Tekst en foto s : Hans Ringnalda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tekst en foto s : Hans Ringnalda"

Transcriptie

1 Tekst en foto s : Hans Ringnalda In Brugge werd op 25 en 26 oktober 2008 de Europese Zijdehoenshow en de Internationale Kuifhoendershow gehouden. De show werd georganiseerd door de Koninklijke Angora Kleinveeclub-Brugge in samenwerking met de Nederlandse Zijdehoenclub. Er waren er zo n 425 Zijdehoenders en Kuifhoenders uit vijf landen te bewonderen, naast nog zo n 1100 vertegenwoordigers uit de andere diergroepen! Totaal rond 1500 dieren. Het idee van een Europese show ter ere van het 40-jarig bestaan kwam van Tim Fahner. Het moest een echte Europese worden. Er werd een internationale show voor Kuifhoenders aangeknoopt, mede omdat in de Duitse speciaalclub Zijdehoenders en Kuifhoenders verenigd zijn. Maar op welke show breng je honderden dieren onder, en waar de keurmeesters, inzenders enz? De Koninklijke Angora Kleinveeclub-Brugge bestond 70 jaar en het idee kreeg snel handjes en voetjes. Brugge met de talloze historische gevels (het centrum staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO), winkeltjes, restaurants, musea en paleizen was geknipt voor dit evenement. Contacten met Frans van Oers, voorzitter van de Sparte Geflügel in de Entente, deden de rest. Alles was door de Bruggelingen uitstekend geregeld en tot in de puntjes verzorgd! Als we er enkelen noemen, doen we vele anderen tekort. Toch een uitzondering. Brugse motoren als Rik en Jan VanHooren, Roland Lamotte en Yves Schepens staan garant voor een vlekkeloze organisatie, wat met deze show meer dan werd bewezen! Rechts en volgende pagina: Een internationaal team van keurmeesters.

2 De keuring op vrijdag door zeven keurmeesters uit diverse landen was een voorbeeld van opbouwend beoordelen. Het resultaat was grote tevredenheid onder de inzenders. Zaterdagavond werden de fokkers ontvangen in de unieke gothische raadzaal van het prachtige middeleeuwse stadhuis van Brugge. Hier vond de prijsuitreiking plaats van de erecertificaten, oorkondes van de Europese kampioenen en als sluitstuk natuurlijk de Europamedaille. Aansluitend werd door het stadsbestuur een receptie aangeboden. Voorafgaand aan de ontvangst en receptie was s middags een uitgebreide excursie door de stad georganiseerd met gidsen. Zaterdag en zondag bezochten ruim bezoekers deze unieke show. Uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Polen, Italië en Engeland. Met de auto, het vliegtuig of de ferry, ze wilden er allemaal bij zijn. Fokkers, keurmeesters, organisatoren en bezoekers... de energie bruiste door de hele zaal en het enthousiasme straalde van de gezichten! Het was één groot feest. Shows als deze geven onze liefhebberij toekomst, vernieuwend, en eigentijds anders...

3 DE DIEREN 189 grote Zijdehoenders en 128 Zijdehoenkrielen van 37 fokkers samen met 66 Kuifhoen- en 39 Baardkuifhoenkrielen en 4 Poolse Kuifhoenders van 13 fokkers maakt een totaal van 422 gekuifde hoenders, het grootste aantal dieren dat ooit samen uit 5 Ententelanden op een Europese werd geshowd. 14 dieren kregen 0 punten en ook 14 dieren kregen 97 punten: 5 bij de Zijdehoenders, 6 bij de Zijdehoenkrielen, 2 bij de Kuifhoen- en 1 bij de Baardkuifhoenkrielen. Het illustreert de kwaliteit die er ingezonden was. Sommige Europese kampioenen en prijswinnaars weigerden te poseren voor de fotograaf, of hadden zich aan het Brugse water gelaafd zodat ze er niet meer uitzagen. Rechts: Jonge meerzomig patrijs hen, ongebaard. Eigenaar: Herman van Amerongen. ZIJDEHOEN GROOT ONGEBAARD Er zijn jaren geweest dat de oorspronkelijke ongebaarde Zijdehoenders er bijna niet meer waren door de populariteit van de gebaarde. Dat geldt eigenlijk nog steeds voor kleurslagen anders dan wit. 56 waren er ingezonden, waarvan 19 in werkelijkheid krielen waren. Blauw Blauwe Zijdehoenders zijn er nauwelijks, toch 4 dieren van 1 fokker. De kleur van blauwen is meestal wat te donker. Matthieu Leuridan (Fr) showde 4 fraai egaal gekleurde. Net als bij de meeste andere kleurslagen zou het volume nog wat groter hebben gekund, maar vergelijking met de superieure witte zou het fokken van andere kleurslagen op slag oninteressant maken. Meestal wint een hen, maar in dit geval een jonge haan met 95 punten. Meerzomig patrijs Meerzomig patrijs dook plotseling op, en nog wel met 12 dieren uit 2 landen tegelijk van 2 fokkers. 4 dieren waren in werkelijkheid krielen. Aantallen dieren zeggen derhalve niets over de fokkersbasis! Een moeilijke kleurslag want vaak zijn de kuiven zwart (gemengd mag) of het totaal te geel. Vooral de hanen zien er meestal niet uit. De dieren van Herman van Amerongen (NL) zagen er wel uit, zowel de hanen (eindelijk een fraaie kleur!) met 94 en 95 als de hen met 96 punten. Links: Jonge witte haan, ongebaard. Eigenaar: Martin Zwanenburg. Wit Bij de 19 witte (11 waren abusievelijk als groot ingeschreven) waren het meerdere bekende spelers uit NL en B. De krielen zijn voor de keuring ertussenuit geplukt en bij elkaar gezet.

4 Daardoor waren de kooinummers niet meer opvolgend, maar het gaf het totaal weer een homogeen aanzicht. Fraaie grote dieren, met slechts aanmerkingen op zwakkere vleugels. Als dat buiten de kooi al zichtbaar is is een hoog predikaat niet mogelijk. Een punt van aandacht zijn de platte kuiven, erfenis van de gebaarden. Martin Zwanenburg (NL) won met een fraaie witte haan. Rechts: Fraaie witte hen, ongebaard. Eigenaar: Martha van Dam. ZIJDEHOEN GROOT GEBAARD Ingezonden: 155 dieren, afwezig 3. Blauw 7 blauwe uit 3 landen. Günter Droste (D) won met een fraaie hen (96) in kleur, volume en kop. Buff 11 dieren uit 4 landen maakte een goede vergelijking mogelijk. Tintverschillen waren duidelijk te zien, maar de meeste dieren waren redelijk egaal van kleur. Enig zwart in vleugels en/of staart is noodzakelijk. Patrick Tolle (D) won met een fraaie hen (97). Links: Buff hen, 97 punten, van Patrick Tolle. Koekoek 8 dieren uit D en NL. Hoewel in Duitsland sinds kort erkend met Nederlands materiaal won Günter Droste (D) met een mooie hen (95) die niet te gestreept en niet te licht van kleur was. Opvallend dat de geshowde hanen alle de donkere, heterozygote variant waren. Meerzomig zilverpatrijs Deze kleurslag is in handen van gedrevenen, wat overigens ook voor de patrijsvariant geldt. 19 dieren uit 2 landen van 4 fokkers, waarvan er één 10 dieren inzond. Opnieuw een heel smalle basis. Manuela Bakker-Portente, die voor de eerste keer aan een show meedeed, zegevierde met fraaie dieren in kleur en vorm. Meerdere keren 95 en 96 was haar deel. Wellicht selecteert ze ze aan de hand van haar fraaie schilderijen die de Zijdehoenstand opluisterden. Links: Meerzomig zilverpatrijs haan en hen van Manuela Bakker.

5 Parelgrijs Van 4 fokkers waren er 16 dieren te zien. De kwaliteit was niet echt toppie. Slechts één hen van Günter Droste (D) bracht het tot 96. Links: Parelgrijze hen van Günter Droste. Meerzomig patrijs 12 dieren van 3 fokkers. Een haan met net als bij de ongebaarden een fraaie kleur van Swen Baltus, het jonge enfant terrible van de Zijdehoenclub en van z n ouders, kreeg 96 toebedeeld, net als een fraaie hen van Honny Kruithof. Onder: Meerz. patrijs hen van Honny Kruijthoff. Rechts: Meerz. patrijs haan van Swen Baltus. Platenbont Als vliegen rond een strooppot stonden bezoekers naar deze fraaie nog niet erkende kleurslag te kijken, ingezonden door Bardine in t Veld (NL). In Duitsland staan ze al voor erkenning. Kernpunt is geconcentreerde grote(re) asymmetrisch verdeelde zwarte vlekken op een zo wit mogelijk lichaam, ongeveer in een verhouding 1 op 4. Een witte ondergrond bij de hanen is door de erfelijke basis nog heel moeilijk bereikbaar. Eén van de geshowde hanen was richtinggevend voor de toekomst. Links: Platenbont haan van Bardine In t Veld. Rood Van Wien Vullings (NL) 3 fraaie rode hennen, 2 ontliepen elkaar nauwelijks, zodat die met de gewenste mooie donker kastanjebruine kleur won met 97. (foto rechts)

6 Wit De kleurslag waarin de toppers moesten vallen. 30 dieren van 9 fokkers uit NL en FR met 7x 95, 2x 96 en 1x 97. Met de zichtvrijheid zijn grote vorderingen gemaakt, waardoor er vrijwel geen dieren meer tussen zaten met een Baardkuifhoengezicht. 3 dieren waren af : een oude hen van Willemijn van Eunen (NL) met 96, een jonge hen van Martha van Dam (NL) met 96 en de topper, een schoolvoorbeeld van hoe ze moeten zijn, een jonge witte hen van Patrick Lanckmans (NL) met 97. Links: Witte hen van Patrick Lanckmans. Rechts: Zwarte hen van Patrick Tolle. Zwart Maar liefst 41 zwarte van 9 fokkers uit 4 landen betekende een klasse van zwaargewichten. Maar liefst 13x 95, 5x 96 en 2x 97! Toch bedriegt ook hier de schijn dat de fokkersbasis breed is, want 3 fokkers zonden samen 32 dieren in. Patrick Tolle (D) haalde met 14 dieren een gemiddelde van 94,93 punten, Martha van Dam met 9 dieren 94,44. Toch won Martha van Dam de Europese medaille met de beste Zijdehoender, een oude hen met 97, hoewel het verschil met de jonge hen van Patrick Tolle, ook met 97, minimaal was. Links: Martha van Dam, met haar zwarte gebaarde hen die mooiste van de Show werd. Foto: Dirk de Jong. Eindconclusie: er is veel kwaliteit in Europa, maar de fokkersbasis is nog steeds smal! Overdreven grote kuiven en/of voetbevedering of extreem uit elkaar staande 4e en 5e teen komen nauwelijks meer voor. Een goede zichtvrijheid is bij de gebaarden gerealiseerd. Punten van aandacht blijven een van buiten de kooi zichtbare foute vleugeldracht en platte doorzakkende kuiven. ZIJDEHOENKRIEL ONGEBAARD In tegenstelling tot de groten zijn de ongebaarde krielen populairder dan de gebaarden.

7 Buff Bij de 128 geshowde krielen (19 waren foutief als groot ingeschreven) openden 15 buffkleurigen de rij, ingezonden door 5 fokkers uit 3 landen. Opvallend dat deze jonge en moeilijk te fokken kleurslag in meerdere landen snel populair is geworden. Een vooral in kleur fraai jong hennetje met 96 van Matthieu Leuridan (FR) won. (foto rechts) Meerzomig patrijs 17 dieren van 3 fokkers uit 3 landen geeft al aan dat dit bij de krielen, net als overigens bij de groten, een moeilijke kleurslag is. 4 waren ten onrechte als groot ingeschreven. In kleur en vorm waren de fraaiste dieren van Yorick Schaeffer (NL). Met 8 dieren een gemiddelde van 94,38 en de fraaiste jonge hen met 97 showen is een prestatie! Parelgrijs Parelgrijs blijft populair, behalve op shows. Vaak zijn ze nog wat groter dan gewenst. 10 dieren van twee Nederlandse inzenders leverde wel een van de mooiste krielen: een jonge hen van Margré Feijen met 97. De foutief als groot ingeschreven 4 Duitse dieren waren van doorsneekwaliteit. Links: Parelgrijze krielhen zonder baard van Margré Feijen. Rechts onder: Rode krielhen zonder baard van Hans Ringnalda. Rood Slechts 1 hen, maar wel met de zo gewenste donkerrode kleur van Hans Ringnalda bracht het tot 95. Wit Een grote klasse van 43 dieren. Maar opnieuw van weinig fokkers, 7 uit 3 landen. 11 dieren waren ten onrechte als grote ingeschreven. Hier excelleerde de grootmeester! Alle dieren met 96 of meer waren van hem. Gerben Stigter (NL) showde 7 dieren met

8 een gemiddelde van 95,71! Hij presteerde het zelfs de beste collectie van 4 dieren, waaronder een juweel van een jonge hen met 97, te brengen met 385 punten, ofwel gemiddeld 96,25! Rechts: Witte hen zonder baard van Gerben Stigter. Zwart Ook zwart was een Nederlandse aangelegenheid. 9 dieren uit 2 landen. Mooie, kleine diertjes met de juiste lichtblauwe oorkleur en zichtbare (!) kinlellen. Hans Ringnalda showde een prachtig jong hennetje met 97. ZIJDEHOENKRIEL GEBAARD 31 ingezonden dieren uit 2 landen. Blauw Jutta Perthun (D) zond 8 dieren in. Aanmerkingen waren hetzelfde als bij de groten vooral over de kleur. 2 jonge hennen brachten het tot 95. Buff 9 dieren van 2 inzenders uit 2 landen, waarvan Jutta Perthun er 8 inzond. Een in alle opzichten fraaie jonge hen van haar kreeg 97 toebedeeld. (foto links) Parelgrijs 5 Nederlandse dieren waren van doorsnee kwaliteit. Wit 2 oude hennen van Pim van der Wouw (NL) brachten het allebei tot 96. Zwart 6 dieren van Jutta Perthun, waarvan 1 met 96 en 1 met 97. Fraaie typediertjes waar weinig aan mankeerde. Rechts: Zwarte hen met baard. Eigenaar: Jutta Perthun. Eindconclusie: net als bij de groten is de fokkersbasis smal. De kwaliteit ligt hoog. Aandachtspunten zijn bij de hennen de lazuurblauwe oortjes en zichtbare kinlellen. De foto s op devolgende pagina zijn van: José Van Isacker, met dank aan de Zijdehoenclub.

9

10 HOLLANDSE KUIFHOENKRIELEN Een klasse van 70 ingeschreven dieren, waarvan er 4 afwezig waren, van 9 inzenders uit Nederland en Duitsland. Meerdere kleurslagen zijn er nauwelijks meer, en worden gefokt door maar 1 of 2 specialisten. Met andere woorden: ons erfgoed is echt in gevaar! Blauw met witte kuif 5 dieren van Wim Diepenbroek (NL). 2 prachtige hennen qua Kuif en kleurverdeling kregen 96. (links, foto Dirk de Jong) Buff met witte kuif Opnieuw 5 dieren van Diepenbroek. Door diervriendelijk houden iets gevlekt in kleur, maar met mooie afgeronde kuiven. 2x 93, 2x 95 en 1x 96 zegt voldoende over de getoonde dieren. Koekoek met witte Kuif Hiervoor geldt exact hetzelfde, ook de punten, als bij de buffkleurigen. (foto rechts) Wit 7 dieren van 2 inzenders. Wim Diepenbroek leverde een huzarenstukje, 384 met een collectie van 4 dieren. De fraaiste Kuifhoenkriel van de show werd een jonge witte hen. Doordat één kleine slagpen een cm korter was (...!) werd deze hen van hem gepasseerd bij de bepaling van de fraaiste van de hele tentoonstelling buiten de Zijdehoenders. (Die eer werd gegund aan een jonge witte Watermaalse Baardkrielhen van Noel de Rycke). Links: De winnende witte hen van Wim Diepenbroek; fraaiste Kuifhoenkriel van de Show.

11 Zwart Opnieuw een Nederlandse aangelegenheid. Met een fraaie jonge hen werd Dick Nijland 3e overall met 96. Zwart met witte Kuif 28 dieren. Dit was de enige klasse met werkelijke concurrentie. Fraaie dieren met mooi afgeronde kuiven van Cees de Nekker (NL), Franz Evers (D) en Arjan Fiktorie (NL). Net als Diepenbroek bij de witten presteerde Cees de Nekker het om 4 jonge dieren te showen die als collectie 384 kregen! Wat een pracht kwaliteit! Rechts: Zwarte witkuifkriel haan, foto Dirk de Jong. Onder: Zwarte witkuifkriel hen, beide dieren zijn van C. de Nekker. Zwartbont met witte Kuif Opnieuw een solo-actie van Diepenbroek met 5 dieren. Een jonge hen bracht het tot 95. KRULVEDERIGE HOLLANDSE KUIFHOENKRIELEN Slechts 3 dieren, 2 koekoek met witte Kuif van Comb. Gahrmann (NL) met 94 en 95 en 1 witte van Ronald Ouwehand (NL) met 94. Rechts: Een krulvederige krielhen van Comb. Gahrman. BAARDKUIFHOENKRIELEN 40 dieren, waarvan 15 krulvederige. Eigenlijk is het met dit ras triest gesteld. De kwaliteit is gemiddeld niet om over naar huis te schrijven en het aantal fokkers is op de vingers van één hand te tellen. Een geluk bij een ongeluk was dat er nauwelijks gerenommeerde Duitse fokkers hadden ingezonden, anders waren de Nederlanders finaal in de pan gehakt...

12 Buff en chocolate Stanislaw Roszkowski (P) had 3 in buff en 2 in chocolate van deze nog niet erkende kleurslagen ingezonden. De chocolates waren fraaie dieren, maar de buff s waren in kleur, Kuif en baard nog lang niet perfect. Geel witgezoomd 2 Poolse dieren van matige kwaliteit, terwijl er in Nederland en Duitsland toch fraai materiaal voorhanden is dat hier niet werd geshowd. Gezoomd blauw 4 dieren waarvan een jonge haan van Thomas Niemeijer (D) het nog tot 94 bracht en derde werd van de Kuifhoenkrielen. Goud zwartgezoomd 4 Nederlandse dieren van waarvan de beste tot 93 kwam. Zwart (foto links) 7 dieren uit Nederland en Duitsland. Thomas Niemeijer kreeg 2x 96 met 2 jonge hennen en had daarmee de beste en op één na beste, samen met de gezoomd blauwe hen de drie besten. Links: Zwarte Baardkuifkrielhen van Thomas Niemeijer. KRULVEDERIGE HOLLANDSE BAARDKUIFHOENKRIELEN Geel witgezoomd 2 hennen van Luuk Hans (NL) waarvan één het tot 96 schopte en de beste krulvederige werd. (foto rechts) Gezoomd blauw Norbert Niemeijer (D) showde 1 hen, die met 95 de tweede werd bij de krulvederige. Zwart 12 Duitse dieren. Drie brachten het tot 95, waarvan een jonge haan van Norbert Niemeijer overall derde van de krulvederige werd met 95. Eindconclusie: het aantal fokkers, het aantal dieren en de kwaliteit van de Nederlandse Baardkuifhoenkrielen was op deze Europese Show zorgwekkend!

13 EE-medaille De medaille van de Entente werd gewonnen door Martha van Dam met een overjarige gebaarde zwarte hen met uiteraard 97 punten. Europa kampioenen Europa kampioen wordt volgens de reglementen van de Entente het beste dier uit een klasse van minimaal 16 dieren, ingezonden uit tenminste 2 Ententelanden, met minimaal 95 punten. 10 fokkers uit Nederland, 4 uit Duitsland en 1 uit Frankrijk kregen deze onderscheiding. Kampioensvanen. Er waren 2 kampioensvanen voor de collectie van 4 dieren met het hoogste aantal punten. De beste collectie van 4 dieren bij de zijdehoenders en zijdehoenkrielen had Gerben Stigter (foto rechts) ingezonden, witte zijdehoenkrielen met 385 punten. Bij de kuifhoenkrielen hadden zowel Cees de Nekker met zwarte witkuiven als Wim Diepenbroek met witte witkuiven een collectie van 4 dieren met 384 punten. De kampioensvaan werd gewonnen door Cees de Nekker. Bekers Voor de beste Witkuifkriel: Wim Diepenbroek met een jonge witte hen wit, 97p. Op één na, ander geslacht: Cees de Nekker met een jonge haan, zwart witkuif, 96p. Voor de beste Baardkuifkriel: Thomas Niemeijer met een jonge zwarte hen, 96p. Op één na, ander geslacht: Norbert Niemeijer met een zwarte haan, krulvederig, 95p. Andere prijzen Iedere inzender van zijdehoenders ontving een herinneringsmedaille, een gegraveerd glas en voor de beste in een kleurslag -bij een klasse van meer dan 9 dieren- een certificaat. Elke inzender ontving een -alleen voor deze Europese show gemaakte- pentekening van de beroemde kunstenaar Camiel Vrielynck. Daarnaast waren er voor alle inzenders nog geldprijzen van 10, 20 en 30E. Rechts: Martha van Dam kreeg een levensgrote Zijdehoen aangeboden van Belgische chocolade. Copyright 2009 Aviculture-Europe. All rights reserved by VBC.

ZIJDEHOENDAG 1 september 2007 in Barneveld

ZIJDEHOENDAG 1 september 2007 in Barneveld Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties DEEL 1 ZIJDEHOENDAG 1 september 2007 in Barneveld Tekst en foto s : Monique de Vrijer De Zijdehoenclub heeft geen jongdierendag meer, maar

Nadere informatie

JUBILEUMSHOW van de WYANDOTTECLUB Met dank aan de Wyandotteclub

JUBILEUMSHOW van de WYANDOTTECLUB Met dank aan de Wyandotteclub JUBILEUMSHOW van de WYANDOTTECLUB Met dank aan de Wyandotteclub Op 4 en 5 oktober 2013 vierde de Wyandotteclub het 90-jarig jubileum met een mooie tentoonstelling in Amersfoort, waar alleen Wyandotten

Nadere informatie

Tekst en foto s: Luuk Hans

Tekst en foto s: Luuk Hans DE OORSPRONG VAN DUNKLEUR: DE KLEUR KHAKI EN CHOCOLATE Tekst en foto s: Luuk Hans Inleiding In november 2002 bezocht ik de nationale pluimveeshow in Columbus, Ohio. Deze landelijke show wordt één keer

Nadere informatie

HOLLANDSE KUIFHOENDERS, TE MOOI OM WAAR TE ZIJN

HOLLANDSE KUIFHOENDERS, TE MOOI OM WAAR TE ZIJN HOLLANDSE KUIFHOENDERS, TE MOOI OM WAAR TE ZIJN Tekst en foto s: Luuk Hans, tenzij anders aangegeven. Foto boven: Buff witkuifkriel haan, fokker Luuk Hans. Hollandse Kuifhoenders zijn heel speciaal. Ze

Nadere informatie

Nieuwe erkenningen op de Noordshow 2009

Nieuwe erkenningen op de Noordshow 2009 Nieuwe erkenningen op de Noordshow 2009 Foto's: Klaas van der Hoek, tekst: Aad Rijs. Op de KLN bondsshow voor de pluimveegroepen hebben de leden jaarlijks de gelegenheid nieuwe kleurslagen of rassen die

Nadere informatie

JAVACLUBDAG 2006 bij Intratuin Barneveld

JAVACLUBDAG 2006 bij Intratuin Barneveld Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties DEEL 1 JAVACLUBDAG 2006 bij Intratuin Barneveld Tekst: Jan en Cor Kerkhof. Bron: Javabode 2006-4. Foto s: Dirk de Jong. Op zaterdag 26 augustus

Nadere informatie

HET 3 e BELGISCHE KRIELENFESTIJN Tekst: Hans Heemskerk. Foto s: ZOBK club

HET 3 e BELGISCHE KRIELENFESTIJN Tekst: Hans Heemskerk. Foto s: ZOBK club Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 3 HET 3 e BELGISCHE KRIELENFESTIJN Tekst: Hans Heemskerk. Foto s: ZOBK club Op 29 oktober 2011 is in de Veenendaalhal in Veenendaal

Nadere informatie

NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE.

NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE. NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE. Tekst en foto s: Adri (comb. Goorden-Hermsen) Donderdagavond 8 december vertrokken we vanuit Nederland naar de districtshow

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Sierduiven Brünner Kropper, zwart m/j. Pred. 97 punten. Inz. Comb. Olthof. Brünner Kropper, wit m/j. Pred. 97 punten. Inz. A. Oosterbroek.

Nadere informatie

Tekst: Jan Willem Hondelink

Tekst: Jan Willem Hondelink KLEURSLAGEN GROTE WYANDOTTEN IN DE GEVARENZONE Tekst: Jan Willem Hondelink De Nederlandse Wyandotte Club is een grote vereniging met ruim 500 leden. 87% van deze leden fokt krielen, dus de krielen zijn

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 75 jarige Jubileumshow Gallinova Barneveld 6 en 7 november 2009 Zoals altijd is Gallinova er weer in geslaagd om een prachtige show

Nadere informatie

Even pauze.! Enige van de aanwezige keurmeesters, v.l.n.r.: Verboom; Adr. De Mik; S. Boonstra en W. Voskamp. Foto: Klaas v.d. Hoek

Even pauze.! Enige van de aanwezige keurmeesters, v.l.n.r.: Verboom; Adr. De Mik; S. Boonstra en W. Voskamp. Foto: Klaas v.d. Hoek Even pauze.! Enige van de aanwezige keurmeesters, v.l.n.r.: Verboom; Adr. De Mik; S. Boonstra en W. Voskamp. Foto: Klaas v.d. Hoek 12 & 13 MEI 2006 CONGRES NEDERLANDSE PLUIMVEEKEURMEESTERS Tekst: Elly

Nadere informatie

Foto: Hub Maar Tekst: Syb Cornel Foto s: Berend Beekhuis, allen genomen op de Gelderlandshow Eindredactie: Sytze de Bruine

Foto: Hub Maar Tekst: Syb Cornel Foto s: Berend Beekhuis, allen genomen op de Gelderlandshow Eindredactie: Sytze de Bruine NIEUWS VAN DE BRAHMACLUB NEDERLAND Foto: Hub Maar Tekst: Syb Cornel Foto s: Berend Beekhuis, allen genomen op de Gelderlandshow Eindredactie: Sytze de Bruine Het tentoonstellingsseizoen 2015 zit er weer

Nadere informatie

Clubtentoonstelling Konijnen

Clubtentoonstelling Konijnen Clubtentoonstelling 2013 Op 15 en 16 november is het weer zover. De jaarlijkse clubtentoonstelling. Dit jaar zijn er door 21 fokkers 179 dieren ingeschreven. Met 3 inschrijvingen meer dan in 2012 een aantal,

Nadere informatie

Deel 1 JANUARI Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties

Deel 1 JANUARI Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 JANUARI 2011 Een fotoverslag met medewerking van diverse Speciaalclubs en redactieleden van Aviculture Europe In het kader van het

Nadere informatie

CLUBSHOWS OP DE NOORDSHOW 2015

CLUBSHOWS OP DE NOORDSHOW 2015 CLUBSHOWS OP DE NOORDSHOW 2015 Boven: Plymouth Rock krielhen. Foto: B. den Blanken. Tijdens de Noordshow zijn er ook talloze stands van clubs en verenigingen waar de bezoekers meer informatie over de rassen

Nadere informatie

NEDERLANDSE BAARDKUIFHOENDERS BLIJVEN AANTREKKELIJK

NEDERLANDSE BAARDKUIFHOENDERS BLIJVEN AANTREKKELIJK NEDERLANDSE BAARDKUIFHOENDERS BLIJVEN AANTREKKELIJK Door: Luuk Hans (NL) Foto: Zilver zwartgezoomde krulveer haan, Terry Beebe. Algemeen De vorige keer (zie december 2014) heb ik de Hollandse Kuifhoenders

Nadere informatie

GALLINOVA 9 en 10 november 2012 in de Markthal in Barneveld Foto's: Ko Smidt

GALLINOVA 9 en 10 november 2012 in de Markthal in Barneveld Foto's: Ko Smidt Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 2 GALLINOVA 9 en 10 november 2012 in de Markthal in Barneveld Foto's: Ko Smidt Een prachtige show met heel veel verschillende rassen,

Nadere informatie

De Java Kriel DOOR WILLY TOONEN P R ESENTATIE ZATERDAG 9 ME I L A NDELI JK K E URMEESTERS CON G RES

De Java Kriel DOOR WILLY TOONEN P R ESENTATIE ZATERDAG 9 ME I L A NDELI JK K E URMEESTERS CON G RES De Java Kriel DOOR WILLY TOONEN PRESENTATIE ZATERDAG 9 MEI 2015 LANDELIJK KEURMEESTERS CONGRES De Javakriel, een sierlijk en pittig, maar moeilijk dwerghoen. Waarom moeilijk? Massaal afpikken van kamdoorntjes

Nadere informatie

JONGDIERENDAG COCHINCLUB IN TIEL (NL) Een verslag van Peter van den Top

JONGDIERENDAG COCHINCLUB IN TIEL (NL) Een verslag van Peter van den Top Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 JONGDIERENDAG COCHINCLUB IN TIEL (NL) Een verslag van Peter van den Top In het clubgebouw van de plaatselijke pluimveevereniging

Nadere informatie

BRABANTERS. Tekst en foto s: Piet Kroon, BKU-Club

BRABANTERS. Tekst en foto s: Piet Kroon, BKU-Club BRABANTERS Tekst en foto s: Piet Kroon, BKU-Club Dit is het derde en laatste deel van een drieluik over de rassen van de BKU-Club, de speciaalclub voor fokkers van Brabanters, Kraaikoppen en Uilebaarden.

Nadere informatie

DE WATERMAALSE BAARDKRIEL

DE WATERMAALSE BAARDKRIEL DE WATERMAALSE BAARDKRIEL HUN HISTORIE IN AUSTRALIË Er zijn maar heel weinig Watermaalse Baardkrielen in Australië. Zelfs vandaag, nu er heel veel interesse is in deze leuke kleine krielen, zijn de aantallen

Nadere informatie

Een meesterwerk op pluimveegebied!

Een meesterwerk op pluimveegebied! Een meesterwerk op pluimveegebied! De auteur heeft meerdere boeken op zijn naam staan die de kleindierhobby verrijken. In feite zijn het stuk voor stuk meesterwerken, om niet te spreken van kunstwerken!

Nadere informatie

FAVEROLLES Frans, Duits en kriel

FAVEROLLES Frans, Duits en kriel FAVEROLLES Frans, Duits en kriel We hebben hier te maken met een ras wat je over de hele wereld tegenkomt, een ras waar vele schilders en tekenaars inspiratie bij vonden. Naast een spectaculair show ras,

Nadere informatie

HET BELGISCHE KRIELEN FESTIJN 2014

HET BELGISCHE KRIELEN FESTIJN 2014 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 HET BELGISCHE KRIELEN FESTIJN 2014 Door: Hans Heemskerk, voorzitter HBK en ZOBK. Foto s: Hans Puttenstein, Hans en Annemiek Heemskerk.

Nadere informatie

Friese Hoenders seizoen 12-13

Friese Hoenders seizoen 12-13 Friese Hoenders seizoen 12-13 Net als voorgaande jaren heeft de FTC getracht in beeld te brengen hoe onze F riese hoenders en krielen ervoor staan. Dit aan de hand van het getoonde materiaal op de clubshow

Nadere informatie

Noordelijke keurmeesters 12 februari

Noordelijke keurmeesters 12 februari Hollandse kuifhoenders en Ned. Baardkuifhoenders Hollandse kuifhoenders en Ned. Wat komt aan de orde: Baardkuifhoenders Introductie van de spreker Plaats binnen de Entente Kort de Historie Het type Kuiven

Nadere informatie

Tekst en foto s: Danne J. Honour 2009

Tekst en foto s: Danne J. Honour 2009 Tekst en foto s: Danne J. Honour 2009 De kleur parelgrijs zit dicht bij het gen voor bevederingsrem (op het chromosoom). Het vererft dus makkelijk samen. De bevederingsrem zorgt voor verdroogde of misvormde,

Nadere informatie

Foto boven: Cochinkriel, hen, bobtail. Foto: Jogchum IJpma.

Foto boven: Cochinkriel, hen, bobtail. Foto: Jogchum IJpma. NIEUWE CREATIES NOORDSHOW JANUARI 2013 Foto boven: Cochinkriel, hen, bobtail. Op de KLN Bondsshow afdeling veren - ondergebracht bij de Noordshow te Zuidlaren in januari 2013, werd weer een groot aantal

Nadere informatie

CochinDag 2007 Mensen, Hoenders, Herinneringen

CochinDag 2007 Mensen, Hoenders, Herinneringen CochinDag 2007 Mensen, Hoenders, Herinneringen Door: Bobo Athes Eigenlijk had ik al het plan opgevat om de Internationale CochinDag te bezoeken sinds ik Ardjan Warnshuis, een van de 2 organisatoren, had

Nadere informatie

KLEIN MAAR FIJN. Door Luuk Hans.

KLEIN MAAR FIJN. Door Luuk Hans. KLEIN MAAR FIJN Door Luuk Hans. Rechts: Antwerpse Baardkriel. Foto: Rik van Lent. België is een van de kleinste landen van de Europese Gemeenschap. Dat was het althans tot de EU recentelijk werd uitgebreid

Nadere informatie

WIERINGERLANDSHOW NOVEMBER 2006

WIERINGERLANDSHOW NOVEMBER 2006 DEEL 3 WIERINGERLANDSHOW NOVEMBER 2006 Tekst: Jan Willem Hondelink. Foto s: Rob van der Steen In november jl. werd de traditionele Wieringerlandshow gehouden. Naast een keur aan konijnen, cavia s, kleine

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 42e Delta Show in Zeeland 10 en 11 november 2012 Tekst en foto s: Sytze de Bruine Tijdens het weekend van 10 en 11 november 2012

Nadere informatie

Gehouden van 24 t/m 25 oktober 2009 te Merelbeke België

Gehouden van 24 t/m 25 oktober 2009 te Merelbeke België Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 2 Gehouden van 24 t/m 25 oktober 2009 te Merelbeke België Tekst en foto s: Kenneth Broekman De Zweedse pluimveebond en de Zweedse watervogelvereniging

Nadere informatie

Jubileumtentoonstelling. 100 jaar, NUT & SPORT Woerden (Utrecht NL) oktober 2006 DEEL 3. Foto s: Ronald van Dijk

Jubileumtentoonstelling. 100 jaar, NUT & SPORT Woerden (Utrecht NL) oktober 2006 DEEL 3. Foto s: Ronald van Dijk Jubileumtentoonstelling 19 21 oktober 2006 DEEL 3 Foto s: Ronald van Dijk 100 jaar, NUT & SPORT Woerden (Utrecht NL) Fraaiste Oorspronkelijk Watervogel, Bahama Pijlstaart, van Tinus Rietveld Fraaiste Gedomesticeerde

Nadere informatie

Op de foto: Zwart zilverhalzig Ardenner krielhen. Eigenaar en foto: Ruben Boonen.

Op de foto: Zwart zilverhalzig Ardenner krielhen. Eigenaar en foto: Ruben Boonen. DE ARDENNERKRIEL Op de foto: Zwart zilverhalzig Ardenner krielhen. Eigenaar en foto: Ruben Boonen. DE ARDENNER KRIEL een kip die zich gedraagt zoals je verwacht dat een kip zich gedraagt. Door: Jan Bollen

Nadere informatie

Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1

Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Trotse eigenaars, topdieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 VANUIT AUSTRALIË De Canberra/Queanbeyan Poultry Club Show 2006 Door: Greg Davies Het doel van onze kleine club is het promoten en

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Merelbeke (België) door Dirk de Jong

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Merelbeke (België) door Dirk de Jong Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Merelbeke (België) door Dirk de Jong Provinciale Kampioenen: Parkvogels: Ronquièreskalkoen van Geert Roosens Watervogels: Carolina

Nadere informatie

Door: Paul Allen, Secr. British Frillback Club Vertaling: Hein van Grouw

Door: Paul Allen, Secr. British Frillback Club Vertaling: Hein van Grouw De geschiedenis van de Krulduif In het Verenigd Koninkrijk Door:, Secr. British Frillback Club Vertaling: Hein van Grouw Waar precies de krulduif oorspronkelijk vandaan komt zal waarschijnlijk wel nooit

Nadere informatie

DE NEDERLANDSE UILEBAARD

DE NEDERLANDSE UILEBAARD DE NEDERLANDSE UILEBAARD Tekst: Jan Kraan. Foto s: Piet Kroon, Rolf de Ruiter, Rolinka Snijders en Jan Kraan. Waarom kiezen voor de Nederlandse Uilebaard? In stand houden van een Zeldzaam Oud Nederlands

Nadere informatie

Tekst en foto s: Robert Hoornstra

Tekst en foto s: Robert Hoornstra 75-jarige Jubileum-Show van de Duitse Speciaalclub voor Spreeuwduiven Ondergebracht bij de EUROPA SHOW LEIPZIG 2012, de 27e Europa Show voor pluimvee, duiven, konijnen, cavia s en kooivogels. Gehouden

Nadere informatie

COCHINS EN BRAHMA 'S IN ROEMENIË

COCHINS EN BRAHMA 'S IN ROEMENIË COCHINS EN BRAHMA 'S IN ROEMENIË Tekst en foto s: Bobo Athes U hebt vast nog niet veel gehoord over pluimveefokkers in Roemenië. En u kunt zich waarschijnlijk niet herinneren ooit inzendingen vanuit Roemenië

Nadere informatie

DE MAASDALSHOW. Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 2

DE MAASDALSHOW. Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 2 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 2 DE MAASDALSHOW Gehouden 21 & 22 december 2013 In De Roerhal te Vlodrop Provinciale Bondstentoonstellingen LIMBURG Districtshow van

Nadere informatie

Verslag dierbespreking maart 2014 Jaarvergadering NSDH. (Hans Tenbergen)

Verslag dierbespreking maart 2014 Jaarvergadering NSDH. (Hans Tenbergen) Verslag dierbespreking maart 2014 Jaarvergadering NSDH. (Hans Tenbergen) Helaas werkte het door mij meegebrachte fototoestel die dag niet mee. Ik heb het verslag wat aangevuld met al bestaande foto s.

Nadere informatie

trucjes bepalen mede het wauw-effect bij de keurders en het kan je predicaat enkel ten goede komen.

trucjes bepalen mede het wauw-effect bij de keurders en het kan je predicaat enkel ten goede komen. RDENNER KRIELEN Door: Paul de Cuyper (België) Achtergrondfoto: Jan Bollen. Mijn kleinveeverhaal begon een 5-tal jaar geleden toen ik vooral geïnteresseerd was in Mechelse koekoeks en Brahma s. Dus kocht

Nadere informatie

Rechts: Mooiste Hoen en winnaar Gouden Tientje, Hollandse kuifhoen, hen, wit, U 97. Inzender: F. Oosterloo uit Smilde.

Rechts: Mooiste Hoen en winnaar Gouden Tientje, Hollandse kuifhoen, hen, wit, U 97. Inzender: F. Oosterloo uit Smilde. NOORDSHOW 8 t/m 11 januari 2014 Yokohama haan. Inzender: A. v.d. Meer. Foto s: Jan Schaareman Op de Noordshow, gehouden van 8 t/m 11 januari 2014 waren totaal 9179 dieren ingezonden. Bij de gevederde dieren

Nadere informatie

PLUIMVEEMUSEUM IN BARNEVELD

PLUIMVEEMUSEUM IN BARNEVELD PLUIMVEEMUSEUM IN BARNEVELD Door: Luuk Hans. Boven: Het Pluimveemuseum, met een volière met Barnevelders ervoor. Foto: Gerard van de Bruinhorst, PR Pluimvee Museum. Het Pluimveemuseum in Barneveld was

Nadere informatie

VERSLAG CLUBSHOW DOOR KEURMEESTER DICK HAMER bij de EERSTE SIERDUIVENSHOW NOORD-NEDERLAND.

VERSLAG CLUBSHOW DOOR KEURMEESTER DICK HAMER bij de EERSTE SIERDUIVENSHOW NOORD-NEDERLAND. VERSLAG CLUBSHOW DOOR KEURMEESTER DICK HAMER bij de EERSTE SIERDUIVENSHOW NOORD-NEDERLAND. Vol verwachting ging ik naar Drachten en dat werd waargemaakt. Wat een geweldige show. n Prachtige uitstraling.

Nadere informatie

INTERNATIONALE PELS & PLUIM SHOW IN AFFLIGEM (B)

INTERNATIONALE PELS & PLUIM SHOW IN AFFLIGEM (B) Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 5 Foto s: Dirk de Jong (NL) en Jessie Van Welden (B) Rechts en onder: La Flêche haan en hen. Inzender: Hubert Dupuy. Foto: Dirk de

Nadere informatie

Predikaat Kooi Naam inzender Merk Punten Te koop

Predikaat Kooi Naam inzender Merk Punten Te koop Datum: 11/12/15 Catalogus Pagina: 1 Predikaat Kooi Naam inzender Merk Punten Te koop Hoenders Keurmeester: Oers F van (A) FRIES HOEN * Roodpel * Man jong G 1 J Santen van - v.d. Koppe 92.0 G 2 J Santen

Nadere informatie

Friese hoenders seizoen 2011-2012

Friese hoenders seizoen 2011-2012 Friese hoenders seizoen 2011-2012 Zoals u inmiddels gewend bent van de FTC hebben wij (onder andere) aan de hand van de ingestuurde dieren op de clubshow weer een verslag gemaakt over de stand van zaken

Nadere informatie

ARAUCANA S. Tekst en foto s: Anne Cushing (US) Ik ben niet begonnen met Araucana s ondanks

ARAUCANA S. Tekst en foto s: Anne Cushing (US) Ik ben niet begonnen met Araucana s ondanks ARAUCANA S Tekst en foto s: Anne Cushing (US) Ik ben niet begonnen met Araucana s ondanks de uitdagingen die het ras met zich mee brengt, maar VANWEGE die uitdagingen. Ik had me uitgebreid geïnformeerd

Nadere informatie

Braekelclub Nederbraekel E-mail: marcvolkaert@skynet.be Web: www.braekelclub-nederbraekel.be In samenwerking met

Braekelclub Nederbraekel E-mail: marcvolkaert@skynet.be Web: www.braekelclub-nederbraekel.be In samenwerking met WEDSTRIJDREGLEMENT EUROPEES RASKAMPIOENSCHAP VOOR HET BRAKELHOEN en aanverwanten Zottegems hoen, Zingems hoen, Hoen van de Zwalmvallei 13-14 en 15 december 2013 georganiseerd door Braekelclub Nederbraekel

Nadere informatie

KIP. Z.O.- en O.-Aziatische rassen. Cochin. Brahma. tentoonstelling; enkelvoudige kam, grote kinlellen; voetbevederd; hanen henbevederd;

KIP. Z.O.- en O.-Aziatische rassen. Cochin. Brahma. tentoonstelling; enkelvoudige kam, grote kinlellen; voetbevederd; hanen henbevederd; Etnografie 1/6 Z.O.- en O.-Aziatische rassen KIP Cochin Brahma tentoonstelling; enkelvoudige kam, grote kinlellen; voetbevederd; hanen henbevederd; verscheidene kleuren gedrongen vechthoenders tentoonstelling;

Nadere informatie

oktober 2016

oktober 2016 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 3 9-10-11 oktober 2016 Foto s: Jan Schaareman Rechts: Kampioen ganzen. Cacklinggans, wildkleur, vrouw oud, U 97. Inzender: J. Rijs.

Nadere informatie

De Schoonheidspostduiven op de Keistadshow 2009

De Schoonheidspostduiven op de Keistadshow 2009 De Schoonheidspostduiven op de Keistadshow 2009 Tekst en foto s: Sytze de Bruine Met 108 duiven in 9 van de 10 clubrassen toch een mooie inzending, alleen de Giant Homer ontbrak op het appel. We laten

Nadere informatie

Door: Ardjan Warnshuis (D)

Door: Ardjan Warnshuis (D) CHABO S Door: Ardjan Warnshuis (D) Foto: Udo Ahrens. Chabo s, vroeger ook wel Japanse krielen genoemd, zijn een oorspronkelijk krielenras dat vanuit Japan de wereld heeft veroverd. Dit krieltje met haar

Nadere informatie

Catalogus. Jongdierendag. Georganiseerd door de 6 kleindiersportverenigingen uit de Krimpenerwaard

Catalogus. Jongdierendag. Georganiseerd door de 6 kleindiersportverenigingen uit de Krimpenerwaard Catalogus Jongdierendag Georganiseerd door de 6 kleindiersportverenigingen uit de Krimpenerwaard Bergambacht, 19 september 2015 CATALOGUS JONGDIERENDAG KRIMPENERWAARD Voor u ligt de catalogus van de jongdierendag

Nadere informatie

KORT ALLERLEI April 2016 Deel 1b Voor het volgende of vorig scherm: gebruik het muiswiel of de toetsen Page Up en Page Down, of en op het keyboard

KORT ALLERLEI April 2016 Deel 1b Voor het volgende of vorig scherm: gebruik het muiswiel of de toetsen Page Up en Page Down, of en op het keyboard KORT ALLERLEI April 2016 Deel 1b Voor het volgende of vorig scherm: gebruik het muiswiel of de toetsen Page Up en Page Down, of en op het keyboard advertentie Kunstschilder Brett Jarrett Een schilderij

Nadere informatie

43.VHGW Bundesschau, 88. Deutsche Zwerghuhnschau 121. Rheinische Landesverbandsschau RHEINBERG, DUITSLAND NOVEMBER 2016 Foto s: Jan Schaareman

43.VHGW Bundesschau, 88. Deutsche Zwerghuhnschau 121. Rheinische Landesverbandsschau RHEINBERG, DUITSLAND NOVEMBER 2016 Foto s: Jan Schaareman Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 3 43.VHGW Bundesschau, 88. Deutsche Zwerghuhnschau 121. Rheinische Landesverbandsschau RHEINBERG, DUITSLAND 11-13 NOVEMBER 2016 Foto

Nadere informatie

NEDERLANDSE KRULVEERKROPPER?

NEDERLANDSE KRULVEERKROPPER? WAT IS ER GEBEURD MET DE Door: Hein van Grouw (NL/UK) NEDERLANDSE KRULVEERKROPPER? In 1997 werd de Nederlandse Krulveerkropper in zijn land van oorsprong erkend als een nieuw ras. Andere landen volgden,

Nadere informatie

Regionale tentoonstelling

Regionale tentoonstelling Kleinveebond De STER Meeuwen VRAAGPROGRAMMA Regionale tentoonstelling 42 ste Kleindiertentoonstelling 27-28-29 november 2015 Grote - en dwerghoenders Park - en watervogels Sierduiven Konijnen Cavia www.kleinveedestermeeuwen.hoenders.net

Nadere informatie

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1

Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 Trotse eigenaars, top dieren en in het oog lopende fokprestaties Deel 1 HOENDERS OP DE ONETO SHOW gehouden 13 t/m 15 december 2013 Foto s: Sytze de Bruine Op deze tentoonstelling werd tevens de 5 e Europashow

Nadere informatie

HET WELSUMER EI HOORT ER GEWOON BIJ

HET WELSUMER EI HOORT ER GEWOON BIJ HET WELSUMER EI HOORT ER GEWOON BIJ Door Marcel Eissens (NL) De Welsumer heeft zijn naam te danken aan het Overijsselse plaatsje Welsum en is in eerste instantie bekend geworden om de productie van grote

Nadere informatie

hoenders Het Vlaams Neerhof - april - mei - juni 2008

hoenders Het Vlaams Neerhof - april - mei - juni 2008 foto s & tekeningen: Jeroen Muys De Watermaalse baardkriel Dit eerder kleine Belgische ras gekenmerkt door zijn grote levendige ogen is een streling voor het oog. Het kleine kuifje bezorgt het een charmant

Nadere informatie

HOENDERS COCHIN. Tarwe Hen jong 1 ABS A Walther. Koekoekpatrijs Haan jong 2 ABS E Kauffmann

HOENDERS COCHIN. Tarwe Hen jong 1 ABS A Walther. Koekoekpatrijs Haan jong 2 ABS E Kauffmann HOENDERS COCHIN Keurmeester: Hub Maar Tarwe 1 ABS A Walther Koekoekpatrijs 2 ABS E Kauffmann Buff zwartcolumbia 3 95 ZG N Hessel 4 92 G N Hessel Buff blauwcolumbia 5 96 1F N Hessel 6 94 ZG N Hessel Keurmeester:

Nadere informatie

Tekst en foto s: Ardjan Warnshuis.

Tekst en foto s: Ardjan Warnshuis. COCHIN KRIELEN Foto: AE Tekst en foto s: Ardjan Warnshuis. Wie kent ze niet, die kleine vederballen onder onze krielrassen? Ze hebben een wereldwijde bekendheid en worden in vele kleuren gefokt. Volgens

Nadere informatie

Het Herve Hoen. Keurmeestercongres 16 & 17 mei Hub Maar

Het Herve Hoen. Keurmeestercongres 16 & 17 mei Hub Maar Het Herve Hoen Keurmeestercongres 16 & 17 mei 2014 2 Hub Maar Historie *Land van herkomst : België, *erkend in 3 kleurslagen: zwart, blauw (gezoomd), koekoek, *voornamelijk Land van Herve, provincie Luik,

Nadere informatie