Scangids

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.konicaminolta.be Scangids"

Transcriptie

1 Scangids

2 Scan to-smb Scan-to-FTP Internetfa Scan-to- Scan-to-HDD Scan-to-Bo Scannen is in de hedendaagse zakenwereld een alledaags verschijnsel geworden. Documenten worden gescand en gearchiveerd om ze later te kunnen reproduceren en distribueren. Gebruikers beschikken nu over een uitgebreide waaier scanmogelijkheden zoals scan-to-smb, scan-to-ftp, scan-to- of scan-to-hdd/electronische Postbus enz. In deze gids worden deze scanmogelijkheden van naderbij bekeken en wordt hun gebruik en voordelen in de schijnwerper gezet.

3 Inhoudsopgave Scan-to- Scan-to-SMB PC Scan-to-HDD / Scan-to Bo Personal Bo TWAIN Scannen Scan-to-FTP Scan-to-FTP met PageScope Workware Scan-to-URL Internetfa ifa Overzicht van de scanmodi

4 Scan-to- Bij scan-to- worden documenten gescand en direct naar de interne mailserver doorgestuurd. De gescande gegevens worden als bijlage verzonden, naar keuze in TIFF- of PDF-formaat. Als de verzender de documenten naar een etern adres wil sturen, wordt de automatisch naar de respectievelijke eterne mailserver doorgestuurd. Bij interne distributie blijft de aanwezig in de mailserver tot de PC van de bestemmeling de mailserver contacteert. Zodra de client PC zich op de mailserver aanmeldt, verhuist de naar de harde schijf van de client PC en wordt de verzender hiervan per ingelicht. Met scan-to- kunnen gescande documenten direct, zonder enige manuele tussenkomst, naar een willekeurige PC worden verzonden. Dankzij het internet vormen ook adressen buiten het netwerk geen enkel probleem. Het enige echte minpunt is dat de bestanden maimaal slechts een aantal Mbytes groot mogen zijn. Aangezien het niet aangeraden is grotere bestanden via te versturen, is deze scanmodus vooral geschikt bij lagere resolutie of enkele originelen.

5 mailserver client PC mailserver copier/printer

6 Scan-to-SMB PC Scan-to-SMB (Server Message Block) is een alternatief voor FTP of NetWare filing. Door middel van het SMB-protocol kunnen clienttoepassingen bestanden lezen en schrijven en bovendien van de serverprogramma s in een computernetwerk gebruikmaken. Het SMB-protocol kan naast TCP/IP of andere netwerkprotocollen zoals Internetwork Packet Echange en NetBEUI, over het internet worden gebruikt. Met het SMB-protocol heeft een toepassing (of haar gebruiker) van op afstand toegang tot opgeslagen bestanden. Een clienttoepassing kan effectief bestanden lezen, creëren en updaten op de server op afstand. Ze kan ook met eender welk serverprogramma communiceren dat geconfigureerd is om een SMB-clientvraag te ontvangen. Het besturingssysteem MS Windows biedt vanaf de versie Win 95 ondersteuning voor client en server SMB-protocol. Voor Uni-systemen is er nu een sharewareprogramma, Samba, beschikbaar. Het SMB-protocol is oorspronkelijk bij Microsoft ontwikkeld en heeft intussen een hele evolutie doorgemaakt. Een bepaalde client en server kunnen verschillende reeksen protocolvarianten gebruiken die ze voor de start van een sessie overeenkomen. Het SMB-protocol voor scan-to-file wordt veiliger geacht dan FTP omdat het wachtwoorden versleutelt zodat ze tegen onbevoegden beveiligd zijn.

7 server client PC copier / printer

8 Scan-to-HDD / Scan-to-Bo Persoonlijke Postbus Scan-to-HDD (harde schijf), dat met TWAIN scannen kan worden vergeleken, is bedoeld om gescande documenten snel te kunnen ophalen. Documenten worden in de documenttoevoer geplaatst, gescand en tijdelijk in de postbus van de huidige gebruiker opgeslagen. De harde schijf fungeert dus tijdelijk als bestandsserver. Op zijn individuele PC kan de gebruiker via EFI WebScan of een andere TWAIN compatibele toepassing inloggen op de mailbo en zijn documenten ophalen. In vergelijking met TWAIN scannen biedt deze scanmodus twee overduidelijke voordelen: De harde schijf van het systeem kan als tijdelijke bestandsserver fungeren en biedt zo alle gebruikers binnen het netwerk veilige toegang tot opgeslagen documenten. De originele documenten kunnen onmiddellijk na opslag op de harde schijf worden opgehaald.

9 client PC gebruikerscommando s harde schijf copier / printer

10 TWAIN Scannen TWAIN (Technology Without Any Interesting Name) is een computerindustriestandaard die bepaalt hoe scanners gegevens naar softwaretoepassingen versturen. Dankzij TWAIN kunnen softwaretoepassingen perfect met scanners werken zonder iets over de scanner zelf te weten. In de praktijk wordt de scanner beheerd door een geactiveerde TWAIN driver die op de client PC is geïnstalleerd. Om in TWAIN modus te scannen, worden de documenten in de documenttoevoer geplaatst en gewoon gescand. Het scanproces kan van op een willekeurige desktop worden gestart via een TWAIN compatibele toepassing naar keuze zoals Adobe Photoshop, PageScope WorkWare enz. Na het scannen kunnen de originelen uit de documenttoevoer worden gehaald. Het grootste voordeel van TWAIN scannen is dat naar iedere TWAIN compatibele toepassing kan worden gescand, wat aanzienlijke tijdswinst oplevert.

11 client PC gebruikerscommando s copier / printer

12 Scan-to-FTP Bij scan-to-ftp worden de gescande documenten in een bepaalde directory op de interne of eterne FTP-server opgeslagen. Daarna heeft men toegang tot de gegevens en kan men ze met behulp van FTP-client software op de PC van de gebruiker opvragen. Als de directory waarin de FTP-server de gescande gegevens opslaat, een gedeelde directory is, heeft men ook toegang tot de bestanden via een standaard file manager, zoals MS Eplorer. Scan-to-FTP vormt een strategische aanvulling op scan-to- . Scan-to-FTP, dat vooral bedoeld is voor het scannen van grotere bestanden, kan bestanden van haast onbeperkte grootte aan en is dus het instrument bij uitstek voor de verwerking van grotere documenten. Deze scanmodus is echter niet echt handig als de verzender een redelijk groot gescand document met een vrij omvangrijke groep mensen wil delen. In deze omstandigheden moet de verzender immers een etra sturen om het bestaan en de locatie van het bestand mee te delen.

13 FTP-server client PC FTP-server copier / printer

14 Scan-to-FTP PageScope Workware PageScope WorkWare is Konica Minolta s eigen softwareoplossing voor documentbeheer. In wezen is het een FTP client softwaresysteem dat wordt gebruikt voor toegang tot bestanden die op een FTP-server zijn opgeslagen. PageScope WorkWare kan ook worden gebruikt om een client PC tot een FTP-server om te vormen. Gescande documenten kunnen dan direct op de harde schijf van deze PC worden opgeslagen. Zoals bij scan-to- kunnen gegevens ook direct naar een bestemmeling worden verstuurd, maar deze keer zonder de vervelende beperking van de bestandsgrootte.

15 FTP-server client PC copier / printer

16 Scan-to-URL Zoals al gezegd, is scan-to-ftp ideaal om grotere bestanden te scannen. Maar als de gescande informatie ook moet worden verdeeld, moeten er apart etra berichten worden verstuurd. In dergelijke omstandigheden en bij vrij omvangrijke documenten vormt scan-to-url de perfecte scanoplossing. Scan-to-URL combineert immers de voordelen van scan-to-ftp en scan-to- omvangrijke bestanden verwerken en automatisch berichten versturen. De gebruiker vermeldt het gewenste FTP-serveradres waarop de scans moeten worden opgeslagen en selecteert de adressen van de personen voor wie ze zijn bedoeld. Na het scannen van de documenten slaat het systeem de bestanden op de FTP-server op en stuurt alle personen op de distributielijst een automatisch gegenereerd bericht met een hyperlink. Door op deze hyperlink te klikken, krijgen ze toegang tot het bestand.

17 mailserver client PC bericht bericht FTP Server copier / printer

18 Internetfa ifa Internetfa is geen zuivere scantoepassing, maar kan bij sommige toepassingen als een alternatief voor scan-to- worden beschouwd. In de modus Internetfa worden gescande documenten per naar de mailserver van de bestemmeling gestuurd. Het document wordt dan naar zijn Internetfa compatibel toestel doorgestuurd en vervolgens afgedrukt. In vergelijking met de traditionele famethode hangen aan verzenden via Internetfa geen hoge transmissiekosten vast omdat in plaats van via een dure telefoonlijn via het internet wordt gewerkt. Dit kan een aardige kostenbesparing opleveren, vooral bij buitenlandse bestemmingen. In tegenstelling tot scan-to- worden de gescande documenten niet als elektronische bestanden, maar als direct afgedrukte gegevens ontvangen. Hoewel hieraan afdrukkosten verbonden kunnen zijn, is deze mogelijkheid onmisbaar in bepaalde omgevingen, zoals opslagplaatsen waar papieren versies onontbeerlijk zijn.

19 copier / printer mailserver mailserver copier / printer

20 Overzicht scanmodi Zwart-wit producten bizhub 130f* bizhub 160 / bizhub 161* bizhub 160f* bizhub 162 / bizhub 210 bizhub 250 / bizhub 350 bizhub 420 / bizhub 500 bizhub 600 / bizhub 750 bizhub PRO 920 bizhub PRO 1050

21 TWAIN Scan (local/network) Scan to HDD Scan to Scan to URL Scan to FTP Scan to SMB Scan to Personal Bo ifa / / / / / TBC / TBC / / * scannen in kleur en z/w = standaard = ioneel = niet beschikbaar

22 Overzicht scanmodi Kleurenproducten bizhub C250 bizhub C300 bizhub C350 bizhub C351 bizhub C352 bizhub C450 bizhub PRO C500

23 TWAIN Scan (local/network) Scan to HDD Scan to Scan to URL Scan to FTP Scan to SMB Scan to Personal Bo ifa / / / / / / = standaard = ioneel = niet beschikbaar

24 Konica Minolta Business Solutions (Belgium) N.V. Ecelsiorlaan 10 B Zaventem Tel.: +32 (0) Fa: +32 (0)

www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid

www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid PageScope Suite: PageScope Net Care............................................. 4 PageScope Data Administrator.....................................

Nadere informatie

bizhub C253 en bizhub C353 Creatieve combinatiemogelijkheden bieden oplossingen op maat Kantoorsystemen bizhub C253 en bizhub C353

bizhub C253 en bizhub C353 Creatieve combinatiemogelijkheden bieden oplossingen op maat Kantoorsystemen bizhub C253 en bizhub C353 bizhub C253 en bizhub C353 Creatieve combinatiemogelijkheden bieden oplossingen op maat Kantoorsystemen bizhub C253 en bizhub C353 bizhub C253 en bizhub C353, kantoorsystemen Succesvolle combinatie van

Nadere informatie

Het blijvend belang van faxverkeer De functie van een Fax Server Hoe werkt een Fax Server?

Het blijvend belang van faxverkeer De functie van een Fax Server Hoe werkt een Fax Server? DE FAX SERVER ISDN Het blijvend belang van faxverkeer Faxverkeer vervult een belangrijke rol in de zakelijke communicatie. De fax heeft een aantal voordelen boven e-mail. De belangrijkste daarvan zijn

Nadere informatie

Datec Score Manager 3.0 Opstartgids

Datec Score Manager 3.0 Opstartgids Datec Score Manager 3.0 Opstartgids 2001-2010, Datec Correspondentie richten aan: Datec Torenwacht 31 2353 DB Leiderdorp Nederland Tel: 071-5890056 Fax: 071-5238607 E-mail: info@datec.nl DATEC Internet:

Nadere informatie

TOTAL DOCUMENT SOLUTIONS. DSc332/338 MULTIFUNCTIONELE DOCUMENTENOPLOSSING MET SNELLE KLEURFUNCTIE

TOTAL DOCUMENT SOLUTIONS. DSc332/338 MULTIFUNCTIONELE DOCUMENTENOPLOSSING MET SNELLE KLEURFUNCTIE TOTAL DOCUMENT SOLUTIONS DSc332/338 MULTIFUNCTIONELE DOCUMENTENOPLOSSING MET SNELLE KLEURFUNCTIE De machine voor zwart-wit met een snelle kleurfunctie De multifunctionele DSc332 en DSc338 van Nashuatec

Nadere informatie

Ontwerpverslag. Geentronics Enschede, 7 mei 2003. Opdrachtgever: Jan Mulder Scholengemeenschap. Versie 1.15

Ontwerpverslag. Geentronics Enschede, 7 mei 2003. Opdrachtgever: Jan Mulder Scholengemeenschap. Versie 1.15 Ontwerpverslag Ontwerpverslag Geentronics Enschede, 7 mei 2003 Opdrachtgever: Jan Mulder Scholengemeenschap Versie 1.15 Toelichting Bij het ontwerpdocument dat voor u ligt, valt één zeer belangrijke opmerking

Nadere informatie

Handleiding samenvatting:...... 1 Configuratie........ 3 Algeheel overzicht...... 14 Ondersteuning van oudere versies......

Handleiding samenvatting:...... 1 Configuratie........ 3 Algeheel overzicht...... 14 Ondersteuning van oudere versies...... U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Snelheid en veelzijdigheid in een elegant, ruimtebesparend ontwerp. Digitaal Multifunctioneel Zwart-Wit Systeem

Snelheid en veelzijdigheid in een elegant, ruimtebesparend ontwerp. Digitaal Multifunctioneel Zwart-Wit Systeem Snelheid en veelzijdigheid in een elegant, ruimtebesparend ontwerp MX-B381 Digitaal Multifunctioneel Zwart-Wit Systeem Max. 38 PPM Groot LCD-kleurenscherm (touchscreen) Indrukwekkende prestaties in een

Nadere informatie

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US.

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. U wilt natuurlijk een perfecte workflow in uw bedrijf. Dan heeft u printers en multifunctionals nodig die naadloos integreren in elke werkomgeving

Nadere informatie

Printing Solutions. Oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt

Printing Solutions. Oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt Printing Solutions Oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt print copy scan fax Printer Drivers Drivers voor elk Operating Systeem Kyocera printers zijn ontworpen om vanuit nagenoeg alle Operating

Nadere informatie

Instellingen voor Scannen naar e-mail

Instellingen voor Scannen naar e-mail Handleiding Snelle configuratie scanfuncties XE3024NL0-2 In deze handleiding vindt u instructies voor het volgende: Instellingen voor Scannen naar e-mail op pagina 1 Instellingen voor Scannen naar mailbox

Nadere informatie

RETSOFT ARCHIEF EXPERT VERSIE 3.0. Snelhandleiding Nederlands

RETSOFT ARCHIEF EXPERT VERSIE 3.0. Snelhandleiding Nederlands Snelhandleiding Nederlands RETSOFT ARCHIEF EXPERT VERSIE 3.0 Een uitvoerige handleiding is digitaal opgenomen in het programma. U kunt deze oproepen door in RetSoft Archief op uw F1 toets te drukken. 2015

Nadere informatie

Informatieveiligheid volgens Konica Minolta: ver vooruit op de standaard

Informatieveiligheid volgens Konica Minolta: ver vooruit op de standaard Informatieveiligheid volgens Konica Minolta: ver vooruit op de standaard Wereldwijde communicatie heeft een ongekende groei doorgemaakt. Daarmee is ook de kans op aanvallen en inbreuken op de veiligheid

Nadere informatie

Scan-, print- en kopieeropdrachten effectief beheren met uniflow Versie 5. you can

Scan-, print- en kopieeropdrachten effectief beheren met uniflow Versie 5. you can Scan-, print- en kopieeropdrachten effectief beheren met uniflow Versie 5 you can Maak uw scan- en printomgeving efficiënter en eenvoudiger te beheren Wat is uniflow? uniflow is een softwareplatform waarmee

Nadere informatie

Printer/Scanner Unit Type 3045. Scannerhandleiding. Gebruiksaanwijzing

Printer/Scanner Unit Type 3045. Scannerhandleiding. Gebruiksaanwijzing Printer/Scanner Unit Type 3045 Gebruiksaanwijzing Scannerhandleiding 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Beginnen Het versturen van een scanbestand per e-mail Scanbestanden versturen met scan-to-folder Opslaan van bestanden

Nadere informatie

Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Configuratie en instellingen

Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Configuratie en instellingen Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Configuratie en instellingen 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

6/6 Native File Access

6/6 Native File Access Storage 6/6 Native File Access 6/6.1 Inleiding Drie protocollen In NetWare is sinds versie 6.0 een mogelijkheid aanwezig voor andere besturingssystemen om bestanden te benaderen, zonder dat daar een speciale

Nadere informatie

Productbeschrijving Remote Backup

Productbeschrijving Remote Backup Juni 2015 Versie 1.3 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Abonnementen... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 4 Geografische dekking... 4 Minimaal dataverkeer...

Nadere informatie

Eén platform voor het beheer van printen, kopiëren en scannen. you can

Eén platform voor het beheer van printen, kopiëren en scannen. you can Eén platform voor het beheer van printen, kopiëren en scannen you can Maak uw scan- en printomgeving efficiënter en eenvoudiger te beheren. Wat is uniflow? uniflow is een softwareplatform waarmee uw organisatie

Nadere informatie

Smart Touch gebruiken

Smart Touch gebruiken A-61770_nl Smart Touch gebruiken versie 1.7 De functies van Smart Touch gebruiken Inhoud Overzicht... 2 Smart Touch starten... 2 Smart Touch gebruiken met de standaard functienummers en vooraf gedefinieerde

Nadere informatie

E-postiljon UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN. Informatiesystemen

E-postiljon UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN. Informatiesystemen UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN Informatiesystemen E-postiljon Uitwisselen informatie via versleutelde en getekende elektronische post Versie 1.0 Maart 2005 Geert Touquet 1 Algemeen Een vlotte, en meestal

Nadere informatie

A-61708_nl. Smart Touch gebruiken versie 1.6

A-61708_nl. Smart Touch gebruiken versie 1.6 A-61708_nl Smart Touch gebruiken versie 1.6 De functies van Smart Touch gebruiken Inhoud Overzicht... 2 Smart Touch starten... 2 Smart Touch gebruiken met de standaard functienummers en vooraf gedefinieerde

Nadere informatie

TOTAL DOCUMENT SOLUTIONS. DSm622/627/632 MET MULTIFUNCTIONELE VEELZIJDIGHEID GECONTROLEERD NETWERKPRINTEN

TOTAL DOCUMENT SOLUTIONS. DSm622/627/632 MET MULTIFUNCTIONELE VEELZIJDIGHEID GECONTROLEERD NETWERKPRINTEN TOTAL DOCUMENT SOLUTIONS DSm622/627/632 MET MULTIFUNCTIONELE VEELZIJDIGHEID GECONTROLEERD NETWERKPRINTEN Hogere productiviteit en lagere kosten? Met de Nashuatec DSm622, DSm627 en DSm632 is volledige controle

Nadere informatie

HowTo : Nieuw e-mailadres maken op controlepaneel E-mailadres instellen op eigen computer

HowTo : Nieuw e-mailadres maken op controlepaneel E-mailadres instellen op eigen computer HowTo : Nieuw e-mailadres maken op controlepaneel E-mailadres instellen op eigen computer 1 Voorwoord Om email adressen behorende bij het domeinnaam te beheren is er op het gekozen domeinnaam een controlepaneel

Nadere informatie

De voor de sector toonaangevende veiligheidsstandaarden van Konica Minolta

De voor de sector toonaangevende veiligheidsstandaarden van Konica Minolta De voor de sector toonaangevende veiligheidsstandaarden van Konica Minolta In het digitale tijdperk is de wereldwijde communicatie bliksemsnel toegenomen... en daarmee ook het risico op inbreuken op de

Nadere informatie

Encryptie deel III; Windows 2000 EFS

Encryptie deel III; Windows 2000 EFS Encryptie deel III; Windows 2000 EFS Auteur Leon Kuunders is als security consultant en managing partner werkzaam bij NedSecure Consulting. E-mail leon.kuunders@nedsecure.nl Inleiding In het eerste artikel

Nadere informatie

Office 365 de juiste keuze!

Office 365 de juiste keuze! STARTERSGIDS Inhoud 1. Microsoft Office 365, de juiste keuze! 1 2. Aanmelden 5 3. Aan de slag 10 4. Teamsite en openbare site 22 5. Overal werken met Office 365 27 6. Abonnement afsluiten 34 Disclaimer

Nadere informatie

2015 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

2015 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 2015 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 5 februari 2015 Inhoud 3 Inhoud...5 Welke versie van Configure gebruik ik?...5

Nadere informatie

Scannerhandleiding. Gebruiksaanwijzing

Scannerhandleiding. Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing Scannerhandleiding 1 2 3 4 5 6 Het versturen van een scanbestand per e-mail Scanbestanden versturen met scan-to-folder Scanbestanden bezorgen Het apparaat gebruiken als een TWAIN-compatibele

Nadere informatie

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Beheerprogramma voor lokale instellingen

ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Beheerprogramma voor lokale instellingen ADOBE FLASH PLAYER 10.3 Beheerprogramma voor lokale instellingen PRERELEASE 03/07/2011 Juridische kennisgeving Juridische kennisgeving Zie http://help.adobe.com/nl_nl/legalnotices/index.html voor de juridische

Nadere informatie