InterCoach Vervolgopleiding in samenwerking met de coachpool van Interne coaches van de Vlaamse Overheid 2015/2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "InterCoach Vervolgopleiding in samenwerking met de coachpool van Interne coaches van de Vlaamse Overheid 2015/2016"

Transcriptie

1 InterCoach Vervolgopleiding in samenwerking met de coachpool van Interne coaches van de Vlaamse Overheid 2015/2016 De vervolgopleiding van Intercoach bestaat sinds 2010 en heeft zijn nut en kwaliteit bewezen. Onlangs heeft Intercoach een samenwerking opgebouwd met de coachpool van de Vlaamse Overheid en wil dit nu tot uitdrukking brengen in de vervolgopleiding. Deelnemers kunnen ervaringen en kennis delen over de grens. Afwisselend zullen een Vlaamse en enkele Nederlandse docenten de trainingsdagen verzorgen en de locatie is twee maal in Antwerpen, waarvan een keer met een overnachting, en drie maal in Den Haag! Doelgroep Deze opleiding is bedoeld voor collegacoaches die de basisleergang tot coach van InterCoach of van de Vlaamse coachpool of van een vergelijkbare opleiding hebben gevolgd en die de nodige ervaring/vlieguren hebben opgedaan in de rol van (collega)coach. Doel van de vervolgopleiding is dat de Nederlandse en Vlaamse collegacoaches, in aansluiting op de basisleergang, nieuwe concepten krijgen aangereikt die zij kunnen toevoegen aan hun gereedschapskist. Daarnaast krijgen deelnemers de kans zich als persoon verder te ontwikkelen in de rol van coach zodat ze meer ruimte durven nemen voor eigen benadering. Opbouw vervolgopleiding De vervolgopleiding beslaat een vijftal bijeenkomsten, waarvan eenmaal met overnachting in Antwerpen. Tussentijds hebben deelnemers twee supervisiesessies, begeleid door Noor van Liebergen. De verschillende dagen worden verzorgd door verschillende docenten/trainers. Doel is dat de deelnemer kennismaakt met uiteenlopende benaderingen. Hieronder staat een beknopte beschrijving van de onderwerpen. 1. Werken met wat we niet weten 2. Improviseren bij coaching 3. Oplossingsgericht coachen 4. De coach als acteur 5. Systemisch coachen Kosten De kosten voor deze opleiding bedragen 3475,- inclusief een overnachting plus diner in Antwerpen. Wij berekenen geen BTW over deze kosten. Aanmelden en intake Aan deelname gaat een intakegesprek vooraf met Noor van Liebergen van bureau InterCoach of Brunhilde Borms van de Vlaamse coachpool. Doel van de intake is dat wederzijdse verwachtingen worden verkend en een leerdoel wordt geformuleerd. Aanmelden voor deze opleiding kan door een te sturen aan Sharda De datum voor het intakegesprek wordt in overleg bepaald.

2 Beknopte beschrijving van het programma en de data Dag 1(in Antwerpen met overnachting) - Werken met wat we niet weten; de interactie tussen coach en coachee Docent: Wim De Keyser, Guiding Transition - Our whole inner world is reality, perhaps even more real than the apparent world. To call everything that seems to be illogical a fantasy or fairy tale is to admit that one does not understand nature Marc Chagall Gebeurtenissen, gevoelens, gedachten en gedragspatronen die zich buiten het bewustzijn bevinden, kunnen een significante invloed hebben op wat personen doen en hoe ze zich gedragen. We kunnen binnen een coaching context constructief gebruik maken van deze onbewuste mentale en emotionele fenomenen. In dit blok besteden we aandacht aan hoe we ons perspectief als coach kunnen verbreden, en hoe we als coach in contact kunnen komen met een onbewuste onderstroom in het werken met coachees, zonder daarom de intentie te hebben therapeutisch aan de slag te gaan. De focus in dit blok ligt op zowel de coachee, als op onszelf als coach. We ontwikkelen ons perspectief als coach en we integreren verschillende benaderingen elk op onze eigen manier, om zo vanuit een meer holistisch perspectief de coachee te kunnen benaderen en resultaat te boeken. Naast het kort uiteenzetten van een aantal psychodynamische concepten, bekijken we een model dat het bewuste en onbewuste in een coaching context integreert en passen het toe op voorbeelden uit onze eigen coaching praktijk. We leren een aantal technieken hanteren die op een eenvoudige manier helpen om zicht op krijgen op dynamieken die aan de basis kunnen liggen van denken en gedrag. In deze sessie bekijken we ook het belang van hoe we ons als coach kunnen verhouden tot die aspecten van de coachee die bij ons als coach of bij de coachee zelf bepaalde gevoelens kunnen oproepen, en we oefenen hoe hier mee om te gaan. We bouwen in deze sessie op een theoretische basis die kort wordt behandeld, om dan via een reeks interactieve oefeningen aan de slag te gaan met een aantal concrete technieken. De technieken die we gebruiken zijn eenvoudig en onmiddellijk toepasbaar. We gebruiken voorbeelden uit onze eigen coaching praktijk. Dag 2 - Improviseren bij coaching Docente Francine Zwaan (Pitstop) In dit blok gaat het om de kunst van het niet-weten en het improviseren. Durf je als coach? Om als coach in snelle wisselingen en gelijktijdig te kunnen spelen met nabijheid en distantie, is het nodig nieuwsgierig te zijn naar het onbekende; op zoek te gaan naar het wonder. Wanneer je als coach de moed hebt weten, controle, beheersbaarheid en denken in problemen en probleemoplossingen los te laten, ontstaat ruimte voor intuïtie, poëzie, swing en de dimensie van het tussen.

3 Intuïtie, een aan het intellect complementaire kracht, maakt het mogelijk het innerlijk leven te ervaren. Intuïtie geeft direct contact en verleent kennis van binnenuit, i.p.v. een door concepten bemiddelde ervaring. Durf je als coach te twijfelen? In de poëzie vindt de intuïtie een taal om zich te uiten. Durf je als coach een nieuwe taal te zoeken, je jargon los te laten, vals te spelen met taal, de taal te bedriegen? It aint got nothing, if it aint got swing. Swing ontsnapt aan alle conceptualiteit en controle. Swing is fundamenteel als kwaliteitscriterium, alle muziek is erop gebaseerd. Al onze sociale interacties swingen ook, of niet. We kunnen ze laten swingen. Niet op commando, maar door ons er voor open te stellen. Durf je als coach de controle los te laten? Tussen de zaken; tussen de standpunten; wat tussen de regels door gebeurt, is een andere dimensie. In dit tussen, noch het een, noch het andere, is swing voelbaar. Daar begint het. Hoeveel innerlijke ruimte heb je als coach voor het tussen, waar de swing begint? Dag 3: Oplossingsgericht coachen Docent: Saskia Tjepkema van The Learning Company van Kessels&Smit Coachees komen meestal met een meer of minder duidelijk probleem binnen. Daarover lopen ze al een tijdje na te denken, ze hebben er last van en het lukt niet om het probleem opgelost te krijgen. Anders gezegd, een coachee is meestal probleemgeoriënteerd. Wat is er logischer dan om daar als coach bij aan te sluiten, dus: het probleem in kaart te brengen, wellicht het probleem achter het probleem scherp te krijgen om van daaruit stappen voorwaarts te kunnen zetten? Zo kan het, maar het kan ook anders. Volgens de methode van het oplossingsgerichte coachen hoef je problemen en oplossingen niet tot in detail te doorgronden om met een coachee over oplossingen na te kunnen denken. De oplossingsgerichte methode richt de aandacht op wat er wel is (in plaats van wat er niet is), op krachten (in plaats van zwaktes), op de momenten dat het probleem er niet of in mindere mate is (in plaats van op de momenten dat het probleem zich voordoet) en op kleine, haalbare stapjes (in plaats van op fundamentele doorbraken). Daarmee is oplossingsgericht werken een plezierige, energiegevende manier van coachen met vaak zichtbare resultaten op de korte termijn. Tijdens deze dag worden de basisprincipes van oplossingsgericht coachen behandeld. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: - werken aan een werkbare vraag - werken aan een werkbare relatie - oplossingsgerichte vraagtechnieken - de oplossingsgerichte houding van de coach Korte theoretische beschouwingen worden afgewisseld met oefeningen. Er is volop gelegenheid om casuïstiek uit de eigen coachingspraktijk in te brengen.

4 Dag 4: - De coach als Acteur Docent: Erwin van Baarle: Van Baarle Consult Het idee achter deze workshop is dat coachingstrajecten effectiever kunnen worden als de gesprekken gelardeerd worden met trainingsinterventies. Dit helpt coachees in de veilige 1-op-1 setting van de coach-relatie hun gedragsrepertoire in kritieke situaties op te rekken. In de dagelijkse praktijk is het namelijk vaak lastig om nieuw gedrag uit te proberen. Juist in situaties, die eigenlijk een andere aanpak vergen, is een experiment te riskant. Hoe ziet het er uit? De coach en coachee ontwerpen gedurende eerdere coachingsgesprekken een serie oefensituaties. De deelnemer ontvangt het gewenste tegenspel van de coach afgewisseld met gerichte feedback op zijn of haar handelen. Tijdens deze interventie heeft een de coachee grotendeels zelf de teugels in handen en door de 1-op-1 setting ontstaat een veilige plaats voor experimenten Dag 5 (in Antwerpen zonder overnachting): Systemisch werken Docent: George Smits: mede-eigenaar van Reset Partner, coach, mediator, trainer en hij doceert Ondernemingsgerechtelijke Geschillen Oplossingen, aan de Universiteit van Tilburg. In deze training leert u zicht krijgen op groepsprocessen en dynamiek. U krijgt zicht op groepsprocessen en conflicten, zowel binnen de groep als in de organisatie. U leert exploreren op psycho-hygiënische besmetting, concretisering van het ware probleem, exploreren op de nee in de groep en op de weerstand (Deep Democracy, Lewis). Naast kennisoverdracht werken we ook met de topografie van het probleem, opstellingen (Hellinger) en werken we met psychodrama.

5 Data Vervolgopleiding 2015/2016 Dag 1: 4 en 5 november 2015 in Antwerpen 4 november vanaf 16.00uur met ontvangst om 15.30, tot 5 november uur Docent: Wim de Keijser Onderwerp: Werken met wat we niet weten Locatie: Radisson Blu Hotel te Antwerpen, naast het station. Dag 2: 7 december van uur tot uur Docent: Francine Zwaan Onderwerp: Improviseren bij coaching Supervisie1, groep 1 : Maandag 18 januari 2016 van tot uur Locatie: InterCoach, Wilhelmina van Pruisenweg 52,-78, Den Haag Supervisie 1, groep 2 : Donderdag 21 januari van tot uur Locatie: Brussel Dag 3: 9 februari 2015 van tot uur Docent: Saskia Tjepkema Onderwerp: Oplossingsgericht coachen Dag4: 8 maart 2015 van tot uur Docent: Erwin van Baarle Onderwerp: De coach als Acteur Supervisie 2, groep 1: Maandag 29 februari 2016 van tot uur Locatie: InterCoach, Wilhelmina van Pruisenweg 52,-78, Den Haag Supervisie 2, groep 2: Dinsdag 1 maart 2016 van tot uur Locatie ; Brussel Dag 5: 12 april 2015 van tot uur in Antwerpen Docent: George Smits Onderwerp:Systemisch werken Locatie: Radisson Blu Antwerpen.

InterCoach - Leergang tot coach voor Middenmanagers, Project- en Programmamanagers

InterCoach - Leergang tot coach voor Middenmanagers, Project- en Programmamanagers InterCoach - Leergang tot coach voor Middenmanagers, Project- en Programmamanagers De leergang van InterCoach is bestemd voor managers die plezier ontlenen aan het begeleiden van anderen bij het ontwikkelen

Nadere informatie

Secure Base Docentschap. Je verbinden met jezelf en anderen

Secure Base Docentschap. Je verbinden met jezelf en anderen Secure Base Docentschap Je verbinden met jezelf en anderen 2018 Al sinds ik een kind was, had ik de instinctieve neiging tot ontwikkeling en groei. Voor mij is de functie en de plicht van mens-zijn de

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

ubr intercoach InterCoachCompact

ubr intercoach InterCoachCompact ubr intercoach InterCoachCompact InterCoach is het expertisecentrum voor collegacoaching binnen de overheid. We leiden collega s op tot coach. Alle collega s van rijksoverheid, provincies en gemeenten

Nadere informatie

InterCoach - Leergang tot coach voor directeuren

InterCoach - Leergang tot coach voor directeuren InterCoach - Leergang tot coach voor directeuren Deze leergang is bestemd voor directeuren die plezier hebben in het begeleiden van anderen om ze persoonlijk effectiever te laten functioneren. Een coach

Nadere informatie

Kijken achter het masker

Kijken achter het masker Kijken achter het masker Driedaagse bijscholing Karakterstructuren voor therapeuten en coaches Zoek je een bijscholing die jouw manier van werken als therapeut of coach verdiept? Zou je meer (praktisch)

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2019-2020 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2019 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van het veld,

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1 Professioneel begeleiden bij verlies Deel 1 2017 Elk begin is tenslotte niet meer dan een vervolg, en het boek der gebeurtenissen ligt altijd open in het midden. (Wyslawa Szymborska) Inhoud Bij het leven

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting 2015-2016

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting 2015-2016 Secure Base Coachen Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting 2015-2016 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1

Professioneel begeleiden bij verlies. Deel 1 Professioneel begeleiden bij verlies Deel 1 2018 Elk begin is tenslotte niet meer dan een vervolg, en het boek der gebeurtenissen ligt altijd open in het midden. (Wyslawa Szymborska) Inhoud Bij het leven

Nadere informatie

Driedaagse masterclass Systeeminterventies

Driedaagse masterclass Systeeminterventies Driedaagse masterclass Systeeminterventies Voor conflict en stagnatie in samenwerking The unit and focus for change is the system, and the agent of change is the individual (M. O Neill) Marijke Spanjersberg

Nadere informatie

Maak een vliegende start met je coachingspraktijk

Maak een vliegende start met je coachingspraktijk Groepscoachingsprogramma voor (startende) coaches Maak een vliegende start met je coachingspraktijk De coachingsopleiding is voltooid, je bent klaar om je coachingspraktijk op te zetten. Maar waar begin

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem 2016-2017 Huissen Ik ben wie ik ben. Een toeval onbevattelijk als elk toeval. Ik had toch andere voorouders kunnen hebben. en dan was ik van

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie. Voorjaar 2016

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie. Voorjaar 2016 Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie Voorjaar 2016 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen,

Nadere informatie

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten Inleiding Steeds meer Huisartsenposten kiezen voor een nieuwe functie Coördinerend Assistente. Deze coördinerend assistente ressorteert hiërarchisch gezien

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

InterCoachCompact 2014

InterCoachCompact 2014 InterCoachCompact 2014 ubr intercoach InterCoach is het expertisecentrum voor collegacoaching binnen de overheid. We leiden collega s op tot coach. Alle collega s van rijksoverheid, provincies en gemeenten

Nadere informatie

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem. Voorjaar 2016

Secure Base Systemisch Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem. Voorjaar 2016 Secure Base Systemisch Coachen Professioneel begeleiden in het perspectief van het systeem Voorjaar 2016 Huissen Ik ben wie ik ben. Een toeval onbevattelijk als elk toeval. Ik had toch andere voorouders

Nadere informatie

Coaching en coachend leiderschap

Coaching en coachend leiderschap S.E. Booij Consultancy Coaching en coachend leiderschap voor leidinggevenden in de zorg in samenwerking met drs Joep Choy prof dr Jan Moen prof dr Willem van der Does Burgemeester Ketelaarstraat 29 2361

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting. Najaar 2015

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting. Najaar 2015 Professioneel begeleiden in het perspectief van hechting Najaar 2015 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie

Nadere informatie

Leergang tot coach voor directeuren

Leergang tot coach voor directeuren Leergang tot coach voor directeuren Deze leergang is bestemd voor directeuren die plezier hebben in het begeleiden van anderen om ze persoonlijk effectiever te laten functioneren. Een coach is een sparringpartner

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Groep 4. Winter / Voorjaar 2017

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Groep 4. Winter / Voorjaar 2017 Professioneel begeleiden bij transitie Groep 4 Winter / Voorjaar 2017 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Secure Base Docentschap. Je effectief verbinden met jezelf en anderen

Secure Base Docentschap. Je effectief verbinden met jezelf en anderen Secure Base Docentschap Je effectief verbinden met jezelf en anderen 2017 Onderwijs is de beweging van de duisternis naar het licht (Allan Bloom) Inhoud Het (professionele) leven van (startende) docenten

Nadere informatie

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR Opleiding DIFERENCI J RINER FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Secure Base Docentschap

Secure Base Docentschap Je effectief verbinden met jezelf en anderen Najaar 2017 Dominicanenklooster Huissen Onderwijs is de beweging van de duisternis naar het licht (Allan Bloom) Inhoud Het (professionele) leven van (startende)

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2017 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van het veld,

Nadere informatie

Onbewuste Verbindingen

Onbewuste Verbindingen Onbewuste Verbindingen Driedaagse bijscholing Systemisch Werken voor coaches, mediators en therapeuten De bijscholing wordt twee keer per jaar gegeven. Data vind je op www.andrefun.nl/agenda Zoek je iets

Nadere informatie

Masteropleiding Organisatieopstellingen

Masteropleiding Organisatieopstellingen Masteropleiding Organisatieopstellingen Systemisch Werk en Opstellingen in Bedrijf en Organisaties Nederlands Inleiding Het begeleiden van opstellingen is naast een kunst ook een vak. Afgelopen jaren werd

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Slim Werken. Wil je meer doen en bereiken in minder tijd?

Slim Werken. Wil je meer doen en bereiken in minder tijd? Slim Werken Wil je meer doen en bereiken in minder tijd? Slim Werken (5 dagen) Het is voor vrijwel iedereen een uitdaging om in de hectiek van alledag waarin veel informatie op je af komt je werk zo aan

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Leergang tot coach voor directeuren

Leergang tot coach voor directeuren Leergang tot coach voor directeuren Deze leergang is bestemd voor directeuren die plezier hebben in het begeleiden van anderen om ze persoonlijk effectiever te laten functioneren. Een coach is een sparringpartner

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2018 / 2019 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt?

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Groep 5. Najaar 2017

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Groep 5. Najaar 2017 Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie Groep 5 Najaar 2017 Huissen In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen,

Nadere informatie

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Naast de huidige in-house trainingen is er ook op individuele basis een aanbod van trainingen waaraan oio-medewerkers kunnen deelnemen. Deze trainingen zijn gericht op

Nadere informatie

Coachingsprincipes voor Ondernemers. 5 juni 2012

Coachingsprincipes voor Ondernemers. 5 juni 2012 Coachingsprincipes voor Ondernemers 5 juni 2012 Ondernemerskring Vragen vorige bijeenkomst: - Wat beweegt mensen? - Omgaan met weerstand -> Coachingsprincipes als hulpmiddelen om jezelf en anderen beter

Nadere informatie

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! 2019 Hilvaria Studio s Ik kies voor mezelf, omdat werk geen corset mag worden waarin ik me gevangen voel en van waaruit

Nadere informatie

Wil je professioneel leren coachen?

Wil je professioneel leren coachen? Wil je professioneel leren coachen? Coaching is in deze tijd een vanzelfsprekend begrip geworden. Het lijkt wel of iedereen met coaching bezig is. Bij doorvragen blijkt, dat coaching een zeer rekbaar begrip

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl Focus on talent and ambition Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl The task of the leader is to get his people from where they are to where they have not been. Henry A. Kissinger Als leidinggevende

Nadere informatie

TRAINER / FACILITATOR

TRAINER / FACILITATOR NIEUW!! Opleiding RINER / FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Wil je professioneel leren coachen?

Wil je professioneel leren coachen? Wil je professioneel leren coachen? Coaching is in deze tijd een vanzelfsprekend begrip geworden. Het lijkt wel of iedereen met coaching bezig is. Bij doorvragen blijkt, dat coaching een zeer rekbaar begrip

Nadere informatie

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Modules Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor 1. Psychologie en Psychopathologie 2. Sociale psychologie

Nadere informatie

Leidinggeven vanuit verbinding

Leidinggeven vanuit verbinding Leidinggeven vanuit verbinding Op weg naar authentiek leiderschap Henri Bezema Cultuur in organisaties Mensen maken organisaties. Ook in uw werkomgeving hebben mensen grote invloed op het werkplezier,

Nadere informatie

Lef in je loopbaan. Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt?

Lef in je loopbaan. Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt? Lef in je loopbaan Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt? Lef in je loopbaan (5 dagen) Wil je een volgende loopbaanstap zetten die bij je past en waar je energie van krijgt? In de dagelijkse drukte

Nadere informatie

6-DAAGSE MEDIATION OPLEIDING

6-DAAGSE MEDIATION OPLEIDING 6-DAAGSE MEDIATION OPLEIDING 6-daagse mediation opleiding Algemeen Wanneer u de opleiding tot mediator bij Match-it volgt, doet u alle benodigde kennis op en kunt u direct aan het werk als mediator. U

Nadere informatie

Studiedag: in de kijker. workshop: de ergotherapeut als coach

Studiedag: in de kijker. workshop: de ergotherapeut als coach Studiedag: in de kijker workshop: de ergotherapeut als coach Opbouw workshop Korte duiding van de theorie ( theorie wordt aangehaald) Kennismaking adhv exploreren Zelf in de ervaring stappen: oefenen op

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie

Secure Base Coachen. Professioneel begeleiden bij transitie Secure Base Coachen Professioneel begeleiden bij transitie 2018 In een woud van droomgewassen, stenen wortels, stalen webben, tochtig labyrint van woorden, woont een mens op brekebenen, lelie van het veld,

Nadere informatie

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Ze tje n o d ig? Nie u we in zich ten in je zelf? Waard e to evo e ge n aan gro ep sp ro ce ssen? Sy ste m isch werke n vo or o n d e rwijsp ro fe ssio n als

Nadere informatie

Opleidingen voor Coaches

Opleidingen voor Coaches Opleidingen voor Coaches Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of coachingskandidaten

Nadere informatie

MEDIATIONVAARDIGHEDEN OP DE WERKVLOER compacte introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicthantering de kracht van

MEDIATIONVAARDIGHEDEN OP DE WERKVLOER compacte introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicthantering de kracht van MEDIATIONVAARDIGHEDEN OP DE WERKVLOER compacte introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicthantering de kracht van mediation Mediationvaardigheden op de werkvloer Over conflicthanteringstechnieken

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

UBR InterCoach is het expertisecentrum voor collega-coaching.

UBR InterCoach is het expertisecentrum voor collega-coaching. InterCoachCompact Van, voor en door de overheid. Dat is UBR. Als collega s kennen we de ontwikkelingen en zien we de trends op het gebied van bedrijfsvoering. Met het delen van onze kennis, kunde en capaciteit

Nadere informatie

Plan van aanpak Coaching 1

Plan van aanpak Coaching 1 Plan van aanpak Coaching 1 Opdrachtgever: ROC Leiden Ter Haarkade 6a Docent-Mentor ROC Leiden M. Wesseling (m.wesseling@rocleiden.nl) 06-83014442 Opdracht: Het begeleiden/coachen van een eerstejaars student

Nadere informatie

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching Unieke opleiding in Arboland Opleiding Copla Opleiding Training Consultants Coaching copla.nl Bezoek ook onze websites: www.copla.nl www.deveiligheidscoach.nl DE VEILIGHEIDSCOACH Steeds vaker buigen veiligheidskundigen

Nadere informatie

Veda Consultancy kunt u daar, met onze vele jaren ervaring in organisaties en veel jaren ervaring als coaches en trainers, uitstekend bij helpen.

Veda Consultancy kunt u daar, met onze vele jaren ervaring in organisaties en veel jaren ervaring als coaches en trainers, uitstekend bij helpen. Informatie voor cliënten coachingstrajecten U wilt een coachingstraject volgen omdat u zichzelf op professioneel gebied en op persoonlijk gebied wilt ontwikkeling en verbeteren. U werkt als professional

Nadere informatie

Familie-opstellingen Professional

Familie-opstellingen Professional Familie-opstellingen Professional Verdiepingsopleiding Familieopstellingen Drie modulen van drie dagen Door Guni Baxa Nederlands In all things there is the potential of love And maybe it is our life s

Nadere informatie

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Meestal zijn we geneigd om te denken in oorzaak en gevolg. Er zijn organisatieproblemen die we niet krijgen opgelost door deze steeds

Nadere informatie

TRAINER / FACILITATOR

TRAINER / FACILITATOR NIEUW!! Opleiding J RINER / FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Persoonlijk leiderschap en trainersvakmanschap Zoek je een gedegen opleiding

Nadere informatie

ADR erkende 4 daagse Mediationopleiding. Inhoudelijke toelichting op de 4-daagse basisopleiding Mediation

ADR erkende 4 daagse Mediationopleiding. Inhoudelijke toelichting op de 4-daagse basisopleiding Mediation ADR erkende 4 daagse Mediationopleiding Inhoudelijke toelichting op de 4-daagse basisopleiding Mediation Inclusief: Literatuur, opleidingsmap, lunch, individuele begeleiding, kennistoets Doel van de training:

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

OPLEIDINGEN

OPLEIDINGEN OPLEIDINGEN 2018-2019 Ponjee Advies Opleidingen Ponjee Advies Opleidingen is een CRKBO erkend opleidingsinstituut en biedt een tweetal leergangen aan met als basis de karakterstructuren van Reich. De leergang

Nadere informatie

Secure Base Docentschap

Secure Base Docentschap Je effectief verbinden met jezelf en anderen Voorjaar 2017 Dominicanenklooster Huissen Onderwijs is de beweging van de duisternis naar het licht (Allan Bloom) Inhoud Het (professionele) leven van (startende)

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start 30 maart 2012 Open Avond: 6 maart a.s. WAAROM EEN MASTERCLASS

Nadere informatie

Secure Base Teamcoachen

Secure Base Teamcoachen Secure Base Teamcoachen Professioneel begeleiden van teams in transitie Inclusief certificaat level 1 Deep Democracy 2018 Als je groot bent Als je groot bent wil je dan niet meer spelen of mag het dan

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

Eéndaagse training. Het Moedige Gesprek. in gesprek met jezelf en de ander

Eéndaagse training. Het Moedige Gesprek. in gesprek met jezelf en de ander Eéndaagse training Het Moedige Gesprek in gesprek met jezelf en de ander De LTC training 'Het Moedige Gesprek' is een verdiepende training in het gesprek met jezelf en de ander. Een niveau verder in aanspreken,

Nadere informatie

Certificeer jezelf als professionele Life Coach

Certificeer jezelf als professionele Life Coach Certificeer jezelf als professionele Life Coach Introductie XPAND ALS PARTNER VOOR JOUW LICENTIERING xpand heeft een veelvoud aan betekenissen: vooruitgang, groeien, rijpen, horizon verbreden, kennis verspreiden

Nadere informatie

Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing

Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing Het overgrote deel van onze communicatie gebeurt non-verbaal. Dit leren lezen helpt ons op het persoonlijke en professionele vlak naar succesvolle

Nadere informatie

leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling

leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling editie 2011 Leiderschap zit vol met paradoxen. De tegenstelling tussen betrokkenheid en distantie, tussen innovatie en behoudendheid,

Nadere informatie

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle DE HOGE LAT over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie 2018-2019 Klooster Nieuwkerk Goirle Wie legt die lat? Hoge lat? Overbelasting: het lijkt iets van deze tijd

Nadere informatie

STRATEGISCH CONFLICTMANAGEMENT. Vaardigheidstraining

STRATEGISCH CONFLICTMANAGEMENT. Vaardigheidstraining STRATEGISCH CONFLICTMANAGEMENT Vaardigheidstraining Hoe maakt u van een conflict een succes? Inleiding De rol van de advocaat bij de behandeling van geschillen en conflicten, is de afgelopen jaren sterk

Nadere informatie

ADR erkende 6 daagse Mediationopleiding. Inhoudelijke toelichting op de 6-daagse basisopleiding Mediation

ADR erkende 6 daagse Mediationopleiding. Inhoudelijke toelichting op de 6-daagse basisopleiding Mediation ADR erkende 6 daagse Mediationopleiding Inhoudelijke toelichting op de 6-daagse basisopleiding Mediation Inclusief: Literatuur, opleidingsmap, lunch, individuele begeleiding, kennistoets Doel van de training:

Nadere informatie

De opleiding tot NLP Practitioner

De opleiding tot NLP Practitioner De opleiding tot NLP Practitioner Wat is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)? Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP ) wordt gedefinieerd als: de structuur van de subjectieve ervaring en wat daaruit verwacht

Nadere informatie

Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering

Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering Transactionele Analyse, Gestalt, Systemisch werken, Voice Dialogue Wil je transformatieprocessen resultaatgericht begeleiden op het gebied van persoonlijke

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel.

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel. Art of Hosting Hoe bouw je in deze tijden van verandering een omgeving waarin je met elkaar in vertrouwen werkt aan een zinvolle en gezamenlijke toekomst? Hoe creëer je een veilige omgeving, waarin ruimte

Nadere informatie

Masterclass Teamcoaching

Masterclass Teamcoaching Masterclass Teamcoaching Nu meer dan ooit, is een performant team belangrijk. Bedrijven die een collaboratieve werkomgeving koesteren staan aan kop. Of je een business coach of teamleider bent, dit 8-daagse

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

3. Principes ophalen en groeperen: wat is voor de groep dus effectief samenwerken?

3. Principes ophalen en groeperen: wat is voor de groep dus effectief samenwerken? FCE / Stichting Opleidingskunde 2007 Een groep interviewen met de waarderende methode Bijvoorbeeld over samenwerken... 1. Thema scherp (het gaat in dit voorbeeld over effectief samenwerken ) 2. In kleine

Nadere informatie

Training KED-Coach Basis

Training KED-Coach Basis Training KED-Coach Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR 2e Editie Start 12 september! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor

Nadere informatie