Implementatiehandleiding idin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Implementatiehandleiding idin"

Transcriptie

1 Implementatiehandleiding idin Versie 1.0 December 2016

2 Inhoud 1. Inleiding Varianten idin Technische ondersteuning Zelfbouw Externe dienstverlener Certificaten Weergave op website... 10

3 1. Inleiding Wat is idin idin is de nieuwe manier van online identificeren en authentiseren. Ontwikkeld én ondersteund door de Nederlandse banken (ABN AMRO, ASN, ING, Rabobank, Regio Bank, SNS Bank en Triodos). Met idin kan een persoon zich online identificeren bij een bedrijf of instelling. Gemakkelijk, vertrouwd en veilig met de inlogmethode van de bank. Met idin kunt u via uw website op een veilige manier de identiteit van uw klanten vaststellen. Dit beschermt u tegen fraude en bespaart u veel administratief werk en bijkomende kosten. Gebruik van de vertrouwde inlog middelen van de bank zullen uw klanten het gevoel hebben dat hun gegevens niet bij de verkeerde personen terecht komen. Doordat alle banken zijn aangehaakt is het direct door iedere Nederlandse burger met een bankrekening te gebruiken. Naast inloggen kunt u idin ook integreren in uw on-boarding proces. Hierdoor weet u direct met welke persoon u te maken heeft. Door het vereenvoudigen van het proces voor uw klant verhoogd u ook uw conversie. Hoe werkt idin? Banken identificeren en authentiseren ten behoeve van de Know Your Customer (KYC) wetgeving hun klanten. Met idin kan een persoon toestemming geven om zijn bij de bank bekende gegevens worden te online met u te delen bijvoorbeeld om in te loggen of zijn of haar leeftijd te bevestigen. Bij het gebruik van idin klikt uw klant op inloggen met idin. Hij kiest zijn bank en vervolgens komt hij in de vertrouwde omgeving van internetbankieren van zijn eigen bank. Daar worden automatisch alle door u opgevraagde gegevens getoond. Uw klant kiest vervolgens vanaf welke rekening hij de gegevens wil delen. Hierna keurt hij de getoonde gegevens goed en verzendt hij deze met zijn edentifier of PIN-5. Bij akkoord ontvangt u vervolgens vrijwel meteen de opgevraagde gegevens. De bank van uw klant heeft dan al gecontroleerd of uw klant bevoegd is om van idin gebruik te maken. Starten met idin? Om uw klanten idin aan te bieden, sluit u bij ons een idin contract af. Via uw relatiemanager of CTS consultant.

4 2. Varianten idin Welke variant idin past bij u? ABN AMRO biedt twee varianten idin aan. De varianten verschillen in de technische stappen die u moet ondernemen. Lees hier welke variant het beste bij u past. Zelfbouw Wilt u de idin volledig integreren in uw systemen? Dan past Zelfbouw het beste bij u. U ontvangt van ons de technische specificaties. Op basis daarvan voert u zelf de benodigde technische aanpassingen uit. Houd er rekening mee dat u voor deze variant voldoende technische kennis en tijd nodig heeft. Externe dienstverlener Een externe dienstverlener kan zorgen voor uw aansluiting op ABN AMRO idin. U besteedt de technische aansluiting uit aan een Digital Identity Service Provider (DISP) van uw keuze. In overleg met de DISP bepaalt u hoe de integratie van idin met uw systemen wordt geregeld. Er zijn drie type externe partijen met betrekking tot de aansluiting en het contract: Full DISP: Hierbij heeft de DISP een idin contract met ABN AMRO en u een contract met een DISP. Ook de technische aansluiting wordt verzorgd door de DISP Data Processor: Hierbij heeft u een contract met ABN AMRO maar verzorgd de data processor voor de technische aansluiting.

5 3. Technische ondersteuning Door de grote verscheidenheid aan websites en systemen is het voor ABNAMRO Bank niet mogelijk om technische ondersteuning te bieden bij de integratie van idin op uw eigen website. De beschikbare documentatie is echter zodanig opgesteld dat een ervaren ontwikkelaar hiermee goed uit de voeten kan. Heeft u toch nog een vraag, suggestie of opmerking? Neem dan contact met ons op door een te sturen aan de specialdesk.e-commerce@nl.abnamro.com.

6 4. Zelfbouw Als u gekozen heeft voor de Zelfbouw-variant moet u rekening houden met het volgende: U vraagt de Merchant Implementation Guidelines aan ( Hierin staat de technische documentatie zodat u 'idin' naar uw eigen voorkeur met uw website kunt integreren. U maakt zelf de XML-berichten, u bouwt een interface met ABN AMRO idin en u zorgt voor de integratie met uw eigen systemen. Om idin en uw systemen eenvoudiger aan elkaar te koppelen zijn software libraries beschikbaar in.net, Java en PHP. U heeft voldoende technische kennis en tijd nodig voor de optie Zelfbouw. De geschatte doorlooptijd is 1-2 maanden. Die tijd heeft u nodig voor het bouwen van de functionaliteit 'idin' en het integreren daarvan in uw eigen systemen. De geschatte contractuele aansluittijd bij ABN AMRO idin is 2 werkdagen. Het is noodzakelijk dat u in staat bent om de software libraries te kunnen integreren in uw eigen portaal Welke stappen moet u doorlopen? 1. Via uw RM / CTS consultant vraagt u een idin contract aan. 2. De RM / CTS consultant maakt het contract op en stuurt het u toe. 3. Bij akkoord, stuurt u het contract ondertekend terug naar client support. 4. Vraag de Merchant Implementation Guidelines aan via Hier kunt u ook de software libraries aanvragen. Bij een update van de documentatie wordt u via op de hoogte gesteld. 5. Integreer op basis van de documentatie de software libraries in uw eigen webomgeving. 6. Als het idin contract getekend is en het door ons is ontvangen voeren wij u op in onze systemen en ontvangt u verschillende s (inclusief url en checklist van ABN AMRO) met nadere uitleg hoe uzelf dient te registreren bij ABN AMRO idin. Hiermee krijgt u toegang tot het ABN AMRO dashboard voor zowel de productie- als de testomgeving. 7. Let op er zijn twee omgevingen: (1) de test-omgeving (ABN AMRO Digital Dashboard) en (2) de test-omgeving. U krijgt op beide omgevingen toegang. 8. U ontvangt de volgende s met instructies om toegang te verkrijgen tot beide omgevingen: a. Mail 1a: Uw gebruikersnaam voor het ABN AMRO Dashboard. b. Mail 1b: Kies uw wachtwoord voor het ABN AMRO Dashboard (productie omgeving). c. Mail 2: Kies uw wachtwoord voor het Test Integratiesysteem. d. Mail 3: Bevestiging van uw aanmelding op het ABN AMRO idin Dashboard (productie omgeving)en het idin Test Integratie Systeem. 9. Na de registratie bij ABN AMRO test en productie omgeving, start u met het uitvoeren van de testen in de testomgeving: a. De public signing key (te vinden in de testomgeving in het dashboard onder tabblad documenten) van de ABN AMRO routing service dient u in uw eigen webomgeving te plaatsen. Op die manier kan uw website met zekerheid vaststellen dat de digitale

7 handtekening in de ontvangen berichten afkomstig is van de ABNAMRO Routing Service en juist is. b. Upload uw eigen public signing key in uw testomgeving van ABN AMRO idin. Onder het tabblad merchant beheer onder de button services. c. U kunt nu transacties inscheten naar de test gateway: d. Voer alle testcases uit zoals beschreven in de idin checklist (te vinden in de testomgeving in het dashboard onder tabblad documenten). Controleer daarbij of u de antwoorden die u vanuit de testomgeving retour ontvangt goed kunt verwerken in uw eigen omgeving. 10. Na het succesvol afronden van de testen gaat u naar de productieomgeving. Hier voert u de volgende stappen uit: a. De public signing key van de ABN AMRO routing service dient u in uw eigen productieomgeving te plaatsen. Te vinden in het dashboard onder tabblad documenten. b. Upload uw eigen public signing key in de productieomgeving van ABN AMRO idin (onder Services -> Nieuw Certificaat). 11. Vervolgens controleer u in het ABN AMRO productie-omgeving (incassantbeheer -> services - > check uw implementatie button) aan de hand van de checklist of u aan alle gestelde eisen voldoet. Zo ja dan bevestigt u dit door de checkpoints af te vinken en te bevestigen. 12. U ontvangt na activatie een bevestigingsmail met daarin een link naar de productie omgeving. 13. U kunt gebruikmaken van ABN AMRO idin.

8 5. Externe dienstverlener U neemt de technische oplossing af bij een derde partij, een Digital Identity Service Provider (DISP) of een Data Processor (DP). Deze partij levert het technische platform waarmee u idin' kunt aanbieden op uw website. U heeft geen contract met ABN AMRO, echter wel met uw DISP De integratie met uw systemen wordt door de DISP verzorgd. Kiest u voor een Data Processor dan heeft u een contract met ABN AMRO. De integratie met uw systemen wordt door uw Data Processor verzorgd. Samen met de Externe Dienstverlener van uw keuze regelt u de integratie met uw systemen. De geschatte aansluittijd bij ABN AMRO voor idin is 2 werkdag. De tijd die u nodig heeft voor uw eigen activiteiten en die van de Externe Dienstverlener zijn hierin niet meegenomen. Welke stappen moet u doorlopen? 1. Sluit een idin contract met ons af. 2. Neem contact op met de Externe Dienstverlener van uw keuze en maak nadere afspraken over de implementatie van idin. 3. Als het idin contract in onze systemen is geactiveerd ontvangt u verschillende s (inclusief url) met nadere uitleg hoe uzelf te registreren bij ABN AMRO idin. Hiermee krijgt u toegang tot het ABN AMRO dashboard. 4. Na de registratie bij ABN AMRO idin geeft u in het dashboard aan via welke Externe Dienstverlener u idin laat verzorgen a. indien u voor een Full DISP heeft gekozen wordt u opgevoerd door uw DISP en ontvangt u van hen een sub id. b. indien voor data processor geeft u na de registratie aan in het dashboard voor welke data processor u heeft gekozen 5. U ontvangt een dat idin voor u geactiveerd is en dat u gebruik kunt maken van de productieomgeving. 6. U kunt gebruikmaken van ABN AMRO idin. Wilt u de rol vervullen van DISP of Data Processor? Neem dan contact met ons op door een te sturen aan de specialdesk.ecommerce@nl.abnamro.com.

9 6. Certificaten Het ABN AMRO public signing heeft u nodig zodat u de digitale handtekening van de respons berichten van de routing service kunt controleren. Deze is te vinden onder het tabblad document in het dashboard. Verder heeft u een sleutelset nodig om uw idin aanvragen van een digitale handtekeningen te voorzien. Voor meer informatie verwijzen we u door naar de (technische) Merchant Implementation Guidelines van de BVN. In hoofdstuk 10 van de BVN Merchant Implementation Guidelines (aan te vragen via vind u informatie over de eisen aan de beveiliging van uw berichten en hoe u de hiervoor benodigde certificaten kunt aanmaken. Dit is bijvoorbeeld mogelijk op sites als of Het resultaat van het creëren van de sleutelset is dat u het certificaat van die sleutelset upload in het dashboard bij ABN AMRO.

10 7. Weergave op website De idin huisstijl Als u gebruikmaakt van idin dan moet u voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de weergave van idin op de website. Informatie over deze huisstijl van Digitaal Incassomachtigen is te vinden op Hierin vindt u onder andere de eisen die gelden voor de weergave van het idin beeldmerk. Gebruik bijzondere tekens Het proces van de idin verzoeken is ingericht met de MES2 karakterset. Wij verzoeken u vanuit uw website geen andere karakterset te gebruiken.

Implementatiehandleiding Digitaal Incassomachtigen

Implementatiehandleiding Digitaal Incassomachtigen Versie 1.0 december 2015 Implementatiehandleiding Digitaal Incassomachtigen 2 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Varianten Digitaal Incassomachtigen 4 3. Technische ondersteuning 4 4. Basis 5 5. Zelfbouw 6 6. Externe

Nadere informatie

idin, de nieuwe manier van online identificeren

idin, de nieuwe manier van online identificeren idin, de nieuwe manier van online identificeren Margot Markhorst Diederik Florijn Product Consultant Amsterdam 15 februari 2017 Agenda idin Wat is idin? Voordelen Use Cases Deelnemers Status Rollen Implementatie

Nadere informatie

Handleiding Directe bankkoppeling

Handleiding Directe bankkoppeling Handleiding Directe bankkoppeling 1. Inleiding De directe bankkoppeling maakt het mogelijk dat Thinq uw bankafschriften dagelijks in uw administratie kan verwerken. De directe bankkoppeling is beschikbaar

Nadere informatie

Betalen. ideal Dashboard. Doel

Betalen. ideal Dashboard. Doel Betalen ideal Dashboard Beursplein 1 Postbus 1 8900 AA Leeuwarden T (058) 299 55 99 F (058) 299 45 91 www.frieslandbank.nl Statutair gevestigd te Leeuwarden Handelsregister 01002411 Doel In dit document

Nadere informatie

digitaal Incassomachtigen

digitaal Incassomachtigen digitaal Incassomachtigen Introductie Monique van der Horst Roland Thijssen Product Consultants Online Amsterdam 15 februari 2017 Agenda Wat is Incassomachtigen? Hoe werkt het? Waar staan we nu? Introductie

Nadere informatie

Handleiding ideal Professional

Handleiding ideal Professional Aanvulling voor Rabobank acceptanten op ideal Merchant Integratie Gids samengesteld door: Rabobank Nederland Versie 1.1, MEI 2012 Copyright 2010, Rabobank Nederland Versie historie Versie Wijzigingen Datum

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

ABN AMRO Handleiding. Martijn Mengerink. support@biedmeer.nl

ABN AMRO Handleiding. Martijn Mengerink. support@biedmeer.nl ABN AMRO Handleiding Auteur: Website: E-mail : Martijn Mengerink www.biedmeer.nl support@biedmeer.nl Datum Versie Opmerking 27-12-2013 12-11-2014 V1.0 V1.1 Initiële opzet Update Pagina 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Aansluitnotitie SBR Nexus Intermediairs

Aansluitnotitie SBR Nexus Intermediairs Aansluitnotitie SBR Nexus Intermediairs Opgesteld en vastgesteld door: SBR Nexus www.sbrnexus.nl Publicatie De aansluitnotitie Intermediairs is een handleiding voor intermediairs voor het aansluiten op

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

Handleiding ideal van ING / Postbank instellen met Easy Business Tools 5

Handleiding ideal van ING / Postbank instellen met Easy Business Tools 5 Handleiding ideal van ING / Postbank instellen met Easy Business Tools 5 Copyrights : Uitgever : 2009 LogiVert LogiControle BV 2009 Easy Computing Easy Computing Publishing n.v. Horzelstraat 100 1180 Brussel

Nadere informatie

Productsheet idin. Voor Acceptanten. Versie

Productsheet idin. Voor Acceptanten. Versie Productsheet idin Voor Acceptanten Versie 1.0 5-7-2017 Deze productsheet is bedoeld ter informatie voor u als Acceptant. In deze productsheet vindt u onder andere 1. een uitleg over de verschillende partijen

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

SURFconext Cookbook. Het koppelen van Alfresco aan SURFconext. Versie: 1.0. Datum: 8 december 2013. 030-2 305 305 admin@surfnet.nl www.surfnet.

SURFconext Cookbook. Het koppelen van Alfresco aan SURFconext. Versie: 1.0. Datum: 8 december 2013. 030-2 305 305 admin@surfnet.nl www.surfnet. SURFconext Cookbook Het koppelen van Alfresco aan SURFconext Auteur(s): Frank Niesten Versie: 1.0 Datum: 8 december 2013 Radboudkwartier 273 3511 CK Utrecht Postbus 19035 3501 DA Utrecht 030-2 305 305

Nadere informatie

Whitepaper Meer weten over ideal

Whitepaper Meer weten over ideal Whitepaper Meer weten over ideal Inhoudsopgave INLEIDING... 2 OVER IDEAL... 3 DE WERKING VAN IDEAL... 3 ONLINE INZAKE IN TRANSACTIES... 4 DIRECT IMPLEMENTEREN... 4 IDEAL TARIEF... 4 MEER WETEN?... 4 Pagina

Nadere informatie

Online betalen via uw eigen bank

Online betalen via uw eigen bank Online betalen via uw eigen bank deelnemende banken MAKKELIJK VEILIG SNEL BETROUWBAAR Uw meest praktische manier van online betalen Steeds meer mensen kopen op het internet. Een boek, reis, dvd, muziek

Nadere informatie

Ideal. Handleiding Versie

Ideal. Handleiding Versie Ideal Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 1.1 instellingen 5 2.0 Ideal via uw bank 6 2.1 ING 6 2.2 Rabobank 8

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa Gebruikshandleiding Downloadsite van de Rabo OmniKassa Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. TOEGANGSBEHEER... 4 2.1 INLOGPAGINA... 4 2.2 WIJZIGEN WACHTWOORD BIJ EERSTE MAAL INLOGGEN... 5 2.3 WACHTWOORD VERGETEN

Nadere informatie

Buckaroo. Handleiding Versie 3.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Buckaroo. Handleiding Versie 3.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Buckaroo Handleiding Versie 3.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aanmelden Buckaroo 6 2.1 Tabblad: algemeen 7 2.2 Tabblad: redirect

Nadere informatie

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano Inhoud: O Online Winkel stap 1: De Online Winkel van Pergamano p. 2 stap 2: Registreren bij het eerste bezoek p. 3 stap 3: Invullen registratieformulier

Nadere informatie

FAQ AcceptEmail. Antwoorden op veelgestelde vragen

FAQ AcceptEmail. Antwoorden op veelgestelde vragen FAQ AcceptEmail Antwoorden op veelgestelde vragen 1. Antwoorden op veelgestelde vragen 1.1. Wat is AcceptEmail? AcceptEmail is de opvolger van de papieren acceptgiro. Betalen kan veilig en snel met ideal,,

Nadere informatie

Cash Software B.V. 2518 AD Den Haag (T) 070-3560570 (E) info@cash.nl 1

Cash Software B.V. 2518 AD Den Haag (T) 070-3560570 (E) info@cash.nl 1 Dit volledige document is eigendom van Cash Software B.V. Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd, openbaar gemaakt, vertaald in enige taal, in enige vorm of met enig middel zonder voorafgaande

Nadere informatie

Online betalen via uw eigen bank

Online betalen via uw eigen bank Online betalen via uw eigen bank deelnemende banken MAKKELIJK VEILIG SNEL BETROUWBAAR Uw meest praktische manier van online betalen Steeds meer mensen kopen op het internet. Een boek, reis, dvd, muziek

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

ABN AMRO. Welkom bij ABN AMRO ideal Algemene handleiding

ABN AMRO. Welkom bij ABN AMRO ideal Algemene handleiding ABN AMRO Welkom bij ABN AMRO ideal Algemene handleiding Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. ideal 3 3. Consument perspectief 4 4. Inplementatie 7 5. Overige informatie / Contact informatie 8 BU NL Versie 1.0

Nadere informatie

Veilige en eenvoudige toegang tot uw online dienstverlening. Connectis Identity Broker

Veilige en eenvoudige toegang tot uw online dienstverlening. Connectis Identity Broker Veilige en eenvoudige toegang tot uw online dienstverlening Connectis Identity Broker Hoe weet u zeker dat uw klanten zijn wie ze zeggen? Hoe verleent u veilig toegang tot hun gegevens? Een goed beheer

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding. 2 2. Activeren directe bankkoppeling 2 3. Ophalen bankafschriften via directe bankkoppeling..7 4. Aanbieden betaalopdrachten via

Nadere informatie

Handleiding: aanvragen testportaal. Inleiding. SWIFT MyStandards Readiness Portal

Handleiding: aanvragen testportaal. Inleiding. SWIFT MyStandards Readiness Portal Handleiding: aanvragen testportaal SWIFT MyStandards Readiness Portal Inhoudsopgave Inleiding 1 Aanvraagproces 2 Overige informatie 4 Dit document geeft u een stapsgewijze toelichting op het aanvraagproces

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN IDEAL

VEELGESTELDE VRAGEN IDEAL VEELGESTELDE VRAGEN IDEAL composed by: versie 1.17, aug 2011. Copyright 2006, ABN AMRO - 1 - Inhoudsopgave 1. Aanmelding / ideal Dashboard - 2 - Waarom ontvang ik geen e-mail na het starten van mijn aanmelding?

Nadere informatie

Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers. Inhoudsopgave

Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers. Inhoudsopgave Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers Inhoudsopgave 1. Inlog opdrachtgever... 3 a. Een nieuwe opdracht aanmaken... 3 2. Een nieuwe opdracht... 4 a. Gegevens medewerker... 4 b. Gegevens opdracht/contract...

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

SURFconext Cookbook. Het koppelen van Wordpress aan SURFconext. Versie: 1.0. Datum: 7 november 2013. 030-2 305 305 admin@surfnet.nl www.surfnet.

SURFconext Cookbook. Het koppelen van Wordpress aan SURFconext. Versie: 1.0. Datum: 7 november 2013. 030-2 305 305 admin@surfnet.nl www.surfnet. SURFconext Cookbook Het koppelen van Wordpress aan SURFconext Auteur(s): Frank Niesten Versie: 1.0 Datum: 7 november 2013 Radboudkwartier 273 3511 CK Utrecht Postbus 19035 3501 DA Utrecht 030-2 305 305

Nadere informatie

Handleiding Rabo Digitaal Incassomachtigen

Handleiding Rabo Digitaal Incassomachtigen Handleiding Rabo Digitaal Incassomachtigen Versie 1.05 Rabobank Nederland Handleiding Digitaal Incassomachtigen Oktober 2015 Versie 1.05 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 4 Module 1: Beschrijving

Nadere informatie

Handleiding Intramed Webservices

Handleiding Intramed Webservices Handleiding Intramed Webservices Toelichting Deze handleiding beschrijft het gebruikt van Online Inschrijven en Online Vragenlijsten binnen Intramed. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van

Nadere informatie

Handleiding Intramed Webservices

Handleiding Intramed Webservices Handleiding Intramed Webservices Toelichting Deze handleiding beschrijft het gebruikt van Online Inschrijven en Online Vragenlijsten binnen Intramed. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van

Nadere informatie

Networking4all Handleiding bestelprocedure en installeren SSL Certificaat April 2013

Networking4all Handleiding bestelprocedure en installeren SSL Certificaat April 2013 Networking4all Handleiding bestelprocedure en installeren SSL Certificaat April 2013 Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 De bestelprocedure... 4 2.1 Product selecteren... 4 2.2 Certificate Signing Request

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Online zelfregistratie

Online zelfregistratie Online zelfregistratie Het nieuwe zelfregistratieproces maakt het voor u als aspirant ABO nog eenvoudiger om u te registreren en een eigen business te gaan bouwen. U kunt zelf uw registratie starten op

Nadere informatie

Klanthandleiding. Versie 2.0

Klanthandleiding. Versie 2.0 Klanthandleiding Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. SYSTEEMEISEN/INLOGGEN... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 INLOGGEN... 3 2. ALGEMEEN... 4 3. DASHBOARD... 5 3.1 ALGEMEEN... 5 3.2 UW TAKEN... 5 3.3 TAKEN... 6 3.3.1

Nadere informatie

Digidentity & ABZ Paspoorten voor veilige en gemakkelijke toegang tot onze portals.

Digidentity & ABZ Paspoorten voor veilige en gemakkelijke toegang tot onze portals. Digidentity & ABZ Paspoorten voor veilige en gemakkelijke toegang tot onze portals. Samen met u bieden we klanten graag de beste oplossingen. Daarom hebben we nieuwe producten, een nieuw Customer Care

Nadere informatie

Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het?

Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het? Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het? Deze handleiding is geldig vanaf augustus 2016. De informatie uit deze handleiding kan wijzigen. Ga voor actuele informatie naar ing.nl/kassacompleet of neem contact

Nadere informatie

Werken met de ABN Amro Test omgeving

Werken met de ABN Amro Test omgeving Werken met de ABN Amro Test omgeving Een korte handleiding om te werken met de ABN Amro Test omgeving. Versie 1.0 20-05-2010 Door: Martijn Wieringa PHP Solutions Jan Steenstraat 175 7944 TT Meppel 06-14

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN OEVEREN ONLINE

HANDLEIDING VAN OEVEREN ONLINE HANDLEIDING VAN OEVEREN ONLINE Laan der Verenigde Naties 99, 2622 PD Delft Postbus 1090 2600 BB tel: 015-2153223 fax: 015-2569999 e-mail: contact@vanoeverenaccountants.nl site: www.vanoeverenaccountants.nl

Nadere informatie

SURFconext Cookbook. Het koppelen van LimeSurvey aan SURFconext. Versie: 1.0. Datum: 4 december 2013. 030-2 305 305 admin@surfnet.nl www.surfnet.

SURFconext Cookbook. Het koppelen van LimeSurvey aan SURFconext. Versie: 1.0. Datum: 4 december 2013. 030-2 305 305 admin@surfnet.nl www.surfnet. SURFconext Cookbook Het koppelen van LimeSurvey aan SURFconext Auteur(s): Frank Niesten Versie: 1.0 Datum: 4 december 2013 Radboudkwartier 273 3511 CK Utrecht Postbus 19035 3501 DA Utrecht 030-2 305 305

Nadere informatie

Stappenplan bankenkoppeling

Stappenplan bankenkoppeling Stappenplan bankenkoppeling Euclideslaan 1, 3584 BL Utrecht Hieronder vindt u het stappenplan voor het activeren van de bankenkoppeling middels een volmacht. Deze volmacht hebben wij nodig zodat u via

Nadere informatie

September 2018 Versie 2.0

September 2018 Versie 2.0 Handleiding voor het gebruik van de Azora Servicepas als betaalmiddel via i-deal September 2018 Versie 2.0 Inhoud Handleiding Azora Servicepas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Azora Servicepas...

Nadere informatie

SolarEdge Monitoring webportaal

SolarEdge Monitoring webportaal Eerste keer aanmelden als installateur Ga naar monitoring.solaredge.com/solaredge-web/p/login Kies rechts bovenin voor Nederlands Klik op nieuwe installateur Vul het formulier (zie volgende pagina) zo

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Uw Ogone Test Account aanmaken en configureren

Uw Ogone Test Account aanmaken en configureren Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Uw nieuwe account registreren 3. Uw testaccount configureren 3.1 Uw accountgegevens configureren 3.2 Uw betaalmethoden configureren 3.3 Uw technische instellingen configureren

Nadere informatie

ABN-AMRO. Handleiding Versie 1.0. 088 990 7700

ABN-AMRO. Handleiding Versie 1.0. 088 990 7700 ABN-AMRO Handleiding Versie 1.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1 Inleiding 4 2 Ideal aanvragen en configureren 5 3 Instellingen CCV Shop 7 4 Vragen?

Nadere informatie

Digitale transformatie

Digitale transformatie Digitale transformatie It starts with evidence SIDN Connect 28 November 2018 Kick Willemse - k.willemse@evidos.nl SIDN Connect - 5 december 2018 Hoe weet ik met wie ik zaken doe? Voldoe ik aan de eisen

Nadere informatie

INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 GEEF.NL VOOR ACTIEVOERDERS (PARTICULIEREN)... 3

INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 GEEF.NL VOOR ACTIEVOERDERS (PARTICULIEREN)... 3 Inhoudsopgave INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 DE MINIMAAL TE VOLGEN STAPPEN OM EEN ACTIE ONLINE TE KRIJGEN... 2 HET GOEDE DOEL WAARVOOR IK IN ACTIE WIL KOMEN STAAT NIET OP GEEF.NL?...

Nadere informatie

Enghouse Interactive MySupport Web Portal. Gebruikershandleiding Klant

Enghouse Interactive MySupport Web Portal. Gebruikershandleiding Klant Enghouse Interactive MySupport Web Portal Gebruikershandleiding Klant Inhoudstafel Inleiding...Fout!Bladwijzer niet gedefinieerd. Registreren om toegang te krijgen tot het portaal...fout!bladwijzer niet

Nadere informatie

MultiSafepay Payment plugin voor VirtueMart Copyright (C) 2011 multisafepay.com INLEIDING

MultiSafepay Payment plugin voor VirtueMart  Copyright (C) 2011 multisafepay.com INLEIDING MultiSafepay Payment plugin voor VirtueMart http://www.multisafepay.com Copyright (C) 2011 multisafepay.com INLEIDING Bedankt voor het downloaden van de MultiSafepay VirtueMart 2.0 plugin. In deze handleiding

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Handleiding NHTV MORE

Handleiding NHTV MORE Handleiding NHTV MORE Inleiding NHTV MORE is de online registratie portal voor alle additionele activiteiten waar je als student aan kunt deelnemen. In deze handleiding is beschreven hoe je je kunt registreren

Nadere informatie

Een Testaccount Aanmaken en Configureren

Een Testaccount Aanmaken en Configureren Informatie over de Testomgeving en Testprocedures v.3.0.0 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Uw Nieuwe... Account Registreren 4 2.1 Een testaccount... maken 4 2.2 Uw testaccount... openen 4 3 Uw Testaccount...

Nadere informatie

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS)

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 25-04-2018 Table of Contents Informatie... 3 Elektronisch medicatie voorschrijven (EVS) inrichten... 4 Belangrijke informatie

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal

Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Handleiding voor het gebruik van de Crabbehoff-pas als betaalmiddel via i-deal Januari 2018 Inhoud Handleiding Crabbehoff-pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Crabbehoff-pas... 3 Stap 1: De website...

Nadere informatie

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente Handleiding Smoelenboek Website St. Jansgemeente In deze handleiding vindt u uitleg over het aanmaken van een eigen profielpagina op de website van de St. Jansgemeente te Gouda. 1 Stappenplan registratie:

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van de Elde-Pas als betaalmiddel Januari 2017 Inhoud Handleiding Elde-Pas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Elde-Pas... 3 Stap 1: De website... 3 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Handleiding: AfterPay België. Versie 1.0. Handleiding: AfterPay België pag. 1

Handleiding: AfterPay België. Versie 1.0. Handleiding: AfterPay België pag. 1 Handleiding: AfterPay België Versie 1.0 Handleiding: AfterPay België pag. 1 Handleiding: AfterPay België pag. 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 Over AfterPay 4 De voordelen voor de consument 4 De voordelen voor

Nadere informatie

HANDLEIDING. ideal / Omnikassa. Martijn Mengerink.

HANDLEIDING. ideal / Omnikassa. Martijn Mengerink. HANDLEIDING ideal / Omnikassa Auteur: Website: E-mail : Martijn Mengerink www.biedmeer.nl support@biedmeer.nl Datum Versie Opmerking 19-07-2013 V1.0 Initiële opzet 24-09-2013 V1.1 ideal en OmniKassa handleidingen

Nadere informatie

( v e r s i e w e r k n e m e r s )

( v e r s i e w e r k n e m e r s ) H andleiding P - services D igitaal ( v e r s i e w e r k n e m e r s ) Wat kunt u in de digitale omgeving van P-services? Als werknemer kunt u in deze beveiligde omgeving alle informatie terugvinden over

Nadere informatie

Handleiding ideal. composed by: version 1.17, Aug 2011 Copyright 2006, ABN AMRO

Handleiding ideal. composed by: version 1.17, Aug 2011 Copyright 2006, ABN AMRO Handleiding ideal composed by: version 1.17, Aug 2011 Copyright 2006, ABN AMRO - 1 - Inhoudsopgave Inhoudsopgave - 1 - Introductie - 2-1 Inloggen op ideal Dashboard - 2-1.1 Wachtwoord vergeten of gebruikersnaam

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 2.3 Aanvraag bij de

Nadere informatie

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Kijk voor alle voordelen en toepassingsmogelijkheden op www.abnamro.nl E.dentifier2 E.dentifier2: gemak en

Nadere informatie

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging Digitale machtiging Met een digitale machtiging geef je via Studielink de hogeschool of universiteit toestemming om het collegegeld te incasseren van je bankrekening. Betalen via een digitale machtiging

Nadere informatie

De helpdesk voor Mobi-ID is het Klant Contact Centrum (KCC), bereikbaar via en telefoon ( )

De helpdesk voor Mobi-ID is het Klant Contact Centrum (KCC), bereikbaar via  en telefoon ( ) Mobi-ID Met Mobi-ID heeft u één persoonlijke inlog voor alle diensten van de betreffende Service Providers (w.o, BOVAG, Innovam, RDC, ROB, Hexon en Fresh Apple). Deze inlogmogelijkheid houdt u vanaf stage

Nadere informatie

Ariba Supplier Self-Registation

Ariba Supplier Self-Registation Over dit document Wanneer uw bedrijf geselecteerd is als Elia leverancier, wordt het geregistreerd in het Elia systeem zodat een bestelbon kan uitgestuurd worden. De eerste stap is dat u zich aanmeldt

Nadere informatie

Handleiding Valuecard Parkeren voor medewerkers. Zaans Medisch Centrum

Handleiding Valuecard Parkeren voor medewerkers. Zaans Medisch Centrum Handleiding Valuecard Parkeren voor medewerkers Zaans Medisch Centrum Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 1. Functionaliteiten...4 1.1 Benaderen van de portal...4 1.2 Scherm 1; Mogelijkheden

Nadere informatie

4. Hoe herken ik een echte AcceptEmail? U kunt een AcceptEmail van Nordwin College als volgt herkennen:

4. Hoe herken ik een echte AcceptEmail? U kunt een AcceptEmail van Nordwin College als volgt herkennen: FAQ over AcceptEmail De meest gestelde vragen over AcceptEmail 1. Waarom krijg ik een AcceptEmail? 2. Ik heb me niet opgegeven voor AcceptEmails, mag Nordwin College die dan zomaar sturen? 3. Is AcceptEmail

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Klarna. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Klarna. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl t Klarna Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aanmelden Klarna 6 2.1 Registratie 6 2.2 Zichtbaarheid Klarna

Nadere informatie

SEPA en uw PxPlus/ProvideX software

SEPA en uw PxPlus/ProvideX software SEPA en uw PxPlus/ProvideX software CLIEOP vervalt, SEPA komt hiervoor in de plaats Nederland gaat op 1 februari 2014 over op het Europese betalingssysteem, SEPA (Single Euro Payments Area). We gaan niet

Nadere informatie

ICEPAY Merchant Manual

ICEPAY Merchant Manual ICEPAY Merchant Manual Aansluiting PayPal Version 01/2011 Inleiding ICEPAY maakt het mogelijk om PayPal betalingen te ontvangen in uw webshop. Om PayPal als betaalmethode te activeren bij ICEPAY, heeft

Nadere informatie

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

ELEKTRONISCHE HANDTEKENINGEN IN CLIENT ONLINE

ELEKTRONISCHE HANDTEKENINGEN IN CLIENT ONLINE ELEKTRONISCHE HANDTEKENINGEN IN CLIENT ONLINE Auteur Gerard Huis in 't Veld Datum 10 februari 2017 Versie 1.0 1 Inleiding Dit document biedt een toelichting op de elektronische handtekening die wordt geleverd

Nadere informatie

ideal Algemene informatie ING Wholesale Banking Introductie en procedure voor ideal

ideal Algemene informatie ING Wholesale Banking Introductie en procedure voor ideal ideal Algemene informatie ING Wholesale Banking Introductie en procedure voor ideal Versie 2.3, april 2010 Inhoud Inhoud... 2 1 Introductie... 3 1.1 Overzicht... 3 1.2 Verplichtingen van de acceptant...

Nadere informatie

MIJNWEBWINKEL.nl KOPPELEN aan imuis Online

MIJNWEBWINKEL.nl KOPPELEN aan imuis Online MIJNWEBWINKEL.nl KOPPELEN aan imuis Online Webshopbestellingen automatisch verwerken in imuis Online STAP 1. U heeft een webshop via MIJNWEBWINKEL.NL. STAP 2. Sluit een abonnement af voor imuis Online

Nadere informatie

1. Kiezen van een cursus... 3. 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen...

1. Kiezen van een cursus... 3. 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen... Webshop 1 Inhoudsopgave 1. Kiezen van een cursus... 3 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen... 7 3. Besteloverzicht en kortingscoupon

Nadere informatie

Stap 1. Handleiding Mobi-ID voor de gebruiker. Zie voor meer uitgebreide informatie op of

Stap 1. Handleiding Mobi-ID voor de gebruiker. Zie voor meer uitgebreide informatie op   of Mobi-ID Met Mobi-ID heeft u één persoonlijke inlogcode voor alle diensten van de betreffende Service Providers (w.o. BOVAG, Bovemij, Verhuurnet en RDC). Deze inlogmogelijkheid houdt u vanaf stage tot pensionering.

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus INSTALLATIEHANDLEIDING Microsoft Office 365 ProPlus Klik op de downloadlink die zowel in je e-mail als productkluis vermeld staan. Je komt dan uit op een registratiepagina waar je een @surfspot.nu of een

Nadere informatie

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig?

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig? Internet bankieren Is bankieren via internet veilig? In de eerste plaats is veiligheid uw eigen verantwoordelijkheid: u moet toegangscodes (uw pincode of gebruikersnaam en wachtwoord) geheim houden, goed

Nadere informatie

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS)

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 07-06-2017 Table of Contents Informatie... 3 Elektronisch medicatie voorschrijven (EVS) inrichten... 4 Belangrijke informatie

Nadere informatie

Handleiding online tickets boeken Rederij Doeksen Eilanders zonder machtiging

Handleiding online tickets boeken Rederij Doeksen Eilanders zonder machtiging www.rederij-doeksen.nl Handleiding online tickets boeken Rederij Doeksen Eilanders zonder machtiging Met uw eilanderpasnummer en inlogcode kunt u hier inloggen. Wilt u als eilander een boeking maken? Log

Nadere informatie

MIJN GKB HANDLEIDING

MIJN GKB HANDLEIDING HANDLEIDING MIJN GKB Biedt uitkomst Biedt uitkomst Handleiding Mijn GKB Wat is Mijn GKB? Aanmelden voor Mijn GKB Inloggen in Mijn GKB Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten? De onderdelen van Mijn

Nadere informatie

( u i t g e b r e i d e v e r s i e )

( u i t g e b r e i d e v e r s i e ) H andleiding P - services D igitaal inschrijven ( u i t g e b r e i d e v e r s i e ) In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe u uw medewerker digitaal in kunt schrijven. De digitale inschrijving

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Mei 2018 1 Inhoud Handleiding MargaPas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw MargaPas... 3 1.1 Stap 1: De website... 3 1.2 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem OMZETTING AFAS PROFIT CONNECTIE NIS Notarieel Informatie Systeem 2016 Van Brug Software Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaarden noch de auteur, noch Van Brug Software enige

Nadere informatie

Handleiding voor aansluiten op DigiD

Handleiding voor aansluiten op DigiD Handleiding voor aansluiten op DigiD Versie 4.2.2 Januari 2015 Colofon Projectnaam Contactpersoon Organisatie DigiD Servicecentrum Logius Logius Postbus 96810 2509 JE Den Haag servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digikoppeling Compliance Voorziening (Portaal)

Gebruikershandleiding Digikoppeling Compliance Voorziening (Portaal) Gebruikershandleiding Digikoppeling Compliance Voorziening (Portaal) Versie 1.0 Datum 18-10-2016 Status Concept Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555 4555 (10 ct p/m)

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mijn Ouderportaal... 5 3.1 Tijdlijn... 5 3.1.1 Meldingen... 5 3.1.2 Kind aanmelden... 6 3.1.2.1 Opvangvorm; Dagopvang en Buitenschoolse

Nadere informatie

Handleiding. Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling

Handleiding. Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling Handleiding Activeren en gebruik ABN AMRO koppeling Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging

Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging Over dit document Wanneer een aankoper van Elia een sourcing event publiceert en u uitnodigt om deel te nemen, ontvangt u een uitnodiging via e-

Nadere informatie

Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme

Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme Wat is het? itsme is een app die toelaat om op een veilige, makkelijke en betrouwbare manier je identiteit aan te tonen of transacties te bevestigen. Overal

Nadere informatie