unieke leiderschapstraining voor professionals Leiderschap in u

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "unieke leiderschapstraining voor professionals Leiderschap in u"

Transcriptie

1 unieke leiderschapstraining voor professionals Leiderschap in u Leiderschapsstijlen Teamvorming en teamrollen Body-Mind-Soul Macht en invloed Strategietraining

2 inleiding Derwish Advies Groep is gespecialiseerd in integrale veiligheidskundige kwesties in de samenleving en in complexe culturele en maatschappelijke vraagstukken. De aangeboden trainingen en opleidingen van Derwish Advies Groep onderscheiden zich door de combinatie van recente en relevante wetenschappelijke inzichten, gekoppeld aan de beroepspraktijk. De performancecriteria van onze onderneming zijn gericht op efficiency, kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. In deze folder maakt u kennis met ons unieke en vernieuwende training Leiderschap in u die inmiddels zijn meerwaarde heeft bewezen. De leiderschapstraining is bedoeld voor managers en medewerkers uit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen.

3 de training de training Training Leiderschap in u Derwish Advies Groep heeft een sterk en uniek leiderschapstraining ontwikkeld waarin de koppeling is gemaakt met ons Body-Mind-Soul (BMS) arrangement. De leiderschapstraining ziet er als volgt uit: De leiderschapstraining is een 3-daagse1 training òf een 5-daagse2 training met overnachtingen die wij momenteel aanbieden op toplocaties in Europa: Nederland België Duitsland Turkije Centrale thema s zijn: A B C D E Leiderschapsstijlen Teamvorming en teamrollen Strategietraining Macht en invloed Body-Mind-Soul Zowel voor de trainingen als voor de arrangementen is maatwerk mogelijk. De leiderschapstraining wordt geheel verzorgd aangeboden. Dit is inclusief:» locatie» overnachting» catering en consumpties» het BMS-arrangement Vakmanschap, betrokkenheid, in verbinding staan vanuit je eigen bezieling en daarbij rekening houdend met de visie van de eigen organisatie, dat zijn de inspiratiebronnen van waaruit de leiderschapstraining zal plaatsvinden! 1 De 3-daagse training wordt verzorgd op (top) locaties in Nederland, België en Duitsland. 2 Op onze toplocaties in Turkije bieden we de complete training aan als een 5-daagse training aangevuld met unieke, lokale arrangementen.

4 centrale thema s centrale thema s A Leiderschapsstijlen B Teamvorming en teamrollen Gebaseerd op de tweedeling tussen leidinggevenden en medewerkers wordt in de literatuur een onderscheid gemaakt tussen de extreme vormen autocratisch leiderschap en democratisch leiderschap, met daartussenin participatief leiderschap. Deze vormen zijn gebaseerd op de mate waarin en de wijze waarop de medewerkers betrokken worden bij de besluitvorming. Teams ontstaan niet zomaar door een aantal mensen bij elkaar te zetten. In de regel verloopt dat proces in een viertal fasen. In de praktijk zijn er dan ook zeer veel samenwerkingsverbanden of groepen werknemers die de naam team dragen, maar die dat in feite (nog) niet zijn. De basisvaardigheid van alle teamleden is: in alle gevallen met elkaar kunnen samenwerken. De contingentiebenadering stelt dat de effectiviteit van leiderschap in hoge mate bepaald wordt door de omstandigheden. Dat betekent dat er geen beste, voor alle situaties geldende manier van leidinggeven is. Welke stijl het meest geschiktst is, is onder meer afhankelijk van de bedrijfscultuur, het karakter en het opleidingsniveau van de werknemer en de taakeisen. Specifiek Tijdens de training wordt vooral aandacht besteed aan situationeel leiderschap en transformationeel leiderschap. Managers en leidinggevenden krijgen meer inzichten in hun eigen handelen, maar ook in de wijze waarop zij leidinggeven aan een groep, afdeling of aan een medewerker. Voor de professional als uitvoerder binnen de eigen organisatie biedt dit de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om vanuit de huidige functie een taakverruiming of taakverrijking te ontwikkelen. Het doel van dit onderdeel is om zelfontplooiing bij de deelnemers te stimuleren. Zelfontwikkeling is de kracht van een echte leider die het verschil maakt. Diverse werkvormen worden toegepast. Specifiek Tijdens de training wordt inzichtelijk gemaakt wat de fase van teamvorming is van de deelnemers zelf. Verder wordt er aandacht besteed aan de teamkenmerken en gaan de deelnemers zelf aan de slag met hun eigen teamrollen om te ontdekken en om te bepalen welk teamrol voor hem of haar het meest passend is. Voor de deelnemer wordt het inzichtelijk gemaakt in hoeverre zijn of haar kwaliteiten voldoende wordt benut. Op deze wijze wordt de deelnemer ook in staat gesteld om de kwaliteiten van een divers samengesteld team goed te benutten.

5 centrale thema s centrale thema s C Strategietraining D Macht en invloed In een strategisch ondernemingsplan worden de stappen beschreven die leiden tot de keuze van een bepaalde strategie, de route die de onderneming moet volgen om haar doelstellingen te realiseren. Macht, invloed en gezag zijn begrippen, die duidelijk met elkaar te maken hebben. Toch blijkt het een moeilijke zaak om te bepalen hoe zij zich verhouden. Machtsuitoefening speelt zich af op alle niveaus van de samenleving. Specifiek De deelnemers krijgen inzicht in en leren een strategisch ondernemingsplan te schrijven voor hun eigen werkzaamheden. Een belangrijk onderdeel daarbij is dat deelnemers zich meer bewust gaan worden van de effectiviteit van proactief handelen. De deelnemers kunnen trends en ontwikkelingen signaleren waardoor de organisatie en de eigen afdeling beter kan anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Voor het strategisch ondernemingsplan wordt gebruik gemaakt van de volgende modellen:» Om de strategie te bepalen wordt gestart met de beschrijving van het werkterrein van de onderneming of afdeling aan de hand van het businessdefinition-model. In het model staat de behoefte van de afnemer van het product (de klant) centraal. De marktgrenzen worden afgebakend door een drietal polen.» Met behulp van de SWOT-analyse kunnen externe ontwikkelingen en de eigen sterke en zwakke punten (al dan niet in vergelijking met de concurrentie) in kaart worden gebracht.» Het door de Boston Consulting Group ontwikkelde portfoliomodel (BCG-model) is een geschikt hulpmiddel om de eigen positie te bepalen. Met behulp van dit model kunnen verschillende producten in kaart worden gebracht. Op die manier kan bekeken worden of het assortiment van de producten een evenwichtige samenstelling heeft. Macht en invloed zijn niet alleen mede bepalend voor de uitkomst van het politieke proces, maar ook voor de visievorming en doelstellingen van een organisatie en afdeling. Cultivering is een dagelijks proces in ons leven met als doel het ontwikkelen van een norm waar het aan moet voldoen. Wanneer de norm is vastgelegd dan kan dit als machtsmiddel worden ingezet. Specifiek Hoe gaat de manager, de leidinggevende of de werknemer om met macht en invloed in zijn of haar functie? Het doel is om de deelnemers inzichten te verschaffen in deze begrippen. De deelnemers krijgen tools uitgereikt hoe zij invloed kunnen uitoefenen op de beslisstijl van hun leidinggevende. De opgedane inzichten kunnen direct worden ingezet binnen de eigen beroepspraktijk.

6 centrale thema s centrale thema s E Body-Mind-Soul Body-Mind-Soul is een route die via het hart, de ziel en de geest laat ontdekken wat je passie is en wat je kernwaarden zijn. Dan weer verfrissend, soms confronterend, altijd energiek. Je voelt je het best wanneer je Body-Mind-Soul in balans is en dit ontdekken de deelnemers tijdens deze leiderschapstraining. De BMS-methode brengt respect, acceptatie en stimulans en het versterkt het handelen vanuit eigen kracht. BMS verruimt en versterkt je eigen leiderschapsstijl. Deelname aan BMS is geheel vrijwillig. De volgende onderdelen maken deel uit van het BMS-arrangement: Shiatsu massage Shiatsu massage is een holistische therapie uit Japan. Het richt zich op fysieke, mentale en op emotionele blokkades. In Azië wordt Shiatsu al eeuwenlang toegepast in ziekenhuizen om de natuurlijke lichaamsenergie in balans te brengen. Het wordt ook als preventieve behandeling gegeven. De klassieke Shiatsu wordt gebruikt in combinatie met traditionele Chinese geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van de principes van yin & yang, de vijf elementen en de energetische meridianen om de natuurlijke levensenergie (Chi) in balans te brengen. Werkwijze: De massage wordt gedaan op een speciale Shiatsu mat op de vloer. Shiatsu wordt door de kleding heen toegepast. Shiatsu geeft een diepe ontspanning waardoor stress afneemt en vitaliteit toeneemt. Met gebruik van strekkingen, palm of duimdruk en lichamelijke bewegingen volgt de therapeut de reacties en feedback van de ontvanger. Yoga De Yoga oefeningen die beoefend worden zijn afkomstig uit de Hatha Yoga. De oefeningen zijn geworteld in de Veda s, de geschriften die de basis vormen voor de Indiase filosofie. De Yoga technieken zijn ontwikkeld om het lichaam te reinigen en de geest in balans te brengen. Door meer bewust te zijn van hoe je zelf in je vel zit ontstaat er een gevoel van ontspanning en rust in je hoofd. Op de lange termijn veroorzaakt Hatha Yoga meer kracht, bewegelijkheid en welzijn. Op deze manier ondersteunt Yoga je in je dag dagelijkse leven. Sufi Whirling Sufi Whirling is geïnspireerd door de Sema, de Hemelen. De grondlegger is Mevlana Rumi Hz, de Grootmeester van de Mevlevi soefie orde. In de westerse wereld is hij beroemd vanwege zijn talloze prachtige gedichten, gebundeld in de Masnavi. De Masnavi is een bestseller in de Verenigde Staten van America. Sufi Whirling is een meditatieve bewegingskunst die de mens lichamelijk, geestelijk en spiritueel stimuleert. Het ontspant, versterkt het lichaam en het verscherpt het geestelijke vermogen. Ons innerlijke wezen wordt geactiveerd zodat we leren luisteren naar ons lichaam en naar onszelf. Bij het beleven van de Sufi Whirling ontwaakt je persoonlijke energie centrum en wordt geactiveerd. Door te gaan wervelen, in Sema gaan, zal je ervaren in contact te zijn met alles wat in beweging is om je heen, van micro tot macro kosmos. Draaiend om je eigen as, het hart, met de rechterhand opengevouwen naar de hemel ontvang je hogere energie en met je linkerhand wordt het doorgegeven aan een ieder die aanwezig is. De bewegingskunst die beoefend wordt met de Sufi Whirling is universeel en is toegankelijk voor een ieder ongeacht achtergrond, lifestyle of leeftijd.

7 centrale thema s centrale thema s (vervolg Body-Mind-Soul) Fit en gezond Sauna In de sauna wordt de lichaamstemperatuur verhoogd tot 39 C. Hierbij zweet het lichaam met het doel warmte te laten verdwijnen; dit proces heeft veel positieve gevolgen voor het lichaam. Enkele belangrijke gevolgen zijn: In het individuele gesprek met de voedingsdeskundige wordt het eigen eetpatroon doorgrondt. Vervolgens wordt gekeken of persoonlijke voorkeuren gebruikt kunnen worden om het eigen eetpatroon te optimaliseren. Met behulp van motivationele technieken en de nieuwste wetenschappelijke inzichten wordt gezamenlijk een voedingsschema met variatietips opgesteld die goed toepasbaar zijn in het dagelijkse leven.» Bij een verhoging van de lichaamstemperatuur worden de ziektekiemen bestreden.» Spieren ontspannen als na de sauna een koud bad volgt: verlaging van de bloeddruk en verbetering van de bloedcirculatie zijn slechts twee van de vele voordelen voor het lichaam.» De sauna maakt je slim! Naast de neurotransmitters adrenaline en noradrenaline zorgt de sauna ervoor dat ook acetylcholine vrijkomt. Teambuilding & Bootcamp Dit betreft een functionele training die een intense inspanning vergt van de deelnemers. Aanvankelijk klinkt de term moeilijker dan het is. Voor enthousiaste deelnemers die sporten willen combineren met plezier, is een bootcamp training of een teambuilding ideaal. Deze trainingen zijn zowel voor heren als voor dames geschikt en worden in gemixte groepen gegeven. Deze trainingen kenmerken zich door onder andere hardloopoefeningen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen. De creatieve instelling van zowel de trainers als de participanten zorgen ervoor dat elke training onvergetelijk wordt. Voor een sterkere, strakkere en energiekere versie van uzelf, nodigen we u graag uit voor een intense training. Uiteraard wordt er rekening gehouden met deelnemers die een blessure hebben of die minder intensief kunnen trainen.

8 Contact en informatie notities Voor meer informatie over de training Leiderschap in u kunt u contact met ons opnemen: derwish Advies Groep Meranti TR Dordrecht (Nederland) Telefoon: +31 (0) info@derwishadvies.nl Website:

9 T +31 (0) E info@derwishadvies.nl Leiderschap in u Leiderschapsstijlen Teamvorming en teamrollen Strategietraining Macht en invloed Body-Mind-Soul Design: Bianca@blancko.nl Uitgave: mei 2015 Derwish Advies Groep wil de expertteams van de politie eenheden Noord-Holland en Noord-Nederland hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van hun foto s.

unieke leiderschapstraining voor professionals Leiderschap in u

unieke leiderschapstraining voor professionals Leiderschap in u unieke leiderschapstraining voor professionals Leiderschap in u inleiding Derwish Advies Groep is gespecialiseerd in integrale veiligheidskundige kwesties in de samenleving en in complexe culturele en

Nadere informatie

Wij nodigen je uit voor een verfrissende ervaring. Voel de energie en ontspan. Ontdek jouw kernwaarden en beleef je eigen Body Mind Soul weekend.

Wij nodigen je uit voor een verfrissende ervaring. Voel de energie en ontspan. Ontdek jouw kernwaarden en beleef je eigen Body Mind Soul weekend. sufi whirling mindfulness shiatsu massage personal coaching Wij nodigen je uit voor een verfrissende ervaring. Voel de energie en ontspan. Ontdek jouw kernwaarden en beleef je eigen Body Mind Soul weekend.

Nadere informatie

Prikkelt uw zintuigen!

Prikkelt uw zintuigen! Prikkelt uw zintuigen! inleiding docenten en trainers Prikkel uw zintuigen! Derwish Advisory BV organiseert samen met haar partners het BMS event. Dit doen zij met hart en ziel! Via de methode maak je

Nadere informatie

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage ChinLi TuiNa Welkom Uitleg over Tuina massage Kennismaking Tuina Wat is Tuina, inleiding Historie Hoe werkt Tuina Welke klachten kun je met Tuina behandelen Tuina in de praktijk Vragen Demonstratie TuiNa

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen

High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen 1 er Novemb 3 e i Edit 2014 High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen MIND 49 49 Chi Kung; Het opbouwen van vitale energie en mentale

Nadere informatie

weekend workshop ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE

weekend workshop ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE weekend workshop ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE met lichaam en geest naar je essentie workshop begeleid door twee ervaren vakspecialisten Laurence Brian spiritueel lichaamswerker en Monique

Nadere informatie

OSA - A la Carte Innovatie in uitvoering

OSA - A la Carte Innovatie in uitvoering OSA A la Carte Innovatie in uitvoering Leren en ontwikkelen in welzijn. Iedere welzijnsorganisatie is uniek en kent haar eigen processen. OSA biedt daarom trainingen A la Carte aan. Zodat u uw persoonlijke

Nadere informatie

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Over zontrainingen 3 3. Over

Nadere informatie

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen Zinthese Plus is een bureau gespecialiseerd in het gedrag van mensen in hun werkomgeving.

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage De opleiding integrale massage van Positive Touch is een opleiding voor mensen die van massage hun beroep willen maken en zich op een inspirerende manier

Nadere informatie

Retraite Authenticiteit Leiderschap en Samenwerken

Retraite Authenticiteit Leiderschap en Samenwerken ontwikkel je zelf verder Retraite Authenticiteit Leiderschap en Samenwerken Authenticiteit, leiderschap en samenwerken: Als mens, leider of teamspeler komen we het beste tot ons recht als we vanuit onszelf

Nadere informatie

VitaliteitScan Maak van jouw waardevolste bezit niet het duurste bezit

VitaliteitScan Maak van jouw waardevolste bezit niet het duurste bezit VitaliteitScan Maak van jouw waardevolste bezit niet het duurste bezit Agenda 1. Kennismaking 2. Terugkoppeling VitaliteitScan 3. Alice in Wonderland 4. Afsluiting 1 Kennismaking Aon & Corporate Wellness

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid met resultaat. Presteren met Passie

Duurzame Inzetbaarheid met resultaat. Presteren met Passie Duurzame Inzetbaarheid met resultaat Presteren met Passie Duurzame Inzetbaarheid voor meer rendement Investeren in duurzame inzetbaarheid loont Doen waar je goed in bent en samen met je collega s gaan

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

In het oog van de orkaan. School voor Politie Leiderschap

In het oog van de orkaan. School voor Politie Leiderschap In het oog van de orkaan School voor Politie Leiderschap Inleiding Essenties van het leiderschapsprogramma In het oog van de orkaan De titel van het programma verwijst naar de hevige turbulentie, als gevolg

Nadere informatie

Peak Performance Programma

Peak Performance Programma Peak Performance Programma HeartMath Peak Performance Programma Organisaties en bedrijven verwachten van u als professional dat u creatief bent, dat u oplossingen aanreikt voor lastige problemen of dillema

Nadere informatie

Tai Chi. Algemeen. Balans tussen lichaam en geest.

Tai Chi. Algemeen. Balans tussen lichaam en geest. Tai Chi Balans tussen lichaam en geest. Algemeen Geboren op de eeuwenoude bodem van de Chinese cultuur, absorbeert Wushu (pinyin voor gevechtsport) de smaak voor Chinese klassieke filosofie. Men gebruikt

Nadere informatie

Op expeditie naar waarde(n)

Op expeditie naar waarde(n) Op expeditie naar waarde(n) 21e eeuwse educatie Effectief leiderschap Vakmanschap: de leraar doet ertoe! Verbinding met de gemeenschap Waardengedreven onderwijs Op expeditie naar waarde(n) De hele opvoeding

Nadere informatie

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

Passie. PEOPLE INVESTMENT Investeren in mens en organisatie

Passie. PEOPLE INVESTMENT Investeren in mens en organisatie Passie Het is een mooie symboliek, maar ik ben het niet helemaal mee eens, want passie is juist werken. Werken om iets te bereiken, om iets te realiseren, om iets te creëren of om iets over te brengen.

Nadere informatie

Missie-visietraject vanuit bevlogenheid. Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe?

Missie-visietraject vanuit bevlogenheid. Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe? Missie-visietraject vanuit bevlogenheid Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe? Een visie en missie ontwikkelen of nieuw leven inblazen is meer dan alleen een paar woorden op papier zetten.

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Workshop Leiderschap, wat voor een leider ben jij? Wat voor leidinggevende wil jij zijn? Wat vind jij zelf belangrijk bij een leidinggevende? Er zijn verschillende leiderschapsstijlen.

Nadere informatie

1 Inleiding: Organisatiekunde in historisch perspectief 15

1 Inleiding: Organisatiekunde in historisch perspectief 15 Inhoud 1 Inleiding: Organisatiekunde in historisch perspectief 15 1.1 Wat is een organisatie? 16 1.2 Globale ontwikkelingen in de organisatietheorie 21 1.2.1 De periode van eind negentiende eeuw tot circa

Nadere informatie

VITALITEITSTRAININGEN

VITALITEITSTRAININGEN VITALITEITSTRAININGEN DOEL VAN TRAINEN Het doel van de training is het faciliteren van bewustwording, het stimuleren van persoonlijk leiderschap en gedragsverandering. Een training is altijd interactief

Nadere informatie

informatie Gecombineerde Training Persoonlijk Leiderschap & Teamontwikkeling

informatie Gecombineerde Training Persoonlijk Leiderschap & Teamontwikkeling informatie Gecombineerde Training Persoonlijk Leiderschap & Teamontwikkeling Intraverte Lead Le Chevalierlaan 19 8162 PD Epe info@soin.nl Train jezelf ervaar minder stress, meer creativiteit en betere

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Meridiaan Qigong (medicinale Qigong) Studiegids 2015/2016 Meridiaan Qigong Qigong (uitgesproken als:

Nadere informatie

BASECAMPvzw 2011. De missie van Basecamp vzw

BASECAMPvzw 2011. De missie van Basecamp vzw BASECAMPvzw 2011 De missie van Basecamp vzw 1 Doel Basecamp vzw groeide vanuit een kerngroep van begeleiders met elk een eigen theoretische, technische en sociale achtergrond. Omwille van deze achtergronden

Nadere informatie

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Training Leiderschap Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Bevlogenheid het resultaat van leiderschap

Bevlogenheid het resultaat van leiderschap Bevlogenheid het resultaat van leiderschap Hans Aerts Werken is leuk, het is zinvol. Het leidt tot enthousiasme en geluk. Ook hoor je vaak dat werken structuur en houvast biedt in je leven. Werken is niet

Nadere informatie

EXECUTIVE PERFORMANCE

EXECUTIVE PERFORMANCE HEALTH & PERFORMANCE EXECUTIVE PERFORMANCE HIGH PERFORMANCE PROGRAM Effectief investeren in jezelf in de vitaliteit van je organisatie EXECUTIVE PERFORMANCE Energize High Performance dienstverlening van

Nadere informatie

Resultaat vanuit zingeving

Resultaat vanuit zingeving Resultaat vanuit zingeving WIE ZIJN WE? WAT DOEN WE? Berry de Boer en Edwin Luijendijk 2 training-nu Training-NU We leven in een tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Eén gouden idee

Nadere informatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Workshop Vitaliteit Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Vitaliteit staat steeds vaker bij bedrijven op de prioriteitenlijst. En terecht, vitale medewerkers zijn onder andere

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Wat klanten over VIPP zeggen

Wat klanten over VIPP zeggen Wat klanten over VIPP zeggen Opdrachtgevers Van de complexe analyse rondom inzetbaarheid naar een concreet plan van aanpak levert maatwerk op waar we echt mee verder kunnen. PROGRAMMA Het VIPP programma

Nadere informatie

Achtergrond informatie Mentale Vitaliteit Quickscan Bevlogenheid

Achtergrond informatie Mentale Vitaliteit Quickscan Bevlogenheid Achtergrond informatie Quickscan Bevlogenheid Bezoek onze website op Twitter mee via @Activeliving93 Linken? Linkedin.com/company/active-living-b.v. Bezoekadres Delta 40 6825 NS Arnhem Altijd ~ Overal

Nadere informatie

Retraite. Authenticiteit, Leiderschap en samenwerken

Retraite. Authenticiteit, Leiderschap en samenwerken Retraite Authenticiteit, Leiderschap en samenwerken Authenticiteit, leiderschap, en samenwerken: ontwikkel jezelf verder Als mens, leider of teamspeler komen we het beste tot ons recht als we vanuit onszelf

Nadere informatie

In het oog van de orkaan. Programma in hoofdlijnen

In het oog van de orkaan. Programma in hoofdlijnen In het oog van de orkaan Programma in hoofdlijnen Programma in hoofdlijnen In het oog van de orkaan Bijeenkomst 1: Ken uzelf: biografie, kernwaarden en levensvragen Nut en noodzaak van rust stilte leegte.

Nadere informatie

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 7-daagse training: Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Duurzaam en waardevol leiderschap

Nadere informatie

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage Wereldse Wellness Ayurvedische massage Ayurvedische massage is onderdeel van het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda Vermoedelijk de oudste holistische geneeskunde van de wereld, zo n 5000 jaar

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Horsemanship en Rijkunst

Horsemanship en Rijkunst Horsemanship en Rijkunst Janet Bos Monique de Rijk Een solide basis voor u en uw paard begint bij een goed contact, plus de juiste fysieke ontwikkeling van uw paard. En dát leert u allemaal tijdens de

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer

Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer Sport werkt! Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer Leer optimaal samenwerken, omgaan met stress en effectief communiceren Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij

Nadere informatie

Groeien vanuit de innerlijke grondhouding

Groeien vanuit de innerlijke grondhouding Groeien vanuit de innerlijke grondhouding Succesvolle ondernemers maken bewust of onbewust gebruik van eeuwenoude universele spirituele wetmatigheden. Hierdoor beschikken ze over een transformationele

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Meestal zijn we geneigd om te denken in oorzaak en gevolg. Er zijn organisatieproblemen die we niet krijgen opgelost door deze steeds

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flavours to go Het flexibele concept voor uw interne catering waar u de smaak van te pakken krijgt! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Nadere informatie

Met andere ogen kijken naar...

Met andere ogen kijken naar... Met andere ogen kijken naar... Mens Organisatie Verandering Organisatie & ontwikkeling Loopbaan & verandering Vitaliteit & verzuim Iedere organisatie maakt ontwikkelingen door. Vanwege veranderende marktomstandigheden,

Nadere informatie

Training Persoonlijke Effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit Training Persoonlijke Effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie Trainingen Wij bieden diverse trainingsmogelijkheden op organisatieniveau, directieniveau (M-T s), hoger en middenkader en op teamniveau. Alle trainingen worden zowel op basis van open inschrijving als

Nadere informatie

Zilveren Kruis Energy Challenge. Energieker worden in 6 maanden Informatie voor deelnemers

Zilveren Kruis Energy Challenge. Energieker worden in 6 maanden Informatie voor deelnemers Zilveren Kruis Energy Challenge Energieker worden in 6 maanden Informatie voor deelnemers Stimulans gezonde leefstijl Veel bedrijven geven tegenwoordig aandacht aan de vitaliteit van hun werknemers. Niet

Nadere informatie

EFFICIËNT EFFECTIEF BAAN PRESENTEREN COMMUNICATIE OPLOSSINGEN SAMENWERKEN MEDEWERKERSCHAP. voor effectievere teams VERTROUWEN TEAM LID

EFFICIËNT EFFECTIEF BAAN PRESENTEREN COMMUNICATIE OPLOSSINGEN SAMENWERKEN MEDEWERKERSCHAP. voor effectievere teams VERTROUWEN TEAM LID Training & Advies Leiderschap en Participerend Medewerker voor effectievere teams TEAM INTERVENTIE no-nonsense TEAMBUILDING effectiviteit communicatie TRAININGEN praktisch leiderschap WORKSHOPS praktisch

Nadere informatie

Corporate trainingsaanbod

Corporate trainingsaanbod Corporate trainingsaanbod Als alles al gezegd is of als er juist niks gezegd kan worden omdat het te moeilijk is om te spreken dan is er altijd nog de muziek Muziek is de vrijheid om jezelf uit te drukken

Nadere informatie

Word een HELD. Word een HELD. (al is het maar voor één dag) Sheets. (uitsluitend voor eigen gebruik beschikbaar gesteld) Dank voor uw deelname!

Word een HELD. Word een HELD. (al is het maar voor één dag) Sheets. (uitsluitend voor eigen gebruik beschikbaar gesteld) Dank voor uw deelname! Sheets Word een HELD (uitsluitend voor eigen gebruik beschikbaar gesteld) Dank voor uw deelname! www.baskodden.nl bas@kodden.net 030-2611061 #wordeenheld Leiderschap Werk- mobvabe Unieke Presta3es DefiniBe

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

Training Soft skills voor technici

Training Soft skills voor technici Training Soft skills voor technici Soft skills voor technici, sterker door persoonlijke vaardigheden Je bent goed in je werk. Je bent vakinhoudelijk een expert en op de hoogte van de ontwikkelingen op

Nadere informatie

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012 Sociale innovatie De volgende vragen gaan over sociale innovatie en innovatief ondernemingsbeleid. Sociale Innovatie is een vernieuwing of een verbetering in de arbeidsorganisatie en in de arbeidsrelaties

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

De training Vitaliteit wordt daarom incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training Vitaliteit wordt daarom incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Vitaliteit Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht Je hebt voldoende beweging, je eet gezond en je zorgt dat je op tijd je rust en ontspanning neemt. Kortom, je zit lekker in je vel. In één

Nadere informatie

Training Vitaliteit. Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht

Training Vitaliteit. Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht Training Vitaliteit Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht Je hebt voldoende beweging, je eet gezond en je zorgt dat je op tijd je rust en ontspanning neemt. Kortom, je zit lekker in je vel. In één

Nadere informatie

Achtergrond informatie Mentale Vitaliteit Quickscan Bevlogenheid

Achtergrond informatie Mentale Vitaliteit Quickscan Bevlogenheid Achtergrond informatie Mentale Vitaliteit Quickscan Bevlogenheid Active Living B.V. Delta 40 6825 MS Arnhem 026-7410410 Vragenlijst Mentale Vitaliteit De vragenlijst Mentale Vitaliteit, ofwel Quickscan

Nadere informatie

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf.

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf. Vandaag Winst maken is het hoogste doel. Er heerst controle en hiërarchie. Klanten worden bediend. Met de omgeving is geen tot reactief contact. Het gaat goed zoals het gaat. Maar hoelang nog? Slechts

Nadere informatie

2B Coaching & Guidance Burn-out preventie

2B Coaching & Guidance Burn-out preventie "Doen wat je prettig vindt, prettig vinden wat je doet." 2B Coaching & Guidance Burn-out preventie Burn-out Een manager heeft elke werkdag te maken met stress. De druk van verantwoordelijkheid en planning.

Nadere informatie

Lekker in je vel. Leren omgaan met stress voor kinderen. Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert

Lekker in je vel. Leren omgaan met stress voor kinderen. Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert Lekker in je vel Leren omgaan met stress voor kinderen Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert Heeft uw kind wel eens last van stress? Voelt uw kind zich wel eens niet lekker en weet u niet

Nadere informatie

Info en secretariaat:

Info en secretariaat: Info en secretariaat: Timotheus-Intuïtie vzw Jaak De Boeckstraat 73 bus 2 (DE KRING) 2170 Merksem Tel: 03 644.53.01 Fax: 03 644.05.51 E-mail: info@timotheus.org www.timotheus.org Wat is Timotheus? Als

Nadere informatie

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde Voeding Orthomoleculaire Geneeskunde Fysiotherapie in combinatie met nieuwe wetenschappen Paramedisch Centrum Luxor combineert diverse vormen van (sport)fysiotherapie met nieuwe wetenschappen voor een

Nadere informatie

In het Oog van de Orkaan. Programma in hoofdlijnen. Politieleiderschap. Advanced Programmes

In het Oog van de Orkaan. Programma in hoofdlijnen. Politieleiderschap. Advanced Programmes In het Oog van de Orkaan Programma in hoofdlijnen Politieleiderschap Advanced Programmes Programma In het Oog van de Orkaan Bijeenkomst 1: Ken uzelf: biografie, kernwaarden en levensvragen Nut en noodzaak

Nadere informatie

Work Engagement Scan

Work Engagement Scan Voorbeeld Groepsoverzicht 1 Work Engagement Scan Organisatie Y PiCompany BV T 030 20 40 800 E info@picompany.nl Over de Work Engagement Scan 2 Weten hoe bevlogen mensen zijn Bevlogen werknemers presteren

Nadere informatie

Van GiLs Dojo. Aikido, martial art, body & mind centre

Van GiLs Dojo. Aikido, martial art, body & mind centre Van GiLs Dojo Aikido, martial art, body & mind centre Van harte welkom bij Van GiLs Dojo! Wim Van Gils, al 15 jaar bezieler van de dojo, gepassioneerd 5 de dan aikidoka en goede huisvader van de dojo staat

Nadere informatie

Adviesbureau nieuwe stijl Strategie leiderschap - coaching

Adviesbureau nieuwe stijl Strategie leiderschap - coaching Adviesbureau nieuwe stijl Strategie leiderschap - coaching Samenvatting InmensGroeien is opgericht door Joop Egmond en Maarten Smits. Het bedrijf is ontstaan uit de wens om voor mensen binnen organisaties

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Teamontwikkeling Onderzoek Resultaten

Teamontwikkeling Onderzoek Resultaten Onderzoek Resultaten In juni 2018 hebben wij, Hanneke Jaques en Caja Revenich een online onderzoek uitgevoerd naar teamontwikkeling binnen organisaties. Waarom dit onderzoek? Samenwerken in teams is in

Nadere informatie

TEAM BUILDING. Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet

TEAM BUILDING. Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet TEAM BUILDING Met een frisse en energieke blik samen succesvol de toekomst tegemoet SAMEN STERK, SAMEN VITAAL (Inter)actief, effectief, verrassend en afwisselend. De key-woorden van dit compleet verzorgd

Nadere informatie

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008

PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008 PROFIELSCHETS BURGEMEESTER ROTTERDAM concept juni 2008 Deze profielschets is tot stand gekomen nadat de gemeenteraad uitgebreid heeft ingezet op het horen van meningen over het gewenste profiel van de

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

De kracht van de ontmoeting

De kracht van de ontmoeting FEMALE LEADERSHIP JOURNEY NEPAL De kracht van de ontmoeting De Female Leadership Journey naar Nepal biedt je de kans om in een land vol spiritualiteit en diversiteit je persoonlijke leiderschapsstijl verder

Nadere informatie

Integraal management en Sturen

Integraal management en Sturen Integraal management en Sturen Inleiding InterimProf werkt continu aan de ontwikkeling van haar interimmers. Daartoe heeft zij een Ontwikkelprogramma opgesteld. In dat kader is op 27 en 28 maart 2013 een

Nadere informatie

YOGA Integraal herstelprogramma bij stress & burn-out

YOGA Integraal herstelprogramma bij stress & burn-out YOGA Integraal herstelprogramma bij stress & burn-out Kun je als gevolg van stress niet meer goed functioneren in het dagelijks leven? Met onze integrale aanpak kun je direct werken aan je herstel. LEER

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

ultieme klantbediening

ultieme klantbediening de meest efficiënte en effectieve ultieme klantbediening verhoog uw organisatiebestaansrecht en prestaties met: The Brown Paper Company Zoekt u een specifieke oplossing of een verbeterd resultaat? Omzet

Nadere informatie

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Creatief denken wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Creatief denken Creatief denken, vergroot je oplossend vermogen Hoe creatief ben jij? Hoe creatief is jouw organisatie? Creativiteit is het creëren van iets nieuws dat nuttig en verrassend is.

Nadere informatie

HRM Monitor. te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek. tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als

HRM Monitor. te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek. tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als HRM Monitor te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als - bevlogenheid - - transformationeel leiderschap - - talent- en persoonlijkheidsonderzoek

Nadere informatie

VITALITEITSMANAGEMENT

VITALITEITSMANAGEMENT (0 reviews) VITALITEITSMANAGEMENT DOOR INZICHT EN EEN VOORBEELDROL DE VITALITEIT OP PEIL Een organisatie is zo gezond als de mensen die er werken. Je wilt dat jouw medewerkers energiek en met plezier aan

Nadere informatie