BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 JANUARI 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 JANUARI 2015."

Transcriptie

1 CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 JANUARI Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: wethouder L. van der Maas. 1. ONDERWERP: Conceptagenda raadsvergadering 29 januari Beslissing college Conceptagenda is behandeld. 2. ONDERWERP: Sterk Bestuur in Gelderland. A DIR Burgemeester Ja De Strategische Alliantie bereidt een vervolgbijeenkomst voor om het, in januari 2015 te ontvangen, regionale rapport Sterk Bestuur in Gelderland te behandelen. Advies afdeling De burgemeester, het Nunspeetse lid van het dagelijks bestuur van de Regio Noord Veluwe (wethouder Van den Berg) en de gemeentesecretaris af te vaardigen naar een bijeenkomst van de Strategische Alliantie voor de behandeling van het regionale rapport Sterk Bestuur in Gelderland. Beslissing college Wijze van behandelen rapport Sterk Bestuur in Gelderland aan de orde stellen in stuurgroep Strategische Alliantie.. 3. ONDERWERP: Jaarplan Kwaliteitszorg A BeM/BS Burgemeester Ja Voor 2015 is een Jaarplan Kwaliteitszorg opgesteld, dat u ter kennisname wordt aangeboden. Het plan is door de directie geaccordeerd. Conform de toezegging in de beleidsagenda wordt het plan ook ter kennisname aangeboden aan de commissie AB. Advies afdeling 1. Voor kennisgeving aannemen. 2. Ter kennisname aanbieden aan de commissie AB. Beslissing college Conform advies na verwerken volgende wijziging: najaar 2015 nader adviseren over vervolg aanpak kwaliteitszorg na 2015.

2 ONDERWERP: Parkeeronderzoek centrum Nunspeet (2014). A INFRA Weth. Van der Geest Ja In mei 2014 heeft het adviesbureau Bonotraffics bv in opdracht van de gemeente Nunspeet een Parkeeronderzoek voor het centrum van Nunspeet uitgevoerd. Dit om een redelijk beeld te krijgen van het parkeergedrag in de verschillende gebieden binnen het centrum. Onlangs is het onderzoek afgerond en ligt er een rapportage met uitkomsten. Advies afdeling - Kennis nemen van het uitgevoerde parkeeronderzoek van het centrum van Nunspeet; - In te stemmen met een driejaarlijks parkeeronderzoek; - In de begroting van 2016 als nieuw beleid 7.500,- opnemen voor een driejaarlijks aanvullend parkeeronderzoek zodat een integrale afweging van beleidskeuzes kan worden gemaakt. Beslissing college - Kennis nemen van parkeeronderzoek van centrum Nunspeet; - nader adviseren over parkeerproblematiek Westerlaan met als uitgangspunt in stand houden parkeersystematiek; - moment van vervolg parkeeronderzoek situatief in plaats van periodiek bepalen. 5. ONDERWERP: Aanwijzing toezichthouder. A BM/BOUW Burgemeester Ja De gemeente huurt een medewerkster van Interconcept in voor het uitvoeren van de controles inzake de onrechtmatige bewoning van recreatieverblijven. Om deze controles bevoegd uit te kunnen voeren moet hij door uw college aangewezen worden als toezichthouder en benoemd als onbezoldigd ambtenaar. U wordt geadviseerd te besluiten: 1. de medewerkster van Interconcept aan te wijzen als toezichthouder conform bijgevoegd concept-besluit; 2. de medewerkster van Interconcept te benoemen als onbezoldigd ambtenaar conform bijgevoegd conceptbesluit; 3. betrokken medewerkster daarover te informeren conform bijgesloten conceptbrief; 4. het aanwijzen van de toezichthouder bekend te maken door publicatie in de Nunspeet huis-aan-huis en op de gemeentelijke website. 6. ONDERWERP: Huishoudelijke hulp toelage. A DIEN /SOC Weth. Van den Berg Ja

3 - 3 - De gemeente Nunspeet heeft voor de huishoudelijke hulp met de RNV gemeenten plus Zeewolde een subsidieaanvraag ingediend voor een toelage. Deze aanvraag is door VWS gehonoreerd. De toelage bedraagt gedurende 2015 en 2016 maximaal ,-- per jaar. Het doel van de subsidie is om zoveel mogelijk arbeidsplaatsen huishoudelijke hulp te behouden. Januari 2015 vinden de eerste gesprekken met de aanbieders plaats. Over inzet van de subsidie wordt u nader geadviseerd. Kennis nemen van de huishoudelijke hulp toelage. 7. ONDERWERP: PGB tarieven beschermd wonen/maatschappelijk opvang. A DIEN/SOC Weth. Van den Berg Ja Zwolle heeft als centrumgemeente de PGB tarieven voor beschermd wonen vastgelegd in haar besluit maatschappelijke ondersteuning In dat besluit is ook de wijze waarop de eigen bijdrage wordt berekend voor cliënten beschermd wonen vastgelegd. Om de toegang praktisch en juridisch houdbaar te houden voor alle inwoners in de regio wordt voorgesteld dezelfde kostprijzen te hanteren. In aanvulling op het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Nunspeet 2015 en uitvoeringsregels PGB in de Wmo en Jeugdwet 2015: a. De hoogte van een persoonsgebonden budget voor Beschermd wonen/maatschappelijke opvang bepalen op basis van een naar aard en omvang oplopend percentage tot maximaal 80% van de in de bijlage in dit voorstel gehanteerde kostprijzen van de maatwerkvoorzieningen beschermd wonen in natura. b. De eigen bijdrage voor Beschermd wonen berekenen volgens artikel 3.11 en 3.12 van het Uitvoeringsbesluit Wmo c. De eigen bijdrage voor maatschappelijke opvang berekenen volgens artikel 3.20 van het Uitvoeringsbesluit Wmo ONDERWERP: Mandaat- en volmachtverlening eenmalige PGB s Wmo en Jeugdwet. A DIEN/SOC Weth. Van den Berg Ja Vanaf is de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de enige instantie die betalingen kan doen aan zorgverleners namens budgethouders met een persoonsgebonden budget (PGB). Dit betekent dat ook eenmalige PGB s, zoals voor woningaanpassingen en vervoer altijd via de SVB uitbetaald zouden moeten worden. Dit is onwenselijk. Daarom zal de wet op dit onderdeel aangepast gaan worden. In afwachting van de aanpassing heeft het Ministerie van VWS de SVB verzocht de bevoegdheid tot het uitbetalen van eenmalige PGB s o.g.v. de Wmo en de Jeugdwet, tijdelijk te mandateren aan de colleges van burgemeester en wethouders. 1. Instemmen met bijgaand Besluit mandaat- en volmachtverlening eenmalige PGB s SVB Ondermandaat Wmo verlenen conform de mandaatregeling van de gemeente Nunspeet. 3. Ondermandaat Jeugd verlenen aan het regionale account.

4 ONDERWERP: Bevoorschotting Sociale verzekeringsbank. A DIEN/SOC Weth. Van den Berg Ja Voor het Persoonsgebonden budget (PGB) in Wmo geldt vanaf het trekkingsrecht. O.g.v. het trekkingsrecht ontvangt de budgethouder het PGB niet meer zelf maar betaalt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) het PGB rechtstreeks aan de zorgverlener. De gemeente moet de SVB periodiek bevoorschotten. Uit het betaalde voorschot betaalt de SVB de PGB s aan de zorgverleners. In dit advies wordt de bevoorschotting aan de SVB geregeld. De hoogte van de voorgestelde bevoorschotting is ,-- per kwartaal (zie de bijlage voor de berekening). Omdat het bedrag kan fluctueren, kan het nodig zijn het periodebedrag aan te passen. Jaarlijks vindt er een budgetafrekening plaats. Het uitstaande saldo is rentedragend. - De SVB per kwartaal bevoorschotten. - De betaling en de hoogte van de bevoorschotting mandateren aan het hoofd van de afdeling Dienstverlening. 10. ONDERWERP: Aanvulling mandaat Wmo en PW. A DIEN/SOC Weth. Van den Berg Ja In de Mandaatregeling 2014 is het mandaat geregeld voor de uitvoering van de Wet werk en bijstand en de Wmo. Met ingang van 2015 is nieuwe wetgeving van kracht en dient het mandaat voor de Participatiewet en de Wmo 2015 aangepast te worden. Het mandaat voor de uitvoering van de Participatiewet en de Wet maatschappelijke ondersteuning aanpassen conform de in de toelichting opgenomen wijzingen. 11. ONDERWERP: Landelijke handhavingsstrategie. A BM/MIL Burgemeester Ja Het Inter Provinciaal Overleg (IPO) en het Openbaar Ministerie (OM) hebben een landelijke handhavingsstrategie aangeboden aan staatssecretaris Mansveld. Het doel van de strategie is om op eenzelfde manier op te treden bij geconstateerde overtredingen in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) De VNG heeft deze strategie onderschreven met de termen vrijwillig maar niet vrijblijvend. De provincie Gelderland heeft de gemeenten een brief gestuurd en verzocht de strategie vast te stellen. Kennisnemen van de landelijke handhavingsstrategie. De landelijke handhavingsstrategie opnemen bij de voor 2015 voorziene herziening van de Nota integrale handhaving.

5 ONDERWERP: Incidentele subsidie Volleybal ESV. A BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Volleybalvereniging ESV uit Elspeet heeft een verzoek voor een incidentele subsidie ingediend. De subsidie heeft betrekking op aandacht van (lichamelijk/persoonlijke) hygiëne na afloop van sporttrainingen en sportwedstrijden. Voorbeeld is dat steeds minder jeugdleden gaan douchen na afloop van trainingen/wedstrijden. De vereniging wil nu met een initiatief, waar ook ouders van jeugdleden bij worden betrokken, het belang van lichamelijk/persoonlijke hygiëne na sporten onder de aandacht van kinderen jongeren brengen. Dit onder meer door oudergesprekken en posters/flyers. De vereniging heeft lokale ondernemers uit Elspeet bereid gevonden om een bijdrage te leveren. Ook de gemeente wordt gevraagd éénmalig een bijdrage te verstrekken van 303,75 (inclusief btw). Gelet het belang van dit initiatief (gezondheid) en in achtneming van de bereidheid van andere (private en lokale) partijen een bijdrage te leveren stellen wij uw college voor een incidentele subsidie van 303,71 beschikbaar te stellen en hierover tevens een inhoudelijke verantwoordelijk te ontvangen. Op grond van artikel 4:23 lid 3 sub d Awb aan ESV Volleybal in Elspeet een incidentele subsidie van 303,71 beschikbaar stellen voor het project lichamelijke hygiëne na sporten. Instemmen met het versturen van bijgaande conceptbrief. 13. ONDERWERP: Opheffing Eneco fietsroute. A BeM/BS Weth. Van der Geest Ja De RGV meldt in de brief van 18 december jl. dat energiemaatschappij Eneco de sponsoring van de Veluweroute zal beëindigen per 31 december RGV zal een werkvoorzieningsschap inschakelen om alle routeborden en flessenpalen van deze route te verwijderen. De jaarlijkse sponsorvergoeding van rond de 1.600,00 voor onze gemeente komt dus ook te vervallen. Voor kennisgeving aannemen. 14. ONDERWERP: Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van de GGD NOG op 20 november A BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Op 10 december 2014 heeft de GGD NOG (GGD Noord- en Oost-Gelderland) het conceptverslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van de GGD NOG van 20 november 2014 en een samenvatting ervan gestuurd. Het verslag is toegezonden op grond van het Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur van de GGD. Wethouder Van den Berg is als portefeuillehouder volksgezondheid lid van het Algemeen Bestuur van de GGD NOG.

6 - 6 - Het conceptverslag en de samenvatting van de vergadering van het Algemeen Bestuur van de GGD NOG van 20 november 2014 voor kennisgeving aannemen. 15. ONDERWERP: Functieverandering Krommeweg 6 Nunspeet. A ROV Weth. Groothuis Ja De heer G. Stronkhorst, Krommeweg 6 in Nunspeet heeft gevraagd om medewerking voor functieverandering. De heer Stronkhorst wil de bestaande bedrijfsruimten (varkens/paardenstallen) met een oppervlakte van 747 m2 slopen en daarvoor 720 m2 nieuw bouwen, 600 m2 voor het hoveniersbedrijf en 120 m2 voor bed and breakfest/gastenverblijf. Dat is in strijd met het bestemmingsplan. Wel kan medewerking worden verleend aan nieuwbouw tot maximaal 500 m2, dat wil zeggen 300 m2 voor het hoveniersbedrijf die is bestemd bij de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied 2010 en 200 m2 die met toepassing van de wijzigingsbevoegdheid als vervangende nieuwbouw mag worden gepleegd. Planologische medewerking verlenen aan functieverandering onder de volgende voorwaarden: 1. Er mag maximaal 500 m2 worden herbouwd voor het hoveniersbedrijf en bed and breakfest. 2. De woning Krommeweg 6 wordt aangemerkt als plattelandswoning. 3. Aan de hand van een erfinrichtingsplan wordt aangetoond dat er sprake is van een landschappelijke verbetering. 4. Aangetoond moet worden dat geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan de natuurlijke en landschappelijke waarden, de verkeersveiligheid, de woonsituatie en de gebruiksmogelijkheden van de aangrenzende gronden. 16. ONDERWERP: Uitspraak rechtbank inzake beroep C. de Ridder te Nunspeet. A BM/BOUW Weth. Groothuis Ja De heer C. de Ridder uit Nunspeet heeft beroep ingesteld tegen het besluit van 3 september 2014 om geen proceskosten te vergoeden inzake de behandeling van zijn bezwaar tegen de verleende omgevingsvergunning voor uitbreiden van een woning aan de Talhoutweg in Nunspeet. De rechtbank heeft het beroep ongegrond verklaard. Kennis nemen van de uitspraak van de rechtbank Gelderland van 30 december ONDERWERP: Kosten Verkiezingen A DIEN/PUB Burgemeester Ja Onlangs heb u een voorstel gehad over de organisatie van op 18 maart 2015 te houden de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Bij het opstellen van de begroting voor 2015 kon nog geen rekening

7 - 7 - gehouden worden met de extra kosten die gemoeid zijn met deze dubbele verkiezingen. Inmiddels is voldoende informatie beschikbaar voor een goede raming van de totale kosten. De totale geraamde kosten zijn ,--. In de begroting 2015 is bij het product verkiezingen al een raming van ,-- opgenomen. In de meicirculaire 2014 algemene uitkering gemeentefonds is aangegeven dat in 2015 de Waterschap verkiezingen tegelijk met de verkiezingen van Provinciale Staten plaatsvinden. Gemeenten krijgen hierin een taak en worden door een toevoeging van ,-- aan de algemene uitkering hiervoor gecompenseerd. Deze toevoeging is als stelpost opgenomen bij de algemene uitkering. Voorgesteld wordt het verschil van ,-- beschikbaar te stellen voor de uitvoering van de verkiezingswerkzaamheden met als dekking de stelpost bij de algemene uitkering gemeentefonds. Het houden van dubbele verkiezingen is niet alleen een nieuw fenomeen, maar brengt ook extra werkzaamheden met zich mee voor het team Publiek. In de raming is daarom een post voor extra loonkosten opgenomen voor de periode 1 januari maart ,-- beschikbaar stellen voor de uitvoering van de verkiezingswerkzaamheden en te dekken vanuit de stelpost algemene uitkering gemeentefonds. 2. De aanstelling van Mw. B. van Stelten tijdelijk met 4 uur per week uitbreiden gedurende de periode 1 januari april ONDERWERP: Afronding toezicht Waarderingskamer. A FIN/BEL Weth. Van der Maas Ja De Waarderingskamer heeft het toezicht op de herwaardering naar waardepeildatum 1 januari 2014 afgerond en geconcludeerd dat de WOZ-waarden aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen en dat de taxaties aansluiten op de marktwaarde. Daarom geeft de Waarderingskamer toestemming om de WOZ-beschikkingen in 2015 zonder verdere tussenkomst van de Waarderingskamer te verzenden. Het algemene oordeel over de uitvoering van de Wet WOZ in de gemeente Nunspeet luidt op dit moment goed. Tot slot vraagt de Waarderingskamer nog aandacht voor het vergroten van het vertrouwen in de uitvoering van de Wet WOZ. Kennisnemen van de toestemming om de WOZ-beschikkingen in 2015 te verzenden zonder verdere tussenkomst van de Waarderingskamer. De raadscommissie Maatschappij & Middelen hierover informeren. 19. ONDERWERP: Evaluatie horizontaal drainagesysteem de Brake. A INFRA Weth. Van der Geest Ja Het horizontale drainagesysteem van wijk de Brake is geëvalueerd, zie bijgevoegde rapportage. De conclusie van de rapportage is dat de ontwateringsnorm overal is gehaald. De evaluatie is hiermee nog niet afgerond, één jaar is te beperkt om dit systeem te evalueren. De komende jaren moet het drainagesysteem verder geëvalueerd worden. De rapportage evaluatie drainage wijk de Brake voor kennisgeving aan te nemen. In te stemmen met verdere evaluatie van het horizontale drainagesysteem ,-- beschikbaar te stellen uit de post grondwateroverlast de Brake.

8 - 8 - Een bestuurlijk overleg in te plannen om de coördinerende werkgroep de Brake de rapportage en de vervolgstappen toe te lichten. 20. ONDERWERP: Mandatering GGD NOG voor beschermd wonen en maatschappelijke opvang. A BeM/SL Weth. Van den Berg Ja Op 1 januari 2015 treedt de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (hierna: de wet) in werking die gemeenten opdracht geeft zorg te dragen voor maatschappelijke ondersteuning, waaronder onder meer het bieden van beschermd wonen en (maatschappelijke) opvang wordt verstaan. Voor beschermd wonen en maatschappelijke opvang is tussen de rijksoverheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten afgesproken de in 2014 bestaande materiële situatie, in casu de constructie met centrumgemeenten (voor Nunspeet is de centrumgemeente Zwolle), voorlopig te handhaven. De gemeenten in de regio Noord-Veluwe hebben in overleg met centrumgemeente Zwolle bepaald dat de GGD Noord- en Oost-Gelderland per 1 januari 2015 als regionaal toegangsorgaan voor beschermd wonen en maatschappelijke opvang zal gaan fungeren. Gemeenten moeten een schriftelijk mandaat geven om de GGD Noord- en Oost-Gelderland bevoegd te maken om als toegangsorgaan, namens hen, handelingen te verrichten en besluiten te nemen voor beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Daarvoor is het noodzakelijk dat een mandaatbesluit wordt genomen en een bewerkersovereenkomst in het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens wordt gesloten voor de maatwerkvoorziening beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Instemmen met bijgevoegde mandaatbesluit Beschermd wonen en maatschappelijke opvang gemeenten regio Noord Veluwe. Instemmen met het aangaan van de bijgevoegde Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens GGD Noord- en Oost Gelderland en de gemeente Nunspeet. Het bovengenoemde besluit publiceren in Nunspeet Huis aan Huis. 21. ONDERWERP: Kwaliteitscriteria VTH; zelfevaluatie WABO. A BM/MIL Weth. Groothuis Ja Per 1 januari 2015 zou het project Zelfevaluatie Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wabo) worden beëindigd en dit onderwerp worden vastgesteld in wetgeving. Dit laatste is niet gebeurd en inmiddels is duidelijk dat het vastleggen van de VTH-kwaliteitscriteria in wetgeving niet doorgaat. Wel zal een kader worden vastgelegd in wetgeving. Hoe en wat is nog niet duidelijk. De provincie Gelderland zou per 1 januari 2015 haar rol als regisseur beëindigen en eventueel interveniëren via het IBT-instrumentarium. Nu de wetgeving nog niet afgerond is blijft de provincie het zelfevaluatietraject regisseren zolang de wetgeving nog niet is afgerond. Voor de gemeenten is de verdere uitwerking van de opgestelde Verbeterplannen een inspanningsverplichting om de uitvoering van de Wabo-taken op een voldoende niveau te hebben en te houden. Kennisnemen van de stand van zaken met betrekking tot de kwaliteitscriteria Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving en vooralsnog de eerder ingezette lijn voor het voldoen aan de criteria door herschikking van taken, aanpassing van functiebeschrijvingen en samenwerking met buurgemeenten.

9 ONDERWERP: Verzoek van de heer Thonhauser om informatie over Plesmanlaan 1 te Nunspeet. A BeM/BS Weth. Van der Maas Ja De heer Thonhauser vraagt u in de brief van 15 december 2014 of en welke subsidies er zijn toegekend voor renovatie van het pand Plesmanlaan 1 (spoorweghuisje). In bijgaande conceptbrief worden zijn vragen beantwoord. De heer Thonhauser berichten conform bijgaande conceptbrief. 23. ONDERWERP: Brief VNG over BTW ontwikkelingen. A FIN/BLD Weth. Van der Maas Ja Op btw-gebied speelt momenteel veel dat gemeenten direct raakt. Om deze reden heeft de VNG een ledenbrief gestuurd met een actueel overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van BTW. Kennisnemen van de VNG ledenbrief.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. Cm-nr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 AUGUSTUS 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders E.H. van der Geest

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 OKTOBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom (gedeeltelijk) en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 FEBRUARI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 JANUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 SEPTEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 AUGUSTUS 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, en secretaris A. Heijkamp. Afwezig: Wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 OKTOBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 APRIL 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 NOVEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en loco-secretaris A. Heijkamp.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 FEBRUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 16 december 2015. Registratienummer: TB15.5411187. Agendapunt: 13.

AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 16 december 2015. Registratienummer: TB15.5411187. Agendapunt: 13. AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 16 december 2015 Registratienummer: TB15.5411187 Agendapunt: 13 Onderwerp: Voorstel: Toelichting: Centrumregeling beschermd wonen en opvang en dienstverleningshandvest

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 SEPTEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 FEBRUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 AUGUSTUS 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.2112 B.16.2112 Landgraaf, 10 november 2016 ONDERWERP: Wijziging Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Langraaf

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JUNI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 DECEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 en 31 JULI 2018. Aanwezig: wethouders M. van de Bunte, L. van der Maas (tevens loco-burgemeester) en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 19 APRIL 2016 Aanwezig: M. Goldschmeding, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, H. Flierman en

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O (13-12-2016) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 DECEMBER 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Zaaknummer: Z - 15023437 Documentnummer: INT - 1513235 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Nr. Onderwerp Beslissing Samenvatting 1.1 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering 13 januari

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 9 februari uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 9 februari uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 9 februari 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 NOVEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

CONVENANT BESCHERMD WONEN /MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE

CONVENANT BESCHERMD WONEN /MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE CONVENANT BESCHERMD WONEN /MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE De colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van Aa en Hunze, Assen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 19 APRIL 2016. College Leesmap Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 19 APRIL 2016. College Leesmap Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 19 APRIL 2016 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, de wethouders Olierook, Kok, De Jong en Wijnne, secretaris Reus en loco-secretaris

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 MAART 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 MAART 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: aanvulling mandaatregeling vanwege transitie in het sociaal domein

Collegevoorstel. Zaaknummer: aanvulling mandaatregeling vanwege transitie in het sociaal domein Collegevoorstel Inleiding Per 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor een aantal nieuwe taken in het sociaal domein: de transitie/decentralisaties AWBZ (nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

*ZEA2654F7F9* Raadsvergadering d.d. 17 december 2015

*ZEA2654F7F9* Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 *ZEA2654F7F9* Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Agendanr. 9. Aan de Raad No.ZA.15-36174/DV.15-563, afdeling Samenleving. Sellingen, 10 december 2015 Onderwerp: Gemeenschappelijke regeling Beschermd

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 28 oktober 2014 Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 28 oktober 2014 Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 28 oktober 2014 onderwerp Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015 zaakkenmerk 38673 Inleiding Heerlen is

Nadere informatie

*625081* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017

*625081* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017 *625081* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 606821 Trefwoord: Principeverzoek

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 MEI 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en loco-secretaris

Nadere informatie

Agenda/besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 december bestuursadviseur

Agenda/besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 december bestuursadviseur CONCEPT Agenda/besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en s d.d. 16 december 2014 Aanwezig: Swierstra burgemeester Schmaal Hammenga Wierenga Velema Castelein secretaris Swart bestuursadviseur

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Onderzoek onderwerpen samenwerking Dit collegeadvies vloeit voort uit de fase positie bepalen van het traject intergemeentelijke samenwerking Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. De Stuurgroep Samenwerking

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013 Lijst nr. 30 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013 FINANCIEN EN CONTROL Toezegging van wethouder Stukker aan de raad betreffende Zienswijze

Nadere informatie

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja

Zaaknr. Afdeling Naam ambtenaar Portefeuillehouder Openbaar. BeM/BS Burgemeester Ja BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 APRIL 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 APRIL 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 APRIL 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 APRIL 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer Documentnummer Raadsvergadering d. d. Raadscommissie Commissie d.d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder Bijlagen ry--\ ert 9_ 32 14 december 2017 Commissie Samenleving 28 november

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JANUARI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JANUARI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 JANUARI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 17/04/2018 week 16. 1. Domein Samenleving Aanwijsbesluit Toezicht Wmo en Participatiewet Wethouder Van Noort

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 APRIL 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

PERSLIJST WEEK 51 VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 20 december 2016

PERSLIJST WEEK 51 VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 20 december 2016 PERSLIJST WEEK 51 VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 20 december 2016 Nr. Eenheid Portef.houder Onderwerp Beoogd effect Het college besluit om: 1. O Secr. B&W Ontwerpnotulen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 MAART 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 OKTOBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 OKTOBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 OKTOBER 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest en L. van der Maas

Nadere informatie

Van 9 december 2014 openbaar

Van 9 december 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 2 december 2014. Advies Akkoord. BW-007610 2 Onderwerp Internationale samenwerking Weert-Hangzhou (China) CS Advies 1. Instemmen met het document Internationale

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-01-2015

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-01-2015 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 27-01-2015 Registratienummer: 2015/58 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff (voorzitter) Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf Weth. P.G.H.N. Utens Weth..C.M.

Nadere informatie

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatieadviseur

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatieadviseur Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van 09 12 2014 Aanwezig zijn: L.M. Driessen-nsen, Burgemeester M.H. van der Eng, Wethouder C.J.M.W. Wassenaar, Wethouder J.J.F.M.

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2017 Nr

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2017 Nr Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2017 Nr. 264157 Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek; gelet op het bepaalde in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, alsmede

Nadere informatie

Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas en M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof.

Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas en M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas en M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 JULI 2016. Aanwezig: wethouders J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester B. van

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Nunspeet 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Nunspeet 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Nunspeet 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet; gelet op het bepaalde in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, alsmede de Verordening

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 FEBRUARI 2018. Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof

Nadere informatie

Beleidsregels zorg voor jeugd gemeente Waterland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

Beleidsregels zorg voor jeugd gemeente Waterland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waterland. Nr. 106038 12 november 2015 Beleidsregels zorg voor jeugd gemeente Waterland 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD Aanwezig: ) E. Deutekom-Muntjewerff (voorzitter), H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Afwezig: G.J.A.M. Nijpels Volgnr: 001 Poststuk: 16.0005823 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders Datum: 9 december 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders Datum: 9 december 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders Datum: 9 december 2014 Aanwezig: A.P. Heidema, burgemeester A.L.C.S. Lantain, gemeentesecretaris R. Hartogh Heys, L. Grijsen, J.J.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O (27-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 47.O

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JUNI 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris J.J. Kerkhof. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB B en W-nummer 15.0920; besluit d.d. 27-10-2015 Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB Besluiten: 1. kennis te nemen

Nadere informatie

Openbaar. Publicatie aanwijzingsbesluiten GGD en opvanginstellingen t.b.v. onderzoek naar maatschappelijke ondersteuning

Openbaar. Publicatie aanwijzingsbesluiten GGD en opvanginstellingen t.b.v. onderzoek naar maatschappelijke ondersteuning Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Publicatie aanwijzingsbesluiten GGD en opvanginstellingen t.b.v. onderzoek naar maatschappelijke ondersteuning Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B.

Nadere informatie

Vergadering: 16 december 2014 Agendanummer: 7

Vergadering: 16 december 2014 Agendanummer: 7 Vergadering: 16 december 2014 Agendanummer: 7 Status: Opinierend Portefeuillehouder: M. Verschuren Behandelend ambtenaar L.W. Top, 0595-447716 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. ) L.W. Top Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 JANUARI 2018 Aanwezig: Burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg en J. Groothuis en secretaris J.J. Kerkhof Afwezig: wethouders

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard Aan de raad van de gemeente Lingewaard Onderwerp Portefeuillehouder Gevolgen septembercirculaire 2018 voor de gemeente Lingewaard H.W.M. Witjes Beslispunten Kennis te nemen van de gevolgen van de septembercirculaire

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 en 21 JULI 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet).

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 en 21 JULI 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 en 21 JULI 2015, (in de zin van artikel 56, lid 1 van de Gemeentewet). Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 MEI 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 10 april 2018 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 28 september 2010 genomen besluiten (B-stukken) van 20 t/m 24 september 2010 door parafen genomen besluiten (A-stukken)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L.

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 16 december 2014

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 16 december 2014 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 16 december 2014 Aanwezig: - E.A. van Zuijlen burgemeester Afwezig: - J. Velthuis - L. Veenstra - J. Batelaan - R. Vos wethouders - H. van der Wal secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Aanwezig: Burgemeester A.M.H. Roolvink, wethouders A.M. Henisch-Hulsman, H.A.W.M. Daandels,, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01427 Z/G/15/25151 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 1 oktober 2013

Advies en besluitenlijst 1 oktober 2013 Instantie BW Datum 1 oktober 2013 Tijdstip 09.30 uur Weeknummer week 40. Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. C.J.A. van Lith (wethouder), dhr. N.A.M. Groenewegen (wethouder), dhr. E.G. Mulder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders J. de Jonge, A. Vader, D. Verboom, S. Stroosnijder 1 e loco-secretaris R.W. Schiettekatte (tot

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 APRIL 2015. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 NOVEMBER 2015.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 NOVEMBER 2015. CONCEPT *CONCEPT* BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 NOVEMBER 2015. Aanwezig: wethouders G. van den Berg, E.H. van der Geest, J. Groothuis en L. van der Maas en secretaris J.J.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015

BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015 BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015 Aanwezig: De wnd. burgemeester, de heer M. Houtman De wethouder I, de heer W. van der Leij De wethouder II, de heer T. Meijdam De wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 DECEMBER 2017. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis. L. van der Maas en secretaris J.J. Kerkhof.

Nadere informatie

MANDAAT BESCHERMD WONEN

MANDAAT BESCHERMD WONEN MANDAAT BESCHERMD WONEN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waalwijk overwegende: dat op 1 januari 2015 de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (hierna: de Wet) in werking

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51

Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51 Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51 Datum: 18 december 2018 Aanwezig: Voorzitter: S.C.C.M. Potters Secretaris: F.G. Wietses Wethouders: J.A.E. Landwehr A.E. Brommersma D.M.P.G. Smolenaers

Nadere informatie

Onderwerp : Verordeningen Wmo en Jeugdhulp BMWE gemeenten 2017

Onderwerp : Verordeningen Wmo en Jeugdhulp BMWE gemeenten 2017 Nummer : 10-04.2017 Onderwerp : Verordeningen Wmo en Jeugdhulp BMWE gemeenten 2017 Korte inhoud : In de verordening maatschappelijke ondersteuning BMWE gemeenten 2017 en de verordening jeugdhulp BMWE gemeenten

Nadere informatie

. B&W BESLUITENLIJST PERS

. B&W BESLUITENLIJST PERS . B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 6 juni 2017 No. 2017-22 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten en de wethouders G.P. van den Anker, mevrouw J.H.A. Sørensen

Nadere informatie