Betalen. ideal Dashboard. Doel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betalen. ideal Dashboard. Doel"

Transcriptie

1 Betalen ideal Dashboard Beursplein 1 Postbus AA Leeuwarden T (058) F (058) Statutair gevestigd te Leeuwarden Handelsregister Doel In dit document wordt het aanvraagproces toegelicht en worden de verschillende functies van het ideal Zakelijk Dashboard beschreven. Dit Dashboard kunt u gebruiken voor het dagelijks beheer van ideal Zakelijk. Om met uw webwinkel ideal betalingen te kunnen accepteren, dient u een aantal stappen te doorlopen. In het kort: 1. Registreren voor ideal Zakelijk en invoeren bedrijfsgegevens Het aanmaken van gebruikersnaam en wachtwoord op het ideal Zakelijk Dashboard. Na succesvolle registratie kunt u uw bedrijfsgegevens invoeren en de gewenste aansluitmethode voor ideal kiezen. Friesland Bank zal daarna uw aanvraag in behandeling nemen. 2. Ondertekenen en terugsturen ideal Zakelijk contract Nadat Friesland Bank uw aanvraag heeft goedgekeurd, ontvangt u het ideal Zakelijk contract per . Na ondertekening retourneert u dit contract naar Friesland Bank. 3. Configuratie ideal Zakelijk en technische integratie van ideal Zakelijk in uw webwinkel Zie hiervoor de ideal Merchant Integratie Gids van Currence en de specifieke handleidingen die zijn bedoeld voor uw webshop en aansluitmethode. De laatste stap van de technische integratie is het uitvoeren van enkele testtransacties zodat zeker is dat uw webwinkel de ideal transacties correct afhandelt. 4. Activeren Zodra de testtransacties van stap 3 voltooid zijn en het contract van stap 2 door Friesland Bank retour ontvangen is, kan uw ideal Zakelijk abonnement geactiveerd worden. Deze stappen worden in dit document nader toegelicht. ideal aansluitmethode U heeft de keuze uit twee ideal aansluitingen: ideal Zakelijk en ideal Zakelijk Plus. Friesland Bank adviseert vanwege het gebruiksgemak en de professionelere uitstraling in de meeste situaties ideal Zakelijk Plus.

2 ideal Zakelijk ideal Zakelijk heeft het voordeel dat de implementatie gemakkelijker is dan van ideal Zakelijk Plus. Het dagelijks gebruik is daarentegen omslachtiger. ideal Zakelijk in het kort: Geschikt voor enkele ideal transacties per dag. Kan niet naadloos in uw webwinkel geïntegreerd worden. Uw klanten komen op een Friesland Bank ideal pagina terecht als zij willen betalen. Uw webwinkel krijgt niet automatisch terugkoppeling dat uw klant betaald heeft. U dient zelf in te loggen op het ideal Zakelijk Dashboard om daar de status van elke betaling te controleren. ideal Zakelijk Plus De implementatie van ideal Zakelijk Plus in uw webwinkel is in principe gecompliceerder dan ideal Zakelijk. Er zijn echter vele kant-en-klare webwinkels, scripts en plug-ins beschikbaar, die vrij eenvoudig deze vorm van ideal betalen voor u mogelijk maken. Ook zijn er gespecialiseerde bedrijven die voor u een ideal Zakelijk Plus webwinkel kunnen opzetten. De voordelen van ideal Zakelijk Plus: ideal wordt volledig geïntegreerd in uw webwinkel en met uw huisstijl. Betalingen worden door Friesland Bank automatisch per direct teruggekoppeld aan uw webwinkel, waardoor meteen voor u duidelijk is dat uw klant betaald heeft. U hoeft dus niet per betaling de status te controleren. Vanwege deze automatische verwerking is ideal Zakelijk Plus zeer geschikt voor enkele transacties per dag tot vele duizenden transacties per dag. 1. Registreren voor ideal Zakelijk en invoeren bedrijfsgegevens 1.1 U kunt het Dashboard bereiken via https://idealkassa.frieslandbank.nl Klik op ' Start dan hier uw registratie.' en volg de registratieprocedure. Vervolgens wordt u gevraagd een gebruikersnaam, een adres en een wachtwoord in te stellen voor het Dashboard. 1.2 Daarna klikt u op verzenden. U ontvangt een registrati op het door u aangegeven adres. In deze vindt u uw Acceptant ID (een uniek nummer waarmee uw webwinkel geïndentificeerd wordt) en een link. Hiermee krijgt u toegang tot het ideal Dashboard waar u het registratieproces kunt vervolgen. U kunt uw bedrijfsgegevens invoeren en gewenste ideal aansluitmethode selecteren. Kijk op onze website voor meer informatie over de aansluitmethodes. Wanneer de registratie is afgerond klikt u op verzenden. U bent nu geregistreerd en ingelogd. De status van uw aanvraag kunt u controleren via de functie 'Aanmelding' aan de linkerzijde.

3 2. Ondertekenen en terugsturen ideal Zakelijk contract 2.1 Nadat Friesland Bank uw aanvraag heeft goedgekeurd, ontvangt u het ideal Zakelijk contract per . Na ondertekening retourneert u het contract per post. Zodra Friesland Bank uw ondertekende contract ontvangen en verwerkt heeft, ziet u bij 'Aanmelding' de status van 'Contract' op 'gereed' staan. U hoeft hier niet op te wachten voordat u met de technische integratie van stap 3 begint. 3. Configuratie van ideal Zakelijk 3.1 Klik op 'Aanmelden' en daarna op 'Configuratie'. De inhoud van dit tabblad is afhankelijk van het door u gekozen ideal Zakelijk abonnement: ideal Zakelijk Plus Upload uw beveiligingscertificaat naar Friesland Bank. Hoe u dit certificaat kunt aanmaken staat beschreven in de ideal Merchant Integratie Gids. Het is zeer belangrijk dat u een nieuw certificaat upload voordat het huidige certificaat verloopt. Indien dit niet gebeurt, kunnen uw klanten u niet meer via ideal betalen. ideal Zakelijk De aangegeven sleutel (hashkey) kunt u invoeren in uw webwinkel. Selecteer bij 'Bevestiging via' de optie ' '. Bij elke betaling wordt dan een mail verstuurd naar het mailadres van de commercieel contactpersoon. De Url's daaronder hoeven niet ingevuld te worden indien uw webwinkel deze al meestuurt met het betaalverzoek. De Url's van het betaalverzoek zijn namelijk leidend. ideal via Payment Service Provider (PSP) Het beveiligingscertificaat van uw PSP wordt automatisch aan uw webwinkel gekoppeld. Er is geen verdere actie noodzakelijk. 3.2 Voordat u ideal in productie kunt nemen, dienen er een zevental testbetalingen gedaan te worden van 100 cent tot en met 700 cent. Deze betalingen voert u niet in de productieomgeving uit, maar in een testomgeving. Deze vindt u op https://testidealkassa.frieslandbank.nl Inloggen kan met dezelfde gegevens als bij het reguliere Dashboard. In deze testomgeving dient u wel stap 3.1 nogmaals uit te voeren.

4 De testomgeving geeft een terugkoppeling aan uw webwinkel die afhankelijk is van het ingestuurde bedrag van de betaling. De status van deze betalingen kunt u controleren onder de functie: 'Aanmelden'. 4. Activeren 4.1 Nadat de testtransacties succesvol zijn uitgevoerd en het ondertekende ideal contract door Friesland Bank verwerkt is, wordt het tabblad 'Activering' beschikbaar in de productieomgeving. Klik hier op 'Activeren'. Nu heeft u volledige toegang tot alle ideal functionaliteit en kunnen uw klanten ideal gebruiken als betaalmethode in uw webwinkel. Uitleg gebruik Hieronder staan de resterende functies beschreven van het ideal Dashboard. Documentatie Deze documentatie is bedoeld voor implementatie van ideal Zakelijk en ideal Zakelijk Plus en bevatten voorbeelden van eenvoudige webwinkels voor.net, Java en PHP (voor ideal Zakelijk Plus) en PHP (voor ideal Zakelijk). Artikelen (alleen ideal Zakelijk) Indien u geen gebruik maakt van een hashkey (beveiligingssleutel) dient u hier minimaal één artikel op te voeren via de knop 'Toevoegen'. Bij een betaling zal ideal aan de hand van het artikelnummer, prijs en omschrijving het correcte artikel kunnen selecteren. Voor verdere uitleg kunt u de ideal Zakelijk handleiding volgen. Betalingen Hier kunt u alle ideal transacties tot 60 dagen terug mee bekijken. Het maximum aantal dagen dat u in één keer kunt selecteren is 14 dagen. Deze selectie kunt u, indien gewenst, downloaden als CSV- of XML-bestand. Aan de hand van de eindstatus kunt u controleren of een betaling correct verwerkt is. In dat geval heeft de betaling de status '003 Success betalingsgarantie'. Een andere status betekent dus dat de betaling (nog) niet correct verwerkt is, bijvoorbeeld: '001 Open' er is nog geen eindstatus bekend. Klik onderaan op de knop 'Status request' om de eindstatus handmatig op te vragen. '002 Failure' fout bij het insturen van de betaling. '004 Cancelled' de betaling is door de koper geannuleerd. '005 Expired' de koper heeft de betaling niet op tijd afgemaakt. '006 Failure' de betaling is om technische reden bij de gekozen bank niet succesvol afgerond.

5 Overigens zal 's nachts automatisch een navraag van alle betalingen met de status 'open' plaatsvinden en wordt er een overzicht per mail verstuurd naar de commerciële contactpersoon met alle succesvolle betalingen. Terugbetalen U kunt een transactie tevens (gedeeltelijk) terugbetalen aan uw klant door in de details van deze betaling op de knop 'Terugboeken' te klikken. Vervolgens kunt u het bedrag aangeven dat u wilt terugboeken. Dit kan ook een gedeelte van het totaalbedrag zijn en u heeft tevens de optie om meerdere malen een gedeelte van het resterende bedrag terug te boeken. Nadat u alle terug te betalen bedragen heeft aangemaakt, kunt u met de optie 'Export Terugbetalingen' een CLIEOP03 bestand laten aanmaken die u vervolgens weer in kunt lezen in bijvoorbeeld uw Friesland Bank Telebanksoftware. Ook is het mogelijk om een lijst van de terug te betalen transacties per mail naar u te versturen zodat u ze handmatig kunt boeken. Tickets Indien u na het lezen van deze handleiding en het doornemen van de lijst met veelgestelde vragen (FAQ, zie volgende pagina) nog vragen heeft, kunt u via de optie 'Tickets' een vraag naar Friesland Bank versturen. Zorgt u er voor dat u alle relevante informatie meestuurt, zoals bijvoorbeeld de transactiegegevens. Heeft u het antwoord op uw vraag gevonden, voordat u bericht van ons heeft, dan kunt u het ticket zelf sluiten door op 'Wijzigen' te klikken en vervolgens het ticket af te sluiten. Friesland Bank behandelt uw vragen tijdens kantooruren. Zodra wij een antwoord voor u hebben informeren wij u hierover. Indien wij uw vraag niet afdoende hebben beantwoord, kunt u het ticket heropenen door op 'Afwijzen' te klikken. Rapportages Met deze optie kunt u via Beschikbare Rapportages > Automatisch > Nieuwe Automatische Rapportage een rapportage instellen. SubID en Status zijn geen verplichte velden. De overzichten worden 's nachts aangemaakt. Deze overzichten kunt u downloaden of per mail laten versturen.

6 Gebruikers Hier kunt u nieuwe gebruikers aanmaken. U heeft de keuze om deze gebruiker alleen leesrechten te geven of lees- en schrijfrechten. FAQ De FAQ geeft een uitgebreid overzicht van de veelgestelde vragen. Wij adviseren u deze eerst door te nemen voordat u uw vraag stelt via het ticketsysteem. Indien u het antwoord op uw vraag hier niet bij ziet staan, kunt u een ticket insturen. Friesland Bank, realistisch en betrokken Friesland Bank NV is een zelfstandige bank die persoonlijke dienstverlening combineert met professionele expertise. Friesland Bank is er voor particulieren, instellingen en ondernemers die hechten aan een bank waar advies en maatwerk op de eerste plaats komen. Friesland Bank is door erkende rating agencies gewaardeerd. Deze ratings vindt u op internet: Daar vindt u ook de adressen van onze kantoren. Friesland Bank NV valt onder het toezicht van De Nederlandsche Bank en is in het bezit van een vergunning op grond van de Wet op het financieel toezicht. Friesland Bank is als aanbieder van financiële producten geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Friesland Bank heeft een klachtenprocedure, die u vindt op en die u op verzoek wordt toegezonden. Friesland Bank is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Informatie hierover kunt u vinden in onze klachtenprocedure. (08-10)

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed 1 2 3 4 5 6 TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken November 2014

Nadere informatie

Handleiding. Uitwisseling met BRON

Handleiding. Uitwisseling met BRON Handleiding Uitwisseling met BRON 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 4 3. Installatie... 5 Installeren certificaat... 5 Testen certificaat... 6 Voor reguliere uitwisseling eerst registratieoverzicht

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk

Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk Handleiding configureren correctieservice in Suwinet-Inkijk Mei 2011 1.! Digitaal klantdossier heeft alleen waarde als je erop kunt vertrouwen

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009 HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE versie 4.0.2.0 januari 2009 Inhoudsopgave Downloaden Premie Berekening Software 3 Installatie Premie Berekening Software 7 Gebruik Premie Berekening Software 13 Algemene

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er op uw rekening staat. Bovendien hoeft

Nadere informatie

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER HANDLEIDING GEBRUIK WEBSITE 1 HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER Op deze pagina s van dit document vindt u de belangrijkste punten over het gebruik van de website. Inhoud: Afsluiten van een verzekering

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. Handleiding KNVB Uitslagen en Programma Widget

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. Handleiding KNVB Uitslagen en Programma Widget KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Handleiding KNVB Uitslagen en Programma Widget KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Versiebeheer Versie Datum Omschrijving 1.0 Juli 2011

Nadere informatie

Online betalen via uw eigen bank

Online betalen via uw eigen bank Online betalen via uw eigen bank deelnemende banken MAKKELIJK VEILIG SNEL BETROUWBAAR Uw meest praktische manier van online betalen Steeds meer mensen kopen op het internet. Een boek, reis, dvd, muziek

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding // Mamut Business Software Installatiehandleiding Introductie Deze handleiding is bedoeld om de installatie en eerste opstart van Mamut Business Software te vereenvoudigen. De structuur van de handleiding

Nadere informatie

AS Hosting Control Panel

AS Hosting Control Panel AS Hosting Control Panel Handleiding voor eindgebruikers met Linux webhosting Versie 1.1 (Januari 2009) 0 Inhoud 1. Over deze handleiding... 3 2. Feedback... 4 3. Het AS Hosting Control Panel... 5 3.1Toegang

Nadere informatie

Aan de slag met de online-module van het Servicenet van Noorderlinge!

Aan de slag met de online-module van het Servicenet van Noorderlinge! Aan de slag met de online-module van het Servicenet van Noorderlinge! Noorderlinge B.V. ingeschreven bij de K.v.K. te Leeuwarden onder nummer 01142319. AFM vergunning 12019504. Kifid aansluitnummer 300.013724.

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1 Verkopen via bol.com Handleiding voor zakelijke verkopers Versie 3.1 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereikt u op eenvoudige wijze miljoenen mogelijke klanten. U kunt nieuwe en unieke artikelen

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers. Versie 3.0

Verkopen via bol.com. Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers. Versie 3.0 Verkopen via bol.com Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers Versie 3.0 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereik je op een eenvoudige wijze miljoenen

Nadere informatie

Credit management services

Credit management services Credit management services White paper Versie: 2.4 Jaar: 2013 Auteur: Buckaroo Online Payment Services Overzicht wijzigingen Versie Datum Wijziging 1.0 12-04-2008 Oplevering versie 1.0 van document ter

Nadere informatie

Secure FTP Handleiding

Secure FTP Handleiding Secure FTP Handleiding Aansluiten op Equens Secure File Transfer Final 26-Januari-2015 Classification: Open Version 4.2 Content 1 Inleiding 5 1.1 Onderhoud van dit document 5 1.2 Doelgroep van dit document

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs SchoolOAS 5 administratie & BRON wijzigdatum: 1-8-2015 Betrokken bij het Onderwijs II Handleiding SchoolOAS 5 administratie & BRON Inhoudsopgave 1 Inloggen in SchoolOAS 5 1 2 Leerlingadministratie 1 2.1

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering (Verzekeringsoverzicht)

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstandverzekering (Verzekeringsoverzicht) POLISVOORWAARDEN Rechtsbijstandverzekering voor particulieren Delta Lloyd Schadeverzekering NV Arnhem MODEL RE 03.2.13 D INHOUD Algemene voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Pagina Artikel 1 Waar is deze

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Maestro

Hoofdstuk 1 Introductie Maestro Maestro Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Maestro 2 1.1 Versies 3 1.2 Kosten 3 1.3 Hoe neemt de school Maestro in gebruik 4 1.4 Is Maestro veilig? 4 1.5 Oriëntatie en support 4 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat

Nadere informatie

Snel aan de slag handleiding. Versie 1.0, mei 2012

Snel aan de slag handleiding. Versie 1.0, mei 2012 Snel aan de slag handleiding Versie 1.0, mei 2012 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, op welke wijze dan ook, zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van Davilex. Hoewel deze handleiding

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Declareren via VECOZO

Declareren via VECOZO Declareren via VECOZO Voor podotherapie Intramed versie 8.2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding...1 Hoofdstuk 2 Algemene instellingen...2 2.1 Praktijk AGB-code controleren / invullen...2 2.2 AGB-code instellen

Nadere informatie

In zes stappen digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed

In zes stappen digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed In zes stappen digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed 1 2 3 4 5 6 TenderNed is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Gebruiker Stap 1 De gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Davilex Club. Versie 1.0, mei 2012

Handleiding Davilex Club. Versie 1.0, mei 2012 Handleiding Davilex Club Versie 1.0, mei 2012 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, op welke wijze dan ook, zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van Davilex. Hoewel deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding ATOSI voor TP

Handleiding ATOSI voor TP Handleiding ATOSI voor TP Snel en up-to-date offreren met Atosi Voor u ligt de handleiding van Atosi, dé offertesoftware voor online premies berekenen en offertes aanvragen. Atosi is gebruiksvriendelijke,

Nadere informatie

HANDLEIDING MAANDSTATEN VIA INTERNET

HANDLEIDING MAANDSTATEN VIA INTERNET HANDLEIDING MAANDSTATEN VIA INTERNET invullen accorderen - facturering Inloggen... 3 Inloggen met uw gebruikersnaam en toegangscode... 3 Problemen bij het inloggen... 3 Hoofdmenu... 4 Menu-onderdelen...

Nadere informatie

SFZ Dienstverleningsdocument

SFZ Dienstverleningsdocument SFZ Dienstverleningsdocument Duidelijkheid over de dienstverlening SFZ, vindt het belangrijk dat u goed inzicht heeft in de dienstverlening die wij u bieden. Deze dienstenwijzer richt zich met name op

Nadere informatie

Workanizr CRM Functionaliteiten

Workanizr CRM Functionaliteiten Workanizr CRM Functionaliteiten Relatiebeheer... 2 Beheren van bedrijfs- en relatiegegevens... 2 CRM op maat... 2 Categorisering... 2 Zoeken en filteren... 2 Zoekfunctie... 2 Filters... 3 Contacten en

Nadere informatie

LogiVert Mijn Webwinkel 5.5

LogiVert Mijn Webwinkel 5.5 LogiVert Mijn Webwinkel 5.5 LogiVert De totaaloplossing voor webwinkeliers by LogiVert B.V. LogiVert Mijn Webwinkel 5.5 All rights reserved. No parts of this work may be reproduced in any form or by any

Nadere informatie