KERNDAGEN. De werkelijkheid past allang niet meer in 140 tekens. Kerndagen brengen ongedachte antwoorden op prangende vraagstukken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KERNDAGEN. De werkelijkheid past allang niet meer in 140 tekens. Kerndagen brengen ongedachte antwoorden op prangende vraagstukken."

Transcriptie

1 E T I KERNDAGEN De werkelijkheid past allang niet meer in 140 tekens Nederland draait zich weer naar de toekomst. Vooruitstrevende bedrijven durven te erkennen dat de traditionele vormen van innoveren niet meer toereikend zijn. Kernzaken biedt een methode om tot vernieuwende ongedachte antwoorden te komen op prangende vragen. Kernzaken daagt je uit om in plaats van kaderen, beheersen, inperken en controleren het touw los te laten. Stilte toelaten en je onverwachte vermogens het werk laten doen om tot oplossingen te komen die duurzaam en effectief zijn. Deze beproefde methode heet Kerndagen. Kerndagen spreken een ander bewustzijn aan bij het vinden van antwoorden. Je gaat zowel inzoomen als uitzoomen. Naar de kleinste schakel en de samenhang der dingen. Kerndagen brengen ongedachte antwoorden op prangende vraagstukken. Alle helden uit alle verhalen uit alle windstreken gingen op reis. Geroepen door een onverwachte gebeurtenis verlaat de Held zijn vertrouwde omgeving om zichzelf te herontdekken in spannende avonturen. Altijd is er een drempel om op avontuur te gaan en altijd is er een specifieke hindernis die achteraf het doel van de reis blijkt te zijn. Kerndagen is een twee- daagse avontuur waarin een team zorgvuldig op een belangrijke vraag reflecteert, en via een reeks opdrachten, filmfragmenten en bewustzijnsoefeningen de ontspanning en stilte in wordt geleid. Deze ruimte geeft het team de gelegenheid om de antwoorden en oplossingen op een authentieke, doorleefde manier op te laten komen. Geen brainstorming en discussie maar diepgaande reflectie en dialoog. Het resultaat is innovatie, verbinding en commitment. De noodzaak van verandering komt van buiten. De verandering zelf komt van binnen.

2 Alle Belangrijke Brandende Vraagstukken zijn geschikt om mee te werken tijdens de Kerndagen, zolang het maar voor iedereen die meedoet een issue is. Hoe passen we ons effectief aan in de veranderende markt? Nieuwe doelgroepen aanboren, wie hoe waarmee? Hoe onderscheiden we ons, nu en in de toekomst? Wat is echte innovatie, nieuwe producten of diensten? Hoe leven we onze (nieuwe) missie? Wat wordt onze strategie? Hoe gaan we verder met 50% minder budget? Waar en hoe kunnen we nog kosten besparen? Er is ook een versie van de Kerndagen mogelijk waarbij de deelnemers insteken met een individuele vraag (en niet met een collectieve vraag). Zoals: Loopbaanvragen, talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid Prive- werkbalans: hoe hou ik mezelf gezond en ga ik elke dag weer fluitend naar mijn werk? Visie-, missie en strategie: waar werk ik naar toe en hoe bereik ik dat? Wat is mijn rol in de change- doelstellingen van mijn bedrijf, hoe pak ik de reorganisatie aan? Wat levert t op? Doorleefde en gedragen oplossingen: niet vanuit cognitie bedacht. Ondenkbare oplossingen. Oorspronkelijke antwoorden: oplossingen van hoofd en hart. Verbinding met elkaar als team/bedrijf, gezamenlijkheid Tevreden medewerkers die deelgenoot zijn van de oplossing Commitment aan oplossingen Innovatie Creativiteit Authenticiteit Een unieke ervaring, beleving Ontspanning en rust, verlaging stress- niveau Waarom? Als er een probleem is, zoek je meestal naar een oplossing die je al kent uit het verleden. Vaak een snelle oplossing die toen werkte, een quick fix. En deze quick fix kan voor veel dagelijkse problemen een goede oplossing zijn. Maar de vraagstukken worden steeds complexer. Oplossingen uit het verleden zijn vaak niet meer toereikend. Daarom is er behoefte aan een nieuw soort professional. Professionals die in staat zijn om oude ideeën los te laten en te kijken met beginnersogen, de onderliggende vraag te onderzoeken, te kijken naar zichzelf nu en in de toekomst en naar wat de wereld nodig heeft. Je leert dan van de toekomst zoals die zich nu ontplooit. Wij helpen u en uw organisatie om met beginnersogen naar de toekomst te kijken. Geen modellen, maar aandacht In de Kerndagen ga je aan de slag met een voor de organisatie wezenlijke vraag of met een persoonlijke vraag die jou sterk bezighoudt. En deze vraag ga je niet beantwoorden door er allerlei modellen of schema s er op los te laten, maar door indrukken op te doen, bij jezelf naar binnen te gaan en oefeningen te ervaren waardoor je in contact kan komen met je eigen wijsheid. Je komt los van je gewone betekenisframe en neemt de ruimte om nieuwe perspectieven aan te boren.

3 Tijdens de Kerndagen ga je onder andere werken met: Inquiry Aandachtsoefeningen voor een open geest, open hart en open wil Inspirerende filmfragmenten Mindfulness oefeningen Insight dialogue Vision quest Stilte Geleide reflecties Dialoog Aanpak stap 1. voorafgaand aan de Kerndagen wordt samen met een facilator van Kernzaken de collectieve Prangende Vraag geformuleerd door een vertegenwoordiging van de deelnemers. stap 2. het avontuur begint: start van de Kerndagen. Je gaat onderweg zonder te weten wat je morgenmiddag oogst. stap 3. de vraag wordt opgerekt, uitgekleed, omgekeerd. Voelen naast denken. Breed èn diep. Visualiseren naast conceptualiseren. Detail èn overzicht. Stilte wordt geïntroduceerd als doelgericht instrument. stap 4. de opgekomen inzichten, ideeën, oplossingen, perspectieven, beelden etc. worden gedeeld middels dialoog. stap 5. weer naar actie. Aan het eind van de twee dagen worden de beste ideeën omgezet in concrete aanpakplannen met behulp van Action Tables. De wereld verandert te snel om haar te blijven beschrijven in steeds dezelfde woorden. socioloog Willem Schinkel

4 Theory U In de Kerndagen doorloopt u het U proces. De U geeft aan dat voor werkelijke innovatie de diepte gezocht moet worden. Voor het boek Presence (2006) hebben Peter Senge, Otto Scharmer en Joseph Jaworski van het Massachusetts Institute of Technology (MIT, Boston) wereldwijd zo n 150 mensen geïnterviewd die allen vanuit hun eigen expertise bezig zijn met innovatie. Wetenschappers, musici, consultants, vormgevers, fysici. De auteurs ontdekten dat een werkelijke vernieuwing pas plaats vindt als er een proces doorlopen is welke beschreven wordt in de U Theorie. Downloaden is het kopiëren van oude kennis en ideeën in het benaderen van nieuwe vraagstukken. We zijn geneigd oude oplossingen, ingesleten routines, dingen die we zeker denken te weten toe te passen. We steken dan rechtover van de linkerbovenhoek van de U naar de uitvoering. Het is efficiënt maar geeft zelden excellent, vernieuwend resultaat. De U geeft een alternatief. Het doorlopen van de U kent een aantal stappen: seeing, sensing, presencing, crystallizing en prototyping. 1. Seeing; kijken met frisse, open blik. Wat gebeurt er daadwerkelijk? Wat zijn de objectieve, neutrale feiten? Daarvoor is het nodig de geest te openen (open mind). 2. Sensing; waarnemen vanuit een andere bron van intelligentie, luisteren naar elkaar, waarnemen van binnenuit. Contact maken vanuit een open hart. 3. Presencing; een samenvoeging van presence en sensing. Aanwezigheid en aanvoelen. Alle zintuigen wijd open, inclusief de intuïtie. De gedachten zijn verstild. Het gaat om verbinding laten ontstaan met andere bronnen dan de gedownloade kennis en mentale concepten. Dieper naar binnen dan in je normale modus om de hoogst haalbare toekomstige mogelijkheid te kunnen zien. 4. Crystallizing; het verbeelden van een mogelijke toekomst. Vormgeven aan de inzichten en ideeën die zijn ontstaan. 5. Prototyping; het in de wereld zetten van de eerste ideeën, modellen, voorlopers. Nog voordat het hele beeld compleet is. Vroege feedback toestaan en aanpassen. Dit gebeurt in samenwerking, co- creatie. Kosten en voorwaarden Kerndagen kunnen ingezet worden op strategisch niveau met het directieteam al dan niet gevolgd door Kerndagen voor de organisatie als geheel. Soms wordt gekozen voor een geintegreerde aanpak waarbij er geen scheiding is tussen directie en de rest van de organisatie. Groepen van 8 tot 30 mensen worden begeleid door twee ervaren facilitators. Grotere groepen in overleg. Groepen van 2 tot 7 deelnemers worden begeleid door één facilitator. De locatie is een belangrijk onderdeel van het concept. Kerndagen gedeien op stilteplekken als Samaya in Werkhoven. Zie samaya.nl In overleg zoeken wij een locatie in uw regio. Op alle activiteiten van Kernzaken zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Ontspanning brengt een ander resultaat dan inspanning.! Beiden zijn nodig, op zijn tijd.

5 Klantenwaardering Kerndagen Citaten klanten over de Kerndagen: Bijzondere manier om burning issue te bespreken Wat ik bijzonder vind is dat jij (de facilator) eigenlijk alleen stuurt op proces; geen vragen op persoon etc. en dat ik (toch) tot diepe inzichten kom. Dat geeft vertrouwen!! Locatie is top! De locatie droeg voor mij in hoge mate bij aan het succes van de training. Opbouw naar de stilte waarin ruimte ontstond om uit n ander vaatje te tappen Super om te doen. Kernzaken Kernzaken biedt organisaties de kans om tot de kern van specifieke vraagstukken te komen. Dit doen we door de Westerse ratio en de Oosterse wijsheid (de kracht van stilte) met elkaar in verbinding te brengen. Volgende stap Bel met Gert- Jan van Schaik van Kernzaken ( ) voor een toelichting. Graag bekijken wij met u hoe Kerndagen een bruikbaar instrument kan zijn in uw organisatie- en ideeontwikkeling. Wat een mens in verwarring brengt zijn niet de feiten, maar de meningen over de feiten Epictetus (StoÏcijns filosoof, 50 tot ca. 130 na Chr.)

1. Wat en waarom? We staan met z n allen voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd.

1. Wat en waarom? We staan met z n allen voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd. Embodied Learning In deze leergang train je de intelligentie van het lichaam. Op die manier versterk je je persoonlijk leiderschap. Je onderzoekt de rol van lichaamsbewustzijn, heelheid en gelijkwaardigheid

Nadere informatie

Introductieprogramma Presence en Theory U

Introductieprogramma Presence en Theory U Introductieprogramma Presence en Theory U Oorsprong Consult biedt in samenwerking met SoL Nederland een programma aan om de potentie van het gedachtegoed rondom de boeken Presence en Theory U over diepgaande

Nadere informatie

1. Wat en waarom? Veranderaars staan voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd.

1. Wat en waarom? Veranderaars staan voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd. Embodied Learning In deze leergang train je de intelligentie van het lichaam. Op die manier versterk je je leiderschap. Je onderzoekt de rol van lichaamsbewustzijn, heelheid en gelijkwaardigheid en zet

Nadere informatie

Leiderschap: kracht door aandacht Mindfulness en presencing voor executives en hoger management Trainingsprogramma (zes maanden)

Leiderschap: kracht door aandacht Mindfulness en presencing voor executives en hoger management Trainingsprogramma (zes maanden) Leiderschap: kracht door aandacht Mindfulness en presencing voor executives en hoger management Trainingsprogramma (zes maanden) Van leiders in organisaties wordt meer verwacht dan het technisch goed besturen

Nadere informatie

Introductieprogramma Presence en Theory U

Introductieprogramma Presence en Theory U Introductieprogramma Presence en Theory U Reos Partners biedt in samenwerking met SoL Nederland een programma aan rondom de boeken Presence en Theory U. De training ondersteunt het werken aan diepgaande

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff 4-daagse leergang EMBODIED LEARNING Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff BEWEEG, BEWEGEN, BEWEGING Als leider, trainer of coach wil je mensen in beweging brengen.

Nadere informatie

De magie van Florerend Verkennen Geknipt om te bouwen aan zelfsturing. Intro

De magie van Florerend Verkennen Geknipt om te bouwen aan zelfsturing. Intro De magie van Florerend Verkennen Geknipt om te bouwen aan zelfsturing Door Pepijn Happel Intro We zijn zo gewend te focussen op wat niet werkt, daarbij geholpen door traditionele probleemoplossende methoden,

Nadere informatie

Relatie tussen Mindfulness, veranderen en leren.

Relatie tussen Mindfulness, veranderen en leren. Relatie tussen Mindfulness, veranderen en leren. Inez Dirkzwager I.Dirkzwager@vumc.nl VUmc Amstel Academie http://www.vumc.nl/afdelingen/amstelacademie/ http://www.vumc.nl/afdelingen/amstelacademie/expertisecentrum/

Nadere informatie

LEERGANG EMBODIED LEARNING

LEERGANG EMBODIED LEARNING LEERGANG EMBODIED LEARNING werken met lichaamsbewustzijn Vraag jij je weleens af wat je beweegt? Waar je werk naartoe beweegt? Hoe je als leider, trainer of coach anderen inspireert tot meer beweging?

Nadere informatie

Zin in pionieren. Duurzaam pionieren in het onderwijs. SOK-congres 7 juni Zin in SOK congres Vrijdag 7 juni 2019, Affligem

Zin in pionieren. Duurzaam pionieren in het onderwijs. SOK-congres 7 juni Zin in SOK congres Vrijdag 7 juni 2019, Affligem Mieke de Vreede Zin in pionieren @ SOK congres Vrijdag 7 juni 2019, Affligem Zin in pionieren Introductie Mijn veranderverhaal Pionieren De 4 uitdagingen Samenvatting In gesprek over pionieren SOK-congres

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Conflicthantering, onderhandelen met resultaat Effectief ruziemaken. Kan dat? Wij denken van wel. Een conflict kan zorgen voor een nieuw inzicht of een frisse wind in een relatie.

Nadere informatie

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed For you, On Purpose purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed on purpose wetens; met voorbedachte rade [De letterlijke betekenis van purpose.] Voor wie? Persoonlijk

Nadere informatie

Theorie U Otto Scharmer

Theorie U Otto Scharmer Theorie U Otto Scharmer 1 Vijf niveaus van verandering 2 De 7 stappen in de U-curve 3 Luisteren en je aandacht verschuiven (de linkerkant van de U) 4 ONZE AANDACHT VERSCHUIVEN AFDALEN IN DE U-CURVE - gemeenschappelijke

Nadere informatie

Leergang. Inspirerend Leiderschap

Leergang. Inspirerend Leiderschap Leergang Inspirerend Leiderschap Algemene informatie Doelgroep Leergang opzet Groepsgrootte Begeleiders en docenten hoger en midden management 8 modules van 2 dagen, incl.1 overnachting per module maximaal

Nadere informatie

Inner Game. Tennis Workshop

Inner Game. Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop Inner Game Tennis Workshop De Inner Game Tennis Workshop zal zowel sporters als niet sporters, leden en niet leden van My HealthClub een waarvolle ervaring meegeven. Een positieve

Nadere informatie

Succesvol vernieuwend in mijn beroepspraktijk

Succesvol vernieuwend in mijn beroepspraktijk Succesvol vernieuwend in mijn beroepspraktijk 1 Quote van een collega Vroeger had ik een heilig respect voor consultants. Niet vanwege de maatpakken of lease auto s gelukkig is dat verleden tijd maar omdat

Nadere informatie

Samenvatting boek Presence Exploring profound change in people, organizations en society

Samenvatting boek Presence Exploring profound change in people, organizations en society Samenvatting boek Presence Exploring profound change in people, organizations en society Auteurs: Peter Senge, Joseph Jaworski, Otto Scharmer & Betty Sue Flowers Presence is opgebouwd rond een aantal gesprekken

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Leergang Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP - Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Er is veel meer dan voorheen het

Nadere informatie

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei!

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! WIJ STARTEN HET TRAJECT MET EEN PERSONAL DIALOGUE (BEWUSTWORDING)

Nadere informatie

mindfulness workshop

mindfulness workshop mindfulness workshop 1 mindfulness workshop Deze workshop wordt gegeven om een indruk te krijgen wat mindfulness inhoudt. Ook kan worden gekeken in welke training de workshop als onderdeel kan worden ingezet,

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Hoe kan u strategie implementeren en tot leven brengen in uw organisatie?

Hoe kan u strategie implementeren en tot leven brengen in uw organisatie? Hoe kan u strategie implementeren en tot leven brengen in uw organisatie? De externe omgeving wordt voor meer en meer organisaties een onzekere factor. Het is een complexe oefening voor directieteams om

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Je eigen kleur bekennen is de eerste stap naar vrijheid!

Je eigen kleur bekennen is de eerste stap naar vrijheid! Je eigen kleur bekennen is de eerste stap naar vrijheid! Programma Natuurlijk leiderschap Voor vrouwelijke leiders en (Young)professionals Onze missie In ons dagelijks werk begeleiden we met veel plezier

Nadere informatie

Leiderschap en veranderen

Leiderschap en veranderen Leiderschap en veranderen Prof. dr. Mariëlle Heijltjes School of Business and Economics Een proeverij Veranderende aannames omtrent opdrachtgever schap Creatie, innovatie en transformatie Consequenties

Nadere informatie

Programma Authentiek Leiderschap, een challenge

Programma Authentiek Leiderschap, een challenge Programma Authentiek Leiderschap, een challenge Deze opleidingsreeks is een initiatief van Circle of Police Leadership Meer informatie over CPL is te vinden op www.cplbelgium.be Deel 1 (halve dag) Inleiding

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Training Zelfrealisatie. Brochure

Training Zelfrealisatie. Brochure Training Zelfrealisatie Brochure Training Zelfrealisatie Voorbij persoonlijke ontwikkeling vind je wie je ten diepste bent. Met de Training Zelfrealisatie ontdek je wie je wezenlijk bent. Zodat je geluk,

Nadere informatie

Impact door inzicht. Persoonlijk Leiderschap Programma ADVIES COACHING MEDIATION TRAINING. Kleine groepen. Persoonlijke aandacht.

Impact door inzicht. Persoonlijk Leiderschap Programma ADVIES COACHING MEDIATION TRAINING. Kleine groepen. Persoonlijke aandacht. Impact door inzicht Persoonlijk Leiderschap Programma Kleine groepen Persoonlijke aandacht Inspirerend Ervaren en deskundige trainers Driedaagse leiderschapsretraite Twee coachingsgesprekken ADVIES COACHING

Nadere informatie

Netwerk Boeiend. onderwijs van de toekomst. Ben jij op zoek naar een praktische nascholing om het. in je klas vorm te geven?

Netwerk Boeiend. onderwijs van de toekomst. Ben jij op zoek naar een praktische nascholing om het. in je klas vorm te geven? Netwerk Boeiend Onderwijs 2032 Ben jij op zoek naar een praktische nascholing om het onderwijs van de toekomst in je klas vorm te geven? Dan is het netwerk Boeiend Onderwijs 2032 iets voor jou! NETWERK

Nadere informatie

Van klacht naar kracht in 15 dagen

Van klacht naar kracht in 15 dagen Maak je EGT vrij Van klacht naar kracht in 15 dagen SNEL TERUG IN JE KRACHT 14 procent van de Nederlanders heeft burn-outverschijnselen. Ziekteverzuim door werkstress zoals burn-out kost jaarlijks Neerslachtig.

Nadere informatie

Kunsttraject Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen

Kunsttraject Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen Kunsttraject 2018-2019 Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen Nieuw kortdurend creatief traject 5 lesbijeenkomsten o.l.v. Drs. Loucas van den Berg Start maandag 19 november Kunst heeft te maken met de

Nadere informatie

Met het oog op morgen. Strategisch plan DWA 2020

Met het oog op morgen. Strategisch plan DWA 2020 Met het oog op morgen Strategisch plan DWA 2020 Met oog op morgen DWA werkt aan het verhogen van de kwaliteit van de leefomgeving en aan het verlagen van het energiegebruik. Hierbij leggen we de lat hoog

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

Leergang Authentiek Leiderschap

Leergang Authentiek Leiderschap Begeleider: Willem Sarlemijn Adres: Jisperweg 53A 1464 NG Westbeemster Tel: 072 5020354 Thema s die in de modules aan de orde komen zijn:, Vitaliteit,,, Samen, Groei,,. Leergang Authentiek Leiderschap

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

Inspiratieweek Parel. authenticiteit in organisaties

Inspiratieweek Parel. authenticiteit in organisaties authenticiteit in organisaties marketing communicatie Inspiratieweek Parel Het trainingsprogramma Parel brengt jou kennis, kunde en een heleboel energie om het maximale uit jezelf te halen, als ondernemer,

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Mindfulness Mindfulness is een vorm van meditatie en een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve

Mindfulness Mindfulness is een vorm van meditatie en een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve Mindfulness Mindfulness is een vorm van meditatie en een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve ervaringen, oftewel: aanvaarding. Door aanvaarding leer

Nadere informatie

Bij het schrijven van je ervaringen per sessie kunnen volgende vragen interessant zijn : MIJN AURELIS DAGBOEK

Bij het schrijven van je ervaringen per sessie kunnen volgende vragen interessant zijn : MIJN AURELIS DAGBOEK www.aurelis.org MIJN AURELIS DAGBOEK Bij het schrijven van je ervaringen per sessie kunnen volgende vragen interessant zijn : Welke emoties kwam ik tegen? Welke gedachten kwamen op? Kwamen onverwachte

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING Succesvolle marketing is datgene doen waar jouw bedrijf aandacht mee genereert, wat jou helpt je verhaal te doen en wat jouw community laat groeien.

Nadere informatie

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM LET S YNNOVATE! Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg, riep Einstein al een dikke eeuw geleden. Wil je innoveren, dan zul je uit je routine moeten stappen. Maar hoe kun je succesvol

Nadere informatie

24-uurs inspirerend leiderschap

24-uurs inspirerend leiderschap 10 juni 2015 Amsterdam 24-uurs inspirerend leiderschap Copyright 2014 De Transformatie Groep Het programma van een 24-uurs leidt tot een diepere verbinding met jezelf en je omgeving PROGRAMMA Avond Ochtend

Nadere informatie

DOCENTENSCAN TEST MARIEL 24 APRIL :58

DOCENTENSCAN TEST MARIEL 24 APRIL :58 DOCENTENSCAN TEST MARIEL 24 APRIL 2015 16:58 INHOUD VOORWOORD 3 JOUW CULTUURPROFIEL 4 ONDERZOEKEND VERMOGEN 6 PRESENTEREN 8 SAMENWERKEN 10 ZELFSTANDIG WERKEN 12 REFLECTEREND VERMOGEN 14 CREËREND VERMOGEN

Nadere informatie

PROGRAMMA BROCHURE q

PROGRAMMA BROCHURE q PROGRAMMA BROCHURE Wat is Power of Presence? BEN JE EEN SENIOR LEIDER OF ERVAREN PROFESSIONAL EN HERKEN JE JE HIERIN? Power of Presence is een stevig leiderschapsprogramma voor senior leiders, professionals

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Sturingsparadigma creatiemacht. Netwerkregie. Zilveren Kruis 6 februari. Drie essenties van Regievoeren zonder macht. Organisatieregie 1

Sturingsparadigma creatiemacht. Netwerkregie. Zilveren Kruis 6 februari. Drie essenties van Regievoeren zonder macht. Organisatieregie 1 Netwerkregie Zilveren Kruis 6 februari Drie essenties van Regievoeren zonder macht Organisatieregie 1 Regievoeren Regievoeren is de doelgerichte beïnvloeding van partijen om een gezamenlijke opgave te

Nadere informatie

boeien stoeien groeien

boeien stoeien groeien Opgesteld door: S. van Rooijen STUDIEDAG 110915 - HIPPE JIPPE KINDERDAGVERBLIJF 1 SAMENWERKEN Werkplezier maak je voor een groot deel samen en voor een groot deel zelf. Een goed draaiend team en een prettige

Nadere informatie

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes Naam: Saskia Arends Datum: 16-09-2016 Realisatiekracht Beginner Kan nog geen ideeën snel omzetten tot prototypes Zet ideeën om tot werkende prototypes Zet in een kort cyclisch proces ideeën om tot werkende

Nadere informatie

Deel je verhaal en blijf vernieuwen

Deel je verhaal en blijf vernieuwen Visualiseer je droomprestatie Ga experimenteren Zet door en houd vol Deel je verhaal en blijf vernieuwen Kom samen in beweging Inspiratiebronnen Over de auteur Het was tijdens een van mijn vele trainingsrondjes

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Villa-Asia Buddy programma s

Villa-Asia Buddy programma s Villa-Asia Buddy programma s www.villa-asia.nl (Versie 3.0 februari 2015) Huay Sai, Mae Rim, Chiang Mai, Thailand Introductie Aanleiding om mee te doen Eens even tijd voor jezelf nodig om op adem te komen?

Nadere informatie

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld wat zien wij? De ontwikkelingen in de zorg gaan razend snel. De complexiteit

Nadere informatie

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel.

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel. Art of Hosting Hoe bouw je in deze tijden van verandering een omgeving waarin je met elkaar in vertrouwen werkt aan een zinvolle en gezamenlijke toekomst? Hoe creëer je een veilige omgeving, waarin ruimte

Nadere informatie

V&VN, 31 januari, Nunspeet Bij voorkeur leren. dr Manon C.P. Ruijters MLD

V&VN, 31 januari, Nunspeet Bij voorkeur leren. dr Manon C.P. Ruijters MLD V&VN, 31 januari, Nunspeet Bij voorkeur leren dr Manon C.P. Ruijters MLD Bij voorkeur leren: Nieuwsgierig naar het leren van anderen 2 Jeetje zijn daar echt zoveel woorden voor nodig? pff, hoe eigenwijs

Nadere informatie

Inspiratietraject Parel

Inspiratietraject Parel authenticiteit in organisaties marketing communicatie Inspiratietraject Parel Het trainingsprogramma Parel brengt jou kennis, kunde en een heleboel energie om het maximale uit jezelf te halen, als ondernemer,

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Training Conflicthantering, een stevige discussie met een goede afloop Je zal het best weleens hebben meegemaakt, een flinke discussie tijdens een vergadering. Jij en je collega

Nadere informatie

Doel. Visie. Een aanbod van Bernard Velthuis. Missie. Groeien door je innerlijke dialoog. Dialoog onderzoekt van binnen naar buiten

Doel. Visie. Een aanbod van Bernard Velthuis. Missie. Groeien door je innerlijke dialoog. Dialoog onderzoekt van binnen naar buiten Een aanbod van Bernard Velthuis Doel Visie Groeien door je innerlijke dialoog Dialoog onderzoekt van binnen naar buiten Missie Spreek tot elkaars verbeelding Talent Gesprek Creatie Gesprek Spiegel Gesprek

Nadere informatie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie Trainingen Wij bieden diverse trainingsmogelijkheden op organisatieniveau, directieniveau (M-T s), hoger en middenkader en op teamniveau. Alle trainingen worden zowel op basis van open inschrijving als

Nadere informatie

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 10 november 2016

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 10 november 2016 Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 10 november 2016 Willem de Groote Mindfulness- en Compassietrainer Bedrijfsfysiotherapeut Willem de Groote Bedrijfsfysiotherapeut Mindfulness- en Compassie

Nadere informatie

Functiefamilie ES Experten organisatieondersteuning

Functiefamilie ES Experten organisatieondersteuning Functiefamilie ES Experten ondersteuning DOEL Instrumenten en methodes ontwikkelen* en aanpassen in een domein en de interne klanten ondersteunen bij de implementatie ervan teneinde de werking van de te

Nadere informatie

Door DNV-CIBIT adviseur Franka van Alphen

Door DNV-CIBIT adviseur Franka van Alphen Samenvatting boek Presence Exploring profound change in people, organizations en society Peter Senge, Joseph Jaworski, Otto Scharmer & Betty Sue Flowers Door DNV-CIBIT adviseur Franka van Alphen Presence

Nadere informatie

leven leren delen Learning Community

leven leren delen Learning Community leven leren delen Learning Community Het ultieme doel is vernieuwing van levens Pijn & passie Als we op een trainingsweekend van Navigators LEF rondkijken, zien we jeugdleiders uit allerlei kerken en organisaties

Nadere informatie

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken.

TOOLKIT voor co-creatie. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. Download Acrobat Reader voor tablet / computer / etc om deze interactieve pdf te gebruiken. welkom Binnen een co-creatie ontwikkel je samen met een leerkracht een antwoord op de vraag van de school vanuit

Nadere informatie

Masterclass Behavioural Auditing

Masterclass Behavioural Auditing Masterclass Behavioural Auditing Het onderzoeken van houding en gedrag in organisaties Voorjaar 2014 Overzicht Deze masterclass is bedoeld als een eerste kennismaking met het interdisciplinair vakgebied

Nadere informatie

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College

Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College Evaluatie PMA Training Gesprekken met leerlingen - Da Vinci College mei 2018 Wat zal je het meeste bijblijven van de training: - De PMA methodiek. - De 5 stappen van de PMA methodiek. - De groepsgesprekken.

Nadere informatie

TEAM BUILDING. Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet

TEAM BUILDING. Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet TEAM BUILDING Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet SAMEN STERK, SAMEN VITAAL (Inter)actief, effectief, verrassend en afwisselend. De key-woorden van dit compleet verzorgd

Nadere informatie

Masterclass Behavioural Auditing

Masterclass Behavioural Auditing Masterclass Behavioural Auditing Het onderzoeken van gedrag in organisaties Pilotaflevering voorjaar 2013 Overzicht Deze masterclass is bedoeld als een eerste kennismaking met het interdisciplinair vakgebied

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

Dominique Antiglio. Adem in, adem uit. De kracht van sofrologie: het nieuwe mediteren

Dominique Antiglio. Adem in, adem uit. De kracht van sofrologie: het nieuwe mediteren Dominique Antiglio Adem in, adem uit De kracht van sofrologie: het nieuwe mediteren HOE SOFROLOGIE JE LEVEN VERANDERT Verbind je met je ademhaling met de rust en het geluk in jezelf Haal adem en maak contact

Nadere informatie

NLP MASTER PRACTITIONER

NLP MASTER PRACTITIONER 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERDIEPEND De NLP Master Practitioner opleiding is een verdieping in je professionele ontwikkeling. In deze opleiding wordt je meester in communicatie- en gedragsverandering.

Nadere informatie

Veranderen in de gemeente Zwijndrecht

Veranderen in de gemeente Zwijndrecht Veranderen in de gemeente Zwijndrecht Praktijkcase organisatieontwikkeling Het succes van organisatieverandering hangt af van de medewerkers. Want: een organisatie bestaat niet, een organisatie wordt gemaakt.

Nadere informatie

ILS-K 1 12/1/2016 INSTRUMENT LEER STIJL - K PERSOONLIJKE RAPPORTAGE VAN. Marc van Dongen

ILS-K 1 12/1/2016 INSTRUMENT LEER STIJL - K PERSOONLIJKE RAPPORTAGE VAN. Marc van Dongen ILS-K 1 12/1/2016 INSTRUMENT LEER STIJL - K PERSOONLIJKE RAPPORTAGE VAN Marc van Dongen ILS-K 2 12/1/2016 Gegevens deelnemer School: Naam leerling: Marc van Dongen Afnamedatum: 29 november 2016 10:33:00

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT HR BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION Een continu veranderende wereld vraagt om vernieuwing. Dat vereist actie en een frisse blik. De jonge talenten

Nadere informatie

basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten

basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten 1 CONCORDANTIETABEL Basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten Concordantie tussen: - de specifieke basiscompetenties voor

Nadere informatie

Creashock Anders denken, durven doen, met resultaat. Twitter @dirkdeboe Twitter @creashocker

Creashock Anders denken, durven doen, met resultaat. Twitter @dirkdeboe Twitter @creashocker Creashock Anders denken, durven doen, met resultaat Twitter @dirkdeboe Twitter @creashocker Linkedin: Dirk De Boe Facebook pagina: Creashock Twitter @creashocker (creativiteit) Twitter @dirkdeboe (persoonlijk)

Nadere informatie

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Inleiding Aandacht is een essentieel onderdeel in de zorg. Aandacht voor de patiënt en de zorgverlener vergroot de vitaliteit, de effectiviteit en de kwaliteit

Nadere informatie

(Mis)Matches tussen talent, competenties en organisatie

(Mis)Matches tussen talent, competenties en organisatie (Mis)Matches tussen talent, competenties en organisatie Iets wat iemand goed kan (Hoekstra & Van Sluijs, 1999; 2003) Gemeenschappelijke kern (Hoekstra & Van Sluijs, 2000; 2003): 1. Het is een latent (verborgen)

Nadere informatie

De workshop Kleurenanalyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Kleurenanalyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Kleurenanalyse Kleurenanalyse, ontdek de kracht van kleur Dagelijks zijn we in contact met mensen bij wie we een goede indruk willen achterlaten, bijvoorbeeld tijdens een netwerkgesprek, sollicitatiegesprek,

Nadere informatie

Mindful opvoeden Hoe doe je dat?

Mindful opvoeden Hoe doe je dat? Mindful opvoeden Hoe doe je dat? 1. Opvoeden als uitdaging Opvoeden? een hels avontuur een lange reis een zoektocht een roeping een topsport De innerlijke ervaring van opvoeden = eigen beleving De innerlijke

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Innoveren en slimmer organiseren

Innoveren en slimmer organiseren Innoveren en slimmer organiseren SMZ Kennis en Innovatiebeurs 24 januari 2014 Prof. dr. Jaap Boonstra Inspiraties delen Verbeelding (en lef) Innovatiespots Samen innoveren Grenzeloos innoveren A 3 I =

Nadere informatie

Pelgrimage door IJsland

Pelgrimage door IJsland Pelgrimage door IJsland Een tocht door je fascinerende zelf 2013 Hattink & Vosters www.hattink-vosters.nl #31653315694 Over het verschil tussen een leven vol onrust en een leven dat je bewust en zelfstandig

Nadere informatie

Laat uw organisatie stralen!

Laat uw organisatie stralen! 1 Dick Jurriëns Consultant Hospitality Management Hoge Hotelschool Maastricht 2 Laat uw organisatie stralen! 3 Eerst even een vraagje... Wie van u is leidinggevende? en... Wat / Wie laat uw organisatie

Nadere informatie

Proeven aan Collegiale Bestuurlijke Visitatie. Kees Hoefnagel Marie-Anne van Reijen

Proeven aan Collegiale Bestuurlijke Visitatie. Kees Hoefnagel Marie-Anne van Reijen Proeven aan Collegiale Bestuurlijke Visitatie Kees Hoefnagel Marie-Anne van Reijen Waarom pilot Collegiale Bestuurlijke Visitatie? Commissie Code Goed Onderwijsbestuur VO haar eindrapport De letter én

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren Lééf je dag Prikkelende workshops om samen te leren Vier je dag, vier het moment Wilt u een personeelsbijeenkomst organiseren waarbij u ontspanning combineert met leren? Kies dan voor de workshops van

Nadere informatie

PARADOXAAL LEIDINGGEVEN Met: Ivo Brughmans en Arjan van Vembde

PARADOXAAL LEIDINGGEVEN Met: Ivo Brughmans en Arjan van Vembde OLD WAYS WON T OPEN NEW DOORS. DRIEDAAGS LEERTRAJECT Alleen / Samen Intern / Extern Leiden / Volgen Ratio / Intuïtie Doen / Denken PARADOXAAL LEIDINGGEVEN Met: Ivo Brughmans en Arjan van Vembde Paradoxen

Nadere informatie

ProcessMinded. Progress in Process. Goed voor elkaar. Missie & Visie

ProcessMinded. Progress in Process. Goed voor elkaar. Missie & Visie ProcessMinded Progress in Process Goed voor elkaar Missie & Visie MISSIE & VISIE / Voorwoord 2? reiken we da e be t? o H gaan we voo r a r? Wa bestaan rom we a a W Voorwoord Waarom bestaan we, waar gaan

Nadere informatie

Training Leiderschap. Nederland

Training Leiderschap. Nederland Training Leiderschap Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar voor de volgende stap? De juiste beslissing maken over jouw toekomst (en eventueel de toekomst van jouw paard), is een belangrijk proces. Deze richtlijnen zullen jou helpen de juiste keuze

Nadere informatie

Natuurlijk leiderschap!

Natuurlijk leiderschap! Leiderschap Jaarprogramma Natuurlijk leiderschap! Een compleet leiderschapstraject Duurzaam en verantwoordelijk omgaan met jouw mensen Ervaring opdoen met Servant Leadership visie van Robert Greenleaf

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

"Deze checklist is een ultra verkorte versie van de Service excellence Scan die is gebaseerd op het Service Excellence Model.

Deze checklist is een ultra verkorte versie van de Service excellence Scan die is gebaseerd op het Service Excellence Model. QUICK SCAN! "Deze checklist is een ultra verkorte versie van de Service excellence Scan die is gebaseerd op het Service Excellence Model. Geef per stelling steeds één antwoord nee/niet bekend (0) aanzet

Nadere informatie

DEEP DEMOCRACY. Jitske Kramer: www.humandimensions.nl www.deepdemocracy.nl www.academievoororganisatiecultuur.nl. www.deepdemocracy.

DEEP DEMOCRACY. Jitske Kramer: www.humandimensions.nl www.deepdemocracy.nl www.academievoororganisatiecultuur.nl. www.deepdemocracy. DEEP DEMOCRACY Jitske Kramer: www.humandimensions.nl www.deepdemocracy.nl www.academievoororganisatiecultuur.nl www.deepdemocracy.nl DE TRAININGEN Het leren van de Lewis methode van Deep Democracy gaat

Nadere informatie

Roadmap Les voor de toekomst Weten wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen.

Roadmap Les voor de toekomst Weten wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen. Roadmap Les voor de toekomst Weten wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen. Auteur: Guus Geisen, irisz Inleiding Deze uitwerking is een suggestie voor verschillende lessen rondom duurzaamheid.

Nadere informatie

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017 Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017 Ida Tuinhof Mindfulness- en Compassietrainer Bedrijfsfysiotherapeut Ida Tuinhof Bedrijfsfysiotherapeut Mindfulness- en Compassie trainer

Nadere informatie