4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff"

Transcriptie

1 4-daagse leergang EMBODIED LEARNING Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff

2 BEWEEG, BEWEGEN, BEWEGING Als leider, trainer of coach wil je mensen in beweging brengen. Om anderen te inspireren moet je zelf in beweging zijn en tegelijk rust kunnen uitstralen. Hierbij is je lichaam een krachtig instrument. Leer je lichaam in te zetten als bron van informatie, afstemming en authenticiteit door Embodied Learning.

3 EMBODIED LEARNING, WAT IS DAT? Embodied Learning is het versterken van persoonlijk leiderschap via de intelligentie van je lichaam. Je oefent bewustzijn van je eigen lichaam en de verschillende sociale contexten waarin je beweegt. Dat vergroot je sensitiviteit en je verbinding met anderen. Daardoor krijg je meer toegang tot je creativiteit, je directe waarneming en je intuïtieve kennis. Zo kan je werken met hoofd, hart èn buik. Lichaamsbewustzijn vergroot je impact. In essentie gaat Embodied Learning om stilstaan bij wat er speelt. Het gaat om luisteren waar een situatie heen wil, controle loslaten en stappen durven zetten buiten gebaande paden. Zo heb je een transformerende invloed op je omgeving. Je brengt mensen vanzelf in beweging. Dit is leiderschap van de Toekomst. SYNCHRONISATIE VAN LICHAAM EN GEEST De leergang is geïnspireerd op Social Presencing Theatre (SPT). SPT werkt met de synchronisatie van lichaam en geest. De methode is nog nieuw in Nederland. Het is een serie bewegingsoefeningen die ontwikkeld zijn door choreograaf Arawana Hayashi. Zij geeft samen met Otto Scharmer en anderen vorm aan Theory U. Dit is een model voor duurzame verandering, zowel in persoonlijke ontwikkeling als binnen organisaties.

4 WAT GAAN WE DOEN? Tijdens de leergang Embodied Learning onderzoek je de kracht van lichaamsbewustzijn. Je lichaam geeft toegang tot inzichten en talenten waar je via denken of praten niet makkelijk bij komt. De leergang heeft het karakter van een gezamenlijk onderzoek. Je ontwikkelt je lichaam als waarnemingsinstrument en oefent met eenvoudige lichaamsgerichte werkvormen die een grote impact hebben. Individueel, in kleine groepen en in de groep als geheel. In de nabespreking oogsten we de verschillende leerervaringen. "Ik hoef veel minder hard te werken." "Ik sta nu open en ontspannen voor een groep." "Ik luister beter naar mezelf, mijn medewerkers en de organisatie."

5

6 IETS VOOR JOU? De leergang is bedoeld voor (bege-)leiders, trainers en coaches met een passie voor nieuwe manieren van leren. Leergierige leiders die in zichzelf willen investeren. Pioniers die anderen willen inspireren tot beweging. Als jij je lichaamsbewustzijn als leiderschapsinstrument wilt trainen of meer lichaamsgericht wilt werken, dan is dit echt een leergang voor jou. INTAKE Voorafgaand aan de leergang heb je een telefonische intake van een half uur met de trainer. Dit gesprek is bedoeld als kennismaking, en om samen te kijken wat de leergang je kan bieden. Het gesprek levert inzichten en tips op waarmee je aan de slag kunt. PROGRAMMA Deze ervaringsgerichte leergang bestaat uit een intake en vier workshops van een dag, met steeds een aantal weken tussentijd. In die tijd werk je met onderzoeksvragen die je moeiteloos kunt integreren in je dagelijks leven. Je kiest een buddy uit de groep met wie je de vragen bespreekt. Daarnaast ontvang je regelmatig inspiratie in de vorm van blogs met filmpjes en tips. Zo wordt de tussentijd een verdieping van je leerproces. GROEP We werken met kleine groepen van 8-12 deelnemers.

7 WORKSHOP 1: EMBODIED PRESENCE Tijdens een werkdag beweeg je in verschillende sociale lichamen. Hoe beweeg jij je in een groep? Hoe kan je volledig aanwezig zijn? Welke feedback krijg je van je lichaam? Je oefent om af te stemmen op een groep via je lichaamsbewustzijn. Je leert je impact te vergroten door het loslaten van overbodige stress. WORKSHOP 2: EMBODIED LISTENING Luisteren is een essentiële leiderschapsvaardigheid die je kunt trainen via je lichaamsbewustzijn. Op deze dag oefen je luisteren en spreken voorbij gewoontepatronen. Je leert de onderstroom in gesprekken waarnemen. Je ervaart aan den lijve de kracht van verbinding en het creëren van veilige gespreksruimte (Holding Space). WORKSHOP 3: EMBODIED CHANGE De derde workshop gaat over transitie: hoe kan je als begeleider ruimte scheppen voor duurzame verandering en zinvolle actie? Je leert via lichaamsgerichte werkvormen obstakels in beeld brengen en oplossen. We doen oefeningen die concrete informatie geven over toekomstige ontwikkelingsstappen. WORKSHOP 4: EMBODIED ACTION Op de laatste dag van de leergang maak je kennis met de 3 assen van leiderschap, die je op elk moment kunt inzetten om optimaal te functioneren. We ontwerpen lichaamsgerichte werkvormen aan de hand van casussen uit je eigen werk. Ook is er ruimte voor verdere verdieping naar behoefte van de groep.

8 PRAKTISCHE INFORMATIE Data De eerstvolgende data vind je hier. Locatie De Ruimte, Weesperzijde 79A in Amsterdam. Hier vind je informatie over bereikbaarheid en parkeren. Tijd Vanaf 9.30 uur ben je welkom voor koffie en thee. De workshops starten om uur en we ronden af om uur. Investering Je investering voor deze vierdaagse leergang is 1.595,- exclusief BTW, inclusief een heerlijke lunch. Korting Kom je samen met iemand anders? Dan krijgen jullie ieder 100,- korting. Inschrijven? Stuur een naar en geef aan dat je wilt deelnemen aan de vierdaagse leergang Embodied Learning. We maken dan een afspraak voor een intakegesprek. Je hebt een definitieve plek na overmaking van het cursusgeld. Wil je een leergang doen op een andere tijd of locatie, verzamel dan een groep van minimaal 6 mensen en ik kom naar je toe.

9 TRAINER PAULA KOLTHOFF Ik werk sinds meer dan 30 jaar als trainer, coach en adviseur.de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het werken met lichaamsgerichte werkvormen. Ik begeleid leiderschapstrajecten en geef lichaamsgerichte coaching. Sinds 2013 geef ik de leergang Embodied Learning voor leiders, trainers en coaches. In mijn werk komen verschillende stromingen bij elkaar. Communicatie Ik studeerde af in Algemene Taal Wetenschap. De liefde voor taal en communicatie is altijd gebleven. Maar ik wilde meer diepgang. Al tijdens mijn studie begeleidde ik medestudenten om vanuit meer ontspanning te werken. Daar wilde ik verder mee gaan. NLP Om mij als trainer te scholen, volgde ik een NLP- opleiding. Wat mij voornamelijk bijbleef, is het belang van zorgvuldige waarneming en de rol van de verschillende zintuigen daarbij. Dat vind je terug in Embodied Learning. Social Presencing Theatre (SPT) Zoals je eerder in deze brochure las, is SPT de basis van Embodied Learning. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft dit werk niets te maken met theater in de gewone zin van het woord. Waar het wel mee te maken heeft? Met authentiek in de wereld staan. Ik zat in de eerste opleidingsgroep van Arawana Hayashi, die samen met Otto Scharmer en zijn team Theory U in de wereld zet. Deze methode wordt in Nederland een steeds populairder instrument voor leiderschapsontwikkeling. Opstellingen Opstellingen zijn een bron van inspiratie voor mijn persoonlijke ontwikkeling en werk. Ik deed een opleiding voor Organisatie-opstellingen, Familie-opstellingen en volgde een bijscholing tot Systemisch Coach. Het accent in deze benadering ligt op het kennen van je plek en je verhouding tot anderen, vanuit liefde en verbinding. Wat me aanspreekt is de dienende functie van de begeleider, die werkt vanuit niet-weten. Appreciative Inquiry Dit is een methode die -net als mijn werk- waardering als uitgangspunt heeft. Het is een verandervisie en strategie die er vanuit gaat dat een systeem zich positief ontwikkelt als mensen gezamenlijk gaan onderzoeken wat goed werkt, en wat ze graag willen voor de toekomst. Tijdens de leergang Embodied Learning werk ik met waarderende onderzoeksvragen. Meditatie / mindfulness Ik mediteer inmiddels meer dan 35 jaar en ben opgeleid tot meditatie-instructeur. Meditatie helpt om te vertragen, te verdiepen, helder waar te nemen en te durven niet te weten. Deze mentaliteit vind je terug in mijn werk.

10 "Ik blijf meer open en flexibel in lastige situaties." "Ik vang nieuwe signalen op, ben daardoor effectiever." "Ik grijp minder in en kwesties lossen vanzelf op." "Ik heb oefeningen geleerd die ik zelf kan inzetten."

11 Bel gerust voor meer informatie Alvast inspiratie opdoen? Bekijk onderstaande video s: Embodied Learning M NL37 INGB t.n.v. Embodied Learning te Leiden KvK BTW NL B02

1. Wat en waarom? We staan met z n allen voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd.

1. Wat en waarom? We staan met z n allen voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd. Embodied Learning In deze leergang train je de intelligentie van het lichaam. Op die manier versterk je je persoonlijk leiderschap. Je onderzoekt de rol van lichaamsbewustzijn, heelheid en gelijkwaardigheid

Nadere informatie

LEERGANG EMBODIED LEARNING

LEERGANG EMBODIED LEARNING LEERGANG EMBODIED LEARNING werken met lichaamsbewustzijn Vraag jij je weleens af wat je beweegt? Waar je werk naartoe beweegt? Hoe je als leider, trainer of coach anderen inspireert tot meer beweging?

Nadere informatie

1. Wat en waarom? Veranderaars staan voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd.

1. Wat en waarom? Veranderaars staan voor steeds grotere uitdagingen. Dat vraagt méér skills dan alleen het gebruiken van je hoofd. Embodied Learning In deze leergang train je de intelligentie van het lichaam. Op die manier versterk je je leiderschap. Je onderzoekt de rol van lichaamsbewustzijn, heelheid en gelijkwaardigheid en zet

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed

purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed For you, On Purpose purpose the [deeper] reason for doing something; the aim to which an action is directed on purpose wetens; met voorbedachte rade [De letterlijke betekenis van purpose.] Voor wie? Persoonlijk

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Silence is a great source for leadership

Silence is a great source for leadership >> 4 Silence is a great source for Introductiecursus meditatie & mindfulness Silence is a great source for Leertraject In deze introductiecursus van vier sessies van 2 uur ontdek je hoe meditatie en mindfulness

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Leergang Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP - Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Er is veel meer dan voorheen het

Nadere informatie

Leiderschap: kracht door aandacht Mindfulness en presencing voor executives en hoger management Trainingsprogramma (zes maanden)

Leiderschap: kracht door aandacht Mindfulness en presencing voor executives en hoger management Trainingsprogramma (zes maanden) Leiderschap: kracht door aandacht Mindfulness en presencing voor executives en hoger management Trainingsprogramma (zes maanden) Van leiders in organisaties wordt meer verwacht dan het technisch goed besturen

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

De Bron van de Secure Base. Een cyclus van 6 stiltedagen

De Bron van de Secure Base. Een cyclus van 6 stiltedagen De Bron van de Secure Base Een cyclus van 6 stiltedagen 2017 Rabbi Levi zag op straat iemand hardlopen en vroeg hem: Waarom loop je zo hard? Hij antwoordde: Ik ren achter mijn geluk aan! Rabbi Levi zei

Nadere informatie

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel.

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel. Art of Hosting Hoe bouw je in deze tijden van verandering een omgeving waarin je met elkaar in vertrouwen werkt aan een zinvolle en gezamenlijke toekomst? Hoe creëer je een veilige omgeving, waarin ruimte

Nadere informatie

Female Leadership Journey. De kracht van de ontmoeting.

Female Leadership Journey. De kracht van de ontmoeting. Female Leadership Journey De kracht van de ontmoeting. De Female Leadership Journey was een fantastische ervaring. Tien dagen op pad in een prachtig land met een groep heel verschillende en prachtige vrouwen.

Nadere informatie

De Bron van de Secure Base. Een cyclus van 6 stiltedagen voor leiders en begeleiders naar de wortels van hun leiderschap

De Bron van de Secure Base. Een cyclus van 6 stiltedagen voor leiders en begeleiders naar de wortels van hun leiderschap Een cyclus van 6 stiltedagen voor leiders en begeleiders naar de wortels van hun leiderschap 2017 in Rabbi Levi zag op straat iemand hardlopen en vroeg hem: Waarom loop je zo hard? Hij antwoordde: Ik ren

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Angelique Schueler & Inez Dirkzwager Juni

Nadere informatie

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar Programma Instrument voor hulp 1 e jaar 2017-2018 Blok 1 Instrumentschap, de basis van het werk als coach do 2 nov - vr 3 nov De basisprincipes en basishouding als coach leren kennen; aanwezig zijn in

Nadere informatie

Trainingsprogramma Verbindend Leiderschap

Trainingsprogramma Verbindend Leiderschap Trainingsprogramma Verbindend Leiderschap De mensen om je heen én jezelf in positie brengen Brochure Trainingsprogramma Verbindend Leiderschap, 3 e editie Trainingsprogramma Verbindend Leiderschap Dit

Nadere informatie

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing

Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing Het overgrote deel van onze communicatie gebeurt non-verbaal. Dit leren lezen helpt ons op het persoonlijke en professionele vlak naar succesvolle

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

Introductieprogramma Presence en Theory U

Introductieprogramma Presence en Theory U Introductieprogramma Presence en Theory U Oorsprong Consult biedt in samenwerking met SoL Nederland een programma aan om de potentie van het gedachtegoed rondom de boeken Presence en Theory U over diepgaande

Nadere informatie

Instrument voor hulp Programma 1 e jaar Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov uur uur de Poort, Groesbeek (met overnachting)

Instrument voor hulp Programma 1 e jaar Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov uur uur de Poort, Groesbeek (met overnachting) Instrument voor hulp Programma 1 e jaar 2018-2019 Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov 10.00 uur - 17.30 uur (met overnachting) Instrumentschap, de basis van het werk als coach De basisprincipes en basishouding

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk Leiderschap Persoonlijk Leiderschap 10-DAAGS PROGRAMMA Een effectieve, krachtige, opleiding om het beste uit jezelf en daarmee ook uit anderen te halen Door Berry de Boer en Edwin Luijendijk 2 Persoonlijk leiderschap

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Verbindend Leiderschap. Info driedaagse training inside

Verbindend Leiderschap. Info driedaagse training inside Verbindend Leiderschap Info driedaagse training inside AAN HET WERKBOEK! Sommige situaties doen je wankelen. Je schrikt van de reactie van jezelf of de ander. Soms op je werk, soms privé. Hoe kan dat?

Nadere informatie

Bezield en Ondernemend Leiderschap

Bezield en Ondernemend Leiderschap Bezield en Ondernemend Leiderschap LEERGANG 2016 BEZIELD EN ONDERNEMEND LEIDERSCHAP Een organisatie kan zich niet verder kan ontwikkelen dan het bewustzijn van haar leiders toestaat. De leergang zet daarom

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties.

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties 2018 Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. In organisaties. Een ervaringsgerichte opleiding met de nadruk op organisaties.

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN g Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN onze waarden: vernieuwend plezier stoer inzicht leiderschap beweging verbinding vertrouwen

Nadere informatie

VAN ORGANISATIE VRAAGSTUKKEN

VAN ORGANISATIE VRAAGSTUKKEN DE KERN VAN ORGANISATIE VRAAGSTUKKEN LEERGANG VOOR NEDERLANDSE GEMEENTEN EFFECTIEF WERKEN DOOR SYSTEMISCH TE DENKEN LEERGANG VOOR GEMEENTEN IN NOORD NEDERLAND EFFECTIEF WERKEN DOOR SYSTEMISCH TE DENKEN.

Nadere informatie

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox.

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. NLP-practitioner Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. Geef vorm aan jou mooiste wereld Mindable is een begrip als het gaat om bewustzijnsontwikkelingstrainingen en effectieve communicatie.

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Over Manifestatie. 'Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren' Goethe

Over Manifestatie. 'Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren' Goethe Over Manifestatie Visies die je voor jezelf hebt, zijn een duidelijke voorbode van wat je voor jezelf kunt creëren. Je mag er van uitgaan dat je precies de juiste talenten in huis hebt en dat je precies

Nadere informatie

PROGRAMMA BROCHURE q

PROGRAMMA BROCHURE q PROGRAMMA BROCHURE Wat is Power of Presence? BEN JE EEN SENIOR LEIDER OF ERVAREN PROFESSIONAL EN HERKEN JE JE HIERIN? Power of Presence is een stevig leiderschapsprogramma voor senior leiders, professionals

Nadere informatie

Het Euretco Leiderschapspracticum: van ondernemer naar inspirerend leider

Het Euretco Leiderschapspracticum: van ondernemer naar inspirerend leider Het Euretco Leiderschapspracticum: van ondernemer naar inspirerend leider In het nieuwe retailen staat de P van people centraal. Meer dan je collectie en je winkeluitstraling zorgen de mensen in je organisatie

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen?

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht (5 dagen) In dit programma sta jij en je persoonlijke ontwikkeling

Nadere informatie

De kern van Verbindend-leiderschap. Aandacht geeft verbinding geeft kracht. September 2014

De kern van Verbindend-leiderschap. Aandacht geeft verbinding geeft kracht. September 2014 PRESENCE De kern van Verbindend-leiderschap Aandacht geeft verbinding geeft kracht September 2014 Taalstraat 86, 5261 BH Vught Tel. +31 (0)6 27 55 25 52 info@qipeople.nl, www.qipeople.nl K.v.K. nr.28086944

Nadere informatie

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt!

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wat is TimeOut? TimeOut is een indringend proces van persoonlijke leiderschapontwikkeling met rust, ruimte en diepgang als basis. TimeOut gaat door waar andere

Nadere informatie

DRAGERS VAN VERANDERING

DRAGERS VAN VERANDERING DRAGERS VAN VERANDERING Jezelf leren inzetten om veranderprocessen te doen slagen WAAROM DIT PROGRAMMA? Zachte skills voor meetbare resultaten Veranderprocessen slagen voor een belangrijk deel door de

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Talent Ontwikkel Programma Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Het Talent Ontwikkel Programma van Koffie & Bubbels is een energiek en intensief ontwikkelprogramma voor Young Professionals.

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt

Nadere informatie

TRAINING VOOR ZELFONTWIKKELING & PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT

TRAINING VOOR ZELFONTWIKKELING & PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT TRAINING VOOR ZELFONTWIKKELING & PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT VERANDERING DAADKRACHT DURF LEIDERSCHAP GROEI ZELFVERTROUWEN KRACHT VISIE AUTHENTICITEIT NIEUWE DOELEN Voor mensen die verdieping zoeken in hun

Nadere informatie

Opleiding Equine Assisted Coach

Opleiding Equine Assisted Coach Je wilt van het werken met paarden en mensen je beroep maken? Jezelf, anderen en paarden beter leren kennen? Samen met paarden, mensen helpen? Opleiding Equine Assisted Coach De intuïtief ontwikkelde coach

Nadere informatie

Introductieprogramma Presence en Theory U

Introductieprogramma Presence en Theory U Introductieprogramma Presence en Theory U Reos Partners biedt in samenwerking met SoL Nederland een programma aan rondom de boeken Presence en Theory U. De training ondersteunt het werken aan diepgaande

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning

Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Workshop Stressmanagement Workshop Stressmanagement, minder werkdruk en meer ontspanning Stress op de werkvloer is onoverkomelijk. Wel kun je leren hiermee om te gaan. Tijdens de workshop Stressmanagement

Nadere informatie

Leergang Authentiek Leiderschap

Leergang Authentiek Leiderschap Begeleider: Willem Sarlemijn Adres: Jisperweg 53A 1464 NG Westbeemster Tel: 072 5020354 Thema s die in de modules aan de orde komen zijn:, Vitaliteit,,, Samen, Groei,,. Leergang Authentiek Leiderschap

Nadere informatie

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren?

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma (1 tot 5 dagen) We leven in een hectische tijd die steeds meer

Nadere informatie

Speel eens met vuur. trainingen cursussen workshops re-integratie

Speel eens met vuur. trainingen cursussen workshops re-integratie Speel eens met vuur Speel eens met vuur is een jong trainingsbureau met een uniek concept waarbij cognitieve, creatieve en lichaamsgerichte invalshoeken worden gecombineerd. Theater heeft een belangrijke

Nadere informatie

Lichaamsgericht dagen

Lichaamsgericht dagen Lichaamsgericht dagen Workshops over de kracht van adem. Trainer Het leven van Marian van Breukelen staat in het teken van bewegen en van verbinding tussen lichaam en geest. Ze heeft zo'n dertig jaar

Nadere informatie

Happy is the new busy

Happy is the new busy MEDITATIE EN MINDFULNESS VOOR ORGANISATIES Happy is the new busy Dream-in geeft trainingen op het gebied van meditatie en mindfulness om de energie, het enthousiasme en potentieel dat al latent in mensen

Nadere informatie

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past?

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie (5 dagen) In veel functies en ook in je privéleven staat

Nadere informatie

SUCCESVOL IN COACHING

SUCCESVOL IN COACHING SUCCESVOL IN COACHING Een leerweg voor resultaatgericht coachen Pieterman & Partners SUCCESVOL IN COACHING WAAROM DEZE LEERWEG Binnen een resultaatgerichte omgeving is het niet alleen van belang om medewerkers

Nadere informatie

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap The Next Level Jaarprogramma 2014 BASIS DO-L = DIENEND ONDERNEMEND LEIDERSCHAP De centrale metafoor voor deze leiderschap opleiding is terug te vinden een DOL Een DOL is een volksharp uit de Ivoorkust.

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass o.l.v. Annet van Laar, voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start: 14 februari 2014 Introductieworkshop:

Nadere informatie

01 Kritische zelfreflectie Een coach of manager of leidinggevende die anderen naar verandering of groei wil stimuleren of brengen moet ook de bereidheid hebben naar zijn of haar eigen functioneren te

Nadere informatie

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Young Career Professionals Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Mid Career Professionals Persoonlijk

Nadere informatie

Krachtig & Verbindend Leiderschap. Hoe benut ik mijn persoonlijke kracht en inspireer ik anderen richting gezamenlijke doelen?

Krachtig & Verbindend Leiderschap. Hoe benut ik mijn persoonlijke kracht en inspireer ik anderen richting gezamenlijke doelen? Krachtig & Verbindend Leiderschap Hoe benut ik mijn persoonlijke kracht en inspireer ik anderen richting gezamenlijke doelen? Krachtig & Verbindend Leiderschap (5 dagen) Hoe benut ik mijn persoonlijke

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je stuurt een kleine groep medewerkers aan terwijl je zelf actief

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige

Nadere informatie

Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés

Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés 2015-2016 Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés Korte maar intensieve workshops, aan het einde van de dag, geleid door de experts op het vakgebied Natuurlijk

Nadere informatie

programma brochure Presence Leadership leiderschap vanuit NU Door-zien van het geheel vraagt om afstand

programma brochure Presence Leadership leiderschap vanuit NU Door-zien van het geheel vraagt om afstand programma brochure Presence Leadership leiderschap vanuit NU Door-zien van het geheel vraagt om afstand 1 Wat is Power of Presence? Wat brengt Power of Presence jou en je organisatie? Power of Presence

Nadere informatie

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Vijfdaagse, geaccrediteerde masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. WAAROM EEN MASTERCLASS LICHAAMSWIJSHEID

Nadere informatie

Je eigen kleur bekennen is de eerste stap naar vrijheid!

Je eigen kleur bekennen is de eerste stap naar vrijheid! Je eigen kleur bekennen is de eerste stap naar vrijheid! Programma Natuurlijk leiderschap Voor vrouwelijke leiders en (Young)professionals Onze missie In ons dagelijks werk begeleiden we met veel plezier

Nadere informatie

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR Opleiding DIFERENCI J RINER FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

De workshop Jongleren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Jongleren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Jongleren Jongleren, een leerproces van vertrouwen en loslaten Tijdens de workshop Jongleren ervaar je alle stappen in een leerproces. Alleen door stap voor stap bekend te worden met de techniek,

Nadere informatie

Training Zelfrealisatie. Brochure

Training Zelfrealisatie. Brochure Training Zelfrealisatie Brochure Training Zelfrealisatie Voorbij persoonlijke ontwikkeling vind je wie je ten diepste bent. Met de Training Zelfrealisatie ontdek je wie je wezenlijk bent. Zodat je geluk,

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start 30 maart 2012 Open Avond: 6 maart a.s. WAAROM EEN MASTERCLASS

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

Leiderschapsprogramma

Leiderschapsprogramma Leiderschapsprogramma LEIDERS VAN NU VOOR DE WERELD VAN MORGEN Leer succesvol leiding te geven in de flexibele organisaties van de toekomst Nieuwe eisen aan leiderschap Word een goede leider nieuwe stijl

Nadere informatie

TRAINING LIFE CHANGING COACH

TRAINING LIFE CHANGING COACH TRAINING LIFE CHANGING COACH Infobrochure Eva Storm - Lazuli Training Ben jij klaar voor een Life Changing Experience? Gun je dat ook volwassenen, jong-volwassenen, jongeren deze experience? Dan is de

Nadere informatie

Professional Coach Week

Professional Coach Week Professional Coach Week Een week intensief werken aan de coach in jezelf. 2-6 september 2013 27-31 januari 2014 associatie voor coaching DORPSSTRAAT 1 5735 EA AARLE-RIXTEL TEL. 0492-385544 WWW.ASSOCIATIEVOORCOACHING.COM

Nadere informatie

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 7-daagse training: Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Duurzaam en waardevol leiderschap

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2 NIEUWSBRIEF 14 februari 2015 1 Lieve mensen, Iedere dag is een dag van de liefde, om degenen om je heen te vertellen hoeveel je van ze houdt, het leven in je hart te koesteren en te genieten van de grote

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP VISIEVORMING & LEIDERSCHAP Een leerweg voor het ontwikkelen van jouw visie en leiderschap Pieterman & Partners VISIEVORMING & LEIDERSCHAP WAAROM DEZE LEERWEG Naast de focus op het dagelijkse proces, willen

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Leidinggeven vanuit verbinding

Leidinggeven vanuit verbinding Leidinggeven vanuit verbinding Op weg naar authentiek leiderschap Henri Bezema Cultuur in organisaties Mensen maken organisaties. Ook in uw werkomgeving hebben mensen grote invloed op het werkplezier,

Nadere informatie

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden In ons leven hebben we verschillende relaties: zakelijk en privé, met een naaste collega en een leidinggevende. Het zijn

Nadere informatie

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt?

Nadere informatie

Als je je leven in balans hebt: Zou je dit wel willen maar weet je niet hoe? Dan is dit jaarprogramma echt iets voor jou

Als je je leven in balans hebt: Zou je dit wel willen maar weet je niet hoe? Dan is dit jaarprogramma echt iets voor jou Als je je leven in balans hebt: Heb je geen of weinig last van stress Ken je je grenzen en kun je ze ook aangeven Kun je prima dealen met emoties die zich aandienen Weet je precies hoe je jouw unieke licht

Nadere informatie