slimme vragen. bij het kiezen. van een leverancier. voor een (klassikale) opleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "slimme vragen. bij het kiezen. van een leverancier. voor een (klassikale) opleiding"

Transcriptie

1 slimme vragen bij het kiezen van een leverancier voor een (klassikale) opleiding

2 2/8 10 slimme vragen bij het kiezen van een opleidingsleverancier voor een klassikale incompanytraining Dubbel slim 1. Welke info heeft u als opleidingsleverancier nodig van onze organisatie om deze opleiding zo performant mogelijk te maken? 2. Welke rol ziet u voor de leidinggevende van de deelnemers? 3. Welk materiaal biedt u de deelnemers aan? 0p welke manier ondersteunt u diegenen die zich autonoom verder willen verdiepen in de materie? 4. Hoe zal u de werkpraktijk van de deelnemers bij de training betrekken? 5. Wat is er allemaal in de prijs inbegrepen? 6. Kan ik kennismaken met de persoon die de opleiding gaat geven? 7. Wat verwacht u van onze organisatie voor, tijdens en na de opleiding om deze zo performant mogelijk te maken? 8. Hoe gaat u tijdens de training monitoren of u de deelnemers mee hebt? 9. Hoe gaat u als trainer ervoor zorgen dat er transfer is? 10. Kan u een voorbeeld geven van een opleidingsproject dat slecht is verlopen? En wat hebt u als organisatie daaruit geleerd? De bovenstaande vragen zijn op twee manieren slim. Stel ze aan een mogelijke opleidingsleverancier en u komt er snel achter of uw gesprekspartner het trainersvak kent. Het is bovendien ook slim om dezelfde vragen eerst aan uzelf te stellen. Zo krijgt u op een eenvoudige manier een goed beeld van uw verwachtingen voor de incompanytraining. Deze vragen gaan niet over de voorgestelde inhoud van de opleiding. Maak tijd om deze zorgvuldig af te stemmen met de uiteindelijke leverancier. Uiteraard zijn er nog veel meer interessante vragen te stellen. Deze 10 zetten u alvast goed op weg. Verder krijgt u een korte toelichting bij elke vraag.

3 3/8 Welke info heeft u als opleidingsleverancier nodig van onze organisatie om deze opleiding zo performant mogelijk te maken? Welke rol ziet u voor de leidinggevende van de deelnemers? Welk materiaal biedt u de deelnemers aan? Op welke manier ondersteunt u diegenen die zich autonoom verder willen verdiepen in de materie? De organisatiedoelen helpen waarmaken. Dit is de belangrijkste doelstelling van elke opleiding. Het is dus zonder meer noodzakelijk om vast te leggen welke organisatiedoelen de gevraagde opleiding zal ondersteunen. Een professionele opleider zorgt er daarom altijd voor dat hij of zij deze informatie krijgt van u, de opdrachtgever. Het is namelijk één van de basisvoorwaarden voor een performante opleiding. Probeer echter verder te gaan dan zeer ruime organisatiedoelen zoals klantvriendelijk of kostenbewust. Welk soort nieuw/veranderd gedrag/resultaat zal bijdragen tot de organisatiedoelen? Als de trainer deze informatie heeft, kan hij of zij ze ook doorgeven in de opleiding. Zo zien de deelnemers hoe zij kunnen bijdragen tot de organisatiedoelen. Dit heeft meestal een motiverend effect op de deelnemers. Een actief betrokken leidinggevende vergroot de impact die een opleiding heeft bij een deelnemer. Hij of zij speelt namelijk een belangrijke rol in de professionele groei van zijn of haar medewerkers. Samen bekijken wat de medewerker heeft gehaald uit de opleiding, hoe dit toegepast kan worden, tijd geven om verder te verwerven, zijn belangrijke bijdragen van de leidinggevende. Krijgen de deelnemers een syllabus? Is het een handige syllabus die deelnemers na de opleiding waarschijnlijk nog zullen gebruiken? Is het een afdruk van de (overvolle) slides van de presentatie? Wordt er achteraf een samenvatting in de vorm van een reminder verstuurd? Krijgen de deelnemers een literatuurlijst, een lijst met interessante websites? Is er een pinterestbord, een youtube-kanaal, een kennisbank, een forum, een community waar deelnemers na de opleiding nog meer informatie kunnen vinden? Een goede opleiding maakt een weloverwogen selectie uit alle beschikbare kennis over een bepaald onderwerp. Vervolgens combineert ze de geselecteerde kennis voor de deelnemers op een manier die meerwaarde biedt en tot de verwachte resultaten leidt. Het deelnemersmateriaal is daarom een makkelijke en goede graadmeter voor de vakbekwaamheid van de opleidingsleverancier. Dring aan op extra informatie (naast bijvoorbeeld een syllabus) zodat die deelnemers die dat wensen, zich autonoom kunnen verdiepen in kwaliteitsvolle en relevante informatie.

4 4/8 Hoe zal u de werkpraktijk van de deelnemers bij de training betrekken? Wat is er allemaal in de prijs inbegrepen? Kan ik kennismaken met de persoon die de opleiding zelf gaat geven? Wat verwacht u van onze organisatie voor, tijdens en na de opleiding om deze zo performant mogelijk te maken? Hoe dichter de opleiding de werkpraktijk benadert, hoe groter de kans dat deelnemers ook echt aan de slag gaan met wat ze geleerd hebben. Denk maar aan piloten die opgeleid worden in een vliegsimulator. Teksten van de deelnemers, dezelfde formulieren zoals die gebruikt worden in de organisatie, cases uit de praktijk, de bedrijfseigen software zijn allemaal manieren om de werkpraktijk te verwerken in een opleiding. Een offerte vermeldt uiteraard of de btw en kilometervergoeding inbegrepen zijn. Maar hoe zit het met de volgende elementen: Een intake met u als opdrachtgever, met een aantal deelnemers, met een/de leidinggevende om de juiste analyse van de opleidingsvraag te maken? Verwerken van bedrijfseigen materiaal in de opleiding? Aanreiken van teksten voor uitnodigingen, achtergrondinformatie, samenvatting van de opleiding Mogelijkheid tot vragen na de opleiding? De syllabus?.. Goede afspraken vooraf over al deze elementen vermijden onaangename verrassingen voor beide partijen. Door kennis te maken met de trainer zelf, kan u inschatten of hij of zij een goede match is met uw organisatie(cultuur) of met uw deelnemers. Ook voor de trainer is dit vaak een nuttige kennismaking. Gaat het om een groot aantal opleidingen? Informeer dan hoe er gezorgd wordt voor continuïteit op lange termijn en bij ziekte van de trainer. Gaat het om een team van trainers? Informeer dan hoe ervoor gezorgd wordt dat de verschillende trainers een gelijkwaardige opleiding geven. Is er bijvoorbeeld een opleidingsscript? Werkt de opleidingsleverancier met eigen trainers of met freelancers? Hoe worden deze opgeleid? Dit lijkt misschien een vreemde vraag, maar een goede opleidingsprofessional heeft vaak heel wat ervaring met gelijkaardige opleidingstrajecten. Informeer naar best practices die ook voor uw organisatie zouden kunnen werken. Bespreek hoe u als organisatie na de opleiding de transfer kan bevorderen. Transfer is de vakterm voor het daadwerkelijk toepassen in de werkpraktijk van wat je als deelnemer hebt geleerd tijdens de opleiding. Transfer komt echter zelden spontaan uit de lucht vallen. Het best wordt dit al bij het ontwerpen van de opleiding besproken en gepland. Een kritische factor voor een succesvolle transfer is tijd. Nieuwe kennis, vaardigheden, gedrag in de diepte verwerven en

5 5/8 toepassen vergt (oefen)tijd. Bekijk als organisatie, bijvoorbeeld met de leidinggevende van de deelnemers, hoe u dit aanpakt. Hoe gaat u tijdens de training monitoren of u de deelnemers mee hebt? Hoe gaat u als trainer ervoor zorgen dat er transfer is? Kan u een voorbeeld geven van een opleidingsproject dat slecht is verlopen? En wat hebt u als organisatie daaruit geleerd? Een goede training werkt inspirerend, geeft zin om aan de slag te gaan met wat je geleerd hebt. Een goede trainer zorgt er dus voor dat hij of zij de deelnemers mee heeft. Verwacht u veel weerstand bij de training? Maakt de training deel uit van een (moeilijk) veranderingsproces? Informeer dan zeker over hoe de trainer hiermee omgaat. De kans verkleint dat deelnemers aan de slag gaan met de materie als ze zich al tijdens de training niet aangesproken voelen. En dat is zonde van uw investering. Transfer is cruciaal voor opleidingen die daadwerkelijk resultaat opleveren. Bespreek daarom niet alleen hoe de opleidingsleverancier dit kan en wil aanpakken, maar ook wat uw verwachtingen zijn op dit vlak. Hierbij enkele voorbeelden: Formuleren de deelnemers persoonlijke actiepunten? Toetsen ze die af met hun leidinggevende? Bezorgen ze feedback aan de trainer over wat ze hebben aangepakt? Worden ze getest? Is er een meting van de resultaten?... Het antwoord op deze vraag geeft veel nuttige informatie over uw mogelijke toekomstige opleidingsleverancier. Kunnen ze leren uit hun fouten? Kunnen ze naar hun eigen aandeel in een probleem kijken? Weten ze van aanpakken bij problemen? Hoe communiceren ze als het moeilijk gaat? Zijn ze innovatief ingesteld? Deze vraag zal uw gesprekspartner waarschijnlijk verbazen. Geef hen daarom de tijd om even na te denken en vertel waarom u deze vraag stelt.

6 6/8 10 slimme vragen bij het kiezen van een opleidingsleverancier voor een open opleiding Goed begonnen is half gewonnen 1. Dit is wat ik nodig heb en dit zijn mijn concrete vragen. Zal ik dit leren in uw opleiding? 2. Welke ervaring heeft de trainer met mijn sector en met een gelijkaardige doelgroep? 3. Waar kan ik na de opleiding terecht met mijn vragen? 4. Wat is allemaal in de prijs inbegrepen? 5. Krijg ik de contactgegevens van de andere deelnemers? 6. Krijg ik een bewijs dat ik deze opleiding heb gevolgd? 7. Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op deze opleiding? 8. Hoe ondersteunt de opleiding mij zodat ik mijn leerproces na de opleiding autonoom verder kan zetten? 9. Wat is de aanpak van deze opleiding en hoe ligt de verhouding kennis en praktijkoefeningen? 10. Heb ik voldoende informatie over de trainer? Bij een open opleiding kan een medewerker uit eender welke organisatie zich individueel inschrijven bij een opleidingsbedrijf. Zo komt hij of zij terecht in een groep deelnemers uit verschillende organisaties. Dit kan een belangrijke meerwaarde zijn voor de opleiding. Open opleidingen zijn verhoudingsgewijs duur. Daarom is het belangrijk om een open opleiding zorgvuldig te kiezen en deze goed voor te bereiden. Dit is precies het opzet van deze vragen. Geef daarom dit lijstje met vragen aan elke collega die de wens uit om een open opleiding te volgen. Ze helpen om een kwaliteitsvolle opleiding te kiezen en zijn een prima voorbereiding. Dit is wat ik nodig heb en dit zijn mijn concrete vragen. Zal ik dit leren in uw opleiding? Welke ervaring heeft de trainer met mijn sector en met een gelijkaardige doelgroep? Alhoewel open opleidingsleveranciers vaak uitgebreid de inhoud van hun trainingsprogramma s opsommen, is het verstandig om duidelijk te bepalen wat u zelf wil leren. Zo krijgt u ook een goed zicht op uw verwachtingen en kan de opleidingsleverancier zo optimaal mogelijk hieraan tegemoetkomen. Ervaringen uitwisselen met mensen uit andere sectoren kan erg interessant zijn. Soms kan u echter in een opleiding terechtkomen met deelnemers waarmee u qua werkcontext weinig affiniteit hebt. Als de trainer wel ervaring heeft met uw sector, kan deze wel de linken leggen met uw sector. Hetzelfde geldt voor de doelgroepen. Hebt u al meer dan 10 jaar

7 7/8 ervaring met leidinggeven? Dan is een trainer die alleen nog maar beginnende leidinggevenden heeft getraind, misschien niet ideaal voor u. Waar kan ik na de opleiding terecht met mijn vragen? Wat is allemaal in de prijs inbegrepen? Krijg ik de contactgegevens van de andere deelnemers? Krijg ik een bewijs dat ik deze opleiding heb gevolgd? Hoe ondersteunt de opleiding mij zodat ik mijn leerproces na de opleiding autonoom verder kan zetten? Wat is de aanpak van deze opleiding en wat is de verhouding kennis en praktijkoefening? Heb ik voldoende informatie over de trainer? Vaak hebt u na een opleiding, bij het verder verwerven van de materie, nog extra vragen. Waar kan u deze stellen? Is de trainer of een andere expert nog beschikbaar voor uw vragen? Informeer wat er allemaal inbegrepen is in de prijs: de syllabus, een parkeerplaats, btw, een maaltijd, een rapport, toegang tot een kennisbank of een forum, een boek? Zo vermijdt u vervelende bijkomende en onverwachte uitgaven. Een open opleiding is een prima manier om uw professionele netwerk te vergroten. De contactgegevens van de mededeelnemers zijn dus waardevol. Ook om achteraf nog iets na te vragen of een succesverhaal te delen, is het handig als u even kan mailen. Vaak zijn er administratieve redenen waarom u moet kunnen bewijzen dat u de opleiding gevolgd hebt. Vraag daarom even na of en hoe de opleidingsleverancier dit attesteert. De opleiding is een klein onderdeel van uw leerproces rond de materie in kwestie. Zeker als u een open opleiding hebt gevolgd, bent u voor de verdere verwerving vooral op uzelf aangewezen. Vraag daarom welke mogelijkheden de opleidingsleverancier biedt om autonoom verder te leren. Is er een linkedin- of facebookgroep? Hebt u toegang tot een kennisbank, expert of een forum? Hebt u een lijst met interessante boeken, sites of video s? Is de aanpak eerder zoals een hoorcollege? Of is ze opgebouwd rond oefeningen? Wordt er een actieve inbreng van u verwacht? Moet u vooraf iets voorbereiden? Kan u voorbeelden of cases meebrengen waar de trainer daadwerkelijk mee aan de slag gaat? Is er vooral theorie of zijn er ook (veel) praktijkoefeningen? Met het antwoord op deze vragen, kan u nagaan of de aanpak van de opleiding past bij uw persoonlijke leervoorkeuren. Sommige mensen leren bijvoorbeeld vooral uit oefeningen. Anderen vinden het prettig om kennis te maken met veel theorieën en modellen om vervolgens autonoom te beslissen hoe ze daarmee aan de slag gaan. Wilt u liefst een trainer die bijvoorbeeld ook daadwerkelijke ervaring heeft in uw sector en met uw functie? Of wilt u liever iemand die de zaken wellicht helemaal anders benadert? Kijkt u ernaar uit om te leren van iemand die al vele professionele waters heeft doorzwommen? Of bent u nieuwsgierig naar hoe een jongere generatie de materie benadert? Graag een trainer met twee voeten of de grond of liever een creatief type? Kunt u deze informatie niet afleiden uit de aangeleverde informatie en is ze belangrijk voor u? Vraag dan of de trainer

8 even telefonisch contact met u opneemt. 8/8

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Handreiking Opleiding en training agressie en geweld. Zo kiest u een passende opleiding of training

Handreiking Opleiding en training agressie en geweld. Zo kiest u een passende opleiding of training Handreiking Opleiding en training agressie en geweld Zo kiest u een passende opleiding of training Inhoud Navigatie Inhoud Printen Opslaan Volgende pagina Vorige pagina Dit is een interactieve pagina,

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Training-1 Training-2 Training-3 : Basistraining communicatieve vaardigheden : Communicatieve vaardigheden voor professionals : Hoe voer ik een intakegesprek

Nadere informatie

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM LET S YNNOVATE! Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg, riep Einstein al een dikke eeuw geleden. Wil je innoveren, dan zul je uit je routine moeten stappen. Maar hoe kun je succesvol

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht Brochure Cursus HR en arbeidsrecht Kennis opdoen van het arbeidsrecht Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en arbeidsrecht 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact 7 Checklist

Nadere informatie

Specialist Development Leergang: KOERS

Specialist Development Leergang: KOERS Specialist Development leergang KOERS Pagina 1 van 7 Specialist Development Leergang: KOERS "The future belongs to those who see possibilities before they become obvious." De Specialist Development Leergang

Nadere informatie

Het Professionele Klantcontact MKB

Het Professionele Klantcontact MKB Orlemans & Orlemans Organisatieontwikkeling en opleiding St. Annastraat 291 6525 GT Nijmegen Telefoon (024) 355 58 18 E-mail info@orlemans.nl Internet www.orlemans.nl Deze training is gericht op de Assistent

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Met meer zelfvertrouwen rapporteren HRM Academy Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie en

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

MEDIATION & GEWELDLOZE COMMUNICATIE. Specialisatietraining

MEDIATION & GEWELDLOZE COMMUNICATIE. Specialisatietraining MEDIATION & GEWELDLOZE COMMUNICATIE Specialisatietraining Mediation & geweldloze communicatie Introductie De mediator streeft ernaar om partijen als gelijkwaardige partners te laten communiceren en onderhandelen.

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Brochure Cursus HR en financiën Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en financiën 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim Brochure Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag HR en de aanpak van ziekteverzuim Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

Beter Leren Communiceren. U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken?

Beter Leren Communiceren. U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken? Beter Leren Communiceren U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken? Effectief communiceren. Het lijkt misschien eenvoudig, maar misverstanden of oplopende emoties tijdens gesprekken

Nadere informatie

Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt!   DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats Werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Evaluatie van de PMTO Boosterdag

Evaluatie van de PMTO Boosterdag Evaluatie van de PMTO Boosterdag Door: Gonnie Albrecht Ger Kerkstra Emilie van Leeuwen Ellen Lubberts Marna Ouwehand Ella Tacq Jolle Tjaden Willemijn van Vlerken 16-11-2011 Naam Training: Fout! Verwijzingsbron

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Leergang voor Trainers

Leergang voor Trainers Leergang voor Trainers Leerdoelen en resultaat Het programma van de Leergang voor Trainers is zodanig ingericht dat je als deelnemer na afloop; concrete leerdoelen kunt formuleren; weet hoe je daar een

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Brochure Cursus HR en ondernemingsraad Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en ondernemingsraad 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk

Nadere informatie

Mona geeft naailes in buurthuis De Meeuw.

Mona geeft naailes in buurthuis De Meeuw. Mona geeft naailes in buurthuis De Meeuw. Ik ben Mona, ben geboren in Egypte. Ik heb daar basisschool gedaan. Daarna een opleiding voor zuster. Ik woon 6 jaar in Nederland. Mijn man is overleden. Ik zorg

Nadere informatie

Voorstel workshop ETV.nl

Voorstel workshop ETV.nl Voorstel workshop ETV.nl Hans Hummel (presentatie klankbordgroep 17 mei, Utrecht) Presentatie + discussie (10.30-12.30) Intro, aanleiding, geschiedenis, context (20 min) Presentatie voorlopige opzet workshop

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Omgaan met probleemsituaties

Omgaan met probleemsituaties Orlemans & Orlemans Organisatieontwikkeling en opleiding St. Annastraat 291 6525 GT Nijmegen Telefoon (024) 355 58 18 E-mail info@orlemans.nl Internet www.orlemans.nl Ongeacht de economische situatie zullen

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Een leertraject evalueren tijdens een levendige sessie

Een leertraject evalueren tijdens een levendige sessie onderzoek doen 4 Een leertraject evalueren tijdens een levendige sessie Hoe je de terugblik op een training leerzaam en effectief kunt maken Door Suzanne Verdonschot en Marjolein van Vossen Evalueren van

Nadere informatie

Toolkit meester & gezel in de pluimveehouderij

Toolkit meester & gezel in de pluimveehouderij Toolkit meester & gezel in de pluimveehouderij 1 WILT U ALS ONDERNEMER...... Kennisoverdracht op uw bedrijf stimuleren?... Kennis en ervaring van uw medewerker overbrengen op een nieuwe medewerker?...

Nadere informatie

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Brochure Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

De nieuwe vrijwilliger

De nieuwe vrijwilliger VAN INSPIREREN NAAR ACTIVEREN 15 NOVEMBER 2012 De nieuwe vrijwilliger VRIJWILLIGERS CENTRALE ZWOLLE Steunpunt voor vrijwilligerswerk en informele zorg 1 Discrepantie: Door bezuinigingen minder personeel,

Nadere informatie

De kracht van sociale media in het onderwijs

De kracht van sociale media in het onderwijs De kracht van sociale media in het onderwijs Maak onderwijs effectiever met sociale media Tweedaagse leergang en eendaagse workshop Uw studenten maken volop gebruik van sociale media. Ze ontmoeten er hun

Nadere informatie

Incompany training: werken met het afwegingskader in de kinderopvang

Incompany training: werken met het afwegingskader in de kinderopvang Incompany training: werken met het afwegingskader in de kinderopvang 1 RiK Law Doelgroep: managers van kinderdagverblijven en gastouderbureaus Doel: informeren omtrent de incompany training Werken met

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen. Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen. Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner. 1. Verkennen van het probleem

Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner. 1. Verkennen van het probleem Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner Bij iedere vraag uit de veranderplanner is hier een korte toelichting gegeven. Dit kan helpen bij het invullen van de vragen van de Veranderplanner. 1.

Nadere informatie

Personal Branding voor Ingenieurs

Personal Branding voor Ingenieurs Personal Branding voor Ingenieurs 8 juni 2012 Lustrumsymposium Jullie doelen - succesvolle loopbaan - een baan vinden - de allerbeste zijn? - Saskia Slotboom 2012 2 Personal Branding Tools en praktische

Nadere informatie

Open training Constructief Beïnvloeden

Open training Constructief Beïnvloeden Open training Constructief Beïnvloeden 2 Deze vierdaagse training biedt u de kans uw persoonlijke effectiviteit in allerlei beïnvloedings-situaties te verhogen: leiding geven, adviseren, stuurgroepen,

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren

Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren Verbindend communiceren, krachtig en van hart-tot-hart Verbindend communiceren staat in het teken van écht contact maken met jezelf en de ander. Helder en effectief communiceren

Nadere informatie

Maak er werk van! Een overzicht van ons aanbod voor (jong)volwassenen, ouders, professionelen en werkgevers & collega s

Maak er werk van! Een overzicht van ons aanbod voor (jong)volwassenen, ouders, professionelen en werkgevers & collega s Maak er werk van! Een overzicht van ons aanbod voor (jong)volwassenen, ouders, professionelen en werkgevers & collega s Projectmedewerkers Sofie Thielemans, Yana Tilleman en Lentl Van Aken In opdracht

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten deze module een kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Brochure. Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen. HR en personeelszaken in de praktijk

Brochure. Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen. HR en personeelszaken in de praktijk Brochure Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen HR en personeelszaken in de praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen 4 Algemene informatie

Nadere informatie

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je stuurt een kleine groep medewerkers aan terwijl je zelf actief

Nadere informatie

Hand-out behorende bij de training. Werkoverleg. Voor iedereen, door iedereen

Hand-out behorende bij de training. Werkoverleg. Voor iedereen, door iedereen Hand-out behorende bij de training Werkoverleg Voor iedereen, door iedereen Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. Strijp-S, Videolab 3.038 WTC Amsterdam Torenallee 20 Toren C, level Level 14 5617 BC

Nadere informatie

HOE STIMULEER JE HET GEBRUIK VAN INTRANET?

HOE STIMULEER JE HET GEBRUIK VAN INTRANET? AANTAL SLIDES 39 HOE STIMULEER JE HET GEBRUIK VAN INTRANET? 36 TIPS & TRICKS 02 39 VEEL ORGANISATIES ZETTEN HET INTRANET IN OM DE INTERNE COMMUNICATIE IN GOEDE BANEN TE LEIDEN. DE VOORDELEN ZIJN EVIDENT.

Nadere informatie

Whitepaper Communicatie op de werkvloer WHITEPAPER. Communicatie. op de werkvloer. 10 tips om communicatie op de werkvloer te verbeteren!

Whitepaper Communicatie op de werkvloer WHITEPAPER. Communicatie. op de werkvloer. 10 tips om communicatie op de werkvloer te verbeteren! Whitepaper Communicatie op de werkvloer WHITEPAPER Communicatie op de werkvloer 10 tips om communicatie op de werkvloer te verbeteren! Een organisatie is zo goed als de kwaliteit van de onderlinge communicatie.

Nadere informatie

In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo!

In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo! In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo! Geef tien weken bijzondere aandacht aan Verbindende Communicatie met behulp van onderstaande oefeningen. Bespreek je ervaringen in een buddygroepje.

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur LEARNING LAB Training: Leren innoveren als een start-up donderdag 29 september van 13.00 17.00 uur Training: Leren innoveren als een start up Je leert in een middag bruikbare handvatten van de Lean Startup

Nadere informatie

Remind Trainersopleiding

Remind Trainersopleiding Remind Trainersopleiding 1. Over Remind Remind helpt jaarlijks duizenden studenten en scholieren meer uit hun leven te halen, door ze te leren hoe je slimmer kan leren en jezelf kan motiveren. Wij doen

Nadere informatie

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College mei 2018 Wat zal je het meeste bijblijven van de training: - De PMA methodiek. - De 5 stappen van de PMA methodiek. - De groepsgesprekken.

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Persoonlijk leiderschap en trainersvakmanschap Zoek je een gedegen opleiding

Nadere informatie

Feedback. Wat is feedback?

Feedback. Wat is feedback? Feedback Wat is feedback? Letterlijk vertaald is feedback terugvoeding. Het is het proces waarin informatie teruggevoerd wordt in een informatieverwerkend systeem, in dit geval de mens. Als het om mensen

Nadere informatie

Missie-visietraject vanuit bevlogenheid. Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe?

Missie-visietraject vanuit bevlogenheid. Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe? Missie-visietraject vanuit bevlogenheid Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe? Een visie en missie ontwikkelen of nieuw leven inblazen is meer dan alleen een paar woorden op papier zetten.

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur LEARNING LAB Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring donderdag 20 oktober van 10.00 17.30 uur Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e Learningervaring Marcel de Leeuwe verzorgt

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

Voor leren en onderwijzen op maat

Voor leren en onderwijzen op maat VO-content Voor leren en onderwijzen op maat Open, digitaal leermateriaal Samen met docenten gemaakt Ruim honderd Stercollecties Eenvoudig te combineren met bestaande methodes en eigen leermateriaal Stimuleert

Nadere informatie

E-book. Met 10 waardevolle tips om een presentatie te maken

E-book. Met 10 waardevolle tips om een presentatie te maken E-book Met 10 waardevolle tips om een presentatie te maken Inleiding In dit E-Book staan 10 waardevolle tips welke heel goed van pas kunnen komen tijdens het maken van een presentatie. Als je deze 10 tips

Nadere informatie

Constructief beïnvloeden

Constructief beïnvloeden Deze vier-daagse training biedt u de kans uw persoonlijke effectiviteit in allerlei beïnvloedingssituaties te verhogen: leiding geven, adviseren, stuurgroepen, projectgroepen, klachten behandelen,vergaderen,

Nadere informatie

HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR. Verdiepingstraining

HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR. Verdiepingstraining HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR Verdiepingstraining Humor in professionele communicatie: focus op de mediator Introductie Wij definiëren humor in het professioneel communicatieproces

Nadere informatie

Strategisch Opleidingsbeleid

Strategisch Opleidingsbeleid Strategisch Opleidingsbeleid Achtergrondinformatie en tips om zelf aan de slag te gaan In deze handreiking vindt u de volgende onderwerpen: Wat is strategisch opleidingsbeleid? Hoe komt u tot strategisch

Nadere informatie

EFFECTIEF COMMUNICEREN. Training voor medewerkers met een hoge intelligentie

EFFECTIEF COMMUNICEREN. Training voor medewerkers met een hoge intelligentie EFFECTIEF COMMUNICEREN Training voor medewerkers met een hoge intelligentie EFFECTIEF COMMUNICEREN Training voor medewerkers met een hoge intelligentie Inleiding De training Effectief communiceren, bestaande

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

PLEITEN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES. Vaardigheidstraining

PLEITEN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES. Vaardigheidstraining PLEITEN VOOR RECHTERLIJKE INSTANTIES Vaardigheidstraining Pleiten voor rechterlijke instanties Introductie In deze training worden alle facetten van mondelinge pleitvaardigheid behandeld en geoefend. Door

Nadere informatie

Hoe help je meertalige kinderen bij het leren van een tweede taal? Tips voor leerkrachten

Hoe help je meertalige kinderen bij het leren van een tweede taal? Tips voor leerkrachten Hoe help je meertalige kinderen bij het leren van een tweede taal? Tips voor leerkrachten Enkele tips 1. Goed begonnen is half gewonnen! Zorg van bij het begin voor een zo open en positief mogelijke klassfeer

Nadere informatie

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Onderdeel van toolkit Nieuw Delen 2. Zelftest Werken met Communities Wat kan ik met de zelftest? Hieronder tref je een test aan waarmee je een

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Training Conflicthantering, een stevige discussie met een goede afloop Je zal het best weleens hebben meegemaakt, een flinke discussie tijdens een vergadering. Jij en je collega

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader

Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader In enkele stappen naar een talentvol havenkader. 1 Talent opsporen 2 Talent ontwikkelen 3 Talent opvolgen De mini-selectietest Het assessment Verplichte

Nadere informatie

Social Strategy Masterclass 2014

Social Strategy Masterclass 2014 Social Strategy Masterclass 201 Bestemd voor Directie en Management actief in zowel B2B, B2C als Non profit Inhoudsopgave Inleiding Eendaagse Social Strategy MasterClass Programma Ochtendsessie Middagsessie

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken

EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP. Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken EFFECTIEF COMMUNICEREN MET NLP Compacte introductie van NLP met focus op praktische toepassing in gespreksvoering en samenwerken Effectief Communiceren met NLP Effectief communiceren is niet zo moeilijk,

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

TRAIN DE TRAINER EFFECTIEF EN RESULTAATGERICHT TRAINEN. Pieterman & Partners

TRAIN DE TRAINER EFFECTIEF EN RESULTAATGERICHT TRAINEN. Pieterman & Partners TRAIN DE TRAINER EFFECTIEF EN RESULTAATGERICHT TRAINEN Pieterman & Partners TRAIN DE TRAINER RESULTAAT Met succes een training ontwikkelen/aanpassen en het gewenste resultaat bereiken Een succesvolle presentatie,

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 E-learningplatform...

Nadere informatie

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek Psychologie in Coaching Deze training gaat over psychologische inzichten en

Nadere informatie

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt professioneler en klantgerichter telefoongesprekken

Nadere informatie

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Groeidocument trainingen blok 2 Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Inleiding Voor u ligt mijn groeidocument van de trainingen die zijn gegeven in blok 2 van de minor Consultancy. Om een succesvolle consultant

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT

PRODUCTIVITEIT PRODUCTIVITEIT INFO@INVENTED.NL WWW.INVENTED.NL DATUM DOCUMENT NR UW REFERENTIE 17-5-2017 VO- 537 Training productiviteit Beste deelnemer, Hartelijk dank voor je interesse in onze training productiviteit.

Nadere informatie

3-daagse Meesterschapstraining interactie 6 t/m 8 november 2014

3-daagse Meesterschapstraining interactie 6 t/m 8 november 2014 3-daagse Meesterschapstraining interactie 6 t/m 8 november 2014 Identity Compass Denkstijlen herkennen Uzelf helder presenteren Meester in interactieve communicatie Praktische toepassing Certificaat van

Nadere informatie

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter

Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan. Naam student: Maes Pieter BACHELOR NA BACHELOR ADVANCED BUSINESS MANAGEMENT Logboek persoonlijk ontwikkelingsplan persoonlijk actieplan Naam student: Maes Pieter 2011-2012 POP EERSTE GEKOZEN ALGEMENE COMPETENTIE: OPBOUWEN VAN EEN

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

Mogen we ons laten verleiden? Over verleidingen en valkuilen bij overheidsopdrachten.

Mogen we ons laten verleiden? Over verleidingen en valkuilen bij overheidsopdrachten. Mogen we ons laten verleiden? Over verleidingen en valkuilen bij overheidsopdrachten. Sprekers: Christof Impens (BZ) Gunter Schryvers (Audit Vlaanderen) Datum: donderdag 10 april 2014 (11u45 12u45) Agenda

Nadere informatie

ONDERHANDELEN; VAN INTUÏTIE NAAR ONDERHANDELINGSKRACHT. Vaardigheidstraining

ONDERHANDELEN; VAN INTUÏTIE NAAR ONDERHANDELINGSKRACHT. Vaardigheidstraining ONDERHANDELEN; VAN INTUÏTIE NAAR ONDERHANDELINGSKRACHT Vaardigheidstraining Onderhandelen; van intuïtie naar onderhandelingskracht Introductie Ieder mens onderhandelt dagelijks, meestal intuïtief. Deze

Nadere informatie

Erna van Bekhoven. Alex Klein of

Erna van Bekhoven. Alex Klein of Voorzitterstraining Datum 4 februari 2016 Op verzoek van Gemeente Gorinchem Erna van Bekhoven Contactpersoon Debat.NL Alex Klein klein@debat.nl 023-5629972 of 06-40516523 www.debat.nl Uw verzoek Onlangs

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Talent Ontwikkel Programma Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Het Talent Ontwikkel Programma van Koffie & Bubbels is een energiek en intensief ontwikkelprogramma voor Young Professionals.

Nadere informatie

Individueel begeleiden van NT2-studenten Presentatie Nederlands Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs 24 april Om te beginnen..

Individueel begeleiden van NT2-studenten Presentatie Nederlands Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs 24 april Om te beginnen.. Individueel begeleiden van NT2-studenten Presentatie Nederlands Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs 24 april 2015 Om te beginnen.. De doelen van ons Platform a. Ontwikkelen van een gemeen- schappelijke

Nadere informatie

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Dat aan het doel en de missie van ondernemingen zo zelden adequate aandacht wordt gegeven is misschien de belangrijkste oorzaak van zakelijke

Nadere informatie

Deel je kennis. www.focusoptekst.nl

Deel je kennis. www.focusoptekst.nl Deel je kennis www.focusoptekst.nl PROGRAMMA 1. Het ontwerp: je inhoud, je doelen, je groep, je werkvormen 2. Je presenta0e: de 1e vijf minuten, interac;e, presenta;etechnieken, powerpoint, zenuwen 3.

Nadere informatie

Hoogspanning. NEN 3840. Geef positieve lading aan je werk!

Hoogspanning. NEN 3840. Geef positieve lading aan je werk! Hoogspanning NEN 3840. Geef positieve lading aan je werk! 1 Hoogspanning NEN 3840 Een veilige werkomgeving levert veel op voor mens en organisatie; geen of minder ongelukken, lagere kosten en continuiteit

Nadere informatie