Editie november - december 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Editie november - december 2012"

Transcriptie

1 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat Liedekerke Tel Fax Nieuwsbrief Editie november - december 2012 Vlaamse Regering wijzigt voorwaarden verbeterings- en aanpassingspremie en renovatiepremie. Op 26 oktober 2012 heeft de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring gehecht aan de wijziging van de verbeterings- en aanpassingspremie en de renovatiepremie. Vanaf 1 januari 2013 wordt het kadastraal inkomen geschrapt als voorwaarde voor de toekenning van een verbeterings- en aanpassingspremie. Vanaf 1 januari 2014 wordt de ouderdomsvoorwaarde voor een woning om in aanmerking te komen voor een verbeteringspremie opgetrokken van 20 tot 25 jaar. Daarmee wordt de ouderdomsvoorwaarde van de verbeteringspremie gelijkgeschakeld met de ouderdomsvoorwaarde van de renovatiepremie. Bij de renovatiepremie werd tot nu toe gesteld dat de werkzaamheden dienden uitgevoerd te worden door een geregistreerde aannemer. In navolging van het recente afschaffen van de verplichting tot registratie voor het verlaagd BTW-tarief, wordt de registratieverplichting binnen de renovatiepremie eveneens afgeschaft. Bron:

2 Wie energiezuinig bouwt krijgt extra korting op onroerende voorheffing Wie vanaf volgend jaar een energiezuinige woning bouwt, kan rekenen op een korting van 50 en zelfs 100 procent op de onroerende voorheffing. De Vlaamse regering keurde hat voorstel van de ministers Freya Van den Bossche (SP.A) en Philippe Muyters (N-VA) goed. Wie een woning bouwt die nog zuiniger is dan de huidige norm, kan sinds het aanslagjaar 2009 rekenen op een korting van 20 of 40 procent op de onroerende voorheffing voor een periode van tien jaar. Sindsdien is de energienorm wel al aangescherpt en in 2013 zal de norm nog verstrengen. Deze verstrenging van energienormen wil de Vlaamse regering laten samengaan met hogere kortingen op de onroerende voorheffing. Wie energiezuiniger bouwt dan de norm, mag rekenen op een korting van 50 procent. Wie véél beter doet, krijgt een korting van 100 procent op de oproerende voorheffing. Wel belangrijk om bij te vermelden: de premie zal wel slechts gedurende vijf jaar worden toegekend. Maar volgens de bevoegde ministers, Van den Bossche en Muyters, betekent dit nog altijd winst. (bron:belga) Nieuwe regeling uitbetaling REG-premies Wie energiebesparende investeringen doet, kan bij Eandis een REG-premie aanvragen. Vroeger kon dat tot en met 30 juni van het jaar dat volgde op de factuurdatum. Voortaan hebt u precies een jaar de tijd, vanaf de factuurdatum, om uw aanvraag te in te dienen. Met andere woorden, als uw factuur is opgemaakt op 12 maart 2012, dan moet uw aanvraag Eandis bereiken ten laatste op 12 maart Meer informatie over REG-premies op Registratie van aannemers afgeschaft Sinds 1 september 2012 is de registratie van aannemers afgeschaft. Vroeger moest u voor bepaalde werken in uw woning een beroep doen op een geregistreerde aannemer om een belastingvoordeel te kunnen genieten (bv. belastingverminderingen). Een beroep doen op een geregistreerde aannemer is nu dus geen voorwaarde meer om recht te hebben op een aantal belastingvoordelen. De maatregel geldt voor werken uitgevoerd vanaf 1 januari 2011, dus met terugwerkende kracht.

3 Om welke belastingvoordelen gaat het? de belastingvermindering voor energiebesparende de belastingvermindering voor uitgaven voor de beveiliging van een woning tegen inbraak of brand de belastingvermindering voor uitgaven voor de vernieuwing van woningen verhuurd via een sociale verhuurkantoor Net zoals vroeger moeten de levering en de plaatsing van de materialen uitgevoerd worden door een aannemer (die nu niet meer geregistreerd moet zijn) om recht te geven op een belastingvoordeel. Als u de werken zelf uitvoert, geniet u dus geen belastingvoordeel. Als u zelf de materialen of apparaten aankoopt en ze vervolgens laat installeren door een aannemer geven alleen de uitgaven voor de plaatsing recht op een belastingvoordeel. Bron: Energieleveranciers mogen niet langer klanten weigeren Energieleveranciers mogen niet langer klanten weigeren omdat die bij een andere leverancier schulden hebben. Ze kunnen de klanten wel nog weigeren als die bij henzelf nog schulden hebben. Dat meldt de Vlaamse energieregulator Vreg. Het is een van de maatregelen om gezinnen met betalingsmoeilijkheden opnieuw bij de "gewone" leveranciers te krijgen, in plaats van bij de distributienetbeheerders. Momenteel worden klanten die door hun leverancier aan de deur worden gezet wegens betalingsmoeilijkheden, opgevangen door hun distributienetbeheerder. Daar betalen ze echter een "ontradend" tarief dat tot 30 procent hoger ligt dan op de commerciële markt. Er komen nog andere maatregelen aan om die mensen opnieuw op de commerciële markt te krijgen. Zo zullen klanten die richting netbeheerder zijn doorgestuurd, een brief krijgen waarin het dure ontradende tarief wordt vergeleken met het laagste tarief op de commerciële markt. De netbeheerder zal zijn klanten -indien die schuldenvrij zijn - een keer per jaar ook een lijst van tien interessante aanbiedingen op de markt bezorgen. Voor de laatste twee maatregelen is nog geen startdatum vastgelegd. (Bron:Belga/RDM)

4 CVBA PROVIDENTIA BOUWT OOK HUURAPPARTEMENTEN VOOR TWEEVERDIENERS In wijk Monnikbos (Heidestraat) wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van 24 huurappartementen. Het project bestaat uit twee afzonderlijke bouwblokken, waarin telkens zes gelijkvloerse en zes duplexappartementen zijn ondergebracht. 18 van deze appartementen zullen worden toegewezen aan de kandidaat-huurders die beantwoorden aan de voorwaarden van het sociaal huurstelsel. De overige 6 zullen toegewezen worden volgens het Vlabinvest toewijzingssysteem. 6 semi-sociale appartementen (via Vlabinvest): - 3 appartementen met 1 slaapkamer voor max. 2 personen (gelijkvloers) - 3 appartementen met 2 slaapkamers voor max. 3 personen (duplex 1 ste verdieping) De voorwaarden voor toewijzing van deze zes appartementen zijn verschillend van deze voor de sociale huurwoningen. Kom ik in aanmerking? Om in aanmerking te komen als Vlabinvest-kandidaat moet je: - Meerderjarig zijn - Ingeschreven zijn in het bevolkings- of vreemdelingenregister - Aan de inkomensvoorwaarden voldoen (voor Vlabinvest liggen deze hoger dan bij de sociale huurappartementen) - Aan de eigendomsvoorwaarden voldoen, geen bebouwbaar of bebouwd onroerend goed in volle eigendom hebben of volledig in vruchtgebruik hebben. Inkomensvoorwaarden Vlabinvest richt zich tot personen en gezinnen die voldoen aan de volgende inkomensvoorwaarden voor wat betreft huurwoningen: Alleenstaande zonder persoon ten laste Alleenstaande met ernstige handicap Anderen per persoon ten laste te verhogen met euro euro euro euro Deze bedragen zijn de geïndexeerde bedragen die van toepassing zijn in het jaar Er wordt gekeken naar uw inkomen van drie jaar terug. Voorrangsregeling Vlabinvest zet zich in voor het behoud van het Vlaamse karakter in de rand rond Brussel. Als je een sterke maatschappelijke, socioculturele en/ of economische band hebt met het Vlabinvest-gebied, kan je voorrang krijgen. Inschrijving Inschrijvingsformulieren, voor zowel de sociale als de Vlabinvest huurappartementen, kunnen bekomen worden bij: C.V.B.A. Providentia - Brusselsesteenweg Asse, t.a.v. mevr. Elke Van Hoefs T info@providentia.be

5 Ter herinnering: Samenaankoop dak- en zoldervloerisolatie In het najaar organiseert het Educatief centrum de Paddenbroek van Gooik samen met de provincie Vlaams-Brabant, ACV en ACW Halle- Vilvoorde, het ABVV, PajoPower en de 15 gemeenten van het Pajottenland vanuit haar Kyoto in het Pajottenlandproject een informatie- en samenaankoopactie rond dak- en zoldervloerisolatie. Concreet worden er vanaf 15/10 in elke gemeente van het werkingsgebied opnieuw informatieavonden georganiseerd over dak- en zoldervloerisolatie. Deskundigen van Dialoog, het steunpunt duurzaam bouwen van de provincie Vlaams-Brabant, en de lokale woonconsulenten zullen concrete informatie geven over dit onderwerp: wat is dak- en/of zoldervloerisolatie, waarvoor kunnen we het gebruiken, hoeveel energie en geld kunnen we hiermee besparen, hoe wordt dit best geplaatst en wat zijn de huidige premies en fiscale stimuleringsmiddelen hiervoor? Hieronder vindt u de data en locaties van de informatieavonden in uw buurt: Dinsdag 04/12/2012 Roosdaal Parochiezaal, Abeelstraat 83 Kattem (Roosdaal) Woensdag 12/12/2012 Ternat CC De Ploter, Kerkstraat 4 (St. Katarina Lombeek) Dinsdag 08/01/2013 Liedekerke Gemeenschapscentrum De Warande, Polyvalente Zaal Opperstraat 29 (Liedekerke) Dinsdag 05/02/2013 Affligem Dr.Tistaertzaal, gemeentehuis, Bellestraat 99 Affligem Deze informatieavonden starten telkens om 20u. Vanaf 05/01/2013 worden er vervolgens contactavonden georganiseerd met de geselecteerde aannemers en handelaren. Tijdens 11 contactavonden kunnen alle inwoners van de deelnemende gemeenten komen luisteren naar de voorwaarden van deze handelaren en aannemers binnen de samenaankoopactie. Iedere Pajot kan ook een individuele en vrijblijvende offerte vragen voor het laten isoleren of het zelf isoleren van zijn/haar dak of zoldervloer en dit tegen de voordelige voorwaarden van de samenaankoopactie. Deze contactavonden gaan door op de volgende data en locaties: Woensdag 30/01/2013 Roosdaal Parochiezaal, Abeelstraat 83 Kattem (Roosdaal) Maandag 04/02/2013 Liedekerke Gemeenschapscentrum De Warande Polyvalente Zaal Opperstraat 29 (Liedekerke) Dinsdag 19/02/2013 Ternat CC De Ploter, Kerkstraat 4 (St. Katarina Lombeek) Dinsdag 26/03/2013 Affligem Dr.Tistaertzaal, gemeentehuis, Bellestraat 99 (Affligem) Deze contactavonden starten telkens om 20u.

6 Waar kunt u terecht? Kies de dag en de plaats die voor jou het gemakkelijkste is. Liedekerke In het sociaal huis Elke woensdag van 13.30u tot 16.00u Elke 2 de donderdag van de maand van 18.00u tot 20.00u Affligem In het gemeentehuis Elke maandag van 13.30u tot 16.00u Elke 1 ste dinsdag van de maand van 18.00u tot 20.00u Roosdaal In het gemeentehuis Elke vrijdag van 08.30u tot 12.00u Elke 4 de dinsdag van de maand van 18.00u tot 19.30u Ternat In het OCMW Elke eerste en derde dinsdagvoormiddag van de maand van 08h30 tot 11h30 In het gemeentehuis (technische dienst) Elke tweede en vierde donderdagvoormiddag van de maand van 8h30 tot 12h00 Elke derde donderdagavond van de maand van 18h tot 20h in het gemeentehuis (technische dienst). Is het niet mogelijk om tijdens deze dagen tot bij ons te komen? Geen nood, dan kan u een persoonlijke afspraak maken met de woonconsulente. Contactgegevens Liedekerke Wonen@liedekerke.be 053/ Fax 053/ Affligem Nathalie Meert waarnemend coördinator Nathalie.meert@affligem.be Tel. 053/ Fax 053/ Roosdaal Lydia Bulté woonconsulente Lydia.bulte@roosdaal.be Tel. 054/ Fax 054/ Ternat Katrien Geeraerts woonconsulente Katrien.geeraerts@ternat.be Tel. 02/ OCMW (alle weekdagen behalve donderdag) Tel. 02/ Gemeentehuis (enkel op donderdag)

Editie november - december 2014

Editie november - december 2014 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 57 E-mail: wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Beste wensen voor 2013!

Beste wensen voor 2013! Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 57 Fax 053 64 55 59 E-mail: wonen@liedekerke.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Editie september - oktober 2012. Samenaankoop dak- en zoldervloerisolatie

Nieuwsbrief. Editie september - oktober 2012. Samenaankoop dak- en zoldervloerisolatie Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 57 Fax 053 64 55 59 E-mail: wonen@liedekerke.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Editie januari - februari 2014

Nieuwsbrief. Editie januari - februari 2014 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 17 E-mail: wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Beste wensen voor 2014!

Beste wensen voor 2014! Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 57 E-mail: wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Editie maart - april 2014

Nieuwsbrief. Editie maart - april 2014 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 57 E-mail: wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Editie mei - juni 2014

Nieuwsbrief. Editie mei - juni 2014 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 17 E-mail: wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie mei juni 2015

Nieuwsbrief Editie mei juni 2015 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging, Roosdaal en Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Tel. 053 64 55 17 wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief Editie mei juni 2015 ILV Regionaal

Nadere informatie

STEEDS MEER VLAMINGEN ISOLEREN HUN SPOUWMUUR.

STEEDS MEER VLAMINGEN ISOLEREN HUN SPOUWMUUR. Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 57 Fax 053 64 55 59 E-mail: wonen@liedekerke.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Brandgevaar in huis: Oververhitte elektronica

Nieuwsbrief. Brandgevaar in huis: Oververhitte elektronica Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 17 E-mail: wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie september oktober 2015

Nieuwsbrief Editie september oktober 2015 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke Roosdaal en Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 17 wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat

Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem,, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Tel. 053 64 55 17 E-mail: wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief Editie maart -

Nadere informatie

GRATIS. Fijne Pasen gewenst! INFONAMIDDAG HOU JEZELF EN JE HUIS JONG EN GEZOND. Editie maart april 2013

GRATIS. Fijne Pasen gewenst! INFONAMIDDAG HOU JEZELF EN JE HUIS JONG EN GEZOND. Editie maart april 2013 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 57 Fax 053 64 55 59 E-mail: wonen@liedekerke.be

Nadere informatie

Infodossier wonen Sociaal kopen

Infodossier wonen Sociaal kopen Infodossier wonen Sociaal kopen Inhoudsopgave 1. Een kort woordje uitleg... 2 2. Een woning kopen via een sociale huisvestingsmaatschappij... 3 3. Vlabinvest... 5 4. Sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

Premies Wonen Vlaanderen

Premies Wonen Vlaanderen Hoofdtitel Premies in Ant. Reg. Premies Wonen Vlaanderen Steeds aan te vragen NA de werken op basis van facturen Renovatiepremie: Geen inkomens- en eigendomsvoorwaarden. Facturen maximum 2 jaar oud Woning

Nadere informatie

Samenaankoop hoogrendementsglas. Kasterlee, 29 oktober 2013 Gert Druyts

Samenaankoop hoogrendementsglas. Kasterlee, 29 oktober 2013 Gert Druyts Samenaankoop hoogrendementsglas Kasterlee, 29 oktober 2013 Gert Druyts Verloop infoavond IOK Samenaankoop algemeen Voor wie? Premies? Timing Combinatie met energielening Dialoog Technische informatie hoogrendementsglas

Nadere informatie

Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat

Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 57 E-mail: wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Premies voor energiebesparende investeringen in 2014

Premies voor energiebesparende investeringen in 2014 Premies voor energiebesparende investeringen in 2014 Inhoud Premies voor energiebesparende investeringen in 2014... Een overzicht van de premies die sinds 1 januari van kracht zijn.... Nieuw in 2014...

Nadere informatie

Energiepunt Mechelen. Vlaamse Energielening

Energiepunt Mechelen. Vlaamse Energielening Energiepunt Mechelen Vlaamse Energielening Energiepunt Mechelen Vlaamse Energielening Energiedagen en Samenaankopen Nieuwsbrief Mechelen Klimaatneutraal Energie ID Premies Contactgegevens Energiepunt Mechelen

Nadere informatie

ZORGELOOS VERHUREN. Premies en steunmaatregelen voor verhuurders. Katja Calsyn projectcoördinator Beter Wonen aan de Gete

ZORGELOOS VERHUREN. Premies en steunmaatregelen voor verhuurders. Katja Calsyn projectcoördinator Beter Wonen aan de Gete ZORGELOOS VERHUREN Premies en steunmaatregelen voor verhuurders Katja Calsyn projectcoördinator 9 oktober 2014 CC De Kruisboog Sint-Jorisplein20, 3300 Tienen Premies en Steunmaatregelen Particulier verhuurder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Van 4 tot 22 mei 2015 opent de demonstratiewoning gezond thuis haar deuren in de Deken Darraslaan 50 in Tielt. Volgende thema s komen aan bod in de woning: Gezond en kwaliteitsvol wonen Valpreventie Energievriendelijk

Nadere informatie

Verbeterings en aanpassingspremie (VAP)

Verbeterings en aanpassingspremie (VAP) Verbeterings en aanpassingspremie (VAP) Besluit van de Vlaamse regering: 18 12 1992 Ministerieel besluit: 27 09 2007 vanaf 01 01 2009 Toelichting 12 mei 2015 Dirk Pairoux VAP De VAP is een premie voor

Nadere informatie

SUBSIDIES PREMIES BELASTINGVOORDELEN

SUBSIDIES PREMIES BELASTINGVOORDELEN SUBSIDIES PREMIES BELASTINGVOORDELEN RENOVEREN ENERGIEZUINIG MAKEN AANPASSEN Fiscaal voordeel Verbeterings- en aanpassingspremie Renovatiepremie Vlaamse dakisolatiepremie Infrax-premies Fiscaal voordeel

Nadere informatie

INFOFICHE WONEN Sociaal lenen

INFOFICHE WONEN Sociaal lenen Woonwijzer Midden-Brabant 0471 85 03 77 eva.vanhoof@igo.be INFOFICHE WONEN 6 pagina s - deze pagina inbegrepen Update 22/02/2012 Sociale kredietmaatschappijen. Een sociale kredietmaatschappij werd door

Nadere informatie

Deel I. Overzicht. tegemoetkoming in de huurprijs lagere huurprijs door vermindering onroerende voorheffing tussenkomst huurwaarborg huurpremie

Deel I. Overzicht. tegemoetkoming in de huurprijs lagere huurprijs door vermindering onroerende voorheffing tussenkomst huurwaarborg huurpremie PREMIES 133 Deel I. Overzicht Op de onderscheiden niveaus zijn de volgende premies beschikbaar: Federaal belastingvermindering-belastingkrediet dakisolatie belastingvermindering inbraak- en brandpreventie

Nadere informatie

Bent u op zoek naar een betaalbare woning om te kopen? Hebt u vragen over sociale huur-/ koopwoningen in de gemeente?

Bent u op zoek naar een betaalbare woning om te kopen? Hebt u vragen over sociale huur-/ koopwoningen in de gemeente? Infobrochure betaalbaar wonen Bent u op zoek naar een betaalbare woning om te kopen? Hebt u vragen over sociale huur-/ koopwoningen in de gemeente? Een project van 3Wplus vzw in samenwerking met de gemeentebesturen

Nadere informatie

Infobrochure betaalbaar wonen

Infobrochure betaalbaar wonen Infobrochure betaalbaar wonen Bent u op zoek naar een betaalbare woning om te kopen? Hebt u vragen over sociale huur-/ koopwoningen in de gemeente? Een project van 3Wplus vzw in samenwerking met de gemeentebesturen

Nadere informatie

Sociale woning huren - Info. Omschrijving. Voorwaarden. Inkomensvoorwaarde. Eigendomsvoorwaarde

Sociale woning huren - Info. Omschrijving. Voorwaarden. Inkomensvoorwaarde. Eigendomsvoorwaarde Sociale woning huren - Info Omschrijving U kan een studio, woning of appartement huren, aangeboden door een SHM in Vlaanderen. De keuzemogelijkheden hangen af van uw gezinssamenstelling en/of uw fysieke

Nadere informatie

PREMIES Premies voor ramen (glas en schrijnwerk) Renovatiepremie Premies van de netbeheerder Premie van 10 per m2 Totaalrenovatiebonus

PREMIES Premies voor ramen (glas en schrijnwerk) Renovatiepremie Premies van de netbeheerder Premie van 10 per m2 Totaalrenovatiebonus PREMIES Premies voor ramen (glas en schrijnwerk) Renovatiepremie Je vervangt het glas en het schrijnwerk in een woning die minstens 30 jaar oud is. Premies van de netbeheerder Premie van 10 per m 2 als

Nadere informatie

SociaAl huren in gent

SociaAl huren in gent SociaAl huren in gent Wat is een sociale huurwoning? Dit is een woning voor mensen met een beperkt inkomen en die aan een aantal voorwaarden voldoen. Een sociale huurwoning is een studio, appartement of

Nadere informatie

Samenaankoop condensatieketels. Hulshout, 1 februari 2017 Heist-op-den-Berg, 6 februari 2017

Samenaankoop condensatieketels. Hulshout, 1 februari 2017 Heist-op-den-Berg, 6 februari 2017 Samenaankoop condensatieketels Hulshout, 1 februari 2017 Heist-op-den-Berg, 6 februari 2017 Energie infotoer Reeks van 29 infoavonden over energie besparen en hernieuwbare energie Welkom in andere gemeenten

Nadere informatie

Gemeente MEULEBEKE Toewijzing zoals bepaald door het Sociaal Huurbesluit. Een eigen lokaal toewijzingsreglement

Gemeente MEULEBEKE Toewijzing zoals bepaald door het Sociaal Huurbesluit. Een eigen lokaal toewijzingsreglement TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN Gemeente MEULEBEKE INHOUDSTAFEL 1. Inleiding 1.1. Wettelijk Kader 1.2. Gemeentelijke maatregel 2. Algemeen kader inzake toewijzing 2.1. Decretaal principe (Vlaamse

Nadere informatie

4. ALGEMENE TOEPASSING 5. GOEDKEURING EN WIJZIGINGEN 6. BEKENDMAKING 7. INWERKINGTREDING

4. ALGEMENE TOEPASSING 5. GOEDKEURING EN WIJZIGINGEN 6. BEKENDMAKING 7. INWERKINGTREDING TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN INTERLOKALE VERENIGING WOONBELEID REGIO NOORD INHOUD: INHOUD: 1. INLEIDING 1.1 Wettelijk kader 1.2 Gemeentelijke maatregel HET LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT WERD

Nadere informatie

Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE KOOPWONING

Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE KOOPWONING CVBA Lierse Maatschappij voor de Huisvesting Abtsherbergstraat 10 bus 19 2500 Lier tel 03 / 490 30 50 fax 03 / 490 30 59 e-mail info@lmhlier.be Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER 1. REGELS EN WETTEN OCMW Tremelo past het Kaderbesluit Sociale Huur toe. Dit is het Besluit van 12 oktober 2007 van de

Nadere informatie

Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning

Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning kandidaat-huurder Naam en Voornaam: Straat en Nummer: Postcode en Gemeente: Geboorteplaats: Geboortedatum: Telefoonnummer:. GSM :.. E-Mail :..

Nadere informatie

7/02/2019. Agenda. Vernieuwde renovatiepremie en aanpassingspremie. Vernieuwde renovatiepremie

7/02/2019. Agenda. Vernieuwde renovatiepremie en aanpassingspremie. Vernieuwde renovatiepremie 2 Agenda Vernieuwde renovatiepremie en aanpassingspremie 1. Vernieuwde renovatiepremie 2. Verbeteringspremie (uitdovend) 3. Aanpassingspremie (uitdovend + nieuw) 4. Sloop- en heropbouwpremie (nieuw) 3

Nadere informatie

Woonpremies en voordelen in Roeselare

Woonpremies en voordelen in Roeselare Woonpremies en voordelen in Roeselare Adres:, 8800 ROESELARE Datum: / /207 (bouwjaar:..) AAN TE VRAGEN VÓÓR DE WERKEN. Roeselare: gemeentelijke premie levenslang wonen WAT? - Woning aanpassen ifv inwonende

Nadere informatie

Overzicht woonpremies en tegemoetkomingen 2016

Overzicht woonpremies en tegemoetkomingen 2016 Overzicht woonpremies en tegemoetkomingen 2016 Intergemeentelijke samenwerking Woonbeleid Zennevallei Vanden Eeckhoudtstraat 11 1500 Halle 02/361 50 91 Pastorijstraat 21-1600 Sint-Pieters-Leeuw (Gemeentehuis)

Nadere informatie

INFORMATIE lenen en verzekeren 2013

INFORMATIE lenen en verzekeren 2013 INFORMATIE lenen en verzekeren 2013 Premies lenen en verzekeren Vooraf U vindt in deze brochure informatie rond lenen en verzekeren. Onze woonwinkelaars maken u graag wegwijs in deze brochure en zoeken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT ? WOONWINKEL REGIO TIELT NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Dentergem, Meulebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt & Wingene Groepsaankoop Zonnepanelen West-Vlaanderen Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit

Nadere informatie

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN INTERLOKALE VERENIGING REGIONAAL WOONBELEID NOORD-WEST BRABANT

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN INTERLOKALE VERENIGING REGIONAAL WOONBELEID NOORD-WEST BRABANT TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN INTERLOKALE VERENIGING REGIONAAL WOONBELEID NOORD-WEST BRABANT Goedgekeurd door minister Freya Van Den Bossche op 13/11/2009 Wijziging goedgekeurd door minister

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT NIEUWSBRIEF Dentergem, Meulebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt & Wingene Demonstratiewoning Gezond Thuis te Tielt Kom zeker een kijkje nemen! Groepsaankoop groene energie Resultaten 4 e groepsaankoop groene

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE. De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken:

AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE. De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken: AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE VERBETERINGS & AA NPASSINGSPREMIE voorwaarden De gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie bestaat uit twee luiken: - een gemeentelijke aanvullende premie op de verbeterings-

Nadere informatie

Subsidiëring via Pajottenland+ 3 Algemene doelstellingen. 6 partners die samenwerken rond duurzame energie

Subsidiëring via Pajottenland+ 3 Algemene doelstellingen. 6 partners die samenwerken rond duurzame energie 6 partners die samenwerken rond duurzame energie 20-50-100 voor alle Pajotten Samenaankoopacties isolatie (zonne-energie, ramen, groene stroom) Opbouwwerk Pajottenland vzw Pro Natura sociale tewerkstelling

Nadere informatie

Infoavond. Samenaankoop muurisolatie

Infoavond. Samenaankoop muurisolatie Infoavond Samenaankoop muurisolatie SAMENaankoop Een samenwerking tussen IGEMO en 8 gemeenten IK LEEF VERSTANDIG 2010 2 Samenaankoop Voor iedereen die (extra) muurisolatie wil laten plaatsen Geïnteresseerde

Nadere informatie

Deel 1 - Belastingvermindering voor de enige en eigen woning (de zgn. woonbonus) als u gaat lenen voor uw verbouwing

Deel 1 - Belastingvermindering voor de enige en eigen woning (de zgn. woonbonus) als u gaat lenen voor uw verbouwing Inhoudstafel Deel 1 - Belastingvermindering voor de enige en eigen woning (de zgn. woonbonus) als u gaat lenen voor uw verbouwing 1. Voor wie?... 3 2. Voorwaarden waaraan de lening moet voldoen........

Nadere informatie

De vernieuwde Vlaamse renovatiepremie

De vernieuwde Vlaamse renovatiepremie De vernieuwde Vlaamse renovatiepremie Vlaamse Regering keurt nieuwe renovatiepremie definitief goed Vrijdag 30 oktober 2015 keurde de Vlaamse Regering de nieuwe renovatiepremie definitief goed. Er komt

Nadere informatie

VR DOC.0851/1BIS

VR DOC.0851/1BIS VR 2018 2007 DOC.0851/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBRUGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Een sociaal verhuurkantoor in de buurt, UW WONING ZORGELOOS VERHUURD!

Een sociaal verhuurkantoor in de buurt, UW WONING ZORGELOOS VERHUURD! Een sociaal verhuurkantoor in de buurt, UW WONING ZORGELOOS VERHUURD! Brochure voor eigenaars en verhuurders Het sociaal verhuurkantoor (SVK), ook uw partner? ZORGELOOS VERHUREN Als eigenaar of verhuurder

Nadere informatie

REG-premies 2011. REG-premies? Stimuleren Rationeel EnergieGebruik. Verkleinen. Meerdere premies voor éénzelfde investering. Soms maak je winst!

REG-premies 2011. REG-premies? Stimuleren Rationeel EnergieGebruik. Verkleinen. Meerdere premies voor éénzelfde investering. Soms maak je winst! REG-premies 2011 Dries Bruyneel Duurzaamheidsambtenaar Stad Deinze Infoavond V.T.I. Deinze 06.10.2011 REG-premies? Stimuleren Rationeel EnergieGebruik Verkleinen Investering Terugverdientijd Meerdere premies

Nadere informatie

SVK Laarne Wetteren Wichelen Oordegemsesteenweg 69a 9230 Wetteren. Wonen is een basisbehoefte

SVK Laarne Wetteren Wichelen Oordegemsesteenweg 69a 9230 Wetteren. Wonen is een basisbehoefte SVK Laarne Wetteren Wichelen Oordegemsesteenweg 69a 9230 Wetteren Wonen is een basisbehoefte WAT Een sociaal verhuurkantoor (SVK) is een erkende organisatie die woningen, appartementen of studio s huurt

Nadere informatie

De wijzigingen aan het bestaande toewijzingsreglement werden in het geel aangeduid.

De wijzigingen aan het bestaande toewijzingsreglement werden in het geel aangeduid. De wijzigingen aan het bestaande toewijzingsreglement werden in het geel aangeduid. TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN INTERLOKALE VERENIGING REGIONAAL WOONBELEID NOORD-WEST BRABANT INHOUD: 1. INLEIDING

Nadere informatie

Artikel 2 - Algemene toelatingsvoorwaarden m.b.t. het Register van de kandidaathuurders

Artikel 2 - Algemene toelatingsvoorwaarden m.b.t. het Register van de kandidaathuurders Sociaal Verhuurkantoor Comme Chez Toi Artikel 1 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op alle huurwoningen die door het SVK Comme Chez Toi worden aangeboden, met uitzondering van de transitwoningen,

Nadere informatie

R E G L E M E N T LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN. Gemeenteraad van INLEIDING

R E G L E M E N T LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN. Gemeenteraad van INLEIDING R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30-11-2017 LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN INLEIDING WETTELIJK KADER Het kaderbesluit voor de sociale huur, op 12 oktober 2007 goedgekeurd door de Vlaamse regering,

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen Energiebesparende maatregelen Overzicht premies s en leningen voor particulieren 2015 Voor een actueel overzicht per gemeente en meer informatie over de specifieke voorwaarden, surf naar www.energiesparen.be

Nadere informatie

Stedelijke aankooppremie

Stedelijke aankooppremie Stedelijke aankooppremie Dienst stedenbouw Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 12 88 stedenbouw@waregem.be Openingstijden Maandag: van 8.30u. tot 12.00u. en van 13.00u. tot 17.00u. Dinsdag: van 8.30u.

Nadere informatie

Geelse Huisvesting CVBA - Kameinestraat Geel, 01/01/2017

Geelse Huisvesting CVBA - Kameinestraat Geel, 01/01/2017 1 Bent u op zoek naar een betaalbare woning, appartement of kavel in Geel, Grobbendonk, Herentals, Hulshout, Kasterlee, Meerhout, Vorst-Laakdal of Westerlo? Op onze website http://www.geelsehuisvesting.be

Nadere informatie

Gemeente Dentergem Toewijzing zoals bepaald door het Sociaal Huurbesluit. Een eigen lokaal toewijzingsreglement

Gemeente Dentergem Toewijzing zoals bepaald door het Sociaal Huurbesluit. Een eigen lokaal toewijzingsreglement TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE HUURWONINGEN Gemeente Dentergem INHOUDSTAFEL 1. Inleiding 1.1. Wettelijk Kader 1.2. Gemeentelijke maatregel 2. Algemeen kader inzake toewijzing 2.1. Decretaal principe (Vlaamse

Nadere informatie

Het sociaal huurbeleid en raakvlakken met welzijn

Het sociaal huurbeleid en raakvlakken met welzijn 2011 03 30 Raakvlakken sociaal huurbeleid en welzijn - Marjan Cochez 24/03/2011 Het sociaal huurbeleid en raakvlakken met welzijn Marjan Cochez Dep RWO, afdeling Woonbeleid Regelgeving 1. Kaderbesluit

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER Dienst Huisvesting OCMW De Haan Vak bestemd voor dienst Huisvesting Aanslagbiljet jaar. Formulier gezinssamenstelling : Verklaring op erewoord :... Controle eigendomsvoorwaarde :. verzonden op :..terug

Nadere informatie

1. Kan de minister de evolutie weergeven van de grondbank van Vlabinvest van de afgelopen 5 jaar? Graag een onderverdeling per jaar.

1. Kan de minister de evolutie weergeven van de grondbank van Vlabinvest van de afgelopen 5 jaar? Graag een onderverdeling per jaar. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1420 van LORIN PARYS datum: 29 juni 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Vlabinvest - Stand van zaken De Vlaamse

Nadere informatie

Zoom in op uw dak: voor verhuurders

Zoom in op uw dak: voor verhuurders Zoom in op uw dak: voor verhuurders Thermografische foto stad Antwerpen Met 20 buurgemeenten De warmteverliezen van woningen kunnen zichtbaar gemaakt worden U krijgt een indicatie van de warmteverliezen

Nadere informatie

VAN VAP/RENO NAAR OVERKOEPELENDE RENO & AP

VAN VAP/RENO NAAR OVERKOEPELENDE RENO & AP / Nota VAN VAP/RENO NAAR OVERKOEPELENDE RENO & AP www.wonenvlaanderen.be INHOUD 1 Duiding... 3 1.1 Noodzaak overkoepelende renovatiepremie 3 1.2 Krachtlijnen nieuwe regeling 3 1.2.1 Voorwaarden in lijn

Nadere informatie

Sociaal Wonen in Glabbeek Project De Melkroos

Sociaal Wonen in Glabbeek Project De Melkroos Sociaal Wonen in Glabbeek Project De Melkroos Een sociale woning huren U mag u altijd bij een Sociale Huisvestingsmaatschappij (SHM inschrijven om een woning te huren. Zelfs als de woningen nog niet gebouwd

Nadere informatie

Sociaal Verhuurkantoor Leie en Schelde

Sociaal Verhuurkantoor Leie en Schelde Sociaal Verhuurkantoor Leie en Schelde Info-avond Merelbeke 8 mei 2017 Overzicht 1. Een korte voorstelling 2. Inleiding 3. Uw voordeel 4. Contact 5. Vragen? 1 1.Een korte voorstelling 2. Inleiding Een

Nadere informatie

INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING

INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING VOORWOORD Beste, U bent op zoek naar betaalbaar wonen in de Vlaamse Ardennen? Het werkingsgebied van de SHM Vlaamse Ardennen omvatten volgende gemeenten:

Nadere informatie

Premies. Stad Brugge Eandis Vlaanderen belastingaftrek

Premies. Stad Brugge Eandis Vlaanderen belastingaftrek Premies Stad Brugge Eandis Vlaanderen belastingaftrek woondienst opknappremie 2016 Infoavond: Van eerste steen tot laatste euro 24 november 2016 OPKNAPPREMIE 2016 WELKE WONINGEN KOMEN IN AANMERKING? -

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Moore Stephens Verschelden www.moorestephens.be Onderwerp Sociaal verhuren kan bijzonder interessant zijn Datum 13 juli 2012 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen

Nadere informatie

nr. 674 van GWENNY DE VROE datum: 10 augustus 2016 aan LIESBETH HOMANS Renovatiepremie - Stand van zaken

nr. 674 van GWENNY DE VROE datum: 10 augustus 2016 aan LIESBETH HOMANS Renovatiepremie - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 674 van GWENNY DE VROE datum: 10 augustus 2016 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

NATIONAAL. Particulier : Belastingsvermindering van 30% van de uitgaven met een max. = 750 Mogelijk voor zowel eigenaar als huurder VLAANDEREN

NATIONAAL. Particulier : Belastingsvermindering van 30% van de uitgaven met een max. = 750 Mogelijk voor zowel eigenaar als huurder VLAANDEREN Bij plaatsing inbraakwerende beglazing NATIONAAL Particulier : Belastingsvermindering van 30% van de uitgaven met een max. = 750 Mogelijk voor zowel eigenaar als huurder Ondernemer : Bijkomende aftrek

Nadere informatie

SVK s SHM s Sociaal Huisvestingsmaatschappij (SHM)

SVK s SHM s Sociaal Huisvestingsmaatschappij (SHM) SVK s SHM s Sociaal Huisvestingsmaatschappij (SHM) -Bouwen woningen -Langlopend contract -Bij inschrijving onderaan de lijst -Huurprijs gekoppeld aan inkomen 2 SVK s SHM s Sociaal Verhuurkantoor -Huurt

Nadere informatie

Inschrijvingsdatum: Definitief kandidatennummer:

Inschrijvingsdatum: Definitief kandidatennummer: Dit vak niet invullen Inschrijvingsdatum: Definitief kandidatennummer: www.woonpuntmechelen.be Aanvraagformulier voor het huren van een sociale woning Met dit formulier kunt u een aanvraag doen om een

Nadere informatie

INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING

INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING INFOBROCHURE BIJ HET AANVRAGEN VAN EEN SOCIALE WONING VOORWOORD Beste, U bent op zoek naar betaalbaar wonen in de Vlaamse Ardennen? Het werkingsgebied van de SHM Vlaamse Ardennen omvatten volgende gemeenten:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Dentergem - Meulebeke - Pittem - Ruiselede - Tielt - Wingene In deze nieuwsbrief: ENERGIEZUINIG WONEN BOUWADVIES ENERGIERENOVATIEPROJECT VOOR SENIOREN PREMIES VOOR ENERGIEZUINIG

Nadere informatie

Overzicht woonpremies en tegemoetkomingen 2019

Overzicht woonpremies en tegemoetkomingen 2019 Overzicht woonpremies en tegemoetkomingen 2019 Intergemeentelijke samenwerking Woonbeleid Zennevallei Oudstrijdersplein 18-1500 Halle 02/365 99 00 Fabriekstraat 1B -1601 Sint-Pieters-Leeuw 02/371 03 47

Nadere informatie

LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN STAD ROESELARE

LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN STAD ROESELARE LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR OUDEREN STAD ROESELARE INHOUDSTAFEL 1. Inleiding 1.1. Wettelijk Kader 1.2. Gemeentelijke maatregel 2. Algemeen kader inzake toewijzing 2.1. Decretaal principe (Vlaamse

Nadere informatie

Per register waarin jij je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum.

Per register waarin jij je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum. IK WIL KOPEN Hoe stel ik me kandidaat? Als je een sociale woning of bouwgrond wilt kopen, moet je ingeschreven zijn in het register in de gemeente waar je wil wonen. Dat is een lijst waar iedereen opstaat

Nadere informatie

REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager Naam... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon of GSM.. E-mail... Bankrekening nr.... EAN-nummer (zie factuur

Nadere informatie

Uitvoeringsadres (Indien verschillend van adres aanvrager) Straat:... Nr.:... Busnr.:... Postcode:... Gemeente:...

Uitvoeringsadres (Indien verschillend van adres aanvrager) Straat:... Nr.:... Busnr.:... Postcode:... Gemeente:... Premie voor de plaatsing van hoogrendementsbeglazing Maatschappelijk kwetsbare doelgroepen AANVRAAGFORMULIER PREMIE Dit document volledig in BLOKLETTERS invullen, ondertekenen en terugsturen naar: Dienst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT? WOONWINKEL REGIO TIELT Dentergem - Meulebeke - Pittem - Ruiselede - Tielt - Wingene Jaargang 6 nr. 5 - september/oktober 2017 GROEPSAANKOOP ZONNEPANELEN WEST-VLAANDEREN

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Liedekerke

Uw gemeente in cijfers: Liedekerke Inleiding Liedekerke : Liedekerke is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Affligem, Denderleeuw, Ninove, Roosdaal en Ternat. Liedekerke

Nadere informatie

De nieuwe energiepremies

De nieuwe energiepremies De nieuwe energiepremies PERSBERICHT 23/1/2012 VLAANDEREN VERNIEUWT PREMIEAANBOD De Vlaamse regering heeft op 1 januari nieuwe premies ingevoerd voor energiebesparende investeringen in woningen. Dankzij

Nadere informatie

Dit vak is voorbehouden voor De Mandel cv en het SVK vzw, gelieve hier niets in te vullen.

Dit vak is voorbehouden voor De Mandel cv en het SVK vzw, gelieve hier niets in te vullen. INSCHRIJVINGSFORMULIER SOCIALE HUURWONING DE MANDEL CV EN SOCIAAL VERHUURKANTOOR REGIO ROESELARE VZW (Roeselare, Moorslede, Staden, Hooglede, Lichtervelde, Ardooie) Dit vak is voorbehouden voor De Mandel

Nadere informatie

Infofiche wonen. Hoogrendementsbeglazing

Infofiche wonen. Hoogrendementsbeglazing Infofiche wonen Hoogrendementsbeglazing Inhoud 1. Een woordje uitleg 2. Premies 3. FRGE-lening 4. Contactgegevens 1. Een woordje uitleg Hoogrendementsglas isoleert vijf maal beter dan enkel glas en twee

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT ? WOONWINKEL REGIO TIELT NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Dentergem, Meulebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt & Wingene Resultaten Provinciale Groepsaankoop Groene Energie & Gas Er zijn maar liefst 63.139

Nadere informatie

SVK NOORDERKEMPEN VZW

SVK NOORDERKEMPEN VZW SVK NOORDERKEMPEN VZW Sociaal VerhuurKantoor, kortweg SVK, is net als vele andere SVK s in Vlaanderen opgericht vanuit de OCMW s en welzijnsactoren om een antwoord te bieden aan woonbehoeftigen die op

Nadere informatie

2. Op welke manier/via welke criteria worden de ingediende dossiers door de dnb s gecontroleerd?

2. Op welke manier/via welke criteria worden de ingediende dossiers door de dnb s gecontroleerd? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 204 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 27 februari 2015 aan ANNEMIE TURTELBOOM VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE Premies

Nadere informatie

VR DOC.1537/1BIS

VR DOC.1537/1BIS VR 2016 2312 DOC.1537/1BIS VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Hoe samen inzetten op hernieuwbare energie in de wijk: coöperatief verhaal

Hoe samen inzetten op hernieuwbare energie in de wijk: coöperatief verhaal Hoe samen inzetten op hernieuwbare energie in de wijk: coöperatief verhaal Activiteiten rond duurzame energie 1 Informatie- en groepsaankoopacties duurzame energie voor gezinnen 2 Kyoto in de wijk: collectieve

Nadere informatie

Informatiebrochure WOONWEL = WONEN EN WELZIJN.

Informatiebrochure WOONWEL = WONEN EN WELZIJN. Informatiebrochure 2019 WOONWEL = WONEN EN WELZIJN. 2 Inhoudsopgave WoonWel... 4 Sociale huurwoningen... 5 Sociale koopwoningen... 7 Sociale leningen... 9 3 Woonwel Sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel

Nadere informatie

Providentia cvba met sociaal oogmerk

Providentia cvba met sociaal oogmerk Providentia cvba met sociaal oogmerk Burgerlijke vennootschap die de vorm van een handelsvennootschap heeft aangenomen bij de rechtbank van koophandel te Brussel, nr 97 Sociale huisvestingsmaatschappij

Nadere informatie

Meer info: www.wonenvlaanderen.be of wonenvlaanderen@rwo.vlaanderen.be of 016 66 59 30

Meer info: www.wonenvlaanderen.be of wonenvlaanderen@rwo.vlaanderen.be of 016 66 59 30 Energiebesparende maatregelen Overzicht premies premies en goedkope leningen voor particulieren VlaamsVlaams-Brabant 2013 Voor een actueel overzicht per gemeente en meer informatie over de specifieke voorwaarden,

Nadere informatie

De aanvrager van de renovatiepremie moet voldoen aan een aantal voorwaarden m.b.t.: - inkomen; - woning; - eigendom; - facturen; - aantal aanvragen.

De aanvrager van de renovatiepremie moet voldoen aan een aantal voorwaarden m.b.t.: - inkomen; - woning; - eigendom; - facturen; - aantal aanvragen. VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING Vraag

Nadere informatie

SOCIALE KOOPWONINGEN EN KAVELS

SOCIALE KOOPWONINGEN EN KAVELS 1 SOCIALE KOOPWONINGEN EN KAVELS 1. Werkgebied en projecten Bent u op zoek naar een betaalbare woning, appartement of kavel in Geel, Grobbendonk, Herentals, Hulshout, Kasterlee, Meerhout, Vorst-Laakdal

Nadere informatie

U kunt onder bepaalde voorwaarden een sociale woning aankopen. Het gaat dan specifiek over de woningen die door Providentia worden aangeboden.

U kunt onder bepaalde voorwaarden een sociale woning aankopen. Het gaat dan specifiek over de woningen die door Providentia worden aangeboden. Providentia cvba Brusselsesteenweg 191, 1730 Asse Telefoon: 02 454 18 66 Fax: 02 452 35 25 glenn.vanderperre@providentia.be Een sociale woning kopen U kunt onder bepaalde voorwaarden een sociale woning

Nadere informatie

INFORMATIE lenen en verzekeren 2014

INFORMATIE lenen en verzekeren 2014 INFORMATIE lenen en verzekeren 2014 Vooraf U vindt in deze brochure informatie rond lenen en verzekeren. Onze woonwinkelaars maken u graag wegwijs in deze brochure. 2 De woonwinkel Parkstraat 10, 9100

Nadere informatie

"J'" Vlaamse Regering.

J' Vlaamse Regering. -- -... "J'" Vlaamse Regering. -- -- Ministeriële uitspraak in de beroepsprocedure met toepassing van artikel 29bis, 5, van de Vlaamse Wooncode betreffende de beslissing van de sociale huisvestingsmaatschappij

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT

INTERN HUURREGLEMENT INTERN HUURREGLEMENT Aangepast Raad van Bestuur d.d. 06.02.2014 (vorige versie 04.07.2013) Het besluit van de Vlaamse Regering van 12 oktober 2007 tot reglementering van het sociale huurstelsel ter uitvoering

Nadere informatie

HUURTIPS OP EEN RIJ EDITIE APRIL 2014

HUURTIPS OP EEN RIJ EDITIE APRIL 2014 HUURTIPS OP EEN RIJ EDITIE APRIL 2014 COLOFON Verantwoordelijke uitgever Youro Casier, Burgemeester St.-Maartensplein 16, 8940 Wervik Loket Wonen en Zorg Stad Wervik Steenakker 30, 8940 Wervik T 056 300

Nadere informatie