asperges, maar ook zonder inzet te gebruiken voor soep, slinkgroenten, schorseneren etc. 16 cm. Aspergetang en dunschiller. Twee onmisbare hulpen in uw keuken. Voor zowel rechts- als linkshandigen, in 18/10 rvs. AAA boek Geeft u insoiratie voor het bereiden van AAA-maaltijd. Vol met wetenswaardigheden over Asperges, Ansjovis en Aardbeien. Vol met recepten. Multi-braadpan. De braadslede die zowel onder als boven een bodem heeft. Afm. 39,2 x 29,7 x 13,8 cm. Geschikt om: te koken, te bakken, te braden, ovengerechten, au-bain marie koken, bereiden van soepen, om te roken, om te stomen, om te pocheren etc. Met recht een multi-inzetbare pan in uw keuken! Asperges met ham Algemene bereidingswijze De asperges van de kop af naar beneden voorzichtig schillen. Van de onderkant ca. 2 centimeter afsnijden. De schillen opvangen in een pan, met koud water opzetten en aan de kook brengen. Daarna afgieten en het vocht bewaren. De asperges liggend, liefst in een braadslede, overgieten met het kookvocht. Naar smaak zeezout toevoegen en ongeveer 5 minuten laten koken. et vuur uitdraaien en laten zo laten afkoelen. Oosters tintje erbij Roergebakken koriander, rode paprika en gember, afgeblust met saké en sojasaus, geserveerd met reepjes lamsfilet, op glasnoedels. Nieuw! Maxi visspaan. De beste schep voor het uitscheppen van uw vis uit uw pan. Neemt geen olie of vet mee naar uw bord. Voor zowel rechts- als linkshandigen in 18/10 rvs. Met handige grip. Grillpan. Gegoten aluminium pan met krasvaste antikleeflaag. Voor het grillen van zeevruchten, gamba s, tonijn, zalm, groenten en schaaldieren. 28 x 28 cm. Traditionele wijze van serveren Met gekookte beenham, gehakte gekookte eieren, gekookte krielaardappelen en gesmolten boter. Verrassend aards met een stukje zee Gekookte langoustines overgoten met een saus van het ingekookte kookvocht van de langoustines. Room met roomboter schuimig gemonteerd met de staafmixer, rijkelijk bestrooid met geschaafde truffel en geserveerd met een mousseline van in de schil gekookte aardappels. Toon Bosters, Restaurant De Bloemkool Wouwsestraatweg 146, Bergen op Zoom Fissler vispan z/d. Met twee grepen. Ideaal voor de fornuizen met visbranders. Geen stelen, dus makkelijk voor gebruik in de oven, met een schenkrand. Afmeting 36 x 24 cm. Geschikt voor gas, elektra, halogeen en keramisch. DRIE DAGEN PROEVEN, BELEVEN EN GENIETEN Bergen op Zoom en de Brabantse Wal gemeenten nodigen u uit om drie dagen te genieten van de producten uit de streek De Brabantse Wal. In het bijzonder van de befaamde drie AAA s, Ansjovis, Asperges en Aardbeien. Kom MIJ proeven, proef de producten uit de maand mei! Laat uw smaakpapillen genieten van de exclusieve gerechten die de chefkoks van de deelnemende restaurants u presenteren op de pleinen van het laat-gotische stadspaleis het Markiezenhof. Proef ook van cultuur en amuseer u tijdens de geweldige concerten op hoog niveau, bij de diverse exposities, de kookwedstrijden en vele andere activiteiten. Dit alles in het centrum, het Markiezenhof en op de Grote Markt van Bergen op Zoom en met internationale inbreng van onze bevriende Vlaamse steden, Oudenaarde Brugge en Lier. KOOKWEDSTRIJD IN 2012 Doe mee aan de internationale Fissler kookwedstrijd! Maak dit jaar kans op de aanmoedigingsprijs duurzaam koken. In 2012 zal voor de vijfde keer de Fissler kookwedstrijd worden gehouden tijdens het culinaire, culturele festival ProefMei. Dit jaar extra aandacht voor gezonde en duurzame producten uit de Brabantse Wal streek. De Fissler kookwedstrijd kent een rijk prijzenpakket maar staat in Nederland en België vooral bekend als een zeer gemoedelijke en creatieve wedstrijd met oog voor kwaliteit en smaak. De voorronden van de kookwedstrijden vinden plaats op 8 en 9 mei voor kookgekken en op 10 mei voor de Young Professionals. De voorronden worden gehouden in de volledig uitgeruste keuken van de Zoomvliet otelschool in Bergen op Zoom. Tijdens de wedstrijd kun je je eigen favoriete gerechten bereiden en producten gebruiken. Echter schrijft het reglement wel voor dat je op je eigen manier twee van de drie befaamde AAA s uit de Brabantse Wal streek moet verwerken (Ansjovis, Asperges, Aardbeien) of de vierde A, het Thoolse Aardappeltje. De organisatie kan voor de producten zorgen als je dit aangeeft. Als wedstrijddeelnemer presenteer je een hoofd- en een nagerecht voor 6 personen waarvan één bord voor de jury.

13 Als beste getest! maxeo r.v.s. 18/10 20 cm zonder deksel 20 cm Fissler maxeo comfort De allround koekenpan. k EAU CAD TIP 24 cm zonder deksel 24 cm 26 cm zonder deksel 26 cm 28 cm zonder deksel 28 cm De koekenpan met keramische coating en het alternatief voor alle doeleinden. Ideaal voor zowel snel klevende gerechten, zoals vis en eieren, als het bakken op hoge temperatuur van vlees en groenten. De keramische laag is een pure minerale basis, krasbestendig, extreem hard en hittebestendig tot 400 C. 5-delige kookset Bestaande uit: kookpan 16, 20, 24 cm. kookpan laag 20 cm en steelpan 16 cm. z/d. Koudgrepen Overschakelbare bodem Druppelvrije schenkrand igh dome deksel Fissler. Was alles maar zo goed. Modelwijzigingen en drukfouten voorbehouden. Voorjaar viseo

Gourmetmagazine. Ideeën voor recepten, kooktips en veel voordeel! Voorjaar Heerlijk koken is niet moeilijk. Fissler. Was alles maar zo goed.

Gourmetmagazine. Ideeën voor recepten, kooktips en veel voordeel! Voorjaar Heerlijk koken is niet moeilijk. Fissler. Was alles maar zo goed. Gourmetmagazine Voorjaar 2012 Ideeën voor recepten, kooktips en veel voordeel! eerlijk koken is niet moeilijk. Fissler. Was alles maar zo goed. vitavit edition Eat more fastfood! vitavit premium Vitavit

Nadere informatie

Gourmetmagazine Voorjaar

Gourmetmagazine Voorjaar Gourmetmagazine Voorjaar 2013 Profiteer van exclusieve aanbiedingen! PAG.7 NIEUW bergamo original pro collection Onverwoestbaar, superieur en feilloos! (PAG.2) Fissler. Was alles maar zo goed original

Nadere informatie

Gourmetmagazine Voorjaar

Gourmetmagazine Voorjaar Gourmetmagazine Voorjaar 2013 Profi teer van exclusieve aanbiedingen! PAG.7 NIEUW bergamo original pro collection Onverwoestbaar, superieur en feilloos! (PAG.2) Fissler. Was alles maar zo goed NU van 1290,-

Nadere informatie

Eet meer fastfood! Nieuw: Fissler snelkookpannen Fissler messen. Fissler. Was alles maar zo goed.

Eet meer fastfood! Nieuw: Fissler snelkookpannen Fissler messen. Fissler. Was alles maar zo goed. Nieuw: Fissler snelkookpannen Fissler messen Eet meer fastfood! Fissler. Was alles maar zo goed. Eet meer fastfood! Fastfood? Nee, wel de snelle maaltijd! Deze nieuwe snelkookpannen van topkwaliteit is

Nadere informatie

Gourmetmagazine 1981-2011. Fissler. Was alles maar zo goed.

Gourmetmagazine 1981-2011. Fissler. Was alles maar zo goed. Gourmetmagazine 1981-2011 jaar in de vakhandel Fissler. Was alles maar zo goed. H H H H H original pro collection www.fissler.nl www.fissler.nl Sinds 1981 verkrijgbaar voor de hobby-kok in de vak speciaalzaken.

Nadere informatie

Gourmetmagazine Fissler. Was alles maar zo goed.

Gourmetmagazine Fissler. Was alles maar zo goed. Gourmetmagazine 1981-2011 jaar in de vakhandel Fissler. Was alles maar zo goed. H H H H H original pro collection www.fissler.nl www.fissler.nl Sinds 1981 verkrijgbaar voor de hobby-kok in de vak speciaalzaken.

Nadere informatie

snelkoken Nieuw! Bespaart tijd Behoudt meer vitamines Behoudt intense smaak Bespaart energie

snelkoken Nieuw! Bespaart tijd Behoudt meer vitamines Behoudt intense smaak Bespaart energie snelkoken g e z o n d, l e k k e r De nieuwe vitavit edition snelkookpan is nog sneller en biedt vele mogelijkheden. Bespaart tijd Behoudt meer vitamines Behoudt intense smaak Bespaart energie Prijs- en

Nadere informatie

Gourmetmagazine Voorjaar

Gourmetmagazine Voorjaar Gourmetmagazine Voorjaar 2014 Profiteer van exclusieve aanbiedingen! Voor altijd scherp. Voor altijd voor jezelf! (PAG.5) 40 jaar original pro collection (PAG.2) Fissler. Was alles maar zo goed original

Nadere informatie

snelkoken Nieuw! Bespaart werktijd Behoud meer vitaminen Behoud intense smaak Besparing van energie

snelkoken Nieuw! Bespaart werktijd Behoud meer vitaminen Behoud intense smaak Besparing van energie snelkoken g e z o n d, l e k k e r De nieuwe vitavit edition snelkookpan is nu nog sneller en biedt vele mogelijkheden. Bespaart werktijd Behoud meer vitaminen Behoud intense smaak Besparing van energie

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven De lekkerste lekkernijen uit eigen (moes)tuin! RABARBERJAM met appel & munt Voor twee potten: 250 gram rabarber, gewassen en in kleine stukjes gesneden 250 gram geleisuiker 0,5 theelepel sinaasappelrasp

Nadere informatie

Pan Cum sociis. Nero Bianco - keramische pannenserie najaar ilag non stick Zwitserse keramische coating

Pan Cum sociis. Nero Bianco - keramische pannenserie najaar ilag non stick Zwitserse keramische coating Pan Cum sociis Nero Bianco - keramische pannenserie najaar 2014 ilag non stick Zwitserse keramische coating Over de serie Nero Bianco Nero Bianco is een serie van keramische gecoate pannen zonder compromissen.

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

Gourmet Collection GOURMET COLLECTION. Nieuw assortiment hoogwaardig kookgerei

Gourmet Collection GOURMET COLLECTION. Nieuw assortiment hoogwaardig kookgerei Gourmet Collection GOURMET COLLECTION Nieuw assortiment hoogwaardig kookgerei 2016 GOURMET COLLECTION Meer dan 25 jaar geleden lanceerde AEG als eerste de inductiekookplaat. Vandaag stellen we u ons assortiment

Nadere informatie

Nero Bianco - keramische pannenserie najaar 2014

Nero Bianco - keramische pannenserie najaar 2014 Nero Bianco - keramische pannenserie najaar 2014 Over de serie Nero Bianco Nero Bianco is een serie van keramische gecoate pannen zonder compromissen. Met een optimale vormgeving en een neutrale kleurstelling.

Nadere informatie

Ham-groente quiche. Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten

Ham-groente quiche. Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten Voorbereidingstijd: ca. 25 minuten / Bereidingstijd: ca 45 minuten INGREDIËNTEN INGREDIËNTEN INGREDIËNTEN VooR 2 personen F H A B 1 teentje knoflook ½ stronk broccoli E C ½ rode paprika K D E 1 ui 100

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes WEEK 0 - augustus 0 Recepten: Ptitim met tartaarkebab Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes Waterkerssoep met brood en rode tapenade Rucolastamppotje met kippenvleugels Pastasalade met venkel,

Nadere informatie

GEZONDE DINER RECEPTEN

GEZONDE DINER RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN MISO SOEP MET DULSE ZEEWIER Voeg miso, gember, en dulse bij de kop kokend water toe. Roeren en laten trekken. Voeg deze snelle en eenvoudige miso soep aan uw dieet toe en geef uw lichaam

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14 2 KOKEN MET SHANE 40 STAP-VOOR-STAP RECEPTEN VOOR KINDEREN EN OUDERS ONTBIJT SNACKS FAMILIE ZOET 3X Shane Kluivert houdt veel van koken! Hij staat vaak in de keuken om zijn eigen favoriete gerechten te

Nadere informatie

Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes

Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes Ingrediënten voor 20 hapjes: g boter 1 à 2 appels ( granni Smit) in brunoise ( hele fijne brunoise overhouden voor de garnituur) 1 ui 20 g bloem 1 thlp Kerriepoeder

Nadere informatie

COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE

COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE i VOOR 6 PERSONEN Net als lasagne is dit soort stoofschotels een van de pijlers van ons dieet. Aardappelen zijn niet meer in beeld, maar met gebruik van bloemkool

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten Salade niçoise aangemaakt met groentepuree Ingrediënten Ingrediënten 80 gram groentepuree 8 gram ansjovis in blik (op olie) 1 gekookt ei 65 gram haricot verts (vers) 90 gram trostomaat 11 gram groente

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

AARDPEERSOEP LEKKER MET

AARDPEERSOEP LEKKER MET AARDPEERSOEP 500 g aardpeer 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie 1 l paddenstoelenbouillon (of 1 l kippenbouillon met 1 bakje champignons) 150 ml melk tuinkers (eventueel) zwarte peper

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Pak je vitaminen!

Pak je vitaminen! Pak je vitaminen! www.versverwerktegroenten.nl www.versverwerktegroenten.nl Het hele jaar door vers verwerkt op je bord! Binnen ongeveer 5 uur na de oogst zitten groenten in de verpakking. Groenten uit

Nadere informatie

Heerlijke pompoensoep met gebakken brood

Heerlijke pompoensoep met gebakken brood SOEPEN INHOUD SOEPEN Heerlijke pompoensoep met gebakken brood... 3 Heerlijke rundvlees of tomaten soep met croutons... 4 Kippige tomaten soep... 5 Maaltijd soep op z n Spaans... 6 Oud Hollandse erwtensoep...

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

De Vetwijzer - Recepten week 6

De Vetwijzer - Recepten week 6 De Vetwijzer - Recepten week 6 Hoewel de komst van koud weer de groene smoothie misschien wat minder voor de hand liggend maakt, wil ik je ook deze laatste week de drie smoothies niet onthouden Gezonde

Nadere informatie

Menu. Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn ***

Menu. Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn *** Voor 8 personen Menu Uiencompote met gegrild rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto en de balsamico azijn *** Asperges met ham, eieren, getourneerde aardappelen, hollandaise saus en peterselie

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Verrassend slim koken

Verrassend slim koken Verrassend slim koken Sergio Herman The Jane, Antwerpen EINDEJAARSTOPPERS NIEUW GEZOND BAKKEN KADOTIPS WWW.DEMEYERE-NEDERLAND.NL KOKEN MET DEMEYERE ATLANTIS KOOKPAN MET DEKSEL EN STOOMINZET 20 CM TWV 229

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

MAREILLE S KERSTRECEPT

MAREILLE S KERSTRECEPT MAREILLE S KERSTRECEPT MENU Voorgerecht Salade met geitenkaas en vijgen Bijgerecht Groene asperges met spek Hoofdgerecht Kip uit de oven met rozemarijn Bijgerecht Gegrilde pompoen, zoete aardappel en roseval

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2012

consumptief-horeca CSPE KB 2012 consumptief-horeca CSPE KB 2012 bijlage 1 variant b PK-0811-b-12-1-b2 PK-0811-b-12-1-b1 2 lees verder recepturen en serveerwijzen menu variant b gerecht mise-en-place serveerwijze: amuse omeletrolletje

Nadere informatie

Zo heerlijk makkelijk en gezond!

Zo heerlijk makkelijk en gezond! Zo heerlijk makkelijk en gezond! 4616_P_NL_Broch 1 13/02/12 09:46 Geniet van je favoriete groenten het hele jaar door! De maximale tijd tussen het oogsten van een groente en het verwerken ervan is vijf

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Deze week was het weer in het nieuws: de meeste Nederlanders krijgen teveel zout binnen. 6 gram zout per dag is het maximum terwijl veel van de Nederlanders 9 tot 10 gram zout binnenkrijgen.

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

Voeg de room en de kruiden toe en warm nog 1 minuut door. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.

Voeg de room en de kruiden toe en warm nog 1 minuut door. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Receptuur t Streekfornuus voor ZorgAccent Het kerstmenu: *Lichtgebonden crèmesoep met tuinkruiden *Varkenshaasmedaillons met champignonsroomsaus *Gebakken aardappelen/aardappelpuree *Gemengde sla *Miniquiche

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Weekmenu 10 Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Dinsdag Ribkarbonade Prei met kaassaus* Gekookte aardappelen Banaan Woensdag Krab in artisjokbodem* Groente-rijstschotel

Nadere informatie

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al?

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Een paar heerlijke & gezonde salade recepten die je echt moet proeven! Deze recepten zitten vol met eiwit en zijn over het algemeen makkelijk te bereiden.

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Rudolph van Veen. Rudolph kookt. Hét basiskookboek voor iedereen

Rudolph van Veen. Rudolph kookt. Hét basiskookboek voor iedereen Rudolph van Veen Rudolph kookt Hét basiskookboek voor iedereen Voorwoord Of koken nu je hobby is of niet, iedereen wil graag lekker eten. En lekker eten klaarmaken hoeft echt niet moeilijk te zijn! Goede,

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB 2016

consumptief-breed CSPE KB 2016 consumptief-breed CSPE KB 2016 bijlage 3 opdracht 15 PK-0866-b-16-1-b3 1 / 7 lees verder plate (4 personen) Rundervink met roergebakken groenten, krieltjes uit de oven, spicy appelcompote en ketchup. bereidingstijd:

Nadere informatie

Menu december Slaatje met gerookte eend - Pastinaaksoep - Wild ragout met bier - Ananas verrassing. Pagina 1

Menu december Slaatje met gerookte eend - Pastinaaksoep - Wild ragout met bier - Ananas verrassing. Pagina 1 Menu december 2017 Slaatje met gerookte eend Pastinaaksoep Wild ragout met bier Ananas verrassing Pagina 1 Slaatje met gerookte eendenborst De eendenborst pekelen: Pareer de eendenborst en laat ze 1 nacht

Nadere informatie

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch)

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Vrolijk Pasen! Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Ontbijt: 1 bruine pistolet uit de oven met halvarine 1 keer halva jam of 2 plakjes rookvlees 1 glas verse sinaasappelsap 1gekookt

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Hoe hebben we onderzoek gedaan???? We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie