Gids Instelling Verzenden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gids Instelling Verzenden"

Transcriptie

1 Gids Instelling Verzenden In deze gids wordt uitgelegd hoe u de functies Verzenden naar en Opslaan in gedeelde map kunt instellen met behulp van de Instel-tool Zendfunctie en hoe u kunt controleren of de functies juist zijn ingesteld door een te versturen of een document op te slaan in een gedeelde map. Afdrukken Startpagina Sluiten Het instellen en gebruiken van De functie Verzenden naar Het instellen en gebruiken van De functie Opslaan in gedeelde map Voordat u begint Zorg ervoor dat de machine is verbonden met het netwerk en wordt gedetecteerd door de Instel-tool Zendfunctie. Zie de e-handleiding voor hulp. Copyright USRM (00)

2 Een versturen van Instelprocedure voor Verzenden naar In onderstaande afbeelding wordt getoond hoe u de functie Verzenden naar kunt instellen en gebruiken. Informatie over screenshots De informatie in de screenshots, zoals het adres en het SMTP-serveradres, dient uitsluitend als voorbeeld. De werkelijke screenshots die u op uw computer ziet, kunnen afwijken van de screenshots die hier worden getoond Ga naar instellingen. Selecteer de functie. Configureer de instellingen voor Verzenden naar . Verstuur een .

3 01 Een versturen De functie selecteren in het venster voor instelling selecteren In dit gedeelte wordt de procedure beschreven voor het weergeven van het venster [Send to Settings] (Instellingen Verzenden naar ). Klik op [Send to Settings] (Instellingen Verzenden naar ). Het venster [Send to Settings] (Instellingen Verzenden naar ) wordt weergegeven. Ga naar het volgende gedeelte. Als het hierboven getoonde venster niet wordt weergegeven: Zie Het installatieprogramma voor verzenden activeren in de e-handleiding om de Instel-tool Zendfunctie te starten. Als er een foutscherm wordt weergegeven wanneer u op de knop drukt: Volg de instructies op het scherm om het probleem op te lossen.

4 Een versturen Een adres onder een snelkeuzetoets opslaan Met de Instel-tool Zendfunctie kunt u alleen nieuwe adressen onder snelkeuzetoetsen opslaan. In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u het adres van een ontvanger onder een snelkeuzetoets kunt opslaan. Wat is een snelkeuzetoets? >>> Selecteer in de vervolgkeuzelijst het gewenste nummer voor de snelkeuzetoets (01 t/m 20). De nummers voor snelkeuzetoetsen die al zijn opgeslagen, worden niet weergegeven. Het snelkeuzetoetsnummer dat u hebt geselecteerd bij stap, komt overeen met de toets op het bedieningspaneel. Geef een naam op voor de snelkeuzetoets (bijvoorbeeld een bedrijfsnaam, zoals Canon). Verzenden: Druk Start Bestemmingen: 1 Canon RX-modus: Auto Resolutie: 200 x 100 De naam die u hebt opgegeven bij stap verschijnt op het display wanneer de snelkeuzetoets wordt ingedrukt. Geef het adres op van de persoon die de gescande afbeelding zal ontvangen. Als u een test- wilt versturen, geeft u uw adres op. Controleer het resultaat later in het gedeelte Een versturen. Het adres is opgeslagen onder een snelkeuzetoets. Ga naar het volgende gedeelte.,

5 Een versturen SMTP-servergegevens controleren In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u het adres van de SMTP-server en de bijbehorende verificatiemethode kunt controleren, en hoe u de gecontroleerde gegevens kunt invoeren in het programmavenster. Wat is SMTP? >>> Open uw software. In deze gids wordt Windows Live Mail 2011 als voorbeeld gebruikt. Controleer de gegevens van de SMTP-server door de procedures in deze gids te bekijken, ook al gebruikt u andere software dan Windows Live Mail Neem bij vragen contact op met uw netwerkbeheerder voor meer informatie. Klik op [Properties] (Eigenschappen). Klik op het tabblad [Accounts]. Klik op het tabblad [Servers]. Selecteer uw account. Controleer of het selectievakje is ingeschakeld. Indien niet ingeschakeld: Indien ingeschakeld:

6 Een versturen SMTP-servergegevens controleren Het is niet nodig de SMTP-serverinstellingen hier te wijzigen als deze al zijn ingesteld. Neem contact op met andere gebruikers of met uw netwerkbeheerder als er wijzigingen nodig zijn. Geef bij [SMTP Server] (SMTP-server) de SMTP-servernaam (of het SMTP-adres) op. Als het selectievakje [My server requires authentication] (Voor deze server is verificatie vereist) bij stap 6 niet is ingeschakeld, selecteert u [Not Set] (Niet ingesteld) voor [SMTP Authentication] (SMTP-verificatie). De instellingen voor de SMTP-server zijn voltooid. Ga naar het volgende gedeelte.

7 Een versturen SMTP-servergegevens controleren Het is niet nodig de SMTP-serverinstellingen hier te wijzigen als deze al zijn ingesteld. Neem contact op met andere gebruikers of met uw netwerkbeheerder als er wijzigingen nodig zijn. Geef bij [SMTP Server] (SMTP-server) de SMTP-servernaam (of het SMTP-adres) op. Klik op [Settings] (Instellingen). Als het selectievakje [My server requires authentication] (Voor deze server is verificatie vereist) bij stap 6 is ingeschakeld, selecteert u [Set] (Ingesteld) voor [SMTP Authentication] (SMTP-verificatie). Controleer welke optie is ingeschakeld. Als de bovenste optie is ingeschakeld: Als de onderste optie is ingeschakeld:

8 Een versturen SMTP-servergegevens controleren Klik op [Cancel] (Annuleren). Geef de accountnaam (of gebruikersnaam) en het wachtwoord op bij [User Name] (Gebruikersnaam) en [Password] (Wachtwoord). U kunt het wachtwoord niet kopiëren en plakken. Vraag uw netwerkbeheerder naar uw wachtwoord. De instellingen voor de SMTP-server zijn voltooid. Ga naar het volgende gedeelte.

9 Een versturen SMTP-servergegevens controleren Geef de accountnaam (of gebruikersnaam) en het wachtwoord op bij [User Name] (Gebruikersnaam) en [Password] (Wachtwoord). U kunt het wachtwoord niet kopiëren en plakken. Vraag uw netwerkbeheerder naar uw wachtwoord. De instellingen voor de SMTP-server zijn voltooid. Ga naar het volgende gedeelte.

10 Een versturen De instellingen voor Verzenden naar opslaan In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u de instellingen voor "Verzenden naar " kunt opslaan. Klik op [Next] (Volgende). Controleer of de instellingen juist zijn. Klik op [Register] (Registreren). Klik zo nodig op [Back] (Vorige) om correcties aan te brengen. Als dit scherm wordt weergegeven, zijn de instellingen voltooid. De informatie in de screenshots, zoals het adres en de SMTP-serververificatie, dient uitsluitend als voorbeeld. De werkelijke screenshots die u op uw computer ziet, kunnen afwijken van de screenshots die hier worden getoond. Sluit de Instel-tool Zendfunctie. Schakel de hoofdschakelaar van de machine uit, wacht minstens 10 seconden en schakel de machine daarna weer in. De instellingen voor het versturen van zijn voltooid. Ga naar het volgende gedeelte.

11 03 Een versturen Een versturen In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u een document kunt scannen en de gescande afbeelding via kunt versturen. Plaats het document. * De weergave van het bedieningspaneel kan verschillen afhankelijk van het model dat u gebruikt. Druk op [SCAN]. Selecteer < > met behulp van [ ] of [ ], en druk op [OK]. Druk op de snelkeuzetoets die u hebt opgeslagen. Geef de scaninstellingen op die u wilt wijzigen en druk op [OK]. Wanneer de instellingen zijn voltooid, drukt u op [OK] om terug te keren naar het vorige scherm. Druk op [Start]. Wanneer u het document op de glasplaat legt, voert u de volgende bewerkingen uit. - Om het verzenden te starten: Selecteer <Start verzenden> met behulp van [ ] of [ ] en druk op [OK]. - Om het volgende document te scannen: Druk op [Start] Controleer of de gescande afbeelding is verzonden naar de bestemming. Open uw software om te controleren of de is afgeleverd. Als de goed is afgeleverd: Ga naar Startpagina. Sluit de Handleiding. Als de niet is afgeleverd: a naar het gedeelte G UI op afstand. Gebruik de UI op afstand om te controleren of de instellingen juist zijn.

12 van Instelprocedure voor Opslaan in gedeelde map In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven hoe u de functie "Opslaan in gedeelde map" kunt instellen en gebruiken. Een gedeelde map instellen met toegangsbeperking In deze gids wordt de procedure beschreven voor het opslaan van documenten in een gedeelde map zonder toegangsbeperkingen. Als u een gedeelde map wilt instellen met toegangsbeperkingen op computers waarop Windows wordt uitgevoerd, raadpleegt u "De fileserver (gedeelde map) configureren (Windows)" in de e-handleiding. Informatie over screenshots De informatie in de screenshots, zoals de computernaam en de naam van de gedeelde map, dient uitsluitend als voorbeeld. De werkelijke screenshots die u op uw computer ziet, kunnen afwijken van de screenshots die hier worden getoond Ga naar instellingen. Selecteer de functie. Configureer de instellingen voor Opslaan in gedeelde map. Sla documenten op in een gedeelde map.

13 01 De functie selecteren in het venster voor instelling selecteren In dit gedeelte wordt de procedure beschreven voor het weergeven van het venster [Store to Shared Folder Settings] (Instellingen Opslaan in Gedeelde Map). Klik op [Store to Shared Folder Settings] (Instellingen Opslaan in Gedeelde Map). Het venster [Store to Shared Folder Settings] (Instellingen Opslaan in Gedeelde Map) wordt weergegeven. Ga naar het volgende gedeelte. Als het hierboven getoonde venster niet wordt weergegeven: Zie Het installatieprogramma voor verzenden activeren in de e-handleiding om de Instel-tool Zendfunctie te starten. Als er een foutscherm wordt weergegeven wanneer u op de knop drukt: Volg de instructies op het scherm om het probleem op te lossen.

14 Het nummer en de naam van de snelkeuzetoets opgeven Met de Instel-tool Zendfunctie kunt u alleen nieuwe adressen onder snelkeuzetoetsen opslaan. In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u het nummer en de naam van de snelkeuzetoets kunt opgeven waarin u het bestandspad naar de gedeelde map opslaat. Wat is een snelkeuzetoets? >>> Selecteer in de vervolgkeuzelijst het gewenste nummer voor de snelkeuzetoets (01 t/m 20). De nummers voor snelkeuzetoetsen die al zijn opgeslagen, worden niet weergegeven. Het snelkeuzetoetsnummer dat u hebt geselecteerd bij stap, komt overeen met de toets op het bedieningspaneel. Verzenden: Druk Start Bestemmingen: 1 Canon RX-modus: Auto Resolutie: 200 x 100 Geef een naam op voor de snelkeuzetoets (bijvoorbeeld een bedrijfsnaam, zoals Canon). De snelkeuzetoets is opgeslagen. Ga naar het volgende gedeelte. De naam die u hebt opgegeven bij stap verschijnt op het display wanneer de snelkeuzetoets wordt ingedrukt.,

15 Het delen van bestanden instellen In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u uw computer zodanig kunt instellen dat u de gegevens die u vanaf de machine hebt verzonden, op de computer kunt ontvangen. Selecteer uw besturingssysteem. Voor gebruikers van Windows XP Voor gebruikers van Windows Vista Voor gebruikers van Windows 7 Voor gebruikers van Windows 2000/Server 2003/Server 2008 Als u een gedeelde map wilt instellen zonder toegangsbeperkingen op computers waarop Windows 2000/Server 2003/Server 2008 wordt uitgevoerd, raadpleegt u "De fileserver (gedeelde map) configureren (Windows)" in de e-handleiding.

16 Windows XP Het delen van bestanden instellen De computernaam controleren Wat is de computernaam? >>> Klik op de Windows-taakbalk op [Start], klik met de rechtermuisknop op [My Computer] (Deze computer) en klik vervolgens op [Properties] (Eigenschappen). Klik op het tabblad [Computer Name] (Computernaam). Klik op [Change] (Wijzigen). Geef uw computernaam op bij [Computer Name of Store Destination] (Computernaam van de bestemming voor het opslaan).

17 Windows XP Het delen van bestanden instellen Een gedeelde map maken In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u het delen van bestanden kunt instellen met behulp van de functie Simple File Sharing (Eenvoudig delen van bestanden). Met de hieronder beschreven voorbeeldprocedure wordt er een gedeelde map op uw bureaublad gemaakt. Voor gebruikers van Windows XP Professional U kunt de functie Simple File Sharing (Eenvoudig delen van bestanden) niet gebruiken als deze is uitgeschakeld. Voer de volgende procedure uit om deze functie in te schakelen. 1. Klik op de Windows-taakbalk op [Start] en klik vervolgens op [Control Panel] (Configuratiescherm). 2. Klik op [Appearance] (Vormgeving), en vervolgens op [Folder Options] (Mapopties). (In Klassieke weergave dubbelklikt u op [Folder Options] (Mapopties).) 3. Selecteer het tabblad [View] (Weergave). 4. Schakel onder [Advanced Settings] (Geavanceerde instellingen) het selectievakje [Use simple file sharing (Recommended)] (Eenvoudig delen van bestanden gebruiken (aanbevolen)) in. Maak een nieuwe map op uw bureaublad en geef een naam op voor de map (bijvoorbeeld share (gedeeld)). share 5. Klik op [OK] om het dialoogvenster [Folder Options] (Mapopties) te sluiten. Geef de naam van de zojuist gemaakte map op bij [Shared Folder Name on Store Destination Computer] (Naam Gedeelde Map op Bestemmingscomputer opslag). Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer vervolgens [Sharing and Security] (Delen en beveiliging).

18 Windows XP Het delen van bestanden instellen Een gedeelde map maken Deze vensters worden alleen weergegeven wanneer u het dialoogvenster voor het eerst opent. Ga naar stap als u het dialoogvenster een tweede of daaropvolgende keer opent. Schakel deze selectievakjes in. Selecteer de onderste optie. Klik op deze koppeling. Klik op [OK]. Klik op [OK]. Het delen van bestanden is ingesteld. Ga naar het volgende gedeelte.

19 Windows Vista Het delen van bestanden instellen De computernaam controleren Wat is de computernaam? >>> Klik op de Windows-taakbalk op [Start], klik met de rechtermuisknop op [Computer] en klik vervolgens op [Properties] (Eigenschappen). Geef de naam van uw computer op bij [Computer Name of Store Destination] (Computernaam van de bestemming voor het opslaan). Klik op [Change] (Wijzigen). Klik op [Change settings] (Instellingen wijzigen).

20 Windows Vista Het delen van bestanden instellen Een gedeelde map maken Als het dialoogvenster [User Account Control] (Gebruikersaccountbeheer) tijdens de procedure verschijnt, klikt u op [Continue] (Doorgaan). In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u het delen van bestanden kunt instellen met behulp van de map Public (Openbaar). Wat is de map Public (Openbaar)? >>> Klik op de Windows-taakbalk op het pictogram [Start] en selecteer vervolgens [Control Panel] (Configuratiescherm). Klik onder [Sharing and Discovery] (Delen en verkennen) op de pijltjes omlaag naast [Public folder sharing] (Openbare mappen delen) en [Password protected sharing] (Met wachtwoord beveiligd delen). Klik onder [Network and Internet] (Netwerk en internet) op [Set up file sharing] (Bestandsdeling instellen).

21 Windows Vista Het delen van bestanden instellen Een gedeelde map maken Selecteer de middelste optie. Klik op [Apply] (Toepassen). Selecteer de onderste optie. Klik op [Apply] (Toepassen).

22 Windows Vista Het delen van bestanden instellen Een gedeelde map maken Klik op de Windows-taakbalk op [Start] en selecteer vervolgens [Computer]. Open de vaste schijf waarop Windows Vista is geïnstalleerd (meestal station C:). Open de map Users (Gebruikers). Open de map Public (Openbaar).

23 Windows Vista Het delen van bestanden instellen Een gedeelde map maken Maak een nieuwe map in de map Public (Openbaar) en geef de gewenste mapnaam op (bijvoorbeeld share (gedeeld)). share Typ public\ (openbaar\), gevolgd door de naam van de zojuist gemaakte map, bij [Shared Folder Name on Store Destination Computer] (Naam Gedeelde Map op Bestemmingscomputer opslag) (in dit voorbeeld typt u public\share (openbaar\gedeeld)). Het delen van bestanden is ingesteld. Ga naar het volgende gedeelte.

24 Windows 7 Het delen van bestanden instellen De computernaam controleren Wat is de computernaam? >>> Geef de naam van uw computer op bij [Computer Name of Store Destination] (Computernaam van de bestemming voor het opslaan). Klik op de Windows-taakbalk op [Start], klik met de rechtermuisknop op [Computer] en klik vervolgens op [Properties] (Eigenschappen). Klik op [Change] (Wijzigen). Klik op [Change settings] (Instellingen wijzigen).

25 Windows 7 Het delen van bestanden instellen Een gedeelde map maken Als het dialoogvenster [User Account Control] (Gebruikersaccountbeheer) tijdens de procedure verschijnt, klikt u op [Yes] (Ja). In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u het delen van bestanden kunt instellen met behulp van de map Public (Openbaar). Wat is de map Public (Openbaar)? >>> Klik op de Windows-taakbalk op het pictogram [Start] en selecteer vervolgens [Control Panel] (Configuratiescherm). Klik onder [Network and Internet] (Netwerk en internet) op [Choose homegroup and sharing options] (Een thuisgroep en opties voor delen selecteren). Klik op [Change advanced sharing settings] (Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen).

26 Windows 7 Het delen van bestanden instellen Een gedeelde map maken Selecteer onder [Public folder sharing] (Openbare mappen delen) de bovenste optie. Selecteer onder [Password protected sharing] (Met wachtwoord beveiligd delen) de onderste optie. Klik op [Save changes] (Wijzigingen opslaan).

27 Windows 7 Het delen van bestanden instellen Een gedeelde map maken Klik op de Windows-taakbalk op [Start] en selecteer vervolgens [Computer]. Open de vaste schijf waarop Windows 7 is geïnstalleerd (meestal station C:). Open de map Users (Gebruikers). Open de map Public (Openbaar).

28 Windows 7 Het delen van bestanden instellen Een gedeelde map maken Maak een nieuwe map in de map Public (Openbaar) en geef de gewenste mapnaam op (bijvoorbeeld share (gedeeld)). share Typ users\public\ (gebruikers\openbaar\), gevolgd door de naam van de zojuist gemaakte map, bij [Shared Folder Name on Store Destination Computer] (Naam Gedeelde Map op Bestemmingscomputer opslag) (in dit voorbeeld typt u user\public\share (gebruiker\ openbaar\gedeeld)). Het delen van bestanden is ingesteld. Ga naar het volgende gedeelte.

29 De instellingen voor Opslaan in gedeelde map opslaan In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u de instellingen voor "Opslaan in gedeelde map" kunt opslaan. Klik op [Next] (Volgende). Controleer of de instellingen juist zijn. Klik op [Register] (Registreren). Klik zo nodig op [Back] (Vorige) om correcties aan te brengen. De informatie in de screenshots, zoals de computernaam en de naam van de gedeelde map, dient uitsluitend als voorbeeld. De werkelijke screenshots die u op uw computer ziet, kunnen afwijken van de screenshots die hier worden getoond. Als dit scherm wordt weergegeven, zijn de instellingen voltooid. Controleer of [Not Set] (Niet ingesteld) is geselecteerd voor [Access Restriction to Shared Folder] (Toegangsbeperking naar gedeelde map) in het gedeelte [Status of Settings for Shared Folder] (Status van instellingen voor gedeelde map). Sluit de Instel-tool Zendfunctie. Schakel de hoofdschakelaar van de machine uit, wacht minstens 10 seconden en schakel de machine daarna weer in. De instellingen voor de gedeelde map zijn voltooid. Ga naar het volgende gedeelte.

30 03 in een gedeelde map In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u een document kunt scannen en de gescande afbeelding kunt opslaan in de gedeelde map die u eerder hebt gemaakt. Plaats het document. Druk op [SCAN]. * De weergave van het bedieningspaneel kan verschillen afhankelijk van het model dat u gebruikt. Selecteer < > met behulp van [ ] of [ ], en druk op [OK]. Druk op de snelkeuzetoets die u hebt opgeslagen. Geef de scaninstellingen op die u wilt wijzigen en druk op [OK]. Wanneer de instellingen zijn voltooid, drukt u op [OK] om terug te keren naar het vorige scherm. Druk op [Start]. Wanneer u het document op de glasplaat legt, voert u de volgende bewerkingen uit. - Om het verzenden te starten: Selecteer <Start verzenden> met behulp van [ ] of [ ] en druk op [OK]. - Om het volgende document te scannen: Druk op [Start] Controleer of het document is opgeslagen in de gedeelde map. Open de gedeelde map die u hebt gemaakt en controleer of het gescande document is opgeslagen. Als het document goed is opgeslagen: Ga naar Startpagina. Sluit de gids. Als het document niet is opgeslagen: a naar het gedeelte UI G op afstand. Gebruik de UI op afstand om te controleren of de instellingen juist zijn.

31 UI op afstand Een versturen Uw instellingen controleren in de UI op afstand In dit gedeelte worden screenshots uit Windows 7 gebruikt. In geval van problemen met het verzenden naar of het opslaan in een gedeelde map kunt u de UI op afstand gebruiken om te controleren of uw instellingen juist zijn. De UI op afstand starten Wat is de UI op afstand? >>> Start uw webbrowser. Geef het IP-adres van de machine op bij [Address] (Adres) of [Location] (Locatie), en druk vervolgens op [ENTER] op uw toetsenbord. Klik op [Log In] (Aanmelden). Selecteer [Management Mode] (Beheer-modus). Het IP-adres dat in de screenshots wordt getoond, dient uitsluitend als voorbeeld. Zie Instellingen van IP-adres controleren in de e-handleiding voor instructies over de procedure van het controleren van het IP-adres. Als u wordt gevraagd uw ID en/of wachtwoord op te geven, raadpleegt u De UI op afstand starten in de e-handleiding.

32 UI op afstand Een versturen Uw instellingen controleren in de UI op afstand Snelkeuzetoetsen controleren/bewerken Klik op [Address Book] (Adresboek). Controleer uw instellingen. Als u de instellingen wilt bewerken, klikt u op [Edit] (Bewerken). Klik op [One-Touch] (Snelkeuze). Klik op het nummer, het type of de naam van een snelkeuzetoets om de huidige instellingen ervan weer te geven. Klik op [OK]. Als u wordt gevraagd om het wachtwoord op te geven nadat u op [Address] (Adres) hebt geklikt, raadpleegt u Een pincode instellen voor het adresboek in de e-handleiding. Breng de nodige wijzigingen aan.

33 UI op afstand Een versturen Uw instellingen controleren in de UI op afstand Netwerkinstellingen controleren/bewerken Klik op [Settings/Registration] (Instellingen/ Registratie) en vervolgens op [Network Settings] (Netwerkinstellingen). Stappen 1 t/m 5 in dit gedeelte zijn alleen van toepassing op instellingen. Klik op [ Settings] ( -instellingen). Klik op [Edit] (Bewerken).

34 UI op afstand Een versturen Uw instellingen controleren in de UI op afstand Netwerkinstellingen controleren/bewerken Stappen 1 t/m 5 in dit gedeelte zijn alleen van toepassing op instellingen. Klik op [OK]. Breng zo nodig correcties aan. Controleer of de juiste SMTPservernaam is opgegeven. Controleer ook het volgende, als op uw SMTP-server SMTP-verificatie wordt gebruikt: Of het selectievakje [Use SMTP Authentication (SMTP AUTH)] (Gebruik SMTP-authentificatie (SMTP AUTH)) is ingeschakeld. Of de juiste gebruikersnaam is opgegeven. Of het juiste wachtwoord is ingesteld. Als u iets moet wijzigen, schakelt u het selectievakje [Set/Change Password] (/Wijzigen Wachtwoord) in en geeft u het juiste wachtwoord op bij [Password] (Wachtwoord). Schakel de hoofdschakelaar van de machine uit, wacht minstens 10 seconden en schakel de machine daarna weer in. Nadat de machine opnieuw is gestart: Probeer een te versturen. Probeer documenten op te slaan. Als u nog steeds problemen ondervindt: Ga naar Probleemoplossing.

35 Probleemoplossing Als u problemen ondervindt bij het verzenden van een of het opslaan van documenten in een gedeelde map, bekijkt u de procedures die in deze gids worden beschreven om na te gaan of de instellingen juist zijn geconfigureerd. Controleer ook onderstaande punten en raadpleeg de e-handleiding voor verdere probleemoplossingsgegevens. Als Foutrapport (TX) wordt afgedrukt Voorbeeld: Controleer de driecijferige code in het Foutrapport (TX) en raadpleeg Foutcodes in Problemen oplossen in de e-handleiding. Als er een foutbericht wordt weergegeven op het LCD-display Controleer het bericht en raadpleeg Berichten op het scherm in Problemen oplossen in de e-handleiding. Als geen van bovenstaande problemen optreden en u nog steeds niet kunt verzenden of opslaan Raadpleeg Oplossen van problemen, Problemen bij het verzenden/ ontvangen en Netwerkproblemen in Problemen oplossen in de e-handleiding.

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat.

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat. Naslagkaart Wordt gekopieerd Kopieën maken Snel kopiëren 3 Druk op het bedieningspaneel van de printer op. 4 Als u het document op de glasplaat hebt gelegd, raakt u Finish the Job (Taak voltooien) aan

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Kopiëren...5. Kopieën maken...5. Taakonderbreking...6 Een kopieertaak annuleren en...7. Voorbereiden op het per verzenden...

Kopiëren...5. Kopieën maken...5. Taakonderbreking...6 Een kopieertaak annuleren en...7. Voorbereiden op het per  verzenden... Naslagkaart Inhoudsopgave Kopiëren...5 Kopieën maken...5 Snel kopiëren...5 Kopiëren via de ADF...5 Kopiëren via de glasplaat...5 Taakonderbreking...6 Een kopieertaak annuleren...6 Een kopieertaak annuleren

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2010 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

Handleiding Windows Vista Mail en Vodafone E-mail

Handleiding Windows Vista Mail en Vodafone E-mail Handleiding Windows Vista Mail en Vodafone E-mail Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Windows Vista Mail Microsoft Windows Vista My Vodafone

Nadere informatie

Vervang UW SERVERNAAM, UW SERVERNAAM ZONDER VPN en COMPUTERNAAM door de naam van de server en computer welke wij u doorgegeven hebben.

Vervang UW SERVERNAAM, UW SERVERNAAM ZONDER VPN en COMPUTERNAAM door de naam van de server en computer welke wij u doorgegeven hebben. VPN ONDER WINDOWS 7 VOOR JE BEGINT Deze handleiding is geschreven voor Windows 7. Bij het doorlopen van de handleiding zal je regelmatig handelingen moeten uitvoeren. Hierbij wordt een vaste schrijfwijze

Nadere informatie

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Scannen Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige scantaken op pagina 4-2 Het scannerstuurprogramma installeren op pagina 4-4 Scanopties aanpassen op pagina 4-5 Afbeeldingen ophalen op pagina 4-11 Bestanden en scanopties

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Index Stap 1: Controleer of u de laatste versie heeft Stap 2: Voeg uw e-mailaccount toe Stap 3: Voer uw accountinformatie in Stap 4: Voer een naam en beschrijving

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-16 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-17 Andere installatiemethoden

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007

Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2007 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Quickstart handleiding MS Outlook Account instellen Rechten geven offline werken www.pimbox.nl/support a hosted zarafa product Inhoudsopgave Installatie van de Zarafa Outlook Client 3 Aanmaken van een

Nadere informatie

http://www.strato-faq.nl/2348

http://www.strato-faq.nl/2348 Startpagina RSS Favorieten Sitemap Impressum Contact Klantenlogin Startpagina Hosting & Domeinen EasyWeb & Sitebuilder Servers Webshops FAQ vinden STRATO Customer Care Finalist Contact Center World Award

Nadere informatie

Instellingen voor Scannen naar e-mail

Instellingen voor Scannen naar e-mail Handleiding Snelle configuratie scanfuncties XE3024NL0-2 In deze handleiding vindt u instructies voor het volgende: Instellingen voor Scannen naar e-mail op pagina 1 Instellingen voor Scannen naar mailbox

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Aanmaken van Templates voor scan-to-file

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Aanmaken van Templates voor scan-to-file MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Aanmaken van Templates voor scan-to-file Templates aanmaken tbv scan-to-file Aanmaken van Scan Templates gaat het eenvoudigst via het webbased beheerprorgramma van de

Nadere informatie

Bedieningshandleiding Bijvoegsel

Bedieningshandleiding Bijvoegsel Bedieningshandleiding Bijvoegsel Snijmachine Product Code: 891-Z01 Lees dit document voordat u de machine gebruikt. Houd dit document bij de hand, zodat u het kunt raadplegen. Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk:

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk: Pagina 1 van 6 pagina s. Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Doelgroep van dit document De doelgroep van dit document zijn alle gebruikers van Centix die de Centix 3-serie

Nadere informatie

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8)

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Met het Webservices-protocol kunnen gebruikers van Windows Vista (SP2 of recenter), Windows 7

Nadere informatie

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Inhoud Inleiding... 2 Bios instellen... 3 Windows 10 installatie... 4 Windows configureren... 10

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Google cloud print handleiding

Google cloud print handleiding Google cloud print handleiding Versie 0 DUT Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding wordt de volgende aanduiding gebruikt: en leggen uit wat u in een bepaalde situatie moet doen of hoe

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

NETWERKHANDLEIDING. Afdruklogboek op netwerk opslaan. Versie 0 DUT

NETWERKHANDLEIDING. Afdruklogboek op netwerk opslaan. Versie 0 DUT NETWERKHANDLEIDING Afdruklogboek op netwerk opslaan Versie 0 DUT Definities van opmerkingen Overal in deze handleiding gebruiken we de volgende aanduiding: Opmerkingen vertellen u hoe u op een bepaalde

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) v4.4 bevat Fiery software voor het uitvoeren van taken met een Fiery Server. In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 5 Ontgrendeling

Nadere informatie

Printersoftware. De printersoftware. De Epson-software bevat de software voor de printerdriver en EPSON Status Monitor 3.

Printersoftware. De printersoftware. De Epson-software bevat de software voor de printerdriver en EPSON Status Monitor 3. Printersoftware De printersoftware De Epson-software bevat de software voor de printerdriver en EPSON Status Monitor 3. De printerdriver is de software waarmee u via uw computer de printer kunt besturen.

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN Microsoft Outlook 2010 Laatste wijziging: 11 oktober 2012 HOUD U DE VOLGENDE GEGEVENS BIJ DE HAND: o Het betreffende mailadres en het wachtwoord van dat adres. GOED OM

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Firmware Upgrade Utility

Firmware Upgrade Utility Firmware Upgrade Utility Inhoudsopgave Firmware Upgrade Procedure Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie

Nadere informatie

NAS 109 NAS gebruiken met Linux

NAS 109 NAS gebruiken met Linux NAS 109 NAS gebruiken met Linux De bestanden te openen op uw NAS met Linux A S U S T O R C O L L E G E CURSUSDOELSTELLINGEN Na afronding van deze cursus, moet u in staat zijn om: 1. Linux te gebruiken

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 4 5 Aanraakscherm

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1 Admin handleiding Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e- mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking,

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Mogelijke valkuil bij de installatie procedure is de bestandslocatie.

Mogelijke valkuil bij de installatie procedure is de bestandslocatie. Installatie / Configuratie Compad Store Automation 1. Installatie Compad Software 2. Licentie 3. Directory structuur 4. Configureren Vectron Commander 5. Configureren Compad Store Automation Installatie

Nadere informatie

Fax Connection Unit Type C Gebruiksaanwijzing

Fax Connection Unit Type C Gebruiksaanwijzing Fax Connection Unit Type C Gebruiksaanwijzing Voor een veilig en correct gebruikt, dient u de Veiligheidsinformatie in "Lees dit eerst" te lezen voordat u het apparaat gebruikt. INHOUDSOPGAVE Hoe werkt

Nadere informatie

EnGenius/Senao ECB/SCB-3220 HANDLEIDING Firmware 1.43.03

EnGenius/Senao ECB/SCB-3220 HANDLEIDING Firmware 1.43.03 EnGenius/Senao ECB/SCB-3220 HANDLEIDING Firmware 1.43.03 1 Inhoudsopgave: Stap 1.1: IP-adres veranderen met Windows Vista... 3 Stap 1.2: IP-adres veranderen met Windows XP... 6 Stap 2: De EnGenius ECB/SCB-3220

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

Handleiding Instellen Account In Microsoft Outlook 2007

Handleiding Instellen  Account In Microsoft Outlook 2007 Handleiding Instellen Email Account In Microsoft Outlook 2007 Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Microsoft Outlook 2007 Microsoft Windows Xp

Nadere informatie

Alle systemen. Voor het eerst aan het werk met Windows 7 en Office 2010. Bestemd voor: Medewerkers Versie: 0.1 Datum: 06-09-2010 Eigenaar: SSC ICT

Alle systemen. Voor het eerst aan het werk met Windows 7 en Office 2010. Bestemd voor: Medewerkers Versie: 0.1 Datum: 06-09-2010 Eigenaar: SSC ICT Alle systemen Voor het eerst aan het werk met Windows en Office 2010 Bestemd voor: Medewerkers Versie: 0.1 Datum: 06-09-2010 Eigenaar: SSC ICT De eerste keer werken met Windows en Office 2010 Voordat u

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

sector informatisering & coördinatie HGSECURE Handleiding voor Windows besturingsystemen

sector informatisering & coördinatie HGSECURE Handleiding voor Windows besturingsystemen HGSECURE Handleiding voor Windows besturingsystemen Hoe verbinden met HGSECURE Hardware U dient eerst en vooral te beschikken over een laptop met een draadloze netwerkadapter. Deze draadloze netwerkadapter

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg het Leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Handleiding voor Windows besturingsystemen

Handleiding voor Windows besturingsystemen Draadloos internet (WIFI) met HGSECURE Handleiding voor Windows besturingsystemen Inleiding HGSECURE is een nieuw draadloos netwerk bedoeld voor alle studenten en personeel van de Avondschool. HGSECURE

Nadere informatie

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN

MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN MAIL VAN UW DOMEINNAAM ONTVANGEN Microsoft Outlook 2007 Laatste wijziging: 11 oktober 2012 HOUD DE VOLGENDE GEGEVENS BIJ DE HAND o Het betreffende mailadres o Het wachtwoord van dat adres GOED OM TE WETEN

Nadere informatie

Nero AG Nero DiscCopy

Nero AG Nero DiscCopy Handleiding Nero DiscCopy Nero AG Nero DiscCopy Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding van Nero DiscCopy en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

Snelstart handleiding Thunderbird 1.5

Snelstart handleiding Thunderbird 1.5 Projectcode Versie Definitief Snelstart handleiding Thunderbird 1.5 Inhoudsopgave 1. Een korte beschrijving van de werkbalk 2 2. Lezen van berichten 4 3. Versturen van berichten 5 4. Adresboeken 7 5. Gebruik

Nadere informatie

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat.

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat. Laser-MFP Naslagkaart Kopiëren Snel kopiëren documentinvoer (ADF) of met de bedrukte zijde naar beneden (zoals knipsels uit tijdschriften) in de ADF. Gebruik in plaats plaatst, moet u de papiergeleiders

Nadere informatie

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network)

Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Het opzetten van een VPN verbinding (Virtual Private Network) Versie: 20 april 2009 (Wouter Marra) Vragen en opmerkingen: fadbalie@geo.uu.nl, tel: 2098 Door gebruik te maken van een VPN verbinding kunt

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Acer edatasecurity Management

Acer edatasecurity Management 1 Acer edatasecurity Management Acer edatasecurity Management maakt gebruik van de meest geavanceerde cryptografische technologieën en biedt gebruikers van Acer-pc s hierdoor een hogere gegevensbeveiliging

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Handleiding Shakespeak

Handleiding Shakespeak Handleiding Shakespeak 1. Inhoudsopgave 2. Shakespeak bij Hogeschool VHL... 2 3. Shakespeak gebruiksklaar maken... 3 a. Uw account... 3 b. De plugin... 3 4. Vragen toevoegen... 4 5. Instellingen en lay-out

Nadere informatie

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER Klaar om LIVE TRADER te gebruiken? Ontdek de belangrijkste functies van deze tool. Het hoofdscherm gebruiken De modules organiseren Effecten zoeken Het overzicht

Nadere informatie

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Bedieningspaneel Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen.?

Nadere informatie

// Mamut Business Software. Updatehandleiding

// Mamut Business Software. Updatehandleiding // Mamut Business Software Updatehandleiding Inhoud Over updates naar een nieuwe versie 3 Back-up maken 6 Update naar de laatste versie 8 Verplaats het programma naar een andere computer/server 15 Zo verplaatst

Nadere informatie

Shakespeak. Een praktische handleiding voor docenten

Shakespeak. Een praktische handleiding voor docenten Shakespeak Een praktische handleiding voor docenten 1 Inhoudsopgave I. Wat is Shakespeak?... 3 II. Shakespeak gebruiksklaar maken... 4 III. Vragen toevoegen... 5 IV. Instellingen en lay out aanpassen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Brother Meter Read Tool

Gebruikershandleiding Brother Meter Read Tool Gebruikershandleiding Brother Meter Read Tool DUT Versie 0 Auteursrecht Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Alle rechten voorbehouden. De informatie in dit document kan worden gewijzigd zonder voorafgaande

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development DocFlow voor Act! Handleiding Versie 2.0 10-02-2015 Inleiding Met DocFlow kunt u aan een contact, bedrijf, groep of verkoopkans een Windowsmap koppelen, die bijvoorbeeld op het netwerk staat. U krijgt

Nadere informatie

Acer edatasecurity Management

Acer edatasecurity Management 1 Acer edatasecurity Management Acer edatasecurity Management maakt gebruik van de meest geavanceerde cryptografische technologieën en biedt u hierdoor een hogere gegevensbeveiliging en een betere codering

Nadere informatie

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Vigor Firm w are Upgrade Procedure V2.0 Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave FIRMWARE UPGRADE PROCEDURE...1 INHOUDSOPGAVE...1 VOORBEREIDING...2

Nadere informatie

Appendix Computerklussen

Appendix Computerklussen Appendix Computerklussen Deze appendix behandelt enkele werkjes die nodig zijn om een bepaald voorbeeld uit dit boek na te kunnen spelen. In de betreffende hoofdstukken wordt er wel naar verwezen. Weergave

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming Documentatie Installatie Instructie Microsoft Outlook: RPC over HTTPS De Dierenbescherming Auteur: Michel Koelewijn ICT Servicedesk Dierenbescherming Scheveningseweg 58 Postbus 85980, 2508 CR Den Haag

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 Inhoud 1. Wat is een repeater?... 2 2. Hoe in te stellen?... 2 A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 B. Instellen via instellingsassistent... 3 C. Instellen via de webinterface... 6 3. De Fritz!WLAN

Nadere informatie

NAS 159 Time Machine Beste praktijk

NAS 159 Time Machine Beste praktijk NAS 159 Time Machine Beste praktijk Een back-upmap instellen voor Time Machine en een back-up maken van uw Mac A S U S T O R C O L L E G E CURSUSDOELSTELLINGEN Na afronding van deze cursus, moet u in staat

Nadere informatie

Shakespeak. Een praktische handleiding voor docenten. Copyright UMC St Radboud, IWOO afdeling EKO

Shakespeak. Een praktische handleiding voor docenten. Copyright UMC St Radboud, IWOO afdeling EKO Shakespeak Een praktische handleiding voor docenten Copyright UMC St Radboud, IWOO afdeling EKO Inhoudsopgave I. Shakespeak binnen het UMC St Radboud 3 II. Shakespeak gebruiksklaar maken: 4 a. uw account

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Aanmaken van Templates voor Re-Rite

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Aanmaken van Templates voor Re-Rite MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Aanmaken van Templates voor Re-Rite Templates aanmaken tbv Re-Rite Aanmaken van Templates gaat het eenvoudigst via het webbased beheerprogramma van de e-studio; TopAccess.

Nadere informatie