VERZUIM OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERZUIM OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER!"

Transcriptie

1 VERZUIM OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER! Ziek zijn is vervelend In de eerste plaats natuurlijk voor jezelf. Maar ook voor de achterblijvers op je werk. De cliënten moeten het zonder jouw zorg stellen en je collega s krijgen te kampen met roosterwijzigingen en meer werkdruk. En dan hebben we het nog niet over de kosten van verzuim voor je werkgever. Arbobewust denken en doen voorkomt verzuim Deze tien werkbladen helpen jou en je collega s om over verzuim te praten, te discussiëren en ervaringen uit te wisselen. Centraal staat de vraag: hoe kun je zelf invloed uitoefenen op je werkomstandigheden? Spelregels De opdrachten op de werkbladen voer je alleen uit of in teamverband. Kies de werkvorm die het best bij jullie situatie past. Bepaal in overleg welke opdrachten jullie gaan uitvoeren. Lees eerst de opdrachten door. Is een onderwerp jou of je collega s te bedreigend, sla die opdracht dan over. Doe dat ook bij twijfel. Grijp in als je vindt dat gesprekken (te) persoonlijk (dreigen te) worden. Iedereen moet zich kunnen uitspreken. Bepaal samen wie het gesprek zal leiden: je leidinggevende, iemand van P&O of een collega? Waar gaan jullie het over hebben? Hieronder staan tien uitspraken. Bij elke uitspraak hoort een werkblad met vragen en opdrachten. Ziek is ziek! Iedereen is anders Verzuim is duur Snel ingrijpen loont Trek op tijd aan de bel! Ik voel me niet lekker, wat nu? Anders dan ziek Hondsberoerd? Of dolgedraaid? Verzuimbegeleiding is zo belangrijk! Beter weer aan de slag Kies een uitspraak, pak het bijbehorende werkblad en ga met elkaar in gesprek. Meer tijd nodig? Misschien is het mogelijk om een themamiddag over verzuim te organiseren. Succes! Meer weten over de aanpak van verzuim en reïntegratie in de gehandicaptenzorg? Lees de folder Hondsberoerd? Of dolgedraaid? Vraag ernaar in je instelling of surf naar COLOFON Concept, redactie, vormgeving en productiebegeleiding: Ca[t] communicatie, Ulvenhout De inhoud is samengesteld i.s.m. Bartiméus en SIG Publicatienummer A 2003/1 Sectorfondsen Zorg en Welzijn, in het kader van het Arboconvenant Gehandicaptenzorg

2 ZIEK IS ZIEK! Opvattingen over verzuim In een organisatie kunnen allerlei opvattingen over verzuim bestaan, zoals: Opvatting 1: Ziek is ziek! Ofwel: een ziek persoon spreek je niet aan op gedrag. Opvatting 2: Ziek zijn overkomt je, verzuim is een keuze. Opvatting 3: Als je iets mankeert, kun je niet werken. Opvatting 4: De leidinggevende moet zich niet bemoeien met verzuimoorzaken die niets met het werk te maken hebben. Opvatting 5: Iemand die vaak ziek is, is eigenlijk niet zo ziek. Opvatting 6: Verzuimen moet kunnen! Wat vind jij van deze opvattingen over verzuim? 1. Sta stil bij elke opvatting en neem een standpunt in: ben je het eens met die uitspraak of niet? 2. En wat vinden je collega s? Splits het team op in voor- en tegenstanders. Leg één voor één uit waarom je er zo over denkt. Probeer tot een gezamenlijk standpunt te komen.

3 IK VOEL ME NIET LEKKER, WAT NU? Verzuimcultuur Stel, je wordt op een ochtend wakker en je voelt je niet goed. Wat doe je dan? Meld je je ziek of ga je toch werken? Iedereen heeft wel eens gezondheidsklachten, lichamelijk of psychisch. Maar niet iedereen gaat daar op dezelfde manier mee om. De één kiest ervoor om door te werken bij klachten, terwijl de ander gemakkelijker thuisblijft. Op grond waarvan denk je dat mensen beslissen om wel of niet thuis te blijven? Bespreek je antwoord met je team. Oorzaak en gevolg In een organisatie is sprake van een verzuimcultuur als er een sfeer is waarin verzuimen een algemeen geaccepteerde keuze is geworden. Ga voor jezelf na en bespreek: 1. Denk je dat er in de instelling waar je werkt sprake is van een verzuimcultuur? Hoe komt dat, denk je? Wie kan wat doen om dit te veranderen? 2. Wat zijn volgens jou de gevolgen van een verzuimcultuur voor: je werkgever je collega s jezelf? 3. Wat kan een organisatie doen om te voorkomen dat er een verzuimcultuur ontstaat? Sta stil bij de oorzaken. Bedenk oplossingen.

4 IEDEREEN IS ANDERS Mensen verschillen nu eenmaal Griep, gebroken been, een ziek kind, hoofdpijn, ruzie, kiespijn of kater Er zijn allerlei redenen om te verzuimen van je werk. Maar wanneer jij vindt dat er niets anders op zit dan thuis te blijven, zou je collega dat om diezelfde reden misschien niet in z n hoofd halen. Mensen verschillen nu eenmaal. Acceptabel of niet? Ga voor jezelf na: 1. Welke redenen om te verzuimen komen vaak (op jullie groep) voor? 2. Verdeel deze verzuimredenen voor jezelf in drie groepen: Groep 1: goede redenen (logisch dat je dan verzuimt) Groep 2: taboe-redenen (jij zou nooit verzuimen om die reden) Groep 3: twijfelachtige redenen (grensgevallen). Wat vinden je collega s? Vergelijk jouw lijstje met dat van je collega s. 1. Bespreek de verschillen en overeenkomsten. 2. Ben je het ergens niet mee eens? Ofwel: welke verzuimreden(en) vindt je collega acceptabel, maar jij niet (of andersom)? Leg uit waarom je nooit om die reden zou verzuimen. Luister naar elkaar, maar veroordeel elkaar niet. 3. Kijk naar de grensgevallen (groep 3) en bepaal jullie grenzen: wanneer is verzuim wel/niet acceptabel?

5 ANDERS DAN ZIEK Oneigenlijk verzuim * Soms melden werknemers zich ziek terwijl ze eigenlijk zelf niet ziek zijn. Iemand blijft bijvoorbeeld thuis om voor een ziek kind te zorgen of er is iets anders aan de hand dat acute aandacht vereist. Kortom: ze zien dan geen andere mogelijkheid dan zelf thuisblijven. Dit wordt wel oneigenlijk verzuim genoemd. Ga na met je team: 1. Een ouder blijft thuis om voor een ziek kind te zorgen. Zo zijn er meer redenen om te verzuimen, ook al ben je niet echt ziek. Welke ken je? Noteer ze. 2. Sta stil bij de gevolgen van de keuze om thuis te blijven. Vind je die acceptabel? 3. Hoe kun je voorkomen dat mensen verzuimen om andere redenen dan ziekte? 4. Ben je tevreden over de regelmogelijkheden (ruimte en tijd die je werkgever biedt om acute problemen zelf te regelen)? Wat vind je goed, wat minder? Ken jij de regels voor verlof? * In de Algemene Wet Arbeid en Zorg (AWAZ) zijn allerlei vormen van verlof geregeld. De wet is in het leven geroepen om werk en zorg beter te kunnen combineren. Wil je bijvoorbeeld thuisblijven om voor je zieke kind te zorgen, dan kun je kortdurend zorgverlof aanvragen. Heb je autopech of heeft de wasmachine je huis onder water gezet, dan heb je recht op calamiteitenverlof. Ook de Wet Aanpassing Arbeidsduur (WAA) biedt allerlei mogelijkheden. Zorg dat je ze kent en maak er zo nodig gebruik van! Nog twee vragen over oneigenlijk verzuim. 1. Welke verlofregelingen kunnen in jullie instelling worden ingezet om oneigenlijk verzuim te voorkomen? 2. Wat moeten al je collega s weten over deze regelingen? * Bron: Balans; een betere balans tussen werk en privé leidt tot minder verzuim, Stichting Transferpunt Zorg, 2003

6 ping ping ping ping VERZUIM IS DUUR ping Kosten van verzuim Verzuim is duur. Ben je ziek, dan kost dat je werkgever veel geld. Maar dat is niet het enige. Verzuim heeft meer negatieve effecten. Bijvoorbeeld een hogere werkdruk bij collega s, slechte sfeer, lagere motivatie en een minder goed imago van de organisatie. Ga na met je team: 1. Verzuimcijfers zijn binnen de meeste instellingen openbaar en voor iedereen in te zien. Ga na wat het verzuimpercentage van de instelling is. 2. Tussen afdelingen in organisaties kunnen de ziekteverzuimpercentages flink verschillen. Zo zijn er afdelingen met een extreem hoog verzuim en afdelingen waar het verzuim juist extreem laag is. Waar staat jullie afdeling in vergelijking tot andere afdelingen? Wat vind je daarvan? Ken jij de oorzaken? Informeer bij collega s van afdelingen met een extreem laag ziekteverzuim waar m dat in zit? Bespreek dit met je team. 3. Probeer te achterhalen wat (hoeveel geld) verzuim je werkgever jaarlijks kost. 4. Stel: jullie zijn erin geslaagd het ziekteverzuim op de afdeling terug te dringen. Wat zou je willen dat er met het uitgespaarde geld gebeurt? 5. En jij, wat kost verzuim jou? Ofwel: heb jij wel eens last van verzuimgedrag van collega s? Vertel wat je daarover kwijt wilt.

7 HONDSBEROERD? OF DOLGEDRAAID? Drukker dan ooit Ben je, net als zoveel anderen, naast je werk ook druk met de zorg voor een gezin, het huishouden, de sportclub, sociale contacten, nuttige of leuke vrijetijdsbesteding? Mensen zijn drukker dan ooit en de kans dat ze overbelast of gestrest raken is groot. Ga voor jezelf na en bespreek: 1. Heb jij vaak het gevoel dat je moet racen tegen de klok? Waar: op je werk, privé of allebei? Waar ligt dat aan, denk je? Heb je daar echt last van? Wat zijn knelpunten? Vertel je dit aan je leidinggevende of je collega s? Leg uit. 2. Wat doe je zoal om het gevoel druk, druk, druk te verminderen? Adviseer je die oplossing(en) ook aan je collega s? Waarom wel of niet? 3. En je collega s, hoe combineren zij hun werk, huishouden en vrije tijd? Wissel praktische tips uit. Hoe druk je het hebt, dat bepaal je zelf Waar of niet? Bespreek deze opvatting met je collega s. Combinatie werk en privé Sommige mensen vinden het moeilijk om werk en privé-leven te combineren. Jij ook? Bespreek met je team: 1. Welke aspecten van je werk maken het moeilijk om privé en werk te combineren? 2. Wie (organisatie, collega s, jijzelf) kan wat doen om te helpen? Even bijtanken Ga voor jezelf na: 1. Heb jij je wel eens ziek gemeld om even bij te tanken? Of ben je wel eens langer ziek gebleven om even bij te tanken? 2. Waarom? Hielp het? 3. Wat kun jij doen en wat kan de instelling doen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt? Bespreek dit met je leidinggevende.

8 SNEL INGRIJPEN LOONT Hoe eerder je ingrijpt bij verzuim, hoe groter de kans op terugkeer naar het werk Bespreek deze stelling met je collega s. Wet Poortwachter Hoe langer je ziek thuiszit, hoe moeilijker het wordt om weer aan de slag te gaan. Ook de kans om in de WAO te belanden wordt steeds groter. De Wet Poortwachter (voluit: de Wet verbetering poortwachter) die van kracht is sinds 1 april 2002 wil dit voorkomen. Volgens deze wet moet er bij verzuim snel worden ingegrepen. En dat is een taak van werkgever en werknemer samen. Ook van jou wordt nu een actievere rol verwacht dan voorheen. Ken je de wet? 1. Probleemanalyse, plan van aanpak, reïntegratietraject, reïntegratiedossier en casemanager. Dit zijn kernbegrippen uit de Wet Poortwachter. Heeft iemand van jullie al eens te maken gehad met deze wet en/of de hiervoor genoemde begrippen? Vertel over je ervaringen. 2. Ben je wel eens ziek? Dan is het handig de Wet Poortwachter te kennen. Verdiep je in de volgende vier vragen: Wat wordt er van jou verwacht bij verzuim? En ken je de plichten van je werkgever? Weet je ook wat er gebeurt als je ziek thuisblijft, niets doet of je afspraken (bijvoorbeeld met de arbodienst) niet nakomt? Wie is nu eigenlijk eindverantwoordelijk: je werkgever, leidinggevende, P&O, de arbodienst of jijzelf?

9 VERZUIMBEGELEIDING IS ZO BELANGRIJK! Verzuimbegeleiding in de praktijk. Verzuimbegeleiding: het sleutelwoord bij een snelle terugkeer naar de werkplek, zo stelt de Wet Poortwachter. Heb je je ziek gemeld, dan moet de verzuimbegeleiding snel in gang gezet worden. Bespreek in subgroepjes (maximaal 3 personen): 1. Verzuimbegeleiding, noodzaak of niet? Noem voor- en nadelen. 2. Hoe gaat je leidinggevende om met verzuimbegeleiding? Vinden er officiële verzuimgesprekken plaats? Wat is het doel daarvan? Werkt het? 3. Wordt er bij ziekte intensief contact onderhouden? Sta stil bij de volgende vragen: Wat doet je leidinggevende om verzuimende medewerkers bij het werk te betrekken? En wat doe jij? Zoek je zelf contact als je ziek bent? Hoe verloopt het contact met de leidinggevende bij verzuim? Wat gaat goed? Moet er iets veranderen? Hoe verloopt de communicatie door de leidinggevende? 4. Wordt verzuim wel eens ter discussie gesteld door de leidinggevende? Wanneer? Is dat terecht? Voorkomen is beter dan Bespreek met je team: 1. Wat doet je leidinggevende zoal om verzuim op de afdeling te voorkomen? Denk aan activiteiten als: verbeteren werksfeer en werkplezier, verminderen werkdruk, inspelen op wensen en behoeften (regelmogelijkheden), oplossen van problemen en bieden van overlegmogelijkheden. 2. Wat zou je prettig vinden dat je leidinggevende doet om verzuim van het team te beperken? 3. Welke activiteiten ondernemen jullie zelf?

10 TREK OP TIJD AAN DE BEL! Grijp in voordat het misgaat De verantwoordelijkheid voor je gezondheid begint bij jezelf. Hoe belangrijk is je gezondheid voor jou? Luister je bijvoorbeeld goed naar je eigen lijf? Of let je erop dat je niet meer dingen doet dan je aankunt? En wat doe jij als je merkt dat het misgaat? Trek je aan de bel? Ga voor jezelf na en bespreek: 1. Voel jij je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en gezondheid? Hoe uit zich dat? Betekent dat ook dat je knelpunten in je werk die aanleiding kunnen zijn tot gezondheidsklachten op tijd signaleert en bespreekt? 2. Trek je meteen aan de bel als het werk je om welke reden dan ook te zwaar wordt? Aan wie vertel je het: je leidinggevende, je collega s of allebei? Voel jij je gehoord? Wordt er iets met die signalen gedaan? 3. Grijp je ook in zodra je merkt dat het werk je collega te zwaar wordt of dreigt te worden? Wat doe je dan bijvoorbeeld? Procedures en regels Bespreek met je team: 1. Ken je de procedures bij ziekmelding? Weet je wie wat wanneer moet doen? 2. Zijn daar vaste afspraken over gemaakt en zijn die ook vastgelegd? Is er een verzuimprotocol of verzuimregeling*? Zo ja, wordt die procedure ook toegepast? Leg uit. Werkt het? Welke afspraken werken goed, welke minder? Moet het protocol worden veranderd of aangevuld? Zo nee, waarom is er geen protocol? Heb je wel behoefte aan vaste afspraken waar je op kunt terugvallen? Kaart dit aan bij je leidinggevende. 3. Worden jullie voldoende geïnformeerd over procedures en regels bij verzuim? * Verzuimregeling/verzuimprotocol: afspraken, die op papier zijn vastgelegd, over hoe te handelen bij verzuim

11 BETER WEER AAN DE SLAG Ziek zijn staat gelijk aan arbeidsongeschiktheid Bespreek deze stelling met je collega s. Weer aan het werk gaan De opvatting ziek zijn staat gelijk aan arbeidsongeschiktheid is verleden tijd. Tegenwoordig is men vaker van mening dat weer aan het werk gaan het ziek zijn kan verminderen, en dat het soms beter is om met een klacht door te werken. (Falke & Verbaan, 2003.) Vind jij dat ook? Bespreek je antwoord met je team. Aangepast werk Bespreek in subgroepjes (maximaal 3 personen): 1. Noem voordelen van het uitvoeren van aangepast werk. Sta stil bij de voordelen voor: de organisatie de zieke werknemer zelf de collega s van de zieke werknemer. 2. Wat zijn nadelen? 3. In hoeverre sta jij open voor het doen van aangepast werk? Stel samen met je collega s de grenzen vast. 4. Gebeurt het wel eens op je werk? Noem voorbeelden uit de praktijk. 5. Ken je een zieke collega (op jouw afdeling of ergens anders) die aangepast werk heeft uitgevoerd? Praat met die persoon over zijn/haar ervaringen. 6. Zijn er volgens jou voldoende mogelijkheden om aangepast werk te doen? Denk na over taken op je eigen afdeling waarbij een paar extra handen welkom zouden zijn.

AGRESSIE OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER!

AGRESSIE OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER! AGRESSIE OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER! Voel je je veilig? Heb je wel eens te maken met agressie? Hoe ga je ermee om? En wat doe je zoal om agressie te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken? Voel

Nadere informatie

TE HOGE WERKDRUK? PRAAT ER EENS OVER!

TE HOGE WERKDRUK? PRAAT ER EENS OVER! TE HOGE WERKDRUK? PRAAT ER EENS OVER! Werkdruk of gezonde stress? Heb je wel eens het gevoel dat het werk je te veel wordt? Dat je het even niet meer aankunt? En wat doe je dan? Stressen of trek je aan

Nadere informatie

SPELREGELS BIJ VERZUIM

SPELREGELS BIJ VERZUIM SPELREGELS BIJ VERZUIM Waarom deze folder? Het is bekend dat een hoog verzuim voor de schoolorganisatie negatieve effecten geeft zoals: verstoring van de continuïteit van het onderwijs, wisselingen voor

Nadere informatie

Help! Verzuim voorkomen

Help! Verzuim voorkomen TIP: dit is een interactieve pdf. de inhoudsopgave en het menu onder aan de pagina s zijn clickable. Help! Verzuim voorkomen Een leidraad voor werkoverleg met medewerkers over verzuim Deze publicatie is

Nadere informatie

FYSIEKE BELASTING OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER!

FYSIEKE BELASTING OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER! FYSIEKE BELASTING OP JE WERK PRAAT ER EENS OVER! Bescherm je lijf! In de gehandicaptenzorg is veel verzuim door rug-, nek- en schouderklachten. Niet zo gek, want je tilt, manoeuvreert en duwt wat af op

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden Verzuimprotocol SHDH Verzuimbeleid in goede banen Aandacht voor verantwoordelijkheden Inhoudsopgave 3 Aandacht voor verzuim Iedere medewerker doet er toe 4 Aandacht voor verantwoordelijkheden Medewerker

Nadere informatie

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan.

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan. Kanker, waarbij het verleden, het heden en de toekomst niet langer met elkaar verbonden lijken. Kanker... je hebt het niet alleen en je hoeft er niet alleen voor te staan Werk en kanker: je hoeft er niet

Nadere informatie

WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN

WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN Ieder jaar krijgen in Nederland 30.000 werknemers dat is 1 op de 250 - te horen dat zij kanker hebben. Een nog groter aantal, 1 op de 79 mannelijke

Nadere informatie

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen  Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte VERZUIMPROTOCOL Ziekmeldingen De medewerker moet zich voor 9.00 uur telefonisch ziekmelden bij zijn / haar direct leidinggevende. Indien de direct leidinggevende niet aanwezig is, moet de ziekmelding doorgegeven

Nadere informatie

Gespreksleidraad. Werkstress. Informatieboekje

Gespreksleidraad. Werkstress. Informatieboekje Gespreksleidraad Werkstress Informatieboekje Inleiding in opdracht van Stress, een goed gesprek helpt Stress, soms is het handig. Stress houdt je scherp voor korte piekmomenten en in acuut bedreigende

Nadere informatie

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Deze gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid is gemaakt door Berenschot in opdracht van A+O in het kader van het Sectorplan Metalektro. Inleiding Deze gesprekswijzer

Nadere informatie

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen Bij verzuim ligt het accent op wat je nog wel kan. Ziek is ziek, maar betekent niet automatisch dat je niet kunt werken. Ziekteverzuim is minder vrijblijvend en vraagt van werkgever en medewerker meer

Nadere informatie

Voorbeeld-reïntegratieprotocol

Voorbeeld-reïntegratieprotocol Dit TNO rapport is gemaakt in opdracht van Sectorfondsen Zorg en Welzijn 1 Voorbeeld-reïntegratieprotocol Beknopte reïntegratieprotocol (m.n. voor kleinere instellingen) TNO rapport 17944/35419.bru/wyn

Nadere informatie

Verzuimprotocol Dibevo ZorgPortaal

Verzuimprotocol Dibevo ZorgPortaal Verzuimprotocol Dibevo ZorgPortaal Inhoud Inleiding... 2 Melding van ziekte... 3 Beoordeling door leidinggevende/werkgever... 3 De rol van de bedrijfsarts... 4 Verzuimbegeleiding is niet vrijblijvend...

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

ZIEKTEVERZUIM SOCIALE WERKVOORZIENING. Jouw rechten en plichten

ZIEKTEVERZUIM SOCIALE WERKVOORZIENING. Jouw rechten en plichten ZIEKTEVERZUIM SOCIALE WERKVOORZIENING Jouw rechten en plichten november 2016 VOORWOORD Als je ziek bent, moet je je aan de regels houden. Maar dat geldt ook voor je werkgever en de bedrijfsarts. In dit

Nadere informatie

Werkbeleving 21 maart Bea Voorbeeld

Werkbeleving 21 maart Bea Voorbeeld Werkbeleving 21 maart 2018 Bea Voorbeeld Hoe beleef je je werk? De meeste mensen functioneren het best en beleven het meeste plezier aan hun werk wanneer er evenwicht is tussen de eisen die aan hen gesteld

Nadere informatie

www.tijdvoornu.nl Gezond samen werken Zelfsturende teams in de zorg zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen resultaten, kort samengevat:

www.tijdvoornu.nl Gezond samen werken Zelfsturende teams in de zorg zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen resultaten, kort samengevat: Gezond samen werken Zelfsturende teams in de zorg zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen resultaten, kort samengevat: - tevreden cliënten - tevreden medewerkers - financieel gezond Gezond samen werken

Nadere informatie

Verzuimwijzer voor de medewerker

Verzuimwijzer voor de medewerker Verzuimwijzer voor de medewerker Ik ben ziek. Wat nu? Als je door ziekte of ongeval niet kan werken, meld je je ziek. Vanaf dat moment gelden de afspraken die door de werkgever in samenspraak met de Ondernemingsraad

Nadere informatie

Wet verbetering Poortwachter. Marcel Geerts, bedrijfsarts 15 april 2015 marcel.geerts@arbounie.nl

Wet verbetering Poortwachter. Marcel Geerts, bedrijfsarts 15 april 2015 marcel.geerts@arbounie.nl Wet verbetering Poortwachter Marcel Geerts, bedrijfsarts 15 april 2015 marcel.geerts@arbounie.nl Psychische steeds groter aandeel van verzuim Jaar Oorzaak Mannen Vrouwen Totaal Totaal GVD a 2010 Klachten

Nadere informatie

Procesbeschrijving Ziekteverzuim

Procesbeschrijving Ziekteverzuim Procesbeschrijving Ziekteverzuim Algemene gegevens Belangrijke kaders Wet Verbetering Poortwachter Wet bescherming persoonsgegevens Archiefwet Wet op de Ondernemingsraden Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

Nadere informatie

Verzuimverlof aanvragen

Verzuimverlof aanvragen In dit protocol staan de door [naam organisatie] verplicht gestelde voorschriften en procedures als je door ziekte arbeidsongeschikt bent en je eigen werk niet kunt doen. 1. Verzuimverlof aanvragen Verzuimverlof

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

Ik word ziek, en dan..

Ik word ziek, en dan.. Ik word ziek, en dan.. Verzuimregels in vogelvlucht Geestelijk gezond in Zeeland Wat zijn je rechten en plichten bij ziekte? Burgerlijk Wetboek & Wet Verbetering Poortwachter (WVP) Uitgangspunt is: loon

Nadere informatie

Meningsvorming: jij en vluchtelingen

Meningsvorming: jij en vluchtelingen Meningsvorming: jij en vluchtelingen Korte omschrijving Het kan uw leerlingen bijna niet ontgaan zijn dat de Europese Unie te maken heeft met een grote stroom vluchtelingen. Sinds een paar maanden is dit

Nadere informatie

VERZUIM EN RE-INTEGRATIE. Gezond aan het werk

VERZUIM EN RE-INTEGRATIE. Gezond aan het werk VERZUIM EN RE-INTEGRATIE Gezond aan het werk Voorwoord Het kan gebeuren dat je je niet prettig voelt op je werk, of dat je door ziekte of een ongeval niet kunt werken. Dan is het prettig om te weten waar

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol Inhoudsopgave Inleiding 3 Melding van ziekte 4 Beoordeling door leidinggevende/werkgever 4 De rol van de bedrijfsarts 6 Verzuimbegeleiding is niet vrijblijvend 6 Thuisblijven en contact

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Vastgesteld door College van Bestuur met instemming van de GMR Esprit Scholen d.d. 12 december 2017.

Verzuimprotocol. Vastgesteld door College van Bestuur met instemming van de GMR Esprit Scholen d.d. 12 december 2017. Verzuimprotocol Vastgesteld door College van Bestuur met instemming van de GMR Esprit Scholen d.d. 12 december 2017. Introductie Een open communicatie, respect voor elkaar en heldere afspraken zijn voorwaarden

Nadere informatie

Werkboek medewerkers. Ontwikkelprogramma. Aan de praat!

Werkboek medewerkers. Ontwikkelprogramma. Aan de praat! Werkboek medewerkers 1 Ontwikkelprogramma Aan de praat! 2 3 Aan de praat! Inhoud Colofon & Inhoudsopgave 3 Inleiding 5 Waarom Aan de praat? 6 De stappen 7 Voor het gesprek 8 Jouw checklist 12 Het gesprek

Nadere informatie

Reïntegratie begeleiden Durf sneller te gaan dan de protocollen bij ziekteverzuim!

Reïntegratie begeleiden Durf sneller te gaan dan de protocollen bij ziekteverzuim! Reïntegratie begeleiden Durf sneller te gaan dan de protocollen bij ziekteverzuim! Veel organisaties volgen letterlijk de termijnen van de Wet Verbetering Poortwachter. Dat is heel vaak niet verstandig.

Nadere informatie

AMC leidraad: wat te doen bij ziekte. Uitgangspunten

AMC leidraad: wat te doen bij ziekte. Uitgangspunten AMC leidraad: wat te doen bij ziekte Wanneer u door ziekte niet kunt werken dan krijgt u te maken met het verzuimbeleid van het AMC. In de meeste gevallen kunt u prima afspraken maken met uw leidinggevende

Nadere informatie

I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken?

I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken? I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken? Dit product word t gratis aangeboden door the NewHealth Company 1-1 - 2017 Gratis intake Stoppen met roken Onderzoek je levensomstandigheden, gezondheid

Nadere informatie

Verzuim- en re-integratieprotocol AURO

Verzuim- en re-integratieprotocol AURO Verzuim- en re-integratieprotocol AURO vastgesteld 15 september 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Begrippenlijst 3. Rechten en plichten 4. Ik ben ziek en nu? 5. Rolverdeling 6. Procesverloop 7. Ziek

Nadere informatie

Verzuim- en Reïntegratieprotocol

Verzuim- en Reïntegratieprotocol Verzuim- en Reïntegratieprotocol Vastgesteld d.d. 25 januari 2011 Introductie Een open communicatie, respect voor elkaar en heldere afspraken zijn voorwaarden om prettig te werken. Esprit hecht hier veel

Nadere informatie

Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis

Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis Partners: Inhoud presentatie Belangrijke aspecten bij verandering verzuim De belangrijkste actoren Hoe houd je goede resultaten vast Vragen/opmerkingen

Nadere informatie

Wees duidelijk tegen je klanten

Wees duidelijk tegen je klanten Ronald Dingerdis Wees duidelijk tegen je klanten 3 In onze training Klantgerichtheid en communicatie vroeg een cursist me onlangs of je tegen je klant kan zeggen dat hij extreem vervelend is. Dat hij onredelijk

Nadere informatie

Gezond en veilig werken. Je hebt t zelf in de hand.

Gezond en veilig werken. Je hebt t zelf in de hand. Gezond en veilig werken. Je hebt t zelf in de hand. Advies en informatie voor werknemers Gezond en veilig werken. Je hebt t zelf in de hand. Gezond en veilig werken, je goed voelen en dat blijven doen,

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

VERZUIM EN COMMUNICATIE. Grip op verzuim

VERZUIM EN COMMUNICATIE. Grip op verzuim VERZUIM EN COMMUNICATIE Grip op verzuim CONTEXT Verzuim en communicatie, waarom? https://youtu.be/xsdaassdck0 Voorstellen Wie ben je, waar werk je, waarom doe je dit werk (wat drijft je). Een woord wat

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

Wet Verbetering Poortwachter

Wet Verbetering Poortwachter Wet Verbetering Poortwachter Snel en effectief ingrijpen bij verzuim Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet Verbetering Poortwachter ingesteld. Het uitgangspunt hierbij

Nadere informatie

Protocol Ziekteverzuim

Protocol Ziekteverzuim Protocol Ziekteverzuim Dit protocol beschrijft de gedragsregels die bij de Hogeschool der Kunsten Den Haag gelden ten aanzien van ziekte en arbeidsongeschiktheid. De gedragsregels zijn in overeenstemming

Nadere informatie

BURN- OUT RISICO CHECK

BURN- OUT RISICO CHECK BURN- OUT RISICO CHECK Vul onderstaande vragenlijst in door ja of nee aan te kruisen. VRAAG JA NEE 1 Nemen jij en je gezin s ochtends rustig de tijd om op te staan en goed te ontbijten? 2 Zie je vaak tegen

Nadere informatie

Wat is er aan de hand?

Wat is er aan de hand? Wat is er aan de hand? Hieronder staan allerlei praktijksituaties die op jou van toepassing kunnen zijn. Herken je hier iets van? Als je op de items klikt, krijg je als advies welke oplossingen uit de

Nadere informatie

Verzuimprotocol NHTV. Verzuimprotocol NHTV - versie 20140922 Pagina 1

Verzuimprotocol NHTV. Verzuimprotocol NHTV - versie 20140922 Pagina 1 Verzuimprotocol NHTV In dit ziekteverzuimprotocol staat de procedure beschreven voor de aanpak en werkwijze rond ziekteverzuimbegeleiding en re-integratie binnen NHTV. Het geeft inzicht in de verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Resultaten cao-review cao NWb

Resultaten cao-review cao NWb Resultaten cao-review cao NWb Op 15 september 2015 is de cao-review online verschenen en een paar dagen later hadden bijna 1.200 collega s de cao-review ingevuld. Wij zijn blij dat jullie in zo n grote

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT. (versie 1.3 d.d. 01-01-2009)

VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT. (versie 1.3 d.d. 01-01-2009) VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT (versie 1.3 d.d. 01-01-2009) VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT Inleiding Stichting Sportservice Noord-Brabant heeft als formeel werkgever

Nadere informatie

Effectief verzuim terugdringen

Effectief verzuim terugdringen Effectief verzuim terugdringen De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels

Nadere informatie

Handreiking werknemer Aan het werk blijven met een chronische aandoening

Handreiking werknemer Aan het werk blijven met een chronische aandoening Handreiking werknemer Aan het werk blijven met een chronische aandoening Eén op de drie mensen krijgt te maken met een chronische aandoening. Werken met een chronische aandoening is goed mogelijk. Vaak

Nadere informatie

De Gemiva-SVG Groep investeert in een gezond werkklimaat.

De Gemiva-SVG Groep investeert in een gezond werkklimaat. BELEID BIJ VERZUIM EN RE-INTEGRATIE Werken naar vermogen 2 Veel mensen hebben gezondheidsklachten. Sommigen permanent, anderen slechts af en toe. Dat geldt ook voor medewerkers van de Gemiva-SVG Groep.

Nadere informatie

Samen in gesprek over plezier in het werk

Samen in gesprek over plezier in het werk Samen in gesprek over plezier in het werk Gesprekshandleiding Samen in gesprek over plezier in het werk Inleiding Werkdruk is een ervaring. Twee mensen in dezelfde situatie, in dezelfde organisatie kunnen

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Vooraf In deze brochure lees je wat je bij ziekteverzuim moet doen. Verzuimen is een vervelende situatie, die niemand wil, maar iedereen

Nadere informatie

Verzuimprotocol. 1. Inleiding. 2. Visie op verzuim

Verzuimprotocol. 1. Inleiding. 2. Visie op verzuim Verzuimprotocol 1. Inleiding Pieter van Foreest streeft naar een gezond personeelsbeleid, waarbij vitale medewerkers, goede werkomstandigheden, een optimale bezetting en medewerkers die met plezier werken

Nadere informatie

Een werkgever is ook verplicht zich aan allerlei wetten te houden. Een van die wetten is de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbo-wet.

Een werkgever is ook verplicht zich aan allerlei wetten te houden. Een van die wetten is de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbo-wet. Arbo Inhoud Arbowet Als werknemer in een winkel heb je samen met de werkgever afspraken genaakt over het werk dat je doet. Dat zijn niet de enige regels waaraan een bedrijf zich moet houden. We gaan het

Nadere informatie

Model voor verzuimprotocol

Model voor verzuimprotocol Model voor verzuimprotocol Toelichting In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever. Deze spelregels zijn

Nadere informatie

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport.

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Gezond Transport: dé verzuimspecialist voor transport en logistiek. Uw bedrijf werkt op het gebied van transport en logistiek en u bent op zoek

Nadere informatie

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is de kunst dit zo te houden. Als je nee zegt, is het zinvol na te gaan waar

Nadere informatie

Praktijkopdrachten Oriëntatie op de organisatie (niveau 3 en 4)

Praktijkopdrachten Oriëntatie op de organisatie (niveau 3 en 4) Praktijkopdrachten Oriëntatie op de organisatie (niveau 3 en 4) Inhoudsopgave Inleiding... 3 Oriënterende opdracht 1: De organisatie, haar taken, doelstellingen en werkzaamheden... 4 Oriënterende opdracht

Nadere informatie

CP16. ziek- en betermelden

CP16. ziek- en betermelden CP16 ziek- en betermelden Bent u ziek? Kunt u daarom niet werken? Geef het dan door aan uw baas. Dat is normaal in Nederland. Als u wat langer ziek bent, maakt u een afspraak met de bedrijfsarts. Als u

Nadere informatie

Ziekteverzuimreglement Inhoud

Ziekteverzuimreglement Inhoud Ziekteverzuimreglement Inhoud 1. Tijdig ziekmelden... 2 2. Verstrekken van informatie... 2 3. Controle... 3 4. Begeleiding door de werkgever... 3 5. Controle en begeleiding door de arbodienst... 3 6. Vakantie

Nadere informatie

fit for work AAN HET WERK BLIJVEN MET EEN CHRONISCHE AANDOENING HANDREIKING WERNEMER

fit for work AAN HET WERK BLIJVEN MET EEN CHRONISCHE AANDOENING HANDREIKING WERNEMER HANDREIKING WERNEMER AAN HET WERK BLIJVEN MET EEN CHRONISCHE AANDOENING fit for work Eén op de drie mensen krijgt te maken met een chronische aandoening. Werken met een chronische aandoening is goed mogelijk.

Nadere informatie

Webinar - 21 maart 2017 Hoe reageer ik op verzuim?

Webinar - 21 maart 2017 Hoe reageer ik op verzuim? Webinar - 21 maart 2017 Hoe reageer ik op verzuim? Van verzuim naar veerkracht Tips, antwoorden en polls webinar Hoe reageer ik op verzuim? 21 maart 2017 Een terugkoppeling. Om op te pakken en verder te

Nadere informatie

ONDERZOEK BCDN. Nieuw Arbowet. Marije Terwisscha van Scheltinga & Jorrit Osinga

ONDERZOEK BCDN. Nieuw Arbowet. Marije Terwisscha van Scheltinga & Jorrit Osinga ONDERZOEK BCDN Nieuw Arbowet Marije Terwisscha van Scheltinga & Jorrit Osinga Samenvatting Vanuit de stages bij HRM-Friesland en Set In hebben Marije en Jorrit een onderzoek op de Business Contact Dagen

Nadere informatie

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11 SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11 SPEELWIJZE Werkplezier Spel Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is de kunst dit zo te houden.

Nadere informatie

Welkom bij het online seminar. Zorgen voor iemand met dementie én voor uzelf. Om 19:00 begint het online seminar automatisch

Welkom bij het online seminar. Zorgen voor iemand met dementie én voor uzelf. Om 19:00 begint het online seminar automatisch Welkom bij het online seminar Zorgen voor iemand met dementie én voor uzelf Om 19:00 begint het online seminar automatisch De deskundigen van vanavond zijn Annemarie Schouten Trainer Martha Flora Hippocampus

Nadere informatie

Regels bij verzuim Tenzij anders afgesproken met de schoolleiding, neemt u de eerste 8 weken wekelijks contact op om te informeren over het verloop

Regels bij verzuim Tenzij anders afgesproken met de schoolleiding, neemt u de eerste 8 weken wekelijks contact op om te informeren over het verloop Verzuimprotocol Verzuim voorkomen Voorkomen is beter dan genezen. Het is inmiddels bekend dat onderwijzend personeel over het algemeen een grote psychische werkdruk ervaart in het werk. Ook de andere medewerkers

Nadere informatie

Toelichting. Thema 1: Oorzaken van werkstress. Hoofdvragen Wanneer is er voor jou sprake van werkstress? Heb je hier wel eens mee te maken?

Toelichting. Thema 1: Oorzaken van werkstress. Hoofdvragen Wanneer is er voor jou sprake van werkstress? Heb je hier wel eens mee te maken? Thema 1: Oorzaken van werkstress Hoofdvragen Wanneer is er voor jou sprake van werkstress? Heb je hier wel eens mee te maken? Welke situaties op het werk veroorzaken bij jou stress? Welke dingen in het

Nadere informatie

Werkbeleving. Naam: Bea Voorbeeld. Datum:

Werkbeleving. Naam: Bea Voorbeeld. Datum: Werkbeleving Naam: Bea Voorbeeld Datum: 16.07.2015 Bea Voorbeeld / 16.07.2015 / Werkbeleving (QWBN) 2 Hoe beleef je je werk? Je hebt een vragenlijst ingevuld met vragen over je werkbeleving. Hierbij is

Nadere informatie

Hoe gaan werkgevers om met (langdurig) ziekteverzuim? White Paper Verzuim

Hoe gaan werkgevers om met (langdurig) ziekteverzuim? White Paper Verzuim Hoe gaan werkgevers om met (langdurig) ziekteverzuim? White Paper Verzuim Onderzoek van Baken Adviesgroep maart 2016 Inleiding Voor werkgevers heeft (langdurig) ziekteverzuim vaak een grote financiële

Nadere informatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie

WERKBLADEN Seksuele intimidatie WERKBLADEN Seksuele intimidatie 1 Waarom dit boekje? 1.1 Zet een rondje om het goede antwoord. Seksuele intimidatie komt vaak voor. Ja Nee Seksuele intimidatie komt weinig voor. Ja Nee Mannen worden vaker

Nadere informatie

V.4 HET VERZUIMPROTOCOL. 1. De ziekmelding

V.4 HET VERZUIMPROTOCOL. 1. De ziekmelding V.4 HET VERZUIMPROTOCOL 1. De ziekmelding Ziekmelding door de werknemer op de eerste ziektedag bij de direct leidinggevende dan wel zo spoedig mogelijk na de ziekmelding contact tussen leidinggevende en

Nadere informatie

VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 )

VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 ) VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 ) 1 Begripsbepalingen Medewerker: personeelslid van stichting PCPO Capelle-Krimpen Werkgever: Stichting PCPO Capelle-Krimpen Directeur: eindverantwoordelijke van de school.

Nadere informatie

WAT JE MOET WETEN OVER

WAT JE MOET WETEN OVER WAT JE MOET WETEN OVER ZIEKTEVERZUIM VERZUIM EN VERZUIMPREVENTIE INFORMATIE VOOR MEDEWERKERS VAN MEER PRIMAIR AAN ALLE MEDEWERKERS VAN MEER PRIMAIR In 2015 heeft Meer Primair het verzuimbeleid beschreven

Nadere informatie

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW en de

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

Samen werken = samenwerken bij De Belvertshoeve

Samen werken = samenwerken bij De Belvertshoeve Themabundel Samen werken = samenwerken bij De Belvertshoeve Assistent medewerker Dit project is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds Voorwoord Deze themabundel is bedoeld

Nadere informatie

Problemen? Praat erover! Zo werk je prettiger!

Problemen? Praat erover! Zo werk je prettiger! Problemen? Praat erover! Zo werk je prettiger! Vooraf Problemen. Iedereen heeft ze wel eens. Je zit de hele dag te piekeren en slaapt slecht. Gelukkig lossen veel problemen zich vanzelf op. En hoeft je

Nadere informatie

De informatie in dit pakket zal u hierbij zeker van pas komen. We hopen dat het u inspireert.

De informatie in dit pakket zal u hierbij zeker van pas komen. We hopen dat het u inspireert. werknemer Beste werkende Mantelzorger in Arnhem, Het combineren van intensieve zorg voor familieleden of vrienden met een baan kan een behoorlijke puzzel zijn. Daar willen wij u graag bij ondersteunen.

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Toelichting op Model verzuimprotocol In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever.

Nadere informatie

Praktijkopdrachten Oriëntatie op de organisatie (niveau 2)

Praktijkopdrachten Oriëntatie op de organisatie (niveau 2) Praktijkopdrachten Oriëntatie op de organisatie (niveau 2) Inhoudsopgave Inleiding... 3 Oriënterende opdracht 1: De organisatie, haar taken, doelstellingen en werkzaamheden... 4 Oriënterende opdracht 2:

Nadere informatie

Ziekte overkomt je, Postercampagne 2006 Arboplusconvenant PKGV-industrie

Ziekte overkomt je, Postercampagne 2006 Arboplusconvenant PKGV-industrie Ziekte overkomt je, Postercampagne 2006 Arboplusconvenant PKGV-industrie Voorwoord Verzuim wordt in onze sector sterk benaderd als een kosten- en cijferkwestie: verzuimende werknemers kosten de ondernemingen

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

Verzuimgesprekken. Doel. Wanneer verzuimgesprekken?

Verzuimgesprekken. Doel. Wanneer verzuimgesprekken? Verzuimgesprekken Frequent of langdurig ziekteverzuim is problematisch voor de bezetting in de apotheek en is erg kostbaar. Het is daarom zaak werk te maken van een goed verzuimbeleid. Actieve verzuimbegeleiding,

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Midden-Holland Nr. 258 1 mei 2017 Ziekteverzuimregeling ODMH Het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

CORAL NIET VERTELLEN? FUNCTIONERINGS GESPREK NIEUWE MANAGER WEL VERTELLEN? PROMOTIE? SOLLICITATIE

CORAL NIET VERTELLEN? FUNCTIONERINGS GESPREK NIEUWE MANAGER WEL VERTELLEN? PROMOTIE? SOLLICITATIE FUNCTIONERINGS GESPREK NIET VERTELLEN? CORAL WEL VERTELLEN? NIEUWE MANAGER PROMOTIE? SOLLICITATIE OPENHEID OP HET WERK: DE VOOR- EN NADELEN Het kan een lastige kwestie zijn: vertel je op je werk over je

Nadere informatie

Verzuim? Verzuim voorkomen, Verzuimbeleid en Verzuimprotocol

Verzuim? Verzuim voorkomen, Verzuimbeleid en Verzuimprotocol Goede arbeidsomstandigheden en duidelijke afspraken over het verzuimbeleid binnen uw onderneming kunnen u helpen verzuim te voorkomen. Zorg voor goede arbeidsomstandigheden U kunt de arbeidsomstandigheden

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Ziekteverzuimreglement

Ziekteverzuimreglement Ziekteverzuimreglement Uitzendkrachten bij toepassing uitzendbeding Pagina 1 van 7 Ziekteverzuimreglement Uitzendkrachten bij toepassing uitzendbeding Met ingang van 1 januari 2016 is het Ziekteverzuimreglement

Nadere informatie

Verzuim- en reïntegratietraject

Verzuim- en reïntegratietraject Verzuim- en reïntegratietraject Q-koorts Juan Bouwmans, bedrijfsarts 30 november Even voorstellen Bedrijfsarts Arbo Unie Den Bosch en Tilburg Projectleider infectieziekten Brabants Kennisnetwerk Zoönosen

Nadere informatie

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt - ALGEMENE INFORMATIE- Wet Verbetering poortwachter (WvP) in het kort Dag 1 - verzuimmelding bij uw arbodienst» U meldt het verzuim bij uw arbodienst» Het verzuimbegeleidingsproces start Week 6 - probleemanalyse»

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

Leren en werken bij De Belvertshoeve

Leren en werken bij De Belvertshoeve Themabundel Leren en werken bij De Belvertshoeve Assistent medewerker Dit project is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds Voorwoord Deze themabundel is bedoeld als werkboek

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten.

Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten. Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten. Verander je werkomstandigheden en vergroot je werkplezier! Plezierig werken betekent jezelf vitaal en tevreden voelen

Nadere informatie

Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte.

Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte. Werknemer ziek. Wat Nu? Stappenplan bij ziekte. Heeft een werknemer zich ziek gemeld? Beoordeel de verzuimmelding en meld binnen 8 uur uw zieke werknemer aan bij uw arbodienst of bedrijfsarts. Doe dit

Nadere informatie

Model ziekteverzuimreglement Als je wegens ziekte niet kunt werken, houd je dan aan de volgende regels:

Model ziekteverzuimreglement Als je wegens ziekte niet kunt werken, houd je dan aan de volgende regels: Model ziekteverzuimreglement Als je wegens ziekte niet kunt werken, houd je dan aan de volgende regels: 1. Op tijd ziekmelden Meld je voor aanvang van de werktijd, echter uiterlijk om uur s ochtends telefonisch

Nadere informatie