1 Opening en vaststelling agenda, korte mededelingen De agenda voor de avond wordt vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Opening en vaststelling agenda, korte mededelingen De agenda voor de avond wordt vastgesteld."

Transcriptie

1 Notulist Jan de Wit Datum Betreft Notulen ledenvergadering #3 Versie 1.0 Datum: 24 april 2013 Locatie: kantoor Dirkzwager, Arnhem Aanwezig: Danny Jaspers (lid), Daniëlle van Woerden (aspirant lid), Hielko Plantenga (lid), Huub Kwekkeboom (lid), Hugo Pelzer (lid), Joep Peters (lid), Judith van de Geer (lid), Leen van Doorn (lid), Menno Kuiper (lid), Marian Louppen (lid), Marcel van Helden (lid), Petra Eijkelkamp (lid), Peter Hafkamp (lid en bedrijfslid Resep), Wessel Westerveld (lid), Willem Bekkers (lid), Huismerk Energie Peter den Biezen (lid), Milieuconsulent Paul van Kempen (lid), InEnergie Martin Marquering (lid, bestuur), Uw Isolatiepartner (lid), Blescad Installatietechniek Rob Blesgraaf (lid), GNMF Maarten Visschers (lid), Groene Transitie Petra Lettink (lid, notulist), LeBlanc duurzaam advies Jan de Wit (lid, bestuur), OutSmart Maarten de Keijzer (lid, bestuur), Watch-e Barbera van der Hoek (lid, bestuur). Te gast: Bas van Nistelrooij en Rick Hovens van Noviovolta, Nijmeegse energiecoöperatie in oprichting (geen lid). Welkom door Maarten Coolen advocaat bij Dirkzwager (vakgroep energie). Hij vertelt dat zij als eerste een partnerschap met de coöperatie zijn aangegaan en voor de leden houdt dat in dat zij een pasje (hebben) ontvangen dat alle leden toegang geeft tot de huisbibliotheek. Deze bevat ook veel informatie over energie en regelgeving. 1 Opening en vaststelling agenda, korte mededelingen De agenda voor de avond wordt vastgesteld. Afmeldingen van de leden: Bureau Cambium Wibo Teerlink, Comfort Company Bas Kiefman, Constans Pos, George Lagerberg, De Isolateur Joeri van den Berg. Mededelingen: Servicepunt De KAS is geopend (De KAS wordt de operationele organisatie van de coöperatie), fungeert als frontoffice, er zijn flexplekken en vergaderruimtes te huur (met korting voor leden) en er is ook lekkere koffie. Lancering van het dienstenconcept 'Service in een Doos' vanavond na de vergadering, hiervoor werken we samen met 32 regionale bedrijven. Frontoffice voor gemeente Arnhem als betaalde dienst van De KAS en gemeente Rheden heeft nu ook serieuze interesse. Oproep vanuit De KAS: kom met ideeën en plannen, denk met ons mee, laat het ons weten wat we allemaal nog kunnen gaan doen/zouden moeten doen. Hiervoor kun je mailen naar service@rijnenijsselenergie.nl.

2 2 2 Notulen ledenvergadering #2 Het verslag van de ledenvergaderingen mag iets beknopter en vooral gericht zijn op genomen besluiten, maar niet te kort want overwegingen en vragen voorafgaand aan besluitvorming zijn ook relevant. Er zijn geen opmerkingen bij het verslag, het verslag wordt bij deze vastgesteld met dank aan de notulist. 3 Jaarstukken Door het bestuur is een verlengd boekjaar aangevraagd bij de Belastingdienst, zie brief bestuur (bijlage A van de vergaderstukken). Het eerste financieel overzicht en jaarverslag zullen in 2014 gepubliceerd worden. 4 Bestuur Het bestuur telde tot nu toe 4 bestuursleden. Door de hoeveelheid werk en behoefte aan verbreding van de draagkracht heeft er een tijdje een vacature uitgestaan. Er hebben zich twee kandidaten gemeld die het bestuur graag wil voorstellen: Daniëlle van Woerden en George Lagerberg. George Lagerberg is helaas afwezig en dat maakt het lastig om over zijn kandidaatstelling te praten. Jan de Wit stelt hem voor. Hij heeft lange ervaring in de energiewereld, loopt nu tegen de pensioenleeftijd en wil zijn tijd graag aan de coöperatie besteden. Hij was een van de eerste leden. De aspirant-leden integriteitscommissie hebben ook met hem gesproken. Daniëlle van Woerden woont en werkt in Arnhem. Zij heeft de onderneming Goedemorgen MKB en werkt bij Teijin als duurzaamheid coördinator. Technische achtergrond en heeft gewerkt bij AkzoNobel. Ze richt zich vooral op processen en verbindingen, vindt de coöperatie een prachtig initiatief en wil graag een bijdrage leveren. Bekijkt duurzaamheid en duurzaam ondernemen in de breedte. Ze is ervan overtuigd dat het niet alleen een niche is, maar dat het hoort bij de manier van werken. De basis staat nu en ze vindt het leuk om bij te dragen aan de volgende stappen, het echt dingen gaan doen. Er wordt gestemd over de kandidaatstelling van beide personen d.m.v. handopstekingen (niemand vond een schriftelijke stemming noodzakelijk). BESLUIT: De vergadering is unaniem voor, er zijn geen stemmen tegen. 5 Integriteitscommissie Tijdens de vorige ledenvergadering is de Integriteitscode van de coöperatie vastgesteld. Nu hebben zich 3 kandidaten gemeld voor de commissie. De kandidaten stellen elkaar voor: Marian Louppen Laurant (kandidaat voorzitter) is analytisch en kan knopen doorhakken, ervaring in de politiek op provinciaal niveau (Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten), is docent voor Saxion Hogescholen, heeft affiniteit met deze ontwikkeling van onderop en ze is ook een van de eerste leden. Joep Peters werkt nu voor gemeente Apeldoorn, heeft veel overheidservaring (op diverse plekken binnen de lokale overheid gewerkt) en is van huis uit jurist. Menno Kuiper heeft een eigen onderneming MVOplossingen (doet veel verslaglegging op mvo gebied).

3 De kandidaten vullen elkaar flink aan en ze hebben al twee overleggen gehad die vruchtbaar waren. Doel van de commissie is volgens henzelf: besluitvorming zo laten verlopen dat het transparant, integer is, stellen zich kritisch op en willen schijn vermijden. Geven gevraagd en ongevraagd advies, 'constructief lastig'. De integriteitscode is leidend voor de commissie, zij doen de 'checks and balances' voor het bestuur. Iedereen van de coöperatie kan de commissie bevragen. Ze gaan niet het werk van het bestuur over doen maar gaan wel kijken naar de procedure van besluitvorming. Dit is ook niet om een toekomstige Raad van Advies te vervangen, er zit natuurlijk wel wat overlap in de structuur straks met RvA maar we zijn een organisatie in oprichting, en het kan nog veranderen. Voor de geïnteresseerden: de integriteitscode staat op de website rijnenijsselenergie.nl. De commissie heeft het bestuur al een brief geschreven over de procedure van het volgende agendapunt en deze is desgewenst ter inzage voor de leden. Er wordt gestemd over de kandidatuur van alle 3 personen. BESLUIT: de vergadering is unaniem voor, de kandidaten zelf onthouden zich van stemming. 6 Energielevering De energiecoöperatie heeft in eerste instantie zelf nog niet de aantallen klanten/omzet om zelf een energiebedrijf met vergunning te worden en daarom willen we de levering via een derde partij regelen. We stemmen hierover in twee stappen eerst over de procedure daarna over het besluit zelf. Besluit hoeft niet perse vandaag te vallen, maar dan graag een duidelijke opdracht aan het bestuur meegeven. Dan komt er voor de zomer nog een extra ledenvergadering voor het besluit. Procedureel George Lagerberg heeft de wegingsfactoren opgesteld en de procedure van kiezen ontworpen. Helaas is hij nu niet aanwezig voor uitleg. Als we nog geen eigen projecten hebben starten we als wederverkoper. Daar verdienen we niet het meeste geld mee, zie bijgevoegde uitleg vergaderstukken. We willen natuurlijk naar projecten want het gaat juist om lokale energie productie! De wegingsfactoren roepen vragen op: Lokale prijsstelling is niet mogelijk volgens Huismerk Energie dus dan zou het niet terecht zijn als wegingsfactor. Lokale prijsstelling kan wel als we het zelf bepalen door onze eigen opwekkingsprojecten. Bij Greenchoice zullen ze ten allen tijde aan hun eigen prijsstelling vasthouden. Is Martin Marquering als bestuurslid bij deze beslissing betrokken? Want hij is met zijn bedrijf InEnergie een van de partijen. Nee, Martin is niet aanwezig geweest bij de gesprekken hierover, zelfs niet bij de interviews die George met de bedrijven heeft gevoerd. o Waarom deze longlist, er zijn toch nog meer bedrijven? Er is uitgegaan van de lijst van vergunninghouders van de energiekamer (autoriteit consument en markt)

4 4 InEnergie is ook opgenomen. Wegens faillissement Trianel moet InEnergie op zoek gaan naar nieuwe partner. Zij hebben nu besloten zelf vergunninghouder te worden InEnergie verwacht de vergunning in juli in handen te hebben.. Monitoring moet straks ook goed mogelijk zijn ivm de doelstelling energiebesparing. Ons streven is niet om de goedkoopste te zijn maar wel regionaal en duurzaam. Wat houdt de wegingsfactor Risico en overstap in? Hier gaat het vooral om de financiële risico's die afgedekt zouden moeten zijn. Het bestuur vraagt aan de leden of de weging van de wegingsfactoren oke is zoals beschreven staat in de vergaderstukken? Daarop komt de wedervraag: Waarom deze 5? Zijn er geen andere mogelijk? Wat zijn de argumenten? Het punt dat nu eigenlijk aan de orde is, is dat het vooral gaat om vertrouwen. De leden geven aan dat het lastig is om een oordeel te vellen (als leken). We vertrouwen erop dat het bestuur en George hun werk hebben gedaan. Er wordt gestemd over instemming met de procedure om een leveringsbedrijf te kiezen. BESLUIT: 1 onthouding, 3 stemmen tegen, de rest is voor goedkeuring van de procedure zelf. Inhoudelijk Vragen: InEnergie stond niet op de longlist, waarom niet? Huismerk Energie stond er eerst ook niet bij, deze zijn er later bijgekomen als mogelijke opties. Waarom zijn juist de 4 bedrijven van de shortlist niet gescoord in de longlist? In de tabel betekent een kruis een negatieve score, bij geen markering is het juist een positieve score. Kan er wel voldaan worden aan de administratieve processen als twee bedrijven zo jong zijn? Dit is ingeschat door George en het wordt getoetst door de Energiekamer. Zou deze dan wel zo zwaar moeten wegen? De Energiekamer kijkt alleen of de administratieve processen goed zijn, maar kijkt niet naar welke processen er allemaal gedaan worden. Belangrijk is ook dat onze klanten kunnen kiezen uit energie van de diverse lokale projecten die we straks hebben (bv van de windmolen of juist zonneenergieproject op een specifiek object). Het bestuur stelt voor om het inhoudelijke besluit uit te stellen, want er zijn teveel inhoudelijke vragen die vooral door George beantwoord kunnen worden. BESLUIT: Met meerderheid van stemmen aangenomen. ACTIEPUNT: De vragen die leden hebben kunnen ze direct aan George mailen of aan een van de bestuursleden. George zal dan de vergadering voorbereiden op basis van die vragen. ACTIEPUNT: Het bestuur prikt een nieuwe datum voor de zomer want in de zomer is het goed klanten werven en dat momentum willen we niet verliezen. 7 Agendapunt werkgroepen Wordt ivm met de tijd en de afwezigheid van de vertegenwoordigers geschrapt.

5 8 Oprichting De KAS BV Binnen dit operationele onderdeel van de coöperatie gaat er veel verhandeld en uitgevoerd worden daarom is er het voorstel een eenvoudige BV op te richten met als enige aandeelhouder de coöperatie. Dirkzwager heeft hiervoor al de conceptstatuten opgesteld die met de vergaderstukken meegestuurd zijn. De euro inleggeld, waar komt die vandaan? Dit is een deel van het bedrag dat de gemeente heeft gesubsidieerd. Het is als basisbedrag gestort om de basale onderdelen van De KAS een jaar van te laten draaien. Is er geen bestuursaansprakelijkheidsverzekering nodig? En loopt Jan als directeur niet teveel risico's? De risico's vallen mee volgens Dirkzwager. En straks zal er in het energiegedeelte het meeste geld omgaan en dat komt niet in De KAS BV. Voor alle aparte onderdelen zullen aparte eenheden opgetuigd worden. Zijn er belangen die tegengesteld kunnen zijn tussen de verschillende takken die lastig zijn voor Jan? In principe niet en als mogelijk wel, dan let het bestuur en de integriteitscommissie ook op. Mocht het toch wel het geval zijn, dan neemt het bestuur de beslissing over en zal de belanghebbende (Jan) daar geen rol in spelen. De consequentie zou dan kunnen dat Jan als voorzitter niet kan meebesluiten over de beslissingen over De KAS. Jan bevestigt nogmaals dat als er een andere kandidaat is voor het voorzitterschap van het bestuur van de coöperatie, dan is die persoon welkom om zich op te werpen voor de functie. Het bestuur wil juist op afstand blijven en daarom geven ze de werkzaamheden voor De KAS graag aan Jan over, maar wel binnen de spelregels die afgesproken zijn. Met De KAS BV is de organisatie meer slagvaardig. Er wordt gestemd over oprichtring van De KAS BV zoals vastgesteld in concept statuten. BESLUIT: unaniem vastgesteld, iedereen is voor. Het officiële deel van de vergadering wordt gesloten. 9 Lancering Service in een Doos Na de afsluiting vraagt Jan nog even kort de aandacht voor de lancering van het dienstenconcept Service in een Doos van De KAS. Vanaf morgen zijn de dozen te koop in de webwinkel van de coöperatie: Daar zijn ook alle beschrijvingen van de dozen te vinden. Het gaat om diensten op het gebied van energiebesparing of zelf energie opwekken. Leden krijgen 10% korting op alle bestellingen in de webwinkel. Inwoners van Arnhem (ook niet-leden) krijgen 10 korting op het totaal van hun bestelling.

1. Opening & vaststelling agenda, korte mededelingen

1. Opening & vaststelling agenda, korte mededelingen AGENDA LEDENVERGADERING #4 Datum woensdag 19 juni 2013 Inloop vanaf 19:30 Tijd: 20:00 uur 22:00 1. Opening & vaststelling agenda, korte mededelingen 2. Notulen ledenvergadering #3 Bijlage A: 20121213 notulen

Nadere informatie

c. Interactie met leden over gewenste activiteiten voor 2014

c. Interactie met leden over gewenste activiteiten voor 2014 AGENDA LEDENVERGADERING #5 Datum: donderdag 31 oktober 2013 Locatie: Bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a. Arnhem Inloop: vanaf 19:30 Tijd: 20:00 uur 22:00 1. Opening & vaststelling agenda, korte

Nadere informatie

1. Algemene Ledenvergadering (ALV) Rijn en IJssel Energie Coöperatie

1. Algemene Ledenvergadering (ALV) Rijn en IJssel Energie Coöperatie N O T U L E N Datum 2012-12-13 Betreft Notulen ledenvergadering 13 december 2012 1. Algemene Ledenvergadering (ALV) Rijn en IJssel Energie Coöperatie Datum: 13 december 2012 Locatie: De Lommerd, Arnhem

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019

Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019 Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019 Locatie: Sterrenschool Het Universum, Max Planckstraat 74, 1341 DA Almere 1. Opening De voorzitter opent om 20:05 uur de

Nadere informatie

1. Opening & vaststelling agenda, korte mededelingen

1. Opening & vaststelling agenda, korte mededelingen AGENDA LEDENVERGADERING #3 v3 Datum 2013-04-24 Locatie Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Velperweg 1, Arnhem Tijd: 20:00 uur 22:30 Inloop vanaf 19:30 1. Opening & vaststelling agenda, korte mededelingen

Nadere informatie

Johan ten Brinke. workshop Energiecoöperaties 12 mei 2014

Johan ten Brinke. workshop Energiecoöperaties 12 mei 2014 Johan ten Brinke workshop Energiecoöperaties 12 mei 2014 Basis spelregels Programma is bedoeld als een leidraad Interactie belangrijker dan monoloog, alleen de eindtijd staat vast We praten vrijuit en

Nadere informatie

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen In dit reglement kunnen verwijzingen staan in de mannelijke persoonsvorm, maar hier dient men ook de vrouwelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid! Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari 2016. Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen

Nadere informatie

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering.

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vergeb. Doelstelling Artikel 1 De vereniging heeft als doel het bewaken van de continuïteit van administratieve software pakketten van BCT Guiding Documents die in gebruik zijn

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

Artikel 13 Algemene bepaling Wanneer ten aanzien van enige bepaling van de statuten of van dit huishoudelijk reglement verschil van opvatting blijkt

Artikel 13 Algemene bepaling Wanneer ten aanzien van enige bepaling van de statuten of van dit huishoudelijk reglement verschil van opvatting blijkt HUISHOUDELIJK REGLEMENT NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen, gevestigd te Amsterdam; zoals van kracht per 31 maart 2006 Artikel 1 Lidmaatschapscriteria 1. Naast de vereisten voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Dit Huishoudelijk Reglement is ingesteld krachtens artikel 23 van de statuten. 2. In dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VvSL

Huishoudelijk Reglement VvSL Huishoudelijk Reglement VvSL Preambule. In de statuten van de VvSL is in artikel 12 huishoudelijk reglement het volgende opgenomen: De algemene vergadering stelt op voorstel van het algemeen bestuur en

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee

ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee Het lidmaatschap van de vereniging ingevolge hoofdstuk 2 van de Statuten Artikel 1: Categorieën 1. De vereniging kent

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

NOTULEN. Aanwezig ter vergadering:

NOTULEN. Aanwezig ter vergadering: NOTULEN van het verhandelde 1 tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Fugro N.V., gehouden ten kantore van de vennootschap in Leidschendam op 27 november 2013. Aanwezig ter vergadering: Leden

Nadere informatie

Commissie van Advies reglement

Commissie van Advies reglement Commissie van Advies reglement CvA-Reglement Commissie van Advies reglement Stichting Studenten Activiteiten Paragraaf 1 algemeen Art.1 Art.2 Art.3 Het Commissie van Advies reglement is het reglement van

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 24 APRIL 2015 De gewone algemene

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat ARDOOIE B.T.W. BE RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat ARDOOIE B.T.W. BE RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 28 APRIL 2017 De gewone algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden AFDELINGS REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling van LTO Noord is genaamd: Rijn- en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de. Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de. Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) Versie 4.1 2007 Vastgesteld in bestuursvergadering van 02 oktober 2007 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K.

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. STATUTEN Artikel 1: ALGEMEEN 1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. 2. De B.D.K. zetelt in Gorinchem. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad

Reglement van de Ouderraad Reglement van de Ouderraad Onderdeel van: Brederode Daltonschool Willem de Zwijgerlaan 110, 2082 BD Santpoort-Zuid Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: Het Dagelijks bestuur,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 14-03-2016 Studievereniging Gezondheidszorgpsychologie Radboud Universiteit Nijmegen 1. Algemene bepalingen 1.1 Op basis van artikel 24 van de statuten van de Studievereniging Halo, hierna te noemen de

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

3. Tijdens de laatste CvA van het bestuursjaar zullen de voorzitters en de aspirant-voorzitters

3. Tijdens de laatste CvA van het bestuursjaar zullen de voorzitters en de aspirant-voorzitters Het Commissie van Advies reglement is het reglement van de Commissie van Advies, hierna te noemen CvA, van de Stichting Studenten Activiteiten, hierna te noemen SSA. Het doel van de CvA, binnen de stichting,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Coöperatie ValleiEnergie U.A.

Huishoudelijk Reglement Coöperatie ValleiEnergie U.A. Huishoudelijk Reglement Coöperatie ValleiEnergie U.A. Dit huishoudelijk reglement sluit aan op de statuten van de Coöperatie ValleiEnergie U.A. (verder CVE), zoals ze voorgelegd worden aan de ALV van november

Nadere informatie

Oudervereniging van De Zonnewende Huishoudelijk Reglement

Oudervereniging van De Zonnewende Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement 03-10-2016 Ouderraad te Apeldoorn. (Goedgekeurd in de ledenvergadering van 03-10-2016) A. Algemeen... - 4 - Artikel 1 Begripsbepalingen... - 4 - Artikel 2 Samenstelling... - 4 -

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

STATUTEN NAAM, VESTIGINGSPLAATS EN DUUR RECHTSPERSOONLIJKHEID DOEL EN MIDDELEN AANMELDING. Statuten beleggingsclub The Bulls Rotterdam 1

STATUTEN NAAM, VESTIGINGSPLAATS EN DUUR RECHTSPERSOONLIJKHEID DOEL EN MIDDELEN AANMELDING. Statuten beleggingsclub The Bulls Rotterdam 1 STATUTEN NAAM, VESTIGINGSPLAATS EN DUUR Artikel 1 Oprichting De naam van de club is: Jongeren Beleggingsclub The Bulls Rotterdam. Gevestigd te ROTTERDAM. Opgericht op 1 juli 2012 en aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van de Drechtraad op 5 april 2006

Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van de Drechtraad op 5 april 2006 bijlage 2 Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van de Drechtraad op 5 april 2006 Onderwerp Reglement van Orde Bijlagen - Reglement van orde voor de Drechtraad agendapunt 6 datum 22 maart 2006

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt op voorstel van het bestuur vastgesteld door de Algemene Vergadering.

Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt op voorstel van het bestuur vastgesteld door de Algemene Vergadering. Uitvaartvereniging Voerendaal Kerkplein 43 6367 EN Voerendaal. Huishoudelijk Reglement Artikel 1 De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt op voorstel van het bestuur vastgesteld door de Algemene Vergadering.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de vereniging Kras B

Huishoudelijk reglement van de vereniging Kras B Huishoudelijk reglement van de vereniging Kras B zoals vastgesteld door de algemene ledenvergadering van de vereniging Kras B op 14 december 2001 en gewijzigd op 23 maart 2003, 4 oktober 2003. 1. Algemeen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017 DELTA LLOYD AZIË DEELNEMINGEN FONDS N.V. i.l. DELTA LLOYD DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD DOLLAR FONDS N.V. DELTA LLOYD EURO CREDIT FUND N.V. DELTA LLOYD EUROPEES DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT O.b.s. Henri Dunant Kerkstraat 15 3363BP Sliedrecht Versie: April 2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 2 3. De MR leden 3.1 bezetting...

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsdeelraad Hendrik Boogaardschool Rode Kruislaan van Stichting Floréo te Maassluis Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken van de

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats.

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats. Aan de leden van Vereniging De Jonge Balie te Gelderland mr. L.C.M. Veerbeek Tel: 06 55856130 secretaris.jongebalie@pvdb.nl www.jongebaliegelderland.nl Nijmegen, 16 mei 2018 Betreft: Oproeping algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

HHR MR Max Havelaar versie 22 januari 2015

HHR MR Max Havelaar versie 22 januari 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD van de Max Havelaarschool behorend tot de Stichting Christelijke Onderwijs Delft e.o. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 3.1 Aantal leden

Nadere informatie

VEM Buitengewone Ledenvergadering 13 mei 2019

VEM Buitengewone Ledenvergadering 13 mei 2019 Aanwezige bestuursleden: Voorzitter: Femke Hoffman Secretaris: Petra van Weegberg Bestuurslid: Trudy Vosters Pagina 1 13-05-2019 VEM Buitengewone Ledenvergadering 13 mei 2019 Afgemeld bestuursleden: Ingrid

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG TER TOELICHTING: REGLEMENTAIR KADER De juridische grondslag van het Reglement van Orde van de Faculteitsraad ligt in het Reglement van de Faculteit

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. MR leden 3 4. Taakomschrijvingen 4 5. Vergaderingen, aanwezigen,

Nadere informatie

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij Artikel 1 - Inleiding 1. Dit reglement is opgesteld als richtlijn en ter aanvulling op de bestuurlijke taak- en rolverdeling, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden opgenomen in de statuten van de

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming 1 Begripsbepaling REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR KINDERRIJK Inclusief bijlage stroomschema besluitvorming 1.1 In dit reglement van de Raad van Bestuur wordt verstaan: a) KinderRijk: Stichting KinderRijk gevestigd

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 29 APRIL 2016 De gewone algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VETERANEN VERENIGING REGIMENT LIMBURGSE JAGERS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VETERANEN VERENIGING REGIMENT LIMBURGSE JAGERS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VETERANEN VERENIGING REGIMENT LIMBURGSE JAGERS Voor de eerste maal vastgesteld in de algemene ledenvergadering te Oirschot op 5 november 2011. NAAM EN ZETEL Artikel 1 De

Nadere informatie

Riek Janssen, voorzitter van Accio, heet alle aanwezigen welkom in Wijkcentrum Hatert. Zij vertelt hoe belangrijk het voor Accio is om contact met

Riek Janssen, voorzitter van Accio, heet alle aanwezigen welkom in Wijkcentrum Hatert. Zij vertelt hoe belangrijk het voor Accio is om contact met Riek Janssen, voorzitter van Accio, heet alle aanwezigen welkom in Wijkcentrum Hatert. Zij vertelt hoe belangrijk het voor Accio is om contact met huurders te hebben. Het is fijn dat er zoveel mensen gekomen

Nadere informatie

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord (pagina 3) Inleiding (pagina 3) Bestuur Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen 2015-2016 (pagina 4) Portefeuilleverdeling (pagina

Nadere informatie

Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF

Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF 1. Inleiding 1.1. In dit Reglement van de Financiële Commissie van NOC*NSF worden de volgende definities gehanteerd: Algemeen Directeur : de statutair

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Notulen. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch

Notulen. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch Notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch 1. Opening De voorzitter, de heer Duron, opent om 10.10

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN TOEPASSINGSGEBIED

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN TOEPASSINGSGEBIED Bladzijde 1 van 8 HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN Artikel 1 TOEPASSINGSGEBIED 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "District Den Haag en Omstreken. 2. In dit reglement

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen

Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen Vooraf Dit voorstel voor een afdelingsreglement is tot stand gekomen door de reglementen van de voorgaande

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Uitvaartvereniging St.-Annaparochie/Nij Altoenae

Huishoudelijk reglement van Uitvaartvereniging St.-Annaparochie/Nij Altoenae Huishoudelijk reglement van Uitvaartvereniging St.-Annaparochie/Nij Altoenae Algemene bepalingen Artikel 1: Ieder lid van de Uitvaartvereniging St.-Annaparochie/Nij Altoenae onderwerpt zich behalve aan

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

rjc/phr/ / CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode Mr M.J. Meijer c.s., notarissen

rjc/phr/ / CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode Mr M.J. Meijer c.s., notarissen 1 CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode 2 Heden, @, verschenen voor mij, mr Rudolf Jan Cornelis van Helden, notaris te Amsterdam: 1. @ 2. @De comparanten verklaarden bij deze een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Noordoostpolder Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling is genaamd: de afdeling Noordoostpolder

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting International Student Productions Enschede. 2. De stichting kan zich in het maatschappelijk verkeer bedienen van de verkorte naam: Stichting

Nadere informatie

3. Dit directiereglement kan - na overleg met de directeur - worden aangevuld en gewijzigd bij besluit van de raad van toezicht.

3. Dit directiereglement kan - na overleg met de directeur - worden aangevuld en gewijzigd bij besluit van de raad van toezicht. Directiereglement Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld door de directeur en vastgesteld door de raad van toezicht ingevolge artikel 19 van de statuten van Stichting Wemos (de

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Verwezenlijking van het doel van de vereniging

Verwezenlijking van het doel van de vereniging Verwezenlijking van het doel van de vereniging Artikel 1 De verwezenlijking van de in de statuten in artikel 2 omschreven doelstelling geschiedt als volgt: Bij overlijden van een lid of één van zijn mede-ingeschrevenen

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP.

STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP. STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP. DOEL EN MIDDELEN TER BEREIKING DAARVAN Artikel 2. 1. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglementen van Stichting Healing Beyond Borders Europa

Huishoudelijke Reglementen van Stichting Healing Beyond Borders Europa 1. 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat onder de statuten: de statuten van Stichting Healing Beyond Borders Europa. De overige in dit reglement voorkomende begrippen hebben, indien deze

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren DEEL 1 REGELINGEN TEN AANZIEN VAN HET LANDELIJK BESTUUR Artikel 1 Functieverdeling De bestuursleden verdelen, met inachtneming van het bepaalde in

Nadere informatie

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen 1 Afdelingsreglement Jonge Democraten Groningen Vastgesteld op de Algemene Afdelingsvergadering van 29 januari 2013 en voor het laatst gewijzigd op 9 maart 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Energie van ons allemaal

Energie van ons allemaal VNO-NCW Themabijeenkomst Energietransitie Michael Fraats Trianel Energie B.V. 28 November 2011 1 Energie van ons allemaal 30-11-2011 2 Energie van ons allemaal is de essentie van Trianel Energie: Gericht

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG NAAM EN ZETEL, Artikel 1: De vereniging draagt de naam oudervereniging van de katholieke basisschool School op de Berg en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

CP17. het werkoverleg

CP17. het werkoverleg CP7 het werkoverleg Als u in Nederland aan het werk bent, overlegt u ook vaak met collega s over het werk. Soms overlegt u tijdens het werk met een colleg Soms doet u ook mee aan een speciaal werkoverleg

Nadere informatie