Waar gaan wij mee aan de slag? Algemene informatie: Rekenen. Taal: taal, begrijpend lezen en spelling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waar gaan wij mee aan de slag? Algemene informatie: Rekenen. Taal: taal, begrijpend lezen en spelling"

Transcriptie

1 Waar gaan wij mee aan de slag? Rekenen Taal: taal, begrijpend lezen en spelling groep 7? Wereldorientatie: biologie, geschiedenis, aardrijkskunde en topografie Muziek Algemene informatie: Welkom in groep 7! Een spannend jaar waarin veel nieuwe dingen aan bod komen. In deze folder geven we u graag wat extra informatie. Wie zijn de leerkrachten? Maandag, dinsdag, woensdag (om&om): juf Roos Woensdag (om&om), donderdag: juf Alinda Vrijdag: juf Frieda Juf Frieda is in blijde verwachting van haar 2e kindje. Zij zal in november met verlof gaan. Zodra de vervanging rond is laten we u dit z.s.m. weten. Op maandag en dinsdag is meester Alex bij ons in de klas. Engels Verkeer Gymnastiek Ook achten wij het van groot belang om in te zetten op de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen. Dit doen we deels door schoolbreed mee te doen aan het 'doe je best- project', maar ook door allerlei andere activiteiten/ spelvormen aan te bieden in de klas. Voor het leesonderwijs wordt in groep 7 geen gebruik meer gemaakt van een methode, maar dit betekent niet dat er niets meer aan gedaan wordt. Lezen blijft belangrijk, voor alle leeftijden! We proberen dit op verschillende manieren te stimuleren en aantrekkelijk te maken voor de kinderen. Zo wordt lezen dagelijks ingepland op het rooster en kan het zomaar voorkomen dat u kinderen zittend in de vensterbank of liggend op de grond aantreft. Bij ons zijn de kinderen vrij om een 'fijn plekje' te zoeken, waar ze ontspannen kunnen genieten van een goed boek.

2 In groep 7 gaan de kinderen ook aan de slag met een boekbespreking en een spreekbeurt. Meer informatie hierover volgt nog. Wat leren wij met taal,spelling, begrijpend lezen en rekenen? Hieronder leest u wat er in grote lijnen, in groep 7, aan bod komt. De specifieke lesdoelen (per blok of thema) vindt u op de website. Spelling: Weetwoorden, waaronder woorden met ei/ij, au/ou, th klinkt als t, b klinkt als p. Regelwoorden, waaronder woorden met 's (apostrof), verkleinwoorden en woorden beginnend met een hoofdletter. Werkwoordspelling: Werkwoorden in de tegenwoordige, verleden en voltooide tijd. We oefenen bv. werkwoorden met een v/f of s/z wisseling en werkwoorden met stam op -t en stam op d. Ook oefenen we veel met 'grammaticale personen (1e, 2e, 3e, persoon enkelvoud of meervoud). Taal: We werken dagelijks aan onderstaande domeinen: Verkennen van tekens (letters en leestekens). Verkennen van woorden (woordsoorten, bezittelijk voornaamwoord, leenwoorden). Verkennen van werkwoorden (persoonsvorm + werkwoordelijk gezegde, 1e, 2e, en 3e persoon enkelvoud en meervoud). Verkennen van zinnen (woordgroepen, zinsdelen en zinstypen). Taalgebruik in het algemeen (formeel en informeel taalgebruik, directe en indirecte rede en beeldspraak). Daarnaast wordt er wekelijks aandacht besteed aan schrijven, spreken en luisteren: Verhalend Informatief (spreekbeurt, boekbespreking) Instructief Betogend Expressief/ Poetisch (beeldend voorlezen) Contactueel (interview, opiniepeiling) Rekenen: Hieronder vindt u de verschillende domeinen die behandeld worden tijdens de rekenlessen in groep 7. Getallen en getalrelaties (kommagetallen, breuken, grote getallen) Hoofdrekenen (handig optellen en aftrekken, vermenigvuldigen met 10/ 100/ 1000/ etc...) Cijferen (cijferend optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen) Meten, tijd en geld Meetkunde (standpunten bepalen, plattegronden lezen) Breuken, procenten, verhoudingen en kommagetallen (breuken en percentages aflezen & berekenen, breuken gelijknamig maken en optellen en aftrekken). Tabellen en grafieken (aflezen, interpreteren en vergelijken)

3 Begrijpend lezen: Voor begrijpend lezen gebruiken we een digitale methode. De teksten van deze methode sluiten aan bij de actualiteit. We oefenen met de volgende 7 leesstrategieen, deze strategieen zorgen voor een beter tekstbegrip. 1. Doel bepalen 2. Voorspellen 3. Voorkennis ophalen 4. Herstellen 5. Vragen stellen 6. Visualiseren 7. Samenvatten Dalton: Zoals reeds in deze folder benoemd, is ons onderwijs gebaseerd op een aantal daltonprincipes. Hieronder staat beschreven hoe wij dit in de praktijk brengen. Weektaak: Wij werken in groep 7 met een weektaak. De leerlingen maken op de weektaak A-stof, dit is lesstof die aangeboden wordt door de leerkracht met instructie en zij werken tijdens de A-stof aan onderhoudstaken. Deze taken plannen zij zelf in, zo oefenen wij de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en effectiviteit. Leerlingen werken naast de A-stof aan de B-stof. Dit is lesstof die zorgt voor extra inoefening of juist een stukje verrijking of verdieping. Een belangrijk onderdeel van de weektaak is, naast het plannen, het evalueren. Leerlingen reflecteren op de lesdoelen en krijgen hierdoor een beter (in)zicht op hun eigen leerproces. Zo werken wij doelgericht en bereiden wij leerlingen beter voor op de bewustwording van hun eigen talenten en ontwikkelpunten. Naast het evalueren op de lesdoelen wordt er aan het eind van de week gereflecteerd op verschillende (vastgestelde) doelen. Deze weektaken bundelen wij, zodat leerlingen zicht hebben op de eigen gestelde doelen en na 4 weken worden deze meegegeven naar huis. Zo kunt u al ouder zien welke lesdoelen er aangeboden zijn en hoe uw kind daaraan heeft gewerkt. Zo krijgt u inzichtelijk, zonder dat er een contactmoment is geweest, wat uw kind beheerst en wat nog niet. Ons doel is om zodoende een transparante manier van werken te creëren. Zelfevaluatie: Leerlingen worden gestimuleerd om zelfstandig materialen te pakken die zij nodig hebben om de A-stof te maken. Door hen hierin vrijheid te bieden, kunnen wij als leerkracht goed volgen welke leerlingen in staat zijn om zelfstandig, verantwoordelijk en reflecterend taken aan te pakken. Leerlingen moeten ook de meeste onderhoudstaken zelf controleren, om zo effectief hun tijd in te plannen en ze zelf de verantwoordelijkheid te laten dragen over het leerproces. Werkplekken: In de klas hebben de leerlingen allemaal een basisplek, deze is gebaseerd op sociaal-emotioneel gedrag en onderwijsbehoeftes. Om tegemoet te komen aan de daltonprincipes, mogen leerlingen in de klas tijdens verwerkingstijd van de taken ook een andere plek kiezen, om effectiever te werken. In de hal zijn er stilte-plekken en fluister-plekken gecreëerd. Hier mogen kinderen werken als zij in het bezit zijn van een halpas. Deze halpas kunnen kinderen verdienen als zij hebben voldaan aan een aantal voorwaarden gebaseerd op de daltonprincipes: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, effectiviteit en reflectie. Deze halpassen worden uitgegeven middels een sollicitatie bij juf Julian.

4 Materialen: Materialen hebben in de klas een vaste plek, om zo gestructureerd te werken. Per tafelgroep is er een materialenbakje en een kast beschikbaar. Elke dag is een van de leerlingen verantwoordelijk voor de materialen die bij de tafelgroep horen. Wij willen zo het samenwerken stimuleren, maar ook het verantwoordelijkheid dragen over gezamenlijke materialen. In groep 7 hebben leerlingen in principe geen materialen van thuis nodig, zoals: pennen, gummen etc. Stoplicht: Om een veilige, prettige leeromgeving te creëren werken wij met het stoplicht. Dit leert kinderen om te gaan met uitgestelde aandacht en het rekening houden met anderen in een ruimte. Regels van het stoplicht: Rood = Je bent stil en zelfstandig aan het werk. Je hebt instructie gehad en kunt verder met de opdracht, je mag een ander niet storen. Oranje = Je bent rustig en zelfstandig of samen met een oog- of schoudermaatje aan het werk. Je mag fluisterend met je liniaalstem en overleggen, als je een vraag hebt stel je die eerst in jouw groepje en daarna aan de leerkracht. Organisatorische punten: Eten & drinken: Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag lunchen de kinderen op school. Ze nemen dan niet alleen eten & drinken voor de kleine pauze mee naar school maar zorgen ook voor een lunchpakketje. Op woensdag lunchen de kinderen thuis en nemen ze alleen eten & drinken mee naar school voor de kleine pauze. Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn er zogenaamde fruitdagen. Op deze dagen verwachten we dat de kinderen fruit of groente (snoeptomaatjes, komkommer) mee naar school nemen voor de kleine pauze. Om het afval te beperken worden lege pakjes drinken weer meegenomen naar huis. Gymnastiek: We gymmen elke dinsdag in het Aahoes. Wilt u erop letten dat de kinderen goed schoeisel bij zich hebben? Groen = Je bent rustig aan het werk, je mag op een normaal geluidsniveau overleggen in jouw groepje.

5 Verjaardagen: Bij een verjaardag hoort een feestje, ook op school! Kinderen mogen trakteren in de groep en ze mogen, samen met een klasgenootje, de andere groepen langs om een felicitatiekaart te laten schrijven door alle (aanwezige) juffen. De traktatie kan om 8.30 uur meegegeven worden aan het kind. Mocht het nodig zijn, kan de traktatie ook rond 9.45 uur gebracht worden. Dit is over het algemeen de tijd waarop de verjaardagen gevierd worden. In groep 7 is het niet meer de bedoeling dat vader/ moeder aanwezig is bij het trakteren in de groep. Bijzonderheden: Op de kalender, die in de eerste week van het schooljaar is uitgedeeld, kunt u veel bijzonderheden terugvinden. Voor groep 7 zijn er een aantal nieuwe, danwel bijzondere gebeurtenissen. Minikamp: In de week van 19 juni gaan we, 1 nachtje, op kamp. Exacte datum, locatie en overige details zijn op dit moment nog niet bekend. Dit volgt t.z.t. Cito entree: In de maand mei wordt de cito entree toets afgenomen bij alle kinderen uit groep 7. Deze toets wordt verspreid over een aantal ochtenden. Ook hier geldt: meer info volgt t.z.t. Schoolkorfbal: In de eerste week van oktober doen we mee aan het schoolkorfbaltoernooi. De kinderen die mee willen doen hebben zich ondertussen al opgegeven. Schoolvoetbal: Ook doen we, als school, mee aan het schoolvoetbaltoernooi, de voorrondes hiervan zijn gepland in maart. Contactmomenten: Het eerste contactmoment van dit schooljaar is deze avond. In groep 7 komen we ook bij alle kinderen op huisbezoek. Juf Alinda en juf Roos maken hierin een verdeling, zodra de planning rond is krijgt u zo snel mogelijk bericht. Ook zijn er, zoals elk jaar, vorderingsgesprekken en rapportgesprekken ingepland. Deze staan al vermeld op de jaarkalender. Voor de rapportgesprekken worden alle ouders uitgenodigd. Aangezien de kinderen in groep 7 de entree toets maken, volgt er aan het einde van het schooljaar een zogenaamd 'entreegesprek'. Deze vervangt het laatste rapportgesprek. Tijdens het entreegesprek wordt de uitslag van de entree besproken. De (toekomstige) leerkracht van groep 8 is altijd aanwezig bij het entreegesprek om de doorgaande lijn te waarborgen. Buiten de vaste contactmomenten om zijn wij natuurlijk altijd bereid om met u in gesprek te gaan. Hiervoor kunt u het beste een afspraak maken via de mail (r.wessels@sco-t.nl of a.mensink@scot.nl). Iedere maandag wordt 'Klankbord' verzonden, hierin staat belangrijke informatie, zowel schoolbreed als per groep.

6 Naast Klankbord maken we gebruik van de app Klasbord. Met deze app kunt u een kijkje nemen in de klas. Wij zorgen ervoor dat er regelmatig leuke foto's of nieuwsberichten op geplaatst worden. Overig? Website: Mail juf Alinda: a.mensink@sco-t.nl Mail juf Roos: r.wessels@sco-t.nl

Waar gaan wij mee aan de slag? Algemene informatie: Rekenen. Taal: taal, begrijpend lezen en spelling

Waar gaan wij mee aan de slag? Algemene informatie: Rekenen. Taal: taal, begrijpend lezen en spelling Waar gaan wij mee aan de slag? Rekenen Taal: taal, begrijpend lezen en spelling Wereldorientatie: biologie, geschiedenis, aardrijkskunde groep 7? Beta burgerschap Topografie Muziek Algemene informatie:

Nadere informatie

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? Wij werken tijdens de verschillende (les)momenten aan de 5 principes van ons Daltononderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie. Als u benieuwd bent hoe deze

Nadere informatie

Algemene informatie: Wat leren wij? En wat leren wij met taal,spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Algemene informatie: Wat leren wij? En wat leren wij met taal,spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? en techniek). Daarnaast werken wij aan verschillende vakken/projecten ter bevordering van ons sociaal-emotionele welzijn, zoals: HUVO of godsdienst, Mens & Maatschappij, Slimonline!(social media), Volwassen

Nadere informatie

Algemene informatie: Wat leren wij? En wat leren wij met taal,spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Algemene informatie: Wat leren wij? En wat leren wij met taal,spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? Daarnaast werken wij aan verschillende vakken/projecten ter bevordering van ons sociaal-emotionele welzijn, zoals: HUVO of godsdienst, Mens & Maatschappij, Slimonline!(social media), Volwassen worden(voorlichtingsmateriaal),

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag?

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? groep 4? Algemene informatie: Welkom in groep 4! Uw zoon/dochter zit in een groep met 19 leerlingen, waarvan 12 jongens en 7 meisjes. Middels deze folder willen wij u de belangrijkste informatie meegeven.

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben juf Esther en ik werk van maandag t/m vrijdag in groep 6. Ik woon in Veghel samen met mijn vriend Sjors. In de zomer

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 6 Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben meester Martijn en ik werk van maandag t/m vrijdag in groep 6. Ik woon in Zijtaart waar ik geboren en getogen ben. Ik

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben juf Jonneke en ik werk op maandag en dinsdag in groep 5. Ik woon samen met mijn man Joan en onze twee zonen, Jurre en

Nadere informatie

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Wat leert mijn kind allemaal in groep 5/6? Wanneer wordt er getoetst? Belangrijkste einddoelen per vak per groep Wat voor huiswerk wordt er meegegeven? Wat

Nadere informatie

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6?

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er en op de andere dagen staat juf Ten Hove voor de groep. We hebben samen met de kinderen een fijne start

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Anouk Rekencoördinator

Even voorstellen. Juf Anouk Rekencoördinator Welkom in groep 7 Even voorstellen Vakken Rekenen Taal Spelling Engels Studievaardigheden IPC Sociaal emotionele ontwikkeling Huiswerk Activiteiten groep 7 Voorlopig advies Contact Communicatie Schoolafspraken

Nadere informatie

Wat doen we zoal in groep 6?

Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er, op donderdag en vrijdag juf Ten Hove. Op woensdag zijn de juffen er om de beurt. Juf Knikker vervangt

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Ik ben Mayke van Zeeland en ik ben 24 jaar. Ik woon in Mariaheide, nog lekker bij mijn ouders! Ik ben op maandag en dinsdag in groep

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Anouk Juf Robin (Lio-stagiair, ma+ do / ma,wo,do,vrij)

Even voorstellen. Juf Anouk Juf Robin (Lio-stagiair, ma+ do / ma,wo,do,vrij) Welkom in groep 7 Even voorstellen Vakken Rekenen Taal Spelling Engels Studievaardigheden IPC Sociaal emotionele ontwikkeling Huiswerk Activiteiten groep 7 Voorlopig advies Contact Communicatie Schoolafspraken

Nadere informatie

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2014-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag)

Even voorstellen. Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Informatie groep 6b Even voorstellen Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) De vakken in groep 6 Taal De basisstof is onderverdeeld in: Woordenschat Taal Verkennen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

groep 1? Algemene informatie:

groep 1? Algemene informatie: schoolbord. Met onderbouwdonline volgen we het kind dagelijks in zijn/haar ontwikkeling. Onderbouwd werkt met thema s, zoals boeken, herfst, sinterklaas, familie en kerst. Onderbouwd werkt met vriendjes.

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 4 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 4 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 4 Schooljaar 2018-2019 Daar leer je! Even voorstellen Hallo, ik ben juf Rita en ik werk op maandag t/m woensdag in groep 4. Ik woon samen met Koen, ons zoontje van 5 jaar

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

Informatieavond groep 6-7. 10 september 2014

Informatieavond groep 6-7. 10 september 2014 Informatieavond groep 6-7 Onderwerpen Voorstellen De groep Vakken Pauze Belangrijke weetjes Vragen? Voorstellen maandag t/m woensdag juf Maaike donderdag en vrijdag: juf Anita De groep Groep 6/7 bestaat

Nadere informatie

Informatieavond groep 7-8. 10 september 2014

Informatieavond groep 7-8. 10 september 2014 Informatieavond groep 7-8 Onderwerpen Voorstellen De groep Klassenorganisatie Vakken Pauze Trakteren Verlof aanvraag Belangrijke weetjes Vragen? 26 augustus 2013 Voorstellen maandag t/m vrijdag Juf Ilona

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie

Informatie groep 6. Algemene informatie Informatie groep 6 Algemene informatie Methodes in groep 6: Bijbelse Geschiedenis: Kind op maandag Rekenen: Wereld in getallen Onderdelen: - Delen en vermenigvuldigen - Optellen en aftrekken met grote

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 7 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 7 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 7 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo leerlingen en ouders van groep 7! Ik ben juf Susan en dit schooljaar jullie juf. Samen met mijn vriend Bas woon ik in Vinkel.

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7

Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Welkom op de informatieavond van groep 5, 6 en 7 Even voorstellen Groep 5b/6b: Juf Jacqueline (Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag) Juf Loes (Woensdag) Groep 6c/7b: Juf Inge Bos (maandag t/m vrijdag)

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7 Boerenpad Informatieavond groep 7 Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 4 SCHOOLJAAR Informatieboekje voor ouders OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 4 SCHOOLJAAR Informatieboekje voor ouders OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 4 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2018-2019 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 4, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Welkom bij de workshop van groep 7 8!

Welkom bij de workshop van groep 7 8! Welkom bij de workshop van groep 7 8! Doelen van deze ouderavond: U krijgt een idee hoe uw kind les krijgt in groep 7 of 8. U ervaart zelf de manier waarop wij lesgeven (directe instructiemodel). U krijgt

Nadere informatie

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Een verzoek: - Naar binnen gaan na de bel, wanneer de leerkracht de deur open maakt. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor.

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor Groep 6, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar 2017-2018 Daar leer je! Even voorstellen Hallo, ik ben Johan van de Vossenberg. Dit schooljaar geef ik van maandag tot en met vrijdag les aan de kinderen van

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Informatieavond groep 7/8

Informatieavond groep 7/8 Informatieavond groep 7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Melissa (werkt op maandag, dinsdag, woensdag) Juf Lisanne (werkt op donderdag en vrijdag) INHOUD VAN DEZE AVOND Hoe werken wij in de klas? Informatie over

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Even voorstellen

Informatieavond groep 6. Even voorstellen Informatieavond groep 6 Even voorstellen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag juf Gabry juf Gabry juf Danielle juf Gabry juf Gabry Taal - Woordenschat - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en Verschillende

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

Wat doen we zoal in groep 5b/6?

Wat doen we zoal in groep 5b/6? Welkom Wij zijn twee groepen van samen 27 kinderen en wij hebben twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er, op donderdag en vrijdag juf Ten Hove. Op woensdag zijn de juffen er om de beurt.

Nadere informatie

Informatiebulletin groep

Informatiebulletin groep Informatiebulletin groep 5 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 8, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle

Klassenbrief. Groep 3, Groep 8, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle Groep 8, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie De leerkrachten: Groep 8a Juf Sharona Groep 8b Juf Michelle In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij

Nadere informatie

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken.

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Welkom op de infoavond van groep 6 Even voorstellen Meester Dennis en zijn werkdagen

Nadere informatie

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen Leerdoelen groep 8 Pluspunt rekenen NB. De leerdoelen van deze rekenmethode bieden wij de kinderen aan middels Denken in Doelen. Dat betekent dat we niet exact de blokken van de methode volgen, maar dat

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Mailadres Leerkrachten

Mailadres Leerkrachten Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 4/5. Uiteraard bent u altijd welkom om in de klas te komen kijken. Dit kan bijvoorbeeld goed na schooltijd. Uw kind zal vast en zeker

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Basisschool De Leerlingst Postbus 4052 6080 AB Haelen 0475-300989 info@deleerlingst.nl Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen

Nadere informatie

-Samen talig en talentvol de wereld in- Groep Court.vandersloot

-Samen talig en talentvol de wereld in- Groep Court.vandersloot -Samen talig en talentvol de wereld in- Groep 7 2017-2018 Court.vandersloot court.vandersloot@agora.nu Wat kunnen jullie verwachten dit schooljaar? Nieuwe rapporten Maandmail van de groep Opera uitvoering

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 7-8!

Welkom op de informatieavond van groep 7-8! Welkom op de informatieavond van groep 7-8! De onderwerpen van vanavond: De vakgebieden (Continu-)rooster en pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Kamp Spullen meenemen Verzuim Rapporten en 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werk en er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl Tamara van de Berg t.vandenberg@dezonnepoort.nl De Schatgravers maandag dinsdag (gymdag) woensdag donderdag vrijdag / Olaf

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Zomer Persoonlijke ontwikkeling GEDRAG Je houdt je aan regels en afspraken Je kunt je beurt afwachten Het omgaan met teleurstelling lukt Je komt er altijd eerlijk voor uit als er iets fout is gegaan OMGAAN

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 7/8

[Typ hier] Informatie. groep 7/8 [Typ hier] Informatie groep 7/8 2018-2019 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Informatieavond Groep 4/5 13 september Bron:

Informatieavond Groep 4/5 13 september Bron: Informatieavond Groep 4/5 13 september 2016 Bron: www.siris.nl Opzet van vanavond Algemene gang van zaken Inhoud van de vakken Overige zaken De start Elke dag inloop: 8.20 uur Groepsvorming: kennismaken

Nadere informatie

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Erik Smit

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Erik Smit -Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP 8 2017-2018 Erik Smit erik.smit@agora.nu WAT KUNNEN DE KINDEREN VERWACHTEN DIT SCHOOLJAAR? Schoolkeuze voortgezet onderwijs Kamp van 27 september tot 29

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8

Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8 Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8 De volgende items vindt u terug in de rapporten van alle groepen 3 t/m 8 De cognitieve vakken zijn per groep aangegeven. SOCIALE VAARDIGHEDEN WERKHOUIDNG CITO-LOVS

Nadere informatie

Beste ouders, Juf Danitsja van der Veer Meester Louis Reijnhoudt

Beste ouders, Juf Danitsja van der Veer Meester Louis Reijnhoudt Welkom in groep 6 Beste ouders, In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere informatie die van belang is. Juf Danitsja van

Nadere informatie

Groep 7 Boerenpad. Groep 7a Boerenpad

Groep 7 Boerenpad. Groep 7a Boerenpad Groep 7 Boerenpad Groep 7a Boerenpad Leerkracht van deze groep: Bas Zijderveld Algemene informatie Veel nieuwe leerstof. Goede werkhouding. Leren plannen (agenda). Repetities. Huiswerk/werkbladen bewaren

Nadere informatie

GROEP 7. Informatieavond

GROEP 7. Informatieavond GROEP 7 Informatieavond 1 Leerkrachten 7a Gwendy Reek Linda Huijsmans Bapo 7b Bas Mauriks 7c Debby van Twillert Anne-Claire Andreoli IB-er: Jeannette Vos Boco: Kaija de Gooijer ma, di, do, vr wo ma t/m

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 6!

Welkom op de informatieavond van groep 6! Welkom op de informatieavond van groep 6! Wilt u zo vriendelijk zijn de lijst met noodnummers te controleren? Graag een vinkje als het oké is. De lijst ligt op de instructietafel. Juf Corine Verschoor

Nadere informatie

Informatie. groep 5/6

Informatie. groep 5/6 Informatie groep 5/6 2017-2018 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2017-2018 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 7

Informatieboekje GROEP 7 Informatieboekje GROEP 7 Schooljaar 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het informatieboekje van uw kind in groep 7. We gaan samen met de kinderen fris een nieuw jaar in. Een jaar waarin er veel gebeurt en

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2018-2019 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 7, Algemene informatie groep 7. De leerkrachten:

Klassenbrief. Groep 3, Groep 7, Algemene informatie groep 7. De leerkrachten: Groep 7, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie groep 7 De leerkrachten: Groep 7a juf Iris & meester Jan Groep 6/7b juf Floor Klassenafspraken - De kinderen begroeten de leerkracht bij binnenkomst.

Nadere informatie

Rekenen (methode Wereld in Getallen)

Rekenen (methode Wereld in Getallen) Informatie groep 7 cursusjaar 2017-2018 De leerstof in groep 7: In groep 7 stijgt het tempo en het niveau De leerstof is een stuk moeilijker Er komen extra vakken bij zoals Engels en Blitz (studievaardigheden)

Nadere informatie

Omgang met regels Het hanteren van de klassen- en schoolregels waaronder de omgang met elkaar en het materiaal.

Omgang met regels Het hanteren van de klassen- en schoolregels waaronder de omgang met elkaar en het materiaal. Algemeen Zelfstandigheid Van uw kind wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid in de groep verwacht. Kan uw kind zelfstandig aan het werk gaan, maar ook een bepaalde tijd zelfstandig aan een opdracht

Nadere informatie

Algemene informatie groep 6

Algemene informatie groep 6 Algemene informatie groep 6 2015-2016 Algemeen In dit boekje vindt u de informatie voor groep 6. Veel dingen zijn al bekend, maar natuurlijk zijn er ook dit jaar nieuwe dingen waarmee u en uw kind in aanraking

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Femke de Graef Erik van Schaijk 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor school, na school

Nadere informatie

Klassenbrief. Leerkrachten: Juf Iris, Floor en meester Jan. Afspraken in de klas: 1 ste week met de leerlingen gemaakt.

Klassenbrief. Leerkrachten: Juf Iris, Floor en meester Jan. Afspraken in de klas: 1 ste week met de leerlingen gemaakt. Algemene informatie Leerkrachten: Juf Iris, Floor en meester Jan Afspraken in de klas: 1 ste week met de leerlingen gemaakt. Website: www.demeander-delfgauw.nl Verjaardag leerkrachten. Rekenen Nieuwe methode

Nadere informatie