OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Agendanummer r a6 j anuari aoro OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 19 januari 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 21:00 uur, einde 22:30 uur. I Opening en mededelingen 1. Aanbieding rekenkamerrapport: 2 Werelden, door de voorzitter van de Rapport is Rekenkamercommissie. aangeboden. II Vaststellen van de volgorde van de agenda. Geen wijzigingen. III Vaststellen van de notulen van de openbare vergadering van 3 en 17 Akkoord. november 2009 en 1 december IV Vragenhalfuur ex artikel 44 van het Reglement van orde van de raad. Geen vragen. V Onderwerpen waarover geen of nauwelijks discussie wordt verwacht om tot besluitvorming te komen. 1. Voorstel inzake Plan van Aanpak en kaderstelling (middel)langetermijnhuisvesting gemeentelijke organisatie. (Voorstel 09.R ). Voorstel: Stemming: 39 D66 en ChristenUnie afwezig Voor: 37 PvdA, CDA, SP, VVD, GroenLinks, leefbaar eindhoven, OuderenAppel, Lijst Pim Fortuyn en Fractie Beenen Tegen: De Stadspartij en Eindhoven Nu Akkoord. Amendement A3 is aangenomen. Amendementen A4 en AS zijn verworpen. (Zie onder voorstel).

2 Agendanummer r en Amendement A3: Stemming: 39 Voor: 27 Tegen: 12 Amendement A4: Stemming: 39 Voor: 12 Tegen: 27 D66 en ChristenUnie afwezig PvdA, CDA, SP, GroenLinks, De Stadspartij, VVD, leefbaar eindhoven, OuderenAppel, Lijst Pim Fortuyn, Eindhoven Nu en Fractie Beenen D66 en ChristenUnie afwezig CDA, SP en De Stadspartij PvdA, VVD, GroenLinks, 1eefbaar eindhoven, OuderenAppel, Lijst Pim Fortuyn, Eindhoven Nu Fractie Beenen Amendement AS: Stemming: 39 Voor: 7 Tegen: 32 D66 en ChristenUnie afwezig CDA en OuderenAppel PvdA, SP, VVD, GroenLinks, leefbaar eindhoven, De Stadspartij, Lijst Pim Fortuyn, Eindhoven Nu en Fractie Beenen 2. Voorstel tot het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling GGD Akkoord (unaniem). Brabant Zuidoost. (Voorstel 09.R ) 3. Voorstel tot het wijzigen van de begroting GGD Brabant Zuidoost Akkoord (unaniem). (Voorstel 09.R ). 4. Initiatiefvoorstel Hoorzittingen maatschappelijke opvang. (Voorstel 09.R ). Akkoord (unaniem). 5. Voorstel tot het vaststellen van de Ontwikkelingsvisie integrale wijkvernieuwing Genderdal. (Voorstel 09.R ). Amendement A1: Stemming: 38 Voor: 12 Tegen: 26 D66 en ChristenUnie afwezig SP, leefbaar eindhoven, OuderenAppel, De Stadspartij, Eindhoven Nu en Fractie Beenen PvdA, CDA, VVD, GroenLinks en Lijst Pim Fortuyn Akkoord (unaniem). Amendementen A1 en A2A zijn verworpen. Motie M1 is verworpen. (Zie onder voorstel).

3 Agendanummer r Amendement A2A: Stemming: 38 Voor: 17 Tegen: 21 D66 en ChristenUnie afwezig CDA, SP, leefbaar eindhoven, OuderenAppel, De Stadspartij, Eindhoven Nu en Fractie Beenen PvdA, VVD, GroenLinks en Lijst Pim Fortuyn Motie M1: Stemming: 38 Voor: 12 Tegen: 26 D66 en ChristenUnie afwezig SP, leefbaar eindhoven, OuderenAppel, De Stadspartij, Eindhoven Nu en Fractie Beenen PvdA, CDA, VVD, GroenLinks en Lijst Pim Fortuyn 6. Voorstel tot het instemmen met het Meerjarenontwikkelingsprogramma Akkoord (unaniem). (MOP) ten behoeve van toedeling middelen ISV3. (Voorstel 09.R ). 7. Voorstel met nadere toelichting tot het instemmen met het HOV-netwerk Akkoord (unaniem). in de regio Zuidoost-Brabant. Motie M2 is (Voorstel 09.R ). ingetrokken. Toezegging wethouder drs. H.J.A. van Merrienboer (zie bijlage). 8. Voorstel tot het vaststellen van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven (Voorstel 09.R ). 9. Voorstel tot het aanwijzen van huwelijkslocaties. (Voorstel 09.R ). 10.Voorstel inzake financiering verkiezingen (Voorstel 09.R ). 11.Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor IVS woningbouw Putten, 2 fase. (Voorstel 09.R ). 12.Voorstel tot het instemmen met het Plan van Aanpak Stadsvisie Eindhoven (Voorstel 09.R ). Akkoord (unaniem). Afgevoerd van de agenda. Akkoord (unaniem). Akkoord (unaniem). Akkoord. (Zie onder voorstel).

4 Agendanummer r Voorstel: Stemming: Voor: Nu en Tegen: 39 D66 en ChristenUnie afwezig 31 PvdA, CDA, VVD, GroenLinks, leefbaar eindhoven, De Stadspartij, Lijst Pim Fortuyn, Eindhoven Fractie Beenen 8 SP en OuderenAppel Vl Onderwerpen waarover discussie wordt verwacht alvorens tot besluitvorming te komen. Geen. Vll Actuele moties. ACM2 PvdA Serious Request 2010 in Eindhoven AcM2 is ingetrokken. Toezegging wethouder mw. drs. G.M. Mittendorff (zie bijlage). Vlll Raadsinformatiebrieven ter kennisname. Akkoord. IX Ingekomen stukken. Voorgesteld wordt de stukken onder A voor kennisgeving aan te nemen. A1.De heer drs. J.G.M. Hegener te Waalre, brief d.d. 15 november Akkoord. Inzake Protest! Dat het fameuze Museum Kempenland wordt opgeheven. A2.Gemeente Zaanstad te Zaanstad, brief d.d. 7 december Akkoord. Betreft een aangenomen motie van de gemeenteraad van Zaanstad, inzake tijdelijk het lage BTW-tarief van 6 Ya van toepassing te verklaren op alle onderhoud- en vernieuwbouwwerkzaamheden aan bestaande woningen. A3.Gemeente Son en Breugel te Son en Breugel, brief d.d. 10 december 2009.Akkoord. Betreft een aangenomen motie van de gemeenteraad van Son en Breugel, inzake financiele middelen voor extra gemeentelijke taken die door de Rijksoverheid bij de gemeenten worden neergelegd. (09ink33470).

5 Agendanummer r A4.provincie Noord-Brabant te s-hertogenbosch, brief d.d. 23 december Akkoord Inzake begroting (09ink34843). A5.De heer F. Hoedemakers te Eindhoven. Akkoord. Diverse brieven over verscheidene onderwerpen d.d (Doorinterne misverstanden zijn de brieven niet eerder op de agenda geplaatst). Akkoord. A6.De heer F. Hoedemakers te Eindhoven, brief d.d. 23 december Inzake op naar het Nieuwe Jaar. (09ink34766). Akkoord. A7.De heer F. Hoedemakers te Eindhoven, brief d.d. 24 december Inzake afrekenen. (09ink34827). Akkoord. A8.Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te Zoetermeer, brief d.d. 17 december Inzake afwijzing op verzoek tot opneming van de rooms-katholieke basisschool in Meerhoven in het scholenplan. (10ink00088). Eindhoven, 26 januari De griffier, r hu/h A

6 Amendement Aireywoningen SP A i De ondergetekende heeft de eer het volgende amendement aan te bieden. De ondergetekende, lid van de raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 november 2009, bijlage nr.09.r , betreffende Ontwikkelingsvisie integrale wijkvernieuwing Genderdal gehaard de terzake gevoerde discussies in de vergadering van 19 januari 2010; stelt voor het ontwerpbesluit, beharende bij voormeld voorstel, te wijzigen /aan te vullen als volgt: onder vernummering van beslispunt 2 tot beslispunt 3, wardt een nieuw beslispunt 2 ingevoegd, luidend: 2. Uit te spreken dat de laagbouw van de Aireywoningen tot en met 2020 gehandhaafd wordt,en dat er in 2020 een gemotiveerd besluit genomen wordt over de verdere toekomst van deze woningen, Eindhoven, 19 januari De leden van de raad, B. Gerard (SP), voorsteller Dit amendement is aa enornen in de vergadering van 19januari ver orpe

7 Toelichting: Eigenaar Woonbedrijf van de Aireywoningen geeft aan, dat zij in 20 i 0 een lange termijnvisie wil maken voor de Aireywoningen, waarbij de ontwikkellngsvisie Genderdal het uitgangspunt vormt (pag. 6 concept- Ontwikkelingsvisie). Het is daarom van belang dat de gemeenteraad de wens tot behoud van de Aireywoningen (voor minstens l0jaar) als formele beslissing in de Concept-Ontwikkegngsvisie opneemt. Er is alle reden om deze woningen minstens nog tien jaar te behouden, Het gaat om woningen in het goedkope of goedkoop-betaalbare segment, Blijkens Sp-onderzoek wil 80% van de 60 huishoudens in de strook tussen de Karel de Grotelaan en de Schubertlaan geen sloop. Het SP-onderzoek is nog niet in de andere Aireywoningen uitgevoerd, maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat de standpunten daar anders zijn, Ook de bewonersvereniging HAG wil behoud van de woningen. De bewoners vinden de technische staat en het wooncomfort in overgrote meerderheid redelijk tot goed. De sociale structuur in de buurt wordt zeer gewaardeerd. De woningen zijn tamelijk klein, maar groot genoeg voor een gemiddeld Eindhovens huishouden, dat uit 2,2 personen bestaat.

8 Amendement Prontoflats A2A l3e ondergetekende heeft de eer het volgende amendement aan te bieden. De ondergetekende, lid van de raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorste! van burgemeester en wethouders van 17 november 2009, bijlage nr,09,r , betreffende Ontwikkelingsvisie integrale wijkvernieuwing Genderdal gehoord de terzake gevoerde discussies in de vergadering van 19 januari 2010; stelt voor het ontwerpbesluit, behorende bij voormeld voorstel, te wijzigen I aan te vullen als volgt: onder hernummering van beslispunt 2 tot beslispunt 3, wordt een nieuw beslispunt 2 ingevoegd luidend: 2. in te stemmen met het voornemen van Trudo om de flats aan de Schubertlaan op te knappen; Eindhoven, 19 januari 2010, Het lid van de raad, B. Gerard (SP), voorsteller M. van Hussel ( leefbaar eindhoven ), voorsteller Dit amendement isaa nomen in de vergadering van19januari ve orpe g riffi er.

9 Toelichting: 1) Wat in de visie de "flats van Trudo aan de K. de Grotelaan" heet, zijn in feite flats waarvan de ingang aan de Schubertlaan en de Donizettilaan ligt. Vandaar dat deze in dit amendement za aangeduid zijn. 2) Doordat in het raadsvoorstel de formele instemming wordt uitgesproken met het opknappen van de flats, wordt dit voornemen formeel onderdeel van de Ontwikkelingsvisie Genderdal, Als de raad deze instemming niet uitspreekt, neemt zij slechts kennis van gedachtenspinsels van Trudo, maar verbindt de Raad hieraan gene oordeel. 3) Na opknappen en bij goedbeheer kunnen de 196 flats aan de Schubertlaan en de Donizettilaan een waardevol onderdeel van de betaalbare Eindhovense woningvoorraad blijven 4) 7296 van de huishoudens vindt de technische staat goed of redeiijk, 81% vindt het wooncomfort goed of rede! ijk. 5) 5896 van de huishoudens is tegen sloop, 39)6 is voor sloop,

10 Amendement Wuisvesting ambtenaren I De ondergetekende heeft de eer het volgende amendement aan te bieden. De ondergetekende, lid van de raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 december 2009, bijlage nr.09.r3229,003, betreffende Plan van Aanpak en kaderstelling (middel)langetermijnhuisvesting gemeentelijke organisatie gehoord de terzake gevoerde discussies in de vergadering van 19 januari 2010; stelt voor het ontwerpbesluit, behorende bij voormeld voorstel, te wijzigen I aan te vullen als volgt: Beslispunt 2e wordt veranderd in: "Bij de locatiekeuze voor de nieuwe gemeentelijke huisvesting zal waar mogelijk en verantwoord moeten worden ingezet op een optimale bijdrage aan de gewenste ontwikkeling van de stad". Eindhoven,. Het lid van de raad, B,Gerard (5P),yoors<eiler (- Ditamendement is a e en indevergaderingvan19januari2010. vprflf6i pe 0

11 Toelichting: De geschiedenis van Eindhoven iaat zien, dat het dwingend opleggen van de eis dat een nieuw publiek pand moet bijdragen aan de stedelijke ontwikkeling tot extra financiele risico s kan leiden. De Sp wil in de komende paar jaar geen extra financieie strop om de nek en geen "nieuw stadhuis ÃćâĆňâĂİ affaire". in de bijlage bij het raadsvoorstel "Huisvestingsvisie gemeentelijke organisatie" staat op bladzijde 12 onderaan over hetzelfde onderwerp een veel zachtere uitspraak. IVlet deze zachtere uitspraak kan de SP veel beter leven. Deze geeft de Raadsadviescommissie, die u wilt instellen, de mogelijkheid om zich in een later stadium uit te spreken over of de woorden "mogelijk", "verantwoord" en "optimaal" in het zoekproces voldoende gewicht gehad hebben, in het raadsvoorstel zelf staat "De huisvesting... draagt bij aan...". Dit is naar onze smaak veel te stellig. Het amendement beoogt om de formulering in de bijlage in de plaats te stellen van de formulering, zoals die nu onder 2e in het raadsvoorstel staat,

12 Amendement Huisvesting ambtenaren II A4 De ondergetekende heeft de eer het volgende amendement aan te bieden. De ondergetekende, lid van de raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 december 2009, bijlage nr.09,r , betreffende Plan van Aanpak en kaderstelling (middel) langetermijnhuisvesting gemeentelijke organisatie gehoord de terzake gevoerde discussies in de vergadering van 19 januari 2010; stelt voor het ontwerpbesluit, behorende bij voorrne! d voorstel, te wijzigen / aan te vullen als volgt: Beslispunt 2f wordt veranderd fn: "0,95 "het huidige huisvestingsbudgetis taakstellend voor de huisvesting van de gemeentelijke organisatie op de (middel)longe termijn. Hierbij wordt het huisvestingsbudget opgevat ols total costs ofownership Eindhoven,. Het lid van de raad, B.Gerard (SP), voorsteller Dit amendement is enomen in de vergadering van 19 januari v or n

13 Toelrchting: Dit amendement beoogt een bezuiniging op de kosten van de gemeentelijke huisvesting van 5%. Dit in het licht van de komende grote bezuinigingsoperatie.

14 Amendement maximale loopafstand De ondergetekende, lid van de raad van de gemeente Eindhoven, heeft de eer het volgende amendement aan te bieden. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 december 2009, raadsnumrner 09.R , betreffende huisvesting van de gemeentelijke organisatie gehoord de ter zake gevoerde discussie in de vergadering van 19 januari 2010; overwegende dat: de huisvesting zich echt moet concentreren en wel rondom het Stadhuisplein; de loopafstand, in verband met communicatie (met het bestuur en onderling) en gemeenschappelijke voorzieningen (oa. restaurant), tussen de verschillende huisvestingslocaties beperkt moet blijven; de fysieke afstand tussen Stadshuis en het Station een vastgegeven is; van mening zijnde dat: de maximale loopafstand niet meer dan 500 meter moet bedragen; het opnemen van de afstand tussen Stadshuis en Station de suggestie wekt dat de raad deze afstand zou kunnen beinvioeden, stelt de raad voor te besluiten: A. in beslispunt 2c de woorden "maximaal meter" te vervangen door "maximaal 500 meter"; 8, in beslispunt 2d de tekst" zich op maximaal 750 meter loopafstand van het station bevinden" laten vervallen. Eindhoven,19 januari Het lid van de rpadãćâćňâăi N.H.Stoevelaar(C Dit amendement is a>omen in de vergadering van l 9 januari ve n

15 MOTIE Prontoflats De ondergetekende heeft de eer de volgende motie aan te bieden. De ondergetekende, lid van de raad van de gemeente Eindhoven; Gehoord de gevoerde discussies in de vergadering van 19 januari 2010 over de Ontwikkelingsvisie Ge n d erda I; Overwegende dat: 1)84 % van de huishoudens (respons 57 van de 196 huishoudens) hun flat niet wil kopen (en de overblijvende meestal alleen onder voorwaarden) 2)5896 van de huishoudens hun flat niet kan kopen 3) Er blijkens het SP-onderzoek grote onvrede is over het technische en sociale beheer door Trudo gedurende de afgelopen jaren, dat algemeen geresulteerd heeft in onderhoudsachterstand en soms in sociale problematiek 4) Er eveneens grote onvrede is over de manier, waarop Trudo vorm geeft aan de bewonersparticipatie 5) De flats bij slecht beheer gevoelig zijn voor het ontstaan van sociale problematiek Van mening zijnde dat: 6)niet duidelijk is welk buurtprobleem opgelost wordt met verkoop van de flats; 7) er een ingewikkelde mengvorm ontstaat van een bescheiden aantal verkochte flats tussen een groot aantal huurflats; 8)eraan de buurt in elk geval nog geen geloofwaardig beheerplan gepresenteerd is; 9) een beperkte ingreep, zoals in de Ontwikkelingsvisie voorgesteld, niet genoeg is. Stelt de raad voor uit te spreken: 1) dat het de voorkeur van de Raad heeft dat Trudo de Prontoflats aan de Schubertlaan niet verkoopt; 2) dat het College deze opvatting in een gesprek aan Trudo overbrengt; 3) dat het College, zo Trudo bij zijn verkoopvoornemens blijft, bij Trudo erop aandringt dat er eerst een degelijk beheersplan aan de dan te verwachten gemengde situatie koop-huur op tafel gelegd wordt 4) dat het College, hoe dan ook, bij Trudo aandringt op een beter technisch en sociaal beheer van de flats en op een betere vormgeving van de bewonersinspraak Eindhoven 19 januari De leden van de raad, P ) B. Gerard (SP), voorsteller M. van Bussel ( leefbaar eindho Deze motie is a enomen inde vergadering van 19januari v rwor en, griffier.

16 Motie HOV-2 bij Zwembad en Kunstijsbaan De ondergetekende heeft de eer de volgende motie aan te bieden. lid van de raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders, inzake het voorstel tot het instemmen met het HOV-netwerk in de regio Zuidoost Brabant (Voorstel 09,R, i); gehoord de terzake gevoerde discussies in de vergadering van 19 januari 2010; overwegende dat: Het huidige voorstel, ten aanzien van het trace, afwijkt van het eerder door de gemeenteraad vastgestelde HOV-visie en OV-agenda. van mening zijnde dat: Top lokaties een direkte aansluiting dienen te hebben op een HOV-lijn, Onder Top lokaties verstaan wij onder andere zwembad de Tongelreep, de kunstijsbaan, en de nieuw de ontwikkelen sport hogeschooi. stelt de raad voor het college te verzoeken: Als kader voor de trace keuze van de HOV-2, toe te voegen dat zwembad de Tongelreep,de Kunstijsbaan en de nog nieuw te ontwikkelen Sport hogeschool op maximaai 400m loopafstand van een HOV-halte bereikbaar zijn, Eindhoven,19 januari 2010, Het lid van de raad, Eric Cols (PvdA), voorstelle Deze motie is de vergadering van19 januari 2010

17 EINDHOVEN PvnA Actuele motie Serious Request oho in Eindhoven De ondergetekenden hebben de eer u de volgende motie aan te bieden. De ondergetekenden, leden van de raad van de gemeente Eindhoven; AcAfg Overwegende dat: Radiozender 3FM in de week voor kerst de actie Serious Request organiseert om geld in te zamelen voor projecten van het Rode Kruis; Het middelpunt van deze actie een glazen huis is, wat op een plein in Nederland wordt neergezet; Eindhoven in 2009 in de race was om gaststad te zijn voor het glazen huis; Er door 3FM voor Groningen is gekozen; Er ruim 1100 handtekeningen staan onder een petitie die het Eindhovens stadsbestuur oproept zich kandidaat te stelien als gaststad voor het Glazen Huis in 2010; 3FM be! ang hecht aan een regionale inbedding van de actie van mening zijnde dat: Kandidatuur van Millenniumgerneente Eindhoven als gaststad voor Serious Request 2010 naadloos aansluit bij de Milienniumdoelen; Groningen en Breda (de laatste 2 gaststeden) hebben laten zien dat de actie een aanjager kan zijn voor allerlei maatschappelijke en culturele initiatieven in de stad; Het glazen huis veel bezoekers naar Eindhoven zal trekken, met alle positieve spinoff voor de lokale economie tot gevolg (Breda: investering 6 150,000,-, extra inkomsten winkels en horeca bijna ,-) ; Serious Request de stad een perfecte etalage biedt voor citymarketing en citybranding; Ruim 1100 ondertekenaars van de petitie gelijk hebben; Het glazen huis in 2010 in Eindhoven moet staan, stellen de raad voor het college opdracht te geven om: 1. De gemeente Eindhoven kandidaat te stellen als gaststad voor Serious Request in december De kosten voor deze kandidatuur en eventuele organisatie in beeld te brengen en indien nodig een voorstel tot dekking te doen. en het college te verzoeken om: 3. Zich in te spannen om er voor te zorgen dat het Glazen Huis in december 2010 ook daadwerkelijk in Eindhoven komt te staan. 4. De regiogemeenten binnen SRE-verband te verzoeken mede invulling te geven aan de Serious request-actie en de kandidatuur van Eindhoven te ondersteunen. Eindhoven 19 januari 2010 De leden van de raad, Y. Torunogiu, PvdA mw. M. Verhees, PvdA

18 gemeente Eindhoven TOeZegging gedaan door burgemeester en 1JJethouderS in de raadsvergadering van Ici januari 20Io Nummer Afdeling Cia ss. Agendapunt: V.7, Onderwerp: Voorstel tot het instemmen met het HOV-netwerk in de regio Zuidoost-Brabant. Omschrijving; De raad in de gelegenheid stellen voor de zomervakantie een keuze te maken voor trace-variant en hierover in de schriftelijke reactie aan het 5RE een passage opnemen, Toezegging gedaan door wethouder drs. H.J.A. van Merrienboer. Akkoord voor doorge! eiding en voorbereiding naar de directeur van de dienst. IVlr. drs, A.E.J. Brunninkhuis gemeentesecretaris Griffie gemeenteraad Toestel: 2103 Kopie: C5/BS GG/Raad/formulieren

19 gemeente Eindhoven Toezegging gedaan door burgemeester en u/ethouders in de raadsvergadering van rci januari zozo Nummer Afdeling Class. Agendapunt; Vlk Actuele Moties. Onderwerp: AcM2: Actie Serious Request. Omschrijving: City Dynamiek de kosten voor de kandidatuur als gaststad voor Serious Request laten nagaan en aan de hand daarvan tot een afweging komen. Toezegging gedaan door wethouder mw. drs, G.M. Mittendorff. Akkoord voor doorgeieiding en voorbereiding naar de directeur van de dienst. Mr. drs. A.E J. Brunninkhuis gemeentesecretaris Griffie gemeenteraad Toestel: 2 I 03 Kopie: CS/BS GG/Raad/formulieren

OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven

OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer rz 20 oktober 2oro OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 19 oktober 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang

Nadere informatie

OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven

OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer rr 30 )uni 2OIO OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 29 juni 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:30

Nadere informatie

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer ra as september 2009 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 6 oktober 2009, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20.00 uur, einde

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda.

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. gemeente Eindhoven Attentie afwijkende verg aderdag Agendanummer to 7 september 2007 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 19 september 2007, locatie Raadzaal, Stadhuisplein

Nadere informatie

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. A1.Onderzoek geloofsbrieven van de heer A. Meulensteen en

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. A1.Onderzoek geloofsbrieven van de heer A. Meulensteen en gemeente Eindhoven Agendanummer g 8 april aoro Voorlopige-voor de raad van de gemeente Eindhoven Agenda Betreft openbare vergadering op 18 mei 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:30 uur,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1. Bijzondere gebeurtenis (van uur tot uur). 1. Aanbieding burgerinitiatief "Gratis bus voor 55+". pag.

gemeente Eindhoven 1. Bijzondere gebeurtenis (van uur tot uur). 1. Aanbieding burgerinitiatief Gratis bus voor 55+. pag. gemeente Eindhoven Agendanummer rg S november 2OIO Concept-voor de raad van de gemeente Eindhoven Agenda Betreft openbare vergadering op 16 november 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 19:30

Nadere informatie

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer rr r6 juli zoog Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 22 september 2009, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 21:00 uur, einde

Nadere informatie

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. Nadere toeli cb ti ng en herzien ontvverpraadsbeslui t zijn bijgevoegd.

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. Nadere toeli cb ti ng en herzien ontvverpraadsbeslui t zijn bijgevoegd. gemeente Eindhoven Agendanummer zs z6 juli zozo Concept-voor de raad van de gemeente Eindhoven Agenda Betreft openbare vergadering op 20 juli 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:30 uur,

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda

Nadere informatie

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer 4 26 februari 2OIO Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 4 maart 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:00 uur, einde

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 19 november 2013, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 22:35 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 19 november 2013, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 22:35 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 19 november 2013, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 22:35 uur 1. Opening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 9 januari 20143 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer r 23 I Qnuar l 2009 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 3 februari 2009, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 17:00 uur, schorsing

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven

OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer 7 22 angusrus 2007 OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 21 augustus 2007, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang

Nadere informatie

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer 4. 4 februari 2008 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 18 maart 2008, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 17:00 uur, schorsing

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Partij Onderwerp Portefeuillehouder

Partij Onderwerp Portefeuillehouder gemeente Eindhoven Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 12 oktober 1998, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1. 1 Vragen-halfuur ex artikel 37 van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 31 mei 2011, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 31 mei 2011, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 31 mei 2011, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1. Voorstel Ontvankelijkheidstoets burgerinitiatief Boulevard Zuid (Voorstel 10.R ).

gemeente Eindhoven 1. Voorstel Ontvankelijkheidstoets burgerinitiatief Boulevard Zuid (Voorstel 10.R ). gemeente Eindhoven Agendanummer y r6 april 2oro (concept)agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 20 april 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:30 uur,

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven

Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer a ro maart aooe Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 8 maart 2004, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 15:00

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 OplegvelRaadsvoorstel inzake particuliere

Nadere informatie

OpenbareBesluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven

OpenbareBesluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer a ar maart aoo6 OpenbareBesluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 13 maart 2006, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 14:00

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN HELMOND

GEMEENTERAAD VAN HELMOND GEMEENTERAAD VAN HELMOND 10 10e vergadering: 3 oktober 2006. Agenda voor de raad van de gemeente Helmond Ik heb de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van een vergadering van de gemeenteraad op dinsdag

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van, locatie raadzaal Stadhuis, aanvang 20.15 uur, einde 23.45 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van, locatie raadzaal Stadhuis, aanvang 20.15 uur, einde 23.45 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad CONCEPT Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 2014 Verslag commissie Ruimte en Vastgoed (cie RV) Betreft openbare

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht 2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht Instrument Wat wil ik? Welke procedure? AMBTELIJKE BIJSTAND Verordening op de ambtelijke bijstand Gemeenteblad van Utrecht 2009, nr. 45 AMENDEMENT Artikel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven

gemeente Eindhoven Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven verslagnummer xa 7 november 2005 Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 31 oktober 2005, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur.

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur. gemeente Eindhoven Griffie Gemeenteraad, Behandeld door mw. I. van Dijk Telefoon (040) 238 24 07 Verzenddatum 11 december 2014 Verslag Commissie Economie en Mobiliteit Betreft: Openbare vergadering van

Nadere informatie

Notitie raadsvragen in soorten en maten

Notitie raadsvragen in soorten en maten Notitie raadsvragen in soorten en maten Aanleiding Het komt regelmatig voor dat raadsleden een vraag willen stellen aan het college. Over een voorstel dat het college aan de raad doet. Over een artikel

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie integrale

Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie integrale gemeente Eindhouen Gebiedsontmikkeling Raadsnummer 09. R/4/2. OOI Inboeknummer o9bstosaos Beslisdatum BTW t7 november 2009 Dossiernummer 947 352 Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda.

gemeente Eindhoven OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. gemeente Eindhoven Agendanummer Z 28 april 2008 OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 22 april 2008, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 17:00

Nadere informatie

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving.

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 6 april 2017 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie PvdA over huisuitzetting van een gezin met kinderen na het aantreffen van een wietplantage worden

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, de heer Ad van de Sande.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, de heer Ad van de Sande. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 25 november 2014 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 06.RI799.OOI Inboeknummer o6bstotggo Beslisdatum B%W a6 september 2006 Dossiernummer 639 353 OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07.R2$76.OOI Inboeknummer orbstoaz88 eslisdatum %W t8 december 2007 Dossiernummer ysr.asr OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 31 maart 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00258 Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven IV Benoemingen en ontheffingen van het lidmaatschap van leden in raadscommissies, rekenkamercommissie en referendumcommissie.

gemeente Eindhoven IV Benoemingen en ontheffingen van het lidmaatschap van leden in raadscommissies, rekenkamercommissie en referendumcommissie. gemeente Eindhoven Agendanummer rs 23 november 2007 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 4 december 2007, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 17:00 uur, schorsing

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake Plan uan Aanpak en kaderstelling (middel)langetermij nhuisuesting gemeentelijke organisatie

Raadsvoorstelinzake Plan uan Aanpak en kaderstelling (middel)langetermij nhuisuesting gemeentelijke organisatie gemeente Eindhouen Strategie Raadsnummer 09.R/229.00$ Inboeknummer o9bstoa4zz Beslisdatum B&W ts december 2009 Dossiernummer 95I.55I Raadsvoorstelinzake Plan uan Aanpak en kaderstelling (middel)langetermij

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 13 mei 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 21:00 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 13 mei 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 21:00 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 13 mei 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 21:00 uur 1 Opening en

Nadere informatie

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris)

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris) Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 17 mei 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. N. Boersma ( Fractie 2014),

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad 1 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.RZOP8.OOZ Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad Samenvatting Door GroenLinks is in een motie aan de deelnemers van de debattraining

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OpenbareBesluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven

gemeente Eindhoven OpenbareBesluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer 4 a mei aoo6 OpenbareBesluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 24 april 2006, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 15:00

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 29 november 2018 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 25 oktober en 8 november

Nadere informatie

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 8

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 8 Agenda Raadsvergadering Opvang vluchtelingen, Natuurcentrum, Jeugdtheaterhuis en Mollenburg centraal tijdens raadsvergadering De agenda van de raadsvergadering van donderdagavond 24 september was stevig

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 mei 2017 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016.

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. 1 2 3 a Omschrijving van het voorstel Opening en mededelingen. Vaststelling van de agenda Programmabegroting 2017 Algemene beschouwingen Besluit Mevr. Rachak,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst: Gemeenteraad

Besluitenlijst: Gemeenteraad enlijst: Gemeenteraad Datum 31-01-2017 Aanvang 19:00 Einde raadsvergadering 22.10 uur. Aanwezigen Mpanzu Bamenga (D66), Eddy de Beaumont (Leefbaar Eindhoven), Barbara van Benthem Jutting (D66), Ceciel

Nadere informatie

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot:

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011 Agendapunt Onderwerp 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: I. tot vaststelling van de geamendeerde Programmabegroting

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 februari 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 28 mei 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier en

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Voorzitter: Dhr. J.Th. Hoekema Wethouders: De heren Beers, Nieuwenhuizen en Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. G.J. de Graaf Aanwezig:

Nadere informatie

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 11 januari 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast.

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast. Corsanr. 14.0031652 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 22 SEPTEMBER 2014 OM 20.00 UUR IN LOODS 2 VAN DE TRAMWERKPLAATS TE WINSCHOTEN VOORTGEZET OP DINSDAG 23

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven 1. Mededelingen door de commissievoorzitter over behandeling

gemeente Eindhoven OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven 1. Mededelingen door de commissievoorzitter over behandeling gemeente Eindhoven Agendanummer ro 23 i un 2009 OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 21 juli 2009, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 15:00

Nadere informatie

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal)

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal) Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 juli en 9 juli 2019 Aanwezig: mw. Bette-van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van Braak (ChristenUnie), dhr. Van de Braak (PvdA),

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 14 november 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunt 4C en 6C worden

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten gemeente Eindhouen Concernstaf Raadsnummer 07.R2$4Q.OOI Inboeknummer oybstoabsy Beslisdatum B%W rs november 2007 Dossiernummer yg6.qst OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis.

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis. Besluitenlijst van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om 16.00 uur in het stadhuis. "24. Renovatie en Ontwikkeling Goffertbad 203/2004 Raadsvoorstel d.d. 20

Nadere informatie