Printing Solutions. Oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Printing Solutions. Oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt"

Transcriptie

1 Printing Solutions Oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt print copy scan fax

2 Printer Drivers Drivers voor elk Operating Systeem Kyocera printers zijn ontworpen om vanuit nagenoeg alle Operating Systemen te kunnen afdrukken. Hiertoe zijn ze uitgerust met een verscheidenheid aan printertalen, waaronder PostScript en PCL6. Om alle functionaliteit van de printers op een eenvoudige manier te kunnen aanspreken heeft Kyocera drivers ontwikkeld die zeer intuïtief werken. KX Driver De driver voor alle Windows omgevingen Met de KX Driver heeft u slechts één driver nodig voor alle Kyocera printers. En dat voor alle recente Windows omgevingen: Windows 98, Windows NT4, Windows 2000 en Windows XP. Hiermee heeft u altijd dezelfde gebruikersinterface. Verder is alle functionaliteit van de Kyocera printer binnen de KX Driver aan te sturen. Bij selectie van in- en uitvoerlade wordt hier direct een grafische weergave van gegeven. KX functionaliteit Alle functionaliteit binnen één driver Als de printer het kan, dan is het aan te sturen met de KX Driver! Zoals Virtual Mail Box, waar u verschillende documenten naartoe kunt printen om vervolgens, al dan niet met een code (Confidential Printing), in één keer alles uit te printen. Of N-up, om tot 25 pagina s op 1 vel te printen. Met Kaft Modus kunt u de eerste pagina, al dan niet bedrukt, uit een andere invoerlade laten komen. Ook het selecteren van uitvoerlades als de Booklet Finisher is direct aan te sturen, waarbij de printer zelf de inslag en afwerking verzorgt met als resultaat een compleet A4 of A5 boekje.

3 Microsoft Windows Minidriver De Windows driver voor optimale compatibiliteit Voor client/server omgevingen, als Microsoft Terminal Server en Citrix, zijn de Minidrivers beschikbaar. Voor de meeste Kyocera printers zijn Microsoft Certified Driver versies beschikbaar, waarmee u gegarandeerd bent van een bedrijfszekere print omgeving. De Minidriver is beschikbaar als PCL en PostScript driver. Alle functionaliteit van de printer is uiteraard ook binnen deze driver aan te sturen. Apple Macintosh driver Drivers volgens de Apple standaard Elke Kyocera printer met netwerk- of USB interface biedt directe ondersteuning voor Apple Macintosh door de standaard PostScript printertaal. Als driver is er voor iedere Kyocera een PPD driver waarmee alle functionaliteit van de printer is aan te sturen. Er zijn drivers beschikbaar voor MacOS 7.x tot en met MacOS X. Linux ondersteuning Is standaard ingebouwd Op de Kyocera Software Library CD die met iedere Kyocera printer wordt meegeleverd, kunt u de Linux PDQ driver vinden. Hiermee is de Kyocera printer ook vanaf Linux omgevingen aan te sturen. Het meegeleverd installatieprogramma zorgt ervoor dat u snel kunt beginnen met printen.

4 Printerbeheer KM-NET for Clients Printerstatus in één oogopslag. U wilt een groot document afdrukken, maar wel met de zekerheid dat de printer in goede staat is: voldoende papier, voldoende toner en niet bezig met een andere printopdracht. En dit het liefst vanachter uw computer, zonder daar een zwaar programma voor te installeren. Hiervoor heeft Kyocera het programma KM-NET for Clients. KM-NET for Clients is een Windows programma waarmee de status van één tot vijf printers is te bekijken. Ongeacht of de printer via een USB, parallel of netwerkinterface is aangesloten. Met KM-NET for Clients is het mogelijk om in één oogopslag te zien wat de huidige status van iedere printer is. Zo is direct te zien of het papier op is, de toner bijgevuld moet worden of dat de printer klaar is om afdrukopdrachten te ontvangen. Ook zijn de meeste instellingen van de printer te wijzigen, zoals de standaard papierlade, emulatie, etc. Printer Disk Manager Volledige controle over de printerharddisk Iedere Kyocera printer kan van een harde schijf worden voorzien. Behalve dat deze wordt gebruikt om de afdruktaken te spoolen kan de harde schijf ook worden gebruikt om afdruktaken op te slaan. Voor het beheer van Permanente Afdruktaken of de Virtuele Mailbox is er de Printer Disk Manager. Hiermee kunnen één of meerdere printers met harde schijf worden beheerd. Permanente Afdruktaken kunnen op afstand worden opgestart of verwijderd. Virtuele Mailboxen kunnen worden aangemaakt, verwijderd of van een wachtwoord worden voorzien. Ook is te zien hoeveel harde schijfruimte beschikbaar is en hoeveel er in gebruik is.

5 IC-Link Volledig bestandsbeheer voor de CompactFlash kaart en harde schijf Met een CompactFlash kaart kan iedere Kyocera printer worden voorzien van extra lettertypes, logo s, formulieren en macro s. Om dit te beheren heeft Kyocera het programma IC-Link ontwikkeld. Hiermee kan met drag n drop alle gewenste data in één project worden samengesteld, om deze in één keer op de CompactFlash kaart in de Kyocera printer te laden. Verder is het mogelijk om deze data direct vanuit IC-Link te testen, vanaf de CompactFlash kaart een formulier af te drukken of bijvoorbeeld een macro uit te voeren. Als enige in de markt heeft Kyocera, dankzij de eigen printertaal Prescribe, de mogelijkheid om de printers een zogenaamde Carbon Copy functie te laten uitvoeren. Hiermee zal de printer iedere pagina in meervoud, al dan niet met een logo of formulier, afdrukken. Voor iedere kopie kan worden geconfigureerd uit welke papierlade moet worden afgedrukt, of er een logo of formulier mee moet worden afgedrukt, of hij dubbelzijdig afgedrukt moet worden (bijvoorbeeld verkoopvoorwaarden op de achterkant) en uit welke uitvoerlade het papier moet komen. Dit maakt de Kyocera printer de perfecte vervanger van uw huidige matrixprinter en duur voorbedrukt kettingpapier, zonder dat er ook maar iets aan de printdata veranderd moet worden. Het configureren van Carbon Copy gaat zeer eenvoudig met IC-Link en de opdracht is met één muisklik naar de printer verstuurd.

6 Netwerkbeheer Webbrowser Iedere Kyocera printer met ingebouwde netwerkkaart heeft een eigen webserver in zich. Dit maakt het mogelijk om de printer vanaf iedere werkplek met een webbrowser te benaderen door simpelweg het IP adres of hostnaam als webadres in te vullen. Netwerkinstellingen Zodra de printer een IP adres heeft gekregen, is de complete netwerkconfiguratie via de webserver in te stellen. Alles wat er voor TCP/IP, Netware, Ethertalk en NetBeui is in te stellen is hier in te stellen. Ook qua beveiliging is hier alles voorhanden om alleen diegene toegang tot printen en configureren te verlenen aan wie u hiertoe rechten geeft. Dit gaat zelfs zover dat enkel één IP adres via één TCP/IP poort toegang heeft tot printen (bijvoorbeeld de printserver). Notificatie/Management De printer is zo te configureren dat hij zelf het beheer uitvoert. Als de toner bijna op is kan de printer zelf een sturen naar de tonerbeheerder. Als het papier bijna op is stuurt de printer automatisch een naar de papierbeheerder. Naar de accountant stuurt de printer iedere maand een rapport met het serienummer en tellerstand. Maar dat mag ook ieder uur, iedere zesde dag van de week, of om de drie maanden...

7 Printer configureren Alle standaard instellingen op de printer zijn te configureren via de webserver. Standaard papierlade, wel of niet dubbelzijdig afdrukken, uitvoerlade, wel of niet doorschakelen van de papierlades, standaard lettertype, het is allemaal in te stellen vanaf uw eigen computer. printer Behalve s versturen kan de printer ook s ontvangen. Hiertoe krijgt de printer zijn eigen mailbox op de mailserver, met zijn eigen adres, bijvoorbeeld Nu zal de printer iedere die naar dit adres wordt gestuurd afdrukken. Ook de bijlagen, mits met extensie.ps,.prn of.txt, worden afgedrukt. Voor eenvoudig gebruik heeft Kyocera een printerpoort ontwikkeld die automatisch een printopdracht direct naar het adres van de printer stuurt. afdrukken is ideaal als vervanging van faxen. Geen telefoonkosten of hooguit tegen lokaal tarief, ook vanuit Australië! Ook ideaal voor thuiswerkers die op kantoor willen afdrukken.

8 Netwerkbeheer KM-NETVIEWER Dé uitkomst voor iedere systeembeheerder of helpdesk. De status van alle printers op één scherm op de computer. Met een dubbelklik van de muis is van iedere printer gedetailleerde informatie op te vragen en te configureren. Printers zijn vrij in te delen in groepen, bijvoorbeeld de afdeling, waarbij elke afdeling haar plattegrond krijgt en de printer op het scherm naar de juiste plaats is te slepen. Ook zijn er rapportagegroepen aan te maken, bijvoorbeeld een papierbijvul-groep die de tjes krijgen als ergens het papier op is, of een tellerstanden-groep voor de maandelijkse tellerstanden. Ook is naar alle printers in de groep in één keer een bestand te sturen. Zo kunnen alle printers in een groep met een configuratiebestand in één keer identiek worden geconfigureerd. Kyocera Mita Nederland B.V., Hoeksteen 40, 2132 MS Hoofddorp, Nederland, Tel +31 (0) , Fax +31 (0) , BR Printing Solutions/editie 10/ gedrukt op chloorvrij gebleekt papier - *Alle genoemde merknamen en producten zijn productnamen zijn handelsmerken, resp. wettig gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende fabrikanten. - Technische wijzigingen voorbehouden.

HP LaserJet P3005-serie printers HP geïntegreerde webserver gebruikershandleiding

HP LaserJet P3005-serie printers HP geïntegreerde webserver gebruikershandleiding HP LaserJet P005-serie printers HP geïntegreerde webserver gebruikershandleiding HP geïntegreerde webserver Gebruikershandleiding Copyright 005 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Verveelvuldiging,

Nadere informatie

hp geïntegreerde webserver hp LaserJet 4345mfp

hp geïntegreerde webserver hp LaserJet 4345mfp gebruik use hp geïntegreerde webserver hp LaserJet 5mfp HP Geïntegreerde webserver Gebruikershandleiding Copyright 00 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Verveelvuldiging, bewerking en

Nadere informatie

TOTAL DOCUMENT SOLUTIONS. DSm622/627/632 MET MULTIFUNCTIONELE VEELZIJDIGHEID GECONTROLEERD NETWERKPRINTEN

TOTAL DOCUMENT SOLUTIONS. DSm622/627/632 MET MULTIFUNCTIONELE VEELZIJDIGHEID GECONTROLEERD NETWERKPRINTEN TOTAL DOCUMENT SOLUTIONS DSm622/627/632 MET MULTIFUNCTIONELE VEELZIJDIGHEID GECONTROLEERD NETWERKPRINTEN Hogere productiviteit en lagere kosten? Met de Nashuatec DSm622, DSm627 en DSm632 is volledige controle

Nadere informatie

Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Configuratie en instellingen

Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Configuratie en instellingen Fiery Q5000 voor igen3 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Configuratie en instellingen 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

Eén platform voor het beheer van printen, kopiëren en scannen. you can

Eén platform voor het beheer van printen, kopiëren en scannen. you can Eén platform voor het beheer van printen, kopiëren en scannen you can Maak uw scan- en printomgeving efficiënter en eenvoudiger te beheren. Wat is uniflow? uniflow is een softwareplatform waarmee uw organisatie

Nadere informatie

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US.

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. U wilt natuurlijk een perfecte workflow in uw bedrijf. Dan heeft u printers en multifunctionals nodig die naadloos integreren in elke werkomgeving

Nadere informatie

HP LaserJet 1160, 1320, 1320n, 1320tn, 1320nw. Gebruiken

HP LaserJet 1160, 1320, 1320n, 1320tn, 1320nw. Gebruiken HP LaserJet 1160, 1320, 1320n, 1320tn, 1320nw Gebruiken HP LaserJet 1160 en HP LaserJet 1320 serie printer Gebruikershandleiding Copyrightinformatie 2004 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Nadere informatie

Datec Score Manager 3.0 Opstartgids

Datec Score Manager 3.0 Opstartgids Datec Score Manager 3.0 Opstartgids 2001-2010, Datec Correspondentie richten aan: Datec Torenwacht 31 2353 DB Leiderdorp Nederland Tel: 071-5890056 Fax: 071-5238607 E-mail: info@datec.nl DATEC Internet:

Nadere informatie

www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid

www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid www.konicaminolta.be Beheersoftware PageScope Suite PageScope Suite Uw werkstroom op topsnelheid PageScope Suite: PageScope Net Care............................................. 4 PageScope Data Administrator.....................................

Nadere informatie

T640, T642, T644. Gebruikershandleiding. www.lexmark.com. maart 2005

T640, T642, T644. Gebruikershandleiding. www.lexmark.com. maart 2005 T640, T642, T644 Gebruikershandleiding maart 2005 www.lexmark.com Lexmark en Lexmark met het diamantlogo zijn als handelsmerken van Lexmark International, Inc. gedeponeerd in de Verenigde Staten en/of

Nadere informatie

Handleiding voor de printerdrivers

Handleiding voor de printerdrivers Handleiding voor de printerdrivers Voor Windows Versie 7.0 Samengesteld door: Xerox Corporation Global Knowledge and Language Services 800 Phillips Road, Bldg. 0845-17S Webster, New York 14580-9791 Verenigde

Nadere informatie

SOFTWAREHANDLEIDING MFC-9420CN

SOFTWAREHANDLEIDING MFC-9420CN SOFTWAREHANDLEIDING MFC-9420CN Inhoudsopgave Sectie I Windows 1 Afdrukken De Brother-printerdriver gebruiken...1-1 Een document afdrukken...1-1 Handmatig Duplex printen...1-2 Gelijktijdig afdrukken, scannen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing / Installatiehandleiding

Gebruiksaanwijzing / Installatiehandleiding RICOH TotalFlow Production Manager Gebruiksaanwijzing / Installatiehandleiding Voorafgaand aan de installatie Installatie Version 3.0.0 Na de installatie Bekijk het Help-systeem van uw product voor informatie

Nadere informatie

HL-7050N Netwerkklaar HL-7050 Grote werkgroep A4 Laserprinters Windows Windows Mac OS Grote Werkgroep Netwerkklaar Compatible

HL-7050N Netwerkklaar HL-7050 Grote werkgroep A4 Laserprinters Windows Windows Mac OS Grote Werkgroep Netwerkklaar Compatible HL-3260N HL-7050/HL-7050N HL-7050N Netwerkklaar HL-7050 Grote werkgroep A4 Laserprinters Hoge snelheids, netwerkcompatibele of netwerkklare printers voor grote werkgroepen Windows Windows Mac OS Compatible

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie. Afdrukken uit Windows Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie Afdrukken uit Windows 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Quick Reference MS Word Merge Addon SE

Quick Reference MS Word Merge Addon SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference MS Word Merge Addon SE Block: MS Word

Nadere informatie

Snelheid en veelzijdigheid in een elegant, ruimtebesparend ontwerp. Digitaal Multifunctioneel Zwart-Wit Systeem

Snelheid en veelzijdigheid in een elegant, ruimtebesparend ontwerp. Digitaal Multifunctioneel Zwart-Wit Systeem Snelheid en veelzijdigheid in een elegant, ruimtebesparend ontwerp MX-B381 Digitaal Multifunctioneel Zwart-Wit Systeem Max. 38 PPM Groot LCD-kleurenscherm (touchscreen) Indrukwekkende prestaties in een

Nadere informatie

NiceLabel Software. NiceLabel. Starters Handleiding. Nederlandse versie. Rev-0701. www.nicelabel.com

NiceLabel Software. NiceLabel. Starters Handleiding. Nederlandse versie. Rev-0701. www.nicelabel.com NiceLabel Software NiceLabel Starters Handleiding Nederlandse versie Rev-0701 www.nicelabel.com COPYRIGHTS Copyright 1995-2007 Euro Plus d.o.o. All rights reserved. www.europlus.si www.nicelabel.com Informatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor HP Web Jetadmin

Gebruikershandleiding voor HP Web Jetadmin HP Web Jetadmin Gebruikershandleiding voor HP Web Jetadmin Copyright 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Verveelvuldiging, bewerking en vertaling zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding internet

Gebruikershandleiding internet Gebruikershandleiding internet Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens in op

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210 Handleiding Internet Type Ubee EVW3210 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

Definitie van Waarschuwing, Let op en Opmerking

Definitie van Waarschuwing, Let op en Opmerking Netwerkhandleiding Lees deze handleiding aandachtig voordat u dit product gebruikt en houd deze bij de hand voor toekomstige referentie. Voor een veilig en correct gebruik, zorg ervoor dat u de Belangrijke

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Scan-, print- en kopieeropdrachten effectief beheren met uniflow Versie 5. you can

Scan-, print- en kopieeropdrachten effectief beheren met uniflow Versie 5. you can Scan-, print- en kopieeropdrachten effectief beheren met uniflow Versie 5 you can Maak uw scan- en printomgeving efficiënter en eenvoudiger te beheren Wat is uniflow? uniflow is een softwareplatform waarmee

Nadere informatie

Gebruikershandleiding internet

Gebruikershandleiding internet Gebruikershandleiding internet Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens in op

Nadere informatie

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie