EFFICIËNT EFFECTIEF BAAN PRESENTEREN COMMUNICATIE OPLOSSINGEN SAMENWERKEN MEDEWERKERSCHAP. voor effectievere teams VERTROUWEN TEAM LID

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EFFICIËNT EFFECTIEF BAAN PRESENTEREN COMMUNICATIE OPLOSSINGEN SAMENWERKEN MEDEWERKERSCHAP. voor effectievere teams VERTROUWEN TEAM LID"

Transcriptie

1 Training & Advies Leiderschap en Participerend Medewerker voor effectievere teams TEAM INTERVENTIE no-nonsense TEAMBUILDING effectiviteit communicatie TRAININGEN praktisch leiderschap WORKSHOPS praktisch leiderschap presenteren solliciteren respect oplossings gericht medewerkerschap presenteren leiderschap functionele gesprekken SAMENWERKEN MINDMAP SAMEN BRAINSTORMEN KRACHT BELBIN PRESENTEREN GEDRAG TEAM LID EFFECTIEF LEIDERSCHAP BAAN PRESTEREN COMPETENTIE MOTIVATIE VORMING GROEPSVORMINGSPROCESSEN AFDELING VERTROUWEN INTERVENTIE COMMUNICATIE MEDEWERKERSCHAP VAARDIGHEDEN VERTROUWEN MBTI INITIATIEF EFFICIËNT OPLOSSINGEN mindmap

2 Wie zijn Wij Kramer & van Dijk hebben een achtergrond als leidinggevenden en als opleiders. Jarenlange ervaring combineren wij met theoretische kennis in een creatief programma. Wij laten mensen op een prettige manier effectiever en efficiënter samenwerken. Wij laten teams presteren! In de huidige tijd van informatie en technologie staat een leidinggevende midden in een team en niet meer erboven. De participerende medewerker is een essentiële bouwsteen van uw team. Kramer & van Dijk begeleidt en ondersteunt mensen en teams om effectiever en efficiënter samen te werken. Hierdoor gaan medewerkers met meer plezier naar hun werk, lager ziekteverzuim en voelen zij zich meer betrokken bij hun team en organisatie. We stellen de mens centraal maar verliezen het organisatiebelang niet uit het oog. Waarom investeren? Processen die niet goed gaan binnen een organisatie kosten geld. Een ontevreden werknemer jaagt klanten weg. Een team dat niet goed communiceert is niet effectief en maakt fouten. Een manager die geen grip krijgt op zijn team, kan zijn doelstellingen moeilijk verwezenlijken. Hoeveel tijd en energie bent u als organisatie kwijt aan een niet functionerende werknemer? Dit zijn maar een aantal voorbeelden die niet direct zichtbaar zijn op de overhead, maar ze kosten een organisatie heel veel geld. Een goed draaiend team lost zelf problemen op en neemt initiatief! Werknemers die goed aangestuurd worden, nemen verantwoordelijkheid en zetten dat stapje extra. Werkwijze In de psychologie is het bekend dat je een mens niet kan veranderen, dat kan je alleen zelf doen! Veranderingen zijn zoals een olifant en zijn berijder. Wanneer de olifant (emoties) niet voelt of begrijpt wat de berijder (gedrag) wil. Zal de olifant altijd de overhand hebben en zijn eigen weg kiezen. Met onze aanpak en oefeningen confronteren wij mensen op een prettige manier met hun werkwijze en de daaruit voortvloeiende consequenties. We maken inzichtelijk wat de uitwerking van hun gedrag heeft op anderen. Hierdoor is het makkelijker om de handvatten die wij aanreiken te accepteren en mee te nemen naar de werkvloer.

3 Waar verschillen wij dan in met andere bureaus? Er zijn veel bureaus met dezelfde producten als wij. Hetzelfde geld voor auto s, er zijn veel merken en type auto s, maar toch verschillen zij sterk van elkaar. Hoe onderscheiden wij ons dan? Wij richten ons niet alleen op het probleem maar ook op de context waarbinnen een probleem zich voordoet. Wij kijken naar het individu, het team, maar ook naar de niveaus onder en boven het team. Geen snelle successen door symptoombestrijding maar oorzaak en gevolg beiden aanpakken! 1. Wij zijn oplossingsgericht, net als andere bureaus luisteren wij naar de problemen die ontstaan binnen de werksfeer, maar wanneer de problemen inzichtelijk zijn, reiken wij de handvatten aan om de problemen en de oorzaak aan te pakken. 2. Wij hebben een no-nonsense mentaliteit! Altijd met respect voor de persoon, maar wij gaan de pijnpunten en confrontatie niet uit de weg! Wij geven pragmatische oplossingen om verder te komen. 3. Wij zijn creatief. Geen overkill aan gadgets en niet de bekende spelletjes. Wij ontwikkelen onze eigen oefeningen met als doel om het natuurlijk (werk)gedrag uit te lokken. Onze trainingen zijn uitdagend & leuk en worden dan ook als leerzaam teamuitjes ervaren. 4. Wij zijn zelf leidinggevenden! Er is niets zo makkelijk als aan de zijlijn te staan en met theoretische modellen te vertellen hoe het moet. Wij hebben de praktijkervaring en weten waar de verschillen zitten in praktijk en theorie. Wij weten hoe een manager ingehaald wordt door de tijd, waardoor er geen tijd is om met een helicopterview naar de organisatie te kijken om zo structuren te veranderen of patronen te doorbreken. Recensie teamleider van een teaminterventie: Door de goede begeleiding & betrokkenheid van Kramer en van Dijk is het team daadwerkelijk gegroeid in anderhalf jaar tijd. De medewerkers tonen meer initiatief, durven elkaar aan te spreken en voelen zich als team meer met elkaar en de organisatie verbonden, daarbij is zowel oog voor het team als ook voor de leidinggevende. De trainingen vinden plaats in verassende omgevingen waar goed over is nagedacht en waarbij de klant als een koning wordt behandeld. Locatie In de bossen van Rijssen hebben wij een rustige trainingslocatie waar wij verschillende workshops en trainingen geven. De prachtige omgeving zorgt ervoor dat u het werk even vergeet en zich optimaal kan concentreren op het programma. Naast onze locatie in Rijssen werken wij o.a. samen met Hotel Wesseling in Dwingeloo. Naast de workshops die wij daar aanbieden kunt u genieten van het heerlijke eten en de omgeving. Deze samenwerking geeft een unieke kans om een teamuitje te combineren met een nuttige workshop. Naast onze vast locaties werken wij ook bij de klant op de werkvloer of op een geschikte locatie bij u in buurt.

4 Onze producten Kramer & van Dijk is gespecialiseerd in leidinggeven en participerend medewerkerschap. Leidinggeven heeft voor een groot deel te maken met vaardigheden en communicatie. Participerend medewerkerschap staat voor meedenken, initiatief nemen en teamspeler zijn. Al onze producten of deelproducten worden ontleend aan onderstaand schema. Daardoor kunnen wij op elk punt een breed scala aan trainingen geven die wij niet standaard aanbieden. 1 Voorbereidingsvaardigheden 2 Uitvoeringsvaardigheden 3 Evaluatieve vaardigheden 4 Communicatieve vaardigheden 5 Sociale vaardigheden Teambuilding Een team is een groep personen die door middel van samenwerking probeert om hetzelfde doel te bereiken. Bij teambuilding leren wij teams om efficiënter en effectiever dat doel te bereiken. Dit kan zijn door het groepsproces te bevorderen, duidelijke teamrollen te onderscheiden (Belbin) of de persoonlijke werk- en denkwijze te onderkennen (MBTI). Daarnaast besteden wij veel aandacht aan oefeningen in samenwerken & onderlinge communicatie. Teambuilding kan leuk en leerzaam tegelijk zijn. Als voorbeeld: Een team wilde beter leren samenwerken en communiceren. Kramer & van Dijk heeft dit team meegenomen in de keuken van het hotel, waar een suprise-box klaar stond met ingrediënten. De oefening begon met een brainstorm en besluitvorming om een restaurantwaardige lunch te serveren. Wie heeft welke kwaliteiten en hoe gebruiken wij die binnen het team? In de uitvoering moest er gecoördineerd worden en bijsturen daar waar nodig, om het doel binnen de gestelde tijd te halen. Naast de geweldige lunch, kwamen er veel nuttige punten naar boven die meegenomen zijn naar de werkvloer. Dit was slechts een onderdeel van de training.

5 Teaminterventie Wanneer het doel niet meer helder is, er problemen ontstaan in onderlinge communicatie, geen vertrouwen meer is, dan is het de hoogste tijd om te handelen! Een teaminterventie is een traject van meerdere momenten over een langere periode. Wij luisteren objectief en kijken waar de problemen (zijn) ontstaan, waarna er met de groep gesproken wordt om begrip voor elkaars handels- en denkwijze te krijgen. Met respect voor elkaar maar wel helder en duidelijk. Recensie administratief team: Zonder jullie waren we er niet uitgekomen. We komen nu voor elkaar op en er is minder stress. Daarna is het noodzakelijk om processen en verantwoordelijkheden duidelijk en inzichtelijk te maken. Hieruit volgen vanuit onze kant aanbevelingen om de organisatie effectiever en efficiënter te maken. Vervolgens gaan we verder met teambuilding en trainingen om het team te laten presteren. Workshops Praktisch leiderschap In één dag maken wij inzichtelijk wat de consequenties zijn van de hedendaagse communicatie. Hoe eenvoudige opdrachten toch weer verkeerd gaan! Door deze workshop gaat u nadenken over hoe u een opdracht verstrekt, over het belang van goede communicatie voor de organisatie en uw gaat kijken naar uw persoonlijke voorkeuren m.b.t. werkwijze. Na deze dag werkt u makkelijker en efficiënter samen met andere mensen en krijgt u sneller uw doelen bereikt. MindMap Een 4 uur durende workshop waarin wij u leren hoe u een MindMap kunt maken en voor welke toepassingen u deze kunt gebruiken. Zoals bijvoorbeeld plannen en organiseren, het maken van een strategische analyse. Met een MindMap heeft u sneller inzicht in informatie en worden uw hersenen gestimuleerd om creatief te zijn. Met MindMap bent u efficiënter, effectiever en dus sneller.

6 Presenteren U presenteert vaker dan u denkt. Want u presenteer uzelf ook! Een verassende workshop van één dag waarin u tips en tools krijgt aangereikt voor een goede voorbereiding en opbouw in uw presentatie. Maar ook hoe uw lichaamstaal in overeenstemming moet zijn met de boodschap die u uitdraagt. Deze workshop is een must als u informatie op een goede manier wilt overbrengen op uw publiek. Solliciteren Deze workshop van een dag wordt gegeven door de trainer die aanbevolen wordt door defensie. Hij laat u op een andere wijze naar vacatures en eisen kijken. Hij prikkelt om naar uzelf te kijken om zo beter voorbereid te zijn. Wij geven feedback op uw sollicitatievoorbereidingen zoals HRM dit doet. Ervaren wat wel werkt en wat niet werkt is beter dan het perfecte voorbeeld te geven. Het gevoel achter de brief is belangrijker dan de woorden zelf. Na deze workshop bent u zekerder van uzelf en staat u beter aan de startlijn voor een nieuwe baan. Trainingen die wij geven Leiderschapstraining Vaak groeien mensen door naar een leidinggevende rol of studeren af in een management richting en krijgen leiding over mensen. De vaardigheden die bij het leiding geven horen zijn dan een ondergeschoven kindje. Maar hoe vaak horen we niet dat de manager niets begrijpen van de werkvloer? Hoe vaak horen we niet dat een leidinggevende niet kan plannen en organiseren? En dan moet de opdracht nog worden overgebracht op werknemers? Recensie overheidsinstelling: Van begin tot het einde verrassend en leerzaam! In vijf, niet aaneengesloten, dagen leren wij u om een goede planning te maken en de taken die hier uit voort komen te organiseren. Wij combineren leiderschapsmodellen, zoals inspirerend leiderschap, situationeel leiderschap II,? participerend medewerkerschap etc., met elkaar en zorgen dat u de gemeenschappelijke deler meeneemt naar de werkvloer. Daarnaast leert u om de boodschap helder en duidelijk over te brengen zodat de opdracht uitgevoerd wordt, zoals u dat bedoeld had!

7 Functionele gesprekken Functioneringsgesprekken worden elk jaar gegeven om de kwaliteiten, de opleidingsbehoefte en wat er van de leidinggevende wordt verwacht inzichtelijk te krijgen. Bij een positief gesprek is er meestal geen probleem, maar zijn er bij de negatieve punten wel begeleidingsgesprekken geweest? Wordt het functioneringsgesprek wel gehouden aan de hand van de functiebeschrijving? Zijn de gesprekspartners wel aan het woord? Of is het functioneringsgesprek een beoordelingsgesprek geworden? Functionele gesprekken zijn nodig om een goede begeleidingslijn en kwaliteit te waarborgen binnen de organisatie. De juiste procedure is belangrijk om aan te kunnen tonen van iemands disfunctioneren. In vijf, niet aaneengesloten, dagen gaat u aan de slag met het geven van feedback en begeleidingsgesprekken voeren. U gaat een functioneringsgesprek houden en een beoordelingsgesprek. Daarnaast leert u de ander te begrijpen in zijn denk- en werkwijze om meer te weten te komen over zijn talenten en valkuilen. Presentatietraining Is de informatie overgekomen en heeft het zijn effect gehad? Dat is namelijk het belangrijkste van een presentatie. In vijf, niet aaneengesloten, dagen gaan wij aan de slag om de boodschap met de juiste lading over te brengen. Wij leren u door middel van een MindMap een voorbereiding te maken en uw presentatie te geven. U leert de structuren van een presentatie en het maken van hand-outs. Door onze training geeft u met meer zelfvertrouwen de presentatie en komt de informatie die u wilt geven ook over. Daarnaast bent u bewust dat uw lichaamstaal in overeenstemming is met de boodschap die u overbrengt. Maatwerk U weet het beste wat u wilt bereiken met een training. Onze workshops en trainingen zijn de basis voor mensen die zich individueel inschrijven. Natuurlijk kunt u als organisatie ook een workshop of training bij ons aanvragen en uw specifieke wensen kenbaar maken zodat wij maatwerk kunnen leveren. Wilt u meer weten of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. of bel

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod Competentiegericht trainen Molijn Training Trainingsaanbod Het zijn niet de sterksten en ook niet de slimsten die overleven, maar degenen die zich het best aanpassen aan de veranderende omstandigheden

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Inleiding 12 Drie factoren voor succesvol leidinggeven 13 Leeswijzer 14

Inleiding 12 Drie factoren voor succesvol leidinggeven 13 Leeswijzer 14 Inhoud Inleiding 12 Drie factoren voor succesvol leidinggeven 13 Leeswijzer 14 DEEL 1 LEIDINGGEVEN DE PRAKTIJK 1 Aan de slag als leidinggevende 19 1.1 Leidinggeven: wat vraagt dat van mij? 19 1.2 Hoe maak

Nadere informatie

Training Succesvol adviseren

Training Succesvol adviseren Training Succesvol adviseren Het geven van het juiste advies is goed, het geven van het juiste voorbeeld is beter. Hoe belangrijk je eigen gedrag is voor een succesvol verloop van het adviesproces, leer

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

Hand-out behorende bij de training

Hand-out behorende bij de training Hand-out behorende bij de training ITASC BV Aalsterweg 289 5644 RE Eindhoven 040 2115020 www.itasc.nl Een nadere kennismaking Itasc is een partner in ontwikkeling van mensen en organisaties. Trainen is

Nadere informatie

Trainingsaanbod overheid

Trainingsaanbod overheid Trainingsaanbod overheid Trainen bij de overheid... 2 Persoonlijke effectiviteit en communicatie... 3 Communicatieve vaardigheden: leuk een mondige burger aan de balie. 4 Omgaan met agressie... 6 Overwin

Nadere informatie

Voorbeelden en referenties

Voorbeelden en referenties Time Management bij de Volkskrant Je training was echt een succes! Een van de deelnemers kwam net nog op mijn kamer om te zeggen dat ze het zo fijn vond dat we met de chefs waren, en dat we vergelijkbare

Nadere informatie

Missie Olympiatrainingen:

Missie Olympiatrainingen: Missie Olympiatrainingen: Ik geloof dat mensen leren doordat ze met zichzelf geconfronteerd worden en geïnspireerd raken door anderen. Als ik trainingen geef dan merk ik dat je mensen alleen iets kunt

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

expertisecentrum voor emancipatie en participatie Cursussen en trainingen

expertisecentrum voor emancipatie en participatie Cursussen en trainingen expertisecentrum voor emancipatie en participatie Cursussen en trainingen Scala is het expertisecentrum voor emancipatie en participatie in Rotterdam. Scala zet zich in voor de structurele verbetering

Nadere informatie

Vind je eigen kracht, en durf hem te gebruiken! Doelgroep: Volwassenen en kinderen die vastlopen op sociaal en emotioneel gebied.

Vind je eigen kracht, en durf hem te gebruiken! Doelgroep: Volwassenen en kinderen die vastlopen op sociaal en emotioneel gebied. individueel Vind je eigen kracht, en durf hem te gebruiken! Tijdens de gespreksessies leer je jezelf beter kennen en krijg je inzicht op je eigen ontwikkelingsperspectief Je bent geen slachtoffer van je

Nadere informatie

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS THINK DIFFERENT? FUTURE PROOF? TOON LEF EN MAAK HET VERSCHIL! FUEL YOUR FUTURE HOE? Gezien de veranderingen in je vak, ben je gespitst op

Nadere informatie

Aanbod trainingen 2006-2007

Aanbod trainingen 2006-2007 Aanbod trainingen 2006-2007 F-Act Training & Coaching Engelenstraat 19 6532 XL Nijmegen 024-8440900 / 06-25040123 info@f-act.com http://www.f-act.com Inhoudsopgave pagina De kenmerken van elke F-Act training

Nadere informatie

Situationeel Leidinggeven

Situationeel Leidinggeven Hand out behorende bij de training Situationeel Leidinggeven Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM

Nadere informatie

o Gericht op verleden o Focus op oordelen o Eenrichtingsverkeer o Passieve bijdrage van de medewerker o Gericht op formele consequenties

o Gericht op verleden o Focus op oordelen o Eenrichtingsverkeer o Passieve bijdrage van de medewerker o Gericht op formele consequenties Het zorgen voor een goede basis. Elk bedrijf wil een goed resultaat halen. Dat lukt beter als u regelmatig met uw medewerkers bespreekt hoe het gaat, hoe dingen beter zouden kunnen en wat daarvoor nodig

Nadere informatie

Empowerment traject. Purpose, Passion & Power. Algemene informatie

Empowerment traject. Purpose, Passion & Power. Algemene informatie Empowerment traject Purpose, Passion & Power Algemene informatie Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat iemand langskwam die dat niet wist. T RAINER/ K LIM S HERPA Liane Duit Sherpas Proyects Postbus

Nadere informatie

Effectieve gespreksvoering ACADEMIE. www.pgosupport.nl

Effectieve gespreksvoering ACADEMIE. www.pgosupport.nl Effectieve gespreksvoering ACADEMIE www.pgosupport.nl 2 Effectieve gespreksvoering Locatie: Organisatie: Uitvoering: Vergader- en cursusruimte PGOsupport Daltonlaan 600 3584 BK Utrecht PGOsupport Daltonlaan

Nadere informatie

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc. Hand out behorende bij de training VOBSPAN Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.nl

Nadere informatie

Coachend Leidinggeven Waaier met informatie en tips voor gezond en efficiënt werken

Coachend Leidinggeven Waaier met informatie en tips voor gezond en efficiënt werken Coachend Leidinggeven Waaier met informatie en tips voor gezond en efficiënt werken Relatie Coachen Communicatie Aan de slag Aandacht geven Aandacht aan iemand geven betekent jezelf open stellen voor wat

Nadere informatie

Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn

Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn Onze UITDAGING: Managementproblemen oplossen: doortastend en doeltreffend Onze stijl: De Rotterdamse School: gericht de

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

TRAINING IMPLEMENTATIE IPB WET,- EN REGELGEVING,DE GESPREKSCYCLUS & GESPREKSTECHNIEKEN

TRAINING IMPLEMENTATIE IPB WET,- EN REGELGEVING,DE GESPREKSCYCLUS & GESPREKSTECHNIEKEN TRAINING IMPLEMENTATIE IPB WET,- EN REGELGEVING,DE GESPREKSCYCLUS & GESPREKSTECHNIEKEN AMSTERDAM, 2009 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 VOORBEREIDING 3 1. schoolplan 3 2. functieomschrijving, functievoorwaarden

Nadere informatie

Trainingsaanbod. Studiecentrum Bureau Jeugdzorg Utrecht Voor beroepskrachten die met ouders en kinderen werken

Trainingsaanbod. Studiecentrum Bureau Jeugdzorg Utrecht Voor beroepskrachten die met ouders en kinderen werken Trainingsaanbod Studiecentrum Bureau Jeugdzorg Utrecht Voor beroepskrachten die met ouders en kinderen werken 1 Trainingsaanbod Als beroepskracht hoort en ziet u veel en bent u vaak de eerste die mogelijke

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN AAN MIJN MEDEWERKERS Leidraad voor leidinggevenden

LEIDINGGEVEN AAN MIJN MEDEWERKERS Leidraad voor leidinggevenden LEIDINGGEVEN AAN MIJN MEDEWERKERS Leidraad voor leidinggevenden Verzameldocument gebruikt voor een dag voor leidinggevenden sociaal restaurant in de veranderaanpak van De Wielborgh 2 Inleiding De 4 sociale

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato INDIVIDUEEL LOOPBAAN BUDGET. Overzicht van Trainingen & Workshops

Expertisecentrum Plato INDIVIDUEEL LOOPBAAN BUDGET. Overzicht van Trainingen & Workshops Expertisecentrum Plato INDIVIDUEEL LOOPBAAN BUDGET Overzicht van Trainingen & Workshops HET INDIVIDUEEL LOOPBAAN BUDGET OM MEDEWERKERS TE ONDERSTEUNEN EN TE STIMULEREN IN HUN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Nadere informatie

100% persoonlijke groei betekent... People-Management. Generatieve Communicatie Trainingen

100% persoonlijke groei betekent... People-Management. Generatieve Communicatie Trainingen 100% persoonlijke groei betekent... People-Management Generatieve Communicatie Trainingen ...200% Return On Investment People-Management Professioneel communiceren vereist persoonlijke groei Hoe vaak heeft

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

trainen Doen wat werkt

trainen Doen wat werkt trainen Doen wat werkt Gewoon-Trainen combineert theoretische kennis met ruime werk- en trainingservaring bij zeer verschillende organisaties waardoor praktijkgerichte programma s ontstaan die tot veranderingen

Nadere informatie