Wij nodigen je uit voor een verfrissende ervaring. Voel de energie en ontspan. Ontdek jouw kernwaarden en beleef je eigen Body Mind Soul weekend.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij nodigen je uit voor een verfrissende ervaring. Voel de energie en ontspan. Ontdek jouw kernwaarden en beleef je eigen Body Mind Soul weekend."

Transcriptie

1 sufi whirling mindfulness shiatsu massage personal coaching Wij nodigen je uit voor een verfrissende ervaring. Voel de energie en ontspan. Ontdek jouw kernwaarden en beleef je eigen Body Mind Soul weekend.

2 inleiding 4 kernthema s Derwish Advies Groep organiseert samen met gedreven professionals het Body-Mind-Soul (BMS) weekend. Dit doen zij met hart en ziel! Via de Body-Mind-Soul methode maak je kennis met energieke manieren om jezelf beter te leren kennen. Aandacht voor jezelf. Aandacht voor dat wat er al is. Aandacht voor het nu. Body-Mind-Soul is een route die via het hart, de ziel en de geest laat ontdekken wat je passie is, wat je kernwaarden zijn. Dan weer verfrissend, soms confronterend, altijd energiek. Verrassend en met volle aandacht! Je voelt je het best wanneer je Body-Mind- Soul in balans is en dit ontdek je tijdens dit weekend. Ontdek hoe jij scoort op de BMS-index. De Body-Mind-Soul methode bestaat in de kern uit vier thema s: 1 Sufi Whirling 2 Mindfulness 3 Shiatsu Massage 4 Personal Coaching Naast deze thema s bepaal jij verder hoe jouw BMS weekend er uit komt te zien door zelf optionele thema s hieraan toe te voegen. Lees gauw verder wat de kernthema s en de optionele thema s inhouden! 1 Sufi Whirling Sufi Whirling is geïnspireerd door de Sema, de Hemelen. De grondlegger is Mevlana Rumi Hz, de Grootmeester van de Mevlevi soefie orde. In de westerse wereld is hij beroemd vanwege zijn talloze prachtige gedichten, gebundeld in de Masnavi. Sufi Whirling is een meditatieve bewegingskunst die de mens lichamelijk, geestelijk en spiritueel stimuleert. Het ontspant, versterkt het lichaam en het verscherpt het geestelijke vermogen. Ons innerlijke wezen wordt geactiveerd zodat we leren luisteren naar ons lichaam en naar onszelf. Bij het beleven van de Sufi Whirling ontwaakt je persoonlijke energie centrum en wordt geactiveerd. Door te gaan wervelen, in Sema gaan, zal je ervaren in contact te zijn met alles wat in beweging is om je heen, van micro tot macro kosmos. Draaiend om je eigen as, het hart, met de rechterhand opengevouwen naar de hemel ontvang je hogere energie en met je linkerhand wordt het doorgegeven aan een ieder die aanwezig is. De bewegingskunst die beoefend wordt met de Sufi Whirling is universeel en is toegankelijk voor een ieder ongeacht achtergrond, lifestyle of leeftijd.

3 4 kernthema s 4 kernthema s 2 Mindfulness 3 Shiatsu massage Mindfulness gaat over aandachtig leven. Mensen, en met name volwassenen, doen veel op de automatische piloot. Je rent door je leven zonder bewust te zijn van wat je doet. Vergelijk het met autorijden, je zit een half uur in de auto op weg naar je werk, maar voor je gevoel ben je er ineens. Shiatsu massage is een manuele therapie uit Japan. In Azië wordt Shiatsu al eeuwenlang toegepast in ziekenhuizen om de natuurlijke lichaamsenergie in balans te brengen. Het wordt ook als preventieve behandeling gegeven. Mindfulness zegt dat je niets hebt aan het verleden en nog niets weet van de toekomst, dus dat het zonde is om niet te genieten van het nu. Met wat meer aandacht voor het nu, lukt dat beter. Mindfulness gaat ook over houding. Wees vriendelijk voor jezelf, accepteer jezelf, en wees nieuwsgierig naar wat er gebeurt. Dit is de basishouding van Mindfulness. Veel negatieve gevoelens die je hebt, heb je jezelf aangepraat. Je bent voor niemand strenger dan voor jezelf. Wees eens wat vriendelijker. Behalve geestelijke ontspanning en aandacht, wordt ook lichamelijke ontspanning gebruikt in mindfulness. Als je jezelf heel druk maakt, dan heeft dat effect op je lichaam. Je kunt last krijgen van allerlei kwalen als bijvoorbeeld hoofd- en rugpijn, slecht slapen en hyperventilatie. Gelukkig werkt het ook andersom. Als je lichamelijk ontspant, dan maakt dit je ook geestelijk rustiger. Van dit effect maak je gebruik in de mindfulness workshop. De klassieke Shiatsu wordt gebruikt in combinatie met traditionele Chinese geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van de principes van yin & yang, de vijf elementen en de energetische meridianen om de natuurlijke levensenergie (Chi) in balans te brengen. Uitbalans kan pijn en ziektes veroorzaken, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, rugklachten, slapeloosheid, menstruatie klachten, onvruchtbaarheid, overgangsklachten, buikpijn, RSI en veel meer. De massage wordt gedaan op een speciale Shiatsu mat op de vloer. Shiatsu wordt door de kleding heen toegepast. Shiatsu geeft een diepe ontspanning waardoor stress afneemt en vitaliteit toeneemt. Voet reflexologie Voet reflexologie is een holistische behandeling waarbij de reflexzones op de voet gemasseerd worden die corresponderen met onze fysieke en energetische lichamen.

4 4 kernthema s 6 optionele thema s Personal coaching 4 1 yoga Personal coaching gaat over jou. Betrokkenheid en in verbinding staan met je bezieling. Dat is de inspiratiebron waaruit wij werken. Via individuele coaching brengen we je in contact met het eigen potentieel. Wanneer je zicht hebt op drijfveren, opvattingen, talenten en op belemmerende gedachten kun je persoonlijke groei vormgeven. De Yoga oefeningen die beoefend worden, zijn afkomstig uit de Kripalu en de Hatha Yoga. De oefeningen zijn geworteld in de Veda s, de geschriften die de basis vormen voor de Indiase filosofie. De Yoga technieken zijn ontwikkeld om het lichaam te reinigen en de geest in balans te brengen. en evenwicht brengen in lichaam en geest. Dit maakt het fysieke lichaam sterk en harmoniseert de werkzaamheden van de interne organen. Pranayama zijn speciale ademhalingsoefeningen die je helpen om controle over de Prana s te krijgen (vitale kracht). Je staat daarmee zelf aan het stuur van het leven en kan persoonlijke ambities waarmaken. De belangrijkste Yoga oefeningen zijn de Asanas en Pranayama. Asanas zijn houdingen die de energie laten stromen De vragen die altijd aan bod komen zijn: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe kan ik dat bereiken? Ook individuele coachvragen als verhogen van persoonlijke effectiviteit en loopbaanwensen zijn uiteraard mogelijk. 2 Kunst & expressie Onze coaches zijn op zoek naar de essentie. Met humor, met warmte en met confrontaties lukt het hen om in een prettige sfeer je eigen bewustzijnsproces te doorleven. Geluk is niet voor niets de mate waarin men over een langere periode het gevoel heeft ertoe te doen. Jij maakt het verschil! De diepere bedoeling van kunst is communicatie. Dit is de visie van de kunstenares die deze workshop verzorgt. Je gaat communiceren door middel van kunst in de vorm van illustraties en tekeningen, schilderijen en beelden. Het hoeft niet zozeer heel mooi te zijn, als het maar iets is van jezelf. Je gaat in een veilige omgeving op ontdekking in jezelf. Wat je hebt gemaakt mag besproken worden, of je mag het voor jezelf houden. Kunst is tenslotte communicatie.

5 6 optionele thema s 6 optionele thema s 3 Kleurenpsychologie 5 Kookworkshop Kleuren kunnen veel betekenen, iedereen herkent dat. Vergelijk eens het gevoel van binnen komen in een kamer met donkere muren of binnen komen in een kamer met witte muren. Met kleuren creëer je sfeer en dit kun je gebruiken. Door bijvoorbeeld die rode stropdas om te doen naar een belangrijke vergadering, maar ook door je bewust te zijn van wat het effect is van iemand anders zijn rode stropdas op jou. In deze workshop wordt gekeken naar wat kleuren betekenen voor jou. Je leert welke kleuren mooi staan bij jouw huid, haar en ogen. Maar ook welke kleur je zelfvertrouwen geeft, je vrolijk of juist ontspannen maakt. Welke kleuren vind jij mooi en hoe komt dat? Welke sfeer wil je creëren en welke kleuren kun je daarbij gebruiken? Dit alles samen resulteert in verfrissende kleur- en stylingtips van de kunstenares en mode expert die de workshop verzorgt. In deze workshop draait alles om de natuurlijke ingrediënten en jouw persoonlijke inbreng. De kookworkshop is behalve leerzaam en informatief, vooral ook ontspannen waarbij de waardering op smakelijke wijze wordt uitgesproken naar elkaar. 4 Natuur & expressie 6 Vrije keuze thema Onder begeleiding van een kruidendeskundige ga je een avontuurlijke wandeling maken in de natuur. Je wordt meer bewust gemaakt van de werking van voeding en kruiden. Wist je dat bepaalde kruiden het immuunsysteem van ons lichaam versterken? Zo zal je kennis en bijzondere ervaringen opdoen met de helende werking van wilde kruiden, hoe je deze het beste kunt bereiden en toepassen. Het is een meditatieve natuurbeleving, gefundeerd op het geheim van de genezingskracht van de natuur zelf. Met het vrije keuze thema bepaal jij in grote mate de methodiek. Met jou ingebrachte methode ga je kennis maken met energieke manieren om jezelf beter te leren kennen. Uitgangspunt is steeds om je eigen balans te ontdekken door middel van Body-Mind-Soul.

6 bent u geïnteresseerd? Informatie formulier Voor meer informatie over Body-Mind-Soul kun je vrijblijvend contact opnemen met ons via telefoon of . Daarnaast kun je ook onze website raadplegen. Middels onderstaande informatie formulier kun je je interesses en voorkeuren aangeven. Personalia: aanmelden Je kunt je aanmelden door het informatieformulier in te vullen en het naar ons te versturen per post. Het informatieformulier is ook te downloaden via onze website: > Body-Mind-Soul. Aanmelden kan ook via het contactformulier op onze website of door ons gewoon een te sturen. contactgegevens Derwish Advies Groep Meranti TR Dordrecht Nederland T +31 (0) E voornaam achternaam geboortedatum adres telefoonnummer adres Mijn eerste voorkeur van de optionele thema s Mijn tweede voorkeur van de optionele thema s Ik wil graag meer informatie over Body-Mind-Soul (*): We bieden iedereen een aantrekkelijk arrangement met een scherp tarief. Jij bepaalt hoe en waar je BMS wilt ervaren. Maximaal aantal deelnemers per arrangement is 15 personen. Op onze website kun je meer informatie vinden over de BMS-arrangementen. Het aanmelden verplicht je tot niets. Dit is slechts een selectiemiddel. Pas na het aangaan van een overeenkomst hebben beide partijen verplichtingen naar elkaar. Arrangement: BMS-Natural BMS-Royal BMS-Premium Opmerkingen: BMS-Natural BMS-Royal BMS-Premium Land: Nederland België Duitsland Turkije Compleet arrangement voor particulieren, bedrijven en instellingen. Arrangement voor particulieren, bedrijven en instellingen in een luxe omgeving. Geheel op maat gesneden arrangement met veel luxe en persoonlijke aandacht. * kruis aan welk arrangement en bestemming je wilt

7 T +31 (0) E body mind soul sufi whirling mindfulness shiatsu massage personal coaching Design:

unieke leiderschapstraining voor professionals Leiderschap in u

unieke leiderschapstraining voor professionals Leiderschap in u unieke leiderschapstraining voor professionals Leiderschap in u inleiding Derwish Advies Groep is gespecialiseerd in integrale veiligheidskundige kwesties in de samenleving en in complexe culturele en

Nadere informatie

Neem je leven in eigen hand

Neem je leven in eigen hand NLP & Communicatie NLP Practitioner & meer... - 22 november 2013 Neem je leven in eigen hand Herken je jezelf? Je vraagt je af of je je talenten wel genoeg kent en inzet. Je wilt meer uit jezelf halen

Nadere informatie

Inhoudsopgave... - 2 - Over Anand... - 4 - Opleidingen... - 5 - Opleiding tot Masseur (1 jaar in deeltijd)... - 5 -

Inhoudsopgave... - 2 - Over Anand... - 4 - Opleidingen... - 5 - Opleiding tot Masseur (1 jaar in deeltijd)... - 5 - Anand, 2014-1 - INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... - 2 - Over Anand... - 4 - Opleidingen... - 5 - Opleiding tot Masseur (1 jaar in deeltijd)... - 5 - Opleiding tot Reiki Master (6 maanden in deeltijd)... -

Nadere informatie

Cursusprogramma najaar 2013

Cursusprogramma najaar 2013 ruimte voor persoonlijke ontwikkeling Cursusprogramma najaar 2013 Open dagen 31 augustus & 1 september www.djoj.nl .. Welkom Open dag 31 augustus & 1 september 2013 kom dansen, mediteren, masseren, leren

Nadere informatie

Djoj programmakrant. Djoj: voedsel voor je ziel SEPTEMBER-DECEMBER 2015. Tantra Festival gaat over liefdevolle aandacht

Djoj programmakrant. Djoj: voedsel voor je ziel SEPTEMBER-DECEMBER 2015. Tantra Festival gaat over liefdevolle aandacht Djoj programmakrant SEPTEMBER-DECEMBER 2015 Psychosynthese: ontdek wie je bent Feng-Shui tips Energetisch Tantra Weg met je Relateren doe 3 voor je huis 5 coachen 6 Festival 11 verslaving 17 je zo 23 Djoj:

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

33 Gelukswegwijzers www.gelukiseenkeuze.nl Mariska van der Werf. Coaching, therapie en cursussen

33 Gelukswegwijzers www.gelukiseenkeuze.nl Mariska van der Werf. Coaching, therapie en cursussen Coaching, therapie en cursussen Dit is versie 1 van het Geluksboek, een e-book met 33 gelukswegwijzers voor een gelukkiger leven. Kreeg je dit Geluksboek per mail doorgestuurd van iemand? Ga dan naar en

Nadere informatie

Workshoplijst Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding 2013

Workshoplijst Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding 2013 Workshoplijst Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding 2013 Persoonlijke Presentatie - Willy Maasdam Door een goede Persoonlijke Presentatie wordt het zelfvertrouwen en het imago van de Humanistische

Nadere informatie

Communicatie & Leven

Communicatie & Leven Academie voor Communicatie & Leven Stef de Beurs - - - Erkend als onderwijsinstelling voor beroepsonderwijs: Inhoud Even voorstellen 3 Dagworkshop Spreken vanuit je Hart 4 Dagworkshop Speaking Circle de

Nadere informatie

Voor de regie op je loopbaan. Career Boost

Voor de regie op je loopbaan. Career Boost Voor de regie op je loopbaan Career Boost De Career Boost op een rij Regie over je loopbaan Het programma geeft je regie over je eigen loopbaan Het programma geeft inzicht in jezelf, je ambities en talenten

Nadere informatie

Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist

Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist ERVARINGSPROFESSIONALS IN EETSTOORNISSEN Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist Kennismaken met Human Concern 1 Als je een muur opricht, denk dan aan wat er

Nadere informatie

programma persoonlijk leiderschap

programma persoonlijk leiderschap De vele rollen die je vervult, de vragen en de verwachtingen waaraan je voldoet, je gevoel van verantwoordelijkheid en zorg voor de mensen en taken waarmee je je hebt verbonden Hoe blijf jij in balans

Nadere informatie

Welkom bij Bamboo Academy Stap gerust binnen...

Welkom bij Bamboo Academy Stap gerust binnen... Brochure Bamboo Welkom bij Bamboo Academy Stap gerust binnen... Bamboo Academy is er voor professionals en leidinggevenden die hun leiderschap willen versterken. Die willen investeren in hun persoonlijke

Nadere informatie

De Zwanenhof centrum voor training en verdieping Bezinningsprogramma 2014

De Zwanenhof centrum voor training en verdieping Bezinningsprogramma 2014 De Zwanenhof centrum voor training en verdieping Bezinningsprogramma 2014 Thuiskomen Huis met een ziel Zorg en aandacht Passie, inspiratie en eenvoud Authentiek BCProgramma_2014.indd 1 19-11-13 16:48 Retraites

Nadere informatie

Voorwoord. Iedereen is welkom bij de workshops in Utrecht en Nieuwegein. ook de slager om de hoek! de toegang en deelname is nog steeds gratis.

Voorwoord. Iedereen is welkom bij de workshops in Utrecht en Nieuwegein. ook de slager om de hoek! de toegang en deelname is nog steeds gratis. 1 Voorwoord Ruimte in je hoofd scheppen, lichaam en geest ontspannen, dagelijkse bezigheden even loslaten, Vreedzaam leren communiceren, de taal van jouw lichaam leren kennen, yoga beproeven, meer vitaliteit

Nadere informatie

welzijnopreceptgouda.nl

welzijnopreceptgouda.nl welzijnopreceptgouda.nl Soms zit het even niet mee of is het lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven. Mogelijk kamp je met allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. Je wilt er

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 2012 1 Workshops Leren werkt! Feedback geven en ontvangen Timemanagement Loopbaancheck Flow in je werk Profileren kun je leren Netwerken Cursussen Emotionele intelligentie

Nadere informatie

Voorwoord. Design pag. 1 & 2 Chunky inspired by Frank Moritz

Voorwoord. Design pag. 1 & 2 Chunky inspired by Frank Moritz 1 Voorwoord Met onze identiteit onderscheiden we ons In de biologie kun je leren, dat mensen allemaal hetzelfde zijn. Iedereen bestaat uit hetzelfde materiaal en heeft dezelfde organen. Huid, botten, longen,

Nadere informatie

De URIM-Code. 1 Inhoud

De URIM-Code. 1 Inhoud De URIM-Code Verzameling informatie en reacties over de energetische Stoelen Voor ondersteuning bij het thuisgebruik en als aanvulling in een praktijk. 1 Inhoud 1 De energetische Stoelen: Urim-Code, Thummim-Code

Nadere informatie

die een liefdevolle basis in mijn leven zijn. Silvia Blankestijn Wageningen, maart 2012

die een liefdevolle basis in mijn leven zijn. Silvia Blankestijn Wageningen, maart 2012 11 Voorwoord Communiceren met ziel en zakelijkheid gaat over het bij elkaar brengen van twee werelden: de wereld van de bezieling, de passie, de wereld van de idealisten, en de wereld van de (financiële)

Nadere informatie

De kern van Verbindend-leiderschap. Aandacht geeft verbinding geeft kracht. September 2014

De kern van Verbindend-leiderschap. Aandacht geeft verbinding geeft kracht. September 2014 PRESENCE De kern van Verbindend-leiderschap Aandacht geeft verbinding geeft kracht September 2014 Taalstraat 86, 5261 BH Vught Tel. +31 (0)6 27 55 25 52 info@qipeople.nl, www.qipeople.nl K.v.K. nr.28086944

Nadere informatie

SPIL voor LEIDINGGEVENDEN. MOVE voor MEDEWERKERS

SPIL voor LEIDINGGEVENDEN. MOVE voor MEDEWERKERS SPIL voor LEIDINGGEVENDEN MOVE voor MEDEWERKERS S P I L IN BEWEGING BRENGEN Een leertraject voor leidinggevenden die medewerkers en organisatie in beweging brengen en sturing geven aan veranderingen M

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! 2013 CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 1 WORKSHOPS > Alle workshops duren 1 dag of 2 losse dagdelen. Profileren kun je leren dagdelen worden een aantal netwerken geïntro- Workshops Profileren kun je leren

Nadere informatie

Ambitieus zijn de ander laten groeien

Ambitieus zijn de ander laten groeien LEIDERSCHAP EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Ambitieus zijn de ander laten groeien 01 ONS VERHAAL Werken leven Van Harte & Lingsma helpt mensen en organisaties bij hun ontwikkeling. Wij laten zien dat mensen

Nadere informatie

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka Hoera het is vandaag! Een training voor ieder die wil leren hoe je in de waan van de dag de innerlijke rust en balans kunt bewaren. Warm welkom Hoera het is vandaag! Mijn naam is en in mijn dagelijks leven

Nadere informatie

Nieuw Rijsenburg. Ons aanbod. Behandeldoelen

Nieuw Rijsenburg. Ons aanbod. Behandeldoelen Nieuw Rijsenburg Op de biologisch- dynamische boerderij Nieuw Rijsenburg bieden we psychiatrische zorg voor jongeren van 18 tot 28 jaar. Ons aanbod Je volgt een intensief behandelprogramma. We combineren

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

De wereld heeft mensen nodig met lef en creativiteit, mensen die hun nek durven uitsteken.

De wereld heeft mensen nodig met lef en creativiteit, mensen die hun nek durven uitsteken. Wolf Peppmeier is hoofdredacteur van het kappersvakblad Top Hair Benelux en geeft workshops en lezingen op het gebied van zelfvertrouwen, uitstraling en balans. Sommige mensen hebben uitstraling. Maar

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap De kracht van het IK

Persoonlijk Leiderschap De kracht van het IK Hand-out behorende bij de training Persoonlijk Leiderschap De kracht van het IK Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. Strijp-S, Videolab 3.038 WTC Amsterdam Torenallee 20 Toren C, level 14 5617 BC

Nadere informatie